Page 1

WBFF

REPORTAGE

NO. 8 - JULI 2012

BODYBOOSTER magazine

NICK OLSEN IS LIVING THE AMERICAN DREAM

NANNA: MIN RØV ER TOPPEN AF POPPEN

CHOCK YOUR MUSCLES

AND GROW

HMB - VIRKER DET?

E N E

E T S

G O S ING SIN K R ILD AGA A U M M B Y N SS E D DA BO FITN


INDHOLD 03 07 15 31 37 43 45

MUSCLENEWS NICK OLSEN ATLETINTERVIEW REPORTAGE WBFF JYLLANDS STÆRKESTE MAND EVENT PRODUKTANMELDELSE RECOVERY PRO MUSCLE KITCHEN KYLLING OG CASSAVAMOS MOUHAMAD ALI ATLETINTERVIEW 51 NANNA MIN RØV ER TOPPEN AF POPPEN 57 HMB VIRKER DET? 61 EVENTKALENDER 63 POWERLIFTING CHAMPIONSHIPS 65 TESTOSTERON LETROZOL PILLER 6 7 CHOCK YOUR MUSCLES AND GROW 73 VIDEOKOMMENTARER UDGIVER

FOTO/SKRIBENT

WWW.BODYBOOSTER.DK

ANDERS BALLE

INFO@BODYBOOSTER.DK

CAMILLA LENA JENSEN

KORREKTUR: MARIE CHRISTENSEN


SKRIBENTER

SKRIBENTER

HENRIK DUER

JAN MOOS

KRISTIAN THYGESEN

MADS KROON

FREDERIK BAHNE

MIKKEL MOURIDSEN


n ke r. rik fte nd s e ei ot nge Pr r! t læ he il a t n de er er mm lig ko de u En m d so

!

ED

YH

N

DELICIOUS tasting, SLOWLY ABSORBED protein shake! • Protein som optages langsomt. • Fantastisk smag og fyldig konsistens. • Perfekt som mellemmåltid og aftenprotein. • 77-80% protein.

189,900 g

30 servings/ package

77-80% Protein

108 kcal/ package

Gourmet-Pro er et proteintilskud af meget høj kvalitet og et proteinindhold på 76-80%. Gourmet-Pro består af proteinkilderne, mælke- og valleprotein; en blanding af høj biologisk værdi. Proteinet absorberes langsomt i kroppen og kan derfor tilføre musklerne med aminosyrer i adskillige timer efter indtagelse. Dette gør Gourmet-Pro til et perfekt mellemmåltids- eller natprotein.

4 BODYBOOSTER

Strawberry Milkshake

Banana Cream Double Chocolate

CALL US

LIKE US

70 26 26 62 Monday to friday 09-11

facebook.com/ Bodystore.dk


Pre-workout offers! Anvend rabatkoden: BODYBOOSTER12 gælder t.o.m. d. 13/8-2012

Nu

99,-

Nu

(Ord. 149,-)

tion, muskelGiver ekstrem defini og eksplosivet! styrke, udholdenhed

159,-

(Ord. 219,-)

nsfremmer med En effektiv præstatio in og beta-alanin! kreatin, BCAA, koffe

Jerry Ossi, Team Bodystore

CALL US

LIKE US

70 26 26 62 Monday to friday 09-11

facebook.com/ Bodystore.dk

BODYBOOSTER

5


LEDER

A R F D R O R ET PA B O DYB O OSTER MANDEN BAG

Endnu et magasin og endnu en hektisk tid mod deadline. Men det er fedt at kunne præsentere endnu en udgave af Danmarks eneste bodybuilding- og fitnessmagasin lavet med passion for sporten og ikke med øje for fortjeneste. Det kræver dog alligevel en fortjeneste, for at vi kan fortsætte, så derfor vil der snart ske ændringer og nye tiltag hos Bodybooster. Vi har indset, at det ikke er nok at gøre det ”for sjov” længere, vi er også nødt til at tage et skridt i den økonomiske retning. Men hvad betyder det? Ikke andet end at vi vil skrue op for blusset, og dem der følger os vil indse, at vi er kommet for at blive. Sommeren er over os og det betyder også at Bodybooster vil holde lidt ferie inden vi går amok. Vi skal fylde vores glykogendepoter op og restituere efter et rigtig godt år med bodybuilding og fitness. Det er tydeligt at bodybuilding og fitness siden Bodyboosters start har vendt

1 BODYBOOSTER

180 grader i DK og fået meget mere opmærksomhed. Det er vi glade for og vi tillader os at tage lidt af æren for det. En af de store gevinster er ikke mindst, at der både er kommet et nyt forbund, men også et frisk pust af mennesker i DBFF, der virkelig vil sporten godt. Husk at holde øje med Bodybooster efter de nye tiltag over sommeren og ellers –TRÆN HÅRDT! Anders Balle


VIND 500 KR t r o ek v a G

HVER MÅNED UDVÆLGER BODYBOOSTER DEN MEST INSPIRERENDE LOG I BODYBOOSTER FORUMMET.

PRÆMIEN ER ET GAVEKORT PÅ 500,- KR TIL WWW.BODYSTORE.DK

KLIK HER FOR AT DELTAGE BODYBOOSTER

2


MUSCLE NEWS Kaffe giver gamle muskler nye kræfter! Coffee makes you strong. Du har sikkert altid vidst, at det var kaffen der holdt dig vågen foran pc’en, men nu viser det sig, at den også holder dig stærk. En ny undersøgelse, fremlagt på Society for Experimental Biology, har vist, at koffein øger styrken i ældre muskler. Dette tyder på, at stimulanten koffein kan hjælpe ældre mennesker til at bevare deres styrke, samt reducere forekomsten af fald og skader.

En gruppe forskere ved University of Alberta Faculty of Medicine & Dentistry, har opdaget at hukommelsesceller i hippocampus kunne kommunikere bedre med hinanden og bedre formidle budskaber, når DHA niveauer i denne region af hjernen var højere. Så gå aldrig ned på den fede fisk og husk dit Omega 3-6-9 tilskud.

Bodybuilding myte er blevet busted Mange mener, at de ved at træne specifikt efter at booste deres hormonproduktion, kan opnå bedre resultater.

Hvorfor forbedrer en diæt med højt indhold af DHA Ny forskning fra McMaster Universidin hukommelse? ty afslører at motion- og træningsVi har alle hørt at det er godt for vores hukommelse at spise fisk med et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Men hvorfor er det at DHA, en omega-3 fedtsyre som findes i fisk, gør vores hukommelse bedre?

3 BODYBOOSTER

relateret testosteron og væksthormon ikke spiller en indflydelsesrig rolle på opbygningen af muskler efter vægtløftning på trods af, at konventionel viden tyder på noget andet.


MUSCLE NEWS EPO mod depression?

Bananer vs. sportsdrik

Nogle sportsfolk har været kendt for at dope sig med hormonet EPO for at forbedre deres præstationer. Forskere fra universitetet i Zürich har nu opdaget, gennem dyreforsøg, at EPO har en præstationsfremmende effekt i hjernen, kort efter en injection, ved at forbedre ilttransporten i blodet. Da EPO også øger motivationen, kunne det være nyttigt i behandling af depression, siger eksperter.

Bananer har længe været en favorit for udholdenhedsatleter. Bananer er rige på kalium og andre næringsstoffer, og er nemt for cyklister, løbere og vandrere at have med sig. Det viser sig at bananer faktisk er det mest optimale valg, når du skal præstere. De indeholder ikke kun energi men også antioxidanter, fibre og vitamin B6. Dette får du ikke i din sukkerdrik.

KØB 1REPMAX GEAR HOS WWW.GYMBUTIKKEN.DK ™

5 BODYBOOSTER


ATLETINTERVIEW

NICK

Skrevet af Frederik Bahne

OLSEN FACTS OM NICK OLSEN • Bor i Salt Lake City Utah. • Har en søn - og en datter på vej. • Træner næsten aldrig mave. • Har boet i Glostrup det meste af sit liv. • Er blevet udvalgt som top 10 finalist til bodybuilding.com FITUSA konkurrence. • Yndlings træningsdag er ben.

7 BODYBOOSTER


BODYBOOSTER

8


NICK OLSEN Hvem er Nick Olsen?

Træning og dagligdag

Jeg startede med at træne da jeg var 20 år, så det er 10 år siden. Jeg var et rigtigt dårligt sted i mit liv. Havde ingen selvtillid, ingen fremtid, var overvægtig og ulykkelig. Allerede efter første træning i træningscentret var jeg bidt. Jeg havde en fantastisk følelse af, at fuldføre noget og at jeg gjorde fremskridt efter hver træning og jeg har ikke set mig tilbage siden. I dag bor jeg i USA og arbejder som personlig træner og fitnessmodel, og derudover ejer jeg en hjemmeside. Jeg træner med mine klienter på deltid og arbejder på min hjemmeside deltid. Jeg elsker mit arbejde og føler mig utrolig heldig over, at jeg kan få lov til at tjene penge på min hobby og gøre, hvad jeg er bedst til hver dag.

Som jeg skrev før, så har træning kun ændret mit liv positivt. I alle aspekter er træning et område, hvor man kan lære om livet. Du lærer at fuldføre ting, kende dine egne grænser, leve sundt og ser konstant udvikling. Tricket er at få det til at fungere sammen med dagligdagen og alle de andre forpligtelser man har, når man har familie og børn. For mig og min familie er træning og sundhed det vigtigste, så det skaber vi plads til i hverdagen og gør det til vores førsteprioritet. Jeg mener, at alle har frie valg her i livet. Lige meget hvad du laver, eller hvilke undskyldninger du har, vil det altid være muligt at udleve dine drømme.

”Jeg laver 4-ugers træningsprogrammer og madprogrammer. Det er sådan jeg arbejder bedst. Jeg elsker struktur og på den måde kan jeg også se tilbage på, hvad der virker, og hvad der ikke virker.”

9 BODYBOOSTER


NICK OLSEN 10

Photo by: Anders Balle BODYBOOSTER


NICK OLSEN 11 BODYBOOSTER


Træning off-og on-season Off-season kører jeg meget single sets med 6-12 reps, for at opbygge og skabe nye muskelfibre, men on-season er det rent volumetræning for at få pumps og fedtforbrændingen helt op at ringe. Jeg træner cardio 30-45 minutter 4 gange om ugen både off-seaon og on-season.

Hvordan ser din kost ud? Jeg spiser efter carb-timing principper, hvor det er meget struktureret, hvordan jeg timer mine kulhydrater. Jeg arbejder hårdt for min hypertrofi, så jeg vil også gerne beholde den. Jeg spiser mange kulhydrater til morgenmad, men ingen til aftensmaden. Min kost skifter hver 4. uge så min krop hele tiden udfordres. Jeg leger også meget med mine makronæringsstoffer for at se, hvordan min krop reagerer i forhold til, hvilken type træning jeg kører.

Bruger du kosttilskud? Ja, jeg bruger helt sikkert kosttilskud, faktisk op til flere. Her er min liste: • Whey • Jack3d • Calcium

• • • • •

Magnesium Vitamin C Kreatin Multivitamin DHA

Hvordan er WBFF i forhold til IFBB? Jeg kan godt lige flowet på scenen i WBFF. Poseringen er meget fri, hvor IFBB eller NPC, som det hedder i USA, er mere stift. Jeg elsker showet og derfor er WBFF fantastisk. NPC har helt sikkert også sin egen charme og der er så mange fantastiske atleter i begge organisationer, at det er ærgerligt, der er så meget politik involveret mellem forbundene, så de ikke kunne samarbejde noget mere.

Kan du give et godt tip til læserne derude? Forfølg dine drømme, lige meget hvor store de er! Verden er et fantastisk sted, hvor vi alle har en chance for at blive, hvad vi gerne vil være. Tag chancer og lær af dem. Jeg vil ikke sidde om 70 årig, på et plejehjem og sige ”Gid jeg havde gjort…”. BODYBOOSTER

12


MUSCLETECH SUPER CONCENTRATED SERIES

I WANT M U SC LE TEC H

PURE POWER.

RAW ENERGY.

299,-

NeuroCore™ – THE MOST POWERFUL PRE-WORKOUT STIMULANT

Truly intense training isn’t powered by proprietary blends or underdosed formulas. For the fuel and fury that’ll have you lifting past your limits, you need a product that’s packed with scientifically studied ingredients for results across the board: extreme energy, intense focus, enhanced muscle strength and serious pumps. You need NeuroCore, an unbelievably powerful pre-workout with superior ingredients that gives full disclosure.

http://bodystore.dk/4/dk/varumarken/muscletech Ingredient L-Citrulline (Long-Lasting Amounts Fully Muscle Pumps) Disclosed

NeuroCore

YES

3000mg

Competitor #1

NO

(Uses Inferior L-Arginine and Does Not Disclose Amount*)

Competitor #2

NO

(Uses Inferior L-Arginine and Does Not Disclose Amount*)

ZERO ZERO

Beta-Alanine

Caffeine Anhydrous

(Adaptogen)

3000mg

YES

YES

YES

ZERO

YES

NO

NO

ZERO

WEAKER DOSE

NO

NO

Creatine HCI

(Amplified Strength)

(Increase Muscle Size)

3200mg YES

(Amount Not Disclosed)

YES

(Amount Not Disclosed)

(Extreme Intensity)

*A recent study on nitric oxide metabolism shows that L-citrulline is scientifically superior to arginine for increasing plasma levels of arginine. Reference: Schwedhelm et al., 2007. Br J Clin Pharmacol.65(1):51-9.

COMPARE US TO THE COMPETITION NOW AT Available At

13 BODYBOOSTER

MUSCLETECH.COM/COMPARE

Rhodiola

DMAE

(May Support Acetylcholine Production)

CALL US

LIKE US

70 26 26 62 Monday to friday 09-11

facebook.com/ Bodystore.dk

Read label before use. © 2012

Get it today for a filler-free pre-workout formula that delivers as promised.


naNO

X9 ®

HARDCORE PRO SERIES

What is naNO X9 Hardcore Pro Series ? NEW naNOX9 Hardcore Pro Series is the ultimate stimulant-free, pre-workout rapid-release nitric oxide formula! All it takes is one dose to realize that this is something intensely powerful! This advanced formula is designed for extreme muscle pumps and shocking muscle hardness and fullness.

TM

429,-

How does it work? naNOX9 Hardcore Pro Series is fueled by new ArgiProX9 , a nitric oxide generating powerhouse blend designed for rapid vasodilation and one sick pump! Plus, with Rapid-Release Micro-Dispersion TechnologyTM, each dose initiates compound diffusion in mere seconds – leading to ultra-fast, complete caplet breakdown and lightning-fast results! TM

Product Info

When to take it:

FORMAT

SIZE

SERVINGS

Caplets

180

60

MORNING PRE-WORKOUT

Multimillion-Dollar Research Budget A portion of every dollar spent on MuscleTech® supplements goes back into supporting its research and development efforts, which include scientific research, reviewing third-party scientific studies and consulting with leading university researchers.

CALL US

P0901_NANHCPS_SellSheet.indd 1

http://bodystore.dk/4/dk/varumarken/muscletech

70 26 26 62 Monday to friday 09-11

LIKE US

facebook.com/ 10/15/10 Bodystore.dk

4:43:26 PM

BODYBOOSTER

14


Skrevet af Mads Kroon

For første gang i historien er World Bodybuilding and Fitness Federation repræsenteret i Danmark, showet slog sin gang i udkants Danmark på en af vor fra 406 smukke øer; nærmere bestemt i Sønderborg på Als. Øen er i daglig tale ikke umiddelbart noget centrum for nogen af os, men det var den lørdag d. 19. maj 2012, det var nemlig her, at WBFF eventen blev afviklet. Bodybooster var til stede, og her får I mit indtryk af hele seancen. Jeg har brugt det originale ’1-5 stjerners system’ som vurderingsredskab. De individuelle

15 BODYBOOSTER

kategorier lægges til slut sammen og divideres med antal kategorier for at finde gennemsnittet.

Manden bag WBFF showet Youssef Badran, 23 somre, personlig træner, model mv. Meget kan man sige, men jeg mener uden tvivl, at det er skide flot, at så ung en mand allerede nu er oppe og markere sig, og dermed gør en forskel for sporten. I kan evt. se et interview med


Youssef om netop dette show her:

Alsion, Universitet i Sønderborg. Store glaspartier pryder bygningen hele vejen rundt, et uhyre idyllisk sted med alt, hvad det indebærer: nyslået græs – og ikke mindst duften heraf, en havn lige i nærheden og en imponerende udsigt mv. Udover det var selve scenen og salen i top, lysshow, dj, siddepladser og udsyn kan ikke findes meget bedre - bestemt en sådan event værdig. Jeg havde aldrig hørt om dette sted, så jeg vidste egentligt ikke, hvad jeg havde i vente. Dog var jeg ikke i tvivl om, hvad jeg syntes om stedet, da vi landede. Det er intet mindre end gigantisk, Ringsted kongrescenter har i hvert fald fået baghjul på denne konto.

Det var som tilskuer svært at vurdere klasserne, da en hel del af atleterne var repræsenteret i mere end en klasse. Klasserne flød i min optik en smule sammen, hvilket gjorde det trivielt at følge showet 110%. Dem der læser dette, og som tidligere har set bodybuilding eller fitnessshows ved, at har man set ét show, ja, så har man set det meste. Det kræver ganske enkelt that little extra at få tilskuernes fulde opmærksomhed – en ting der for mit vedkommende bestemt ikke lykkedes her. Jeg siger derfor nej tak til brug, eller rettere, genbrug af respektive atleter i flere forskellige klasser. Det skal hertil siges, at hvis ikke bikini-klassen havde været repræsenteret, ja så havde WBFF nu nok mistet endnu en stjerne på kontoen. Hvis der er noget, der kan holde fanen højt, eller rettere, øjnene på scenen, så er det sgu et par bikininumser.

WBFF Klasserne

Dommere og pointfordeling

• • • • • •

Eftersom showet var noget nyt for os alle, var det svært at have en idé om, hvorledes dommerne vægtede deres point. Der havde været megen snik-snak om, at det som

Interview med Youssef Badran

Omgivelser

Bodybuilding Male Fitness Model Male Muscle Model Diva Fitness Model Diva Bikini Model Figure

BODYBOOSTER

16


atlet var vigtigt at smile og have en vis udstråling på scenen. Hertil kan jeg ikke andet end at tilføje: Hvem vil vurderes ud fra en udstråling du med høj sandsynlighed har lagt fra dig i løbet af de sidste 12 ugers benhårde diæt? Her er der for mig kun en ting der tæller, nemlig det det hele handler om, og det er formen! Hvis man med flere års hård træning kan tabe til en konkurrent, der vel at mærke står dårligere end dig, grundet et par julelys i øjnene samt et skævt smil, ja så er dette ikke min kop te. Dommerpanelet virkede umiddelbart ikke lige så strikt og professionelt som i IFBB øjemed, der var i op til flere af klasserne, citat: ”så tæt konkurrence” blandt nr. et og nr. to, at det blev besluttet, at begge skulle have, hvad der svarede til den oprindelige første plads, nemlig et pro-card. Der sad jeg sgu lidt med følelsen af at være til bankospil i det lokale forsamlingshus, der var sidegevinster til højre og venstre, men det var ikke købmandsposer der blev delt ud, det var pro-cards. Det kan godt være, at forbundet er nyt, men det at vinde et pro-card er for mig en ganske speciel ting, en ting der i den grad mister sin glans, når de bliver delt ud på må og få. Man mi-

17 BODYBOOSTER

ster på en måde troen på forbundet, når de projekterer sig selv, som de nu engang gjorde. Jeg følte et eller andet sted, at det var lidt til grin, hvad i vurderer fra ovenstående vil jeg lade være op til jer.

Publikum og atmosfære

Her trækker WBFF til gengæld tænder ud. Stemningen, til trods for en sal, der knap var halvt fyldt, var helt i top! Jeg ved ikke om der var en særlig rumklang i salen, men publikum og speakeren gav den i den grad fuld hammer, hvilket fik hele salen op at ringe. Det er ikke alene fedt for os der kigger med, det er også super fedt for atleterne på scenen.

Samlet vurdering

Eventen får i gennemsnit 3 Bodybooster-stjerner. Det er en karakter, der ligger sig solidt i midten. Det er i vore øjne en rigtig flot præstation, idet vi skal tage forbehold for, at det er første gang at showet er repræsenteret i Danmark. Det kræver uhyre megen koordination at af-


holde sådan et show, og idet der er styr på det basale, er der faktisk styr på utrolig meget. Vi forudser noget stort i løbet af de næste år, og ser frem til igen at være en del af WBFF.

En WBFF atlet fortæller For at få et andet perspektiv på tingene har vi bedt vores egen Nicolai Sander - en atlet der tog første pladsen i kategorien Male Fitness Model - beskrive sin oplevelse af showet. Hvad vi specielt er interesserede i er forskellen på IFBB- og WBFF konkurrencer, hvilket han udspecificerer nærmere, da han har stillet op i begge forbund.

Nicolai Sanders reflektioner Det var ved at være sidst på eftermiddagen, da vi ankom til hotel Scandic i Sønderborg. Her var der ”Athletes Meeting”, samt infomøde. Jonas (DM vinder i bodybuilding -70 kg. i 2011) og jeg satte os ind til de andre. Vi fik udleveret nogle papirer som skulle udfyldes, så speakeren havde noget information om os atleter til showet. Kort efter gik Paul Dillett (formand og stifter af WBFF) på og fortalte os, hvad der skulle ske, hvorfor han havde oprettet sit eget forbund, og hvad det var vi alle var ved at

blive en stor del af. WBFF er til forskel fra IFBB ikke en konkurrence, som vi normalt kender det. De ligger mest vægt på, at det er et show. I WBFF regi betyder scenen, lyset, lyden og stemningen alt. Her bliver man ikke kun målt på sin fysiske fremtoning. Jeg kan kun sammenligne Athletic Fitness fra IFBB med Fitness Model fra WBFF, da det er mine præferencer. Jeg har konkurreret i Athletic Fitness i 2009. I Athletic Fitness bliver man bedømt 50% på fysik, 25% på roning og 25% på dips, det er de såkaldt gamle regler fra 2011. I Fitness Model under WBFF er det helt anderledes. Fysikken tæller 40% stage performance tæller 20% og marketability (evnen til at sælge sig selv og fitnessindustrien) tæller ligeledes 40%. Nu ved jeg godt, at man ikke direkte kan sammenligne disse to klasser, da man ikke skal præstere noget fysisk i Fitness Model under WBFF. Jeg vil dog alligevel forsøge at holde disse to klasser op mod hinanden, da de jo er hinandens konkurrenter i hver deres forbund. Jeg vil også være ærlig fra starten og sige, at jeg nærer stor glæde ved begge konkurrenceformer. Athletic Fitness for netop de fysiske runder, hvor man selv har en chance for BODYBOOSTER

18


at præge resultatet. Fitness Model for den super fede stemning der er på scenen og blandt atleterne. En af de store forskelle på IFBB og WBFF er, at man under IFBB må have opvarmer med back stage, og dette er ikke tilladt under WBFF. Under WBFF er der et professionelt tanning team, som står for al farve inden konkurrencen. Jeg kan huske, at jeg blev meget forvirret og ved første øjekast en lille smule irriteret, da jeg fik denne besked. Tankerne fløj igennem hovedet, for jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre uden min gode ven og opvarmer Jonas. Men når jeg her efter showet ser tilbage, gik det over al forventning. Alle hjalp alle, og alle var super flinke. Det medvirker efter min opfattelse til et mere roligt back stage areal, hvor der ikke er en masse folk, man ikke kender, der render rundt. Det er kun atleter som alle har samme mål. Efter min opfattelse medvirker det også til en bedre stemning blandt atleterne back stage da man kun har hinanden. Som tidligere nævnt er der stor forskel på, hvordan man bliver målt og dømt i de 2 forbund. I Athletic Fitness står man i 4 statiske poseringer og bliver målt muskel på muskel for at finde ud af, hvem der

19 BODYBOOSTER

har den bedste symmetri. I Fitness Model er der ingen faste poseringer. Man bliver også som i Athletic Fitness bedt om at vise front, side, ryg og til sidst den anden side. Forskellen er at under WBFF er der ingen faste poseringer. Man viser det bedste af sin krop samtidig med, at man smiler og nyder tiden på scenen. Om man er til det ene eller det andet vil jeg ikke gøre mig til herre over. Jeg kan bare fortælle at jeg oplevede en helt anden energi på scenen blandt atleterne til WBFF, fordi vi havde en fest. Musikken pumper ud af højtalerne, lyset blinker og publikum skriger. En af de helt store forskelle på IFBB og WBFF ligger også i eftermæglet efter konkurrencen. Hos WBFF er rejsen først lige begyndt. Du oplever et worldwide fællesskab af atleter, som støtter dig og hjælper dig med at promovere dig selv og sporten. Hvad man vil opnå ved at dyrke fitness eller bodybuilding er nok meget forskelligt fra person til person, jeg kan kun tale for mig selv. For mig handler det om at komme ud i verden, blive set og måske en dag få min største drøm opfyldt med et cover shoot for et stort internationalt fitnessmagasin. Den 24. og 25. august skal der afholdes World Championship i


WBFF regi i Toronto Canada. Her vil alverdens fitnessmagasiner, fotografer, castere osv. være tilstede og lede efter nye talenter til industrien. Dermed kommer drømmen måske tættere på at blive opfyldt. For mig handler det ikke om IFBB vs. WBFF. For mig handler det om, at vi sammen brænder for fitnessog bodybuildingsporten. Begge organisationer ønsker at fremme sporten worldwide, nationalt, og

lokalt. Det skal vi ikke bekrige hinanden for at opnå, men vi skal i stedet forsøge at samarbejde. Om man er til den ene eller anden konkurrenceform er ikke afgørende. Afgørende er det, at vi elsker sporten, og derfor synes jeg, at alle burde bakke op om de mange flotte atleter, som hver dag kæmper en kamp for at give jer publikum en oplevelse på scenen, uanset om det er på en WBFF scene eller en IFBB scene.

BODYBOOSTER

20


WBFF DANISH

21 BODYBOOSTER


CHAMPIONSHIP

BODYBOOSTER

22


WBFF DANISH

23 BODYBOOSTER


CHAMPIONSHIP Atleterne gav publikum et uforglemmeligt show ............

BODYBOOSTER

24


WBFF DANISH

25 BODYBOOSTER


CHAMPIONSHIP

BODYBOOSTER

26


WBFF DANISH C

27 BODYBOOSTER


CHAMPIONSHIP

BODYBOOSTER

28


WBFF DANISH

29 BODYBOOSTER


CHAMPIONSHIP

BODYBOOSTER

30


EVENT

j llands stærkeste mand Jyllands stærkeste mand blev endnu en gang afholdt på Torvet i Silkeborg i forbindelse med byens Open by Night arrangement. 10 stærkmænd havde meldt deres ankomst, heriblandt mange gengangere fra sidste år. Vejret var endnu en gang med de stærke vikinger og dette gjorde

31 BODYBOOSTER

showet meget publikumvenligt. Set i lyset af sidste års show var der ikke lige så meget drøn på i år. Atleterne var enten ikke på det niveau, det krævede, eller også gik de ikke all-in. Det kunne også skyldes at disciplinerne ikke var de tungeste, der er set i en stærkmandsarena.


Efter at have overværet flere stærkmand-shows, må jeg indrømme at dette ikke var det mest pirrende af dem, jeg har set. Der manglede lidt RAW POWER fra atleterne og jeg savnede, at der var mere brøl og action end så. Hvis stærkmand skal spire igen mener jeg, at atleterne skal være mere ”crowd pleasing”. Ikke desto mindre var det en god konkurrence, som forløb smertefrit og professionelt. Mikkel Leicht var Mikkel Leicht. Stærk, brølende og helt klart favorit til at vinde. Han skuffede ikke det fremmødte publikum, men vandt hele 4 ud af 6 discipliner og endte ikke overraskende på 1. pladsen Thomas ”*Combat Boots” Kær var den ene af de to mænd der kunne give Mikkel Leicht lidt konkurrence på dagen. Han tog igen i år 2. pladsen. Henrik W. Madsen forbedrede sin 6. plads fra 2011 til en 3. plads i år. Kun 4,5 point fra Thomas Kær var han del af den dominerende trio. Thomas Høeg som både stillede op som arrangør og atlet endte på en 4. plads. Thomas som for nyligt har gennemgået en kikkertoperation tog en af sine bedste placeringer til dato. Han forbedrede sin 5. plads fra sidste år. Ralf Jakobsen, sidste års 6’er og kon-

kurrencens mindste mand, gav et godt indtryk i Conans Wheel, hvor han endte i toppen. Han lå meget tæt på Thomas Høeg, kun adskilt af 2 point. Daniel Lund Brix, sidste års 9’er viste i år sine forberedelser. Han havde en uheldig start i logpres, hvor han failede med 120 kg., hvilket ikke er det tungeste, men viste sit værd i de andre discipliner, som gjorde at hans 6. plads var fortjent. Lasse Walther Jensen, stævnets yngste deltager måtte se sig slået af de andre deltagere. Dog skal han udmærkes med dagens fighterpris, da han helt klart var den, der kæmpede hårdest for sin placering. Morten Holt Jensen startede rigtig flot ud men grundet en skade i benet, måtte han trække sig fra stævnet og var ikke i stand til at indhente flere point. Henning Krogh havde pokerfjæs bag solbrillerne, men det var desværre ikke nok til at følge med. Han endte på en 9. plads efter at have kæmpet bravt. Ronnie Chano, havde modet men ikke styrken. Han endte igen i år på 10. pladsen og måtte se sig slået. Han valgte dog at tage kampen op, og det skal han have credit for. BODYBOOSTER

32


R E G N I R E C A L point P 7 5 t h t eic

kel L poin k i 5 , 1 M 5 r t s 1. plad Thomas Kæ sen 47 poin ad sd M a l W p . k point i 2 r 5 , n 5 e 3 H eg s3. plad Thomas Hø 33,5 point point n s e 5 s d 2 a b l n o p 4. ense lf Jak g a r R oint ø J p s d 5 d , n 7 a l u 1 5. p iel L lsen n e a i D N r int e s 6. plad Lasse Walth ensen 15 po slt J 7. plad - Morten Ho oint p 2 1 s og t 8. plad Henning Kr nsen 9 poin sre 9. plad - Ronnie Sø ds 10. pla

33 BODYBOOSTER

Pointfordeling 1. 57 point 2. 51,5 point 3. 47 point 4. 35,5 point 5. 33,5 point 6. 25 point 7. 17,5 point 8. 15 point 9. 12 point 10. 9 point


BODYBOOSTER

34


Pointfordeling 1. 57 point 2. 51,5 point 3. 47 point 4. 35,5 point 5. 33,5 point 6. 25 point 7. 17,5 point 8. 15 point 9. 12 point 10. 9 point

G.. E Ø H S . . . A . . . . M . . O............. TH K ....... L A . RMER W

FA G K 0 2 1 D ME D N Å H R E I HV 35 BODYBOOSTER


BODYBOOSTER

36


KOSTTILSKUD

RECOVERY

PRO

STAR NUTRITION

Recovery-Pro er en avanceret valleproteinog kulhydratformel, som er beriget med Optipep, L-leucin og kreatin.

37 BODYBOOSTER

• • • • • • • • •

Optimal restitution. Øget muskelvolumen. 40% valleprotein (24g/portion). 44% kulhydrater (26g/portion). 7% L-glutamin (4200mg/portion). 5% L-leucin (3000mg/portion). 5% Creapure (3000mg/portion). Optipep (hydrolyseret valleprotein). Nedsat laktose indhold (0,5%).


BODYBOOSTER

TESTER

Bodybooster har udvalgt 3 personer i Danmark til at teste Recovery Pro. De 3 testpersoner har testet produktet efter følgende faktorer: o o o o

Vurdering af smag Vurdering af konsistens / hvor nemt det blandes Vurdering af kvalitet Vurdering af effekt

Klaus Knudsen Personlig træner Aalborg

Frederik Bahne Judo kæmper Jægerspris

Mathias de Paiva Studerende Kokkedal BODYBOOSTER

38


Klaus Knudsen Personlig træner

Smag

Aalborg Jeg har nu brugt Recovery Pro i en uge under min bulk periode. Jeg har brugt en serverings størrelse på 100 gram pr. servering simpelthen for at få flere kulhydrater pr. servering, hvilket har virket virkelig godt for mig. Jeg har ikke øget min fedtprocent men styrken forblev stigende. Recovery Pro er yderst velsmagende med en god sødme i smagen. Det der er et stort plus ved Recovery Pro er, at den opløses meget hurtigt, og det gør det yderst nemt at ryste sammen i sin shaker uden at bruge særlig meget vand eller mælk. Recovery Pro er et rigtig godt bud på et all-in-1 proteinprodukt. Med det lave laktoseindhold, tilsat kreatin og alle de essentielle aminosyrer, så er det helt klart et produkt, jeg ville benytte mig af igen.

39 BODYBOOSTER

Kvalitet

Effekt


Frederik Bahne Judo kæmper

Smag

Jægerspris Recovery Pro er en god blanding af valleprotein, maltodextrin og kreatin. En servering giver ca. 25 gr. protein og 25 gr. kulhydrater. En god blanding så musklerne får ”føde” efter den hårde træning. Smagen var rigtig god. Jeg blandede 2 dl. pulver op med 5 dl. vand, hvilket gav en cremet og fyldig smag. Det var desuden utrolig nemt at blande op, uden at der kom klumper i shaken! Normalt er jeg ikke glad for proteinprodukter med kulhydrater i, da jeg ofte finder dem for søde, denne her var dog helt tilpas. Det var ikke det der voldsomme sukker-rush, som man oplever med nogle recoveryprodukter. Jeg føler ikke længere samme træthed eller ømhed efter mine hårde træninger. Dog kunne jeg godt savne, at der blev tilsat lidt ekstra glutamin, men det er min holdning. Jeg forsætter helt klart på produktet, da det indeholder det meste af det, som et godt recoveryprodukt skal indeholde. Proteiner til musklerne, kulhydrater til energidepoterne og kreatin.

Kvalitet

Effekt

BODYBOOSTER

40


Mathias de Paiva

Studerende

Smag

Kokkedal Jeg har anvendt ca. 40 gram per servering blandet op med mælk, hvilket gav en dejlig smag af sød chokolade i munden. Recovery-Pro har været rigtig nem at opløse og har ikke efterladt nogen klumper i min shaker. Kvaliteten har været helt i top, og det har også været rart at vide, at det ikke er en weight gainer, som er proppet med sukker, men derimod består af 40 % protein. Derudover har det været en nem måde at indtage kulhydrater og protein efter min træning uden at skulle slæbe et halvt køleskab af mad med i træningstasken. Samtidig indeholder Recovery Pro også kreatin og der er tilsat ekstra L-leucin. Dette har resulteret i, at det har virket som et komplet kosttilskud for mig, i den forstand, at jeg ikke har haft behov for at supplere min kost med andre kosttilskud end Recovery Pro. Personligt har jeg ofte kun indtaget min proteinshake efter min træning og på den måde sat kulhydraterne lidt i glemmeboksen, men med Recovery Pro har jeg kunnet mærke, at mine glykogen-depoter blev genopfyldt, idet jeg har haft en øget energi under træningen.

41 BODYBOOSTER

Kvalitet

Effekt


! ED YH N

s lø is ! om e r pr h m er ko kt n du tio ro ra np ne tio ge tu y esti r

Rapid recovery for lean, explosive muscle growth

N

Recovery Pro • Advanceret restitutionsformula. • Indeholder 40% protein og 44% kulhydrater. • Beriget med Creapure®, Optipep® og L-leucin. • Højt indhold af BCAA og glutamin.

549,4 kg

66

servings/ package

7%

L-glutamine

40% Protein

44% Carbs

5% L-leucin

5% Creapure creatine

Low Lactose

Recovery-Pro fra Star Nutrition indeholder hurtige kulhydrater og valleprotein som effektivt optages i kroppen efter træningen. Kulhydrater er nødvendige for at give dine muskler ny energi, mens protein er afgørende for dannelsen og bevarelse af muskelmassen. Recovery-Pro har et naturligt højt indhold af forgrenede aminosyrer (BCAA) samt L-glutamin, og er beriget med Optipep (hydrolyseret valleprotein), L-leucin og kreatin monohydrat som sikrer en øget ydeevne under intens og eksplosiv træning f.eks. vægttræning og sprint.

Strawberry Milkshake

Choco Mint Double Chocolate Banana Cream

CALL US

LIKE US

70 26 26 62 Monday to friday 09-11

facebook.com/ Bodystore.dk

BODYBOOSTER

42


MUSCLE KITCHEN KRYDREDE KYLLINGE-DELLER MED CASSAVAMOS OG GRØNT Ingredienser: • • • • •

150 gr. hk. kyllingekød 100 gr. kogt cassava 50 gr. broccoli 50 gr. harricot verts Ramsløg, persille, rosmarin, chili og hvidløg – efter smag.

Næringsindhold pr. 100 gr.: • • • • •

Energi 666 KJ/159 kcal Protein 1,4 gr. Kulhydrat 38,1 gr. Fedt 0,3 gr. Kostfibre 1,8 gr.

FREMGAN

• 150 gr. kyllingefars røres sejt med lidt salt. En smule vand tilsættes for at gøre farsen mere let og luftig. Krydderierne chili, hvidløg og rosmarin røres i til sidst inden stegning. • Cassavaen pilles og koges herefter i ca. 20-30 min., alt efter, hvor store stykker den er skåret ud i. Vandet fra kogningen bruges til at blende cassavaen med, da roden giver vandet smag. Mængden af vand justeres i forhold til den ønskede konsistens. • Inden servering smages mosen til med salt, peber, persille og ramsløg. • Broccoli og harricot verts kan enten dampes let eller serveres rå, alt efter hvordan det bedst nydes.

43 BODYBOOSTER


Bodyboosters kostekspert

Camilla Lena Jensen

Camillalenajensen@gmail.com www.camillalenajensen.com Mobil: +45 27 20 29 17

NGSMÅDE

Fakta om cassava: Cassava er en rod, som er en af de største fødekilder i Afrika. Inden man beslutter sig for at afprøve cassava, er det vigtigt, at man har styr på tilberedningen. Tilberedningen skal udføres korrekt, da der er stor risiko for cyanidforgiftning. Roden sættes enten i blød i 24 timer eller koges inden spisning for at fjerne disse giftstoffer. Det gode ved cassava er, at den har et lavt indhold af kulhydrat og fedt, ikke indeholder sukkerstoffer og er rig på aminosyrer såsom isoleucin, leucin, lysin, alanin, glutaminsyre, histidin mm. Den indeholder således alle de aminosyrer vi har brug for dagligt og mere til. BODYBOOSTER

44


Mouhamad A. Ali

Nr. 1 til Oslo Grandprix CBB -180 cm

Mouhamad A. Ali er 26 år og han har stået på scenen i en kanon form mange gange! Off-season ligger hans vægt på ca. 84-87 kg. med en fedtprocent på ca. 7-9%. On-season ligger hans vægt ca. på 77-79 kg. med en fedtprocent på ca. 3,8-4,2%

MOUHAMAD FACTS

• Kulhydrater smager sørme bedst, men fedt mætter mest. Men kulhydrater er klart nr. 1! • Alt med struktur er bedst; livet, skolen, arbejde og sidst men ikke mindst ens træning. • Det at man bevæger sig, føler sig sund og rask og på samme tid kommer til at være mere bevidst omkring sin krop og hvad man putter i den er fantastisk – det burde være en lov at ALLE skulle dyrke en form for sport.

KONKURRENCEHISTORIE • 2009 DM AF 1. plads • 2009 NM AF 4. plads • 2010 DM BB -80 3. plads • 2012 Loaded Cup CBB -180 (-175) 3. plads • 2012 Oslo GP CBB -180 (-175) 1. plads

45 BODYBOOSTER


BODYBOOSTER

46


MOUHAMAD Jeg er en ung fyr på snart 27, der har trænet med vægte i et fitnesscenter siden november 1999. Min familie og jeg kom til Danmark i starten af 1990, så min baggrund er irakisk/arabisk.

trænede jeg 2 dage og en cardiodag og så forfra.

Jeg er uddannet personlig træner og kostvejleder, hvilket jeg arbejder med både i Danmark og Frankrig. Jeg er personlig træner i flere ting, som det ses under sport.

Dag 1 Ben/biceps Dag 2 Bryst/mave Dag 3 Morgen/aften cardio Dag 4 Ben/triceps Dag 5 Ryg/mave Dag 6 Morgen/aften cardio

Jeg har haft en atlet med til DM 2010 i AF. Jeg er tilknyttet flere Fitness World centre, hvor jeg har forskellige hold og laver træningsprogrammer i både Haderslev og København – derudover kan man tage fat i mig, hvis man hellere vil finde ud af noget privat/online.

Mere specifikt inden Loaded Cup 2012 konkurrencen:

Typisk i off-season træner jeg på skift med en 2x2 split, eller et 4-splits træningsprogram, 1 dags pause, og forfra igen. Eller et 3-split, 1 dags pause og forfra igen. Jeg har mere frie tøjler når det er off-season.

LOADED CUP KOST Inden en konkurrence, f.eks. Loaded Cup 2012, var jeg på diæt fra 1. februar – og derfra hed det morgen cardio, hver evig eneste dag. Denne gang havde jeg sat mine ben som weakpoint, og derfor

47 BODYBOOSTER

Min kost er meget efter almindelig sund fornuft. Jeg sørger for at få mindst 2-3 gr. protein pr. kropskg. og ellers køber jeg f.eks. aldrig smør på trods af, at jeg elsker det og så holder jeg mig fra madvarer


med alt for meget fedt. Heldigvis elsker jeg at lave mad og er rimelig god til det, så jeg laver mad næsten hver dag. Op til en konkurrence er kosten meget mere struktureret, og jeg holder øje med formen fra uge til uge og sørger for at gå hverken for hurtigt eller for langsomt ned i vægt. Dette justerer man enten ved at justere på ens cardiotræning eller på kalorieindtaget.

KOSTTILSKUD Jeg anvender proteinpulver og vitaminer året rundt og krea-alkyl kreatin samt BCAA i perioder. Proteinpulver får jeg i en shake om dagen sammen med 2 stykker frugt, så proteinet bedre optages. Jeg foretrækker mad frem for at drikke mine kalorier – men det er meget nødvendigt med noget proteinpulver, især efter ens træningspas. På træningsfrie dage napper jeg en shake med et stykke frugt eller 2 og lidt nødder, som et mellemmåltid, hvis der går for længe imellem 2 måltider. Favorit proteinpulver: Dymatize Elite Whey til efter træning, og Dymatize Gourmet inden sengetid (Det er flere forskellige

typer af protein der optages over en længere periode). Den bedste jordbærsmag finder man ved Optimum Nutrition. Multivitaminer: Multivitaminer spiser jeg året rundt - 1 stk./dag, og under diæt får jeg både 1 multivitamin, 2 Cvitamin (60mg.) 2 gange dagligt. Favorit multivitamin er Omnimin, da den indeholder alle de mineraler og vitaminer kroppen har brug for og det er den mest kraftige, der er godkendt i DK. Krea-Alkyl: Krea-Alkyl er en form for kreatin der hverken kræver opstarts upload (dvs. 4*5 gr. som alm. kreatin) eller binder væske i kroppen – den bruger jeg ca. 2 til 3 gange om året i 2 mdr. ad gangen – det er mest effektivt at bruge det få gange om året. Favorit Krea-Alkyl: Jeg har ikke et favoritmærke, der køber jeg blot det billigste jeg kan finde (ca. 2500-3000 mg/dag). BCAA: BCAA tabs får jeg inden cardiotræning. Jeg tager 2 stk. før og 2 stk. efter, da det begrænser muskelmassetabet, har jeg erfaret. BODYBOOSTER

48


Favorit BCAA tabs: Dymatize BCAA tabletter og det er igen pga. prisen og størrelsen på pillerne. Alt andet vil jeg personligt mene er spild af penge, medmindre man har en masse penge man gerne vil bruge på kosttilskud og prøve sig frem.

TOPATLET

Den eneste ulempe ved at være atlet på højt plan er de sidste 2-3 uger inden en konkurrence, hvor ens nærmeste oplever at man er i PMS - som jeg kalder det – altså at man har humørsvingninger og en meget kort lunte, he he. Det er fedt at følge ens mål og forbedre sig. Det er en indre kamp der handler om disciplin, tro på en selv og vilje.

TIPS

Tag nu fat i en instruktør hvis du er i tvivl om noget, og lad være med at spare de få 100 kr. Det trods alt er, ved at træne forkert selv. Man sparer både tid og undgår i stor grad skader. Og HUSK stiller du samme spørgsmål til 5 instruktører, vil du få 5 forskellige, men rig-

49 BODYBOOSTER

tige svar. Spørgsmålet er, hvad der passer til dig og din krop! Vælg en instruktør og sæt din lid til vedkommende. Man må gerne være uenig med ens instruktør og påpege det, men følg nu anvisningerne alligevel. Desuden vil jeg til en hver tid anbefale proteinpulver efter vægtløftning sammen med 2 stk. frugt uanset, hvad ens formål med træning er! Sidst men ikke mindst vil jeg sige tak for BodyBoosters interesse omkring Bodybuilding og Fitness i Danmark, mig selv inkluderet. Skulle det ske, at der er en enkelt eller 2 der vil sponsorere mig, så vil jeg med glæde høre fra dem :) Mit mål er EM og Arnold Classic, hvilket jeg vil opnå inden jeg stiller mine ”poserings trusser”!

Peace and Out, Ali

Skrevet af Frederik Bahne


BODYBOOSTER

50


NANNA

Skrevet af Mads Kroon

”Min røv er toppen af poppen”

Nanna Isabella Sørensen kom til verden d. 14. juli 1991 med en drøm om at være en af de hotteste bikinimodeller i Danmark. Det må siges at være gået i opfyldelse. Til daglig læser Nanna på HF og arbejder på restaurant Spisestuen i Esbjerg. Her serverer hun bl.a. stegt flæsk i lange baner, hver torsdag, og sørger for at hendes gæster forlader restauranten med en god oplevelse. Derudover laver hun modelarbejde for forskellige onlineshops og har deltaget i flere musikvideoer.

NANNA FACTS • Mit favorit citat: Quitters never win and winners never quit! • Mit favorit cheat-meal: Uhh den er svær, jeg er virkelig en madglad pige :) Men en sikker vinder er altså alt med chokolade. F.eks. pandekager med masser af chokoladesovs!

51 BODYBOOSTER


BODYBOOSTER

52


OM NANNA Jeg har altid elsket at træne. Jeg startede, som så mange piger, med at gå til ridning. Dernæst fik jeg en stor passion for dans, street- og showdance, som jeg dansede på eliteplan. Når jeg dansede glemte jeg alt andet omkring mig og jeg fandt mit frirum i danseklubben. Der skete mange ting i mit liv, som gjorde at jeg stoppede min dans og jeg holdt faktisk en lang pause, hvor jeg overhovedet ikke fik trænet. For omkring 2 år siden fangede fitness min interesse. Jeg startede med cardio og bodypump, som stille og rolig gjorde mig nysgerrig på styrketræning. I begyndelsen turde jeg ikke give mig i krig med styrketræning, da jeg, som mange piger er, var bange for at komme til at ligne en Bodybuilder. En kammerat hjalp mig i gang og lærte mig, hvordan jeg skulle træne de forskellige muskler og jeg blev så bidt af det! Det var fantastisk at se hvordan min krop ændrede sig og at jeg hver dag kunne mærke, at jeg blev stærkere og bedre. Det var en kæmpe mo-

53 BODYBOOSTER

tivation at se, hvordan jeg kunne forme min egen krop. Det blev en konkurrence mod mig selv. Hver dag pressede jeg mig selv til det yderste og stræbede efter altid at være bedre, end jeg var dagen før. Det har givet mig så meget, ikke kun på det fysiske, men også på det psykiske plan. Gejsten som jeg har når jeg træner, bruger jeg også i min hverdag når jeg bliver udfordret eller møder modstand.


Nannas vej fra træningslokalet til scenen

Hvordan trænede du op mod konkurrencen?

Grunden til at jeg valgte at stille op i WBFF Danish Championship var faktisk lidt tilfældig. Jeg blev kontaktet af Youssef Badran, som havde set noget af mit modelarbejde og syntes at jeg kunne passe godt ind i WBFF. Han fortalte mig om mulighederne inden for WBFF og det fangede virkelig min interesse!

De 6 uger op til showet trænede jeg struktureret 5-6 gange om ugen. Her trænede jeg typisk således:

Derudover syntes jeg, at det kunne være fedt at være med i det første WBFF show nogensinde i Danmark. Jeg sprang ud i det selvom jeg kun havde 6 uger til at træne op til showet. Youssef hjalp mig med at sammensætte en diæt, hvor jeg kom ned på 11-1200 kcal om dagen - jeg havde et par kilo der skulle smides – og derudover hjalp han mig med at planlægge det perfekte træningsprogram, og så var det ellers bare at gå i krig.

Fredag: Skulder og triceps.

Vejen op til WBFF Danish Championship var hård, men jeg gav aldrig op. Lige meget hvor træt jeg var, og hvor mange der synes det var helt idiotisk at træne op til det, så lyttede jeg til mig selv og dem der troede på mig og jeg satte mig ALDRIG ned og gav op.

Mandag: Forlår, læg, mave Tirsdag: Bryst og biceps Onsdag: HIIT og mave Torsdag: Ryg og baglår

Derudover fulgte jeg som sagt en diæt, der lå på omkring 11-1200 kcal. dagligt. Dagen inden showet satte jeg mit kalorieindtag stille og roligt op og mit væskeindtag ned. Nu efter showet træner jeg stadig 5-6 gange om ugen og jeg går meget op i, hvad jeg spiser, men jeg er ikke fanatisk. Jeg har en tommelfingerregel jeg lever efter: Clean eating søndag-fredag og lørdag = Dirty eating! Efter min livsstil er der ikke on/off season, da det er en del af min livsstil altid at spise så sundt, som muligt og sørge for at min krop altid er på toppen og bliver dækket ind med de næringsstoffer, som jeg har brug for. BODYBOOSTER

54


Hvordan oplevede du WBFF showet?

Dine allerbedste sider?

Form og personlighedsmæssigt: Det var en kæmpe oplevelse at del- Min røv er toppen af poppen og tage i WBFF Danish Championship, mine ben er også gode. Derudover som jo var min første konkurrence arbejder jeg rigtig meget med min mave, som kommer til at blive rig- men absolut ikke sidste! tig skarp i fremtiden. Lige nu vil jeg koncentrere mig om mine eksamener og afslutte min Et kæmpe plus ved min personHF-uddannelse. Næste gang I med lighed er helt sikkert, at jeg altid sikkerhed kommer til at se mig bli- er positiv og tænker muligheder ver til WBFF i 2013 i DK, hvor jeg frem for begrænsninger og smiler kommer til at stå markant skarpe- lige meget, hvilke udfordringer jeg re end ved dette års WBFF. Hvis jeg bliver kastet ud i. har overskuddet til det, vil I måske også se mig til andre konkurrencer i 2012, men lige nu er skolen vig- Tips til andre diva piger tigst. Mit bedste tip til alle andre piger, der overvejer at stille op i en bikiniklasse: Lad være med at sammenligne dig selv med andre. Vær din egen og tro på dig selv og vær ikke bange for at give dig i krig med de tunge vægte.

Afslutning

55 BODYBOOSTER

Afslutningsvis skal vi lige påpege at Bodybooster om en måneds tid offentliggører en vildt læker video med Nanna i ægte diva/bikini stil. Glæd jer!


”Quitters never win and winners never quit!”

BODYBOOSTER

56


KOSTTILSKUD

Skrevet af Henrik Duer

Cand. scient. idræt og kemi www.fitness-institute.dk

HMB – VIRKER DET?

Kosttilskuddet HMB (hydroxy-beta-methylbutyrate) er et af de mere populære kosttilskud på markedet. Det store spørgsmål er selvfølgelig:

”Giver det større muskler?” 57 BODYBOOSTER


HMB er et naturligt forekommende stof HMB er et naturligt stof som kroppen selv producerer ud fra aminosyren leucin, en af proteinernes byggesten. En person på 70 kg. producerer ca. 0,2 – 0,4 g HMB pr. dag. HMB er interessant fordi det har såkaldte anti-catabolske effekter dvs. at det kan hæmme nedbrydningen af musklen (anabol er det modsatte af catabol). Endvidere ser det også ud til at HMB kan fremme proteinsyntesen og ikke kun bremse nedbrydningen. Dermed virker HMB teoretisk set som et dobbeltløbet haglgevær, når det kommer til opbygning af muskelmasse. Om en muskel vokser afhænger af om den får opbygget mere protein, end der bliver nedbrudt – den såkaldte ”muskelmassebalance”. Balancen er positiv, når musklen vokser og omvendt.

Nogle af undersøgelserne viser en fremgang i muskelmasse og andre ikke. I de undersøgelser, som har vist en fremgang, har resultatet været omkring +1 kg. muskelmasse og fremgang i styrke, efter 9-12 ugers styrketræning i kombination med 3 gr. HMB om dagen.

Tag 3 gr. HMB om dagen Hvis du vil afprøve HMB, er de nuværende anbefalinger 3 gr/dag. Hvis kroppen selv skulle producere 3 gr. HMB ud fra leucin i kosten ville det kræve 60 gr. leucin dagligt. Det vil næsten være praktisk umuligt og meget dyrt, hvorfor det giver mening med HMB som kosttilskud. Man kender ikke til langtidseffekterne ved konstant brug af HMB, så hvis du vælger at benytte HMB, vil jeg anbefale at du også kører perioder uden HMB, nøjagtig ligesom med kreatin.

Giver HMB større muskler? Ser man nærmere på de ca. 20 undersøgelser der pt. er lavet med HMB tilskud i forbindelse med styrketræning, er resultaterne desværre ikke entydige og ikke alle forsøg er specielt gennemtænkte.

Referencer: •

Journal of strength and conditioning research. Oct 2009

Journal of strength and conditionin research. March 2010

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19855308

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20093960

BODYBOOSTER

58


59 BODYBOOSTER


BODYBOOSTER

60


EVENTKALENDER DM i Fitness og Danmarks Danmarks stærkeste mand stærkeste viking Bodybuilding 11. august 2012 Ringsted

25. august 2012 Bakken

6.-7. oktober 2012 Ringsted

Arnold Classic Europe

EVL’s Praque Pro

NM i Fitness og Bodybuilding

12.-14. oktober 2012 Madrid

27. oktober 2012 Prag

20. oktober 2012 Herning

61 BODYBOOSTER


KOSTTILSKUD AF HØJ KVALITET Brændstof til din krop

Rent valleprotein! Højeste kvalitet! Rig på vigtige aminosyrer! 4 velsmagende varianter!

Whey protein 8O fra kr. 299,-

!

!! g a m s Ny

Appelsin/Passion

Besøg vores webshop på www.gymbutikken.dk og se mere om vores konkurrencedygtige priser på andre kvalitetsprodukter samt levering.

BODYBOOSTER

62


EVENT

Skrevet af Mikkel Mouridsen

EUROPEAN JUNIOR & SUB-JUNIOR POWERLIFTING CHAMPIONSHIPS

Powerlifting handler ikke specielt meget om teknik og at løfte mange kilo, men hovedsageligt om ren rå råstyrke i ét eneste clean stød. I Powerlifting konkurrerer man i 3 discipliner, squat, bænkpres og dødløft, hvor alt der tæller er et one rep max. Fra d. 5. til 9. juni blev der afholdt EM i Powerlifting for juniorer og sub-juniorer i Herning Kongrescenter og jeg var, som udsending fra Bodybooster, den eneste re-

63 BODYBOOSTER


præsentant for en medieportal, til stede på den sidste dag, hvor de tungeste herrer på -120 og +120 kg. skulle konkurrere. Det var uden tvivl testosteron og ren primathjerne, som slog til når atleterne trådte på scenen én efter én og uden tøven kastede sig over jern, som for de fleste mennesker ville betyde, at de skulle risikere deres helbred for at løfte. Med brøl og fastspændte lår på størrelse med deres egen talje, unracker de unge mænd med lethed mere end et kvart ton og fuldstændig fokuserede forbereder de sig på det pinefulde squat, som de ikke har tænkt sig at give op overfor uden kamp. Det var en skræmmende oplevelse at se atleterne skære tænder og se blodet løbe ud af næse og mund på enkelte, men samtidig fascinerende at se, hvad den menneskelige krop egentlig er i stand til, når man er under så stort et pres. Deltagerne får lussinger og tilråb backstage, træder ind på scenen og ser at den modbydelige vægtstang venter,

mens tilskuerne rejser sig op i sæderne, og jublende og afventende ser til mens den ultimative styrketest skal til at begynde. Rusland var ”on a rampage”, top tunet og kampklar og tog 4 førstepladser i henholdsvis -59, -74, -120 og +120 kg. Det største opgør kom i +120 kg. klassen mellem storfavoritten fra Norge, Niklas Zellin (21 år) og favoritten fra Rusland, Igor Filippov (23 år). Niklas kom suverænt fra start med en personlig rekord i squat på 380 kg., men Igor trumfede suverænt i bænkpres med 22,5 kg. mere på stangen end Niklas, og endte derfor som sejrsherre. Der blev desværre ikke nogen danske førstepladser. Ud af de 6 danskere som deltog, var det Jacob Beermann, der kom tættest på en sejr og tog en flot fjerdeplads i -74 kg. klassen. Overall løb Danmark af stablen som nr. 7 ud af de 17 deltagende nationer. Alle resultater og løft for alle 62 junioratleter over alle stævnets fem dage kan ses her: Resultater BODYBOOSTER

64


TESTOSTERON

Skrevet af Kristian Thygesen

Én Letrozolpille firedobler testosteronniveauet hos mænd

Foruden de kendte fysiske problemer, der følger med overvægt, har overvægtige mænd desuden større risiko for nedsat libido (seksualdrift) samt for at udvikle depression. Dette er følgevirkninger, som netop kan ses ved et lavt testosteronniveau. Endokrinologer ved Rijnstate Hospital i Holland har opdaget, at selv små doser af Letrozol tilsyneladende kan medvirke til, at overvægtige mænd kan opnå et normalt eller oven i købet højere testosteronniveau end normalvægtige mænd. En af grundene til at Letrozol virker så godt på organismen er, at stoffet nedbrydes relativt langsomt og derfor giver en langvarig effekt. Personen belemres således heller ikke med at skulle indtage flere piller om dagen. Forskerne gav tolv overvægtige mænd med lave testosteronværdier en ugentlig pille på 2,5 mg. Letrozol.

65 BODYBOOSTER

Figuren nedenfor viser hvilken effekt Letrozol har haft på de mandlige testpersoner. Det øgede testosteronniveau vedligeholdes i seks måneder, mens den reducerende virkning på østrogenniveauet begynder at falde efter seks uger.


Figuren nedenfor viser resultatet af seks ugers behandling med Letrozol, heriblandt dets effekt på frit testosteron og frit østrogen. Figuren undervurderer dog stoffets effekt på østrogen ved disse mænd eftersom, østrogenniveauet ved nogle af testpersonerne var så lavt, at det ikke kunne måles.

overvægtige mænd kunne indtage 1 mg. to gange ugentligt. Dette studie har muligvis interesse hos de atleter, der benytter sig af forskellige medikamenter for at forbedre deres præstation. Denne type medicin bliver ofte brugt efter endt cyklus af anabolske steroider for at normalisere den hormonale balance.

Forskerne mener, at bedre resultater kan opnås, hvis indtagelsen af de 2,5 mg. Letrozol blev spredt ud Reference: over flere dage i stedet for blot én Eur J Endocrinol. 2008 gang ugentligt. De foreslår f.eks. at May;158(5):741-7.

Bodybooster opfordrer ikke til brug af ulovlige medikamenter, denne artikel er udelukkende skrevet med underholdningsformål.

BODYBOOSTER

66


træning

Chock

your muscles?

De fleste mænd i de danske jernhuler er særdeles optagede af, hvordan man øger muskelmassen og det gerne hurtigst muligt. Emnet er også et af de mest debatterede, når man lytter med i fitnesscentrenes omklædningsrum eller når proteinshaken fortæres i saunaen. En af de mest benyttede metoder i jagten på større muskelmasse er ideen om jævnligt at skifte øvelser, så man reelt set chokerer sine muskler. Ifølge denne teori vil musklen reagere ved at vokse, fordi den hele tiden bliver udsat for ny stimuli. Teorien er nok mest kendt fra de mange kulørte muskelmagasiner, som kommer fra USA. The Weider Muscle Confusion Principle er den mest omtalte metode. Helt tilfældigt faldt jeg over en gammel artikel på Pubmed fra 1988, hvor forskere fra De-

67 BODYBOOSTER

Skrevet af Jan Moos Professionsbachelor i Human ernæring

and grow

partment of Physical Education på Universitetet i Hamilton i Canada analyserede om jævnlig udskiftning af øvelser ville føre til større muskelmasse. Deres resultater er noget anderledes end ovenstående tese. Forskerne fandt frem til, at muskler ikke kan chokeres eller forvirres til at vokse. Det er simpelthen fysiologisk umuligt. Forskerne sammenligner det med en elastik. Man kan ikke trække en elastik i forskellige retninger og vinkler for at forvirre eller chokere det. Det samme gælder for muskler. Muskler er passivt væv, som kun trækker sig sammen, når det får besked herpå. Muskler har ikke en selvstændig hjerne, som man kan forvirre. Ifølge forskerne er det en meget dårlig idé at skifte øvelser jævnligt. Deres


Photo by: Anders Balle

BODYBOOSTER

68


ANDERS PEDERSEN

69

PhotoBODYBOOSTER by: Anders Balle


begrundelse skal ses ud fra nedenstående figur, hvor man har set på, hvordan mennesker tilpasser sig nye øvelser ud fra parametre som neural adaption, styrkefremgang og udvikling i muskelmasse.

Vi bliver bedre til det vi øver os på. Sådan er det også med styrketræning. Denne læringsperiode varierer fra få uger til få måneder alt afhængig af øvelse og sværhedsgrad.

Læringskurve

Muskelmasse

Alle øvelser har en læringskurve, i fagsprog kaldet neurale adaptioner. I denne fase tilpasser musklen sig det den bliver udsat for. Ligesom når vi lærer at cykle. I starten er det svært, men jo mere vi øver jo bedre bliver vi.

Ser man på nedenstående figur fremgår det tydeligt, at muskelmassen øges minimalt indtil kroppen har tilpasset sig en ny øvelse. Muskelmassen øges kraftigt efter at kroppen har nået plateauet for neurale adaptioner.

BODYBOOSTER

70


Som det fremgår af figuren er kroppen mellem 8-20 uger om at tilpasse sig en ny øvelse. Er du en af dem, som skifter øvelse hver 4. eller 6. uge får din krop aldrig en chance for at tilvænne sig den enkelte øvelse. Dette bevirker at du ikke får det optimale ud af øvelsen, og dermed mister du også muligheden for at bygge tilstrækkelig muskelmasse. Når du endelig har tilpasset dit nervesystem til at træne f.eks. bænkpres, har du allerede skiftet øvelse og du kan begynde forfra, og sådan kan du blive ved med at køre i ring. Husk på at vi bliver gode til det, vi øver os på.

Forskerne anbefaler

Styrkefremgang

• Hvis du rammer et plateau er det tid til at re-analysere din træning og kost og ikke skifte øvelse for at ”chokere” diner muskler.

Den styrkefremgang du oplever i læringsperioden, skyldes ikke øget muskelmasse, men er hovedsageligt forbedringer i neurale adaptioner, samt at du langsomt udvikler en bedre teknik. Disse forandringer stopper lige så snart du skifter øvelse. Tænk blot på første gang du selv lå i bænkpressen. Du havde svært ved at styre stangen og bevægelsen. Men du oplevede stor styrkefremgang de første mange måneder. Det kaldes neurale adaptioner.

71 BODYBOOSTER

• Vælg 2-3 basisøvelser for hver kropsdel. Det kunne f.eks. være Squat, Dødløft og Rumænsk dødløft for ben. På den måde behøver du ikke holde dig til én øvelse. Disse 2-3 basisøvelser skal du holde dig til de næste mange år for at forløse dit muskelpotentiale. • Du kan skifte mellem singlejoint øvelser, som benspark, leg curl osv. De neurale adaptioner i single-joint øvelser er nemlig minimale.

Giv det en chance og kontakt mig gerne for at fortælle om dine erfaringer! Jan Moos Reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3057313?ordinal pos=6&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed


MoosMuscleTeam

When winning is not enough DU KAN KONTAKTE MOOS MUSCLE TEAM PÅ: B.DOCKNER@YAHOO.DK +45 28 51 35 91

BODYBOOSTER

72


Kommentarer KLIK PÅ VIDEO BILLEDERNE FOR AT SE VIDE OERNE

eps ic r T n o s n h o J k ic r t a P ai Greene! K h is n a D e h T r: e v ri Frede219 sk EAH BABY! Bodybooster: HELL Y

73 BODYBOOSTER


DK’s yngste ko nkurrende bb ’er træner ryg og biceps TheKimnorgaa rd skriver: Såda n der, fedt at se ved hvad han v en ung fyr der il, og er klar til at betale prisen det !!!! Work ha for at opnå rd, stay clean. Bodybooster: Vi giver dig re t Kim. Søren v Thumbs up for il nå langt. motiverende k ommentar!

med g in n ræ rt e ld u k S r Team Bodybooste tips og tricks den ikke

å krudt tøn p s a p m u b m u B r: 403krf skrive sprænger! det? Du er m o u d d e v d a v h , um Bodybooster: Bum b Så må vi se om . g in n æ tr n e l ti e in velkommen til at jo tønden sprænger. ;)

BODYBOOSTER

74


75 BODYBOOSTER


NÆSTE UDGAVE AF BODYBOOSTER MAGAZINE

DET VAR DET, VI HAVDE FOR DENNE GANG. HUSK AT SENDE LINKET TIL MAGASINET VIDERE, SÅ DU HJÆLPER MED AT SPREDE BUDSKABET OM BODYBOOSTER MAGAZINE.

SEND DETTE LINK VIDERE TIL DINE VENNER: WWW.BODYBOOSTER.DK/MAGAZINE.HTML NÆSTE UDGAVE AF BODYBOOSTER MAGAZINE UDKOMMER I OKTOBER 2012. HER ER ET LILLE SMUGKIG PÅ ET PAR AF EMNERNE:

DM I BODYBUILDING OG FITNESS

VI SER NÆRMERE PÅ NOGLE AF HØJDEPUNKTERNE.

DANMARKS STÆRKESTE MAND SE NOGLE AF DE SPIRENDE TALENTER I DANMARK.

MUSCLE NEWS

BYDER PÅ NYE OG SPÆNDENDE OPDAGELSER :)


MAKSIMER

AF DIN TRÆNING!

199,-

http://bodystore.dk/4/dk/varumarken/six-star-muscle

CALL US

LIKE US

70 26 26 62 Monday to friday 09-11

facebook.com/ Bodystore.dk


UTROLIG GOD BLANDING AF

OG L-GLUTAMIN!

169,-

http://bodystore.dk/4/dk/varumarken/six-star-muscle

CALL US

LIKE US

70 26 26 62 Monday to friday 09-11

facebook.com/ Bodystore.dk

Bodybooster Magazine juli 2012  

Denne udgave af Bodybooster Magazine indeholder reportage fra WBFF showet, masser af atletinterviews og meget mere.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you