Page 1

14 maart 2019 We e k Jaargang 68 Hét weekblad voor Geldrop, Mierlo, Heeze, Leende, Sterksel en Nuenen

3

7

Gezegend de weg op

Plaatjes in mijn hoofd

9 Sporten en bewegen

11

WWW.MIDDENSTANDSBELANGEN.NL

11 Padden helpen met oversteken

19 Showdag DQ Dance

Gemeente Actueel Zie pagina 4 Bel of mail uw bezorgklacht door: 0493 - 473 578 of advertenties@middenstandsbelangen.nl

HeezeLeende24 zie www.heeze24.nl

ATTENTIE Voortaan verschijnt uw krant niet meer op woensdag maar op

DONDERDAG Tandprotheticus W.C.G. v. Ansem

Burgemeester Berry Link vorig jaar tijdens de dodenherdenking in Mierlo. (Foto: Foto Ronny)

'Onvermijdelijk dat ik als burgemeester terugtreed'

Burgemeester Berry Link opgestapt GELDROP-MIERLO – Berry Link is afgetreden als burgemeester van GeldropMierlo. Link maakte maandag aan het eind van de middag bekend dat hij opstapt. Aanleiding is een vermeende liefdesaffaire met een ambtenaar. Link ontkent de relatie, maar stelt dat hij door de ontstane commotie niet meer als burgemeester kan functioneren.

door Martin de Bruijne De afgelopen dagen kwam Berry Link onder druk te staan. Hij zou een geheime liefdesaffaire hebben gehad met een ambtenaar van de gemeente. Naar aanleiding van die vermeende relatie stelde de gemeenteraad eerder een vertrouwelijk onderzoek in. De uitkomst van dat onderzoek was voor de gemeenteraad reden om Link officieel te waarschuwen. Maandag zei Frans Stravers, vicevoorzitter van de gemeenteraad, hierover: “De raad heeft om een onderzoek van de vertrouwenscom-

missie gevraagd. Daaruit bleek een schending van de integriteitregels. Een gele kaart, maar er was voldoende vertrouwen bij gemeenteraad en college om samen verder te gaan.”

Escalatie

Dat veranderde afgelopen week. De burgemeester zou vrijdag een hoogoplopende ruzie gehad hebben met zijn partner Caroline met wie hij samenwoont. De burgemeester is vervolgens met onbekende bestemming vertrokken. Zijn partner schakelde politie en hulpverlening in. Reden voor de

Overlast door storm

GELDROP - Het stormachtige weer heeft de afgelopen dagen voor de nodige overlast gezorgd. Storm en harde windstoten zorgden voor overlast en verkeersongelukken. In de regio lagen takken op de weg en zorgden omgewaaide bomen voor problemen. Deze boom bij de Wielewaal in Geldrop heeft de storm niet goed doorstaan.

fractievoorzitters in de gemeenteraad om in spoedzitting bijeen te komen. De fractievoorzitters concludeerden dat Berry Link op dat moment niet meer voldoende kon functioneren als burgemeester. Berry Link kreeg het dringende advies van de fractievoorzitters om zich ziek te melden. De burgemeester is vervolgens op non-actief gezet.

Verklaring

Berry Link zelf kwam maandag aan het eind van de middag met een schriftelijke verklaring dat hij opstapt als burgemeester. “Ik heb kennis genomen van de ophef die rondom mij is ontstaan. Deze berichtgeving raakt mijn ambt als burgemeester van Geldrop-Mierlo en is voor iedereen, alle betrokkenen, mijn partner, mijzelf en niet op de laatste plaats de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, zeer onaangenaam.” In zijn verklaring ontkent Link een affaire te hebben gehad. “Er was en is geen sprake van een liefdesrelatie met een ambtenaar. Er was sprake van een nauwe, intensieve, vriendschappelijke samenwerking en niet meer dan dat. Ik heb daarmee onbewust en ongewild beeldvorming opgeroepen die echter ten enen malen onjuist is. Mijn integriteit als burgemeester van Geldrop-Mierlo is niet in het geding geweest.” De commotie die is ontstaan betreurt Link. Hij heeft daaruit zijn conclusies getrokken. “Ik betreur de commotie die het ambt en de gemeente schaadt. Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren. Ik ben daarom tot de conclusie gekomen dat het onvermijdelijk is dat ik als burgemeester terugtreed.”

Gemeenteraad

Maandagavond stond een gemeenteraadsvergadering op de agenda. Frans Stravers, vicevoorzitter van de

raad, verving Berry Link als voorzitter. Stravers liet in een korte verklaring weten dat de gemeenteraad kennis heeft genomen van het besluit van de burgemeester om af te treden. “Wij respecteren zijn keuze en wensen hem zowel privé als zakelijk sterkte”, aldus de verklaring. Stravers gaf ook aan dat college en raad “de afgelopen jaren op een goede wijze hebben samengewerkt met burgemeester Link.” Tijdens de raadsvergadering bleek dat de partijen al langer op de hoogte waren van de perikelen rond de burgemeester. Volgens de VVD-fractie had de raad de zaak ‘transparant moeten houden.’ Fractievoorzitter Monica Leenders: “Het vertrouwen in de politiek is een groot goed. De integriteitsschending was er, we hadden er zelf mee naar buiten moeten komen, de openbaarheid op moeten zoeken.” Frans Stravers had er een andere mening over. “Het was voornamelijk een persoonlijke kwestie, op sommige momenten moet je mensen beschermen.”

Nog geen vier jaar

Berry Link (53) was sinds september 2015 burgemeester van Geldrop-Mierlo. Bij zijn aantreden noemde hij samenwerking, veiligheid en integriteit als zijn belangrijkste ambities. Hij liet toen weten te zullen blijven hameren op integriteit. “Integriteit is doen wat er van je verwacht wordt”, liet hij bij zijn installatie weten. Voor Berry Link (CDA) was Geldrop-Mierlo zijn tweede burgemeesterspost. Voorheen was hij burgemeester in de Limburgse gemeente Schinnen. De taken van Berry Link worden voorlopig waargenomen door loco-burgemeester en wethouder Marc Jeucken. Waarschijnlijk komt er op korte termijn een waarnemer.

• Vergoedingen via zorgverzekeraar • Wilt u een vrijblijvend advies, loop gerust even binnen

Kunstgebitten, reparatie en info implantaten Klaar terwijl u wacht!

Molenstraat 7 Geldrop Tel.: 040-28 62 989

Lid O.N.T.

ZATERDAG 30 MAART

De Kade Eindhoven

Kanaaldijk-Zuid 1, Tel. 040-214 64 44 www.absautoherstel.nl

Huis verkopen OLAV BELLEN 040 - 22 33 345


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 2

STYLE

TREND

CASUAL

NIEUWE VOORJAARSCOLLECTIE SHOPPEN IN MIERLO!

MODE TREND DAGEN 12 T/M 16 MAART MET EXTRA KOOPAVOND OP WOENSDAG 13 MAART VAN 19.00 TOT 22.00 UUR

DE GROOTSTE VAN DE REGIO • MEER DAN 150 TOPMERKEN • STYLE EXPERTS ALTIJD AANWEZIG • DORPSSTRAAT 161B MIERLO

• Meubelstoffering De Leest voor stoffering van banken, stoelen en kussens op maat gemaakt. Op afspraak of bij u thuis. Tel. 0633738183 Karin de Leest www. deleestmeubelstoffering.nl

• Mooie vakantiebungalows, wifi, huurfietsen, elec. fietsen. Geniet vakantie in Denekamp. www.twentehuisjes.nl familie.meinders@yahoo.com 0541-626578/ 06-39609666.

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

SHOP OOK ONLINE 24/7! FOLLOW US

GRATIS WIFI

GRATIS PARKEREN

WWW.LENSSENMODEMIERLO.NL

STEVENS

TELEVISIES

UW (O)LED-TV ADRES!

OPHEFFINGS

UITVERKOOP GOUDEN EN ZILVEREN SIERADEN. ZINZI, SEIKO, PULSAR, LORUS, DANISH DESIGN EN JACOB JENSEN BRILJANT SIERADEN. KORTINGEN T/M

FOLLOW US

50%

!!

ZEN ACTIEPRIJ onze Kijk op internetsite!

De Televisie Specialist

met een verrassend lage prijs! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL)

Tel. 0031 (0)495 49 36 16

www.stevensbudelschoot.nl

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

• Feest. Een super leuke spirituele feestdag, wordt op 28 april al voor de 21ste keer georganiseerd door Monique. te Geldrop, welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. Plaats voor 100 genodigden. Op is op. Kaartverkoop is al gestart, deze dag heeft live muziek, 24 gratis mediums, een lunch, 1 consumptie, een verrassen herinnerings presentje, een super gave podium act om 15.15 tot 16 uur. En dit alles slechts nog steeds voor de oude prijs van 29 euro. Bel voor informatie 0621340913. Zie ook de site moniquevanderklooster.nl • Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609.

• Gebruikte banden vanaf 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne tel. 06-53926499. • Zondag 17 maart grote spirituele beurs 11-17u. 4 Gratis lezingen 1e 11.30 uur. Den Tref Alexanderhof 7 Hapert. Kortingsbon op www.stichting-deva.nl

UITNODIGING OPEN DAG 2019 40-jarig bestaan Lasita Maja Netherlands is al 40 jaar volop in beweging.

Heeft u altijd al eens willen zien hoe uw houten tuinartikelen gemaakt worden? Dan nodigen wij u van harte uit op onze locatie te Someren !

WAA R W ANNEER Lasita Maja Netherlands 13 Lage akkerweg 5711 DD Someren

Zaterdag 1 6 maart.

TIJD

Open dag van 11:30 tot 15:30 uur

• Kleding die U niet meer gebruikt, kunt U naar de Wereldwinkel Geldrop brengen. U steunt daar een goed doel mee. • Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8. • Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

• 17 maart Megavlooienmarkt Tennishal de Heiberg Heerseweg 49 Veldhoven Entree 2 euro 9-16 uur Bomvol !!! 06-20299824

• Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102. • Cats Aglow tribute to the Cats. Profiteer nu van de earlybirds. 13 april Scc Den Draai.

• Digitaliseren van uw smalfilms, videobanden en dia’s. Al uw videowerk bij ons in goede handen. 06-53391018

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel. • Tuinaanleg of renovatie? Onderhoud? Bestrating? Ontwerp? www.henselmanshoveniers.nl tel. 040-2261989


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 3

Intertoys sluit winkels in Geldrop en Nuenen

Op ons gemekske gezegend van start MIERLO – Weer of geen weer, de echte bromfietsfanaten van de Mierlose Oldtimer Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’ startten ook zondag 10 maart jongstleden de motoren van hun oldtimer om aanwezig te zijn tijdens de jaarlijks bromfietszegening op het Mierlose kerkplein. Het schouwspel van de veertiende bromfietszegening trok de nodige aandacht van liefhebbers en belangstellenden.

‘Op ons gemekske’ weer gezegend van start richting richting nieuw brommerseizoen. (Foto: Jos Lenssen) door Jos Lenssen Ondanks dat de weersprofeten van het KNMI voor zondag jongstleden onder andere in Noord-Brabant code oranje en zware windstoten hadden aangekondigd stonden zondagochtend wederom een respectabel aantal oude bromfietsen op het kerkplein aan de Daemenstraat in Mierlo opgesteld. Nog voordat pastoor Sjef van der Maazen uit Geldrop de Zündapp’s, Floretten, Puchs en andere oldtimers na de heilige mis van de zegening voorzag hadden de twee-

wielers in het uur voorafgaand aan de jaarlijkse zegening al een flinke klets water over zich heen gekregen. “Maar goed, dat kun je nu eenmaal verwachten in ons kikkerlandje. We hebben ook al eens sneeuw en vorst gehad tijdens de dag van de bromfietszegening”, aldus Hans van Bokhoven, een van de drijvende krachten achter Oldtimer Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’.

Zegening

De club werd ruim vijftien jaar geleden opgericht door de Mierlose

bromfietsfanaten René Knapen en Wiljan Truijen. Zij waren het ook die zo’n veertien jaar geleden bij de vorig jaar overleden pastoor Kloeg aanklopten met de vraag of het mogelijk was om voor aanvang van het brommerseizoen hun oude bromfietsen te laten zegenen. Met alle plezier voldeed pastoor Jacques Kloeg jaarlijks aan het verzoek van het bestuur van de bromfietsclub uit Mierlo welke zo’n zeventig leden telt. Ook Pastoor Van der Maazen die inmiddels zo’n acht jaar actief is binnen de kerkgemeenschappen in Geldrop-Mierlo en enkele omliggende parochies maakte graag tijd om de aanwezige bromfietsen en hun berijders met het oog op het nieuwe brommerseizoen van de zegening te voorzien. Een seizoen dat zondag 10 maart voorzichtig werd afgetrapt middels een kort ritje in de omgeving van Mierlo, Lierop en Someren. Dit mede vanwege de natte, kille en winderige weersomstandigheden. Deelname aan het openingsritje voor de echte liefhebbers was echter ook een goede reden voor een bezoekje aan het clubhuis waar gastvrouw Carolien de koffie klaar had staan en waar weer heerlijk gekeuveld kon worden over de gezamenlijke hobby, de oldtimer bromfiets.

Bromfietsbeurs

De volgende activiteit die op de jaarkalender van de Mierlose Oldtimer Bromfietsclub ‘Op ons gemekske’ staat vermeld is de jaarlijkse oude bromfietsbeurs. Deze zal plaatsvinden op zondag 24 maart aanstaande in Veilinghal de Kersenboom, gelegen aan de Loeswijk 41 te Mierlo. Van 9.30 uur tot 15.00 uur kunnen liefhebbers van oude ronkende tweewielers dan weer hun hartje ophalen.

door Jos Lenssen Het belangrijkste nieuws van het bestuur was de presentatie van drie nieuwe bestuursleden en de datum

dat de teams zich kunnen aanmelden voor deelname aan de vierde editie van de Mierlose Dorpquiz. Even gingen de geruchten binnen Mierlo, nadat de organisatie een

Kunstschaap poseert voor Weverijmuseum

GELDROP – De filialen van speelgoedketen Intertoys in Geldrop en Nuenen gaan dicht. De opheffingsuitverkoop is afgelopen weekend al van start gegaan.

door Martin de Bruijne Speelgoedketen Intertoys ging onlangs failliet. Afgelopen week werd bekend dat er een nieuwe eigenaar van de speelgoedzaken is. Die heeft bekend gemaakt zo’n negentig van de driehonderd winkels te sluiten. Daar horen de filialen op de Heuvel in Geldrop en aan de Parkstraat in Nuenen bij. Zaterdag hingen er al posters op de ramen met de duidelijke boodschap. ‘Alles moet weg’ en ‘Wij sluiten deze winkel’ stond er groot op de ruiten van Intertoys Geldrop.

Toekomst

De nieuwe eigenaar wil tientallen speelgoedwinkels sluiten. Daarbij gaat het onder meer ook om twee

Extra nieuws Mierlose Dorpsquiz via speciale persconferentie MIERLO – Met live digitale persconferentie kondigde het bestuur van de Stichting Mierlose Dorpsquiz zaterdag de aftrap aan van de vierde editie van de dorpsquiz. De vierde Mierlose Dorpsquiz is op zaterdag 26 oktober, het aanmelden van de teams is op zondag 7 april in het Patronaat te Mierlo tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

De vestiging van Intertoys in Geldrop gaat dicht, de uitverkoop is al begonnen.

belangrijke persconferentie via Facebook had aangekondigd, dat er dit jaar wellicht geen Dorpsquiz zou komen. Maar niets was minder waar en werd duidelijk toen zaterdag rond het middaguur acht bestuursleden in beeld verschenen met op de achtergrond het logo van de Mierlose Dorpsquiz. Na het afscheid tijdens de open feestavond van de derde editie van de Mierlose Dorpsquiz van Bas Damen en Hans Klink, twee bijzonder belangrijke krachten achter de eerste drie succesvolle quiz evenementen, was een belangrijke taak van de overgebleven bestuursleden om aanvulling te zoeken om het niveau van de organisatie weer op peil te brengen. Met de drie nieuwe bestuursleden, Elise Hees, Loes Donkers en Tim Swinkels, allen geen onbekenden binnen het Mierlose lijkt men daarin aardig te zijn geslaagd. Middels de aanvulling van genoemd drietal bestaat het bestuur van de Stichting Mierlose Dorpsquiz momenteel uit Mieke van Dijk (voorzitter), Koen van de Kimmenade (secretaris), Rob Adriaans (penningmeester), Michiel van de Kimmenade (bestuurslid & grafisch vormgever), Eric Evers (Web Developer), Elise Hees (bestuurslid), Loes Donkers (bestuurslid) en Tim Swinkels (bestuurslid).

In Heeze en in Mierlo is ook een vestiging van Intertoys. Bij deze winkels gaat het om franchisers. Intertoys had landelijk honderd franchise winkels. Hoeveel van hen onder de naam Intertoys doorgaan is nog onduidelijk. Intertoys Mierlo laat in ieder geval weten open te blijven en door te gaan met de speelgoedwinkel aan de Dorpsstraat. Intertoys Heeze heeft laten weten dat er niet veel zal veranderen. ‘’De naam blijft hetzelfde, de openingstijden veranderen niet en ook hetzelfde personeel zoals u gewend bent zal werkzaam zijn bij Intertoys Heeze’

Nieuwe zakken voor plastic GELDROP – Inwoners van Geldrop-Mierlo krijgen nieuwe zakken voor de inzameling van plastic, metaal en drankkartons. Afvalinzamelaar Cure start deze maand met de uitgifte van de nieuwe zakken.

Volgens Cure lieten bewoners weten dat de zakken niet stevig genoeg zijn en vaak scheuren. Cure is op zoek gegaan naar een alternatief en heeft nu nieuwe zakken ingekocht die ook nog eens gemaakt zijn van het ingezamelde plastic afval. De zakken zijn lichtgroen van kleur met

Universele potgrond

Inschrijfdag

GELDROP - Sjiep, het lokale kunstschaap, werd gespot op het plein bij cultureel centrum Hofdael. Daar werd het gefotografeerd voor het Geldropse weverijmuseum. Als een volleerd model stond Sjiep voor de glazen wand met om zijn nek een bonte theedoek. Ontworpen door de bekende ontwerper Piet-Hein Eek, die vroeger met zijn bedrijf in Geldrop zat. De theedoek is geweven in het museum. Dit kan op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag bezocht worden.

filialen in Eindhoven. Landelijk verliezen waarschijnlijk tweeduizend mensen hun baan na de doorstart van Intertoys.

Op zondag 7 april tussen 10.00 uur en 12.00 uur kunnen teams die mee willen doen aan de vierde editie van de Mierlose Dorpsquiz zich aanmelden in het ’t Patronaat te Mierlo. Tijdens de persconferentie werd al wel duidelijk dat ook de vierde editie van de Mierlose Dorpsquiz naast enkele honderden vragen de teams ook de nodige doeopdrachten voor de kiezen krijgen én een mysterieuze opdracht vervult dient te worden.

Zak 20 liter. 5 stuks 8.95C

Actie

5.-

een oranje wikkel. De oude zakken worden eerst opgemaakt, maar vanaf deze week kunnen ze al te vinden zijn op de locaties. Niet alleen de zakken zijn nieuw, ook de naam van het afval veranderd. Het soort afval blijft hetzelfde. Tot nu toe hadden ze het over Plastic, Metaal en Drankenkartons, dit verandert in Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken (PBD). Dit is op verzoek van de landelijke overheid naar aanleiding van verschillende onderzoeken.

5 VOOR

Geldrop • Zwembadweg 6 Elke zondag open van 11.00 tot 17.00 uur

Adverteren in Weekblad Middenstandsbelangen

Persoonlijke Persoonlijke Persoonlijke uitvaartverzorging uitvaartverzorging uitvaartverzorging

Leon Leonen enHans Hans Raaijmakers Raaijmakers Leon en Hans Raaijmakers

Emopad Geldrop Emopad 56, Emopad 56, Geldrop Geldrop

T 0493-473578 | M 06-29028196 advertenties@middenstandsbelangen.nl

Tel. Tel. 040-7808000 040-7808000 Tel. 040-7808000 www.hansraaijmakers.nl www.hansraaijmakers.nl www.hansraaijmakers.nl

per stuk E

1,

50

Roggo panbroodjes 4+1 gratis

Heuvel 26a Geldrop

Reef Boomstammetjes 4 stuks

E

4,

00

Procureurlapjes

in saus, met stamppot naar keuze - per portie

Heuvel 31 Geldrop

E

4,

98

AANBIEDING

Koffiebroodjes

AANBIEDING

WEEKENDAANBIEDING

De versspecialisten in Geldrop-Centrum

Penne All’Arrabbiata per portie

E

4,99

Vegetarische lasagne met spinazie

per portie Heuvel 36 Geldrop

E

3,98


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 4

Gemeente Actueel Burgemeester Link legt functie neer Maandag 11 maart 2019 heeft Burgemeester Link besloten zijn functie neer te leggen naar aanleiding van alle berichtgeving in de media over zijn relationele problemen. De heer Link heeft zijn besluit gedeeld met de gemeente door middel van de volgende verklaring: Verklaring Burgemeester Link, neerleggen functie Ik heb kennis genomen van de ophef die rondom mij is ontstaan. Deze berichtgeving raakt mijn ambt als burgemeester van Geldrop-Mierlo en is voor iedereen, alle betrokkenen, mijn partner, mijzelf en niet op de laatste plaats de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, zeer onaangenaam. Er was en is geen sprake van een liefdesrelatie met een ambtenaar. Er was sprake van een nauwe, intensieve, vriendschappelijke samenwerking en niet meer dan dat. Ik heb daarmee onbewust en ongewild beeldvorming opgeroepen, die echter ten enenmale onjuist is. Mijn integriteit als burgemeester van Geldrop-Mierlo is niet in het geding geweest. Ik betreur de commotie die het ambt en de gemeente schaadt. Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren. Ik ben daarom tot de conclusie gekomen dat het onvermijdelijk is dat ik als burgemeester terugtreed. Ik heb dit de commissaris van de Koning medegedeeld.

Als reactie op de verklaring van de heer Link hebben de Raad en het College van B&W een korte verklaring opgesteld: Wij hebben, kort voor deze vergadering, kennis genomen van de verklaring van burgemeester Link. De commotie die is ontstaan, heeft hem doen inzien, dat het verder functioneren als burgemeester van Geldrop-Mierlo niet langer mogelijk is. Wij respecteren zijn keuze. Als raad, maar ook als college, hebben wij de afgelopen jaren op een goede wijze samengewerkt met burgemeester Link. Wij wensen de heer Link dan ook, zowel zakelijk als privé, sterkte de komende tijd.

Agenda* Commissie Ruimte Maandag 25 maart 2019, Centrum Hofdael Tijd

19.30

Tijd

Activiteit

(tijd indicatief)

Algemeen 19.30

1. Opening en mededelingen 2. Vaststellen agenda

19.45

20.40

3. Masterclass Retail (portefeuillehouder Jeucken) Naar aanleiding van het interpellatiedebat over het centrum kern Geldrop in de raadsvergadering van 28 januari 2019 heeft wethouder Jeucken een masterclass retail toegezegd. Door middel van deze masterclass krijgt de raad meer inzicht in de trends in de retail.

Inwoners kunnen komen luisteren. 21.10

Inwoners kunnen komen luisteren. Oordeelsvorming 21.00

Inwoners kunnen komen luisteren.

Inwoners kunnen gebruik maken van het spreekrecht.

Oordeelsvorming 22.10

5. Sluiting

Agenda* Commissie Samenleving Dinsdag 19 maart 2019, Centrum Hofdael Tijd

19.40

9. Vaststelling herziene Zienswijze kaderbrief 2020 Senzer (RV GM02019-006944) (portefeuillehouder Jeucken) Voortgezette behandeling van de zienswijze, zoals die in de vergadering van 12 februari is besproken. Inwoners kunnen gebruik maken van het spreekrecht.

1. Opening en mededelingen 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen verslag commissie Samenleving 12 februari 2019 4. Vragen en mededelingen • Mededelingen van en vragen aan portefeuillehouder(s)

10. Verordening Maatschappelijke Ondersteuning 2019 (RV GM2019-006630) (portefeuillehouder Looijmans) Op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning is het noodzakelijk om in een verordening regels vast te stellen over de door het college te verlenen voorzieningen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning. Het is noodzakelijk om de huidige verordeningen aan te passen op basis van de invoering van het abonnementstarief. De verordeningen zijn gebaseerd op de modelverordeningen van de VNG.

Beeldvorming

Inwoners kunnen gebruik maken van het spreekrecht.

5. Proces wijkontwikkelingsplan Braakhuizen Zuid (Portefeuillehouder Jeucken) De commissie wordt aan de hand van een presentatie meegenomen in het tot nu toe doorlopen proces en de vervolgstappen, die nog ondernomen moeten worden om te komen tot een wijkontwikkelingsplan, worden toegelicht.

Algemeen

Activiteit

22.30

(tijd indicatief)

Algemeen 19.30

8. Presentatie Participatiewet en indicatiestelling Beschut Werk (portefeuillehouder Jeucken) Op verzoek van de commissie wordt informatie gegeven over de participatiewet, de toedeling van het BUIG budget en het Beschut Werk in de regio. Er worden twee inleidingen gegeven: een toelichting op de participatiewet en de criteria op basis waarvan het landelijke BUIG budget over de gemeenten wordt verdeeld en een over de achtergronden van de indicatiestelling voor Beschutte Werkplekken.

4. Reclamebeleid en reclameverordening (RV GM2018-018111) (portefeuillehouder Jeucken) Voor de vergadering van de commissie van 8 januari 2019 was dit agendapunt geagendeerd. Het voorstel is toen teruggenomen en wordt nu opnieuw geagendeerd.

Algemeen 21.30

7. Visie en strategie sociaal domein (portefeuillehouders Jeucken, Looijmans en Van Otterdijk) De commissie en de adviesraden worden geïnformeerd over de stappen die zijn gezet en over waar wij nu in het proces staan. Daarna worden de kernwaarden en de reacties daarop besproken.

Inwoners kunnen komen luisteren.

22.45

11. Sluiting

Vragen aan de gemeente?

5. Vaststellen bestemmingsplan Talingstraat (RV GM2018-045441) (portefeuillehouder Jeucken) Het bestemmingsplan maakt de bouw van 20 woningen mogelijk, die passen binnen het totale stedenbouwkundige plan van 46 woningen en binnen het totale inrichtingsplan inclusief het gebied aan de Kleine Dommel. Doel behandeling: het bestemmingsplan vaststellen, zodat het totale bouwprogramma en inrichtingsplan tot uitvoering kan komen. Het agendapunt wordt met een presentatie toegelicht. Inwoners kunnen gebruik maken van spreekrecht.

20.30

Inwoners kunnen komen luisteren.

Beeldvorming 19.35

6. Presentatie buurtsportcoaches (portefeuillehouder Looijmans) Tijdens de behandeling van de Sportvisie is voorgesteld om de nieuwe aanbieder van Buurtsportcoaches een presentatie te laten geven over hun activiteiten.

1. Opening en mededelingen 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen verslag Commissie Ruimte 18 februari 2019 4. Vragen en Mededelingen • Mededelingen van en vragen aan portefeuillehouder(s) Oordeelsvorming

De taken van de burgemeester worden voorlopig waargenomen door loco-burgemeester Marc Jeucken.

20.10

(tijd indicatief)

Algemeen

Berry Link

Agenda* Commissie Samenleving Maandag 18 maart 2019, Centrum Hofdael

Activiteit

6. Zienswijze Ontwerp Structuurvisie A67 (RV GM2019-009259) (Portefeuillehouder Van de Laar) De minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft te kennen een voorkeursbeslissing te willen nemen waartoe nu een inspraakmogelijkheid wordt geboden tot 4 april 2019. Het college stelt de raad voor gebruik te maken van de inspraakmogelijkheid en het concept zienswijze vast te stellen. Het agendapunt wordt met een presentatie toegelicht. Inwoners kunnen gebruik maken van spreekrecht.

21.15

7. Centrumplan Geldrop (RV GM2017-037707) (portefeuillehouder Van de Laar) De variantenstudie is eerder besproken in de commissie Ruimte. Nu dient er besluitvorming plaats te vinden over de voorkeur voor de korte termijn. Inwoners kunnen gebruik maken van spreekrecht. Beeldvorming

22.00

8. Presentatie onderzoek verkeersveiligheid fietsstraten (portefeuillehouder Van de Laar) Naar aanleiding van een motie is een onderzoek uitgevoerd naar de verkeersveiligheid op de fietsstraten Geldropseweg nabij Luchen en de Zomerland in de wijk Zesgehuchten. De resultaten van dit onderzoek zullen middels een presentatie worden toegelicht. Daarnaast is er de gelegenheid om vragen te stellen. Inwoners kunnen komen luisteren. Algemeen

22.45

9. Sluiting

Let op! De aangegeven tijden op de agenda’s zijn indicatief. * Onder voorbehoud van wijzigingen. ** Wanneer een onderwerp meer dan één keer behandeld wordt, kan een burger, die al eerder heeft ingesproken, alleen op de gewijzigde onderdelen inspreken, zodat niet in herhaling wordt gevallen. Spreekrecht Als u van het spreekrecht gebruik wilt maken, dan kunt u zich uiterlijk op de dag van de vergadering vóór 12.00 uur bij de griffie aanmelden, telefonisch op 14 040 of (040) 289 39 87 of per mail griffie@geldrop-mierlo.nl U krijgt ongeveer vijf minuten het woord. Dat is kort! Bereid uw verhaal goed voor. Een goed verhaal heeft een inleiding, een korte uiteenzetting en een krachtige conclusie. U kunt uw verhaal op papier zetten en alvast mailen naar de griffie. De griffie zorgt dan dat uw inspraakreactie voor de vergadering bij de raadsleden is. U kunt uw inspraakreactie ook tijdens de vergadering uitdelen.

Geldrop-Mierlo heeft Antwoord© Bel 14 040 of kijk op www.geldrop-mierlo.nl


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 5

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 14 maart 2019

Ontwerpbestemmingsplan “parkeren Geldrop-Mierlo”

BEKENDMAKINGEN

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van vrijdag 15 maart 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt (tot en met 25 april) het ontwerp bestemmingsplan “parkeren Geldrop-Mierlo”.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning (1)

Aanleiding Parkeernormen worden tegenwoordig niet meer in de bouwverordening opgenomen. Dat betekent dat parkeernormen in de ruimtelijke plannen zelf geregeld moet worden. In Geldrop-Mierlo gelden twee soorten ruimtelijke plannen: bestemmingsplannen en beheersverordeningen. In nieuwe plannen wordt al een parkeerregeling opgenomen, maar in de oudere plannen is dat niet gebeurd, omdat toen de bouwverordening nog het toetsingskader was. De gemeente Geldrop-Mierlo is van plan om in alle ruimtelijke plannen eenzelfde regeling op te nemen op basis waarvan aan de parkeernormen kan worden getoetst. Een eenvoudige manier om in één keer alle plannen te voorzien van een juiste regeling, is het opstellen van een Parapluplan. Om ervoor te zorgen dat de parkeerbeleidsregels over parkeernormen in álle ruimtelijke plannen van de gemeente Geldrop-Mierlo worden opgenomen, is niet alleen een parapluherziening voor de bestemmingsplannen opgesteld, maar ook een parapluherziening voor de beheersverordeningen. De regeling in het paraplubestemmingsplan en in de paraplubeheersverordening zijn inhoudelijk gelijk. Inzage Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Dwarsstraat 70 in Geldrop. Op maandag tot en

met donderdag kunt u het plan inzien van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Reageren Als het ontwerpplan ter inzage ligt, kan iedereen hier schriftelijk of mondeling op reageren. Dit is een zienswijze. Zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Ook kan een reactie online worden doorgegeven. Een digitaal formulier vindt u op de gemeentelijke website onder ‘regelen en aanvragen, zienswijze’. Voor een beheersverordening geldt geen voorbereidingsprocedure. Het is formeel daarom niet mogelijk een zienswijze in te dienen tegen de ontwerp beheersverordening, maar alleen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Omdat het uitgangspunt is om de regelingen inhoudelijk gelijk te houden, zullen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan ook vertaald worden in de ontwerpbeheersverordening. Meer informatie Voor een toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met Gabriël van Houtert van de afdeling Ruimte (tel. 040-289 37 96). Het bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bestrijding eikenprocessierups Op eikenbomen kunt u in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen. Na contact met de haren van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

PUBLIEKSZAKEN/VERGUNNINGEN BOUWEN EN WONEN

Zaaknummer

: Kasteeltuinen in Geldrop : 28 februari 2019 : oprichten van woningen kavel 1 t/m 18 en 39 t/m 46 : 20190180

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: Mierloseweg 74 in Geldrop : 1 maart 2019 : verhuren van kamers : 20190181

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: Hekelstraat in Mierlo : 1 maart 2019 : oprichten 27 woningen plan Mierlo’s Welkom : 20190183

Locatie Datum ontvangst Omschrijving Zaaknummer

: Rogge 22 in Mierlo : 4 maart 2019 : verbreden oprit : 20190186

Locatie Datum ontvangst Omschrijving

: Eksterlaan 4 in Mierlo : 5 maart 2019 : renoveren en uitbreiden vrijstaande woning : 20190190

Locatie Datum ontvangst Omschrijving

Zaaknummer

Verlenging beslistermijn aanvragen omgevingsvergunning (1) Locatie Omschrijving Zaaknummer

: Wersakker 26 in Mierlo : plaatsen dakkapel : 20181020

Verleende omgevingsvergunningen met reguliere procedure (2) Locatie : Bijenkorf 10 in Mierlo Verzenddatum besluit : 7 maart 2019 Omschrijving : oprichten bedrijfshal Zaaknummer : 20181014 Locatie : Gruttostraat 11 in Geldrop Verzenddatum besluit : 7 maart 2019 Omschrijving : oprichten schoonheidssalon aan huis Zaaknummer : 20190125 Informatie over de rups De eikenprocessierups is al heel wat jaren actief in Nederland. Voorheen kwam de rups vooral voor in Brabant en Limburg maar wordt inmiddels in vrijwel geheel Nederland aangetroffen. De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder die haar eitjes legt in de toppen van vooral eikenbomen waar ze overwintert. Van april-begin mei komen de rupsen uit de eitjes. Aanvankelijk zitten ze hoog in de boom. Na een aantal vervellingen komen groepjes rupsen samen en vormen grote nesten op de stammen van eikenbomen. Deze nesten bestaan uit een dicht spinsel van draden, brandharen, vervellingshuidjes en uitwerpselen. Vanuit hun nesten gaan de rupsen ’s nachts in processie op zoek naar voedsel. Net als in 2018 wordt ook voor dit jaar een hoge plaagdruk verwacht. Er zal dan ook tijdig worden gestart met de monitoring om de nesten en ontwikkeling daarvan in onze gemeente in kaart te brengen. Het bepalen van het juiste ‘go’-moment en een structurele aanpak zijn de sleutelwoorden voor een efficiënte, preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. Wat kunt u doen om problemen te voorkomen? Zorg bij een bezoek aan een natuurgebied waar de eikenprocessierups voorkomt voor goede bedekking van de hals, armen en benen en ga niet op de grond zitten. Probeer direct contact met rupsen, (oude) brandharen, spinselnesten en vervellingshuidjes zoveel mogelijk te vermijden. Maak kinderen attent op het gevaar van de eikenprocessierups. Vermijd wegen waar eikenbomen met veel processierupsen staan. Ook oude nesten van vorig jaar bevatten veel brandharen, welke kunnen verwaaien. Als u in uw eigen tuin te maken heeft met eikenbomen met eikenprocessierupsen,

ga dan niet zelf de rupsen bestrijden, maar huur daar een deskundig bedrijf voor in of vraag daarover advies bij uw gemeente. Wat kunt u doen bij (over)last? Wanneer u plotseling last krijgt van jeuk, huiduitslag en/of irritaties aan de ogen en de luchtwegen dan kan dat betekenen dat u in aanraking bent gekomen met brandharen van de eikenprocessierups. Heeft u klachten, dan is het belangrijk om te voorkomen dat de brandharen zich verder over het lichaam verspreiden. Het is daarom goed om de huid direct na blootstelling met plakband te strippen. Daarna de huid en de ogen met lauw water afspoelen. De brandharen zijn niet gemakkelijk te verwijderen uit kleding. Het beste is om kledingstukken die besmet zijn met brandharen heel grondig te wassen (liefst op 60ºC). Meestal verdwijnen de klachten binnen enkele dagen tot 2 weken vanzelf. Bij hevige jeuk kunnen middelen tegen de jeuk, zoals zalf op basis van menthol, verlichting geven. Zijn de klachten ernstiger, dan is het verstandig naar de huisarts te gaan. Voor meer informatie over de gezondheidsrisico’s neemt u contact op met de GGD, via www.ggd.nl. Meer informatie vindt u ook op www.rivm.nl/eikenprocessierups. Biologische bestrijdingsmethode De gemeente Geldrop-Mierlo laat op veel plekken de eikenprocessierups preventief bestrijden. Dit gebeurt door bomen te bespuiten met een biologisch middel. Dit middel werkt zeer sterk tegen eikenprocessierupsen, maar spaart andere nuttige insecten. Ook voor mensen heeft het middel geen nadelige gevolgen. Door deze bestrijding wordt voorkomen, dat de rupsen zich ontwikkelen. Hiermee wordt dus vooraf overlast voorkomen.

www.geldrop-mierlo.nl

Locatie : Dommelstraat 2B in Geldrop Verzenddatum besluit : 7 maart 2019 Omschrijving : uitbreiden woonhuis Zaaknummer : 20190098 Locatie : Hoeveland 31 in Geldrop Verzenddatum besluit : 8 maart 2019 Omschrijving : oprichten berging Zaaknummer : 20190132

PUBLIEKSZAKEN/VERGUNNINGEN APV EN BIJZONDERE WETTEN Rectificatie Verleende vergunningen en ontheffingen APV en bijzondere wetten (7) In de publicatie van woensdag 20 februari 2019 stond vermeld het houden van Dorpszeskamp Mierlo op 28, 29 en 30 juni 2019, locatie Heer van Scherpenzeelweg 60 in Mierlo. Deze is onjuist, onderstaand de juiste publicatie. Locatie : Heer de Heuschweg 60 in Mierlo Verzenddatum besluit : 13 februari 2019 Omschrijving : Dorpszeskamp Mierlo op 28, 29 en 30 juni 2019 Zaaknummer : 20181003 Lees verder op pagina 6.


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 6

Dit is een uitgave van de gemeente Geldrop-Mierlo - donderdag 14 maart 2019

Gemeente Actueel In de publicatie van woensdag 6 maart 2019 stond vermeld ontheffing sluitingstijd, locatie Heer van Scherpenzeelweg 26 in Mierlo. Deze is onjuist, onderstaand de juiste publicatie. : Heer van Scherpenzeelweg 26 in Mierlo Verzenddatum besluit : 6 maart 2019 Omschrijving : ontheffing sluitingstijd op 6 t/m 30 april; 1 t/m 31 mei; 1 t/m 8, 10, 13 en 24 t/m 30 juni, 10 t/m 15, 17 t/m 22 en 24 t/m 29 september; 1 t/m 5, 8 t/m 13, 15 t/m 20, 22 t/m 27 en 28 t/m 31 oktober; 1 t/m 3, 5 t/m 10, 12 t/m 17, 21 t/m 24 en 28 november; 6 t/m 8 en 12 t/m 15 december 2019 Zaaknummer : 20190076 Locatie

Verleende vergunningen en ontheffingen APV en bijzondere wetten (7) Locatie : Admiraal Byrdstraat 41 in Geldrop Verzenddatum besluit : 1 maart 2019 Omschrijving : plaatsen hoogwerker Zaaknummer : 20190170 Locatie : Korte Kerkstraat in Geldrop Verzenddatum besluit : 1 maart 2019 Omschrijving : plaatsen hoogwerker Zaaknummer : 20190107 Locatie : De Bleek in Geldrop Verzenddatum besluit : 6 maart 2019 Omschrijving : zomeravond buitenfilms op 19 juli, 2 augustus en 16 augustus 2019 Zaaknummer : 20190095

Locatie : Heuvel in Geldrop Verzenddatum besluit : 8 maart 2019 Omschrijving : plaatsen kraan Zaaknummer : 20190173

Voor bekendmakingen met nummer 1 geldt: Dit is een kennisgeving. Bezwaar maken is in dit stadium (nog) niet mogelijk. Dit kan pas nadat er een besluit is genomen. Voor bekendmakingen met nummer 2 geldt: Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw bezwaarschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Voor bekendmakingen met nummer 7 geldt: De besluiten en overige stukken liggen vanaf de dag na verzending zes weken ter inzage. Om de stukken in te zien maakt u een afspraak via www.geldrop-mierlo.nl of telefoonnummer 14 040. Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Als het spoed heeft, kunt u tegelijk met uw bezwaarschrift een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Meer informatie Wilt u meer informatie over het maken van bezwaar of beroep bij de overheid, kijk dan op www.geldrop-mierlo.nl.

LEENDE - De sloop van het oud gemeentehuis en Rabobankpand in Leende is in volle gang en over enkele weken is de gehele sloop een feit waardoor er plaats is voor de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie school.

Inmiddels is bekend dat er twee partijen hebben ingeschreven op het project om het te mogen bouwen. Eerder hield de gemeente Hee-

ze-Leende het plafond van 5,8 miljoen euro vast en dat maakt dat beide partijen ruim boven het plafond zitten met de ingediende prijs. "Op dit moment is onze juridische afdeling bezig om te kijken wat we

hiermee kunnen en mogen. We willen heel graag met beide partijen om de tafel om te kijken waar en hoe we kunnen bezuinigen om binnen de begroting te blijven, zonder dat het de functionaliteit aantast", aldus wethouder De Win. Eind maart hoopt men meer duidelijkheid te hebben over de bouw van de nieuwe accommodatie en school in Leende.

Qualitytime

Meer informatie?

Doe je mee? Meld je aan via onze site.

Bel dan naar

(0493) 473 578 Vanaf 13 jaar, dus óók 55-plussers. Gezonde bijverdienste!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste bezorgers voor ons weekblad ‘Middenstandsbelangen’. Voor ons ben je een zeer belangrijke schakel binnen de verspreiding van ons weekblad. Ben je betrouwbaar, sportief en wil jij een paar uurtjes per week lekker bijverdienen? Meld je dan aan als bezorger.

Bezorgers gevraagd voor mierlo. Wijk centrum noord

www.middenstandsbelangen.nl

• Dierenrijk exploitatie BV, in verband met het veranderen van een inrichting aan het Heiderschoor 24 in Mierlo. De melding is ingediend op 13 februari 2019. De melding en andere stukken die van belang zijn, liggen van 15 t/m 28 maart 2019 ter inzage in de publiekshal op de tijdelijke locatie van het gemeentehuis, Dwarsstraat 70 in Geldrop. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Voor een mondelinge toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met Jos van Hoeij, telefoon (040) 289 37 83 of Hans van Santvoort, telefoon (040) 289 37 81.

Vind ons leuk op www.facebook.com/gemeente.geldropmierlo

- Advertorial -

Hof van Huijbers nieuwe naam d'n Aspergehof Huijbers MIERLO - Omdat d'n Aspergehof al jaren veel meer is dan alleen een aspergebedrijf hebben de eigenaren Jos en Lidy besloten om verder te gaan onder een nieuwe naam.

De kersenboom in de tuin van Lidy's ouders gaf een dusdanige grote oogst, dat ze op een bepaald moment besloten om deze in bakjes in de winkel te koop aan te bieden. Er bleek zo'n enorme run te zijn op deze Mierlose Zwarte, dat het idee ontstond om zelf kersen te gaan telen. In 2009 werd daarom kersenboomgaard aangelegd met onder andere het eigen dorpsras 'de Mierlose Zwarte'. In 2013 maakte d'n Aspergehof een grote sprong door in een nieuwe

BEZORGER(S) GEVRAAGD

Witvrouwenbergweg 12 • 5711 CN Someren Tel. (0493) 473 578

• Eethuis ‘t Sluisje, in verband met het veranderen van een inrichting aan de Sluisstraat 62 in Geldrop. De melding is ingediend op 25 februari 2019;

Kersen

(Pssst… En onverstoorbaar op de smartphone kijken is geen optie.)

Publishers

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit omgevingsrecht bekend, dat er meldingen zijn ingediend op grond van het “Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer” door:

Ruim dertigjaar geleden werden er op de Bekelaar in Mierlo al asperges verkocht. Deze stonden in kisten op de sorteerband in de loods en klanten moesten opletten dat ze niet met hun hakken door de roosters zakten. De komst van de schilmachines zo'n vijftien jaar geleden zorgde ervoor dat een nieuwe doelgroep asperges kwam kopen.

betekent niet samen op de bank. Ga samen aan de wandel in de krantenwijk van uw (klein)kind. Gezond, gezellig én betaald.

DAS

RUIMTE / MILIEU

Inzagetermijn en bezwaar maken?

Nieuwbouw Leende een stuk duurder Door Thijs Verleg

Wilt u meer weten over aanvragen en besluiten? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 040 of (040) 289 38 93.

Straten oa Marktstraat, Ellenaar, Hertenkampstraat, Hekelstraat, Molenhoek etc

Wijk centrum oost

Straten oa Chijnsakker, Torenakker, Knippenkamp, Molenkamp, Jutland, Cruijsberg, Hulsbos etc.

Wijk centrum oost

Straten oa Lisdodde, Watermunt, Zonnedauw, Haagwinde, Meidoorn etc.

Wijk Overakker

Straten oa. Haver, Boekweit, Koren, Tarwe, Rogge, Gerst, Burgemeester van lokvenstraat.

Wijk Industrie

Straten oa Elderse Molen, Tramweg, Industrieweg.

loods een moderne winkel te realiseren met op verdieping een horecagelegenheid. 'We troffen mensen op ons erf aan, zittend op een omgekeerde bloempot.' vertelt Lidy, 'we vonden dat we hier iets mee moesten doen en zo ontstond het idee voor onze Gasterij. Omdat er vraag bleef naar een ruimte voor groepen die graag een rondleiding op het bedrijf willen combineren met een lunch, werd er in 2018 een extra ruimte met 55 zitplaatsen gebouwd: 'de Hoogh Kamer'. “Het was een moeilijke beslissing om onze naam te wijzigen”, vertelt Lidy. “De telefoon werd in de kersentijd door het winkelpersoneel soms opgenomen met 'd'n Kersengaerd' en dan weer met 'd'n Aspergehof'. De oude namen blijven nog wel gehandhaafd als onderdeel van 'Hof van Huijbers', maar met de nieuwe overkoepelende naam hopen we alle ruis weg te halen.”

Brillen naar ouderen in Ethiopië HEEZE - Nico van de Leur van opticien Ben van de Leur optiek in Heeze en zijn vriendin Marjolein zijn twee weken in Ethiopië en bezochten daar het ouderenproject 'Brothers of Good Works Ethiopia'.

Door Thijs Verleg Zij kwamen zeker niet met lege handen want namen meer dan tweehonderd brillen mee met glazen. ''We hebben voor dit project een speciaal apparaat gekocht om mensen hun ogen snel en nauwkeurig kunnen meten zonder dat ze antwoord hoeven geven. Daarnaast hebben we de mensen gecontroleerd op staar. Veel ouderen hebben staar door de blootstelling aan zonlicht dat veel intenser is dan bij ons'', zegt Nico. Inmiddels hebben ze al veel mensen blij kunnen maken met brillen die ze hadden meegenomen uit Nederland. Deze week hebben ze nog

zo'n dag gepland om te kijken wat ze daar verder nog kunnen doen. Staar is met een bril niet te verhelpen en kan alleen operatief. Voor een kleine zeventig euro kan er een operatie gedaan worden bij een gespecialiseerde, gekwalificeerde oogarts in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Zo hebben de ouderen ook uitzicht op een toekomst. Nico en Marjolein zijn in Ethiopië op uitnodiging van Niek en Odette Bosmans uit Heeze die inmiddels alweer drie jaar in het Afrikaanse land wonen. Zij hebben daar inmiddels de juiste contacten en hebben al ideeën om het project voor 'staar' op te zetten voor mensen die met een bril niet geholpen zijn.


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 7

Plaatjes in mijn hoofd

STERKSEL – Wendy Lina & The Moonlight Heroes spelen donderdag 21 maart de poëtische muziekvoorstelling ‘Plaatjes in mijn hoofd’ in Sterksel.

Speciaal voor Bibliotheekpunt Sterksel is dit muziektheaterstuk toegespitst op het boekenweekthema 2019 ‘De Moeder De Vrouw’. De Boekenweek start op 23 maart en duurt tot en met 31 maart. Het thema is dit jaar een tijdloos én actueel thema, dat heel goed past bij de teksten en muziek van Wendy Lina & The Moonlight Heroes.

Levenskunst

Vanaf 2014 zingt Wendy Lina al bij The Moonlight Heroes. Ze bracht een wervelstorm aan poëtische muzikale ideeën in bij de band die al vanaf 1985 bestond. Aanvankelijk speelden zij alleen liedjes uit de jaren dertig, de begintijd van de jazz. Gaandeweg leidden de repetities in de Sterkselse bossen tot nieuwe

composities, waarin poëzie en muziek elkaar ontmoeten. En dat is te zien en te horen in de theatervoorstelling ‘Plaatjes in mijn hoofd’. In deze voorstelling zingt Wendy Lina over levenskunst, hoe je het leven van alledag als een kunstwerk kunt vormgeven. Leven in een wonderlijke wereld, een schat zoeken, vogels zien, veranderen in een tweekoppig monster, een mooie dag beleven. De muzikale bezetting bestaat uit: Wendy Lina (zang, marimba, percussie), Fried Manders (piano, gitaar, accordeon), Makko Coster (contrabas). De teksten en muziek zijn van Wendy Lina. ‘Plaatsjes in mijn hoofd’ is donderdag 21 maart in Dorpshuis Valentijn te Sterksel. Het Bibliotheekpunt in dorpshuis Valentijn werd in oktober geopend. Het is niet enkel een uitleenpunt voor bibliotheekboeken, maar biedt ook een leestafel en ontmoetingspunt voor dorpsbewoners. Ook het organiseren van culturele evenementen, zoals deze voorstelling bij de start van de Boekenweek, heeft als doel bij te dragen aan de leefbaarheid van Sterksel. De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt twee keer veertig minuten. Het Dorpshuis is gevestigd aan de Valentijn 3, in Sterksel. Reserveren is niet nodig. De entree is gratis. Maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Kunstfair op Landgoed Kasteel Geldrop GELDROP – Dit weekend is er een kunstfair op Landgoed Kasteel Geldrop, georganiseerd door Annie van den Akker en Joan Spreuwel. In de vele stijlkamers, die het meer dan vierhonderd jaar oude kasteel rijk is, zullen zeventien kunstenaars hun werk op een creatieve wijze tonen en te koop aanbieden.

Een kunstfair voor liefhebbers en verzamelaars, waar u op uw gemak kunt rondkijken voor iets van uw gading, of gewoon genieten van alles dat de aanwezige kunstenaars exposeren en verkopen. De kunstfair wordt voor de zevende keer gehouden. Het kasteel heeft een aantal fraaie stijlkamers die zijn ingericht met oude schilderijen, antieke meubelen en decoraties. De kunstenaars krijgen afzonderlijk of samen met een ander, één van die vertrekken toegewezen. Er is bij deze kunstfair niet alleen gelet op het niveau van de getoonde kunst, maar ook op diversiteit, zoals glas en

keramiek, fotografie, edelsmeden, sierraden, sculpturen en vele anderen kunstvormen. Veel van de hier aanwezige kunstenaars exposeren ook in binnen- en buitenland.

Deelnemers

Hans Houkes uit Lent met keramiek, interactieve klankinstallatie, Joek v Draanen uit Almere met glas in combinatie met brons, Leo Gerritsen uit Overasselt met cortenstalen objecten, Christine de Vogel uit Rotterdam is goudsmid, Francina Henneman uit Rotterdam met sieraden van rubber en silicone, Lisa Biris uit Huissen met porselein en sieraden, Bert Sterk

uit Dordrecht met glas casting, Joke Konings uit ’s Heer-Abtskerke met Mixed Media, Jos Leurs uit Leende met schilderijen, Diana Bloemendaal uit Oud-Beijerland met fotografie, Bart Ensing uit Culemborg met houtsculpturen, Loes van Duuren uit Terheijden met keramiek, Anke van Gorp uit Boxmeer met weefkunst, Wiel Heemskerk uit Tegelen met assemblage, Leo van Lith uit Nederweert met beelden in steen en brons, Martin Griek uit den Helder met beeldhouwwerk, Rob van den Broek uit Afferden met beelden in brons. De opening wordt verricht op zaterdag 16 maart om 14.00 uur door de voorzitter van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop Jos van Lange. De kunstfair is gratis te bezoeken op zaterdag 16 maart van 13.00-17.00 uur en zondag 17 maart van 11.00-17.00 uur. Entree en parkeren gratis.

Ischias (lage rugpijn) en de vrachtwagenchauffeuse de de pijn ook uit naar haar rechterbil en naar de achterkant van haar rechterdij. Mevrouw Brands kon inmiddels niet meer slapen van de pijn. Of ze nu lag, zat of liep, de pijn was vreselijk. De huisarts constateerde ischias. Als je ischias hebt, dan heb je pijn in je rug en/ of pijn in je heupen. De pijn straalt vaak uit naar je benen en zelfs naar je tenen. Boven onze heup begint vanuit onze ruggengraat namelijk de grote beenzenuw oftewel de nervus ischiadicus. Deze zenuw is een van de langste in ons lichaam. Hij loopt door tot aan onze tenen. Bij ischias staat er druk op deze zenuw. Deze druk kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld: je bent zwanger, je belast je rug verkeerd of je hebt een ontsteking aan de gewrichten in je rug. Zulke ontstekingen komen bij reumapatiënten nogal eens voor. Nina Brands (gefingeerde naam) was vrachtwagenchauffeuse. Ze zat gemiddeld 5 tot 6 uur per dag achter het stuur. Mevrouw Brands is 46 jaar en moeder van twee volwassen zonen. Ze is getrouwd met Peter die een eigen bedrijf heeft waar ze de boekhouding voor doet. Ze doet dus vooral zittend werk. Een aantal jaren geleden kreeg mevrouw Brands last van een zeurende pijn laag in haar rug. De rugpijn werd erger bij bukken maar minder als ze op haar zij lag. De huisarts schreef haar pijnstillers voor en fysiotherapie. Dat gaf in het begin zeker enige verlichting. Helaas werd na enkele weken de pijn weer heviger. Nu straal-

Na lang geaarzeld te hebben, kwam mevrouw bij mij langs. Ze deed dit op aanraden van haar baas, die ik enkele jaren geleden ook al eens van zijn lage rugpijn had afgeholpen. Ze was heel verbaasd hoe weinig ze voelde van de paar kleine naaldjes die ik gebruikte. Ze viel ook heerlijk in slaap op het warme, zachte behandelbed. Na vier behandelingen, elke week één, kon mevrouw Brands de vrachtwagen weer op. Eerst voor halve dagen want natuurlijk waren toen nog niet alle klachten helemaal voorbij. Na nog eens vijf behandelingen was ze helemaal ‘klaar’ en kon ze weer volledig aan de slag.

Dokter Lieveld is arts voor medische acupunctuur, acupressuur en ortho-manuele technieken in Nuenen en Eindhoven. De WHO (World Health Organisation van de VN) publiceerde een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanraadt: veel allergische, chronische, huid-, pijn-, ontstekings-, psychische en vruchtbaarheidsklachten. WWW.ACUPUNCTUUR-LIEVELD.NL BELT U GERUST OM ADVIES: 040-2837612. DE COLUMN VAN DOKTER LIEVELD VERSCHIJNT IEDERE TWEE WEKEN

Harry lachend aan bureau in gesprek met patiënt

Zwerfboeken bij Kinderboerderij Geldrop GELDROP – Alle kinderen moeten kunnen lezen. Om dat te stimuleren heeft het Nationaal Fonds Kinderhulp het initiatief genomen voor KinderzwerfboekStations. Bij de Kinderboerderij in Geldrop wordt donderdag 21 maart een KinderzwerfboekStation geopend.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Inmiddels zijn in Nederland al een miljoen boeken op zwerftocht gestuurd. De initiatiefnemers vinden dat een boek nooit gelezen of ongelezen in een kast of op zolder mag achterblijven.

Geldrop doet mee

Geldrop krijgt nu dus ook een KinderzwerfboekStation. Petra Dielemans en Eef van Opdorp hebben met hun bedrijf Budget Workshop het initiatief genomen. “Als finan-

cieel trainer zien wij veel leed. In Nederland hebben we ruim 2,5 miljoen laaggeletterden. Het is bekend dat mensen met een leesen taalachterstand vaak kampen met problemen in het dagelijks leven”, stelt Dielemans. Het zwerfboekproject stimuleert lezen en probeert ervoor te zorgen dat alle kinderen kunnen lezen. De Kinderboerderij Geldrop heeft de ruimte beschikbaar gesteld voor het boekenstation. Bruna Geldrop heeft boeken gedoneerd, Rabobank Dommelstreek heeft een donatie gegeven.

De opening van de vorige Kunstfair door Pieter van Tuyll van Serooskerken.

Zoe k d e 10 ve rsc h i l l e n | ma ar t: s te r re n b e e l d ‘ Vi ssen’ Maart opent met het sterrenbeeld ‘Vissen’, die deze maand sterk beschermd worden tegen de vissers. Voor bepaalde vissoorten is maart een gesloten vistijd en wat gevangen wordt moet terug het water in. Met net of hengel kan de visser nu zo veel vangen als hij wil, toch moet hij met lege handen naar huis. Als bij balsporten met een keeper, deze weinig of geen ballen weet te vangen noemt men dat vissen. Als hij veel vist en veel ballen in het net terecht komen dan gaat ook hij met lege handen naar huis.

MAAKKANS KANS OP MAAK OPEEN EEN CADEAUBON CADEAUBON

t.w.v. e10,-

Boekenweek 2019 23 t/m 31 maart Heuvel 50 Geldrop Tel: (040) 280 26 11 - www.bruna.nl

OPLOSSING WEEK 10

WINNAAR Jolanda Verbeek Elanor 1 5663 SB Geldrop De winnaar ontvangt een cadeaubon t.w.v. e10,van Eigenwijzz Margrietstraat 65 Mierlo

Stuur de oplossing naar postbus 165 5660 AD Geldrop of mail een foto of scan naar advertenties@middenstandsbelangen.nl


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 8

1

2

3

KINDCENTRUM

GEEN OPEN DAG, WEL ALTIJD MOGELIJKHEID TOT KENNISMAKING! Eigentijds en passend onderwijs, waar kinderen hun talenten ontplooien. U bent van harte welkom! Bel gerust om een kijkje te komen nemen.

Beneden Beekloop 93 Tel. 040 - 280 00 04 www.dommeldalschool.nl

KIJKAVOND DO 21 MAART 18.30 - 19.30 UUR OPEN DAG W0 27 MAART 9 - 11 UUR Wij laten u graag zien hoe we rust en structuur bieden in de klassen, werken met moderne methodes en kinderen echt zien!

Linze 3 Tel. 040 - 280 11 64 www.vijfblad.nl

4

5

OPEN DAG ZO 17 MAART 10 - 12 UUR Tevens opening Kindcentrum 6gehuchten (Eenbes Basisschool St. Jozef en Kinderopvang de Grabbelton). Onze kinderen en leerkrachten leiden u graag rond op beide schoollocaties: thema ‘Reis om de wereld’.

Papenvoort 10 + Gildestraat 1 Tel. 088 - 800 17 00 www.stjozefschoolgeldrop.nl

GEEN OPEN DAG, WEL ALTIJD MOGELIJKHEID TOT KENNISMAKING! Voor deze school geldt een andere aanmeldingsprocedure. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met de school.

Parallelweg 8 Tel. 040 - 286 24 64 www.vdputt.nl

7

8

OPEN DAG Z0 24 MAART 11 - 13 UUR Kom kijken in alle groepen van de basisschool, kinderopvang en peuteraanbod. Ervaar de fijne en veilige sfeer!

St.Jozefplein 3 Tel. 040 - 280 06 00

www.kindcentrumdevlinder.nl

6

Kom kennismaken op onze basisscholen in Geldrop en Mierlo!

OPEN DAG WO 13 MAART 9 - 12 UUR Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat wij zoal doen op een dag? Op 14 maart staan onze deuren voor u open. Kom een kijkje nemen met uw kind.

Maak uw keuze, u bent van harte welkom om samen met uw kind een kijkje te komen nemen!

Hazelaar 47 Tel. 040 - 286 29 64 www.klokhuisgeldrop.nl

9

OPEN DAGEN & KENNISMAKING VOOR NIEUWE LEERLINGEN 2019-2020

MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 16

8

Vacat ures OPEN DAG ZO 31 MAART 10 - 12 UUR Kom een kijkje nemen in alle klassen van basisschool De Branding en bij Kinderopvang Potje Knor. Wij zijn trots op ons Kindcentrum en dat willen wij u graag laten zien!.

Amundsenstraat 53 Tel. 040 - 780 25 54 www.bsdebranding.nl www.potjeknor.nl

GEEN OPEN DAG, WEL ALTIJD MOGELIJKHEID TOT KENNISMAKING! Modern en toekomstgericht onderwijs in onze school voor gepersonaliseerd leren. Bel ons om een kijkje te komen nemen. Wij leiden u graag rond.

Wersakker 55 - 57 Tel. 0492 - 66 28 99

kindcentrumdekersentuin.nl

OPEN DAG Z0 31 MAART 11 - 13 UUR Thema: ‘Een Kindcentrum waar Muziek in zit!’ Met toekomstgericht onderwijs in een fijne en veilige sfeer leggen we de basis voor uw kind in de rest van hun leven. Kom kijken op beide locaties!

Locatie Lucia, Haver 13 Tel. 0492 661561 Loc. Loeswijk, Mierlostraat 92 Tel. 0492 662500

1

9

2 KUNT U ER NIET BIJ ZIJN?

3 4

9

5

7 6

www.kindcentrumpuursang.nl

Maak gerust een afspraak voor een andere keer! Voor een informatiegesprek en rondleiding kunt u het hele schooljaar telefonisch een afspraak maken met de directeur van elke school.

EEN 19083 ADV Geldrop Mierlo 285x215mm.indd 1

05-03-19 11:43

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

Helicon MBO Helmond

Scheepsboulevard 1, 5705 KZ Helmond

Info-avond woensdag 20 maart

• 17 maart Megavlooienmarkt Tennishal de Heiberg Heerseweg 49 Veldhoven Entree 2 euro 9-16 uur Bomvol !!! 06-20299824

• Feest. Een super leuke spirituele feestdag, wordt op 28 april al voor de 21ste keer georganiJVDI DE seerd door Monique. te Geldrop, welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. Plaats voor 100 genodigden. Op is op. Kaartverkoop is al gestart, deze dag heeft live muziek, 24 gratis mediums, een lunch, 1 consumptie, een verrassen herinnerings presentje, een super gave podium act om 15.15 tot 16 uur. En dit alles slechts nog steeds voor de oude prijs van 29 euro. Bel voor informatie 0621340913. Zie ook de site moniquevanderklooster.nl

• Te koop gevraagd fietsen en snorfietsen 06-46830117

• Man zoekt vrouwelijk maatje. Tel. 06-34415166

• Mooie vakantiebungalows, wifi, huurfietsen, elec. fietsen. Geniet vakantie in Denekamp. www.twentehuisjes.nl familie.meinders@yahoo.com 0541-626578/ 06-39609666.

* Voor al uw schilder- en texwerk. Vakkundig en betaalbaar. Gratis prijsopgave, tel. 06-81881966

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

• Tuinaanleg of renovatie? Onderhoud? Bestrating? Ontwerp? www.henselmanshoveniers.nl tel. 040-2261989

fysioclub

18.30 - 20.30 uur

Kom je ook?

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609. • Zondag 17 maart grote spirituele beurs 11-17u. 4 Gratis lezingen 1e 11.30 uur. Den Tref Alexanderhof 7 Hapert. Kortingsbon op www.stichting-deva.nl

• Te huur garagebox centrum Geldrop tel. 06-53415820

• Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl • 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

Wij zoeken 15 deelnemers voor onze 6 weken FIT CHALLENGE op de locatie Geldrop

Start 1 april | inschrijven via challenge@jvdi.nl

Dier Outdoor en recreatie Food professional Voeding en welzijn Allround coördinator instructeur buitensport

Gratis Haal- en Breng Service Nu ook in Geldrop! Vraag naar de voorwaarden

De Fysioclub Fysiotherapie en Fitness

opendagen.helicon.nl Laarstraat 7 Geldrop | 085 7821616 | defysioclub.nl/jvdi | info@jvdi.nl

• Video, H overzetten Foka Deur

• Digitalis films, vide uw videow handen. 06

• Meubels stoffering kussens o afspraak o 33738183 deleestme


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 9

Sp ort

Geldrop boekt minimale overwinning op Bekkerveld

Open dag tennisclub de Helze GELDROP - Op zondag 17 maart houdt tennisclub de Helze een open dag van 13.00 tot 15.00 uur. Dit is tevens de finaledag van clubkampioenschappen.

Bij tennisclub de Helze zijn twee husselavonden per week. Alle leden kunnen hier vrijblijvend aan meedoen, de gezelligheid staat voorop. Verder zijn er door het jaar heen diverse toernooien voor alle leden. Tijdens de open dag

geeft de Helze een introductiekorting op de eerste drie maanden lidmaatschap. Deze middag wordt van 13.30 tot 14.30 uur een clinic gegeven. Tennisclub de Helze is te vinden aan de Gijzenrooiseweg 1 in Geldrop.

Sporten en bewegen in de voorjaarsvakantie

De voetballende dames scoorden er op los. GELDROP- Het vaandelteam van voetbalvereniging Geldrop heeft op een erg winderig sportpark A Gene Bek met een minimaal verschil gewonnen van Bekkerveld 1: 0-1.

Gideon Pieschel wist zijn eerste kans meteen te benutten en hierdoor zette hij Geldrop al in de in de achtste minuut op een 0-1 voorsprong. Dit zou ook de ruststand worden, hoewel Bekkerveld nog twee goede kansen creëerde. Len van Gestel verdiende overigens ook een stevige schouderklop, want de goalie stopte in de 25e minuut een makkelijk gegeven strafschop. Vijf minuten eerder viel Wouter Verstraaten uit met

een hoofdwond net boven de wenkbrauw. In de tweede helft lukte het Geldrop niet om de voorsprong uit te bouwen, ondanks dat bijvoorbeeld Gideon Pieschel een goede kans kreeg op zijn tweede treffer van de middag. Bekkerveld liet eveneens drie goede mogelijkheden onbenut. Het bleef bij 0-1 in Heerlen en dus werd de achtste competitieoverwinning van dit seizoen een feit. Geen derby Voor Geldrop 2 stond de derby met Heeze 2 op het programma, maar doordat de grasmat in Heeze niet goed bespeelbaar was door de regenval ging deze wedstrijd niet

ZONDAG 17 MAART AANVANG 14:30 UUR VV GELDROP 1 – sv VENRAY 1 Sportpark “De Kievit”, Kervel 6 Geldrop

John Vermeulen Fietsplezier Geldrop, Eindhoven & Uden

door. Het elftal van Jeroen van Gils neemt het zondag 17 maart thuis op tegen het Bradese Baronie 2, aftrap om 11.00 uur. Geldrop 1 speelt even later, ook thuis om 14.30 uur, tegen Venray 1.

Dames

Geldrop/Braakhuizen Vrouwen 1 heeft uitgehaald tegen RKKSV Vrouwen 1. Ondanks de barre weersomstandigheden had Geldrop/Braakhuizen Vrouwen 1 wederom, de thuisontmoeting werd gewonnen met maar liefst 26-0, geen kind aan RKKSV Vrouwen 1. Het werd in Rosmalen 2-25. In Rosmalen tekenden Sanne Noijen (acht keer), Priscilla Doezé (zes keer), Sabine Ronde (vier keer) en Lieke van Veghel (drie keer) voor de doelpunten. De overige vier treffers verdwenen via RKKSV-speelsters in de goal. De dames spelen aanstaande zondag tegen Ollandia Vrouwen 1. In Sint-Oedenrode zal de bal gaan rollen om 10.00 uur.

Kinderen leven zich uit tijdens de Urban Sports Xperience. (Foto: Micle de Greef) GELDROP – Lekker sporten in de voorjaarsvakantie. Kennismaken met hippe, niet alledaagse sportactiviteiten. De jeugd in Geldrop kon zich vorige week uitleven in Sporthal de Kievit tijdens de Urban Sports Xperience.

door Martin de Bruijne Meedoen met een boksclinic en pannavoetbal spelen. I-jumpen en badmintonnen. Maar vooral lekker een hele dag sporten en bewegen. De gemeente Geldrop-Mierlo hield vorige week voor de derde keer de Urban Sports Xperience. In sporthal de Kievit stonden diverse attributen voor diverse sportmogelijkheden. Evenwichtsbalken, matten op de vloer en allerlei ballen en andere materialen.

Kinderen van zes tot veertien jaar mochten gratis komen sporten en bewegen. Het evenement werd voor de derde keer gehouden. Voor de Urban Sports Xperience werkt de gemeente nauw samen met de buurtsportcoaches. “Het totaal past bovendien geweldig in de JOGG gedachte waarbij we onze jeugd graag in beweging zien”, stelt de gemeente. Tientallen kinderen maakten gretig van het aanbod gebruik. Naast sporten waren er gezonde traktaties.

Tennisvereniging Wettenseind huldigt vrijwilligers NUENEN- Tijdens de algemene ledenvergadering heeft TV Wettenseind twee leden van uitzonderlijke verdienste benoemd. Peter van Aken en Joop Scholing werden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange inzet voor de tennisvereniging.

Peter is negen jaar voorzitter geweest en is in 2018 opgevolgd door Karin Joosten. In zijn periode als voorzitter heeft hij zich met name gericht op onderhoud van het paviljoen en het vereenvoudigen van de financiële administratie. Zo is in deze periode het terras bij het paviljoen vernieuwd en is het paviljoen volledig gemoderniseerd en uitgerust met een uitbouw. Verder is het park nu uitgerust met beveiligde toegang voor de leden en zijn veel zaken geautomatiseerd. Daarnaast heeft Peter jarenlang de Nuenense kampioenschappen georganiseerd met een groep vrijwilligers. Peter is in totaal al elf jaar actief als vrijwilliger en blijft op een aantal vlakken ondersteunen.

technische commissie, om na twee jaar de rol van voorzitter op zich te

nemen. Deze rol heeft hij tien jaar bekleed en in deze periode is het paviljoen uitgebreid en zijn verschillende faciliteiten vernieuwd. In deze periode is er uitgebreid naar elf banen en is overgestapt van gravel naar kunstgras en zijn alle banen

voorzien van verlichting, waardoor het mogelijk werd om het hele jaar te tennissen. De vereniging maakte een groei door naar ruim duizend leden. In de tussenliggende jaren heeft Joop bij diverse bestuurszaken ondersteund. Van 2006 tot 2008

Veel passie

Een vereniging groeit en blijft bestaan dankzij vrijwilligers. Karin Joosten, voorzitter van TV Wettenseind, zegt: “Wij zijn heel dankbaar dat we een groep trouwe vrijwilligers hebben bij TVW en zijn heel trots dat een aantal leden zich zo lang en met veel passie inzet voor ‘hun’ vereniging. Dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben we Joop en Peter tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot leden van uitzonderlijke verdienste. Een titel die hen zeker toekomt en die we hen van harte gunnen.”

Vrijwilliger sinds 1988

Joop Scholing heeft een enorm lange staat van dienst in diverse rollen bij TV Wettenseind. In 1988 is hij begonnen als bestuurslid voor de

heeft hij opnieuw het voorzitterschap op zich genomen en verdere modernisering, waaronder de aanleg van ledverlichting, van de vereniging voortgezet. Vervolgens heeft hij deze taak overgedragen aan Peter van Aken. Joop bleef aan als vicevoorzitter en was tevens verantwoordelijk voor sponsorzaken en projecten. Tot besluit was hij van 2015 tot 2018 penningmeester.

Peter van Aken (links) en Joop Scholing (rechts).

Colofon Middenstandsbelangen Uitgever: DAS Publishers!

Bezoekadres: Witvrouwenbergweg 12 | 5711 CN Someren Ma t/m vrij: 8.30-17.00 uur T 0493-473578 www.middenstandsbelangen.nl Correspondentieadres: Postbus 165 | 5660 AD Geldrop

Advertentie-acquisitie: Martijn van Bree T 0493-473578 | M 06-29028196 E advertenties@middenstandsbelangen.nl Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Manager Uitgeverij: John van Veggel T 0493-352605; M 06-29536178 E john@daspublishers.nl

Redactie: Martin de Bruijne (Middenstandsbelangen) T 0493-352602 | M 06-29536173 E redactie@middenstandsbelangen.nl Maarten Driessen (Hoofdredacteur) T 0493-352608 | M 06-13763686 E redactie@peelbelangonline.nl Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne) T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl Ine van Hal (Weekblad voor Deurne) T 0493-352607 | M 06-10915507 E redactie@weekbladvoordeurne.nl

Jordy van de Brug (‘t Contact) T 0493-352609 | M 06-13762619 E redactie@hetcontact.nl Berichten voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 8.00 uur. Middenstandsbelangen Oplage 27.000, verschijnt op donderdag in Geldrop, Mierlo, Heeze, Leende, Sterksel en Nuenen.

Bezorgklachten: Via onze website www.middenstandsbelangen.nl of T 0493-473578 of E bezorgermiddenstandsbelangen@daspublishers.nl Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 10

| donderdag 14 maart 2019 | pagina 16 MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 |MIDDENSTANDSBELANGEN pagina 16

Va c a tu re s

Vac a t u re s

Bekijk en beleef onze topzorg met eigen ogen!

Locaties: Geldrop & Eindhoven

ZATERDAG 16 MAART 2019 10:00 TOT 15:30 UUR

OPEN DAG www.st-anna.nl/opendag • Man zoekt vrouwelijk maatje.

•Tel. Officiële pasfoto’s bij u thuis 06-34415166 gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka • Ga voor een origineel eerlijk Deurne. kado naar de Wereldwinkel Geldrop • 17 maart Megavlooienmarkt Tennishal de Heiberg • 8mm spoelen overzetten op Heerseweg 49 Veldhoven dvd, Bel2 Foka Entree euro Deurne 9-16 uur 0493-353102. Bomvol !!! 06-20299824

Te koop huur gevraagd garagebox centrum •• Te fietsen en Geldrop tel.06-46830117 06-53415820 snorfietsen

•* Mooie wifi, Voor alvakantiebungalows, uw schilder- en texwerk. huurfietsen, fietsen. Gratis Vakkundig enelec. betaalbaar. Geniet vakantie Denekamp. prijsopgave, tel.in06-81881966 www.twentehuisjes.nl familie.meinders@yahoo.com • Te koop gevraagd fietsen en 0541-626578/ 06-39609666. snorfietsen 06-46830117

pasfoto’s bij maatje. u thuis •• Officiële Man zoekt vrouwelijk gemaakt, voor paspoort, ID of Tel. 06-34415166

rijbewijs; 0493-353102, Foka *Deurne. Voor al uw schilder- en texwerk. Vakkundig en betaalbaar. Gratis prijsopgave, tel. 06-81881966 • 17 maart Megavlooienmarkt Tennishal de Heiberg 49 Veldhoven •Heerseweg Te huur garagebox centrum Entree 2 tel. euro 9-16 uur Geldrop 06-53415820 Bomvol !!! 06-20299824

Te koopHi8 gevraagd fietsen en •• Video, en DV bandjes snorfietsenop 06-46830117 overzetten DVD, Foka Deurne 0493-353102. • Mooie vakantiebungalows, wifi, huurfietsen, elec. fietsen. • Digitaliseren van uw smalGeniet vakantie in Denekamp. films, videobanden en dia’s. Al www.twentehuisjes.nl uw videowerk bij ons in goede familie.meinders@yahoo.com handen. 06-53391018 0541-626578/ 06-39609666.

Man zoekt •• Ga voor eenvrouwelijk origineelmaatje. eerlijk Tel. 06-34415166 kado naar de Wereldwinkel Geldrop * Voor al uw schilder- en texwerk. betaalbaar. •Vakkundig Gebakkenen klinkers, oudeGratis en prijsopgave, tel. 06-81881966 nieuwe.

www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. Meijel. • Te077-4662579 huur garagebox centrum Geldrop tel. 06-53415820

2

• Video, Hi8 en DV bandjes • Ga voor een origineel eerlijk overzetten op DVD, kado naar de Wereldwinkel schildersbedrijf & Foka Deurne 0493-353102. Geldrop

verfspeciaalzaak

• Digitaliseren van uw smalfilms, videobanden en dia’s. Al uw videowerk bij ons in goede handen. 06-53391018

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.

van gerven

Verf, behang en wandbekleding Hoog Geldrop 49 - Geldrop - Tel. 040-2862577

LIJST

• Feest. Een super leuke spirituele feestdag, wordt op 28 april al voor de 21ste keer georganiseerd door Monique. te Geldrop, welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. Plaats voor 100 genodigden. Op is op. Kaartverkoop is al gestart, deze dag heeft live muziek, 24 gratis mediums, een lunch, 1 consumptie, een verrassen herinnerings presentje, een super gave podium act om 15.15 tot 16 uur. En dit alles slechts nog steeds voor de oude prijs van 29 euro. Bel voor informatie 0621340913. Zie ook de site moniquevanderklooster.nl

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102. • T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609. • Zondag 17 maart grote spirituele beurs 11-17u. 4 Gratis lezingen 1e 11.30 uur. Den Tref Alexanderhof 7 Hapert. Kortingsbon op www.stichting-deva.nl

Feest. Een super leuke spiri•• Tuinaanleg of renovatie? Onderhoud? Bestrating? Onttuele feestdag, wordt op 28 april werp? alwww.henselmanshoveniers.nl voor de 21ste keer georgani-tel. seerd door Monique. te Geldrop, 040-2261989

welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 • Auto met APK vanaf 450,-. uur. Plaats voorgevraagd 100 genodigden. Tevens te koop kleine Op is op. Kaartverkoop is al geauto’s en sloopauto’s. start,0492-381631/ deze dag heeft live muziek, Tel. 06-20778602 24 gratis mediums, een lunch, 1 www.twanvanhout.nl consumptie, een verrassen herin•nerings 8mm spoelen overzetten opgave presentje, een super dvd, Bel act Foka Deurne podium om 15.15 tot 16 uur. 0493-353102. En dit alles slechts nog steeds de oude prijs van 29 euro. •voor Digitale foto’s afdrukken op Bel voor informatie Kodak papier, direct0621340913. klaar, Tot A4 formaat. Foka Zie ook de siteDeurne, moniquevanderKerkstraat klooster.nl 8.

Dia’s inscannen, zeer •• Meubelstoffering De goede Leest voor kwaliteit, eigen beheer,stoelen scherpeen stoffering van banken, prijzen. Ook grotegemaakt. aantallen.Op kussens op maat Foka Deurne, 8, 06afspraak of bijKerkstraat u thuis. Tel. 0493-353102. 33738183 Karin de Leest www. deleestmeubelstoffering.nl • T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609. • Zondag 17 maart grote spirituele beurs 11-17u. 4 Gratis lezingen 1e 11.30 uur. Den Tref Alexanderhof 7 Hapert. Kortingsbon op www.stichting-deva.nl

Tuinaanleg of renovatie? •• Cats Aglow tribute to the Cats. Onderhoud? Bestrating? OntProfiteer werp? nu van de earlybirds. 13 april Scc Den Draai. www.henselmanshoveniers.nl tel. 040-2261989

• Kleding die U niet meer gebruikt, • Auto vanaf 450,-. kunt U met naarAPK de Wereldwinkel Tevens tebrengen. koop gevraagd Geldrop U steuntkleine daar auto’s en doel sloopauto’s. een goed mee. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 www.twanvanhout.nl

Cats HOOF Aglow tributevanaf to the25,00 Cats. De Leest voor VAN •• Meubelstoffering Rolluiken, luifels, SLAGERIJ •• Gebruikte banden Profiteer nu van de earlybirds. stoffering van banken, stoelen en vloerbedekking, lamellen, incl. montage en balanceren. KIEVITSTRAAT 50Scc 13 koop april Den Draai. kussens op maat gemaakt. Op (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer Te gevraagd loop- en afspraak of bij uprijzen. thuis. Tel. 06- TEL. 040-280 GELDROP 19 95 concurrerende Gratis sloopauto’s. RDW • Kleding dieDirect U nietgeld meerengebruikt, 33738183 Karin de Leest www. meten en hangen. Willies vrijwaring. Auto’s www.slagerijvanhoof.nl kunt U naarThomassen de Wereldwinkel deleestmeubelstoffering.nl Stoffering, Braaksestraat 10, Haspelweg 37 Deurne tel. daar Geldrop brengen. U steunt info@slagerijvanhoof.nl Helmond. Tel. 0492-535901. 06-53926499. een goed doel mee. www.williesstoffering.nl

Voor al uw vlees en vleeswaren

• 8mm spoelen overzetten op dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

Kipdrumstick

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

Varkensfilet

500 gram ........................................... e 500 gram ........................................... e

Berliner

Voor een sterk, veilig,

100 gram ........................................... e

Gemengd gehakt of verse worst

sociaal en duurzaam

500 gram ........................................... e

099 250 050 175

Kijk ook voor extra aanbiedingen op onze Facebook-pagina: Slagerij van Hoof

Brabant

Geldig t/m 16-03-2019 of zolang de voorraad strekt.

Hans van den Heuvel Hoveniersbedrijf

Marianne van der Sloot

1

• Tuinaanleg • Onderhoud • Renovatie Emmalaan 2 • 5664 AH Geldrop • Tel. 06 - 532 94 179 j.vd.heuvel59@kpnplanet.nl

Onze regionale kandidaten

DAKDEKKERSBEDRIJF - DAKGOTENRENOVATIE

Kees de Heer

Huseyin Bahar

6 Eindhoven

12 Helmond

Kwaliteitswerk tegen een lage prijs! voor bedrijf en particulier

“Breng op 20 maart jouw stem uit” Irene Neele-Janssen en Marc Jeucken

Erik Groothoff

Ben van de Leur

22 Nuenen

30 Heeze

CDA Geldrop-Mierlo

• Bitumeuze dakbedekkingen • Isolatie • Renovatie • Gespecialiseerd in het vernieuwen van dakgoten en daken WWW.MARTIENGEEVEN.NL

Emopad 30-32 Geldrop info@martiengeeven.nl Tel: 040 286 26 28 volg ons nu ook op facebook!

SIND S 1944

• Rolluike vloerbedek (rol)gordij concurrere meten en h Stoffering, Helmond. www.willie


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 11

Ondernemend Geldrop-Mierlo presenteert…

Zeven Zusters in zaligheid

www.ondernemendgeldropmierlopresenteert.nl

GrondVerzet Geldrop

MIERLO - De toneelvereniging van Seniorenvereniging De Kersenplukkers presenteert de komedie Zeven Zusters In Zaligheid.

Het stuk speelt zich af in een abdij. De oude moeder-overste is regelmatig ‘van het padje af’. De zusters in de abdij nemen de orderegels niet meer zo nauw en leven er vrolijk op los. Maar aan al dat gefeest komt een eind als er een nieuwe moeder-overste komt. Die probeert alles weer in het gareel te krijgen. Maar wat moet ze aan met de losgeslagen zusters en twee broeders en

een hulpbehoevende vrouw die ook nog aan de abdijpoort kloppen? Bovendien merkt ze al snel dat de kas leeg is. Ook daar moet een oplossing voor gezocht worden. In de abdij spelen zich allerlei verwikkelingen af die hun uitwerking op de lachspieren niet zullen missen. Het slot van deze komedie is verrassend. Zeven Zusters In Zaligheid is geschreven door Johan Dobbelaar en de regie van de uitvoering is in handen van Marianne Engels. Deze ludieke komedie wordt drie keer gespeeld. De uitvoering op

Paddenexcursie met IVN Geldrop

Na ruim 20 jaar loonwerk, ben ik zelfstandig verder gegaan met een klein bedrijf gespecialiseerd in grond- en graafwerkzaamheden. We nemen graag de zware klussen in en rondom uw tuin uit handen. Hierbij staan kwaliteit en service voorop. Wij denken graag mee met de ideeën en wensen van de klant. Hoewel het meeste van ons werk uiteindelijk niet meer zichtbaar is, is een goed fundament alles bepalend voor de rest van de werkzaamheden. Uiteraard zijn wij VCA VOL gecertificeerd. Wij helpen u graag verder met o.a. • mini graver 1,2 ton • mini graver 3 ton • diverse bakken, puinriek, wortelmes, kantelbak, maaikorf, sorteergrijper, stobbenboor en palletvorken • mini loader • gemotoriseerde kruiwagen • diverse maten trilplaten

donderdagmiddag 21 maart die om 14.00 uur begint, is alleen bestemd voor leden van de Seniorenvereniging. De entree bedraagt twee euro. Ook wordt het stuk gespeeld op vrijdagavond 22 maart en zaterdagavond 23 maart om 20.00 uur. Deze voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. De entree bedraagt 7,50 euro. De uitvoeringen vinden plaats in Cultureel Ontspanningscentrum De Vlieger aan de Heer van Rodestraat in Mierlo. De uitvoeringen van donderdag en vrijdag zijn uitverkocht. Er is nog wel een beperkt aantal kaarten voor de zaterdagavond verkrijgbaar aan de bar van De Vliegert.

Onze kleinste minigraver past door een doorgang van 75 cm en kan dus door vrijwel elke deuropening! Informatie GrondVerzet Geldrop werkt samen met verschillende bedrijven zoals aannemers, stratenmakers en hoveniers. Hierdoor kunnen wij indien u dat wenst een totaalplan aanbieden. Voor uitgebreide informatie of het bespreken van uw wensen kunt u altijd contact met ons opnemen.

GrondVerzet Geldrop Piet van Stipdonk

Bogardeind 186 5664 EN Geldrop 06-29202055 info@grondverzetgeldrop.nl www.grondverzetgeldrop.nl

Open dag St. Anna Zorggroep GELDROP - Op zaterdag 16 maart is iedereen van harte welkom op de Open Dag van de St. Anna Zorggroep. Zowel het St. Anna Ziekenhuis als woonzorgcentrum Ananz hebben een informatief en divers programma samengesteld. Er zijn lezingen, speeddates met specialisten, veel informatie en kinderactiviteiten.

Deze Open Dag vindt plaats in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Daarnaast opent ook medisch sportgezondheidscentrum TopSupport in Eindhoven haar deuren. De Open Dag vindt plaats tussen 10.00 en 15.30 uur. Toegang is gratis. De Open Dag biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Er is veel informatie te vinden bijvoorbeeld over artrose, reuma, slaapproblemen, ouderenzorg of staaroperaties. Maar er is ook heel

veel te doen: test je bloedsuiker, leer reanimeren of trek een pak aan en voel hoe het is om 85 jaar te zijn. Sportarts Hans van Kuijk geeft een lezing over gezond leven en chirurg Arno Oomen gaat in op problemen met het zitvlak. Daarnaast kunnen bezoekers hun vragen aan specialisten stellen tijdens speeddates.

Programma voor kinderen

De hele dag is er natuurlijk ook aandacht voor kinderen. Ze kunnen

(na loting) hun arm in het gips laten zetten en een wonderdrankje brouwen bij de apotheek. Er is een speurtocht waar leuke prijzen te winnen zijn. En ook de poppendokter is aanwezig.

TopSupport in Eindhoven

In Eindhoven ligt de nadruk op sport, voeding en gezondheid. Met ook daar veel informatie en bijzondere activiteiten als trap een balletje met de PSV-voetbaldames, bekijk de Dakar Truck van team de Rooij of ga mee nordic walken. Kinderen kunnen hun sprongkracht testen, dansen op muziek en meedoen met een PSV-voetbalcircuit mét een loterij.

BEZORG(ST)ER GEVRAAGD

Kinderen helpen padden veilig naar de overkant van de weg. (Foto: Margot Klaren)

Voor al uw elektronische werkzaamheden met service en kwaliteit

GELDROP - Padden, kikkers en salamanders wil de paddenwerkgroep van IVN Geldrop zaterdag 16 maart laten zien. Om 10.00 uur start een paddenexcursie bij de overzetplaats aan de Bosrand, bij de windhondenrenbaan en het viaduct. Deelname is gratis.

Tijdens de vroege voorjaarstrek naar het water vinden padden massaal de dood bij het oversteken van wegen. Daarom regisseren vrijwilligers een veiliger oversteek, onder meer bij de Bosrand in Geldrop. De meeste padden in die omgeving trekken naar de vijver bij de windhondenrenbaan om hun eieren af te zetten. De natuurgidsen gaan 16 maart met de deelnemers padden en salamanders uit ingegraven emmers halen. Het hangt van de weersomstandigheden af of er veel diertjes in gevallen zijn.

Liefdeskoppels zoeken warmte

Padden zijn koudbloedige dieren en kunnen alleen actief zijn als de nachttemperatuur boven zes graden. In het donker gaan ze op stap, liefst als het regent. Met het mannetje op haar rug gaat het vrouwtje op haar dooie akkertje aan de wandel. Als het asfalt overdag is opgewarmd, biedt het een lekker plekje. Zonder vermoeden van gevaar blijft het liefdespaar tijdens de oversteek rustig zitten opwarmen. Helaas, één auto en hun liefde wordt in de kiem gesmoord: verpletterd onder de autobanden of anders wel door de luchtdruk dodelijk verwond. Dat we meestal toch niet veel dode padden zien liggen, komt doordat kraaien en andere rovers er als de kippen bij zijn om een lekker hapje te verschalken. Padden nemen

Voor al uw werkzaamheden op het gebied van CV-Gas-Water-Sanitair-Zink

4 Licht- en krachtinstallaties 4 Datanetwerken (gecertificeerd) 4 Telecommunicatie een belangrijke plaats in binnen de voedselketen. 4 Beveiligingsinstallaties 4 Centrale antenne installaties Sudoku Langzaam rijden 4 Overspanningsbeveiliging IVN verzoekt automobilisten om Vul het diagram zo4in dat in elke rij, elke kolom en elk vierkant van Comfortverhogende installaties van 1 tot en met 9 precies één keer langzaam te rijden in de Rederij- 3 bij 3 vakjes alle cijfers (domotica/bussystemen)

Centje bijverdienen? neem een krantenwijk! Vanaf 13 jaar, dus óók 55-plussers. Gezonde bijverdienste! Meer informatie? Bel (0493) 473 578

voorkomen.

klaan, bij het viaduct in de Bosrand en op de Strabrechtseheideweg aan de overkant van de A67. De excursie is zaterdag vanaf 10.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

HEEZE LEENDE STERKSEL NUENEN GELDROP MIERLO

www.middenstandsbelangen.nl

MEBRO elektrotechniek bv Spegelt 35 5674 CE NUENEN Telefoon 040-2832173 / Fax 040-2837009

Puzzel ZO DOET U MEE:

7

Om kans te maken op een prijs, belt u de oplossing door naar

0909 - 501 01 98

1

3

2

5

WEEK 11

8 1

7

6

3

Daar wordt u gevraagd om één bepaalde rij cijfers van de door u gevonden oplossing in te toetsen. Uit alle juiste inzendingen wordt de winnaar voor een gratis diner voor 2 bij Grieks restaurant Irodion getrokken. Veel succes!

4 1

6

8

3

6

5 9

3

2 5

8 6

1

Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten één keer voorkomen in alle horizontale rijen en één keer in alle verticale kolommen en één keer in elk van de negen vierkantjes van 3 x 3 vakjes.

DE WINNAAR KRIJGT: GRATIS diner voor 2 personen te besteden bij

grieks

specialiteiten restaurant

3 7

ook voor afhalen!

Bogardeind 17 - 5664 EA Geldrop - (040)2868654

www.puzzelland.com

© DENKSPORT PUZZELBLADEN

SUDOKU BEL & WINSPEL:

0909 - 50.10.198

(max. 0,60 per gesprek)


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 12

Trendy Wonen! OOK VOOR

Shop ook

zand

cement

stenen

isolatie

betonvloeren dakpannen

Houtbouwmaterialenhandel BENT U BIJen ONS AAN HET JUISTE ADRES

kunststof panelen kunststof panelen

kunststof panelen

Nuininonze onzeshowroom showroom Nu Nieuwegeneratie generatie Nieuwe kunststofkozijnen kozijnen kunststof Ideaalvoor: voor: Ideaal ZZP,ers,zelfbouwers zelfbouwers ZZP,ers, particulieren enenparticulieren Loopeens eensbinnen binnen Loop Openingstijden: laatu uinformeren. informeren. enenlaat

houten vloeren houten vloeren

houten vloeren

plafond panelen plafond panelen

www.dekkerhout.nl www.dekkerhout.nl

Douglashout hout Douglas hout Douglas op voorraad voorraad opopvoorraad

De nieuwe tuingids van Tuinvisie

buiten parket buiten parket

online!

KORTINGSWEEKEND SHOWROOM

GEVELBEKLEDING

14 t/m 17 maart 2019 PLAATMATERIAAL

HOUT Openingstijden: Maandag: 12:00u tot 17:00u Dinsdag tot vrijdag: 10:00u tot 17:00u Zaterdag: 10:00u tot 16:00u

Adres: Burg. Wijnenstraat 71A 5721AH Asten Tel: 0493-688454 Mail: info@agaterras.nl

Adres:

Burg. Wijnenstraat 71A DEUREN DEURBESLAG Terrasoverkappingen & Tuinkamers 5721AH Asten Tel: 0493-688454 Glazenschuifen vouwwanden Mail: info@agaterras.nl Zonwering binnen en buiten Houthandel Looijmans 0493 - 492561 Horren Horren gratis inmeten en montage Kerkendijk 32 verkoop@onthoutons.nl

5712 EV Someren

www.onthoutons.nl

KOOPZONDAG 17 MAART van 11 .00-17.00 uur

PAASACTIE!!! Bij A.G.A. Terras is het een hele week Pasen! Kom in de week van de 2e paasdag Maandag (28 maart) tot Zaterdag (2 April) naar de showroom en profiteer van onze spectaculaire acties!

Terrasoverkappingen • Schuif- & Vouwwanden PAASACTIE!!! Rolluiken & Screens • Zonwering • Horren Horren gratis inmeten en montage

Bij A.G.A. Terras is het een hele week Pasen! Een aantal voorbeelden hiervan: Kom in de week van de 2e paasdag Maandag (28 maart) tot Zaterdag (2 April) naar de showroom en profiteer van onze spectaculaire acties!

Dealer van:

- Bij aankoop van een terrasoverkapping een gratis terrasverwarmer Een aantal voorbeelden hiervan: - Bij aankoop van een glazenschuifwand een gratis terrasverwarmer Tuin Visie producten - Gratis reinigingsmiddel opmaat - Bij aankoop van een terrasoverkapping een gratis terrasverwarmer - Vele korting op ons aanbod www.tuinvisie.nl - Bij aankoop van een glazenschuifwand een gratis terrasverwarmer - Gratis reinigingsmiddel opmaat • Trendhout - Vele korting op ons aanbod

www.trendhout.nl Nieuw:wand wandenengevelbekleding gevelbekleding sierbestrating. Nieuw: enensierbestrating. • Dekker Hout (Elephant) www.dekkerhout.nl 00 00-18. 00 00 u. Open: ma. t/m vr. 7. Open: ma. t/m vr. 7. -18. u. 00 00 00 - 13. zaterdag 7.7. zaterdag - 13.00 u.u.

bouwhout meranti plaatmateriaal bouwhout meranti plaatmateriaal meranti tuinhout plaatmateriaal

Openingstijden uur onder dak Sfeervol Openingstijdendi.-do.-vr. di.-do.-vr.10.00 10.00- -17.00 17.00uur. uur.Za. Za.10.00 10.00 -- 16.00 16.00 uur

WWW.AGATERRAS.NL

WWW.AGATERRAS.NL

Open: ma. t/m vr. 7.00-18.00 u. - zaterdag 7.00 - 13.00 u. bouwhout

buiten deuren binnen deuren buiten deuren binnen deuren isolatie buiten deuren binnen deuren

• Trendhout www.trendhout.nl • Dekker Hout (Elephant) • Dekker Hout (Elephant)

stenen

Maandag: 12:00u tot 17:00u Dinsdag tot vrijdag: 10:00u tot 17:00u Zaterdag: 10:00u tot 16:00u

Dealervan: van: Dealer

De Hooge Akker 19, Geldrop • Tel.:• 040 - Visie 285 95 00 • Tuin producten Tuin Visie producten www.tuinvisie.nl www.tuinvisie.nl www.optimakeukens.nl • Trendhout www.trendhout.nl

plafond panelen

kunststof kozijnen houten houten kozijnen kunststof kozijnen kozijnen kunststof kozijnen houten kozijnen

Nieuwendijk 84 5712 EN Someren zand cement stenen isolatie betonvloeren betonvloeren dakpannen dakpannen zand cement stenen isolatie T. 0493 491 419 www.amaas.nl Hout-en enbouwmaterialenhandel bouwmaterialenhandel Hout-

Nieuwendijk8484 Nieuwendijk 5712ENENSomeren Someren Openingstijden: 5712 0493491 419uur T.T.0493 419 Di. t/m vr. 9.00 - 17.30 uur • Za. 10.00 -491 16.00 www.amaas.nl www.amaas.nl Koopavond op afspraak.

buiten parket

buiten deuren

plafond panelen

MAATWERKKEUKENS

Ommelsveld 4 5721VT Asten4 Ommelsveld

5721 VT Asten

Tel. 0493-688454 Tel. Tel:06-54967860 0654967860 info@agaterras.nl info@agaterras.nl

tuinhout plinten architraven tuinhout architraven plinten plinten architraven

Shop ook

van Berkel SHOWROOM

GEVELBEKLEDING

HOUT

PLAATMATERIAAL

wonen wonen

online!

vloerbedekking vloerbedekking gordijnen gordijnen binnenzonwering binnenzonwering woondecoratie woondecoratie DEUREN

DEURBESLAG

0493 - 492561 Eindhovenseweg 43 (t.o. Albert Heijn) verkoop@onthoutons.nl www.onthoutons.nl Geldrop, 040 - 2800558 www.vanberkelwonen.nl

Houthandel Looijmans Kerkendijk 32 5712 EV Someren

Parkeerplaats achter de winkel Openingstijden: di. t.m vr. 10.00 - 18.00 uur / za. 10.00 - 16.00 uur

Ambachtweg 35-37 - 5731 AE Mierlo - Tel. 0492-662640 - Fax 0492-662753

www.mbbouwstoffen.nl


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 13

Trendy Wonen!

Landelijk wonen In de populaire woonstijl landelijk wonen draait het vooral om het creëren van een plattelandsgevoel; een landelijke omgeving met natuurlijke materialen en kleuren. In een landelijke stijl is geen plaats voor overmatige structuur en strakke elementen. Zoals die bijvoorbeeld wel te zien zijn in een Scandinavisch interieur. Natuurproducten De natuur in huis halen en een gevoel van rust en vrijheid creëren zijn kenmerken van een landelijke stijl. Onder landelijke materialen worden pure materialen verstaan, die direct vanuit de natuur zonder industriële bewerking toe te passen zijn. De belangrijkste is hout, maar ook andere natuurproducten worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan linnen en katoen, steen en dierenvachten. De natuurlijke materialen die gebruikt worden zijn veelal donker en sober van aard. VLO EREN Dat is ook de sfeer die nagestreefd wordt. Maar in een interieur VLO E R E Nwaarin ook geleefd AANRECHTBLADEN A A die N R passen E C H Tbij B Leen A Dlandelijke EN wordt kunnen kleuraccenten niet ontbreken. Kleuren VE EN N SSTTEERRBBAANNKK E N Nname woonstijl zijn onder meer houtkleuren, bruin, grijs,V wit, crème geel en Emet SS C CH HO OUUW WEENN groene, blauwe en/of gele pasteltinten. RAAM- EN DEURDORPELS

denk binnen de muren, buiten de perken voor woonaccessoires en dat ándere kadootje

RAAM- EN DEURDORPELS T RA A PPPPEENN TR Nostalgisch gevoel W A SS TTAAFFEELLPPLLAA A ’US ’ S WA TT EE AU Oude gebruiksvoorwerpen komen veelvuldig voorG in een landelijk A W RA FFW EERRKK interieur. Met GED DEE STTE ENNE E KKSde NN name voorwerpen van hierboven genoemde materialen enNNin kleuren die pasG Egevoel V EEKK LLEversterken IN G G de V EELLBBop EDD IN sen bij landelijk wonen. Ze roepen een nostalgisch en GG EN DEU U RRO OMMLLI IJ JS STTI N IN EN

landelijke sfeer en het thuisgevoel. Dat geldt ook voor planten in huis en/of een natuurprint als wanddecoratie.

OOK VOOR buro é

MAATWERKKEUKENS

Bron: Woontrendz

Interieuradvies - styling - kleuradvies

BENT U BIJ ONSLangstraat AAN HET 28, JUISTE Geldrop ADRES

www.buro-e.org volg ons op facebook en Instagram

denk binnen de muren, buiten de perken voor woonaccessoires en dat ándere kadootje

buro é Interieuradvies - styling - kleuradvies

Openingstijden: VLOEREN VLOEREN ANRECHTBLADEN Di. t/m vr. 9.00 - 17.30 uur • Za. 10.00 - 16.00 uurA AANRECHTBLADEN V EN N SSTTEERRBBAANNKK Koopavond op afspraak. VE EE NN SS C CH HO OUUW WEENN De Hooge Akker 19, Geldrop • Tel.: 040 - 285 95 00 R AA AM M-- EENN DDEEUU RA RR DD OO R PREPLESL S www.optimakeukens.nl T RA A PPPPEENN TR W A SS TTAAFFEELLPPLLAA A ’US ’ S WA TT EE AU GRA A FFW WEERRKK GED DEENNKKSSTTEENNE E NN IN GG GEV V EELLBBEEKKLLEEDD IN GG EN DEU U RRO OMMLLI IJ JS STTI N IN EN

Langstraat 28, Geldrop www.buro-e.org volg ons op facebook en Instagram

betonvloeren dakpannen

Hout- en bouwmaterialenhandel

houten vloeren houten vloeren

kunststof panelen kunststof panelen

Nieuwendijk 84 5712 EN Someren zand cement stenen isolatie betonvloeren betonvloeren dakpannen dakpannen zand cement stenen isolatie T. 0493 491 419 www.amaas.nl Hout-en enbouwmaterialenhandel bouwmaterialenhandel Hout-

Nuininonze onzeshowroom showroom Nu Nieuwegeneratie generatie Nieuwe kunststofkozijnen kozijnen kunststof Ideaalvoor: voor: Ideaal ZZP,ers,zelfbouwers zelfbouwers ZZP,ers, particulieren enenparticulieren Loopeens eensbinnen binnen Loop laatu uinformeren. informeren. enenlaat

Nieuwendijk8484 Nieuwendijk 5712ENENSomeren Someren 5712 0493491 491419 419 T.T.0493 www.amaas.nl www.amaas.nl Dealervan: van: Dealer

www.tuinvisie.nl www.tuinvisie.nl

plafond panelen plafond panelen

www.dekkerhout.nl www.dekkerhout.nl

KORTINGSWEEKEND 14 t/m 17 maart 2019

Douglashout hout Douglas hout Douglas op voorraad voorraad opopvoorraad

De nieuwe tuingids van Tuinvisie Dealer van:

• Tuin Visie producten

van Berkel

Openingstijden: Maandag: 12:00u tot 17:00u Dinsdag tot vrijdag: 10:00u tot 17:00u Zaterdag: 10:00u tot 16:00u

Openingstijden: Maandag: 12:00u tot 17:00u Dinsdag tot vrijdag: 10:00u tot 17:00u Zaterdag: 10:00u tot 16:00u

• Tuin Visie producten • Tuin Visie producten • Trendhout www.trendhout.nl • Trendhout www.trendhout.nl • Dekker Hout (Elephant) • Dekker Hout (Elephant)

buiten parket buiten parket

kunststof panelen houten vloeren

isolatie

Adres:

Burg. Wijnenstraat 71A Terrasoverkappingen & Tuinkamers 5721AH Asten Tel: 0493-688454 Glazenschuifen vouwwanden Mail: info@agaterras.nl Zonwering binnen en buiten Horren Horren gratis inmeten en montage

Adres: Burg. Wijnenstraat 71A 5721AH Asten Tel: 0493-688454 Mail: info@agaterras.nl

wonen wonen

stenen

stenen

buiten deuren binnen deuren buiten deuren binnen deuren isolatie buiten deuren binnen deuren

plafond panelen

cement

kunststof kozijnen houten houten kozijnen kunststof kozijnen kozijnen kunststof kozijnen houten kozijnen

buiten parket

zand

buiten deuren

plafond panelen

Sfeervol onder dak

KOOPZONDAG 17 MAART van 11 .00-17.00 uur

vloerbedekking gordijnen PAASACTIE!!! vloerbedekking gordijnen binnenzonwering binnenzonwering Terrasoverkappingen • Schuif& Vouwwanden PAASACTIE!!! woondecoratie woondecoratie Rolluiken & Screens • Zonwering • Horren Bij A.G.A. Terras is het een hele week Pasen! Kom in de week van de 2e paasdag Maandag (28 maart) tot Zaterdag (2 April) naar de showroom en profiteer van onze spectaculaire acties!

A.G.A. Terras is het een hele week Pasen! www.tuinvisie.nl Bij Een aantal voorbeelden hiervan: Kom in de week van de 2 paasdag Maandag (28 maart) tot • Trendhout Zaterdag (2 April) naar de showroom en profiteer van onze spectaculaire acties! - Bij aankoop van een terrasoverkapping een gratis terrasverwarmer www.trendhout.nl Een aantal voorbeelden hiervan: - Bij aankoop van een glazenschuifwand een gratis terrasverwarmer Nieuw:wand wandenengevelbekleding gevelbekleding sierbestrating. Nieuw: enensierbestrating. • Dekker Hout (Elephant) - Bij aankoop van een terrasoverkapping een (t.o. Albert Heijn) - Gratis reinigingsmiddel opmaat gratis terrasverwarmer - Veleterrasverwarmer korting op ons aanbod di.-do.-vr. 10.00 - 17.00 uur. Za. 10.00 - 16.00 uur www.dekkerhout.nl - Bij aankoop van een glazenschuifwand een gratis Openingstijden Openingstijden di.-do.-vr. 10.00 17.00 uur. Za. 10.00 - 16.00 uur 00 00-18. 00 00 u. Open: ma. t/m vr. 7. Open: ma. t/m vr. 7. -18. u. 00 00 00 - 13. zaterdag 7.7. u. zaterdag - 00 13.00 u.00

- Gratis reinigingsmiddel opmaat - Vele korting op ons aanbod

Open: ma. t/m vr. 7. -18. u. - zaterdag 7. - 13. u. 00

00

bouwhout meranti plaatmateriaal tuinhout plinten architraven bouwhout meranti tuinhout architraven Ambachtweg 35-37 - 5731 AE Mierlotuinhout - Tel. 0492-662640 Fax 0492-662753 plaatmateriaal bouwhout meranti plinten -plinten architraven plaatmateriaal

www.mbbouwstoffen.nl

e

Horren gratis inmeten en montage Eindhovenseweg 43 Geldrop, 040 - 2800558 Ommelsveld 4 Tel. 0493-688454 06-54967860 www.vanberkelwonen.nl info@agaterras.nl WWW.AGATERRAS.NL 5721VT Asten Tel.

WWW.AGATERRAS.NL

Ommelsveld 4 5721 VT Asten

Tel: 0654967860 info@agaterras.nl

Parkeerplaats achter de winkel Openingstijden: di. t.m vr. 10.00 - 18.00 uur / za. 10.00 - 16.00 uur


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 14

Vac a t u re s

Wij zijn op zoek naar jou

Restariamedewerker m/vr

Wij zoeken jou!

Ondersteunend Wij zoeken jou!medewerker Verkoop Binnendienst Magazijnmedewerker Fulltime M/V M/V (24 uur per week)

om ons team te komen versterken. Uren in overleg mogelijk van 10 tot 32 uur per week.

Ook voor de opleiding SVO-Food niveau 2 hebben wij leuke leerbanen. BBL-mogelijkheden

Ben jij op zoek naar eenVerkoop leuke baan bij een informeel familiebedrijf? Steek je graag de handen uit je Als ondersteunend medewerker Binnendienst Sollicitatie graag aan Jack Willems ben je het eerste aanspreekpunt (potentiële) mouwen, werk jevoor nauwkeurig en klanten vind je en hetbezoekers prettig om binnen een klein/hecht team samen te info@restariadecoevering.nl (telefonisch en op Aarzel ons bedrijf). Jij bent ons visitekaartje! werken? dan niet langer… Winkelcentrum Coevering 29 - Geldrop

Solliciteren?

• Je geeft informatie en advies over onze producten. • Je neemt orders in ontvangst en verwerkt deze in ons systeem (SAP business one). Mail jeenCV en motivatie naar: s.rademakers@kerasom.nl. Bel bij vragen: 06 2487 5667. • Je bestelt producten materialen. Vliegengordijnexpert is een jong en energiek • Je controleert of artikelen in voorraad zijn en op de afgesproken datum bedrijf, wij hebben webwinkels in diverse landen en daarbij meerdere verkooppunten in de Benekunnen worden geleverd. lux. • Als nazorg informeer je bij de klant of de bestelling naar wens is verlopen. • Eventuele klachten neem je in ontvangst, registreert deze, handelt deze Ter uitbereiding van ons team zoeken wij: zelf af of geeft deze door aan de intern betrokken medewerker. Heb jij MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie en ben je op zoek naar een leuke, afwisselende baan bij een informeel familiebedrijf? Aarzel dan niet langer…

Solliciteren? Mail je CV en motivatie naar: s.rademakers@kerasom.nl Bel bij vragen: 06 2487 5667. Raadpleeg voor meer info onze site: www.kerasom.nl

www.facebook.com/DASVacatures - www.twitter.com/DASVacatures

Schoolverlaters die van aanpakken weten! Wij bieden: - Afwisselende functie in een informeel bedrijf - Goede arbeidsvoorwaarden. Wij vragen: - Goede communicatieve eigenschappen - Flexibele werktijden. Zin in deze uitdaging: Mail dan uw sollicitatie naar info@vliegengordijnenexpert.nl of bel: 0492 320819 en vraag naar Willem Raaijmakers

Pascal ramen en deuren is producent en leverancier van aluminium, kunststof en houten gevelelementen voor de utiliteitsbouw en woning/villa bouw in het hogere segment. Ook toebehoren zoals rolluiken, screens en roosters zitten in ons assortiment. Wij bieden onze klanten een compleet pakket van advies tot en met de totale uitvoering van projecten.

Wij zoeken per direct:

VACATURES TEKENAAR

(FULLTIME)

MAGAZIJNMEDEWERKER / BEHEERDER

Je tekent voor projecten welke grotendeels bestaan uit vrijstaande woningen. Echter variëren onze projecten van aanbouw tot bedrijfsgebouw.

(FULLTIME)

Taakeigenschappen:

Taakeigenschappen:

• Je tekent details en aanzichten in het tekenprogramma Autocad uit. • Je verstuurd deze naar de (interne) opdrachtgever en geeft, daar waar nodig, extra toelichting. • Je komt samen met de (interne)klant tot een passende technische oplossing • Je bent verantwoordelijk voor het definitieve tekenwerk tbv de kozijnen. • Constateren en melden van eventuele meerwerken welke voortvloeien uit het tekenwerk. • Indien nodig maken van aanvullende tekeningen in Autocad ter verduidelijking van het productieproces.

Functie eisen:

• MBO bouwtechnische opleiding. • Kennis van Autocad en toegepaste programmatuur.

WIJ ZO E K E N JOU!!

• Verzorgen van orderpicking. • Het controleren van de binnenkomende en uitgaande onderdelen op kwaliteit en kwantiteit. • Sorteren en wegzetten van goederen. • Klaarzetten van goederen voor uitlevering. • Voorraadtekorten signaleren en doorgeven aan de inkoper. • Het aanleveren van de benodigde materialen aan de productie en montage. • Zorgdragen voor het onderhoud van magazijn en magazijnmaterieel.

Functie eisen:

• Geen 8-5 mentaliteit. • Het hebben van ervaring in een soortgelijke functie.

Interesse?

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Joop Wijnands, tel 0493-317781. Sollicitaties, voorzien van CV, kun je mailen naar: joop@pascalramenendeuren.nl

Acquisitie niet gewenst!


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 15

Tijd voor Muziek van Zanggroep Ankoor

-Advertorial-

Nieuwbouw & je hypotheek Hans Maasakkers is adviseur op het vlak van financiële planning, wonen & hypotheken en echtscheidingen Als je een koop- aanneemovereenkomst voor een nieuwbouwhuis of appartement wil gaan tekenen is het ook tijd om de details voor het afsluiten van je hypotheek te gaan bespreken. De belangrijkste zaken zet ik graag voor je op een rij. Een nieuwbouw woning koop je meestal Vrij op Naam (VON) dat houdt in dat je geen notariskosten voor de overdrachtsakte hoeft te betalen. Koop je een bouwkavel hou dan wel rekening met 21% BTW.

MIERLO – Zanggroep Ankoor uit Mierlo geeft volgende week een optreden onder de naam ‘Tijd voor Muziek’. Het concert is in MFA ’t Loesje aan de Vesperstraat te Mierlo. e Briljantjes doen mee aan het jubileumconcert. Optredens zijn op zaterdag 23 maart 20.00 en zondag 24 maart 14.00 uur. Voor zaterdag zijn nog kaarten beschikbaar, bestellen kan via info@ankoor.nl

Gezelligheid troef bij Stillekes Dansmariekestoernooi MIERLO – Natuurlijk doet iedereen zijn stinkende best om een perfecte showdans te presenteren, het publiek te vermaken en als het even kan met de grootste beker huiswaarts te keren. Toch staat ook tijdens de zevende editie van het Stillekes Dansmariekestoernooi van zondag 17 maart de gezelligheid voorop in’t Loesje.

door Jos Lenssen Het carnavalsgedruis nog maar amper te boven of de jubilerende Stillekes kunnen weer vol aan de bak. Dit keer zullen de spotlights vooral gericht zijn op de jeugdige dametjes van de dansgarde van de Stillekes en de dansmariekes van een zevental bevriende carnavalsverenigingen uit Mierlo en de regio. Na zeven jaar inmiddels vaste prik op de activiteitenagenda bij de jeugdcarnavalsclub die dit jaar het 55-jarig bestaan viert.

Deelnemende dansgardes

Naast de organiserende vereniging de Stillekes zullen ook de dansgardes van CV de Spruwwejagers en Vereniging de Kersepit uit Mierlo, CV ’t Barrierke, CS de Brandeliers, CV de Kattendonders uit Helmond, JCV de Strikkelkes uit Deurne en CV de Dwersklippels uit Nuenen deelnemen aan het toernooi waarin gedanst zal worden in de categorieën Minioren (solo en garde), Junioren (solo, duo en garde) en Senioren (duo en garde).

(techniek, ritme, synchroniteit) alsmede de uitstraling en verzorging. Dit alles genoteerd in juryrapporten die de deelnemende dansgardes na afloop van de prijsuitreiking mee naar huis krijgen en waarmee men uiteraard hun voordeel mee kunnen doen met het oog op volgende optredens en toernooien.

Samenwerking

“Het mooie aan jeugdcarnavalsvereniging de Stillekes in Mierlo is dat ook het dansmariekestoernooi van aanstaande zondag 17 maart wederom een gezamenlijke organisatie betreft van geheel de vereniging.

Iedereen werkt op één of andere wijze mee om ook deze activiteit weer succesvol af te sluiten. Of het nu het bemannen van de bar is, het bakken van de frikandellen, het versieren van de zaal. Zelfs onze Prins Sam, Adjudant Jarno, Vorst Roel en de raadsleden steken daar waar mogelijk is de handen uit de mouwen. Dat is ook de kracht van de Stillekes. We doen alles samen”, aldus secretaris Frank Smulders die evenals de andere Stillekes uitkijkt naar de zevende editie van het Stillekes Gezelligheids Danstoernooi. De zevende editie van het Stillekes Gezelligheids Toernooi in ’t Loesje begint zondag om 12.00 uur en eindigt omstreeks de klok van 17.00 uur. De entree bedraagt twee euro en zal ten goede komen aan het jeugdcarnaval in Mierlo.

Bijna alle banken geven een hypotheek als er sprake is van projectbouw of bouw in eigen beheer, uitgevoerd door een aannemer. Ga je zonder aannemer bouwen dan is het aantal geldverstrekkers veel beperkter. Dubbele maandlasten Bij een nieuwbouwwoning weet je nooit van tevoren precies wanneer en hoelang je gaat betalen. Dit is afhankelijk van het moment waarop de grond wordt overgedragen en de duur van de bouw. Het moment dat je bij de notaris bent geweest voor de grond is het mo-

Hypotheek aanvragen Als je een hypotheek wil gaan aanvragen moet er bij nieuwbouw een getekende koop- aanneemovereenkomst zijn. Ook het eventuele meerwerk moet duidelijk zijn, zodat blijkt hoe groot je totale investering wordt. Als je zelf gaat bouwen ligt dit wat anders, zaken als bouwvergunning en taxatierapport spelen dan ook een rol. Laat je hierover informeren door je adviseur. Soms wil een bank ook een afbouwgarantie hebben, hiermee kan de woning worden afgebouwd as de aannemer failliet gaat. Laat je goed informeren over de mogelijkheden bij nieuwbouw zodat je achteraf geen verassingen hebt.

Heb je een vraag, of wil je graag wat extra informatie? Neem contact op met Hans Maasakkers Herselsestraat 16 5708 XK Helmond 06 – 50 52 47 02 hans@kanzz.nl • www.kanzz.nl

Bibliotheek Dommeldal zoekt Spraakmakers GELDROP – Bibliotheek Dommeldal is op zoek naar Spraakmakers. Het gaat hierbij om mensen met bijvoorbeeld een jarenlange passie die ze graag wilt delen met anderen of specifieke kennis over een bepaald onderwerp die ook voor anderen boeiend kan zijn. Bibliotheek Dommeldal hoopt dat mensen hun kennis willen delen met anderen.

Showdansen en jury

Voor de organiserende vereniging de Stillekes zullen Isa van Hoek, Lisa Smulders, Vivian van Hoek en Kimberley Smulders deelnemen tijdens de diverse categorieën. Natuurlijk is er de laatste weken druk geoefend om tijdens de thuiswedstrijd in ’t Loesje een mooie dans te presenteren. Showdansen die evenals alle andere dansen gejureerd zullen worden door de vakjury bestaande uit Eric van der Putten (Dansschool Van der Putten), Anita Weijmans (Winnares Dancing with the Stars 2019 en oud dansmarieke) en Vienna Roos (oud-dansmarieke). Gejureerd zal worden op de dans

Bouwdepot De meeste banken werken met een bouwdepot. Je hypotheek wordt dan eerst in dit depot gestort. Vanuit het bouwdepot worden de bouwkosten betaalt. Dit is de grond maar ook alle bouwtermijnen en het eventuele meerwerk. Ook de facturen van de dingen die je zelf wil gaan doen na de oplevering mogen uit het bouwdepot worden betaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stuc- en schilderwerk, maar ook de aanleg van je tuin.

ment dat je elke maand rente en aflossing gaat betalen. Naar mate de bouw vordert worden de bouwtermijnen betaalt en worden de rentelasten hoger. Hou er dus rekening mee dat je naast de maandlasten van je huidige woning ook al betaalt voor je nieuwe woning. Als je al een koopwoning hebt mag je gelukkig wel de hypotheekrente van zowel je huidige woning als van de nieuwe woning gedurende een betaalde tijd fiscaal aftrekken.

Dansmariekes in de sportlights bij Stillekes Danstoernooi. (Foto: Jos Lenssen)

De bibliotheek is bij uitstek een plaats om kennis te delen. Niet alleen kennis over boeken of literatuur, maar ook hele praktische of technische kennis. Tegelijk biedt de bibliotheek een plaats voor verdieping van die kennis, met een grote collectie en met de kennis van de medewerkers. De bibliotheek heeft echter niet alle kennis zelf in huis. Daarom roept de Bibliotheek Spraakmakers op. Een Spraakmaker weet veel over een bepaald onderwerp en wil dit graag delen met anderen. Dit kan van alles zijn: van breien tot barokmuziek, van filosofie tot filmpjes maken. De vorm is vrij, want een Spraakmaker bepaalt zelf hoe hij of zij de kennis gaat delen. Samen met

een medewerker van de bibliotheek kijkt hij of zij welke vorm de beste is. Misschien een workshop, of een reeks lezingen of wellicht een excursie. Van kleinschalige bijeenkomst tot avondvullende activiteit. De Bibliotheek zorgt voor de promotie via de website, nieuwsbrief en social media, waarmee belangstellenden worden uitgenodigd om te komen kennismaken met het verhaal van de Spraakmaker. De komende maanden gaat Bibliotheek Dommeldal op zoek naar Spraakmakers. Zij kunnen zich melden bij de contactpersonen in de Bibliotheek. Meer informatie is te vinden op de website van Bibliotheekdommeldal.nl. Daar kunnen Spraakmakers zich ook aanmelden.

BEKENDMAKING

Uitwerkingsplan “Woongebieden Kloostervelden 5e en 6e fase” Burgemeester en wethouders hebben in de vergadering van 6 maart 209 besloten om het uitwerkingsplan “Woongebieden Kloostervelden 5e en 6e fase” vast te stellen. In het bestemmingsplan Providentia zijn voor de woongebieden uitwerkingsgebieden opgenomen. In dit uitwerkingsplan zijn verschillende van deze gebieden opgenomen. De doelstelling van dit uitwerkingsplan is de bouw van maximaal 68 woningen mogelijk maken.

Het uitwerkingsplan, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van donderdag 14 maart 2019 tot en met woensdag 24 april 2019 tijdens de openingsuren ter inzage in de hal van het gemeentehuis te Heeze. Tevens is het uitwerkingsplan digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.heeze-leende.nl. Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,

2500 EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpuitwerkingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het vaststellingsbesluit wordt dan in ieder geval opgeschort tot op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 16

HALLO DOOR SPOELERS: WE MOGEN WEER STEMMEN!

Weet jij hoe vaak je de wc doorspoelt op een dag? Waterschap De Dommel maakt schoon wat jij doortrekt, en wekt er ook nog energie mee op. En hoe we dat doen, daar heb jij invloed op.

16 maart

10:00 - 17:00

17 maart

10:00 - 17:00

HOT HOTTER HOTTEST

15.999

Inclusief caravan 390QD, mover én voortent!!

UW voordeel

3.700

De actie is een limited edition, OP=OP Geldig op 26, 27, 28 en 29 dec.

dommel.nl/verkiezingen Heerlijk vertoeven hier!

Vinken Huisbeurs dit jaar groter dan groots. Voor de bourgondische kampeerder dé plek om

“Dankzij de praktische tips heb ik weer overzicht”

inspiratie op te doen!

Als problemen uw leven beheersen Het kan iedereen overkomen, het loopt thuis niet zoals u wilt. Bijvoorbeeld door financiële of psychiatrische problemen, opvoedingsproblemen, verslaving of scheidingsproblematiek. De spanningen of ingrijpende gebeurtenissen kunnen zo intens zijn dat ze uw dagelijkse leven flink beïnvloeden. Onze medewerkers van de Thuisbegeleiding ondersteunen u bij deze sociale, psychische en financiële problemen. De hulp is gericht op uw dagelijkse leven, waarbij structuur en praktische oplossingen centraal staan.

Grip op uw leven Wanneer het thuis niet meer zo goed loopt, biedt Savant gerichte ondersteuning. Met onze praktische, daadkrachtige en betrokken Thuisbegeleiding krijgt u weer de regie over uw eigen leven.

Informatie en advies Wilt u meer weten over Thuisbegeleiding? Op www.savant-thuisbegeleiding.nl vindt u meer informatie. U kunt ook contact opnemen met onze Klantenservice via telefoonnummer (0492) 572 000 (bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur). Of stuur uw vraag per e-mail naar klantenservice@savant-zorg.nl.

Aanwezig op de Vinken Huisbeurs 16 & 17 maart van 10:00 - 17:00 uur Camping Ossiacher See | Camping Donau park | Camping `t Haasje Camping Teutoburgerwald | Camping Union Lido Camping de Holterberg | Scadinavie info | All europe advies campings ACSI kampeerreizen | Luke van Leeuwen fietsen Autobedrijf Janssen-Kerres | Bibbi Nationale caravan pas Lacros vouwfietsen | Seminautic matrassen Rian satelliet schotel systemen | Truma/Mestic | Stofferinglimburg Dokterbed matrassen reiniging | Brouwerij de Skavuiten Riwax poetsmiddelen | Wijngaard “de Linie” | The slowfood masters

Ommelseweg 65, 5721 WT Asten T +31 (0) 493 - 69 61 55 E info@vinkencaravans.nl www.vinkencaravans.nl


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 17

Expositie ‘In en om de eik’ van IVN Geldrop geopend

- Advertorial -

RegioBank kiest voor de regio MIERLO - In dorpen en kleine steden verdwijnen steeds meer banken en winkels. RegioBank kiest bewust voor de regio. En zet zich in om ervoor te zorgen dat lokale basisvoorzieningen blijven bestaan. Daarom heeft RegioBank een lokale actie.

GELDROP - Afgelopen zondag is de jaarexpositie van IVN Geldrop ‘In en om de eik’ geopend. Tot en met oktober is iedereen welkom in natuurinformatiecentrum De Paardestal in de kasteeltuin, om de expositie komen bekijken. De tentoonstelling in de Paardestal en in het Koetshuis, is gratis te zien en elke zondagmiddag open van 14.00 tot 17.00 uur.

door Lowie d’ Hooghe Het onstuimige weer noopte de belangstellenden, die het slechte weer getrotseerd hadden, om zich voor de officiële opening in het koetshuis te verzamelen. Zo’n veertig bezoekers zagen voorafgaand aan de opening een presentatie over het drukke leven in-, op- en rondom de vier verschillende types majestueuze eikenbomen die in onze omgeving voorkomen. Vervolgens gaf boswachter Mari de Bijl een introductie met verwijzing naar de schaarse spreekwoorden over deze bomen die toch al eeuwenlang een belangrijke rol spelen in ons land. Met

verwijzingen naar de processies naar de Maria’s ter Eik en de beroemde Oirschotse stoel onderstreepte hij het belang van eikenbomen voor de Brabanders. Hij besloot het officiële gedeelte van de opening waarin hij de band van zijn vader met een door hem geplante boom bezong.

Kolossale boom

Waar een eik de ruimte krijgt, groeit hij uit tot een kolossale boom die het landschap domineert. Eiken kunnen honderden jaren oud worden. En er zijn verscheidene soorten, zelfs groenblijvende. De bekendste soorten in ons

Kunst & Curiosadag bij Weverijmuseum Geldrop GELDROP – Het Weverijmuseum Geldrop is op zoek naar oude wandkleden die misschien wel in Geldrop zijn geweven en schilderijen met wevers erop. Misschien worden die wel aangeboden tijdens de Kunst & Curiosadag op zondag 17 maart.

Het taxeren van kunst is een vak apart, want naast de signering wordt er ook gekeken naar het beeld, de conditie en ontelbare andere details van het werk. Maar dan blijft nog steeds de vraag: heeft u ergens een onontdekt pareltje in huis? Daar kunt u achter komen tijdens de Kunst & Curiosa dag. Gedurende de dag kunt u aanschuiven bij een van de taxateurs van

kunsthandel Art Dumay. Zij taxeren niet alleen uw schilderijen, maar ook uw beelden, antiek en ander kleingoed. De Kunst & Curiosa dag in het Weverijmuseum in Geldrop is zondag 17 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur. Die middag kunt u ook het museum bezoeken en krijgt u bij aankoop van een entreebewijs, het tweede entreebewijs gratis

Inschrijven

Heilight Parade DEURNE - De dertiende editie van de Heilight Parade komt er aan. Op zaterdag 30 maart trekt opnieuw een verlichte stoet van praalwagens door de straten van Sint Jozefparochie in Deurne. Inschrijven kan nog tot 16 maart.

Inschrijfformulieren en het reglement zijn te vinden op de website www.heilightparade.nl. Startplaatsen zijn beperkt en op basis van keuringen zal wel of geen toelating plaats vinden. Ook staat er weer een

after party op het programma. De Deurnese formatie PD the Next is deze avond van de partij. De After Party met prijsuitreiking is in zalencentrum Van Bussel aan de St. Jozefstraat 77 in Deurne.

land zijn de zomer- en de wintereik met hun langwerpige eikels, de moeraseik met zijn kleine ronde eikeltjes en de grote Amerikaanse eik met zijn forse ronde eikels. Over deze vier soorten gaat de IVN-jaartentoonstelling in natuurinformatiecentrum De Paardestal. In drie paardenboxen verhaalt het IVN Geldrop over de eik in de winter en in de zomer, over bladvormen, eikengallen en de eik zoals hij voorkomt op de menukaart van vele dieren.

Levensgroot everzwijn

Een geschilderd landschap, aangekleed met eikenschors en opgezette dieren waaronder een levensgroot everzwijn, laat zien hoe belangrijk eikenbomen altijd geweest zijn voor mens en dier. In de middelste box is een echte moderne foodtruck voor dieren, in de vorm van een reusachtige eikel op wielen, de grote blikvanger. Op de tegenoverliggende wand is duidelijk zichtbaar gemaakt hoe de eik is gebruikt in voorbije eeuwen. Kinderen kunnen al spelend nieuwe weetjes leren over de levensgemeenschap van de eik. In het koetshuis zijn speciale vitrines over bewoners en klanten van de boom ingericht en er draait een klankbeeld. Het foto- en filmmateriaal is door IVN-leden zoveel mogelijk in onze eigen omgeving 'geschoten' en opgenomen. Belangstellenden zijn tot en met oktober elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur van harte welkom in De Paardestal, in het park van kasteel Geldrop. Schoolklassen en andere groepen kunnen op afspraak ook doordeweeks terecht. Hiervoor kan men contact opnemen met Marian van de Sluis, Tel.: 040-2854681.

Sudoku

19

BEL&WINSPEL

OPLOSSING WEEK 10

185 743 692 517 369 824 458 936 271

697 812 534 349 258 761 976 125 483

243 569 781 628 417 395 132 874 956

DE WINNAAR VAN WEEK 10 IS: Liesbeth Meulendijks Kerkstraat 10 5731 BJ Mierlo

Een actie waarvoor Veldsink - Bekx een mooie samenwerking met Centrum en Linten Management heeft. Mensen die met een betaalrekening naar RegioBank overstappen vóór 28 juni 2019, krijgen een bon van Centrum en Linten Management Mierlo ter waarde van 25 euro cadeau. Hiermee hoopt Veldsink – Bekx nieuwe klanten te verwelkomen en zo ook het lokale ondernemerschap te bevorderen. Want het hebben en houden van winkels, horeca en een bank in de buurt maakt het wonen in uw buurt een stuk prettiger. RegioBank is de bank in de buurt waar mensen voor persoonlijke contact gewoon even binnen kunnen lopen. Daarnaast biedt RegioBank alle gemakken van deze tijd zoals internet en mobiel bankieren. ‘Eigenlijk het beste van twee werelden, waarbij de klant zelf bepaalt of hij langskomt bij ons op kantoor of dat hij het zelf online regelt’, aldus Joan Bekx. Mensen kunnen bij RegioBank terecht voor alle bankzaken: betalen, sparen en hypotheken.

Overstappen is zo geregeld

Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank zorgt Veldsink - Bekx met de Overstapservice dat u gemakkelijk

van bank overstapt. Zij weten precies wat er moet gebeuren en helpen u hier ook bij. Deze persoonlijke service waarderen klanten. Want de betaalrekening van RegioBank krijgt volgens recent onderzoek van de Consumentenbond de hoogste waardering, namelijk een 9,2. Voor service en voor Internet en Mobiel Bankieren heeft RegioBank ook het hoogste cijfer van alle banken: een 8,6. Bron: betaalrekening, Bankenmonitor Consumentenbond 2018. Veldsink-Bekx, Marktstraat 18, Mierlo. Voor meer informatie: www.regiobank.nl.

Vrijwilliger voor iemand met dementie GELDROP - Het Momentum en woonzorgcentra Ananz houden informatiebijeenkomsten voor mensen die als vrijwilliger actief willen zijn voor mensen met dementie. Er zijn bijeenkomsten in Geldrop en Heeze voor mensen die meer wil weten over het vrijwilligersproject voor mensen met dementie.

Mensen die een uurtje per week over hebben kunnen dat besteden aan vrijwilligerswerk. Een uurtje betekent extra aandacht voor mensen met dementie. Dit blijkt heel waardevol, ook al is het maar een moment. Bent u mantelzorger en wilt u graag meer weten over vrijwilligerswerk voor uw naaste met dementie, die woont in een van de woonzorg-

centra van Ananz? Bezoek dan een van de bijeenkomsten op maandag 18 maart in woonzorgcentrum Berkenheuvel aan het Grote Bos 8 in Geldrop of op 25 maart in Dorpshuis ’t Perron aan de Schoolstraat in Heeze. De bijeenkomsten zijn van 19.00 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via: vrijwilligers. ananz@st-anna.nl

- Advertorial -

Wilt u na uw dood ook nog meehelpen aan een betere toekomst? Maar hoe dan? Als u niet over een nalatenschap beschikt, die u bijvoorbeeld kunt schenken aan een goed doel, lijkt dat praktisch onmogelijk. Maar niets is minder waar! Iedereen kan ook na de dood bijdragen aan een betere toekomst voor de volgende generaties. Een laatste keuze met gevolgen op lange termijn Dat heeft alles te maken met de keuze voor een duurzame uitvaart en materialen. Hierdoor is uw uitvaart veel minder belastend voor het milieu. Denk aan een duurzame kist, urn of lijkwade. Indien u kiest voor ‘eeuwige grafrust’ op een natuurbegraafplaats, werkt u ook na uw dood mee aan het behoud van een prachtig stuk natuur voor de komende generaties. Duurzame uitvaart Ook tijdens de uitvaart kunt u duurzame elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zo min mogelijk kilometers met een rouwstoet. En indien er wel vervoerd dient te worden, kies dan voor vervoersmiddelen die geen CO2 uitstoten zoals een fiets of kar. En wist u dat het tegenwoordig ook mogelijk is om een gerecyclede grafsteen te gebruiken? Verdere duurzame activiteiten zijn bijvoorbeeld een online aankondiging om papier te besparen. Ook kunt u, zeker in de komende maanden, kiezen voor mooie veldboeketten in plaats

van bloemen die uit de kassen komen. Op onze website https://vdstappen.nl/greenleave vindt u nog meer voorbeelden. Veel meer dan een druppel op een gloeiende plaat We krijgen dagelijks nieuwe beelden te zien van een klimaatcrisis die zijn omvang niet kent. U denkt wellicht, kan ik nog verschil maken bij alle klimaatrampspoed van nu? Jazeker, dat kunt u, zowel bij leven als bij dood! Minder plastic, meer fietsen, meer lopen, minder vliegen; mogelijkheden te over om uw steentje bij te dragen. Samen kunnen we echt wat bijdragen. Het is niet voor niets dat de internationale dag van de duurzaamheid is afgeschaft vanuit de gezamenlijke overtuiging dat ELKE dag duurzaamheid belangrijk dient te zijn. Bijdragen aan een duurzamere wereld In die overtuiging hebben wij ons enige tijd geleden aangesloten bij Stichting GreenLeave, die staat voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen de uitvaartbranche. Hierdoor kunnen wij op een nog betere manier invulling geven aan een duurzaam afscheid en dragen we samen bij aan een duurzamere wereld. Wij helpen u graag met het vastleggen van uw laatste wensen om uw uitvaart zo duurzaam mogelijk te verzorgen.

Toon van der Velden RU. Uitvaartverzorger Geldrop-Mierlo

Monique van Gert-Jan Hendrikx Heesch- Toirkens RU. RU. Uitvaartverzorgster Geldrop-Mierlo

Uitvaartverzorger Geldrop-Mierlo


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 18 ELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 16

a ca t ures

THEATER

voorstelling

• Te koop gevraagd fietsen en snorfietsen 06-46830117 • Te huur garagebox centrum

RESTAURANT

• Man zoekt vrouwelijk maatje. Tel. 06-34415166

Menu “de Zwaan”

Geldrop tel. 06-53415820 vr. 29/03

CCC INC.

* Voor al uw schilder- en texwerk. Vakkundig en betaalbaar. Gratis prijsopgave, tel. 06-81881966

In 1967 richten een paar Amsterdamse vrienden CCC Inc. op. De band krijgt binnen de kortste keren een • Digitaliseren van uw smalfilms, videobanden en dia’s. Al cultstatus door hun weergaloze live concerten. Vanuit een uw videowerk bij ons in goede boerderij in de Brabantse Peel bestoken zij het handen. hele06-53391018 land • Ga voor een origineel eerlijk met hun aanstekelijke mix van folk en Americana. kado naar de Wereldwinkel • Video, Hi8 en DV bandjes overzetten op DVD, Foka Deurne 0493-353102.

Geldrop

• Gebakken klinkers, oude en nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel. •| Officiële pasfoto’s bij u thuis MIDDENSTANDSBELANGEN 16 MIDDENSTANDSBELANGEN || donderdag donderdag 14 14 maart maart 2019 2019 gemaakt, | pagina pagina 16paspoort, ID of voor

Va Va ca ca tu tu re re ss

MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 16

Vac a t u re s

rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

• T.K. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 077-3078609.

Bestel nu uw kaarten via www.onsmierloostheater.nl • 8mm spoelen overzetten op voor vr. 29/03/2019 €20,00 incl. pauzedrankje. dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102.

• Officiële pasfoto’s bij u thuis •gemaakt, Officiëlevoor pasfoto’s bij uID thuis paspoort, of gemaakt, voor paspoort,Foka ID of rijbewijs; 0493-353102, rijbewijs; Deurne. 0493-353102, Foka Deurne.

• 17 maart Megavlooienmarkt Tennishal de Heiberg Heerseweg 49 Veldhoven Entree 2 euro 9-16 uur Bomvol !!! 06-20299824

• Feest. Een super leuke spirituele feestdag, wordt op 28 april al voor de 21ste keer georganiseerd door Monique. te Geldrop, welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. Plaats voor 100 genodigden. Op is op. Kaartverkoop is al gestart, deze dag heeft live muziek, 24 gratis mediums, een lunch, 1 consumptie, een verrassen herinnerings presentje, een super gave podium act om 15.15 tot 16 uur. En dit alles slechts nog steeds voor de oude prijs van 29 euro. Bel voor informatie 0621340913. Zie ook de site moniquevanderklooster.nl

€ 35,00

• 17 maart Megavlooienmarkt Tennishal de Heiberg Heerseweg 49 Veldhoven Entree 2 euro 9-16 uur Bomvol !!! 06-20299824

Stationsstraat 1 5664AP APGeldrop Geldrop, Stationsstraat 1, 5664 Tel.: 040-286 20 27 Tel. 040-286 20 27 www.dezwaan-geldrop.nl

• Dia’s inscannen, zeer goede kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102.

Muziek | staconcert aanvang 20.15u

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

Gebakken gamba’s met een frisse salade van wakamé, sesam/ketjap dressing DE ***** ZVVAAN Spaghetti met paddenstoelen, truffel en Parmezaanse MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 16 kaas ***** Vacat ures Kalfsoester met romige pepersaus ***** Vanille panacotta met frambozenparfait en schuim van witte chocolade

• 17 maart Megavlooienmarkt •Tennishal 17 maartdeMegavlooienmarkt Heiberg •Tennishal Te koop gevraagd fietsen en Heersewegde06-46830117 49Heiberg Veldhoven snorfietsen Heerseweg 49 Veldhoven Entree 2 euro 9-16 uur Entree 2!!! euro 9-16 uur 06-20299824 •Bomvol Mooie vakantiebungalows, wifi, Bomvol !!! 06-20299824 huurfietsen, elec. fietsen. Geniet vakantie in Denekamp. www.twentehuisjes.nl familie.meinders@yahoo.com 0541-626578/ 06-39609666.

• Feest. Een super leuke spiri• Feest. Een super leuke spirituele feestdag, wordt op 28 april tuele feestdag, wordt op 28 april al voor de 21ste keer georganial voor de 21ste keer georganiseerd door Monique. te Geldrop, seerd door Monique. te Geldrop, welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. Plaats voor 100 genodigden. uur. Plaats voor 100 genodigden. is op. Kaartverkoop is al ge•Op Dia’s inscannen, zeer goede Op is op. Kaartverkoop is al gestart, dezeeigen dag beheer, heeft livescherpe muziek, kwaliteit, start, deze dag heeft live muziek, prijzen. grote aantallen. 24 gratisOok mediums, een lunch, 1 24 gratis mediums, een lunch, 1 Foka Deurne, een Kerkstraat 8, herinconsumptie, verrassen consumptie, een verrassen herin0493-353102. nerings presentje, een super gave nerings presentje, een super gave podium act om 15.15 tot 16 uur. act om 15.15 tot 16 uur. •podium T.K. bouwmaterialen, En dit gebruikte alles slechts nog steeds En dit alles slechts nog steeds vloerplanken, voor de oude deuren, prijs vanramen, 29 euro. voor debalken oude prijs van 29 euro. ijzeren enz. Verberne Bel voor informatie 0621340913. Bel voor informatie 0621340913. Meijelseweg 37,moniquevanderBeringe. Tel. Zie ook de site Zie ook de site moniquevander077-3078609. klooster.nl klooster.nl

• Te koop gevraagd fietsen en •snorfietsen Te koop gevraagd fietsen en 06-46830117 snorfietsen 06-46830117

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Fokavrouwelijk Deurne, maatje. • Man zoekt •Tel. Man zoekt Kerkstraat 8. vrouwelijk maatje. 06-34415166 Tel. 06-34415166

• Mooie vakantiebungalows, wifi, •huurfietsen, Mooie vakantiebungalows, elec. fietsen. wifi, huurfietsen, elec. Geniet vakantie in fietsen. Denekamp. Geniet vakantie in Denekamp. www.twentehuisjes.nl •www.twentehuisjes.nl Man zoekt vrouwelijk maatje. familie.meinders@yahoo.com Tel. 06-34415166 familie.meinders@yahoo.com 0541-626578/ 06-39609666. 0541-626578/ 06-39609666. * Voor al uw schilder- en texwerk. Vakkundig en betaalbaar. Gratis prijsopgave, tel. 06-81881966

•* Tuinaanleg of renovatie? Voor al uw schilderen texwerk. * Voor al uw schilderenOnttexwerk. Onderhoud? Vakkundig enBestrating? betaalbaar. Gratis werp? Vakkundig en betaalbaar. Gratis prijsopgave, tel. 06-81881966 www.henselmanshoveniers.nl prijsopgave, tel. 06-81881966 tel. •040-2261989 Video, Hi8 en DV bandjes

• Te huur garagebox centrum Geldrop tel. 06-53415820

handen. 06-53391018 • Zondag 17 maart grote spirituele beurs 11-17u. 4 Gratis lezingen 1e 11.30 uur. Den Tref • Tuinaanleg of renovatie? • TuinaanlegBestrating? renovatie? Onderhoud? OntAlexanderhof 7ofHapert. KortingsOnderhoud? Bestrating? Ontwerp? bon op www.stichting-deva.nl werp?

• Dia’s inscannen, zeer goede •kwaliteit, Dia’s inscannen, zeer goede eigen beheer, scherpe kwaliteit, eigen beheer, scherpe prijzen. Ook grote aantallen. prijzen. Ook grote aantallen. Foka Deurne, Kerkstraat 8, Foka Deurne, Kerkstraat 8, 0493-353102. 0493-353102.

KIJK DAGEN d

T.K. gebruikte bouwmaterialen, •• Tuinaanleg of renovatie? •vloerplanken, T.K. gebruikte bouwmaterialen, Onderhoud? Bestrating? Ontdeuren, ramen, vloerplanken, deuren, ramen, werp? ijzeren balken enz. Verberne www.henselmanshoveniers.nl tel. ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37, Beringe. Tel. 040-2261989 Meijelseweg 37, Beringe. Tel.

o 14, vr 1 077-3078609. & za 16 ma 5 •077-3078609. Auto met APK vanaf 450,-. art Tevens te koop gevraagd kleine • Zondag 17 maart grote en sloopauto’s. van 11-16 u auto’s •spirituele Zondag 17 maart grote4 Gratis beurs 11-17u. ur. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 spirituele beurs 11-17u. 4 Gratis

lezingen 1e 11.30 uur. Den Tref www.twanvanhout.nl lezingen 1e 11.30 uur. Den Tref Alexanderhof 7 Hapert. Kortings7 Hapert. Kortings•Alexanderhof 8mm overzetten op bon opspoelen www.stichting-deva.nl bon op dvd, Belwww.stichting-deva.nl Foka Deurne 0493-353102.

Zeg hallo tegen uw nieuwe plafond: • Zondag 17 maart grote

overzetten op DVD, centrum • Te huur garagebox Te huur garagebox ••Geldrop Auto met APK vanafcentrum 450,-. Foka Deurne 0493-353102. tel. 06-53415820 Geldrop tel. 06-53415820 Tevens te koop gevraagd kleine en sloopauto’s. •auto’s Digitaliseren van uw smalTel. 0492-381631/ films, videobanden06-20778602 en dia’s. Al www.twanvanhout.nl uw videowerk bij ons in goede

www.henselmanshoveniers.nl tel. www.henselmanshoveniers.nl tel. 040-2261989

•040-2261989 Meubelstoffering De Leest voor • Auto metvan APK vanaf 450,-. stoffering banken, stoelen en •Tevens Auto met APK vanaf 450,-. teopkoop kleine maatgevraagd gemaakt. Opvoor Tevens te koop gevraagd kleine •kussens Meubelstoffering De Leest auto’s enof sloopauto’s. afspraak bij banken, u thuis. stoelen Tel. 06- en auto’s en sloopauto’s. stoffering van Tel. 0492-381631/ 06-20778602 33738183 Leest www. Tel. 0492-381631/ 06-20778602 kussens opKarin maatde gemaakt. Op www.twanvanhout.nl deleestmeubelstoffering.nl www.twanvanhout.nl afspraak of bij u thuis. Tel. 06• 8mm spoelen overzetten op 33738183 Karin overzetten de Leest www. •dvd, 8mm op Belspoelen Foka Deurnevanaf 25,00 •dvd, Gebruikte banden deleestmeubelstoffering.nl Bel Foka Deurne 0493-353102. incl. montage en balanceren. 0493-353102. Te koop gevraagd loop- en op • Digitale foto’s afdrukken •Kodak Digitale foto’s afdrukken op A4 sloopauto’s. Direct geld enTot RDW papier, direct klaar, Kodak papier, direct klaar, Tot A4 vrijwaring. Thomassen Auto’s formaat. Foka Deurne, formaat. Haspelweg 37 Deurne, Deurne tel. KerkstraatFoka 8. Kerkstraat 8. 06-53926499.

• Digitale foto’s afdrukken op Kodak papier, direct klaar, Tot A4 formaat. Foka Deurne, Kerkstraat 8.

• Cats Aglow tribute to the Cats. Profiteer nu van de earlybirds. 13 april Scc Den Draai.

Uw plafond past niet meer bij het interieur of is lelijk geworden door vochtplekken of scheuren? Plameco biedt hiervoor een ideale en duurzame oplossing: fl exibele plafonds. Met een installatie binnen een dag, zonder rommel of overlast.

• Mooie vakantiebungalows, wifi, huurfietsen, elec. fietsen. Geniet vakantie in Denekamp. www.twentehuisjes.nl familie.meinders@yahoo.com 0541-626578/ 06-39609666.

Groot voordeel van de werkwijze van Plameco: het meubilair kan bij montage van het nieuwe plafond gewoon blijven staan. Het onderhoudsvriendelijke Plameco-plafond bestaat uit hoogwaardig materiaal, dat ongevoelig is voor temperatuurverschillen en bovendien bacteriewerend en vochtbestendig is. Dit maakt een Plameco-plafond dus ook geschikt voor bijvoorbeeld badkamers of keukens. Daarnaast zijn er allerlei opties qua verlichting, het is zelfs mogelijk om de bestaande lampen te laten hangen. Maar ook het aanbrengen van op afstand bestuurbare verlichting is kinderspel voor Plameco.

• Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willies Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond. Tel. 0492-535901. www.williesstoffering.nl

VAARWEL SCHEUREN EN SCHROOTJES! spirituele beurs 11-17u. 4 Gratis lezingen 1e 11.30 uur. Den Tref Alexanderhof 7 Hapert. Kortingsbon op www.stichting-deva.nl

Qua plafonds zijn zowel klassieke als moderne uitvoeringen mogelijk in wel honderd varianten, voor elke inrichting en stijl is er iets passends te vinden. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt. Een bloem op het plafond? Of liever slapen onder een sterrenhemel? Zelfs een ovaal of andere vorm op het plafond aanbrengen is geen probleem. Het is allemaal mogelijk bij Plameco. Bijna alles kan. Overtuig uzelf en bezoek de showroom. De koffie staat klaar. Donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 maart kunt u zich tijdens de kijkdagen uitvoerig laten voorlichten over de mogelijkheden.

Plafondbedrijf WeRa BV, Zandstraat 22, 5683 PL Best info@plamecobest.nl www.plamecobest.nl

• Officiële pasfoto’s bij u thuis gemaakt, voor paspoort, ID of rijbewijs; 0493-353102, Foka Deurne.

• Te koop gevraagd fietsen en Lingerie & snorfietsen 06-46830117

• Man zoekt vrouwelijk maatje. Badmode cup A-K Tel. 06-34415166 omvang 65-125

• Mooie vakantiebungalows, wifi, huurfietsen, elec. fietsen. Geniet vakantie in Denekamp. www.twentehuisjes.nl familie.meinders@yahoo.com 0541-626578/ 06-39609666.

• 17 maart Megavlooienmarkt Tennishal de Heiberg Heerseweg 49 Veldhoven Entree 2 euro 9-16 uur Bomvol !!! 06-20299824

Grote • Gaspeciale voor een origineel eerlijk •kado Ga voor origineel eerlijk naar een de Wereldwinkel lingeriekado naar de Wereldwinkel Geldrop Geldrop zaak

• Video, Hi8 en DV bandjes •overzetten Video, Hi8 DV bandjes open DVD, overzetten op0493-353102. DVD, Foka Deurne Foka Deurne 0493-353102.

Digitaliseren vanleuke uw smal•• Feest. Een super spiriDigitaliseren van en uwdia’s. smalfilms, videobanden Al tuele feestdag, wordten opdia’s. 28 april films, videobanden Al uw videowerk bij ons georganiin goede •al Ga voor origineel eerlijk voor de een 21ste keer uw videowerk bij ons in goede handen. 06-53391018 kado naar de Wereldwinkel seerd door Monique. te Geldrop, handen. 06-53391018 Geldrop welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. Plaats voor 100 genodigden. •Op Gebakken klinkers, oude is op. Kaartverkoop is alengenieuwe. start, deze dag heeft live muziek, www.vanwoeziksierbestrating.nl 24 gratis mediums, een lunch, 1 Tel. 077-4662579 Meijel. herinconsumptie, een verrassen nerings presentje, een super gave podium act om 15.15 tot 16 uur. • Meubelstoffering De Leest En dit alles slechts nog steedsvoor •stoffering Meubelstoffering Destoelen Leest voor vanprijs banken, voor de oude van 29 euro.en stoffering van banken, stoelen kussens op maat gemaakt. Op en Bel voor informatie 0621340913. kussens op bij maat gemaakt. Op afspraak u thuis. Tel. 06Zie ook deofsite afspraak bij umoniquevanderthuis. Tel.www. 0633738183ofKarin de Leest klooster.nl 33738183 Karin de Leest www. deleestmeubelstoffering.nl deleestmeubelstoffering.nl

* Voor al uw schilder- en texwerk. Vakkundig en betaalbaar. Gratis prijsopgave, tel. 06-81881966 • Te huur garagebox centrum Geldrop tel. 06-53415820

• Kleding die U niet meer gebruikt, kunt U naar de Wereldwinkel Geldrop brengen. U steunt daar een goed doel mee.

€ 29,95

Gebakken klinkers, oude en •• Dia’s inscannen, zeer goede Gebakken klinkers, oude en nieuwe. kwaliteit, eigen beheer, scherpe nieuwe. www.vanwoeziksierbestrating.nl prijzen. Ook grote aantallen. www.vanwoeziksierbestrating.nl Tel. 077-4662579 Meijel.8, Foka Deurne, Kerkstraat Tel. 077-4662579 Meijel. 0493-353102.

• Tuinaanleg of renovatie? Onderhoud? Bestrating? Ontwerp? www.henselmanshoveniers.nl tel. 040-2261989

• Auto met APK vanaf 450,-. Tevens te koop gevraagd kleine • T.K. gebruikte bouwmaterialen, auto’s en sloopauto’s. vloerplanken, deuren, ramen, Tel. 0492-381631/ 06-20778602 ijzeren balken enz. Hoofdstraat 126Verberne - Helmond (Mierlowww.twanvanhout.nl Hout) Tegenover Jan Linders Meijelseweg Beringe. Tel. en 37, de Rabobank - met gratis parkeren voor de deur • 8mm spoelen overzetten op 077-3078609. dvd, Bel Foka Deurne 0493-353102. • Cats Aglow tribute to the Cats. • Rolluiken, luifels, Cats Aglow tribute to the Cats. • Rolluiken, luifels, •Profiteer Zondag 17van maart grote nu de earlybirds. •vloerbedekking, Digitale foto’s lamellen, afdrukken op Profiteer nu van de earlybirds. vloerbedekking, lamellen, spirituele beurs 13 april Scc Den11-17u. Draai. 4 Gratis (rol)gordijnen, jaloezien. Kodak papier, direct klaar,Zeer Tot A4 13 april Scc Den Draai. lezingen 1e 11.30 uur. Den Tref (rol)gordijnen, jaloezien. Zeer concurrerende prijzen. Gratis formaat. Foka Deurne, Alexanderhof Hapert. Kortingsconcurrerende prijzen. Gratis • Kleding die U7 niet meer gebruikt, meten en hangen. Willies •kunt Kleding diede U Wereldwinkel niet meer gebruikt, Kerkstraat 8. bon op www.stichting-deva.nl meten en hangen. Willies U naar Stoffering, Braaksestraat 10, kunt U naar de Wereldwinkel Stoffering, Braaksestraat 10, Geldrop brengen. U steunt daar Helmond. Tel. 0492-535901. brengen. U steunt daar •Geldrop Rolluiken, luifels, •Helmond. GebruikteTel. banden vanaf 25,00 0492-535901. een goed doel mee. www.williesstoffering.nl een goed doel mee. vloerbedekking, lamellen, incl. montage en balanceren. www.williesstoffering.nl UITGEROEPEN E-BIKE (rol)gordijnen, jaloezien. TOT Zeer DE BESTE Te koop gevraagd loop-2019 en concurrerende prijzen. Gratis sloopauto’s. Direct geld en RDW meten en hangen. Willies vrijwaring. Thomassen Auto’s Stoffering, Braaksestraat 10, Haspelweg 37 Deurne tel. Helmond. Tel. 0492-535901. 06-53926499. www.williesstoffering.nl

• Kleding die U niet meer gebruikt, kunt U naar de Wereldwinkel Geldrop brengen. U steunt daar een goed doel mee.

• Feest. Een super leuke spirituele feestdag, wordt op 28 april al voor de 21ste keer georganiseerd door Monique. te Geldrop, welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. Plaats voor 100 genodigden. Op is op. Kaartverkoop is al gestart, deze dag heeft live muziek, 24 gratis mediums, een lunch, 1 consumptie, een verrassen herinnerings presentje, een super gave podium act om 15.15 tot 16 uur. En dit alles slechts nog steeds voor de oude prijs van 29 euro. Bel voor informatie 0621340913. Zie ook de site moniquevanderklooster.nl

OF KIEST U EEN BATAVUS MET GRATIS ACCU UPGRADE?

re accu e fiets e t o r g s i t a r G isch an een elektr

*

bij aankoop v

Ga naar uw erkende Batavus dealer voor een proefrit. *

Kijk voor de actievoorwaarden op batavus.nl/actie of informeer bij de dealer.

Gratis grotere accuNU PROEFFIETSEN BIJ KOM bij aankoop van een elektrische fiets *

BUDGETFIETSEN MIERLO

Ga naar uw Kijk voor de

*

erkende Ba

tavus de

ale oor e voor waarde n op bata 100 ●r v5731 eJK DORPSSTRAAT MIERLO n p ro vus.nl/act efrit. ie of actie

informeer

bij de deal

TEL. 0492-663694

WWW.BUDGETFIETSEN.NL er.

• Digitalis films, vide uw videow handen. 06

BHprijs max.

WAAR KIEST U VOOR!

• Cats Aglow tribute to the Cats. Profiteer nu van de earlybirds. 13 april Scc Den Draai.

• Video, H overzetten Foka Deur

• Meubels stoffering kussens o afspraak o 33738183 deleestme

• Gebruikt • Gebruikt incl. mont incl. mont Te koop ge Te koop ge sloopauto sloopauto vrijwaring vrijwaring Haspelweg Haspelweg 06-539264 06-539264


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 19

18

17 maart kunt u met de natuurgidsen van IVN Heeze-Leende een boeiend stukje Brabants landschap bezoeken. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van het conferentiecentrum. Doordat de beek tegenwoordig weer vrij mag kronkelen (meanderen) kunnen er onverwachte dingen gebeuren. Als er veel regen valt dan kan zo maar een stuk oever afbrokkelen, waardoor er een boom over de beek valt. De beek zal hierdoor een andere loop nemen. Op deze manier is gedurende een hele lange periode, waarin de beek zonder invloeden van de mens haar gang kon gaan, het huidige landschap ontstaan. Momenteel vormt de Sterkselse Aa de grens tussen het landgoed Kapellerput en Kempenhaeghe. De gidsen van het IVN nemen u mee op een ontdekkingstocht door dit gebied. Deelname aan deze wandeling voor het gezin is gratis. (Foto door Ben Pollmann)

Eve n e m e n t e n

Workshops

Showdag DQ Dance.

Uitgaan Showdag DQ Dance Leerlingen van dansschool DQ Dance uit Heeze-Leende verzorgen zondag 17 maart een energieke show en workoutday in ’t Perron Heeze. Kinderen vanaf 3,5 jaar tot volwassenen staan op het podium. Dit alles wordt afgewisseld met dansworkshops voor jong en oud. Vanaf 12.00 uur in de grote zaal van Dorpshuis ’t Perron te Heeze, entree gratis. Unlimited Barbershopkwartet Zondag 17 maart in Centrum Hofdael het Unlimited Barbershopkwartet. Met hun jarenlange nationale en internationale podiumervaring behoort a-capella groep. Unlimited tot de top van de Barbershop muziek in Nederland. Het close harmony repertoire varieert van energieke uptempo’s tot en met emotioneel geladen ballads. In het voorprogramma een optreden van Joeri Beckers en Marjet Praasterink. Ze hebben opgetreden op festivals en in theaters. Op deze middag zal er akoestische pop gespeeld worden. Het concert is zondag vanaf 14.00 uur. Kaartjes kosten zes euro. Mustang 66 Dansen op de muziek van Mustang 66, een coverband met repertoire uit de jaren vijftig en zestig. Mustang 66 speelt naast de grote hits ook nummers die iedereen wel kent, maar die je niet zo snel op een podium hoort. Zaterdag 16 maart in ’t Perron te Heeze. Aanvang 20.30 uur, entree gratis.

Film In Filmhuis Hofdael: Disobedience. Disobedience volgt een jonge vrouw die naar haar orthodox-joodse familie terugkeert, als ze erachter komt dat haar vader, van wie ze al jaren vervreemd is geraakt, is overleden. Ze veroorzaakt vervolgens flink wat onrust in de stille gemeenschap, wanneer ze een liefdesrelatie krijgt met een oude vriendin, die bovendien getrouwd is met haar neef. De film onder regie van Sabastián Lelio is vrijdag 15 maart om 20.30 uur. Kaartjes kosten zes euro.

Exposities Fotoclub Brandevoort De Mierlose fotografen Theo Vos, Niall Eilander en Marjon Tijs tonen hun werk op de expositie van FotoClub Brandevoort. Alle fotografen van de fotoclub presenteren een selectie van hun werk uit het afgelopen jaar dat bestaat uit vrij werk met een grote diversiteit aan onderwerpen. Tijdens de gehele expositie zijn leden van de fotoclub aanwezig om u te ontvangen en indien gewenst van de nodige informatie te voorzien. De expositie wordt gehouden in het wijkcentrum ’t Brandpunt, Biezenlaan 29 in Helmond. Zaterdag 16 maart van 13.00 tot 17.00 uur, zondag 17 maart van 11.00 tot 16.00 uur. Kleuren in beweging Schilder Jos Leurs uit Leende toont zijn werken in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Jos woont nu in Leende, maar hij laat en liet zich bij zijn schilderstukken vooral inspireren door zijn favoriete plekken in het zuiden van Frankrijk. De expositie is te bezoeken tot en met zondag 28 april elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Entree gratis.

Peter van den Braken Het Peter van den Braken Centum in Sterksel bezit een grote collectie schilderijen van de kunstenaar, naar wie het centrum is vernoemd. Uit deze collectie worden regelmatig in het centrum tentoonstellingen samengesteld. Peter van den Braken (1896 - 1979) was een echte landschapsschilder. Tijdens zijn vele reizen door Europa, maar ook tijdens zijn verblijf in Canada gaf hij het landschap weer dat hij tegenkwam. Maar daarnaast schilderde hij, waar hij ook was, zijn geliefde Brabantse landschap, uit het hoofd. De expositie van Peter van den Braken is te zien van zaterdag 16 maart tot en met zondag 28 april in het centrum, aan de Heezerweg 2 in Sterksel. Open zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Verschillende werelden Kubra Art Galerie in Geldrop presenteert tot en met 7 april de expositie ‘Verschillende Werelden.’ Een expositie met vijf in Brabant wonende en werkende kunstenaars: Shelly Lapré, Hans Koenen, Gilles de Rooij, kunstenaarsechtpaar Elena Kukuy en Ali Khali. De galerie aan de Molenstraat 2 te Geldrop is geopend vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kunstexpo In galerie De Ruimte aan de Molenstraat te Geldrop is de expositie KunstExpo #25 te zien. De expositie toont een kunstcollectie met grote diversiteit die niet onder één thema te vangen is. KunstExpo#25 is te zien tot en met 17 maart. Kempro Beeldende verhalen van de Belgische kunsthistorica Melissa Muys en verhalende beelden van de Weerter kunstenaar Ko Keever zijn te zien in galerie Kempro te Sterksel. Te zien in Galerie Kempro, Dr. Ruttenpark 10 Sterksel. Vergroting in De Sprong Gedurende maart en april is verGROOTing te bezichtigen bij De Sprong in Geldrop. Het is de eerste expositie van Anita de Groot. De beelden zijn vergrote details van haar schilderijen welke ook in haar boek, De eerste reis van Johannes, gebruikt zijn. Uiteraard zijn ook de originele schilderijen te zien. De expositie is te zien van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, uitgezonderd vakanties en lestijden. www.desprong-geldrop.nl In om de eik De IVN Geldrop jaarexpositie ‘In en om de eik’ is tot november te zien in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. In de drie paardenboxen verhaalt IVN Geldrop over de eik in de winter en zomer, over bladvormen, eikengallen en de eik op de menukaart van dieren. Open op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Lezingen De Nieuwe Rafelrand van Europa Ivo van de Wijdeven geeft dinsdag 19 maart een lezing over de Nieuwe rafelrand van Europa in de Bibliotheek in Mierlo. In het boek ‘De rafelranden van Europa’ beschreef historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven eerder al de interactie met Rusland, Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika door de eeuwen heen. Daarmee wierp hij licht op de drijf-

veren van de spelers op het Europese toneel. In de lezing op 19 maart duikt Van de Wijdeven dieper in de geschiedenis van Europa's langdurige haatliefdeverhouding met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Is de 'Anglosfeer' de nieuwe rafelrand van Europa? En moeten we ons daar zorgen over maken? Van de Wijdeven vertelt erover en beantwoordt vagen van de bezoekers. De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur. Goede nachtrust Slaap is voor ons een belangrijke levensbehoefte. Als je slecht slaapt kan dat een grote invloed hebben op je dagelijks leven, zeker als je slaapproblemen langer aanwezig zijn. Dit kan overdag leiden tot klachten zoals concentratieproblemen, vermoeidheid, prikkelbaarheid en somberheid. Onder slaapproblemen wordt verstaan; niet in slaap kunnen vallen, niet kunnen doorslapen en/of te vroeg wakker worden. Slaap hebben we nodig om lichamelijk en geestelijk te herstellen. Slaap kun je niet afdwingen, wel kun je omstandigheden creëren waarin slaap meer kans heeft om op te treden. Hierover gaat de lezing op donderdag 21 maart om 20.00 uur bij Volksuniversiteit Geldrop in Centrum Hofdael. Alzheimer en Wensambulance De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE houdt op woensdag 20 maart een middag over twee onderwerpen: Alzheimer en de Wensambulance. Het is vrijwel zeker dat u in uw leven met dementie te maken krijgt, als patiënt of als naaste. Dementie gaat veel verder dan vergeetachtigheid en is onvoorstelbaar ingrijpend, zowel voor de patiënten als voor hun omgeving. Na de pauze de Wensambulance. Wensambulance Brabant brengt terminaal zieke mensen, die nog ergens naar toe willen en daarvoor aangepast vervoer en begeleiding nodig hebben, nog één keer naar hun favoriete plek. De Ambulance staat ter bezichtiging naast De Dreef. De bijeenkomst is woensdag 20 maart in De Dreef, Willem Barentszweg 69, Geldrop. Aanvang 14.00 uur, deelname is gratis voor leden PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende. Anderen betalen drie euro. Pecha Kucha over duurzaamheid Op vrijdag 15 maart in ’t Perron: Pecha Kucha over duurzaamheid. Met de Provinciale Staten verkiezingen in het vooruitzicht richt de avond zich op het thema Duurzaamheid en de rol van de provincie. Met behulp van twintig dia's, elk niet langer dan twintig seconden in beeld, geven de sprekers hun kijk op het thema. Vanaf 19.30 uur, entree is gratis. Na afloop is er een debat.

Gezondheid en sport Fifty-Fit 50+ fietsen Dinsdag 19 maart wordt er weer gefietst. Vertrek om 13.00 uur vanaf sporthal de Kievit aan de Linze te Geldrop. De afstand is ongeveer 35 km. Er is onderweg een rustpauze ingelast bij een café. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Jan de Greef, tel 040-2855439 en Coby de Boer 040 -2853504. Ook als u (nog) geen lid bent kunt u meefietsen. Wandeling bij Kapellerput Als je wilt zien wat er met een landschap gebeurt als de mens zich er niet meer mee bemoeit dan is een wandeling langs de beek bij Kapellerput een goede gelegenheid. Op zondag

Symbolen De Kracht van symbolen is een workshop bij De Sprong in Geldrop op woensdag 20 maart door Ed van der Vight. Ieder mens heeft stukjes van zijn eigen ervaringen bewaard die hem herinneren aan zijn kracht. Als je in een moeilijke fase in je leven komt is die kracht vaak bedekt onder een sluier van verdriet, gemis of pijn. In deze workshop kun je door middel van uitleg, visualisatie en tekenoefeningen je eigen kracht achter die sluier terugvinden en ervaren hoe je deze kracht (opnieuw) kunt inzetten. De workshop is van 20.00 tot 22.00 uur, voor aanmelding kijk op www. desprong-geldrop.nl.

Diversen Infoavond MBO Helicon MBO Helmond houdt woensdag 20 maart een informatieavond van 18.30 tot 20.30 uur. Er wordt informatie gegeven over opleidingen in de richtingen dier, outdoor en recreatie, food professional, voeding en welzijn en buitensport. De locatie is Scheepsboulevard 1 in Helmond. Junioravond Sterrenwacht Op vrijdag 15 maart is er een publieksavond voor junioren in de leeftijdsgroep van negen tot en met dertien jaar en hun begeleiders. Het thema van deze avond is reuzenplaneten. Ze beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.00 uur. Mocht het helder weer zijn dan zal tevens door de telescoop gekeken worden. Op deze avond kunnen ze dan naar de maan en naar saturnus kijken. Entree twee euro voor volwassenen, een euro voor het eerste kind en vijftig cent voor het tweede kind. Sterrenwacht Strabrecht is te vinden aan het Grote Bos 2 in Geldrop.

Sterrenkijkdag Op zaterdag 16 maart is de sterrenwacht Strabrecht vanaf 19.00 tot 22.00 uur geopend voor een kennismaking met sterrenkunde. Met behulp van een model wordt de beweging van de maan om de aarde en van beide om de zon uitgelegd. Tevens wordt een powerpoint presentatie vertoond over verkenning van de sterrenhemel. Met behulp van een draaibare sterrenschijf wordt ingegaan op sterrenbeelden. De toegang is gratis. BrainTrainerPlus in Dementheek Op zaterdag 16 maart is er een demonstratie van de BrainTrainerPlus in de Dementheek. De BrainTrainerPlus is een gebruiksvriendelijke spelcomputer met een touchscreen. Deze spelcomputer is gericht op ouderen met beginnende dementie of Alzheimer en helpt om behalve het denkvermogen ook het geheugen te stimuleren. Sinds vorig jaar januari is de Dementheek Geldrop-Mierlo eigenaar van de Brain Trainer Plus! Op zaterdag 16 maart van 11.30 tot 13.00 uur zal gastvrouw José Struijk de BrainTrainerPlus demonstreren in de Dementheek, gevestigd in bibliotheek Geldrop. Textielhistorie en gospelmuziek Textielhistorie en gospelmuziek zijn de onderwerpen van het 29e ontmoetingspunt in de buurt in Braakhuizen-Zuid te Geldrop. Jose van Lange-Geeraedts komt vertellen over haar boek ‘mijn werk in de textiel.’ Ze zal voorlezen uit haar boek over de textielindustrie van de vorige eeuw en laat diverse foto’s zien. Na de pauze muziek van gospEls, bestaande uit zangeres Els Elverding met Willem Weijts op piano. Ze houden beide erg van Gospelmuziek uit heel de Verenigde Staten, maar vooral uit het Zuiden. Vrijdag 22 maart van 19.30 tot 22.00 uur, de toegang is gratis. Locatie Dienstencentrum, St. Jozefplein 4, Braakhuizen-Zuid. Kinderkledingbeurs Zaterdag 16 maart houdt vrouwenvereniging Zijactief uit Mierlo in Veiling de Kersenboom, Loeswijk 41 een speciale kinderkledingbeurs voor zomerkleding. Verkocht wordt zomerkleding voor baby, kleuter en jeugd. Nieuw op de beurs is de verkoop van babykleding vanaf maat 50. De gratis toegankelijke beurs is van 9.30 uur tot 14.00 uur. Pinautomaat aanwezig op de beurs. Rommelmarkt Stichting WKJB houdt zaterdag 16 maart haar maandelijkse rommelmarkt in de grote zaal van wijkcentrum De Dreef aan de Willem Barentszweg 69 te Geldrop. De opbrengst is voor actie Cacomela (carnaval contra melaatsheid). De rommelmarkt is van 9.00 tot 12.00 uur, entree is gratis.

Op zondag 17 maart wandelen bij Kapellerput. (Foto: Ben Pollmann)

Cursussen Mandala tekenen Een basiscursus van vier lessen bij De Sprong in Geldrop Start op dinsdag 19 maart, van 14.00 tot 16.00 uur. De cursus wordt verzorgd door Marjo van Meer. Tot rust komen en bewust worden van je kwaliteiten door het tekenen van een mandala. Een paar redenen om eraan te beginnen: je hebt geen tekenervaring nodig, iedereen kan meedoen, alles mag er zijn, je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en maakt verbinding met je creativiteit. Meer informatie en aanmelding op www.desprong-geldrop.nl Verbindend communiceren Verbindend communiceren, horen wat niet wordt gezegd. Een verdiepingscursus van vier lessen bij De Sprong in Geldrop. Start op vrijdag 15 maart, van 9.30 tot 12.30 uur, door Mark Brouwers Heb je een basistraining in Verbindend (Geweldloos) Communiceren gevolgd en wil je dit verder in je leven integreren? Ben je benieuwd

hoe je door met aandacht naar anderen te luisteren bijdraagt aan wederzijds begrip, harmonie en voldoening voor jezelf? Dan is deze cursus iets voor jou. www.desprong-geldrop.nl Romeinse steden en hun vermaak Een cursus van vijf lessen bij Volksuniversiteit Geldrop. Vanaf woensdag 20 maart om 10.00 uur. De machthebbers van de eerste en tweede eeuw probeerden wat meer lucht te scheppen in Rome door er grotere marktpleinen aan te leggen. Er waren gratis graanuitdelingen maar vooral werd voorzien in vermaak. Het bood de Romeinen een uitje en ze konden de keizer (die vaak aanwezig was) laten merken wat ze van hem vonden. Daarop kon hij dan weer maatregelen nemen zodat de rust gewaarborgd bleef. ‘Spelen’ zijn dus niet alleen voor het vertier, ze zijn ook politieke instrumenten. Meer informatie: https://www.vu-geldrop.nl


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 20

Kerkb e ri ch t e n Heilige Nicasiusparochie Inleiding: Komende zondag toont Jezus zich aan zijn leerlingen op de berg. De leerlingen en ook wij worden aangespoord met de ogen van het geloof naar Jezus te kijken en nooit de moed te verliezen. In de Eucharistie, komt de verheerlijkte Heer zelf tot ons en sterkt Hij ons om te geloven in de heerlijkheid die ook ons wacht, als wij volharden. Voor misintenties en vragen over doopsel, uitvaart, huwelijk, enz. kunt u terecht bij het contactadres van de gewenste locatie. Voor ziekenzalving kunt contact opnemen met het pastoraalteam. www.parochienicasius.nl Heilige Brigidakerk, Geldrop -Contactadres: Stationsstraat 21, 5664 AP Geldrop – tel: (040)2862364 geldrop@parochienicasius.nl Van maandag tot vrijdag van 9.00 – 12.00 uur -Dinsdag t/m vrijdag 08.30 uur lauden/ochtendgebed (in de kapel van het Antoniushuis, Stationsstr. 21) -Dinsdag t/m vrijdag vooraf gaande van eucharistieviering, aanbidding, vesper/ avondgebed aanvang 18.30 uur -Woensdag en zaterdag van 13.00 uur tot en met 16.00 uur is de kerk open -Donderdag 14 maart 19.00 uur eucharistieviering. -Vrijdag 15 maart 18.15 uur kruisweg. 19.00 uur eucharistieviering. - Zaterdag 16 maart 19.00 uur eucharistieviering met volkszang, Intenties: Jos de Nijs; mevrouw Geven- van Ganzewinkel - Zondag 17 maart 2e zondag van de veertigdagentijd 11.00 uur eucharistieviering m.m.v. jeugd en jongeren koor, gezinsviering, Intenties: Overleden ouders Theo en Anneke Slaats-Beks; Frans Toirkens; Hans Martinali; Overleden ouders van Hof-van Hoof en zonen en dochters van Hoof; Frans en Pieta Schiks-van Driel; Louis van Eijk. - Maandag 18 maart 12.30 uur eucharistieviering. - Dinsdag 19 maart 19.00 uur eucharistieviering. - Woensdag 20 maart 19.00 uur eucharistieviering (in de kapel van het Antoniushuis, stationsstr.21). HH. Maria en Brigidakerk, Geldrop -Contactadres: Stationsstraat 21, 5664 AP Geldrop – tel: (040)2862364 geldrop@parochienicasius.nl Van maandag tot vrijdag van 9.00 – 12.00 uur - Zondag 17 maart 2e zondag van de veertigdagentijd 09.30 uur eucharistieviering m.m.v. Gemengd koor, Intenties: Jan en Cato Vos-van Laarhoven; Adriaan de Vries. - Maandag 18 maart 19.00 uur gebedsviering voor de veertigdagentijd. (in de kapel van de zusters, Diepe Vaart 2). - Dinsdag 19 maart 19.00 uur eucharistieviering. (in de kapel van de zusters, Diepe Vaart 2). St. Martinuskerk, Heeze -Contactadres: J. Deckersstraat 22 - 5591 HS Heeze - tel. nr. (040) -2261215 heeze@parochienicasius.nl. Van maandag tot vrijdag van 9.00 – 12.00 uur -Zaterdag 16 maart 19:00 uur Eucharistieviering, Intenties: Jan Hikspoors -Zondag 17 maart 11.00 uur Eucharistieviering, Intenties: Overleden ouders Schenkels-v Hoof, kinderen en kleinkind Annelies; Overleden ouders Heerings-Wijnen; Jan Balkestein; Jean-Paul Balkestein; Wim Verberne; Wim en Bennie Thomassen en overleiden familie; -Dinsdag 19 maart 08.30 uur Eucharistieviering -Woensdag 20 maart 08.30 uur Eucharistieviering -Donderdag 21 maart 08.30 uur Eucharistieviering H. Luciakerk, Mierlo -Contactadres: Mierlo, Heer van Scherpenzeelweg 18, 5731 EW Mierlo – tel: (0492)- 661215 mierlo@parochienicasius.nl van ma t/m vrij van 09.00 - 10.00 uur Met een kerkelijke uitvaart hebben we op 7 maart afscheid genomen

van Hanny Ketelaars – Croonen 66 jr. - Donderdag 14 maart 18.30 uur eucharistieviering (Hof van Bethanië) - Zaterdag 16 maart 17.00 uur eucharistieviering m.m.v. het dameskoor, Misintenties voor; Fien Dijsselblom, Jan Leijten, Johanna v.d. Putten Verhappen, Jo Slegers – v. der Vorst, Harrie v. Heugten, Frans v. Rixtel, Hanny Ketelaars – Croonen, Jan en Gerda Meulendijks – Manders en verdere overl. familie, Jacques en Henriëtte Janssen en zoon Jos, Frits en Riek v. Laarhoven, Martien en Anneke v. Gerven – v.d. Eijnde. - Zondag 17 maart 9.30 uur eucharistieviering m.m.v. zanggroep Joko. Misintenties voor: Noud Sengers en overl. familie, Piet v. Dijk(Marktstraat). - Maandag 18 maart 18.30 uur eucharistieviering (Hof van Bethanië) - Donderdag 21 maart 18.30 uur eucharistieviering (Hof van Bethanië) St.- Petrus' Bandenkerk, Leende -Contactadres: Dorpstraat 48, 5595 CJ, Leende – tel: (040)- 2061215 leende@parochienicasius.nl. Elke werkdag bereikbaar van 8.30-11.30 uur. -Mededeling: In de leeftijd van 91 jaar is overleden: Annie Verhoeven-Keijsers. De uitvaartdienst was op donderdag 7 maart in onze kerk en aansluitend de bijzetting op ons kerkhof. Moge Annie nu rusten in het Licht van de Heer. -vrijdag 15 maart om 10.30 uur: eucharistieviering b.g.v. 50-jarig jubileum van de KBO. De Torenzangers zorgen voor de muzikale omlijsting. Levende en overleden leden van de KBO. -zaterdag 16 maart om 16.30 uur: eucharistieviering in het Leenderhof met medewerking van het mannenkoor. Gerard Geven en Maria van Ganzewinkel. Jan Bax en Hendrika Bax-van Happen. Hugh Fraser vanwege zijn verjaardag. -zondag 17 maart om 10.00 uur: hoogmis. Nelly de Waal. Mariël Verduijn, Bertha Maas- Maas en overleden ouders Toon Maas en Nel Maasvan Mierlo. Cinth Jutten en Miet Jutten- Meulendijks. Leni Vlassak als jaargetijde. Els van Houts als jaargetijde. H. Catharina van Alexandriëkerk, Sterksel -Contactadres: Dorpstraat 48, 5595 CJ, Leende – tel: (040)- 2061215 sterksel@parochienicasius.nl. Elke werkdag bereikbaar van 8.30-11.30 uur. Misintenties (€ 12,00) kunt u terecht bij de dhr. M. de Leeuw, tel. 0402261934 of via een envelop in de brievenbus in de deur van de sacristie van de kerk aan de Beukenlaan deponeren. -Zaterdag 17 maart is er een eucharistieviering om 19.00 uur. De opgegeven intenties zijn voor; Herman en Jo Smit-Hegge en Wim Kloosterman. Kapel Providentia/Kloostervelden, Sterksel -Zaterdag 17 maart 18.30 uur woord en communieviering. Pastoraalteam -Pastoor van der Maazen tel: (040)2862364 -Pater van Meijl tel: (040)- 2061215 -Kapelaan Pater Mervin tel. nr. (040) -2261215 -Diaken H. van Leuken mobiel: 0627346809. Mensen die langdurig of ernstig ziek zijn, of in het ziekenhuis zijn opgenomen en een bezoekje vanuit de parochie op prijs stellen, willen we vragen om dit door te geven aan de lokale pastorie. Iemand van het pastoraal team of de bezoekgroep komt dan graag bij u op bezoek. Zie adres hierboven ter plaatse.

Oude Sint-Clemenskerk Gerwen Uitsluitend de ‘Buitengewone vorm van de Romeinse ritus’, volgens decreet Summorum Pontificum van paus Benedictus XVI, van 7 juli 2007. Donderdag 14 maart. 17.30 uur Lof; 18.30 uur H. Mis van de Vasten. Vrijdag 15 maart. 07.15 H. Mis, Quatertemperdag in de vasten; 18.00 uur

Afscheid nemenbegint

bij vasthouden wat je lief is.

Toon van der Velden RU, Monique van Heesch-Toirkens RU, en Gert-Jan Hendrikx RU uitvaartverzorgers Geldrop-Mierlo Spaarpot Oost 2 | 5667 KT Geldrop 040 286 1383 | www.vdstappen.nl In samenwerking met Yarden

H. Kruisweg. Zaterdag 16 maart. 08.30 H. Mis, Quatertemperdag in de Vasten. 10.00 uur Godsdienstlessen. Zondag 17 maart. Tweede zondag van de Vasten. 10.30 gezongen Hoogmis. Maandag 18 maart. 18.30 uur H. Mis, gedachtenis van H. Cyrillus, bisschop van Jeruzalem en kerkleraar. Dinsdag 19 maart. 18.30 uur gezongen H. Mis, H. Jozef echtgenoot van de H. Maagd en patroon van de Kerk; gedachtenis van de Vasten. Woensdag 20 maart. 07.15 uur H. Mis van de Vasten. Donderdag 21 maart. 17.30 uur Lof; 18.30 uur H. Mis, gedachtenis H. Benedictus, abt.

Gezichten van Geldrop

Protestantse gemeente Geldrop-Mierlo Ontmoetingscentrum 't Kruispunt, Slachthuisstraat 22, Geldrop. Ieder eerste zondag van de maand is er kinderkerk. Zondag 17 maart 10.00 uur ds. J.H. Kip..

Protestantse gemeente Heeze zondag 17-3-2019 aanvang 10:00 uur. Protestantse Gemeente Heeze, adres: Kapelstraat 50 Heeze, 2e Zo. 40-dagentijd. Voorganger is Ds. M.E. Soethout-Ullersma uit Boven-Leeuwen;

GELDROP – Voor zijn boek St. Anna dook Sjef Smeets uit Geldrop in de geschiedenis van het St. Anna ziekenhuis. Tijdens deze zoektocht stuitte hij op honderden foto’s, waarop vele tot nu toe naamloze mensen staan. Daarom plaatst Middenstandsbelangen tien weken lang foto’s uit de verzameling van Smeets. Kunt u ons helpen om deze anonieme gezichten weer een naam te geven?

Bent of (her)kent u iemand op deze foto? Stuur dan een e-mail naar redactie@middenstandsbelangen.nl o.v.v. Gezichten van Geldrop. Beschrijf duidelijk om welke persoon op de foto het gaat (links/ rechts, staand/zittend) en zijn of

haar naam en, indien mogelijk, contactgegevens. Wij proberen om na deze tien weken zo veel mogelijk mensen uit deze reeks om tafel te krijgen met Sjef Smeets om hun gedeelde St. Anna-verleden met elkaar te herleven.

In fo e n di enst en Huisartsen Geldrop-Mierlo Voor spoedgevallen buiten kantooruren en in het weekend belt u de centrale huisartsenpost, telefoon 09008861. Houd uw verzekeringsgegevens bij de hand als u de huisartsenpost belt. Tandartsen 16-17 maart: Tandarts Stark Heeze, telefoon 040-2240496. Spreekuren op zaterdag en zondag van 12.00 tot 12.30 uur (dit geldt ook voor de feestdagen). Dienstdoende apotheek De AnnApotheek in het St. Anna Ziekenhuis is geopend van Ma t/m Vr 8-23 uur, Za en Zo 9-23 uur. Wij verzoeken u de AnnApotheek ’s avonds (na 18.00 uur) en op zondag alleen voor spoedeisende medicatie te gebruiken. Na 23.00 uur is de AnnApotheek gesloten en kunt u voor spoedeisende medicatie terecht bij de Centrale Dienstapotheek bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Apotheek Coevering is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Openingstijden per 1 juli 2016:Ma t/m Vrij : 8.00-17.30 uurZaterdag : geslotenZondag: gesloten Buiten onze openingstijden kunt u 24 uur per dag uw medicijnen ophalen via onze geneesmiddel-uitgifteautomaat. Wilt u van deze service gebruik maken? Kom dan naar de apotheek voor meer informatie. We laten u dan ook graag zien hoe onze geneesmiddel- uitgifteautomaat werkt.Benu Apotheek Geldrop Langstraat 4 5664 GG Geldrop 040-2862474 Apotheek Hofdael is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Apotheek Heeze is op zaterdag gesloten en verwijst door naar apotheek Coevering. Verloskundigen De verloskundigenpraktijk van Willemijn van Dijk, Marjo Engelaar, Eline van Geijtenbeek en Maartje Kluck is altijd bereikbaar op 06-52 678 066. Tea Bijlsma en Madelon Janssen, verloskundigen Geldrop - Mierlo - Brandevoort. 24 uur per dag bereikbaar op 06 - 51 24 93 50. Dierenartsen Dienst Geldrop: wilt u voor de dienst uw eigen dierenarts bellen. Boschhoven kliniek voor dieren Heeze-Leende: voor dringende gevallen tel: 040206 16 82. Dier en Dokter Mierlo Drs. B. ten Bruggen Cate, Geldropseweg 8a, 5731 SG Mierlo, Tel. 0492 - 599 599. Voor spoed 24 uur per dag bereikbaar. Diabeteslijn Diabeteslijn (033) 463 05 66, info@dvn. nl, voor alle vragen over diabetes (24 uur per dag, ‘s nachts alleen in geval van nood) en over de producten en diensten van de diabetesvereniging nederland. Zuidzorg Organisatie voor thuiszorg, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau) en voedingsvoorlichting en dieetadvisering. voor alle diensten 24 uur per dag bereikbaar: centraal kantoor, postbus 2160, 5500 BD Veldhoven 040-2308408. bureau Heeze: J. Deckersstraat 6. Bureau Nuenen: Kloosterstraat 15. afspraak diëtiste: ma t/m vr. (040) 2308425. Thuiszorgwinkel voor uitleen, verhuur en verkoop van verpleeg- en kraamzorgartikelen, Kastelenplein 168, Eindhoven. 040-230 80 00. open: ma. t/m vr. van 08.30-18.00 uur en zaterdag van 09.00-17.00 uur.

Zuidzorg Heeze-Leende- Sterksel Heeft u vragen over (thuis)zorg, wonen en welzijn of hoe u thuiszorg kunt regelen? Dan kunt u terecht bij het inloopspreekuur van de wijkverpleegkundige, iedere: Dinsdag van 14:00-15:00 in Dorpshuis Valentijn, Valentijn 3 in Sterksel. Donderdag van 13:00-14:00 in Dorpshuis ‘t Perron, Schoolstraat 48 in Heeze. Tevens is de wijkverpleegkundige van ZuidZorg bereikbaar tijdens kantooruren op 040-8806833. SVA: Samenwerkende Vrijwilligersorganisaties Armoedebestrijding Voedselbank Geldrop-Mierlo. Info: www.voedselbank-geldrop-mierlo.nl Email: secretariaat@voedselbank-geldrop-mierlo. nl. Telefoon: 06 - 12 53 47 47 Stichting Leergeld Geldrop-Mierlo/ Heeze- Leende E-mail info@leergeldgeldrop.nl Info en aanmelding via website www.leergeldgeldrop.nl Vincentius vereniging Geldrop Info: jmscheepers@onsbrabantnet.nl. Tel: 040-2863512 of 040-2868951 Werkgroep BudgetMaatje Info: bertvanleijsen1@gmail.com. Tel: 040-2868951 Lev-groep De Lev-groep is een Welzijnsorganisatie die verschillende diensten en ondersteuning biedt in Geldrop en Mierlo. O.a. ; ouderenwerk, jongerenwerk, vluchtelingenwerk, taalprojecten, steunpunt vrijwilligerswerk buurtbemiddeling, buurtsportcoaches, cursusaanbod, ondersteuning burgerinitiatieven en opbouwwerk. Voor Contact Tel: 0492-59 89 89 E-mail: info@levgroep.nl Web-sites: www.levgroep.nl www.lerenmetlev.nl www. voorelkaaringeldrop-mierlo.nl Centrum Maatschappelijke Deelname Hof van Bethanië, Heer van Scherpenzeelweg 9 in Mierlo. Tel: 040-2893893. Openingstijden: Inloop maandag 9.00 - 12.30, donderdag 9.00 - 17.00. Formulierenspreekuur: woensdag 9.00 – 11.00. Mantelzorgspreekuur: eerste woensdag van de maand 15.00 - 17.00. Huisbezoek? Bel met tel. 040-2893893, maandag t/m donderdag 9.00-17.00, vrijdag van 9.00 - 12.30. Boodschappen- en begeleidingsdienst Mierlo Ook maatjes! Info bij mevr. A de Putter, telnr: 0492-66 2003 St. vrijw. zorg thuis Geldrop / Mierlo / Nuenen Voor terminale zorg bereikbaar via 06 12458961. Voor zorg aan mensen met dementie en/of lichamelijke beperking via 06 12458961 of via CMD Geldrop, tel 14040, of CMD Nuenen, tel. 040 2831675. Ouderenadviseurs Senioren in Geldrop en Mierlo kunnen voor vragen en advies de vrijwillig ouderenadviseurs of cliëntondersteuners bereiken via telefoonnummer 0613946383. Savant zorg Verzorging, verpleging, acute zorgvragen, uitleen verpleegartikelen, eetpunt, verzorgingshuiszorg, dagopvang, tijdelijk verblijf/logeerzorg. info: 0492-572000 of 0492-502000 of www. savant-zorg.nl Buurtzorg Geldrop (1) Verpleging en verzorging thuis. 24 uur

per dag bereikbaar onder nummer 0612133393. Of via mail: geldrop@buurtzorgnederland.com Buurtzorg Geldrop (2) Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag. Bereikbaar onder nr. 0612206444 of via geldrop2@buurtzorgnederland.com Buurtzorg Mierlo Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 0610705509. Of via mail: mierlo@buurtzorgnederland.com Buurtzorg Heeze-Leende-Sterksel Verpleging en verzorging thuis. 24 uur per dag bereikbaar onder nummer 0683222805. Of via mail: leende@buurtzorgnederland.com Buurtcontactpunt Zesgehuchten Buurtcontactpunt Zesgehuchten is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Zesgehuchten. Met elke maandag vanaf 10.00 uur: Samen Koffie. Vrije inloop. Info via Ine, tel. 06-83896491. Elke dinsdag om 11.00 uur: Samen Gym. Voor ouderen. Aanmelden eveneens via Ine. Maandelijks op woensdag of donderdag van 16.00 tot 18.30 uur: Samen Eten. Vooraf aanmelden bij Aggie, tel. 06-36404180 of 040-2854531. Buurtcontactpunt Zesgehuchten ligt aan de Josephinehof 2A, ingang in de Gildestraat. PrivaZorg Eindhoven-Helmond e.o. Huishoudelijke en persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en palliatief terminale zorg bij u thuis. Info: 0492-381138, www.privazorgeindhovenhelmond.nl Ananz Zorg Thuis in Geldrop en de aanleunwoningen bij het Nicasius in Heeze, dagbesteding en dagbehandeling, revalidatie, hospice, verpleeg-/verzorgingshuiszorg, kleinschalig wonen voor dementerenden. Tel: 040 286 44 43 of www.ananz.nl Sint Annaklooster Wijkzorg: persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en palliatief terminale zorg bij u thuis. Tel.: 040 -294 54 00 Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe voor terminale en tijdelijke verzorging en verpleging. 1e Haagstraat 89, Helmond. Tel.: 0492 76 02 00 Ook Hulp bij het Huishouden. www.sintannaklooster.nl Dementheek Geldrop-Mierlo Een uitleen- en adviescentrum voor volwassenen met geheugenproblemen en voor hun familieleden, vrienden en kennissen. Bibliotheek dommeldal, Heuvel 94, Geldrop. Telefoon: 040-744 05 05. www.bibliotheekdommeldal.nl/dementheek. Openingstijden: dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. In Mierlo: Hof van Bethanië, maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. De zorgboog Wijkzorg en wijkverpleging, behandeling en begeleiding, hulpmiddelen, revalidatie, specialistische zorg, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Meer info: www.zorgboog.nl of 0900 899 86 36 Archipelthuis Tel 0800-0717 www.archipelthuis. nl CarePower Zorg aan huis bij psychiatrische problematiek. Info: www. carepower.nl 040-2869760 info@carepower.nl.


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 21

Een fijner leven komt een stap dichterbij.

Fam i l i e b e ri ch t e n

Stichting Date duurzame man-vrouw relaties sinds 1969 ✓ Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt ✓ Persoonlijke begeleiding en voorstellen ✓ Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen ✓ Ik kom bij u in de buurt

Jos Vellekoop, tel. 040-8431091 of b.g.g. 0800-022 0225 Aangesloten AVR/Singleskeurmerk/Geschillencommissie

w w w. s t i c h t i n g d a t e . n l

UW VERFSPECIAALZAAK

Frans de Greef

Openingstijden: ma. gesloten; di. t/m vr. 10.00-18.00 uur; zaterdag 10.00-17.00 uur Bogardeind 65, Geldrop, T.: 040-2862529

Beneden Beekloop 81 • 5662 HK Geldrop Telefoon 040 - 2854020 / 06 - 10472208 Bitumineuze dakbedekking | Zinken goten Rioolontstopping | Vernieuwingen | Camera inspectie

NEW STAR STRETCH JEANS

2 voor €

Diverse kleuren blauw, maten 28 t/m 46 inch, lengtes 30, 32, 34, 36 en 38

Dakdekkersbedrijf Gerben de Greef

ZEER GROTE COLLECTIE SPIJKERBROEKEN

Bogardeind 76b 5664 EK Geldrop telefoon 06 - 38305274 / 040 - 2851621

dakbedekking dakisolatie zinken dakgoten

riolering lichtkoepels

De Broekenparty Offermansstraat 4 - LIEROP schuin tegen over de kerk

WWW.DE-BROEKENPARTY.NL

NIEUWBOUW - RENOVATIE - ONDERHOUD

RESTANTEN & PARTIJEN LAMINAAT-HOUTEN VLOEREN-PVC

Dealer van o.a. Lee, Wrangler, Paddock’s, Lee Cooper, Mustang, Brams Paris, Dxgo, Maskovick, Colorado, New Star en 247 jeans.

VAN VAN VAN VAN DE DEWEIJER WEIJER DE DE VAN VAN WEIJER WEIJER DE DE WEI W

• Wassen • • • Wassen • Wassen Drogen •Wassen Drogen••Koelen Koelen • Inbouw Inbouw • Drogen • • Drogen •Wassen Wassen • Koelen • • Drogen Koelen • • Inbouw Drogen • • Koelen Inbo • K •

WASMACHINE, WASMACHINE, WASMACHINE, WASMACHINE, VAATWASSER, VAATWASSER, WASMACHINE WASMACH VAAT WA VA KOELKAST, KOELKAST, KOELKAST, KOELKAST INDUCTIEKOOKPLAAT, INDUCTIEKOOKPLAAT, KOELKAST, KOELKAST INDUCTIEKOOK , INDUCTI INDU , IN COMBIMAGNETRON COMBIMAGNETRON COMBIMAGNETRON COMBIMAGN COMBIMA COMB

Laminaat v.a. € 4,99 /m2 excl. BTW

DEFECT? DEFECT? DEFECT DEFEC DEFE DEF

De Vloerenloods

Langstraat 3 Hal 2a Leenden • 040-2060574

75,-

storing@vandeweijer.net storing@vandeweijer.net storing@vandeweijer. storing@vandew storing@van storing@

DeDe De Hooge De Hooge Akker Akker Hooge 29 29Hooge •• Geldrop Geldrop ••Tel Tel040 040285 285 Akker 1919 50 50 De Akker De Hooge 29 Hooge • 29 Geldrop Akker • Akker Geldrop 29 • Tel •29 Ge 04

BEZORG(ST)ER GEVRAAGD !

k j i w n e t n a r k n e e m

Nee

VRAAGD E G S R E G EZE, E BEZOR H , O L R OP, MIE R D L ENEN. E U G N N I N E L STERKSE OU? , E D N E E L RJ IETS VOO AN WETEN! ONS D T E H T A LA

ALLEMAAL VOORDELEN: • Leuke bijverdienste • Makkelijk geld verdienen • Een stevige fietstas voor de kranten • Extra vergoeding bij flyeren • Gezonde beweging • Lekker buiten

Vanaf 13 jaar, dus óók 55-plussers. Een lekker gezonde bijverdienste!

Meer informatie? Bel (0493) 473 578 Of meld je aan via www.middenstandsbelangen.nl

0493-342678 Piet Mondriaanstraat 1, 5753DJ, DEURNE www.vanhoutenjanssen.nl Alle zondagen open van 12.00 - 17.00 u. Tegenover Tankstation Goossens DEURNE


MIDDENSTANDSBELANGEN | donderdag 14 maart 2019 | pagina 22

Al ruim 45 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

Lekker zitten?... ... Welkom bij Teun Arts.

relaxfauteuils op draaivoet Ruim 230 modellen

relaxfauteuils met sta- op hulp Ruim 90 modellen Veelal uit voorraad leverbaar

Lekker zitten?... ... Welkom bij Teun Arts.

Banken en bankstellen Ruim 40 modellen Veelal met relaxfunctie

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 17:30, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

info@teunarts.nl

Profile for Das Publishers!

Middenstandsbelangen Geldrop 14-03-2019  

Hét weekblad voor Geldrop, Mierlo, Heeze, Leende, Sterksel en Nuenen

Middenstandsbelangen Geldrop 14-03-2019  

Hét weekblad voor Geldrop, Mierlo, Heeze, Leende, Sterksel en Nuenen