__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

4 maart 2021 Week Jaargang 70

09

WWW.MIDDENSTANDSBELANGEN.NL

3 Royenna is de beste voorlezer van Geldrop

9 Beste voorlezers van Mierlo, Heeze-Leende en Nuenen

13 Horeca wil van barre tijden naar bartijden

13 Brand in auto met lege vaten

17 Jos Bosmans uit Heeze in het zonnetje gezet

Gemeente Actueel Zie pagina 4 Bel of mail uw bezorgklacht door: 0493 - 473 578 of advertenties@middenstandsbelangen.nl

HeezeLeende24 HeezeLeende24 zie www.heeze24.nl zie www.heeze24.nl

Kanaaldijk Zuid 1 Eindhoven 040-2146444 www.absdekade.nl Met een grote kraan zijn de wieken van de Geldropse korenmolen gehaald.

vervangend vervoer beschikbaar haal- en breng service

Groot onderhoud Geldropse korenmolen GELDROP - De Geldropse korenmolen het Nupke moet het even zonder wieken doen. Het is de hoogste tijd voor groot onderhoud. De laatste grote onderhoudsbeurt was in 1979, daarna is de molen steeds beetje bij beetje opgeknapt. Vorige week zijn de wieken van de molen gehaald. door Martin de Bruijne De aanblik is vreemd. De Geldropse molen het Nupke zonder wieken. Die zijn vorige week van de molen gehaald. Met een kraan van veertig meter zijn donderdag de twee stalen balken van ieder 25 meter lang, de roedes, verwij-

derd. In de dagen daarvoor was het houten hekwerk al van de molen gehaald. Dat leverde een beeld op van het Nupke zonder houten wieken, maar met een kruis van twee enorme stalen balken. “De roedes gaan naar de werkplaats van Adriaens Molenbouw in Weert om geïnspecteerd en op-

Het Nupke staat er vanwege groot onderhoud even kaal bij. (Foto: Corinna Romanesco)

geknapt te worden. Daarna worden ze voorzien van nieuw hekwerk weer teruggeplaatst”, legt molenaar Frans Tullemans uit. Hij volgt de gedeeltelijk ontmanteling van de molen nauwgezet. De klus verloopt soepel. Nog geen twee uur is er nodig om de twee 25 meter lange staalbalken uit de as van de molen te tillen.

Groot onderhoud van de korenmolen uit 1843 was hoognodig Aangevreten Groot onderhoud van de uit 1843 daterende korenmolen was hoognodig, stellen de molenaars. De vorige grote restauratie was meer dan veertig jaar geleden en de onderdelen van de molen hebben aandacht en zorg nodig. Het herstellen van de raderen wordt meegenomen in het grote onderhoud, net als het vervangen van de balken. Die zijn deels aangevreten door boktor en de bonte knaagkever. De totale kosten van het groot onderhoud bedragen zo’n 90.000 euro. Het groot onderhoud van het Nupke duurt nog enkele weken. Na terugplaatsing van de wieken

is de korenmolen technisch weer in uitstekende staat. De toekomst De molen kan dan weer volop draaien, maar de molenaars maken zich grote zorgen over de toekomst. Tullemans: “na terugplaatsing is het Nupke technisch gezien dan in staat om weer vele jaren het graan tot meel te maken, maar of dat werkelijk ook zo zal zijn valt op dit moment ernstig te betwijfelen.” Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de windvang. De locatie van het Nupke zorgt dat de molen weinig wind vangt om de wieken te laten draaien. Als een molen niet kan draaien raakt deze uit balans, bij ongelijke belasting slijt een molen sneller. En die windvang wordt alleen maar slechter, schetst Tullemans. “Doordat de gemeente de molenbescherming zoals vastgelegd in de bestemmingsplannen achteloos terzijde schuift ten faveure van nieuwbouwplannen en afspraken ten aanzien van inventarisatie en inperking van oprukkend groen niet nakomt.” De molenaars zijn onder meer tegen de bouw van een appartementencomplex op de hoek van de Laarstraat en het Bogardeind. Deze maand komt deze zaak voor de rechtbank.

De dierenarts met aandacht

Nieuwe hond of kat? Wij staan voor u klaar! Kapperdoesweg 8 | 5674 AJ Nuenen 040-7200862 In het Coppelmans Tuincentrum

Tandprothetische praktijk v. Ansem • Vergoedingen via zorg­ verzekeraar • vrijblijvend advies

Kunstgebitten, reparatie en info implantaten Molenstraat 7 Geldrop Tel.: 040-28 62 989

Lid O.N.T.


Privé Zwemles nu ook op locatie Geldrop!

Personal Swim Kidz De zwemlessen zijn overal in de buurt volgeboekt en uw kind staat op een wachtlijst voor Zwem-ABC. Is het eindelijk zover, blijkt de zwemgroep veel te groot! Overal prikkels en is de concentratie van uw kind ver te zoeken. De zwemdocent heeft haar handen vol en persoonlijke aandacht ontbreekt. Herkenbaar? Niet bij ons. Geef uw kind de ruimte zich te ontplooien op zijn of haar eigen tempo. Personal Swim Kidz is een exclusieve privé zwemschool voor Zwem-ABC. Keuze uit 1op1 les of begeleiding in zeer kleine groepen zoals 1op4 of 1op6. Zo is er alle aandacht voor uw kind en is de les van een torenhoog niveau. Kwaliteit over kwantiteit helpt uw kind naar de overkant. Wij weten als geen ander hoe belangrijk persoonlijke aandacht is tijdens het leerproces. Geen kind is immers hetzelfde. Bij Personal Swim Kidz passen we ons aan, aan de wensen van het individu. Zwemles wordt weer leuk, met ruimte voor een (h)echte band. Leren gaat nu eenmaal het beste wanneer dit gebeurt in een prettige en veilige omgeving! Bent u er bij? Als ouder bent u welkom aan de badrand. Aan het eind van de zwemles krijgt u een individuele samenvatting. Hierdoor bent u als ouder precies op de hoogte van de voortgang van uw kind. Nu nog geen wachtlijst! Meld je nu aan en start al in mei! Maximaal 300 plaatsen dus wees er snel bij.

Voor terminale zorg of zorg aan mensen met dementie en/of lichaamlijke beperking, bel: 06 12458961

Enthousiast over onze unieke aanpak? Personal Swim Kids opent haar deuren in mei 2021, in een vernieuwd zwembad op Bogardeind 219, 5664 EG Geldrop.

CMD Nuenen T: 040 2831675 Geldrop T: 14040 info@vrijwilligerszorgthuis.nl www.vrijwilligerszorgthuis.nl

IEDER KIND VERDIENT EEN EERLIJKE KANS

STICHTINGVRIJWILIGERS ZORGTHUIS

IJSSALON

De vrijwilligers bieden praktische hulp. Hulp en ondersteuning aan de zieke en naastbetrokkenen. Voor hulp en/of info zie hierboven.

www.savethechildren.nl

Bij Personal Swim Kidz zwemt uw kind letterlijk en figuurlijk sneller naar het zwemdiploma! www.personalswimtraining.nl

DELOKALEVERBINDER.NL

KEES

Bogardeind 110

Geldrop

|

Ook in hartje Eindhoven: Smalle Haven 2-12

VANAF 4 MAART ZIJN WE WEER OPEN! KOM BIJ ONS LANGS EN PROEF DE LENTE...

Genieten!

Mail: kidz@infopersonalswimtraining.nl ONLINE WEBSITES HUISSTIJL DRUKWERK WEBSHOP MARKETING

onze

KWALITEITSGARANTIE Sinds 1950 maken we elke dag alle smaken vers volgens traditioneel familierecept uit de allerbeste grondstoffen. Dagvers, dat proef je!

OPENINGSTIJDEN Voorlopig alleen open voor take away; zoek een rustig plekje in de omgeving of neem je ijs mee naar huis! di-vr 14.00-20.30 uur za-zo 13.00-20.30 uur

ONLINE BESTELLEN Vermijd wachttijden en bestel vooraf online je ijs! www.ijssalonkees.nl/webshop

CORONA ONTWIKKELINGEN Hopelijk mogen we je ook snel weer In onze ijssalon verwennen met de heerlijkste ijscreaties van onze uitgebreide en originele menukaart. Volg ons op Facebook voor de meest actuele informatie!

openingsadvertentie_263x193_ijssalonkees.indd 1

02-03-2021 10:21


3

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 4 maart 2021

Royenna Becker Geldropse voorleeskampioene GELDROP - “Ik was echt verrast, want ik had het echt niet verwacht.” Royenna Becker is de nieuwe Geldropse voorleeskampioen. Zij won de Geldropse voorleeswedstrijd en gaat nu naar de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd Brabant.

zijn het allemaal winnaars”, concludeerde Lotte. Amber, Nanda, Thijs, Didi en Emma zijn allemaal tweede geworden. Royenna deed het net een tikkeltje beter en is de nieuwe Geldropse voorleeskampioen.

‘Ze maakt heel goed contact met het publiek en heeft een fijne voorleesstem’

door Martin de Bruijne De Geldropse Voorleeswedstrijd is ieder jaar een groot feest voor de basisscholen. De scholen organiseren hun eigen wedstrijd en de winnaars maken zich op voor de Geldropse titelstrijd. “Normaal zitten we in een grote zaal met alle klassen samen en de jury en de voorlezers”, legt Annelies uit. Zij organiseert al jaren namens Bibliotheek Dommeldal de Geldropse Voorleeswedstrijd.

‘Normaal zitten we in een grote zaal met alle klassen samen’ Een hele klus Dit jaar geen grote Geldropse finale in een volle zaal, maar wel een voorleeswedstrijd met finale. De winnaars van de zes deelnemende basisscholen stuurden een filmpje. Samen met Lotte Petersen mocht ik als jurylid de filmpjes beoordelen. En dat was een hele klus. Lotte en ik hebben de zes filmpjes meerdere malen bekeken om te

Royenna Becker heeft de finale van de Geldropse voorleeswedstrijd gewonnen. (Foto: Corinna Romanesco) proberen tot een goed oordeel te komen. Belangrijkste conclusie: wat hebben ze het allemaal goed gedaan. Eigenlijk zijn het allemaal kampioenen. Finalisten Amber Schoenmakers uit groep 7 van De Vlinder las voor uit Harry Potter en de Steen der Wijzen. Ze had een spannend fragment uitgekozen en las dat op een spannende manier voor.

De overige finalisten zitten allemaal in groep 8. Didi Liebregts van De Regenboog koos voor ‘Dagboek van een muts’, Emma Donker las een stuk voor uit ‘De verschrikkelijke badmeester.’ Twee jongens in de Geldropse finale: Thijs Bekkers van de Burgemeester v.d. Puttschool en Nando Bosch van ’t Klokhuis. Thijs deed het heel knap. “Het leest met een goed tempo en je hoort dat hij enthousiast is.”

Nando las voor uit Op Vlucht. Niet de makkelijkste tekst om voor te lezen, maar hij deed het uitstekend. Fijne voorleesstem En dan was er Royenna Becker van De Rots. Ook zij las voor uit De Steen der wijzen. “Ze maakt heel goed contact met het publiek en heeft een fijne voorleesstem.” Voor mij en Lotte was het lastig om de allerbeste te kiezen. “Eigenlijk

Organisaties twijfelen over evenementen GELDROP-MIERLO - Organisaties twijfelen. Moeten ze evenementen verplaatsen of afblazen? Verschillende organisaties hebben de knoop inmiddels doorgehakt, anderen zijn nog aan het wikken en wegen. door Martin de Bruijne Vorig jaar gingen nagenoeg alle grote en kleine evenementen niet door vanwege corona. Een jaar uitstel, vol goede moed op weg naar de editie van 2021. De werkelijkheid is voor menig organisatie anders. Activiteiten die normaal gesproken in het voorjaar plaatsvinden

gaan dit jaar voor het tweede jaar op rij niet door. Dat is zuur voor de organisaties, deelnemers en publiek.

kan en mag in de zomermaanden. KommuS Geldrop bijvoorbeeld heeft nog geen knoop doorgehakt over het Kasteelfestival begin juli.

Gildedag Zo ging vorig jaar de 78e Kringgildedag van de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland niet door. Gilde St. Catharina en St. Barbara uit Leende zou de Kringgildedag organiseren. Het evenement, waar tientallen gilden uit de regio aan meedoen, werd verplaatst naar mei dit jaar en is nu helemaal afgeblazen. Menig organisatie twijfelt. Evenementen in het voorjaar lijken van de baan en het onzeker wat er

Zeskamp In Mierlo is de organisatie van de Zeskamp vol bezig met de voorbereidingen. “Er is veel overleg over de veilige opstart van festivals, er zijn testevenementen en de overheid luistert naar de signalen van de branche. Ook het vaccineren begint goed te lopen. Dit alles stemt ons positief”, meldt het bestuur van Dorpszeskamp Mierlo. Mocht het toch niet kunnen dan schuift het evenement een jaar door.

In de bibliotheek hebben Lotte en ik samen de winnares gekozen. Daar is ook een filmpje van gemaakt en dat is naar de scholen gestuurd. Zo konden alle scholen tegelijkertijd de filmpjes zien en ontdekken wie de voorleeskampioen 2021 is van Geldrop. Royenna heeft op haar school De Rots in de klas naar de filmpjes gekeken. Het was spannend en het duurde even voordat de twaalfjarige begreep dat zij gewonnen had. Dat ze gewonnen had was best een verrassing. “Dat had ik echt niet verwacht”, zegt ze later. Royenna is blij met haar titel. Ze vind lezen heel leuk en kan prima voorlezen. Misschien komt dat later nog van pas, want Royenna wil graag ‘juffrouw’ worden. En anders gaat ze in de zorg werken. Als winnaar van de voorleeswedstrijd mag Royenna naar de halve finale van Brabant op 27 maart.

Nederland is tijdelijk een anderhalve meter maatschappij. Een knuffel, hand of boks zit er voorlopig niet in. Daarom leggen wij de hand op ons hart als groet. En groeten we je, op gepaste afstand, met heel ons hart. #hartegroet

Groet elkaar met heel je hart

PERSOONLIJKE U I T VA A R T Z O R G KLEINSCHALIG EIGENTIJDS

&

Tel. 040 780 8000

Emopad 56, 5663 PB Geldrop www.hansraaijmakers.nl

info@hansraaijmakers.nl

e

6,75

Toendrabollen

4 + 1 GRATIS

Heuvel 26a Geldrop

Reef 2 rookworsten €

5,95

In verband met wegwerkzaamheden zijn wij misschien moeilijker bereikbaar. Wij kunnen evt. uw bestelling thuis bezorgen!

Heuvel 31 Geldrop

AANBIEDING

Slagroomschnitte

AANBIEDING

WEEKENDAANBIEDING

De versspecialisten in Geldrop-Centrum

Carpaccio salade per portie

3.99

Diverse huisgemaakte salades 3 stuks

Heuvel 36 Geldrop

9.99


Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 4 maart 2021

Gemeente actueel Vergadering comissie voor bezwaarschriften Op maandag 15 maart 2021 komt de Commissie voor Bezwaarschriften in het gemeentehuis, De Meent 2 te Geldrop bijeen in een openbare hoorzitting. Op de agenda staan de volgende zaken: 18:30 uur: Het bezwaar gericht tegen het opleggen van een last onder bestuursdwang aan de Bisschop van Mierlostraat 62 te Mierlo. 19:00 uur: Het bezwaar gericht tegen een omgevings­ vergunning voor het bouwen van een werktuigenloods aan de Broekstraat 75 te Mierlo. 19:30 uur: Het bezwaar gericht tegen een omgevings­ vergunning voor het plaatsen van een carport en het legaliseren van een bijgebouw aan de Loeswijk 26a te Mierlo. 20:00 uur: Het bezwaar gericht tegen een geweigerde omgevingsvergunning voor het realiseren van een tweede trottoirband ten behoeve van een inrit aan de Nieuwendijk 54 te Geldrop.

Er zijn maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van COVID­19 te voorkomen. In dit verband vragen wij u om contact op te nemen met het secretariaat van de Commissie voor Bezwaarschriften indien u voornemens bent als toehoorder de zitting bij te wonen. Indien u als toehoorder aanwezig wilt zijn bij de hoorzitting(en), houdt u er dan rekening mee dat de kans bestaat dat deze pas afgelopen zijn na de start van de avondklok om 21.00 uur. Als toehoorder valt u niet onder één van de uitzonderingen. Dit is enkel het geval wanneer u bent opgeroepen te verschijnen bij de bezwaarschriftcommissie of wanneer u voor de uitvoering van uw werkzaamheden aanwezig dient te zijn. U dient dit te kunnen aantonen middels een Eigen Verklaring en de uitnodiging voor de hoorzitting, dan wel een Eigen Verklaring en Werkgeversverklaring. De Eigen Verklaring en Werkgeversverklaring zijn te downloaden via www.rijksoverheid.nl.

Mierlo-Zuidoost denkt en praat mee! De gemeente Geldrop-Mierlo wil dat inwoners wonen in een prettige en veilige leefomgeving waar de buren omkijken en zorgen voor elkaar. Voor een gezonde en leefbare wijk, nu en in de toekomst, is het belangrijk dat de inwoners mee aan het stuur kunnen zitten en bepalen wat van belang is in hun wijk. Door samen te praten over kansen en verbeteringen in de wijk ontstaan er nieuwe ideeën om elkaar te ontmoeten, te helpen en de leefomgeving mooier en toegankelijker te maken voor bijv. sport en spel. Komend half jaar is een deel van Mierlo­Zuidoost aan de beurt. In deze coronatijd gaan we het ophalen van persoonlijke ervaringen en verhalen wat anders organiseren. Hoe? Daarover volgende week meer….

GFT wordt weer 1x per 2 weken opgehaald Nu het weer voorjaar wordt, is er meer tuinafval. Vanaf maart gaat Cure daarom de GFT containers weer iedere 2 weken legen. In de wintermaanden werden de GFT containers minder vaak geleegd, 1x per 4 weken. Vanaf 1 maart gaat de normale ophaalfrequentie in en worden de GFT containers weer iedere 2 weken geleegd.

Tweede kamerverkiezingen op 17 maart 2021

In de digitale afvalkalender is eenvoudig te zien hoe het ophaalschema voor de verschillende wijken eruitziet. De digitale afvalkalender is te vinden via www.cure­afvalbeheer. nl of www.mijnafvalwijzer.nl.

Op 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Wilt u weten waar het dichtstbijzijnde stembureau is? U kunt alle stembureaus in Geldrop­Mierlo vinden op https://verkiezingen.geldrop­mierlo.nl/uw­stembureau. Deze stembureaus voldoen uiteraard aan de corona­richtlijnen van het RIVM.

Nog handiger is het om gebruik te maken van de Cure Afval App. Deze kunt u gratis downloaden via de App store of Google Play store. U kunt daarbij notificaties aanzetten, zodat u een melding voor de inzameldag ontvangt en andere actuele berichten over de afvalinzameling.

Neem een geldig legitimatiebewijs mee U kunt uw stem uitbrengen met uw stempas en een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Het legitimatiebewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn. Inmiddels heeft u uw stempas ontvangen.

Ouders opgelet! Als ouder wil je het beste voor je kind. Dus wil je graag begrijpen wat er in je kind omgaat, wat het nodig heeft en hoe jij je als ouder kunt voorbereiden op wat er gaat komen. Maar er is geen handleiding voor het ouderschap, en niemand die je precies vertelt wat je moet doen. En ergens is dat best gek. Want voor van alles in het leven bereiden we ons voor. We studeren voor onze carrière, volgen een cursus als we willen leren fotograferen of gaan op puppycursus als we net een hond hebben. Terwijl de rol van ouder ons maar van nature goed moet afgaan. Gelukkig is er OuderWijzer: een online en fysieke ontmoetingsplaats voor alle ouders en aankomende ouders in de regio Geldrop­Mierlo. Met een website waar je terecht kunt voor voorlichting, tips en verhalen over ouderschap en opvoeden. En met bijeenkomsten in Geldrop waar je als ouder wijzer wordt en in contact komt met andere ouders in dezelfde fase van het ouderschap. Met je eigen profiel op www.ouderwijzer.nl krijg je allerlei

www.geldrop-mierlo.nl

informatie afgestemd op jouw situatie en woonplaats, en toegang tot de ouderbijeenkomsten bij jou in de buurt. Het is dé plek om op een leuke manier bezig te zijn met ouderschap en opvoeden.

Bent u uw stempas kwijt? Dan kunt u tot uiterlijk 12 maart 2021 17.00 uur een vervangende stempas aanvragen. Dit kan op https:// verkiezingen.geldrop­mierlo.nl/ik­ben­mijn­stempas­kwijt. Stemmen per brief Vanwege de huidige corona situatie is het voor 70­plussers mogelijk om per brief te stemmen. Kiezers van 70 jaar en ouder ontvangen uiterlijk 11 maart een stempluspas en overige stembescheiden thuisgestuurd. Daarmee kunt u onder andere een briefstem uitbrengen. Hoe dit werkt leest u op https://verkiezingen.geldrop­mierlo.nl/stemmen­per­brief. Kijk voor meer informatie over de verkiezingen in Geldrop­ Mierlo op https://verkiezingen.geldrop­mierlo.nl/hoe­werkt­ stemmen.


Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 4 maart 2021

Werkzaamheden spoorbrug Eindhovenseweg

Laatste kans om waardebon voor particuliere woningeigenaren te verzilveren

ProRail werkt van 22 maart tot 30 juli 2021 aan de brug aan de Eindhovenseweg te Geldrop. De brug krijgt een onderhoudsbeurt, om ervoor te zorgen dat de conditie van de spoorbrug goed is en ook de komende jaren goed blijft.

De gemeente is in oktober 2020 gestart met een nieuwe subsidieregeling voor particuliere woningeigenaren. Deze actie loopt nog tot 31 maart 2021. Met deze regeling kunnen eigenaar-bewoners eenmalig tot een bedrag van € 70,- gratis energiebesparende producten in huis te halen, zoals ledlampen en radiatorfolie. De gemeente wil op deze manier woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen én de CO2 emissie in de gemeente terug te dringen. Sinds de start zijn er al bijna 3.000 aanvragen ingediend. Op dit moment ontvangen we berichten over lange levertijden bij aanvragen eind 2020. Hiervoor excuses. Deze zijn ontstaan doordat er bij winstuitjewoning grote aantallen uit het hele land gelijktijdig zijn aangevraagd. Zij zijn nu bezig met wegwerken van alle achterstallige leveringen. De levertijd op nieuwe bestellingen zal zeker korter zijn.

Werkzaamheden Voor de onderhoudsbeurt aan de spoorbrug zijn enkele maanden uitgetrokken. Sommige delen zijn goed bereikbaar, maar voor onder andere de onderzijde van de brug moet er met een steiger worden gewerkt. Ook kan een deel van de werkzaamheden alleen plaatsvinden als er geen treinen rijden. Dit zijn voornamelijk de werkzaamheden aan de bovenzijde van de brug. Om veilig te kunnen werken wordt er in deze periode een aantal keren in het weekend en in de nacht gewerkt, omdat er dan minder of geen treinen rijden. Tijdens de werkzaamheden aan de spoorbrug zal er een bouwdepot worden ingericht ter hoogte van de spoorbrug Eindhovenseweg te Geldrop. Heeft u een vraag of opmerking? Gebruik dan het contactformulier op www.prorail.nl/contact. In geval van spoed of extreme hinder kunt u bellen met 08007767245 (gratis). Of kijk op www.prorail.nl/spoorwerk om te zien wanneer er in uw buurt gewerkt wordt aan het spoor.

BEKENDMAKINGEN RUIMTE/RUIMTELIJKE ORDENING BOUWEN EN WONEN Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (1) Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Ambachtweg 49 en 57 in Mierlo 18 februari 2021 uitbreiden bedrijfshal 20210072

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Volderstraat 24 in Geldrop 19 februari 2021 realiseren dakopbouw 20210074

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Eindhovenseweg 111 in Geldrop 19 februari 2021 realiseren aanbouw 20210075

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: Morgenland 32 in Geldrop : 20 februari 2021 : uitbreiden woonhuis en plaatsen overkapping : 20210076

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Emopad 96 in Geldrop 20 februari 2021 realiseren inrit/uitweg 20210077

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Marktstraat 75 in Mierlo 21 februari 2021 realiseren bed and breakfast 20210078

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Loeswijk 20 in Mierlo 21 februari 2021 plaatsen kapschuur 20210079

Meer dan 500 ton CO2 uitstoot vermeden Half december was er voor meer dan € 200.000 subsidie aangevraagd voor energiebesparende producten. De energiebesparende maatregelen varieerden van radiatorfolie, tochtstrips en LED-lampen tot zonnepanelen en isolatiemateriaal. Op basis van de gemiddelde besparing die de verschillende aangeschafte materialen opleveren schatten wij dat hiermee meer dan 500.000 kg CO2 per jaar vermeden zal worden. Wie kan er meedoen? De subsidieregeling wordt mogelijk gemaakt dankzij een specifieke uitkering in het kader van Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voorwaarde van deze regeling is dat de uitkering gebruikt worden voor het stimuleren van kleine energiebesparende maatregelen bij particuliere woningeigenaren. Dit betekent dat u alleen mee kunt doen als u eigenaar én bewoner bent van uw woning.

Hoe maak je gebruik van de subsidie? Op dit moment is er nog een budget beschikbaar van circa € 75.000. Dit betekent dat nog ongeveer meer dan 1.000 inwoners gebruik kunnen maken van deze subsidie. Als u nog geen gebruik gemaakt heeft van de subsidie dan kunt u dat alsnog doen. Als het goed is heeft u brief met een unieke waardeboncode ontvangen. Deze waardebon kan gebruikt worden om direct energiebesparende producten aan te schaffen via winstuitjewoning.nl/waardebon. Maar de bon kan ook ingezet worden om geld terug te vragen nadat u energiebesparende producten heeft aangeschaft bij bijvoorbeeld de bouwmarkt. U kunt daar op dit moment nog steeds online aankopen doen. Brief niet ontvangen of kwijt geraakt Mocht u geen brief ontvangen hebben en u wel eigenaar èn bewoner zijn van uw woning dan kunt u alsnog de unieke waardeboncode aanvragen, zodat u ook gebruik kan maken van de subsidie. Dit kunt u eenvoudig doen door op winstuitjewoning.nl/waardebon-opvragen/ alsnog een waardebon aan te vragen. U kunt hier ook een opnieuw uw code opvragen als u uw brief hierover bent kwijt geraakt. Dit jaar ook een actie voor huurders Eind 2020 heeft RVO ook een regeling geopend waarmee gemeenten een specifieke uitkering kunnen aanvragen om energiebesparing bij huurders te stimuleren. Onze aanvraag is recentelijk toegekend. Dit betekent dat we dit jaar ook een soortgelijke subsidieregeling gaan opzetten voor huurders. Huurders zullen hierover in de loop van het jaar een brief ontvangen. Heeft u vragen? Als u vragen heeft kunt u direct contact opnemen met de servicedesk van Winst uit je woning op: (023) 583 69 36. Kijk voor meer informatie ook op: winstuitjewoning.nl.

Groei mee naar een gezond klimaat! Weijer 10 in Mierlo 23 februari 2021 verplaatsen retentievijver 20210081

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Maluwe 3 in Geldrop 25 februari 2021 plaatsen dakopbouw 20210088

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Locatie Datum ontvangst Omschrijving

: Weijer 10 in Mierlo : 23 februari 2021 : bouwen loods en milieu neutrale wijziging : 20210082

Verlenging beslistermijn aanvragen omgevingsvergunning (1)

: Industriepark 10 in Geldrop : 24 februari 2021 : plaatsen portiersloge, cv container, chiller, water -en chemie container : 20210084

Zaaknummer

: Papenvoort 22 in Geldrop : kappen conifeer in verband met plaatsen zonnepanelen : 20200621

Locatie Omschrijving Zaaknummer

: Hout West in Geldrop : oprichten woonhuis : 20200630

Locatie Omschrijving

Zaaknummer

: Genoenhuizerweg 5A in Geldrop : 24 februari 2021 : kappen paardenkastanje in verband met bloedingsziekte : 20210085

Zaaknummer

: Molenstraat in Geldrop : aanbrengen parkeervoorziening voor 15 parkeerplaatsen : 20210013

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: : : :

Locatie Omschrijving Zaaknummer

: Tournooiveld in Geldrop : oprichten 3 appartementenblokken : 20200616

Zaaknummer Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer Locatie Datum ontvangst Omschrijving

www.facebook.com/gemeente.geldropmierlo

Industrieweg 40 in Mierlo 24 februari 2021 uitbreiden bedrijfsruimte 20210086

Locatie Omschrijving


Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 4 maart 2021

Gemeente actueel Verzoek intrekken verleende omgevingsvergunning (1) Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: Eendenpoel 12 in Mierlo : 17 februari 2021 : realiseren inrichting met een nieuwe vleesvarkensstal voor het onderdeel milieu met zaaknummer 20130085 : 20210068

Verleende omgevingsvergunningen met reguliere procedure (2) : Bosrand ongenummerd (openbare ruimte nabij huisnummer 125) in Geldrop Verzenddatum besluit : 24 februari 2021 Omschrijving : rooien 2 haagbeuken in verband met aanleg padelbanen Zaaknummer : 20210046 Locatie

: Willem van Gentstraat 15 in Geldrop Verzenddatum besluit : 24 februari 2021 Omschrijving : uitbreiden keuken Zaaknummer : 20200611 Locatie

Inzagetermijn en bezwaar maken? Voor bekendmakingen met nummer 1 geldt: Dit is een kennisgeving. Bezwaar maken is in dit stadium (nog) niet mogelijk. Dit kan pas nadat er een besluit is genomen. Voor bekendmakingen met nummer 2 geldt: Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw bezwaarschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank OostBrabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Meer informatie Wilt u meer informatie over het maken van bezwaar of beroep bij de overheid, kijk dan op www.geldrop-mierlo.nl. Wilt u meer weten over aanvragen en besluiten? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (040) 289 38 93.

COLLEGEBESLUITEN PUBLICATIE ANTERIEURE OVEREENKOMST DE BLEEKVELDEN 1 T/M 20 Burgemeesters en wethouders maken bekend dat de gemeente Geldrop-Mierlo een overeenkomst heeft gesloten als bedoeld in artikel 6 . 24 van de Wet ruimtelijke ordening. Hieronder staat wat deze overeenkomst inhoudt.

Hebt u nog vragen? Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met Joris Kantelberg van de afdeling Ruimte, telefoonnummer (040) 289 38 93. VOORLOPIG ONTWERP HERINRICHTING KRUISPUNT DOMMELDALSEWEG / JOHAN PEIJNENBURGWEG / GOORSTRAAT TER INZAGE De gemeente is van plan om het kruispunt Dommeldalseweg/Johan Peijnenburgweg/Goorstraat opnieuw in te richten. Hiervoor is een voorlopig ontwerp uitgewerkt. De plannen liggen van vrijdag 5 maart tot en met donderdag 15 april a.s. ter inzage en iedereen kan hierop reageren. Aanleiding De gemeenteraad heeft een ontwikkelingsvisie en een uitvoeringsprogramma voor het centrumplan Geldrop vastgesteld. De centrumvisie voorziet onder meer in betere bereikbaarheid van het winkelgebied en de parkeervoorzieningen door aanpassing van de kruispunten op de route Mierloseweg - Johan Peijnenburgweg Dommeldalseweg - Laan der vier Heemskinderen. Een goede bereikbaarheid is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van een centrumgebied. Daarnaast is de oversteek van de Johan Peijnenburgweg voor fietsers en voetgangers lastig te maken door het vele verkeer op deze weg. Plannen Bij het kruispunt Johan Peijnenburgweg/Dommeldalseweg wordt een verkeerslicht geplaatst. Daarmee wordt het oversteken van de Johan Peijnenburgweg vanuit de Dommeldalseweg makkelijker en veiliger. Bij de reconstructie van het kruispunt wordt een extra voorsorteervak aangelegd op de Dommeldalseweg zodat de wachttijden bij het te plaatsen verkeerslicht tot een minimum worden beperkt. In het voorlopig ontwerp is de ventweg Dommeldalseweg rechtstreeks gekoppeld aan De Burght, eveneens een woonstraat met een 30 km/uur-regime. Bij het kruispunt Johan Peijnenburgweg/Goorstraat komt de fietsoversteek over de Johan Peijnenburgweg te vervallen. In plaats daarvan wordt het fiets- en voetpad vanuit de Goorstraat verlengd tot het kruispunt Johan Peijnenburgweg/ Dommeldalseweg. Tevens komt daarmee het voorsorteervak voor rechts afslaand verkeer (richting Goorstraat) te vervallen. Inspraak Het voorlopig ontwerp ligt van vrijdag 5 maart tot en met donderdag 15 april ter inzage in de publiekshal in het gemeentehuis, De Meent 2 in Geldrop. Binnen de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling op de plannen reageren. Schriftelijke reacties stuurt u aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Voor mondelinge reacties of meer informatie kunt u contact opnemen met Philip Wouters of Niek Luijten van de afdeling Ruimte. Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer (040) 289 38 93. De plannen zijn ook te bekijken op onze website: www.geldrop-mierlo.nl.

Waar gaat de overeenkomst over? Initiatiefnemer heeft bij de gemeente Geldrop-Mierlo verzocht planologische medewerking te verlenen aan het wijzigen van het bestaande gebruik van haar pand aan De Bleekvelden 21, kadastraal bekend gemeente Geldrop, sectie F, nummer 2581. Het gaat om een wijziging van het gebruik ten behoeve van bedrijfsdoeleinden naar wonen. De gemeente wilde hieraan meewerken door van het bestemmingsplan af te wijken.

Planning Na de inspraakperiode gebruikt het college van burgemeester en wethouders de ingekomen reacties om een definitief herinrichtingsplan vast te stellen. De reconstructie van de kruispunten is gepland in 2021.

De gemeente heeft in een overeenkomst afspraken gemaakt met de initiatiefnemer van dit plan. Dit zijn afspraken over wie de kosten voor de plannen betaalt en wie welke activiteiten ter zake onderneemt.

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat zij op basis van de bevoegdheid neergelegd in artikel 4:81 Awb in hun vergadering van 16 februari 2021 de “Modules Bescherming, Inrichting, Bomenbeheer en Groenbeheer Groenbeleidsplan 2014-2024” hebben vastgesteld.

U kunt een korte beschrijving van de overeenkomst bekijken U kunt dit doen vanaf 5 maart 2021 bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan De Meent 2 in Geldrop tijdens openingstijden. U kunt niet reageren op de overeenkomst U kunt niet reageren op de overeenkomst. U kunt er dus geen bezwaar tegen maken.

VASTSTELLING “MODULES BESCHERMING, INRICHTING, BOMENBEHEER EN GROENBEHEER GROENBELEIDSPLAN 2014 - 2024”

Module Bescherming In deze module is de bescherming van gemeentelijke bomen en groen geregeld. Zo zijn het boomwaarderingssysteem en de bijbehorende criteria voor opname op de waardevolle bomenlijst hierin opgenomen. (Financiële) compensatie van bomen en groen is in deze module geregeld. Bescherming

schept duidelijkheid bij afwegingen die moeten worden gemaakt bij ontwikkelingen in de openbare ruimte die het groen en de bomen raken. Module Inrichting In de module Inrichting is beschreven hoe het openbaar groen zo kan worden ingericht dat de doelen en uitgangspunten uit de module Kaders behaald worden. Bovendien moet het dusdanig zijn ingericht dat het beheer zoals gesteld in de modules Groen- en Bomenbeheer met de beschikbare middelen uitgevoerd kan worden. Modules Groenbeheer en Bomenbeheer De module Bomenbeheer omschrijft hoe de gemeente met de zorgplicht als boomeigenaar omgaat. Daarnaast wordt beschreven hoe en wanneer onderhoudsmaatregelen zoals bijvoorbeeld snoeien worden uitgevoerd. In de module Groenbeheer zijn de uitgangspunten voor het groenbeheer opgenomen. De module beschrijft de verschillende onderhoudsniveaus in centrum, groenstructuur, overig groen en buitengebied. Op basis van artikel 8:2 onder a van de Algemene wet bestuursrecht zijn de “Modules Bescherming, Inrichting, Bomenbeheer en Groenbeheer Groenbeleidsplan 20142024”, zijnde beleidsregels zoals bedoeld in artikel 1:3 vierde lid juncto afdeling 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht, niet vatbaar voor bezwaar en beroep. De modules treden in werking op 5 maart 2021. De vastgestelde modules liggen met ingang van 5 maart 2021, gedurende een aaneengesloten termijn van vier weken, voor een ieder ter inzage in de publiekshal, De Meent 2 in Geldrop. De publiekshal is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 9.00-12.30 uur. BEKENDMAKING VASTSTELLING “BOMEN- EN GROENSTRUCTUUR LUCHEN” Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat zij op basis van de bevoegdheid neergelegd in artikel 4:81 Awb in hun vergadering van 16 februari 2021 de “Bomen- en groenstructuur Luchen” hebben vastgesteld. De bomen- en groenstructuur Luchen is onderdeel van de module Structuren die op 1 september 2015 is vastgesteld. In de module wordt onderscheid gemaakt tussen structuren en overig groen. Structuren zijn vanwege hun ligging of omvang van belang voor veel van onze inwoners. Groen in een woonstraat (overig groen) is vaak vooral voor de bewoners van die straat van belang. Dit onderscheid werkt op veel vlakken door. Waar in overig groen meer ruimte is om mee te bewegen met de wensen van bewoners, hangt aan de structuren een hogere mate van bescherming. Aantasting van structuurelementen mag alleen plaatsvinden na uitgebreide en toetsbare belangenafweging door het college. Op basis van artikel 8:2 onder a van de Algemene wet bestuursrecht is de “bomen- en groenstructuur Luchen”, zijnde een beleidsregel zoals bedoeld in artikel 1:3 vierde lid juncto afdeling 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht, niet vatbaar voor bezwaar en beroep. De bomen- en groenstructuur Luchen treedt in werking op 5 maart 2021. De vastgestelde bomen- en groenstructuur ligt met ingang van 5 maart 2021, gedurende een aaneengesloten termijn van vier weken, voor een ieder ter inzage in de publiekshal, De Meent 2 in Geldrop. De publiekshal is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00- 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 - 12.30 uur. ZIENSWIJZE VERTROKKEN NAAR ONBEKENDE BESTEMMING De personen hieronder wonen niet meer op het adres waar zij volgens de basisregistratie personen (BRP) staan ingeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening, cluster Inwoners. Het college heeft het voornemen de persoonslijsten van deze personen niet meer bij te houden. Wanneer een definitief besluit is genomen, staan zij officieel niet meer op dat adres ingeschreven.


Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 4 maart 2021

Geslachtsnaam en voorletters

Geboortedatum

Datum voornemen wegens

Voorgenomen uitschrijving

afspraak te maken. De termijn gaat in, één dag na de datum van deze publicatie.

Roos, SMJ

28-12-1990

19-02-2021

Onbekend

Zet in de brief de volgende zaken: • uw naam en adres; • de datum; • een omschrijving van het voorgenomen besluit waar u uw mening over wilt geven; • de reden waarom (uw mening) u het niet eens bent met dit voorgenomen besluit en • uw handtekening.

Een betrokken persoon kan over dit voorgenomen besluit zijn mening geven, schriftelijk of mondeling. Wanneer u dit mondeling wilt doen, vragen wij u een afspraak te maken via het telefoonnummer 040 – 289 38 93. U hebt vier weken de tijd om een brief te sturen of een

U stuurt de brief naar: Gemeente Geldrop-Mierlo t.a.v. Dienstverlening (adresonderzoek) Postbus 10101 5660 GA GELDROP Wilt u meer weten? Belt u dan met de adresonderzoekers van de afdeling Dienstverlening, telefoon: 040 289 38 93.

Oproep: laat je horen bij het klimaatalarm GELDROP-MIERLO – Op 14 maart is het klimaatalarm. “Het zou fantastisch zijn als zo veel mogelijk mensen hieraan meedoen, ook uit Geldrop-Mierlo”, laat Richard van de Burgt, fractievoorzitter PvdA Geldrop-Mierlo weten. Hij schreef onderstaand opiniestuk. ‘klimaatverandering bestaat en wordt veroorzaakt door de mens, ieder van ons. Dat is al jarenlang de conclusie van wetenschappers, gebaseerd op metingen die over een lange tijd zijn verzameld.

Het is duidelijk dat er wat dient te gebeuren. De snelle opwarming zorgt namelijk voor allerlei problemen op aarde: verdroging, een stijgende zeespiegel, uitstervende plant- en diersoorten. Voor velen van ons is dit een ver-vanmijn-bed show. Wat kunnen wij als individu of gemeente hier nu aan doen? Is het niet belangrijker dat ‘de anderen’ er eerst eens wat aan doen? Ik vergelijk het met een brand. Stel je woont in een flatgebouw en er breekt een grote brand uit. Dan help je ook elkaar om een ramp te voor-

De boomklever is een gemaskerde boef in de tuin

komen. Datzelfde geldt voor de klimaatverandering. GeldropMierlo doet aardig veel op het gebied van duurzame energie en het tegengaan van klimaatverandering, maar er ontbreekt structuur. Plat gezegd is er sprake van brandjes blussen. Dit zie je ook bij veel andere gemeenten; men is zoekende. Dat moet anders; met een duidelijk stappenplan en voldoende capaciteit. Daarnaast weten we niet wat de resultaten zijn van de genomen maatregelen, want er wordt niet gemeten. In 2018 vroeg de gemeenteraad

om een jaarlijkse CO2-begroting, maar tot op heden is die nooit opgesteld. Dat wordt echt tijd, want alleen zo kunnen we zien of de aanpak werkt. Wat kunnen wij zelf doen? Er zijn legio mogelijkheden om zelf in actie te komen, zoals kiezen voor zonnepanelen of een warmtepomp. Ook op het gebied van isolatie is nog veel te winnen, zeker bij oudere huizen. Met goede maatregelen valt je energierekening lager uit, waardoor je de investeringen terugverdient. Vele

Advertorial

De Fysioclub | SCHOUDERschool als oplossing bij Schouderpijn Schouderpijn is erg vervelend en kan je dagelijkse bezigheden flink beperken. Bij De Fysioclub helpen wij je graag om deze klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Tijdens een behandeling bij De Fysioclub gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten, zodat we deze gericht kunnen aanpakken. Zo ben jij jouw schouderklachten hopelijk zo snel mogelijk weer de baas!

Een boomklever heeft in de sneeuw een zonnepit ontdekt (Foto: Wil van Tongerlo) GELDROP - IVN Geldrop maakt de mensen graag natuurwijzer. De keer in Natuur Dichtbij aandacht voor boomklevers: gemaskerde boef in de tuin. Boomklevers zijn de enige vogels die met evenveel gemak zowel omlaag als omhoog langs een boomstam bewegen. Boomklevers behoren daarom tot het boevengilde. Hun zwarte oogmasker verraadt hun aard. Ze vallen aan op je voedersilo, gooien wat hun niet zint eruit en pikken wat ze kunnen. Gestolen waar Met een snavel vol zonnepitten vliegen ze weg om rap terug te keren. De gestolen waar hebben ze dan al verstopt om op een la-

ter moment te verorberen. Soms maken ze het zichzelf wel heel gemakkelijk. Op nog geen meter afstand van de voederplaats frotten ze een pit in de muur. Meesjes eten die gaatjes in het cement vervolgens met smaak leeg. Vijftig IVN Geldrop, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, maakt men flink natuurwijzer. De afdeling Geldrop van het IVN viert in 2021 het vijftigjarig bestaan. Zie ook de website van het IVN: www. facebook.com/ivngeldrop.

kleine veranderingen hebben uiteindelijk een enorm effect, onderschat je eigen invloed daarom niet. Nederland loopt op het gebied van klimaatmaatregelen ver achter in Europa. Dat is het gevolg van politieke keuzes. Het wordt tijd dat dit probleem ook in Den Haag krachtiger wordt opgepakt. Daarom is op 14 maart het klimaatalarm met een bijeenkomst in Eindhoven, maar het kan ook thuis, digitaal of in je wijk. Meld je daarom aan op https://klimaatmars2021.nl/.

Hoe gaan we jouw schouderklachten verminderen? Er zijn ruwweg twee soorten schouderklachten te onderscheiden. Veel schouderklachten ontstaan door overbelasting van de schouder of een langdurig verkeerde houding of beweging. Een kleiner deel van de klachten wordt veroorzaakt door een gebeurtenis zoals een ongeluk, operatie of aandoening. Een persoonlijke benadering Bij JVDI de Fysioclub vinden we een persoonlijke benadering tijdens de behandeling erg belangrijk. We onderzoeken eerst wat de oorzaak zou kunnen zijn van jouw schouderklachten en kijken hierbij ook naar jouw levensstijl. Vervolgens richten we de behandeling in met jouw persoonlijke doelen en de verwachtingen binnen De Fysioclub SCHOUDERschool. De behandeling bij JVDI de Fysioclub Tijdens de behandeling kun je te maken krijgen met verschillende specialistische therapeuten. Zo

bestaat ons team onder andere uit fysiotherapeuten, manueel therapeuten en sportfysiotherapeuten. Afhankelijk van jouw situatie werken zij samen om jouw klachten te laten verdwijnen. Heb je bijvoorbeeld schouderklachten door het veelvuldig beoefenen van een bepaalde sport? Dan is het fijn dat er een specialistische sportfysiotherapeut is die jou kan begeleiden. Naast de reguliere behandeling

omvat de SCHOUDERschool een oefenprogramma om de belastbaarheid van de schouder te verhogen/ versterken én een voorlichtingsprogramma. Een belangrijk onderdeel binnen dit voorlichtingsprogramma zijn de modules ‘pijnmanagement’ en omgaan met pijn. Heb jij sinds kort of al langer schouderpijn, wellicht is De Fysioclub SCHOUDERschool iets voor jou? Neem contact op met JVDI De Fysioclub op 085-7821616 en maak een afspraak voor een intake op een van onze locaties in Deurne – Mierlo – Gemert – Helmond – Geldrop of kijk op fysioclub.nl/jvdi voor meer informatie.


9

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 4 maart 2021

Fem wint voorleeswedstrijd MIERLO – De Mierlose Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021 is gewonnen door Fem Hommes. De leerlinge van Kindcentrum Puur Sang was de beste voorlezer van Mierlo.

Wij mogen weer open op afspraak. Vanaf 3 maart zien wij u graag weer in onze winkel!

Het was weer een spannende voorleeswedstrijd. Op uitnodiging van de Bibliotheek, namen de kinderen van de groepen 7 en 8 van de volgende vier basisscholen deel aan de Nationale Voorleeswedstrijd 2021: Kindcentrum Puur Sang locatie Lucia, De Kersentuin, Kindcentrum Puur Sang locatie Loeswijk en O.B.S. ’t Schrijverke. Kampioenen De kampioenen van de bovenstaande basisscholen zijn: Laura Visser van Kindcentrum Puur Sang locatie Lucia, Juul van der Vleuten van De Kersentuin, Fem Hommes van Kindcentrum Puur Sang locatie Loeswijk en Roos-Sophie Bongers van O.B.S. ’t Schrijverke. Wat een prestatie, voorleeskampioen van de hele school zijn. Filmpjes De vier schoolkampioenen lazen een fragment voor uit een zelfgekozen boek tijdens deze spannende voorleeswedstrijd, om zo de Mierlose winnaar te kunnen bepalen. De wedstrijd vond dit jaar vanwege de coronamaatregelen volledig online plaats. Dat was anders dan anders, maar de schoolkampioenen lieten zien ook

Meer inwoners Heeze-Leende HEEZE-LEENDE – Het afgelopen jaar is het aantal inwoners van de gemeente Heeze-Leende verder gegroeid. Het aantal inwoners groeide per saldo met 83 inwoners. Deze stijging van het aantal inwoners kwam tot stand door 121 geboorten en 794 mensen die zich vestigden tegenover 179 mensen die overleden en 653 inwoners die de gemeente verlieten. Per 1 januari 2021 had Heeze-Leende 16.232 inwoners. Lichte groei Voor de komende jaren wordt een lichte groei van het inwonersaantal verwacht door de bouw van nieuwe woningen op Kloostervelden en De Bulders.

Fem tijdens haar online presentatie van de Mierlose finale van de voorleeswedstrijd. zonder publiek een prima voorleesbeurt te kunnen geven.

‘De jury koos unaniem voor Fem Hommes’ De vier kandidaten stuurden allemaal een filmpje in, waarna de jury online in beraad ging. De jury bestond uit Rob van Otterdijk, namens de gemeente Geldrop-Mierlo, Jolanda Smits, voorleescoördinator Kinderdagverblijf Dolfijn Luchen en Vic van Dijck, namens het Jongerenwerk Geldrop-Mierlo.

De jury was unaniem in de beslissing over de winnaar: Fem Hommes werd uitgeroepen tot Voorleeskampioen 2021. Fem las voor uit het boek Beauty and the Beast gevangen in een boek van Jennifer Donnelly. Halve finale Fem Hommes, leerlinge van Kindcentrum Puur Sang, is de beste voorlezer van Mierlo dit jaar. Fem zal namens Mierlo worden afgevaardigd voor de Brabantse halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd, die op zaterdag 27 maart plaatsvindt. En vervolgens misschien wel naar de Brabantse finale en de landelijke finale door gaan.

Bezoek schrijfster Roxane van Iperen aan Geldrop uitgesteld GELDROP-MIERLO - Het geplande bezoek van schrijfster Roxane van Iperen is uitgesteld. Van Iperen zou op uitnodiging van Literair café Dommeldal zondag een live webinair verzorgen in Bibliotheek Dommeldal. Roxane van Iperen schreef het essay voor de Boekenweek. Die stond oorspronkelijk gepland van 6 tot en met 14 maart. De landelijke Boekenweek is verplaatst naar de zomer, in de hoop dat boekhandels en bibliotheken dan weer open mogen zijn. Uitnodiging Het essay dat Van Iperen schreef voor de Boekenweek was voor

Bel 040-2863449 of mail info@livano.nl om uw tijd te reserveren.

Tot snel!

Livano - Geldrop like us on facebook Livano ondermode: voor Hem en Haar Bezoek ons ook eens op www.livano.nl

Pasvorm en comfort; het allerbelangrijkste in ondermode Gespecialiseerd in grote maten t/m H

PIN

o

LINGERIE BORSTPROTHESES PYJAMA’S NACHTHEMDEN DUSTERS MEY / SLOGGI / CALIDA

Uw mammacare specialiste van Geldrop en omgeving ERKEND door de Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen (SEMH) en alle zorgverzekeraars

Elina Jansen uit Leende is de nieuwe voorleeskampioen

Literair café Dommeldal een belangrijke reden haar uit te nodigen voor een ontmoeting met literatuurliefhebbers. Vanwege de coronamaatregelen zijn de ontmoetingen op dit moment online te volgen. De schrijver komt naar Geldrop en geeft vanuit Bibliotheek Dommeldal een live webinair. De organisatie hoopt dat de bijeenkomst met Roxane van Iperen later live kan plaatsvinden.

Loïs Righarts wint in Nuenen

Elina tijdens haar online voorleesbeurt. De leerling van De Triangel won de finale in Heeze-Leende. HEEZE-LEENDE - Een spannende finale van de voorleeswedstrijd in Heeze-Leende. Leerlinge van zes basisscholen in de gemeente deden, op uitnodiging van de bibliotheek, mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Elina Jansen uit Leende was de allerbeste.

Werk aan het spoor HEEZE - Werkzaamheden aan het spoor tussen Weert en Heeze. In de nacht van 8 op 9 maart wordt het spoor geslepen. Dit gebeurt tussen ‘s nachts tussen 0.30 en 5.30 uur. Spoorbeheerder Prorail waarschuwt dat er voor omwonenden sprake kan zijn van enige geluidsoverlast.

Goed nieuws!!!

NUENEN – Loïs Righarts uit groep 7 van OBS de Rietpluim is uitgeroepen tot Voorleeskampioen 2021 in Nuenen. Loïs las voor uit het populaire boek Mr Stink van schrijver David Walliams.

De kampioenen van de basisscholen zijn: Elise van den Broek van Kindcentrum De Parel (Heeze), Sam Brouwers van Brede school Dirk Hezius (Heeze), Julie Bevers van De Trumakkers (Heeze), Fleur de Ruijter van Basisschool De Talententoren (Sterksel), Elina Jansen van Basisschool De Triangel (Leende) en Lot van Lieshout van St. Jan (Leenderstrijp). De schoolkampioenen lazen voor uit een boek en stuurden hiervan een filmpje in. De jury bestond uit Di-

ana van Gennip van Boekhandel Lektura in Heeze, Aletty Braun, bestuurslid Stichting Vrienden van de Bieb Heeze-Leende en wethouder Toon Bosmans. De jury was unaniem in de beslissing over de winnaar: Elina Jansen van Basisschool De Triangel uit Leende werd uitgeroepen tot Voorleeskampioen 2021. Zij ‘had de jury helemaal ingepakt met haar prachtige stemgebruik’. Elina las voor uit Sjakie en de Chololadefabriek van Roald Dahl.


Samen Sterk Houd afstand, houd vol! De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op. Het kabinet blijft oog houden voor het beschermen van mensen met een kwetsbare gezondheid en het toegankelijk houden van de zorg. De Britse variant zorgt ervoor dat het aantal besmettingen per dag minder daalt dan een paar weken geleden, of zelfs toeneemt. Een derde golf lijkt onvermijdelijk.

Tegelijkertijd is nu de fase gekomen om, beperkt en weloverwogen, iets meer risico te nemen. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open. Daarnaast staat het kabinet vanaf gisteren onder voorwaarden de volgende verruimingen toe: jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties, contactberoepen mogen weer uitgeoefend worden en de detailhandel mag open voor winkelen op afspraak.

Extra handjes gezocht in deze tijd! Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Best lastig, vooral ook voor inwoners die meer dan ooit op zichzelf zijn aangewezen. Veel mensen voelen zich eenzaam, of maken zich zorgen om hun eigen gezondheid of die van iemand anders. Het is daarom juist belangrijk om aandacht voor elkaar te hebben, elkaar te helpen. Naar elkaar te luisteren en samen tot mooie initiatieven te komen die wel kunnen doorgaan. Een klein gebaar kan het verschil maken. Maak bijvoorbeeld een mooie tekening voor een ouder iemand of stuur een extra kaartje. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden als ‘maatje’ en ga vrijwillig aan de slag bij de LEVgroep Geldrop-Mierlo, Ananz, Savant, ZuidZorg of Vitalis. Alle hulp is meer dan welkom!

Meld je aan als vrijwilliger ‘maatje’ ! Bel met LEVgroep Geldrop-Mierlo Tel. 0492-598989 (vraag naar Ellen, Hilde of Sami)

Vrijwilligers van de Strijkdienst Geldrop- Heb je vervoer Mierlo helpen mantelzorgers een handje nodig naar vaccinatie locatie? De strijkdienst Geldrop-Mierlo van het Dorpsleerbedrijf haalt normaal gesproken een wasmand kleding op bij mensen die een WMO-indicatie zouden krijgen voor huishoudelijk werk.

Heb je een oproep gehad voor een corona-vaccinatie, ben je minder mobiel en lukt het nu niet om met eigen vervoer naar de betreffende locatie te gaan? Vrijwilligers van Automaatje in Deurne, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen en Son en Breugel helpen inwoners uit deze gemeente bij het vervoer. AutoMaatje is een vervoerservice voor en door buurt- of plaatsgenoten met hun eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding. Voor inwoners die slecht ter been zijn of een ander gezondheidsprobleem hebben en die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of van de Taxbus, biedt Automaatje de oplossing.

De was wordt gestreken teruggebracht. Maar in deze bijzondere periode heeft de Strijkdienst ook een speciaal project op poten gezet: twee manden was strijken voor mantelzorgers. Voorwaarde is dat mensen als mantelzorger geregistreerd staan. “Er zijn veel meer mensen in Geldrop en Mierlo die voor een familielid zorgen dan bekend is bij de gemeente”, vertelt Hilde Hess, coördinator van de Strijkdienst. De gebiedsregisseur en andere instellingen melden ook regelmatig gezinnen aan die een helpende hand nodig hebben. Zeker in deze tijd is ondersteuning van mantelzorgers extra belangrijk. Woon je in Geldrop-Mierlo en ben je mantelzorgen. Registreer je bij de gemeente en maak ook gebruik van het aanbod van de strijkdienst? Registreren kan door contact op te nemen met de gemeente Geldrop-Mierlo via telefoonnummer: (040) 289 38 99.

Wethouder Peter Looijmans komt een kijkje nemen. Hij is onder de indruk van het werk van de vrijwilligers van de Strijkdienst Geldrop-Mierlo. Op de foto ontvangt hij van één van de vrijwilligsters - Marjory van Geenen - een kledingstuk om te strijken.

Meer informatie? Voor meer informatie of het aanvragen van een rit naar de vaccinatielocatie, kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met ANWB AutoMaatje Gedrop-Mierlo: Tel: (040) 7820867 E-mail: automaatjeg-m@levgroep.nl www.levgeldrop-mierlo.nl/lokaal-aanbod/zorgen-voor-elkaar/anwbautomaatje


Samen Sterk Aandacht voor elkaar in Gel

De coronacrisis houdt ons nog steeds in de greep. De besmettingen nemen weer toe, de gedeeltelijke vrijheid die we sinds juli kregen wordt opnieuw ingeperkt. Ondernemers hebben het moeilijk, banen zijn onzeker en jongeren mogen weer niet alle dingen doen waar ze normaal plezier aan beleven. Veel mensen voelen zich eenzaam, of maken zich zorgen om hun eigen gezondheid of die van iemand anders. De kleine en grote veranderingen die we meemaken zijn niet makkelijk. Aandacht hebben voor elkaar en luisteren naar elkaar helpt.

Samen pakken we de draad

op en geven die door! We hebben allemaal een verhaal te vertellen over de coronacrisis: over ziekte, onzekerheid en teleurstelling, maar ook over hoe we de draad weer oppakken na bijvoorbeeld het annuleren van een evenement, het afgelasten van een bruiloft of erger persoonlijk leed veroorzaakt door corona. We zien gelukkig ook de kracht waarmee we ons door deze crisis heen slaan en de initiatieven die ontstaan om met elkaar in verbinding te blijven. Dit is onze rode draad, die al jaren ervoor zorgt dat we binnen onze gemeente niet bij de pakken neer gaan zitten. Die er ook voor heeft gezorgd dat Geldrop-Mierlo vanuit het textielverleden geworden is tot wat het nu is: een hechte gemeenschap die aandacht heeft voor elkaar en elkaar helpt als dit nodig is.

drop-Mierlo

Door de coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. De website www.voorelkaaringeldropmierlo.nl/ coronahulp verzamelt alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Zo maken we de kans het grootst dat hulp gevonden wordt. Want dat is nodig! Jij doet toch ook mee? Ook onze gebiedsregisseurs staan voor jou klaar Is er in jouw straat, buurt of wijk ook een initiatief gestart of wil je zelf een initiatief starten? Laat het ons dan weten. Wellicht kunnen wij je helpen om iets op te starten of kun je met jouw straat aansluiten bij een al bestaand initiatief. De gegevens van onze gebiedsregisseurs vind je op onze website: www.geldrop-mierlo.nl/gebiedsgerichtwerken.

Deel jouw verhaal! Mail naar: samensterk@geldrop-mierlo.nl Liever je verhaal online delen? Burgemeester Jos van Bree pakt de draad op en neemt de uitdaging aan om een persoonlijke corona-ervaring te delen. Hij zal de rode draad op zijn beurt weer doorgeven aan iemand met een mooi verhaal, idee of initiatief dat persoonlijke aandacht verdient. de sociale media kanalen van de gemeente Geldrop-Mierlo in de gaten.

Vijf thuistips vo or kids #verwevenvermaakingeldropmier lo

1. Kun je niet naar opa & oma? Vraag je kinderen om ze een leuke brief te schrijven. Wie weet krijgen ze er snel één terug!

Door onze verhalen met elkaar te delen en naar elkaar te luisteren, kunnen we deze gebeurtenissen en gevoelens een plek geven en wellicht anderen inspireren tot nieuwe initiatieven of tot het helpen van mensen die nu meer dan ooit dat steuntje in de rug kunnen gebruiken. Als gemeente zijn we benieuwd hoe het nu met je gaat. Hoe vergaat het jou en jouw familie, op het werk. Kun je sporten of ontspannen? Lukt het om in contact te blijven met vrienden en collega’s? Zet jij je in voor de buurman of -vrouw of een vriend die het nodig heeft? Laat het ons weten! Op deze pagina die regelmatig verschijnt en op de sociale media van de gemeente gaan we jullie verhalen delen. Als troost, inspiratie of hart onder de riem. Of ken je iemand die met een mooi verhaal, idee of initiatief dat positieve aandacht verdient? Stuur je (persoonlijke) verhaal met je contactgegevens naar samensterk@geldrop-mierlo.nl en lees het binnenkort terug in Middenstandsbelangen.

Voor elkaar in Geldrop-Mierlo verbindt hulpvraag en -aanbod

2. Wist je dat heel veel musea een deel van hun collectie ook online hebben staan? Zoek een mooi schilderij uit en laat je kids het namaken. Je eigen Rembrandt aan de muur! 3. Een fotospeurtocht is zo gemaakt: neem foto’s van leuke details in huis. Welk kind heeft het snelst alle gefotografeerde plekjes gevonden?

Bewegen tijdens corona! Het coronavirus houdt momenteel iedereen in Nederland in bedwang. Gelukkig zijn er nog wel allerlei mogelijkheden om te sporten en even te ontspannen. De buurtsportcoaches van Leef Geldrop-Mierlo zetten zich in om ook tijdens corona sport- en beweegmogelijkheden aan te bieden voor jong en oud. Goed voor de gezondheid, maar ook bedoeld om binnen de corona- en NOC*NSF richtlijnen elkaar te ontmoeten. Wil je graag op de hoogte blijven wat de buurtsportcoaches organiseren? Volg ons dan op Facebook, Instagram of kijk op www.leefgeldrop-mierlo.nl.

4. Afvalkunstwerk: verzamel in huis of in je tuin allemaal restjes/afval/verpakkingen en maak een mega groot kunstwerk. 5. De grote middagshow. Niet naar het theater? Oefen allemaal een act en presenteer die aan het eind van de middag aan elkaar. Kijk voor meer tips op: www.visitgeldropmierlo.nl

#samensterkgeldropmierlo

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo. Kijk voor alle verhalen op www.geldrop-mierlo.nl/samensterk of volg ons op:


Th. Slaats bv Th. Slaats bv Th. Slaats bv Th. Slaats bv Th. Slaats bv Th. Slaats bv Th. Th. Slaats Slaats bv bv Alle merken occasions • Officiële Nissan dealer • Verkoop nieuwe en gebruikte auto’s • 6/12 maanden Bovag garantie • Airco-service • APK keuringsstation • Schade-taxatie en reparatie Dorpstraat 136 • 5595 CK Leende • Tel.: 040 - 206 12 46 www.roothansleende.nl

U rijdt een leaseauto?

- NIEUWE EN GEBRUIKTE BANDEN - VELGEN Banden vanaf €25 gemonteerd

maken?bv 06-11859717 Th.Afspraak Slaats Brouwer 6 - 5711 LD Someren info@bandenhandelberkvens.nl Th. Slaats bv www.bandenhandelberkvens.nl

Th.Th.Slaats bv Slaats bv Tel. (040) 286bv 29 97 Th. Slaats Th. Slaats bv www.theoslaats.nl Tel. (040) 286 29 97 Th. Slaats bv Th. Slaats bv GEZOCHT: Tel. (040) 286 29 97

www.theoslaats.nl Tel. (040) (040) 286 29 29 97 97 MERCEDES oldtimers, Tel. 286 www.theoslaats.nl auto's en bussen. www.theoslaats.nl

Voor vrijwel alle leasemaatschappijen mogen wij repareren en onderhouden. Profiteer van een aantrekkelijk aanbod als wij ook uw privé

www.theoslaats.nl Tel. (040) 286 29 97 Tel. (040) 286 29 97 www.theoslaats.nl Tel. (040) 286 29 97 www.theoslaats.nl Th. Slaats bv www.theoslaats.nl Tel. (040) 286 29 97

Tevens verkopen wij gebruikte onderdelen van het merk Mercedes-Benz. NaastTel. onze verzendservice kunnen onderdelen (040) 286 29 97 www.theoslaats.nl ook op afspraak afgehaald worden.

auto mogen verwelkomen!

LID VAN

Tel. (040) 286 29 97

U bent van harte welkom! Gewoon eerlijk en goed!

Autobedrijf Greijmans Nieuwendijk 58, 5591 JK Heeze Tel. 040 – 2264633 www.greijmansautos.nl

www.theoslaats.nl Jan van Dijk Tel. Handelsonderneming (040) 286 29 97 www.theoslaats.nl www.theoslaats.nl Tel. (040) Someren 286 29 97 T. 0613372621 Broekstraat 7b 5711CT www.theoslaats.nl

Kijk ook 286 op www.janvandijk-handelsonderneming.nl Tel. (040) 29 97 en stuur een mail via het contactformulier. www.theoslaats.nl Tel. (040) 286 29 97 www.theoslaats.nl

Th. Slaats bv

Professionals in car care

d n e p o e g g a Elke zond 2 uur! vanaf 1 WASSSTRAAT • NANO COATING SPOTREPAIR • UITDEUKEN • POETSEN EMOPAD 80 • GELDROP • WWW.CARRES.NL

Tel. (040) 286 29 97 www.theoslaats.nl Tel. (040) 286 29 97 www.theoslaats.nl Tel. (040) 286 29 97 www.theoslaats.nl

Bogardeind 156 - -5664 EM Geldrop Bogardeind 156 - 5664 EM Geldrop Tel. 040-2862997 WWW.THEOSLAATS.NL | INFO@THEOSLAATS.NL

- Tel. 040-2862997 WWW.THEOSLAATS.NL | INFO@THEOSLAATS.NL Openingstijden: Ma t/m vr 8.00-18.00 uur Zaterdag: 8.30-13.00 uur Bogardeind - 5664 EM Geldrop - Tel. 040-2862997 Openingstijden:156 Ma t/m vr 8.00-18.00 uur Zaterdag: 8.30-13.00 uur W W W . T H E156 O S L -A5664 ATS.N L |Geldrop I N F O @-TTel. H E O040-2862997 SLAATS.NL Bogardeind EM Bogardeind 156 Openingstijden: Ma vr uur W WW.THEO S Lt/m A-A5664 T S8.00-18.00 . NEM L | Geldrop I Nuur F OZaterdag: @ T- HTel. E O 040-2862997 S8.30-13.00 LAATS.N L W W W . T H E Ma O St/m LAA S.NL | IN FO @ T H E O8.30-13.00 S L A A T S .uur NL Openingstijden: vrT 8.00-18.00 uur Zaterdag: Openingstijden: Ma t/m vr 8.00-18.00 uur Zaterdag: 8.30-13.00 uur

Bogardeind 156 - 5664 EM Geldrop - Tel. 040-2862997 WWW.THEOSLAATS.NL | INFO@THEOSLAATS.NL Openingstijden: Ma t/m vr 8.00-18.00 uur Zaterdag: 8.30-13.00 uur

Autoschade: wij werken voor ALLE verzekeringsmaatschappijen


13

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 4 maart 2021

Horeca in actie: ‘Van barre tijden naar bartijden’ GELDROP-MIERLO - Een ludieke actie met een serieuze ondertoon. Horecaondernemers hebben dinsdag de terrassen buitengezet. De horeca wordt zwaar getroffen door de coronamaatregelen. De ondernemers willen hun zaken weer open, ook willen ze meer begrip en steun van de overheid.

maar de tap bleef dicht. Slechts op een enkele plaats konden mensen ook een drankje bestellen. Dat was dan vaak van korte duur. Politie en handhavers deelden waarschuwingen uit, de dreiging van een flinke boete maakte dat de ondernemers alsnog het terras weer sloten. “Er mag best meer aandacht zijn voor het feit dat de horeca al lang dicht is”, vertelt Richard Pors, eigenaar van Heerenhuys23 in Geldrop. Pors probeert al maanden vooral te kijken naar wat er nog wel kan en heeft al de nodige initiatieven genomen.

door Martin de Bruijne In het hele land kwamen horecaondernemers in actie. Ze bouwden hun terrassen op. Voor de meeste ondernemers bleef het daarbij, slechts een enkeling ging een stap verder en serveerde ook eten en drinken. Bij restaurant De Zwaan op de hoek van de Stationsstraat in Geldrop stonden tafels en stoelen buiten. Een roodwit lint maakte duidelijk dat gaan zitten niet de bedoeling was. ‘Coronaproof maar toch gesloten’, was er op een bord bij De Zwaan te lezen.

‘Coronaproof maar toch gesloten’ Paspoppen op terras Met de actie willen de ondernemers aandacht vestigen op de horecabranche en het overheidsbeleid rond de coronamaatregelen. In Geldrop had bijvoorbeeld Kaffee Peijnenburg het terras neerge-

Colofo n Middenstandsbelangen De Mierlose Krant Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Ma t/m vrij: 08.00-17.00 uur T 0493-473578 www.middenstandsbelangen.nl www.demierlosekrant.nl Correspondentieadres: Stationsstraat 103 | 5751 HD Deurne Media adviseur: Martijn van Bree T 0493-473578 | M 06-29028196 E advertenties@middenstandsbelangen.nl advertenties@demierlosekrant.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Redactie: Martin de Bruijne T 0493-352602 | M 06-29536173 E redactie@middenstandsbelangen.nl redactie@demierlosekrant.nl Maarten Driessen (Hoofdredacteur) T 0493-352608 | M 06-13763686 E redactie@peelbelangonline.nl Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Jordy van de Brug (‘t Contact) T 0493-352609 | M 06-13762619 E redactie@hetcontact.nl Berichten voor plaatsing op de ­eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur. Middenstandsbelangen Oplage: 25.500 Verschijnt op donderdag in Geldrop, Heeze-Leende, Sterksel en Nuenen. De Mierlose Krant Oplage: 5.100 Verschijnt op donderdag in Mierlo. Bezorgklachten: Via onze website www.demierlosekrant.nl of www.middenstandsbelangen.nl Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.

Het terras bij De Zwaan in Geldrop staat buiten, maar blijft gesloten. (Foto: Micle de Greef) zet, compleet met paspoppen. ‘Van barre tijden naar bartijden’, stond er onder meer te lezen. Het zijn barre tijden voor de horeca. Wat veel ondernemers steekt is dat andere branches weer, met allerlei beperkingen, weer voorzichtig open kunnen. De parken zijn vol. Veilig en verantwoord Mensen gaan massaal schaatsen en genieten van de sneeuw en am-

per een week later is het profiteren van het vroege voorjaar in bos en park. Dat levert vreemde beelden op: terrassen die gesloten zijn terwijl mensen een meter verderop in het gras genieten van hun van huis meegenomen hapje en drankje. Met lang niet iedereen op de voorgeschreven afstand van elkaar. Veel horecaondernemers stellen dat ze veilig en verantwoord weer open kunnen. Mensen ontvangen op afspraak, vaste looproutes; de

Account Nuenen gehackt

horeca heeft er in de zomer al ervaring mee opgedaan. Terrassen opgebouwd Nu er een kleine versoepeling is voor de winkels en mensen met een contactberoep weer aan de slag kunnen snakt ook de horeca naar perspectief. Dinsdag werd er in het hele land actie gevoerd. De terrassen werden opgebouwd. Vaak bleef het daarbij. Mensen konden op het terras gaan zitten,

Meer steun Dinsdag had het team van Heerenhuys23 een aantal tafels en stoelen op het horecaplein gezet. “Wij steunen het idee, maar vinden niet dat we nu al open moeten”, legt Richard uit. Hij snapt de frustratie bij horecaondernemers, maar ziet ook dat het aantal besmettingen nog altijd erg hoog is. Of de horeca op korte termijn weer open kan blijft de vraag. “Vanuit de overheid mag er meer steun komen. Hoewel ze natuurlijk al best veel doen”, vertelt Richard.“

‘Er mag best meer aandacht zijn voor het feit dat de horeca al lang dicht is’

Brand in auto vol lege vaten

NUENEN – Een emailaccount van de gemeente Nuenen is onlangs gehackt. Hackers hebben het account gebruikt om duizenden nepmails te versturen. Ontvangers van de mail werd gevraagd op een link te klikken en in te loggen op een account. Hoeveel mensen dat gedaan hebben is niet duidelijk.

loggegevens en/of bankgegevens achterhalen.

Voor ict-diensten is werkt Nuenen met Geldrop-Mierlo en Son en Breugel samen in Dienst DomAan de slag melvallei. In Geldrop-Mierlo en De gemeente heeft het lek ge- in Son en Breugel zijn geen acdicht en een waarschuwing ge- counts gehackt. Datzelfde geldt plaatst op Facebook. voor Heeze-Leende, dat met ‘We zijn meteen aan de slag ge- Cranendonck en Valkenswaard gaan om dit op te lossen en het lek samenwerkt binnen de A2 geSudoku te dichten’, schrijft de gemeente. meenten. de samenwerkende Vul het diagram zo in datBij in elke rij, elke kolom en elk vierkant van GELDROP - Zaterdag is op een parkeerterrein bij de Pieter Nuyts3 vakjes alle cijfers van 1 toteen en metaanval 9 precies één keer Volgens de gemeente willen de 3 bij gemeenten kon worstraat in Geldrop een auto aangetroffen vol met lege vaten. De binvoorkomen. hackers met de phishing-mail in- den afgeslagen. nenkant van de auto was uitgebrand. (Foto: Micle de Greef)

Puz z e l ZO DOET U MEE:

8

Om kans te maken op een prijs, mailt u de oplossing door naar: advertenties@ middenstandsbelangen.nl met vermelding van telefoonnummer en oplossing

Daar wordt u gevraagd om de 1e rij cijfers van de door u gevonden oplossing te mailen. Uit alle juiste inzendingen wordt de winnaar voor een gratis diner voor 2 bij Grieks restaurant Irodion getrokken. Veel succes!

3 7

5

4

4

2

9

8

8

6

3

5 2

7

6 9 3 1

9

2

3

5

6 7

2

WEEK 9 Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten één keer voorkomen in alle horizontale rijen en één keer in alle verticale kolommen en één keer in elk van de negen vierkantjes van 3 x 3 vakjes.

DE WINNAAR KRIJGT: GRATIS diner voor 2 personen te besteden bij

grieks

specialiteiten restaurant

ook voor afhalen!

Bogardeind 17 - 5664 EA Geldrop - (040)2868654

www.puzzelland.com

© Sanders puzzelboeken

SUDOKU WINSPEL:

advertenties@middenstandsbelangen.nl


Gebakken klinkers oude en nieuwe. ww.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

Auto met APK vanaf €450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/0620778602 ww.twanvanhout.nl

Meubelstoffering De Leest voor stoffering van banken, stoelen en kussens op maat gemaakt. Op afspraak of bij u thuis. Tel. 06-33738183, Karin de Leest ww.deleestmeubelstoffering.nl

Gastvrij genieten van het buitenleven! Voor ons nieuw te openen restaurant ‘De Hoge Loo’ zijn we op zoek naar enthousiastelingen die het als een geweldige uitdaging zien om een nieuwe onderneming mee op te starten en zijn/haar inbreng hierin te verwerken De Hoge Loo is onderdeel van Landgoed Kraneven in Ommel: een 50-jaar oud familiebedrijf waar we sinds 1971 voorzien in een natuurlijk opgezet park met buitenverblijven voor rustzoekers en natuurliefhebbers en een wandelgebied bestaande uit bos, akkers en bloemenranden Affiniteit met de culinaire keuken, Brabantse gastvrijheid, natuur en recreatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Een gastvrouw/gastheer met ervaring Oproepkrachten afwas en bediening All-round medewerk(st)er voor onze vakantiehuisjes

Voor al uw schilder- en texwerk. Ook voor uw dakkapel. Gratis prijsopgave: Tel. 06-81881966

Pasfoto’s voor rijbewijs, ID, paspoort of visum. Direct klaar terwijl u wacht. Foto Foka Kerkstraat 8 - Deurne.

Ook uw bedrijfswagen kunnen wij perfect onderhouden. Car City Service Center Geldrop. 040-2802115

Atelier Clamode Naailes info: czeegers@chello.nl Corrie Zeegers Tel. 06-51326689

Car City Service Center. Het vertrouwde adres al 22 jaar voor al uw auto reparaties. 040-2802115 Bel voor een afspraak!

(voorbereiden en schoonmaak) i.c.m. werken in het restaurant Uren nader overeen te komen

Interesse? Neem nu contact op: info@kraneven.nl – 0493-692488 Kranenvenweg 10 5724 PN Ommel

Digitaliseren van uw smalfilms, videobanden en dia’s. Al uw videowerk bij ons in goede handen. 06-53391018

Ben jij op zoek naar een technische baan in de metaalindustrie en wil je werken In een ambitieus en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met lasersnijden, kanten en lassen. Woon je in de omgeving van Helmond en Eindhoven? Dan komen we graag met jou in contact. Wie zijn wij? Maref Metaalbewerking is een metaalbewerkingsbedrijf waarvoor kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit erg belangrijk is. Wij produceren plaatwerk en constructie- en laswerk in RVS, staal en aluminium volgens specificaties van onze klanten. Onze klantenkring is dan ook hard aan het groeien en daarom zoeken we nog meer technische collega’s. Wat ga je doen? Als Lasrobotoperator in ons team produceer je verschillende lassamenstellingen met nieuwe lasrobots van Valk Welding. Je kunt de machines bedienen en omstellen aan de hand van productie orders en programma’s die je krijgt van de werkvoorbereiding en bedrijfsbureau. Je bent volledig verantwoordelijk voor efficiënt en kwalitatief hoogwaardig produceren van lassamenstellingen. Wat vragen wij? • Afgeronde technische opleiding op VMBO niveau, richting metaal • Ervaring met lasrobots is een pré • Laservaring • Technisch tekening lezen • Bereid om in ploegen te werken Wat bieden wij? Uitstekende primaire en secundaire voorwaarden zoals: • Een uitdagende fulltime baan • Werken in een splinternieuwe fabriek in Geldrop • Werken met de modernste en nieuwste machines • Salaris afhankelijk van ervaring en opleiding • Werken in een enthousiast en jong team • De mogelijkheid om opleidingen en/of cursussen te volgen • Uitzicht op een vast contract Sollicitatieprocedure Ben jij de collega die we zoeken, dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie voor deze vacature. Vragen en sollicitaties kan je richten aan: Marcel van den Bosch. Maref Metaalbewerking B.V. Ambachtweg 8, 5731 AG Mierlo 0492-661730 info@maref.nl

Jonge legkippen te koop 0493-694427.

Hillhout is een producent en leverancier van Tuinverblijven Een breed scala aan decoratieve producten zoals, tuinhuizen veranda’s, livings en tuinoverkappingen behoren tot het assortiment. Met productie en verkoop in diverse Europese landen zijn we een grote speler op de Europese markt. Op onze locatie in Someren produceren en coaten we een grote variëteit aan tuinhuizen veranda’s, livings en tuinoverkappingen. Ter versterking van onze productieafdelingen zijn we op zoek naar:

1. HEFTRUCKCHAUFFEUR/ LOGISTIEK MEDEWERKER Functie: De werkzaamheden bestaan uit het laden en lossen van vrachtwagens, de binnengekomen goederen opslaan in de magazijnen en het zorgen voor orde en netheid in de magazijnen en op de werf. Dit wordt gedaan met een heftruck en/of met een zijlader. Profiel: Voor deze functie is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, weet van aanpakken, beschikt over logistiek inzicht, oog hebt voor kwaliteit en kwantiteit, affiniteit hebt met hout, verantwoordelijkheidsgevoel hebt en een teamspeler bent. Je hebt enkele jaren ervaring als heftruckchauffeur en je bent in bezit van een geldig heftruckcertificaat.

2. INPAK/ASSEMBLAGE MEDEWERKERS Functie: De werkzaamheden bestaan uit het, aan de hand van stuklijsten en product tekeningen, assembleren van diverse soorten halffabricaten en tuinhuizen, en het aan- en afvoeren van benodigde materialen Samen met je team en de meewerkend voorman ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit van de inpak/assemblage lijnen. Profiel: Voor deze functie beschik je over een vmbo-diploma. Logistiek inzicht, oog voor kwaliteit en kwantiteit, een teamspeler zijn en een gezonde werklust, zijn passende eigenschappen voor deze functie. Ons aanbod: Wij bieden leuke veelzijdige jobs bij een internationaal opererend bedrijf, onderdeel van een grotere groep. Een scala aan mooie aansprekende producten maken dit een leuke uitdagende job met doorgroeimogelijkheden. Een marktconform salaris en een reiskostenvergoeding. Heb je belangstelling? Stuur een mail naar g.van.der.loo@hillhout.nl of bel 0493-441515 Hillhout Lage Akkerweg 13, 5711 DD Someren

T.k. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37 Beringe. Tel. 077-3078609.

‘Oude’ dia’s inscannen op dvd, usb-stick of hard-disc. Goede kwaliteit en in eigen beheer, ook grote aantallen. Foto Foka - Kerkstraat 8 Deurne Tel: 0493-353102

Te koop gevraagd Engelse staande klok i.g.s.t. reacties naar 06-57487288.

Heeft u last van een angst, fobie of trauma? Wij maken gebruik van de nieuwste technieken om deze op een snelle, directe en efficiënte manier te verwerken. Hypnosepraktijkphilips.nl Leon 06-10930235.

SANDERS HOUT GELDROP

GESPECIALISEERD IN HET PLAATSEN VAN: TUINAFSCHEIDINGEN TUINHUISJES PERGOLA’S

Alle materialen ook los leverbaar

040-2854219 Showroom Nuenenseweg 167 Geldrop

mobiel. 06-53130758

Open sollicitatie

Ben jij een aanpakker en op zoek naar een technische baan In de metaalindustrie en wil je werken in een ambitieus en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met lasersnijden, kanten en lassen. Woon je in de omgeving van Mierlo en Geldrop? Dan komen we graag met jou in contact. Wie zijn wij? Maref Metaalbewerking is een metaalbewerkingsbedrijf waarvoor kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit erg belangrijk is. Wij produceren plaatwerk en constructie- en laswerk in RVS, staal en aluminium volgens specificaties van onze klanten. Onze klantenkring is dan ook hard aan het groeien en daarom zoeken we nog meer technische collega’s. Wanneer moet je zeker solliciteren? • Je zoekt een leuke job in de productie van metalen halffabricaten • Je bent klaar voor een nieuwe uitdaging • Je hebt ervaring in de metaalindustrie • Je hebt de nodige technische bagage • Je hebt kennis van lassen en/of plaatwerk • Je bent iemand die van aanpakken houdt • Je hebt oog voor kwaliteit en kwantiteit. • Je bent een teamplayer Wat bieden wij? Uitstekende primaire en secundaire voorwaarden zoals: • Een uitdagende fulltime baan • Werken in onze splinternieuwe fabriek in Geldrop of in Mierlo • Werken met de modernste en nieuwste machines • Salaris afhankelijk van ervaring en opleiding • Werken in een enthousiast en jong team • De mogelijkheid om opleidingen en/of cursussen te volgen • Uitzicht op een vast contract • Doorgroeimogelijkheden Sollicitatieprocedure Ben jij de collega die we zoeken, dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie voor deze vacature. Vragen en sollicitaties kan je richten aan: Marcel van den Bosch. Maref Metaalbewerking B.V. Ambachtweg 8, 5731 AG Mierlo 0492-661730 info@maref.nl


15

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 4 maart 2021

25 jaar wensen in vervulling laten gaan

Geld voor impuls sport en bewegen

GELDROP - Veronique van Loon uit Geldrop en Marion Coolen uit Mierlo-Hout zijn 25 jaar vrijwilliger voor de stichting Make-A-Wish Nederland. Ze hebben door de jaren heen voor veel kinderen in de leeftijd van drie tot achttien jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte, de allerliefste wens mogen halen en vervullen in deze regio.

GELDROP-MIERLO - Er liggen mooie kansen om het sport- en beweegaanbod in de gemeente GeldropMierlo een impuls te geven. Hiervoor zijn er ook dit jaar gelden beschikbaar vanuit het Lokaal Sportakkoord. Vanuit het Rijk is er net zoals in 2020 in 2021 maar ook in 2022 jaarlijks 21.500 euro beschikbaar gesteld om sporten en bewegen op lokaal niveau te bevorderen. In het Lokaal Sportakkoord staat opgenomen hoe deze gelden verdeeld zullen worden.

Make-A-Wish heeft deze twee bijzondere dames op 28 februari in het zonnetje gezet met een bloemetje en een beeld van Make-A-Wish om hen te bedanken voor hun fantastische inzet de afgelopen jaren. De stichting en Team Eindhoven zijn heel blij met hun creativiteit en positieve energie van de afgelopen 25 jaar en hopen op nog heel veel mooie jaren meer.

‘Het is zo fijn om iets bijzonders te mogen doen’ Enthousiast en betrokken Na 25 jaar zijn ze nog altijd even enthousiast en betrokken en denken er niet over te stoppen met dit in hun ogen prachtige werk. Ze zitten vol met bijzondere verhalen over de dingen die ze meegemaakt hebben tijdens hun werk voor Make-A-Wish Neder-

Marion Coolen (l) en Veronique van Loon zetten zich al 25 jaar in voor Make-A-Wish Nederland. land. Voor Marion ligt haar passie bij het vervullen van wensen, want geen enkele wens en kind is hetzelfde. Welke wens de mooiste is van de afgelopen vijfentwintig jaar, kan Marion niet zeggen, want elke wens blijft voor haar bijzonder. “Het is zo fijn om het gezin vreugde te brengen en iets bijzonders te mogen doen.” Veronique ervaart na 25 jaar nog steeds de uitdaging van het

Persoon te water geraakt

bezoeken van het gezin om de liefste wens te achterhalen; ook hier is geen gezin en geen kind hetzelfde. “Het geeft ieder keer weer een enorme voldoening om de twinkeling bij het kind te zien bij het verwoorden van de liefste wens en dat in een verslag vast te leggen zodat daar een mooie wens mee gerealiseerd kan worden.” Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs

levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Positieve energie Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen drie en achttien jaar positieve energie meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen ze door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen.

Waterschap wil regenwater in beken en sloten houden REGIO - Veel stuwen van Waterschap de Dommel blijven hoger staan om het regenwater zo lang mogelijk in de beken en sloten te houden.

GELDROP - Aan het Queensvenpad in Geldrop is zondagmiddag een man met scootmobiel te water geraakt. Een traumahelikopter was ter plaatse. (Foto: Ronny Bron)

Door water vast te houden in plaats van af te voeren, wordt de grondwatervoorraad beter aangevuld. Zo’n grotere buffer is nodig voor de drogere voorjaars- en zomermaanden. De aanpak om in de winter hoger dan normaal te stuwen, heeft volgens Waterschap de Dommel effect gehad. De regen en de sneeuw die viel, werd beperkt afgevoerd en kon zo in de bodem zakken richting grondwater. Op veel plekken stonden beken en sloten tot de rand vol.

Maar met de vroege lentetemperaturen en weinig regen op komst, verwachten ze een dalend grondwaterpeil. Het opgestapelde neerslagtekort van de afgelopen droge en warme jaren is nog lang niet ingelopen. Daarom blijft De Dommel inzetten op water vasthouden, uiteraard rekening houdend met verschillende omstandigheden in het gebied. Het waterschap blijft dan ook zeer terughoudend bij verzoeken om tijdelijke peilverlaging.

Plannen verschoven De sportraad Geldrop-Mierlo beheert deze gelden en beoordeelt verschillende projecten aan de hand van het Lokaal Sportakkoord. In 2020 is al het budget aangevraagd en zijn alle plannen gehonoreerd. Sommige projecten zijn vanwege corona verschoven naar 2021 en zullen dus later dit jaar alsnog uitgevoerd gaan worden. Mooie kans Het Lokaal Sportakkoord en het aanvraagformulier zijn te lezen en/of downloaden via de website www.leefgeldropmierlo.nl. De sportraad wil iedereen erop attenderen dat het Lokaal Sportakkoord een mooie kans voor de vereniging/sportaanbieder kan zijn. Aanvragen De sportraad komt in 2021 vier keer samen om de aanvragen voor de verschillende projecten te beoordelen. De eerste deadline was in februari. De eerstvolgende is op 5 april. Deadline 3 is op 5 juli en de vierde en laatste deadline op 27 september. Een aanvraag indienen kan via sportraadgeldropmierlo@gmail.com of zoek ondersteuning bij de verenigingsondersteuners (info@ leefgeldrop-mierlo.nl).

Zo ek de 1 0 ve rs c h i l le n | We re l dc ompl ime nt e ndag Even een complimentje na een jaar van Corona waarin alles anders werd. De stip op de horizon uit zicht verdween en soms weer terug kwam om op te lossen in de kim. We zijn er nog, gepokt, gemazeld en met heel wat kleerscheuren erbij. Daarom lezer, chapeau voor u of jou! De ander een positieve boodschap sturen, we doen dat misschien wel veel te weinig. 1 Maart is een mooie reminder want dan is het ”Wereldcomplimentendag”. Pak die kans.

MAAKKANS KANS OP MAAK OPEEN EEN CADEAUBON CADEAUBON t.w.v. e10,-

Margrietstraat 65, Margrietstraat 65 •Tel.: 5731 BN MIERLO 5731BN Mierlo (0492) 745 182 Tel. 0492 - 745 182 Wij zijn weer geopend voor buitenverkoop, en op afspraak!

OPLOSSING WEEK 8

WINNAAR Alien Hermans Parallelweg 75 5664 AG Geldrop De winnaar ontvangt een cadeaubon t.w.v. e7,50 van Druif en Graan Korte Kerkstraat 42 5664 HH Geldrop

Stuur de oplossing naar Stationsstraat 103,5 751 HD Deurne of mail een foto of scan naar advertenties@middenstandsbelangen.nl


HEUVEL 50 GELDROP

Bouw aan je toekomst bij Kingspan Unidek

r lezen Hou jij er ook zo van om je passie voo en boeken te delen met anderen?

DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU

Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren in de Benelux. Wij leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort en hebben voortdurend aandacht voor milieueffecten tijdens productontwikkeling, productie en recycling. De onderneming, opgericht in 1969 en voorheen bekend als Unidek B.V., telt ruim 225 medewerkers. De productielocatie en het verkoopkantoor zijn gevestigd in Gemert (Nederland).

- Op basis van 24 uur per week - je bent minimaal 18 jaar - je bent flexibel inzetbaar, ook in de weekenden - je hebt affiniteit met ING, POST NL en BRUNA - je spreekt goed Nederlands en Engels Interesse? Mail je motivatie en cv naar bruna0861@brunawinkel.nl t.a.v. Monique van der Heijden. Heb je nog vragen, bel dan naar 040 - 280 26 11

Maak snel een afspraak (voorheen OnlyE)

(voorheen OnlyE)

De winkel

De winkel

met alleen maar E-bikes.

met alleen maar E-bikes.

Meewerkend voorman/-vrouw EPS-productie Word aanvoerder van een van onze enthousiaste productieteams, scoor op KPI’s en maak continu verbeteren deel van het team-DNA. Pluspunten van je job? Verantwoordelijkheid, géén technische opleiding nodig en altijd een lekker muziekje op de achtergrond. Monteur mechatronica facilitaire dienst Fietsend van pand naar pand op ons grote terrein voor mechatronische en elektrotechnische klussen aan gebouwgebonden installaties. Zie je het al voor je? En tijdens de storingsdienst vertrouwen we ook nog eens de state-of-the-art machines toe aan jouw kundige handen. Production manager moulding

De nieuwste 2021 E-bikes met de sterkere Bosch motoren en accu’s!

Bel 06-54953926 of mail hallo@ebikegallery.nl voor een afspraak of proefrit.

Ben je op zoek naar een volgende stap, kom dan nu bij ons werken als:

De nieuwste collectie is binnen!

Leidinggevende ambities in een technische productieomgeving? Dan is dit een perfecte functie om in te stappen. Je leidt een eigen groeiende fabriek met zo’n 15 medewerkers en leert van je ervaren collega-managers. Als je je draai vindt, zijn de mogelijkheden bij Kingspan (letterlijk) onbegrensd! Meer informatie over de functies? Kijk op www.kingspan.com/nl/nl-nl/carriere of bel de afdeling HRM op 0492 - 378 299. Direct solliciteren? Mail je motivatie en cv naar stef.alferink@kingspan.com. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Kapelstraat 67 • 5591 HD Heeze • www.ebikegallery.nl • 06-54953926 Dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur; zaterdag van 10 tot 15 uur; andere tijden op afspraak altijd mogelijk (bel: 06-54953926)

Kapelstraat 67 • 5591 HD Heeze • www.ebikegallery.nl • 06-54953926

! s e Y

weer k a a r p fs a We zijn op

N E OP

chtrust a n w u o j r ar voo a l k r e e w n -afspraak n e e k en staa a a ialist.nl/m denspec 286 2367 0 4 www.bed 0 l e b f o

Maak je afspraak voor:

Extra SALE op veel artikelen

Maak je afspraak voor:

Extra SNELLE levertijden

Maak je afspraak voor:

GRATIS® SlaapID slaaptest

Beddenspecialist

HOUBEN Bogardeind 67 5664 EB Geldrop 040 286 2367 www.beddenspecialist-houben.nl


17

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 4 maart 2021

Heezenaar Menno Koch naar Bulgaars CSKA Sofia

Menno Koch begon zijn voetballoopbaan bij RKSV Heeze, speelde voor PSV en gaat nu naar Bulgarije. HEEZE – Oud Heezenaar Menno Koch (26) heeft onlangs een contract getekend van 3,5 jaar bij CSKA Sofia, de grootste voetbalclub van Bulgarije. Koch begon zijn loopbaan bij RKSV Heeze en hoopt nu in Bulgarije weer een mooie stap te kunnen zetten. CSKA Sofia heeft in het verleden al een flink aantal prijzen gewonnen. Zo werd de club al 31 keer landskampioen en won het 12 keer de beker. Ook internationaal doet de club aardig mee. Zo kwamen zij al uit in de Champions League en in de Europa League. Van Heeze naar PSV Koch begon bij RKSV Heeze waar hij op twaalfjarige leeftijd werd gescout voor PSV. Op zijn twintigste werd hij verhuurd aan NAC uit Breda waar hij helaas een kruisband blessure opgelopen heeft. Korte tijd terug bij PSV leverde hem een nieuwe uitdaging op. Hij werd verhuurd aan FC Utrecht om daarna weer terug te komen bij PSV.

Vervolgens vertrok Menno Koch naar NAC Breda, waar de boomlange verdediger twee seizoenen speelde. Mooie stap De transfer naar KAS Eupen bracht Menno Koch meer stabiliteit en wedstrijdritme om nu bij CSKA Sofia weer een mooie stap omhoog te maken. ‘’Ik wil graag op het hoogste niveau blijven voetballen. Ik ben dan ook heel enthousiast om een deal te hebben getekend met de grootste club van Bulgarije! Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd in het rood te spelen en hopelijk binnenkort met de geweldige fans! ‘’

Sjiep bekijkt bouwterrein GELDROP - Onlangs werd bekend dat de gemeente van de Rijksoverheid een subsidie van bijna acht miljoen euro krijgt voor de bouw van zo’n 800 woningen in het centrumgebied van Geldrop. Dit gebied ligt tussen het station, Bleekvelden en Bogardeind. Voorwaarde is wel dat de gemeente eenzelfde bedrag investeert en dat de woningen binnen tien jaar worden gerealiseerd. Kunstschaap Sjiep bezocht het braakliggende terrein aan de Heggestraat waar het gebouw van de Albertus Magnus MAVO

stond. Deze school is samengegaan met de MAVO in de Dwarsstraat en later deel geworden van het Strabrecht College. Het terrein is nog een tijd in gebruik geweest als parkeerterrein voor het ziekenhuis. Inmiddels wordt al jaren gesproken over de bouw van woningen. Iets watkomende jaren wellicht gaat gebeuren.

Kunstschaap Sjiep denkt dat er wel mogelijkheden zijn om hier woningen te bouwen.

In fo e n d i e n s t en Huisartsen Geldrop-Mierlo Voor spoedgevallen buiten kantooruren en in het weekend belt u de huisartsenpost Oost-Brabant 088- 8765151. Houd uw verzekeringsgegevens bij de hand als u de huisartsenpost belt. Huisartsencentrum Mierlo Heer van Scherpenzeelweg 11, telefoon 0492-504300. Voor spoed 0492-504304. Telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur, balie gesloten van 13.00 tot 14.00 uur. www.huisartsencentrum-mierlo. ohnet.nl. Tandartsen Spoeddienst en weekenddienst in de avonden en de weekenden door Tandartsenpost Eindhoven, telefoon 040-3111915. Dienstdoende apotheek De AnnApotheek in het St. Anna Ziekenhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur, zaterdag en zondag 9.0023.00 uur. Verzoek om de AnnApotheek ’s avonds (na 18.00 uur) en op zondag alleen voor spoedeisende medicatie te gebruiken. Na 23.00 uur is de AnnApotheek gesloten en kunt u voor spoedeisende medicatie terecht bij de Centrale Dienstapotheek bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Apotheek Coevering is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Openingstijden maandag t/m vrijdag 8.30-18.00 uur, zaterdag 10.00-14.00 uur. Buiten de openingstijden kunt u 24 uur per dag uw medicijnen ophalen via de geneesmiddel-uitgifteautomaat. Wilt u van deze service gebruik maken? Kom dan naar de apotheek voor meer informatie. Ze laten u dan ook graag zien hoe de geneesmiddel-uitgifteautomaat werkt. Benu Apotheek Geldrop Langstraat 4 5664 GG Geldrop 040-2862474. Apotheek Hofdael is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Apotheek Heeze is op zaterdag gesloten en verwijst door naar apotheek Coevering. Verloskundigen De verloskundigenpraktijk van Willemijn van Dijk, Marjo Engelaar, Eline van Geijtenbeek en Maartje Kluck is altijd bereikbaar op 06-52 678 066. Tea Bijlsma en Madelon Janssen, verloskundigen Geldrop - Mierlo - Brandevoort. 24 uur per dag bereikbaar op 06 - 51 24 93 50. Dierenartsen Dienst Geldrop: wilt u voor de dienst uw eigen dierenarts bellen. Boschhoven kliniek voor dieren Heeze-Leende: voor dringende gevallen tel: 040-206 16 82. Dier en Dokter Mierlo Drs. B. ten Bruggen Cate, Geldropseweg 8a, 5731 SG Mierlo, Tel. 0492- 599 599. Voor spoed 24 uur per dag bereikbaar. Diabeteslijn Diabeteslijn (033) 463 05 66, info@ dvn.nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ‘s nachts alleen in geval van nood) en over de producten en diensten van de diabetesvereniging Nederland. Zuidzorg Organisatie voor thuiszorg. Centraal kantoor, Kastelenplein 173 Eindhoven. Postbus 2160, 5500 BD Veldhoven 040-2308400. Locatie Heeze: Kapelstraat 74. Locatie Nuenen: De Pinckart 11. Locatie

Geldrop: St. Vincentiusstraat 1. Voor overige locaties kunt u bellen op bovengenoemd nummer of raadpleeg https://www.zuidzorg.nl/wijkzorg/zorg-aanvragen idzorg Heeze-Leende- Sterksel Heeft u vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of hoe u thuiszorg kunt regelen? Dan kunt u terecht bij het inloopspreekuur van de wijkverpleegkundige, iedere dinsdag van 14.00-15.00 in Dorpshuis Valentijn, Valentijn 3 in Sterksel. Donderdag van 13.0014.00 op Kapelstraat 74 in Heeze. Tevens is de wijkverpleegkundige van ZuidZorg bereikbaar tussen 12.00 - 15.00 uur op 040-8806918. Zuidzorg Nuenen Vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of thuiszorg regelen: de wijkverpleegkundige van ZuidZorg is bereikbaar tussen 12.00 - 15.00 uur op 040-8806911. Zuidzorg Geldrop Vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of thuiszorg regelen: de wijkverpleegkundige van ZuidZorg is bereikbaar tussen 13.00 15.00 uur op 040-8806915. SVA: Samenwerkende Vrijwilligersorganisaties Armoedebestrijding Voedselbank Geldrop-Mierlo. Info: www.voedselbank-geldropmierlo.nl Email: secretariaat@ voedselbank-geldrop-mierlo.nl. Telefoon: 06 - 12 53 47 47 Stichting Leergeld Geldrop-Mierlo/ Heeze- Leende E-mail info@leergeldgeldrop.nl Info en aanmelding via website www. leergeldgeldrop.nl Vincentius vereniging Geldrop Info: www.vincentiusgeldrop.nl, e-mail vincentiusgeldrop@gmail. com of 06-41904481. Werkgroep BudgetMaatje Info: budgetmaatjegeldrop@gmail. com. Tel: 06-41904481. Lev-groep De Lev-groep is een Welzijnsorganisatie die verschillende diensten en ondersteuning biedt in Geldrop en Mierlo. O.a ; ouderenwerk, jongerenwerk, vluchtelingenwerk, taalprojecten, steunpunt vrijwilligerswerk buurtbemiddeling, buurtsportcoaches, cursusaanbod, ondersteuning burgerinitiatieven en opbouwwerk. Voor Contact Tel: 0492-59 89 89 E-mail: info@levgroep.nl Websites: www.levgroep. nl www.lerenmetlev. nl www.voorelkaaringeldrop-mierlo.nl Centrum Maatschappelijke Deelname Hof van Bethanië, Heer van Scherpenzeelweg 9 in Mierlo. Tel: 0402893893. Openingstijden: Inloop maandag 9.00 - 12.30, donderdag 9.00 - 17.00. Formulierenspreekuur: woensdag 9.00 – 11.00. Mantelzorgspreekuur: eerste woensdag van de maand 15.00 - 17.00. Huisbezoek? Bel met tel. 0402893893, maandag t/m donderdag 9.00-17.00, vrijdag van 9.00 - 12.30. St. vrijw. zorg thuis Geldrop / Mierlo / Nuenen Voor terminale zorg bereikbaar via 06 12458961. Voor zorg aan mensen met dementie en/of lichamelijke beperking via 06 12458961 of via CMD Geldrop, tel 14040, of CMD Nuenen, tel. 040 2831675.

Ouderenadviseurs Senioren in Geldrop en Mierlo kunnen voor vragen en advies de vrijwillig ouderenadviseurs of cliëntondersteuners bereiken via telefoonnummer 06-13946383. Savant zorg Verzorging, verpleging, acute zorgvragen, uitleen verpleegartikelen, eetpunt, verzorgingshuiszorg, dagopvang, tijdelijk verblijf/ logeerzorg. info: 0492-572000 of 0492-502000 of www.savantzorg.nl Buurtzorg Geldrop (1) Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 06-12133393. Of via mail: geldrop@buurtzorgnederland.com Buurtzorg Geldrop (2) Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag. Bereikbaar onder nr. 06-12206444 of via geldrop2@ buurtzorgnederland.com Buurtzorg Mierlo Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 06-10705509. Of via mail: mierlo@ buurtzorgnederland.com Buurtcontactpunt Zesgehuchten Buurtcontactpunt Zesgehuchten is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Zesgehuchten. Met elke maandag vanaf 10.00 uur: Samen Koffie. Vrije inloop. Info via Ine, tel. 06-83896491. Elke dinsdag om 11.00 uur: Samen Gym. Voor ouderen. Aanmelden eveneens via Ine. Maandelijks op woensdag of donderdag van 16.00 tot 18.30 uur: Samen Eten. Vooraf aanmelden bij Aggie, tel. 06-36404180 of 0402854531. Buurtcontactpunt Zesgehuchten ligt aan de Josephinehof 2A, ingang in de Gildestraat. PrivaZorg Eindhoven-Helmond e.o. Huishoudelijke en persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en palliatief terminale zorg bij u thuis. Info: 0492-381138, www. privazorgeindhovenhelmond.nl Ananz Zorg Thuis in Geldrop en de aanleunwoningen bij het Nicasius in Heeze, dagbesteding en dagbehandeling, revalidatie, hospice, verpleeg-/verzorgingshuiszorg, kleinschalig wonen voor dementerenden. Tel: 040 286 44 43 of www.ananz.nl Sint Annaklooster Wijkzorg: persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en palliatief terminale zorg bij u thuis. Tel.: 040-294 54 00 Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe voor terminale en tijdelijke verzorging en verpleging. 1e Haagstraat 89, Helmond. Tel.: 0492-76 02 00 Ook Hulp bij het Huishouden. www.sintannaklooster.nl De zorgboog Wijkzorg en wijkverpleging, behandeling en begeleiding, hulpmiddelen, revalidatie, specialistische zorg, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Meer info: www.zorgboog.nl of 0900 - 899 86 36 Archipelthuis Tel 0800-0717 www.archipel thuis.nl CarePower Zorg aan huis bij psychiatrische problematiek. Info: www.carepower.nl 0402869760 info@carepower.nl.


Bent u eigenaar van een Opel dam bent u bij ons welkom voor elke reparatie, storing of onderhoudsbeurt. Uw Opel-specialist. Garage Mark Smits. Gespecialiseerd in jonge gebruikte Opels. Hoofdstraat 74A Liessel. Tel. 0493-342144

ALLEEN OP AFSPRAAK

Al 20 jaar creatief in Plafonds,

wanden en verlichting

Een badkamerplafond of een modern plafond in uw woon- of slaapkamer? Voor de vakman of doe-het-zelver? Montage kan uiteraard ook verzorgd worden door Zegers Plafonds. Maak vrijblijvend een afspraak om te zien wat de mogelijkheden zijn.

BOGARDEIND 121 GELDROP • WWW.ZEGERSPROJECTEN.NL T 06-53197631 • INFO@ZEGERSPROJECTEN.NL

Familieberichten

In liefdevolle herinnering aan

Alle soorten videobanden kunnen wij snel en in hoge kwaliteit digitaliseren naar dvd, usb-stick of hard-disc. Foto Foka - Kerkstraat 8 - Deurne Tel: 0493-353102

Sien Swinkels-Sonnemans Echtgenote van

† Jan Swinkels

Foto’s afdrukken vanaf geheugenkaart of smartphone op Kodak papier. Direct klaar; vanaf 10x15 cm. tot 20x30 cm. Foto Foka Kerkstraat 8 Deurne Ga voor een orgineel eerlijk kado naar de Wereldwinkel Geldrop

Bogardeind 76b 5664 EK Geldrop telefoon 06-38305274 / 040-2851621

dakbedekking dakisolatie zinken dakgoten

riolering lichtkoepels

NIEUWBOUW - RENOVATIE - ONDERHOUD

Familie Swinkels

Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol) gordijnen, jaloeziIën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie Stoffering, Braaksestraat 10 Helmond. Tel. 0492-535901. www.williestoffering.nl

Correspondentieadres: De Doelen 26, 5666 SE Geldrop

Wij danken iedereen voor de overweldigende belangstelling, mooie woorden, kaarten en prachtige bloemen die we ontvingen na het overlijden van

DELOKALEVERBINDER.NL

DRUKWERK

SINDS

† 2 maart 2021 te Geldrop

 21 augustus 1933 te Geldrop

Martien van den Biggelaar

1984

SLAGERIJ VAN HOOF KIEVITSTRAAT 50 GELDROP TEL. 040-280 19 95 www.slagerijvanhoof.nl info@slagerijvanhoof.nl

Het is fijn te weten dat hij veel betekend heeft voor velen Peter en Anneke, Ilona en Peter Silvy

Voor al uw vlees en vleeswaren

Verse varkenslever

Hans van den Heuvel Hoveniersbedrijf

500 gram .................................................

Varkens procureur 500 gram .................................................

• Tuinaanleg • Onderhoud • Renovatie

1,50 2,75

Uit eigen keuken:

Kip rollade 500 gram .................................................

Emmalaan 2 • 5664 AH Geldrop • Tel. 06 - 532 94 179 Lima dakwerken voor Renovatie, Nieuwbouw, Lood en zinkwerk, Lekkagedienst 06-53415062

Voor al uw schilder- en texwerk. Ook voor uw dakkapel. Gratis prijsopgave: Tel. 06-81881966

Bakbloedworst 100 gram .................................................

VAN DE WEIJER

• Wassen • Drogen • Koelen • Inbouw

WASMACHINE, VAATWASSER, KOELKAST, INDUCTIEKOOKPLAAT, COMBIMAGNETRON

DEFECT? storing@vandeweijer.net

De Hooge Akker 29 • Geldrop • Tel 040 285 19 50

HUISSTIJL

DELOKALEVERBINDER.NL

0,40

Geldig t/m 6-03-2021 of zolang de voorraad strekt

Glasservice Geldrop - Mierlo Nieuwbouw... Renovatie & Reparatie Onderhoud

www . mierlosebouwmaterialen . nl

Tom van den Broek 06-51901734 24/7 bereikbaar glasservice.geldropmierlo@gmail.com

WINTERCOLLECTIE 50% KORTING (m.u.v. basiscollectie)

Bel voor een afspraak: GELDROP: 06-54637563 HELMOND: 06-22150856 BEST: 06-13612876 www.deelenmenswear.nl

2,99

Een speciaal dankwoord voor Uitvaartzorg Hans Raaijmakers die het afscheid uitstekend hebben begeleid.

Te huur bedrijfshal 290m2 met inpandig kantoor en toilet met buitenterrein 300m2. Nabij opritA67 Industrieterrein Nobis Asten. Tel.06-53559761

‘Oude’ super-8 mm filmspoelen met of zonder geluid kunnen wij omzetten naar dvd of usb-stick. Foto Foka - Kerkstraat 8 Deurne Tel: 0493-353102

Gebruikte banden vanaf €25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne Tel. 06-53926499

Hörmann opent nieuwe mogelijkheden! www.mierlosebouwmaterialen.nl Ambachtweg 35-37 - 5731 AE Mierlo - Tel. 0492-662640


19

MIDDENSTANDSBELANGEN / DE MIERLOSE KRANT | Donderdag 4 maart 2021

Ophalen oud papier Mierlo MIERLO - Ophaalroute oud papier in Mierlo, georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Mierlo.

Natuur Dichtbij met IVN Geldrop: dubbelganger

Maandag 8 maart, route B1. Vertrek Kerkplein. Door: MTTV’72. Maandag 8 maart, route B2. Vertrek hoek Kerkstraat/Kerkakkers. Door: De Vriendschap. Dinsdag 9 maart, route C2. Vertrek Eikendreef. Door: Harmonie.

Diensten oude Sint-Clemenskerk GERWEN - Diensten in de oude Sint-Clemenskerk in Gerwen. Uitsluitend de ‘Buitengewone vorm van de Romeinse ritus’, volgens decreet Summorum Pontificum van paus Benedictus XVI, van 7 juli 2007. Vrijdag 5 maart. Eerste vrijdag van de maand. 17.30 uur Lof; 18.30 uur H. Mis van de Vasten. Zaterdag 6 maart. Eerste zaterdag van de maand. 9.00 uur H. Mis van de Vasten; gedachtenis van H. Perpetua en Felicitas, martelaren. Daarna uitstelling tot 12.30 uur. 10.30 uur Godsdienstlessen. Zondag 7 maart. Derde zondag van de Vasten. 8.00 uur gelezen H. Mis; 10.30 uur gezongen Hoogmis. Kinderzegen. Maandag 8 maart. 18.30 uur H. Mis van de Vasten; gedachtenis van de H. Johannes de Deo, belijder.

Su d o k u

17 2 1 7 9 4 5 8 6 3

WINSPEL

OPLOSSING WEEK 8

4 8 5 6 3 2 7 9 1

3 6 9 7 1 8 2 5 4

5 3 4 1 8 6 9 2 7

9 7 6 5 2 4 3 1 8

8 2 1 3 7 9 5 4 6

6 4 3 2 5 7 1 8 9

7 5 8 4 9 1 6 3 2

1 9 2 8 6 3 4 7 5

DE WINNAAR VAN WEEK 8 IS: H. Dekkers Wingerd 7, 5667 AJ Geldrop

Een beeld van de rode kelkzwam, een kleurrijke paddenstoel. (Foto: Wim Hendrikx) GELDROP - IVN Geldrop maakt de mensen graag natuurwijzer. Deze keer aandacht voor een felgekleurde paddenstoel. Winterzwemmers zijn dapper, maar sterker dan de ijsman is de rode kelkzwam als het op kou aankomt. Die laat zich niet kisten tot zowat twintig graden vorst. Maar eerlijk is eerlijk: hij houdt niet van hitte. Deze felgekleurde paddenstoel van winter en vroege voorjaar groeit met een kort steeltje graag

op rottend hout, op vochtige, voedselrijke grond. Hij is alleen microscopisch te onderscheiden van de krulhaarkelkzwam. Ach, wat maakt het uit? Beter dan plukken is ervan genieten, juist wanneer er weinig bloemen schitteren. IVN Geldrop maakt je natuurwijzer. Zie ook www.facebook.com/ ivngeldrop.

Jo Bosmans door RKSV Heeze in het zonnetje gezet HEEZE - Geen groot feest en geen huldiging op de nieuwjaarsreceptie van RKSV Heeze voor Jo Bosmans. Het erelid werd onlangs in het zonnetje gezet vanwege zijn 75-jarig lidmaatschap bij de Heezer voetbalclub. Het huldigen van jubilarissen is een vast agendapunt op de agenda tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Door Corona kon de receptie niet doorgaan maar het bestuur wilde dit bijzondere jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Jo Bosmans is het eerste lid van

RKSV Heeze dat maar liefst 75 jaar lid is van de rood-groenen uit Heeze. Voorzitter Paul Krieckaert en bestuurslid Peter Vertogen zette de jubilaris onlangs op het voetbalveld in het zonnetje. Jo kreeg een gegraveerd glazen ornamentje.

JARIGE VAN DE WEEK Loes Aarts

Jo Bosmans is in het zonnetje gezet vanwege zijn 75 jarig licmaatschap van de voetbalclub in Heeze.

Proficiat

ngt de bon De jarige ontva rdagstaart voor een verjaa

Ken je iemand die jarig is in de week van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart? Stuur dan voor zondag 7 maart een foto op van die persoon naar advertenties@middenstandsbelangen.nl en wie weet maakt deze kans op een gratis verjaardagstaart.

Godfried de Vocht De Echte Bakker W.C. de Coevering 8, Geldrop Geldrop centrum, Heuvel 50a Geldrop

Afscheid nemen begint

bij vasthouden wat je lief is. Monique van Heesch-Toirkens RU en Gert-Jan Hendrikx RU uitvaartverzorgers Geldrop-Mierlo

Spaarpot Spaarpot Oost Oost 2 2 || 5667 5667 KT KT Geldrop Geldrop 040 040 286 286 1383 1383 || www.vdstappen.nl www.vdstappen.nl

Kerk beri cht en H. Nicasiusparochie zondag wil Jezus Zichzelf sterken in zijn opdracht door in gebed te gaan en de stilte te zoeken in de tempel. Bij aankomst ziet Hij dat de tempel gebruikt wordt als markthal. Dat raakt Jezus in zijn ziel omdat niet alleen het huis van God ontheiligd wordt maar ook alles waar Jezus voor staat. De eerste tekenen dat het werk van Jezus niet alleen maar ‘groei’ kent worden zichtbaar. Voor misintenties en vragen over doopsel, uitvaart, huwelijk, enz. kunt u terecht bij het contactadres van de gewenste locatie. Voor ziekenzalving kunt contact opnemen met het pastoraalteam. Heilige Brigidakerk, Geldrop Stationsstraat 21, 040-2862364, geldrop@parochienicasius.nl. Maandag tot vrijdag 9.00-12.00 uur. Dinsdag t/m vrijdag 8.30 uur lauden/ochtendgebed in de kerk. Dinsdag, donderdag en vrijdag voorafgaande van eucharistieviering, aanbidding, vesper/avondgebed aanvang 18.30 uur. Donderdag 4 maart, 19.00 uur Eucharistieviering. Vrijdag 5 maart, 19.00 uur Eucharistieviering. Zaterdag 6 maart, 19.00 uur Eucharistieviering intenties: overleden familie van Dongen-Schroeders. Zondag 7 maart, 3de zondag van de Veertigdagentijd, 11.00 uur Eucharistieviering, intenties: Pastoor Jan Vogels en overleden familie; Willie SiddalsWilbrink; Willie Glasmacher. Maandag 8 maart, 12.30 uur Eucharistieviering. Dinsdag 9 maart, 19.00 uur Eucharistieviering. Woensdag 10 maart, 12.30 uur Eucharistieviering aansluitend aanbidding tot 14.00 uur. Donderdag 11 maart, 19.00 uur Eucharistieviering. HH. Maria en Brigidakerk Stationsstraat 21, 040-2862364, geldrop@parochienicasius.nl Van maandag tot vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. Zondag 7 maart, 3de zondag van de Veertigdagentijd, 9.30 eucharistievieringviering; intenties: Sjaak Leijten en Sien Leijten Bierings en overige familie. St. Martinuskerk, Heeze J. Deckersstraat 22, 0402261215, heeze@parochienicasius.nl. Maandag tot vrijdag 9.00-12.00 uur. Zaterdag 6 maart 19:00 uur Eucharistieviering, Intenties: Ria Welten; Piet en Toos van Eersel-van den Boomen; Maria van Werde; Jan en Jo Bakermans-van Werde; Overleden familieleden Bakermans en Van Werde; Zondag 7 maart 3de zondag van de Veertigdagentijd, 11.00 uur Eucharistieviering. Intenties: Gerrit en Wil van de Paalvan Werde; Frans Machielsen; Familie Van GanzenwinkelTerneusen en Tinie Smits; Egbert Huiberts; Harry en Mila Janssen-Driessen en dochter Marina; Frank Kox;

H. Luciakerk, Mierlo Heer van Scherpenzeelweg 18, 0492- 661215, mierlo@parochienicasius.nl opgeven misintenties e.d. ma t/m vrij van 9.00 – 10.00 uur. Zaterdag 6 maart 17.00 uur Eucharistieviering; Misintenties voor Nadia Spoormakers-Neuhuys, Toos v. Stiphout, Tonny Thomassen-v. den Berg, Miet Leijten-Kuijten, Nel Renders-Steenbakkers, Dora Hees-v. der Horst, Hans Josiassen, Trees Asmussen-de Quillettes, Wim Manders, Miep Wortel-van der Linden. Zondag 7 maart 9.30 uur Eucharistieviering; Misintenties: Rein en An Biemans-v. Dijk, Janus en Moeke Smits-de Vries en overl. familie, en uit dankbaarheid van onze trouwe parochiaan Annie Lemmen b.g.v. van haar 90steverjaardag. Maandag 8 maart 18.30 uur; Eucharistieviering in Hof van Bethanië. Petrus Bandenkerk, Leende Dorpstraat 48, 040-2061215, leende@parochienicasius.nl. Elke werkdag bereikbaar van 8.30-11.30 uur. Zondag 7 maart 3de zondag van de Veertigdagentijd, 9.30 uur: Hoogmis. intenties: Jan-Willem Braun en Anneke Braun-van den Nieuwenhof. Clasien WeekersVromans. Martinus Hendrix. Lidwien Daalman-Hamelinck als jaargetijde. Intentie uit dankbaarheid. Voor de overleden ouders van Hooff-Smulders en overleden ouders Peek-van Leeuwen. Catharina van Alexandriëkerk, Sterksel Dorpstraat 48, Leende, 0402061215, sterksel@parochienicasius.nl. Elke werkdag bereikbaar van 8.30-11.30 uur. Voor Pastorale zorg: 040-2862364. Voor misintenties kunt u terecht bij de dhr. M. de Leeuw, tel. 040-2261934. Voor vragen: M. de Leeuw of bij het secretariaat in Leende. Woensdag 6 maart eucharistieviering om 17.00 uur. De opgegeven intenties voor deze dienst zijn voor; Co en Leentje Peek-van Leeuwen. Pastoraalteam Pastoor van der Maazen 0402862364. Kapelaan H. van der Donk 040-2862364. Pater van Meijl 040-2061215. Diaken H. van Leuken 06-27346809. Protestantse gemeente Geldrop-Mierlo Ontmoetingscentrum ‘t Kruispunt, Slachthuisstraat 22, Geldrop. Zondag 7 maart 10.00 uur ds. M. van Nie, Nuenen. De kerkdienst is alleen online te volgen, zie daarvoor pggweb.nl. Protestantse gemeente Heeze Kapelstraat 50. Zondag 7 maart aanvang 10.00 uur, 3e Zo. 40-dagentijd Voorganger is Ds. J.H. Kip uit Geldrop. In Coronatijd is deze dienst te volgen op kerkdienstgemist.nl, meer info: www.pgheeze.nl.


Profile for Das Publishers!

Middenstandsbelangen 04-03-2021  

Middenstandsbelangen 04-03-2021