Het Contact 26-01-2023

Page 1

Burgemeestersmoord wordt verfilmd

SOMEREN - Het verhaal van de moord op de burgemeesters Piet Smulders uit Someren en Willem Wijnen uit Asten in de Tweede Wereldoorlog zal worden verfilmd. De bedoeling is dat de film in september 2024 op het witte doek te zien zal zijn.

September 2024 is niet zomaar een gekozen maand. In deze maand vieren zowel Someren als Asten hun 80-jarige bevrijding. Op initiatief van Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide wordt de film gemaakt. Deze zal worden geproduceerd door

Kameleon Films en de Peelpioniers die in 2019 ook de film ‘Van Zùmmere en nie Baang’ hebben gemaakt.

Verhaal Voor wie het verhaal nog niet kent: Willem Wijnen is al dertig

jaar burgemeester van Asten, als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen. Alle burgemeesters krijgen de vraag of ze op hun post willen blijven om de bevolking door de oorlog heen te helpen. Voor Willem Wijnen is dat vanzelfsprekend. Hetzelfde geldt voor Piet Smulders, die in 1940 al achttien jaar burgemeester van Someren is. Burgemeester Piet Smulders van en burgemeester Willem Wijnen twijfelen geen moment en zijn tijdens de oorlog ook actief in het verzet. De moord op twee landwachters bij Beek en Donk is echter aanleiding voor een wrede wraakactie van de SS. In de avond van 14 augustus 1944 worden beide burgemeesters, evenals de anti-Duitse ondernemer Frans Eijsbouts uit Someren, aan huis opgehaald door de Nederlandse SS onder leiding van SS’ers Hendrik Kromhout, Besteman en Sander Borgers. Ze krijgen de mededeling dat ze mee moeten naar Vught voor een verhoor. De chauffeur vreest echter voor panne omdat de auto met acht personen te zwaar beladen is. Dit blijkt een list te zijn om de auto te stoppen. Op de Kanaaldijk in Someren-Eind wordt de auto

uiteindelijk stilgezet. Iedereen moet uit de auto en vrijwel direct wordt er geschoten. Frans Eijsbouts wordt in zijn arm geraakt, rolt de sloot in en houdt zich dood. Hij overleeft de aanslag, maar de beide burgemeesters worden dodelijk getroffen.

De families van de slachtoffers zijn inmiddels nauw betrokken bij het vooronderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd.

Planning

De rolverdeling voor de film is nog niet bekend, de casting wordt binnenkort opgestart. Eind juli staan de eerste opnames gepland. Dit zal ongeveer drie weken in beslag nemen. Jezelf aanmelden voor deelname, zowel voor als achter de schermen, aan het project kan door een mailtje te sturen naar burgemeestersmoord@ wehrmachthuisje.nl. Stuur in deze mail je contactgegevens (naam en telefoonnummer). De voortgang van het project is te volgen op Facebook en Instagram. Dit kan door te zoeken op de zoekterm burgemeestersmoord.

Kermiscomité in SomerenEind stopt Informatiebijeenkomst Sociaal windpark Diepenhoek SV Someren treft ‘angstgegner’
26 januari 2023 Week Jaargang 68 04 WWW.HETCONTACT.NL 3 3 7 13 15
Baby Spa Someren opent deuren Geslaagde zàonikaovend De Meerpoel
SOMEREN - Ineens lag daar dan een laagje sneeuw. Het was even omschakelen na de afgelopen ‘relatief’ warme weken, maar de sneeuw zorgde gelukkig niet voor veel problemen in de gemeente. Op pagina 11 zijn er meer mooie sneeuwplaatjes te vinden. (Foto: Johnny Bollen)
Winters weer zondag 29 januari 11 - 17u Geldrop Kunstenaars tussen het groen Van Best Schoenen Stationsstraat 3, Deurne 0493-320712 Officeel Ecco en Mephisto-dealer voor Deurne en omgeving www.vanbestschoenen.nl ECCO RESTANTEN NU HALVE PRIJS Een krant een of meld u op onze ... maar dan heeft u hier wel een trouwe bezorger voor nodig ... iets voor u? BEL DAN NAAR (0493) 473 578 of stuur een e mail naar info@dasmediacentrum.nl heerlijk! Een krant bij de Koffie ... heerlijk! ’t Contact Wijk: Industrieterrein Someren Peelbelang Wijk: binnengebied Heusden ... maar dan heeft u hier wel een trouwe bezorger voor nodig ... iets voor u? Bel dan naar (0493) 473 578 of meld u aan via het blokje ‘aanmelden als bezorger’ rechtsboven op onze site: www.hetcontact.nl of www.peelbelangonline.nl Een krant bij de Koffie ... Hét weekb ad Someren heerlijk! Wijk: Industrieterrein Someren Wijk: binnengebied Heusden ... maar dan heeft u hier wel een trouwe bezorger voor nodig ... iets voor u? Bel dan naar (0493) 473 578 of meld u aan via het blokje ‘aanmelden als bezorger’ rechtsboven op onze site: www.hetcontact.nl of www.peelbelangonline.nl Een krant bij de Koffie ... Hét weekb ad Someren heerlijk! ’t Contact Wijk: Industrieterrein Someren Peelbelang Wijk: binnengebied Heusden ... maar dan heeft u hier wel een trouwe bezorger voor nodig ... iets voor u? Bel dan naar (0493) 473 578 of meld u aan via het blokje ‘aanmelden als bezorger’ rechtsboven op onze site: www.hetcontact.nl of www.peelbelangonline.nl Carnavalsbrunch U kunt vanaf nu reserveren! Zie pagina 8 of www.plattevonder.nl Tekst & fotografie De Lokale Verbinder www.dasmediacentrum.nl
Het monument ter nagedachtenis aan de burgemeesters Wijnen en Smulders aan de Kanaaldijk nabij Someren-Eind.

ouder worden en zo lang mogelijk zelfstandig wonen? U kunt daar zelf iets aan doen, bijvoorbeeld door uw mentale en lichamelijke veerkracht te vergroten.

Diverse programma’s van Vitaal Thuis geven u nieuwe inzichten. U krijgt praktische en direct toepasbare handvatten. Deze programma’s starten in maart. Kijk op onze website!

Gezond ouder worden

U leert vanuit diverse invalshoeken naar gezond ouder worden te kijken en u krijgt praktische tips en adviezen over voeding, beweging, ontspanning en sociale contacten.

Training bij reuma en artrose Deze training leert mensen met reuma of artrose hoe om te gaan met pijnklachten en mogelijke vergroeiingen te voorkomen.

Bel met Vitaal Thuis: 088 987 85 00 of meld u nu aan op www. landvanhorne.nl/cursussen. Aanvang 3 of 8 maart.

CROOYMANS dakbedekkingen

Liesselseweg

Voor al uw

Liesselseweg

Liesselseweg

Liesselseweg

ouderen

is werken in de thuiszorg

helpt cliënten thuis een handje, met schoonmaken bijvoorbeeld, of de was doen als dat nodig is. Niet alleen de standaard taken zijn van belang. Ook het sociale aspect van dit werk. Je maakt een praatje en biedt een luisterend oor. Ben jij de juiste kandidaat die wij zoeken? Bekijk dan snel onze thuiszorgvacatures!

Voor meer informatie kijk op werkenbij.landvanhorne.nl

9,99 4,99 9,99 op=op GRATIS tegen inlevering van 200 spaarpunten Deurne - Milhezerweg 19 - T 0493-320051 Helmond - De Hoefkens 1B - T 0492-544407 Veghel - Gasthuisstr. 36 - T 0413-344004 www.diepvriesspecialist.nl - Aanbiedingen alleen geldig in de winkels van de Diepvriesspecialist zolang de voorraad strekt. Van woensdag 25 januari t/m dinsdag 7 februari 2023. Prijzen in euro’s. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden. Kipspies voorgebraden 10 x 100 gram - Family Chicken Normaal 13,99 Rundvleeskroket 25% 16 stuks - Diepvriesspecialist Normaal 11,99 Bamischijf orientaal 4 stuks - Diepvriesspecialist Normaal 4,79 Stoofvlees/Hachee 500 gram - Diepvriesspecialist Normaal 6,49 Diverse Panini’s 4 stuks - Niko’s Normaal 11,69 - 12,49 7,99 0,50 per stuk 12,99 0,54 per stuk Vietnamese loempia’s 24 stuks - Than Long Normaal 17,89 Sprietjes van frietjes 750 gram - Belviva Normaal 3,79 2 schalen voor 0,75 per stuk 6,00 Van Rijsingen Vitaal Thuis ‘Programma Gezond ouder worden’ en ‘Training bij reuma en artrose’ starten in maart Vitaal
Stichting Land van Horne | Werthaboulevard 3 | 6001 HZ Weert | 0900 333 55 55 ����l� ����, ����l� �������
Land van Horne Hoe belangrijk goede zorg is, besef je als je het nodig hebt. Nieuwe uitdaging? Ben jij een trotse zorgprofessional en ben je toe aan een nieuwe uitdaging in een inspirerende omgeving? Kijk op werkenbij.landvanhorne.nl.
jij het in je? Doe er iets mee! Werken in de thuiszorg
jij het in je, dat zorgen voor een ander? Ben je van nature iemand die
je heen? Leg je gemakkelijk contact en vind je het
Stichting
Heb
Heb
klaar staat voor mensen om
leuk om met
te werken? Dan
zeker iets voor jou. Je
• U wilt uw ontslaguitkering of een tot uitkering komende lijfrentepolis aanwenden voor aankoop van een lijfrente en U wenst naast een hoge uitkering een goed advies? • U wenst een hypotheek tegen scherpe rente, een arbeidsongeschiktheids- of ziektekosten verzekering? • U zoekt voor uw bedrijf / OR ondersteuning bij herziening van de pensioenregeling? Zo ja, wendt U zich dan tot de specialist op het gebied van pensioen-, lijfrente- en overige levensverzekeringen Mr. H.C.M. Looijmans belastingkundige Nieuwendijk 70 5712 EN Someren tel 0493-440115 fax 0493-440116
dakwerken ✬ Bitumeuze daken ✬ Zinkwerken en goten ✬ Lichtkoepels ✬ Erkend Polygum dealer ✬ 10 jaar verzekerde Polygum dakgarantie ✬ Gratis dakinspectie ✬ Vrijblijvende offerte
215, 5753 PNDeurne Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 39 nieuwbouw - renovatie 229063
215, 5753 PN Deurne Telefoon
31 18 10
31
39 info@crooijmansdak.nl
0493 -
- Fax
21
PN Deurne
info@crooijmansdak.nl
215, 5753
Telefoon 0493 - 31 18 10
215, 5753 PN
1 op de 3 vrouwen krijgt dementie Geef nu voor meer onderzoek, zodat dementie niet jouw toekomst wordt. stopdementie.nu
Deurne Telefoon 0493 - 31 18 10 info@crooijmansdak.nl www.crooijmansdak.nl

SOMEREN-EIND - Vol goede moed zaten ze, het kermiscomité uit Someren-Eind. In 2018 steken enkele dorpsgenoten de koppen bij elkaar om de kermis in Someren-Eind uit het slop te trekken. Helaas heeft dat niet mogen baten, want het comité stopt ermee.

door Jordy van de Brug

Het is een fikse teleurstelling voor de groep bestaande uit: Bas van Velthoven, Bart de Groot, Frans Knoops, Wilma Swinkels, Geert van de Mannaker Werner Leenders, Leo Swinkels, Piet Leenders en Twan van de Moosdijk. Zij hadden de hoop dat zij de kermis in het kerkdorp vooruit konden helpen. Echter, de realiteit blijkt anders. Al moet gezegd dat de coronajaren ook niet hebben geholpen. “We hebben enkele jaren getracht de kermis aantrekkelijk te maken. Het doel was: leven in de brouwerij, zodat het positieve van het een, het ander ook positief zou beïnvloeden. Een vliegwiel zou het moeten worden. De levendigheid van de kermis zou de horeca goed moeten doen en andersom. Feest in ’t Eind voor iedereen en met iedereen. Tot nu toe is dit nog niet gelukt. Hoe dan ook we constateren dat het bestaansrecht van onze kermis alleen maar is afgenomen. Hierdoor is het redden van de kermis volgens ons

niet reëel”, aldus Twan namens de groep.

Onder de Beuk

Het is niet dat het comité er niet alles aan heeft gedaan. Zo kwamen zij vorig jaar, het jaar waarin eindelijk weer een kermis te bewonderen was in Someren-Eind, met het nieuwe evenement ‘Onder de Beuk’. Een evenement op de kermiszondag met muziek in de bijzondere pastorietuin

neemt alleen maar meer af’

van de kermis 2023 volledig op te geven en zich alleen nog maar te richten op het evenement ‘Onder de Beuk’. “De organisatie van de kermis komt hiermee geheel in handen van Pierre Swinkels. Wij hebben ons omgedoopt tot Onder de Beuk comité. We hopen hiermee toch voor veel bewoners van Someren-Eind een leuke kermiszondag te organiseren en profiteren daar de kermisexploitanten toch nog van”, aldus Twan.

GB Someren Media adviseur: Tamar Palmen T 0493-473578 | M 06-20737257 E advertenties@hetcontact.nl

Advertenties

Redactie: Jordy van de Brug (‘t Contact)

T 0493-352609 | M 06-13762619

E redactie@hetcontact.nl

Maarten Driessen (Hoofdredacteur)

T 0493-352608 | M 06-13763686

E redactie@peelbelangonline.nl

Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne)

T 0493-352606 | M 06-46017681

E redactie@weekbladvoordeurne.nl

Martin de Bruijne (Middenstandsbelangen)

T 0493-352602 | M 06-29536173

E redactie@middenstandsbelangen.nl

Berichten voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur.

Weekblad ‘t Contact

Oplage: 8.400

Verschijnt op donderdag in Someren, Lierop, Someren-Eind en Someren-Heide

Oplage Peelbelang: 7.300

Verschijnt op donderdag in Asten, Heusden en Ommel.

Bezorgklachten: Via onze website www.hetcontact.nl

Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.

Deze krant is aangesloten bij:

in Someren-Eind. Twan: “Het werd aardig goed ontvangen, maar volgens Pierre Swinkels van Swinkelsevents (degene die in alle vier de kernen de kermis organiseert) niet door de kermisexploitanten. Ook werden wij als kermiscomité verwijtend aangesproken door dorpsgenoten over het ontbreken van vermaak voor de jeugd die net van de lagere school af kwam op de vrijdag, terwijl dit buiten onze macht

Voorleeswedstrijd in De Ruchte

SOMEREN - De Noord-Brabantse Bibliotheken organiseren ook dit jaar weer lokale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Dit jaar is dat extra feestelijk: De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 30 jaar.

Meer dan 3000 basisscholen hebben hun schoolkampioen aangemeld voor deze 30e editie. In de gemeente Someren zal de vervolgronde (de lokale ronde) plaatsvinden op donderdag 9 februari.

De winnaars mogen zich ‘lokaal voorleeskampioen’ noemen en

zij gaan door naar de regionale finale. Na de regionale finale volgt de provinciale finale die op zaterdag 1 april gehouden wordt in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. De winnaar van de provinciale finale van NoordBrabant zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 24 mei in Utrecht. De voorleeswedstrijd begint om 09.30 uur. Het vindt plaats in De Ruchte in Someren. De jury bestaat uit: wethouder Willem van Doorn, voormalig leerkracht, Petra van Bussel en leesmediacoach Sanne Respen.

Auto ondersteboven in sloot

lag. Wij hadden er geen rol in, en volgens Pierre was het overmacht. Daarnaast zien wij dat het enthousiasme van jonge ouders om mee de schouders er onder te zetten voor kinderen die vermaakt moeten worden met leuke en spannende attracties zeer beperkt is.”

Uit handen geven

Voor het comité zit er daarom niks anders op dan de organisatie

Wanneer er bewoners zijn uit Someren-Eind die zeggen: Ik wil mij toch wel inzetten om de oude vertrouwde kermis in ere te herstellen dan nodigt het Onder de Beuk comité iedereen nog wel van harte uit. Aanmelden kan dan via de site van de dorpsraad: dorpsraad@someren-eind. nl. Twan: “Mocht je mee willen helpen aan Onder de Beuk laat dat dan weten aan één van de comitéleden. Alle hulp is welkom zowel voor de voorbereiding als op de dag zelf.”

Informatiebijeenkomst Sociaal windpark Diepenhoek

SOMEREN-HEIDE - In de Bunt in Someren-Heide wordt op woensdag 8 februari een informatiebijeenkomst plaats over het windpark Diepenhoek.

Samen met ZummerePower, een op duurzaamheid gerichte coöperatie uit Someren, ontwikkelt Prowind een zogenaamd sociaal windpark met circa 5 turbines.

Het windpark wordt sociaal genoemd omdat jaarlijks een vast deel van de inkomsten wordt besteed aan een door de coöperatie geleid lokaal gemeenschapsfonds.

Someren wil in 2050 namelijk energieneutraal zijn. Een stap van de gemeente Someren in deze richting is de start van

een zogenaamd ‘energielandschap’ voor het opwekken van duurzame energie (wind- en zonne-energie, batterijopslag en waterstof). Sociaal windpark Diepenhoek is het eerste project dat binnen dit energielandschap mogelijk wordt ontwikkeld. Daarnaast biedt Prowind de bewoners van Someren de kans om mede-eigenaar te worden van het windpark. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 6 februari via: info@sociaalwindparkdiepenhoek.nl

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 26 januari 2023 3 PB
SOMEREN - Aan de Hollandseweg nabij Someren-Heide is maandagavond een auto door een verkeerde manoeuvre op zijn kop in de sloot beland. De bestuurder raakte niet gewond. (Foto: Walter van Bussel) In de Bunt in Someren-Heide wordt op woensdag 8 februari een informatiebijeenkomst gehouden over het windpark Diepenhoek.
‘Daarnaast zien wij dat het enthousiasme van jonge ouders om mee de schouders er onder te zetten zeer beperkt is’
‘Bestaansrecht van onze kermis
kermiscomité in Someren-Eind stopt ermee. (Archieffoto: Hein van Bakel) Colofon ‘t Contact Uitgever: DAS Mediacentrum Bezoekadres: Laan ten Roode 71e | 5711 GB Someren Ma. t/m vr.: 09.00-17.00 uur T 0493-473578 www.hetcontact.nl Correspondentieadres: Laan ten Roode 71e | 5711
Het
voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Alle advertenties worden ook geplaatst in het Peelbelang.

Algemene informatie

Contact

Bezoek/Post: Wilhelminaplein 1, 5711 EK Someren

Telefoon: (0493) 494 888 E-mail: gemeente@someren.nl Website: www.someren.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag tot en met donderdag: 9.00-17.00 uur Vrijdag: 9.00-12.30 uur

Maandagavond van 17.00-20.00 uur Loketten alleen op afspraak te bezoeken. Een afspraak maakt u via www.someren.nl of telefonisch.

Team Zorg en Ondersteuning is in de ochtend bereikbaar voor vragen over zorg, welzijn en opvoeding.

Meer informatie op www.zosomeren.nl

Afvalbalie

Informatie over afval is te vinden op www.mijnblink.nl

Bijstandsuitkering

Een bijstandsuitkering vraagt u aan bij het UWV via www.werk.nl

Gemeentenieuws digitaal Ontvangt u het gemeentenieuws liever digitaal in uw mailbox? Meld u dan aan via www.someren.nl/gemeentenieuws

Volg ons

www.facebook.com/GemeenteSomeren twitter.com/gemsomeren instagram.com/gemeente_someren

Dorpsondersteuners

Someren • Someren-Eind

Lierop

• Someren-Heide

Informatiebijeenkomst Sociaal windpark Diepenhoek

Alle inwoners van Someren zijn van harte welkom bij de bijeenkomst op woensdag 8 februari over de ontwikkeling van Sociaal windpark Diepenhoek.

• Locatie: de Bunt, Graathof 9, Someren-Heide

• Aanvang: 19.30 uur

Onderwerp

Someren wil in 2050 energieneutraal zijn.

Een stap van de gemeente Someren in deze richting is de start van een zogenaamd ‘energielandschap’ voor het opwekken van duurzame energie (wind- en zonne-energie, batterijopslag en waterstof). Sociaal windpark Diepenhoek bestaat uit 5 windturbines en is het eerste project dat binnen dit energielandschap mogelijk wordt ontwikkeld.

Zaterdag 28 januari a.s.:

Onderzoeken naar effecten windpark op omgeving

In 2021 heeft de gemeente Someren laten weten dat zij een positieve grondhouding heeft ten opzichte van de ontwikkeling van Sociaal Windpark Diepenhoek. De eerstvolgende stap in het project is de besluitvorming door de gemeente over de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau’ (NRD). Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over dit plan. Hierin staan de onderzoeken die worden gedaan naar de effecten van het windpark op het milieu en de omgeving. U kunt het hele plan lezen op www.sociaalwindparkdiepenhoek.nl. Om de bijeenkomst goed te laten verlopen, wordt deze geleid door een onafhankelijk gespreksleider. Verder zijn er mensen van de gemeente Someren, ZummerePower en Prowind aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie

De komende periode houden we omwonenden op de hoogte over de ontwikkelingen rond het windpark. Ook vragen we de omgeving om een reactie op onderzoeken die zijn uitgevoerd en rapporten die worden gepubliceerd. Zo zorgen we ervoor dat men weet wat de status is van het project en waar en wanneer men inspraak heeft.

Aanmelden informatiebijeenkomst/ nieuwsbrief

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan tot 6 februari per e-mail: info@sociaalwindparkdiepenhoek.nl. U kunt zich daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Meer informatie over het project kunt u vinden op www.sociaalwindparkdiepenhoek.nl.

Gratis inloopspreekuur Energiebesparing bibliotheek

Wilt u energie besparen of hebt u vragen over bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen? U bent van harte welkom op zaterdag 28 januari a.s. tussen 10.00 en 12.30 uur in de bibliotheek van Someren aan de Molenstraat 12. In de bibliotheek wordt voortaan elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.30 uur een inloopspreekuur gehouden. Een

De dorpsondersteuners zijn er voor u! Neem dus gerust contact op als u een ondersteuningsvraag heeft en niet precies weet waar u moet beginnen met zoeken. Dit is geheel kosteloos.

Er zijn meerdere dorpsondersteuners actief:

• Lierop: Marieke Linders (dorpsondersteuner@lieropleeft.nl / 06-53668150)

• Someren-Eind en Someren-Heide: Cindy Manders (c.manders@oniswelzijn.nl/ 06-19221188)

• Someren-Dorp: Loes van der Weerden (l.vanderweerden@oniswelzijn.nl / 0493-441260)

Kijk voor meer informatie op www.zosomeren.nl/dorpsondersteuning

Overzicht activiteiten

Overzicht van evenementen, meldingen gebruik openbaar gebied, collectes en meldingen voor het optreden van een band in een horeca-inrichting, voor de komende twee weken. Aan de vermelding in dit overzicht kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

• Collectes

Hersenstichting: 30 januari t/m 4 februari

Informatie

Meer informatie over locaties en tijden kunt u vinden via www.someren.nl/evenementen of u kunt contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888.

WWW.SOMEREN.NL

team van deskundige energie- en bespaarcoaches van Energiehuis Slim Wonen staat klaar om al uw vragen te beantwoorden over verduurzaming en mogelijke bespaarmaatregelen voor uw woning.

Het inloopspreekuur is geheel kosteloos en vrijblijvend. Voor een goed advies is het handig als u uw jaarafrekening van uw

Someren

energienota meebrengt. We helpen u graag verder op weg!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over energiebesparingsmogelijkheden, bijeenkomsten en voorlichting op www.energiehuisslimwonen.nl of op www.somerennatuurlijkduurzaam.nl.

Herinnering enquête woonwensen

Tot 1 februari hebben alle 50+’ers in Someren de mogelijkheid om de enquête woonwensen in te vullen via www.someren.nl/wonen/enquete-woonwensen. Met de resultaten van de enquête wil de gemeente u helpen om zo lang mogelijk zelfstandig oud te worden in uw eigen

50+

woonomgeving, met een goede kwaliteit van leven.

Heeft u de enquête nog niet ingevuld? Doe dat dan voor 1 februari a.s. en draag daarmee bij aan de betrouwbaarheid van het onderzoek!

Verkiezingen Provinciale staten en waterschappen 2023

Op woensdag 15 maart 2023 worden de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden.

Dag van de kandidaatstelling

Op de dag van kandidaatstelling moeten politieke partijen hun kandidatenlijsten inleveren bij het centraal stembureau van de provincie en van de waterschap waarin ze mee willen doen. Dan wordt ook bekend welke kandidaten er op de lijsten van partijen staan. De kandidatenlijsten zijn onherroepelijk als niet binnen vier dagen beroep is ingesteld bij de Raad van State, of als deze uitspraak heeft gedaan in eventuele beroepszaken. Dat zal uiterlijk 13 februari zijn.

Stempas

De stempas ontvangt u in de week van 20

februari op het adres waar u op 30 januari 2023 woonde.

Publicatieborden verkiezingen

Publicatieborden voor de verkiezingen van Provinciale staten en waterschappen worden geplaatst in week 4 (vanaf 23 januari) tot en met 31 maart 2023. Politieke groeperingen en partijen mogen hier affiches plakken voor hun campagne.

Affiches mogen niet groter zijn dan 59,4 x 42 cm (A2 formaat). Zie www.someren. nl/verkiezingen voor de plaatsen waar de borden staan.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Kijk dan op de www.someren.nl/verkiezingen of neem contact op met het team Publiekszaken via (0493) 494 888.

Gemeentenieuws
26 januari 2023 Meer informatie: www.someren.nl

Uitgeschreven uit de basisregistratie personen (BRP)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat na uitvoerig onderzoek is gebleken dat vermelde personen niet meer wonen op het adres waar zij in de basisregistratie personen van de gemeente Someren staan ingeschreven. Om deze reden worden onderstaande personen uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen van de gemeente Someren, conform artikel 2.22 van de wet BRP. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente Someren, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres.

Betreffende personen

Naam: Geboortedatum: Geboorteplaats: Uitgeschreven per: Nasko M. Mitkov 03-04-1984 Veliki Preslav, Bulgarije 15-12-2022

Wojciech J. Szydło 18-04-1967 Zabrze, Polen 15-12-2022

Svitlana Iershova 10-05-1966 Donets, Sovjet-Unie 22-12-2022

Merouane Raid 02-01-1992 Sidi-Aich, Algerije 22-12-2022

Maria Jakubowska 26-04-1940 Niesłuchów, Polen 22-12-2022

Maryna Kaliutska 01-01-1964 Odessa, Sovjet-Unie 22-12-2022

Kseniia Y. Vinnichenko 06-12-1993 Odessa, Oekraïne 22-12-2022

Roman Vaseiko 25-02-1981 Donetsk, Sovjet-Unie 22-12-2022

Olena Serdiuchenko 15-06-1988 Onbekend, Sovjet-Unie 22-12-2022

Liliia Serdiuchenko 16-11-1994 Onbekend, Sovjet-Unie` 22-12-2022

Mariia Pierieli 12-06-1998 Onbekend, Oekraïne 22-12-2022

Viktor Nersesov 20-02-1999 Onbekend, Oekraïne 22-12-2022

Staat uw naam hierbij of weet u waar vermelde personen verblijven, neem dan binnen zes weken na publicatie van dit artikel, contact op met het team Publiekszaken van de gemeente Someren via tel. (0493)494 888 of per e-mail: gemeente@someren.nl.

Een belanghebbende kan t/m zes weken na de dag van publicatie tegen de uitschrijving bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan burgemeester en wethouders van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. U kunt de voorzieningenrechter verzoeken om een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen, wanneer een spoedeisende beslissing op bezwaarschrift noodzakelijk is. Dit richt u aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Vertrokken uit Nederland

Uit onderzoek is gebleken dat vermelde personen niet meer wonen op het adres waar zij in de Basisregistratie Personen van de gemeente Someren staan ingeschreven. De verhuisaangifte hebben wij niet ontvangen. Ook hebben wij niet vast kunnen stellen wat de huidige woonplaats is. In artikelen 2.39 en 2.43 van de wet BRP staat dat men verplicht is het nieuwe adres door te geven aan de gemeente. Burgemeester en wethouders zijn voornemen om per datum publicatie onderstaande personen uit te schrijven, uit de Basisregistratie Personen van de gemeente Someren, conform artikel 2.22 van de wet BRP. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente Someren, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres. Een eventuele ambtshalve uitschrijving kan grote persoonlijke en/of financiële gevolgen hebben voor betrokkenen.

Op basis van dit voornemen worden onderstaande personen in de gelegenheid gesteld om, gedurende vier weken vanaf de datum van deze publicatie, informatie te geven over de feitelijke verblijfplaats.

Betreffende personen

Naam: Geboortedatum: Geboorteplaats: Jacob A.L. Breuer 26-05-1954 Valkenburg-Houthem Foad Yaacoubi 14-05-1977 Geldrop Farid Ahadri 12-10-1982 Weert

Staat uw naam hierbij of weet u waar vermelde personen verblijven, neem dan contact met het Klant Contact Centrum van de gemeente via tel. (0493) 494 888 of mail gemeente@someren.nl. Als de gemeente binnen vier weken, na de dag van publicatie van dit artikel, geen reactie heeft ontvangen, worden vermelde personen uitgeschreven naar ”onbekend buitenland”.

Omgevingsvergunningen

De volgende openbare bekendmakingen, van burgemeester en wethouders, liggen op afspraak ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888. Kopieën van stukken kunnen tevens worden opgevraagd. Hiervoor worden legeskosten in rekening gebracht.

• Ingediende aanvragen omgevingsvergunning

In de periode van 13 t/m 19 januari 2023 zijn de volgende aanvragen omgevingsvergunningen ingediend (datum binnenkomst staat tussen haakjes):

- Antoniusweg 21, oprichten van een garage/hobbyruimte (15-1-2023);

- Beliënberkdijk 21, afwijken van de bestemming t.b.v. tijdelijke huisvesten arbeidsmigranten (17-1-2023);

- Broekstraat 20, uitbreiden van een bedrijfshal (13-1-2023);

- Eggendreef 70, oprichten van een inkoopstation met afwijken van de bestemming (16-1-2023);

- Julianapark 19, herbouwen van een woonhuis (13-1-2022);

- Laan ten Boomen 7, verbouwen en uitbreiden van een woonhuis (14-1-2023);

- Ploegstraat 53a, afwijken van de bestemming t.b.v. plaatsen van tijdelijke woonunits (18-1-2023);

- Somerenseweg 44, milieuneutraal veranderen van een inrichting (13-1-2023). Tegen de nu ingediende aanvragen kan geen formeel bezwaar/beroep of voorlopige voorziening (vovo) worden ingesteld. U kunt pas formeel (zienswijze/bezwaar/beroep/vovo) reageren op het plan wanneer een ontwerpbesluit of definitief besluit op de aanvraag is genomen. Een besluit op de aanvraag wordt, gelijk aan deze berichtgeving, gepubliceerd en ter inzage gelegd.

• Verleende omgevingsvergunningen Reguliere procedure

In de periode van 13 t/m 19 januari 2023 zijn de volgende verleende omgevingsvergunningen verzonden (datum verzending besluit staat tussen haakjes):

- Driehoekstraat 28, kappen van een boom, herplantplicht (16-1-2023);

- Eggendreef 42, oprichten van een woonhuis (16-1-2023);

- Heikantstraat 2 r23, plaatsen van een recreatiewoning (18-1-2023);

- Lungendonk 16, afwijken van de bestemming t.b.v. een energieopslagsysteem (19-1-2023);

- Meervensedijk 4, kappen van een boom, herplantplicht (18-1-2023);

- Nieuwendijk 90, oprichten van een bedrijfsgebouw (16-1-2023).

Tegen besluiten om vergunningen te verlenen kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop de vergunningen aan de aanvrager zijn toegezonden schriftelijk een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient u te richten aan burgemeester en wethouders van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en voorzien zijn van dagtekening, naam en adres. Bovendien dient u duidelijk aan te geven waarom u tegen het besluit bezwaar maakt. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Hiervoor moet de indiener van een bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Aan een dergelijk verzoek zijn kosten verbonden. U kunt uw verzoek om een voorlopige voorziening te treffen ook digitaal indienen. Hoe u dit kunt doen, kunt u lezen op de website: http://loket.rechtspraak.nl/Burgers.

• Verlengen beslistermijn

In de periode van 13 t/m 19 januari 2023 is de volgende verlenging van de beslistermijn verzonden (datum verzending staat tussen haakjes): - Ploegstraat 53a, afwijken van de bestemming t.b.v. oprichten van een gebouw voor huisvesten 36 arbeidsmigranten (17-2-2023).

Tegen verlenging van een beslistermijn op een aanvraag omgevingsvergunning is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Bekendmakingen

• Beleidsregel kostenvergoeding vrijwilligerswerk uitkeringsgerechtigden 2022

Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat zij op 10 januari 2023 “de Beleidsregel kostenvergoeding vrijwilligerswerk uitkeringsgerechtigden 2022 Gemeente Someren” hebben vastgesteld.

In deze beleidsregel staat dat inwoners die een uitkering ontvangen op grond van de Participatiewet, Ioaw, Ioaz die in 2022 minimaal 12 uur per maand vrijwilligerswerk doen en nauwelijks uitzicht hebben op regulier werk, in aanmerking komen voor een maandelijkse vergoeding.

De beleidsregel kostenvergoeding vrijwilligerswerk uitkeringsgerechtigden 2022 Gemeente Someren is op 1 januari 2023 in werking getreden.

Deze beleidsregel ligt tot zes weken na deze mededeling, op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Gemeentenieuws 26 januari 2023 Meer informatie: www.someren.nl

Ruimtes optimaal benutten Ook binnen jouw budget een keuken op maat

nuvakeukens.nl Bezoek onze inspirerende keukenshowrooms in Bergeijk | Deurne | Heerlen | Someren | Tilburg

SV Someren treft ‘angstgegner’

SOMEREN - Vorige week werden nagenoeg alle competitiewedstrijden afgelast en dus hervat Someren de competitie komende zondag tegen Schaesberg. Een goede tegenstander, die de blauwwitten in de afgelopen twintig jaar regelmatig in competitieverband tegenkwamen. Van de laatste negen onderlinge duels in Landgraaf won Someren er slechts eentje in het seizoen 2006-2007. Dat is tekenend voor de kracht van de club, die in 2003 ontstond na een fusie van RKONS (1912) en RKVV Kolonia (1921).

Someren begon dit seizoen goed aan de competitie, maar de laatste twee wedstrijden voor de winterstop gingen verloren en daardoor vinden we de ploeg van coach Tim van Seggelen momenteel terug op de negende positie. Bij Schaesberg gebeurde het tegenovergestelde: Na een moeizame start in de eerste klasse hebben de Limburgers zich met vier opeenvolgende overwinningen keurig in het linkerrijtje genesteld op de zesde plek.

Het collectief van VV Schaesberg wordt altijd uitgebreid geroemd in de wedstrijdverslagen, maar de geroutineerde ploeg heeft ook individuele kwaliteiten. Denk daarbij onder andere aan nieuweling Eloy Cox, die in het verleden voor Groene Ster en Chevremont uitkwam en inmiddels bij Schaesberg de topscorerslijst aanvoert. Het elftal van Tim Zuidersma heeft de winterstop nuttig besteed door goede

Tribute To Sting & The Police in De Ruchte

wedstrijden te spelen tegen de topamateurs van Groene Ster en EVV en zal gefocust zijn om ook in de competitie de ingezette progressie vast te houden.

weken weer diverse geblesseerde spelers terugkeren in het eerste elftal en dat zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op het zelfvertrouwen.

14.30 uur

De wedstrijd op sportpark Strijthagen staat zondag onder leiding van scheidsrechter Paul Kerstges uit Eijsden en begint om 14.30 uur.

Ontwerpwedstrijd jubileumlogo

SOMEREN - De Ruchte bestaat komend najaar 25 jaar. Dit willen zij vieren door de mensen onderdeel te laten worden van het jubileum door middel van een ontwerpwedstrijd voor het jubileumlogo.

Het winnend ontwerp wordt het hele jubileumseizoen in alle uitingen getoond. “Meer dan 100.000 mensen zien dus jouw unieke logo”, aldus Rick Verhees namens De Ruchte. De ontwerper van het winnende ontwerp krijgt een berg aan publiciteit en 100 euro shoptegoed voor het theaterprogramma van De Ruchte. Aanmelden voor de wedstrijd kan via: www.deruchte.nl/designwedstrijd. Op de website staan ook de voorwaarden.

Voorverkoop Bonte Avond Lierop

SV Someren zag in de afgelopen

Inschrijven Jaarmarkt in Lierop

LIEROP - Op zondag 21 mei organiseert mannenkoor A Capella in samenwerking met Organisatieburo J. & E. van Aerle wederom een jaarmarkt in Lierop. Inschrijven voor de markt kan vanaf nu.

Honderdvijftig kramen en grondplaatsen sieren eind mei weer de van Dongenstraat, Offermanstraat, Lijestraat en Hogeweg in Lierop. Tijdens de jaarmarkt is er opnieuw veel vertier voor jong en oud. De vorige edities werden druk bezocht door vele duizenden bezoekers. “Ook dit jaar hopen we elkaar weer te zien bij de vele kraampjes, en natuurlijk ook op ons horecaplein”, aldus de organisatie. De toegang voor de markt is gratis. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de site: www.vlooienmarkten.nl/product/jaarmarktlierop-2/.

Bauke Bakker wordt door velen geroemd om zijn werk. Volgens de kenners is hij de best zingende drummer én de best drummende zanger van Nederland.

Met de band The Soul Cages brengt hij een majestueus eerbetoon aan de muziek van Sting en The Police. De studiomuzikanten braken eind jaren zeventig door in het tijdperk van de punkrock en new wave met wereldhits als ‘So Lonely’, ‘Roxanne’ en ‘Message In A Bottle’, waarna Sting nog jarenlang de hitlijsten be -

klom met zijn indrukwekkende sferische liedjes.

Kaarten

Bauke laat horen hoe hij als drummer beïnvloed is door de totaal eigen stijl van Stewart Copeland en weet ondertussen Stings unieke stemgeluid op fenomenale manier te benaderen. Het concert vindt plaats op 24 februari en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 23 euro, inclusief pauzedrankje. Deze zijn te bestellen via: https:// www.deruchte.nl/voorstelling/atribute-to-sting-the-police/.

Voor meer informatie: Organisatieburo J.&E van Aerle: 0492525483, of marktmeester Henk Nijeboer: 06-53122857. De kosten voor een 4 meter kraam compleet bedragen 40 euro. Een grondplaats kost 25 euro.

Ontspanningsmiddag KBO Someren

SOMEREN - KBO Someren organiseert dinsdag 7 februari een ontspanningsmiddag in De Ruchte. Tijdens deze middag zal er onder andere een lezing worden gegeven over voeding.

De lezing wordt gegeven door Ria van Dijk. Zij zal tips geven om gezond en lekker te gaan eten, want zo zegt zij: ‘U bent nooit te oud om te starten met gezonde keuzes’. Ook helpen volgens Ria deze gezonde keuzes om wellicht in de toekomst wel van uw medicijnen af te komen. Na de lezing zal er

een optreden volgen van het Seniorenorkest.

De middag begint om 13.30 uur en de toegang is gratis voor KBOleden. Niet-leden betalen drie euro. Aanmelden vooraf is ditmaal niet nodig. Er wordt wel aangeraden de KBO pas mee te nemen.

LIEROP - Over een paar weken staan de Bonte Avonden in Lierop weer voor de deur. De voorverkoop is inmiddels gestart via de website www. kaauwvoetjes.nl.

Er zijn weer enkele topartiesten gestrikt om deze avonden tot een onvergetelijke te maken. Het programma bestaat onder andere uit de kletsers Jasper van Gerwen en Jorlan Manders, Cabaretgroep Ons Jonges , DNC Dance (voorheen Demarrage), Stichting Lieropse Aauw Prinsen en de jeugdraad. De eerste avond is op vrijdag 10 februari en de tweede op zaterdag 11 februari. De Bonte Avonden vinden plaats in de Vurherd. De zaal gaat om 19.15 uur open en het programma start om 20.00 uur.

Funtime in de Comeet

SOMEREN - Funtime organiseert aankomende vrijdag weer een jeugddisco in OJC Comeet in Someren. Deze keer gaat het om Ut Zottengenot, waarbij alle jeugdcarnavalsverenigingen uit de gemeente Someren ook aanwezig zijn.

Iedereen uit groep 6, 7 en 8 is welkom om te komen genieten van een groot feest met gezamenlijke spelletjes. Team Funtime en de verenigingen nemen het tegen elkaar op door de spelletjes te spelen. Er ligt voor de winnaars een klein prijsje klaar. Er zijn ook weer diverse snoepjes te koop. Funtime duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur. De entree is gratis.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 26 januari 2023 7 PB
‘Van de laatste negen onderlinge duels in Landgraaf won Someren er slechts eentje’
‘Bij Someren keren diverse geblesseerde spelers terug’
‘Ook dit jaar hopen we elkaar weer te zien bij de vele kraampjes’
SOMEREN - Eind februari strijkt Bauke Bakker neer in Someren met zijn Tribute Sting & The Police. De samengestelde band zal optreden in De Ruchte. Eind februari strijkt Bauke Bakker neer in Someren met zijn Tribute Sting & The Police. (Foto: Willem Peter Homan) Foto van de laatste onderlinge ontmoeting in mei 2017. Someren verloor toen in eigen huis met 1-2.

W A T Z I J N D E W E R K Z A A M H E D E N ?

Een proactieve en enthousiaste instelling Orde, structuur en nauwkeurigheid zijn kenmerken die bij jou passen Je hebt ervaring in een soortgelijke functie bij een bouw gerelateerd bedrijf Goede kennis van de Nederlandse taal Zelfstandig werken is voor Je hebt ervaring met Syntess Atrium, dat is geen must maar wel een hele dikke pré Tussen de 20-24 uur per week beschikbaar bent

jou geen probleem

Meld je aan www.roc-teraa.nl/openavond OPEN avond maandag 6 februari open avond 6 februari 18.00 - 21.00 uur goorsedijk 6 - Mierlo
W E
E N
M E E R
T
?
T E
U ?
basis
PMT
Leuke uitjes met je collega’s en je partner of hele gezin
A T
R I J G J E E R V O O R T E R U G ? Stuur je CV en/of motivatie naar werken@sankomij nl Op basis daarvan nodigen we je graag uit voor een kop koffie of thee om kennis te maken wie zijn wij?
N T E R E S S E ?
van inkoopfacturen en
van
Nabellen
Betaalbestanden
en interne e-mails voor de bank
U kunt vanaf NU reserveren: Bel 0493-491381 of reserveer online! Prijs volwassenen € 24,95 p.p. Gasten t/m 12 jaar € 12,50 p.p. Partycentrum De Platte Vonder | Nieuwendijk 10 | 5712 EM Someren-Eind 0493-491381 | info@plattevonder.nl | www.plattevonder.nl Partycentrum De Platte Vonder presenteert DINSDAG 21 FEBRUARI v.a 11:00 UUR Berry knapen HANS KEERIS ROB SCHEEPERS Een uitgebreid brunchbuffet met soepen, diverse warme vleesschotels, salades, broodsoorten, koffie/ thee RESERVEER NU UW KAARTEN carnavals brunch Gepresenteerd door humorist Pimmetje en geheel vergezeld met Prins Sjef 1 en Prinses Rianne van de Plattevonder & Einder Muzikanten mét buffet! 24,95 p.p. HANS VERBAARSCHOT MET TOPPERS IN DE TON www.dasmediacentrum.nl De Lokale Verbinder Wil je Social media voor jouw bedrijf? Heb je een nieuwe website nodig?
W A T V E R W A C H
N W I J V A N J O
Een fijne werkomgeving en leuke collega s Je ontvangt een marktconform salaris Veel vrij! 38 vrije dagen op fulltime
Goede pensioenregeling bij
Voldoende groei en ontwikkelingsmogelijkheden
W
K
I
Verwerken
maken
verkoopfacturen
van inkoopfacturen Behandelen van externe Beheer over het gehele office management Urenstaten en pakbonnen verwerken
klaarzetten
Wij zijn op zoek naar een Financieel- administratief medewerker (20 - 24 uur)

Kom ons team versterken!

Wij zijn per direct op zoek naar een een spin in het web die samen met het gehele team gaat zorgen voor tevreden (inter-)nationale klanten:

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST

Over Guardian:

Hoe ziet jou dag eruit?

te woord,

als schriftelijk. Je adviseert en

over de bestellingen.Je

de

van orders leuk om te doen. Bij complicaties pak jij de telefoon om samen met de klant te zoeken naar de juiste oplossing. Je wilt klanten zo goed mogelijk helpen met een top service en op een persoonlijke manier.

Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol) gordijnen, jaloeziIën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie Stoffering, Braaksestraat 10 Helmond. Tel. 0492-535901. www.williestoffering.nl

Particulier vraagt te koop: Singles en LP’s. 06-20421053.

Een aantal cursisten is weer succesvol afgestudeerd, dus er zijn weer plekken vrij; wil jij je teken- en schildertalent (verder) ontwikkelen? Wij helpen je graag op weg. Atelier de Peelse School Julianastraat 11 Asten. Sarah Wigman: 06-48421420. Els Haasen: 06-40966496. www. depeelseschool.nl

Een aantal cursisten is weer succesvol afgestudeerd, dus er zijn weer plekken vrij; wil jij je teken- en schildertalent (verder) ontwikkelen? Wij helpen je graag op weg. Atelier de Peelse School Julianastraat 11 Asten. Sarah Wigman: 06-48421420. Els Haasen: 06-40966496. www. depeelseschool.nl

www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten, 06-47152324

Computerhulp, computerles of computercursus nodig?

www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869

Voor schilder en tex werkzaamheden Frans Moors Lierop. 06-53265973

Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl Someren 0651439395

Poetshulp gezocht voor 10 uur in de week in Lierop. Uren en dagen in overleg. Tel. 06-57693906

Grasbeemd 14 5705 DG Helmond +31(0) 492 - 597 400

www.guardian.nl info@guardian.nl sanne@guardian.nl

T.k. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37 Beringe. Tel. 077-3078609.

Alle soorten videobanden kunnen wij snel en in hoge kwaliteit digitaliseren naar dvd, usb-stick of hard-disc. Foto Foka - Kerkstraat 8 - Deurne Tel: 0493-353102

Eet- en frietaard. J. Leenders Bosweg 3 Asten-Heusden 0493-697830 openingstijden ma-vrij-zat. v.a. 8.30 uur.

Wil jij stoppen met roken? Al eens aan hypnose gedacht? www.HypnosePraktijkPhilips. nl Leon 0610930235

Bij restaurant de Brabander 3 gangen senioren-menu € 16,50. Wel reserveren. Tel. 0495-663466.

Toon Tinnemans onderhouds en reparatiewerkzaamheden rond uw huis en bedrijf. Tel 0493-494862

Een aantal cursisten is weer succesvol afgestudeerd, dus er zijn weer plekken vrij; wil jij je teken- en schildertalent (verder) ontwikkelen? Wij helpen je graag op weg. Atelier de Peelse School Julianastraat 11 Asten. Sarah Wigman: 06-48421420. Els Haasen: 06-40966496. www. depeelseschool.nl

‘Oude’ super-8 mm filmspoelen of dia’s overzetten naar dvd, usb of hard-disc Foto Foka - Kerkstraat 8Deurne Tel: 0493-353102

Gebruikte banden vanaf €25,00 incl. montage en balanceren.

Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne Tel. 06-53926499

FUNCTIE OMSCHRIJVING

Je maakt onderdeel uit van het Verkoopteam en je werkt nauw samen met collega s van onder andere transport; De functie bestaat uit taken activiteiten en verantwoordelijkheden die betrekking hebben op order-/voorraadadministratie verkoop en marketing; Je bent de spil tussen klant accountmanagers transport en financiële administratie; Je staat veelvuldig in contact met de accountmanagers en (inter-)nationale klanten Je bent het eerste aanspreekpunt als het gaat om orders en verzorgt daarnaast de administratieve verwerking hiervan

WIJ VRAGEN:

Een enthousiaste aanpakker met communicatieve vaardigheden die zich verantwoordelijk voelt voor zijn/haar werk en houdt van initiatief nemen; Een commerciële instelling en dat je snel kunt schakelen tussen werkzaamheden; Een afgeronde opleiding op MBO+/HBO niveau (bijv Bedrijfseconomie); Een goede beheersing van de Engelse taal Duits is een pré

INTERESSE?

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Containers en/of grondverzet. Raijmakers-Leenen levert het. Tel. 0493-490152.

Auto met APK vanaf €450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/0620778602 ww.twanvanhout.nl

W I J B I E D E N :

Een warm welkom met een goed inwerktraject; Marktconform salaris in overeenstemming met leeftijd en ervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden; Een uitdagende functie bij voorkeur fulltime; Een baan in een sterk groeiend bedrijf met toekomstperspectief en ontwikkelingsmogelijkheden

Voor meer informatie kun je terecht bij Marlèn Sanders te bereiken op 0492 33 24 00

Stuur je CV/motivatie uiterlijk 12 februari naar P&O@thwanvangennip nl Benieuwd naar meer informatie over ons bedrijf? Ga naar www thwanvangennip nl Tip bekijk onze bedrijfsfilm voor een 1e indruk en kom je voor een 2de indruk een kop koffie drinken? Eindje 6 5715 PK Lierop

Drukwerk & Verspreiding

Verkoopmedewerk(st)er zaterdag

Ben jij degene die ons team komt versterken en sta je open om alles te leren? Van het ambachtelijke product tot in de winkel onze klanten adviseren in hun keuze.

Ben jij minimaal 16 jaar, flexibel inzetbaar, spontaan, klantvriendelijk en bereid je handen uit de mouwen te steken?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bel, mail of loop binnen voor meer info: 0493-691696 info@slagerijvankemenade.nl Emmastraat 16, 5721 HB Asten

Een uitdagende en verantwoordelijke functie, waarbij je het gehele orderproces van onze planten verzorgt Acqu sit e naar aan e ding van deze vacature wordt n et op pr js geste d Bij Thwan van Gennip telen en verkopen we kwalitatief hoogwaardige aardbeien- asperge- frambozen- en bramenplanten en telen we aardbeien frambozen en bramen voor de (inter-)nationale markt
Administrateur Vacature: Meer informatie: www.raijmakers.nl 0493 - 49 01 52 Ben je geïnteresseerd, dan kun je telefonisch contact opnemen met Esther Raijmakers, onder nummer 0493-490152. Per email naar esther@raijmakers.nl of schriftelijk naar Raijmakers Someren BV, Postbus 44, 5710 AA Someren. Wie vervangt onze Rian? Je bent verantwoordelijk voor de verwerking van de financiële administratie voor het gehele concern Raijmakers B.V.
Aanleveren/ verwerken gegevens t.b.v. salarisbetalingen
Verzorgen van aangifte omzetbelasting
Opstellen van concept jaarverslagen
Affiniteit met automatisering
Contacten onderhouden met accountant-belastingdienst + UWV
Onderhouden van verzekeringsportefeuille Wat wij van
• MBO+ /HBO werk- en denkniveau • Aantal jaren werkervaring • Ervaring met Microsoft Office • Je vindt het leuk om in een klein team te werken Fulltime
Wij zijn op zoek naar een: CUSTOMER EXPERIENCE MEDEWERKER
jou vragen
Je staat onze klanten enthousiast
zowel telefonisch
informeert
vindt
administratieve behandeling
Guardian produceert bevestigingsmaterialen voor
platte daken. Maar we doen meer. Guardian verbindt; onze marktpartners, expertise én producten aan vraagstukken.
Scan de QR-code en bekijk de volledige vacature:
www.dasmediacentrum.nl

Waarom winterbanden?

Veel veiliger door maximale grip Waarom zijn winterbanden zo belangrijk? Hebben ze alleen nut in de sneeuw, of ook op een nat Nederlands wegdek, als het een graadje of 5 boven nul is?

Winterband versus zomerband Wat doet een winterband onder winterse omstandigheden beter dan all seasonbanden en zomerbanden?

De ANWB adviseert iedereen die de auto in de winter dagelijks gebruikt en/of op wintersport gaat, te kiezen voor winterbanden. Winterbanden zijn in veel landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden. Op winterbanden wordt je remweg op een besneeuwde weg korter. En een besneeuwde bergpas

beklimmen wordt met deze banden een stuk eenvoudiger omdat ze meer grip bieden. Dat heeft te maken met de (zachtere) rubbersamenstelling en een aangepast profiel. Winterbanden bieden meer grip dan zomerbanden zodra de temperatuur zakt onder de vanaf 7 graden Celsius, ook op een nat wegdek. Dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor.

Ga niet met zomerbanden de weg op bij (verwachte) sneeuw of ijzel. Onder droge of regenachtige omstandigheden kun je in de winter ook met zomerbanden veilig de weg op. Dan volstaat het aanpassen van snelheid en de volgafstand om veilig te rijden.

Bron: ANWB

Autoschade: wij werken voor ALLE verzekeringsmaatschappijen www.opelnijs.nl - NIEUWE EN GEBRUIKTE BANDEN- VELGENBanden vanaf €25 gemonteerd Afspraak maken? 06-11859717 Brouwer 6 - 5711 LD Someren info@bandenhandelberkvens.nl www.bandenhandelberkvens.nl * Ook restauratie reparatie klassiekers GRATIS OPHAALSERVICE* Bel 06-11 00 70 26 Hoog Vaartje 8 • Someren-Eind * vraag naar de voorwaarden WWW.DAMENMOTOREN.NL Ook adverteren op Autonieuws? Bel 06-20737257.

Koning Winter in Someren

De laatste restanten van de sneeuw die de afgelopen week viel, zijn inmiddels weer weg. De landschappen zijn gewoon weer groen, de daken niet meer wit en de sneeuwpoppen gesmolten. In de korte tijd dat het even wit was in de gemeente trokken onze lezers er op uit om mooie plaatjes te schieten. En dat waren er flink wat. Onze mailbox werd overspoeld met mooie sneeuwfoto’s, waarvoor dank!

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 26 januari 2023 11 PB
Vermaak in de sneeuw. (Foto: Hetty Kanters) Het Keelven. (Foto: Rian van Breugel) (Foto: Monita van de Kruijs) (Foto: Ivonne Fuhren-van de Kerkhof) (Foto: Louis van Ooijen) Schotse hooglanders. (Foto: Rian van Breugel) (Foto: Cenzie Spetgens) (Foto: Camiel Tromp)

Green Specialties Holland heeft zich gespecialiseerd in het telen en verwerken van Spinazie, Rucola en Babyleaf

De biologische en traditionele producten worden geteeld in de vollegrond door ons eigen teeltbedrijf

De gewassen worden na oogst verwerkt in ons eigen verwerkingsbedrijf tot panklare producten voor diverse supermaktketens en horecaleveranciers

Ben jij of ken je iemand die nog op zoek is naar een leuk bijbaantje voor in het weekend en de vakanties?

Wij

van Snackpoint Center Snacks

zijn op zoek naar 2 weekend/vakantiekrachten ter uitbreiding van ons team en 1 parttime ca. 25 uur per week.

Voordelen:

- Hele goede verdiensten, als 15 jarige krijg je al meer dan € 8,25 per uur. Ook ouder dan 15 jaar ben je van harte welkom.

- Openingstijden van 10.00 t/m 18.30 uur, later beginnen is vaak ook mogelijk.

- Je wordt opgehaald en thuisgebracht

- Veel variatie

- Leuke collega’s

- In principe ben je verzekerd van een baan tot het eind van je studie.

Bij interesse bel of mail naar: Jolanda Lamers 06-41349241 of Jan van Vroonhoven 06-51056531 / jvroonhoven1965@kpnmail.nl

Poetshulp gezocht bij Buro 3!

Voor ons nieuwe kantoor op de Ommelseweg 44a in Asten. In het weekend of 's avonds voor minimaal 2 uur per week. Bel je ons op 0493-846771 (tijdens kantoortijden).

In opdracht zoeken we

edrijf

Taken

Laat me jou helpen bij het vergroten van je naamsbekendheid en het verhogen van je verkopen! en het verhogen

Laat me jou helpen bij het vergroten van je naamsbekendheid en het verhogen van je verkopen!

www.dasmediacentrum.nl De Lokale Verbinder

www.dasmediacentrum.nl De Lokale Verbinder

In opdracht zoeken we Bedrijfsleider zeugenhouderij/aspirant bedrijfsleider

Bedrijfsleider zeugenhouderij/ aspirant bedrijfsleider

Het bedrijf

en modern SPF zeugenbedrijf met +2000 zeugen, gelokaliseerd op de grens tussen Brabant en Limburg. deze locatie zijn geen speenbiggen/vleesvarkens aanwezig. Alle faciliteiten die bij een modern zeugenbedrijf horen zijn aanwezig.

Een modern SPF zeugenbedrijf met +2000 zeugen, gelokaliseerd op de grens tussen Brabant en Limburg. Op deze locatie zijn geen speenbiggen/ vleesvarkens aanwezig. Alle faciliteiten die bij een modern zeugenbedrijf horen zijn aanwezig.

Taken:

In opdracht zoeken we

Bedrijfsleider zeugenhouderij/aspirant bedrijfsleider

- Jij wordt meewerkend bedrijfsleider met 4 personeelsleden die je aanstuurt.

Het bedrijf

Jij wordt meewerkend bedrijfsleider met 4 personeelsleden die je aanstuurt - Je bent schakel tussen stal, personeel, voorlichters en bedrijfseigenaar. Elk personeelslid heeft eigen onderdeel op het bedrijf waar hij/zij verantwoordelijk voor is, jij bent de spin in het web. Doelstellingen bepaal je samen in overleg met bedrijfseigenaar en andere medewerkers. De dagelijkse werkzaamheden stuur je volledig zelfstandig aan

- Je bent schakel tussen stal, personeel, voorlichters en bedrijfseigenaar. Elk personeelslid heeft zijn eigen onderdeel op het bedrijf waar hij/zij verantwoordelijk voor is, jij bent de spin in het web.

Een modern SPF zeugenbedrijf met +2000 zeugen, gelokaliseerd op de grens tussen Brabant en Limburg. Op deze locatie zijn geen speenbiggen/vleesvarkens aanwezig. Alle faciliteiten die bij een modern zeugenbedrijf horen zijn aanwezig.

Wat we vragen:

Taken:

- Doelstellingen bepaal je samen in overleg met bedrijfseigenaar en andere medewerkers.

- De dagelijkse werkzaamheden stuur je volledig zelfstandig aan.

Je bent bedrijfsleider, of je bent al enkele jaren in de varkenshouderij aan het werk en je vindt zelf klaar bent voor de volgende stap.

- Jij wordt meewerkend bedrijfsleider met 4 personeelsleden die je aanstuurt

Wat we vragen:

Communicatief vaardig en vlot Nederlands sprekend. Jij streeft naar het resultaat alsof het je eigen bedrijf is

- Je bent schakel tussen stal, personeel, voorlichters en bedrijfseigenaar. Elk personeelslid heeft zijn eigen onderdeel op het bedrijf waar hij/zij verantwoordelijk voor is, jij bent de spin in het web.

- Doelstellingen bepaal je samen in overleg met bedrijfseigenaar en andere medewerkers.

- De dagelijkse werkzaamheden stuur je volledig zelfstandig aan

Wat we vragen:

- Je bent bedrijfsleider, of je bent al enkele jaren in de varkenshouderij aan het werk en je vindt dat je zelf klaar bent voor de volgende stap.

- Communicatief vaardig en vlot Nederlands sprekend.

- Jij streeft naar het resultaat alsof het je eigen bedrijf is.

- Je bent bedrijfsleider, of je bent al enkele jaren in de varkenshouderij aan het werk en je vindt dat je zelf klaar bent voor de volgende stap.

- Communicatief vaardig en vlot Nederlands sprekend.

Aanbod:

- Jij streeft naar het resultaat alsof het je eigen bedrijf is

Marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden. Werken bij een gezond, modern bedrijf Vrijheid en zelfstandigheid om de taken in te vullen Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Aanbod:

- Marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden.

- Werken bij een gezond, modern bedrijf.

- Marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden.

- Vrijheid en zelfstandigheid om de taken in te vullen.

- Werken bij een gezond, modern bedrijf

- Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

- Vrijheid en zelfstandigheid om de taken in te vullen

- Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Interesse in deze functie? Stuur een mailtje met CV en motivatie naar administratievp@daczuidoost.nl vanzelfsprekend Heb je vragen, neem dan rechtstreeks contact op met Diedrich Hendrickx Tel 06-30996030

Interesse in deze functie? Stuur een mailtje met CV en motivatie naar administratievp@daczuidoost.nl, discretie is vanzelfsprekend Heb je vragen, neem dan rechtstreeks contact op met Diedrich Hendrickx Tel 06-30996030

Interesse in deze functie? Stuur een mailtje met CV en motivatie naar administratievp@daczuidoost.nl, discretie is vanzelfsprekend. Heb je vragen, neem dan rechtstreeks contact op met Diedrich Hendrickx Tel 06-30996030.

P R O D U C T
K
T
Kom jij ons V E R S T E R K E N A C H T E R B R O E K 2 6 - 5 7 1 5 B M L I E R O P
Z
www greenspecialties nl/vacature/ vacature@vdeinden nl 0492 33 1999 Gezocht Aantrekkelijk salaris W E B I E D E N S O L I C I T E R E N Heb je interesse neem dan contact met ons op Voor meer informatie scan de QR-code Een jong, dynamisch en enthousiast team Een modern en innovatief bedrijf
I E M E D E W E R K E R
W
A L I T E I T S M E D E W E R K E R
E A M
T
E
E L T M E D E W E R K E R
A T E R D A G M E D E W E R K E R
Professionele vakverven Schilderwerken Belleweg 11, Someren Tel 0493-440 788 * Professionele verf * Kwaliteit & Betaalbaar * Ook voor particulier Info: www.hetverfhuis.com Openingstijden: Ma 10:30 – 17:30 Di t/m Vr 9.00-17.30 Za 9.00-13.00 Bolle Akker 7 5761 RW Bakel 0492-552685 info@vandijkrioolservice.nl www.vandijkrioolservice.nl STEVENS Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos De Televisie Specialist met een verrassend lage prijs! Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL) Tel. 0031 (0)495 49 36 16 www.stevensbudelschoot.nl UW (O)LED-TV ADRES! ACTIEPRIJZEN!! Kijk op onze internetsite! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV
Thomas Koppens, keurslager Kerkstraat 30, Someren, tel. 0493-491437 www.koppens.keurslager.nl info@koppens.keurslager.nl Elke week verrassende aanbiedingen Keurslager Thomas Koppens, Verstand van Lekker Vlees Wij zijn op zoek naar: Verkoopmedewerker(s) Voor zaterdag vanaf 15 jaar Verkoopmedewerker(s) Minimaal 18 uur Schoonmakers Door de week na school en in het weekend vanaf 15 jaar

Grootschalige bouw- en verhuisplannen in Asten

ASTEN - Een kleine stoelendans in het centrum van Asten: supermarkt Aldi verhuist naar het pand van Berkvens Wooncentrum, dat op diens beurt een nieuwe locatie zoekt. Op de huidige plek van de Aldi moet vervolgens grootschalige woningbouw komen.

Zo klinken althans de plannen, waaraan achter de schermen al een tijdje wordt gewerkt. De Aldi is tenslotte op zoek naar een nieuw pand en kwam zo’n twee jaar terug daarom bij Berkvens Wooncentrum uit. “Daar stonden we niet meteen om te springen, maar naarmate de tijd vorderde zagen we het steeds meer als een kans. Zelf dachten we namelijk ook al over onze toekomst na”, zegt Bart Berkvens van het Wooncentrum.

Bijdetijdse locatie

Want de huidige accommodatie aan het Floraplein is aan een stevige opknapbeurt toe. Zo moet de bovenverdieping op de schop en vraagt duurzaamheid eveneens

om een flinke investering. Denk aan isolatie, ledverlichting en zonnepanelen. Al met al viel het kwartje zo naar een nieuwe start op een bijdetijdse locatie elders. “Idealiter in Asten, maar Someren behoort ook tot de mogelijkheden. Al hebben we een sterke voorkeur voor Asten: we zijn een Astens bedrijf met Astense mensen.” De Aldi heeft recent het huidige pand aan het Floraplein aangekocht, al huist het Woon -

Alzheimer Café over dementie en muziek

ASTEN - Een luchtig thema dit keer bij het Alzheimer Café Peelland: dementie en muziek. Daarover gaan bezoekers op dinsdag 7 februari het gesprek aan. Ook is muziektherapeut Frédéric Philippi te gast.

Na een avond over dementie en financiën, afgelopen januari, staat er 7 februari dus weer een nieuwe bijeenkomst op de rol. In dienstencentrum De Beiaard in Asten buigt gespreksleider Hannie Derksen zich samen met muziektherapeut van Savant Zorg Frédéric Philippi over het thema dementie en muziek.

Herinneringen

Want muziek heeft invloed op ge-

drag en emoties. Het ontspant en zorgt voor afleiding, haalt herinneringen naar boven en het verbindt. Daarom wordt behandeld hoe muziek in de thuissituatie van mensen met dementie kan worden ingezet. Na de pauze is er tevens ruimte voor het stellen van vragen vanuit het publiek. Het Alzheimer Café is dinsdag 7 februari vanaf 19.00 uur geopend, het programma duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

De Combinatie gastheer voor jeugdschakers

ASTEN/SOMEREN - Schaakvereniging De Combinatie uit Asten was afgelopen zondag gastheer voor de voorronde van het school-schaakkampioenschap. Basisschool D’n Bogerd uit Deurne kwam als winnaar uit de bus.

Het betrof het schoolkampioenschap van district Helmond waaraan vijf viertallen deelnamen. Het team van D’n Bogerd uit Deurne bleef het hele toernooi ongeslagen en eindigde

met acht punten op een stevige eerste plaats. De twee Somerense teams die deelnamen eindigden als vierde (Leerrijk) en als vijfde (De Ranonkel). Omdat er per school maar één team mag deelnemen aan de Brabantse kampioenschappen, krijgt Leerrijk uit Someren het derde te vergeven ticket. Daarom vertrekken d’n Bogerd, ‘t Einder en Leerrijk op 16 april naar Oosterhout om daar te strijden om het Brabant kampioenschap.

centrum daar voorlopig nog wel even. Laatstgenoemde huurt nu dus tijdelijk van de Aldi. De realisatie van het totaalplan neemt sowieso nog enkele jaren in beslag.

Enthousiast

Maar de Aldi, het Wooncentrum én de gemeente zijn in ieder geval enthousiast. De drie zien een totaalplan met alleen maar voordelen, waarbij op diverse locaties een duidelijke kwaliteitsverbete-

ring ontstaat.

meente en het college van B en W van Asten is in principe bereid daaraan mee te werken. Wel is dit alles nog maar de start. “Voor zowel de huidige Aldi-locatie aan de Julianastraat als de nieuwe locatie aan het Floraplein is een bestemmingplanherziening nodig. Hiervoor worden de benodigde procedures opgestart en doorlopen. Onderdeel daarvan is een dialoog met de omgeving welke naar verwachting op korte termijn zal plaatsvinden”, aldus een gemeentewoordvoerder, die daarom nog geen concreet tijdspad kan schetsen.

Aldi heeft recent het pand van Berkvens Wooncentrum aangekocht

Aantrekkelijke woningbouw

Duidelijk is wel dat de gemeente kansen ziet voor ‘aantrekkelijke’ woningbouw op de huidige Aldilocatie. Hoe die er precies uit moet komen te zien is vooralsnog onduidelijk.

Eerder presenteerde de supermarkt haar plannen aan de ge-

En dat geldt eveneens voor de panden grenzend aan de Aldi, zoals Vispaleis Jos Faro en kapsalon Vana, worden die ook bij de plannen betrokken? “Ook dat is nog niet bekend, dat moet nog ontwikkeld worden.”

Baby Spa Someren opent deuren

ZAKENNIEUWS - Sinds afgelopen maandag kunnen de mensen in de gemeente Someren terecht bij een heuse baby spa. In Someren-Heide aan de Eggendreef 23 opende Baby Spa Someren maandag haar deuren.

Eigenaresse Malou Geelen is trots. Samen met haar vriend verbouwden zij de afgelopen maanden hun inpandige garage tot een mooie, warme ruimte waar ouders met de baby naartoe kunnen. In de baby spa kunnen ouders langskomen met hun kleintje vanaf 4 weken tot 16 maanden om te floaten, en om te leren hun baby te masseren. Malou: “Dit is niet alleen een leuk en bijzonder uitje om de band te versterken, het heeft nog veel meer voordelen. Met hydrotherapie (floaten) bootsen we namelijk het gevoel in de baarmoeder na. Een baby heeft veel meer bewegingsvrijheid in het water wat goed is voor de spierontwikkeling. Daarnaast zorgt massage en floaten ook voor bijvoorbeeld verlichting van krampjes en is het goed voor het slaapritme.”

Een baby die aan floaten doet. Sinds afgelopen maandag kunnen de mensen in de gemeente Someren terecht bij een heuse baby spa.

Malou, die ook nog leefstijlcoach

is, heeft ruim zeven jaar ervaring in de kinderopvang, dus de affiniteit met baby’s is dan ook zeker aanwezig. “Naast dat ik dus pedagogisch werker ben geweest in de kinderopvang ben ik ook opgeleid tot docent babymassage en ben ik gecertificeerd babyspecialist. Ik ben me er bewust van dat ik met het meest kostbare bezit van papa’s en mama’s in aanraking kom en wil daarom de beste begeleiding bieden”, zegt Malou. De trotse eigenaresse kijkt ernaar uit om heel veel baby’s met hun mama’s en/of papa’s te mogen verwelkomen bij haar kindje Baby Spa Someren. Malou: “Ik word er enorm blij van wanneer ik iets kan betekenen voor een ander en ouders en hun kleintje een uniek moment van ontspanning kan ver-

zorgen. Want het is niet alleen genieten voor de baby, maar zeker ook voor ouders om hun kleintje zo te zien.” Naast floaten en de massages zijn er ook super leuke cadeautjes en cadeaubonnen van de spa te koop. Malou: “Leuk voor kraamvisite of gewoon voor jezelf. Stuur gerust een berichtje als je eens wilt komen kijken.”

Op de website www.babyspasomeren.nl vind je alle informatie over Baby Spa Someren. Je kunt daar ook gemakkelijk online je sessie inboeken. floaten en massage zijn uiteraard samen en los van elkaar te boeken. Ook kun je gaan voor een spa date wanneer bijvoorbeeld een zus of vriendin ook een kleintje heeft. Dit is voor baby’s tot maximaal 4 maanden.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 26 januari 2023 13 PB
‘Idealiter blijven we in Asten, maar Someren behoort ook tot de mogelijkheden’
‘De huidige accommodatie aan het Floraplein is aan een stevige opknapbeurt toe’
Supermarkt Aldi is momenteel nog gevestigd aan de Julianastraat in Asten. (Foto: Hein van Bakel)
‘Het is niet alleen genieten voor de baby, maar zeker ook voor ouders om hun kleintje zo te zien’

Jansen Beton zoekt nieuwe collega’s

Werken bij Vereijken Kwekerijen

Vereijken Kwekerijen is gespecialiseerd in het kweken en verpakken van de smaakvolle Tasty Tom trostomaten. Dit doen we op zes teeltvestigingen, twee productiehallen en een bedrijfsbureau verspreid over Noord-Brabant en het Westland, waar deze trostomaten het hele jaar door geteeld en verpakt worden.

Vacatures

• HR-Manager Beek en Donk (Fulltime)

• Teamleider Technische Dienst Aarle-Rixtel (Fulltime)

• Teamleider Aarle-Rixtel (Fulltime)

Wat bieden wij?

Bij ons werk je in een echt familiebedrijf met een no-nonsense cultuur. Je krijgt de ruimte om jouw ideeën te delen en veel doorgroeimogelijkheden, om te doen waar jij goed in bent. Wat je opleiding of specialisme is, vinden we minder relevant. Als je de juiste drive maar hebt. Dat is een baan om op te bouwen!

Over A. Jansen B.V.

Scan!

• Teeltmanager Heusden (Fulltime)

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Solliciteer dan direct! Scan de QR-code voor

www.vereijkenkwekerijen.nl/werken-bij

HVL GAAT VERDER Ga je mee?

Met meer dan 80 collega’s maken wij bij HVL producten van metaal in de breedste zin van het woord: van eenvoudig halffabricaat tot een complexe machine.

Maar, wat maakt HVL nu zo bijzonder?

Wij hebben alles onder één dak: engineering, profiel- & plaatwerk, kanten, monteren, verspanen, lassen en assemblage.

De metaalindustrie een vieze werkomgeving?

Niet bij HVL, wij streven naar een schone en opgeruimde werkomgeving.

Een familiebedrijf met Brabantse gezelligheid!

En nog veel meer, neem vooral een kijkje op onze website… Operator buislaser

Om deze groei te realiseren, hebben wij jou nodig! Ben, of ken jij een van de volgende vakspecialisten (in spé)?

Nog geen ervaring, maar wel interesse? Geen probleem, wij leiden je op!

Zit je nog op school en zoek jij werk voor in de avonduren, op zaterdag of tijdens vakantie? Ook dat is mogelijk bij HVL. Zit

Interesse? Ga met ons mee! Bezoek onze website en neem contact met ons op.

0492-342152 | Willige Laagt 14, Liessel | werken@hvlmetaal.nl | www.hvlmetaal.nl/werken-bij-hvl
• CNC kanter / zetter • Lasser RVS
Lasser staal Medewerker expeditie
Medewerker montage
Plaatwerker
Werkvoorbereider
Betonmixer Chauffeurs CE Kraanmachinist Betonpompmachinist Jansen Beton is onderdeel van A. Jansen B.V. Wij bieden al ruim 50 jaar duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van infra, recycling en beton. Check onze vacatures én ervaringen van medewerkers op www.werkenbijajansenbv.com of scan de QR-code.

Voor de tiende keer kunstenaars tussen het groen

GELDROP - Voor de tiende keer wordt ‘Kunstenaars tussen het Groen’ gehouden. GroenRijk Geldrop is gastheer voor het evenement op zondag 29 januari van 11.00 tot 17.00 uur.

Twaalf exposanten laten uiteenlopende kunstwerken zien en sommigen zijn tijdens deze dag ook aan het werk. De jubileum editie wordt om circa 14.30 uur feestelijk geopend. Laat je inspireren door een groep veelzijdige kunstenaars in het decor van het tuincentrum. Tijdens deze dag presenteren zich de volgende kunstenaars: Jos Leurs, Henri Hess, Frank Guitjens, Johan van den Broek, Frans Manders, Eva Sanders, Hans van Asch en Henri’s Art Sale. Naast

de kunstenaars zijn ook de galeries Pennings Foundation uit Eindhoven en SHE Art Gallery uit Nuenen aanwezig. Cursisten van De Wiele, huis voor creatieve expressie uit Geldrop, tonen de veelzijdigheid van de opleiding. Het Vloeibaar Genot en Van Hooff Culinair versspecialisten, beide uit Heeze, omlijsten smaakvol deze dag. Van harte welkom en vrije toegang bij tuincentrum GroenRijk Geldrop, Zwembadweg 6

Geslaagde zàonikaovend De Meerpoel

Na een afwezigheid van twee jaar had de zaal er weer ouderwets zin in en dat bleek al meteen tijdens de eerste tonprater, Dirk Kouwenberg, die als Janus Blond 0011 op het podium verscheen. Dirk, dit jaar nog winnaar van de publieksprijs bij het Brabants Kampioenschap tonpraten, nam de zaal mee in zijn avonturen als geheim agent. In hoog tempo werden veel (woord)grappen afgevuurd, waardoor de zaal goed opgewarmd werd. Daarna was het de beurt aan Joep de Wildt, debutant op het Meerpoelpodium, maar zeker geen onbekende in Tonpratersland: in 2020 won hij met zijn buut ‘De Kleinzoon’ nog de zilveren narrenkap op het Keijebeiters kletstoernooi in Helmond. Met deze zelfde buut vertelde hij de zaal over zijn jeugd en vooral de herinneringen die hij aan zijn opa had. Daarbij zocht Joep meerdere keren de interactie met het publiek, hetgeen enthousiast werd begroet vanuit de zaal. Vervolgens kon het publiek genieten van ‘Efkes tot hier’, uitgevoerd door de eigen Prinsengarde van De Meerpoel. Zij blikten terug op afgelopen jaar, waarin we van de ene crisis in

Natuurfilm ‘Landschap zonder grenzen’

ASTEN/SOMEREN - In het IVN-gebouw aan de Stulp in Asten vindt donderdag de vertoning plaats van de natuurfilm ‘Landschap zonder grenzen’.

De film gaat over het gebied Kempen Broek. Dit gebied is de aaneenschakeling van natuurgebieden op de grens van België en Nederland tussen Weert en Maaseik. Wijlen Jan Bovendeerdt uit Stramroy en leden van de videogroep HCC uit Helmond maakten een bijzondere film over dit gebied. In de film komen onder andere de volgende gebieden aan de orde: het Weerterbos met de edelherten en vlinders, De Krang met zijn insecten en boomkikkers in de beekdalen, De Luysen met zijn bijzondere natuur rond de voormalige visvijvers en Loozerheide met runderen, de aparte natuur rondom de zinkfabriek en de architectuur van Budel-Dorpplein. Natuur en cultuur komen in deze 1,5 uur durende film in beeld. De film is opgenomen en gemaakt in 4K/ UHD (= 4xHD), dat een zeer hoge beeldkwaliteit garandeert. Aanvang is om 20.00 uur, de entree is gratis met als regel ‘vol is vol’.

Handbaldames strijdend ten onder

SOMEREN

In een drukke sporthal zag het publiek de dames van Handbal Someren knokken voor wat ze waard waren. De omstandigheden waren op voorhand niet ideaal voor de Somerense vereniging. Zo wisten zij dat ze de wedstrijd zouden beginnen met slechts 1 spelerswissel en 1 keeperswissel. Toch ging het lange tijd gelijk op. Na de 7-7 liep het iets minder en liep Habo uit naar een 10-15 ruststand. In de

de andere stortten. Zo kwamen onder andere de klimaatcrisis, energiecrisis en zelfs de penaltycrisis aan bod. Ook werd de lokale bestuurlijke crisis benoemd, waarbij de Somerense politiek niet geheel ongeschonden uit de strijd kwam. Niet veel later verzorgde het cabaretduo ‘Wissiknie’ een muzikaal intermezzo. Zij namen de zaal mee in hun vakantieplannen, maar ook in hun geldproblemen en hun zoektocht naar een baan. Hierbij lukte het hen om de hele zaal op te laten staan van hun stoelen en vrolijk mee te laten dansen.

Ten slotte had Hans Keeris, alias ‘De Geheelonthouder’ de eer om de avond af te sluiten. Vorige

maand heeft Hans het Brabants Kampioenschap tonpraten nog gewonnen, maar het is maar de vraag of hij dat zelf nog weet. Hans lijdt namelijk aan geheugenverlies en zijn geheugen laat hem dan ook regelmatig in de steek. Hij bleek wel een ideale afsluiter die met veel scherpe en diepzinnige grappen zorgde voor de spreekwoordelijke kers op de taart. Na afloop werd er, onder aanvoering van Prins Daan I en zijn Prinses Linda, nog lekker gekletst en gefeest in de zaal. De Meerpoel kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste avond. Voor de voorstellingen van 27 en 28 januari zijn nog kaarten te verkrijgen via de website van de Meerpoel.

Whiskyproeverij bij café ‘t Spektakel

tweede helft scoorden de ploegen om en om. “Ons doel van vandaag werd goed in de praktijk gebracht. We speelde lange aanvallen en gaven weinig ruimte tot breaks”, aldus Aspers. Het resulteerde in de eindstand van 22-27.

Ook de heren kwamen in actie. Zij konden tegen de nummer één van de competitie, Dynamico, geen vuist maken: 33-25.

Zaniken in Someren-Eind

ASTEN – Terug van weggeweest: de whiskyproeverij bij café ‘t Spektakel in Asten. Komende zondag kunnen gasten onder begeleiding van Rob Berkers een breed assortiment aan whisky uitproberen. Na afloop wordt de ‘Spektakel Whiskykenner 2023’ uitgereikt.

Rob Berkers van Vinyo mag met recht deskundige begeleiding heten. Hij schotelt zijn gasten zondag zeven verschillende whisky’s voor, met tussendoor ook een hapje. Voor de beste proever ligt er ook nog een mooie erkenning in het verschiet: die krijgt namelijk de titel ‘Spektakel Whiskykenner 2023’ uitgereikt, én hij of zij

mag een van de vooraf geproefde whisky’s mee naar huis nemen. Inschrijven voor de whiskyproeverij kan tot uiterlijk vrijdag aan de bar en per mail via info@ hetspektakel.nl. De proeverij gaat om 14.00 uur van start, kosten bedragen 20 euro per deelnemer.

Livemuziek

Het programma wordt afgesloten met een optreden van de Italiaanse band Emir Trerè & the Sugar Daddies. Zij brengen een mix van country, honky tonk en rockabilly. Kortom dansplezier gegarandeerd. Entree voor de band is inbegrepen bij de whiskyproeverij. Gasten die enkel voor de band komen, betalen 5 euro entree.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 26 januari 2023 15 PB
SOMEREN - Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren kon afgelopen vrijdag na twee jaar eindelijk weer een zanikavond organiseren. Met een bomvol programma met grote namen werd er direct goed afgetrapt. Hans Keeris, Brabants kampioen tonpraoten, was ook aanwezig tijdens de zàonikaovend van De Meerpoel. (Foto: Eric Driessen/Siris) - De handbaldames van Handbal Someren zijn er niet in geslaagd hun eerste thuiswedstrijd van 2023 te winnen. In de Postel ging de ploeg van Frits Aspers met 22-27 onderuit tegen de nummer twee van de competitie, Habo. Ook bij De Plattevonder was het weer lachen geblazen tijdens de zanikavond en middag. Vele zanikers passeerden de revue, waaronder Michiel Vereijken als Flugel Babe. (Foto: Nannie van Hoof) Jos Leurs is een van de exposanten die hun werk tonen bij Kunstenaars tussen het Groen. Gasten krijgen zeven verschillende whisky’s voorgeschoteld, met tussendoor ook enkele hapjes.

Je moeder blijft je moeder, Zo eigen en vertrouwd.

Je wilt haar niet graag missen, Omdat je van haar houdt.

Maar eens dan komt de dag, Dat je haar moet laten gaan.

Je verstand zegt dat het goed is, Maar in je ogen blinkt een traan.

Verdrietig maar zeker vervuld van mooie en fijne herinneringen hebben wij afscheid moeten nemen van ons mam en onze lieve oma en overgrootmoeder,

Mia Smits Scheijven Echtgenote van Gerard

Smits †

I Nederweert, 22 januari 1935 † Someren, 22 januari 2023

Johan en Marianne Smits-Smits

Rosemarie en Eddie, Linde Jannick en Marlieke

Eveline en Adam

Guus en Pepie Smits-Peerlings Guus

Pepie ª en Nick, Anna

Lia en Huub de Lau-Smits

Harry en Yvon Greetje en Wessel, Billie Els en Kaj

Connie en Robert ten Barge-Smits

Harm en Nikki, Logan

Manouk en Bart, Gijs en Fos

De afscheidsdienst vindt plaats op zaterdag 28 januari om 11.30 uur in uitvaartcentrum Berkendonk, Meanderlaan 1, 5704 KW Helmond.

Ik heb genoten omdat ik met jullie mee mocht doen.

Geen berg was te hoog voor hem hij heeft alles bereikt wat hij wilde maar uiteindelijk werd een kiezeltje hem fataal.

Freddy Pelzer

* Asten, 9 juli 1964 † Deurne, 19 januari 2023

Zus: Elly

Je hebt je moeder niet verloren, daarvoor gaf ze te veel Wat ze zei blijf je horen, van wat je bent is zij een deel Je komt haar overal tegen, in wat je doet en wat je laat Ze was en blijft voor ons een zegen, waarvan het spoor steeds verder gaat

Dankbaar en blij voor een lang en prachtig leven, nemen wij nu afscheid van ons mam, schoonmoeder, oma en omi

Miet Driessen-Haasen

echtgenote van Toon Driessen †

Zij overleed in de leeftijd van 90 jaar. Petra en Wim Lizan Jeroen en Lennie Moniek en Pim, Essie

Hans

Rian en Albert

Laura en Toby, Chantal en Bart, Siem Sandra en Desley, Novin

Bakel, 19 januari 2023

Hospice “De Populier”

Hooidries 21, 5725 BZ Asten-Heusden

De afscheidsdienst heeft plaatsgevonden op woensdag 25 januari in de H. Antoniuskerk te Asten-Heusden. Aansluitend hebben we haar, in besloten kring, begeleid naar haar laatste rustplaats, bij ons pap, op het parochiekerkhof.

Een speciaal woord van dank aan de thuiszorg van de “Zorgboog” en aan het personeel en vrijwilligers van hospice “De Populier” voor alle aandacht en zorg die zij aan ons mam hebben gegeven.

Afscheid nemen is niet loslaten, het is een andere manier van vasthouden.

Bedroefd maar trots op wie hij was, hebben wij toch nog onverwachts afscheid moeten nemen van mijn lieve man, ons pap en opa

Wiel van Oosterhout

echtgenoot van Francien van Oosterhout-van Meel

Liessel, 16 augustus 1940 Helmond, 17 januari 2023

Francien Margit

Jan Willem † Veronique en Pieter Thijs en Vera, Wout

Correspondentieadres

Hoofdstraat 65 G 5757 AK Liessel

Wij hebben op maandag 23 januari in besloten kring afscheid genomen waarna we hem hebben terug gegeven aan de natuur. Wiel heeft een plekje vlakbij de motorcrossbaan op Hoeve Ruth.

Hartelijk dank voor de warme blijken van medeleven, dit doet ons goed. Een speciaal woord van dank aan de medewerkers van Zorgboog De Pannehoeve Helmond.

Woorden zullen niet in staat zijn om alle gevoelens weer te geven zoals ze bedoeld zijn. Diep bedroefd, maar dankbaar voor alles wat zij voor ons heeft gedaan, delen wij u mede dat wij vrij plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve en zorgzame moeder, lieve oma, overgrootoma, zus, schoonzus en tante

Mia Adriaans - Aldenzee

echtgenote van

Ties Adriaans 4

Correspondentieadres: Elly Pelzer Floralaan 4A 5721 CV Asten

Het afscheid heeft in besloten kring plaats gevonden op 25 januari.

Vrolijk kwam je in ons leven Heel stilletjes ben je weggegaan Rust zacht lieve jongen

Freddy Pelzer

We hadden hem graag in ons midden en voelen ons dankbaar voor zijn vriendschap en vertrouwen.

Huisgenoten en team het Gebint 12 Raad van Bestuur, Raad van Toezicht, Centrale Cliëntenraad en medewerkers ORO

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor het medeleven na het overlijden van mijn man, ons pap en opa.

Jan van Oosterhout

Het heeft ons goed gedaan!

Namens Betsie, kinderen en kleinkinderen

Mam is thuis. U kunt persoonlijk afscheid nemen van haar op vrijdag 27 januari tussen 14.00 en 16.00 uur of tussen 18.00 en 20.00 uur

De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 28 januari om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Jozef te Deurne, waarna ze herenigd zal worden met ons pap op het parochiekerkhof aldaar

Samenkomst in de kerk, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren.

Floreffestraat 13, 5711 AA Someren
Zij overleed in de leeftijd
23 januari 2023 Correspondentieadres: Oude Vreewijkseweg 3Z, 5753 PV Deurne Deurne: Deurne: Deurne: Horst: Thijs & Wilma René Aniek & Freddie, Sten Hans Vera & Joost Kyra & Bart Reesy & Frank Laurens & Gerry Marieta & Lambert Dianne & Bart, Thijn, Jord, 1 Marion & Jord, 1 Hilde & Ingo Familie Adriaans Familie Aldenzee 4 4 Familieberichten
van 88 jaar

Je moeder blijft altijd je moeder, zo eigen en vertrouwd.

Je wilt haar niet graag missen, omdat je van haar houdt. Maar eens dan komt de dag dat je haar moet laten gaan.

Je verstand zegt dat het goed is, maar in je ogen blinkt een traan.

Mia Cortooms - van Schaijk

Ridder in de orde van Oranje-Nassau echtgenote van Jos Cortooms †

* Asten, 16 oktober 1939

† Asten, 21 januari 2023

Ine en Bennaar

Brian en Heleen, Mitchel, Shannon en Simon Harrie en Gisela Gilles, Tycho, Damon Arjan en Malka Lieke, Marijn, Laurens

Familie Cortooms

Langstraat 9, 5721 WX Asten

De afscheidsdienst zal plaatsvinden op zaterdag 28 januari om 10.30 uur in de Heilige Maria Presentatie kerk te Asten. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend begeleiden we ons mam in besloten kring naar het crematorium.

Verdrietig maar dankbaar voor alles wat zij voor onze vereniging heeft betekend, hebben we kennisgenomen van het overlijden van ons erelid

Mia Cortooms

Zij was ruim 70 jaar lid van onze vereniging. Wij wensen haar familie veel sterkte toe met dit verlies.

Bestuur en leden KV Klimop

“Het gaat goed !” Jan

Verdrietig, maar dankbaar voor al het goede dat hij ons gegeven heeft, hebben wij afscheid moeten nemen van mijn man, ons pap, schoonvader en onze lieve opa

Jan Hoefnagels

Heusden, † Deurne, 24 januari 1940 20 januari 2023 echtgenoot van Truus Beelen

Truus Hoefnagels-Beelen Jeroen en Bieneke Lara, Stijn Johan en Natasja

Vlinkert 57 5725 AJ Asten-Heusden

De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 27 januari om 14.00 uur in de aula van Uitvaartcentrum Someren Asten, Acaciaweg 26 te Someren. Later op de dag begeleiden wij ons pap, in besloten kring, naar het crematorium.

In plaats van bloemen zouden wij een donatie aan de Hersenstichting zeer waarderen. Hiervoor is een collectebus aanwezig in de ontvangstruimte.

Je was met je gedachten Al in die andere wereld Je leefde van de herinnering En van je vergeten dromen Nu ben je veilig aanbeland Daar ergens aan de overkant Daar waar wij samenkomen

Bedroefd maar ook wetend dat het zo goed is, hebben wij afscheid genomen van

Piet Lommen

echtgenoot van Maria van Gennip in de leeftijd van 83 jaar.

Maria Lommen-van Gennip Jolanda en Co Nick en Marjolein Daan, Rens en Britt Richard Mark

19 januari 2023 Floreffestraat 18 5711 AD Someren

De afscheidsdienst en crematie hebben, in besloten kring, plaatsgevonden op dinsdag 24 januari.

Wij danken iedereen voor het getoonde medeleven, een speciaal woord van dank aan dokter Cuppen en Meeuws Verspeek Uitvaartverzorging.

Zeer kort na het overlijden van zijn vrouw Jo hebben wij nu ook plotseling afscheid moeten nemen van

Frans Boerekamps

Ruim 52 jaar was hij bij ons in de manege onze zeer gewaardeerde omroeper tijdens paarden- en ponywedstrijden.

Wij wensen Toon, Karin, Nol, Daniëlle, Isa en Seth heel veel sterkte toe.

Familie Heijligers

uitvaartbegeleiding van den Boom

Samen met jullie geeft uitvaartbegeleiding van den Boom zorgvuldig vorm aan een persoonlijk afscheid. Zodat jullie met een goed gevoel kunnen terugkijken.

Samen met jullie geeft uitvaartbegeleiding van den Boom zorgvuldig vorm aan een persoonlijk afscheid. Zodat jullie met een goed gevoel kunnen terugkijken.

Asten-Someren | 0495 625 356 | www.uitvaartvandenboom.nl

Asten-Heusden | 0495 625 356 | www.uitvaartvandenboom.nl

Asten-Someren | 0495 625 356 | www.uitvaartvandenboom.nl

E info@meeuwsverspeek.nl I www.meeuwsverspeek.nl Uitvaartcentrum Someren Asten Acaciaweg 26, Someren T 0493 - 49 34 15 Sinds 1953 Rouwcentrum Asten Ceresstraat 1, Asten T 0493 - 69 16 10 Koningsplein 24 - Asten - 0493-381554
Marly van Eckendonk-Driessen Sandra Slegers-de Groot
www.uitvaartamore.nl
Tijn Poelmann U bent altijd welkom voor een open gesprek. Bel 0492 - 66 60 00 of ga naar monutamagis.nl Magis uw afscheid regelt u niet alleen voor uzelf Voor altijd in prachtige natuur, tegen het dal van de Aa Een natuurgraf is groen, duurzaam en voor altijd De eeuwige grafrust staat garant voor eeuwige natuur. Bovendien vraagt een graf in de natuur geen onderhoud en zijn de kosten eenmalig. Zo laten we geen extra zorgen na, maar wel een fijne plek voor gedenken en herinneren. Informatiecentrum ‘t Veldhuys is dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Maak een afspraak voor een rondleiding met de electrocar of een oriënterend gesprek. Hazeldonkseweg 24 | 5756 PA Vlierden [gem. Deurne] | 0493 745474 | www.hoeveruth.nl | info@hoeveruth.nl facebook.com/natuurbegraafplaatshoeveruth instagram.com/natuurbegraafplaatshoeveruth f Familieberichten Gebruikt u bloedverdunners? Vraag dan de gratis Antistollingspas aan. www.antistollingspas.nl VRAAG GRATIS AAN Kijk op toegi .nl en ontdek hoe jouw idealen kunnen voortleven ‘Je idealen doorgeven. Dat is het mooiste om te doen’

Kom gezellig shoppen bij ons! Wij helpen in ontwikkelingslanden en verkopen in onze mooie winkel curiosa, boeken, speelgoed, elektronica, meubels, kleding en nog véél meer. Goed, schoon en goedkoop!

Wij zoeken een vriendelijke hulp in de tuin met ervaring en “groene vingers”.

Jaarlijks van maart tot en met oktober gemiddeld ongeveer 1 dag per week Voor het wieden van onkruid en licht tuin onderhoud van een grotere tuin. Bij interesse graag een email naar: berichtenaan@gmail.com

Ons Lin

Ons Lin,

Feestbeest met altijd goed humeur, Krijgt 26/1 toch echt Sarah aan de Feestje hebben we al gehad. Met veel lol en bier zat!!!

Feestbeest met altijd goed humeur, Krijgt 26/1 toch echt Sarah aan de deur.

Feestje hebben we al gehad. Met veel lol en bier zat!!! Gefeliciteerd met je 50e verjaardag.

Gefeliciteerd met je 50e verjaardag.

Je broers + aanhang + kids

Je broers + aanhang + kids

Simone 30

Als Benjamin bij de Rammers door met Peer te sjansen Ons ingepakt met haar lillik dansen.

Een ring en baby maakten het plaatje compleet En nog steeds een platte buik en een mooie r**t!

Geweldig wat een feest!

Kinderen, kleinkinderen, familie, buurt en vrienden. Bedankt voor het geweldige feest waarvan wij hebben mogen genieten. De versiering, kaarten, bloemen en het geweldige feest. Alles was super. Ook dank aan: Cees en Karin van de Plattevonder. Het was geweldig!

Michiel, je was groots. Eric voor de mooie foto’s.

Ruud en Ria Janssen

Van harte gefeliciteerd !

Kringloopwinkel – Asten Stichting Een Aarde Openingstijden: Maan-/Dinsdag 09.00 -12.00 Woensdag 13.00 -16.00 Donderdag 18.00 -20.30 Zaterdag 09.00-12.00 Pa & Ma, Paul & Gerry, Opa & Oma, 50 jaar getrouwd 01-02-2023
Bart, Patricia, Daan en Dex Ineke en Ronald Jeroen, Els en Saar
steunkousen
PVC TAPIJT TRAPBEKLEDING EGALISEREN VINYL BINNEN ZONWERING
Elastische kousen,
José Maas Fellenbeemd 78 Someren (0493) 49 34 50
06-12 29 44 04 www.fbwoningenprojectstoffering.nl
Nieuwbouw & Renovatie Voegen en reinigen Uithakken en impregneren Someren Tel. 06 53 21 23 57 E-mail r.martens99@chello.nl Welkom
Geboren op 22 januari 2023 Proficiat van de Oma’s en Opa’s en Bonus Oma’s en Bonus Opa’s Palmstraat 27 5721 ZL Asten dakpannen cement stenen isolatie betonvloeren houten vloeren kunststof panelen stenen plafond panelen plafond panelen buiten parket kunststof kozijnen houten kozijnen isolatie buiten deuren buiten deuren binnen deuren zand bouwhout architraven meranti plaatmateriaal tuinhout plinten Hout- en bouwmaterialenhandel BOUWMATERIALEN HOUTHANDEL AFBOUW HOUT PLAATMATERIAAL ZAND EN GRIND AFBOUWMATERIALEN BOUWMATERIALEN IJZERWAREN Nieuwendijk 84 5712 EN Someren T. 0493 491 419 www.amaas.nl info@amaas.nl OPEN: ma. t/m vr 7.00-18.00 u. zaterdag 7.00-13.00 u. Reserveren: www.twintours.nl of bel 088-1235555 Huishoudbeurs 22 t/m 29 februari Incl. vervoer en entree voor € 37,00 p.p. Verrassingsreis 1 februari Incl. vervoer, koffie met gebak, lunch, diner en excursies voor € 72,00 p.p. RESERVEREN: www.twintours.nl of bel 088 - 1235555 Huishoudbeurs Amsterdam 18, 20, 21, 22 en 24 februari 2023 Alleen vervoer € 27,50 vervoer incl. entree € 42,50 Bazaar Beverwijk 18 februari 2023 Alleen vervoer € 27,50 Verrassingsreis vertrekgarantie 28 januari 2023 Vervoer, koffie/gebak/lunch/diner en excursies € 79,50 Familieberichten De Lokale Verbinder www.dasmediacentrum.nl Laat me jou helpen bij het vergroten van je naamsbekendheid en het verhogen van je verkopen! Steun ons in de strijd tegen littekens! geef op 20.21.22 www.brandwondenstichting.nl
Nout Aaron Bram Berkers Zoon van Cara en Joes

Luisterlijn dringend op zoek naar vrijwilligers

REGIO - Voor veel mensen was 2022 een somber en lastig jaar. Een jaar waarin er zorgen waren over een oorlog op de grens van Europa en een jaar waarin stijgende energieprijzen voor grote onzekerheid zorgden. De behoefte aan warmte, licht en persoonlijke aandacht groeit. Dat merken vrijwilligers bij de Luisterlijn dagelijks. Toch is er een schrijnend tekort aan vrijwilligers om alle oproepen op te vangen.

Er is een grote vraag naar een luisterend oor en vrijwilligers bij de Luisterlijn hebben hun handen vol. In 2022 ontving de Luisterlijn 611.658 oproepen. “Vorig jaar ontvingen we een recordaantal oproepen. We merken dat steeds meer mensen contact zoeken, omdat zij behoefte hebben aan erkenning, steun, troost of een goed gesprek”, zegt Leo Noordegraaf, directeur-bestuurder bij de Luisterlijn.

Geestelijke gezondheid

Opvallend is dat veel gesprekken gaan over de geestelijke gezondheid, zowel aan de telefoon als op de mail en chat die de Luisterlijn ook aanbiedt. “Er waren het afgelopen jaar veel mensen die een luisterend oor nodig hadden.

Vanwege eenzaamheid, maar ook met zorgen over maatschappelijke issues die nu aan de orde zijn. Alleen al door te luisteren helpen getrainde vrijwilligers zorgen, pijn en verdriet tijdelijk te verlichten. We hopen dan ook dat meer mensen op deze manier wat warmte willen geven aan mensen die het nodig hebben”, aldus Noordegraaf.

Dankbaarheid

“De gespreksonderwerpen zijn heel verschillend”, vertelt vrij -

Kerkberichten

williger Marleen. “Mensen willen praten over eenzaamheid, relatieproblemen, angst, slapeloosheid of onzekerheid. Ik ben er niet om problemen op te lossen, maar ik kan wel luisteren en ondersteunen.” Wie zich aan wil melden als vrijwilliger of meer informatie wil over dit vrijwilligerswerk kan terecht op: www.deluisterlijn.nl. De vrijwilligers en de gesprekspartner blijven anoniem. De Luisterlijn is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 088-0767000.

R.K. Franciscusparochie Asten-Someren

Lambertuskerk

Zondag 29 januari:  09.30 uur  H. Mis Samenzang Misintenties: Jo en Ciska v Dijk-Vissers; Francis en Anna Verhees-Koks; Toon en Maria Verhees-Haasen; Harrie en Door v Lier-Aarts; Jan en Miet Raaijmakers, zoon Rinie en kleindochter Sjannie; Jan en Tonny Eilers-vd Peet.

Woensdag 1 februari:  18.30 uur Rozenhoedje 19.00 uur H. Mis

Vrijdag 3 februari: 19.00 uur H. Mis.

Voor verdere informatie zie ook de website www.rkfranciscus.nl

H.Naam Jezus Lierop Geen kerkberichten.

Info en diensten

Politie

Huisartsen

Bij spoedgevallen, avond-, nachten weekenddienst de centrale huisartsenpost: tel. 088-8765151. Spoedpost huisartsen Geldrop: alleen bereikbaar buiten praktijkuren van de eigen huisarts: ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Telefoon eveneens: 088-8765151.

Apotheken

Benu Apotheek Someren, Postelpark 11, tel 495954 geopend maandag t/m vrijdag van 8.0017.30 uur. Apotheek Kerkstraat, Kerkstraat 6B, tel. 440836: geopend maandag t/m vrijdag van 8.00-17.30 uur. Buiten deze openingstijden voor spoedgevallen: de dienstapotheek in het Elkerliekziekenhuis in Helmond, tel. 0492-595983.

Tandartsen

Voor spoedeisende tandheelkundige hulp buiten openingstijden en in het weekend, kunt u de website of het telefonisch antwoordapparaat van uw eigen tandarts raadplegen.

Zorgboog

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd op de zorgvraag. Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl. Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg.

Bureau Helmond is geopend van maandag t/m vrijdag: 9.00-21.00 uur, op zaterdag en zondag 9.0018.00 uur. Aangifte doen kan ook online via www.politie.nl. Alarmnummer: 112. Geen spoed: 09008844. Meld misdaad anoniem: 0800-7000.

GGD Brabant-Zuidoost

Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112.

Buurtzorg

Buurtzorg biedt verzorging en verpleging thuis. 24-uur bereikbaar voor zorgvragen. Tel. 0612745040 of buurtzorgnederland. com

Savant Zorg

Voor persoonlijke verzorging, verpleging, activerende begeleiding, ondersteunende begeleiding, verpleeghuiszorg, verblijf, huishoudelijke verzorging en maaltijdservice. Ook voor acute zorg 24 uur per dag, zeven dagen per week: tel. 0492-572000, op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Voor nieuwe aanmeldingen: CIZ Veldhoven, tel. 040-2549999.

Dierenartsen

Dierenartsenpraktijk Veterinair Centrum Someren, Slievenstraat 16, tel. 441044. Vlas Veterinair (paarden) 06-12042307. Poetszorg, poetsen met een praatje Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www.poetszorg.nl, tel: 0642677878.

Dierenambulance

Opvang zwerfdieren: Dierenambulance en Dierenasiel Helmond

e.o. De dierenambulance rijdt voor huisdieren, kleine landbouwdieren en voor in het wild levende dieren die in nood zijn. De meldkamer dierenhulp is bereikbaar via 0492-513971.

De dierenambulance rijdt niet voor dode dieren. Melding daarvan kan bij de gemeente of in het weekend bij de politie.

Vogelasiel

Voor opvang vogels: Stichting Vogelasiel Someren eo, Bussersdijk 11 in Lierop. Tel. 06-29799316 of www.vogelasielsomeren.nl. Thuiszorg, Samen verder Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492-476001. Zie ook www. thuiszorgsamenverder.nl. Voor spoedhulp, bijvoorbeeld na ontslag ziekenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Onis Welzijn en Maatschappelijk Werk

Voor iedereen die vragen heeft over opvoeden, (mantel)zorg, relaties, echtscheiding, wonen, geld, administratie en vervoer. Ook voor hulp bij contact met de WMO en het invullen van formulieren.

En voor ondersteuning bij het opbouwen van een sociaal netwerk, het vinden van vrijwilligerswerk of passende activiteiten en cursussen. Onis Welzijn: 0493 - 44 12 34 of info@oniswelzijn.nl Onis Maatschappelijk Werk: 0493 - 44 12 41 of maatschappelijkwerk@ oniswelzijn.nl

Voor noodsituaties buiten kantoortijden is de crisisdienst bereikbaar op 040-2530350

ristieviering mmv Franciscuskoor. Intenties: Henk Swinkels; Mia Beeker-Aarts vw sterfdag; Lau en Bets Hoeben-Cranenbroek.

Dinsdag 31 januari 19.00u Eucharistieviering.

Donderdag 2 februari 18.00u/19.00u bezinning/stille aanbidding van het Heilig Sacrament en om 19.00u Eucharistieviering.

Voor de Eucharistievieringen op dinsdag en donderdag is het ook mogelijk om intenties door te geven.

Het secretariaat is open op maandag, donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en bereikbaar via de tel. 0493-691315.

H. Antonius van Paduakerk Heusden

Voor de aanvraag van intenties: Aan de linkerzijde van de kerk Is een brievenbus geplaatst. Offermansstraat 1, 5715 AM Lierop. U kunt daar voortaan de aanvraag voor de intenties of andere post in doen. Zorg dat u aangeeft voor wie en in welke maand dit afgelezen moet worden. (€12,50 per intentie). U kunt ook via de mail intenties aanvragen, locatieraadlierop@gmail.com  U betaald dan via NL32RABO 0128 8011 23 RK parochie H.Naam Jezus.

O.L. Vrouw Tenhemelopneming Someren-Eind

Elke eerste maandag van de maand om 09.00 uur is er een Eucharistieviering in de Einder, ingang Lambertusstraat. Voor deze vieringen op maandag is het mogelijk om misintenties door te geven via tel.nr. 06-17482545.

Kapel Sluis XIII Someren-Eind

Zondag 29 januari: Communieviering: 10.15 uur.

H. Maria Presentatiekerk Asten Zondag 29 januari 11.00u Eucha-

Geen kerkberichten

O.L. Vrouw Praesentatie Ommel

Zaterdag 28 januari: 16:30 uur:  Rozenhoedje. 17:00 uur:  H. Mis met samenzang op de 4de zondag door het jaar. Intenties: Theodora Aarts, Antonius Verhees, Hendricus van Lier, Maria Haasen, Francis Verhees en Anna Koks; Marinus Louwers en Anna van Lierop de echtgenote; Theo Maas vanwege zijn sterfdag; Toon Aarts, geb. in Ommel, zoon van Piet Aarts en Francisca Vinken, overl. in Canada op 91-jarige leeftijd.

Woensdag 1 februari: H. Mis.

Protestantse kerk SomerenAsten

Zondag 29 januari: Dienst in Someren, Speelheuvelplein, carrouseldienst. Aanvang 10.00 uur

De dienst kan online bijgewoond worden op : www.kerkomroep.nl.

Eén op de 30 woningen in Noord-Brabant onbewoond

SOMEREN - In 2022 was 3,4 procent van de woningen in Noord-Brabant onbewoond. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Slimster.nl op basis van cijfers die het CBS onlangs publiceerde. Met name de huursector kent relatief veel leegstand. Someren doet het daarentegen prima met slechts 2,5 procent leegstand.

Van de 1.164.414 woningen in Noord-Brabant die het CBS op 1 januari 2022 telde hadden er 38.970 geen bewoner. Dat is opmerkelijk stelt Slimster, omdat het CBS onlangs nog berichtte dat bijna 900.000 Nederlanders wel zouden willen verhuizen. Vanwege de woningnood wil het kabinet tot 2030 jaarlijks dan ook 100.000 extra woningen laten bouwen. Desondanks is er in veel gevallen een logische verklaring wanneer een woning onbewoond is. Verreweg de meeste leegstand vinden we in de gemeente BaarleNassau. Daar is ruim één op de vijftien woningen (6,8 procent) of-

ficieel onbewoond. Opvallend dat dit percentage voor zowel huurals koopwoningen nagenoeg gelijk is, in tegenstelling tot vrijwel alle andere gemeenten. Na Baarle-Nassau volgen Alphen-Chaam en Zundert met beide 6,2 procent. In de gemeente Etten-Leur gaat het daarentegen om slechts 2,1 procent van de woningen, net iets minder nog dan in Someren en Heusden (beide 2,5 procent). Landelijk gezien komt de meeste leegstand voor in de provincie Zeeland. Daar is ruim één op de dertien woningen officieel onbewoond. Liefst vier Zeeuwse gemeenten staan in de top-10.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 26 januari 2023 19 PB
De Luisterlijn wordt bemand door vrijwilligers. Er zijn dringend nieuwe vrijwilligers nodig om alles op te vangen. (Foto: Edwin Weers)
kijk voor een indruk van onze aanbiedingen op: www.teunarts.nl www.teunarts.nl Prijs: € 2195, Prijs: € 1275, Prijs: € 1375, Prijs: € 2325, Prijs: € 1395, Prijs: € 1225, Prijs: € 2195,

Articles from Het Contact 26-01-2023

1 min read

Waarom winterbanden?