Page 1

NO. 4 - AUGUST 2011

BODYBOOSTER magazine GUNS

KONKURRENCE

DM 2011

BODYBUILDING & FITNESS

- INTERVIEWS - TAnNing GUIDE - KONKURRENCE FORBEREDELSE

SHAUN TAVERNIER GUESTPOSER DM 2011

BODYBOOSTER

1


INDHOLD 03 21 25 33 41 43 47 51 55 59 65 69

DM 2011: ATLETPROFILER MUSCLE KITCHEN CENTERANMELDELSE: PERFORMANCE GYM KONKURRENCEFORBEREDELSE DEL 2 EVENTKALENDER PRODUKTANMELDELSE: MUTANT MASS ATLETINTERVIEW: SHAUN TAVERNIER TANNING GUIDE DM 2011 BOSSENS KLUMME TRÆNING: GUNS NATURAL: BULK OR NOT KOMMENTARER

UDGIVER

FOTO

WWW.BODYBOOSTER.DK

KLAUS RIIS

TEL: 60 90 41 71

ANDERS BALLE

INFO@BODYBOOSTER.DK

CAMILLA LENA JENSEN

KORREKTUR: MARIE CHRISTENSEN


BODYBUILDING, Athletic FITNESS, BODYFITNESS & CLASSIC BODYBUILDING

D. 8.-9. OKTOBER

HERNING KONGRESCENTER LÆS MERE PÅ WWW.DBFF.DK

SKRIBENTER

SKRIBENTER

ANDERS BALLE

JAN MOOS

KLAUS RIIS

Jon Dyeremose

STELLAN BOSSEN

HENNING KRISTENSEN CAMILLA LENA JENSEN


WWW.BETTERBODIES.SE

R E P U S E NY ! D U B L I T SAN Nutr. Superpakke

549,Vejl. pris: 1307,-

Superpakke fra SAN Nutrition! Indeholder BCAA Pro 5000, Pure CLA 1250 og 100% Pure Platinum Whey.

3 x Fat Burner, 120 caps

fairing_logo_ny.pdf

08-09-19

278,-

13.46.39

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Vejl. pris: 417,-

Yellow: PMS 109C Blue: PMS 286C

C0 M10 Y100 K0 C100 M65 Y0 K0

Den uforlignelige fedtforbrænder fra Victory med en mere aktiv formel, som hjælper dig med at opnå de resultater, som du ønsker! 3 x FightBurn, 120 kapsler

458,Vejl. pris: 837,-

FightBurn hjælper dig med at reducere din maksimale fedtprocent og fungerer ved, at der hentes energi fra dine fedtdepoter i stedet for dine muskler.

4 BODYBOOSTER


EAAnabol Xplode, 500 g

299,Vejl. pris: 449,-

EAAnabol Xplode med effekten af EAA, med ekstra BCAA og L-glutamin og L-alanin. Mutant Pro, 2 kg

299,Vejl. pris: 619,-

PVLs Mutant Pro er et proteintilskud med protein fra 10 forskellige kilder. Mutant Pro er også forstærket med Omega-3, CLA og MCT.

Ultra Mass, 4,5 kg

299,-

Hele 4,5 kg weightgainer til superpris!

Vejl. pris: 749,-

fragt Altid inkluderet over ved bestillinger 500 kr.

Husk du får altid en shaker eller vandflaske med i prisen! MIKA NYYSSÖLÄ, TEAM BODYSTORE

Med forbehold for trykfejl og udsolgte varer – tilbudet gælder i perioden 15/8 - 24/9 2011

BODYBOOSTER

5


LEDER G A B N E D N A M a E t par ord fr

ne i z a g a M r e t s o Bodybo

Så gik der endnu 2 måneder, og det er på tide, at magasinet skal ud igen. Siden sidste udgave, hvor jeg henvendte mig til personer, som kunne have interesse i at være en del af Bodybooster Teamet, har tre personer henvendt sig til mig. Andreas Tvergaard på 14 år skrev og fortalte om sin passion for træning, kost og bodybuilding. Jeg tænkte, selvfølgelig, at 14 år er en rimelig ung alder og spurgte derfor, hvad han kunne bidrage med til bladet. Det viser sig, at Andreas har sat sig rigtig meget ind i, hvad det hele handler om, så hvorfor ikke få ham med på teamet? Desuden tænkte jeg, at hvis det havde været mig, der havde så stor en interesse for bodybuilding, da jeg var i hans alder, så ville det være det største at være med til at lave et magasin om emnet. Derfor er Andreas Tvergaard nu officielt en del af Bodybooster Teamet, og du kan følge ham i forummet her. Frederik Bahne tilkendegav også sin interesse for Bodybooster, træning og kampsport. Han har en stor passion for kost og hjælper gerne andre, så fremover kan du følge ham i forummet,

1 BODYBOOSTER

ved at klikke her. Sidst, men ikke mindst, blev vi kontaktet af Jon-Alexander Dyeremose. Jon er sidste års first runner-up i Classic Bodybuilding -180. Jon har talent for sporten og har en fantastisk personlighed. Endvidere brænder han for sporten og vil gerne støtte op om Bodybooster. Jon kommer til at repræsentere Bodybooster i Holstebro og du kan desuden følge hans træning mod DM 2011 i forummet ved at klikke her. Jeg vil slutte af med at sige, at det er fedt med så mange nye ildsjæle i Bodybooster Teamet! All the best - Anders Balle


GUNS-KONKURRENCE

D N VI

2 X GAVEKORT

Bodyboosters konkurrence: Upload et hardcore gunsbillede af dine arme i Bodyboosters forum. 1. præmie: 500,- kr. gavekort til 2. præmie: 300,- kr. gavekort til

klik her for at deltage i konkurrencen Vinderne offentliggøres på www.bodybooster.dk d. 15. september 2011.

BODYBOOSTER

2


ATLETPROFILER

1 1 0 2 M D

1 1 0 2 r e b o t k o . 9 . D. 8

DM 2011 i Bodybuilding, Classic Bodybuilding, Bodyfitness og Athletic Fitness nærmer sig med hastige skridt. Eventen løber af staben d. 8.-9. oktober 2011 i Herning Kongrescenter. DBFF forventer, at der er mellem 100-150 atleter, der stiller op, hvilket vidner om, at der er meget stor opbakning til dette års DM. Som de fleste ved, er der i år kommet en ny bestyrelse i DBFF. Den nye bestyrelse arbejder hårdt på at skabe et fantastisk DM, hvor der vil være masser af præmier, shows og god stemning. DM ville ikke være noget uden alle

3 BODYBOOSTER

de fantastiske atleter, der stiller op og støtter op om DM. Derfor har Bodybooster fanget nogle af atleterne, og stillet dem et par spørgsmål, så jer derude bag skærmen kan få et lille indblik i, hvem disse hårdtarbejdende atleter er. Vi har både interviewet nogle af de atleter vi før har set på scenen, men også nogle af debutanterne. Bodybooster står klar til at dække DM 2011 med både video og billeder, og du kan løbende se en masse derfra, under selve afholdelsen af DM, på www.bodybooster.dk. GLÆD DIG:)


D N A M H S O O H I D H ME Mehdi blev vinder af -100 kg. klassen til Bodybuilding i 2010

Fakta om Mehdi:

Hjemby: Odense Træningscenter: OBBC Alder: 30 år gammel Træningserfaring: 6 år Træningsstil: Jeg træner 5 gange om ugen, men jeg skifter træningsprogram hver anden uge

Forberedelserne til DM:

Klasse: Bodybuilding -100 kg. Diæt: Jeg får 2.500 kcal. om dagen, under min diæt. Cheatmeals/spisedage: Jeg har et cheatmeal om lørdagen og jeg elsker det.

5 BODYBOOSTER

Konkurrencehistorie: Før jeg startede på bodybuilding, trænede og konkurrerede jeg i thai boksning og kick boksning. Her vandt jeg både VM, det Iranske Mesterskab og blev nummer 2 til Asian Championships. Derudover har jeg deltaget i følgende konkurrencer. • DM 2011 -90 kg. Bodybuilding: 7. plads. • DM 2010 -100 kg. Bodybuilding: 1. plads • Nordiske Mesterskaber 2010 -100 kg. Bodybuilding: 7. plads.

Målsætning ved DM: Mit mål er at forsvare min titel. Jeg vandt DM 2010 i -100 kg. Det betyder meget for mig at forsvare min titel.


6

BODYBOOSTER PHOTO BY: ANDERS BALLE


K Ø L S N CHRISTIA Christian Sløk stiller op som debutant i Classic Bodybuilding

Fakta om cHRISTIAN:

Hjemby: Nørresundby Træningscenter: Powergym, Aalborg Alder: 32 år gammel Træningserfaring: Jeg har trænet on/off siden jeg var 17 år. De sidste 8 år har dog været ret seriøse. Træningsstil: Min træning er bygget op omkring et 3-dages split. Jeg kører 8 uger med 10-12 reps i alle sæt. 9. uge er med 4-6 reps. Jeg træner altid fullrange bevægelser.

7 BODYBOOSTER

Forberedelserne til DM:

Klasse: Classic Bodybuildning +180 Diæt: Min diæt består egentlig af ret normal mad, tilpasset det antal kalorier, det kræver for at have det nødvendige energiunderskud under diæten. Jeg har 4 såkaldte ”lave” dage og 1 ”høj” dag, hvor jeg får ca. 600-800 kalorier ekstra. De ekstra kalorier er primært kulhydrater. Cheatmeals/spisedage: Jeg har kun den ene dag, hvor jeg får eks-


tra kalorier. Det er dog ikke en hel dag, hvor jeg kan tillade mig hvad jeg vil. Konkurrencehistorie: Jeg har stillet op 3 gange før, men alle 3 gange har været i fitnesskonkurrencer, hvor en 5.plads har været det hidtil bedste resultat.

Målsætning: Mit mål, med at stille op, er i bund og grund at få det ”kick”, man får, når scenetæppet går fra og de resultater, man har kæmpet så meget for, endelig bliver afsløret. Desuden synes jeg også, at det er sjovt at se, hvor meget man kan manipulere med sin krop.

8

BODYBOOSTER PHOTO BY: ANDERS BALLE


D R A A G S R O K E H T DOR

Dorthe Korsgaard blev vinder af Classic Bodybuilding 2010

Fakta om DORTHE:

Hjemby: Odense Træningscenter: OBBC og Fitness World Alder: 30 år gammel Træningserfaring: Jeg har trænet siden januar 2000. Træningsstil: Jeg prøver at variere min træning så meget, som muligt, men jeg har ingen fast træningsplan. Jeg træner en del efter dagsformen, men ellers kører jeg som regel et 4-splitsprogram. Jeg arbejder på at forbedre mine lår og lægmuskler, så dem prøver jeg at ramme to gange om ugen. Jeg er stor tilhænger af dropset, superset og sæt, hvor jeg varierer antallet af sekunder i gentagelserne. Hvis min fremgang stagnerer, finder jeg på noget nyt. Det vigtigste for mig er, at jeg altid sætter mig mentalt op til mit træningspas, og at jeg træner med en høj intensitet. Jeg tror på, at mange forskellige træningsprogrammer kan være effektive, men hvis du ikke giver dig 100 procent i din træning, så bliver det aldrig perfekt. Go hard, hver dag!

9 BODYBOOSTER

Forberedelserne til DM:

Klasse: Classic Bodybuiling Diæt: Min diæt er lige pt. strikket således sammen: (morgencardio 45 min. og 30 min. efter træning 3 gange om ugen) Måltid 1: • 50 gr. havregryn • 40 gr. whey Måltid 2: • 200 gr. kartofler/50 gr. ris • 200 gr. kylling/mager fisk + frit valg af grøntsager (der kommer muligvis begrænsning på senere) • 1 spiseske Udos Choice Måltid 3: • 50 gr. whey, 1 æble (efter træning) Måltid 4: • 200 gr. kartofler/50 gr. ris • 200 gr. kylling/mager fisk + grøntsager • 1 spiseske Udos Choice Måltid 5: • 200 gr. Kylling/mager fisk/steak + grøntsager Måltid 6: • 250 gr. skyr, 40 gr. whey, 70 gr. frossen frugt (isdessert)


Kosttilskud: Animal pack, size on precontest, super pump/NO explode, BCAA, flydende aminosyrer, glutamine. Cheatmeals/spisedage: Jeg har et cheatmeal hver lørdag aften, som jeg foretrækker at indtage på restaurant Flammen i Odense efterfulgt af enten is eller chips til en god film på storskærmen derhjemme.

Konkurrencehistorie: Jeg havde min debut sidste år i classic bodybuilding, hvor jeg vandt min klasse. Målsætning ved DM: Mit mål er at stå i en bedre form, end sidste år, og selvfølgelig blive nr. 1. Jeg vil rigtig gerne med til Nordisk Mesterskab, som jeg desværre måtte sige nej til at deltage i sidste år.

10

BODYBOOSTER PHOTO BY: ANDERS BALLE


N E S D U N JANNE K Janne fik en 2. plads i Bodyfitness ved DM i 2010, nu stiller hun op igen.

Fakta om JANNE:

Hjemby: Odense Træningscenter: OBBC og Fitness World Alder: 27 år gammel Træningserfaring: Jeg har trænet målrettet mod konkurrencer i 1½ år, men har dyrket fitness de sidste 4 år. Jeg har dog altid haft en aktiv hverdag med et mål i sigte. Andre store sportsinteresser har været karate, dans, ridning og løb Træningsstil: Jeg styrketræner 6 dage om ugen, hvor jeg træner 1 muskelgruppe ad gangen. Jeg træner efter Mind-Muscle-princippet og gør en ære i at lave hver enkelt øvelse korrekt. Jeg vil hellere bruge lavere vægte og gennemføre øvelsen fuldt ud, end at udføre øvelsen halvt. Mit fokusområde, op til DM, er ben, og jeg træner dem derfor 2 gange om ugen. Jeg kører min bentræning så tungt, som muligt, og med få gentagelser. I mit træningsprogram bruger jeg ofte håndvægte, frivægte og

11 BODYBOOSTER

gode basisøvelser. Herudover laver jeg cardio ca. 45 min. 7 dage om ugen, når jeg er på diæt, og 4-5 dage om ugen i off season.

Forberedelserne til DM:

Klasse: Bodyfitness Diæt: Min diæt op til DM 2010 blev udarbejdet af Troels Hansen. Diæten passede godt til mig dengang, så den bruger jeg nu igen. Min diæt er dagligt delt op i 7 små måltider. Mine proteinkilder er æggehvider, proteinpulver fra In2Zym og magert kød. Mine kulhydrater får jeg fra havregryn og riskiks og fedtstoffer får jeg fra olien Udos Chioce. Herudover spiser jeg en masse grøntsager - gerne bønner eller hvidkål Jeg holder mig til simple, hurtige og rene retter, så det bliver så nemt for mig, som muligt. Oftest spiser jeg kylling, grønne bønner med soya og Udos Choice. Cheatmeals/spisedage: Jeg har én spisedag om ugen frem til 14


dage før DM. For mig er det godt at have denne ene dag at se frem til, hvor jeg som regel tager ud og spiser med veninder, min kæreste eller min familie. Konkurrencehistorie: • Oslo Grand Prix 2011: 4. plads • Battle of Scandinavia 2011: 3. plads • NM 2010: 9. plads • DM 2010: 2. plads

Målsætning ved DM: I første omgang var det en personlig sejr og mål blot at stå på scenen. Eftersom jeg blev nr. 2 til DM sidste år, vil jeg selvfølgelig gerne vinde i år, og få en god placering til NM. Derforuden vil jeg gerne stille op til nogle grand prixer til foråret. Mit mål er også at få så meget erfaring, at jeg i fremtiden kan hjælpe andre, med at komme i god form.

12

BODYBOOSTER PHOTO BY: ANDERS BALLE


K R O B B JACO Jacob Bork stiller op som debutant ved Athletic fitness

Fakta om JACOB:

Hjemby: Vanløse i København Træningscenter: Anger Management og Dansk Fitness Alder: 21 år gammel Træningserfaring: Jeg har trænet siden jeg var 16 år. Jeg startede med et mål om at komme under 100 kg. Jeg ville ikke have en mave der hang ud over bukserne, såkaldte mandepatter eller i det hele taget være flov over at vise mig i bar overkrop. Nu hvor jeg tænker tilbage, ville jeg aldrig nogensinde have kunnet forestille mig, at jeg kunne få en six-pack, squatte 200 kg. eller være i stand til at overholde en kostplan så strikt, som jeg gør idag. Jeg træner hovedsageligt i Anger Management og Dansk Fitness Vanløse. Alligevel er jeg vild med at besøge andre centre rundt omkring i København. Jeg elsker at eksperimentere med min træning, så når jeg har muligheden bruger jeg gerne styrkeløftelementer såsom kæder, safetybar-squats mm. Sommetider er humøret til et bestemt center, og så tager jeg bare derovre.

13 BODYBOOSTER

Træningsstil: Mine træningspas er meget varierede. Nogle gange kan jeg finde på at køre helt op til 30 sæt i en rygøvelse, og andre gange bliver det kun til 10 sæt. Jeg sørger altid for at lytte til min krop. Én dag føler jeg måske for ME i squats, og så er det det, jeg gør. Andre dage handler det om at ”pumpe” musklerne, med fokus på isolation og reps. I sidste ende elsker jeg at løfte tungt med lave reps, så jeg ser intet galt i at lave 1-5 reps indimellem. Det vigtigste for mig er, at træningen er sjov, at jeg træner hårdt, spiser godt og sover meget. Så tror jeg ikke man kan gå helt galt i byen. Jeg har læst om, og været igennem utalige metoder, principper og rutiner, hvad angår træning. Derfor føler jeg, at jeg har et rimelig godt overblik over, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Dermed ikke sagt, at jeg ved det hele, for det gør jeg bestemt ikke, men jeg er altid nysgerrig omkring, hvordan andre folk træner, og om jeg kan lære noget nyt.


Forberedelserne til DM: ville behovet for cheatmeals dog

Klasse: Athletic fitness + 180. Diæt: Intet fancy. Min diæt indeholder et højt proteinindtag og derudover er den kulhydrat- og fedtjusteret efter min fedtprocent. Dagens højdepunkt i min diæt er morgenmaden, som består af havregrød blandet med æggehvider. Hvis jeg kunne, så spiste jeg grød med hvider hele dagen. Cheatmeals/spisedage: Jeg bruger hverken cheatmeals eller spisedage. Jeg fik brunch på min fødselsdag i maj måned. Selvom jeg har lyst til at snyde, så ved jeg i sidste ende godt, hvad der giver det bedste resultat. Uden min daglige ration havregrød,

sandsynligvis være større. Konkurrencehistorie: Jeg deltog ved Bornholmer Mesterskabet i badminton som 13-årig. Det er dog en lidt anden sport, så i forhold til fitness/ bodybuilding er jeg debutant. Målsætning ved DM: Siden jeg begyndte på at træne, har jeg drømt om at se, hvor godt jeg kan stå på en scene, hvor alt bare spiller. Den eneste forventning jeg har til mig selv er, at jeg i sidste ende ikke ville kunne gøre mere, for at stå bedre. Jeg vil være det bedste, jeg kan være på dagen. Jeg kan ikke kontrollere, hvordan de andre ser ud, men derimod kan jeg kontrollere, hvordan jeg selv ser ud. BODYBOOSTER

14


N E S S U N G A ELISABETH M Elisabeth Magnussen stiller op som debutant i Athletic fitness.

Fakta om ELISABETH:

Hjemby: Odense Træningscenter: Fitnessdk Alder: 22 år gammel Træningserfaring: Jeg har trænet i ca. 2 år, men begyndte at træne målrettet til fitnesskonkurrencer i januar 2011. Jeg har altid gået meget op i sport og jeg har spillet fodbold hele mit liv. Træningsstil: Min træner Kathrin Skovgaard Hardiman sender mig en træningsplan, som vi efterfølgende gennemgår sammen. Træningsprogrammet er et såkaldt split-program, hvor jeg træner 2 muskelgrupper pr. gang. Jeg styrketræner 5 dage om ugen og har cardiotræning 5 dage om ugen. Jeg kører med så tung vægt som muligt. Mandag: Ryg, biceps og roning Tirsdag: Skuldre og triceps + cardio Onsdag: Cardio Torsdag: Ben + cardio Fredag: Ryg, skuldre, roning + cardio Lørdag: Cardio Søndag: Triceps, bryst, mave

15 BODYBOOSTER

Forberedelserne til DM:

Klasse: Athletic fitness Diæt: Lige nu ser min diæt således ud: Morgenmad: Havregrød m. solsikkeolie Mellemmåltid 1: Proteinkage Frokost: Lyst kød/fisk + ris/kartofler + grøntsager Mellemmåltid 2: Proteindrik + nødder + 1. stk. frugt Aftensmad: Mørkt kød/fisk + Ris/ kartofler + grøntsager Mellemmåltid 3: Kvark m. frugtgrød uden sukker Cheatmeals/spisedage: Heldigvis har jeg cheatmeals. Om lørdagen bytter jeg et af mine måltider ud med noget lækkert. Konkurrencehistorie: Jeg har ingen erfaring med fitnesskonkurrencer. DM 2011 bliver første gang jeg stiller op, og forhåbentligt ikke sidste gang, da det virkelig er noget jeg brænder for. Målsætning ved DM: Mit mål med konkurrencen er at være i god form og få noget erfaring. Det at kunne


stille op til en fitnesskonkurrence har været min drøm, siden jeg var 10 år gammel. Alene det, at jeg er med til DM, er en del af mit mål. Derudover vil jeg selvfølgelig gerne have en god placering.

DEBUTANT ATHLETIC FITNESS

16

BODYBOOSTER PHOTO BY: ANDERS BALLE


E S O M E R E Y JON D Jon Dyeremose blev nr. 2 i -180 Classic Bodybuilding til DM i 2010.

Fakta om jon:

Hjemby: Det mørke Jylland. Holstebro, for at være mere præcis. Træningscenter: FLEX-fitness Alder: 24 år gammel Træningserfaring: Jeg træner i FLEX-fitness. Det er ikke fordi de har de store håndvægte, så man må til tider være lidt kreativ, men fordi det er utroligt familiært og jeg altid føler mig velkommen. Det er sådan et center, hvor alle kender alle, mere eller mindre. Jeg må efterhånden have trænet i lidt mere end 5 år nu. Træningsstil: Jeg synes selv, at min træningsstil er meget struktureret. Jeg bruger altid de 10 min., det tager for mig at komme op til centeret, på at planlægge dagens program, således at jeg kan gå til den, med det samme jeg er der. Jeg er ikke typen, der er til de der maraton lignende træningspas. Lige pt. træner jeg et 3-split, da jeg føler, at det fungerer bedst for mig. Jeg træner 3 dage on og 1 dag off, så

17 BODYBOOSTER

jeg aldrig træner den samme muskelgruppe to dage i træk. Jeg har tidligere leget lidt med fullbody og 5-split, hvor 5-splittet egentlig også var ganske okay. Jeg varierer en hel del mellem tunge og lette sæt, gentagelser osv. for at presse kroppen mest muligt.

Forberedelserne til DM:

Klasse: Classic Bodybuilding -180 Diæt: Min diæt er bygget op således, at jeg carb cycler en smule. Det betyder, at min diæt fordeles således på mine lavkaloriedage: 50 % protein, 30 % kulhydrat og 20 % fedt. På mine højkaloriedage er fordelingen af kalorier 40 % protein, 40 % kulhydrat og 20 % fedt. Det fungerer ganske godt for mig, selv om det ikke er så avanceret. Cheatmeals/spisedage: Jeg har én spisedag ca. hver 7. dag, for at give min krop et boost, så min forbrænding bliver skudt i gang igen. Jeg snyder dermed kroppen til at tro, at den nu ikke længere er på diæt.


Jeg har ikke kun cheatmeals, men hele spisedage. Da jeg i forvejen har så lavt et kalorieindtag i hverdagene, føler jeg godt, at jeg kan tillade mig det. Konkurrencehistorie: Jeg debuterede sidste år i klassen -180 CBB, hvor jeg blev nr. 2. Det var en ganske fornuftig start. Jeg har

ikke deltaget i yderligere konkurrencer, men jeg vil gerne senere hen deltage i forskellige Grandprix’s m.m. Målsætning ved DM: Målet i år er helt klart at komme i top 3 igen, selvom det dog er svært at sige om det sker, da jeg intet ved, om det felt jeg kommer op imod.

18

BODYBOOSTER PHOTO BY: ANDERS BALLE


Ø S L L A N A I T SEBAS Sebastian Allsø stiller op som debutant i Junior Bodybuilding

Fakta om SEBASTIAN:

Hjemby: Langeskov/Odense Træningscenter: Rawi Exercise Alder: 21 år gammel Træningserfaring: Jeg har trænet målrettet bodybuilding siden jeg var 15-16 år. Træningsstil: Hård og intensiv, jeg giver den altid max gas!

19 BODYBOOSTER

Forberedelserne til DM:

Klasse: Junior Bodybuilding Diæt: Min diæt er udviklet i samarbejde med Klaus Ladegaard. Den er bygget op over 6 måltider hvor jeg får den nødvendige sammensætning af kulhydrat og protein for at holde på muskelmassen. Som diæten skrider frem justeres


kalorieindtaget, så der hele tiden vil være et lineært vægttab. Cheatmeals/spisedage: Jeg har et cheatmeal om lørdagen. Det består typisk af sushi eller et besøg på Restaurant Flammen. BODYBOOSTER

20


MUSCLE KITCHEN

Camilla Lena Jensen Ny skribent i Bodybooster Magazine

Mit navn er Camilla Lena Jensen og jeg skal fremover lave opskifter til Bodybooster Magazine, der kan pifte den daglige kost og diæter op. Jeg vil vise, hvordan man nemt og enkelt kan lave sunde, proteinrige retter uden tilsat sukker eller hurtigt optagelige kulhydrater. Mine opskrifter er velegnede til professionelle sportsudøvere, men er også gavnlige for kvinder

med PCO, diabetespatienter og glutenallergikere. Jeg er uddannet fitnessinstruktør og caterer indenfor hotel og restauration. Lige nu er jeg i gang med at videreuddanne mig til personlig træner og kostkonsulent. I 2010 fik jeg en 1. plads ved DM i bodyfitness. Jeg håber, at jeg gennem mine retter kan inspirere jer til en sundere livsstil.

! e m m o k e b l e V

21 BODYBOOSTER


BODYBOOSTER

22


MUSCLE KITCHEN Stegt laks m. bønnepuré, hytteost & let dampet broccoli Denne ret er super let og hurtig at tilberede. Den er yderst velegnet til din diæt op mod DM, da der ikke er tilsat sukker og hurtigt optagelige kulhydrater. Retten tager max. 20 min. at lave. Ingredienser: • 100 gr. laks • 40 gr. kogte Pinto bønner • 50 gr. broccoli • 1 tsk. Buko light ost med hvidløg & krydderurter • 1 tsk. hytteost • Thai basilikum • Frisk rød chili

Fremgangmåde • • • • •

Udblød Pinto bønnerne i op til 24 timer. Kog dem derefter i 20-25 min. Skyl dem efter i koldt vand . Blend dem mens de er lune sammen med Buko light ost, thai basilikum og chili. Smag til med salt og peber.

23 BODYBOOSTER


Bodyboosters kostekspert

Camilla Lena Jensen

Camillalenajensen@gmail.com www.camillalenajensen.com Mobil: +45 27 20 29 17

remgangmåde • • • • •

Laksen skal steges på panden i ca. 3-4 min. på hver side, uden fedtstof. Tilsæt krydderier efter smag. Broccolien dampes i kogende vand i ca. 30-60 sek. Kan evt. spises rå. Anret retten på en tallerken med hytteost, thai basilikum og friskhakket chili. Tid anvendt: Max. 20 min. BODYBOOSTER

24


CENTERANMELDELSE

PHOTO BY: ANDERS BALLE

25 BODYBOOSTER


Historien Skaberne bag det nyåbnede Performance Gym i Svendborg, Dennis Rasmussen og hans kæreste Nivi Tobiassen, har begge en baggrund indenfor branchen. Da de følte sig malplacerede i deres daværende situation, valgte de at kaste deres energi i at skabe et nyt og mere mangfoldigt træningscenter i Svendborg. Den 1. april 2011 åbnede dørene til Performance Gym. Dennis og hans kæreste har den holdning, at den kommercielle fitnessindustri kun er til for at tjene penge, ikke for at tjene det formål, at få deres kunder i form. De vil gerne tilbage til dengang, hvor medlemmerne ikke var medlem af et fitnesscenter, blot for at kunne proklamere at de træner. Performance Gym’s mål er at eliminere den illusion, at 30 min. på en stepmaskine er vejen til et sundt liv. Performance Gym ønsker at udbrede nye, og mere effektive træningsmetoder, og de har lagt både hjerte og passion i at skabe et center, som kan imødekomme en ny og sundere livsstil.

Det hele begyndte for 2 år siden, hvor ideen om at skabe Perfomance Gym kom til verden. Aktualiseringen af centret har imidlertid indebåret både trials and errors, men bagmændene fortæller, at det er det, der skal til, for at starte et nyt koncept op. Dennis blev inspireret til at starte Performance Gym gennem hans ophold i USA. Det var personer som Martin Rooney og Joe DeFranco, der var med til at give Dennis blod på tanden.

Målsætningen Vores mål er, at få folk til at træne mere effektivt. Vores vision er at udbrede Performance konceptet til hele Danmark. Performance Gym vil ikke spare eller nøjes.

Udvalget af udstyr Performance Gym har valgt det bedste udstyr, til det enkelte formål. Det betyder, at de bruger Hammerstrenght og Life fitness træningsudstyr, Ivanko håndvægte, Gym80 genoptræningsudstyr og ER-equipments styrkeudstyr. Hver gang du bruger udstyret i Performance Gym, er det således udvalgt nøjagtigt til det givne forBODYBOOSTER

26


Stemningen i centret

Maskiner og vægte

Performance Gym er et sted, hvor du skal yde. Det er tydeligt, at det ikke er et af de centre, hvor man sludrer træningen væk. Dette gør stemningen helt unik, for når man mødes et sted, hvor alle har en fælles interesse for at træne, så bliver der trænet igennem. Dette forstærkes endvidere af, at alt, hvad der er i centeret, ligger op til, at der skal trænes. Bodybooster oplevede en stemning, der fik os til at føle os velkomne og en stemning, der gjorde, at vi fik lyst til at træne igennem. Performance Gym er desuden et uformelt sted. Det bevirker, at der skabes bedre relationer mellem medlemmer og personale, og det påvirker sammenholdet. Medlemmerne er en blanding af mange forskellige typer mennesker, med hver deres forskellige træningsmål. De varierer lige fra extreme bodybuildere til fitness, stærkmand, styrkeløft og endda også medlemmer fra et lidt ældre segment. Stemningen er præget af mangfoldighed og sammenhold.

Her kommer vi til den sjove del. Hos Performance Gym finder du ikke den traditionelle Technogym-maskinpark, men i stedet et fuldt funktionelt center med ALT, hvad en atlet har brug for. Bemærk, at jeg ikke kun nævner styrkeløftere eller bodybuildere. I performance Gym er alt at forefinde, så uanset, hvilken sportsgren du skal træne op til, så er Performance Gym stedet for dig. Performance Gym har endda udstyr til ældre medlemmer. De ældre bliver trænet i dagligdagsøvelser, ikke i irrelevante øvelser i fastlåste maskiner. Dertil har Performance Gym et særdeles enestående udvalg af alternativt udstyr, hvor man i mange tilfælde udnytter sin egen kropsvægt. Som tidligere nævnt har Performance Gym valgt Hammerstrenght og Lifefitness, som træningsudstyr. Performance Gym er faktisk det eneste center i Danmark, som er certificeret Hammerstrenght-center. Derudover er Performance Gym sikkert også de eneste, der har så stort et udvalg af træningsudstyr, der sikrer dig gode muligheder for en varieret og inspirerende træning. Lad os tage et kig på hvad du kan finde i Performance Gym:


• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Hammer Strength Life Fitness Woodway Ivanko Elite FTS ER Equipment Rogers Athletic Active Aid Saga Trim Gym80 Power Racks med platforme Glute Ham Raise (kan også bruges som back extension og reverse hypers) Kneeling Leg Curl Shoulder Press Wide Chest Jammer Linear Leg Press (Tyren) Unilateral Leg Press Unilateral leg extension Seated Calf Raise Abdominal D.Y. Row Curl bænk Flad bænk Justérbare bænke Kabel jungle med, justérbar Cross, Triceps Pull Down, Seated Row & Lat Pull Down Dual Adjustable Pulley, tilhørende vest og div. udstyr som f.eks. golfhåndtag til træning af sving Cross Trainer The Curve - løbebånd Håndvægtesæt fra 1-100 kg. Vægtløfterstænger Styrkeløfterstænger Farvede Olympiske Bumperplates Iron Steele Plates Safety Squat bar (Campered Spider bar) Spider bar Bench log (træstamme der kan bruges i rackene)

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Alm. log (træstamme) Trap Bar Div. Fat Bars Swiss bar Elite Stone Trainer Grip training set Slæder Prowler Core Blaster (til T-bar row og twist + mere) Bands Mini bands Kæder AB Straps Sandbags FX greb til kabel i Fat Bar style Torpedos til Farmerwalk IPF godkendt squat- og bænkstativ TRED SLED (som de eneste i Danmark) TRX Rip Trainer Vipr Foamroller Trigger point Vægt veste The Grid (mini foam roller) Dæk til flip og slag Forhammer Kettlebells både sports og RKC Balancepuder Træningsbolde Gymnastikringe Jungle Sport slynger med fly Kasser til boxjump Medicinbolde Travel stick (til selvmassage) Monster stick (til selvmassage) Kaiser cykler LeMond cykler Concept 2 romaskiner Schwinn Airdyne Cirkeltræning (til genoptræning og gigtpatienter) BODYBOOSTER

28


Omgivelser og renlighed

Pris og åbningstider

Performance Gym ligger i en renoveret lagerhal ved Svendborg havn. Der er højt til loftet og masser af plads. Stedet er stadig rimelig nyt, hvorved en ulempe er, at omklædningen ligger på 2. sal og træningen foregår i stuen, men dette vil blive ændret snarest. På trods af det, er Performance Gym et indbydende center, med lyse og rene faciliteter. Det er aldrig rod i centret, da alle medlemmer rydder op efter sig selv. Medlemmerne pålægges en bøde på 150,- kr., hvis de ikke rydder op efter sig. Dette er et koncept, der er med til at holde centeret pænt og ryddeligt.

Performance Gym tilbyder flere muligheder for medlemskab og stor fleksibilitet med åbningstiderne:

29 BODYBOOSTER

SILVER medlemskabet koster 350,kr. pr. mdr. Et såkaldt almindeligt medlemskab SILVER young/senior medlemskabet koster 250,- kr. pr. mdr. Medlemskab for studerende og pensionister. Et 10-turs klippekort koster 600,- kr. For ovenstående medlemskaber kan træningen foregå i tidsrummet man-fre fra kl. 06.00-22.00.

PHOTO PHOTOBY: BY:ANDERS ANDERSBALLE BALLE


30

BODYBOOSTER PHOTO BY: ANDERS BALLE


Er dette ikke nok, kan du som tillæg til et af ovenstående medlemskaber, købe et GOLD medlemskab. Dette koster 150,- kr. ekstra pr. mdr. og giver dig mulighed for at træne 24 timer i døgnet. Performance Gym’s 24 timers adgang giver absolut fleksibilitet, til dem der har behov for det. Hos Bodybooster glædes vi over sådanne muligheder!

Konklusion

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Performance Gym er det center, vi har set mest frem til at vurdere, indtil nu. Og man må

31 BODYBOOSTER

sige, at centeret lever op til forventningerne. Performance Gym er et sted, hvor ALLE er velkomne, ikke kun dem, der passer ind i normen i ”Velfærds Danmark”. Hvadenten du er stærkmand, styrkeløfter, badmintonspiller, ishockeyspiller, bodybuilder eller almindelig motionist, så er Performance Gym stedet, hvor du hører til. Man kan kun ærgre sig gul og grøn over, at der ikke er flere af den slags centre i Danmark, endnu. Det skal dog nævnes, at Performance Gym er ved at udvikle et franchise koncept, så der bliver mulighed for at åbne flere Performance Gyms i Danmark. Bor du ikke i Svendborg, så tag alligevel et smut forbi og oplev Performance Gym på egen hånd. Det er absolut anbefalelsesværdigt!

PHOTO BY: CROSSFIT AALBORG


VESTERBROGADE 196 | 1800 FREDERIKSBERG C | 7026 2789 | WWW.LOADED.DK

BODYBOOSTER

32


TRÆNING

Skrevet af Jan Moos Professionsbachelor i Human ernæring

Konkurrenceforberedelse Del 2 I sidste udgave havde jeg de videnskabelige briller på for at gøre op med nogle af de myter, der knytter sig til konkurrenceforberedelse. Det var metoder som udtømning, side injections og væske/saltindtag, der blevet vejet og fundet for tunge, i hvert

33 PHOTOBODYBOOSTER BY: KLAUS RIIS

fald, når de blev vurderet ud fra en fysiologisk virkelighed. Listen af myter er, i min optik, stadig lang. Med kun to måneder til DM er det relevant at se, med kritiske øjne, på endnu et par metoder, som ikke har en fysiologisk berettigelse.


Chokolade På selve konkurrencedagen ser jeg rigtig mange atleter, der fylder deres glykogendepoter op med kartofler, ris, samt riskager med tykke lag af syltetøj og honning. Det er bestemt vejen frem hvis atleten skal have energi til at præstere optimalt. Herudover ser jeg også en del atleter spise chokolade for at fylde glykogendepoterne. I forhold til vores fordøjelse ved man, at fedt nedsætter mavetømningshastigheden betragteligt. Mavetømningshastigheden referer til den fart, hvormed mad og drikkevarer forlader mavesækken. Madens struktur, sammensætning og konsistens påvirker mavetømningshastigheden. Fed eller fiberrig mad, og mad af tykkere konsistens (f.eks. syrnede mælkeprodukter kontra almindelig drikkemælk), ligger længere tid i mavesækken, før den lidt efter lidt lukkes ud i tarmen. Intentionen med indtag af chokolade er god, hvis man ønsker at benytte sukkerindholdet til at få hurtig energi, men chokolade har desuden et højt fedtindhold, og vil derfor nedsætte sukkerets vandringstid over i blodbanen. Af den grund vil der gå lang tid, før

vores muskler kan få glæde af det. Alene på det grundlag giver det ikke mening, at en atlet spiser Rittersport eller Marabou umiddelbart før han/hun skal på scenen. Atleten har først optaget sukkeret lang tid efter han/hun er gået ned fra scenen – ja selv efter dopingkontrollen er gået hjem. Et måltid må max indeholde 5 gram fedt, hvis man skal have en umiddelbar effekt af kulhydraterne. I øvrigt er mængden af mad, som bliver fortæret på selve konkurrencedagen, helt ude af proportioner. En person kan ca. optage 60 gram glukose (sukker) i timen. Det svarer til en halv pakke riskager med lidt syltetøj på. Det ville f.eks. være optimalt at spise en pakke riskager med syltetøj, hver anden time, eller 160 gram ris. Alternativt kan man spise lidt mindre ris og blande dem med ananasstykker, så glider det lidt nemmere ned.   Atleter kan desuden med fordel anvende energy gels, dog bør det kun være de varianter der er uden tilsat sukker. Som figuren på næste side demonstrerer, vil flydende kulhydrater hurtigt finde vej over i blodbanerne, fordi de allerede er delvis opløst, hvorimod faste fødevarer først begynder BODYBOOSTER

34


35 BODYBOOSTER

PHOTO BY: KLAUS RIIS


Energycycling diets

deres optagelse i blodbanen efter 20-30 min. Et skud med koncentreret sukker skyllet ned med en mundfuld vand er, i min optik, det perfekte pre-stage meal. Det er nemt, hurtigt, effektivt og fylder ikke meget i maven. Mængden af mad i maven har også betydning for velværet på scenen. Når vi spiser trækkes en del af vores blod fra vores ydre lemmer ind i de indre organer, hvor det hjælper til med at fordøje. De fleste har sikkert oplevet at spise et måltid for tæt på et træningspas. Træning på fuld mave er decideret ubehageligt. Atleterne gennemgår reelt et mindre træningspas, såkaldt pump up, inden de går på scenen. Derfor er det heller ikke hensigtsmæssigt at spise for meget mad, da man herved øger risikoen for at komme til at ligne en gravid søløve, når man træder ind på scenen.

Nogle atleter vælger en diæt, hvor de skifter mellem dage, hvor kalorieindtaget er højt og dage, hvor kalorieindtaget er lavt. Denne metode menes at kunne øge stofskiftet. Det vil jeg dog erklære mig stærkt uenig i. En række faktorer har indflydelse på vores stofskifte herunder køn, alder, genetik, træningstilstand, kropskomposition (fedtmasse vs. fedtfrimasse) samt vores aktivitetsniveau. Ideen med en konkurrencediæt er, at atleter i en længere periode befinder sig i en zone med energiunderskud. Når kroppen er i energiunderskud, vil vi tabe fedt, men også muskelmasse. Desværre er det endnu ikke lykkedes at opfinde en diæt, hvor der ikke mistes muskelmasse. Når vores kropsvægt mindskes vil det kræve mindre energi at flytte kroppen rundt. Energiforbruget vil derfor blive mindre og stofskiftet sænkes. Den modsatte effekt vil ske, hvis vi i en længere periode spiser meget og kommer i energioverskud. Kropsvægten øges og stofskiftet vil ligeledes følge med fordi vi pludselig skal til at flytte en større kropsvægt. BODYBOOSTER

36


Når atleter skifter mellem høj- og lavenergidage er det kun forbigående og ikke nok til at booste stofskiftet. Hele pointen med en diæt er netop, at man gennem en periode er i kalorieunderskud. Med udgangspunkt i ovenstående er det altså umuligt at booste sit stofskifte ved at skifte mellem henholdsvis høj- og lavkaloriedage. Selvom man nogle få dage kommer op i en zone med energioverskud – ja så skal man samlet over diætperioden være i energiunderskud for at tabe sig. Med det for øje er det simpelthen umuligt at booste sit stofskifte på den måde. Jeg vil endda gå så langt som at

37 BODYBOOSTER

kalde det noget ernæringsmæssigt nonsens. Dermed ikke sagt, at det er en umulig opgave at øge stofskiftet under en diæt, det kan bare ikke lade sig gøre ved at skifte mellem høj- og lavkaloriedage. Cardiotræning er derimod særdeles effektivt til at øge stofskiftet, især hvis der trænes med høj intensitet, mere herom en anden gang.

Spisedag Spisedagen hører lidt under ovenstående metode, fordi den også har fået et ry for at øge stofskiftet.

PHOTO BY: KLAUS RIIS


En såkaldt spisedag kan være nyttigt i bestræbelserne på at opnå det ”hakkede” look. Spisedagen kan dog på ingen måde øge stofskiftet, men den kan have en massiv psykologisk effekt. En spisedag skal, i min optik, kun anvendes af atleter der i forvejen starter diæten op i relativ god form. Som jeg plejer at sige, så skal de atleter, der er foran med at spise og bagud med at skide bare klemme røven sammen. De atleter kan ikke tillade sig en spisedag. Følgende eksempel demonstrerer dette: Vi sammenligner 2 atleter på 80 kg. med hver deres fedtprocent. Første atlet har en fedtprocent på 10,5 % og den anden atlet har en fedtprocent på 19,3%. Idet de vejer det samme, men har relativt forskellige fedtprocenter, kan vi regne ud, at de også har forskellige mængder fedtfri masse. Den første atlet har naturligvis den største fedtfri masse, og dermed et højere hvilestofskifte. Han kan med ”fordel” anvende spisedage. Omvendt er det for den anden atlet. En spisedag kan se således ud. Som eksempel bruger vi en atlet, som normalt får 3.000 kcal. pr. dag. På sin spisedag får han 3.000 kcal. ekstra, altså 6.000 kcal. i alt. Disse ekstra ka-

lorier vil ikke øge stofskiftet, tværtimod. I stedet indgår de ekstra kalorier i kalorieregnskabet for en hel uge. De 3000 kalorier svarer til, at atleten over en uge spiste 428 kalorier ekstra pr. dag (3.000 kcal/7 dage = 428 kcal). Således får atleten hvad der svarer til 3.428 kalorier dagligt, i hvert fald i den omtalte uge. Når det handler om at tabe sig er det simpel matematik, der er løsningen. Hvorfor vil atleter tabe sig alligevel? Det vil de primært af to årsager: Udover at gå ned i kalorier påbegynder atleter hårde cardiosessioner, som vil forbrænde yderligere kalorier og ad den vej vil de langsomt, men sikkert, nærme sig det hårde look. I øjeblikket hjælper jeg to atleter mod DM, som ikke kan tillade sig den luksus at tage en spisedag, alene af den grund, at de er for tykke. Jeg har fortalt dem, at den eneste løsning er at øge forbrændingen – som man siger: ”De fede må svede”. Den anden årsag til, at mange atleter taber sig, til trods for overdådige spisedage, er kemi. Brug af T3, clenbuterol, væksthormon og steroider er en væsentlig årsag til nedbrydningen af fedt og opbygning af muskler. En af de største årsager til myter i denne sport er brugen af kemi. Når man begynder at eksperimentere med kemi træder de normale fysiologiBODYBOOSTER

38


MoosMuscleTeam

When winning is not enough

PHOTO BY: KLAUS RIIS

ske processer ud af kraft, og dermed er fundamentet for myter lagt. Denne betragtning er væsentlig at forstå, når myten om en spisedag skal elimineres. Jeg siger ikke, at alle atleter benytter sig af kemiske metoder, men jeg er heller ikke blåøjet. Det er trods alt ikke raketvidenskab, at mange kan tillade sig selv en spisedag i den tunge ende af skalaen, når det indre kemiske bål får Tjernobyl reaktoren til at minde om et 9 volts batteri, der med nød og næppe har overlevet en våd Roskilde festival. Du kan kontakte Jan på: Mail: jm@healthgroup.dk Mobil: 27206348

39 BODYBOOSTER

Referencer Black, A. E., Coward, W. A., Cole, T. J. and Prentice, A. M. (1996). Human energy expenditure in affluent societies: an analysis of 574 doublylabelled water measurements. Eur. J. Clin. Nutr. 50, 72–92. Edholm, O. G., Fletcher, J. G., Widdowson, E. M. and McCance, R. A. (1955). The energy expenditure and food intake of individual men. Br. J. Nutr. 9, 286–300. A. M., Forslund, A. H., Westerterp, K. R., Andersson, A. B., Forslund, J. M. and Hambraeus, L. M. (1996). The influence of physical activity on BMR. Med. Sci. Sports Exerc. 28, 85–91.


BODYBOOSTER

40


EVENTKALENDER Øernes DK Jyske Mesterskaber Mesterskaber St. Viking i Bænkpres i Bænkpres 20. august 2011 Bjerringbro, Danmark

20. august 2011 Rødovre, Danmark

27. august 2011 Klampenborg, Danmark

Fighter Galla 22

Stavanger Open

Arnold Classic Europe

10. september 2011 Odense, Danmark

24. september 2011 Stavanger, Norge

6.-10. oktober 2011 Madrid, Spanien

Juliette BergDM Fitness og Nordiske Bodybuilding Mesterskaber mann Classic 8.-9. oktober 2011 Herning , Danmark

41 BODYBOOSTER

22. oktober 2011 Lund, Sverige

23. oktober 2011 Schiedam, Holland


BODYBOOSTER

42


43 BODYBOOSTER


PRODUKTANMELDELSE

T N A T MU S S A M

Skrevet af Klaus Riis

Weight gainere bruges ofte af folk, som har svært ved at tage på, såkaldte hardgainers eller ektomorfe kropstyper. MUTANT MASS kan bruges af alle, uanset kropstype og mål, til at opbygge ren muskelmasse. Dette kan lade sig gøre, fordi produktet indeholder den helt rigtig sammensætning af næringsstoffer, som kroppen har brug for, for at holde sig i en anabolsk, opbyggende, tilstand.

MUTANT MASS indeholder 52 gr. protein per servering. Proteinindholdet kommer fra gode prote-

inkilder, af høj biologisk optagelsesværdi som; Whey concentrater, isolater, sammen med micellar casein, mælke isolater og endda fra æggehvideprotein. Derudover indeholder MUTANT MASS en del kulhydrat, som hjælper dig med at få nok energi til din træning, samt overall at indtage flere kalorier per dag. Kulhydratindholdet stammer fra Waxy Maize, Maltodextrin, fruktose og dextrose. Disse former for kulhydrater bidrager til at holde glykogendepoterne i musklerne fulde og giver vedvarende energi til din træning. BODYBOOSTER

44


Med et indhold af 176 gr. kulhydrat per servering, er dette produkt ideelt at bruge, som post-workoutshake.

Indhold: Container Size: 2.2kg Serving Size: 4 scoops (260g) Servings Per Container: 8

MUTANT MASS har et lavt fedtindhold, som stammer fra sunde fedtkilder som; Solsikkeolie, MCT olie og CLA. Det hele er kombineret med Glutaminpeptider, som er enestående og meget effektive til at øge vækst og restitution.

Container Size: 6.8kg Serving Size: 4 scoops (260g) Servings Per Container: 26

En fornuftig sammensætning af gode ingredienser gør, at man kan tillade sig at kalde denne gainer, for en LEAN-MASS-GAINER, da sammensætningen rent faktisk kan gøre det muligt, for en person, at tage på i muskelmasse og samtidig bibeholde en lav fedtprocent, eller endda gå ned i fedtprocent. På grund af den fantastiske sammensætning og samtidig mange gode smagsvarianter, giver jeg dette produkt topkarakterer. Ved brug af MUTANT MASS vil du inden længe opnå MUTANT-lignende resultater.

45 BODYBOOSTER

Amount Per Serving: Total Calories: 1,060 Protein: 52g Total Carbohydrates: 176g -Sugars: 34g -Dietary Fiber: 8g Fat: 18g -Saturates: 10g -Trans Fat: 0.2g Cholesterol: 50mg Sodium: 320mg Potassium: 1,640mg


BODYBOOSTER

46


ATLETINTERVIEW

Shaun Joseph-Tavernier kommer til DM i Fitness og Bodybuilding

I forbindelse med, at Shaun Joseph-Tavernier kommer til Danmark og gĂŚsteposerer til DM i Fitness og Bodybuilding, har vi kontaktet Shaun for at fĂĽ lidt mere at vide om denne spirende stjerne.

47 BODYBOOSTER


Shaun Joseph-Tavernier begyndte sin bodybuilding karriere for 6 år siden. Han fortæller i et seminar, at han mere eller mindre blev ”provokeret” til at stille op, af en af de mere erfarne bodybuildere fra hans center, som proklamerede, at han ikke kunne klare en diæt. Sidenhen har Shaun vundet Toronto Pro og er nu kvalificeret til Mr. Olympia 202 klassen. Shaun fik sit procard efter at have placeret sig som nummer 3 til Arnold Classic i 2010 og efter kun 6 års træning kunne han kalde sig professionel bodybuilder. Efter en 5. plads til UK Grand Prix tog han til Toronto og slog fast, at han er en mand, man bør holde godt øje med i fremtiden. Vi spurgte Shaun, hvad han havde gjort anderledes mellem de 2 shows, som resulterede i en så markant forskel på fysik og placering. ”Jeg lagde mere vægt på det basale og vidste, at jeg måtte lægge vægt på mine stærke sider. Min stærke side er, at jeg er stor, fyldig og har store runde muskler. Jeg er måske ikke den mest rippede på scenen, men jeg er i rigtig god form. For at opnå den ønskede form, måtte jeg spise meget mere op mod Toronto Pro, end jeg gjorde op mod UK Grand Prix. Jeg vejede desuden 20 pund mere på Toronto sce-

nen, så hemmeligheden er, at jeg spiste mig til en sejr.” Fortæller Shaun Joseph-Tavernier Bodybooster vil som altid gerne have stjernernes gode råd, så vi spørger Joseph, om han har planer om, at gøre noget anderledes i sin diæt op mod Mr. Olympia?” ”Forhåbentligt kommer jeg med til Mr. Olympia. Jeg vil gøre alt for at komme med. Min plan med Mr. Olympia er at gøre det samme, som op mod Toronto, men at være i bedre form”. Fortsætter Shaun. Til Mr. Olympia vil Shaun være oppe imod atleter, som Kevin English, Eduardo Correra, David Henry og James Flex, så vi spørger ind til Shauns forventninger til Mr. Olympia og konkurrenterne. Om det fortæller han: ”Jeg ser ikke rigtig mine konkurrenter som udfordringen i denne konkurrence. Mit mål er at være med i top 10, hvilket jeg føler er et realistisk mål for mig, hvis jeg kommer i lige så god form, som til Toronto Pro. Næste gang jeg sætter mine fødder på Mr. Olympia scenen, vil mit mål være 1. pladsen, men indtil videre har jeg en masse BODYBOOSTER

48


forbedringer, som jeg vil fokusere på, inden jeg satser stort.” Efter kun at have trænet i 6 år, og konkurreret i 3 af dem, er Shauns ambitioner at være den bedste ambassadør, han kan være for sporten, og den bedste atlet på scenen. Shauns træningsfilosofi er: ”Train hard and train smart”. Så undgår du skader og opnår det bedste resultat. Han mener, at det er vigtigt at lytte til sin krop og lære, hvad der fungerer for den. ”Man kan se på, hvordan alle de professionelle træner og spiser, men i sidste ende, kan det kun bruges til inspiration, ikke som en opskrift.” Siger Shaun. Eftersom 202 lbs klassen bliver lavet om til 212, spurgte vi Shaun om han tror, at det vil blive en fordel for ham. ”Realistisk set er mit mål at komme til at veje 206 lbs på scenen. Hvis jeg øger min konkurrencevægt mere end det, tror jeg, at det vil spolere min symmetri og balance mellem de forskellige muskelgrupper.” Svarer han.

Inden vi slutter vores interview med Shaun af, får vi spurgt ham, hvad det er, der inspirerer og motiverer ham til at udøve denne hårde sport. ”Det er ønsket om at opnå noget, der driver mig. Min kærlighed til livet og det at gøre noget, der gør mig glad, er vigtigt for mig. Det er de primære faktorer, der motiverer og inspirerer mig.” Vi ønsker selvfølgelig Shaun en rigtig god tur til Mr. Olympia, og vi håber, at han får en rigtig god placering. Shaun fortæller i øvrigt, at han glæder sig meget til at komme til Danmark og gæsteposere til DM mesterskabet. Det bliver hans først besøg i Danmark, og han fortæller, at han ser meget frem til det. Hvis du vil se, hvordan Shaun tager sig ud ved Mr. Olympia, så kom til DM i Bodybuilding og Fitness d. 8. og 9. oktober 2011, i Herning Kongrescenter. Shaun vil både gæsteposere, skrive autografer og smalltalke ved hans stand. Vi glæder os meget til at møde Shaun, og ser frem til et fantastisk DM.

Train hard and train smart 49 BODYBOOSTER


BODYBOOSTER

50


GUIDE Skrevet af Jon Dyeremose

Tanning Guide

DM 2011 DM i bodybuilding 2011 nærmer sig med hastige skridt, og det er nu ved at være tid til at få styr på de sidste par småting, heriblandt, hvilket tanningprodukt du skal vælge i år. Som så mange andre, spekulerer du sikkert over, hvilket produkt du skal bruge i år, nu da Dreamtan ikke længere er en mulighed. Det handler nemlig om at få den sidste mørke glød og definition frem, så man bedst muligt kan vise mit hårde slid

51 BODYBOOSTER

og arbejde frem. Det kan da også være en hel videnskab, hvis man er debutant eller 2.-3. gangs konkurrerende, men fortvivl ej, her kommer en guide, som giver dig den mørke, flotte konkurrencefarve du stræber efter, hvis den følges korrekt. I denne guide har vi taget udgangspunkt i Jan Tana produkter, men andre produkter, såsom Protan og Show off tan, som er meget lig med Jan Tana, kan også bruges.


Trin 1 – Plej huden med fugtighedscreme 2 uger inden konkurrencen begynder du at bruge fugtighedscreme, efter hvert bad. Anvend en god fugtighedscreme for at nære og pleje

huden, så Jan Tana farven absorberes jævnt og ensartet. Du skal være ekstra gavmild med fugtighedscremen omkring dine knæ, albuer, fødder og hænder, da disse områder har en tendens til at absorbere mere farve end andre områder.

BODYBOOSTER

52


Trin 2 - Barbering/hårfjerning Fjern al kropsbehåring, enten med lady shaver eller voksbehandling, på den første mandag i konkurrenceugen. Hårfjerning med shaver kan dog anbefales, da voksbehandlinger kan irritere huden, samt øge risikoen for væskedannelse i underhuden. Omvendt kan hårfjerning med shaver kræve en sød kæreste eller lign. for at få det bedste resultat, så det er ligeså meget et spørgsmål om smag og behag. Benytter du sidste mulighed, skal det pointeres, at det kræver endnu en barbering om onsdagen. Ved hårfjerning med shaver er det vigtigt, at tage et langt, varmt bad, inden barberingen, da det åbner porrerne og dermed giver en tættere barbering.

Trin 3 - Exfoliering og neutralisering af huden Efter hårfjerningen bruges Jan Tana Skin Prep til at exfoliere og neutralisere huden. Brug ligeledes Jan Tana

53 BODYBOOSTER

scrub 3-4 gange før konkurrencen, for at fjerne døde hudceller og forny hudens tekstur. Hermed opnås et sundere og mere strålende udseende, samt bedre farveabsorbering. Husk også at skrubbe ryggen. Jan Tana Skin Prep benyttes umiddelbart før påføring af Jan Tana Ultra 1. Undgå at bruge deodorant eller lignende på din hud før og efter påførelsen af farven, da det kan forhøje hudens pH-værdi og ændre farven, så den bliver grønlig.

Trin 4 - Jan Tana ”Hi-Definition Color” eller ”Ultra 1 Color” Brug Smooth Jan Tana ”Hi-Definition Color” på dagen før konkurrencen, eller ”Ultra 1 Farve” på selve konkurrencedagen. Jan Tana foreslår, at man benytter begge produkter, men skulle økonomien presse lidt, er det tilstrækkeligt med ét af produkterne. Påfør produktet med Tanning Puff Applikator og følg konturen af hver enkelt muskel. På hænder, albuer, knæ og fødder påføres


kun et tyndt lag, og når du er færdig med resten af kroppen, kan du vurdere, om der skal mere farve på. Ultra 1 Color giver folk med meget lys hud, en mørk valnøddeagtig farve. Hvis du har meget mørk hud, giver farven en rig mahogni farve. Det er et super godt produkt til alle hudfarver, både lys og mørk. De fleste har brug for to-tre påføringer. Det første lag påføres fredag morgen og det næste fredag aften. Herefter vurderes farven, og hvis det er nødvendigt påføres tredje lag lørdag morgen.

Trin 5 - Jan Tana Hi-Definition Glaze Umiddelbart inden du skal på scenen bruges Jan Tana Hi-Definition Glaze. Gnid håndfladerne sammen for at varme produktet en anelse og glat det herefter udover hele kroppen. Vær opmærksom på at dette produkt bør bruges i små mængder, da den ikke absorberes af huden, som andre olier. Dog størkner den en anelse, når man kommer på scenens varme lys.

Følger du disse 5 trin opnår du den perfekte tan til DM 2011 OBS:Jan Tana, pro tan mv. kan købes hos: www.streetwear.dk BODYBOOSTER

54


BOSSENS KLUMME

Denne gang er jeg i god tid - jeg sidder her på kontoret med svedig røv i 23 grader, og skal finde noget at skrive om. Det første emne jeg har på hjertet, har ligget og trykket mig længe :) Sidder du, som atlet derude, og læser med, så er denne her sviner måske til dig, eller én af dine venner. Jeg får, uden pis, dagligt op til flere mails og forespørgsler fra atleter, der ønsker at få mig som sponsor. Og ja, LOADED kan sagtens kaste noget efter dig, men min første tanke er altid: ’hvad får

55 BODYBOOSTER

jeg ud af det?’ Det første jeg gør, er at tjekke om jeg kender vedkommende. Måske er vi allerede ”venner” på Facebook. Det er jo nok ikke fordi jeg tror, at du kommer og hjælper mig, under min næste flytning, men vi er trods alt venner på fjæsen. Så jeg tjekker vedkommende ud på lorte Facebook, og der kommer der så en statusopdatering fra din side. ”Hvor kan jeg få dymatize elite?” Bum, 17 fælles venner skriver, at det kan købes hos et eller andet lorte firma i England, hvor alt bare er billigere. Hmm, Gud hjælpe mig om du så ikke svarer: ”super, så kan vi lave en fælles bestilling!” Der knækker filmen altså for Bossen. Av, av, av, hvad sker der i hovedet på jer når i vil have et dansk firmas hjælp som sponsor? I gider jo ikke engang ligge jeres surt tjente kr. hos et firma, som ligger i Danmark! I don’t get it. Lad mig sige, som det første, at jeg ikke er SÅ naiv. Det er klart, at man skal spare, hvor man kan, og at det ikke kan lade sig gøre at alle handler hos LOADED.


Men så kunne man sgu da handle hos Bodyoutlet, Bodyman, eller JV i Randers. Who knows? Bare 1 af firmaerne, som støtter op omkring den danske velfærd, og ikke mindst, den danske samfundsøkonomi, ved at betale dansk moms, chokoladeafgift, løn, husleje, ATP, skat, og hvad fanden ellers jeg bliver påkrævet hver dag. Men nej, vi sender hellere vores penge til latterlige England, hvor det alligevel bare regner konstant, for det er da helt klart de firmaer, der vil støtte en atlet, og som står på DM 2011 plakaten som sponsorer, og som man kan henvende sig til, hvis man søger en sponsor. Fat det nu! Den dag vi, som firmaer i Danmark, ikke kan få lortet til at løbe rundt, så lukker vi. Og så kan atleterne, IGEN, stå med en skaldet T-shirt i hånden, som præmie til DM. Og så kan man spørge sig selv, hvad der gik galt? DM og DBFF er uden os, som sponsorer IKKE et DM. For mig, LOADED og de 10 andre logoer jeg har plakaten, løber DM op i mere end 80.000 kr. netto. 80.000 kr., som jeg donerer til DM, så du og de 100 andre atleter kan få mere end en sølle T-shirt i præmie. Så gør mig en tjeneste, før du nu sender en forespørgsel til mig, eller en af

de andre danske virksomheder i branchen. Stil dig selv et enkelt seriøst spørgsmål først: ”Hvad fanden kan jeg egentlig selv tilbyde som atlet? Når det er sagt, er LOADED i gang med at lave et nyt team. Ordet team lyder i mine øre bare mega fesent og lidt for brugt, så vi har i stedet døbt det LOADED ICONS. Hold øje med LOADED.dk eller facebook og se, hvem der slap igennem nåleøjet til en sponsorplads hos os :) Det er klart, at du kommer til at se dem til DM og NM, hvis de ellers er gode nok. Det vigtigste er dog, at vi i vores team skal have det sjovt. Anyway, DM 2011 står for døren, og i år er det så første gang, at det ”nye DBFF” skal løfte opgaven. For mit eget vedkommende glæder jeg mig til at se dem gøre det. Husk dog på, at de 5 personer, som sidder i bestyrelsen nu, er grønskollinge så det batter, og ikke har arrangeret et DM før, ej heller modtaget de over 100 tilmeldinger, som vælter ind af Lines brevsprække de næste uger. Men de viser, at de har nosser nok til at løfte denne opgave, og tager jer DBFF atleter seriøst! Så husk BODYBOOSTER

56


det, når du sviner dem til. De gør det for dig, og de gør det ganske gratis og af egen fri vilje, uden at få så meget, som en bøjet 5 øre for det. Uden ”De fantastiske 5” var der intet DM i år. Har du ikke noget at lave til DM, eller sidder du alligevel bare og triller bussemænd, så mail for Guds skyld til Line i en fart, (line@ dbff.dk) og skriv, at du er klar til at hjælpe den weekend i Herning, hvor vi skal løfte endnu et DM. Jeg ved, at de leder efter frivillige til forefaldende arbejde, og desuden mangler en speaker. Bander du lidt mindre end jeg, ser godt ud, og kan håndtære en mikrofon, så er det måske dig de leder efter. Sammen og i flok løfter vi opgaven 100 gange bedre, end 5 mand gør alene. Glem farve, kulør, og politik den weekend, og lad os sammen have et fedt DM. Kl 17.00 søndag aften kan vi atter hade hinanden igen, som om intet var hændt, og sige alle andre, end lige os selv, er nogle idioter :) Hvad sker der ellers? Tjoo, om godt 8 uger, i skrivende stund, er der Mr. O. Jeg køber min rejse derover indenfor de næste 2 døgn, og er du en af dem som også vil med, eller har lyst til at tage derover, så mail mig endelig, hvis du

57 BODYBOOSTER

har spørgsmål til rejse, hotel, billet, eller hvad ved jeg. Jeg er ikke et større fjols, end at jeg gerne hjælper dig, så du får en uforglemmelig tur. Du kan fange mig på: stellan@loaded.dk I går talte jeg i øvrigt med Dennis Wolf. Han ligger dags dato på ca. 135 kg., eller 295 pund, som han siger. Om et par dage er der 2 mdr. tilbage til Mr. Olympia, og så skal den have en skalle. Han glæder sig og lyder væsentlig mere rolig og afbalanceret i år, end jeg ellers har hørt ham. Han kommer desuden til Danmark på en lille turné i efteråret efter Mr. O. og noget halløj i Indien. Som det sidste for denne gang, kan jeg desuden fortælle, at LOADED CUP vender tilbage i 2012. Jeg føler mig lidt, som hende den gamle sangerinde, Cher, når jeg siger det, da jeg jo havde sagt, at den var lagt i skuffen. Men nu der ikke sker andet, så snupper jeg gerne tjansen igen, og DBFF bakker op, og ja, jeg finder tegnedrengen frem, og så hopper vi ud i at give jer alle endnu en, forhåbentlig, fed oplevelse i foråret 2012. Så glæd jer! Ellers er der bare at sige: ”FUCK DET... Og go’ træning”. Stellan


LOADED MUSCLE

TEES TANKS SHORTS SWEATPANTS ONESIZE TEES

VESTERBROGADE 196 | 1800 FREDERIKSBERG C | 7026 2789 | WWW.LOADED.DK

BODYBOOSTER

58


Skrevet af Anders Balle

TRÆNING

REPS Personlig træner www.bodybooster.dk

GUNS Welcome to The Gunshow

59 BODYBOOSTER DION DRAGSGAARD

VINDER JUNIOR - 80 KG DM 2010


Biceps At få store arme er formentlig de flestes mål, når de begynder at træne. Armene er, mere eller mindre, dit brand ud ad til. Har du store arme, signalerer det, at du er super stærk og det virker ofte tiltrækkende over for det modsatte køn. I denne artikel vil jeg komme ind på, hvad du kan gøre for at provokere dine arme til at vokse sig større. Denne artikel er skrevet ud fra mine egne erfaringer, som understøttes af videnskab fra faglitteraturen. Jeg vil drage konklusioner, som nogle vil være uenige i, men jeg håber alligevel, at kunne inspirere mange af jer. Lad os først se nærmere på anatomien: Biceps Brachii er den latinske betegnelse for den to-hovede muskel på overarmen. I faglitteraturen omtales overarmsmusklen som M. Biceps Brachii, mens vi i daglig tale oftest kalder den biceps. Den ene sene, Caput longum, udspringer fra overkanten af Cavitas glenoidalis scapulae, hvorfra dens sene løber lateralt udover Caput humeri og ned i

den knoglefure, der findes mellem Tuberculum majus og Tuberculum minus humeri. Caput breve udspringer fra Coracoid process of scapula. De to sener forener sig til musklen, Biceps Brachii, på overarmen, Humerus, og fæster lige under albueleddet på underarmsknoglerne Radius og Ulna. Funktionen af bicepsmusklen er at bøje albuen og udadrotere underarmen, en såkaldt suppination. Det lange hoved fra bicepssenen har en seneskede, der kommunikerer med skulderleddet. Brachialis, som ligger under Biceps Brachii, udspringer fra den distale overflade af humerus og hæfter ved Tuberositas ulnae, forfladen af Processus coronoideus. Modsat Biceps Brachii udspringer den altså på humerus, og ikke skulderbladet. Den hæfter på Ulna og ikke Radius. Det er derfor, at du ved at rotere armen, kan ramme bicepsmusklerne fra forskellige vinkler. Afhængigt af, hvor du placerer din arm, skulderblad og håndflade, vil du lægge mere stress på de forskellige muskler. BODYBOOSTER

60


Mentalitet og store biceps ikke får den stimuleret tilstrækkeligt Jeg vil i denne artikel ikke komme særligt ind på den fysiologiske del omkring, hvordan muskler virker, men i stedet fokusere på, hvordan du kan bruge mentalitet, når du udfører øvelser. At vide, hvad der sker inde i musklen, vil ikke hjælpe på din præstation. Arnold Schwarzenegger beskriver det således: ”Man skal tænke på den muskel, man træner, og forestille sig at den er ved at eksplodere.” På baggrund af erfaring vil jeg dog sige, at det er umuligt at gøre, hvis du har kastet dig over nogle vægte, der er større end dem, du kører Dumbbell Press til bryst med. Mindmuscleprincippet er utrolig vigtigt, når du har med små muskler at gøre, som nemt bliver kompenseret for af større muskler. Det er vigtigt, at du har kontrol over den vægt du arbejder med. Det skal være biceps, der trækker vægten, og ikke det sving, du laver, eller skulderen for den sags skyld. Full range er også en vigtig faktor, at have styr på. De fleste får ikke presset bicepsen helt på toppen og ligeledes strækker de heller ikke bicepsen helt i bunden af øvelsen. I stedet opnår de et semistimulerende stress på biceps, som

61 BODYBOOSTER

til at vokse.

Feel the burn Bicepsmusklerne er ligesom lægmusklerne, de kræver en kombination af mange lette gentagelser og få tunge gentagelser, for at den bliver stimuleret. Har du nogensinde trænet biceps, så det har brændt så meget, at fik lyst til at tude? Næppe! Alligevel er det det, der skal til. Man skal derud, hvor det brænder, hvor hydrogen ionerne bider så hårdt, at du tror, at du har smurt armene ind i brændenælder.

Vinklen er vigtig Træner du altid siddende eller stående Bicep curls, vil du træne bicepsmusklerne med en, mere eller mindre, foroverbøjet overkrop, såkaldt kyfotisk stilling. Dermed ikke sagt, at du ligner Quasimodo, når du træner Biceps curl, men det vil være uundgåeligt, at have let fremtrukne skuldre, og det er heri fejlen ligger. Mens du læser dette, kan du prøve at spænde dine biceps, som du ville gøre det, hvis du lavede en Biceps curl. Prøv herefter at bevæge armen op i poserings-


BODYBOOSTER

62


JASPER WILLUMSEN 5. PLADS BODYBUILNG -90 KG. DM 2010

63 BODYBOOSTER


www.nanoxnutriceuticals.com

T

-Technology

T h e M o S T P oW e R F U l T e S To B o o S T e R AnDRoX Q12 contains: 600 mg of TeSToFen速

AVenA SATIVA, SPInAch leAF, ZMA, VITAMIn B6, VITAMIn B12, SAW PAlMeTTo eXTRAcT, neTTle RooT eXTRAcT, SIBeRIAn gInSeng, PIPeRIne

AnDRoX-Q12 guarantees:

Increased muscle mass and strength An intensified libido A serious clinical back up Increased Absorption of the Fenosides through living Lactobacilli

349,- kr.

www.nutriworld.dk BODYBOOSTER 64


position. Jeg vil vove at påstå, at du ikke kan presse dine biceps yderligere. Derfor er det vigtigt, at du varierer vinklen og bruger fantasien, når du træner Biceps curl.

Squezers At træne Biceps curls med en EZ stang med 5 kg. på hver side, ser ikke ud af meget. Her er det dog meget vigtigt, at du glemmer egoet for et øjeblik. I squezers handler det ikke om tunge vægte, men i stedet om langsomme, kontrollerede bevægelser. Kør langsomt op og langsomt ned. Det er på vigtigt, at du på toppen, når biceps er helt trukket sammen, klemmer dine biceps alt det, du kan, og herefter udfører den eksentriske bevægelse meget langsomt. Du vil opleve at du får pumpet en masse blod ud i biceps, hvorved du føler et ekstremt pres.

Dropsets De fleste ved, hvad klokken har slået, når dropsets kommer på tale. Dropsets er også kendt, som Stripsets, Trappen, Stigen og andet. Pointen med Dropsets er, at grille bicepsmusklerne. Metoden er simpel. Du udfører et sæt bicepsøvelser med en vægt, som

65 BODYBOOSTER

du kan tage 10-12 gentagelser med. Bicepsøvelsen kan med fordel være Preacher curls, så du undgår at svinge vægten op, når du er kørt træt. Herefter nedsætter, såkaldt dropper, du vægten med ca. 25 % mindre, end den første vægt. Du tager max. antal gentagelser med den nye vægt, og proceduren gentages endnu engang. Således ristes bicepsmusklerne fuldstændigt igennem.

Twisters Twisters er en øvelse, som fokuserer på at strække bicepsmusklerne. Tag fat om et par håndvægte, som du kan lave 12-15 gentagelser med. Udførelsen er meget lig en almindelig Bicep curl, men i bunden af øvelsen, når armene er udstrakte, roteres håndvægtene med og mod uret, inden du curler den op igen. Denne øvelse giver et regulært stræk i bicepsmusklerne og øger mobiliteten, så det ikke kommer til at se ud som om, dine arme hænger i en slynge, når du går . Dette var alt jeg havde om guns i denne omgang. Glæd dig til næste udgave af Bodybooster Magazine, hvor du kan læse part 2 af ”The Guns Show” - Guide til lede triceps!


n e s i r p i d e m To produkter ! n i e t o r p . g k 4 når du køber

439,Vejl. pris: 1343,-

Altid inkluderet fragt ved bestillinger over 500 kr.

Husk du får altid en shaker eller vandflaske med i prisen!

Med forbehold for trykfejl og udsolgte varer – tilbudet gælder i perioden 15/8 - 24/9 2011

BODYBOOSTER

66


NATURAL

Skrevet af Henning Kristensen

4 x fitness & verdensmester www.bestrong.dk

Bulk or not

BULK er efter min mening et forfærdeligt begreb, som i bund og grund er en undskyldning for at spise en masse mad, sund som usund, så længe der er kalorier i, så vægten stiger. Ud over, at BULK er en god undskyldning for at spise pizza og alt for meget mad, ligger der naturligvis en forventning om, at muskelmassen øges, som et resultat af kalorieoverskuddet. Overordnet set er det en rigtig god idé at være i kalorieoverskud, når man vil øge sin muskelmasse, specielt når vi taler naturlig hypertrohpy. Problemet med begrebet BULK er dog, at det ofte går fuldstændig over gevind, og fedtprocenten bliver helt unødvendig høj. Konsekvensen heraf er ikke bare, at det ser forfærdeligt ud, og at atleten kommer til at indgå i statistikker om fedmeepidemien

67 BODYBOOSTER

i den vestlige verden. Resultatet er også, at man tilegner sig en række helt nye fedtceller, som man vil være i besiddelse af resten af livet. Fedtceller forsvinder ikke igen, du kan tilegne dig flere, men de forsvinder ikke igen. Når du reducerer din fedtprocent, bliver de mindre, men det uhyggelige ved det er, at de gerne vil tilbage til den oprindelige størrelse, altså da de var størst. For det første gør strategien, med først at bulke og dernæst gå på diæt nogle måneder og til slut have en periode på 4 uger, hvor man er stolt af sin krop, efter min overbevisning ikke meget godt for selvværdet. Samtidig bliver resultatet for de fleste, at de skal kæmpe med overvægt og fedmerelaterede sygdomme resten af deres liv, og derfor er valg af den-


ne strategi måske værd at tage op til revurdering. Hvad gør man så, når man gerne vil have større muskler, og ikke vil benytte anabole steroider og lignende? Jeg har masser af eksempler på imponerende hypertrophy med moderat kalorieoverskud. Det nyeste eksempel er en mand, der har øget sin muskelmasse med over 6,4 kg. muskler, samtidig med, at han har tabt 33 kg. kropsfedt. Derudover er en af vores kvindelige BESTRONG atleter også et godt eksempel. Hun har på mindre end en måned øget sin muskelmasse med 2 kg. og reduceret sin fedtprocent med 2 %. Det er dog vigtigt at pointere, at

disse resultater ikke er kommet ved at skovle en masse mad indenbords og derefter sætte sig i sofaen og vente på, at musklerne vokser. Der skal en velafbalanceret kost til, med tilstrækkeligt protein. Igen er kernen at det skal være tilpasset den enkelte, ”jo mere, jo bedre” indgangsvinklen duer ikke her. Der skal essentielle fedtsyrer, fibre, vitaminer, mineraler og en tilpas mængde kulhydrater af den rigtige slags til at binde det hele sammen. Træningen skal tilrettelægges med fokus på restitution, så igen ikke ”jo mere, jo bedre”. Faktisk er en bedre indgangsvinkel, ”less is more”, men der skal der trænes HÅRDT og TUNGT.

BODYBOOSTER

68


BESTRONG Athletes 2011 Jeg er så stolt af, at der er syv atleter, der vil repræsentere BESTRONG til DM og dermed vise omverdenen, at man kan komme i ekstremt god form og opnå fantastiske resultater naturligt. Vi har fire debutanter og tre mere erfarne atleter med. En ting, der glæder mig rigtig meget er, at vi har fået mange nye piger med i teamet, og at to af dem stiller op til DM 2011. Det er Stina Strömberg på 25 år og Mie Paulsen på kun 19 år. Derudover har vi Christian Sløk, 32, Niklas Grundt Hansen, 23, Christian Vestskov Lehmann ,40, Jackie Lauge, 27 og Robin Schæffer, 44. På http://bestrong.dk/team/bestrong-team-profiler/bestrong-

atleter kan du finde hver enkelt BESTRONG Athlets profil, og læse mere om deres erfaring, resultater, baggrund m.v. Du har også mulighed for at skrive en hilsen til dem og ønske dem held og lykke. Dog skal i tænke på, at de på nuværende tidspunkt er forholdsvis pressede, og at de måske ikke har overskud til at svare på en masse spørgsmål. Du vil løbende kunne følge deres udvikling helt frem til DM. Deres vægt og fedtprocent bliver opdateret hver anden uge, så andre interesserede kan følge deres diæt og få et lille indblik i, hvor fantastisk denne transformation rent faktisk er. Du vil kunne følge dem helt frem til K-dag. BE STRONG – BE NATURAL Henning Kristensen

69 BODYBOOSTER


BODYBOOSTER

70


Kommentarer en mere underl ti m o n e ss a k v re b e Vi har valgt at lav på de komck a b d e fe r e iv g i v r o holdende sektion, hv lige fedt id lt a ke ik r e t e D r. oer få mentarer vores vide odtager nem n u k n a m is v h , p o at få lagt sin video at I giver l ti re rd fo p o e rn e g g vil gativ feedback, så je øtte og posist , e rn e o e id v i r e d de atleter, der optræ spunkt i g n a g d u i v r e g ta n o sekti tiv feedback! I denne l kende. ti g in n e m s re o v r e iv kommentarerne og g

KLIK PÅ VIDEO BILLEDERNE FOR AT SE VID EOERNE PÅ WWW.BOD YBOOSTER.DK 71 BODYBOOSTER


Seneste komm entar blev give t til Lars Risum og blev givet a ’s video f en bruger ved navn: Camillaw jensen1 Hun skrev: ”O rnlig syg LÆKK ER krop. Wow.” det kan vi kun Camilla, give dig helt re t i.

s Allsø’s vin ia st a b e S å p t re te n e Der blev også komm r, af en bruger ta n e m m ko t je re rd fo deo, med en lidt lin der kalder sig: Kongju ngt af hvad de i tu r fo LT A e g eg b er Han skrev: ”De løft hvor men e m , n lia ju g n o K y, a Ok virkeligheden kan...” fte det, de rent lø n a k ke ik e d is v h , get kan de så løfte oen? faktisk løfter på vide

BODYBOOSTER

72


en Oslo lm fi l ti m o k r kommenta e s s la k n e bruger ved u n n e a End fr m c 3 6 dyfitness -1 o B x ri P d n a r G en. navn: Superlem av de ekkin e e d re e v å m v: ”Det derre re k s men du n l, e e n v o u s r N e ” P .. t. t e s r er som eg ha v e e n e p p hat is seen ro k W : ig d leste r fo re r æ el. Og desv v e ig ll a tten til at e d re e s g o ig r k e ld o h r Vi andre fo . n e e s n u e b ’t can krop er flot. in in m fe g o s kulø sige, at en mus

Denne sidste kom mentar i denne om gang kommer fra en bruger der kalder sig: TheMth uesen og han kommenterede på Birger Hejlsborgs video. Han skrev: ”Fed form må man sig e!! Hvad siger fedt%? :)” Hertil må det siges, at Birger er i rigtig god form. Da vi filmed e ham sidste år, e r jeg sikker på hans fedtprocent var meget nær de 2-3 %. Han var i hvert fald super c ut, som man kan se på videoen.

73 BODYBOOSTER


BODYBOOSTER

74

WWW.LOADED.DK | WWW.STREETWEAR.DK


75 BODYBOOSTER

TILBUDDET ER INKL. INDMELDELSE OG ER GÆLDER FREM TIL OG MED DEN 31.08.2011


Næste udgave af Bodybooster Magazine

Det var det, vi havde for denne gang. Husk at sende linket til magasinet videre, så du hjælper med at sprede budskabet om Bodybooster Magazine.

Send dette link videre til dine venner: www.bodybooster.dk/magazine.html Næste udgave af Bodybooster Magazine udkommer d. 15. oktober 2011. her er et lille smugkig på et par af emnerne:

DM I BODYBUILDING OG FITNESS 2011

Vi ser nærmere på nogle af højdepunkterne fra DM.

guns part 2 tips og tricks til udvikling af gigantiske triceps

MUSCLE NEWS

GLÆD DIG TIL EN NY SEKTION: MUSCLE NEWS


7. APRIL 2012

RINGSTED KONGRESCENTER WWW.LOADEDCUP.DK

CHECK REGULARLY FOR NEW INFO!


Over and out Indtil nĂŚste udgave af

Bodybooster Magazine August Udgave  

Så har Bodybooster igen udgivet et fedt online magasin. Denne gang er der stor fokus på DM 2011 i Bodybuilding og Fitness.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you