Het Contact 23-05-2024

Page 1

Allemansloop voor Stichting Hartekind

De Peel herrijst: ‘Als het oorlog wordt, zou ik vluchten’

Breuk ‘zonder gevolgen voor coalitie’

Joanne van Lieshout pakt goud op WK

Projectkoor De Maiskneuzers tweemaal in De Einder

‘De dirigent had het soms wat zwaar’

SOMEREN-EIND - Een groep van 63 mannen, waarvan twee derde nog nooit heeft gezongen, laat staan op een podium heeft gestaan. Dit is kort samengevat het projectkoor De Maiskneuzers. Toch geven de heren vrijdag 24 en zaterdag 25 mei een spetterend optreden in De Einder in Someren-Eind.

door Jordy van de Brug

Het idee van De Maiskneuzers ontstaat afgelopen jaar op de ker-

mismaandag in Someren-Eind. Daar besluit Sjef Wijnen een zaadje te planten bij meerdere mensen uit het dorp. “Ik liep al langer met

Geslaagde première

De jeugd van Toneelvereniging De Speledonckers presenteerde vrijdag hun nieuwe voorstelling ‘Repelsteeltje’. In een vol natuurtheater De Donck speelden zij de pannen van het dak. De komende twee weekenden voeren zij nogmaals de voorstelling op.

het idee rond, mede omdat ik een aantal jaar geleden in Heusden het project Lumberjack had gezien. Dit vond ik zo leuk dat het idee bij mij bleef hangen om dat ook een keer in Someren-Eind uit te gaan voeren.” Zo gezegd, zo gedaan. Sjef maakt een appgroep aan waar mannen zich kunnen aanmelden voor het project. Een van de mannen die direct reageert is Bart de Groot. “Dit zag ik helemaal zitten. Normaliter ben ik niet van het zingen, maar hoe dit werd gepresenteerd, ja prachtig.” Liefst 130 mannen reageren op de oproep. Een groot gedeelte daarvan komt af op de informatieavond over het het project. Sjef: “Tijdens deze avond hebben wij duidelijk gemaakt wat men kon verwachten en wat ze ervoor moesten doen. Want het is niet even op komen dagen en dan weer lekker naar huis. Er moet namelijk wel degelijk gerepeteerd worden, en thuis ook. Maar het belangrijkste wat werd medegedeeld is dat het wel ongedwongen moest blijven en dat de sfeer een zeer belangrijk element was.” Een groep van 63 leden, van jong tot oud, blijft over. Zij beginnen in oktober aan enkele laagdrempelige nummers die

Opnieuw feest bij SV Lierop, ook tweede elftal kampioen

langzaamaan worden opgebouwd in moeilijkheid. Dit doen zij onder de bezielende leiding van Harry Bennenbroek. “Harry heeft soms wel wat geduld met ons moeten hebben”, lacht Sjef. “Maar een fantastische dirigent, wij hebben echt veel van Harry geleerd. Je ziet mensen uit hun schulp kruipen. Sterker nog, er zijn talenten naar voren gekomen waarvan wij niet eens wisten dat ze konden zingen”, vult Bart aan.

Vrijdag en zaterdag moet het dan gebeuren voor het ‘gelegenheidskoor’. In een bijna tweemaal uitverkochte De Einder staan de 63 mannen op het podium, geflankeerd door een combo en vijf vrouwelijke blazers. “De vijf vrouwen is een bewuste keuze, alleen maar mannen is ook zo heftig”, lachen de twee heren. De twee zijn wel helder wat de toekomst betreft.

Sjef: “Dit is echt eenmalig. Het is al heel wat dat wij 25 vrijdagavonden vrijwel 63 man bij elkaar hebben gekregen. Dus na deze twee optredens is het direct weer gedaan met De Maiskneuzers.”

De show begint beide avonden om 20.00 uur. Er zijn nog enkele kaarten te koop.

23 mei 2024 Week Jaargang 69 21 WWW.HETCONTACT.NL 3 9 12 17 23
De 63 zangers worden gedirigeerd door Harry Bennenbroek. (Foto: Patrick Janssen)
* echtscheiding * familierecht * erfrecht De Poort 7A - Deurne www.imkegerrits.nl goed bekeken ‘n klasse beter Nooit meer schilderen? Portulaca in schaal Portulaca grandiflora ‘Carnaval’. Schaal Ø 28 cm. Per stuk Actie wegens succes verlengd! Geldrop 12.99 7.99 Actie Van Best Schoenen Stationsstraat 3, Deurne 0493-320712 Officeel Ecco en Mephisto-dealer voor Deurne
omgeving
ZONDAG 26 MEI OPEN VAN 11.00 TOT 17.00 UUR DE NIEUWE COLLECTIE IS BINNEN
en
www.vanbestschoenen.nl

06-12 29 44 04 www.fbwoningenprojectstoffering.nl

Tandprothetische praktijk

- Tandprothetiek

- Klikgebit

- Reparaties

Julianastraat 38 5721 GL Asten tel. 0493-697443 www.depolders.nl

Inschrijven nieuwe patiënten mogelijk

- Esthetische oplossingen

- Implantologie

WWW.DEPOLDERS.NL

www.dasmediacentrum.nl

Hulp bij social media?

LENTESHOPPEN IN ASTEN

WINKELEN, SPELEN OF GEWOON GENIETEN VAN DE LEVENDIGE SFEER, MET DIVERSE ACTIVEITEN VOOR JONG EN OUD:

• Sfeervolle muziek en dans door blaasorkest Da Capo en optredens van DéDé Dance

• Kinderactiviteiten met o.a. De Haagse Ballonnenboer en schminken door Studio Kameleon

• Sport demonstraties door The Gym en Taekwon-Do Soo Bak-Gi

• Marktkramen door het hele centrum en 2 springkussens

•Poppendokter spelen in Midas winkelcentrum, neem je knuffel mee

• Schaken op de nieuw geplaatste schaaktafels Openmaandag t/mzaterdag 10.00-17.00uur.

Cornet vanille 8 stuks - IJsboerke

Normaal 9,99

Groenten of varkensvlees Vietnamese loempia 6 stuks - Diepvriesspecialist

Normaal 4,69

Oriëntaalse Bamischijf of Nasischijf 18 stuks - Welten

Normaal 17,99

Tuinkruiden of Mexico BBQ worst 5 stuks - Diepvriesspecialist

Normaal 5,79

Broodje frikandel 8 stuks - Diepvriesspecialist

Normaal 9,79

Deurne - Milhezerweg 19 - T 0493-320051

Helmond - De Hoefkens 1B - T 0492-544407 Veghel - Gasthuisstr. 36 - T 0413-344004

Croissants 10 stuks - Diepvriesspecialist

Normaal 5,19

• Uwiltuw ontslaguitkering ofeen tot uitkering komende lijfrentepolis aanwendenvooraankoop van eenlijfrenteenUwenstnaasteen hoge uitkering een goed advies?

• Uwensteen hypotheek tegen scherpe rente,een arbeidsongeschiktheids-of ziektekosten verzekering?

• Uzoektvooruw bedrijf / OR ondersteuningbijherziening van de pensioenregeling? Zoja,wendtUzichdantotdespecialistophetgebied van pensioen-,lijfrente-enoverige levensverzekeringen

Mr. H.C.M. Looijmans belastingkundige Nieuwendijk 70 5712 EN Someren tel 0493-440115 fax 0493-440116

PVC TAPIJT TRAPBEKLEDING EGALISEREN VINYL BINNEN
ZONWERING
15,49 7,49 3,89 6,99 13,99 VOL ROOMIJS 8,99 2 pakjes voor BBQ LEKKER ZELF AFBAKKEN
www.diepvriesspecialist.nl - Aanbiedingen alleen geldig in de winkels van de Diepvriesspecialist zolang de voorraad strekt. Van woensdag 22 mei t/m dinsdag 4 juni 2024. Prijzen in euro’s. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden. GRATIS tegen inlevering van 350 spaarpunten Mexicano 15 stuks - De Vries
Normaal 18,99
KOOPZONDAG 26 MEI 13.00 - 17.00 UUR
Van Rijsingen

Allemansloop voor Stichting Hartekind

SOMEREN - De zestiende editie van de Allemansloop in Someren staat komende zondag in het teken van Stichting Hartekind. Organisator Atletiekvereniging ‘t Jaspersport heeft de stichting voor deze editie tot goed doel benoemd. Zo sluit ook Ommelnaar Marcel van Oosterhout aan, die later dit jaar door de Pyreneeën fietst om geld op te halen voor Hartekind.

De Allemansloop is een jaarlijkse goede doelenloop georganiseerd door het Astense/Somerense ‘t Jaspersport. ‘Jaarlijks horen 1.500 kersverse ouders dat het hart van hun kindje niet helemaal gezond is. Ongeveer twee derde van deze kinderen moet vlak na de geboorte een of meerdere levensreddende operaties ondergaan. Bovendien hebben deze kinderen vaak een kortere levensverwachting’, aldus ‘t Jaspersport. Stichting Hartekind, dat zich inzet voor het vergroten van de overlevingskans en het verbeteren van de levenskwaliteit van deze kinderen, is daarmee volgens de atletiekvereniging een uitstekend goed doel om voor te lopen.

Startschot

Deelnemers die gaan hardlopen kunnen zondag kiezen uit afstanden van 5, 10, 15 en 20 kilometer. Wandelaars leggen of 5 of 10 kilometer af. Het parcours ligt in en rond het natuurgebied bij Het

Colofon

Deelnemers aan een voorgaande editie van de Allemansloop. (Foto: Siris)

Keelven in Someren, startlocatie is de Soete Inval aan de Bosrandweg. Om 10.30 uur klinkt het startschot, dat wordt gegeven door Nathalie en haar dochter Iza. Laatstgenoemde is een van de kinderen die na een aantal operaties weer goed aan het herstellen is. Verder zal Boy Jansen, bekend als tonprater, de lopers en wandelaars uitzwaaien, ondersteunen en binnenpraten. Jansen is zelf vader van een kind met hartproblemen

en zal zijn rol op geheel eigen, ludieke wijze invullen.

Hartevijf

Daarnaast is ook Marcel van Oosterhout aanwezig. De Ommelnaar neemt in september deel aan Hartevijf, waarbij fietsers vijf etappes door de Pyreneeën afleggen met de finish op de Tourmalet. Dit alles om geld in te zamelen voor Stichting Hartekind. Terwijl de deelnemers hardlopen en wan -

delen, fietst Van Oosterhout op een rolbank.

De voorinschrijving voor de zestiende editie van de Allemansloop in Someren is tot en met komende zaterdag 20.00 uur geopend. Aanmelden kan via inschrijven. nl. Daarnaast kunnen deelnemers zich ook op de dag zelf inschrijven. Dit is mogelijk tot een half uur voor aanvang, kosten bedragen 8 euro per deelnemer voor alle afstanden.

Aanmelden voor Zummers Triduüm

SOMEREN - Het jaarlijkse Zummers Triduüm staat op 3, 4 en 5 september weer op het programma. Deelnemers kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Een speciale werkgroep organiseert jaarlijks in samenwerking met de vrouwenverenigingen in de gemeente Someren het Zummers Triduüm, dat als doel heeft mensen die langdurig ziek zijn, een handicap hebben, eenzaam of 80 jaar of ouder zijn elkaar te laten ontmoeten. Er is volop gelegenheid om samen te zijn, te ontspannen en te genieten van muziek en optredens.

Gratis deelname Het Zummers Triduüm wordt gehouden in De Ruchte in Someren en vindt plaats op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 september aanstaande. Lezers die willen deelnemen, kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.zummerstriduum.nl en telefonisch via 06-36005250. Deelname is kosteloos. Wel is er slechts beperkt ruimte. Daarom geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

‘t Contact

Uitgever: DAS Mediacentrum

Bezoekadres:

Laan ten Roode 71e | 5711 GB Someren

Ma. t/m vr.: 09.00-17.00 uur

T 0493-473578

www.hetcontact.nl

Correspondentieadres: Laan ten Roode 71e | 5711 GB Someren

Media adviseur: Jasper Lens

T 0493-473578 | M 06-57441339 E advertenties@hetcontact.nl

Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur. Alle advertenties worden ook geplaatst in het Peelbelang.

Redactie:

Jordy van de Brug (‘t Contact)

T 0493-352609 | M 06-13762619

E redactie@hetcontact.nl

Maarten Driessen (Hoofdredacteur)

T 0493-352608 | M 06-13763686 E redactie@peelbelangonline.nl

Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne)

T 0493-352606 | M 06-46017681 E redactie@weekbladvoordeurne.nl

Martin de Bruijne (Middenstandsbelangen)

T 0493-352602 | M 06-29536173 E redactie@middenstandsbelangen.nl

Berichten voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren vóór dinsdag 08.00 uur.

Weekblad ‘t Contact

Oplage: 8.400

Verschijnt op donderdag in Someren, Lierop, Someren-Eind en Someren-Heide

Oplage Peelbelang: 7.300 Verschijnt op donderdag in Asten, Heusden en Ommel.

Bezorgklachten: Via onze website www.hetcontact.nl

Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.

Deze krant is aangesloten bij:

SV Lierop kan seizoen niet in stijl afsluiten

LIEROP - Na de nederlaag tegen

Eli in eigen huis stond er maandag wederom een topper op het programma voor SV Lierop, een bezoek aan nummer 4, Brandevoort. Het was echter te merken dat SV Lierop nergens meer om speelde.

Toch was het aan de uitslag niet te merken dat de ploeg van Tim van Seggelen nergens meer om speelde: 3-2. Het spel daarentegen kon beter. In de eerste helft werd er alleen door Brandevoort gescoord via een vrije trap. Ook in de tweede helft schoot de

tegenstander uit de startblokken. Het fellere en scherpere Brandevoort nam de voet echter iets van het gaspedaal en sneed zichzelf in de vingers. Sem van de Nieuwenhof en Nick Verdonk, die alweer zijn 23ste treffer van het seizoen maakte, trokken de stand snel gelijk. Echter was het Brandevoort dat aan het langste eind trok. Zodoende sluit Lierop de competitie af met twee nederlagen. Het was tevens de laatste wedstrijd van een voor Lierop historisch seizoen, waarin het met behoorlijke overmacht kampioen wist te worden.

Bijzondere ontmoeting

Karin het schilderij bekeken en gesigneerd met een rode stift.

Omloop van de Peelrijt in Someren

26

SOMEREN - Op zondag 26 mei staat in Someren de vijfde editie van de Omloop van de Peelrijt op het programma. De wedstrijd wordt georganiseerd wordt door TWC De Zwaluw, onder auspicien van de Nederlandse Wielren Bond (NWB).

De wedstrijd met het karakter van een klassieker wordt verreden op een groot open parkoers van ruim twaalf kilometer in het buitengebied van Someren. De start en finish is gelegen in het centrum van Someren, op de Floreffestraat. Iets na 14.00 uur wordt deze finish verwacht. Er is startgelegenheid voor amateurs, masters en ook junioren met zowel KNWU als NWB

licentie. Maar ook alle renners, die aangesloten zijn bij de WFN-wielerbonden kunnen starten. Mocht je geen licentie hebben, dan kun je nog een daglicentie kopen. Om 12.00 uur start de omloop over 98 kilometer. Na een geneutraliseerd gedeelte, worden zeven ronden van 12,2 km afgewerkt. Daarna gaat het weer richting de Floreffestraat. Vorig jaar won de Belg Fabio Porco uit Genk. Hij had na 2.14,54 uur een voorsprong van 22 seconden op zijn landgenoot Matthias Krols en zijn broer Carlo Porco.

Voor meer informatie kun je bellen naar: 0493-490746. Maar het is nog beter om te mailen naar info@ twcdezwaluw.nl.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 23 mei 2024 3 PB
Kunstenares Paula Beune uit Someren heeft op haar eigen wijze een portret van Karin Bloemen geschilderd. Na haar optreden in De Ruchte heeft Op zondag mei staat in Someren de vijfde editie van de Omloop van de Peelrijt op het programma.

Gemeentenieuws

Someren • Someren-Eind • Lierop • Someren-Heide

Algemene informatie

Contact

Bezoek/Post: Wilhelminaplein 1, 5711 EK Someren

Telefoon: (0493) 494 888

E-mail: gemeente@someren.nl

Website: www.someren.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag tot en met donderdag: 9.00-17.00 uur

Vrijdag: 9.00-12.30 uur

Maandagavond van 17.00-20.00 uur

Loketten alleen op afspraak te bezoeken. Een afspraak maakt u via www.someren.nl of telefonisch.

Team Zorg en Ondersteuning is in de ochtend telefonisch bereikbaar voor vragen over zorg, welzijn en opvoeding. Meer informatie op www.zosomeren.nl

Afvalbalie

Informatie over afval is te vinden op www.mijnblink.nl

Bijstandsuitkering

Een bijstandsuitkering vraagt u aan bij het UWV via www.senzer.nl

Gemeentenieuws digitaal

Ontvangt u het gemeentenieuws liever digitaal in uw mailbox? Meld u dan aan via www.someren.nl/gemeentenieuws

Alzheimer Café Peelland 4 juni

Het verhaal van twee mantelzorgers Stel, je woont vlak bij je (schoon)ouders.

Op een gegeven moment ontstaat er een ‘niet-pluis-gevoel’. Hoe ga je daarmee om? Hoe breng je dit gevoel over aan de broer of zus die wat verder weg woont?

Kun je er dan samen over praten of zet dit je onderlinge relatie onder druk? Als je besluit samen voor iemand te zorgen,

wat komt daar dan allemaal bij kijken? En vooral: wat kun je doen om de sfeer binnen het gezin goed te houden?

Gespreksleider Monique van den HeuvelBohnen legt deze vragen voor aan Suzan en Jeroen, schoondochter en zoon van Peter, voor wie zij al vier jaar zorgen.

Het Alzheimer Café Peelland is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en omgeving. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot 21.00 uur. Het vindt plaats in ’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten. De toegang en het eerste op e offie i n gratis

Europees Parlementsverkiezingen 6 juni

Kandidatenlijsten

De kandidatenlijsten worden huis-aanhuis bezorgd, deze moet u uiterlijk 31 mei hebben ontvangen. Op deze lijst staan alle deelnemende partijen en kandidaten. Weet u niet op wie u uw stem wilt uitbrengen? Doe dan de stemwijzer!

Blanco stemmen

Stembureaus

In de gemeente Someren kunt u op donderdag 6 juni tussen 7.30 en 21.00 uur uw stem uitbrengen in één van de volgende stembureaus:

Locatie Adres

Café CentraalWilhelminaplein 3

De Ruchte *Laan ten Roode 71

Publicatieborden

Deelnemende partijen kunnen in aanloop naar de Europees Parlementsverkiezingen weer gebruik maken van de publicatieborden om posters te plakken. Deze borden zijn inmiddels geplaatst en worden in week 24 weer opgeruimd. Kijk op de website voor de locaties van de borden.

Volg ons www.facebook.com/GemeenteSomeren instagram.com/gemeente_someren

Overzicht activiteiten

Overzicht van evenementen, meldingen gebruik openbaar gebied, collectes en meldingen voor het optreden van een band in een horeca-inrichting, voor de komende week. Aan de vermelding in dit overzicht kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

● Evenementen

23 en 24 mei Filmopnames burgemeestersmoord

24 mei59e ELE Rally 2024

25 mei Bruiloft Christel en Guus

26 meiJaarmarkt Lierop

26 mei Omloop van de Peelrijt, Someren-Dorp

● Melding gebruik openbaar gebied

25 mei Expeditie Kleppieson, Kraaiendijk 2

26 mei Allemansloop ei offie letsen en klassiekers

28 t/m 30 meiMilitaire oefening

Informatie

Meer informatie over locaties en tijden kunt u vinden via www.someren.nl/evenementen.

Of u kunt contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), telefoon (0493) 494 888.

Ook kunt u kiezen om een blanco stem uit te brengen: u stemt blanco als u geen enkel vakje van het stembiljet aankruist. Een blanco stem heeft meer effect dan stemonthouding. Uw deelname wordt namelijk meegenomen in de telling van de verkiezingsopkomst. Hoe hoger dat getal, hoe succesvoller de verkiezingen geacht worden. Het geeft namelijk aan in hoeverre de uitslag daadwerkelijk de maatschappij vertegenwoordigt. Het uitbrengen van een blanco stem heeft, net als niet-stemmen, verder geen invloed op de uitslag. Voor de uitslagen worden uitsluitend stemmen op kandidaten geteld. Het is dus niet zo dat een blanco stem naar de grootste partij gaat.

De Bunt Graathof 9

De VurherdOffermansstraat 10

De EinderEinderplein 1

BS De RanonkelDommel 20

De WeijersTer Hofstadlaan 77

*stemmal aanwezig

Alle stembureaus zijn rolstoel-toegankelijk. Op alle locaties is een verlaagd en extra breed stemhokje aanwezig. Op die manier kunnen kiezers met een rolstoel of scootmobiel zelfstandig stemmen.

Hondenbezitters, pas op voor grasaren

Tijdens de zomermaanden is het weer oppassen voor hondenbezitters. In de bermen en natuurgebieden kunnen grasaren voorkomen. Grasaren bevatten zaden en je ziet ze het meest in de periode van juni tot en met augustus. Voor honden kunnen die aren echter gevaarlijk zijn als ze door het wilde gras rennen en snuffelen. De grasaren kunnen in de vacht gaan zitten. Daarnaast komen ze vaak ook in de neus, ogen, oren, mond, keel, slokdarm of tussen de tenen terecht. Het kan dan gaan ontsteken en in het slechtste geval moet het operatief worden verwijderd. Controleer daarom uw hond na elke wandeling op deze plekken om narigheid te voorkomen. Vooral die met middellange en lange haren.

Hoe merkt u dat uw hond last heeft van een grasaar?

- Neus: de hond niest veel of wrijft met de poot vaak over de neus.

- Oog: tranende ogen of wrijven in de ogen.

- Oor: de hond schudt veel met de kop of houdt het hoofd scheef of jankt bij het krabben.

- Huid: als een grasaar tussen de tenen zit, loopt de hond vaak mank of likt veel tussen de tenen.

- Keel: veel hoesten.

Wat kunt u als hondenbezitter zelf doen?

1. Loop met de hond niet door ongemaaide gebieden en houd de hond aan de lijn.

2. Controleer de hond na elke wandeling in hoog gras.

3. Check de vacht, ogen, oren, poten, neus, huidplooien en keel.

4.Doe dit na elke wandeling.

5. Is de grasaar te zien, dan verwijdert u deze met een pincet.

6. Ruim hondenpoep netjes op, grasaren doen het uitstekend op hondenmest.

Heeft de hond last van bovengenoemde symptomen, maar vindt u zelf niks? Ga dan met de hond naar de dierenarts.

Wilt u posters plakken op de aanplakborden? Let dan op de maximale grootte van de poster: 59,4 42 cm (A2-formaat). Dit formaat is gekozen vanwege het aantal deelnemende groeperingen en de beperkte ruimte op de publicatieborden. Publicatieborden zijn alleen bedoeld voor deelnemende partijen/groeperingen. Ga op een respectvolle manier met elkaar om tijdens de campagne!

Vragen

Heeft u nog vragen? Kijk dan op www.someren.nl/verkiezingen of neem contact op met afdeling Publiekszaken via (0493) 494 888.

Dorpsondersteuners

De dorpsondersteuners zijn er voor u! Neem dus gerust contact op als u een ondersteuningsvraag heeft en niet precies weet waar u moet beginnen met zoeken. Dit is geheel kosteloos.

Er zijn meerdere dorpsondersteuners actief:

Lierop: Marieke Linders (dorpsondersteuner@lieropleeft.nl / 06 – 53 66 81 50)

Someren-Eind en Someren-Heide: Cindy Manders (c.manders@oniswelzijn.nl/ 06 – 19 22 11 88)

Someren-Dorp: Loes van der Weerden (l.vanderweerden@oniswelzijn.nl/ (0493) 441 260) Kijk voor meer informatie op www.zosomeren.nl

WWW.SOMEREN.NL 23 mei 2024 Meer informatie: www.someren.nl

In memoriam

Jan Hendriks

Raadscommunicatie

Aan het begin van de vergadering stond burgemeester Blok stil bij het leven en overlijden van Jan Hendriks, oud-raadslid en -wethouder van de gemeente Someren. Hij overleed op 19 april op 88-jarige leeftijd. Hij was raadslid van 1974-1990 en wethouder namens LSH van 1990 tot 1994. “Hij was een innemende en sociale persoonlijkheid”, memoreerde burgemeester Blok. “Hij heeft veel betekend voor de gemeenschap en gemeente Someren.” De gemeenteraad hield een minuut stilte om de heer Hendriks te gedenken.

Afsplitsing

De heer Verhofstad maakte bekend dat hij als eenmansfractie ‘Vrije Fractie’ verdergaat en niet langer namens de partij Leefbaar Someren actief is. Hij benadrukte dat dit geen gevolgen heeft voor de coalitie.

Brengplek

Milieustraat

Het college heeft een raadsinformatiebrief naar de raad gestuurd over de sluiting van de gratis brengplek bij de Milieustraat. Hier konden buiten de openingstijden verschillende gratis afvalstromen worden ingeleverd. Per 1 mei is deze plek gesloten omdat het meer een dumpplek van allerhande afval was geworden. Verschillende fracties hadden vragen en opmerkingen over dit besluit. Zo gaven zij aan signalen te hebben gekregen dat het toch wel erg jammer is dat deze brengplek nu gesloten is. Besloten is om zo snel mogelijk in een commissievergadering alternatieve oplossingen te bespreken. In de tussentijd blijft de brengplek gesloten.

Bestemmingsplannen

woningbouw

Someren-Heide

De raad heeft unaniem ingestemd met twee bestemmingsplannen voor woningbouw in Someren-Heide, Eggendreef en Groeneweg. Zij is verheugd dat in Someren-Heide weer kan worden gebouwd. Aan de Eggendreef betreft het de bouw van zeven woningen. Aan de Groenweg maakt het plan de bouw van 48 woningen mogelijk.

Nieuws uit de gemeenteraad

De gemeenteraad van Someren vergadert zo’n tien keer per jaar. Tijdens deze vergaderingen nemen de raadsleden besluiten over onderwerpen die invloed hebben op uw omgeving. De gemeenteraad vindt het belangrijk om u te informeren. Daarom ziet u na elke gemeenteraadsvergadering

deze pagina in ’t Contact. Elke keer kunt u lezen wat er op de agenda stond en wat het besluit was. Over een aantal agendapunten schrijven we wat uitgebreider. Wilt u reageren op dit nieuws uit de gemeenteraad of heeft u een vraag, dan kunt u deze sturen naar communicatie@someren.nl.

De vergadering van 16 mei

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 mei is gesproken over enkele raadsinformatiebrieven én een motie ‘vreemd aan de agenda’. Hierover leest u op deze pagina meer. Ook zijn twee heren benoemd, is

gesproken over een aantal bestemmingsplannen en waren er weer hamerstukken. Deze waren in een commissievergadering al zo goed doorgesproken dat ze nu unaniem zijn goedgekeurd.

Afscheid en benoemingen

Tijdens de commissievergadering op 18 april nam de commissie afscheid van Hans van Tulden van de fractie LSH. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 verruilde hij het raadslidmaatschap voor de functie burgercommissielid. De afgelopen twee jaar heeft hij Jori van Eijk onder zijn vleugels meegenomen in de commissie burger en bestuur. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. In de raadsvergadering op 16 mei is Jori van Eijk unaniem benoemd als burgercommissielid namens LSH. Daarnaast werd de benoeming van Mart Sanders voor nog een periode van 16 weken verlengd, ter vervanging van Frans van der Kuijlen van de fractie Wij zijn Someren/VVD.

Beleidsplan Schuldhulpverlening

Tijdens de raadsvergadering is het Beleidsplan Integrale Schuldhulpverlening Peelgemeenten 2024-2027 vastgesteld. Dit plan richt zich op het voorkomen en aanpakken van geldzorgen, schulden en armoede binnen de gemeente. Financiële problemen oplossen is ingewikkeld. Als deze problemen groot zijn, geeft dat veel stress. Dan is het vaak ook moeilijker om gezond te blijven, je werk goed

te doen of kinderen op te voeden. Er komen vaak andere problemen bij. Daarom is het belangrijk om de inwoners vanuit een integrale aanpak te helpen. Dit gebeurt door samen te werken met netwerkpartners binnen het sociaal domein en daarbuiten. Wanneer een inwoner bij de gemeente binnenkomt, wordt gekeken naar wonen, zorg, werk, inkomen en onderwijs. Om dan de juiste ondersteu-

Motie vreemd aan de agenda – voorrang eigen bewoners op woningmarkt

Een motie vreemd aan de agenda is een motie die wordt ingediend tijdens een raadsvergadering, over een onderwerp dat niet op de agenda staat. De motie ‘Voorrang eigen bewoners op woningmarkt en aanpassen verordening starterslening’ is unaniem aangenomen. De fracties vragen hierin aan het college om te onderzoeken of er maatregelen mogelijk zijn om inwo-

De gemeenteraad

•De gemeenteraad vergadert zo’n 10 keer per jaar, op donderdagavond, om 20.00 uur in het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein 1 in Someren. •U kunt hierbij aanwezig zijn, maar u kunt ook vanuit huis direct meekijken via www.someren.notubiz.nl.

•Bekijk de agenda’s, voorstellen en verslagen van de raadsvergaderingen op de raadswebsite

ning te kunnen geven. De focus ligt op een geïntegreerde aanpak van schuldhulpverlening, vroegsignalering en samenwerking met lokale partners.

Het beleidsplan is samen met de andere vier Peelgemeenten gemaakt. Ook de Regionale Cliëntenraad Helmond-De Peel is hier actief bij betrokken.

ners van Someren voldoende kans te geven op de eigen woningmarkt. Ook vragen zij om na te gaan of het mogelijk is om bij de starterslening een voorwaarde op te nemen dat men een half jaar in Someren moet wonen om hiervoor in aanmerking te komen.

Het college gaat naar deze motie kijken en hierop reageren.

Per 1 mei Michelle van Arensbergen gestart is als griffier

U bij haar terecht kunt over alles wat met de gemeenteraad te a en heeft

U haar kunt bereiken via griffier so eren nl

Gemeentenieuws 23 mei 2024 Meer informatie: www.someren.nl
Jori van Eijk en Dilia Blok Mart Sanders

Commissievergaderingen

Op woensdag 29 mei en donderdag 30 mei a.s. vergaderen de commissies ter voorbereiding op de raadsvergadering. De commissievergaderingen zijn openbaar en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. U kunt de vergaderingen live (beeld en geluid) volgen via someren.notubiz.nl

Spreekrecht

nspre ers unnen i h elden bi de griffier door een e ail te sturen naar griffie so eren nl of haar dit telefonis h te elden via

Op woensdag 29 mei om 20.00 uur vergadert de commissie Ruimte.

Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

1. Opening en vaststelling van de agenda

2. Vaststelling van de besluitenlijst van de vergadering van 17 april 2024 en behandelen stand van zaken actielijst.

3. Regionale samenwerking.

4. Vaststellen bestemmingsplan De Hoof ong.

5. Vaststellen bestemmingsplan Hoeksestraat ong.

6. Vaststellen bestemmingsplan Heiveldsestraat 3.

7. Vaststellen bestemmingsplan Dooleggersbaan 21.

8. Vaststellen bestemmingsplan Zandstraat 44.

9. Vaststellen beeldkwaliteitsplan herontwikkeling Dorpsweg 2 / Dorpsstraat 1 en verklaren geen bedenkingen te hebben tegen het plan Dorpsweg 2 en Dorpsstraat 1.

10. Vaststellen herstelbesluit bestemmingsplan Buitengebied Someren – Deelgebied 3 Stevensvaartje 15.

11. Besluiten toestemming te verlenen aan burgemeester en wethouders voor het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst regionale mobiliteit MRE 2024-2030.

12. Besluiten toestemming te verlenen aan burgemeester en wethouders voor de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant 2024.

13. Zienswijzen indienen bij Gemeenschappelijke Regelingen voor de ontwerpbegrotingen 2025 en meerjarenbegroting 2026-2028:

a. Besluiten een zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant 2025 en meerjarenraming 2026-2028;

b. Besluiten een zienswijze in te dienen op de conceptbegroting Blink 2025 en meerjarenbegroting 2026-2028.

14. Ingekomen stukken/mededelingen:

a. Raadsnotitie betreffende intentieovereenkomst Opwek Energie op Rijksvastgoed (OER) A67 – Klimaatcorridor A67.

15.Rondvraag.

Op donderdag 30 mei om 20.00 uur vergadert de commissie Burger en bestuur. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

1. Opening en vaststelling van de agenda.

2. Vaststelling van de besluitenlijst van de vergadering van 18 april 2024 en behandelen stand van zaken actielijst.

3. Regionale samenwerking.

4. Zienswijzen indienen bij Gemeenschappelijke Regelingen voor de ontwerpbegrotingen 2025 en 1e begrotingswijzigingen 2024:

a. Besluiten een zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2025 Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost;

b. Besluiten een zienswijze in te dienen op de eerste begrotingswijziging 2024 en ontwerpbegroting 2025 Peelgemeenten;

c. Besluiten een zienswijze in te dienen op de eerste begrotingswijziging 2024 en op de ontwerpbegroting 2025 Belastingsamenwerking Oost-Brabant en het college toestemming te verlenen voor het vaststellen van de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling;

d. Besluiten een zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2025 en 1e begrotingswijziging 2024 GGD Brabant Zuidoost;

e. Besluiten een zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2025 ICTNML;

f. Besluiten een zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2025 Senzer.

5. Beschikbaar stellen aanvullend krediet voor nieuwbouw Integraal Huisvestingsplan ’t Rendal.

6. Ingekomen stukken/mededelingen:

a. Raadsnotitie betreffende het jaarverslag vergunningsverlening, toezicht en handhaving (VTH) gemeente Someren 2023.

7.Rondvraag.

Paspoortpiek

Vraag tijdig uw reisdocument aan

In de media wordt gewaarschuwd voor een paspoortpiek: een periode van stijgende aanvragen voor nieuwe paspoorten en identiteitskaarten. Dit komt doordat in 2024 de eerste documenten met een geldigheid van tien jaar verlopen.

Maak op tijd een afspraak Heeft u ongeveer tien jaar geleden uw

In gesprek met het college

De burgemeester en wethouders van de gemeente Someren blijven graag met u in gesprek. Of het nu is om even kennis te maken, om onderwerpen te bespreken die u bezighouden of om naar uw ideeën en wensen te luisteren. Zij staan voor u klaar.

Het college houdt voortaan ook inloopspreekuren in de gemeenschapshuizen. In wisselende samenstelling bezoeken de collegeleden de kerkdorpen. Loop gerust binnen voor een gesprek. Een afspraak hiervoor maken is niet nodig.

Het volgende inloopmoment vindt plaats op:

Dinsdag 28 mei van 17.00 tot 18.00 uur in gemeenschapshuis De Weijers. Burgemeester Dilia Blok en wethouder Koert Kusters zijn deze middag aanwezig.

Wilt u liever buiten de inloopspreekuren

Zaterdag 25 mei

reisdocument aangevraagd, controleer dan gauw uw paspoort of identiteitskaart. Verloopt het reisdocument bijna? Maak dan snel online een afspraak via www. someren.nl of bel naar het Klant Contact Centrum (0493) 494 888. Na de afspraak kunt u uw vernieuwde document vijf werkdagen later, zonder afspraak, ophalen in het gemeentehuis.

om een persoonlijk gesprek met de burgemeester of een wethouder, dan kan dit natuurlijk ook. U kunt hiervoor een afspraak inplannen via het bestuurssecretariaat: telefoon (0493) 494 888 of bs@someren.nl.

Kijk op www.someren.nl/in-gesprek-met voor meer informatie (o.a. portefeuilleverdeling).

Tijdens het gesprek worden geen zaken besproken waarvoor een bezwaar-, beroeps- of klachtenprocedure loopt.

Gratis inloopspreekuur Energiebesparing

Wilt u energie besparen of heeft u vragen over bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen? U bent van harte welkom tijdens het inloopspreekuur op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 12.30 uur in de bibliotheek van Someren aan de Molenstraat 12. Het inloopspreekuur vindt elke tweede en vierde zaterdag van de maand plaats. Een team van deskundige energie- en bespaarcoaches van Energiehuis Slim Wonen staat klaar om al uw vragen te beantwoorden over verduurzaming en mogelijke bespaarmaatregelen voor uw woning. Het inloopspreekuur is geheel kosteloos en vrijblijvend. Neem voor een goed advies de jaarafrekening van uw energienota mee. De coaches helpen u graag verder op weg!

Huisbezoeken

U kunt ook een huisbezoek inplannen via www.energiehuisslimwonen.nl. Tijdens het bezoek van de energiecoach krijg je meer inzicht en overzicht om concrete stappen te nemen. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van 10,- gevraagd.

Meer informatie www.energiehuisslimwonen.nl/ www.somerennatuurlijkduurzaam.nl.

Of scan de QR-code voor een gratis Woning Quick Scan.

Gedeeltelijke wegafsluiting Wilhelminaplein

Van 27 mei tot 5 juni legt gemeente Someren een zebrapad aan op het Wilhelminaplein, tussen Hotel Centraal en restaurant Valentino. Dit deel van de weg en de stoep is tijdelijk afgesloten. Voor het verkeer is een omleidingsroute, deze wordt met borden aangegeven. De Jumbo is via de Speelheuvelstraat bereikbaar.

Rolstoelvriendelijke oversteekplaats

De aanleg van dit zebrapad gebeurt binnen het programma inclusie en verkeersveiligheid. Het moet het oversteken van het Wilhelminaplein veiliger maken en makkelijker voor mensen met een (fysieke) beperking. Daarom wordt ook de stoep bij het zebrapad aangepast.

Berichten over uw buurt? Meld u aan!

Wilt u op de hoogte zijn van besluiten die worden genomen in uw buurt, zoals aangevraagde kap- of bouwvergunningen, wijzigingen in bestemmingsplannen en wijzigingen van andere regelgeving?

De gemeente publiceert deze besluiten op ‘berichten over uw buurt’. U kunt zich hiervoor abonneren via een e-mailservice: zo wordt u actief op de hoogte gehouden.

Aanmelden e-mailservice Meld u aan via www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt/aanmelden.

Gemeentenieuws
23 mei 2024 Meer informatie: www.someren.nl

Bezwaarschriftencommissie

Hoorzitting

Op donderdag 30 mei 2024 is er een openbare hoorzitting van de bezwaarschriftencommissie. De hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis van Asten, Koningsplein 3 en begint om 19.30 uur.

19.30 uur: Het bezwaarschrift tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten van 20 december 2023 waarbij is besloten om de verbeurde last onder dwangsom van 12 juli 2022, in te vorderen.

Meer informatie?

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jody Eijkemans, secretaris van de bezwaarschriftencommissie Asten – Someren. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: (0493) 671 212 of via e-mail: j.eijkemans@asten.nl.

* Agenda is onder voorbehoud van wijzigingen

Omgevingsvergunningen

en Wet milieubeheer

Wanneer u de volgende bekendmakingen van burgemeester en wethouders wilt inzien, kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum.

• Ingediende aanvragen omgevingsvergunningen

In de periode van 9 t/m 15 mei 2024 zijn de volgende aanvragen omgevingsvergunningen ingediend (datum binnenkomst staat tussen haakjes):

- Boerenkamplaan 34, oprichten van 2 loodsen (15-5-2024);

- Randweg 1, uitbreiden bestaand kantoorgebouw (9-5-2024);

- Vaarselstraat 39, verbouwen van een woonhuis (13-5-2024).

Tegen de nu ingediende aanvragen kan geen formeel bezwaar/beroep of voorlopige voorziening (vovo) worden ingesteld. U kunt pas formeel (zienswijze/bezwaar/beroep/vovo) reageren op het plan wanneer een ontwerpbesluit of definitief besluit op de aanvraag is genomen. Een besluit op de aanvraag wordt, gelijk aan deze berichtgeving, gepubliceerd en ter inzage gelegd.

• Verleende omgevingsvergunningen

Reguliere procedure

In de periode van 9 t/m 15 mei 2024 zijn de volgende verleende omgevingsvergunningen verzonden (datum verzending besluit staat tussen haakjes):

- Bij Jan Smitslaan en noordelijker, het aanleggen van tijdelijke werkwegen t.b.v. het verzwaren van mastlichamen (13-5-2024);

- Steegstraat 15, oprichten ruimte voor ruimte woning met afwijken bestemming (15-5-2024);

- Zandstraat 97 en 99, plaatsen accupakketten (13-5-2024).

Tegen besluiten om vergunningen te verlenen, in te trekken of weigeren kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop de vergunningen aan de aanvrager zijn toegezonden schriftelijk een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient u te richten aan burgemeester en wethouders van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en voorzien zijn van dagtekening, naam en adres. Bovendien dient u duidelijk aan te geven waarom u tegen het besluit bezwaar maakt.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Hiervoor moet de indiener van een bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Aan een dergelijk verzoek zijn kosten verbonden. U kunt uw verzoek om een voorlopige voorziening te treffen ook digitaal indienen. Hoe u dit kunt doen, kunt u lezen op de website: http://loket.rechtspraak.nl/Burgers

• Verleende omgevingsvergunning

Uitgebreide procedure

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 24 mei 2024 gedurende zes weken ter inzage ligt de beschikking omgevingsvergunning voor:

- Groesbaan 7, inzake het gewijzigd uitvoeren van zonnepark Diepenhoek.

Activiteiten omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders verlenen medewerking aan dit project door middel van een omgevingsvergunning voor de activiteiten:

* bouwen van een bouwwerk

* handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening met een ruimtelijke onderbouwing vvgb

Ontwerpbesluit

Er zijn geen zienswijzen ingediend op het ontwerpbesluit. 23 mei 2024

Inzage

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken kunt u op afspraak inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Beroep

Bent u het niet eens met dit besluit?

Dan kunt u, als belanghebbende, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, een beroepschrift indienen onder vermelding van de reden waarom u het er niet mee eens bent. Ook niet-belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend, of die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, dan wel niet op tijd zijn geweest om een zienswijze in te dienen, kunnen een beroepschrift indienen. Het beroepschrift moet u gedateerd, gemotiveerd en ondertekend, sturen naar de Sector bestuursrecht van de Rechtbank Oost-Brabant, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een beroepschrift schorst de werking van dit besluit niet. Wanneer er sprake is van een spoedeisend belang kunt u daarnaast een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank. Aan deze procedure zijn kosten verbonden. U kunt uw beroepschrift en uw verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ook digitaal indienen. Hoe u dit kunt doen, kunt u lezen op de website: http://loket.rechtspraak.nl/Burgers.

• Geweigerde omgevingsvergunning

Reguliere procedure

In de periode van 9 t/m 15 mei 2024 is de volgende geweigerde omgevingsvergunning verzonden (datum verzending besluit staat tussen haakjes): - Kouterstraat ong (nabij 20), plaatsen van een tijdelijke woonunit (13-5-2024).

Tegen besluiten om vergunningen te verlenen, in te trekken of weigeren kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop de vergunningen aan de aanvrager zijn toegezonden schriftelijk een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift dient u te richten aan burgemeester en wethouders van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en voorzien zijn van dagtekening, naam en adres. Bovendien dient u duidelijk aan te geven waarom u tegen het besluit bezwaar maakt.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Hiervoor moet de indiener van een bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Aan een dergelijk verzoek zijn kosten verbonden. U kunt uw verzoek om een voorlopige voorziening te treffen ook digitaal indienen. Hoe u dit kunt doen, kunt u lezen op de website: http://loket.rechtspraak.nl/Burgers

• Meldingen artikel 8.40 Wet milieubeheer

De volgende ingekomen meldingen ingevolge het Activiteitenbesluit worden bekend gemaakt overeenkomstig artikel 8.41 Wet milieubeheer:

- Achterbroek 22, veranderen van een inrichting (dichtmaken van de loods met overhead deuren, realiseren van een wasplaats binnen en het plaatsen van dieseltanks buiten in een lekbak met overkapping bij een bestratings- en grondverzetbedrijf) De melding is ingekomen op 02-12-2019;

- Achterbroek 32, oprichting van een inrichting (bedrijf voor het telen van gewassen in de volle grond). De melding is ingekomen op 16-3-2020;

- Broekstraat 26, oprichten van een inrichting (groothandel en installatiebedrijf voor de agrarische sector). De melding is ingekomen op 14-11-2019;

- Cipres 15a en 15b, oprichten van een inrichting (sportcentrum). De melding is ingekomen 3-5-2018:

- Heikantstraat 35, plaatsen en in gebruik hebben van een bovengrondse propaantank. De melding is ingekomen op 27-2-2020;

- Houtbroekdijk 21, plaatsen en in gebruik hebben van een bovengronds propaanreservoir. De melding is ingekomen op 25-7-2019;

- Indumaweg 2-4, veranderen van een inrichting (verhuizen van het magazijn van een kunststofproductiebedrijf naar het nabijgelegen pand Indumaweg 4). De melding is ingekomen op 17-8-2020;

- Kerkendijk 76, oprichten van een inrichting (oprichten van een bedrijf voor de inkoop en verkoop van tweedehands vrachtwagens). De melding is ingekomen op 5-6-2020:

- Kerkendijk 76b, oprichten van een inrichting (oprichten garage). De melding is ingekomen op 22-3-2020;

- Kievitstraat 29, oprichten van een inrichting (metaalverwerkingsbedrijf). De melding is ingekomen op 19-5-2020;

- Kuiper 8, veranderen van een inrichting (plaatsen en in gebruik hebben van een houtmotinstallatie). De melding is ingekomen op 23-4-2020;

- Limburglaan 16, oprichten van een inrichting (vestigen hoveniersbedrijf). De melding is ingekomen op 6-3-2020; - Provincialeweg 5 unit, oprichten van een inrichting (horecagelegenheid). De melding is ingekomen op 18-08-2020; - Vlechter 28, veranderen van een inrichting (uitbreiding bedrijf). De melding is ingekomen op 17-12-2019.

Voor inrichtingen die onder de aangeduide Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) vallen, is geen omgevingsvergunning voor milieu nodig. De inrichting moet voldoen aan de algemene voorschriften. Tegen bovengenoemde meldingen staat geen bezwaar en beroep open.

Inzage termijn: van 24 mei tot 7 juni 2024.

Gemeentenieuws
Meer informatie: www.someren.nl

TOTALE LEEGVERKOOP SONNEMANS OUDE SLAAPFABRIEK

We gaan onze oude showroom en onze magazijnen nu echt helemaal leeg maken. HONDERDEN BOXSPRINGS EN MATRASSEN, DEKBEDDEN EN TOPPERS MOETEN WEG. In de oude Slaapfa-

briek naast Lidl in Someren. U vindt er heel veel bedden, matrassen, topdeks en kussens van alleen maar bekende merken. Pullman, Cinderella, Serta, Norma, Auping, Tempur en Kingsleep met de

beste boxsprings tegen hoge korting. Sunday, met hele mooie boxsprings in actuele stoffen. Mooi, luxe en veel comfort. Nieuw in de verpakking. 3 dagen lang, hoge korting, in de totale uitverkoop!!

80-200cm 699.- p/st

90-200cm 749.- p/st

90-210cm 799.- p/st

nú 2 st voor 1000 euro

heel veel EXTRA Pullman VOORDEEL!

Kingsleep zomerdekbed

Cotton Summer

Tijk van100 katoen

S uifvrijdoorstikt ulling 00gram/m koelekatoen asbaartot 0graden

Heerlijkkoelenlu tig

Pocketveringsmatras Pullman Limited, 24cm dikke matras met de bekende advanced Pocket van Nederlands Fabrikaat, Origineel Pullman. Voor ‘n perfecte ondersteuning. Met afritsbare stretchhoes, makkelijk te reinigen en anti-allergisch. Aan beide zijden een laag Dynamic foam. Ventileert als de beste, blijvend veerkrachtig en duurzaam. Kortom een kwalitatief bijzonder goede matras. Leverbaar in 2 hardheden, standaard en firm en geschikt voor alle bedbodems. Tijdens de totale leegverkoop: 2 st voor 1000.-

Grote voorraad nú met 30% korting

140x200cm

140x220cm

240x200cm

PARTIJ KATOENEN ZOMERDEKBEDDEN

Royal Cotton

99.- Nu 69.95

240x220cm Normaal 115.- Nu 79.95

KATOENEN DEKBEDDEN VOOR IN DE ZOMER, NU IN DE AANBIEDING. NIET WARM EN ENORM ABSORBEREND, PRECIES WAT WE NODIG HEBBEN TIJDENS DE ZWOELE NACHTEN. NU met 30% korting

• donderdag 23 mei 10.00 tot 17.00 • vrijdag 24 mei 10.00 tot 17.00

zaterdag 25 mei 10.00 tot 17.00

Oude adres, Hoek Kerkstraat/Loovebaan te SOMEREN, naast Lidl Supermarkt.

Honderden matrastoppers!

Topper Anniversary. Een 12cm dikke koudschuim in een heel luxe hoes. Ligt geweldig. Ventileert als de beste. We kochten deze partij op. En die moet nu ook echt weg. Honderden toppers. In vele maten. Voor vlakke boxsprings en ook voor elektrisch verstelbaar met split. Alle maten normaal 799.- Nu met 50% tot 60% korting

140-200cm, nu 349.160-200cm, nu 349.180-200cm, nu 349.180-210cm, nu 349.Uitgevoerd met split voor elektrisch verstelbaar, 160-180/200 en 180-210, nu 399.-

van 3850.nú 2495.-

van 2895.nú 1895.vlakke uitvoering elektrisch verstelbaar

Alleen tijdens de leegverkoop: 1000 euro op deze vlakke boxspring en maar liefst 1350.- op een elektrische box!

showmodellen Auping, Auronde en Original boxen, met 50% korting!

Tempur matrassen op origineel Tempur bed, 180/210cm, halve prijs!

Heel veel Kingsleep boxsprings, nu vanaf 795 euro. Kom snel kijken!

Absolute

Elektrische boxspring Kingsleep. Tijdloos design, ranke boxspring. Pocketveringsmatras met keuze uit medium en stevig. Mooie dikke topper voor luxe, hoog comfort. Ventileert als de beste, gaat lang mee. Draadloos bedienbaar. Leverbaar in 4 kleuren, antraciet, middelgrijs, lichtgrijs en naturel. In de bekende maten 160/200, 180/200, 180/210, en ook in de maat 140-200, met 1 grote matras. Heerlijk comfortabel. Hoge kwaliteit. Normaal 3995.- nu min 50%! Volledig elektrisch verstelbaar, alle maten,nú 1995.-

Normaal
59.- Nu 39.95
Normaal
65.- Nu 45.-
200x200cm Normaal 79.- Nu 55.-
Normaal
prijsstunter!
Totale leegverkoop bij Sonnemans, de oude Slaapfabriek aan de
Loovebaan in Someren.
bel 0493-890100
• vrijdag 24 mei 10.00 tot 17.00 • zaterdag 25 mei 10.00 tot 17.00
Kerkstraat/Hoek
Of
3 dagen A-merk beddenoutlet! • donderdag 23 mei 10.00 tot 17.00
50% korting op deze elektrische boxspring!

De Tweede Wereldoorlog liet zijn sporen na in de Peel. Achtergebleven mijnen werden geruimd, de schade werd hersteld en langzaam krabbelden bewoners weer op. Over de wederopbouw van Deurne, Asten en Someren is echter nog veel onbekend. Daarom blikken we, tijdens de viering van 80 jaar vrijheid, uitgebreid terug op deze bijzondere periode. Vandaag aflevering 21: ‘Als het oorlog wordt, zou ik nooit vluchten’

Als het oorlog wordt, zou ik vluchten

In de meidagen van 1940 en de oktobermaand van 1944 moesten duizenden Nederweerternaren voor het oorlogsgeweld hun dorp verlaten. Keus hadden ze niet. In Someren is nog altijd een herinnering aan die evacuaties terug te vinden.

door Cees Verhagen | vormgeving: Els Haasen

10 mei 1940

Alfons Bruekers uit Nederweert verwoordde de ervaringen in een verhaal. De evacuatie van de Nederweertse bevolking was goed voorbereid. Iedereen wist per brief wat hij mee moest nemen, zoals belangrijke papieren, mondvoorraad, kleding en transportmiddelen. Vee kon worden meegenomen en de achtergelaten eigendommen zouden worden bewaakt door aangestelde personen of militairen. Dag en uur van vertrek zouden bekend worden gemaakt. Iedereen wist waar hij in Someren terechtkwam. Zo was de familie P. Vossen uit de Heijsterstraat ingedeeld in groep B1/9. Elke groep stond onder leiding van een hoofdgeleider en een hulpgeleider. De familie Vossen en hun vee werden ondergebracht bij de familie H. Meulendijks in de Einderstraat (thans Boerenkamplaan). De Duitsers wonnen op alle fronten en de Nederlandse troepen konden de opmars niet tegenhouden. Toen de evacuatie op 10 mei 1940 op gang kwam, zag het zwart van de karren, fietsen,

‘Mijn vader schreef dat op vrijdag 10 mei 1940 ongeveer 4000 Nederweerternaren vanwege de binnenvallende Duitse legers moesten vluchten naar de Brabantse buurgemeente Someren. Natuurlijk was dat toen een georganiseerde evacuatie en was het menselijk leed in geen enkel opzicht te vergelijken met de huidige vluchtelingenproblematiek. Maar de context van oorlogshandelingen, gedwongen achterlaten van have en goed en de onzekerheden over de opvang was wel degelijk hetzelfde. Mijn vader, Jean Bruekers (1923-2014), schreef in zijn oorlogsdagboek: ‘Het is bijna niet vol te houden van de zware ontploffingen. Wij geven de kippen ‘t hele kippenvoer wat we gisteren gekregen hebben, 120 kilo, en schudden dit in grote bakken in ’t hok; de hond geven we een emmer water en een grote ketel voer. Wij kunnen niet eten van schrik en laten de al ingeschudde koffie op tafel staan. (…) Om acht uur sluiten we alles af, geven de sleutel aan Jean Saes die ook hulpgeleider is en vertrekken met vijf volgeladen fietsen naar Someren. Het wordt hoe langer hoe drukker met vluchtelingen en ondertussen dreunt het nog meer van de ontploffingen. (…) De Duitse vliegtuigen komen heel laag overvliegen. (….) De Boldersdijk is kurkdroog en de voeten en fietsen zakken heel onder het zand weg. De hele tijd moeten we de schoenen uitschudden omdat ze vol zand zitten. (…) Het is een stoet zonder einde van karren vol beddenrommel en kinderen en enige koeien erachter, volgeladen fietsen, kruiwagens, autopeds met een mand erop. (….)

kruiwagens en mensen, die gepakt en gezakt over de Booldersdijk naar Someren trokken. De evacuatie verliep kalm en ordelijk. Toen de berichten gunstig waren, vertrokken na enkele spannende dagen de meesten weer terug naar Nederweert.

De evacuatie in 1944

Nu was de situatie anders, Someren was bevrijd op 20 september 1944 en men dacht dat de geallieerden de Duitsers verder zouden terugdrijven. Maar de Duitsers begonnen in september een tegenoffensief, hierdoor kwamen er weer circa 3000 evacués uit Nederweert naar Someren. Het was daar al heel druk, er waren al circa 250 onderduikers en 1500 Betuwnaren en Venraynaren in Someren ondergebracht. En alsof dit niet genoeg was, kwamen op er 27 oktober nog eens 3500 vluchtelingen uit de Peel bij. De zusterkloosters in Groot Someren namen de religieuzen en huisgenoten uit die streek op. Someren was overvol met militairen (circa 15.000 manschappen, die voor zichzelf zorgden, maar wel ruimte innamen) en evacués. Groot Someren had in die tijd circa 8200 inwoners. De kleding-, brandstof- en voedselvoorziening was na de oorlog al slecht, door deze bevolkingstoename werd die extra problematisch. Door de oorlogshandelingen duurde het wel langer voordat de evacués terug konden, de militaire autoriteiten moesten daar toestemming voor geven.

paspoort of andere zaken te regelen. Maar als u de kans krijgt, bezoek dan eens de raadszaal. Daar hangen vier prachtige glas-inlood-ramen van de bekende kunstenaar Piet Schoenmaker (1914-2009) uit Roermond. Hij was beeldhouwer, glazenier, schilder en keramist. De glas-in-lood-ramen maakte hij in opdracht van de gemeente Nederweert. De bewoners van Nederweert hebben de glazen in 1950 aan Someren geschonken uit dankbaarheid voor het opvangen van de evacués in 1940 en 1944.

Op 29 mei 1950 werden de glas-in-lood-ramen op het gemeentehuis in Someren onthuld. Op die dag was er een bijzondere vergadering van de gemeenteraad van Someren en bood de burgemeester van Nederweert, namens de gehele bevolking van zijn gemeente, de glazen aan. Ook werd toen een krans gelegd bij het graf van wijlen burgemeester Smulders van Someren. Het was die dag groot feest, ontvangst in het gemeentehuis, een optocht door het dorp. In de kiosk en in de verlichtte tuin van de lunchroom van Rooijmans was muziek te horen van koren en fanfares uit de bezoekende gemeente.

De vier glas-in-lood-ramen stellen het evacuatieleed van de Nederweertse bevolking en de Somerense gastvrijheid voor. Het eerste glas in lood laat de vluchtelingen uit Nederweert in 1940 zien, op de achtergrond de kerk van Nederweert en overvliegende Duitse vliegtuigen. De tweede afbeelding stelt hun

Om dit allemaal goed te organiseren werd een afzonderlijk evacuatie-bureau opgericht om de belangen van inwoners en evacués te behartigen. Er was een groot tekort aan goede huisvesting, kleding, schoeisel en brandstof. Men was bang voor uitbraak van epidemieën en zedelijke verwildering. Bedenk daarbij dat de distributie van voeding, kleding en dergelijke nog bestond. Gelukkig werden veel zaken opgelost door geldelijke steun (zakgeld en huisvestingsvergoeding) van de overheid en giften. Het zal bij de Somerenaren en evacués af en toe veel spanningen hebben opgeroepen.

Glas in lood

U bent mogelijk weleens in het Somerense gemeentehuis geweest, bijvoorbeeld om een

aankomst voor in Someren, waar zij gastvrij werden onthaald (gedekte tafel waar koffie voor hen wordt ingeschonken). Let op het vogelkooitje dat op de vlucht is meegenomen. Op de achtergrond de kerk van Someren en Duitse zoeklichten, die geallieerde vliegtuigen uit de lucht schieten. Het derde glas stelt de tweede evacuatie voor in 1944. Het vierde glas laat de aankomst in Someren zien, op de achtergrond het gemeentehuis. Het is tevens een symbolische voorstelling van de barmhartige Samaritaan. Vier prachtige voorstellingen waarin de trieste en sombere gezichten van de evacués de spanningen van de ellende laten zien. Bronnen: Peelbelang, dagboek Jean Bruekers en het boek de Geschiedenis van Someren in de 2de Wereldoorlog.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 23 mei 2024 9 PB
Op de vlucht Alfons Bruekers (Stichting Geschiedschrijving Nederweert, foto Jan Biezenaar)

Het is tijd voor De Borstelman Brabant Maak uw vlonder, oprit of terras weer veilig en schoon

De Borstelman het is er nu tijd voor!

De Borstelman het is er nu tijd voor!

terras/straat weer schoon veilig

voor!

weer schoon en veilig

zijn gevoelig voor alg en intrede hebben gedaan, is Jaarlijks belanden meer dan door uitglijden, aldus Borstelman’, heeft een groenaanslag.

gebruikt. Beplanting rondom oprit, tuinpad of terras

zo nooit schade op.

wordt het milieu niet

Pluktuin ‘t Voortje Dagbesteding Vanaf

aangetast op deze manier. De Borstelman garandeert een milieuvriendelijke aanpak, die veilig toepasbaar is.” daar hebben we toch een hogedrukreiniger

“Nee, dat is een groot misverstand”, aldus Nick. “Het van een hogedruk-

Maakt uw terras/straat weer schoon en veilig

Steen, beton, hout, veel ondergronden zijn gevoelig voor alg en mos. Zeker wanneer kou en vocht hun intrede hebben gedaan, is groene aanslag een groot probleem. Jaarlijks belanden meer dan

reiniger raden wij sterk af. Je be schadigt tegels en hout juist met een hogedrukreiniger.

Nick snapt dat wel. “Het resultaat is gewoon verbluffend”, zegt hij. Zowel particulieren, VVE, als bedrijven in de Noord-Brabant kunnen vertrouwen op de diensten van De Borstelman.

terras/straat weer schoon en veilig

Nick snapt dat wel. “Het resultaat is gewoon verbluffend”, zegt hij. Zowel particulieren, VVE, als bedrijven in de Noord-Brabant kunnen vertrouwen op de diensten van De Borstelman.

Algen, mos of andere aanslag: zeker wanneer het vochtig is, maakt de ‘groene aanslag’ een opmars, voor velen een doorn in het oog. En wat te denken van (on)veiligheid: jaarlijks belanden duizenden mensen in het ziekenhuis vanwege een val door uitglijden. En dat terwijl het gemakkelijk te voorkomen is. De Borstelman Brabant (Veghel) behandelt uw oprit, terras, houten vlonder of andere ondergrond. Milieuvriendelijk, snel en uitermate doeltre end. Zeker met de nieuwe, uitermate doeltre ende stoommachine!

24.000 in het ziekenhuis vanwege een val door uitglijden, aldus Nick van der Horst Nick, oftewel ‘De Borstelman’, heeft een

Nodig De Borstelman uit

Nodig De Borstelman uit

Klaar met die uitglijders?

Klaar met die uitglijders?

Nick van der Horst. Nick, oftewel ‘De Borstelman’, heeft een bedrijf in duurzame verwijdering van groenaanslag.

Borstelmachine

De Borstelman reinigt met

Nick van der Horst is eigenaar van De Borstelman Brabant. Hij vertelt over de gepatenteerde, milieuvriendelijke reinigingstechniek. “Het is eigenlijk eenvoudig: we laten de borstels het werk doen. Het enige dat we toevoegen, is water. We gebruiken dus geen chemicaliën. We reinigen heel e ectief, terwijl de beplanting rondom een oprit of tuinpad gegarandeerd geen schade oploopt.”

Nick.

Terrassen en

ondergronden: Terrassen en verhardingen die al jaren niet zijn onderhouden komen als nieuw tevoorschijn. Ook onkruid wat zich in de voegen

De Borstelman gebruikt voor de reiniging van vlonders, terrassen en tegels een speciale borstelmachine. De machine is volgens Nick dé oplossing voor vergrijsde en spekgladde ondergronden: Terrassen en verhardingen die al jaren niet zijn onderhouden komen als nieuw tevoorschijn. Ook onkruid wat zich in de voegen bevindt, wordt door De Borstelman verwijderd. Zo sla je twee vliegen in één klap!” De reacties van mensen zijn altijd positief. Nick snapt dat wel. “Het resultaat is gewoon

tegels. Zelfs het hardnekkige korstmos heeft geen schijn van kans.”

verblu end”, zegt hij. Zowel particulieren, VVE, als bedrijven in de Noord-Brabant kunnen vertrouwen op de diensten van De Borstelman.

Of gewoon behoefte aan een fris terras zonder groene aanslag? Kijk op de website

Of gewoon behoefte aan een fris terras zonder groene

Nodig De Borstelman uit Klaar met die uitglijders?

garandeert een milieuvriende-

De Borstelman Brabant werkt voor particulieren, bedrijven, gemeentes en VVE’s. Ook klaar met uitglijders? Of gewoon behoefte aan een frisse, veilige ondergrond zonder aanslag? Neem dan contact op met De Borstelman Brabant!

bevindt, wordt door De Borstelman verwijderd. Zo sla je twee vliegen in één klap!” De reacties van mensen zijn altijd positief.

bestanddeel om een goede werking van de reinigingsproces te realiseren, is water. Chemicaliën of reinigingsmiddelen worden niet gebruikt. Beplanting

Nieuwe stoommachine

De Borstelman reinigt met een gepatenteerde borsteltechiek opritten, stoepen, vlonders en terrassen zonder ze te beschadigen. “En zonder gebruik van chemicaliën”, benadrukt Nick. “Het is heel simpel: de borstels doen het werk. Het enige toe te voegen bestanddeel om een goede werking van de reinigingsproces te realiseren, is water. Chemicaliën of reinigingsmiddelen worden niet gebruikt. Beplanting rondom een oprit, tuinpad of terras loopt zo nooit schade op. Tevens wordt het milieu niet aangetast op deze manier. De Borstelman

Verblu end resultaat Vaak zien klanten een hogedrukreiniger als alternatief voor het verwijderen van aanslag. Maar dat is een misvatting, stelt Nick: “We raden het gebruik van een hogedrukreiniger juist sterk af. Daarmee beschadig je namelijk je tegels of hout. Met onze methode komen die daarentegen juist als nieuw tevoorschijn. Ook ondergronden die al jaren niet zijn onderhouden maken we onkruidvrij en weer fris van kleur en structuur. Zo sla je twee vliegen in één klap.” Nick ontvangt uitsluitend positieve reacties. “Niet gek ook”, stelt hij. “Want het resultaat is gewoonweg verblu end.”

Sinds kort beschikt Nick over een nieuwe stoommachine, waarmee hij uitstekende resultaten behaalt. “Een schitterend apparaat met een gigantische capaciteit. Hiermee werken we nog e ciënter en kunnen we gemakkelijk grotere oppervlaktes aan. De stoommachine werkt met powerstoom van 150 graden Celcius. Door die hoge temperatuur zijn na de behandeling alle mossen verdwenen, ook tussen richels en

De Borstelman Brabant

www.deborstelman.nl

www.deborstelmanbrabant.nl

Of gewoon behoefte aan een fris terras zonder groene aanslag? Kijk op de website www.deborstelmanbrabant.nl

aldus Nick. “Het gebruik van

nick@deborstelmanbrabant.nl of nodig ons uit:

Stuur een e-mail naar nick@deborstelmanbrabant.nl of nodig ons uit: 06 33 96 12 08

Stuur een e-mail naar  info@deborstelman.nl of nodig ons uit: 085-0407456.

06 33 96 12 08

garandeert een milieuvriendelijke aanpak, die overal veilig toepasbaar is.” Maar daar hebben we toch gewoon een hogedrukreiniger voor? “Nee, dat is een groot misverstand”, aldus Nick. “Het gebruik van een hogedruk-reiniger raden wij sterk af.

Nick van der Horst 06 33 96 12 08 nick@deborstelmanbrabant.nl deborstelmanbrabant.

Je beschadigt tegels en hout juist met een hogedrukreiniger.

Je beschadigt tegels en hout juist met een hogedrukreiniger.

Borstelmachine  De Borstelman gebruikt voor de reiniging van vlonders, terrassen en tegels een

De Borstelman gebruikt voor de reiniging van vlonders, terrassen en tegels een speciale borstelmachine.

De machine is volgens Nick dé oplossing voor vergrijsde en spekgladde

schoon veilig

Nick snapt dat wel. “Het resultaat is gewoon verbluffend”, zegt hij. Zowel particulieren, VVE, als bedrijven in de Noord-Brabant kunnen vertrouwen op de diensten van De Borstelman.

Nick snapt dat wel. “Het resultaat is gewoon verbluffend”, zegt hij. Zowel particulieren, VVE, als bedrijven in de Noord-Brabant kunnen vertrouwen op de diensten van De Borstelman.

en

ondergronden: Terrassen en verhardingen die al jaren niet zijn onderhouden komen als nieuw tevoorschijn. Ook onkruid wat zich in de voegen

Bel nu de Borstelman!

wordt door De

bevindt, wordt door De Borstelman verwijderd.

Nodig De Borstelman uit Klaar met die uitglijders?

Zo sla je twee vliegen in één klap!” De reacties van mensen zijn altijd positief.

Of gewoon behoefte aan een fris terras zonder groene

Nodig De Borstelman uit Klaar met die uitglijders? Of gewoon behoefte aan een fris terras zonder groene aanslag? Kijk op de website

Deze robotmaaier kan zonder grensdraad op GPS, met grensdraad of hybride worden geïnstalleerd.

www.deborstelman.nl

www.deborstelmanbrabant.nl

Stuur een e-mail naar  info@deborstelman.nl of ons 085-0407456. Bel nu De

nick@deborstelmanbrabant.nl of nodig ons uit:

06 33 96 12 08

De 2 nieuwste modellen zijn daarnaast uitgerust met Edgecut waardoor randen maaien met een trimmer nagenoeg niet nodig is!

U heeft al een Husqvarna Automower vanaf € 999,-!

Smulderslaan 7, 5712 GJ Someren-Heide, 0493-491626 meevistuinmachines@outlook.com

op zoek naar een monteur tuin- en parktechniek/witgoedmonteur.

Wij zoeken een persoon die: Flexibel en servicegericht is Kennis én interesse heeft in elektronica

Rijbewijs B in bezit heeft

kom je al een heel eind! Afwisselend beschikbaar is op de zaterdagen Uitdagingen niet uit de weg gaat en de verantwoordelijkheid neemt als dit nodig is.

Ervaring heeft, maar met inzet kom je al een heel eind!

Afwisselend beschikbaar is op de zaterdagen

Uitdagingen niet uit de weg gaat en de verantwoordelijkheid neemt als dit nodig is.

Je komt te werken in een jong team en daarbij zoeken we een gedreven monteur met een goede dosis humor. Je bent een waardevolle toevoeging in teamverband, maar je bent ook een ster in zelfstandig werken.

Je komt te werken in een jong team en daarbij zoeken we een gedreven monteur met een goede dosis humor. Je bent een waardevolle toevoeging in teamverband, maar je bent ook een ster in zelfstandig werken.

Werken bij Van den Berk betekent werken in een fijne omgeving. We zorgen ervoor dat je niks tekort komt om je werk perfect uit

Werken bij Van den Berk betekent werken in een fijne omgeving. We zorgen ervoor dat je niks tekort komt om je werk perfect uit te voeren.

Deze vacature is per direct, fulltime inzetbaar. Ben jij degene die we zoeken of ken je iemand? Laat het ons weten via onderstaande gegevens.

Gezellig, de kleurige bloemen aan de rand van bos en weiland; kenmerkend voor de boerentuinen van vroeger. In Pluktuin ‘t Voortje tieren de bloemen welig. Heeft u even vrij? Kom en geniet van kleuren, geuren en de natuur. Natuurlijk, neem zo’n sfeerboeket mee naar huis! U mag zelf plukken, alle bloemen die u aanspreken. Vazen staan klaar, om de bloemen te schikken. Veel plezier! Pluktuin ‘t Voortje Voortje 55 5731 PP Mierlo Tel: 0492-664223 / 06-13480509 Open ma t/m vr 16.00 20.00 uur za vanaf 10.00 uur verder op afspraak
1 juni open Heerlijk... plukken van zo’n boeket boerengezelligheid! OPEN: di t/m za 10.0018.00 zo 11.0016.00 www.zorgpluktuin.nl vandeneijnde-veranda.nl Nieuwendijk 60, Someren-Eind T: 0493-491254 Het buiten leven Screens Overkappingen Rolluiken Zonneschermen Buitenjaloezieën
Husqvarna Automower NERA
Witvrouwenbergweg 13 A - 0493-491003 - administratie@vandenberksomeren.nl Alles wat je aandacht geeft groeit. Ben jij technisch en werk je graag in een gezellig en dynamisch bedrijf? Wegens groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar een monteur tuin- en parktechniek/witgoedmonteur. Wij zoeken
persoon die: Flexibel en servicegericht is Kennis én interesse heeft in elektronica Rijbewijs B in bezit heeft Ervaring heeft, maar met inzet
een
te voeren. Deze vacature is per direct, fulltime inzetbaar. Ben jij degene die we zoeken of ken je iemand? Laat het ons weten via onderstaande gegevens. Witvrouwenbergweg 13 A - 0493-491003 - administratie@vandenberksomeren.nl Alles wat je aandacht geeft groeit. Installatie robotmaaiers. Met jouw vaardigheden zorg je ervoor dat e ke machine op de uiste manier wordt gep aatst Óók geef je u t eg en advies op locatie Onderhoud & reparatie Je voert onderhoud uit n de werkplaats en reparareert de mach nes vakkundig Klanten kunnen vertrouwen op jou expertise! Oplossen van storingen op locatie Je bekijkt op ocatie waar het probleem zit en verhelpt dit Dankz j ou hu p zal de maaier weer werken zoa s van ouds Ben jij technisch en werk je graag in een gezellig en dynamisch bedrijf? Wegens groei van ons bedrijf zijn wij
Onderhoud aan diverse machines Er z jn doorgroeimogeli kheden om onderhoud te verr chten aan loop en zitmaaiers Ook verkoop van mach nes is een mogel jkhe d! Witvrouwenbergweg 13 A - 0493-491003 - administratie@vandenberksomeren.nl
voor alg en gedaan, is meer dan een milieuvriendeoveral veilig daar gewoon een voor? “Nee, misverstand”, gebruik van hogedruk-reiniger raden en hout hogedrukreiniger. gebruikt voor vlonders, een borstelmachine. volgens Nick vergrijsde
voor! terras/straat
uitglijden, aldus overal veilig “Nee, en hout een Nick vergrijsde ondergronden:
Bel
nu de Borstelman!
Nick ondergronden:
Terrassen
bevindt,
Borstelman!
Lekker zitten.. ..makkelijk opstaan.. ..en vooral, heerlijk relaxen! Teun Arts www.teunarts.nl
Ruime keuze in relaxbanken Prijs: € 2375, Prijs: € 1575, Prijs: € 2275, Prijs: € 2175,

Breuk ‘zonder gevolgen voor coalitie’

SOMEREN - Zoals aangekondigd maakte gemeenteraadslid Arnold Verhofstad vorige week donderdagavond bekend dat de fractie van Leefbaar Someren de partij heeft verlaten. Het drietal gaat nu verder onder de naam Vrije Fractie en richt later mogelijk een nieuwe politieke partij op. Het vertrek zorgt echter niet bestuurlijke problemen. “Voor de coalitie heeft dit verder geen gevolgen.”

door Maarten Driessen

Fractievoorzitter en gemeenteraadslid Verhofstad, commissielid Rien van Dinther en fractiegenoot Peter Merlijn Schols splitsen zich af van hun voormalige partij Leefbaar Someren.

‘De kloof tussen fractie en bestuur is te groot geworden’

Tijdens een raadsvergadering vorige week donderdagavond lichtte Verhofstad dat besluit verder toe. “De laatste jaren herkennen we ons als fractie steeds minder in de ontwikkeling van de idealen en doelstellingen van de partij. De kloof tussen bestuur en fractie wordt steeds groter en is te groot geworden om nog goed te kunnen functioneren.”

Met dat gegeven gingen Verhof-

stad en Van Dinther in gesprek met partijvoorzitter Henry Tinnemans. “Daarbij zijn we tot de conclusie gekomen dat dit het beste is voor Someren. Afsplitsing dus.”

Geen extra last De drie willen naar eigen zeggen geen extra last veroorzaken en daarom blijven Verhofstad en Van Dinther actief in hun huidige rol.

“We gaan voorlopig als eenmansfractie verder, deze heet nu Vrije

Laatste wedstrijd van het seizoen voor SV Someren

De wedstrijd SHH-SV Someren in februari van dit jaar eindigde in 1-0 voor de thuisspelende ploeg.

SOMEREN - Het gedegradeerde

Someren speelt komende zondag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Op sportpark De Potacker is SHH uit Herten de tegenstander.

Someren verloor afgelopen zondag met 3-1 van kampioen Mierlo Hout en is na de zomer weer in de tweede klasse terug te vinden. Voor SHH is er na twee uitstekende seizoenen, waarin de club van de derde naar de eerste klasse doorstroomde, nog wel iets om voor te spelen. De groenwitten kunnen namelijk nog overleven in de eerste klasse. Terugkijkend op dit seizoen mag je constateren dat Someren er niet uitgehaald

heeft wat mogelijk was. Verdedigend stond het team z’n mannetje wel. De helft van de tegenstanders, waaronder nummer 5 Volharding en nummer 6 Deurne, kregen aanmerkelijk meer doelpunten tegen dan Someren. Het grote probleem was het scorend vermogen (slechts 19 doelpunten). Dat geringe aantal treffers valt zeker niet alleen de aanvallers aan te rekenen. Eerder het spelconcept, waarin de aansluiting tussen de linies en het spel in balbezit vaak te wensen overliet. Voor komende zondag ligt er geen enkele druk op het Somerense team. Hopelijk sluiten de blauw-witten de competitie op een mooie manier af.

Fractie. We bezien later of we een nieuwe politieke partij beginnen, wat heel erg mogelijk is.”

Voor de coalitie, waar Leefbaar Someren onderdeel van uitmaakt, heeft het besluit volgens Verhofstad geen gevolgen. Zijn Vrije Fractie zal het coalitieakkoord blijven steunen, zoals eerder ook PvdA-afsplitser Hans van Maris dat deed. Van Maris was eveneens enig raadslid namens zijn partij toen hij besloot om te ver-

Lieropse

De allerlaatste keer Mark van de Veerdonk in Someren

SOMEREN - Cabaretier Mark van de Veerdonk gaat stoppen. Na 17 cabaretprogramma’s vindt hij het mooi geweest. Op vrijdag 24 mei is hij voor het laatst te zien in theater De Ruchte in Someren.

Zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. Ook in dit programma jakkert hij in tweemaal 55 minuten weer heerlijk door. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen? De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via: www.deruchte.nl.

Funtime

trekken. Hij sprak van een onwerkbare situatie nadat er een breuk was ontstaan tussen hem en enkele partijgenoten. Van Maris vormt nu eveneens een eenmansfractie onder de naam Someren voor Elkaar.

Anders dan bij Leefbaar Someren verdween de PvdA niet van het Somerense politieke toneel. De partij wordt namelijk nog altijd vertegenwoordigd door wethouder Willem van Doorn.

jaarmarkt weer op het programma

LIEROP - Mannenkoor a Capella organiseert in samenwerking met van Aerle Organisatieburo BV ook dit jaar weer de Jaarmarkt, en wel op zondag 26 mei. De voorgaande edities waren zeer zonnig en ook dit jaar zien de weersvooruitzichten er weer veelbelovend uit.

Wederom worden er honderdvijftig kramen opgebouwd in de van Dongenstraat, Offermansstraat, Lijestraat en Hogeweg in Lierop. Voor diegene die nog eenkraampje willen, er zijn nog een heel beperkt aantal plaatsen beschikbaar, inschrijven kan nog via www.vanaerlebv.nl, zie Jaarmarkt Lierop, of ga naar de website van A Capella viawww.mannenkoorlierop.nl. Vanaf 10.00 uur is de jaarmarkt open. Ook aan de automobilisten wordt gedacht. Voor slechts twee euro kan de auto worden geparkeerd op het veldje langs B. Verstappen. De mannen van het koor zullen u met plezier ontvangen.

‘Het kerkplein in Lierop wordt omgetoverd tot een aantrekkelijk terras’

Er is ook vermaak voor jong en oud, bijvoorbeeld op het Horecaplein. Zo is er onder andere een springkussen voor de kleine bezoekers en is het kerkplein in Lierop omgetoverd tot een aantrekkelijk terras. Voor de vroege vogels staat de koffie met appel-

gebak klaar, en natuurlijk kun je ook genieten van een ijskoud pilsje of andere drankjes. De mannen van het koor bakken voor u de gehele dag overheerlijke hamburgers en braadworsten. En ook voor het Lierups Neutje moet u op het Horecaplein zijn.

‘Er zijn maar liefst 150 kramen te bezoeken’

Vanaf 12.00 uur start het entertainment op het plein. “We zijn bijzonder blij dat we Notoire Fanfare hebben weten te strikken, met in hun midden onder andere clown Toon Maas (geboren en getogen in Lierop)”, aldus het mannenkoor a Capella. De Notoire Fanfare staat bekend om het prikkelend muziektheater dat zowel verrassend als ontroerend is, maar ook veel humor bevat. Zij spelen maar liefst drie sets, vanaf 12.00 uur, 13.45 uur en 15.30 uur. Daarnaast heeft de organisatie ook Blaas Vaak kunnen contracteren. Deze Lieropse blaasformatie vertolkt op hun eigen manier vele bekende hits. “Het publiek wordt omver geblazen”, aldus de organisatie.

SOMEREN - Aanstaande vrijdag organiseert Funtime in OJC Comeet weer een nieuwe disco-avond. Dit keer met het thema ‘Beachparty’.

Er wordt vrijdag een avond feestgevierd met zomerse sferen. Iedereen mag natuurlijk de meest zomerse kleren aandoen, het maakt niet uit of dat je korte broek of zwembroek is. Of een kleurrijk shirt of Hawaii slinger. Zit jij in groep 6, 7 of 8? Kom dan naar Funtime voor een avondje vol feesten, dansen en swingen. Misschien win je wel een prijsje bij de loterij, want er zijn ook weer spelletjes te spelen. Er zijn ook weer diverse snoepjes te koop. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De entree bedraagt twee euro, inclusief een gratis drankje.

Alzheimer Café Peelland

ASTEN/SOMEREN - Het Alzheimer Café Peelland staat dinsdag 4 juni in het teken van het verhaal van twee mantelzorgers.

Suzan en Jeroen zorgen al vier jaar voor hun (schoon) vader Peter. Ze wonen vlakbij en op een gegeven moment ontstond er een ‘niet pluis-gevoel’. Gespreksleider Monique van den Heuvel-Bohnen legt de twee mantelzorgers hierover vragen voor, zoals hoe ze hiermee omgaan en wat er allemaal bij komt kijken als je besluit om samen voor iemand te zorgen. En vooral: wat doen ze om de sfeer binnen het gezin goed te houden? Het Alzheimer Café vindt plaats in gemeenschapshuis ‘t Kwartier in Asten en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

Donderdag 23 mei 2024| ‘T CONTACT / PEELBELANG 12 PB
Gemeenteraadslid Arnold Verhofstad. (Foto: Bram van Oosterhout)

Bospop: voor ieder wat wils

ZAKENNIEUWS - Bospop is een ouderwets gezellig pop-rockfestival waarvan de 42e editie plaatsvindt op 12,13 en 14 juli op evenemententerrein A2 WeertNoord. Artiesten spelen op het hoofd- en tentpodium. Daarnaast is er ook een derde podium met een apart programma, dit jaar voor het eerst in de 24-uurs tent.

Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival is uitgegroeid tot een muziekspektakel met bands van internationale allure. Een festival dat een vaste plaats op de Nederlandse festivalkalender heeft verworven. Met een goede line-up op drie podia, een sfeervol en ruim opgezet festivalterrein, een gezellige camping, een 24-uurs feesttent. Met daarbij een prachtig Skydeck voor de zakelijke muziekliefhebber of de festivalbezoeker die graag een luxere beleving heeft, spreken we over een heel complete festivalbeleving. Ook dit jaar is er weer een bijzonder programma samengesteld. Een paar hoogtpunten uit de line-up: Vrijdag 12 juli: John Fogerty, Alice Cooper, Heart, Helmut Lotti Goes Metal. Zaterdag 13 jul: Zucchero, James Blunt, The Fortunate Sons, Racoon en zondag 14 juli: Toto, The Waterboys, DI-RECT, Son Mieux. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via: www.ticketmaster.nl. De kosten voor een dagticket bedragen: 102,50 euro, het weekendticket

Goede prestaties De Punderman

ASTEN/SOMEREN - Triatlonvereniging De Punderman

Asten-Someren was afgelopen pinksterweekend bij diverse evenementen actief. Zo was er een delegatie bij de Theta Triatlon in Eindhoven, de Triatlon Woerden en in het Belgische Bûtgenbach.

Alle wedstrijden vonden afgelopen maandag plaats. Zo namen Dirk van de Ven, Bart Berkvens, Evi Joosten, Peter Serné en Michel Landsman deel aan de Theta Triatlon. Met name Van de Ven presteerde goed, met snelle tijden op alle drie de onderdelen en een eindklassering in de top. Joosten pakte een knappe tweede plaats bij de dames op de kwartafstand. In Woerden was het Henri Koolen die De Punderman vertegenwoordigde. Maar hevige regen- en onweersbuien noopten de organisatie aldaar tot het stopzetten van de wedstrijd. De langste reis legden Ton van Empel en Hans Jeronimus af, en wel naar het Belgische Bûtgenbach. Daar namen ze als duo deel aan de Swim Run van 19 kilometer. Een bijzondere variant waarbij verschillende punten op het parcours met elkaar verbonden worden en waarbij zwemmen en hardlopen worden afgewisseld. De twee eindigden als 20e.

DI-RECT zal zondag 14 juli aantreden op het festival Bospop. Ook vele andere grote namen trekken midden juli naar Weert-Noord.

kost 225 euro, beiden inclusief servicekosten. Voor meer informatie kijk op www.bospop.nl. De vaste Bospopbezoeker weet het al, kom je voor de eerste keer dan ervaar je waarom Bospop een totaalbeleving is. Een goed voorziene foodcourt, met van alles wat tegen betaalbare prijzen en aandacht voor vegetarisch en glutenvrij eten. Net als de slaapmogelijkheden. Hiervoor heeft Bospop een aantal mogelijkheden. De reguliere camping voor tenten. Campers, caravans en vouwwagens staan op de campercamping. Bospop kan ook alles voor jou regelen. ‘Onze Festitenten en Festipi’s bieden het perfecte onderkomen. Kies uit 1-,

2- of 4-persoonstenten en laat ons weten welke extra’s je wilt’. Voor meer info kijk op https://festitent. com/nl/festivals/nederland/bospop/. Bospop introduceert dit jaar ook het Cup to Cupsysteem. Hoe werkt dat? Elke festivalbezoeker krijgt bij de entree twee tokens. Bij je eerste drankje ruil je een token in voor een beker. Wil je vervolgens een nieuw drankje halen dan ruil je je lege beker in voor een nieuwe. Heb je een lege beker en geen dorst? Geen probleem, ruil ze bij de bar in voor een token. Als iemand anders voor je drank haalt dan geef je je tweede token mee. Zit je zonder beker en token, dan kost een nieuwe beker een halve token.

Familie van den Nieuwenhof wint opnieuw Familietoernooi

LIEROP - Het traditionele familietoernooi bij SV Lierop is opnieuw gewonnen door familie van deen Nieuwenhof. Dit deden zij alweer voor de derde keer op een rij.

Voor de eerste keer werd er zondag gevoetbald met kleinere teams, zeven tegen zeven. Dit was een beetje noodgedwongen omdat op Tweede Pinksterdag nog door vele teams in de competitie gevoetbald moest worden. Echter ‘elk nadeel heeft z’n voordeel’, want de organisatie denkt er serieus aan om volgende jaren

Blije gezichten

het zeven tegen zeven voort te zetten vanwege de vele positieve reacties. Voordeel is ook dat de families gemakkelijker hun teams kunnen samen stellen.

De finale ging tussen het eerste team van Hurkmans en de familie van den Nieuwenhof. Met 2-1 winst wist van den Nieuwenhof voor de derde keer op rij de Jan van Seggelen wisseltrofee te winnen. Derde werd de familie van Lierop. De Henk Vaes sportiviteitsbeker werd dit jaar gewonnen door Hurkmans 2.

Op woensdag 15 mei ontving een veertigtal spelertjes van SV Someren hun welverdiende ‘Broer Hilverda-diploma’. Allen waren zeven jaar of jonger. Ondanks het weer was er een groot enthousiasme.

Lezers schrijven

In deze rubriek stelt de redactie ruimte beschikbaar voor meningen over en reacties op algemene en/of actuele zaken. Publicatie geschiedt geheel voor eigen verantwoording van de inzender. Door plaatsing spreekt de redactie geen voor- of afkeur uit. De redactie behoudt zich verder het recht voor om zonder opgaaf van redenen een ingezonden brief in te korten of niet te plaatsen. Inzendingen dienen voorzien te zijn van naam en adres.

Is de hond een melkkoe?

Someren heeft na lang aandringen een losloopgebied voor honden. Dit hoog omheind gebied van ongeveer 1 hectare, van de ruim 1600 hectare die Someren aan bos en heide heeft, is de enige plek in heel Someren waar de hond los mag lopen. Uitgezonderd de poepveldjes. Eigenlijk is dit gebiedje een wat groter poepveld. Na 10 minuten wandelen sta je weer buiten de poort. Wel ideaal voor de toeristen die verblijven in het vakantiepark. Het ligt er tegenaan dus zij hebben een mooi poepveld voor de deur. Toeval?

De hondenbezitters worden door dit veld hier naar toe gelokt, staan na 10 minuten weer buiten de poort en bevinden zich dan in het drukste wandelgebied van Someren. Dan moet de hond weer aangelijnd worden.

‘Someren blijft in mijn ogen een hondonvriendelijke gemeente die hondenbezitters dwingt tot ongehoorzaam gedrag’

Het onderhoud van onze bossen wordt bekostigd door de houtkap. Grote machines verwoesten een stuk natuur en wandelpaden die onbegaanbaar worden. De opbrengst mag wat kosten. Het wild wordt hier niet blij van. Staatsbosbeheer verkondigt dat de hond een grote storende factor is voor het wild. In Amerika is een groot onderzoek in een park uitgevoerd door middel van tientallen camera’s. Hieruit kwam vast te staan dat de dieren loslopende honden amper als bedreiging zien. Hun gedrag veranderde nauwelijks. De mens is een grotere bedreiging voor de dieren, want daar zagen ze grotere gedragsver-

anderingen bij. Houtkap heeft een nog veel grotere impact op de levende natuur.

Voorbeelden

Kan het ook anders? Jazeker. Er zijn in Brabant 35 grotere gebieden waar de hond mag loslopen. Mierlo heeft een gebied van 20 hectare en en een 4 kilometer lange route. Het Leenderbos heeft een groot losloopgebied waar de baas makkelijk een uur van de natuur kan genieten. Waarom doet Someren dan zo moeilijk? De enige reden die ik kan bedenken is geld. 35 procent van alle gemeenten heft hondenbelasting, Someren ook. De bonnen van de boa – 110 euro meen ik, want ik heb er nog geen gehad – tikken ook aardig aan.

Schapen

Someren blijft in mijn ogen een hondonvriendelijke gemeente die hondenbezitters dwingt tot ongehoorzaam gedrag. Voor hond en baasje is een lange wandeling door de natuur een gezond iets. Aangezien elk ander dier niet aangelijnd door het bos mag lopen rest mij niets anders dan twee schapen aan te schaffen en met deze (hele) kleine kudde begeleidt door een loslopende hond te genieten van onze natuur.

Jan de Leeuw

Dag van het Nationaal Park

ASTEN - Ook in de Groote Peel wordt morgen de Dag van het Nationaal Park gevierd. Aansluitend zijn er zowel op zaterdag als op zondag diverse activiteiten, zoals een rondleiding bij Museum Klok & Peel in Asten met als thema de gevolgen van klimaatverandering voor het natuurgebied.

De Dag van het Nationaal Park is een jaarlijkse traditie. De Groote Peel sluit daar graag bij aan met tal van activiteiten.

Dit keer ook een rol voor Museum Klok & Peel in Asten, dat sowieso al aandacht besteed aan de natuur- en cultuurhistorie van het natuurgebied. Vooral gericht op het verleden. Maar speciaal voor de Dag van het Nationaal Park gaat de blik komende zondag op het heden en de toekomst. Be -

zoekers krijgen een beeld van de gevolgen van klimaatverandering voor het beheer van het Nationaal Park en de herinrichting van van het Aa-dal zuid.

Zo vindt er om 13.00 uur en om 15.30 uur een rondleiding plaats. Deelname is gratis, wel moet een entreekaartje voor het museum worden gekocht.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 23 mei 2024 13 PB

Wil jij werken aan mooie groene projecten?

zoekt:

Hoveniers / medewerkers groen

Vakantiekracht / zaterdagmedewerker met:

•Af niteit met groenaanleg / groenonderhoud

•Een gemotiveerde klantvriendelijke instelling

•Een representatieve uitstraling en zin om te werken

•Dagen bespreekbaar/ loondienst/ ZZP

•Beschikking over rijbewijs B (evt. rijbewijs BE) (vakantiekracht niet noodzakelijk)

Ben jij een échte aanpakker en heb je zin om in een prettige werksfeer aan de slag te gaan?

Interesse of vragen: info@jenshoogendoorn.nl of bel 06-42245094

ParcelXpress is een onderdeel van GTS transpor & logistiek bv in Asten. Met een klein team van medewerkers verzorgt

ParcelXpress ad hoc koeriersopdrachten en dagelijkse pick-up van pakketten in Deurne – Asten – Someren.

Voor het invullen van een vacature zijn wij per direct op zoek naar een betrouwbare, gemotiveerde en representatieve kandidaat voor de functie van:

Chauffeur M/V

Functie:

Een enthousiaste medewerker die de dagelijkse pick-up van pakketten kan verzorgen en incidenteel ook koeriersritten wil uitvoeren in BeNeLux en Duitsland Heeft U veel vrije tijd, wilt u graag extra verdiensten en exibel inzetbaar, dan bent U wellicht voor ons juiste kandidaat.

Ook actieve vutters en 65+ zijn uiteraardwelkom. U dient tenminste in het bezit te zijn van rijbewijs B. Bent U geïnteresseerd in bovenstaande vacature, stuur dan een mailtje naar: info@parcelxpress.nl

Laagveld 11, 5721VV Asten

Wij zijn verhuisd!

Uitnodiging

Open dag

Zaterdag 1 juni 2024

Van 13:00 tot 18:00

Ommelseweg 48 | 5721 WV | Asten (parkeren achterzijde via Linieijzer) www.nipaopleidingen.nl www.zorgdidact. nl

Erkende MBO opleidingen: Doktersassistent Verzorgende IG Instructeur MBO Praktijkopleider MBO Certificaten

Cursussen en Webshop:

Triage Medisch technische handelingen Webshop medische artikelen EHBO & EHBK BHV (bedrijfshulpverlening)

... maar dan heeft u hier wel een trouwe bezorger voor nodig ...

Vanaf 13 jaar, dus ook 55-plussers. Een lekker gezonde bijverdienste! Bel dan naar 0493-473578 of 06-12576817 of stuur een mail naar bezorger@dasmediacentrum.nl of aanmelden via de website www.hetcontact.nl - www.peelbelangonline.nl

Asten-Heusden: omgeving Hazeldonk, ’t Hoekske, Waardjesweg, Beemdstraat

Asten-Heusden: omgeving Bluijssens Broekdijk, Gevlochtsebaan, Roerdompweg

Bezorgers gevraagd
BEER & SPIRITS FESTIVAL ZONDAG 26 MEI 2024 BIER, WIJN & SPIRITS GRATIS ENTREE 12:00 - 17:00 UUR - PROEVEN, GENIETEN, BELEVENJE BENT VAN HARTE WELKOM IN DE MOOISTE SLIJTERIJ VAN NEDERLAND! PRIJSVRAAG MET ALS GEWELDIGE HOOFDPRIJS... ÉÉN JAAR LANG VOORRAAD BIER! WIN DIVERSE
EMMASTRAAT 51 5721 HA ASTEN 0493-670225 Nieuwe Locatie NIPA Opleidingen & Zorgdidact
KRAAMPJES

Hoera! 15 jaar Keurslager

Thomas Koppens

Hooglander burgerpakket

4 burgers, 4 broodjes en BBQ-saus

Jaar

Tussen 1 juni en 15 november maait

waterschap Aa en Maas de sloten en beken. Met ons jaarlijks maaionderhoud zorgen we ervoor dat het water goed door kan stromen.

Wij komen weer maaien

Kijk op onze website voor meer informatie over;

Thomas Koppens, keurslager

Kerkstraat 30, Someren

Tel. 0493-491437 www.koppens.keurslager.nl

Maastricht zal weer omgetoverd worden voor het mooiste openlucht concert van het jaar!

Reis met ons mee in de comfortabele groene touringcars naar

Maastricht en wals samen met André Rieu op zijn magische klanken tijdens de Vrijthofconcerten.

Wij komen misschien op jouw grond Tijdens de werkzaamheden rijden aannemers soms over gronden van particulieren. Eigenaren en pachters van deze gronden moeten dit toestaan. Dat staat in artikel 5.23 van de Waterwet. Ook zijn eigenaren van percelen die grenzen aan de sloten en beken verplicht om het maaisel te ontvangen.

Perceelwijzer

Bekijk de maaiplanning vanaf 1 juni op perceelsniveau in de perceelwijzerapp. De app is gratis beschikbaar in de App of Play Store.

•De maaiplanning per postcode

•Welke aannemer bij jou aan de slag gaat

•Wat te doen bij schade

•Contactgegevens per district

voor veilige dijken, voldoende water in sloten en beken en gezuiverd rioolwater.

VERRASSINGSTOCHT 5, 21 juni, 4, 18 juli, 29 augustus, 11, 27 september, 10 oktober Incl. ko e & gebak, entree & rondleiding, lunch, rondvaart en diner

EIFELDORPJESROUTE 05 juni, 4, 23 juli, 7, 23 aug., 11 sept Incl. ko e&vlaai, rondrit, lunch, boottocht,

GELDERSE STREKEN 12 juni, 3 juli, 1, 23 aug., 18 sept. Incl. ko e&gebak, entree, lunch,

ANTWERPEN EN LIER 12 juni, 24 juli, 16 aug., 19 sept. Incl. busreis

DAGJE ZEELAND 19 juni, 30 juli, 20 aug., 12 sept. Incl. ko e&bolus, entree & rondleiding, lunch, diner

27 juni, 31 juli, 22 aug., 25 sept. Incl. busreis

in
Op
om 13.00 uur gesloten.
Someren!
zaterdag 1 juni zijn wij
K e u r
lagerij
s
1250 Gepaneerde schnitzels 4 stuks 795 Bakje lasagne voor 599 Geldig van donderdag 23 mei t/m zaterdag 1 juni 2024
Meer info? www.aaenmaas.nl/maaien 8,9 8,9 8,9 € 115,p.p. € 110,p.p. € 110,p.p. 8,9 € 110,p.p. 8,9 € 49,p.p. 8,9 € 49,p.p.
Waterschap Aa en Maas werkt 24 uur per dag met water. Wij zorgen
ANDRÉ RIEU VRIJTHOFCONCERTEN 8,9 € 125,p.p. NET-IETS-MEER-DAGTOCHT! NET-IETS-MEER-DAGTOCHT! GHIELEN DEAL! GHIELEN DEAL! DAGTOCHTEN Laatste kans! Inclusief: busreis, entreeticket Rank 3 (*6 juli = rank 4) Foto’s: André Rieu Producties Vertrekdata: 6*, 12, 13, 14 ,19, 21 juli NET-IETS-MEER-DAGTOCHT! NET-IETS-MEER-DAGTOCHT! v.a. Kijk op www.ghielen.nl of vraag de dagtochtenfolder aan voor het complete aanbod
diner
rondrit,
diner
AMERSFOORT

De mooiste lezersfoto’s

We ontvangen nog altijd vele leuke lezersfoto’s. Helaas is er niet altijd plek om deze pagina in de krant te plaatsen. Dit vanwege allerlei activiteiten, evenementen en andere nieuwswaardige zaken in de gemeente. Maar blijf wel vooral de foto’s sturen, wij waarderen dit zeer! Ook een mooie foto gemaakt? Stuur deze dan in via redactie@hetcontact.nl en misschien zie je hem binnenkort op deze plek terug.

Nieuwsgierige eenden. (Foto:

Donderdag 23 mei 2024 | ‘T CONTACT / PEELBELANG 16 PB
(Foto: Cor Verbeek) (Foto: Frans van de Mortel) (Foto: Mirian Sweegers) (Foto: Yvonne Gevers) Claudia van (Foto: Nora van Hoek) (Foto: Ivonne Fuhren-van de Kerkhof) (Foto: Bart van Dongen)

SOMEREN-EIND - Afgelopen Pinksterweekend maakten het harmonieorkest en de slagwerkgroep van Muziekvereniging Juliana uit Someren-Eind een concertreis naar het Duitse Willingen en Eimelrod. Na een lange periode van veel voorbereidend werk met contacten over en weer was het de organisatie gelukt om een mooi concertprogramma in elkaar te zetten.

Dat programma begon op zaterdag met een buitenconcert bij Café Restaurant Aufwind in Willingen. Vlak naast de skischans en de 100 meter hoge Skywalkhangbrug konden de bezoekers op het terras genieten van het eerste concert van het harmonieorkest en de slagwerkgroep, met daarvoor ook nog van een optreden van d’Einder Muzikanten.

‘In Eimelrod zullen ze de naam ‘Musikverein Juliana’ niet snel meer vergeten’

Op de zondag werd koers gezet naar het enkele kilometers verderop gelegen Eimelrod. Dit dorp vierde in het Pinksterweekend zijn 1000-jarig bestaan. Het harmonieorkest trad ‘s middags op in een park, dat midden in het dorp lag. Daar rondom heen

Muziekvereniging Juliana liet het afgelopen Pinksterweekend goed van zich horen in Willingen.

stond een markt opgesteld waar het een drukte van belang was. Het concert kwam hierdoor goed tot zijn recht en was eigenlijk een voorprogramma van wat er die avond in de grote feesttent stond te gebeuren. Die tent stroomde rond 20.00 uur helemaal vol met nieuwsgierige Duitsers die wel eens wilden weten wat die Hollanders hen zouden gaan laten horen. Met een uitgekiend repertoire, helemaal toegesneden op de

De Happy Drivers nemen afscheid van uitbaters clubhuis

en

SOMEREN-EIND - Afgelopen maandag heeft motorclub De Happy Drivers uit Someren-Eind afscheid genomen van Martien en Angelique Maas van café Jan van Tieskes. Het duo stopt namelijk per 1 juni als uitbaters van het café in Someren-Eind.

Er was maandag een grote opkomst van leden om het duo te bedanken voor de gastvrijheid in al die jaren. Het was toch vaak na een lange zaterdagavond vroeg opstaan voor Martien en Angelique om op zondagochtend om 09.00 uur weer voor de club klaar te staan met koffie. Verder was onder andere de organisatie van de 8 van d’End een groot evenement, waar de twee erg belangrijk in waren. Tevens waren ze De Happy Drivers van dienst voor de jaarvergaderingen, feest-

Beeldentuin geopend

HEUSDEN - Kunstenaar Theo van Dam opent zondag weer zijn Beeldentuin aan de Behelp 15 in Heusden.

In de tuin is een verscheidenheid aan kunstvormen te vinden. Naast werk van Van Dam zelf, zijn er ook creaties te zien van Hans van Uden, Wim Heesakkers, Lei Hannen, Jeanne Melief en Darius Verheijden. In de popup-ruimte exposeert dit keer Jan Teunissen. De Beeldentuin is van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend, de toegang is gratis.

Voorstellingen De Heidespelers afgelast

SOMEREN-HEIDE - Toneelvereniging De Heidespelers uit Someren-Heide heeft hun voorstelling ‘Straf’ vanwege privéomstandigheden afgelast.

avond, barbecue, nieuwjaarsborrel en zelfgemaakte snert tijdens de winterse snertrit. Martien en Angelique Maas werden bedankt met koffiemokken met logo, een pet met logo, bloemen en een handgemaakte steen met logo.

Het café blijft wel het clubhuis van De Happy Drivers. Per 1 juni zal de nieuwe eigenaar het overnemen en kunnen de motorrijders gewoon nog terecht bij het café in Someren-Eind.

Duitse muziekliefhebber, zorgden de muzikanten van het harmonieorkest en de slagwerkgroep compleet met zangers en zangeressen ervoor dat ze in Eimelrod de naam ‘Musikverein Juliana’ niet snel meer zullen vergeten. Veel nummers werden uit volle borst meegezongen, er werd gedanst en polonaises kwamen voorbij. Na twee toegiften werd er zelfs nog om een derde geroepen, maar het was mooi geweest. Een DJ nam

het muzikale woord over en zo was er voor iedereen nog een paar uur tijd om volop na te genieten van dit succesvolle optreden. Op de maandag werd de reis afgesloten met een concert op de kiosk bij het Kulturpark in Willingen, waarna de bus weer richting SomerenEind vertrok. Iedereen kon terug zien op een zeer geslaagd weekend, waarin Muziekvereniging Juliana in Willlingen en Eimelrod een prachtig visitekaartje af gaf.

Rotary DAS houdt dienstenveiling voor ‘Liever in Lierop’

SOMEREN/LIEROP - Rotaryclub Deurne-Asten-Someren organiseert vrijdagavond 31 mei een dienstenveiling ter ondersteuning van Stichting Liever in Lierop.

De stichting, opgezet door ouders van kinderen met een beperking, heeft aan de rand van het dorp een boerderij gekocht aan de Laan ten Boomen. Aan deze oude weg van Lierop naar Asten, behorend bij de gemeente Someren, ligt het huis dat is bedoeld voor twaalf jong volwassenen die alleen met voldoende begeleiding kunnen wonen. Naast twaalf studio’s en gezamenlijke ruimtes komt er een ontmoetingsruimte die voor iedereen ‘open’ is, met name voor de inwoners van het dorp Lierop. Er zullen allerlei activiteiten worden georganiseerd, zoals spelletjesavonden en gezamenlijke maaltijden. De dorpsgenoten kunnen ook gewoon binnenlopen voor een kop koffie. De verbouwing is na de zomer klaar, maar er is ook een tuin die opnieuw moet worden aangekleed met tuinmeubels, lampen, planten en gereedschap dat moet worden gekocht. Rotaryclub DAS wil hier graag bij helpen. Op 31 mei veilt Rotaryclub DeurneAsten-Someren meer dan 70 diensten. Deze diensten zijn verzameld door leden van de Rotary en door mensen van de stichting Liever in Lierop. Als veilingmeesters fungeren de welbekende cabaretier

Rob Scheepers en Geert van den Boomen. Rond 19.30 uur worden de eerste diensten te koop aangeboden. Altijd mee willen vliegen in een privévliegtuig? Of word je liever naar het vliegveld gebracht om naar je vakantiebestemming te gaan? Misschien zoek je het liever dichter bij huis. Dan is er een rondleiding door Asten met gids een goede keuze. Wat dacht je van een champagneontbijt in een bos op een mooie zondagmorgen? Rijd je graag motor? Dan is een begeleide motortocht door de Eifel iets voor je. Een fietstocht door Maastricht onder leiding van een gids hoort ook tot de mogelijkheden. “Kortom, we hebben allerlei diensten verzameld”, aldus de club. Het programma loopt tot circa 22.30 uur met daarna de mogelijkheid nog gezellig na te praten. De ontvangst is vanaf 19.00 uur in Gemeenschapshuis De Vurherd, Offermansstraat 10 in Lierop. Het digitale programmaboekje met daarin alle diensten is te verkrijgen via rotaryclubdas01@ gmail.com. Nadere informatie kan worden verkregen bij Marjan Slob, voorzitter van Rotary Club Deurne-Asten-Someren, via: 0630261274.

De voorstellingen stonden gepland op 26 mei en 9 juni. Naar alle verwachting wordt Straf later dit jaar gespeeld.

Oecumenische gespreksavond

SOMEREN - De katholieke en protestantse geloofsgemeenschappen in de gemeenten Asten en Someren organiseren gezamenlijk een reeks oecumenische gespreksavonden. Komende woensdag staat een nieuwe editie op de rol met als thema ‘De evangelisten Marcus en Lucas’. Marcus en Lucas worden beschouwd als de meest gelijkend van de drie synoptische evangeliën, met daarnaast ook nog Matteüs. ‘We willen op deze avond met elkaar praten over de betekenis van de overeenkomsten, maar zeer zeker ook over de verschillen. We gaan zien wat de achtergrond en betekenis is van deze verschillen’, aldus de geloofsgemeenschappen. De gespreksavond vindt plaats in de ontmoetingsruimte van de protestantse kerk aan het Speelheuvelplein 6 in Someren en duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur. Deelname is gratis.

WK-goud voor Joanne van Lieshout

ABU DHABI/LIEROP - De Lieropse judoka Joanne van Lieshout (21) heeft tijdens de wereldkampioenschappen in Abu Dhabi een gouden medaille behaald in de gewichtsklasse tot 63 kilogram. In de finale wist ze de Poolse Angelika Szymanska te verslaan.

Van Lieshout is de eerste Nederlandse vrouw die sinds Marhinde Verkerk in 2009 goud wint op een WK. Bovendien is ze de eerste Nederlandse die in deze specifieke gewichtsklasse de wereldtitel pakt.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 23 mei 2024 17 PB
Muziekvereniging Juliana maakt concertreis naar
Willingen
Angelique Martien Maas van café Jan van Tieskes werden maandag flink in het zonnetje gezet door MTC De Happy Drivers.

24 mei en zaterdag 25 mei organiseert Klinkenberg Schoenen en Duca Walking testdagen in Geldrop. Op vrijdag is een specialist van Duca Walking aanwezig met een volledige testserie schoenen voor zowel dames als heren, op zaterdag is de testserie aanwezig. Kom deze nieuwe (stads-) wandelschoenen nu testen in onze winkel. Duca Walking is door de speciale RGS (RollingGaitSystem) zoolconstructie van Vibram ® een werkelijke loopsensatie. Het RGS systeem zorgt voor een rollende afwikkeling van je voeten. Daarnaast zijn de modellen Fortino en Cisomo waterdicht door de Sympatex voering.

A.s. zondag 26 mei geopend in Geldrop tijdens de braderie

Hoofdstraat 42, Best | 0499-329997 | Mierloseweg 329, Helmond | 0492-536450 Korte Kerkstraat 38, Geldrop | 040-2985253 | www.deelenmenswear.nl

Hoofdstraat 42, Best | 0499-329997 | Mierloseweg 329, Helmond | 0492-536450 Korte Kerkstraat

FIT Podotherapie Neerkant Een gezonde kijk op voeten en beweging

Als podotherapeut kijk ik niet alleen naar uw voeten. Ik beoordeel uw gehele bewegingsapparaat en speur de oorzaak van uw klacht(-en) op.

Veel voorkomende klachten zijn:

* rugklachten (o.a. hernia),

* heupklachten (o.a. slijmbeursontsteking),

* klachten in de bovenbenen/ hamstrings (o.a. ischias),

* knieklachten,

* voetklachten zoals hielspoor, pijnlijke voorvoeten ect.

Benieuwd wat ik voor u kan doen?

www. tpodotherapie.nl

Heitrak 20 5758 PB Neerkant

085- 210 70 60 (ma. t/m vrij. van 8.30u - 17.00u)

DOUGLAS EN VURENHOUT, PLAATMATERIAAL, BETONPOEREN, EPDM-DAKBEDEKKING EN SCHROEVEN

Houtbouw van overkapping tot bijgebouw op maat gemaakt door onze ervaren timmerlui of doe-het-zelf. Alle bouwmaterialen bij ons op voorraad. Bel/mail of kom langs en wij informeren u vrijblijvend!

Alle materialen, specificaties, afbeeldingen en prijzen onder één dak. Geschikt voor consument en zakelijke klant.

SCHOOLVERLATERS OPGELET

De Strabrechtse Hoeve in Mierlo zoekt:

Barmedewerkers

Drankjes bereiden: frisdrank, bier, wijn, warme dranken Tappen van diverse bieren.

Kof emachine bedienen, voor het bereiden van kof e, thee, cappuccino en latte.

Drankvoorraad bijhouden en aanvullen. Ondersteunen van de bediening.

Medewerkers bediening

Bedienen van gasten in het restaurant en op het terras. Daarnaast ondersteunen van de barmedewerker.

Afwashulp

Afwassen is ook leuk! Als afwasser verwerk je de afwas uit het restaurant en ondersteun je de koks en de bediening bij hun werkzaamheden. Daarnaast verricht je overige werkzaamheden op het terrein zoals groenonderhoud, aanvullen voorraad drankjes etc.

Voor alle vacatures geldt:

Bij voorkeur enkele dagen per week beschikbaar. Overdag en/of in de avond.

Minimaal 1 dag in het weekend beschikbaar. Werktijden verder in overleg.

Bij voorkeur woonachtig in Mierlo-Geldrop-Brandevoort.

Voor info

Mail naar de Strabrechtse Hoeve: info@strabrechtsehoeve.nl of bel: 0492 – 66 22 66 / 06 – 54 324 774

Papenhoef 15 Lieshout info@vanderputten.nl 040 2 839 839 Maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur Zaterdag van 09.00-13.00 uur
NIEUW! Bezoek onze nieuwe webshop: www.vanderputtenhouthandel.nl
COLLECTION spring/summer
NEW COLLECTION spring/summer Diverse koopjes
38, Geldrop | 040-2985253 | www.deelenmenswear.nl
tegen bodemprijzen op onze kraam
24 Geldrop • T 040 285 33 40 www.klinkenbergschoenen.nl • gratis parkeren achterom En in ns... l pt a es beter! voorwaarden SEIZOENSOPRUIMING KLINKENBERG!!! VRIJDAG 16 december seizoensopruiming. profiteren van onze halfjaarlijkse actie halen 1 paar betalen extra kans te geven zijn we ook op ZONDAG 18 december bij want op = op. ziens in onze winkel. groeten, verkoopteam Klinkenberg Schoenen Geldrop gewijzigd? Stuur een mail naar: info@klinkenbergschoenen. 040-2853340 KOM NU DE NIEUWE NAJAARSCOLLECTIE SHOPPEN de beste comfort merken voor u zoals: Xsensible, Durea, Mephisto, GIJS en Hartjes. de beste keuze en advies in wandelschoenen bent u bij ons aan het juiste adres. Nieuwendijk 24 Geldrop • T 040 285 33 40 www.klinkenbergschoenen.nl • gratis parkeren achterom UITNODIGING DUCA WALKING TESTDAG AVAILABLE IN 3 COLORWAYS SIZE 41-47 (WSO) 02 03 Black/Cool Grey /Gum DCG230068 O White / Navy DCG230067 Royal Blue DCG230069 FORTINO WP W AVAILABLE IN 2 COLORWAYS SIZE 36-42 (WSO) 01 02 Cool Grey/White / Gum DCG230065 Purple / Navy / White DCG230066 COLLECTION 24.1 FORTINO WP M 01 02 03 Black/Cool Grey /Gum DCG230068 O White / Navy DCG230067 Royal Blue DCG230069 COLLECTION 24.1 FORTINO WP M AVAILABLE IN 3 COLORWAYS SIZE 41-47 (WSO) 01 02 Black/Cool Grey /Gum DCG230068 O White / Navy DCG230067 Royal Blue DCG230069 COLLECTION 24.1 FORTINO WP M AVAILABLE IN 3 COLORWAYS SIZE 41-47 (WSO) 01 02 03 Black/Cool Grey /Gum DCG230068 O White / Navy DCG230067 Royal Blue DCG230069
Aardborstweg 19 • 5731 PS Mierlo • 0492 66 22 66 • 06 54 324 774 info@strabrechtsehoeve.nl • www.strabrechtsehoeve.nl Uw gastheer: Peter-Paul van Meerwijk Strabrechtse Hoeve Aardborstweg 19 • 5731 PS Mierlo • 0492 66 22 66 • 06 54 324 774 info@strabrechtsehoeve.nl • www.strabrechtsehoeve.nl www.strabrechtsehoeve.nl
Vrijdag
!

van het toneelstuk STRAF

op zondag 26 mei 20.00 en zondag 9 juni 20.00 uur in Gemeenschapshuis de Bunt Someren-Heide

van toneelvereniging de Heidespelers zijn wegens persoonlijke omstandigheden

AFGELAST

CROOYMANS dakbedekkingen

✬ Voor al uw dakwerken

nieuwbouw - renovatie

Belleweg

* Professionele verf * Kwaliteit & Betaalbaar

* Ook voor particulier

Info: www.hetverfhuis.com

Openingstijden:

Jaarlijks wordt door de werkgroep, in nauwe samenwerking met de vrouwenverenigingen in Groot Someren, het Zummers Triduüm georganiseerd. We zijn weer vol enthousiasme gestart met de voorbereidingen!

Doel

DE ROLLUIKEN SPECIALIST

Het Zummers Triduüm hee als doel dat mensen die langdurig ziek zijn, mensen met een handicap, eenzame en oudere mensen (80 jaar en ouder) uit Groot Someren elkaar ontmoeten. Er is gelegenheid om samen te zijn, gezellig te ontspannen en te genieten van muziek en van optredens.

Liesselseweg 217, 5753 PN Deurne

Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne

Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne

✬ Bitumeuze daken

✬ Zinkwerken en goten

✬ Lichtkoepels

Telefoon 06-18 19 02 81 info@crooijmansdak.nl www.crooijmansdak.nl

Telefoon 0493 - 31 18 10 info@crooijmansdak.nl

Telefoon 0493 - 31 18 10 info@crooijmansdak.nl www.crooijmansdak.nl

✬ Erkend Polygum dealer

✬ 10 jaar verzekerde Polygum dakgarantie

✬ Gratis dakinspectie

Gebitsprothese nodig of uw huidige prothese niet naar wens? Wij helpen u graag!

✬ Vrijblijvende offerte

Liesselseweg 215, 5753 PN Deurne

Wij zijn gespecialiseerd in:

Liesselseweg 215, 5753 PNDeurne

Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 39

Telefoon 0493 - 31 18 10 - Fax 31 21 39 info@crooijmansdak.nl

-Het aanmeten/vernieuwen van een gebitsprothese -Een prothese op implantaten (klikgebit) -Partiële/frame prothese -Opvullen van de prothese (rebase) -Reparaties

Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunt u rechtstreeks bij ons terecht en heeft u geen verwijzing nodig.

Maak een vrijblijvende afspraak met Gebitsprothese Someren voor een gratis controle.

Containers nodig voor bouwen sloopafval? Bel Raijmakers Transport BV Someren 0493-490152

Eet en friet aardappelen bij J.Leenders Bosweg 3 Asten-Heusden Tel. 0493-697830 Openingstijden ma-vrij-za v.a. 8.30 uur

Wasmachine of TV defect?

www.jehabe.nl

Jehabe Servicespecialist. Tel. 0493-693367.

Voor meer informatie en onze openingstijden kunt u kijken op onze website: www.gebitsprothesesomeren.nl

2 - 5711 AD Someren - T. 0493 – 491212

Bij restaurant de Brabander 3 gangen senioren-menu € 16,50. Wel reserveren. Tel. 0495-663466.

Wie heeft mijn “Schildersezel” gevonden. Ná het optreden van Karin Bloemen ben ik deze kwijt. Kerkendijk 33 Paula Beune.

Toon Tinnemans onderhouds en reparatiewerkzaamheden rond uw huis en bedrijf. Tel 0493-494862

Auto met APK vanaf €450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/0620778602 ww.twanvanhout.nl Frietwagen op uw feest of evenement cafetariamaartenentineke.nl Tel. 06-46775059 www. cafetariamaartenentineke.nl

T.k. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37 Beringe. Tel. 077-3078609.

Rolluiken Roldeuren Zonneschermen Screens Div. horren

*actieprijzen

Rolluiken Zonneschermen pvc-lamellen

*goedeservice

Belons:

0493-342318

0493-842522

Zummers Triduüm 2024

Zeer aantrekkelijke prijzen

06-22509919 Hoofdstraat89Liessel

Elastische kousen, steunkousen

José Maas

Fellenbeemd 78

Someren (0493) 49 34 50 Professionele

Het Zummers Triduüm wordt gehouden bij Sociaal Cultureel Centrum ‘De Ruchte’ in Someren, op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 september. Hebt u interesse om een dagje deel te nemen? Meld u zich dan aan via het aanmeldformulier op onze website www.zummerstriduum.nl of bel met ea Kuijpers van de deelnemersadministratie: tel. 06-36005250. Deelname is kosteloos.

Let wel: vol = vol!

Wij wensen alle deelnemers hele jne dagen toe!

Werkgroep Zummers Triduüm Groot Someren.

STEVENS

De Televisie Specialist met een verrassend lage prijs!

Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos

Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL) Tel. 0031 (0)495 49 36 16 www.stevensbudelschoot.nl UW (O)LED-TV ADRES! ACTIEPRIJZEN!! Kijk op onze internetsite!

‘Oude’ super-8 mm filmspoelen of dia’s overzetten naar dvd, usb of hard-disc Foto Foka - Kerkstraat 8Deurne Tel: 0493-353102

www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten, 06-47152324

T.k. gevraagd land- en tuinbouwmachines o.a. ploeg, frees, spitmachine, kopeg, weisleep, bloter, mesttank, kipper, schudder, hark, tractor enz. 06-19076959.

Biedt zich aan nette dame voor huishoudelijk poetswerk. Voorkeur bij oudere dame of heer. Informatie en uren in overleg. Tel. 06-33953199.

Drukwerk & Verspreiding

www.dasmediacentrum.nl

Zaterdag 29 juni 2024 strijdt Fixglas voor het goede doel! Voor informatie zie de website gladiatoren van Deurne

228941
vakverven Schilderwerken
11, Someren Tel 0493-440 788
Ma 10:30 – 17:30 Di t/m Vr 9.00-17.30 Za 9.00-13.00
LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV
Floreffestraat
229063
De voorstellingen

De zon scheen, de bloemen bloeiden, de vogels floten en toen werd het stil.

Dankbaar voor wat zij voor ons betekend heeft gedurende haar leven, waaraan wij zoveel dierbare herinneringen hebben, maar nu bedroefd om het afscheid, berichten wij u het plotselinge overlijden van ons ma en oma

Friedy Moors-Bijsterveld

echtgenote van

Ik ben er klaar voor

Op donderdag 16 mei is ons pa aan zijn laatste reis begonnen

Wim Megens

* 1 juni 1945 † 16 mei 2024

partner van Ria van de Kerkhof

Als je ouder wordt en niet meer weet waar je bent, als je mensen ziet, maar ze niet meer herkent, als je toch blij strijden om bij ons te leven, dan hopen wij dat je nu de rust is gegeven.

In liefde losgelaten ons mam, schoonmoeder, oma en omi

Wim Moors † 1 maart 2024

Ine en Joris Loes

Merel

Rosan

19 mei, 2024

Correspondentieadres:

Keizerstraat 104 5711 TZ Someren

Zij overleed in de leeftijd van 80 jaar.

echtgenoot van Ria Rovers-Foolen †

Rob †

Bart en Fiona, Annelou † Kevin en Dana Nick en Sanne Luuk en Hanneke

Julia

Ria van de Kerkhof

Dennis en Raymon

Bep Tesselaar-de Boer

* Helmond, 2 juni 1937 † Asten, 17 mei 2024 echtgenote van Pieter Tesselaar †

Marion & Johan

Ons ma is overgebracht naar Uitvaartcentrum

Someren Asten, Acaciaweg 26 te Someren, waar u nog even bij haar kunt zijn op vrijdag tussen 18.30 en 19.30 uur.

De afscheidsdienst zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei 2024 om 10.30 uur in de aula van bovengenoemd uitvaartcentrum. Voor aanvang is er gelegenheid om schriftelijk te condoleren.

Aansluitend zullen we haar samen uitzwaaien op haar weg naar het crematorium.

In plaats van bloemstukken vragen wij u om één, niet verpakte, bloem voor Friedy mee te brengen naar de afscheidsdienst.

Je gezin was je basis. De winkel je levenswerk. Ons huis je veilige dak. En waar je nu bent, rust je zacht.

Wat zullen we hem missen.

Met alles wat hij voor ons betekend heeft, laten wij u weten dat is overleden

Hans Kluijtmans

echtgenoot van José Kluijtmans - Verdonschot

* Someren - Eind, 3 augustus 1967 † Geldrop, 16 mei 2024

José Kevin Roy

Familie Kluijtmans Familie Verdonschot

Correspondentieadres:

Familie Kluijtmans Coöperatiestraat 34, 5712 EB Someren - Eind

Het afscheid heeft in besloten kring plaatsgevonden op 22 mei.

Wij willen iedereen bedanken voor alle blijken van medeleven die we hebben ontvangen. Het doet ons goed.

Correspondentieadres:

Schutterstraat 16 5715 BH Lierop

De afscheidsdienst en crematie hebben plaatsgevonden op woensdag 22 mei.

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor alle steun en medeleven die wij ontvangen hebben na het overlijden van Wim.

Wij danken iedereen voor de belangstelling, mooie kaarten, telefoontjes, appjes en bloemen, die wij mochten ontvangen na het overlijden van ons moeder, schoonmoeder, oma en omi.

TOOS LOMANS VAN LIESHOUT (Toos van Driekskes)

Wij kijken als familie terug op een mooi en waardig afscheid. Een speciaal woord van dank aan Zorgboerderij Onder ons, Huisartsenpraktijk Deiman, Savant, Gilde Sint Lambertus. Kinderen Lomans Someren - Eind, 21-5-2024

Iris & Louis, Jesse, Veerle Yasmein

Cathy & Jan

Gijs & Vera

Daan & Valerie

Correspondentieadres: Voordeldonk 66, 5721 HM Asten

De afscheidsdienst wordt gehouden op vrijdag 24 mei om 11.30 uur in de aula van crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 te Helmond.

uitvaartbegeleiding van den Boom

Samen met jullie geeft uitvaartbegeleiding van den Boom zorgvuldig vorm aan een persoonlijk afscheid. Zodat jullie met een goed gevoel kunnen terugkijken.

Samen met jullie geeft uitvaartbegeleiding van den Boom zorgvuldig vorm aan een persoonlijk afscheid. Zodat jullie met een goed gevoel kunnen terugkijken.

Asten-Someren | 0495 625 356 | www.uitvaartvandenboom.nl

Asten-Heusden | 0495 625 356 | www.uitvaartvandenboom.nl

Asten-Someren | 0495 625 356 | www.uitvaartvandenboom.nl

•Uitvaartbegeleiding

•Symbolenwandelingen

•Dementievriendelijk

Ongeacht of en hoe u verzekerd bent.

Elke van Genugten Michelslaan 9 5712 PL Someren bij afscheidsdiensten en herdenkingen

info@elkevangenugten.nl www.elkevangenugten.nl 06 165 543 63

uw afscheid regelt u niet alleen voor uzelf

U bent altijd welkom voor een open gesprek.

Bel 0492 - 66 60 00 of ga naar monutamagis.nl

www.meeuwsverspeek.nl | info@meeuwsverspeek.nl

Uitvaartcentrum
Someren Asten Acaciaweg 26, 5711CM Someren (0493) 493 415 | (0493) 691 610
Koningsplein 24 - Asten - 0493-381554 www.uitvaartamore.nl
Marly van Eckendonk-Driessen Sandra Slegers-de Groot Tijn Poelmann Magis
Familieberichten

Kennisgeving voornemen en participatie N279 Veghel - Asten

De provincie Noord-Brabant heeft het voornemen om een verkenning uit te voeren om de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid op en rond de provinciale weg N279 tussen Veghel en Asten te verbeteren. Met deze kennisgeving informeren wij u over wat het project inhoudt, hoe u hierbij betrokken wordt en hoe u desgewenst inbreng kunt leveren. In deze kennisgeving staat een samenvatting van het voornemen en participatie. De volledige inhoud van het voornemen en de manier waarop participatie vorm wordt gegeven, vindt u op www.brabant.nl/N279.

Waarom is dit project nodig?

De N279 speelt een cruciale rol in de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Oost-Brabant. Vanwege de toename van het autogebruik, de groei van de Brainport Regio en verstedelijking neemt het verkeer toe op deze weg als belangrijke, robuuste rand voor de regio. Dit leidt dagelijks tot files en verkeersopstoppingen in de ochtend- en avondspits en tot overlast voor de omgeving. Onder meer door sluipverkeer of geluidsoverlast. Ook levert het gevaarlijke situaties op door bijvoorbeeld kop en staart botsingen. Provincie en partners werken al langere tijd samen met omgevingspartijen aan het vraagstuk van de N279 (zie volgende alinea). Met dit project willen provincie en partners komen tot een oplossing hiervoor.

Wat ging hieraan vooraf?

De N279-problematiek heeft een lange geschiedenis van studies en oplossingen. Het oorspronkelijk deel van het project “De Ruit/Noordoostcorridor”, werd in 2014 stopgezet na een motie in de Tweede Kamer. Vervolgens startte de provincie het project N279 Veghel – Asten, maar het resulterende plan uit 2018 (het Provinciaal Inpassingsplan) werd in 2021 door de Raad van State vernietigd. Daarop hebben de betrokken regiobestuurders de Provincie verzocht om bij de herinrichting van de N279 een meer gedragen benadering na te streven dan in het eerdere Provinciaal Inpassingsplan was voorzien. Dit heeft vervolgens geleid tot de huidige aanpak.

Verkenning: wat gaan we doen?

De provincie Noord-Brabant start in afstemming met de omliggende gemeenten (Meierijstad, Laarbeek, Gemert-Bakel, Helmond, Deurne, Asten), het waterschap Aa en Maas en Rijkswaterstaat met een verkenning om te komen tot oplossingen voor de N279 Veghel – Asten. Het doel van de verkenning is om op basis van onder meer verkeersonderzoek en vanuit het participatietraject de meest geschikte oplossing te kunnen bepalen. De provincie voert de verkenning alsvolgt uit:

•Opstellen Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) De NRD geeft aan welke alternatieven op welke effecten voor leefbaarheid en het milieu in de volgende fase nader onderzocht worden in een milieueffectprocedure. De NRD wordt begin 2025 ter inzage gelegd waarbij iedereen de gelegenheid heeft om zienswijzen in te dienen. Ook zal advies worden gevraagd aan de onafhankelijke Commissie mer, Brabantadvies en belangentafels.

•Op basis van NRD opstellen van een Milieu effectrapportage

•Bepalen Voorkeursalternatief (VKA)

Voor dit project wordt geen voorkeursbeslissing genomen als bedoeld in artikel 5.49 van de Omgevingswet.

Projectbesluit

De uitkomst van de verkenning wordt uitgewerkt in een projectbesluit (voorheen een Provinciaal Inpassingsplan). Een projectbesluit is een instrument voor provincies voor het planologisch mogelijk maken van vaak complexe projecten met een publiek belang. Het projectbesluit wordt vastgesteld door Gedeputeerde Staten van de provincie, als bevoegd gezag. Concreet worden na het vaststellen van het Voorkeursalternatief de volgende stappen gezet:

•Uitwerken van het vastgestelde Voorkeursalternatief (VKA) tot ontwerp Projectbesluit •Ter inzage leggen Ontwerp-Projectbesluit met Milieu Effectrapportage (MER). Waarbij iedereen de gelegenheid heeft om zienswijzen in te dienen. •Vaststellen Projectbesluit door Gedeputeerde Staten (beoogd 2028)

Participatie

De oplossing voor de N279 Veghel-Asten moet nog worden bepaald. Iedereen die ideeën heeft, kan hierover meedenken. Via participatie wil de provincie de kwaliteit van de oplossingsrichting en het besluitvormingsproces vergroten. Het proces biedt op diverse manieren ruimte aan ieder die dat wil om reactie te geven op de kennisgeving en/of met initiatieven te komen die een bijdrage kunnen leveren aan de doelen van het project. Zoals onder meer via informatiebijeenkomsten, het meedenk-platform op de website of individuele gesprekken. Daarnaast spreekt de provincie met georganiseerde partijen over de verschillende belangen en de samenhang daarin. Via de participatie zorgen we voor inzicht in de inbreng vanuit de omgeving en welke zaken waarom wel of niet worden meenomen in het vervolgproces en de te maken keuzes.

De provincie stelt iedereen in de gelegenheid om belangrijke waarden, kansen, aandachtspunten en belangen in het gebied naar voren te brengen en oplossingen aan te dragen, zodat deze betrokken kunnen worden bij de afwegingen. Zoals bijvoorbeeld:

•Specifieke informatie over andere grondgebruik, natuur, milieu, verkeersveiligheid, verkeersknelpunten, bebouwing, archeologie, cultuurhistorie of andere waarden of belangen in het gebied;

•Ontwikkelingen, zoals andere initiatieven in de omgeving, die u voor deze fase al wilt meegeven;

•Ideeën over mogelijke oplossingsrichtingen.

De ideeën en oplossingen dienen bij te dragen aan het doel, namelijk: het verbeteren van de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid op en rondom de N279 tussen Veghel en Asten. Ook dienen oplossingen techische uitvoerbaar en juridisch haalbaar te zijn, bij te dragen aan ruimtelijke kwaliteit en te passen binnen het beschikbare budget voor voorbereiding en realisatie (245 mln euro).

Meer informatie over het participatieproces leest u in de participatieaanpak op www.brabant.nl/N279.

Wanneer en hoe kunt u meedenken?

In de komende fase t/m ter inzage legging van de NRD (begin 2025) kunt u op een aantal momenten meedenken en uw inbreng leveren op het project:

•Informatiebijeenkomst kennisgeving 10 juni 2024 (16.00-20.30u), Noordkade Veghel 11 juni 2024 (16.00-20.30u), De Traverse Helmond

•Op de kaart op het meedenkplatform, van 23 mei t/m 7 juli 2024: op www.brabant.nl/N279 kunt u kennis en ideeen leveren over waarden, belangen, kansen en ontwikkelingen in het gebied.

•Op de kaart op het meedenkplatform, september en oktober 2024: op www.brabant.nl/N279 kunt u aandachtspunten aangeven op de oplossingsrichtingen

•Februari 2025: Informatiebijeenkomt NRD

•Februari en maart 2025: mogelijkheid tot indienen zienswijze op het NRD

Reageren op het voornemen van uitvoeren verkenning N279 Veghel - Asten

Heeft u zoals genoemd aandachtspunten en ideeen die u in wilt brengen en die bijdragen aan bovengenoemde uitgangspunten, dan horen wij die graag. U kunt deze aangeven:

•Via de website www.brabant.nl/N279.

Van 23 mei 2024 t/m 7 juli 2024 kunt u op een kaart op het meedenk platform op www.brabant.nl/N279 uw reactie plaatsen.

•Per mail: N279@brabant.nl

•Schriftelijk door uw reactie te sturen naar: Provincie Noord-Brabant, t.a.v. Project N279, Postbus 90151, Postcode 5200 MC ‘s-Hertogenbosch. Wilt u s.v.p. uw brief ondertekenen en uw adres vermelden? Dan kunnen wij u een reactie sturen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Alle ideeën en inbreng worden afgewogen in relatie tot de opgave en uitgangspunten. Na de genoemde termijn (23 mei 2024 t/m 7 juli 2024) zal de provincie via de nieuwsbrief en www.brabant.nl/N279 aangeven welke inbreng vanuit de omgeving is aangedragen en hoe zij hiermee verder gaat in het vervolgproces. Via de website kunt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Meer informatie

Meer informatie over het project N279 leest u op www.brabant.nl/N279. Heeft u vragen over het project en of de procedure? Mail naar N279@brabant.nl, bel naar de omgevingsmanager (Mw. M. Alders, 073-681 2812), of stel uw vraag tijdens een van de informatiebijeenkomsten. ’s-Hertogenbosch, mei 2024

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Trots en dankbaar zijn wij met de geboorte van onze zoon Jurre

Julius Gerardus van de Kerkhof 9 mei 2024

Geert en Manon van de Kerkhof - de Louw Amer 99, 5711 KJ Someren

TE HUUR PER 1 JUNI 2024

Vrijstaand woonhuis in het buitengebied van Heusden ca. 750 m2 grond. 4 slaapkamers Lage huurprijs - ideaal voor starters

Reactie: brief onder nummer 257 aan DAS Mediacentrum, Laan ten Roode 71e 5711 GB Someren of advertenties@dasmediacentrum.nl

M. DEN DEKKER GAZON

Renovatie van uw oude gazon of voor aanleg nieuw gazon.

Bel voor meer info naar: M. Den Dekker Someren Tel. 0495-663303 - gsm 06-20028632 Ook voor het lossnijden van uw oude grasmat.

Kanaalstraat 101c, 5711 EG Someren Tel. (0493) 49 45 39 • www.hoebergenrioolsomeren.nl

T.k. gevraagd land- en tuinbouwmachines o.a. ploeg, frees, spitmachine, kopeg, weisleep, bloter, mesttank, kipper, schudder, hark, tractor enz. 06-19076959.

Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol) gordijnen, jaloezieën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie Stoffering, Braaksestraat 10 Helmond. Tel. 0492-535901. www.williestoffering.nl

Particulier vraagt te koop: Singles en LP’s. 06-20421053

Alle soorten videobanden kunnen wij snel en in hoge kwaliteit digitaliseren naar dvd, usb-stick of hard-disc. Foto Foka - Kerkstraat 8 - Deurne Tel: 0493-353102

T.k. gevraagd land- en tuinbouwmachines o.a. ploeg, frees, spitmachine, kopeg, weisleep, bloter, mesttank, kipper, schudder, hark, tractor enz. 06-19076959.

Gebruikte banden vanaf € 25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loopen sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne Tel. 06-53926499

Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869

Kunststofwaterbak lek? Bel voor kunststof reparatie aanvraag 06-22516360

Bolle Akker 7
RW Bakel
5761
0492-552685 info@vandijkrioolservice.nl www.vandijkrioolservice.nl
20269
Provincie Noord-Brabant
Familieberichten

Resomeren

Mogelijk heeft u al eens gehoord over het nieuwe alternatief voor cremeren en begraven: resomeren. De verwachting is dat dit proces op korte termijn wordt opgenomen in de Nederlandse wetgeving.

Wat is resomeren?

Bij resomeren wordt water gebruikt in plaats van gas om het lichaam tot as te brengen. Resomeren, ofwel alkalische hydrolyse, is een proces waarbij het lichaam van een overledene wordt ontbonden in water. Het proces wat bij begraven in de grond plaatsvindt en jaren kan duren wordt bij resomeren versneld. Er wordt gebruik gemaakt van een stof met een hoge ph waarde (een basische stof), opgelost in verwarmd water.

Wanneer het resomatieproces is afgerond, kunnen de botten van de overledene tot as worden gebracht. Het overgebleven water wordt behandeld, beoordeeld en kan terug in het watersysteem.

Waarom resomeren?

Met een groeiende bevolking worden mensen zich steeds meer bewust van hun omgeving en zoeken meer en meer naar een groener alternatief voor begraven of cremeren. Deze nieuwe methode geeft mensen de keuze om een “zachter” en meer milieuvriendelijk alternatief te kiezen.

Resomeren is een methode zonder schadelijke uitstoot en met voordelen voor het milieu. Het is een natuurlijk alternatief voor begraven of cremeren.

De Groof uitvaartverzorging Crematorium ’t Laar

Thanatopraxie ‘Lichte Balseming’

De thanatopraxie! Ook wel lichte balseming genoemd, kan het lichaam zonder koeling mooi houden.

Hierdoor is het lichaam op kamertemperatuur en voelt minder koud aan.

Door de balseming zal het lichaam weer de natuurlijke kleur krijgen en wordt weer "aaibaar”.

Iedereen kan en mag gebalsemd worden.

Wij balsemen ook in de thuissituatie, zodat een dierbare niet uit huis geplaatst hoeft te worden.

Hierdoor kan er thuis of in een rouwcentrum op een rustige en respectvolle manier afscheid worden genomen.

rouw- en verliestherapie

Als je merkt dat het moeilijk is om de draad weer op te pakken na een verlieservaring.

Noëlle Loomans - Kuijpers Astrid van den Boomen - Meeuws

www.praktijkamiant.nl

l Industrielaan 6,Asten l Tel: 085 0240068 l info@praktijkamiant.nl WWW. PRAKTIJKAMIANT.NL

Tel: 085 024 0068

Industrielaan 6 Asten info@praktijkamiant.nl

Wat is een lijkwade?

Een lijkwade is een alternatief voor een uitvaartkist. Het prettige van een lijkwade is dat een zachte lijkwade uitnodigt tot toenadering.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een meer individuele en persoonlijke manier van begraven of cremeren. De lijkwade is hierbij een onderdeel en van groot belang voor de rouwverwerking en herinnering.

Pieter Manders 06 21 99 47 95 www.uitvaartcentrumrustven.nl

Derpsestraat 1D, 5751 KA Deurne Biesven 3, 5595 DD Leende

info@viek-uitvaart.nl - www.viek-uitvaart.nl

De specialist in afscheidsbloemwerk met een persoonlijke touch. Maak een afspraak voor een advies op maat en om uw wensen door te spreken. Jan Deckersstraat 20 5591 HS HEEZE 040-2262846

info@ owersheeze.nl whatsapp: 06-84230072

“lichte blaseming”
f

Opnieuw feest bij SV Lierop, ook tweede elftal kampioen

LIEROP - Het seizoen van voetbalvereniging SV Lierop kan niet stuk. Afgelopen maandag werd ook het tweede elftal kampioen.

Gezien de resultaten van de laatste weken en het vele puntenverlies bij de concurrenten moest het raar lopen wilde Lierop 2 na een goed jaar de titel niet pakken. De ploeg van Wilbert van de Laar was het hele jaar al sterker dan een groot deel van de concurrentie, maar schoot de laatste weken helemaal uit zijn slof. Met een 7-0, 6-0 en 4-0 overwinning op rij namen de rood-witten een voorschot op de titel, waarna het bij Blauw-Geel 3 eigenlijk niet meer fout mocht gaan. En om een lang en mogelijk spannend verhaal kort te maken: fout ging het zeker niet meer. Na enkele minuten spelen schoot Ralf van de Laar de uitploeg al op voorsprong: 0-1. Lierop liet er geen gras over groeien en creëerde kans op kans. Eerst miste Rob van der Sluijs nog enkele goede kansen, maar even later verdubbelde Maarten Vermeulen alsnog de voorsprong. Een lepe steekpass van Chris Filippini werd door Maarten simpel voorbij de doelman getikt: 0-2. Lierop was tot dat moment nog vrij slordig en moest zelfs even oppassen achterin toen Daan Kuipers en Thijs van Heugten elkaar in de problemen brachten, maar na een drinkpauze ging Lierop er helemaal op en over.

Met een prachtige aanval kwam Lierop op 0-3. Rob stak met een scherpe pass Ralf weg, die de bal simpel breed legde voor het doel voor Tim van Brussel. Die tikte de derde treffer binnen en zag hoe zijn naamgenoot Tim Swinkels de assist voor de 0-4 even later afleverde. Op rechts liep Tim slim bij zijn tegenstander weg, legde hij af op Rob en zag hij Lierop weglopen bij Blauw-Geel. Daarvoor had die vierde treffer al kunnen val-

Cd- en platenbeurs in Neerkant

NEERKANT - Oldies Club Neerkant organiseert op zondag 26 mei een grote internationale cd- en Platenbeurs. De beurs wordt gehouden in gemeenschapshuis De Moost in Neerkant. De zaal gaat open om 11.00 uur en er zullen standhouders uit Nederland, België en Duitsland aanwezig zijn. Er kan tijdens de beurs gesnuffeld worden tussen meer dan 95.000 (vinyl) singles, lp’s, cd’s en dvd’s. De zaal is geopend tot 17.00 uur en de entree en het parkeren is gratis.

Oldies Club Neerkant bestaat 40 jaar en organiseert al vanaf het prille begin de bekende platenbeurzen in Neerkant, die elke keer weer door vele muziekliefhebbers uit heel Nederland, België en Duitsland bezocht worden (aldus een enquête, gehouden onder de beursbezoekers). In De Moost wordt gebruik gemaakt van diverse zalen. Dit betekent niet alleen een groot aanbod van geluidsdragers, maar ook bredere looppaden, waardoor de bezoekers rustig hun favoriete platen kunnen uitzoeken met op de achtergrond bekende deuntjes van weleer aangevuld met historische en authentieke opnamen van radio-uitzendingen uit vervlogen tijden. Voor iedereen zit er wel iets tussen, want vrijwel elk genre is vertegenwoordigd. Ook bezitters van de populaire jukeboxen komen in Neerkant aan hun trekken, want of het nu oude meezingers of meedeiners zijn, vele favoriete deuntjes waar u wellicht lang voor hebt moeten zoeken, liggen op deze cd- en platenbeurs op u te wachten. En bijna altijd gesorteerd op artiest, jaartal of muzieksoort. Tijdens

deze cd- en Platenbeurs zal Radio Extra Gold vanaf 12.00 uur rechtstreeks uitzenden vanuit De Moost in Neerkant. Internetradiostation Radio Extra Gold is de goudmijn van 50 jaar popmuziek en overal te beluisteren via internet. Met de grote hits uit je jeugd, dat lang geleden voor het laatst gehoorde juweeltje, die vergeten klassieker. Kortom, Radio Extra Gold staat garant voor de passende sfeer tijdens de beurs in Neerkant, maar is natuurlijk ook thuis te horen. Radio Extra Gold heeft zijn wortels in het zeezendertijdperk, toen stations als Radio Veronica en Radio Noordzee zorgden voor de muzikale omlijsting van onze jeugd in Nederland en Vlaanderen. Deejays van toen (originele zeezenderjocks) en nu presenteren 24 uur per dag verse programma’s voor een trouwe en dagelijks groeiende luisterschaar.

Kijk voor meer informatie op de website www.oldiesclubneerkant.nl of neem telefonisch contact op met Mart Thijssen, voorzitter van Oldies Club Neerkant, telefoonnummer: 06-51553115.

len, als Ralf en Rob iets scherper waren geweest in de afronding. Toch werd het voor rust nog wat pijnlijker voor de thuisploeg, toen ze Tim Swinkels vloerden in de zestien en een strafschop weggaven. Die werd door voorzitter Ralf beheerst binnengeschoten en dus leidde Lierop met 5-0 bij de rust.

De tweede helft begon met vijf verse krachten. Hugo Meijer, Jeroen Gubbels, Thijs Bekx, Wietse

Maas en Ruben van de Nieuwenhof kwamen erin en vervingen Tim Swinkels, Daan Kuipers, Maarten, Joep Hoeben en Mart van de Laar. Met deze wissels in de ploeg werd het spel van Lierop echter wat te voorspelbaar. Er werden in het eerste kwartier na rust weinig kansen gecreëerd aan beide zijden, het grootste gevaar kwam van Jeroen die met zijn acties de rechtsback van de tegenstander tot het uiterste dreef, maar

er vaak geen vervolg aan wist te koppelen. Zodoende werd er na een uur weer flink doorgewisseld: Daan, Joep, Tim Swinkels en Mart kwamen weer binnen de lijnen en vervingen Rob, Tim van Brussel, Thijs van Heugten en Chris. Even later kreeg Tim al snel een goede kans op aangeven van Wietse, waarna het uiteindelijk Ralf was die zijn hattrick completeerde en daarmee voor de 0-6 zorgde: vanaf de rechterkant op de rand van de zestien schoot Ralf de bal geplaatst met een mooie krul achter de doelman. De prachtgoal leverde hem nog een publiekswissel op toen Jonas Heijblom erin kwam. Vervolgens zorgde Ruben voor een mooi slotakkoord, toen hij slim wegliep bij zijn tegenstander en de 0-7 raak schoot. Langs de kant en op het veld was men dan allang de tel kwijt en hadden ze inmiddels hele andere dingen aan hun hoofd, want: Lierop 2 is kampioen.

Met een fantastische eindsprint, in vier wedstrijden werd er gewonnen met doelcijfers 24 voor en 0 tegen, pakt Lierop 2 een wedstrijd voor het einde de titel. Het feest, alweer het vierde kampioensfeest voor de SV Lierop dit seizoen, ging nog tot in de late uurtjes door. Komende zondag sluiten ze de competitie af met een wedstrijd voor de statistieken, om 11.00 uur moet er nog worden aangetreden tegen NWC 3.

Nieuw vakantiepark De Strabrechtse Vennen

officieel geopend

SOMEREN - Vrijdag 17 mei is de openingshandeling verricht van het nieuwe vakantiepark Landal De Strabrechtse Vennen bij natuurpark De Heihorsten, tussen de Strabrechtse Heide en Nationaal Park De Groote Peel. Burgemeester Blok en wethouder Swinkels waren aanwezig om de officiële openingshandeling te verrichten.

Landal De Strabrechtse Vennen, dat de naam dankt aan het grootste ven van Nederland, op de Strabrechtse Heide, beschikt over 170 luxe vakantiewoningen. De woningen zijn voorzien van alle comfort en gebouwd met duurzame materialen. “Door de ruime opzet van het vakantiepark, de aanwezige waterpartijen en de natuurlijke uitstraling gaat het park haast onopgemerkt op in de omgeving. Brede paden leiden over bruggetjes, langs wa-

terpartijen, oevers en groenvoorzieningen naar de verschillende eilanden op het park, die speels gesitueerd zijn rondom twee grote recreatieplassen. Daarnaast is er een eiland met kindvriendelijke woningen, waar ouders met (jonge) kinderen onbezorgd kunnen vakantie vieren. Veel vakantiewoningen zijn uitgerust met extra luxe faciliteiten. In de woningen is in sommige gevallen een sauna aanwezig”, aldus de organisatie.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 23 mei 2024 23 PB
Het tweede elftal van SV Lierop is kampioen. Burgemeester Dilia Blok was vrijdag aanwezig om het park officieel te openen.

pre-sale gestart schrijf je in voor 5 juni 2024

De pre-sale van de 35 koopwoningen in nieuwbouwplan De Nieuwe Molen in Liessel is gestart! Ontdek de vrijstaande woningen, levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen nu op www.denieuwemolenliessel.nl en geef voor 5 juni a.s. jouw favoriete bouwnummers door via het online pre-sale formulier.

verkoop en informatie

Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs T 0492 66 18 84

Bakens Makelaardij T 0493 35 44 78

www.denieuwemolenliessel.nl

SV Someren vernoemt jeugdtoernooi naar erelid

en oud-voorzitter Piet

SOMEREN - Zaterdag 1 juni is het weer een drukte van belang op sportpark De Potacker in Someren. Meer dan tachtig teams in de leeftijden Onder 7 tot en met Onder 12 komen in actie tijdens het Piet van den Einden Jeugdtoernooi.

Het toernooi draagt dit jaar voor het eerst de naam van erelid en oud-voorzitter Piet van den Einden. Piet is vorig jaar op 90-jarige leeftijd overleden. In de 55 jaar dat hij actief was voor de club, heeft Piet veel voor SV Someren betekend. Daarnaast had hij een grote voorliefde voor de jeugdafdeling waardoor het vernoemen van dit toernooi naar hem een gemakkelijk keuze was.

De teams Onder 7, Onder 8 en Onder 9 spelen hun toernooi in de ochtend. De eerste wedstrijden beginnen om 9.30 uur en de prijsuitreiking is om 12.00 uur. In de middag komen de teams Onder 10, Onder 11 en Onder 12 in actie, met de eerste wedstrijden om 13.30 uur en de prijsuitreiking om 16.45 uur. Aan het toernooi doen 32 jeugd-

van den Einden

teams van SV Someren mee en 50 teams van andere verenigingen uit Brabant en Limburg. Bij dit toernooi staan sportiviteit en gezelligheid voorop. Voor deze spelers is het leren van het spel van groter belang dan winnen. Spelplezier en beleving staan centraal. Hierin is ook een belangrijke taak weggelegd voor de begeleiders en toeschouwers: laat de spelers hun

eigen spel spelen en stimuleer ze op een positieve manier. Aan de mensen uit Someren wordt verzocht op de fiets naar De Potacker te komen, zodat er genoeg parkeerplaatsen vrij blijven voor de bezoekende clubs. Meer informatie over het toernooi is te vinden op www.svsomeren.nl. Op de website staat het programmaboekje.

Info en diensten

Huisartsen

Bij spoedgevallen, avond-, nachten weekenddienst de centrale huisartsenpost: tel. 088-8765151. Spoedpost huisartsen Geldrop: alleen bereikbaar buiten praktijkuren van de eigen huisarts: ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen. Telefoon eveneens: 088-8765151.

Apotheken

Benu Apotheek Someren, Postelpark 11, tel 495954 geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur. Vanaf 1 juli 2023 is de apotheek tussen de middag dicht van 12.00 tot 13.30 uur. Apotheek Kerkstraat, Kerkstraat 6B, tel. 440836: geopend maandag t/m vrijdag van 8.00-17.30 uur. Buiten deze openingstijden voor spoedgevallen: de dienstapotheek in het Elkerliekziekenhuis in Helmond, tel. 0492-595983.

Tandartsen

Voor spoedeisende tandheelkundige hulp buiten openingstijden en in het weekend, kunt u de website of het telefonisch antwoordapparaat van uw eigen tandarts raadplegen.

Zorgboog

Voor hulp bij persoonlijke verzorging en/of verpleging. Of voor zorg na behandeling in het ziekenhuis. Of voor een adviesgesprek of specialistische verpleegkundige hulp: neem contact op met het kruiswerk van de Zorgboog. In kleine wijkteams wordt hulp en ondersteuning geboden, afgestemd op de zorgvraag. Tel. 0900-8998636 of zorgboog.nl. Ook voor informatie over zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg

en jeugdgezondheidszorg.

Politie

Bureau Helmond is geopend van maandag t/m vrijdag: 9.00-21.00 uur, op zaterdag en zondag 9.0018.00 uur. Aangifte doen kan ook online via www.politie.nl. Alarmnummer: 112. Geen spoed: 09008844. Meld misdaad anoniem: 0800-7000.

GGD Brabant-Zuidoost Aanvraag ambulancezorg voor noodgevallen: 112.

Buurtzorg

Buurtzorg biedt verzorging en verpleging thuis. 24-uur bereikbaar voor zorgvragen. Tel. 0612745040 of buurtzorgnederland. com

Savant Zorg

Voor persoonlijke verzorging, verpleging, activerende begeleiding, ondersteunende begeleiding, verpleeghuiszorg, verblijf, huishoudelijke verzorging en maaltijdservice. Ook voor acute zorg 24 uur per dag, zeven dagen per week: tel. 0492-572000, op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Voor nieuwe aanmeldingen: CIZ Veldhoven, tel. 040-2549999.

Dierenartsen

Dierenartsenpraktijk Veterinair

Centrum Someren, Slievenstraat 16, tel. 441044. Vlas Veterinair (paarden) 06-12042307. Poetszorg, poetsen met een praatje Voor huishoudelijke ondersteuning in de regio Peelland. Zie www.poetszorg.nl, tel: 0642677878.

Dierenambulance

Opvang zwerfdieren: Dierenambulance en Dierenasiel Helmond

Kerkberichten

R.K. Franciscusparochie Asten-Someren

Lambertuskerk

Zondag 26 mei: 09.30 uur H. Mis

Samenzang Misintenties: Francis en Anna Verhees-Koks; Toon en Maria Verhees-Haasen; Harrie en Door v Lier-Aarts; Nicolaas v Eijk en Hendrika v Diepen; Frans v Eijk en Truus Stals; Piet v Eijk en Mien Snijders; Marika Lenssen-v Eijk; ouders Tjeu en Riek Vlemmix-vd Boer vw trouwdag

Woensdag 29 mei:  18.30 uur Rozenhoedje. Tot 19.00 uur biechtgelegenheid. 19.00 uur H. Mis

Vrijdag 31 mei: 19.00 uur H. Mis

H. Naam Jezus Lierop Geen kerkberichten. Voor de aanvraag van intenties: Aan de linkerzijde van de kerk Is een brievenbus geplaatst. Offermansstraat 1, 5715 AM Lierop. U kunt daar voortaan de aanvraag voor de intenties of andere post in doen. Zorg dat u aangeeft voor wie en in welke maand dit afgelezen moet worden. (€12,50 per intentie). U kunt ook via de mail intenties aanvragen, locatieraadlierop@gmail.com  U betaald dan via NL32RABO 0128 8011 23 RK parochie H.Naam Jezus.

O.L. Vrouw Tenhemelopneming

e.o. De dierenambulance rijdt voor huisdieren, kleine landbouwdieren en voor in het wild levende dieren die in nood zijn. De meldkamer dierenhulp is bereikbaar via 0492-513971.

De dierenambulance rijdt niet voor dode dieren. Melding daarvan kan bij de gemeente of in het weekend bij de politie.

Vogelasiel

Voor opvang vogels: Stichting

Vogelasiel Someren eo, Bussersdijk 11 in Lierop. Tel. 06-29799316 of www.vogelasielsomeren.nl.

Thuiszorg

Samen verder Voor verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en/of begeleiding, tel 0492476001. Zie ook www.thuiszorgsamenverder.nl. Voor spoedhulp, bijvoorbeeld na ontslag ziekenhuis: 24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 49438319.

Onis Welzijn en Maatschappelijk Werk

Voor iedereen die vragen heeft over opvoeden, (mantel)zorg, relaties, echtscheiding, wonen, geld, administratie en vervoer. Ook voor hulp bij contact met de WMO en het invullen van formulieren.

En voor ondersteuning bij het opbouwen van een sociaal netwerk, het vinden van vrijwilligerswerk of passende activiteiten en cursussen. Onis Welzijn: 0493 - 44 12 34 of info@oniswelzijn.nl Onis Maatschappelijk Werk: 0493 - 44 12 41 of maatschappelijkwerk@ oniswelzijn.nl Voor noodsituaties buiten kantoortijden is de crisisdienst bereikbaar op 040-2530350

de brievenbus. Bij de kerk. O.L. Vrouw Praesentatie Ommel

Donderdag 23 mei: 8.00 uur: Eucharistie.

Vrijdag 24 mei: 8.00 uur: Eucharistie.

Zaterdag 25 mei: 17.30 uur: Rozenhoedje. 18.00 uur: Eucharistie met samenzang. Intenties: Toos Mennen-Scheepers; Overl. Fam. Middendorp-Janssen;

Someren-Eind

Elke eerste maandag van de maand om 9.00 uur is er een Eucharistieviering in de Einder, ingang Lambertusstraat. Voor deze vieringen op maandag is het mogelijk om misintenties door te geven via tel.nr. 06-17482545.

Kapel Sluis XIII Someren-Eind Zondag 26 mei: Communieviering 10.15 uur.

H. Maria Presentatiekerk Asten

Zondag 26 mei 11.00 uur Eucharistieviering mmv Samenzang en Ben Spronk.

Intenties: Leen Jansen-Joosten; Overleden ouders Riek en Arie Gerrits; Overleden ouders Piet en Laura vd Burgt-van Heugten en familie.

Dinsdag 28 mei 19.00 uur Eucharistieviering.

Donderdag 30 mei 18.00 uur/19.00 uur bezinning/stille aanbidding van het Heilig Sacrament en om 19.00 uur Eucharistieviering. Voor de Eucharistievieringen op dinsdag en donderdag is het ook mogelijk om intenties door te geven. Het secretariaat is open op maandag en donderdag voormiddag van 10 tot 12 uur en donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur en bereikbaar via de tel. 0493-691315.

H. Antonius van Paduakerk Heusden

De eerstvolgende eucharistieviering is zaterdag 8 juni. Misintenties kunt u opgeven op dinsdagmorgen van 10.30 – 11.30 uur in de Sacristie of via de e-mail heusden@rkfranciscus.nl of via

Zondag 26 mei: 7.00 uur: Eucharistie met samenzang. 9.00 uur: Eucharistie met zang van Koor Together uit Deurne. Intenties: Theodora Aarts, Antonius Verhees, Hendricus van Lier, Maria Haasen, Francis Verhees en Anna Koks; Voor de leden en overl. van Zangver. ”Together” uit Deurne; Wim Weren en Drica Weren-Verberne en overl.eden familie; Mart de Bruijn; Piet Slegers en fam.; Jos Kessels; Harry en Anna PlasmansSchoone en zoon Jan; Marinus en Drina Knoops-Toonders; Pastoor Speckens; Zr. Martina Coppens; Huub en Anneke v.den Burg-v. Dijk en hun overl. klein- en achterkleinkinderen; 11.00 uur: Eucharistie, Gildemis Kring Peelland met zang v.h. Lambertuskoor uit Someren. Intenties: Marinus Louwers en Anna van Lierop de echtg.; Johan en Drieca v.d.Ven, kinderen en kleinkinderen; Bibiano Paulino Croes; Piet Timmers en dochter Sjanneke Timmers; T.g.v. 65 jarig huwelijk; Overl. ouders Steijvers-Crooymans, dochters Betsie en Annie, zonen Jan en Marinus, kleinzonen René en Lambert, om bijstand voor een genezing; Jan v.den Corput; Ouders Carel Joppe en Dina Joppede Lau, Frans en Betsie JoppeBoerenkamps en Ton v.Deursen; Miet v.den Nieuwenhof-Bierings; Piet en Wies van Vaalen-Koolen; Lita en Leo Merkx, wegens haar verj., Marinus en zoon Willem van de Berg, v.w. zijn verj. 15.00 uur: Lof met aansluitend een uitvoering door zangeres Lya de Haas.

Maandag 27 mei: 8.00 uur: Eucharistie. Intenties: Michael Lootens;

Dinsdag 28 mei: 8.00 uur: Eucharistie. Mercedes Griselda ThielCroes, die 81 jaar is geworden; 14.30 uur: Woord en Gebed: Bedevaart Zorgcentrum de Lisse uit Asten.

Woensdag 29 mei: 8.00 uur: Eucharistie. Intentie:

Donderdag 30 mei: 8.00 uur: Eucharistie.

Vrijdag 31 mei: 8.00 uur: Eucharistie. 19.00 uur: Gebedsdienst als afsluiting van de meimaand met zang van het Ceciliakoor uit Ommel.

Protestantse kerk SomerenAsten

Zondag 26 mei om 10.00 uur kerkdienst in Someren. Kerkdienst te beluisteren via www.kerkomroep.nl.

PEELBELANG / ‘T CONTACT | Donderdag 23 mei 2024 25 PB
Oud-voorzitter Piet van den Einden overleed vorig jaar op 90-jarige leeftijd. Als eerbetoon is er nu een jeugdtoernooi naar hem vernoemd.

WORD NU PREMIUM MEMBER EN GENIET VAN EXTRA VOORDEEL

Tijdens de Premium weken krijg je van 20 mei t/m 16 juni €5,- korting op jouw Mijn Gall & Gall Premium membership*. Als je deze weken Mijn Gall & Gall Premium afsluit, geniet je direct van de onderstaande Premium voordelen. Daarnaast spaar je tijdens de Premium weken 2x zo snel punten die je kunt inwisselen voor kortingen en cadeaus. Kom naar de winkel of ga naar gall.nl/premium en sluit voordelig je membership af.

JOUW VOORDELEN ALS PREMIUM MEMBER

Wist je dat onze Premium klanten gemiddeld €81,- per jaar besparen?

Bekijk hieronder jouw voordelen als Mijn Gall & Gall Premium member.

Altijd voordeel

Geniet van 10% korting op wijn, whisky, mousserend en alcoholvrij**

Sluit jouw

Orangerie de Luc Rosé Frankrijk, IGP Pays d’Oc 2022/2023

Punten sparen Spaar 1 punt bij elke uitgegeven €1,- en wissel deze in voor kortingen en cadeaus

Ardbeg Wee Beastie

Krachtig & rokerig, Malt, 70 cl

12.PERKORTING DOOS De Grote Hamersma 8.5 2022 50 99 * 40.99 7 99 * 5.99 Doos 6 flessen, per fles PREMIUM DEALS VAN DEZE WEEK
membership
geniet direct van de exclusieve Premium deals! Bekijk alle deals op gall.nl/premiumdeals NU5.KORTING opjouw membership* 2.99 vanaf + 100 punten SPAAR VOOR KORTINGEN EN CADEAUS ALTIJD -10% op wijn, bubbels, whisky & alcoholvrij** ALTIJD EXCLUSIEVE PREMIUM DEALS 2X ZO SNEL SPAREN Premium deals Geniet elke week van exclusieve wijn, whisky en spirit deals
af en
Spaar 2x zo snel Air Miles Koppel je Air Miles en spaar 2x zo snel met Mijn Gall & Gall Premium
GA VOOR MEER INSPIRATIE EN ADVIES NAAR DE WINKEL OF GALL.NL Voorwaarden: *Premium membership kost 10.- per jaar. Nu tijdelijk 5.- korting op het eerste jaar ** De 10% Premium-korting geldt alleen met een geldig Mijn Gall & Gall Premium-membership. Deze korting geldt niet op: wijnen, bubbels, whisky’s of alcoholvrije dranken die in de aanbieding zijn, niet op de ‘vast lage’ wereldse wijnen, en versterkte wijnen zoals port, sherry of vermout.

vrijdag 12 juli

John Fogerty Alice Cooper Heart

Robert Jon & The Wreck, Smash Into Pieces, Hellmut Lotti Goes Metal

Mike Farris & Band, Mr. Moto, Julian Sas Band, Made In Purple

zaterdag 13 juli

Zucchero James Blunt RACOON

The Fortunate Sons, Gogol Bordello, Mell VF, BOAZ, Lex Uiting

Metejoor, Nevenproject, Coldplace, The Legend of Springsteen

The Waiting, SRV Undercover, Sjako, Harry en de Gebroeëke

Zwiêgelkes

Zondag 14 juli

Toto

Di-Rect

The Waterboys

Son Mieux, Rival Sons, Christone ‘Kingfish’ Ingram

Southside Johnny & the Asbury Jukes, DeWolff, King King

Tim Christensen, Leif de Leeuw Band, The Damn Truth, The Scratch

The Dreadnoughts, Tim Akkerman & the Ivy League

The Cinelli Brothers, Vido

bospop.nl
BELEEF HET EK ALS BELEEF HET EK ALS ROERMOND • WEERT • PANNINGEN • TEGELEN • ECHT • HEYTHUYSEN • HORST • SITTARD-GELEEN • ASTEN Kijk voor de actuele openingstijden op onze site T. 085 – 105 4444 | www.eptummers.nl PRIJSTV-INRUILACTIE! TOT WEL 1400,- INRUILKORTING SONY SMART TV KD85X85KAEP • 100Hz beeldpaneel • 4K HDR Processor X1™ • Dolby Vision & Atmos 1399,Adviesprijs 1899,989,Adviesprijs 1399,1499,Adviesprijs 1799,ONZE FOLDER VOORTAAN DIGITAAL ONTVANGEN? SCAN EN SCHRIJF JE IN! PHILIPS OLED AMBILIGHT TV 55OLED848/12 • P5 AI Perfect Picture Engine • Dolby Atmos-geluid • Google TV INRUIL KORTING 410,INRUIL KORTING 500,INRUIL KORTING 300,LG OLED TV OLED42C35LA • α 9 AI Processor 4K Gen6 • Brightness Booster • webOS 23 SAMSUNG NEO QLED TV QE65QN92CATXXN • Quantum Matrix Technology • Anti Reflection 2 1Meter! Rik INRUIL KORTING 1400,SONY SMART TV KD43X80LPAEP • 4K X-Reality™ PRO • Motionflow™ XR • Google TV HISENSE QLED 50A79KQ • 4K Ultra HD • Quantum DOT Colour • Dolby Atmos 379,Adviesprijs 649,INRUIL KORTING 270,1499,Adviesprijs 2899,689,Adviesprijs 849,INRUIL KORTING 160,-

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.