De Schakel_wk09_2024

Page 1

DE SCHAKE L

Expositie De Boei in Ontmoetingscentrum De Pracht

Feel Good Fashion wordt Feel Good Store

Waalre in Gesprek: strijd aan de eettafel

DVS geeft overwinning weg, Waalre deelt de punten

Paarse Boscross

De Paarse Bos Cross hield het droog afgelopen zondag. Volgens fotografe Connie Sinteur was het goed georganiseerd door de studenten van Asterix. Deze en andere foto’s zijn vanaf woensdag te zien op onze website: www.weekbladdeschakel.nl

Jongerencentrum De Pracht officieel geopend

WAALRE - Het nieuwe jongerencentrum in de ontmoetingsruimte van sporthal De Pracht in Waalre is vrijdag officieel geopend door wethouder Kees Vortman. Dat gebeurde onder grote belangstelling van kinderen, jongeren en hun ouders.

Door Roy de Leijer

De Waalrese jeugd wist de afgelopen maanden al goed de weg naar jongerencentrum De Pracht te vinden. De nieuwe jongerenontmoetingsplek opende op 16 oktober vorig jaar de deuren,

maar de officiële opening liet nog even op zich wachten.

De Waalrese wethouder Kees Vortman was niet met lege handen naar het openingsfeestje gekomen. Namen de gemeente schonk hij het nieuwe jongerencentrum een tafeltennistafel.

Wethouder Kees Vortman (midden) met de jongerenwerkers Walid El-Edrissi (l) en Mertcan Cibli. (Foto: Jurgen van Hoof).

Daarna kon er kennis worden gemaakt met het jongerencentrum. Er werd geproost met alcoholvrije champagne en de jeugdige bezoekers konden zich onder meer in de sporthal van De Pracht uitleven met een mini-les freerunnen, dj-workshops of hun nagels laten pimpen.

Wens vervuld

Wethouder Kees Vortman: “Een jongerencentrum was een gekoesterde wens. We zijn er twee jaar mee bezig geweest.” Uit een enquête onder jongeren in Waalre bleek dat 85% van hen aangaf dat er behoefte is aan een jongerencentrum. Vortman: “De ontmoetingsruimte van sporthal De Pracht was een van de hiervoor geschikte locaties op ons lijstje.”

Bij het nieuwe jongerencentrum worden voor en door jongeren activiteiten gehouden. Jongeren tot achttien jaar kunnen er elkaar ontmoeten op een vaste plek.  Wethouder Vortman: “Het jongerencentrum is een plek om elkaar te ontmoeten en nieuwe verbindingen te leggen, maar bijvoorbeeld ook om de jeugd een luisterend oor te bieden. Ook bij

Onderzoek: veiligsheidshesjes reflecteren onvoldoende

jongeren die wat extra aandacht nodig hebben.”

Lees verder op pagina 15

3 7 15 16 18 28 februari 2024 09 WWW.WEEKBLADDESCHAKEL.NL
Tekst & fotografie www.dasmediacentrum.nl De Lokale Verbinder V ERHAGEN MAKELAARS REAL ESTATE verhagenmakelaars.nl 040-2212291 Zie gemeentenieuws vanaf pagina 5 Primula’s Vrolijke voorjaarskleuren voor uw tuin en huis in diverse kleuren. 1.49 Valkenswaard Nieuwe Waalreseweg 199 | Elke zondag open! Aanbieding geldig van 28 februari t/m maart 2024 en zolang de voorraad strekt. 0.79 Wij zoeken voor de Schakel een bezorger in de omgeving van: * Akeleilaan, Aalst * Ganzenwei, Waalre * Swidbertstraat, Waalre Bel voor informatie: Teamleider Roland Geeven: 06-46120847 of stuur een email naar: bezorgers@bravom.nl BEZORGERS GEVRAAGD Bekijk onze website www.bravom.nl voor meer informatie of scan de QR code en meld je vrijblijvend aan als bezorger.

06-12

PVC TAPIJT TRAPBEKLEDING EGALISEREN VINYL BINNEN ZONWERING
29 44 04 www.fbwoningenprojectstoffering.nl
Willems
Schoenreparatie, sleutels en lederwaren A.
Schoenreparatie, sleutels en lederwaren
Gelijk
voor Uw sluitplan “Buiten gesloten? Wij openen uw deur! Karel Mollenstr. zuid 22 5554 CH Valkenswaard 040 - 2040134 06 - 55775560 Kortingen tot 50% WINTERSPORT FINAL SALE Prijswijzigingen en drukfouten onder voorbehoud Rooiseweg 22 • Schijndel • T (073) 5492356 • Ma. t/m do. 09.30 - 18.00 uur • Vr. 09.30 - 20.00 uur • Za. 09.30 - 17.00 uur 254,99 95 379,479, Rossignol Alltrack 90 HV • Skischoen unisex • Flex: 90 Alle skikleding, Ski’s, Skischoenen, Snowboards, Skikleding -50% tot Atomic Redster TR • Allround ski Wintersportafdeling geopend t/m 9 maart Particulier vraagt te koop: Singles en LP’s. 06-20421053 Woningontruimingen Ook zolders, schuren en garages (bezemschoon). Tevens gevraagd antiek, klokken, beelden, schilderijen enz.. Bel vrijblijvend voor info naar Twan 0613208306 www.vdrijt-inboedels.nl Belgische Kasseien te koop. ongeveer 120 stuks. Tel 06-42910401 Geef nu voor meer onderzoek, zodat dementie niet jouw toekomst wordt. stopdementie.nu 1 op de 3 vrouwen krijgt dementie Scan de code en doneer gemakkelijk online! www.dasmediacentrum.nl De Lokale Verbinder Wil je social media voor jouw bedrijf?
Sleutelduplicatie (ook transponder) Cilinders op maat
sluitende cilinders Ook

Expositie de Boei in Ontmoetingscentrum de Pracht

AALST - Sinds donderdag 22 februari zijn er schilderijen en kunstwerken te bezichtigen in Ontmoetingscentrum de Pracht. Deze expositie is gerealiseerd door bezoekers van dagbesteding de Boei GGZE gebiedsteam 1 uit Valkenswaard. Activiteitenbegeleider Ellemarie Bleeker vertelt graag meer over de doelstelling van de Boei. Petra en Robin vertellen wat over hun werk.

Door Wilma Stofmeel

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er vrije inloop bij de Boei aan de Pastoor van Vroonhovenstraat 1 in Valkenswaard. Iedereen die afleiding zoekt en op zoek is naar sociale contacten is welkom om een kopje koffie te komen drinken. Kwetsbare burgers met een afstand op de arbeidsmarkt kunnen met een indicatie binnenlopen voor de dagbesteding. Ellemarie: “Onze doelstelling is deze mensen te helpen angsten te overwinnen. We halen ze uit hun bubbel, leren ze trots te zijn op wat ze maken en hun wereld zo te vergroten. Er wordt hout bewerkt, gemozaïkt, er is yoga en werken met muziek. Wij ondersteunen de themagroepen. Iedereen is vrij om te komen, er is geen dwang. Het is voor deze mensen al vaak een hele overwinning om naar de Boei te komen. Wij begeleiden ook thuis.”

Colofon

Weekblad de Schakel

Uitgever: DAS Mediacentrum

Bezoekadres: Laan ten Roode 71e | 5711 GB Someren Ma. t/m vr.: 09.00-17.00 uur

T 0493-473578

www.weekbladdeschakel.nl

Correspondentieadres: Laan ten Roode 71e | 5711 GB Someren

Media-adviseur: Marianne van Gelder

T 0493-473578 | M 06-82097740

E deschakelwaalre@dasmediacentrum.nl

Advertenties voor plaatsing op de

vóór maandag 16.00 uur.

Redactie:

M 06-57017064

E deschakel@dasmediacentrum.nl

Maarten Driessen (Peelbelang)

T 0493-352608 | M 06-13763686

E redactie@peelbelangonline.nl

Jordy van de Brug (‘t Contact)

T 0493-352609 | M 06-13762619

E redactie@hetcontact.nl

Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne)

T 0493-352606 | M 06-46017681

E redactie@weekbladvoordeurne.nl

Martin de Bruijne (Middenstandsbelangen)

T 0493-352602 | M 06-29536173

E redactie@middenstandsbelangen.nl

Berichten voor plaatsing op de eerstvolgende woensdag aanleveren vóór maandag 12.00 uur.

Weekblad de Schakel

Oplage: 8.700 exemplaren Verschijnt op woensdag in Waalre en Aalst.

Bezorgklachten:

Via onze website www.weekbladdeschakel.nl

Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1

sub 4 van de Auteurswet als het

Databankrecht.

Deze krant is aangesloten bij:

De kunstenaars

Robin komt sinds vier jaar bij de Boei. Zij schildert in popart stijl alleen gezichten, eerst alleen in zwart/wit, nu ook in kleur. Robin: “Op mijn zeventiende werd ik helemaal arbeidsongeschikt verklaart. Vijf tot zes jaar duurde het voordat ik een dagbesteding had gevonden waar ik blij van werd. Bij de Boei heb ik een fijne daginvulling en op het einde van de dag een voldaan gevoel. Ik heb

hier mijn creatief talent ontdekt, dat had ik niet verwacht. Tijdens het schilderen heb ik een koptelefoon op en luister ondertussen naar muziek. Zo verdwijn ik helemaal in het moment, de tijd vliegt voorbij.”

Petra ging de eerste vijf jaar naar Eersel, sinds een jaar komt ze nu bij de Boei in Valkenswaard. Zij schildert ook popart, maar haar stijl is heel divers. Ze werkt haar creaties altijd met pen of stift af,

Vespers en soepmaaltijden in de vastentijd

WAALRE - Hoe kan een mens zich voorbereiden op Pasen? Ieder jaar weer is de vastentijd een tijd van bezinning. Tot rust komen en jezelf een vraag stellen. Waar gaat het naar toe in mijn leven. Wat gebeurt er in de wereld. En wie is God, wie is de mens in dit alles?

De komende vier weken op donderdagavond vindt er beurtelings in de Agnus Dei-kerk en de O.L.V. Presentatiekerk, een vesper (avondgebed) plaats met aansluitend een eenvoudige soepmaaltijd.  Iedereen die wil kan meevieren en aanschuiven. Het gaat om de donderdagen 29 februari, 7 maart, 14 maart, 21 maart. De eerste avond, die van komende donder-

dag, wordt in de Agnus Dei-kerk gehouden.

Opgave vooraf kan uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de vesper via e-mail naar: predikant@adkerk.nl of een telefoontje naar tel.nr.: 06- 21660348.

De vespers en maaltijden zijn een gezamenlijk project van de Agnus Dei-kerk en de Willibrordusparochie.

Lezersfoto: dubbele regenboog

Zondagmiddag maakte Marleen van Deursen deze foto en mailde die naar de redactie met als tekst erbij: ‘Vanmiddag maakte ik deze foto. Dubbele regenboog boven Het Klein Huisven. Prachtig toch?’

pieker ik niet. Sinds kort volg ik schilderles. Ik doe ook vrijwilligerswerk bij de Boei. Vroeger was ik kapster. Eens in de twee weken knip ik ‘s morgens deelnemers van de dagbesteding. Maximaal drie mensen met WMO-indicatie. Anders krijg ik last van stress. Het is voor mij vrijblijvend, als ik me een keer niet goed voel kan ik me afmelden, dan regelen ze voor mij dat die mensen worden afgezegd.”

dat is haar handelsmerk. Soms geeft ze onbewust in haar schilderijen haar gemoedstoestand weer. Petra: “Een van mijn schilderijen heb ik Code rood genoemd. Code rood is een begrip in de psychiatrische wereld. Ik schilderde een hert met achter zijn hoofd een soort van explosie. Toen het doek klaar was, realiseerde ik mij dat het er soms zo in mijn hoofd uitziet, alsof het ontploft. Schilderen geeft rust in mijn hoofd, dan

Max Strüwer en Terry Streumer zijn ondertussen druk in de weer met het ophangen van de kunstwerken. De specialiteit van Max zijn kunstobjecten met als thema Indianen. Hij is heel vindingrijk, creatief en werkt graag met allerlei recyclingmateriaal. Ziet hij bijvoorbeeld een stoel, dan weet hij daar een heel ander kunstobject van te maken. Terry experimenteert nog met stijlen, hij volgt net als Petra een schildercursus bij Mieke Story. In verzorgingstehuis Valkenhof begeleidt hij als vrijwilliger ouderen bij het schilderen.

Opening

Donderdag 29 februari om 16:30 uur is de officiële opening van de expositie. De kunstwerken blijven tot eind april hangen en zijn ook tijdens openingstijden te bewonderen. Neem voor informatie over de kunstwerken contact op met Ellemarie.bleeker@ggze.nl

Ervaren onderzoekers helpen bij zoektocht familieverleden

WAALRE - Wie meer wil weten van het familieverleden maar vastloopt bij de zoektocht naar gegevens, kan donderdag 7 maar terecht in de bibliotheek Waalre.

Tussen 14.00-16.00 uur zijn medewerkers van de NGV, Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland aanwezig om u te helpen bij misschien wel uw eerste stappen in de zoektocht naar uw verleden. Ervaren stamboomonderzoekers laten zien hoe en waar u op internet handig kunt zoeken. Hoe u familieleden vindt. En hoe u ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over uw familiegeschiedenis. Ze wijzen u ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster. Waar u kunt snuffelen in

de originele stukken. De medewerkers laten ook het nut zien van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac. Als u nog een begin moet maken met het onderzoek, breng dan in ieder geval de gegevens van ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee.

De toegang is deze middag gratis. U hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn. Bibliotheek Waalre is te vinden in Het Huis van Waalre aan de Kon. Julianalaan 19.

WEEKBLAD DE SCHAKEL | Woensdag 28 februari 2024 3
Foto’s uit het verleden van de familie kunnen helpen bij het onderzoeken van de familiegeschiedenis. Drie van de vier kunstenaars en middenachter Ellemarie Bleeker (Foto: Connie Sinteur).
eerstvolgende woensdag aanleveren
Pien Buwalda (Hoofdredacteur)
actieperiode: 12 februari t/m 4 april 2024 PERSOONLIJK ADVIES LEOLUX ACTIES Bank Bora-Bora 2-zits in Senso leder nu v.a. € 3.295,-Bank Mayon 2-zits in Senso leder nu € 3.995,-s e l e c t s t o r e Fauteuil Papageno in Senso leder of in Stretch stof nu € 2.395,-ACTIE ACTIE ACTIE Bank Felizia 2-zits laag in Senso leder nu € 4.095,-E X C L U S I E V E I N T E R I E U R S en D E S I G N M E U B E L E N MODERN DESIGN IN MEUBELEN EN KARPETTEN Gestelsestraat 59 Waalre Tel. 040 - 22 22 042 MA T/M ZA OPEN www.lineo.nl Ma v.a 13.00 uur, vrijdagavond tot 21.00 uur GENIET DEZE WINTER VAN SC ANDINAVISCHE KWALITEIT *op geselecteerde artikelen 1 5 % KORTING* ONAFHANKELIJK SLAAPADVIES VOOR DE BESTE NACHTRUST B E D D E N S P E C I A A L Z A A K KASTEN MATRASSEN BEDBODEMS LEDIKANTEN BOXSPRINGS SLAAPKAMERS Gestelsestraat 59 Waalre Tel. 040 - 22 13 922 www.pro ta.nl uw Maandag t/m zaterdag geopend Ma. v.a. 13.00 uur, vrijdagavond tot 21.00 uur Adagio en Inizio matras - Tweede halve prijs De b oxspr ing van jouw dromen Nu 500,winkelvoordeel WIJ KOMEN VOOR INTERIEURADVIES GRAAG BIJ U THUIS

De salderingsregeling blijft voorlopig in stand

Gemeentenieuws

Mobiliteitsplan

De gemeente Waalre moet veilig, bereikbaar en leefbaar zijn, ook in de toekomst. Daarom werken we aan een nieuw mobiliteitsplan. In het mobiliteitsplan beschrijven we bijvoorbeeld wat we regelen voor voetgangers en fietsers, hoe we de gemeente bereikbaar houden en hoe we omgaan met parkeren.

Het eerste gedeelte van het mobiliteitsplan is af en wordt op 27 februari en 5 maart door de gemeenteraad besproken. Dit plan is tot stand gekomen in samenwerking met bewoners, ondernemers, belangenorganisaties, specialisten en de gemeente.

Hartelijk bedankt voor jullie inbreng hierin!

Welke stappen gaan we nu nog nemen

Met dit Mobiliteitsplan zijn we nog niet klaar, we zorgen dat onze ambities ook tot uitvoering komen. Dit doen we op basis van een Uitvoeringsprogramma met maatregelenpakket.

Deze maatregelen gaan over de komende jaren; het gaat tenslotte ook om een plan tot 2040. Op basis van dit maatregelenpakket komt er een prioriteitenlijst, waaruit projecten ontstaan.

In het laatste halfjaar van 2024 geven we hier een vervolg aan en kunt u zien welke projecten

hieronder vallen.

Pas bij voltooiing van deze twee documenten is het mobiliteitsplan af.

Bekijk en reageer op de plannen

Kijk voor meer informatie op www.waalre.nl/mobiliteitsplan

Het mobiliteitsplan wordt in de gemeenteraad besproken op:

• 27 februari 2024 (oordeelsvormend)

• 5 maart 2024 (besluitvormend)

Daarna publiceren wij het plan en alle bijbehorende documenten.

Cursus veilig fietsen voor senioren uit Waalre

Ontdek de vrijheid van veilig fietsen tot op hoge leeftijd! De gemeente Waalre nodigt senioren uit om deel te nemen aan de speciale cursus “Veilig fietsen voor senioren”. Dit initiatief is bedoeld ter preventie van vallen en om een leven lang bewegen aan te moedigen. De cursus biedt niet alleen waardevolle tips voor veilig fietsen, maar ook voor je gezondheid en welzijn.

Ga met ons mee op deze leerzame reis naar veilig fietsen en een gezonde levensstijl. In twee informatieve sessies helpen we je op weg!

Sessie 1: Fietsvaardigheidstraining door de Fietsersbond

De eerste sessie van de cursus, wordt verzorgd door experts van de Fietsersbond. Zij gaan in op verschillende onderdelen van veilig fietsenzoals snelheid, op- en afstappen, bochtentechniek , gedrag in het verkeer en waarnemingsvermogen. De deelnemers krijgen praktische tips om hun fietsvaardigheden te verbeteren. Zo is er een fietsparcours en een verkeersquiz. Er is ook speciaal aandacht voor de E-bike.

Sessie 2: Partnersessie met fysiotherapeuten, diëtist en fietsenmaker

De tweede sessie is in samenwerking met verschillende professionals om dieper in te gaan

op gezondheid en veilig bewegen tijdens het fietsen. Fysiotherapeuten geven advies over bewegen en het Dieetteam geeft voedingsvoorlichting. Veilig fietsen kan alleen op een fiets die helemaal in orde is. Een fietsenmaker is aanwezig voor een deskundige check.

Data, tijden en locaties: De cursus wordt aangeboden in Aalst, op locatie van DVS hockey, en in Waalre, op locatie van RKVV Waalre. De sessies in Aalst zijn op maandag 8 april en maandag 22 april van 09.30 uur tot 12.30 uur. En de sessies in Waalre zijn op maandag 15 april en dinsdag 30 april. Ook van 09.30 tot 12.30 uur.

Meld je aan om mee te doen Je kunt alleen meedoen door je op te geven, uiterlijk 25 maart. Dat kan via gezond@waalre.nl. Vermeld je naam, contactgegevens en de locatie waar je wilt deelnemen. Let op, je kunt je voor 1 lo-

Afgelopen week werd bekend dat de subsidie op zonnestroom voorlopig in stand blijft. Hoe zit het nu precies met de salderingsregeling?

En hoe kun je berekenen hoeveel zonnepanelen bij jou woning kunnen opleveren? Deze vragen en meer stel je tijdens een 1-op-1 gesprek met een energie-expert of aan een ener-

giegids van vereniging Duurzaam Waalre.

Data: vrijdag 1 en 15 maart

Locatie: Het Huis van Waalre, Grand Café

Tijdstip: 14:00 tot 16:00 uur Aanmelden is niet nodig. Loop gerust binnen.

Kijk voor meer informatie op / www.waalre.nl/duurzaamhuis

Kijk je vanavond mee? Live uitzending warmtepompen

Overweeg je een warmtepomp voor jouw woning? Voordat je investeert, wil je uiteraard goed voorbereid zijn.

Vereniging Duurzaam Waalre organiseert een live uitzending over het onderwerp warmtepompen op woensdag 28 februari van 19:30 tot 21:00 uur.

Hoe werken warmtepompen? Welke typen warmtepompen zijn er? Wat is c.o.p. (coëfficiënt of performance)? Hoe weet ik welke warmtepomp geschikt is voor mijn huis? Op al deze vragen wordt antwoord gegeven.

Tijdens de uitzending kun je ook terecht met je vragen via de chat. De vragen worden tijdens de live uitzending beantwoord.

Aanmelden

Meekijken is gratis. Meld je aan via waalre.nl/duurzaamhuis. Klik op aanmelden webinar, kies de datum en klik daarna op ‘registreren’.

Reeks met live uitzendingen

De komende tijd organiseert Vereniging Duurzaam Waalre nog een aantal uitzendingen. Meer informatie vind je op waalre.nl/duurzaamhuis. Op deze webpagina kun je de voorgaande uitzendingen (webinars) terugkijken.

Succesvolle Preventiedag Industrieterrein Voldijn

catie aanmelden, wisselen tussen de locaties en data kan niet. Na 25 maart ontvang je definitieve informatie over je deelname. Let op: er zijn per locatie slechts 20 plekken beschikbaar.

We houden deze cursus omdat…

Deze cursus is bedoeld om senioren meer bewust te maken van risico’s en gevaren op de fiets en om de fietsvaardigheden te verbeteren. De tips op gebied van gezondheid en fietsonderhoud zijn belangrijk om veilig de weg op te kunnen gaan. Dit draagt bij aan meer zelfvertrouwen in het verkeer (en dus veiliger verkeer) en blijven bewegen (voor een goede gezondheid).

Sinds 2023 heeft de gemeente Waalre vanuit Rijksoverheid de opdracht om te werken aan valpreventie. Het stimuleren van veilig fietsen tot op hoge leeftijd is daarom ook lokaal opgenomen in het leefstijlakkoord.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Regisseur Gezond & Actief Waalre, Marieke Driessen. Je kunt haar bereiken door een mail te sturen naar gezond@waalre.nl

We zijn dagelijks bezig Waalre veiliger te maken en houden. Dit kunnen we echter niet alleen. Naast controles brengen we ook bezoek aan onze bedrijven om kennis te maken en het gesprek aan te gaan.

Op dinsdag 20 februari bezochten gemeentelijke handhavers, politie, Platform Veilig Ondernemen, Taskforce RIEC en het Kempen Interventieteam (KIT) zo’n veertig bedrijven op bedrijventerrein Voldijn in Waalre.

Bezoek

Tijdens dit bezoek werd het gesprek aangegaan om onder-

nemers te informeren over de risico’s van ondermijning en hoe zij signalen kunnen oppikken dat er iets mis is. Want hoe weet je wanneer je te maken krijgt met criminele activiteiten? Bijvoorbeeld als je een hal verhuurt, of als het maar vaag is wat er in het pand naast jouw bedrijf gebeurt?

Melden

Zie jij iets verdachts of heb je vermoedens van criminaliteit in jouw omgeving? Meld dit dan bij de Politie 0900-8844, bij de gemeente via handhaving@ waalre.nl of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000, www. meldmisdaadanoniem.nl.

Vebego geeft tuintips voor het voorjaar!

In de gemeente Waalre zorgt Vebego voor het onderhoud aan het groen in de openbare ruimte. Met een voorzichtig zonnetje, groene knoppen al in de bomen… komt het voorjaar eraan. Ecoloog Erroll Kanters heeft daarom een aantal handige tuintips voor jullie op papier gezet. Wij hebben al zin om naar buiten te gaan!

Uitgebloeide plantenstengels zijn nuttig

Staan er nog uitgebloeide planten van de winter in je tuin? Laat ze lekker staan. Ze kunnen namelijk nog zaden bevatten die als voedsel voor vogels dienen. Daarnaast kunnen de vogels deze plantresten goed gebruiken bij het bouwen van een nestje.

Wil je toch wat uitgebloeide plantenstengels opruimen? Verzamel deze dan en leg ze in een rommelig hoekje van je tuin, waar je er geen last van hebt. Insecten die hierin overwinterd hebben kruipen er in het voorjaar uit. Zo belanden deze nuttige beestjes niet de GFT bak en helpen ze in de lente met het bestuiven van je planten en het verbeteren van je tuinbodem!

Vogels maken graag gebruik van hondenhaar voor hun nestje

Wist je dat? Chemische anti-vlooienmiddelen voor de hond zijn zeer giftig voor vogels en hun kwetsbare jongen.

Vogels gebruiken het uitgevallen hondenhaar dat ze in de tuin vinden, graag voor hun nestje. Je kunt de haren na een borstelbeurt van je hond daarom het beste in de prullenbak gooien. Of als alternatief kun je natuurlijke anti-vlooienmiddelen gebruiken.

Ruim nu nog niet teveel op Krijg jij in de lente meteen de ‘tuin-opruim kriebels’? Probeer ze zo lang mogelijk in te houden. Er kunnen nog koude dagen komen,

Gemeenteraadnieuws

AANKOMENDE

VERGADERINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

Dinsdag 5 maart beslissen en mening vormen. Dinsdag 12 maart raadsinformatieavond.

De raad vergadert in het Huis van Waalre. U bent van harte welkom bij de vergaderingen. Ook kunt u live meekijken via waalre.raadsinformatie.nl. De vergaderingen starten om 19.30 uur. Voor de onderwerpen die oordeelsvormend op de agenda staan, geldt spreekrecht. Neem hiervoor op tijd contact op met de griffie, via griffie@waalre.nl of 040 2282500.

Raadsvergadering 5 maart

Op dinsdag 5 maart is er eerst een raadsvergadering. De gemeenteraad stelt deze avond het Mobiliteitsplan vast. Dat is een plan waarmee iedereen snel, veilig en duurzaam door Waalre kan. Daarna staat het plan dat de gemeente heeft met de Frederik Hendrikstraat op de agenda. Als laatste zal de raad de eerste tussenrapportage (turap) 2024 vaststellen. Dit is een verslag van de financiele situatie van de gemeente.

Oordeelsvormende bijeenkomst

5 maart

Na de raadsvergadering start de oordeelsvormende bijeenkomst.

WWW.WAALRE.NL/GEMEENTERAAD

waardoor insecten graag nog even tussen het gevallen blad wegkruipen. Die insecten zijn dan weer een lekker maaltje voor vogels en egels.

Ga alvast aan de slag met een insectenhotel

Nu is ook het perfecte moment om een insectenhotel te maken of op te hangen. Kies voor een degelijk model dat tegen weer en wind bestand is. Kies óf maak er een met zo veel mogelijk verschillende gaten en holtes. De bijen zullen je dankbaar zijn!

Het is tijd om te zaaien

Heb jij een balkon en wil je in de zomer bijvoorbeeld mooie bloemen of verse aardbeien? Deze zaden kun je nu al binnen zaaien in potjes.

In mei kan je ze dan uitpoten in potten of bakken op je balkon! Kies voor biologische zaden om de natuur een handje te helpen. Veel tuinplezier!

Het eerste onderwerp daarin is een subsidieverordening voor bedrijven in het Dorpshart Aalst. Die gaat over een vergoeding voor de verbetering van de reclame aan de muren van gebouwen.

Daarna staat ook de aanvraag voor een vergoeding voor de “Bommenregeling” 2023 op de agenda. Dit is een afspraak voor extra geld voor de gemeente, om oorlogsresten op te ruimen.

U vindt de agenda en de documenten die erbij horen op de website van de gemeenteraad. Via de link vergaderingen vindt u onder ‘komende’ de agenda en stukken van de raadsinformatieavond op 20 februari.

• toegang tot vergaderdata, -stukken en –verslagen • informatie over spreekrecht • hoe kunt u invloed uitoefenen op het beleid? • contactadressen van fracties en raadsleden

De GRIP-wagen staat er weer!

Kapot of overbodig? Lever je spullen in bij de GRIP-wagen. Bij het grondstoffen inleverpunt lever je gratis klein grof huishoudelijke afvalsoorten in.

De GRIP-wagen staat elke keer op een andere locatie, dus ook bij jou in de buurt. Bekijk wat je mag inleveren op waalre.nl/gripwagen.

Datum Tijd Locatie

Zaterdag 2-3-2024 9:30 – 12:30 uur Den Hof (parkeerplaats AH)

Dinsdag 5-3-2024 9:30 – 12:30 uur De Pracht

Dinsdag 5-3-2024 13:30 – 16:30 uur De Voldijn (parkeerplaats Jumbo)

Bekendmakingen

De gemeente Waalre maakt officiële bekendmakingen digitaal bekend in het Gemeenteblad op www.officiëlebekendmakingen. nl. Hieronder plaatsen we enkel verkorte berichten als service. De digitale versie is rechtsgeldig. Daar lees je ook of er inzage mogelijk is en welke bezwaar- en/of beroepsprocedures je kunt volgen. De bekendmakingen zijn ook te vinden via www.waalre. nl/bekendmakingen. Op www.bekendmakingen.nl/berichten-overuw-buurt kun je je aanmelden voor de e-mailservice met berichten over jouw buurt.

Aangevraagde omgevingsvergunningen:

• Hoogstraat 28: het verbouwen van een woonhuis en tijdelijk plaatsen woonunit

Verlenging beslistermijn:

• Koningin Wilhelminalaan 52: het verbouwen/uitbreiden van een woonhuis

• Kempenhorst 6: het vestigen van een kantoor aan huis

• Dirck van Hornelaan 9: het uitbreiden van een woonhuis en bouwen bijgebouw

Verleende omgevingsvergunningen:

• Burgemeester Uijenstraat 31: het uitbreiden van een woonhuis

Rectificatie: De volgende bekendmakingen zijn door een technische storing niet gepubliceerd in de Schakel van week 7 (14 februari 2024).

Deze bekendmakingen werden

wel al bekend gemaakt in het Gemeenteblad op www. officiëlebekendmakingen.nl.

Aangevraagde omgevingsvergunningen:

• Bosweg 6: het verbouwenuitbreiden van een woonhuis

• Michiel de Ruyterstraat 99: het bouwen van vier woningen

• Dennelaan 3: het kappen van acht bomen met herplant

Verlengen beslistermijn:

• Parklaan 9: het bouwen van een woonhuis en het aanleggen van een zwembad

Verleende omgevingsvergunningen:

• Gestelsestraat 50: het tijdelijk bewonen van een bijgebouw gedurende de verbouwperiode van het woonhuis

GEMEENTE WAALRE Postbus 10.000 5580 GA Waalre (040) 2282500 gemeente@waalre.nl www.waalre.nl twitter : @Waalregemeente facebook : facebook.com/GemeenteWaalre Instagram : @gemeentewaalre LinkedIn : Gemeente Waalre BEZOEKADRES Koningin Julianalaan 19 5582 JV Waalre COLLEGE VAN B&W EN RAAD Koningin Julianalaan 19 5582 JV Waalre Voor een afspraak neemt u contact op met het bestuurssecretariaat, (040) 2282500. OPENINGSTIJDEN De gemeente werkt alleen op afspraak. Openingstijden loket Burgerzaken Ma t/m vrij van 8.30 - 12.30 uur Do van 8.30 - 19.30 uur TELEFONISCHE BEREIKBAARHEID Ma t/m do van 8.30 - 17.00 uur Vrijdag van 8.30 - 12.30 uur CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE DEELNAME (040) 2282500 cmd@waalre.nl www.waalre.nl/cmd KLACHT OF MELDING Voor het doen van een melding of het indienen van een klacht ga naar www.waalre.nl. GEMEENTENIEUWS Het gemeentenieuws vindt u ook op www.waalre.nl. De gemeentelijke pagina’s staan onder redactie van Team Communicatie.
Al������������������������������������������ h������������ �������� ���������� �������� ����t h��t������r��������n���������� j������������������l��n�� www.dasmediacentrum.nl D ����Lo��a������V��rb��n������

Bij De Rooi Pannen is leren écht echt

ZAKENNIEUWS – Zet jij straks de stap naar het vmbo of mbo? Bij De Rooi Pannen vind je zeker de school die bij jou past. In alles wat zij doen staat de praktijk centraal: met echte ondernemingen, echte mensen en echte leermomenten. ‘Zo creëren we het beste onderwijs, waarmee we onze studenten leren het beste uit zichzelf te halen.’

De Rooi Pannen heeft eigen hotels, winkels, restaurants, bakkerijen en design- en evenementenbureaus. Gecombineerd met een groot netwerk in het bedrijfsleven én stageplekken in binnenen buitenland. Op donderdag 7 maart van 17.00 tot 20.00 uur zetten ze de deuren voor je open in Tilburg, Eindhoven en Breda. Kom langs om een kijkje te nemen, sluit aan bij een voorlichting

en krijg antwoord op al jouw vragen. Laat weten dat je komt op derooipannen.nl/openavond.

‘Als kleinschalige scholengemeenschap met locaties in Tilburg, Eindhoven en Breda zijn wij groots in praktijkgericht onderwijs. Van onze vmbo-scholen tot de mbo-opleidingen: in alles wat wij doen staat de praktijk centraal.’

Tilburg TLM-opleiding (Toerisme, Leisure & Marketing) van De Rooi Pannen. (Foto: Erik van der Burgt/VRBLD photofilm)

Snuffelmarkt in Veldhoven

ADVERTORIAL – Hou je van schatzoeken en vintage vondsten? Zet dan zondag 3 maart in je agenda, want de snuffelmarkt in Congrescentrum NH Koningshof Veldhoven staat klaar om jou te verwelkomen voor een dag vol ontdekkingen en gezelligheid!

Met maar liefst 300 kramen belooft deze markt een waar paradijs te zijn voor liefhebbers van oude spullen en unieke vondsten. Of je nu op zoek bent naar die ene retro blouse, een prachtige vaas, een verborgen parel van een boek, een leuk opknap kastje, of een doos vol met nostalgische elpee’s, je vindt het hier allemaal.

Wandel tussen de prullaria, laat je verrassen door de diversiteit aan items en geniet van het gezellige struinen langs de kraampjes. Voor de prijsbewuste shopper: de entree voor volwassenen bedraagt € 4,-, en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. En maak je geen zorgen over parkeren, want dat is gratis op het terrein van Koningshof.

Dus pak je agenda erbij, nodig je vrienden en familie uit, en kom langs op zondag 3 maart tussen 09.00 en 16.30 uur voor een onvergetelijke dag vol schattenjacht en gezelligheid op de snuffelmarkt in Veldhoven!

www.vlooienmarkten.nl/product/ snuffelmarkt-veldhoven-2

Nieuw: Feel Good Store

VALKENSWAARD – Feel Good Fashion van Kringloop de Kempen, de tweedehands modewinkel in Valkenswaard, breidt haar assortiment uit. Naast kleding, schoenen en modeaccessoires gaat ze ook snuisterijen, boeken, woonaccessoires en nog veel meer verkopen. Daar hoort een nieuwe naam bij: Feel Good Store.

Hoewel de pop-up winkel Feel Good Fashion pas vorige zomer haar deuren opende, ondergaat ze nu al deze verandering. Ton Dietvorst bedrijfsleider van Kringloop de Kempen hierover: “Ingegeven door het succes van onze andere pop-up store Feel Good Store, die kort na Feel Good Fashion in het Citycentrum Veldhoven opende, en die kleding combineert met andere tweedehands spullen, hebben we besloten om deze formule ook hier in Valkenswaard door te voeren. Daar is wat ons betreft een pop up store ook voor bedoeld. Uitproberen wat werkt en aanpassen waar nodig.”

Filiaalleidster Esther Brandes : “Het is even wennen, maar ik zie dat het werkt. Ons dagelijks wisselende aanbod is nog gevarieerder en al tijdens het opnieuw inrichten van de winkel, reageren onze klanten er heel positief op. De spullen werden al onder onze handen verkocht.” En volgens Suzan van Daal, de rechterhand van Esther, ervaren klanten meer rust en ruimte in de zaak: “Zo’n

Samen op pad en workshops bij De Eik

REGIO – Maart is darmkankermaand en in het kader daarvan heeft De Eik, centrum voor leven met en na kanker, een wandeling en workshops georganiseerd voor zaterdag 2 maart.

Tussen 10.00-13.00 uur  zijn er naast de stadswandeling,  twee workshops:

- Slaap & meditatieyoga o.l.v. Linde ten Broek, yoga docente bij De Eik en

- (Weer) bewegen na een buikoperatie, praktische tips en oefeningen onder begeleiding van oefentherapeut Mirjam van de Moosdijk.

De wandeling en de workshops

worden geheel vrijblijvend aangeboden, wil je liever alleen samen met andere lotgenoten of de medisch specialisten in een ontspannen situatie thee drinken? Ook dan ben je  welkom!

Aanmelden

Wil je deelnemen, meld je dan aan via: www.centrum-de-eik.nl/maartdarmkankermaand-samen-oppad-workshops-op-2-maart/

Verander

Verbonden

Bel

Valkenswaard

Richterpad

verandering vind ik zelf wel een hele leuke uitdaging.”

Iedereen doet mee

Dietvorst vult aan dat er snel geschakeld kan worden, zeker in een pop up-store, maar dat aan de missie van Kringloop de Kempen niet getornd wordt. Namelijk het willen bijdragen aan een beter (leef)milieu door spullen een tweede leven en mensen en tweede kans te geven en zo mee te helpen aan een samenleving waarin iedereen meedoet. “Ook in Valkenswaard vinden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle werkomgeving.” Net als Esther, die jaren als rijinstructrice werkte tot het haar te veel

werd. Bij Kringloop de Kempen kon ze draad weer oppakken. En inmiddels begeleidt ze deze collega’s zelf. “Het is zo mooi om te zien hoe mensen hier opbloeien en hun zelfvertrouwen terugvinden. Dat zal na de naams- en assortimentsverandering gewoon hetzelfde blijven”, aldus de filiaalleidster.

Geen winstoogmerk

Als stichting heeft Kringloop de Kempen geen winstoogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan goede doelen. Zo kan de stichting nog meer mensen een steuntje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze meedoen.

Poelifinario winnares Elke Vierveijzer’s muzikale reis

maart staan Elke Vierveijzer en Michiel Wetzer met de voorstelling ‘Drift’ in Theater De Hofnar

VALKENSWAARD – Zaterdag 9 maart staat Poelifinario winnares Elke Vierveijzer, samen met Michiel Wetzer, in Theater De Hofnar met haar nieuwe theatervoorstelling ‘Drift’. Een nietsontziende, muzikale reis langs de driften, angsten en drijfveren van de mens.

Onze diepste verlangens, de dingen in onszelf waar we bang voor zijn. In ‘Drift’ worden alle lagen afgepeld. Elke Vierveijzer trekt zonder reserves ten strijde op zoek naar alles wat we liever verborgen houden en wordt daarbij ondersteunt door diepe drums en vunzige bassen. Vergeleken met haar vorige voorstelling ‘LUCHT’, waarin verdriet en troost als centrale thema’s dienden, gaat Vierveijzer dit keer in op onderwerpen die iets lastiger te verteren zijn. Een fantastische weergave

van hoe ze is gegroeid als artiest en songwriter.

“Het is een voorstelling geworden waarin elektronica een grote rol speelt. Veel bassen, veel drums en een stevige sound, maar dat past goed bij de themathiek.” -Elke Vierveijzer

Info en kaarten

De kaartverkoopbalie is geopend op ma t/m do van 13.00-17.00 uur en is bereikbaar via tel.nr.: 0402074010. Meer informatie:  www.hofnar.nl

VALKENSWAARDS WEEKBLAD / WEEKBLAD DE SCHAKEL | Woensdag 28 februari 2024 7
Filiaalleidster Esther Brandes (links) en assistente Suzan van Daal in hun ‘nieuwe’ Feel Good Store (Foto: Paulissimo.nl). Zaterdag 9
blijven met iedereen die je dierbaar is. Dat is wat het juiste hoortoestel kan doen. En dat hoeft je nu niets te kosten! Wij vergoeden tijdelijk wat je zorgverzekeraar niet vergoedt, met uitzondering van je eigen risico en kosten voor oplaadbaar.
je leven met het juiste hoortoestel
088 – 52 52 052 of ga naar www.vanboxtelhoorwinkels.nl
7
voorwaarden op onze website € 0,Tot 31 maart je hoortoestel * -0,
*Zie
ONDERNEMERS LOKALE DE LOKALE ONDERNEMERS IN BEELD SPECIAL
BEELD!

Maatwerk en vakmanschap bij Tuinhuiscentrum van de Munckhof in Neerkant

NEERKANT – Al meer dan veertig jaar is Tuinhuiscentrum van de Munckhof in Neerkant specialist in het bouwen van tuinhuizen, overkappingen, garages en prieeltjes. De houten bouwwerken worden volledig op maat gemaakt naar wens van de klant en geproduceerd in eigen beheer. “Wij proberen voor ieder budget een goede oplossing te bedenken,” aldus bedrijfsleider Marco van Stiphout.

Op het showterrein dat duizend vierkante meter groot is, zijn meer dan vijfendertig modellen te bezichtigen ter inspiratie. “Maar wat daar te vin den is, laat alleen zien wat er allemaal mogelijk is. Wil je een ander dak, een bredere deur of toch een verdieping erin, dan kan dat allemaal aangepast worden. We maken elk tuinhuis en elke overkapping op maat,” aldus Marco. “Wat je op ons showterrein ziet is bovendien werkelijk heid. Alle showmodellen staan buiten, dus kun je goed zien hoe het hout eruitziet na vijf jaar in weer en wind.”

Ideeën opdoen

Inspiratie opdoen op het showterrein in Neer kant is altijd mogelijk, maar het is verstandig om een afspraak te maken zodat een van de adviseurs zeker de tijd heeft om je te woord te staan. “Een eerste gesprek is vaak oriënterend, soms hebben klanten al een idee van wat ze willen, maar soms komen ze juist om dat te ontdekken,” vertelt Marco. “Het is handig als mensen foto’s meebrengen van hun tuin, zodat

we gericht mee kunnen kijken en kunnen ad viseren. In zo’n gesprek kunnen we dan al een ruwe schatting maken van wat het kostenplaa tje ongeveer gaat worden. Als dat aansluit bij de ideeën van de klant is de volgende stap een ontwerptekening en een uitgebreide offerte.”

“Die afspraken vinden meestal plaats bij ons op het showterrein, omdat we daar alle mogelijk heden kunnen laten zien,” legt Marco uit. “Maar onze adviseurs kunnen ook op locatie komen kijken als het model bijvoorbeeld een bepaalde schuinte moet hebben of als de doorgang beperkt is. Doordat we een specialistisch bedrijf zijn, hebben we mensen met vakkennis en ben je bij ons verzekerd van een goed product.”

Idee tot montage

Tuinhuiscentrum van de Munckhof denkt mee vanaf het begin en levert het product volledig gemonteerd op op locatie. Bovendien wordt alles in eigen beheer gemaakt, ook de ramen en deuren. “Daardoor zijn we heel flexibel en

De badkamer van uw dromen binnen 15 dagen gerealiseerd.

kunnen we snel schakelen. Elk project is maat werk en juist daardoor ook passend voor elke portemonnee. Een afwijkende maat hoeft niet per sé duurder te zijn omdat alles specifiek voor de klant gemaakt wordt,” legt Marco uit.

Het bedrijf bestaat al veertig jaar en na de overname zes jaar geleden, waarbij Marco de bedrijfsleider werd, zijn de personeelsleden behouden. “We hebben dus veel ervaring en vakmanschap in huis en het team is op elkaar ingespeeld. Ieder heeft een eigen specialiteit, van verkoper tot monteur tot machinaal houtbe werker en overleg tussen de afdelingen is heel gemakkelijk te realiseren.”

Tuinhuiscentrum van de Munckhof heeft tevreden klanten door heel Nederland en zelfs in België en Duitsland. “Juist het produceren op maat stelt ons elke dag voor nieuwe uitdagin gen en het is leuk om de wensen van klanten te vervullen. Extra leuk als wij voor ze kunnen realiseren wat ze elders niet konden vinden.

We hebben een goed machinepark dus zolang het van hout is, is bij ons bijna alles mogelijk.” Het showterrein is te vinden aan de Schans weg 13 in Neerkant en zes dagen per week geopend, van maandag tot en met zaterdag. Zie ook www.tuinhuiscentrum.nl of bel voor vragen naar 077 466 14 43.

Lokale ondernemers

‘Wij staan altijd voor u klaar.’

Ons

team

BADKAMER REALISATIE • SHOWROOM • TEGELS & SANITAIR Vlasstraat 8 | Riethoven | T +31 (0)40 20 133 27 | www.aqualonvanherk.nl
Volg ons op
te maken. Voor
ieder
Ga voor informatie naar
of bel 040 200 10 83 voor
gesprek.
ervaren
helpt u graag om het afscheid altijd persoonlijk en bijzonder
leden en
ander.
dela.nl/valkenswaard
een persoonlijk

Verbind je met MULTIFIX

Op de juiste plek zitten, je steentje bijdragen aan

MULTIFIX en werken aan persoonlijke groei: dat vinden we belangrijk! Je wilt bij MULTIFIX werken, omdat:

We een baan bieden waar je als werknemer centraal staat. Jouw persoonlijke inbreng, initiatief en nieuwe ideeën worden gewaardeerd. In ons groeiende bedrijf krijg je de kans om het verschil te maken en groei je mee in kennis en ervaring.

VACATURES

- Logistiek Medewerker

- Junior Cost Engineer

- Functioneel Beheerder En nog vele andere vacatures!

Iets voor jou? Bel, app of mail: +31 (0)6 21 88 06 79 vacature@multifix.nl

Scan

ZIN OM TE KNALLEN?
de QR-code Andere talenten? Via de QR-code zie je nog meer leuke functies!
INFORMEEL AMBITIEUS NUCHTERE, BRABANTSE HANDS-ON MENTALITEIT 7 MAANDEN CONTRACT MET UITZICHT OP VAST 100 DAGEN INTRODUCTIEPROGRAMMA Ruim 102 jaar gevestigd Leenderweg 44 • 5554 CL Valkenswaard • Tel: 040-2012719 info@bakkerijhoekx.nl VACATURE Wij zijn per direct op zoek naar een Verkoopmedewerkster voor de zaterdag De Echte Bakker Godfried de Vocht Eindhoven, Waalre, Nuenen, Geldrop, Best, Son, Maarheeze, Deurne, Valkenswaard www.bakkerijdevocht.nl Godfried de Vocht De Echte Bakker *Slechts 1,25 per stuk 6 ZACHTE BROODJES & 6 ROZIJNENBOLLEN samen 5,00 NOUGATINE IJSTAART 13,50 NU 9,50 GILDEKORN 4,20 NU 2,59 6 WORSTENBROODJES 11,40 NU 7,50* geldig van 26 februari t/m 9 maart www.dasmediacentrum.nl Wij zijn de schakel tussen jou en je doelgroep!

MET SCHERPE BLIK JOUW LEVEN ZIEN

Wist je dat zo’n 10 miljoen Nederlanders een bril of contactlenzen dragen? Maar weet je ook dat er volop opties zijn op een leven zonder bril of lenzen? Sporten, lezen, autorijden of appen, je kunt gewoon weer alles zien met eigen ogen. Door te kiezen voor een ooglaser- of lensimplantatiebehandeling krijg je precies de vrijheid die bij jou past.

Brilletje op, brilletje af, brilletje vergeten

Voor Juliëtte was het de hele dag brilletje op, brilletje af, brilletje vergeten. Ze werd er stapelgek van. Tot ze op een feestje over FYEO hoorde en meteen enthousiast was over mogelijke oogbehandelingen. Afgaand op de positieve verhalen was het besluit om voor een behandeling bij FYEO te gaan snel genomen. Juliëtte maakte een afspraak bij FYEO, met 8 vestigingen in Nederland de grootste privé-kliniek voor bril- en contactlensvervangende behandelingen.

Persoonlijk behandeladvies op maat Voordat Juliëtte behandeld werd, onderging ze een uitgebreid oogonderzoek en had ze een persoonlijk gesprek met de oogarts. Op basis van de onderzoeksresultaten én Juliëtte’s eigen verhaal, levensstijl en verwachtingen kreeg ze een persoonlijk behandeladvies op maat. Ieder oog is tenslotte uniek. Bij FYEO is het aanbod zeer uitgebreid met hoogwaardige behandelingen op het gebied van lensimplantaties en de nieuwste lasertechnieken. Zo kan iedereen bij wie een

behandeling mogelijk is, optimaal behandeld worden.

Lensimplantatiebehandeling

Juliëtte heeft een handmatige lensimplantatiebehandeling gehad waarbij haar eigen natuurlijke ooglens is vervangen door een geavanceerde kunstlens op maat. Bij FYEO wordt dit de ReplaceLens-behandeling genoemd. Naarmate we ouder worden, wordt onze natuurlijke ooglens steeds stugger waardoor het leesprobleem ontstaat. Dat is het moment waarop een lensvervangende ReplaceLens-behandeling interessant kan zijn. Hiermee kan zowel een min-sterkte, plus-sterkte als een cilindrische afwijking worden gecorrigeerd. En het krijgen van staar is met deze kunstlens verleden tijd.

Positieve blik op de toekomst

Juliëtte’s leven is door de ReplaceLens-behandeling compleet veranderd. Ze zit goed in haar vel en heeft overal plezier in. De leesbrilstress is ze kwijt. Al vanaf de dag na de behandeling kan Juliëtte goed zien met haar eigen ogen. En dat de hele dag door. Ze heeft

Brilletje op, brilletje af, brilletje op, brilletje af. Brilletje vergeten.

Paniek.

Ik werd er op een gegeven moment stapelgek van.

Juliette

’s avonds geen last meer van halo’s, geen kringen meer om lichten. Juliëtte ziet de kleine dingen in het leven weer. ‘Leef alsof het je laatste dag is’. Het stond al in haar telefoon, maar nu kan ze haar levensmotto ook weer zelf lezen.

Een leven zonder bril of contactlenzen

FYEO behandelt iedereen die van zijn bril of contactlenzen af wil. Voorwaarde is dat je minimaal 18 jaar oud bent, je sterkte minstens 1 jaar stabiel is en dat je oogconditie een behandeling toelaat. Iedereen is uniek. Scherp zien is dan ook altijd maatwerk. Om te weten of je in aanmerking komt voor een behandeling, kun je bij FYEO een gratis en vrijblijvend vooronderzoek inplannen voor een persoonlijk behandeladvies op maat. Tijdens dit onderzoek worden je ogen uitgebreid onderzocht én heb je een consult met de oogarts. De

oogarts die je ontmoet tijdens dit consult is ook de oogarts die jou uiteindelijk behandelt als je besluit voor een behandeling te gaan. Zo zie je tijdens jouw behandeling een bekend gezicht wat zorgt voor een vertrouwd gevoel.

Wil je meer informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden, maar wil je graag eerst wat meer informatie? Op fyeo.nl kun je veel informatie vinden over de verschillende soorten behandelingen. Ook kun je een gratis informatiebrochure aanvragen. Zo ben jij op de hoogte van alle mogelijkheden.

Bekijk het hele verhaal van Juliette op fyeo.nl/ervaringen/juliette LEVEN ZONDER BRIL
De Borstelman het is er nu tijd voor!

Het is tijd voor www.deborstelmanbrabant.nl

De Borstelman het is er nu tijd voor!

Maak uw vlonder, oprit of terras weer veilig en schoon

Maakt uw terras/straat schoon veilig

Maakt uw terras/straat weer schoon en veilig

Maakt uw terras/straat weer schoon en veilig

Steen, beton, hout, veel ondergronden zijn gevoelig voor alg en mos. Zeker wanneer kou en vocht hun intrede hebben gedaan, is groene aanslag een groot probleem. Jaarlijks belanden meer dan

mos. Zeker wanneer kou en vocht hun intrede hebben gedaan, is groene aanslag een groot probleem. Jaarlijks belanden meer dan

Steen, beton, hout, veel ondergronden zijn gevoelig voor alg en mos. Zeker wanneer kou en vocht hun intrede hebben gedaan, is groene aanslag een groot probleem. Jaarlijks belanden meer dan

mos. Zeker wanneer kou en vocht hun intrede hebben gedaan, is groene aanslag een groot probleem. Jaarlijks belanden meer dan Nick van der Horst.

Nick van der Horst. Nick, oftewel ‘De Borstelman’, heeft een bedrijf in duurzame verwijdering van groenaanslag.

Algen, mos of andere aanslag: zeker wanneer het vochtig is, maakt de ‘groene aanslag’ een opmars, voor velen een doorn in het oog. En wat te denken van (on)veiligheid: jaarlijks belanden duizenden mensen in het ziekenhuis vanwege een val door uitglijden. En dat terwijl het gemakkelijk te voorkomen is. De Borstelman Brabant (Veghel) behandelt uw oprit, terras, houten vlonder of andere ondergrond.

bedrijf in duurzame verwijdering van groenaanslag.

Nick van der Horst. Nick, oftewel ‘De Borstelman’, heeft een bedrijf in duurzame verwijdering van groenaanslag.

De Borstelman reinigt met

techiek opritten, stoepen, vlonders en terrassen zonder

vlonders en terrassen zonder

benadrukt Nick. “Het is heel

gebruik van chemicaliën”, simpel: de borstels doen het

garandeert een milieuvriendetoepasbaar is.” Maar daar

werk. Het enige toe te voegen

werking van de reinigingsproces te realiseren,

Maakt uw schoon en veilig de Borstelman!

richels en tegels. Zelfs het hardnekkige korstmos heeft geen schijn van kans.”

Nick van der Horst is eigenaar van De Borstelman Brabant. Hij vertelt over de gepatenteerde, milieuvriendelijke reinigingstechniek. “Het is eigenlijk eenvoudig: we laten de borstels het werk doen. Het enige dat we toevoegen, is water. We gebruiken dus geen chemicaliën. We

garandeert een milieuvriendelijke aanpak, die overal veilig toepasbaar is.” Maar daar hebben we toch gewoon een hogedrukreiniger voor? “Nee, dat is een groot misverstand”, aldus Nick. “Het gebruik van een hogedruk-reiniger raden wij sterk af.

lijke aanpak, die overal veilig hebben we toch gewoon een dat is een groot misverstand”, een hogedruk-reiniger raden

bestanddeel om een goede reinigingsproces te realiseren, reinigingsmiddelen worden

rondom een oprit, tuinpad of op. Tevens wordt het milieu

rondom een oprit, tuinpad of

De Borstelman reinigt met een gepatenteerde borsteltechiek opritten, stoepen, vlonders en terrassen zonder ze te beschadigen. “En zonder gebruik van chemicaliën”, benadrukt Nick. “Het is heel simpel: de borstels doen het werk. Het enige toe te voegen bestanddeel om een goede werking van de reinigingsproces te realiseren, is water. Chemicaliën of reinigingsmiddelen worden niet gebruikt. Beplanting rondom een oprit, tuinpad of terras loopt zo nooit schade op. Tevens wordt het milieu niet aangetast op deze manier. De Borstelman

tuohneslegettgidahcsebeJ

de beplanting rondom een oprit of tuinpad gegarandeerd geen schade oploopt.”

manier. De Borstelman

De Borstelman reinigt met een gepatenteerde borsteltechiek opritten, stoepen, vlonders en terrassen zonder ze te beschadigen. “En zonder gebruik van chemicaliën”, benadrukt Nick. “Het is heel simpel: de borstels doen het werk. Het enige toe te voegen bestanddeel om een goede werking van de reinigingsproces te realiseren, is water. Chemicaliën of reinigingsmiddelen worden niet gebruikt. Beplanting rondom een oprit, tuinpad of terras loopt zo nooit schade op. Tevens wordt het milieu niet aangetast op deze manier. De Borstelman

manier. De Borstelman

Vaak zien klanten een hogedrukreiniger als alternatief voor het verwijderen van

> Alle soorten bestratingen

> Schutting bouw

> Tuinhuis / blokhut / overkapping

> Snoeien / onderhoud / afvoeren

> Voor- en najaarsbeurt

> Wij kunnen ook voor alle materialen zorgen

> Een gratis en duidelijke prijsopgave

> Ontwerp aan huis

> Garantie op al onze werkzaamheden KLAVERENTUIN 040 - 8200372

garandeert een milieuvriendelijke aanpak, die overal veilig toepasbaar is.” Maar daar hebben we toch gewoon een hogedrukreiniger voor? “Nee, dat is een groot misverstand”, aldus Nick. “Het gebruik van een hogedruk-reiniger raden wij sterk af.

aldus Nick. “Het gebruik van tuohneslegettgidahcsebeJ juist met een hogedrukreiniger.

Je beschadigt tegels en hout juist met een hogedrukreiniger.

Je beschadigt tegels en hout juist met een hogedrukreiniger.

terrassen en tegels een

De Borstelman gebruikt voor de reiniging van vlonders, terrassen en tegels een speciale borstelmachine.

De Borstelman gebruikt voor terrassen en tegels een

en spekgladde

De machine is volgens Nick dé oplossing voor vergrijsde en spekgladde

De machine is volgens Nick en spekgladde

aanslag. Maar dat is een misvatting, stelt Nick: “We raden het gebruik van een hogedrukreiniger juist sterk af. Daarmee beschadig je namelijk je tegels of hout. Met onze methode komen die daarentegen juist als nieuw tevoorschijn. Ook ondergronden die al jaren niet zijn onderhouden maken we onkruidvrij en weer fris van kleur en structuur. Zo sla je twee vliegen in één klap.” Nick ontvangt uitsluitend positieve reacties. “Niet gek ook”, stelt hij. “Want het resultaat is gewoonweg

De Borstelman gebruikt voor de reiniging van vlonders, terrassen en tegels een speciale borstelmachine. De machine is volgens Nick dé oplossing voor vergrijsde en spekgladde

> Herstraten & ophogen / schoonmaken

www.klaverentuin.nl

Nick snapt dat wel. “Het resultaat is gewoon verbluffend”, zegt hij. Zowel particulieren, VVE, als bedrijven in de Noord-Brabant kunnen vertrouwen op de diensten van De Borstelman.

Nick snapt dat wel. “Het resultaat is gewoon verbluffend”, zegt hij. Zowel particulieren, VVE, als bedrijven in de Noord-Brabant kunnen vertrouwen op de diensten van De Borstelman.

Nick snapt dat wel. “Het resultaat is gewoon verbluffend”, zegt hij. Zowel particulieren, VVE, als bedrijven in de Noord-Brabant kunnen vertrouwen op de diensten van De Borstelman.

Nick snapt dat wel. “Het resultaat is gewoon verbluffend”, zegt hij. Zowel particulieren, VVE, als bedrijven in de Noord-Brabant kunnen vertrouwen op de diensten van De Borstelman.

Nodig De Borstelman uit Klaar met die uitglijders? Of gewoon behoefte aan een fris terras zonder groene

De Borstelman Brabant werkt voor particulieren, bedrijven, gemeentes en VVE’s. Ook klaar met uitglijders? Of gewoon behoefte aan een frisse, veilige ondergrond zonder aanslag? Neem dan contact op met De Borstelman Brabant!

Nodig De Borstelman uit Klaar met die uitglijders? Of gewoon behoefte aan een fris terras zonder groene

Nodig De Borstelman uit Klaar met die uitglijders? Of gewoon behoefte aan een fris terras zonder groene

Nodig De Borstelman uit Klaar met die uitglijders? Of gewoon behoefte aan een fris terras zonder groene

Ga naar:

www.deborstelman brabant.nl

www.deborstelman.nl

www.deborstelmanbrabant.nl

www.deborstelman.nl

ondergronden: Terrassen en zijn onderhouden komen onkruid wat zich in de voegen

ondergronden: Terrassen en verhardingen die al jaren niet zijn onderhouden komen als nieuw tevoorschijn. Ook onkruid wat zich in de voegen

bevindt, wordt door De

ondergronden: Terrassen en zijn onderhouden komen als nieuw tevoorschijn. Ook onkruid wat zich in de voegen

Nieuwe stoommachine Sinds kort beschikt Nick over een nieuwe stoommachine, waarmee hij uitstekende resultaten behaalt. “Een schitterend apparaat met een gigantische capaciteit. Hiermee werken we nog

ondergronden: Terrassen en verhardingen die al jaren niet zijn onderhouden komen als nieuw tevoorschijn. Ook onkruid wat zich in de voegen

bevindt, wordt door De Borstelman verwijderd. Zo sla je twee vliegen in één klap!” De reacties van mensen zijn altijd positief.

bevindt, wordt door De Borstelman verwijderd. Zo sla je twee vliegen in één klap!” De reacties van mensen zijn altijd positief.

Zo sla je twee vliegen in één mensen zijn altijd positief.

bevindt, wordt door De Zo sla je twee vliegen in één klap!” De reacties van

gemakkelijk grotere oppervlaktes aan. De stoommachine werkt met powerstoom van 150 graden Celcius. Door die hoge temperatuur zijn na de behandeling alle mossen verdwenen, ook tussen

advertentie 117 x 37 mm

info@deborstelman.nl of ons

06 33 96 12 08

nick@deborstelmanbrabant.nl of nodig ons uit:

www.deborstelmanbrabant.nl

info@deborstelman.nl nodig ons

De Borstelman Brabant Nick van der Horst 06 33 96 12 08 nick@deborstelmanbrabant.nl deborstelmanbrabant.nl

nick@deborstelmanbrabant.nl of nodig ons uit:

06 33 96 12 08

SCHILDERWERK ONDERHOUD
ONDERHOUD
SCHILDERWERK
TUINMANSTRATENMAKER NODIG? VOOR AL UW TUINWERKZAAMHEDEN
Meld je aan op derooipannen.nl/openavond OPEN AVOND 7 MRT. ’24 Zo echt kan leren zijn TILBURG EINDHOVEN BREDA www.dasmediacentrum.nl De Lokale Verbinder Tekst & Fotografie

TOTALE LEEGVERKOOP SONNEMANS OUDE SLAAPFABRIEK

We zijn goed en wel verhuisd naar onze nieuwe locatie aan de Witvrouwenbergweg in Someren. Op de kruising Someren-AstenHelmond-Nederweert, bij de brug "Sluis 11".

Dat betekent dat we na bijna 100 jaar de Kerkstraat hebben verlaten!

Verhuizen betekent opruimen, leegruimen en afscheid nemen. Vooral van heel veel bedden, box-

springs, dekbedden, heel veel dekbedovertrekken, textiel, matrassen, nachtkasten,, noem maar op...En dat gaan we dit weekend doen:

Leegruimen! 3 dagen lang!

heel veel

80-200cm 699.- p/st 90-200cm 749.- p/st 90-210cm 799.- p/st

nú 2 voor 1000 euro

Pullman VOORDEEL!

4-seizoenen dekbed Kingsleep

Texel Wool

Pocketveringsmatras Pullman Limited, 24cm dikke matras met de bekende advanced Pocket van Nederlands Fabrikaat, Origineel Pullman. Voor ‘n perfecte ondersteuning. Met afritsbare stretchhoes, makkelijk te reinigen en anti-allergisch. Aan beide zijden een laag Dynamic foam. Ventileert als de beste, blijvend veerkrachtig en duurzaam. Kortom een kwalitatief bijzonder goede matras. Leverbaar in 2 hardheden, standaard en firm en geschikt voor alle bedbodems.

Tijdens de totale leegverkoop: 2 st voor 1000.-

PARTIJ WOLLEN DEKBEDDEN

ROYAL WOOL UIT TEXEL

Wol staat bekend om zijn vochtopnemend en ventilerend vermogen. Dit dekbed in 4-Seizoenen uitvoering slaapt heerlijk. Nooit broeierig en toch lekker aangenaam. Een dun zomerdeel, en wat dikkere voor de herfst en lente en samen lekker dik in de winter.

NU met 50% korting

4 kleuren, 140-160-180

elektrische box 50% korting

• vrijdag 1 maart 10.00 tot 17.00

• zaterdag 2 maart 10.00 tot 17.00

• zondag 3 maart 12.00 tot 17.00

Oude adres, Hoek Kerkstraat/Loovebaan te SOMEREN, naast Lidl Supermarkt.

Honderden matrastoppers!

Maar liefst 11cm hoog. Mega luxe, dikke topper van Floatingfoam. Een ideale topper voor mensen die het snel warm of juist koud hebben tijdens het slapen. Dankzij de ventilerende eigenschappen en de temperatuurvastheid van dit Floatingfoam wordt uw lichaamstemperatuur perfect gereguleerd tijdens de slaap. U slaapt daardoor aantoonbaar beter en staat echt uitgerust op!

Alle maten normaal 799.- Nu met 50% korting

160-200cm, nu 399.-

180-200cm, nu 399.180-210cm, nu 399.-

Alleen tijdens de leegverkoop: 900 euro op een vlakke boxspring en maar liefst 950.- op een elektrische box

showmodellen Auping, Auronde en Original boxen, met 50% korting!

Mline matrassen op origineel Mline boxspring, 180/210cm, halve prijs! Heel veel Kingsleep boxen, nu al vanaf 795 euro. Kom snel kijken!

Absolute prijsstunter!

Elektrische boxspring Kingsleep. Actuele stof Mito. Tijdloos design, met ranke boxspring. Pocketveringsmatras met keuze uit medium en stevig. Mooie dikke topper voor luxe, hoog comfort. Ventileert als de beste, gaat lang mee. Draadloos bedienbaar. Leverbaar in 4 kleuren, antraciet, middelgrijs, lichtgrijs en naturel. In de bekende maten 160/200, 180/200, 180/210, en ook in de maat 140-200, met 1 grote matras. Heerlijk comfortabel. Hoge kwaliteit. En de klapper, van 3995.- nu alle maten, 1995.-

elektrisch
EXTRA
van 3445.nú 2395.van 2595.nú 1795.vlakke uitvoering
verstelbaar
• Tijk van 100% katoen • Gekoppeld met drukknopen • Vulling: zuiver scheerwol Woolmark • zomerdeel 250 en herfstdeel 450gr/m2. Samen heerlijk warm in de winter • Wol is enorm absorberend en ventilerend 140x200cm Normaal 199.- Nu 99.140x220cm Normaal 239.- Nu 119.200x200cm Normaal 298.- Nu 149.240x200cm Normaal 359.-
179.240x220cm Normaal 399.-
Grote voorraad nú met 50% korting
Nu
Nu 199.-
info bel 0493-890100
Totale leegverkoop bij Sonnemans, de oude Slaapfabriek aan de Kerkstraat/Hoek Loovebaan. Voor meer

Lotgenotencontact prostaatkanker

REGIO – Voor mannen bij wie prostaatkanker wordt vastgesteld en er over willen praten, kan het moeilijk zijn om gehoor te vinden. Daarom nodigt de Prostaatkankerstichting hen uit om hun ervaringen en vragen te delen met lotgenoten.

Lotgenoten kunnen van onschatbare waarde zijn omdat zij hetzelfde hebben meegemaakt.

Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie en tips rond een behandeling belangrijke steun geven.

De stichting nodigt belangstellenden uit voor een lotgenotenbijeenkomst op donderdag 7 maart in Centrum de Eik, Klein Tongelreplein 8, Eindhoven. De bijeenkomst begint om 14.00

uur en eindigt om 16.00 uur. Het onderwerp voor deze middag is: Hoe ga je om met vermoeidheid en slaapproblemen?

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een mail naar: eindhoven@prostaatkankerstichting.nl.. Graag in de mail vermelden of u alleen of samen met uw partner komt. De toegang is gratis. Ook gratis parkeren in de parkeergarage, Crabethstraat 18. www.prostaatkankerstichting.nl

Lotgenoten kunnen van onschatbare waarde zijn omdat zij hetzelfde hebben meegemaakt. (Foto: Pexels).

Prikkelarm naar theater

VALKENSWAARD - Afgelopen oktober vond de eerste prikkelarme jeugdvoorstelling plaats in De Hofnar, bij Beschuit met Muisjes (2+) van Noortje Karsmakers. Een kleine groep, van 25 kinderen en ouders, konden genieten van de aangepaste voorstelling met prikkelarme ontvangst.

In samenwerking met Wonka Podia (collega theaters in Eindhoven, Veldhoven, Bergeijk en Helmond) kwam De Hofnar in aanraking met Stichting Onbeperkt Genieten, om theater nog toegankelijker te maken. Ze kwamen erachter dat er een grote groep mensen is met een hoge prikkelgevoeligheid, die veel (culturele) uitstapjes niet kunnen ondernemen. Per theater is gekeken hoe ze voor deze doelgroep het theater zo prikkelarm mogelijk kunnen aanbieden.

Prikkelarme jeugdvoorstelling

Theater De Hofnar vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van theater, ook de doelgroep die moeite heeft met de vele prikkels en drukte van de huidige tijd. Denk hierbij aan mensen met autisme, ADHD, hoogbegaafdheid, hechtingsproblematiek, MCDD, TOS en een hoge prikkelgevoeligheid.

In oktober heeft Noortje Karsmakers speciaal voor kinderen met een hoge prikkelgevoelig-

Sinds augustus 2014 is Valkenswaard een zelfstandige uitvaartonderneming rijker. Anita van Overveld Uitvaartzorg is een kleinschalige onderneming waarbij transparantie, kwaliteit en persoonlijke aandacht ontzettend belangrijk zijn. De vele mooie reacties die nabestaanden hebben achtergelaten op haar website, facebook pagina en google spreken voor zich.

Doordat Anita woonachtig is in Dommelen, kan zij ook in Valkenswaard, Borkel en Schaft en de naaste omgeving snel op locatie zijn wanneer u haar belt om een overlijden te melden. Als rasechte Valkenswaardse spreekt ze de taal en die van de omliggende dorpen, kent haar weg en heeft zij de juiste contacten in Valkenswaard en omgeving om de uitvaart naar uw wensen te laten plaatsvinden.

Goed om te weten

Van alle uitvaartcentra in Valkenswaard, Dommelen en omgeving kan Anita van Overveld Uitvaartzorg gebruik maken en voor de opbaring zorgen wanneer een thuisopbaring met koeling of balseming niet gewenst of mogelijk is. Ook wanneer een overlijden in het ziekenhuis plaatsvindt ongeacht waar in Nederland of België zorgt zij, samen met het zorgteam, voor het overbrengen van de overledene en het verder verzorgen van de uitvaart. U heeft dus geen enkele verplichting naar de uitvaartonderneming die het mortuarium in het ziekenhuis beheerd.

Naast de gehele organisatie van de uitvaart helpt Anita de nabestaanden met het samenstellen van de afscheidsdienst en het eventuele schrijven van teksten. Anita maakt geen gebruik van een extern ritueel begeleidster. Ze leidt zelf de dienst en zal op haar geheel eigen en persoonlijke wijze spreken, het is voor haar de kers op de taart om dit voor de families te mogen en kunnen doen. Zo heeft u dus altijd te maken met één en dezelfde persoon en niet telkens een ander gezicht.

U kunt ervan uitgaan dat u geholpen en begeleidt wordt door Anita zoals zij zelf ook graag geholpen zou worden. De korte lijntjes met de vele contacten en controles op datgene wat afgesproken is, zorgen ervoor dat de uitvaart tot in de puntjes geregeld wordt en de afscheidsdienst onvergetelijk.

Waar zorgen zorgeloos verlopen en iedere uitvaart uniek en bijzonder is tot in het kleinste detail.

Crusaethof 36

heid een prikkelarme voorstelling gemaakt, waarbij het geluid, licht en tempo van de voorstelling aangepast werd. Deze eerste prikkelarme voorstelling was een goede start: “De voorstelling was erg leuk, ik denk dat het voor onze kindjes waarvan 6 van 2 jaar en 2 van 3 jaar oud, heel fijn is om kennis te maken met het theater op deze manier.” (medewerkster kinderdagopvang).

Binnenkort ‘Herman’

Op zaterdag 16 maart biedt De Hofnar voor volwassenen bij de toneelvoorstelling ‘Herman’ een prikkelarme ontvangst en nazit aan. Speciaal voor bezoekers die prikkelgevoelig zijn, is het balkon

bij deze toneelvoorstelling vrijgehouden. Rondom deze voorstelling worden de faciliteiten dus zo prikkelarm mogelijk aangeboden.  Theater de Hofnar wil benadrukken dat deze voorstelling niet prikkelarm is, maar een normale theatervoorstelling.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar deze prikkelarme mogelijkheid? Neem contact op met een van onze kaartverkoopmedewerkers. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur via tel.nr.  040-2074010. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.hofnar.nl

Woensdag 28 februari 2024 | VALKENSWAARDS WEEKBLAD / WEEKBLAD DE SCHAKEL 14
Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. (Foto: Bram Willems).
| Valkenswaard | 06 2790 0050 | www.vanovervelduitvaartzorg.nl

Vervolg van de voorpagina Jongerencentrum De Pracht

Het jongerencentrum is een pilot. De proef heeft een looptijd van één jaar. Vortman: “Daarna kan het alle kanten op. We willen meebewegen met onze jongeren en kijken wat hun behoeften zijn.”

Het jongerencentrum wordt beheerd door de jongerenwerkers Walid El-Edrissi en Mertcan Cibli. Zij zijn vanuit Lumens actief in Waalre. Het tweetal is blij met de vaste stek. El-Edrissi: “Ik ben hier nu anderhalf jaar aan het werk, Mertcan sinds mei. Naast het ambulante straatwerk hebben we nu een eigen plekje. Daar is ontzettend prettig. Wij willen jongeren onder meer van straat houden. We kunnen ze nu gericht uitnodigen voor het jongerencentrum.”

El-Eldrissi vervolgt: “We richten ons op de jeugd tot achttien jaar. Het jongerencentrum is een kleurrijke en gezellige plek. Er is is onder meer een Playstation 5, maar jongeren kunnen er ook even helemaal niks doen, zodat ze helemaal tot rust komen. Hier kunnen ze hun ei kwijt. Het is bovendien een plek waar ze in vertrouwen met ons in gesprek kunnen gaan.”

Als de sporthal van het ontmoetingscentrum beschikbaar is, dan kan het jongerenwerk die huren voor organiseren van activiteiten. Voor de invulling van haar activiteiten kijken de jongerenwerkers heel erg naar de interesses van hun doelgroep. El-Eldrissi: “Veel jongeren kennen ons al. We zijn heel actief op social media. Daarnaast bezoeken wij de basisscholen en laten we ons zien bij sportverenigingen.”

Prachtdames Pubquiz

WAALRE - Het quizzen is mateloos populair en niet alleen op tv. Met veel plezier spelen Pubquizdames elke 3e donderdag van de oneven maanden in ontmoetingscentrum De Pracht.

De teams worstelen zich met plezier door de vele vragen over allerlei weetjes, nieuws en actualiteiten, fotoplaatjes en geluidsfragmenten. Een team bestaat uit 2 tot 5 personen. Ook alleen kun je meespelen, je sluit dan aan bij een onvolledig team.

De Prachtdames Pubquiz is er weer op donderdag 21 maart en 16 mei. We starten om 20.15 uur in De Pracht.

Waalre in Gesprek: Strijd aan de eettafel?!

WAALRE - Elke ouder kent het wel; veel strijd met de kinderen als het gaat om eten? Daar zit geen enkele ouder op te wachten. Hoe ga je om met selectieve eters en krijg je het weer gezellig tijdens de maaltijden? Deze en andere vragen worden op woensdag 13 maart beantwoord tijdens de interactieve avond Waalre in Gesprek met twee gastsprekers: Maartje Meerman en Wendy Canters.

Maartje Meerman gaat ervan uit dat elk kind iets anders nodig heeft. Maar wat je kind nodig heeft, dat krijg je bij de geboorte helaas niet op een briefje. Observeren en uitproberen is dan de taak van de ouders om je kind op te voeden. Maar er zijn natuurlijk wel handvatten om je kind te helpen. Wendy Canters is jeugdverpleegkundige bij de GGD en vertelt meer over waarom niet alle kinderen makkelijke eters zijn. Wat kun je het beste doen? En wat zou je kind eigenlijk allemaal moeten eten? Wanneer moet je je zorgen maken?

Maartje Meerman

Maartje Meerman werkt als Orthomoleculaire Coach en geeft advies op het gebied van natuurvoeding. Ze heeft zich daarnaast ook verdiept in de elementenleer en astrologie. Dit geeft een mooi inzicht in het systeem van de mens. Maartje benadert ieder-

Maaltijden kunnen uitmonden in strijd tussen ouder en kind en daar zit geen van beide op te wachten.

een holistisch en geeft advies op wat jij nodig hebt om goed in je energie te komen. Ieder mens zit namelijk anders in elkaar en heeft iets anders nodig.

Wat je kind nodig heeft, dat krijg je bij de geboorte

helaas niet op een briefje

Wendy Canters

Wendy Canters werkt als jeugdverpleegkundige bij de GGD Brabant-Zuidoost. Zij ziet alle basisschoolleerlingen uit Waalre voor de periodieke gezondheids-

onderzoeken. Als expert op het gebied van de normale ontwikkeling, kijkt Wendy met ouder en opvoeder mee met het opgroeiende kind. Ze luistert, denkt mee, wijst de weg en geeft advies.  Wendy is gecertificeerd Triple P opvoedondersteuner. Dagelijks ziet ze hoe de simpel toe te passen tips ouders helpen bij opvoeduitdagingen waar elke ouder wel eens tegen aanloopt.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD), gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. Tijdens deze avonden behandelen ze actuele

onderwerpen die zich afspelen op het sociaal-maatschappelijk vlak. Tijdens de ontmoetingen krijgen de bezoekers niet alleen meer kennis maar gaan ook een open dialoog aan om van elkaar te leren en elkaar te begrijpen. De thema-avonden bieden een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal-maatschappelijk vlak in de gemeente Waalre bespreekbaar te maken.

Waalre in gesprek behandelt actuele onderwerpen die zich afspelen op het sociaalmaatschappelijk vlak

Praktische informatie

Waalre in gesprek: ‘Strijd aan de eettafel?!’ is op woensdag 13 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Bibliotheek Waalre aan de Koningin Julianalaan 19 in Waalre. De bibliotheek is gevestigd in Het Huis van Waalre.

Leden van de bibliotheek betalen 2,50 euro entree: €, niet leden betalen iets meer namelijk 3 euro. Graag aanmelden via: www. bibliotheekeindhoven.nl/ programma.

Valkenswaards Kamerkoor in AD-kerk

WAALRE - Ook dit jaar heeft het Valkenswaards Kamerkoor weer iets bijzonders in petto: op zondag 3 maart wordt rondom het thema ‘de vier elementen’ een concert gegeven in de AD-kerk.

Van de vier elementen (Aarde, Water, Lucht en Vuur) draagt ieder lied één, en soms meerdere, elementen in zich. In ‘Terra Tremuit’ schudt de aarde, ‘The Shower’ laat het regenen, ‘El Fuego’ is een lofzang op de overwinning van God (het water) op de zonde (het vuur) en ‘Gymnopédie’ vindt haar basis in een gedicht over o.a. ‘wervelwinden van goud’.

De liederen worden a capella uitgevoerd en zijn gecomponeerd door onder andere Flecha, Elgar,

en Brahms. Het koor brengt met eerbied voor en een knipoog naar GLOW bijpassende beelden zodat zang, licht, klank en warmte een totaalbeleving opleveren.

Het concert begint zondag 3 maart om 20.00 uur in de AD-kerk aan de Kon. Julianalaan 12 in Waalre. Kaarten kosten 10 euro, kinderen t/m12 jaar gratis en kunnen aan de zaal gekocht worden of via: www.valkenswaardskamerkoor. nl/events/concert-de-vier-elementen-2024/

Het Valkenswaards Kamer Koor dat zondag 3 maart een optreden verzorgt in de AD-kerk.

Gezocht: baasje met tijd

Rosie-Bella is met pijn in het hart door haar baasje afgestaan omdat ze haar niet de tijd en aandacht kon geven die ze nodig heeft. Ze was vooral in het begin heel erg gespannen, maar gelukkig ontspant ze zich steeds meer en kan ze ook genieten van een lange wandeling of een speelsessie op één van onze speelvelden. Ze reageert goed op clickertraining en voor een worstje doet ze veel! Rosie-Bella is een hond met veel energie, ze heeft het nodig om haar hersens te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld behendigheid, speuren of detectiewerk

zou ze geweldig vinden. We zoeken dus een baasje die tijd, ruimte en mogelijkheid heeft om dit soort dingen samen met Rosie te ondernemen. Voor alle honden geldt dat ze tijd nodig hebben om een band met je op te bouwen, dat geldt nóg meer voor Rosie-Bella, dus we vragen daarom ook aan de potentiële adoptant om meerdere malen langs te komen voor een wandeling. Heb jij de toewijding en tijd die Rosie-Bella nodig heeft?

https://rozeindhoven.nl/adoptiepagina-rosie-bella/

WEEKBLAD DE SCHAKEL | Woensdag 28 februari 2024 15
Rosie-Bella heeft lange wandelingen in de buitenlucht nodig. (Foto: Stichting ROZE).

DVS geeft overwinning weg in blessuretijd

VOETBAL - Deze week stond voor DVS de uitwedstrijd tegen FC Cranendonck op het programma. De thuiswedstrijd begin oktober vorig jaar werd met een 5-1 afgesloten. Deze keer moest er op een ‘ouderwetse’ grasmat worden gespeeld en dan lijkt DVS daar toch wat meer moeite mee te hebben.

Door Ton Jakobs

DVS startte de wedstrijd sterk, was veelvuldig in balbezit en probeerde de thuisploeg onder druk te zetten maar de goede eindpass ontbrak vaak op het moment suprême. Het was dan ook tot de 20e minuut wachten voor de eerste gevaarlijke mogelijkheid voor DVS zich voordeed. De achterhoede van Cranendonck werd onder druk gezet , de bal kwam terecht bij Jelmer Flikweert die ongehinderd op de keeper af kon gaan. Hij probeerde de bal over de lange doelman te lobben maar kon daarmee Bjarn Brunenburg niet verrassen. In de 32e minuut kwam DVS verdiend op voorsprong. Na een goed verdedigde hoekschop kwam de bal op de rand van de 16 meter, voor de voeten van Remy Keijsers. Zijn schot werd nog gekraakt maar de bal viel voor de voeten van Fin van Den Hoogen die van dichtbij kon binnen schuiven. In de 38e minuut werd de voorsprong op 0-2 gebracht door Dries Kreijns na een voorzet van

Remy Keijsers. De spelers van FC Cranendonck protesteerden om dat Dries Kreijns buitenspel zou hebben gestaan. Na overleg tussen de scheidsrechter en assistent scheidsrechter van de thuisploeg werd het doelpunt werd goedgekeurd. De gemoederen raakten dusdanig verhit dat de scheidsrechter de wedstrijd voor tien minuten staakte. Tot aan de rust bleef het rustig.

Gratis online bridgecursus voor beginners

actieve bridgers heeft een gratis online cursus voor pure beginners ontwikkeld.

De cursus is per e-mail te volgen met ondersteuning van een coach. Er wordt beloofd dat de deelnemers al na 7 mails een spel kunnen spelen.

Op www.bridgeservice.nl kiest de aanmelder een coach en hierna gaat de cursist per mail de eerste van totaal 17 lessen, ontvangen. Nadat de cursist meldt dat hij de eerste les heeft begrepen, ontvangt hij van zijn bridgecoach de tweede les, etc. De cursist kan rechtsreeks per mail vragen stellen aan zijn coach.

Na de laatste les is de cursist klaar

om met veel plezier, en zeker niet kansloos, op een club mee te spelen in de groep van de minder sterke spelers. Een bridgeclub die speciale mogelijkheden biedt voor beginnende bridgers bijvoorbeeld door deze in te delen in een speciale lijn voor beginners, is bijvoorbeeld goed om te starten. Er zijn veel vooroordelen die rondzingen over bridge. Deze zijn zeker niet altijd terecht. Een kosteloze kennismaking kan dat verhelderen en je kunt altijd nog kiezen om de cursus niet af te maken als het je te saai zou zijn.

Tweede helft Na rust kwam er een strijdbaarder Cranendonck het veld op. De eerste kans die ze kregen was door een te haastig genomen achterbal van DVS-keeper Giovanni Prinsen. Het schot van Ralph van Meijel belandde recht op de doelman. Niet veel later moest DVS de aansluitingstreffer incasseren. Na een uitverdedigde hoekschop kwam de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten

van Mees Vermeulen en zijn schot verdween onder in de hoek. In de 65e minuut kwam DVS goed weg toen een doelpunt van Ralph van Meijel wegens buitenspel werd afgekeurd.

Na 20 minuten kwam DVS wat beter in de wedstrijd wat enkele gevaarlijk kansen opleverden maar de doelman van FC Cranendonck wist met twee fraaie reddingen het scoren door Jasper Jakobs en Remy Keijsers, te be-

letten. In de 73e minuut had DVS de wedstrijd in het slot kunnen gooien.  Aan de rechterkant ging Rens Kupyers na een goede combinatie op avontuur. Hij wist op een paar meter voor het doel de vrijstaande Dries Kreijns te bereiken maar de aanvaller wist de bal van dichtbij over te schieten. De thuisploeg probeerde met lange ballen de voorwaartse in stelling te brengen maar de verdediging van DVS stond goed georganiseerd. Vijf minuten voor tijd was het Remy Keijsers die dicht bij de 1-3 was maar zijn schot ging net naast.  FC Cranendonck gaf het nog niet op en na een scrimmage voor de goal moest Giovanni Prinsen tweemaal handelend optreden op twee schoten van dichtbij. Uiteindelijk moesten de mannen van Mike de Louw toch nog genoegen nemen met een gelijkspel. In blessuretijd kreeg Cranendonck nog een hoekschop te nemen en de bal werd weg gestompt door de DVS-doelman maar kwam terecht voor de voeten van de vrijstaande Nory Saanen die met een geplaatste bal in de uiterste hoek wist te scoren.

Programma

Zondag 3 maart speelt DVS weer een thuiswedstrijd op Sportpark De Aalstervelden. Dan komen  Knegselse Boys op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Terechte puntendeling Waalre

VOETBAL - Waalre heeft momenteel problemen met scoren. Na een moeizame zege donderdag op Sterksel, was nu het lager geklasseerde De Weebosch uit Bergeijk, de tegenstander. De kansen in deze wedstrijd waren zeer spaarzaam zodat er op het einde een logische eindstand op het scorebord stond 0-0.

Door Toon van Dijsseldonk

Na de eerste schermutselingen in de wedstrijd kreeg Waalre een gering overwicht in de wedstrijd. Vele aanvallen strandden echter door een slechte eindpass. Echte kansen waren er daardoor nauwelijks. Pas op slag van rust creeerde Waalre twee goede mogelijkheden. Keeper Stan Pauly van De Weebosch wist de schoten van Thomas Noteboom en Stijn Croes te pareren.

Vele aanvallen strandden door de slechte eindpass

Tweede helft

Na rust was het eerste gevaar de verdienste van de thuisclub. De Weebosch kwam een paar keer aanvallend door maar ook hier was er een gebrek aan besluitvaardigheid in de slotfase. Langzaam maar zeker verzandde de wedstrijd in veel middenveldspel met vele slechte passes aan beide zijden. Halverwege de

tweede helft kreeg De Weebosch haar beste mogelijkheid. Echter, de volkomen vrijstaande Johan Roest werd kennelijk verrast door de plotselinge vrijheid.  De wedstrijd leek op een doelpuntloze puntendeling af te gaan al moest in de slotfase Weebosch speler Niels Hesselberth nog wel een keer op de lijn redding brengen op een inzet van Sven Dijkmans. En het bleef uiteindelijk dan ook inderdaad op 0-0 steken. Dit in schrille tegenstelling met de wedstrijd van oktober 2023 toen Waalre overtuigend met 3-0 wist te winnen.

Door deze puntendeling verzuimt Waalre aansluiting te vinden bij de ploegen die hoger staan. Twee van deze ploegen zijn de volgen-

de tegenstanders waarbij Waalre twee ‘thuiswedstrijden’ speelt.

Programma

Donderdag 29 februari speelt Waalre thuis, tegen Steensel, de koploper in de 5e klasse.  Deze wedstrijd begint om 20.00 uur op Sportpark Hoeveland aan de Dreefstraat 48 in Waalre. Scheidsrechter Smits zal de wedstrijd in goede banen leiden.

Zondag 3 maart speelt Waalre een ‘thuiswedstrijd’ tegen de ploeg die op de tweede plaats staat, Dosko ‘32 uit Duizel. Daar wordt de wedstrijd ook gespeeld, om precies te zijn op Sportpark De Meer, Meer 15 in Duizel. Scheidsrechter Morelis zal om 14.30 uur fluiten voor het begin van deze wedstrijd.

Woensdag 28 februari 2024 | WEEKBLAD DE SCHAKEL 16
Lars Mobach en Rens Kuypers doen er alles aan om de gelijkmaker te voorkomen (Foto: Jan Senders). Spelbeeld uit de wedstrijd tussen Waalre en De Weebosch (Foto: Toon van den Dijsseldonk). REGIO - Het aantal actieve bridgers loopt al jarenlang terug maar een groep Over bridge zijn veel voordelen die zeker niet terecht zijn. Eerst ervaren en dan oordelen is het beste.

Onveilige veiligheidshesjes

REGIO - In Nederland is het niet verplicht maar in veel landen om ons heen wel, een veiligheidshesje in de auto. Uit onderzoek van de ANWB en ADAC, de Duitse zusterclub, blijkt dat er verschillende onveilige veiligheidshesjes op de markt zijn die niet of nauwelijks reflecteren. De ANWB adviseert weggebruikers om hun veiligheidshesje te controleren of deze voldoende reflecteert.

Veiligheidshesjes worden gebruikt om goed zichtbaar te zijn voor het overige verkeer in geval van pech of aanrijding. Daarnaast worden ze gebruikt door fietsers, motorrijders of hardlopers om op te vallen. De hesjes zijn verplicht in o.a. België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Spanje en Kroatië. Experts van de ADAC hebben online 14 verschillende veiligheidshesjes gekocht en getest op reflectie, dus zichtbaarheid in het donker. Het resultaat: 35 procent van de hesjes is onveilig en reflecteert vrijwel niet.

Met een laboratoriumtest is beoordeeld of de veiligheidshesjes voldoen aan de verplichte Europese normering (EN ISO 20471). In deze normering is vastgelegd aan welke eisen dit soort veiligheidskleding moet voldoen. Uiteindelijk blijken maar liefst 5 van de 14 veiligheidshesjes niet aan de norm te voldoen. Deze hesjes reflecteren niet of nauwelijks.

Muziek in de Cathrien

REGIO - De serie Muziek in de Cathrien start zaterdag 2 maart met het Collegium Vocale Eindhoven o.l.v. Ruud Huijbregts dat eigentijdse passiemuziek brengt.

Deze zaterdag is deNederlandse première van ‘The Sacrifice’ van de Tsjechische componist Antonín Tućapský op een tekst van George Herbert. Het bijzondere aan dit 7-delige werk voor koor, orgel en baritonsolo is dat het lijdensverhaal door Jezus in de ik-vorm verteld wordt en bij elk deel eindigt met de woorden: “was ever grief like mine?” (Wie leed er meer dan ik?).

Medewerking verlenen Willem Hörmann, orgel en Sil van den Hout, bariton. Verder staan op het programma werken voor orgel van Andriessen (Premier Choral), Martin (Agnus Dei) en Petr Eben (Moto ostinato) en voor koor Pange Lingua van Kodály.

Muziek in de Cathrien op zaterdag 2 maart in de Catharinakerk in Eindhoven, begint om 15.00 uur.  Aanvullende informatie, registratie voor het concert en meer:  www.muziekindecathrien.nl

Uit onderzoek blijkt dat niet alle veiligheidshesjes goed genoeg reflecteren..

Personen die bij schemering of nacht vanwege pech of een ongeval met zo’n hesje uit de auto stappen zijn voor ander verkeer nauwelijks zichtbaar. Terwijl ze er juist van uit gaan goed zichtbaar te zijn.

Onderzoek laat zien dat een soortgelijk aanbod van hesjes ook in Nederland online verkrijgbaar is. De kans bestaat dat niet reflecterende veiligheidshesjes gekocht worden.

De ANWB adviseert om bij het kopen van een veiligheidshesje goed op te letten of deze voldoende reflecteert. Dit kan met een eenvoudige zelftest. Neem

bijvoorbeeld het lampje van een smartphone of een zaklamp en schijn met het licht op het veiligheidshesje, op een afstand van zo’n drie meter. Een goed veiligheidshesje zal stralend wit reflecteren. Als een hesje in doorzichtig plastic verpakt zit is het mogelijk om door het plastic heen schijnen. De reflectie wordt er niet of nauwelijks anders door. Ook adviseert de ANWB om bij aanschaf te letten op een label met een verwijzing naar de normering EN ISO 20471. Bij een goed hesje bevindt de norm zich ook op een ingenaaid label in het hesje.

Kijk voor meer informatie op: www.anwb.nl

Muzikaal Aperitief door volwassen leerlingen MAW

WAALRE - De volwassen leerlingen van MAW Muziekonderwijs AalstWaalre, lieten zaterdag 24 februari aan elkaar horen wat ze het afgelopen jaar zoal (bij)geleerd hebben met hun instrumenten en stemmen. Het optreden vond plaats in de Agnus Dei-kerk.

Zo was er bij voorbeeld zang, viool, blokfluit en piano te horen in solo’s, duo’s en ensembles.  Wat muziekstijlen betreft liep het uiteen. Er klonk onder meer ‘Voila’ van Barbara Pravi en ‘Angel’ van Sarah McLachlan maar ook een prachtig vioolstuk van Elgar. Dit maakte het tot een zeer gevarieerd concert in meerdere opzichten.

Het was mooi te zien en te horen dat ook de volwassen muziekleerlingen in het afgelopen jaar weer

stappen hebben gezet in hun verdere muzikale ontwikkeling.  Na het concert werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van door de leerlingen zelf meegebrachte hapjes en drankjes.

Net als de kinderen, kunnen ook volwassenen uit verschillende muziekinstrumenten variëren van snaarinstrumenten tot alle varianten van blaasinstrumenten. Voor meer informatie over muziekles:  www.muziekonderwijsaalstwaalre.nl

Kerkberichten

Heilige Willibrorduskerk

Aanspreekbare pastor: Diaken drs. B.T.W.G.M. Leijtens, lic.

Pastorie Waalre: Markt 23, Waalre.

Tel. 040-2212732

Mail: info@willibrord-waalre.nl

Eucharistievieringen:   zondag om 11.00 uur; dinsdag en donderdag om 12.00 uur.

OLV Presentatiekerk

Aanspreekbare pastor: Kapelaan drs. E.H.R.C.M. Buster

Pastorie Aalst: Eindhovenseweg 63, Aalst-Waalre.

Tel.: 040- 2212285.

Mail: info@willibrord-aalst.nl

Eucharistievieringen:  woensdag en vrijdag: 19:00u.; zaterdag 17.00 uur; zondag 09.30 uur; Eucharistische aanbidding: woensdag aansluitend aan eucharistieviering tot 20:00uur

Wegwijzer

Dienst huisartsen

De huisartsen uit Waalre nemen deel aan de dienstenstructuur van SHOKO in het Maxima MC in Veldhoven.

Bij spoedeisende medische klachten op maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 uur en 08.00 uur en het gehele weekend telefonisch bereikbaar onder: Telefoonnummer: 040 – 2660505.

Dienst tandartsen

De dienstdoende tandarts is, uitsluitend voor spoedgevallen, te bereiken via het centrale telefoonnummer: 0900-2041177.

Thuiszorg

Verpleeg Collectief biedt alle vormen van zorg/verpleging: dagdelen vanaf 4 uur aaneengesloten; nachten; 24-uurszorg.

Burgemeester Mollaan 28, 5582 CK in Waalre. Tel.nr. (dag en nacht): 040-2215271. www.verpleegcollectief.nl

Dynamo Jeugdwerk Waalre

Dynamo Jeugdwerk biedt in Het Klooster en in De Pracht diverse activiteiten aan voor de jeugd. Meer info via de Facebookpagina: www.facebook.com/DynamoJeugdwerkWaalre

Goed voor Mekaar Waalre

Dé plek voor vrijwilligerswerk en informele hulp, zoals begeleid vervoer, hulp bij boodschappen en kleine klusjes, mantelzorg en bezoek- en belmaatjes. Tel.nr. 06-25762422 (maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 12.00 uur).

Protestantse gemeente Agnus Dei-kerk

Koningin Julianalaan 12 Waalre.   Dominee Ferdinand Borger. Hij is bereikbaar van dinsdag tot en met zaterdag.

Open kerk/Ontmoeting en gesprek: elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

Kerkdienst:

Elke zondag om 10.00 uur is er een kerkdienst die ook (eventueel later) online te volgen is via: www.adkerk.nl/agenda.

Voorganger zondag 3 maart Ds. M. de Vries uit Bergeijk www.adkerk.nl/agenda

Trinity Church Eindhoven

Church of England, De Pracht 1 in Aalst.

Engelstalige vieringen: elke zondag 10.30 uur. Kindernevendiensten voor verschillende leeftijdsgroepen. Ook in het Nederlands mogelijk.

Chaplain: Harrison Ephraim, tel. 06-87285086

Congregational Worship Leader: Kris Pol, tel. 06-13715677

Meer informatie:

www.goedvoormekaarwaalre.nl

Cordaad Welzijn

Een brede welzijnsorganisatie; werkzaam in de A2, Veldhoven en de Kempen. In Waalre bieden ze Thuisadministratie (op orde brengen van papieren), Buurtbemiddeling (hulp bij burenruzies) en VPTZ (vrijwillige palliatieve thuiszorg). Alles in samenwerking met de mensen zelf en vaak door vrijwilligers.

Meer informatie:

tel.nr. 040-253 3443

www.cordaadwelzijn.nl

Bij overlijden

Van der Stappen Uitvaartverzorging

Felix Timmermanslaan 2, Eindhoven.

Te bereiken via tel.nr.: 040-2212550 www.vdstappen.nl

Uitvaartzorg Hans Raaijmakers, Emopad 56 in Geldrop, Te bereiken via tel.nr.: 040-7808000, www.hansraaijmakers.nl

Rian van Leest Uitvaartverzorging Rouwcentrum ‘t Dennehuys, Dennelaan 1 in Waalre. Te bereiken via tel.nr.: 040-2121071 ww.rvlu.nl

Coöperatie DELA

24/7 bereikbaar om te helpen in Waalre

Te bereiken via tel.nr.: 040-200 12 99 www.dela.nl

Woensdag 28 februari 2024 | WEEKBLAD DE SCHAKEL 18
De volwassen leerlingen van Muziek Onderwijs Aalst-Waalre concerteerde zaterdag in de Agnus Dei-kerk.

Wil je So���� i �� l ���� edi �� voor ���� ouw bed ���� j ���� ?

www.dasmediacentrum.nl

nieu���� e website nodig?

Vacature: Media-adviseur (20-24 uur)

Als media-adviseur ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de samenwerking met je klanten in de regio. Je geeft advies en benut hierbij alle nieuwsmedia (print en online) die wij bieden, waarbij de nieuwsbladen ‘t Contact/Peelbelang en de bijbehorende nieuwssites een grote rol spelen. Om je klant volledig te ontzorgen breng je ook meteen de marketingdiensten onder de aandacht die uitgevoerd worden door onze marketingafdeling.

Je hebt focus op klanttevredenheid, de te realiseren omzet en je houdt de regie op je accounts. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s. Actief netwerken is een belangrijk onderdeel van je functie en jij bent daarom altijd op de hoogte van wat er speelt in de regio.

Informatie en solliciteren?

Wij vragen

• HBO werk- en denkniveau;

• minimaal 2 jaar werkervaring in een commerciële functie;

• een teamplayer met lef en een netwerker;

• klantgerichtheid, uitstekende communicatieve vaardigheden;

• affiniteit met nieuwsmedia en online;

• je bent resultaatgericht en je krijgt energie van samenwerken met collega’s en klanten.

Wij bieden

• een marktconform salaris per 4-weken, waarvan de hoogte afhangt van je werkervaring;

• een laptop en mobiele telefoon;

• flexibel werken, thuis en op kantoor (Someren);

• veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk naar eigen inzicht te doen.

Voel jij je aangesproken door deze vacature en herken jij je in onze kernwaarden lokaal betrokken, professioneel, vertrouwd en verbindend? Dan zien we je sollicitatie graag verschijnen! DAS Mediacentrum is onderdeel van Telstar Mediagroep. Bekijk de gehele vacature op werkenbijtelstarmediagroep.nl en solliciteer! Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Frank van der Sman via frank@telstarmediagroep.nl of op 06-51577998.

Crusaethof 36 | Valkenswaard | 06 2790 0050 | www.vanovervelduitvaartzorg.nl Edith Kloppers 06-53 280 076 E l s U i tvaa r t zo r g aandacht en stijlvol eerbetoon Overlijden melden? Bel dag en nacht 088-2140400 edith@elsuitvaartzorg.nl | www.elsuitvaartzorg.nl Persoonlijke dienstverlening ongeacht óf en waar u verzekerd bent Waalre, Aalst, Eindhoven, Valkenswaard en omstreken www.vdstappen.nl Bergstraat 17, Valkenswaard | 040 201 7513 Felix Timmermanslaan 2, Eindhoven | 040 221 2550 Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is. Barbara Kolen RU Sarah van Hout-Trienekens een afscheid precies zoals u het wilt Anita Vos-van de Voort U bent altijd welkom voor een open gesprek. Bel 040 - 212 98 00 of ga naar monuta.nl/ eindhoven Familieberichten
je een
Ontdek hoe jouw idealen kunnen voortleven op toegift.nl Heb
Wil ������������������������ ���������������� ���������������� ��������l��������������������
www.dasmediacentrum.nl

De specialist in relaxfauteuils

Nederlandse merken

De Toekomst - Gealux

300 stoelen direct uit voorraad & snel geleverd

Vaste lage prijs

Vakkundig advies

Dorpsstraat 15 Riethoven

Voor de deur parkeren

040-2013103

DITZIT. Dinsdag t/m zaterdag
uur
10.00-17.00
Scan mij ITZIT.NL
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.