Page 1

GLIMT AV MENNESKET Hvordan er det å være menneske i Glimts krisetid? Vi tilbrakte et par dager på Aspmyra.

Nr 2 • årgang 8 • 22. januar 2009

Sidene 11 - 14


Hvordan er det å være menneske i Glimts krisetid? Vi tilbrakte et par dager på Aspmyra.

GRO BÆCK Markedskonsulent gro@bodo-nu.no Mob. 928 66 550

JØRN HJELBAK Markedskonsulent jorn@bodo-nu.no Mob. 934 72 190

JACK GRIMSTAD Markedskonsulent jack@bodo-nu.no Mob. 916 30 885

NADIA NORSKOTT Fotograf nadia@bodo-nu.no Mob. 959 25 862

RUNE NILSEN Skribent rune@nor-as.no Mob. 905 51 980

ODD LEIVSETH Grafisk designer odd@bodo-nu.no Mob. 482 34 649

KRIS KOMMEDAHL Grafisk designer kris@bodo-nu.no Mob. 908 28 892

www.bodonu.no Får du ikke Bodø Nu? Ring Nordnorsk Distribusjon tlf. 75 54 00 40 E-post: nordnorskdistribusjon@C2i.net

2

Nr 2 • årgang 8 • 22. januar 2009

TORILL JOHANSEN Markedskonsulent torill@bodo-nu.no Mob. 913 88 535

Sidene 11 - 14

Foto: MARTIN LOSVIK

GLIMT AV MENNESKET

GEIR ARE JENSEN Redaktør/Daglig leder geir@bodo-nu.no Mob. 975 23 895

UKENS COVER: Velkommen til Bodø...

kunsten å bli lurt Jeg har vært i besittelse av noen diller i min livshistorie, så heftige at de nær har kostet meg vett og forstand. I fem-seksårsalderen var det smurfene. I 1112-årsalderen var det The Kids. Min dille i 19-årsalderen skulle nær også kostet meg alle mine oppsparte midler. Jeg fikk dilla på kunst, og jeg handlet deretter, som en annen guggenheimer. Mine foreldre registrerte min blomstrende kunstinteresse med lettelse, da det finnes langt verre saker en tenåring kan brenne for. Eller brenne på. Veien var kort fra kurong til kriminalitet på åttitallet, og da er det tross alt en velsignelse at sønnen kommer drassende hjem med et 40 x 40 litografi, fremfor 4 gram av annet materiale. Men etter hvert som min kunstinteresse utmalte seg i sin hele bredde og høyde, tiltok engstelsen i min nærmeste omkrets. For - det er ikke normalt at en 19-åring handler kunst for 23 450 kroner i løpet av tre måneder. Det er ikke det. Men like lite som jeg er en helt normal 37åring i dag, like lite var jeg en helt normal 19-åring den gang. Men jeg håper at min naivitet er noe nedkuttet. (Mens sannheten vel er at naiviteten er konstant, den bare forflytter seg til nye områder.)

Det var på dette tidspunkt at Dagsrevyen skulle ha en ansiktsløfting. Siden dette var i en tid uten TV 2 og annen medial konkurranse, var denne Dagsrevyens extreme makeover et omtalt emne lang tid i forveien. Folk satt benket foran tv-skjermene, som det heter, for å se den nye vignetten, høre den nye jinglen, se det nye Dagsrevyen-studioet. Toppnyheten traff meg som en knyttneve midt i magen. ”DET STORE KUNSTBEDRAGET. SELGER VERDILØS KUNST TIL INTETANENDE NORDMENN.” Der hadde vi de. Hoffeverandøren av hele mitt kunstmagasin, Galleri Kunst-Invest. Avslørt. Spyttet på. Latterliggjort. Og min kunstinvestering i kjelleren sank i verdi, der og da, under verdien av kassa med settepotet ved siden av. Jeg og mitt selvbilde likeså. Jeg var lurt. Lurt etter alle kunstens regler. Og ikke en eneste kunstekspert i Israel hadde hørt om Zamy Steinowitz. Men det var ett Dagsrevyen ikke tok fra meg den dagen: Min interesse for kunst. Den fikk jeg fra fidus-formidlerne og masse-bedragerne i Galleri Kunst-Invest. En livsvarig interesse for kunst. Kanskje er den verdt kroner 23 450?

Saken var: Denne sommeren invaderte det omreisende loppesirkus av en kunstbutikk, Galleri KunstInvest, ethvert kjøpesenter, enhver handlegate i Norges land. Deres forretningsidé var enkel. De kjøpte inn stor kvanta fargesprakende, iøynefallende stykker kunst fra hele verden, og prakket dette på dekorasjonshungrige nordmenn gjennom suggererende auksjonsrunder. I den måpende mengde sto jeg i fremste rekke. Jeg bød og bød, jeg kjøpte og kjøpte. Auksjonarius: Se her da! Hvilken godbit! Den kjente israelske kunstner Zamy Steinowitz! Se den råskapen! Se den koloritten! Gjør et kupp – men bare her, bare nå!

Besøksadresse: Storgata 15 2. etg. Mediegården Postadresse: Bodø Nu, Postboks 403, 8001 Bodø

GEIR ARE JENSEN

REAKSJONER? Send til: geir@bodo-nu.no eller SMS til 975 23895.

Tlf.: 75 54 22 80 Mail: redaksjonen@bodo-nu.no kundeservice@bodo-nu.no

Utgiver: Nu Publishing AS Trykk: Adressa-Trykk AS Opplag: 21 000 Hjem til alle i Bodø kommune

Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund. Organet som har medlemmer fra presseorganisasjonene og fra almenheten, behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. Adresse: Rådhusgt. 17, postboks 46, Sentrum, 0101 Oslo. Telefon: 22 40 50 40. Faks: 22 40 50 55. E-post: pfu@presse.no


BEDRE reklame as

Når kun det beste er godt nok...

Vi har det komplette tilbudet av finansielle produkter og tjenester! Hos oss finner du følgende selskaper:

Nordlandsbanken. Totaltilbyder av bank- og forsikringstjenester til private og næringsliv. DnB NOR Finans. Billån til privatkunder og leasing/factoring til næringslivskunder. DnB NOR Eiendom. Eiendomsmegling av brukte boliger, nyprosjekter og næringseiendommer. DnB NOR Markets. Meglerbord med valuta/renter, aksjer/derivater, fond/plassering og råvarer.

Nordlandsbanken - et selskap i DnB NOR-konsernet

Vital. Livs- og pensjonsforsikringer. Personalforsikringer.

Velkommen innom Finanshuset i Bodø, eller ring oss på 08900.

Finanshuset i Bodø ble åpnet i 2003. Her er Nordlandsbanken og samarbeidende selskaper i DnB NOR-konsernet samlet på ett sted. Dette gjør at du som kunde får tilgang til en rekke finansielle tjenester og produkter fra samme hus.

3


Money, money, money...

S

Du kan mene hva du vil om Reiten og hans fallskjerm. Poenget er at denne avtalen har vært kjent en god stund. Den har stått i årsmeldingen til Hydro – hvor staten faktisk er en stor eier. Sånn sett er det jo en smule merkelig at politikerne ikke har reagert før. Som eiere har de et ansvar for å følge opp selskapet sitt – inklusive forhold de mener ikke er akseptable. Problemet er bare at den politiske kritikken blir ekstremt hul hvis du ser hvordan de folkevalgte har organisert sin egen hverdag på jobben. Ta bare dette med pensjon. Stortingsfolk kan tjene inntil 431.648 kroner uten at det fører til avkorting av pensjonen. En ordning som er langt, langt unna den de krav som stilles til andre lønnsmottakere. Åshild Ingdal fra Lensvik fikk 125 kroner for mye i lønn og måtte betale tilbake 8.874 kroner av pensjonen. Hvor er logikken? Rett før jul fikk stortingsrepresentantene et lønnshopp på 40.500 kroner. Dermed er årslønnen oppe i 694.500 kroner. Men i tillegg kommer frynsegoder som folk flest bare kan se langt etter. Stortingsfolk som bor utenfor Oslo får en fast diettgodtgjørelse på 60.000 kroner i året. Hvis våre folkevalgte tar drosje hjem fra jobben etter klokken 22.00, må de ikke betale skatt – slik andre arbeidstakere må – når arbeidsgiveren dekker regning-

en. Representantene har tre måneders sommerferie, og tar de seg ekstrajobb i ferien, så får de betalt både for ekstrajobben samtidig som de får lønn fra Stortinget. Mens vanlige arbeidstakere kun kan være sykemeldt med full lønn i ett år, så kan våre folkevalgte være det samme i fire år. Hvis en ordinær statsansatt dør, betales det ikke lønn ut over dødsmåneden. Familien til en stortingspolitiker får fire måneders lønn utbetalt hvis vedkommende avgår ved døden.

E

r dette urimelig gode betingelser? Nei! Det er det som er hele poenget. Dette er goder som er forhandlet frem. Det er opp til alle å satse på en karriere som politiker. Alle kan delta i kampen om disse jobbene. Jeg mener stortingspolitikerne fortjener hver eneste krone. MEN! Da må ikke de samme representantene kritisere næringslivsledere som får bedre betingelser enn sine ansatte. For det kan da ikke være kronebeløpet av avgjør om noe er umoralsk. Tall er alltid relative. For noen fremstår det helt uvirkelig at en folkevalgt skal kunne tjene inntil 431.648 kroner uten at det går ut over pensjonen. For andre kan det virke meningsløst at Reiten skal få 17 millioner kroner i etterlønn når han velger å gå av frivillig. Når Regjeringen og Stortinget har lagt opp til at man kan ha et system med ulike frynsegoder, så kan de ikke forlange at dette bare skal gjelde dem selv. Det eneste alternativet da ville være at samtlige arbeidstakere i Norge fikk den samme lønnen. At rørleggere, statsministere, konsernsjefer, journalister og hjelpepleiere alle hadde nøyaktig lik lønn, lik pensjon og de samme frynsegodene. Noe som selvfølgelig er helt umulig. Så hva blir da konklusjonen?

Det må være en menneskerett at folk får en lønn de kan leve av. At inntekten dekker hus, mat, klær og lignende. Men over et fornuftig minstenivå, må det være helt opp til fagforeninger og arbeidstakere å forhandle seg frem til så gunstige avtaler som mulig. Og hvis akkurat din arbeidskraft, kompetanse eller egenskaper er særlig ettertraktet, hvorfor skal du ikke tjene på det? En ekstra flink snekker bør alltid få bedre betalt enn en middelmådig snekker. Hva da med de yrkene som ikke er regulert av markedskreftene? Her har staten og kommunene et ansvar. Lærere, sykepleiere, barnehageansatte, polititjenestemenn etc. etc. bør sikres en lønn godt over snittet. Det vil føre til mange søkere, noe som igjen sørger for at vi kan ansette de best kvalifiserte. ette er kanskje utopi, men inntil videre den beste løsningen som finnes. Og i mellomtiden må våre politikere lære seg å holde kjeft. For å si det én gang til: En folkevalgt kan ikke kritisere andres frynsegoder når vedkommendes egne goder ligger langt over det hennes velgere får utbetalt.

D

rune nilsen

REAKSJONER? Send til: redaksjonen@bodo-nu.no eller SMS til 975 23895.

Bli med i Alle kan synge-koret! Nytt kurs med tema Musical & Opera starter tirsdag 10. februar kl 19.00 i Bodø Kulturhus, Lille sal. Kurset går over 10 tirsdagskvelder og avsluttes med stor konsert i Bodø Kulturhus fredag 24. april Kurset krever ingen tidligere erfaring som sanger. Instruktør: Mikael Rönnberg Akkompagnatør: Sveinar Aase

4

For påmelding og info se: www.allekansynge.no e-post: mickronn@mac.com eller ring 905 03 540

Alle Kan synge koret

5 år

DESIGN: BODØ NU

entrale politikere som Kristin Halvorsen (SV) og Jens Stoltenberg (Ap) mener avtroppende Hydrosjef Eivind Reiten ikke fortjener 17 millioner kroner i etterlønn. Det blir for mye. Samtidig synes de to at det er helt greit at toppolitikere får langt gunstigere lønnsog pensjonsavtaler enn vanlige arbeidsfolk. Hvor er logikken?

Ja, de peenga, ja de peenga, er til bekymring for fattig og for rik …


DESIGN: BODØ NU

Melodi Grand Prix

VORSPIEL

31. jan. 09

Meny 1

Meny 2

REINSDYRSCARPACCIO Servert med karamelliserte valnøtter og eple- & sellerisalat

BLÅSKJELL RAVIOLI Servert med grønne erter og blåskjellskum

GRILLET TØRRFISK FRA RØST Servert med grønn ertepure, posjert egg, aïolipoteter og baconsmør CRÉME BRÜLÉE Servert med friske bær og sorbet

PEPPERSTEKT FILET AV SVIN Sopp med spinat, minigulrøtter, jordskokkpure og karrismørsaus SJOKOLADEFONDANT med blodappelsin og vaniljeis

3-retters meny kr 395,- inkl aperitiff. Valgfri 2-retters meny kr 295,- inkl aperitiff Bestill bord på tlf. 75 52 52 50 eller på e-post: post@svendgaards.no

Planlegger du konfirmasjon, dåp, bryllup eller andre festligheter? Vi har lokalene og maten nesten uansett arrangement. Kontakt oss i dag for en hyggelig prat om hvordan vi sammen kan planlegge ditt arrangement.

Bodø Nu har gleden av å invitere deg til

LIVSSTILSMESSE NY DATO!

17. - 19. april 2009 i Bodø Spektrum Under mottoet ”DIN LIVSSTIL VELGER DU SELV”, ønsker vi alle mulige aktører innen livsstilsbransjen, velkommen som utstiller. Helsekost, trening, velvære, alternativ medisin, ulike behandlingsformer, mat og drikke, sport og fritid. Dette bli en av de fremste møteplasser innen livsstil og helse i 2009. For informasjon og påmelding, ta kontakt med: Jack Grimstad Tlf: 916 30 885 jack@bodo-nu.no

Daniel Bjarman-Simonsen Tlf: 992 29 008 daniel@bodo-nu.no

DEN STORE LIVSSTILSMESSEN Bodø Spektrum 17. - 19. april 2009

www.livetditt.no 5


TANDBERG ERGOCLASS 32 VURDERING 1 - 6 Bildekvalitet Lydkvalitet Funksjonalitet Brukervennlighet Kvalitetsinntrykk

★★★★★✩ ★★★★★★ ★★★★★✩ ★★★★★✩ ★★★★★✩

Samlet vurdeing

★★★★★✩

GARANTI

Ved feil de 2 første år byttes apparatet i et nytt. Fjernkontrollen byttes i ny i tv-apparatets levetid.

32”

9.499,-

37”

11.999,-

42”

13.999,-

DESIGN: BODØ NU

Perfekte bildedetaljer - fantastisk lyd! TANDBERG LCD TV Mange husker Tandberg for kvalitet og innovasjon, og vi lover at de oppfyller forventingene til fulle! Designet taler for seg selv og bildekvaliteten vil gi deg et bilde i verdensklasse. Men en god TV opplevelse er mye mer enn bare et godt bilde. Lyden er minst like viktig som bildekvaliteten. Med flytende elementer som ikke er skrudd fast i rammen vil du få en lydopplevelse av de sjeldne. Når du velger en Tandberg Display TV skal du forvente det beste av service, garanti og oppfølging. Bildekvaliteten rett opp av esken er helt klart noe av det beste vi har sett fra en LCD-tv. Lydkvaliteten er meget bra. Tandberg-skjermen har en overraskende kraftfull og ren lyd, med klar og tydelig stemmegjenngivelse. Du kan fint skru opp volumet på musikkanaler som MTV og The Voice uten at lyden blir forvrengt av resonansene man vanligvis forbinder med tv-lyd. Selv de beste tv-høyttalerne kan naturligvis ikke erstatte et separat lydanlegg, men det er ingen tvil om at

Design i ypperste klasse med skarpe rette linjer. Bilde- og lydkvalitet i verdensklasse! Selges kun hos Expert! Utsettelsesgebyr kr 275,-

Trygghetsforsikring • Returmottak • 4 mnd. betalingsutsettelse • 30 dagers returrett

75 50 09 90

3 eksempler fra vårt store

RYDDESALG

I BELYSNINGS AVDELINGEN !

OPP TIL

÷60%

Tandberg har gjort en usedvanlig god jobb med lyden.

SERVILLERE Gulvlampe Før 7000,-

Nå 3500,-

ANTIBES Lysekrone 15 x 10W

PAVAROTTI Taklampe i glass.

Før 4475,-

Før 5695,-

Nå 2200,-

Nå 2800,-

GJØR ET KUPP PÅ BELYSNING FRA KJENTE PRODUSENTER ELEKTRO HVITEVARER A/S

Utsettelsesgebyr kr 275,-

Trygghetsforsikring • Returmottak • 4 mnd. betalingsutsettelse • 30 dagers returrett

6

75 50 09 80

DESIGN: BODØ NU

ELEKTRO BRUNEVARER A/S


Luftfartskuppet Av NADIA NORSKOTT Siden han leverte inn sitt forslag, har han hver morgen sjekket mail og tankene har konstant kretset rundt avgjørelsen Luftfartstilsynet skulle ta. En mandag klokken 10.00 ramlet mailen inn, som fortalte at han hadde fått tilslaget. Investeringen de hadde gjort med å legge over en million kroner i bare prospektet, viste seg å være verdt det. - Det var en ut-av-kroppen-opplevelse. Jeg ble så veldig glad, jeg hadde hver dag ventet på signaler, og plutselig lå den der i mailboksen. Det var en fantastisk beskjed å få! Jeg har mye følelser for dette her, det er bare helt rått, gliser han og legger til at feiringen vil skje på familieferie i Thailand i mars. HOPPET OG SKALV. Samboeren, arkitekten, sekretæren og det beste som har skjedd ham heter Unni Furfjord. Hun forsto ikke helt hva som skjedde da Ole Kristian kom hoppende den morgenen. - Han skalv, forteller hun smilende. - Ja, jeg holdt på å ramle om, repliserer Ertsvik. Han kan ikke se at noen andre var i stand til å realisere prosjektet så hurtig. - Vi hadde tilrettelagt tomten med å rive, og vi er allerede kommet langt. Nå er vi klar til å bygge. Eller.. vi har jo allerede begynt, smiler han. SKANDALE AV KOMMUNEN. Han beskriver bygget som den nye portalen til byen og drømmer om å en dag stå i toppetasjen og se utover Landegode. - På Fauske klarer de å lage en fin havnepromenade, det gjør de til og med på Inndyr hvor de har 200 innbyggere, men i Bodø greier de det ikke, her skjer det ikke en eneste ting. Det er en skandale at kommunen ikke kan tilrettelegge for havnen, innbyggerne og turistene som kommer. Jeg kjenner jeg blir irritert bare av å tenke på det. Det hadde vært fint om kommunen tok initiativ til et samarbeid sammen med de private. Men dette signalbygget blir særegent og spesielt, og vil gjøre mye for byen vår. FAMILIEBEDRIFT. I 1941 ble Bodø Garderoberenseri startet av Ertsviks besteforeldre. Etter å ha vokst seg ut av lokalene, kjøpte familiebedriften seg inn i Salten Vask og Rens, og han sier selv det gikk slag i slag etter at han engasjerte seg for fullt i 1987. Han og søsknene kjøpte vaskerivirksomheter over hele landet, og i dag eier han totalt 12 selskaper. Innen tekstilservice omsetter han for over 200 millioner i året, og han regner med å omsette for enda 35 millioner i året med næringslokaler og vaskerieiendommer. Blant kunder som sverger til Ertsviks renseriimperium, finner vi SAS, Thon, Rica, Philips offshore og Hurtigruten Group.

7


Dyktige nøkkelpersoner er det viktigste for Ole Kristian. Her sammen med Unni Furfjord og Lars Brændvik, daglig leder for Salten vask og rens.

Som liten bodde han 20 meter fra renseriet, og det var hans naturlige lekeplass. Han var med på prosessen i ung alder og har alltid vært sikker på at det var denne veien han skulle gå. Til og med arbeidsuken i skolen tilbrakte han hos foreldrene. BO SELV. Han hadde i mange år hatt lyst til å jobbe innenfor eiendom, og i 1998 begynte han å kjøpe eiendommer. I 2001 kjøpte han tomten hvor Luftfartstilsynets bygg skal komme, og i 2006 kjøpte han Oriontomten. Til sammen gav han 11 millioner for de to tomtene. - Det er nok mitt beste kjøp ja, smiler han. - Da jeg vurderte tomten, tenkte jeg på Luftfartstilsynet. Det var ikke vedtatt at de skulle komme til byen, så vi jobbet med et prosjekt for å få bygge for Statens Vegvesen. Det gikk ikke, og ganske umiddelbart etterpå det fant vi ut at vi ville bygge leilighetene Sjøliv. Vi forhåndssolgte 40 %, men måtte ha 70 % for å kunne starte byggingen. Det gikk dessverre ikke, og det var litt trist siden vi hadde en stor drøm om å bo der selv sammen med våre fire barn. Men nå ser det jo ut som det var et klokt valg å satse på luftfart, smiler Ertsvik. Sammen med Morten Jakhelln bygger han NAV-bygget rett ved siden av, også der var det en nervepirrende prosess før valget ble klart. - Vi var fire som skulle bli vurdert, og så ble vi avskrevet. Det var mange runder og eksepsjonelt dårlig byggetid. Etter å ha blitt skrinlagt, glemte vi av nesten av hele prosjektet, og på en ferie i Thailand ringte de oss og fortalte at vi var blitt tatt med likevel, og så vant vi faktisk. - Det har vært mange kamper, herregud.. Den vanskeligste? Nei, det er så mye.. På tidlig 90-tallet hadde vi en prosess med Nordland Fylkeskommune, vi ønsket å bygge ut sykehusvaskeriet, og det var en lang kamp, men vi lyktes. Vi mistet også Forsvaret, vår største kunde, i 1995. Da var vi nede på 6 millioner i omsetning, men etter det gikk det oppover.

8

- Hva er det som gjør at deres forslag kommer så bra ut? - Høy fokus på estetikk, tenkning rundt og perfeksjonisme, skyter Unni inn. - Hvor andre tenker mest på økonomi, har Ole en særegen interesse for kvalitet. Han vil alltid levere noe skikkelig og ordentlig. Det passer meg fint, for dette er babyen min. Det er det viktigste prosjektet jeg har jobbet med i mine 16 år som arkitekt, og det føles fantastisk ut å jobbe sammen med Ole. LAIDBACK. Hovedpersonen selv snakker mye om å ha gode folk rundt seg, og skryter av nøkkelpersonene han har med seg. - En viktig egenskap er at når man ønsker seg noe, ikke kan gi seg. Ingenting kommer av at man bare peker på det, man må gi jernet. Jeg er laidback, og har aldri drømt om å gå med en administrerende direktørtittel på skjorten, jeg er ekstremt lite opptatt av posisjoner. Kvalitet er hva som gjelder, jeg ville hatt store problemer med å selge en båt som det var noe galt med, av samvittighetsårsaker, og det nytter ikke å bygge og tjene penger hvis jeg eller noen rundt meg blir syk. DRØMMEN OM HALSA. En gang i året reiser de med barna til Thailand, og det er eneste gangen han kobler ut fra jobben. - PC-en står der alltid så lett tilgjengelig, fra jeg våkner til jeg legger meg går det i ett, man tenker og tenker på hvordan man skal gå videre. Vi har ikke engang hatt juleferie, sier han. - Jeg og Unni snakket en gang om at vi ønsket å kunne gå hand i hand på et sted som kunne være drømmeplassen vår. Vi kjørte oss en tur, kom til Halsa, det pøsregnet og vi gikk hand i hand og kjente at dette var rett, så vi kjøpte en eiendom der på fem mål. Maldivene eller Halsa skal være vår rekreasjonsplass når vi blir 60 år, smiler han. - Eller når vi blir ferdige med Luftfartsbygget


t e g l sa

Vi fortsetter

DESIGN: BODØ NU

frisk og fortreffelig

Steinbitkarbonader har aldri smakt så godt...

Spottpriser! 98,198,298,En mengde merkevarer

÷50%

Oppskrift og presentasjon ved kjøkkensjef Svein Kristian Malin, Lyst på.

Det gode hav steinbitkarbonader med gulrot salat, tomat og brunet løk Til 4 personer INGREDIENSER: 4 stk godehav steinbitkarbonader 4 stk hamburgerbrød 2­4 stk revet gulrot 2 dl majones 3 stk løk Assortert salat etter ønske. Noen skiver tomat. Salt, pepper, sitron. FREMGANGSMÅTE: Riv gulrot og bland det med majones. Smakes til med noen dråper sitron, salt og pepper. Løken kuttes i skiver og stekes på middels sterk varme i litt olje til løken er brun og fin. Steik steinbitkarbonader i en panne til de er gyldne og gjennomvarme. Anrettes med burgerbrød, salat, gulrot salat, steinbitkarbonade, tomat og brunet løk.

Godehav føres hos Rema 1000. Telefon 75 52 57 25

9


Thank you for the music! D et var en gang for lenge, lenge siden – og samtidig er det noe som skjer akkurat nå, og noe av det har enda ikke skjedd. Det handler om en storebror som het Per. Han hadde to mindre brødre, men de er ikke så interessante i denne fortellingen. De 3 brødrene vokste opp på et lite småbruk ute ved havet. Faren drev fiske – i tillegg hadde de fjøs med ei ku og noen sauer til å livberge seg på. De var fattige, og foreldrene hadde ikke råd til å gi sønnene sine noen utdannelse. Storebror Per skilte seg litt ut fra de andre – han hadde liten interesse for fiske og gårdsdrift. Hans hjerte lå i musikken. Foreldrene oppdaget tidlig at han var usedvanlig musikalsk. De hadde ikke noe instrument, men han var ikke gamle karen da han smidde sin første seljefløyte og tryllet fram de nydeligste toner av den. Snart fant han ut at den rike væreieren hadde en fiolin. Den fikk han lov til å spille på så ofte han ville. Foreldrene måtte stadig mase på ham om at han måtte gjøre lekser og hjelpe til på gården, for det var bare musikk som stod i hodet på ham. En dag bestemte Per seg for noe. Det lå i kortene at han som odelsgutt skulle arve gården og føre slektstradisjonene videre. Men før de kom så langt, og uten å diskutere med foreldrene, tok han en dag kua med seg og gikk til væreieren. Tilbake kom han med fiolinen, og nå var den blitt hans egen. Foreldrene ble rasende, kan du skjønne, da de oppdaget dette. Faren bantes og svor og levnet ham lite ære. Mora slo over til tysk når hun ble sint, etter sin egen mor: ”Du bist doch ganz verrükt! So etwas kannst Du gar nicht machen!” Men Per stod på sitt og sa at en handel var en handel, og at han skulle livnære seg godt på fiolinen. Han begynte å spille på ungdomsfestene rundt om i bygdene, og folk strømmet til som aldri før. De danset helt til det ble morgen, og de ble som besatt av musikken til Per Spellmann. Etter

10

hvert begynte han å spille til begravelser og bryllup i kirka.. Presten kunne preke så godt han bare ville, men når Per tok opp fiolinen og begynte å spille, åpnet han opp både hjertedøra og tårekanalene. Når de gikk ut av kirka igjen, kjentes sorgen lettere, og gleden kjentes enda større.

te som betydde noe for ham – finanskrise og andre bekymringer var mindre viktige. Og musikken ga ham et internasjonalt språk til å uttrykke følelsene sine – både gleden over livet, sorgen over lillegutt som døde, fortvilelsen over klimatrusselen og sinnet over okkupasjonen i Gaza. Og èn ting var han helt sikker på – han ville aldri bytte bort fele for ku!

J

eg hadde en drøm ei natt. Jeg drømte at jeg banket på Himmelporten, og St. Peter kom tuslende og åpnet døra. Før jeg fikk presentert meg, ble jeg helt bergtatt av de vakre lydene som kom fra innsiden. Det var nydelig felespill, og jamen var det Per Spellmann som stod og spilte for Vårherre. Ved et stort orgel satt en eldre mann med stor parykk, og jeg dro kjensel på selveste Johan Sebastian Bach som spilte for noen engler (jeg kom på at han alltid signerte notene sine med bokstavene SDG - Soli Deo Gloria). Og oppe til høyre stod ABBA i knallhvite 70-tallsklær og sang med full trøkk: ”Thank you for the Music!”

Heime ble det Pål som overtok det lille småbruket, mens lillebror Espen dro til sjøs. Per fikk snart også tilbud om å reise ut i den store verden for å studere musikk, for det gikk gjetord om hans ferdigheter på fiolin. Han fikk stipend og reiste til Tyskland, men det ble ikke så fint som han trodde. Han hadde lært seg å spille selv, og gjorde det på sin egen måte – nå skulle han lære seg en annen måte å spille på, og da måtte han legge bort noe av seg selv. Så han sluttet på Musikkhøyskolen, og reiste i stedet rundt og holdt konserter i kirker og kulturhus. Når han bare kunne spille, da glemte han at han var blakk. Musikken var det enes-

Hvordan det gikk videre i drømmen…? Det vet jeg ikke, for jeg våknet før jeg rakk å snakke med St.Peter. Men jeg har fortsatt den vakre musikken i ørene og magen og hele kroppen!

UKENS KRONIKØR:

REAKSJONER? Send til: redaksjonen@bodo-nu.no eller SMS til 975 23895.

Odd J. Eidner


GUL TOMHET AV MARTIN LOSVIK

11


Aspmyra stadion er en slagmark. Den første sola svir i øynene og lufta river. Helt alene sitter jeg på en tribune, visualiserer spillet. En spikerpistol plaffer løs. Et jagerfly svirrer i luften, men ingen jubelbrøl. Det slår meg at Aspmyra ikke har en poet, ingen høy beskytter som skildrer og koketterer. Akkurat nå har den ingenting, bare tomme stoler. Jeg skulle gjerne vært full som Aspmyra stadion på en søndags ettermiddag, men det er altså ikke tilfellet. PRESSEKONFERANSE. Store deler av byens pressekorps er til stede rundt skranken i administrasjonen til Bodø/Glimt. Èn etter èn velter de inn. Det har blitt innkalt til pressekonferanse. Videokameraer, fotoapparater og kulepenner sjekkes og gjøres klar. De fleste i rommet har gnagd på samme åtslet i årevis og kjenner hverandre på mer enn fornavn. Vi ledes inn på et møterom og de forskjellige representantene sprer seg i rommet alt etter funksjon. I midten sitter de med skriveredskaper mens de med opptaksutstyr går ut i flankene. På andre siden av frontlinja sitter to menn med en alvorlig mine. Bak dem henger Bodø Glimt flagget. Vi tror mennene er styreleder Benn Eidissen og nestleder Frode Thomassen. Det viser seg å være feil, etter ei hard natt har Benn Eidissen bestemt seg for å ta sin hatt å gå. Frode Thomassen skal rykke frem til start og ta på seg jobben frem til styremøtet i mars. TV2 stiller alle de ekle spørsmålene. Vil dere selge Trond Olsen til spottpris? De andre noterer. Fotografene beveger seg i rommet, små vink og koder avgjør om banen er klar, man vil jo nødig ødelegge skuddet for en stakkar spilt ut på sidelinjen. Svarene kommer. Det er klart vi ikke selger han til spottpris. Vibrerende overlepper og glinsende øyne. Frode Thomassen vil ikke selge noen spillere for spottpris. RELEVANTE SPØRSMÅL. Benn Eidissen proklamerer at han vil snakke med pressen om Bodø/Glimt en siste gang; vi stiller oss i kø. Først ut er Salater og TV2 de står litt i hjørnet og snakker lavt. Etterpå er det Bjørn Lund og Tom Melby som skal i vinden, de velger å gå i ett annet rom. Hvor ble det av Avisa Nordland, spør NRK. - De gikk på et eget rom, alt er jo så hemmelig med dem, svarer Radio 3. Så forsvinner NRK. Jeg og AB24 sitter igjen, ubekvem stillhet, til slutt blir vi nødt til å hilse. Så kommer NRK inn igjen, han hadde også lyst til å skake hand. Knut Haarvik, egentlig vaktsjef men måtte trå til med videokamera i dag. Tom Melby kommer svingende inn rommet stadig ikledd dunjakke og en slik lue som bare ligger på toppen av hodet og ikke dekker ørene. Knut Haarvik tar den regla om at han egentlig var vaktsjef, men måtte ut i tjeneste. - Dæven, du er flermedial, det er det som betaler lønninga og gir bonus i dag! Sier Tom lakonisk. Så er det min tur å snakke med Benn Eidissen. Dagen i forveien har han sendt ut innkallelse til et styremøte hvor overskriften antydet en begjæring om oppbud. Ben Eidissen sier at journalister er stort sett gode på å stille relevante spørsmål. Du får det du sår, sier han. - I Bodø Glimt er vi åpen om alt med unntak av legejournalene til spillerne. Dette er folkets lag. Benn Eidissen etter ei hard natt.

12


13


PØLSER OG EGG. Folkets lag han forlater. Hvordan står det egentlig til med folkets lag? Folkets lag befinner seg i Thailand og på Aspmyra sitter restene av administrasjon igjen. - Ka i fan gjør du her, gå og sett deg i kantina så kommer han nok! Jeg står i enden av en korridor og får tilsnakk av en bitende finnmarking. Mannen jeg venter på er Tor-Ove Falch. Jeg går i kantina, lunter rundt og ser på relikvier. Porøse pressebilder, plakater og pokaler. Det merkelige med fotballen er at ett par slitne lærsko kan bli behandlet som kronjuveler bare de er innsatt med rette svetten. I sofaen sitter en gammel spiller, hvis navn forblir ukjent, men han er der. Studerer dagens nyheter og drikker kaffe. Det er ikke hans stil å uttale seg til media men han er sikker på at det blir å ordne seg igjen. Alt ordner seg slik det har gjort så mange ganger før. - På min tid hadde vi bingo og kakelotteri. Han blar over på neste side og tar en sup kaffe. Tor-Ove Falch er innom, nok engang skakes det hånd, han er undrende til hva vi skal skrive om, jeg sier det skal handle om å være menneske. - Det vet jeg fint lite om, jeg har ikke vært menneske på lenge!Sier Falch og prøver seg på ett skjevt smil og forsvinner. Skabelonen i sofakroken setter bena i kors og blar over engang til. Mens jeg venter er det lunsj. Folket samles, det konsumeres stekte pølser og egg, det går i lunsjprat og gapskratt. Gammelpopfestival, snus og generell pølseprat. Finnmarkingen stikker seg ut, jeg tar kaffekoppen og slår meg ned ved bordet. Hvem representerer du? Spør finnmarkingen som for et kvarters tid siden jaget meg ut av korridoren. Jeg svarer på tiltale og øyner muligheten til å få vedkommende identifisert. - Hvem er du? Spør jeg. - Er du ny i byen? Repliserer han og river i med maskinpistollatter. - Det er jeg som lærer opp den nye regnskapsmannen, sier han og fyrer av nok en salve. Så går det opp for meg hvilken rolle mannen har i maskineriet. Det føles som om jeg er statist i rorbua til Tore Skoglund. ENGASJEMENT. Etter en stund kommer Tor Ove Falch tilbake. Vi sitter i sofaen og jeg agerer sportsjournalist igjen. Han åpner med å berømme folkene som har spist lunsj, han anser dem som alfa og omega. - Prosesser som dette er negativt ladet mens de pågår men det blir bra. Ingen i Bodø/Glimt er bekvem med at Benn Eidissen går ut i media på denne måten. Men vi har et kjempeforhold til både han og Nordlandsbanken, det vil vi fortsette med. Han snakker engasjert om menneskene som gir optimisme. Ordene kommer lett. - Menneskene bak er idrettsfolk. Dette ligger i sjela, det å stå på og aldri gi opp. Dessuten er det ingen bedrifter i Bodø som har 5-6000 mennesker som heier på dem hver uke. Vi snakker lenge om engasjement, jeg samler krefter og kunnskap, det meste har jeg lært hos den pensjonerte spilleren som satt i sofaen. - Vi har prestert enormt sportslig med de midlene vi har til rådighet. Mange andre har kanskje større budsjett enn oss men de har ikke bedre resultater enn oss. Jeg synes at alle i Bodø burde synes at det er fantastisk. Han parerer og snakker om Bodø/Glimts fortreffelighet igjen. - Hadde Bodø Glimt vært en vanlig bedrift hadde vi nok gått under for lenge siden. Men hvordan er det da å være menneske i alt dette? - Det har ikke vært enkelt, man har jo familie og slikt. Selv når man er hjemme er man ikke til stede. Jeg har vært ansatt her i 15-16 år og de vet hvordan ting er. Det er ingen åtte til fire jobb, forteller Falch og blir alvorlig på en annen måte enn tidligere. - Nå gleder jeg meg til trening med småjentene. Det er terapi og avkobling for meg. Jeg har trenet fotballag siden jeg var 16 år. Tor-Ove ser på mobilen og jeg er tom. - Selv når det stormer som verst ville jeg ikke ha byttet ut jobben med noe som helst før dette var ordnet opp i, sier Tor-Ove Falch. Han strekker seg og ber om helg. Det er fredag og menneskene han har rost opp i skyene gjør i stand til ett godt loggført vinlotteri. Aspmyra Stadion har fremdeles ingen poet, kanskje er det ikke det som trengs. Nok engang er jeg alene på en slagmark. Ser sola skli ned over kunstgress og gule plaststoler. En flott dag for et kakelotteri.

14

Det er fremdeles optimisme på Aspmyra Stadion.

Tor-Ove Falch er optimist.


Vintermeny for de matglade

Velbehag i mørketid NYTT I SPA: Klassisk massasje på hele kroppen med skrubb. 90 min, kr 999,-

Forretter

Hovedrett Fisk

Eple og sellerisuppe Trøffelolje og fasan

Marinert steinbitfilet Tre typer linser Scampi og sitrongresskum

Kr. 140,Kr. 260,Laksetallerken Røkt, gravet og anis gravet laks Lakserogn og potetblinis Safransaus

Pepperrot gratinert laks og kamskjell Vaniljesurrede fevésbønner Gulrotpuré Hummerskum

Kr 140,Kr 265,Vaktel variasjon Eple og pære chutney Bringebær coulis og brioche Kr 145,-

Sjøtungeroulade Åpen tomat og spinat ravioli Braisert fennikel Sennep, kapers og limesaus Kr.265,-

Hovedrett kjøtt Rødvin braisert kalvekjake Rosmarin parfymert potetpuré Glasert artisjokk Kr. 265,Hjemmelaget andecanneloni Gratinert med parmesan Kremet vinterkål tilsatt Rieslingvin Kr. 270,Kalvefilet a la Involtini Kalvefilet, asparges, soltørket tomat og basilikum innbakt i parmaskinke Lime og honning risotto

Ansiktspleie i spa Lett rens, peeling og maske. 45 min, kr 645,-

Massasje og infrarød varmebehandling Behandling av rygg-nakke og slitne ben. 45 min, kr 645,-

Muskelstimulering og lymfedrenasje

Desserter

Apparatkur med individuell tilpasning. Eks.: 6 behandlinger, 2 ganger i uken kr 5900,-

Eksotisk milkshake Moscatel gele Banan og pasjonsfruktsorbet

NY GRUPPEBEHANDLING I SPA:

Kr 132,Karamellisert Brioche Vaniljeis, jordbær sorbet Marinert bærkompott Kr 132,Bringebær fusion Bringebær mousse, bringebærsorbet og sjokoladesorbet

Kr 275,-

kr 139,Vanilje creme brûlée Sjokolade mousse Plomme og aprikos kompott

Ansikt i lag En sosial opplevelse. Behandlingen foregår i velværeavdelingen, her sitter dere i lag i en sirkel. Hver enkelt får rens av ansiktet, peeling og maske. Dette tar ca 60 min per 4 stk kr 695,- per person

Alle behandlingsprisene er inkl. inngang i velværeavdelingen, inngang i badeland og leie av handduk og badekåpe.

Kr. 132,-

RESTAURANT

Langåpent hver dag

Tlf. 755 04550

www.7himmel.no

E-post: englene@7himmel.no

www.blixrestaurant.no - Tlf. 75 54 70 99 e-post: martin.fagermo@rica.no

15


Nordland

Lavere skatt

Valgfritt sidemål

VOKSENOPPLÆRING I FORSVARET

Bedre miljø

- Fordi fremtiden er for viktig til at de ”voksne” skal forme den alene.

Internasjonal politikk Voksenopplæringen i Forsvaret tilbyr i samarbeid med Høgskolen i Bodø - kurs i internasjonal politikk. Våren 2009 arrangeres Sikkerhetspolitikk på 10 studiepoeng.

Vær med å bestemme, bli medlem i dag!

www.nordland.ungehoyre.no

Kurset inngår i en emnegruppe som også omfatter Terrorisme og internasjonal politikk, Globalisering og internasjonal politikk samt Internasjonale relasjoner og konflikter. Emnene kan tas uavhengig av hverandre. Vi tilbyr ett emne pr. semester. Emnene rulleres slik at du kan ta alle fire, totalt 40 studiepoeng, i løpet av to år.

Sikkerhetspolitikk våren 2009 Du vil få innsikt i sikkerhetspolitikk som fagområde med fokus på sikkerhetspolitiske utviklingstrekk i det nordlige Europa. Tema som vil bli belyst er bl.a.: ■ ■ ■ ■ ■ ■

Sikkerhetspolitikk som forskningsdisiplin Sikkerhet som begrep Sikkerhetsfellesskap og hvordan slike blir utviklet Norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk Utviklingsprosesser i NATO EU som sikkerhets- og forsvarspolitisk aktør

Undervisning: Det vil bli gitt 28 timer undervisning fordelt på tre helgesamlinger, 27.-28. feb., 17.-18. apr. og 16. mai. Første og andre samling gjennomføres fredag kl. 1700-2030 og lørdag kl. 1000-1500, siste samling kun lørdag kl. 1000-1600.

ÅPENT MAN - LØR FRA KL 11.00 MATSERVERING TIL KL 22.00

20% Rabatt på vår matmeny!

Eksamen: 5 timer skriftlig eksamen tentativt i uke 24. Opptakskrav: Studiet er åpent for alle med interesse for internasjonal politikk. Dersom du skal avlegge eksamen kreves det generell studiekompetanse eller realkompetanse etter individuell vurdering. Kursavgift: Kr. 5.800,- pr. emne pluss bøker. Påmelding: Påmelding pr. e-post til hahygen@mil.no innen 31. januar 2009. Kontaktperson: Halvor Hygen tlf. 75 57 86 65.

Leveres i disken på Gründer Bodø. Gyldig ut februar 2009

DIN LINK TIL FREMTIDEN 16

DESIGN: BODØ NU

Lærerevaluering


Thor-Inge Falch opprinnelig fra Ballangen er en av disse som står i kø og har blitt fast inventar på tilstelningen. - Bare gode minner fra operapuben, eller så hadde jeg ikke vært med i ti år. Du har slike tilfeller som gubben som ramla av barkrakken og holdt på å flire seg i hjel, men det er helheten som gjør det spesielt, sier tenoren som absolutt

ser frem til nok en opptreden på Piccadilly. Janne Berglund en annen nordnorsk operasanger på høyt nivå kan ikke annet enn å berømme operapublikummet. - Det jeg husker er det fantastiske publikummet, lydhørt og entusiastisk. Jeg har synget litt rundt omkring på lignende tilstelninger og det er alltid gøy med litt løssluppen stemning, forteller Janne som er ett av våre håp på vei opp. Ingebjørg Kosmo mezzosopranen fra Fauske skal også være med å kaste glans over operapubens jubileumsfest. Hun har vært med to ganger tidligere og gleder seg til helgen. - Denne gangen blir det spesielt fordi vi er så mange som skal opptre. Det gir mange muligheter. Det blir kanskje også spesielt god stemning når jubileumsfolk går på jubileumsfest, forteller Ingebjørg. Opplegget er som følger; på fredag åpner Janne Berglund opp dørene klokken 21.00. Lørdag skal operatoget opereres av tidligere operasjef Bjørn Simensen, operasjonen starter allerede 16.00 og fortsetter 20.00. Pianoet vil være oppsatt med Mikael Rönnberg, men suppleres av Steinar Pedersen og Sveinar Aase. For de som føler seg opplagt på søndag er det lagt opp til opera fra 18.00.

Ingebjørg Kosmo.

Piccadilly pub er viden kjent for sin gyldenbrune atmosfære, helt ukjent er ikke konseptet operapub heller. I ti år har kremen av norske operasolister gjestet puben en gang i måneden og servert klassiske opplevelser innenfor opera, operette og musikal. Til helgen fleskes det til med storstilt feiring av jubileet. Mikal Rönneberg har samlet opp ett parti med den norske operascenens absolutte ess. - Operapubben har blitt en institusjon og er kjent blant sangere og musikere i hele landet. Folk i Oslo står i kø for å få synge på Piccadilly. Det er på grunn av den unike stemningen vi har etablert. Her får du de beste sangerne som synger de beste sangene midt i fleisen, messer en begeistret Mikal som strekker pianofingrene etter helgens begivenhet.

Janne Berglund.

AV MARTIN LOSVIK

Thor-Inge Falch.

Operativ operapub

Har du et ønske om å spise sunnere i 2009? Bli med på vårt livsstilkurs som starter nå i januar, eller ta kontakt med vår ernæringsfysiolog for individuell kostholdsveiledning.

www.balansen.no E-post: post@balansen.no 20

Sjøgata 6, 8006 Bodø. Tlf. 75 56 66 66

Åpningstider: man-fre: 7-22 Lør: 11-18 Søn: 14-

17


Parti fra Langstranda 1945-46. De tyske soldatkasernebrakkene, offisersboligene og deler av den russiske fangeleiren sees her.

langstranda 1945-46 E

t ganske unikt gammelt bilde fra Langstrands, tatt like etter krigens slutt. Den russiske fangeleieren i forgrunnen er tømt, og det er lite piggtråd igjen etter den. De tyske kasernene ligger på rad, og i de mer forseggjorte husene i forgrunnen bodde det tyske offiserer. De tyske brakkene ble brukt helt opp til 50-tallet av Luftvernartilleriets folk, før Bodin Leir sto ferdig. Det er kunstneren Bodvar Skutvik som har skaffet til vei bildet, som er i Magnar Jensens eie. De er litt uenige om hvor bildet kan være tatt fra. Skutvik mener det ser ut som et luftfoto tatt i uhyggelig lav høyde. Selv mener jeg det er tatt fra haugen som ikke vises i forgrunnen. På Langstranda var det jo fangeleirer både med russiske kvinner og menn i, og det ble til og med født barn der

Vi har ledig

kapasitet innen: • Tømrer og snekkerarbeid • Restaurering • Servicearbeid

Sjøgata 22- 8006 Bodø Fax: 75 58 77 18 - Mob: 993 76 410 www.bbias.no - bernt@bbias.no

18

TONYS

ute i krigens dager. Hva slags skjebne disse fikk, er noe uklart. På taket av Schjølbergs fabrikk, som tyskerne kalte Frostfilet, befant det seg luftvernartilleri. Britene så med ublide øyne på at det ble eksportert matvarer fra Frostfilet til Tyskland, og en dag oppdaget tyskerne til sin skrekk at en svær torpedo som lå og skvalpet i sjøen under bryggene der. Den hadde ikke eksplodet, og var sendt av gårde fra en britisk ubåt. Skolebarn ble sendt på tvangsjobbing på Frostfilet, der de sto og pakket blomkål og andre grønnsaker i pakninge som ble frosset ned. Det sto tyske vakter ved innog utgangene, men det må sies at tyskerne avlønnet sine små arbeidere for jobben. Ordnung muss sein, var nok mottoet også der.

Knut hoff KOMMENTARER? Send til: redaksjonen@bodo-nu.no eller SMS til 975 23895.


lett

9 5 2

1

8

3 6

4

7

2

6

4

7

3

8

9 1

5 5

4

9

7

8

3

6

2

1

Løsningen finner du et annet sted i Bodø Nu. Lykke til!

Kryssord nr. 266 Navn:

...........................................................................................................................

Adresse: Postnr.:

........................................................................................................................

.............................

Sted:

.........................................................................

SENDES TIL / VINN BODØ NU, PB 403, 8001 BODØ MERK KONVOLUTTEN “KRYSSORD”. Vinn: To vinnere får 5 Flax-lodd hver. Hentes hos Bodø Nu. Frist: Kryssordet må være Bodø Nu i hende senest mandag 26. januar kl 12.00.

VINNERE AV KRYSSORD 265 Brit Torrissen Boks 89, 8058 Tverlandet Elin Øverland Fjellveien 71 A, 8011 Bodø

Catering telefon:

Vi har lokaler til alle typer arrangementer! Kurslokaler 2 -100 personer Styremøter Konfirmasjoner Bursdagsfeiringer Bryllup Firmafester Minnestund

755 04190 GLASSHUSET BODØ TLF. 75 50 41 90

Vi utfører alle typer elektriske installasjoner.

Booking 996 37497 / 75 50 41 77 Velkommen

Folkets Hus PRINSENSGATE 115 - 8006 BODØ TELEFON 99 63 74 79

Tlf: 75 56 24 94 Fax: 75 52 35 29 Bankgata 46 A, 8004 Bodø E-post: firmapost@a1elektro.com www.a1elektro.com

Skal du sende noe strekningen Bodø/Glomfjord/Halsa eller Bodø/Fauske/Rognan Ring inn din bestilling før kl 9 og vi leverer samme dag!

19


Ny gründer på Gründer Av NADIA NORSKOTT - Å bygge og restauranter og konsepter er en livsstil som jeg ikke blir kvitt, sier Bjørback. - Jeg vil tilfredsstille kunder og ønsker at ting skal fungere i praksis og ikke bare på blokka. Etter noen rolige år som driftsleder ved tre bakerier i Svolvær, kjente han at det klødde i fingrene etter nattelivet, så da han ble kontaktet av Nordic, som eier Gründer-kjeden, sa han opp jobben sin og dro til Bodø. Natteliv til tross, han drar selv hjem og sover når de stenger og sier at man lite trolig vil se han full ute på byen. - Det livet er ikke noe for meg lengre, smiler han. NORGES YNGSTE. Bjørback er 29 år gammel og var i sin tid Norges yngste hotelldirektør. 10 år gammel entret han hotellverdenen, da som oppvaskhjelp i Nordic-kjeden, og nå er han tilbake i den samme kjeden hvor det hele startet. Hans arbeidserfaring er imponerende til tross for sin unge alder. I 1998 var han Norges yngste

hotelldirektør, han har hatt ledertitler siden han var 17 år og vært innom flere hotell- og restaurantkjeder, og vært med å starte opp flere restauranter i Svolvær. - Hvilken utdanning har du? Han smiler bredt. - Allmennfag. - Jeg er en bransjemann. Jeg hadde fått en fin 8-16 jobb i Svolvær, og det er sjeldent i denne bransjen, men når jeg fikk denne utfordringen, kunne jeg ikke si nei. Det er en spennende jobb med en seriøs aktør i ryggen, og Bodø er en spennende by i stor utvikling. - Er du en slik som utvikler prosjekter og deretter går over til neste? - Det er litt skummelt å si dette, men ja, jeg er vel det. Og det er dette jeg vil gjøre resten av livet. NETTVERK. Han mener Bodøs uteliv er veldig bra, og vil arbeide hardt for å bli en verdig konkurrent. - Var dette egentlig rett plass å starte opp, på molokanten? - Vi ligger ikke akkurat i lysløypa nei, vi er nok i utkanten. Med en gang Gründer ble lansert, var det kul på

veggene, som det ofte er med nyåpninger. Nå konkurrerer vi med enormt bra uteplasser, som drives av ’gutta i byen’ som har store nettverk. Det blir en utfordring for meg å komme hit til byen og måtte starte et nytt kontaktnettverk, men jeg skal jobbe aktivt med det, i tillegg til kvalitet, service, og spesielt matkonseptet, sier Bjørback og gleder seg til sommerens aktivitet inntrer på moloen.

På tide å komme i form? Ved Balansen har vi 59 gruppetimer i uka, første time kl 07.15 og siste time kl 20.30. Vi er sikker på at du finner en time som passer deg.

www.balansen.no E-post: post@balansen.no

20

Sjøgata 6, 8006 Bodø. Tlf. 75 56 66 66

Åpningstider: man-fre: 7-22 Lør: 11-18 Søn: 14-20


Fremmede ord og uttrykk 11. Hva er en ambisjon? 12. Er det positivt å bli kalt for bajas? 13. Hva slags liste er en corrigenda? 14. Hva slags egenskap har et metall som er duktilt? 15. I disse nedgangstider; hva betyr ordet fallitt?

Bjørback befinner seg sjelden på denne siden av baren.

1987 i bokperspektiv 16. Fredrik Skagen kom ut med en bok, der den ”sanne historien” i eftertid viste seg å være oppspinn; hva het den? 17. Forfatteren av bl.a. Kanonene på Navarone, Ørneredet og Frykten er mitt våpen døde 2 februar; hva het han? 18. Herbjørg Wassmo gav ut en bok med to ord i tittelen, som beskrev noe aldeles uvirkelig og uvant; hva da? 19. Hva heter Dag Solstads roman fra 1987? 20. Den svenske agenten Carl Gustav Gilbert Hamilton herjet rundt i Vest-Tyskland i boken “den demokratiske terroristen” dette året – hva het forfatteren?

Useless facts of today 21. Hvilken elv var det Julius Cæsar krysset da han kastet terningen og erklærte krig med det romerske senatet? 22. Hvilken svensk by planlegger å flytte bysentrum nordvestover fra sin nåværende posisjon – og hvorfor? 23. Hvilken verdenskjent komité har Ole Danbolt Mjøs vært leder for? 24. Hva er et hypoteklån? 25. Hvem forfattet boken ”den siste mohikaner”?

bING

8 6. Hva er det greske ordet som betegner “noe med åtte”? 7. Hvilke nasjoner inngår i G8; de 8 ledende industrinasjonene i verden? 8. Hvor mange åttendeplasser har Norge klart i Melodi Grand Prix? 9. Hvilken farge har ball nummer 8 i biljard? 10. Regnet fra solen og ut; hva er den 8. planeten i solsystemet?

Tore Hongset

Svar: 1. Det er tre av kandidatnavnene til byens nye kulturhus 2. De er begge damekor 3. I 1815 4. Skipsholmsundet 5. På Mørkved, nedenfor Tyttebærhaugen et sted 6. Okto 7. USA-Italia-Storbritannia-Russland-Canda-Japan-Frankrike-Tyskland 8. To; 1964 og 1998 9. Sort 10. Neptun 11. Lysten til å hevde seg, “gjøre karriere”, stikke seg frem 12. Neppe, det betyr klovn; tulling 13. En liste/oversikt over rettelser av trykkfeil 14. Det er tøyelig; kan smis, trekkes, valses osv 15. Konkurs 16. Purpurhjertene 17. Alistair MacLean 18. Hudløs Himmel 19. Roman 1987 20. Jan Guillou 21. Rubicon 22. Kiruna, fordi grunnen blir deformert på grunn av gruvedriften 23. Den norske Nobelkomité 24. Et lån med pant i fast eiendom eller skip 25. James Fenimore Cooper

Bodø m/omegn 1. Hva har navnene Kardemomme, Polonaise og Urbane Figurer å gjøre med Bodø by? 2. Hva kjennetegner de forholdsvis nystartede bodøkorene Ylajali og Det Vilde Kor? 3. Hvilket år ble Bodøs bygrenser målt opp og fastsatt for første gang? 4. Hva heter sundet mellom Skipsholmen og store Hjartøya? 5. Hvor finner man veien Bjørndalsslynga?

21


Tips?

BEST PÅ DET SOM SKJER I BODØ

DAGLIG Bodø Bibliotek har åpent alle hverdager samt lørdager: Mandag, tirsdag, torsdag 09.00 - 19.30 Onsdag og fredag 09.00 - 15.00, Lørdag 11.00 14.00 Spektrum Velvære holder åpent hver dag: Man 15.00 - 21.00, tirs 12.00 - 21.00, ons 15.00 21.00, tor 15.00 - 21.00, fre12.00 - 22.00, lør 12.00 20.00, søn* 12.00 - 18.00 *) 16 årsgrense – alkoholfritt Nordlandsbadet holder åpent hver dag: Man 15.00 - 21.00, tir 06.30 - 21.00, ons 15.00 - 21.00, tor 15.00 - 21.00, fre 06.30 - 21.00, lør 10.00 - 18.00, søn 10.00 - 18.00 Taket Ungdomskafé holder åpent alle hverdager fra kl 14.00 - 22.00, samt lørdager fra kl 12.00 - 18.00. Kafeen har aldersgrense 10. klasse t.o.m. 20 år. Bodø Kunstforening har åpen utstilling hver tirsdag til fredag kl 11.00 - 16.00, lørdag og søndag kl 12.00 16.00. Stengt hver mandag.

TORSDAG Bodø Sinfonietta fyller 10 år, og ønsker velkommen til sesongåpning i Bodø Kulturhus. I anledning feiringen har de satt sammen en variert jubileumskonsert for å vise publikum spennvidden i sitt repertoar og uttrykk. Kveldens solist blir Elisabeth Kristensen Eide på fløyte. Dirigent blir Arvid Engegård. kl. 19.30. "Rød kveld på Kafka" hver torsdag med ukens utvalgte røde til en svært hyggelig pris. Oppstart kl. 20.00. Bodø Danseklubb holder kurs: 17.30 Hip-Hop 10-12 år, 18.30 Argentinsk Tango (Ny) Drop In 19.00 Argentinsk Tango Litt øvet Drop In, 20.00 Argentinsk Tango Practica (øving), 20.30 Milonga (Dansekveld Tango) Mer info: www.bododanseklubb.com

FREDAG

SØNDAG

Piccadilly feirer sitt 10 års jubileum med 4 operapuber på tre dager. Noen av de som kommer er Åse Krystad, Ingebjørg Kosmo,Thor Inge Falch og Ketil Hugaas m.fl. Kl. 21.00.

Piccadilly feirer sitt 10 års jubileum med 4 operapuber på tre dager. Noen av de som kommer er Åse Krystad, Ingebjørg Kosmo,Thor Inge Falch og Ketil Hugaas m.fl. Kl. 18.00.

Internasjonalt Senter har åpen kafe hver fredag i Sjøgata 37. Middag og kaker. Lekerom for de minste. Gratis internett, biljard og bordtennis. kl. 13.00 - 17.00

Konsert i Bodø kulturhus, lillesalen kl 15.00. Det vil bli spilt verker av Sibelius, Handel og Mozart. Musikalsk leder og dirigent er Øystein Jæger. Billettsalg ved inngang. Ungdom under 16 år gratis adgang.

Låven Galleri og Rammeverksted har salgsutstilling hver fredag i Parkveien 100. Åpent mellom kl 11.00 17.00. Funbowling med heftig lys- og lydshow på Royal Bowling. kl 22.00 - 01.00.

Piccadilly feirer sitt 10 års jubileum med 4 operapuber på tre dager. Noen av de som kommer er Åse Krystad, Ingebjørg Kosmo,Thor Inge Falch og Ketil Hugaas m.fl. Kl. 16.00 og 20.00.

MANDAG

Solistkonsert i foajen Bodø Kulturhus med Olga Kivaeva og Carl Ninan Wika, begge fra Mosjøen. De vil spille musikk av Mozart, bach, Wieniawsky og Sarasate.Dørene åpner kl 12.00. Fri entre. Gratis buss til Vestvatn alpinanlegg. Avreise kl.09.00 fra Løpsmark. Påmeldingsfrist torsdag innen kl. 22.00. God rabatt i bakken med Kulturkortet. Alt du trenger å vite om påmelding, reiserute og praktisk informasjon finner du på ungdomma.no. Låven Galleri og Rammeverksted har salgsutstilling hver lørdag i Parkveien 100. Åpent mellom kl 11.00 15.00. En Kopp Café bar serverer hjemmelagde kaker hver lørdag kl 10.00 - 17.00. Internasjonalt Senter har åpen kafe hver lørdag i Sjøgata 37. Middag og kaker. Lekerom for de minste. Gratis internett, biljard og bordtennis. kl. 13.00 - 17.00 Funbowling med heftig lys- og lydshow på Royal Bowling. kl 18.00 - 20.00 (junior) / kl 22.00 - 01.00

Rød kveld lgte med ukens utva røde flaske til en pris. svært hyggelig

Bodø Danseklubb holder kurs: 17.15 Barnedans 4-6 år 18.00 Juniordans 7-9 år 19.00 Swing litt øvet 20.30 MTV Dance 15+ Mer info: www.bododanseklubb.com

onsDAG Ad Lib arrangerer konsert med North Phase i lokalene til gamle Pizzakjelleren. Dette slagferdige bandet består av fire musikere tilhørende i Nordland. På repertoaret står originale komposisjoner fra gruppas medlemmer og kanskje noen mer kjente melodier. kl 21.00.

X Rockeklubb arrangerer konsert med narvikbandet Cactus og det lokale hardcorebandet Sweetums på Kulturhuset Gimle. Dørene kl 19.00. Konserten har fri aldersgrense.

Bodø Danseklubb holder kurs: 17.00 Streetjazz 5.-7. Klasse, 18.00 Streetjazz 8.-10. Klasse, 19.00 Streetjazz 16+, 20.00 Hip-Hop 16+ 21.00 Linedance Mer info: www.bododanseklubb.com

Jentedag i Skatehallen fra kl. 16.00 - 23.00. Skateklubben har kjøpt inn 30 brett som de låner ut gratis. Gratis inngang. Mer info på Bodø Skateboardklubb sine hjemmesider www.bsk05.com Mandagsquiz på Kafka med Liv og Knut. Lag på inntil 6 personer konkurrerer i ulike spørrekategorier. Åpent for alle. Oppstart kl. 20.00.

KRYSSORDLØSNING nr. 265

Bodø Danseklubb holder kurs: 17.00 Break Dance under 10 år, 18.00 Break Dance over 10 år 19.00 Hip Hop 13-15 år, 20.00 Hip Hop Locking 15+ Mer info: www.bododanseklubb.com

TIRSDAG Bedriftsidretten i Bodø inviterer til vinterserievandring i Bodø med start fra Nordlandshallen mellom kl 18.00 og 18.30. Distanse 5 km eller 10 km. Folkebad i Tverlandet svømmehall hver tirsdag 18.00 - 21.00. Barn-i-magen-treff for alle gravide på Kafé Kafka. Reserverte bord.

Juridisk bistand? • Fast eiendom • Selskapsrett • Arverett • Familierett www.advokattj.no

Advokat

Torkel Johnsen MEDLEM AV DEN NORSKE ADVOKATFORENING

Sandgata 5 B, 8006 Bodø - www.kafka.no - Tlf. 934 06 003

Deadline: fredager.

Familiebowling på Royal Bowling. Voksne og barn spiller for barnepris. kl 12.00 - 18.00.

LØRDAG

Skolekorpsene i byen inviterer til konsert på Nordly Grendehus. Medvirkende: Alstad Skolekorps/Bodø Folkeskoles Musikkorps, Hunstad Skolekorps, Saltvern Skolekorps, Støver Skolekorps/Tverlandet Skolekorps. kl 17.00.

ut@bodo-nu.no

Kakebord på En Kopp hver søndag.

Bodø Danseklubb holder kurs: 20.00 Dansekveld (Swing, Salsa, Tango) Mer info: www.bododanseklubb.com

TORSDAG:

22

THOMAS LITANGEN Mob. 959 33 622

Tlf. 755 27 800 e-post: torkel@advokattj.no

TILBUD! Easy Phytic Peel

kr: 695.-

Bra for deg med solskadet hud, akne hud, ujevn pigmentering, tørr og dehydrert hud. Kur på 4 behandlinger 30 % rabatt Kur på 8 behandlinger 40 % rabatt

R7 figurforming for mer informasjon om denne behandlingen se: www.r7.no Kur på 10 behandlinger 30 % rabatt Dobbel kur (2 områder) 40 % rabatt

Din Hudpleier InnoVita Senteret Storgata 11, 2. etg. Tlf. 916 28 274


Tilbakeblikk - 30 år siden

Wiksaas

SPRÅKRÅDET En ”presisering til hundeloven”, signert Hundeeier (i Bodø), har denne sluttsatsen: ”(…)ifht det som ble presentert i mandagens AN, der det tolkes dit hen at hund ikke kan etterlates utenfor off. bygning overhodet uten å risikere bøter.” Men siden det jo er hunden som etterlates, sansynligvis mot dens vilje, synes vi det er rimelig at dens eier punger ut, da hunden neppe kan gjøre opp for seg med penger. ANs åpen linje gir spalteplass for ymse saker; således også denne (i utdrag): ”(…) synes jeg det er rart ikke vedkommende bonde har fått pålegg om å holde dyrene i bånd hvis de ikke er inngjæret.” Saken er båndtvang igjen, men i dette kasus er det kyr i Mosvolddalen i Meløy den angår. ”Inngjæret”? Har det noe med heimbrent å gjøre? Neppe, for her er det snakk om ”båndtvang” og ”løse kyr”… Ikke desto mindre. AN burde ha korrekturlest saken, slik at ”inngjæret” kunne blitt rettet til inngjerdet (av gjerde, innhegning). Ellers kan man lese (i samme avis) at Fauske bibliotek skal kvitte seg med 1000 gamle bøker og ”legger de ut for salg i dag.” Så var det nu dette med å fatte forskjellen på ”de” og ”dem”, dvs å kunne skille mellom objekt- og subjektformene. Nok et eksempel (men dette fra VG): ”(…) å gjemme barn i kjellern å la de få barn(…)!” Og her har vi sitert VG-bloggeren og mediekommentatoren Anders Giævers uttalelse til FROKOST-TV forleden. Samme mann er også storprodusent av sentenser som ”å sånne ting.”

Kari Anne Knutsen fra Birkeland må være en aldeles fryktsom dame; hun er hestetrenerske (uten at det er fremkommet at hun også er hestehvisker á la en viss prinsesse, som også driver i englebransjen) og forteller at hun føler seg ”fryktelig lykkelig!”

Hvor skrekkelig må hun da ikke føle seg de stundene hun er deprimert …

Misbruk av pronomen sorterer under de mest påfallende i norsk skrivestil. Spesielt brukes ordet ”de” om intetkjønnsord (genus neutrum). Et ex. på feilaktig anvendelse finner man i VG, hvor det i en artikkel om enken efter krokodillehunteren Steve Irwin (som ble drept av en piggrokke) er blitt saksøkt av dyreparken som Irwin hadde ledet. Basis for kravet på 2,5 mill. austr. dollar, er dyreparkens bankgjeld. Og i avisens sluttsats, heter det: ”(…) er at dyreparken ikke har klart å betale ned lån de har tatt opp.” Selvsagt burde ”de” ha vært byttet ut med den. Dyreparken er ikke et flertallsord (pluralis), og så vel formelt som grammatikalsk må den derfor gis pronomet den.

”Je tenker på å tia har gått så uendelig fort!” Sa Thorbjørn Berntsen i et intervju om Oslo havn på NRK TV. ”De ferreste har ikke lest boka i det hele tatt!”, kunne advokat T. E. Staff fortelle forleden.

Arnfinn Wiksaas REAKSJONER? Send til: redaksjonen@bodo-nu.no eller SMS til 975 23895.

Pol Pots sorti

Det var i januar 1979 Røde Khmer ble rensket ut av Phnom Penh og sluttstrek ble satt for et av tidenes terrorvelder. Selv i dag 30 år etter sliter norske m-lere når deres roller som hodeskalletrillerens venner bringes på bane. Selvsagt har verken Pål Steigan, Brikt Kristensen eller Tron Øgrim personlig ansvar eller blod på sine hender for ugjerningene på Kampucheas killing fields, de var ikke der. Men ideologiske venner og støttespillere for Pol Pots regime var de norske marxist-leninistene – inntil de makabre fakta ikke lenger lot seg bestride og skjule. Pol Pot var en ekte etterfølger av Stalin og Hitler, på sin kant av verden. Når Pol Pots format ble mye mindre, skyldtes det utelukkende at han fikk kortere tid og mindre geografisk operasjonsområde på seg.

utdannede mennesker – den tallmessig helt ubetydelige, men støymessig merkbare m-l-rørsla – lukket fullstendig øyne og ører for den vold seierherrene utsatte egen befolkning for. En historisk parallell var m-l-ernes enøyde støtte til Maos ødeleggende kulturrevolusjon i Kina, og ensrettingen i Albania. I januar 1979 var det slutt for Pol Pot og Røde Khmer. Vietnamesiske styrker veltet inn over nabolandets grenser og befridde restene av Kampucheas befolkning fra et av de mest groteske styresett verden har opplevd. Anslagene ligger fra en til tre millioner døde. Pol Pot selv kom seg unna. Han døde naturlig av elde og sykdom i 1998.

•• Tilbakeblikk er en spalte hvor Arne Marthinsen ser tilbake på begivenheter av liten og stor art.

Det var i april-mai 1975 USA endelig var ute av Kampuchea og Vietnam, men for deler av den hardt prøvede sørøstasiatiske befolkning betød utkastelsen av imperealistene bare at et undertrykkelsesverk vek for et nytt. Sett med nordvesteuropeiske øyne blir Røde Khmer-epoken et tankekors. Noen av våre egne mest skolerte og vel-

Er du blid, hyggelig, ansvarsbevisst og til å stole på? da kan denne plassen bli din.

SUDOKULØSNING

Bøter risikeres

4 3 1 2 5 8 6 9 7

2 5 6 9 7 1 3 4 8

9 8 7 6 4 3 2 1 5

1 2 8 3 6 4 5 7 9

7 6 3 1 9 5 4 8 2

5 4 9 8 2 7 1 3 6

8 9 4 5 1 2 7 6 3

6 7 2 4 3 9 8 5 1

3 1 5 7 8 6 9 2 4

Vi søker

ASSISTENT/ RYDDEHJELP i 50-80% stilling. Passer perfekt for ungdom mellom 16-20 år. Søknad leveres eller sendes snarest: Frisørgalleriet, Storgata 9, 8006 Bodø

E-post linda@frisorgalleriet.no Tlf. 75 52 21 53

Storgata 9 - Bodø 75 52 21 53 www.frisorgalleriet.no

23


TORSDAG 22. JANUAR

19.55: Tilbake til 70-tallet 06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Andre avenyen 10.35 Landsbylegane (r) 11.00 NRK nyheter 11.05 Landsbylegane forts (r) 11.30 Tinas mat (t) (r) 12.00 NRK nyheter 12.10 Teorien om alt (t) (r) 13.00 NRK nyheter 13.05 Berlin, Berlin (t) (r) 13.30 Viten om: Trekkfuglenes hemmelighet (t) (r) 14.00 NRK nyheter 14.05 V-cup skiskyting: Sprint, kvinner 15.30 Ansikt til ansikt: Gunnar Sønsteby (r) 16.00 NRK nyheter 16.10 Dynastiet (t) 17.00 NRK nyheter 17.10 Oddasat (t) 17.25 V-cup skiskyting: Sammendrag sprint kvinner 17.40 Mánáid-TV (t)

17.55 Nyheter på tegnspråk 18.00 Barne-TV 18.00 Sørens ønskestøvler 18.05 Fritt fram (ttv) (r) 18.35 Suppeopera

18.40 19.00 19.30 19.55

Distriktsnyheter Dagsrevyen (ttv) Schrödingers katt (ttv) Tilbake til 70-tallet

(9:10) Norsk dokumentarserie. Vi ledes gjennom året 1978 av Knut Haavik.

20.25 20.55 21.00 21.30

Redaksjon EN (ttv) Distriktsnyheter Dagsrevyen 21 (ttv) Life on Mars (t)

(3:8) Br. krimserie.

22.30 23.00 23.15 23.45

Riksarkivet (r) Kveldsnytt Urix (r) Darwins verden (t) (r)

(3:3) Br. dokumentarserie.

00.30 Mesternes mester (ttv) (r) 01.30 Kulturnytt (r) 01.40 Ekstremvær jukeboks 03.00-06.00 Sport jukeboks

22.45: Criminal Minds 06.30 TV 2 junior 06.55 God morgen Norge 10.00 FrokostQuiz 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Frasier (r) 12.45 Hotel Cæsar (r) 13.15 Home and Away (r) 13.45 Den syvende himmel (r) 14.30 3rd Rock from the Sun 15.00 Ut av det blå 15.30 Home and Away 16.00 Waschera 16.30 Venner for livet (r) 17.00 Dharma & Greg 17.30 That '70s Show (r)

18.00 Scrubs (r) 18.30 Nyhetene og Sporten 18.50 Været 18.55 Tabloid 19.30 Hotel Cæsar 20.00 Håndball-VM: Før kampen 20.10 Håndball-VM: Danmark – Norge 1. omgang Kommentatorer: Harald Bredeli og Bent Svele.

20.50 Håndball-VM: I pausen 21.00 Håndball-VM: Danmark – Norge 2. omgang 21.45 Håndball-VM: Etter kampen 22.00 Nyhetene 22.20 Været 22.25 Sportsnyhetene 22.35 VM-studio 22.45 Criminal Minds (3:26) Am. spenningsserie.

23.35 Hack 00.25 Criminal Minds (r) 01.10 Jericho (r) 02.00 Fashion House 02.45 Sportsnyhetene (r) 02.55 VM-studio (r) 03.00 Været (r) 03.10-06.30 Sonen

19.00: Migrapolis

21.30: Fringe

06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Distriktsnyheter 13.30 Lunsjtrav 14.00 NRK nyheter 14.05 Lunsjtrav forts 14.30 Redaksjon EN (r) 15.00 NRK nyheter 15.05 Jon Stewart (t) (r) 15.30 I kveld (r) 16.00 NRK nyheter 16.10 NRK nyheter 16.30 NRK nyheter 17.00 NRK nyheter 17.10 Sveip 17.50 Kulturnytt

18.00 NRK nyheter 18.03 Dagsnytt 18 19.00 Migrapolis: Vekk med juleflesket (t) (r) 19.30 Niklas' mat (t) 20.00 NRK nyheter 20.10 Hvorfor er ingen norske universiteter i verdensklasse? Schrödinger spesial: Forskningsdebatt.

18.00 Aktuelt og Sporten 18.15 Spotlight 18.25 Været 18.30 Lokale sendinger/ OSLO-TV 19.00 Grensevakten

21.25 Urix 21.55 Keno 22.00 NRK nyheter 22.10 Kulturnytt (r) 22.20 I kveld 22.50 Oddasat (t) (r) 23.05 Jon Stewart (t) 23.30 Schrödingers katt (ttv) (r) 23.55 Redaksjon EN (r) 00.25 – 03.45 Distriktsnyheter

06.00 TV-shop 06.30 Bundy 07.00 Murphy Brown 07.30 According to Jim (r) 08.00 Se opp for Susan 08.30 TV-shop 09.30 Livet i Alaska 10.25 Oprah (r) 11.20 Dr. Phil 12.15 I gode og onde dager (r) 13.05 I gode og onde dager 14.00 Reba 14.30 Pussycat Dolls 15.30 Er du smartere enn en tiåring? 16.30 Se opp for Susan (r) 17.00 According to Jim 17.30 Alle elsker Raymond (r)

18.00 Two and a Half Men 18.30 Kongen av Queens 19.00 Oprah (838) Am. talkshow.

20.00 Two and a Half Men

(14) Austr. dokumentarserie.

(64) Am. komiserie.

19.30 America's Funniest Home Videos (r) 20.00 Gatehypnose

20.30 Hell's Kitchen USA (7) Am. realityserie.

(1:15) Br. underholdningsserie.

20.25 Forestillinger (t) (1:6) Da. dramaserie. Jakob er 31 år gammel og skuespiller. Han har hittil kun hatt mindre roller.

21.30: Prison Break

07.00 Interaktiv frokost 10.15 The Late Show med David Letterman (r) 11.15 SOS barnevakten (r) 12.15 Glamour 12.40 The Rachael Ray Show 13.40 Ekstrem rengjøring (r) 14.10 Date My Mom (r) 14.40 Veronica Mars (r) 15.30 Girlfriends 16.00 What I Like About You (r) 16.30 The War at Home (r) 17.00 Will & Grace (r) 17.30 Lokale sendinger/OSLO-TV

20.30 Dødelig pust

21.30 Prison Break (72) Am. dramaserie.

22.30 Las Vegas

Newzealansk dokumentar.

(19) Am. krimserie.

21.30 Fringe

23.30 24.00 (r) 00.25 00.55

Am. spenningsserie.

22.30 Aktuelt, sporten og været 22.50 FBI Files (1:14) Am. dokumentarserie.

23.40 The Late Show med David Letterman 00.40 C.S.I. (r) 01.30 Aktuelt, sporten og været (r) 01.50 CSI: Miami (r) 02.40 The War at Home (r) 03.10-07.00 Mess-TV

Kongen av Queens (r) Alle elsker Raymond Cheers Den indre kretsen

Am./it./russisk drama fra 1991. Regi: Andrei Konchalovsky. (15 år)

03.05 E-ring (r) 03.55 Weeds (r) 04.30 20 Most Shocking Unsolved Crimes 05.15-06.00 Sex og singelliv

RADIO

06.00 Morgensending 13.30 Stemmer fra opgangen (r) 14.00 Det lille hus på prærien 14.50 Nyheder på tegnsprog 15.00 DR Update – nyheder og vejr 15.10 Boogie Mix 16.00 Boogie Update 16.30 Braceface 16.55 Oggy og kakerlakkerne 17.00 Den amerikanske drage 17.25 F for Får 17.30 Fandango 18.00 Aftenshowet 1. del 18.30 TV-avisen 19.00 Aftenshowet 19.30 Rabatten 20.00 Rejseholdet (r) 21.00 TV-avisen 22.00 Fuld af løgn Am. komedie fra 1997. 23.20 Nattsending

24

07.00 Fantorangen 07.30 Super Barne-TV 09.30 Kuraffen TV 11.00 Fantorangen (r) 11.30 Super Barne-TV (r) 13.30 Mánáid-TV – Samisk barne-TV (t) (r) 13.45 Ender uten tenner (ttv) (r) 14.00 Kårni og Børni (ttv) (r) 14.15 Dyrevenn (r) 14.45 Gatefotball (r) 15.10 The Tribe – Fremtiden er vår (t) (r) 15.35 Superkviss (r) 15.55 Stallgjengen (t) (r) 16.20 Thomas P. (ttv) (r) 16.45 Animalia (r) 17.10 Ender uten tenner (r) 17.20 Øisteins blyant (r) 17.30 Fantorangen: Drømmehagen (r) 18.00 Barne-TV 18.40 Superkviss 19.00-19.30 Megafon

06.00 Mikkes klubbhus 06.25 Handy Manny 06.50 Lazytown 07.15 Hannah Montana 07.40 Zack og Codys søte hotelliv 08.05 Phineas og Ferb 08.15 Handy Manny 08.40 Mikkes klubbhus 09.00 Diverse sendinger 14.05 Fairly Odd Parents 14.30 Erstatterne 14.55 Keiserens nye skole 15.10 Den amerikanske dragen: Jake Long 15.35 Kim Possible 16.00 Zack og Codys søte hotelliv 16.25 Hannah Montana 16.50 Når det ringer ut USA 16.55 Erstatterne 17.20 Phineas og Ferb 17.45 Fairly Odd Parents 18.05 Hannah Montana 18.30 Når det ringer ut USA 18.35 Kveldssending

06.30 Morgensending 15.30 Mang slags kjærlighet (r) 16.00 Håndball-VM: Før kampen 16.10 Håndball-VM: Serbia – Saudi-Arabia 16.55 Håndball-VM: I pausen 17.05 Håndball-VM: Serbia – Saudi-Arabia 17.50 Håndball-VM: Etter kampen 18.00 Håndball-VM: Før kampen 18.10 Håndball-VM: Egypt – Brasil 18.55 Håndball-VM: I pausen 19.05 Håndball-VM: Egypt – Brasil 19.50 Håndball-VM: Etter kampen 20.00 Amerikas tøffeste jobber 20.50 Catherine Tate Show 21.20 Kveldssending

08.10 Morgensending 12.40 En, to, tre – oppussing! (r) 13.35 Judge Judy (r) 14.00 Judge Judy 14.25 Save Us From Our House! (r) 14.55 Drømmedesign (r) 15.55 Økohjem i luksusklassen (r) 16.25 En engel iblant oss (r) 17.15 The Martha Stewart Show 18.10 Legene 19.00 Motejuryen 19.30 En, to, tre – oppussing! (r) 20.30 Den sjette sans 21.00 Lisa Williams: Voices From the Other Side 21.30 Studio 5 22.00 Ghost Whisperer 23.00 Det spøker! 23.55 The Closer 00.45 Nattsending

12.00 Morgensending 13.00 Galskap i laboratoriet 13.30 Gastronomens kartbok: Hong Kong 14.00 Jeger jaget: Løver 15.00 Kjempekonstruksjoner 16.00 Megafabrikker 17.00 Store ting blir små 18.00 Dyr døgnet rundt: episode 14 (p) 19.00 Dyreinspektørene: episode 1 19.30 Dyreinspektørene: episode 4 20.00 Når katastrofen inntreffer: Romfergen Columbia 21.00 Kjempekonstruksjoner: Beijing blir miljøvennlig 22.00 Hangarskip: Flyplass til sjøs 23.00 Stor, større, størst 24.00 Kjempekonstruksjoner 01.00 Nattsending

05.35 Morgensending 13.00 Før ulykken: Brosammenbrudd 14.00 Møkkajobber: Tekniker på søppeldynga 15.00 De beste noensinne: Bombefly 16.00 Byggekongene: South Ferry Terminal 17.00 Hvordan gjør de det? 17.30 Hvordan den lages 18.00 Overhaling: Tilbakeblikk – Chips utvalgte 19.00 Miami Ink: Gi aldri tapt 20.00 Møkkajobber: Hodeskallerenser 21.00 Mythbusters: Ninjaer 2 22.00 Mann mot natur: Panama 1 23.00 Everest: Kampen mot toppen 24.00 Livsfarlig fangst: Skalk lukene 01.00 Nattsending

06.00 Morgensending 11.25 Blush 11.55 Bundy 12.25 Cheers 12.55 Drew Carey Show 13.25 Futurama (r) 13.55 Familien Griffin (r) 14.25 Simpsons (r) 14.55 Simpsons (r) 15.25 Seinfeld (r) 15.55 Star Trek: The Next Generation (r) 16.55 Stargate SG-1 17.55 Siste nytt fra P4 18.00 Futurama 18.25 Familien Griffin 18.55 Simpsons 19.25 Simpsons 19.55 Siste nytt fra P4 20.00 Seinfeld 20.35 Verdens villeste politivideoer 21.35 I, Robot Ty./am. science-fiction thriller fra 2004. 23.40 Cops 00.10 My Name is Earl 00.40 Nattsending

06.00 Morgensending 13.05 Andra Avenyn (r) 14.05 Skidskytte: Världscupen Kvinnenes sprint. 16.00 Rapport 16.05 Konståkning: EM Fra kunstløp-EM i Helsingfors og isdans. 18.00 Rapport med Aekonomi 18.10 Regionala nyheter 18.15 Go'kväll 19.00 Kulturnyheterna 19.15 Regionala nyheter 19.30 Rapport med Aekonomi 20.00 Antikrundan 21.00 De halvt dolda 22.00 Debatt 22.45 Konståkning: EM Fra kunstløp-EM i Helsingfors og mennenes friløp. 23.45 Kulturnyheterna (r) 24.00 Uppdrag granskning (r) 01.00 Nattsending

13.15 Agenda (r) 15.05 Yrke: höjdhoppare – filmen om Stefan Holm (r) 16.05 Gomorron Sverige 16.55 Eftersnack (r) 17.20 Nyhetstecken 17.30 Oddasat 17.45 Uutiset 18.00 Bland isbjörnar och orangutanger 18.25 Hemligstämplat (r) 18.55 Rapport 19.00 Vem vet mest? 19.30 Skolfront 20.00 Stephen Fry: Att leva med hiv 21.00 Aktuellt 21.30 Hjärnstorm 22.00 Sportnytt 22.15 Regionala nyheter 22.25 Rapport 22.30 Undergången – Hitler och tredje rikets fall Ty. drama fra 2004. (15 år) 01.00 Nattsending

05.00 Morgensending 13.00 Rovdyrets bytte 13.30 Nært og farlig: Leopardseler, løver og humboldtblekkspruten 14.00 Corwins eventyr: Alligatorens brøl (lyd) 15.00 Jungelen 16.00 Ekstreme dyr 17.00 Dyrepolitiet 18.00 Planetens morsomste dyr 18.30 Helsprø dyr 19.00 Lemur Street: Liv og død 19.30 Dyr fra A til Å: Følsomme skorpioner 20.00 Flaggermusens hemmeligheter 21.00 Haimannen 22.00 Haimannen 23.00 Dyrepolitiet: En styrke å ta med i betraktning 24.00 Planetens morsomste dyr 00.30 Nattsending

09.30 Tennis: Australian Open Fjerde dag, direkte. 14.15 Skiskyting Verdenscup i Anterselva, Italia. Kvinnenes 7,5 km sprint, direkte. 15.45 Rally: Intercontinental Rally Challenge Andre dag, direkte. 16.30 Kunstløp: EM i Helsinki Opptak. 18.00 Eurogoals Flash Siste nytt fra fotballens verden. 18.15 Skiskyting (r) 19.15 Kunstløp: EM i Helsinki 21.55 Sykling 22.00 Boksing 24.00 Rally: Intercontinental Rally Challenge (r) 00.15 Tennis: Australian Open (r) 01.00-09.30 Tennis: Australian Open

12.50 Fotball: Høydepunkter fra Ligue 1 (r) 13.50 Den engelske Ligacupen (r) 15.35 Den engelske Ligacupen Burnley – Tottenham Hotspur, onsdagens kamp på Turf Moor. 17.20 Skiskyting: V-cup i Anterselva Sprint, kvinner. 18.15 Den engelske Ligacupen (r) 20.00 Fotball: Høydepunkter fra Ligue 1 (r) Høydepunkter fra de siste kampene i den franske ligaen, Ligue 1. 21.00 Den engelske Ligacupen (r) 22.45 Amerikansk fotball: Høydepunkter fra NFL 23.45-00.15 Sykling: Tour Down Under

Dagsnytt hver hele time. 09.05 Nitimen 11.03 Distr. prgm. 11.50 Radiosporten 11.54 Distr. prgm. 13.05 Norgesglasset 15.05 Her og nå 16.03 Distr. prgm. 18.05 Kamfer 18.40 Barnetimen for de minste 19.03 Kveldsåpent 20.03 Værmelding med langtidsvarsel 20.07 VM håndball menn Norge – Danmark 22.05 Pepper & pasjon 00.05 Nattønsket 02.03 Kveldsmat 04.03 Spill våken 05.33 Morgenandakt 05.45 Værmelding med varsel for fiskebankene Dagsnytt hver hele time unntatt kl. 19.00, 20.00 og 21.00. 09.03 Mozart og Madonna – en temareise i musikk 10.03 Sånn er livet 11.03 RadioSelskapet 12.30 Verdt å vite 13.03 Ukas P2artist: Anne-Lise Berntsen 13.30 Sámi Radio 14.03 Harald Are Lund 15.03 Mørkets opplevelser 15.30 Musikkredaksjonen 16.03 Kulturnytt 17.03 Bok i P2 17.30 Dagsnytt 18.03 Dagsnytt atten 19.00 Ukas P2-artist: Anne-Lise Berntsen 19.25 På konsert: Grieghallen i Bergen 21.30 Studio Sokrates 22.05 P2s Blå Mix 00.05 Notturno P3nyheter hver halvtime fra 07.00 til 09.00, deretter hver hele time fra 10.00 til 16.00. Dagsnytt 05.00, 06.00, 18.00, 20.00, 23.00, 24.00 og hver hele time frem til kl. 05.00. 10.02 Radioresepsjonen 12.02 Sexy 13.05 Drillpikene 14.02 Kompani Knudsen 16.02 Banden 18.03 DJ Friendly 20.03 Harald Are Lund 23.03 Urørt 00.05 P3 Natt med DJ 02.03 Radioresepsjonen 04.03 P3 Natt Musikk Nyheter hver halvtime mellom 06.00 og 19.00 og hver time mellom 19.00 og 24.00. 10.00 Heges formiddag 12.00 Lunsj 14.00 God ettermiddag 18.00 Norgesmagasinet 19.00 Popcorn 20.00 God kveld! 21.00 Norgesnyhetene 21.15 God kveld! forts 22.00 Norgesnyhetene 22.15 God kveld! forts 23.00 Norgesnyhetene 23.15 Inspektor! 24.00 Norgesnyhetene 00.15 Nyheter på samisk 00.20 Variert musikk fra de siste 4 tiår! Nyheter hver hele time 06.00 – 24.00, hver halvtime 06.00 – 09.00 og 15.00 – 18.00. P4-Kultur kl. 10.00, 12.00 og 14.50. P4-sport kl. 07.03, 08.03, 09.03, 15.03 og 16.03. 10.00 Michael direkte 12.00 Ett-to-tre 15.00 Midt i Trafikken 17.30 Sytten Tretti 18.00 Taxi 20.00 Barnas Beste 23.00 Vi og Verden – innenriks 23.30 Vi og Verden – utenriks 24.00 Lyden av P4 01.00 Sytten Tretti 01.30 Lyden av P4

©Universum

19.30 Naboer (t) Austr. dramaserie. 20.00 Den ekstreme Ty i England (t) Br. underholdningsserie. 20.25 E6 – en reise gjennom nordmenns hverdag (ttv) (r) 20.55 Si ja, bli min (ttv) (r) 21.25 Gjer meg yngre! (t) Br. dokumentarserie. 22.20 Tudors (t) (r) 23.15 House (t) (r) 23.55 Jon Stewart (t) (r) 00.20 Naboer (t) (r) 00.45 Svisj hiphop 02.00 Svisj 04.00-06.30 Svisj natt


FREDAG 23. JANUAR

19.55: Mesternes mester 06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Andre avenyen (t) 10.35 Fossekallen – isbader i kjole og hvitt (ttv) (r) 11.00 NRK nyheter 11.05 Verdensarven (ttv) (r) 11.25 V-cup alpint: SuperG, menn 12.45 X-games 13.00 NRK nyheter 13.05 Berlin, Berlin (t) (r) 13.30 Viten om: Kampen om oljen på Nordpolen (t) (r) 14.00 NRK nyheter 14.05 V-cup skiskyting: Sprint, menn 15.35 V-cup alpint: Sammendrag SuperG, menn 16.00 NRK nyheter 16.10 Dynastiet (t) 17.00 NRK nyheter 17.10 Oddasat (t) 17.25 Slipp naboene løs (t)

17.55 Nyheter på tegnspråk 18.00 Barne-TV 18.00 18.10 18.20 18.35

18.40 19.00 19.30 19.55

Ugleskogen (ttv) (r) Mumfie (r) Charlie og Lola Danny og Daddy (r)

Distriktsnyheter Dagsrevyen (ttv) Norge rundt (ttv) Mesternes mester (ttv)

(3:8) Norsk underholdningsserie.

20.55 Nytt på nytt (ttv) 21.25 Grosvold (ttv) 22.10 Livvaktene (t) (1:10) Da. spenningsserie. Når forsvarsminister Henrik Skelbæk kommer til Bagdad for å feire nyttår sammen med de danske sikkerhetsstyrkene, er han beskyttet av livvakter fra politiets etterretningstjeneste.

23.10 Kveldsnytt 23.25 KORK i disco-inferno (t) 00.10 Duran Duran: Rio (t) Musikkdokumentar.

01.00 Riksarkivet (r) 01.30 Kulturnytt (r) 01.40 Country jukeboks m/chat 04.00-06.00 Dansefot jukeboks u/chat

21.45: Mord og mysterier 06.30 TV 2 junior 06.55 God morgen Norge 10.00 FrokostQuiz 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Frasier (r) 12.45 Hotel Cæsar (r) 13.15 Home and Away (r) 13.45 Den syvende himmel (r) 14.30 3rd Rock from the Sun 15.00 Ut av det blå 15.30 Home and Away 16.00 Alle hater Chris 16.30 Venner for livet (r) 17.00 Dharma & Greg 17.30 That '70s Show (r)

18.00 18.30 18.50 18.55 19.30

Scrubs (r) Nyhetene og Sporten Været Fredag Hotel Cæsar

(10) Norsk dramaserie.

20.00 Øyeblikkene Høydepunkter fra gameshow-året.

21.00 21.20 21.25 21.35 21.45

Nyhetene Været Sportsnyhetene VM-studio Mord og mysterier

(13) Br. krimserie. Episode 1 av 2:

22.40 Mord og mysterier (14) Br. krimserie. Episode 2 av 2.

23.30 Twin Peaks (12) Am. spenningsserie.

00.20 Being John Malkovich Am. komedie fra 1999. I rollene: John Cusack, Cameron Diaz, John Malkovich. Regi: Spike Jonze. (11 år)

02.15 Iskald makt Am. thrillerkomedie fra 1979. Regi: William Richert. (16 år)

03.45 Sportsnyhetene 04.00 VM-studio (r) 04.10 Været (r) 04.20-07.00 Sonen

22.00: Skispor fra fortiden 06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Distriktsnyheter 11.00 NRK nyheter 11.05 Distriktsnyheter 12.00 NRK nyheter 12.10 Distriktsnyheter 13.00 NRK nyheter 13.05 Distriktsnyheter 14.00 NRK nyheter 14.05 Forbrukerinspektørene (r) 14.30 Redaksjon EN (r) 15.00 NRK nyheter 15.05 Jon Stewart (t) (r) 15.30 I kveld (r) 16.00 NRK nyheter 16.10 NRK nyheter 16.30 NRK nyheter 17.00 NRK nyheter 17.10 V-cup skiskyting: Sammendrag sprint, menn 17.50 Kulturnytt 18.00 NRK nyheter

18.03 Dagsnytt 18 19.00 Skrik og Madonna (ttv) (r) 20.00 NRK nyheter 20.10 Kjærlighet på bondelandet (t) (r) Da. dokumentar.

20.55 Keno 21.00 NRK nyheter 21.10 Kulturnytt (r) 21.20 Oddasat (t) (r) 21.35 Uka med Jon Stewart (t) 22.00 Skispor fra fortiden (ttv) (r) (2:7) Dokumentarserie.

22.25 Krigen: Tid for engstelse (t) (r) (2:14) Am. dokumentarserie.

23.20 Varulv Br. thriller fra 1974. Regi: Ronald Neame.

01.25 – 04.45 Distriktsnyheter

20.30: Selvmord på resept

21.30: Loser

07.00 Interaktiv frokost 10.15 The Late Show med David Letterman (r) 11.15 SOS barnevakten (r) 12.15 Glamour 12.40 The Rachael Ray Show 13.40 Ekstrem rengjøring (r) 14.10 Date My Mom (r) 14.40 Veronica Mars (r) 15.30 Girlfriends 16.00 What I Like About You (r) 16.30 The War at Home (r) 17.00 Will & Grace (r) 17.30 Lokale sendinger/OSLO-TV

18.00 Aktuelt og Sporten 18.15 Spotlight 18.25 Været 18.30 Lokale sendinger/ OSLO-TV 19.00 Grensevakten 19.30 America's Funniest Home Videos (r) 20.00 America's Funniest Home Videos (r) 20.30 Selvmord på resept (r)

06.00 TV-shop 06.30 Bundy 07.00 Murphy Brown 07.30 According to Jim (r) 08.00 Se opp for Susan (r) 08.30 TV-shop 09.30 Livet i Alaska 10.25 Oprah (r) 11.20 Dr. Phil 12.15 I gode og onde dager (r) 13.05 I gode og onde dager 14.00 Reba 14.30 Pussycat Dolls 15.30 Er du smartere enn en tiåring? (r) 16.30 Se opp for Susan (r) 17.00 According to Jim 17.30 Alle elsker Raymond (r)

18.00 Two and a Half Men 18.30 Kongen av Queens (62) Am. komiserie.

19.00 Top Model Australia (3) Austr. realityserie.

20.00 Two and a Half Men (66) Am. komiserie.

20.30 Ekstrem oppussing USA (151) Am. realityserie.

21.30 Loser Am. komedie fra 2000. Regi: Amy Heckerling. (15 år)

Am. dokumentar.

21.35 C.S.I. (r)

23.15 Smokey and the Bandit på farten igjen

(19:23) Am. spenningsserie.

22.30 Aktuelt, sporten og været 22.50 En callgirls dagbok

Am. komedie fra 1980. Regi: Hal Needham. (12 år)

01.15 Club Dread

(1:8) Br. dramaserie.

23.20 Satisfaction (9:10) Austr. dramaserie. 00.10 The Late Show med David Letterman 01.10 Mumien Am. skrekkfilm fra 1999. Regi: Stephen Sommers. (15 år) 02.00 Aktuelt, sporten og været (r) 02.20 Mumien forts. 03.30 The War at Home (r) 04.00-07.00 Mess-TV

Am. thrillerkomedie fra 2004. Regi: Jay Chandrasekhar. (15 år)

03.05 It's Always Sunny in Philadelphia 03.30 Moonlight 04.15 Boondocks 04.40 Dr. Phil 05.30-06.00 TV-shop

RADIO

06.00 Morgensending 12.10 Jersild Live 12.35 Aftenshowet 1. del 13.05 Aftenshowet med Vejret 13.30 Danmark Ekspeditionen (r) 14.00 Det lille hus på prærien 14.50 Nyheder på tegnsprog 15.00 DR Update – nyheder og vejr 15.10 Boogie Mix 16.00 Boogie Listen 17.00 Amigo 17.30 Shanes verden 18.00 Aftenshowet 1. del 18.30 TV-avisen med sport og vejret 19.00 Disney sjov 20.00 X Factor 21.00 TV-avisen 21.30 For Your Eyes Only Br. action fra 1981. 23.35 Daredevil 01.15 Nattsending

07.00 Morgensending 09.30 Kuraffen TV 11.00 Fantorangen (r) 11.30 Super Barne-TV (r) 13.30 Mánáid-TV – Samisk barne-TV (t) (r) 13.45 Ender uten tenner (ttv) (r) 14.00 Kårni og Børni (ttv) (r) 14.15 MGPjr 2008 Spesial – Fra Nesseby til Århus (r) 14.45 Gatefotball (r) 15.10 The Tribe – Fremtiden er vår (t) (r) 15.35 Superkviss (r) 15.55 Stallgjengen (t) (r) 16.20 ORPS 16.45 Animalia (r) 17.10 Ender uten tenner (ttv) (r) 17.20 Øisteins blyant (r) 17.30 Fantorangen: Drømmehagen (r) 18.00 Barne-TV 18.40 Superkviss 19.00-19.30 Fin fredag

06.00 Mikkes klubbhus 06.25 Handy Manny 06.50 Lazytown 07.15 Hannah Montana 07.40 Zack og Codys søte hotelliv 08.05 Phineas og Ferb 08.15 Handy Manny 08.40 Mikkes klubbhus 09.00 Diverse sendinger 14.05 Fairly Odd Parents 14.30 Erstatterne 14.55 Keiserens nye skole 15.10 Den amerikanske dragen: Jake Long 15.35 Kim Possible 16.00 Zack og Codys søte hotelliv 16.25 Hannah Montana 16.50 Når det ringer ut USA 16.55 Erstatterne 17.20 Phineas og Ferb 17.45 Fairly Odd Parents 18.05 Hannah Montana 18.30 Når det ringer ut USA 18.35 Kveldssending

06.30 Morgensending 10.35 Hollyoaks (r) 11.00 Hotel Cæsar 11.30 Ellen DeGeneres Show (r) 12.15 Ellen DeGeneres Show 13.00 Hollyoaks 13.30 Alle hater Chris (r) 14.00 Christine 14.30 Pizzagjengen (r) 15.00 Scrubs 15.30 MacGyver 16.20 Magnum 17.10 Lost World (r) 18.05 Amazing Race 19.00 Mot i brøstet (r) 19.30 Karl & Co (r) 20.00 Rex 20.55 Stormbreaker Ty./am./br. actioneventyr fra 2006. (11 år) 22.30 Jimmy Kimmel 23.15 Manshow (r) 23.45 Blue Murder (r) 00.35 Rock School (r) 01.25 Nattsending

12.00 Morgensending 13.00 Galskap i laboratoriet 13.30 Gastronomens kartbok: India 14.00 Jeger jaget 15.00 Krigshemmeligheter 16.00 D-dagen 17.00 Kjempekonstruksjoner: Umulige broer – Danmark til Sverige 18.00 Dyr døgnet rundt: episode 15 (p) 19.00 Dyreinspektørene: episode 2 19.30 Dyreinspektørene: episode 5 20.00 Når katastrofen inntreffer 21.00 Crash Science: Biler 22.00 Farlige reiser: Afrikas tak 23.00 Flyhavarikommisjonens spesialrapport 24.00 Kjempekonstruksjoner: Berlin togs. 01.00 Nattsending

08.10 Morgensending 12.40 En, to, tre – oppussing! (r) 13.35 Judge Judy (r) 14.00 Judge Judy 14.25 Save Us From Our House! (r) 14.55 Drømmedesign (r) 15.55 Økohjem i luksusklassen (r) 16.25 En engel iblant oss (r) 17.15 The Martha Stewart Show 18.10 Legene 19.00 Modellbyrået (r) 19.30 En, to, tre – oppussing! (r) 20.30 Årets kjendiser 2008 21.30 Menig Benjamin Am. komedie fra 1980. (11 år) 23.25 Boogeyman Am./newzealansk grøsser fra 2005. (15 år) 01.05 Nattsending

05.35 Morgensending 12.00 Kjøretøy: Eleanor 13.00 Før ulykken: Jordras 14.00 Møkkajobber: Hodeskallerenser 15.00 Fremtidens våpen: Smarte våpen 16.00 Byggekongene: Hoover Dam Bridge 17.00 Hvordan gjør de det? 17.30 Hvordan den lages 18.00 Overhaling: Klar for museet 19.00 Miami Ink: Bella Boot Camp 20.00 Møkkajobber: «Geoduck» bonde 21.00 Mythbusters: Blindekjøring 22.00 LA Ink: Renselsesprosessen 23.00 LA Ink: Coreys sterilisering 24.00 Virkelighetens åsteder 01.00 Nattsending

06.00 Morgensending 10.25 Simpsons (r) 10.55 Simpsons (r) 11.25 Blush 11.55 Bundy 12.25 Cheers 12.55 Drew Carey Show 13.25 Futurama (r) 13.55 Familien Griffin (r) 14.25 Simpsons 14.55 Simpsons (r) 15.25 Seinfeld (r) 15.55 Star Trek: The Next Generation 16.55 Stargate SG-1 17.55 Siste nytt fra P4 18.00 Futurama 18.25 Familien Griffin 18.55 Simpsons 19.25 Simpsons 19.55 Siste nytt fra P4 20.00 Seinfeld 20.35 Ville våghalser 21.35 The Fog Kan./am. grøsser fra 2005. 23.30 Burn Notice 00.30 Nattsending

05.00 Morgensending 13.00 Rovdyrets bytte 13.30 Nært og farlig 14.00 Corwins eventyr 15.00 Haimannen 16.00 Haimannen 17.00 Dyrepolitiet: En styrke å ta med i betraktning 18.00 Planetens morsomste dyr 18.30 Helsprø dyr 19.00 Lemur Street: Shifaka-oppgjør 19.30 Dyr fra A til Å: Bjørnene ved Black Run 20.00 Dyreliv spesial: Smart hai 21.00 Planetens morsomste dyr 21.30 Planetens morsomste dyr 22.00 Hundefrisørene: Flokkmentalitet 23.00 Dyrepolitiet 24.00 Planetens morsomste dyr 00.30 Nattsending

06.00 Morgensending 14.05 Skidskytte: Världscupen Direkte, mennenes sprint. 16.00 Rapport 16.05 Konståkning: EM Fra kunstløp-EM i Helsingfors og kvinnenes kortprogram. 17.55 Sportnytt 18.00 Rapport med Aekonomi 18.10 Regionala nyheter 18.15 Go'kväll 19.00 Kulturnyheterna 19.15 Regionala nyheter 19.30 Rapport med Aekonomi 20.00 På spåret 21.00 Skavlan 22.00 Konståkning: EM Kunstløp-EM, kvinnenes kortprogram. 23.00 Kulturnyheterna (r) 23.15 Solens mat (r) 23.45 Misstänkt 01.45 Nattsending

09.30 Tennis: Australian Open Femte dag, direkte. 14.15 Skiskyting Verdenscup i Anterselva, Italia. Mennenes 10 km sprint, direkte. 15.45 Alpint Verdenscup i Kitzbühel, Østerrike. Mennenes super-G, opptak. 16.30 Kunstløp: EM i Helsinki Opptak. 18.00 Fotball: Eurogoals Weekend Fotballmagasin om de største stjernene i de største klubbene. 18.15 Skiskyting (r) 19.15 Kunstløp: EM i Helsinki 21.55 Sykling 22.00 Hopp 23.00 Rally: Intercontinental Rally Challenge 01.00-09.30 Tennis: Australian Open

09.00 Morgensending 14.30 Rakt på med K-G Bergström (r) 15.00 Musikministeriet (r) 15.30 Harry – med pappa i köket (r) 16.00 Gomorron Sverige 16.50 Babel (r) 17.20 Nyhetstecken 17.30 Oddasat 17.45 Uutiset 18.00 Stephen Hawking och big bang 18.55 Rapport 19.00 Vem vet mest? 19.30 Garage (r) 20.00 K special 20.55 Sånger utan gränser 21.00 Aktuellt 21.30 Hitler, Stalin och lilla Anja 22.00 Sportnytt 22.15 Regionala nyheter 22.25 Rapport 22.30 Ghost squad 23.20 Hjärnstorm (r) 23.50 Nattsending

12.45 Klassiker'n (r) Klassiske høydepunkter fra idrettshistorien. 14.30 Ishockey: Champions Hockey League Finale: Metallurg Magnitogorsk – ZSC Lions Zurich. 17.00 Onside Ishockey: Get-ligaen Vålerenga - Stjernen, gårsdagens kamp på Jordal Amfi. 19.45 Alpint: Super-G i Kitzbühel Verdenscup. 21.05 Skiskyting: V-cup i Anterselva 22.35 Golf: Nytt fra Europatouren 23.05 Golf: Nytt fra PGAtouren 23.35 Sykling: Tour Down Under 00.05-00.35 Høydepunkter fra The Championship (r)

Dagsnytt hver hele time. 09.05 Nitimen 11.03 Distr. prgm. 11.50 Radiosporten 11.54 Distr. prgm. 13.05 Rett på med Tron Soot-Ryen 14.05 Norgesglasset 15.05 Her og nå 16.03 Distr. prgm. 18.05 Helgestart 18.40 Barnetimen for de minste 19.03 Helgestart 20.03 Værmelding med langtidsvarsel 20.08 Norsk på norsk 21.03 Radio Rock 22.05 P1-scenen 00.05 Nattønsket 02.03 Stjerneklart 04.03 Spill våken 05.45 Værmelding med varsel for fiskebankene Dagsnytt hver hele time unntatt kl. 19.00 og 20.00. 09.03 Mozart og Madonna – en temareise i musikk 10.03 Sånn er livet 11.03 RadioSelskapet 12.30 Verdt å vite 13.03 Ukas P2-artist: Anne-Lise Berntsen 13.30 Árdna – Samisk kulturmagasin på norsk 14.03 Radiofront 15.03 Radio Migrapolis 15.30 Musikkredaksjonen 16.03 Kulturnytt 17.03 Verdt å lese: «Farmor har kabel-TV» av Tore Renberg 17.30 Dagsnytt 18.03 Dagsnytt atten 19.00 Gloger-festspillene direkte fra Kongsberg kirke 21.03 Poesitid 21.30 Visebølgen 22.05 Jazzbasillen 23.03 Harald Are Lund 00.05 Notturno P3nyheter hver halvtime fra 07.00 til 09.00, deretter hver hele time fra 10.00 til 16.00. Dagsnytt 05.00, 06.00, 24.00 og hver hele time frem til kl. 05.00. 10.02 Filmpolitiet 12.02 Sexy 13.05 Drillpikene 14.02 Kompani Knudsen 16.02 P3 Fredag 18.00 Urørtfårspill 19.00 Urørtfinalen - 09 21.00 National Rap Show 00.05 P3 Natt med DJ 03.03 P3 Natt Musikk Nyheter hver halvtime mellom 06.00 og 19.00 og hver time mellom 19.00 og 24.00. 10.00 Heges formiddag 12.00 Lunsj 14.00 God ettermiddag 18.00 Norgesmagasinet 19.00 Endelig helg 22.00 Norgesnyhetene 22.15 God kveld! 23.00 Norgesnyhetene 23.15 Inspektor! 24.00 Norgesnyhetene 00.15 Nyheter på samisk 00.20 Variert musikk fra de siste 4 tiår! Nyheter hver hele time 06.00 – 24.00, hver halvtime 06.00 – 09.00 og 15.00 – 18.00. P4-Kultur kl. 10.00, 12.00 og 14.50. P4-sport kl. 07.03, 08.03, 09.03, 15.03 og 16.03. 10.00 Misjonen 12.00 Ett-to-tre 15.00 Midt i Trafikken 18.00 Taxi 20.00 Barnas Beste 20.30 P4 Topp 30 23.00 Lyden av P4 01.00 Sytten Tretti 01.30 Lyden av P4 ©Universum

19.30 Naboer (t) Austr. dramaserie. 19.55 Portalen (t) (r) 20.40 Robin Hood (t) (r) 21.25 Seks fot under (t) (r) 22.15 Mad tv (t) (r) (3:16) Am. underholdningsserie. 22.55 E6 – en reise gjennom nordmenns hverdag (ttv) (r) Truls Svendsen kjører E6 på hele strekningen for å møte folk i deres hverdag. 23.25 Gjer meg yngre! (t) (r) (2:8) Br. dokumentarserie. 00.20 Svisj topp 10 01.20 Svisj retro 03.00 Svisj naschspiel 05.00-07.30 Svisj natt

25


LØRDAG 24. JANUAR

19.55: Melodi Grand Prix 2009 07.00 Fantorangen 07.00 Mikkes klubbhus 07.25 Peppa gris (r) 07.30 Super Barne-TV 07.30 Supertrioen 07.55 Instrumentenes magiske verden 08.00 Propp og Berta (r) 08.30 SamSam (r) 08.35 Den magiske krystallkulen (r) 08.40 Pling Plong (r) 09.00 Klar – ferdig – gå! 09.10 Robotboy (r) 09.30 Walter 09.40 Jungelens puls (r) 09.50 NRKs sportslørdag: Vcup langrenn: 10 km, kvinner 11.20 V-cup alpint: Utfor, menn 12.40 V-cup skiskyting: Jaktstart, kvinner 13.30 V-cup langrenn: 15 km menn 14.40 V-cup skiskyting: Jaktstart, menn 15.30 V-cup skøyter: Sprint 17.00 Sport i dag

18.00 Barne-TV 18.00 Kometkameratene 18.25 Underbuksepiratene (r)

18.30 ORPS (4:5) Norsk dramaserie.

19.00 Lørdagsrevyen (ttv) 19.45 Lotto-trekning 19.55 Melodi Grand Prix 2009: Folkefest i Kongsvinger Kongsvinger er vertsby for den første delfinalen i Melodi Grand Prix 2009. Av i alt sju bidrag skal seerne stemme fram to til finalen.

21.05 Hvorfor det? (ttv) 21.30 Med hjartet på rette staden (t) (14:26) Br. dramaserie.

22.15 Fakta på lørdag: Summen av ditt liv (ttv) Dokumentar. Dokumentaren avslører hvilken påvirking du har på verden rundt deg.

23.05 Kveldsnytt 23.20 Skavlan møter Sverige (t) 00.20 Alex og Emma (t) Am. romantisk dramakomedie fra 2003. Regi: Rob Reiner. (11 år)

01.50 Dansefot jukeboks m/chat 04.00-06.00 Country jukeboks u/chat

21.40: Spellemann 2008 07.00 TV 2 junior 07.00 Kutoppen 07.07 Blanche 07.13 Backyardigans 07.37 Ozie Boo 07.44 The Baby Triplets 07.51 Pim og Pam 07.56 Manon 08.03 Hello Kitty 08.15 Familien Stor 08.26 Den stygge andungen og meg 08.49 Winx Club 09.13 W.I.T.C.H. 09.34 Sonic X 10.00 Ocean Girl 10.30 Bonanza (r) 11.20 Det vesle huset på prærien (r) 12.10 60 Minutes (r) 13.00 Sørlandet + Gud = Sant? (r) 13.30 Min søsters barn 14.50 Bare for moro skyld 15.00 Skaperen (r) 16.00 Håndball-VM: Før kampen 16.25 Håndball-VM: Mellomrunden 1. omgang 17.05 Håndball-VM: I pausen 17.15 Håndball-VM: Mellomrunden 2. omgang

18.00 18.30 18.45 19.10 19.20 19.30 20.00 21.00 21.15 21.20 21.30 21.40

Håndball-VM: Etter kampen Nyhetene LørdagsMagasinet Sportsnyhetene Været Karl & Co (r) Prosjekt X Nyhetene Været Sportsnyhetene VM-studio Spellemann 2008

Det blir nok en hedersaften for norsk musikk når det braker løs i Spektrum.

23.35 Hope & Faith (r) (4:26) Am. komiserie.

24.00 Den syngende detektiv Am. musikalkomedie fra 2003. Regi: Keith Gordon. (15 år)

01.50 Gylne tabber og gylne øyeblikk (r) 02.45 Sportsnyhetene (r) 02.55 VM-studio (r) 03.00 Været (r) 03.10-07.00 Sonen

22.55: Ganges

21.30: U.S. Marshals

08.20 Distriktsnyheter 11.55 Vcup langrenn: 15 km menn 13.15 Jazz jukeboks 15.10 Kritiske stemmer på Cuba (t) (r) 16.05 Stieg Larsson og Millennium-millionane (t) (r) 17.05 Store studio (t) (r) 17.40 Kjærlighetens bud

18.00 Trav: V75 18.45 Billedbrev fra LatinAmerika: Lengselens musikk (ttv) Norsk dokumentar.

18.55 Beckman, Ohlson og Can (t) Aktuell kultursamtale.

19.25 V-cup hopp Direkte. Kommentator: Arne Scheie.

21.10 NRK nyheter 21.20 Keno 21.25 Historien om den gråtende kamel (t) Ty. dokudrama fra 2003. Da den nyfødte kamelungen avvises av sin mor, må nomadene gjøre alt de kan for å forene dem. I rollene: Janchiv Ayurzana, Chimed Ohin, Amgaabazar Gonson. Regi: Byambasuren Davaa, Luigi Falorni.

22.55 Ganges (ttv) (r) (1:3) Br. dokumentarserie. Den mektige elven Ganges bukter seg igjennom India fra sin kilde høyt i Himalaya til utløpet i Bengalbukta. Denne serien tar oss med på en reise langs elva, og vi begynner ved kildens utspring.

23.45-01.10 50 år med Grammy (t) (r)

21.30: Two Weeks

07.00 Interaktiv frokost 10.50 The Planet's Funniest Animals (r) 11.20 Prinsesseskolen (r) 12.20 Elimidate (r) 12.50 Under samme tak (r) 13.20 Under samme tak (r) 13.50 Zoey (r) 14.20 Zoey (r) 14.50 Fresh Prince i Bel Air (r) 15.20 Big Bang Theory (r) 15.50 Jesse (r) 16.20 Kevin Hill 17.10 Ugly Betty (r)

06.00 TV-shop 06.30 Bundy 07.00 Lassie 07.30 I Pity the Fool 08.00 Femlingene 08.30 TVshop 09.45 Dr. Phil 10.40 Pepper Dennis 11.35 The Mountain 12.30 Love Story 14.25 Next 15.00 Style Her Famous 15.40 Listen Up 16.00 Still Standing 16.30 Lovespring International (r) 17.00 Point Pleasant (r)

18.00 Aktuelt, sporten og været 18.20 Djevelens løpegutt 19.10 Smallville 20.00 Gutten som ser uten øyne (r)

18.00 Joan of Arcadia (r) 18.55 Modelljakten

Dokumentar.

21.00 America's Funniest Home Videos (r) 21.30 U.S. Marshals Am. actionthriller fra 1998. I rollene: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes, Robert Downey jr..Regi: Stuart Baird. (15 år)

22.30 Aktuelt, sporten og været 22.50 U.S. Marshals forts. 00.10 En callgirls dagbok (r) 00.40 Blues Brothers 2000 Am. musikalsk komedie fra 1998. Regi: John Landis. (11 år)

(4) Am. realityserie. De gjenværende 12 deltakerne må lære seg å skape seksuell kjemi på fotooppdragene sine.

19.55 Johnny English Br. actionkomedie fra 2003. Under begravelsen til en britisk spion dør alle spionene som er til stede i et attentat. Nå er det bare én britisk spion igjen: Johnny English. I rollene: Rowan Atkinson, Natalie Imbruglia, John Malkovich. Regi: Peter Howitt. (11 år)

21.30 Two Weeks Am. komedie fra 2006. I rollene: Sally Field, Ben Chaplin, Thomas Cavanagh. Regi: Steve Stockman.

23.25 Perfect Day Br. dramakomedie fra 2005. Regi: David Richards. (7 år)

01.25 Brokedown Palace

01.40 Aktuelt, sporten og været (r) 02.00 Blues Brothers 2000 forts. 03.15 Satisfaction (r) 04.05-07.00 Mess-TV

Am. drama fra 1999. Regi: Jonathan Kaplan.

03.10 The Inside 03.55 The L Word 04.45 The Bad Girls Guide 05.10 Sex og singelliv 05.50-06.00 TVshop

RADIO

07.00 Morgenhår 11.00 Tidens tegn – TV på tegnsprog 12.00 DR Update – nyheder og vejr 12.10 Troldspejlet 12.30 Family Guy 13.00 S, P eller K – del 1 13.10 Boogie Update 13.45 S, P eller K – del 2 13.55 X Factor (r) 14.55 P3 Guld – Dansk musik når den er allerbedst 16.25 Enden er nær 17.10 Før søndagen 17.20 Held og Lotto 17.30 Kaj og Andrea 18.00 Radiserne 18.30 TV-avisen med vejret 18.55 SportNyt Sportsnyheter. 19.10 Danmarks Indsamling 2009 Innsamlingsshow. 23.30 En sag for Frost 01.05-02.05 Boogie Listen

26

07.00 Fantorangen 07.30 Super Barne-TV 09.00 Klar – ferdig – gå! 10.00 Anne fra Bjørkely (r) 10.45 Flatmania Fr. animasjonsserie. 11.00 The Tribe – Fremtiden er vår (t) (r) 11.30 Super Barne-TV (r) 13.30 Utfordringen (r) 14.00 Dyrevenn (r) 14.30 Megafon (r) 15.00 Fin fredag (r) 15.30 Thomas P. (ttv) (r) 15.55 Thomas P. (ttv) (r) 16.15 Thomas P. (ttv) (r) 16.45 Heilt vilt Br. dokumentarserie. 17.15 Mánáid-TV – Samisk barne-TV (t) (r) 17.30 Fantorangen: Drømmehagen (r) 18.00 Barne-TV 18.30 ORPS Norsk dramaserie. 19.00-19.25 ORPS Norsk dramaserie.

06.00 Mikkes klubbhus 06.25 Handy Manny 06.50 Lazytown 07.15 Brandy & Herr Visvas 07.35 Kim Possible 08.00 Phineas og Ferb 08.25 Erstatterne 08.50 Fairly Odd Parents 09.15 Hannah Montana 09.40 Magikerne på Waverly Place 10.00 Det søte liv til sjøs 10.30 The Cheetah Girls: Én verden 12.25 Når det ringer ut USA 12.30 Hannah Montana 12.55 Når det ringer ut USA 13.00 Zack og Cody 13.55 Phineas og Ferb 14.20 Brandy & Herr Visvas 15.10 Keiserens nye skole 15.30 Hannah Montana: Best of Both Worlds 17.00 Kveldssending

07.00 Morgensending 15.40 Uten grenser 16.30 Oppfinnelser fra gamle dager 17.00 Entertainment Now 17.30 Volvo Ocean Race 18.00 Bare for moro skyld 18.25 Håndball-VM: Mellomrunden 1. omgang 19.10 Håndball-VM: I pausen 19.20 Håndball-VM: Mellomrunden 2. omgang 20.05 Håndball-VM: Etter kampen 20.15 Håndball-VM: Før kampen 20.25 Håndball-VM: Mellomrunden 1. omgang 21.10 Håndball-VM: I pausen 21.20 Håndball-VM: Mellomrunden 2. omgang 22.05 Håndball-VM: Etter kampen 22.15 Brothers & Sisters 23.05 Frustrerte fruer 23.55 Nattsending

12.00 Morgensending 13.00 På eventyr med Crittercam-WildTech: Løver 13.30 Bemerkelsesverdige veterinærer 14.00 Dyrepatruljen: Soveromsflaggermus 15.00 Jakten på piratenes skatt 16.00 Skipskirkegården 17.00 Titanic: Den siste hemmeligheten 18.00 De dødes gåter: Titanics spøkelser 19.00 Tilbake til Titanic 20.00 Når katastrofen inntreffer: Titanic 21.00 Det perfekte våpen: Beleiringsskyts 22.00 De 10 beste kung fu-våpnene 23.00 Kung fu-munk 24.00 Kjempekonstruksjoner: Shanghais supertårn 01.00 Nattsending

08.10 I Dream of Jeannie 08.40 Legene (r) 09.30 Legene (r) 10.20 Drømmedesign (r) 11.15 Drømmedesign (r) 12.15 Drømmedesign (r) 13.15 Zoom (r) 14.10 Kimora: Life in the Fab Lane (r) 14.40 Extreme Hollywood (r) 15.30 Judge Judy (r) 15.55 Judge Judy (r) 16.20 Årets kjendiser 2008 (r) 17.15 Wildfire (r) 18.10 Trinny & Susannah (r) 19.05 Rett diett (r) 20.00 Ghost Whisperer (r) 21.00 Ruths bok The Book of Ruth. Am. drama fra 2004. (15 år) 22.35 Ungkarskvinnen (r) 00.05 Extreme Hollywood (r) 00.50-01.40 Det spøker!

05.35 Morgensending 13.00 American Hotrod 14.00 Møkkajobber 15.00 Discovery Project Earth 16.00 Menneskeskapte undere – Asia 17.00 Hvordan gjør de det? 18.00 Inn i det ukjente med Josh Bernstein: Elefanter 19.00 Everest: Kampen mot toppen 20.00 Sjokkerende overlevelsesvideoer: Grindhvalangrep 20.30 Sjokkerende overlevelsesvideoer: Oceanos-forliset 21.00 Nasas største øyeblikk: Ørnen skal lande 22.00 American Chopper: Klipsch-sykkelen 23.00 Kings of Nitro 24.00 Fremtidens våpen 01.00 Nattsending

06.00 Morgensending 09.05 Lassie 09.35 Lassie 10.05 Help Me Help You 10.30 Femlingene 10.55 Runaway 12.45 Everwood 13.40 American Gladiators 1989 14.40 For Your Love 15.10 Yes, dear 15.40 My Boys 16.10 Seinfeld (r) 17.10 Fear Factor USA 18.30 American Gladiators (r) 19.30 How I Met your Mother 20.00 Seinfeld 20.35 N.C.I.S. (r) 21.35 Walking Tall Am. actiondrama fra 2004. (15 år) 23.00 World Poker Tour 01.00 E-ring 01.55 The Cowboy Way 03.50 Stargate Atlantis (r) 04.35 Nattsending

05.00 Morgensending 13.00 Planeten vår: Grotter 14.00 Planeten vår: Ørken 15.00 Planeten vår: Fra pol til pol 16.00 Planeten vår: Fjell 17.00 Planeten vår: Ferskvann 18.00 Planeten vår: Grotter 19.00 Planeten vår: Ørken 20.00 Det mest ekstreme: En reise til havets bunn 21.00 På dypt vann: SørAfrika 21.30 På dypt vann: Ecuador 22.00 Austin Stevens: Aller farligst 23.00 Rovdyrets bytte: Fellesskapets styrke 23.30 Rovdyrets bytte: Kjemiske våpen 24.00 Dyrepolitiet i Houston: Valpefabrikk 01.00 Nattsending

08.15 Morgensending 13.30 Vinterstudion 14.35 Skidskytte: Världscupen Direkte, mennenes jaktstart. 15.30 Bandy: VM Direkte fra bandy-VM og første semifinale. 17.50 Helgmålsringning (r) 17.55 Sportnytt 18.00 Rapport 18.15 Bolibompa: Disneydags 19.00 Bobster: Wild Kids 19.30 Rapport 19.45 Sportnytt 20.00 Carola – 25 år som artist (r) 21.00 Brottskod: Försvunnen 21.45 Tidernas största bankrån 22.25 Eyes Wide Shut Am. thrillerdrama fra 1999. 01.00 Nattsending

09.30 Tennis: Australian Open Sjette dag, direkte. 11.30 Alpint Mennenes utfor, direkte. 12.45 Skiskyting Kvinnenes 10 km jaktstart, direkte. 13.30 Kunstløp: EM i Helsinki Direkte. 14.45 Skiskyting Mennenes 12,5 km jaktstart, direkte. 15.30 Kunstløp: EM i Helsinki Direkte. 16.30 Langrenn 17.30 Langrenn 18.30 Hopp (r) 19.30 Hopp 21.15 Sykling 21.20 Kunstløp: EM i Helsinki (r) 22.15 Bowls 23.45 Skiskyting (r) 00.15 Nattsending

08.50 Morgensending 14.00 Debatt (r) 14.30 Kabaré på Berwaldhallen (r) 15.30 Konståkning: EM Fra EM i kunstløp i Helsingfors og friløp kvinner. 18.00 Kyrie Eleison 18.15 Landet runt 19.00 Morfars farfars far – och jag 20.00 Cranford 20.55 När jag en dag inte finns (r) 21.00 Rapport 21.05 Rocky 21.10 Eternal Sunshine of the Spotless Mind Am. drama fra 2004. (11 år) 22.55 Rapport 23.00 Syndens lag 00.45 Nattsending

11.00 Morgensending 12.45 Amerikansk fotball: Høydepunkter fra NFL (r) 13.45 Gillette Sportsverden Internasjonalt sportsmagasin. 14.15 Onside Ishockey: Get-ligaen (r) 17.00 Alpint: Utfor i Kitzbühel Verdenscup. 18.20 Skiskyting: V-cup i Anterselva Jaktstart, kvinner. 19.10 Skiskyting: V-cup i Anterselva Jaktstart, menn. 20.00 Skøyter: V-cup i Kolomna 21.30 Alpint: Utfor i Kitzbühel (r) 22.50 Sykling: Tour Down Under 23.20-01.20 Kampsport: MMA Pro Elite

Dagsnytt hver hele time, unntatt kl.13.00. 09.05 Nitimen 11.08 Popquiz 12.08 Øde øy 12.30 Ukeslutt 13.30 P.I.L.S. 14.03 Radioteatret: Knut Gribb – Det sorte gull 14.56 Værmelding 15.03 Englefjes 16.03 20 spørsmål 16.40 HumorXtra 17.03 Lørdagsbarnetimens Superkviss 18.05 Store Norske 19.03 Eldorado 20.03 Værmelding med langtidsvarsel 20.07 Eldorado 21.03 Alle tiders blinkskudd 22.05 På dansefot 00.05 Nattønsket 02.03 Eldorado 04.03 Store Norske 05.03 Spill våken 05.40 Under samme himmel Dagsnytt hver hele time unntatt kl. 13.00, 20.00, 21.00 og 22.00. 09.03 Ring inn musikken – 815 49 002 10.03 Radiodokumentaren: Ulv! Ulv! 10.50 P2-kommentaren 11.03 Verden på lørdag 12.03 Kurer 12.30 Ukeslutt 13.30 Studio Sokrates 14.03 Jungeltelegrafen 15.03 Hallo i uken 15.40 Ut i verden 16.03 Museum 16.30 Dagsnytt 16.40 Verden på lørdag med Korrespondentbrevet 17.03 På livet laus 17.30 Kunstreisen 18.05 BluesAsylet 19.03 Visebølgen 19.30 Opera: Faust av Charles Gounod 22.30 Jazz jorda rundt 23.03 Rundt midnatt 00.05 Notturno P3nyheter kl. 07.00. Dagsnytt kl. 05.00, 06.00, 08.00, 09.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 20.00, 24.00 og hver hele time frem til kl. 05.00. 10.03 Cruisern 12.03 FK Sport 14.03 JuntaFil 16.03 P3 Lørdag 20.03 Pia 22.00 Abstract 00.05 P3 Natt med DJ 03.03 P3 Natt Musikk Nyheter hver hele time mellom 08.00 og 20.00. 10.00 Heges formiddag 12.00 Lunsj 14.00 God lørdag 18.00 Endelig helg 24.00 Variert musikk fra de siste 4 tiår! Nyheter hver hele time 08.00 – 24.00. 09.00 P4s Helgefrokost 12.00 Jorda rundt på 80 sekunder 13.00 Oss megger i mellom 14.00 Sport og musikk 18.00 P4 Topp 30 20.30 P4 Party 23.00 Timen 01.00 Vi og Verden – innenriks 01.30 Vi og Verden – utenriks

©Universum

19.30 Den ekstreme Ty i England (t) (r) (3:5) Br. underholdningsserie. 19.55 Babylånerne (t) (r) (2:6) Br. realityserie. 20.40 Kremen av Top gear (t) (r) (3:4) Br. underholdningsserie. 21.30 The Sweetest Thing (t) Am. romantisk komedie fra 2002. I rollene: Cameron Diaz, Thomas Jane, Christina Applegate. Regi: Roger Kumble. (11 år) 22.55 Mesternes mester (ttv) (r) (3:8) Norsk underholdningsserie. 23.55 Life on Mars (t) (r) 00.55 Svisj premiere 01.25 Svisj hits 03.00 Svisj naschspiel 05.00-07.30 Svisj natt


SØNDAG 25. JANUAR

20.15: Der ingen skulle tru at nokon...

20.00: Merlin

21.25: Hovedscenen...

07.00 Fantorangen: Drømmehagen (r) 07.30 Hut i heita 07.30 Lennart og Kvirr 07.40 Rorri Racerbil 07.55 Disneytimen 09.00 Kika og Bob 09.10 101 dalmatinere (t) 09.35 Brødrene Dal og spektralsteinene (r) 10.00 NRKs sportssøndag: V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn 11.15 V-cup skøyter: Sprint 12.05 V-cup skiskyting: Fellsstart kvinner 13.00 V-cup langrenn: Sprint kvinner og menn 13.45 V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn 14.15 V-cup skiskyting: Fellesstart menn 15.15 V-cup skøyter: Sprint 16.00 Sport i dag 17.30 Åpen himmel: Salmer under vandringen (ttv)

07.00 TV 2 junior 07.00 Teletubbiene 07.24 Thomas-toget 07.34 Charley og Mimmo 07.39 Byggmester Bob 07.50 Barbapapa 07.54 Pororo 08.01 Sjøsiden Hotel 08.14 Gnuffene 08.26 Planet Grabo 08.39 Lola og Virginia 08.51 Horseland 09.14 Pokémon 09.35 Argai 10.00 Ocean Girl 10.30 Bonanza (r) 11.20 Melrose Place 12.05 Spellemann 2008 – helt fra begynnelsen 13.05 Spellemann 2008 (r) 15.00 Prosjekt X (r) 16.00 Håndball-VM: Før kampen 16.25 Håndball-VM: Mellomrunden 1. omgang 17.05 Håndball-VM: I pausen 17.15 HåndballVM: Mellomrunden 2. omgang

18.00 Barne-TV: Emil i Lønneberget (t) (r)

18.00 18.30 18.50 19.00

(4:13) Sv. filmserie i tretten deler etter Astrid Lindgrens fortellinger.

18.30 Newton (ttv) Populærvitenskapelig programserie for barn og unge.

19.00 Søndagsrevyen (ttv) 19.45 Sportsrevyen 20.15 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu (ttv) (4:6) Norsk dokumentarserie. Bygutten Knut Kastnes realiserte drømmen om å bli bonde da han kjøpte det avsidesliggende småbruket Sæterstad i Hattfjelldal.

20.45 Olje!: På dypt vann (4:5) Norsk dokumentarserie.

21.35 Thank You for Smoking (t) Am. komedie fra 2006.

23.05 Kveldsnytt 23.20 NM-rally: Rally Hadeland 23.50 Forestillinger (t) (r) (1:6) Da. dramaserie.

00.50 Bjørnsons Roma (r) Dokumentar.

01.15 Jazz jukeboks 03.00-06.00 Norsk på norsk jukeboks

Håndball-VM: Etter kampen Nyhetene og Sporten Været Supernanny

(2:5) Br. dokusåpe.

20.00 Merlin (2:13) Br. eventyrserie.

21.00 21.20 21.25 21.35 21.45

Nyhetene Været Sportsnyhetene VM-studio 24: Redemption

Am. actiondrama fra 2008. Jack Bauer og hans mentor Carl Benton er i Afrika for å bekjempe en internasjonal krise.I rollene: Kiefer Sutherland, Jon Voight, Robert Carlyle. Regi: Jon Cassar.

23.20 Fotballåret 2008 00.20 God kveld Norge spesial: Liv Ullmann 00.50 Christine (r) 01.15 Christine (r) 01.45 Grey's Anatomy (r) 02.35 Sportsnyhetene (r) 02.45 VM-studio (r) 02.50 Været (r) 03.00-06.30 Sonen

11.55 V-cup langrenn: Sprint kvinner og menn 13.05 V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn 13.45 Jan i naturen: Grevlingen (t) (r) 14.00 Kokken og koranen (t) (r) 14.30 Danes for Bush (t) (r) 15.30 Frøken Julie 17.00 Skavlan møter Sverige (t) (r)

18.00 Norge rundt og rundt (ttv) Hyggelige gjensyn fra «Norge Rundt»s rikholdige arkiv.

18.40 Grosvold (ttv) (r) 19.25 V-cup hopp Direkte fra Prøve-OL i Vancouver. Kommentator: Arne Scheie.

21.10 NRK nyheter 21.20 Keno Dagens trekning.

20.30: Et lite stykke Thailand

21.00: RV: Runaway Vacation

07.00 Interaktiv frokost 10.10 The Planet's Funniest Animals (r) 10.40 The Apprentice (r) 11.40 The Apprentice (r) 12.40 Under samme tak (r) 13.10 Under samme tak (r) 13.40 Zoey (r) 14.10 Zoey (r) 14.40 Fresh Prince i Bel Air (r) 15.10 Big Bang Theory (r) 15.40 Jesse (r) 16.10 Hårfin i L.A. (r) 17.10 Gossip Girl (r)

06.00 TV-shop 06.30 Bundy 07.00 Lassie 07.30 I Pity the Fool 08.00 Femlingene 08.30 TVshop 09.55 Related (r) 10.50 Dr. Phil 11.45 Øykrigen (r) 12.45 Tidsmaskinen 14.35 Menneskelige mirakler (r) 15.35 Style Her Famous 16.00 Konebytte (r) 17.00 'Til Death 17.30 How I Met your Mother

18.00 Aktuelt, sporten og været 18.20 Uke-Aktuelt 18.30 I kulissene på Changeling

18.00 Modell for en dag

Am. dokumentar.

19.00 America's Funniest Home Videos (r) 19.30 Hundehviskeren (34) Am. dokumentarserie.

21.25 Hovedscenen: De tolv cellistene fra Berlinfilharmonien Møt dette berømte ensemblet på konsert i konservatoriets store sal i Moskva. På programmet står musikk fra ulike verdensdeler og forskjellige sjangre.

22.55-00.50 Infernal Affairs 3 (t) Mou gaan dou III. Kinesisk thriller fra 2003. Gangsterbossen Sam gir muldvarpen Yan ansvaret for en stor operasjon. Yan er imidlertid ikke klar over at Sam har sin egen hemmelige agenda som setter Yans liv i fare. I rollene: Anthony Wong Chau-Sang, Tony Leung Chiu Wai. Regi: Wai-keung Lau, Siu Fai Mak. (15 år)

20.30 Et lite stykke Thailand (r) (4) Norsk dokumentarserie.

21.30 Power of 10 (10) Norsk gameshow.

22.30 Aktuelt, sporten og været 22.50 CSI: N.Y. (r) (17:21) Am. spenningsserie.

23.40 Fringe (r) (4) Am. spenningsserie.

00.30 Junior Am. komedie fra 1994.

01.30 Aktuelt, sporten og været (r) 01.50 Junior forts 02.45-07.00 Mess-TV

(8) Br. underholdning.

19.00 Er du smartere enn en tiåring? (19) Am. underholdningsserie.

20.00 Ekstrem oppussing USA (152) Am. oppussingsserie.

21.00 RV: Runaway Vacation RV. Br./ty./am. krimkomedie fra 2006. Familiefaren Bob Munro jobber for mye og er aldri hjemme. Familien trenger kvalitetstid sammen og det litt fort. I rollene: Robin Williams, Cheryl Hines, Jeff Daniels. Regi: Barry Sonnenfield. (7 år)

22.55 Back to You (15) Am. komiserie.

23.25 The Mentalist (r) (3) Am. krimserie.

00.20 Prison Break (r) (72) Am. dramaserie.

01.20 Journeyman (10) Am. dramaserie.

02.20 Hemmelig allianse Am. thriller fra 1997.

04.10-06.00 Vampire Bats Am. actiongrøsser fra 2005.

RADIO

07.00 Morgensending 13.30 Pigerne Mod Drengene 14.00 Gudstjeneste i DR Kirken 14.55 Hjælp, jeg stammer! 15.45 HåndboldSøndag: FCK – Viborg HK 17.30 Peter Pedal 17.50 Gurli Gris 18.00 Når elefantungen er drønforkælet (r) 18.30 TV-avisen med sport og vejret 19.00 VQ – Videnskabsquiz (r) 19.30 Danmark Ekspeditionen (r) 20.00 Livvagterne 21.00 21 Søndag med SportNyt 21.50 Columbo: Et spor af mord 23.20 DR1 Dokumentaren – Nabokrig (r) 00.20-00.50 Kærlighed og kaos

07.00 Fantorangen: Drømmehagen (r) 07.30 Hut i Heita 10.00 Anne fra Bjørkely (t) (r) 10.50 Flatmania 11.00 The Tribe – Fremtiden er vår (t) (r) 11.30 Super Barne-TV (r) 13.30 Sprint (r) 14.00 Newton (ttv) (r) 14.30 Klar – ferdig – gå! 15.30 Thomas P. (ttv) (r) 15.55 Thomas P. (ttv) (r) 16.20 Gaven (ttv) (r) 16.45 Heilt vilt 17.15 Mánáid-TV – Samisk barne-TV (t) (r) 17.30 Fantorangen: Drømmehagen (r) 18.00 Barne-TV: Emil i Lønneberget (r) 18.30 Newton (ttv) 19.00 Star wars: The Clone Wars 19.20-19.25 Oggy og kakerlakkene Fr. tegnefilm.

06.00 Mikkes klubbhus 06.25 Handy Manny 06.50 Lazytown 07.15 Brandy & Herr Visvas 07.35 Kim Possible 08.00 Phineas og Ferb 08.25 Erstatterne 08.50 Fairly Odd Parents 09.15 Diverse sendinger 14.20 Brandy & Herr Visvas 15.10 Keiserens nye skole 15.30 The Cheetah Girls: Én verden singalong 17.00 Musehus 17.25 Tarzan 17.50 Lilo & Stitch 18.15 Kvakkpakket 18.40 Brian 'O Brian 19.00 The Cheetah Girls: Én verden Play Your Part 20.35 Hannah Montana 21.00 Når det ringer ut USA 21.05 Zack og Codys søte hotelliv 21.30 Kveldssending

07.00 Morgensending 16.10 Snowy River (r) 17.00 Bubber og BS på nye ville veier 17.30 Travel Girls (r) 18.00 Bare for moro skyld 18.25 Håndball-VM: Mellomrunden 1. omgang 19.10 Håndball-VM: I pausen 19.20 Håndball-VM: Mellomrunden 2. omgang 20.05 Håndball-VM: Etter kampen 20.15 Håndball-VM: Før kampen 20.25 Håndball-VM: Mellomrunden 1. omgang 21.10 Håndball-VM: I pausen 21.20 Håndball-VM: Mellomrunden 2. omgang 22.05 Håndball-VM: Etter kampen 22.15 Downsize Me 23.05 Hollywood-profiler: Politiske skandaler 23.55 Nattsending

12.00 Morgensending 13.00 Kjempekonstruksjoner: Rotterdam havn 14.00 Hundebyen: Nye liv (p) 15.00 Kampen i Kruger: Filmet på safari 16.00 Kjempekonstruksjoner: Umulige broer – Kina 17.00 Jorden under lupen: Haiangrep 18.00 Long Way Down: Roma til Tobruk 19.00 Den forsvunne filmen om Dian Fossey 20.00 Hvordan overleve en katastrofe?: Snøskred 21.00 Menneskelige roboter 22.00 Afghansk heroin: Den tapte krigen 23.00 Dusørjegere 24.00 Dusørjegere: del 2 01.00 Nattsending

08.10 Morgensending 12.10 Drømmedesign (r) 13.10 Hjelp, vi er nygift! (r) 13.40 Pokker til katt Am. komedie fra 1997. 15.15 Judge Judy (r) 15.40 Judge Judy (r) 16.05 Judge Judy (r) 16.30 Tim Gunns stilguide (r) 17.25 Den sjette sans (r) 17.55 Motejuryen (r) 18.25 Feststemte mammaer (r) 18.55 Unge Mødre 3 19.25 I Do (But I Don't) Am. romantisk komedie fra 2004. (11 år) 21.00 The River Wild Am. actionthriller fra 1994. (15 år) 22.55 Iron Jawed Angels Am. romantisk TVdrama fra 2004. (11 år) 01.05 Nattsending

05.35 Morgensending 13.00 American Chopper: Carroll Shelbys sykkel – del 2 14.00 Fight Quest: Filippinene 15.00 Smash Lab: CO2politibil 16.00 Mann mot natur: Sibir 1 17.00 Livsfarlig fangst: Utrygt og usunt 18.00 LA Ink: Renselsesprosessen 19.00 LA Ink: Coreys sterilisering 20.00 American Chopper: Klipsch-sykkelen 21.00 Mythbusters: Eksploderende biff 22.00 Smash Lab: Katapultsete i båt 23.00 Svindlerskolen – Las Vegas 23.30 Svindlerskolen – Las Vegas 24.00 Mythbusters 02.00 Nattsending

06.00 Morgensending 09.00 American Gladiators (r) 10.00 Lassie 10.35 The O.C. 11.30 Beauty and the Geek 12.30 Robinson USA 13.30 American Gladiators 1989 14.30 Yes, dear 15.00 Listen Up 15.30 Two and a Half Men 16.00 Chuck (r) 17.00 Ice Road Truckers (r) 18.00 Stargate Atlantis 19.00 Back to You 19.30 Miami Ink 20.30 Las Vegas 21.30 Ice Road Truckers 22.30 My Name is Earl 23.00 MXC 23.30 World Poker Tour 01.25 Saving Grace (r) 02.10 Burn Notice (r) 02.55 Miami Ink (r) 03.40 Nattsending

05.00 Morgensending 13.00 Dyrepolitiet i Houston 14.00 Dyreparken 15.00 Det mest ekstreme: En reise til havets bunn 16.00 På dypt vann: SørAfrika 16.30 På dypt vann: Ecuador 17.00 Austin Stevens: Aller farligst 18.00 Rovdyrets bytte: Fellesskapets styrke 18.30 Rovdyrets bytte: Kjemiske våpen 19.00 Shamwari: Et vilt liv 19.30 Shamwari: Et vilt liv 20.00 Ulvens slagmark 21.00 Det ville Europa: Villmarken temmes 22.00 Haimannen 23.00 Haimannen 24.00 Dyrepolitiet i Houston: Kriminelle handlinger 01.00 Nattsending

08.15 Morgensending 14.00 Vinterstudion 14.05 Skidskytte: Världscupen Direkte fra Antholz, Italia og kvinnenes fellesstart. 15.15 Vinterstudion 15.30 Bandy: VM Direkte fra bandy-VM, finale. 17.55 Sportnytt 18.00 Rapport med Aekonomi 18.10 Regionala nyheter 18.15 Djursjukhuset (r) 18.45 Merlin 19.30 Rapport 19.55 Regionala nyheter 20.00 Mia och Klara 20.30 Sportspegeln 21.15 Nip/Tuck 22.00 Modiga kvinnor 22.30 Virusets världsvälde 23.00 Brottskod: Försvunnen (r) 23.45 Andra Avenyn (r) 00.30 Nattsending

09.30 Tennis: Australian Open Sjuende dag, direkte. 12.15 Skiskyting Kvinnenes 12,5 km fellesstart, direkte. 13.00 Alpint Mennenes slalåm, andre omgang. Direkte. 14.00 Skiskyting Verdenscup i Anterselva, Italia. Mennenes 15 km fellesstart, direkte. 15.00 Kunstløp: EM i Helsinki Direkte. 17.00 Bowls 18.30 Hopp (r) 19.30 Hopp 21.15 Wintersports Weekend Magazine 21.30 Sykling 21.35 Kunstløp: EM i Helsinki (r) 23.30 Bowls (r) 01.00 Nattsending

08.00 Morgensending 11.30 Hjärnstorm (r) 12.05-13.15 Alpint: Världscupen Cortina Direkte fra Cortina, Italia, og storslalåm menn. 13.30 Vem vet mest? (r) 14.00 Vem vet mest? (r) 14.30 Vem vet mest? (r) 15.00 Konståkning: EM Fra EM i kunstløp i Helsinki, og gallaen. 17.00 I love språk 18.00 Sverige! 19.00 Schuberts salonger 20.00 Hästprataren från Provence 20.55 Spegelbarn (r) 21.00 Aktuellt 21.15 Agenda 22.00 Dokument utifrån 22.55 Rapport 23.05 Ridsport: Världscuphoppning (r) 24.00 Stephen Fry: Att leva med hiv (r) 01.00 Nattsending

10.45 Fotball: FA-cupen 12.30 Fotball: FA-cupen 14.30 Tennis: Medibank International (r) 17.00 Alpint: Slalåm i Kitzbühel 18.35 Skøyter: V-cup i Kolomna 19.25 Skiskyting: V-cup i Anterselva Fellesstart, kvinner. 20.20 Skiskyting: V-cup i Anterselva Fellesstart, menn. 21.10 Ishockey: Champions Hockey League (r) Finale: Metallurg Magnitogorsk - ZSC Lions Zurich. 23.40 Sykling: Tour Down Under UCI Pro Tour 2009. 00.15 Motorsport: Injection - 2009 (r) Magasin. 00.45-01.15 UEFA Champions League Weekly (r)

Dagsnytt hver hele time. 09.03 Naturens verden 10.05 Mellom himmel og jord 11.03 Gudstjeneste fra Horten kirke, Vestfold 12.03 Ryk og reis 13.03 Nostalgia 14.03 Norsk på norsk 14.56 Værmelding 15.03 Alle tiders blinkskudd 16.03 Musikkabalen 16.41 Ønskekonserten 17.30 P.I.L.S. 18.03 Søndagsåpent 20.03 Værmelding med langtidsvarsel 20.07 Søndagsåpent 22.05 Salmer til alle tider 22.30 Árdna – Samisk kulturmagasin på norsk 23.03 Radioteatret: Knut Gribb – Det sorte gull 00.05 Nattønsket 02.03 Nostalgia 03.03 Alle tiders blinkskudd 04.03 Spill våken 05.33 Morgenandakt 05.45 Værmelding med varsel for fiskebankene Dagsnytt hver hele time unntatt kl. 20.00. 09.03 Værmelding 09.05 Klar en klassiker 09.30 Språkteigen 10.05 Morgenkonserten 11.03 Søndagsavisa 12.03 Radiofront 13.03 Transit 13.30 Radio Migrapolis 14.03 På sporet 15.03 Radioteatret: Coctailparty av T.S. Eliot 16.03 Scenerom 16.30 Dagsnytt 16.40 Mørkets opplevelser 17.03 Verdibørsen 18.03 Folkemusikktimen 19.03 Verdt å lese: «Farmor har kabel-TV» av Tore Renberg 19.30 Musikkantikk 20.30 Klar en klassiker 21.03 Radiodokumentaren: Ulv! Ulv! 21.50 P2-kommentaren 22.05 Jazzklubben 23.03 Kammertjenerne: Eugene Ysaye 00.05 Notturno Dagsnytt hver hele time fra kl. 05.00 til kl. 10.00, deretter kl. 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00, 24.00 og hver hele time frem til kl. 05.00. 10.05 Bare Are 12.03 FK Fotball 14.03 Banden 16.03 P3 Søndag 22.00 VG-Lista Topp 40 00.05 P3 Natt med DJ 02.03 Filmpolitiet 04.03 P3 Natt Musikk Nyheter hver hele time mellom kl. 08.00 og 20.00. 10.00 Heges formiddag 13.00 God søndag 18.00 God søndag sport 20.00 Kosmo 22.00 Panorama 24.00 Variert musikk fra de siste 4 tiår! Nyheter hver hele time 08.00 – 24.00. 09.00 P4s Helgefrokost 12.00 Popkonge 13.00 Portrettet 16.00 Sport og musikk 20.00 Den Blå Timen 21.00 Lyden av P4 23.00 Gelius og Hvermann 23.30 Hos Gelius 24.00 Lyden av P4 02.00 Timen 03.00 Den Blå Timen 04.00 Lyden av P4

©Universum

19.35 Melodi Grand Prix 2009: Folkefest i Kongsvinger (r) Kongsvinger er vertsby for den første delfinalen i Melodi Grand Prix 2009. 20.45 Nytt på nytt (ttv) (r) 21.15 Lov og orden: New York (t) Law & Order: Criminal Intent. Am. krimserie. 22.00 Kanal 1 (ttv) Norsk animasjonsserie. 22.25 The Wire (t) Am. dramaserie. Dukie opplever at gode datakunnskaper fører til økt popularitet. 23.20 Sporløst forsvunnet (t) (r) 24.00 Svisj 02.00 Svisj rock 03.00 Svisj metal 04.00-06.00 Svisj retro

27


MANDAG 26. JANUAR

21.40: Livet i Fagervik

21.45: 24

06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Andre avenyen (t) 10.35 Landsbylegane (r) 11.00 NRK nyheter 11.05 Landsbylegane forts (r) 11.30 Tinas mat (t) (r) 12.00 NRK nyheter 12.10 Grosvold (ttv) (r) 13.00 NRK nyheter 13.05 Berlin, Berlin (t) (r) 13.30 Viten om: Når kroppen er sin egen fiende (t) (r) 14.00 NRK nyheter 14.05 Norge rundt (ttv) (r) 14.30 Koht i familien (ttv) (r) 15.00 NRK nyheter 15.05 Par i hjerter (t) 16.00 NRK nyheter 16.10 Dynastiet (t) 17.00 NRK nyheter 17.10 Oddasat (t) 17.25 Tid for tegn (r) 17.40 Mánáid-TV (t)

17.55 Nyheter på tegnspråk 18.00 Barne-TV 18.00 Mikkes klubbhus (r) 18.25 Vennene på Solflekken (ttv)

18.40 Distriktsnyheter 19.00 Dagsrevyen (ttv) med sport.

19.30 Puls (ttv) Programmet som gir deg et bedre liv.

19.55 Si ja, bli min (ttv) (3:8) Norsk underholdningsserie.

20.25 Redaksjon EN (ttv) Nyhetsmagasin.

20.55 Distriktsnyheter 21.00 Dagsrevyen 21 (ttv) med Norge i dag og sport.

21.40 Livet i Fagervik (t) (2:12) Sv. dramaserie.

22.25 Store studio Talkshow med Anne Lindmo.

21.25: Et apeliv

06.30 TV 2 junior 06.55 God morgen Norge 10.00 FrokostQuiz 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Frasier (r) 12.45 Hotel Cæsar (r) 13.15 Home and Away (r) 13.45 Den syvende himmel (r) 14.30 3rd Rock from the Sun 15.00 Ut av det blå 15.30 Home and Away 16.00 Waschera 16.30 Venner for livet (r) 17.00 Dharma & Greg 17.30 That '70s Show (r)

18.00 Hotel Cæsar (11) Norsk dramaserie.

18.30 18.50 18.55 20.00

Nyhetene og Sporten Været Tabloid Eventyrlige nordmenn

(5:6) Norsk reiseserie. Øyvind Fjeldheim besøker en norsk kvinne som startet hotell i Kambodsja som 19-åring, og en nordmann med eget barne-tv-program i Kina.

20.30 Uten hemninger (3:6) Norsk dokusåpe.

21.00 21.20 21.25 21.35 21.45

Nyhetene Været Sportsnyhetene VM-studio 24

(1:24) Am. spenningsserie. Jack Bauer står for retten, CTU er oppløst og USAs nye kvinnelige president, Allison Taylor, må lede landet gjennom en dag med utenkelige hendelser. Sesongpremiere.

22.35 24 (2:24) Am. spenningsserie.

23.00 Kveldsnytt med sport.

23.25 Reflektor: Gaupejegere

23.15 Inspektør Lynley (t) (r) (3) Br. krimserie.

Norsk dokumentar.

00.05 Anna Pihl (r)

00.45 Nytt på nytt (ttv) (r) 01.15 Kulturnytt (r) 01.25 Sport jukeboks 03.00-05.55 Country jukeboks u/chat

00.55 02.35 03.35 06.30

Silke (r) 01.45 Fox Grønland (r) Fashion House 03.20 Sportsnyhetene VM-studio (r) 03.40 Været (r) 03.50Sonen

20.30: Verdens strengeste…

06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Puls (ttv) (r) 10.30 Åpen himmel: Salmer under vandringen (ttv) (r) 11.00 NRK nyheter 11.05 Forbrukerinspektørene (r) 11.30 Migrapolis: Vekk med juleflesket (t) (r) 12.00 NRK nyheter 12.10 Livet er Svalbard (ttv) (r) 13.00 NRK nyheter 13.05 Ut i naturen: I Nansens fotspor – over Polhavet til Kapp Norvegia (ttv) (r) 14.00 NRK nyheter 14.05 Schrödingers katt (ttv) (r) 14.30 Å bygge om huset (t) (r) 15.00 NRK nyheter 15.05 Uka med Jon Stewart (t) (r) 15.30 Den lunefulle naturen (t) (r) 16.00 NRK nyheter 16.30 NRK nyheter 17.00 NRK nyheter 17.10 Sveip 17.50 Kulturnytt 18.00 NRK nyheter 18.03 Dagsnytt 18

19.00 Retur – en reise i historien (t) (r) (1:6) Sv. dokumentarserie.

19.30 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu (ttv) (r) (4:6) Norsk dokumentarserie.

20.00 NRK nyheter 20.10 Med kniven som medisin: Hjernen (t)

18.00 Aktuelt og Sporten 18.15 Spotlight 18.25 Været 18.30 Lokale sendinger/ OSLO-TV 19.00 Grensevakten

(4:5) Br. dokumentarserie. 21.55 Keno 22.00 NRK nyheter 22.10 Kulturnytt (r) 22.20 I kveld 22.50 Oddasat (t) (r) 23.05 Olje!: På dypt vann (ttv) (r) 23.55 Puls (ttv) (r) 00.20 Redaksjon EN (r) 00.50-04.10 Distriktsnyheter

06.00 TV-shop 06.30 Bundy 07.00 Murphy Brown 07.30 According to Jim (r) 08.00 Se opp for Susan (r) 08.30 TV-shop 09.30 Livet i Alaska 10.25 Oprah 11.20 Dr. Phil 12.15 I gode og onde dager (r) 13.05 I gode og onde dager 14.00 Reba (r) 14.30 Pussycat Dolls (r) 15.30 Er du smartere enn en tiåring? (r) 16.30 Se opp for Susan (r) 17.00 According to Jim (r) 17.30 Alle elsker Raymond (r)

18.00 Two and a Half Men (r) (67) Am. komiserie.

18.30 Kongen av Queens (r) (63) Am. komiserie.

(16) Austr. dokumentarserie.

19.30 America's Funniest Home Videos (r)

19.00 Oprah (839) Am. talkshow.

20.00 Playboyjentene

(23) Am. underholdning.

(9) Am. underholdningsserie.

20.00 America's Funniest Home Videos

20.30 Top Model USA (9) Am. realityserie. Paulina Porizkova gir jentene råd om hvordan de skal oppføre seg på intervjuer og andre pressebegivenheter.

(5) Am. underholdning.

20.30 Verdens strengeste foreldre (4) Dokumentarserie.

21.30 Norges Herligste (r) (9) Norsk underholdningsprogram.

(1:5) Br. dokumentarserie.

21.00 Jon Stewart (t) 21.25 Et apeliv (ttv)

21.30: Akutten

07.00 Interaktiv frokost 10.15 The Late Show med David Letterman (r) 11.15 SOS barnevakten (r) 12.15 Glamour 12.40 The Rachael Ray Show 13.40 Ekstrem rengjøring (r) 14.10 Date My Mom (r) 14.40 Veronica Mars (r) 15.30 Girlfriends 16.00 What I Like About You (r) 16.30 The War at Home (r) 17.00 Will & Grace (r) 17.30 Lokale sendinger/OSLO-TV

21.30 Akutten (321) Am. dramaserie.

22.30 The L Word (59) Am. dramaserie.

22.30 Aktuelt, sporten og været 22.50 Cold Case

23.35 Weeds (33) Am. komiserie.

00.05 Kongen av Queens (r)

(9) Am. krimserie.

23.40 The Late Show med David Letterman 00.40 C.S.I. (r) 01.30 Aktuelt, sporten og været (r) 01.50 CSI: Miami (r) 02.40 The War at Home (r) 03.10-07.00 Mess-TV

00.35 01.00 02.25 03.15 04.50 06.00

Alle elsker Raymond (r) Cheers 01.30 The Shield Lov og orden Nip/Tuck 04.00 X-files Sex og singelliv 05.30TV-shop

RADIO

28

07.00 Fantorangen 07.30 Super Barne-TV 09.30 Kuraffen TV 11.00 Fantorangen 11.30 Super Barne-TV 13.30 Mánáid-TV (t) (r) 13.45 Ender uten tenner (ttv) (r) 14.00 Kårni og Børni (ttv) (r) 14.15 Newton (ttv) (r) 14.45 Gatefotball (r) 15.10 The Tribe – Fremtiden er vår (t) (r) 15.35 Superkviss (r) 15.55 Stallgjengen (t) (r) 16.20 Star wars: The Clone Wars (r) 16.45 Animalia (r) 17.10 Ender uten tenner (ttv) (r) 17.20 Øisteins blyant (r) 17.30 Fantorangen: Drømmehagen (r) 18.00 Barne-TV 18.40 Superkviss 19.00-19.25 Gaven (ttv) (r)

06.30 Morgensending 10.35 Hollyoaks (r) 11.00 Hotel Cæsar 11.30 Ellen DeGeneres Show (r) 12.15 Ellen DeGeneres Show 13.00 Hollyoaks 13.30 Alle hater Chris (r) 14.00 Christine 14.30 Pizzagjengen (r) 15.00 Scrubs 15.30 MacGyver 16.20 Magnum 17.10 Lost World (r) 18.05 Amazing Race 19.00 Mot i brøstet (r) 19.30 Karl & Co (r) 20.00 Jetstream 21.00 Jack Osbourne – No Limits 22.00 Boston Legal 22.50 Rikets røst (r) 23.50 Krimavsnittet (r) 00.40 Forskerpatruljen (r) 01.35 Baller av stål (r) 02.10 Pizzagjengen (r) 02.35 Nattsending

08.10 Morgensending 11.50 En engel iblant oss (r) 12.40 En, to, tre – oppussing! (r) 13.35 Judge Judy (r) 14.00 Judge Judy 14.25 Save Us From Our House! (r) 14.55 Drømmedesign 15.55 Økohjem i luksusklassen (r) 16.25 En engel iblant oss (r) 17.15 The Martha Stewart Show 18.10 Legene 19.00 Motejuryen 19.30 En, to, tre – oppussing! (r) 20.30 Wildfire 21.30 Studio 5 22.00 Ungkarskvinnen 23.00 Verdens største pupper 23.55 The Closer 00.45 Nattsending

06.00 Morgensending 15.00 DR Update – nyheder og vejr 15.10 Boogie Mix 16.00 Family Guy 16.30 Braceface 16.55 Oggy og kakerlakkerne 17.00 Troldspejlet 17.15 Robotboy 17.30 Den travle by 18.00 Aftenshowet 1. del 18.30 TV-avisen med Sport Nyhetsprogram. 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Guld og grønne skove (r) 20.00 Vild i storbyjunglen 21.00 TV-avisen med Horisont og SportNyt 22.00 Hercule Poirot: Ebbe og flod 23.35 OBS 23.40 Hvor kragerne vender 00.25-01.15 Boogie Mix

06.00 Mikkes klubbhus 06.25 Handy Manny 06.50 Lazytown 07.15 Hannah Montana 07.40 Zack og Codys søte hotelliv 08.05 Phineas og Ferb 08.15 Handy Manny 08.40 Diverse sendinger 17.45 Fairly Odd Parents 18.05 Hannah Montana 18.30 Når det ringer ut USA 18.35 Magikerne på Waverly Place 19.00 Zack og Codys søte hotelliv 19.25 Erstatterne 19.45 Brandy & Herr Visvas 20.10 Cory i Det hvite hus 20.35 Hannah Montana 21.00 Når det ringer ut USA 21.05 Zack og Codys søte hotelliv 21.30 Phil fra fremtiden 21.55-22.00 Brian 'O Brian

12.00 Morgensending 13.00 Galskap i laboratoriet 13.30 Gastronomens kartbok: Å lage lukt 14.00 Jeger Jaget 15.00 Kjempekonstruksjoner 16.00 Store ting blir små: Damknusere 17.00 Den verste katastrofen: Jordskjelv 18.00 Dyr døgnet rundt 19.00 Dyreinspektørene: episode 1 19.30 Dyreinspektørene: episode 6 20.00 Når katastrofen inntreffer: Flykrasj på motorveien 21.00 Myte eller sannhet?: Likkledet i Torino 22.00 Da Vinci-koden knekkes 23.00 Bibelen 24.00 Kjempekonstruksjoner 01.00 Nattsending

05.35 Morgensending 13.00 Før ulykken: Båter 14.00 Møkkajobber 15.00 Fremtidens våpen 16.00 Byggekongene 17.00 Hvordan gjør de det?: Monstergraver/ u-båt/øl-bil 17.30 Hvordan den lages: Ståltønner/Politi fløyter/Vogner til modelltog 18.00 Overhaling: Surferen 19.00 Miami Ink: Kvalitetstid for Kat og Oliver 20.00 Møkkajobber: Drivstofftankrenser 21.00 Mythbusters: Internettimen 22.00 Ikke for pyser: Tunnelgravere 23.00 De største byggverk: Verdens største jernbane 24.00 Livsfarlig fangst 01.00 Nattsending

06.00 Morgensending 11.25 Blush (r) 11.55 Bundy 12.25 Cheers 12.55 Drew Carey Show (r) 13.25 Futurama (r) 13.55 Familien Griffin (r) 14.25 Simpsons 14.55 Simpsons 15.25 Seinfeld (r) 15.55 Star Trek: The Next Generation (r) 16.55 Stargate SG-1 17.55 Siste nytt fra P4 18.00 Futurama 18.25 Familien Griffin 18.55 Simpsons 19.25 Simpsons 19.55 Siste nytt fra P4 20.00 Seinfeld (r) 20.35 American Gladiators 21.35 Chuck 22.35 Saving Grace 23.35 Cops 00.05 My Name is Earl 00.35 Nattsending

06.00 Morgensending 14.30 Gabrielle Sv. drama fra 1954. 16.00 Rapport 16.05 Gomorron Sverige 16.55 Kringkastingsorkestret möter Albrigtsen och Hoel (r) 17.55 Sportnytt 18.00 Rapport med Aekonomi 18.10 Regionala nyheter 18.15 Fråga doktorn 19.00 Kulturnyheterna 19.15 Regionala nyheter 19.30 Rapport med Aekonomi 20.00 Stormen 21.00 Diplomaterna 21.30 Öga mot öga 22.00 Renheten framför allt 22.55 Startsladden: Årets bästa kortfilm 23.10 Kulturnyheterna (r) 23.25 Skavlan (r) 00.25 Nip/Tuck (r) 01.10 Nattsending

09.30 24 Direkt 15.20 Leslie (r) 15.50 Gudstjänst (r) 16.35 Landet runt (r) 17.20 Nyhetstecken 17.30 Oddasat 17.45 Uutiset 18.00 Miljöbrott (r) 18.55 Rapport 19.00 Vem vet mest? 19.30 Harry – med pappa i köket 20.00 Kallt blod, heta känslor Naturserie. 20.50 Badmästare Paul Kortfilm. 21.00 Aktuellt 21.30 Hockeykväll (r) 22.00 Sportnytt 22.15 Regionala nyheter 22.25 Rapport 22.30 Merlin (r) 23.15 Schuberts salonger (r) 00.15-01.00 Agenda (r)

05.00 Morgensending 13.00 Rovdyrets bytte 13.30 Nært og farlig 14.00 Corwins eventyr 15.00 Hundefrisørene 16.00 Planetens morsomste dyr 16.30 Planetens morsomste dyr 17.00 Dyrepolitiet 18.00 Planetens morsomste dyr 18.30 Helsprø dyr 19.00 Lemur Street 19.30 Dyr fra A til Å: Drager 20.00 Naturens verden 21.00 Turnus på veterinærakutten 21.30 Turnus på veterinærakutten 22.00 Shamwari: Et vilt liv 22.30 Shamwari: Et vilt liv 23.00 Dyrepolitiet i Phoenix 24.00 Planetens morsomste dyr 00.30 Nattsending

09.00 Tennis: Australian Open Åttende dag, direkte. 14.00 Tennis: Australian Open (r) Åttende dag. 16.30 Hopp (r) HS 140. 18.00 Eurogoals Fotballmagasin med målkavalkade fra europeiske ligaer. 18.45 Skiskyting (r) Verdenscup i Anterselva, Italia. Kvinnenes 12,5 km fellesstart. 19.15 Skiskyting (r) 20.00 Kampsport: Fight Club (r) 23.00 Eurogoals (r) 23.45 Wintersports Weekend Magazine (r) 24.00 Tennis: Australian Open (r) 01.00 Tennis: Australian Open 03.00-07.15 Tennis: Australian Open

12.55 UEFA Champions League Weekly (r) Champions League Weekly tar for seg lagene, profilene og forrige runde. 13.25 Fotball: FA-cupen Fjerde runde. 15.10 Fotball: FA-cupen Fjerde runde. 16.55 Fotball: FA-cupen Fjerde runde. 18.40 Sykling: Tour Down Under UCI Pro Tour 2009. 19.10 Fotball: FA-cupen Fjerde runde. 21.00 Golf Travel 21.30 Fotball: FA-cupen Fjerde runde. 23.15 Fotball: Høydepunkter fra FA-cupen Høydepunkter og mål fra de seneste kampene i den engelske FA-cupen. 23.45-00.15 Motorsport: Injection – 2009 (r)

Dagsnytt hver hele time. 09.05 Nitimen 10.05 Det fikser P1! 11.03 Distr. prgm. 11.50 Radiosporten 11.54 Distr. prgm. 13.05 Norgesglasset 15.05 Her og nå 16.03 Distr. prgm. 18.05 Kamfer 18.40 Barnetimen for de minste 19.03 Kveldsåpent 20.03 Værmelding med langtidsvarsel 20.07 Kveldsåpent 22.05 Stjerneklart 00.05 Nattønsket 02.03 P.I.L.S. 02.33 20 spørsmål 03.03 Ryk og reis 04.03 Spill våken 05.33 Morgenandakt 05.45 Værmelding med varsel for fiskebankene Dagsnytt hver hele time unntatt kl. 20.00. 09.03 Mozart og Madonna – en temareise i musikk 10.03 Sånn er livet 11.03 RadioSelskapet 12.30 Verdt å vite 13.03 Ukas P2-artist: Ingrid Bjørnov 13.30 Sámi Radio 14.03 Jazzklubben 15.03 Hallo igjen 15.30 Musikkredaksjonen 16.03 Kulturnytt 17.03 Bok i P2 17.30 Dagsnytt 18.03 Dagsnytt atten 19.03 Ukas P2-artist: Ingrid Bjørnov 19.30 Musikkmanesjen 21.03 Radioteatret: Coctailparty 22.05 P2s Blå Mix 00.05 Notturno P3nyheter hver halvtime fra 07.00 til 09.00, deretter hver hele time fra 10.00 til 16.00. Dagsnytt 05.00, 06.00, 18.00, 20.00, 22.00, 24.00 og hver hele time frem til kl. 05.00. 10.02 Radioresepsjonen 12.02 Sexy 13.05 Drillpikene 14.02 Kompani Knudsen 16.02 Banden 18.03 Lydverket 20.03 Thomas Felberg 22.05 Urørt 00.05 P3 Natt med DJ 02.03 Radioresepsjonen 04.03 P3 Natt Musikk Nyheter hver halvtime mellom 06.00 og 19.00 og hver time mellom 19.00 og 24.00. 10.00 Heges formiddag 12.00 Lunsj 14.00 God ettermiddag 18.00 NorgesMagasinet 19.00 Popcorn 20.00 God kveld! 21.00 Norgesnyhetene 21.15 God kveld! forts 22.00 Norgesnyhetene 22.15 God kveld! forts 23.00 Norgesnyhetene 23.15 Babel! 00.15 Nyheter på samisk 00.20 Samisk! 00.30 Variert musikk fra de siste 4 tiår Nyheter hver hele time 06.00 – 24.00, hver halvtime 06.00 – 09.00 og 15.00 – 18.00. P4-Kultur kl. 12.50, 13.50 og 14.50. P4-sport kl. 07.03, 08.03, 09.03, 15.03 og 16.03. Nyheter på samisk kl. 18.03 og 20.03. 10.00 Michael direkte 12.00 Ett-to-tre 15.00 Midt i Trafikken 17.30 Sytten Tretti 18.00 Taxi 20.00 Barnas Beste 20.30 Download 21.00 Kveldsshowet 23.00 Misjonen 24.00 Lyden av P4 03.00 Den Blå Timen 04.00 Lyden av P4

©Universum

19.30 Naboar (t) Austr. dramaserie. 19.55 Kremen av Top gear (t) (4:4) Br. underholdningsserie. 20.45 Standup: Jack Dee live fra Apollo (t) (4:6) Br. standupshow. Rob Brydon og Keith Barret. 21.30 Star Wars IV: Stjernekrigen (t) Star Wars: Episode IV – A New Hope. Am. science fiction fra 1977. (11 år) 23.30 House (t) (r) 00.15 Jon Stewart (t) 00.35 Naboar (t) (r) 00.55 Svisj Interaktivt musikkvideo-TV. 02.00 Svisj hiphop Hiphop-maraton med både nye og oldschool rap-videoer. 04.00-06.30 Svisj natt


TIRSDAG 27. JANUAR

19.30: Ut i naturen: I Nansens fotspor... 06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Andre avenyen (t) 10.35 Landsbylegane (t) (r) 11.00 NRK nyheter 11.05 Landsbylegane forts (r) 11.30 Tinas mat (t) (r) 12.00 NRK nyheter 12.10 Livet i Fagervik (t) (r) 13.00 NRK nyheter 13.05 Berlin, Berlin (t) (r) 13.30 Viten om: Oterlort med strekkode (t) (r) 14.00 NRK nyheter 14.05 Norge rundt (ttv) (r) 14.30 Koht i familien (ttv) (r) 15.00 NRK nyheter 15.05 Par i hjerter (t) 16.00 NRK nyheter 16.10 Dynastiet (t) 17.00 NRK nyheter 17.10 Oddasat (t) 17.25 Slipp naboene løs (t)

17.55 Nyheter på tegnspråk 18.00 Barne-TV 18.00 Dora utforskeren (r) 18.25 Dykk Olli, dykk!

18.40 Distriktsnyheter 19.00 Dagsrevyen (ttv) 19.30 Ut i naturen: I Nansens fotspor – gjennom Frans Josefs land (2:2) Naturdokumentarserie.

20.25 Redaksjon EN (ttv) Nyhetsmagasin. Med reportasjer og studiogjester. Programleder: Viggo Johansen.

20.55 Distriktsnyheter 21.00 Dagsrevyen 21 (ttv) 21.30 Dei store krigarane: Attila (ttv) (4) Br. dokudramaserie.

22.20 Extra-trekning (ttv) 22.30 Bokprogrammet: Ut og selge bøker Norsk litteraturserie.

23.00 Kveldsnytt 23.15 Good night, and Good Luck (t) Am. politisk drama frå 2005. I rollene: George Clooney. Regi: George Clooney.

00.45 Ansikt til ansikt (ttv) (r) 01.15 Kulturnytt (r) 01.25 Jazz jukeboks 03.00-06.00 Norsk på norsk jukeboks

20.10: Håndball-VM: Mellomrunden 06.30 TV 2 junior 06.55 God morgen Norge 10.00 FrokostQuiz 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Frasier (r) 12.45 Hotel Cæsar (r) 13.15 Home and Away (r) 13.45 Den syvende himmel (r) 14.30 3rd Rock from the Sun 15.00 Ut av det blå 15.30 Home and Away 16.00 Waschera 16.30 Venner for livet (r) 17.00 Dharma & Greg 17.30 That '70s Show (r)

18.00 18.30 18.50 18.55 19.30 20.00

Scrubs (r) Nyhetene og Sporten Været Tabloid Hotel Cæsar Håndball-VM: Før kampen

I studio: Carsten Skjelbreid, Ole Gustav Gjekstad og Frode Scheie.

20.10 Håndball-VM: Mellomrunden Første omgang. Direktesending av Norges siste kamp i gruppe II for menn.

20.50 Håndball-VM: I pausen 21.00 Håndball-VM: Mellomrunden Andre omgang.

21.45 Håndball-VM: Etter kampen 22.00 Nyhetene 22.20 Været 22.25 Sportsnyhetene 22.35 VM-studio 22.45 Christine 23.15 What about Brian 00.05 Joey (r) 00.30 Medium (r) 01.20 Brothers & Sisters (r) 02.05 Fashion House 02.50 Sportsnyhetene 03.05 VM-studio (r) 03.10 Været (r) 03.20-06.30 Sonen

19.30: En Noman i Pakistan 06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Distriktsnyheter 11.00 Nyheter 11.05 Distriktsnyheter 12.00 NRK nyheter 12.10 Distriktsnyheter 12.45 Oddasat (t) 13.00 NRK nyheter 13.05 Distriktsnyheter 14.00 NRK nyheter 14.05 Puls (ttv) (r) 14.30 Redaksjon EN (r) 15.00 NRK nyheter 15.05 Jon Stewart (t) (r) 15.30 I kveld (r) 16.00 NRK nyheter 16.30 NRK nyheter 17.00 NRK nyheter 17.10 Sveip 17.50 Kulturnytt

17.55 V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn 19.00 Forbudte følelser: Skam (t) (r) 19.30 En Noman i Pakistan (ttv) (r) 20.00 NRK nyheter 20.10 Scientologi og meg (t) Br. dokumentar.

20.40 V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn Direkte fra Schladming.

21.35 Kokain – fra jetsett til skolegård (t) (r) 21.55 Keno 22.00 NRK nyheter 22.10 Kulturnytt (r) 22.20 I kveld 22.50 Oddasat (t) (r) 23.05 Jon Stewart (t) 23.25 Ut i naturen: I Nansens fotspor – gjennom Frans Josefs land (r) (2:2) Norsk dokumentar.

00.20 Redaksjon EN (r) 00.50 Distriktsnyheter

21.35: C.S.I.

22.30: Secret Window

07.00 Interaktiv frokost 10.15 The Late Show med David Letterman (r) 11.15 SOS barnevakten (r) 12.15 Glamour 12.40 The Rachael Ray Show 13.40 Ekstrem rengjøring (r) 14.10 Date My Mom (r) 14.40 Veronica Mars (r) 15.30 Girlfriends 16.00 What I Like About You (r) 16.30 The War at Home (r) 17.00 Will & Grace (r) 17.30 Lokale sendinger/OSLO-TV

18.00 Aktuelt og Sporten 18.15 Spotlight 18.25 Været 18.30 Lokale sendinger/ OSLO-TV 19.00 Grensevakten

06.00 TV-shop 06.30 Bundy 07.00 Murphy Brown 07.30 According to Jim (r) 08.00 Se opp for Susan 08.30 TV-shop 09.30 Livet i Alaska 10.25 Oprah (r) 11.20 Dr. Phil 12.15 I gode og onde dager (r) 13.05 I gode og onde dager 14.00 Reba (r) 14.30 Pussycat Dolls (r) 15.30 Er du smartere enn en tiåring? (r) 16.30 Se opp for Susan (r) 17.00 According to Jim (r) 17.30 Alle elsker Raymond (r)

18.00 18.30 19.00 20.00 20.30

(17) Austr. dokumentarserie.

Two and a Half Men (r) Kongen av Queens (r) Oprah Two and a Half Men (r) N.C.I.S.

Am. dramaserie. Del 1 av 2.

19.30 America's Funniest Home Videos (r)

21.30 N.C.I.S. (113) Am. dramaserie. Når et medlem av teamet blir drept må de resterende agentene finne morderen. Del 2: 2.

(24) Am. underholdning.

20.00 Ekstrem rengjøring (3:11) Br. livsstilsprogram.

20.30 10 år yngre

22.30 Secret Window

(4:11) Br. underholdningsserie.

21.35 C.S.I. (1) Am. spenningsserie. Sesongens første episode starter med at Grissom finner Warrick skutt i bilen.

22.30 Aktuelt 22.50 C.S.I. (r) 23.40 The Late Show med David Letterman 00.40 C.S.I. (r) 01.30 Aktuelt (r) 01.50 CSI: Miami (r) 02.40 The War at Home (r) 03.10-07.00 Mess-TV

Am. thrillerdrama fra 2004. I rollene: Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello. Regi: David Koepp. (15 år)

00.15 00.45 01.15 01.45

Kongen av Queens (r) Alle elsker Raymond (r) Cheers Borderline

Ty./am. thrillerdrama fra 2002. I rollene: Gina Gershon. Regi: Evelyn Purcell. (15 år)

03.20 Las Vegas (r) 04.05 N.C.I.S. 04.55 Sex og singelliv 05.40-06.00 TV-shop

RADIO

06.00 Morgensending 13.20 Det lille hus på prærien 14.50 Nyheder på tegnsprog 15.00 DR Update – nyheder og vejr 15.10 Boogie Mix 16.00 Spam 16.30 Braceface 16.55 Oggy og kakerlakkerne 17.00 Store Nørd 17.30 Lille Nørd 18.00 Aftenshowet 1. del 18.30 TV-avisen med Sport 19.00 Aftenshowet med Vejret 19.30 Ha' det godt 20.00 Kender du typen? 20.30 Stemmer fra opgangen 21.00 TV-avisen med Kontant og SportNyt 22.00 Beck: Gribben 23.30 Livvagterne (r) 00.30 Nattsending

07.00 Fantorangen 07.30 Super Barne-TV 09.30 Kuraffen TV 11.00 Fantorangen 11.30 Super Barne-TV 13.30 Mánáid-TV – Samisk barne-TV (t) (r) 13.45 Ender uten tenner (ttv) (r) 14.00 Kårni og Børni (ttv) (r) 14.15 Megafon (r) 14.45 Gatefotball (r) 15.10 The Tribe – Fremtiden er vår (t) (r) 15.35 Superkviss (r) 15.55 Stallgjengen (r) 16.20 ORPS 16.45 Animalia (r) 17.10 Ender uten tenner (ttv) (r) 17.20 Øisteins blyant (r) 17.30 Fantorangen: Drømmehagen (r) 18.00 Barne-TV 18.40 Superkviss 19.00-19.30 Utfordringen (r)

06.30 Morgensending 16.00 Håndball-VM 16.10 Håndball-VM: Mellomrunden 1. omgang Direkte fra kamp i gruppe II for menn. 16.55 Håndball: I pausen 17.05 Håndball-VM: Mellomrunden 2. omgang 17.50 Håndball-VM: Etter kampen 18.00 Håndball-VM: Før kampen 18.10 Håndball-VM: Mellomrunden 1. omgang Direkte kamp i gruppe II for menn. 18.55 Håndball: I pausen 19.05 Håndball-VM: Mellomrunden 2. omgang 19.50 Håndball-VM: Etter kampen 20.00 Uløste gåter 21.00 Livets glade gutter 21.30 Bror mot bror 22.25 Manshow (r) 22.55 Jimmy Kimmel 23.40 Maktens skygge 01.25 Nattsending

08.10 Morgensending 11.50 En engel iblant oss (r) 12.40 En, to, tre – oppussing! (r) 13.35 Judge Judy (r) 14.00 Judge Judy 14.25 Save Us From Our House! (r) 14.55 Drømmedesign (r) 15.55 Økohjem i luksusklassen (r) 16.25 En engel iblant oss (r) 17.15 The Martha Stewart Show 18.10 Legene 19.00 Motejuryen 19.30 En, to, tre – oppussing! (r) 20.30 Hjelp, vi er nygift! 21.00 Unge Mødre 3 21.30 Studio 5 22.00 Rett diett 23.00 Tim Gunns stilguide 23.55 Ghost Whisperer (r) 00.45 Nattsending

06.00 Mikkes klubbhus 06.25 Handy Manny 06.50 Lazytown 07.15 Hannah Montana 07.40 Zack og Codys søte hotelliv 08.05 Div. sendinger 15.10 Den amerikanske dragen: Jake Long 15.35 Kim Possible 16.00 Zack og Codys søte hotelliv 16.25 Hannah Montana 16.50 Når det ringer ut USA 16.55 Erstatterne 17.20 Phineas og Ferb 17.45 Fairly Odd Parents 18.05 Hannah Montana 18.30 Når det ringer ut USA 18.35 Magikerne på Waverly Place 19.00 Zack og Codys søte hotelliv 19.25 Erstatterne 19.45 Brandy & Herr Visvas 20.10 Cory i Det hvite hus 20.35 Hannah Montana 21.00 Når det ringer ut USA 21.05 Div. sendinger

12.00 Morgensending 13.30 Gastronomens kartbok 14.00 Jeger jaget: Ulver 15.00 Vitenskap fra Hollywood: Biljakter 16.00 Megafabrikker: Corvette 17.00 Den verste katastrofen: Tsunami 18.00 Dyr døgnet rundt (p) 19.00 Dyreinspektørene: episode 2 (p) 19.30 Dyreinspektørene: episode 7 20.00 Når katastrofen inntreffer: Utbrudd på Mount St. Helens 21.00 Inside: Gisselberging fra FARC 22.00 Inside: Global underverden (p) 23.00 Inside: Kroppshandel 24.00 Kjempekonstruksjoner: Dypvannshavn 01.00 Nattsending

05.35 Morgensending 16.00 Byggekongene: Stone Cutters Bridge 17.00 Hvordan gjør de det?: Racerkjørere/ Bankhvelv/Spå tiden 17.30 Hvordan den lages: Iskrem i kjeks/Combicampvogner/Tenger 18.00 Overhaling: Beverly Hills Camaro 19.00 Miami Ink: Tilbake til røttene 20.00 Møkkajobber: Kullgruvearbeider 21.00 Mythbusters: Telefonkatalogfriksjon 22.00 Discovery Project Earth: En lysere fremtid 23.00 Sjokkerende overlevelsesvideoer: Begravd i snø 23.30 Sjokkerende overlevelsesvideoer: Tog møter semitrailer 24.00 Livsfarlig fangst: Mållinjen 01.00 Nattsending

06.55 Morgensending 10.55 Simpsons (r) 11.25 Blush 11.55 Bundy 12.25 Cheers 12.55 Drew Carey Show (r) 13.25 Futurama (r) 13.55 Familien Griffin (r) 14.25 Simpsons 14.55 Simpsons (r) 15.25 Seinfeld (r) 15.55 Star Trek: The Next Generation (r) 16.55 Stargate SG-1 17.55 Siste nytt fra P4 18.00 Futurama 18.25 Familien Griffin 18.55 Simpsons 19.25 Simpsons 19.55 Siste nytt fra P4 20.00 Seinfeld 20.35 Dusørjegerne 21.35 U-571 Am. thriller fra 2000. 23.45 Cops 00.15 My Name is Earl 00.45 Nattsending

06.00 Morgensending 13.10 Pappa Bom Sv. drama fra 1949. 14.40 Diplomaterna (r) 15.10 Maggies nya liv (r) 16.00 Rapport 16.05 Gomorron Sverige 16.55 Gymnastik med hjärtat (r) 17.55 Sportnytt 18.00 Rapport med Aekonomi 18.10 Regionala nyheter 18.15 Go'kväll 19.00 Kulturnyheterna 19.15 Regionala nyheter 19.30 Rapport med Aekonomi 20.00 Mästarnas mästare Elleve idrettsstjerner konkurrerer om tittelen Mesternes mester. 21.00 Andra Avenyn 21.45 Räddad av Gestapo 22.45 After the Sunset Am. actionkomedie fra 2004. (11 år) 00.20 Kulturnyheterna (r) 00.35 Nattsending

09.30 24 Direkt 15.50 Morfars farfars far – och jag (r) 16.50 Hockeykväll (r) 17.20 Nyhetstecken 17.30 Oddasat 17.45 Uutiset 18.00 Sanningen bakom historien 18.55 Rapport 19.00 Vem vet mest? 19.30 Oskrivna blad (r) 20.00 Rakt på med K-G Bergström 20.30 Debatt 21.00 Aktuellt 21.30 Musikministeriet 22.00 Sportnytt 22.15 Regionala nyheter 22.25 Rapport 22.30 Eftersnack 22.55 En tågresa från öst (r) 23.45 Underverk i världen (r) 23.55-00.55 Sverige! (r)

05.00 Morgensending 15.00 Turnus på veterinærakutten 15.30 Turnus på veterinærakutten: Det sterkeste leddet 16.00 Shamwari: Et vilt liv 16.30 Shamwari: Et vilt liv 17.00 Dyrepolitiet i Phoenix 18.00 Planetens morsomste dyr 18.30 Helsprø dyr 19.00 Lemur Street: På ukjent grunn 19.30 Dyr fra A til Å: Pappaer med tæl 20.00 Den ville skogen 21.00 Dyrepolitiet i Houston: Kriminelle handlinger 22.00 Dyrepolitiet i Houston: Hester i karantene 23.00 Dyrepolitiet i Phoenix 24.00 Planetens morsomste dyr 00.30 Nattsending

07.15 Tennis: Australian Open (r) 09.30 Tennis: Australian Open Niende dag, direkte. 14.00 Tennis: Australian Open (r) Niende dag. 18.00 Eurogoals Flash Siste nytt fra fotballens verden. 18.15 Alpint Verdenscup i Schladming, Østerrike. Mennenes slalåm, første omgang. Direkte. 19.00 Eurogoals Flash 19.15 Eurogoals (r) 20.00 Sport: Watts 20.15 Alpint (r) 20.45 Alpint 21.45 Boksing (r) 23.00 Rally: Intercontinental Rally Challenge 23.30-01.30 Tennis: Australian Open (r) 03.00-07.15 Tennis: Australian Open

12.45 Sykling: Tour Down Under UCI Pro Tour 2009. 13.15 Fotball: FA-cupen (r) Fjerde runde. 15.00 Fotball: FA-cupen (r) Fjerde runde. 16.45 Fotball: FA-cupen (r) Fjerde runde. 18.30 Fotball: Høydepunkter fra Ligue 1 Høydepunkter fra de siste kampene i den franske ligaen, Ligue 1. 19.30 Golf: Qatar Masters Mennenes europatour. Fjerde og avsluttende spilledag på Doha Golf Club. 22.30-00.25 Alpint: Slalåm i Schladming Verdenscup.

Dagsnytt hver hele time. 09.05 Nitimen 11.03 Distr. prgm. 11.50 Radiosporten 11.54 Distr. prgm. 13.05 Norgesglasset 15.05 Her og nå 16.03 Distr. prgm. 18.05 Kamfer 18.40 Barnetimen for de minste 19.03 Kveldsåpent 20.03 Værmelding med langtidsvarsel 20.07 Kveldsåpent 22.05 Herreavdelingen 00.05 Nattønsket 02.03 Radio Rock 03.03 Norsk på norsk 04.03 Spill våken 05.33 Morgenandakt 05.45 Værmelding med varsel for fiskebankene Dagsnytt hver hele time unntatt kl. 20.00 og 21.00. 09.03 Mozart og Madonna – en temareise i musikk 10.03 Sånn er livet 11.03 RadioSelskapet 12.30 Verdt å vite 13.03 Ukas P2-artist: Ingrid Bjørnov 13.30 Sámi Radio 14.03 BluesAsylet 15.03 Scenerom 15.30 Musikkredaksjonen 16.03 Kulturnytt 17.03 Bok i P2 17.30 Dagsnytt 18.03 Dagsnytt atten 19.03 Ukas P2artist: Ingrid Bjørnov 19.30 Kammertjenerne: Eugene Ysaye 20.30 Folkemusikktimen 21.30 P2-Akademiet: Egil Elseth 22.05 P2s Blå Mix 00.05 Notturno P3nyheter hver halvtime fra 07.00 til 09.00, deretter hver hele time fra 10.00 til 16.00. Dagsnytt 05.00, 06.00, 18.00, 20.00, 21.00, 22.00, 24.00 og hver hele time frem til kl. 05.00. 10.02 Radioresepsjonen 12.02 Sexy 13.05 Drillpikene 14.02 Kompani Knudsen 16.02 Banden 18.03 Lydverket 20.03 Pyro 22.05 Urørt 00.05 P3 Natt med DJ 02.03 Radioresepsjonen 04.03 P3 Natt Musikk Nyheter hver halvtime mellom 06.00 og 19.00 og hver time mellom 19.00 og 24.00. 10.00 Heges formiddag 12.00 Lunsj 14.00 God ettermiddag 18.00 Norgesmagasinet 19.00 Popcorn 20.00 God kveld! 21.00 Norgesnyhetene 21.15 God kveld! forts 22.00 Norgesnyhetene 22.15 God kveld! forts 23.00 Norgesnyhetene 23.15 Babel! 24.00 Norgesnyhetene 00.15 Nyheter på samisk 00.20 Variert musikk fra de siste 4 tiår! Nyheter hver hele time 06.00 – 24.00, hver halvtime 06.00 – 09.00 og 15.00 – 18.00. P4-Kultur kl. 10.00, 12.00 og 14.50. P4-sport kl. 07.03, 08.03, 09.03, 15.03 og 16.03. 10.00 Michael direkte 12.00 Ett-to-tre 15.00 Midt i Trafikken 17.30 Sytten Tretti 18.00 Taxi 20.00 Barnas Beste 20.30 Download 21.00 Kveldsshowet 23.00 Oss megger i mellom 24.00 Lyden av P4 ©Universum

19.30 Naboar (t) 19.55 Babylånerne (t) 20.40 Den beste sjekker'n (t) (r) 21.30 Spooks (t) 22.20 Den mistenkte (t) Prime Suspect 3: The Keeper of Soules. Br. krimserie. 00.05 House (t) (r) 00.45 Svisj rock 02.00 Svisj metal 03.00 Svisj 04.00-06.30 Svisj retro

29


ONSDAG 28. JANUAR

19.55: E6 - en reise gjennom... 06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Andre avenyen (t) 10.35 Landsbylegane (t) (r) 11.00 NRK nyheter 11.05 Landsbylegane forts (r) 11.30 Tinas mat (t) (r) 12.00 NRK nyheter 12.10 Diamantenes verden (t) (r) 13.00 NRK nyheter 13.05 Berlin, Berlin (t) (r) 13.30 Viten om: Kullkraft uten CO2 (t) (r) 14.00 NRK nyheter 14.05 Norge rundt (ttv) (r) 14.30 Koht i familien (ttv) (r) 15.00 NRK nyheter 15.05 Par i hjerter (t) 16.00 NRK nyheter 16.10 Dynastiet (t) 17.00 NRK nyheter 17.10 Oddasat (t) 17.25 Slipp naboene løs (t)

17.55 Nyheter på tegnspråk 18.00 Barne-TV 18.00 Lille Prinsesse (r) 18.10 Ugler i mosen 18.35 Yoko! Jakamoko! Toto! (r)

18.40 Distriktsnyheter 19.00 Dagsrevyen (ttv) 19.30 Forbrukerinspektørene 19.55 E6 – en reise gjennom nordmenns hverdag (ttv) (3:8) Dokumentarserie. Denne gangen kjører Truls Svendsen fra Trondheim til Grong.

20.25 20.55 21.00 21.40 21.45

Redaksjon EN (ttv) Distriktsnyheter Dagsrevyen 21 (ttv) Vikinglotto Sporløst forsvunnet (t)

(4:24) Am. krimserie.

22.30 Migrapolis: Bak fasaden (t) 23.00 Kveldsnytt 23.15 Lydverket (ttv) 23.45 Lov og orden: New York (t) (r) 00.25 Life on Mars (t) (r) 01.25 Kulturnytt (r) 01.35 Du skal høre mye jukeboks (r) 03.00-06.00 Dansefot jukeboks u/chat

20.00: Skaperen

21.25: Amerikansk vintur...

06.30 TV 2 junior 06.55 God morgen Norge 10.00 FrokostQuiz 10.30 God morgen Norge (r) 11.45 Hotel Cæsar (r) 12.15 Frasier (r) 12.45 Hotel Cæsar (r) 13.15 Home and Away (r) 13.45 Den syvende himmel (r) 14.30 3rd Rock from the Sun 15.00 Ut av det blå 15.30 Home and Away 16.00 Waschera 16.30 Venner for livet (r) 17.00 Dharma & Greg 17.30 That '70s Show (r)

18.00 18.30 18.50 18.55 19.30

Scrubs (r) Nyhetene og Sporten Været Tabloid Hotel Cæsar

(13) Norsk dramaserie.

20.00 Skaperen (6:12) Underholdningsserie. Første semifinale!

21.00 21.20 21.25 21.40

Nyhetene Været Sportsnyhetene Brothers & Sisters

(16:16) Am. dramaserie. Det viser seg at William Walker har hatt nok en hemmelighet som han har holdt skjult.

22.30 Klovn (6:10) Da. komiserie. Frank møter tilfeldig på ungdomskjæresten Sissel rotende i en avfallskonteiner.

23.00 Eli Stone (12:13) Am. dramaserie.

23.50 60 Minutes 00.40 Svindlertriks 01.15 Stjernene på slottet (r) 02.15 Fashion House 03.00 Sportsnyhetene 03.15 Været (r) 03.25-06.30 Sonen

06.30 Morgennytt 10.00 NRK nyheter 10.05 Distriktsnyheter 14.00 NRK nyheter 14.05 Ut i naturen: I Nansens fotspor – gjennom Frans Josefs land (r) 15.00 NRK nyheter 15.05 Jon Stewart (t) (r) 15.30 I kveld (r) 16.00 NRK nyheter 16.30 NRK nyheter 17.00 NRK nyheter 17.10 Sveip 17.50 Kulturnytt

18.00 NRK nyheter 18.03 Dagsnytt 18 19.00 Bokprogrammet: Ut og selge bøker (r) 19.30 Trav: V65 20.00 NRK nyheter 20.10 Fulla – en arabisk Barbie (t) Dokumentar. Fulla er en dukke og drømmen til alle arabiske jenter.

21.05 Jon Stewart (t) 21.25 Amerikansk vintur med Oz og James (t)

19.55: Gossip Girl 07.00 Interaktiv frokost 10.15 The Late Show med David Letterman (r) 11.15 SOS barnevakten (r) 12.15 Glamour 12.40 The Rachael Ray Show 13.40 Ekstrem rengjøring (r) 14.10 Date My Mom (r) 14.40 Veronica Mars (r) 15.30 Girlfriends 16.00 What I Like About You (r) 16.30 The War at Home (r) 17.00 Will & Grace (r) 17.30 Lokale sendinger/OSLO-TV

18.00 Aktuelt og Sporten 18.15 Spotlight 18.25 Været 18.30 Lokale sendinger/ OSLO-TV 19.00 Grensevakten 19.30 America's Funniest Home Videos (r) 19.55 Gossip Girl

06.00 TV-shop 06.30 Bundy 07.00 Murphy Brown 07.30 According to Jim (r) 08.00 Se opp for Susan 08.30 TV-shop 09.30 Livet i Alaska 10.25 Oprah (r) 11.20 Dr. Phil 12.15 I gode og onde dager (r) 13.05 I gode og onde dager 14.00 Reba 14.30 Pussycat Dolls 15.30 Er du smartere enn en tiåring? (r) 16.30 Se opp for Susan (r) 17.00 According to Jim 17.30 Alle elsker Raymond (r)

18.00 Two and a Half Men 18.30 Kongen av Queens (65) Am. komiserie.

19.00 Oprah (841) Am. talkshow.

20.00 Two and a Half Men (71) Am. komiserie.

20.30 Cowboyromantikk

(5:25) Am. dramaserie. Blair bestemmer seg for å sabotere morens show.

20.45 Ugly Betty

(2) Am. underholdningsserie.

21.30 The Mentalist (4) Am. krimserie.

22.30 Bones (r)

(4) Am. dramaserie.

(3:8) Br. dokumentarserie.

21.55 Keno 22.00 NRK nyheter 22.10 Kulturnytt (r) 22.20 I kveld 22.50 Oddasat – nyheter på samisk (t) (r) 23.05 Gamle Peter (t) (r) 23.15 Tilbake til 70-tallet (ttv) (r) 23.45 Forbrukerinspektørene (r) 00.10 Redaksjon EN (r) 00.40-04.00 Distriktsnyhet

20.30: cowboyromantikk

(11) Am. krimserie.

21.35 CSI: N.Y.

23.30 Kongen av Queens

(7) Am. spenningsserie.

(74) Am. komiserie.

22.30 Aktuelt, sporten og været 22.50 Dirty Sexy Money 23.40 The Late Show med David Letterman 00.40 C.S.I. (r) 01.30 Aktuelt, sporten og været (r) 01.50 CSI: Miami (r) 02.40 The War at Home (r) 03.10-07.00 Mess-TV

24.00 Alle elsker Raymond (r) 00.30 Cheers 01.00 Glimmer Man Am. actionthriller fra 1996. Regi: John Gray. (18 år)

02.35 Eyes (r) 03.20 På godt og ondt Am. drama fra 1997. Regi: Jocelyn Moorhouse. (11 år)

05.05-06.00 Sex og singelliv

RADIO 07.00 Fantorangen 07.30 Super Barne-TV 09.30 Kuraffen TV 11.00 Fantorangen 11.30 Super Barne-TV 13.30 Tid for tegn (r) 13.45 Ender uten tenner (ttv) (r) 14.00 Kårni og Børni (ttv) (r) 14.15 Utfordringen (r) 14.45 Gatefotball (r) 15.10 The Tribe – Fremtiden er vår (t) (r) 15.35 Superkviss (r) 15.55 Stallgjengen (r) 16.20 ORPS 16.45 Animalia (r) 17.10 Ender uten tenner (ttv) (r) 17.20 Øisteins blyant (r) 17.30 Fantorangen: Drømmehagen (r) 18.00 Barne-TV 18.40 Superkviss 19.00-19.30 Dyrevenn

06.30 Morgensending 10.10 Zorro (r) 10.35 Hollyoaks (r) 11.00 Hotel Cæsar 11.30 Ellen DeGeneres Show (r) 12.15 Ellen DeGeneres Show 13.00 Hollyoaks 13.30 Alle hater Chris (r) 14.00 Christine 14.30 Pizzagjengen (r) 15.00 Scrubs 15.30 MacGyver 16.20 Magnum 17.10 Lost World (r) 18.05 Amazing Race 19.00 Mot i brøstet (r) 19.30 Karl og Co (r) 20.00 Rockeskolen 21.00 Joey 21.30 Profiler 22.20 Comedy Inc 22.50 Jimmy Kimmel 23.35 Carolina 01.15 Pizzagjengen (r) 01.40 Christine (r) 02.05 Nattsending

08.15 Morgensending 11.50 En engel iblant oss (r) 12.40 En, to, tre – oppussing! (r) 13.35 Judge Judy (r) 14.00 Judge Judy 14.25 Save Us From Our House! (r) 14.55 Drømmedesign (r) 15.55 Økohjem i luksusklassen (r) 16.25 En engel iblant oss (r) 17.15 The Martha Stewart Show 18.10 Legene 19.00 Motejuryen 19.30 En, to, tre – oppussing! (r) 20.30 Trinny & Susannah 21.30 Studio 5 22.00 Point of Entry Am. TV-actionthriller fra 2007. (15 år) 23.35 Ghost Whisperer (r) 00.25 Studio 5 (r) 00.55 Nattsending

06.55 Morgensending 11.25 Blush 11.55 Bundy 12.25 Cheers 12.55 Drew Carey Show 13.25 Futurama (r) 13.55 Familien Griffin (r) 14.25 Simpsons 14.55 Simpsons 15.25 Seinfeld (r) 15.55 Star Trek: The Next Generation (r) 16.55 Stargate SG-1 17.55 Siste nytt fra P4 18.00 Futurama 18.25 Familien Griffin 18.55 Simpsons (r) 19.25 Simpsons (r) 19.55 Siste nytt fra P4 20.00 Seinfeld 20.35 Fear Factor USA 21.35 Terapi for korte lunter Am. komedie fra 2003. (11 år) 23.30 Cops 24.00 My Name is Earl 00.30 Nattsending

06.00 Morgensending 13.00 Osmosis Jones Am. drama fra 2001. 14.35 Öga mot öga 15.05 Renheten framför allt (r) 16.00 Rapport 16.05 Gomorron Sverige 16.55 Carola – 25 år som artist (r) 17.55 Sportnytt 18.00 Rapport med Aekonomi 18.10 Regionala nyheter 18.15 Go'kväll 19.00 Kulturnyheterna 19.15 Regionala nyheter 19.30 Rapport med Aekonomi 20.00 Uppdrag granskning 21.00 Sommer 22.00 The Tudors 22.55 Kulturnyheterna (r) 23.10 Stormen (r) 00.10 Mästarnas mästare (r) 01.10 Nattsending

09.30 24 Direkt 15.25 Sverige! (r) 16.25 Debatt (r) 16.55 Eftersnack (r) 17.20 Nyhetstecken 17.30 Oddasat 17.45 Uutiset 18.00 Sommarens och vinterns vetenskap 18.55 Rapport 19.00 Vem vet mest? 19.30 Popcirkus 21.00 Aktuellt 21.30 Babel 22.00 Sportnytt 22.15 Regionala nyheter 22.25 Rapport 22.30 Eftersnack Direktesendt talkshow som tar opp aktuelle temaer. 22.55 Docktämjaren (r) 23.50-00.50 Ghost squad (r)

06.00 Morgensending 13.05 Aftenshowet 2. del 13.30 Kender du typen? (r) 14.00 Det lille hus på prærien 14.50 Nyheder på tegnsprog 15.00 DR Update 15.10 Boogie Mix 16.00 Pigerne Mod Drengene 16.30 Braceface 16.55 Oggy og kakerlakkerne 17.00 Svampebob Firkant 17.25 F for Får 17.30 Syv 18.00 Aftenshowet 18.30 TV-avisen 19.00 Aftenshowet 19.30 Hvad er det værd? 20.00 DR1 Dokumentaren – Prostitutionens bagmænd (r) 21.00 TV-avisen 22.00 Taggart 23.15 Nattsending

06.00 Mikkes klubbhus 06.25 Handy Manny 06.50 Lazytown 07.15 Hannah Montana 07.40 Zack og Codys søte hotelliv 08.05 Phineas og Ferb 08.15 Handy Manny 08.40 Mikkes klubbhus 09.00 Diverse sendinger 14.05 Fairly Odd Parents 14.30 Erstatterne 14.55 Keiserens nye skole 15.10 Den amerikanske dragen: Jake Long 15.35 Kim Possible 16.00 Zack og Codys søte hotelliv 16.25 Hannah Montana 16.50 Når det ringer ut USA 16.55 Erstatterne 17.20 Phineas og Ferb 17.45 Fairly Odd Parents 18.05 Hannah Montana 18.30 Når det ringer ut USA 18.35 Kveldssending

12.00 Morgensending 13.00 Galskap i laboratoriet 13.30 Bemerkelsesverdige veterinærer 14.00 Jeger jaget 15.00 Fanget 16.00 Krisesituasjon 17.00 Jorden sjokkerer 18.00 Dyr døgnet rundt (p) 19.00 Dyreinspektørene: episode 3 (p) 19.30 Dyreinspektørene 20.00 Når katastrofen inntreffer: Fergekatastrofen ved Zeebrugge 21.00 Jorden under lupen: Jordskred under lupen 22.00 Historiske konstruksjoner: Chartres-katedralen 23.00 Hvordan overleve en katastrofe?: Dødsfelle (p) 24.00 Kjempekonstruksjoner 01.00 Nattsending

05.35 Morgensending 13.00 Før ulykken: Gruver 14.00 Møkkajobber 15.00 Fremtidens våpen 16.00 Byggekongene: Academy of Science 17.00 Hvordan gjør de det?: Racerbil/vanndisplay/hvitvask 17.30 Hvordan den lages: Kikkerter/stjerneskudd/gummistøvler/runde sagblad 18.00 Overhaling: School's out 19.00 Miami Ink: Kokkekurs for Kat 20.00 Møkkajobber: Klovpleier 21.00 Mythbusters: Nye myter for fall 22.00 Nasas største øyeblikk: Oppdagelsesreisende 23.00 Fremtidens våpen: Umiddelbar respons 24.00 Livsfarlig fangst 01.00 Nattsending

05.00 Morgensending 13.00 Rovdyrets bytte 13.30 Nært og farlig 14.00 Corwins eventyr 15.00 Dyrepolitiet i Houston: Hundekamp 16.00 Dyrepolitiet i Houston: Rettferdighetslengsel 17.00 Dyrepolitiet i Phoenix 18.00 Planetens morsomste dyr 18.30 Helsprø dyr 19.00 Lemur Street: En venn i nøden 19.30 Dyr fra A til Å: Delfinene – store tenkere? 20.00 Spion i løvens hule 21.00 Villeste Afrika: Fjellvidder 22.00 Planeten vår: Fra pol til pol 23.00 Dyrepolitiet i Phoenix 24.00 Planetens morsomste dyr 00.30 Nattsending

07.15 Morgensending 09.30 Tennis: Australian Open Tiende dag, direkte. 13.00 Tennis: Australian Open (r) 18.00 Eurogoals Flash Siste nytt fra fotballens verden. 18.15 Wednesday Selection 18.20 Sprangridning Verdenscup i Zürich, Sveits. 19.20 Riders Club 19.25 Golf: US PGA Tour 20.25 Golf: Asian Tour 20.55 Golf Club 21.00 Seiling: Yacht Club 21.10 Wednesday Selection 21.15 Olympiske leker (r) 21.45 Kunstløp: EM i Helsinki (r) 22.45 Sport Traveller 23.00-01.30 Tennis: Australian Open (r) 03.30 Nattsending

13.00 Fotball: Høydepunkter fra FA-cupen Høydepunkter og mål fra de seneste kampene i den engelske FA-cupen. 13.30 Fotball: Stuttgart – Bayern München Åttedelsfinale i den tyske cupen, opptak. 15.15 Alpint: Slalåm i Schladming (r) 17.00 Golf: European Tour Highlights 18.00 Golf: PGA Tour Highlights 19.00 Golf Travel (r) 19.30 Motorsport: Injection – 2009 (r) 20.00 Motorsport: Injection – 2009 (r) 20.30 Fotball: Høydepunkter fra FA-cupen (r) 21.00 Klassiker'n 22.45-00.30 Fotball: Stuttgart – Bayern München (r)

30

Dagsnytt hver hele time. 09.05 Nitimen 11.03 Distr. prgm. 11.50 Radiosporten 11.54 Distr. prgm. 13.05 Norgesglasset 15.05 Her og nå 16.03 Distr. prgm. 18.05 Kamfer 18.40 Barnetimen for de minste 19.03 Kveldsåpent 20.03 Værmelding med langtidsvarsel 20.07 Kveldsåpent 22.05 Kveldsmat 00.05 Nattønsket 02.03 Herreavdelingen 04.03 Spill våken 05.33 Morgenandakt 05.45 Værmelding med varsel for fiskebankene Dagsnytt hver hele time unntatt kl. 20.00. 09.03 Mozart og Madonna – en temareise i musikk 10.03 Sånn er livet 11.03 RadioSelskapet 12.30 Verdt å vite 13.03 Ukas P2-artist: Ingrid Bjørnov 13.30 Sámi Radio 14.03 Jungeltelegrafen 15.03 Kurer 15.30 Musikkredaksjonen 16.03 Kulturnytt 17.03 Bok i P2 17.30 Dagsnytt 18.03 Dagsnytt atten 19.03 Ukas P2-artist: Ingrid Bjørnov 19.30 På sporet 20.30 Takt og tone 21.03 Musikk i brennpunktet 22.05 P2s Blå Mix 00.05 Notturno P3nyheter hver halvtime fra 07.00 til 09.00, deretter hver hele time fra 10.00 til 16.00. Dagsnytt 05.00, 06.00, 18.00, 20.00, 22.00, 24.00 og hver hele time frem til kl. 05.00. 10.02 Radioresepsjonen 12.02 Sexy 13.05 Drillpikene 14.02 Kompani Knudsen 15.02 VG-lista Topp 20 16.02 Banden 18.03 Lydverket 20.03 Tinitus 22.05 Urørt 00.05 P3 Natt med DJ 02.03 Radioresepsjonen 04.03 P3 Natt Musikk Nyheter hver halvtime mellom 06.00 og 19.00 og hver time mellom 19.00 og 24.00. 10.00 Heges Formiddag 12.00 Lunsj 14.00 God ettermiddag 18.00 NorgesMagasinet 19.00 Popcorn 20.00 God kveld! 21.00 Norgesnyhetene 21.15 God kveld! forts 22.00 Norgesnyhetene 22.15 God kveld! forts 23.00 Norgesnyhetene 23.15 Babel! 24.00 Norgesnyhetene 00.15 Nyheter på samisk 00.20 Variert musikk fra de siste 4 tiår! Nyheter hver hele time 06.00 – 24.00, hver halvtime 06.00 – 09.00 og 15.00 – 18.00. P4-Kultur kl. 10.00, 12.00 og 14.50. P4-sport kl. 07.03, 08.03, 09.03, 15.03 og 16.03. 10.00 Michael direkte 12.00 Ett-to-tre 15.00 Midt i Trafikken 17.30 Sytten Tretti 18.00 Taxi 20.00 Barnas Beste 20.30 Download 21.00 Kveldsshowet 23.00 Misjonen 24.00 Lyden av P4 ©Universum

19.30 Naboar (t) Austr. dramaserie. 19.55 Robin Hood (t) (4:13) Br. dramaserie. Sheriffen får hjelp av den uhyggelige forskeren Joseph da han skal teste en ny gift. 20.40 Ei kaldblodig verd (t) (r) (4:5) Br. naturserie. 21.30 Urørtfinalen-09 Norsk dokumentar. 22.00 Showgirls (t) Am. drama fra 1995. (18 år) 00.05 House (t) (r) 00.50 Svisj retro Et gjensyn med musikkvideoene du ikke har sett på lenge. 02.00 Svisj hits De mest populære musikkvideoene fra det siste tiåret. 04.00-06.30 Svisj Interaktivt musikkvideo-TV.


UKENS KINO www.framkino.com og www.framkino.no TORSDAG 22. januar Max Manus Yes Man Jernanger Twilight - Evighetens kyss Doubt Yes Man Død Snø Baader Meinhof Revolutionary Road

kl kl kl kl kl kl kl kl kl

16:30 17:00 17:00 19:00 19:30 19:30 21:30 22:00 22:00

Filmnr: 3309 3400 3410 3409 3425 3400 3398 3408 3427

kl kl kl kl kl kl kl kl kl

17:00 17:00 17:00 19:30 19:30 19:45 22:00 22:00 22:15

Filmnr: 3309 3405 3409 3427 3414 3413 3410 3408 3398

FREDAG 23. januar Max Manus Beverly Hills Chihuahua Twilight - Evighetens kyss Revolutionary Road Sammen NORGESPREMIERE The Spirit NORGESPREMIERE Jernanger Baader Meinhof Død Snø

LØRDAG 24. januar Beverly Hills Chihuahua Jernanger Max Manus Twilight - Evighetens kyss Max Manus Sammen Doubt Sammen Revolutionary Road Død Snø Revolutionary Road Baader Meinhof The Spirit

kl kl kl kl kl kl kl kl kl kl kl kl kl

Filmnr: 12:30 12:30 13:00 14:45 17:00 17:15 17:15 19:30 19:30 19:45 22:00 22:00 22:00

SØNDAG 25. januar Max Manus Twilight - Evighetens kyss Beverly Hills Chihuahua Sammen The Spirit Jernanger Baader Meinhof Revolutionary Road Død Snø Max Manus Sammen Jernanger

kl kl kl kl kl kl kl kl kl kl kl kl

kl kl kl kl kl kl kl

kl kl kl kl kl kl kl

kl kl kl kl kl kl kl

Sammen er en sterk samtidshistorie om ektefølt savn og kjærlighet, fortalt i en realistisk stil med mye varme og humor. [3414] 11 år, 1t 45m Anb. ungdom/voksen

NORGESPREMIERE

19.

Bodø Energi har ansvaret for 818 km med lavspent luftledning.

3309 3409 3405 3414 3413 3410 3408 3427 3398 3309 3414 3410

The Spirit Dette er historien om en tidligere politimann som plutselig vender tilbake fra de døde som THE SPIRIT for å bekjempe kriminalitet i Central Citys underverden. [3413] 11 år, 1t 43m Anb. ikke under 11 år Anb. ungdom

1896 3413 3398 3410 3414 3309 3427

Filmnr: 17:00 17:00 18:00 19:00 20:00 20:45 21:15

onsDAG 28. januar Året rundt med Gubben og katten The Spirit Død Snø Jernanger Sammen Max Manus Revolutionary Road

Sammen

du ikke visste om 100-årsjubilanten !

Filmnr: 17:00 17:00 18:00 19:15 20:00 20:30 21:15

tirsDAG 27. januar Sammen Jernanger Max Manus The Spirit Sammen Død Snø Revolutionary Road

100

Filmnr: 13:00 13:30 13:30 15:30 16:00 16:00 18:00 18:00 18:30 21:00 21:00 21:00

MANDAG 26. januar Året rundt med Gubben og katten The Spirit Død Snø Jernanger Sammen Max Manus Revolutionary Road

3405 3410 3309 3409 3309 3414 3425 3414 3427 3398 3427 3408 3413

NORGESPREMIERE

3414 3410 3309 3413 3414 3398 3427

Filmnr: 17:00 17:00 18:00 19:15 20:00 20:30 21:15

1896 3413 3398 3410 3414 3309 3427

Beverly Hills Chihuahua

20.

18. februar 2002 flytter Bodø Energi AS inn i Energihuset i Jernbaneveien 85. Da hadde Bodø Energi AS vokst ut av lokalene i Sivert Nilsens gt. som de hadde vært i siden 1972.

Chloe en diamantpyntet, støvlettbærende Bevery Hills Chihuahua nyter luksustilværelsen så mye at hun knapt legger merke til Papi, en røft utseende Chihuahua som tilfeldigvis er hodestups forelsket i den bortskjemte frøkenen. [3405] 7 år, 1t 28m Norsk tale

Aut. informasjon om forestillingstider og bill.best. tlf. 82 00 01 23 (kr 4/min.) ALLE DAGER HELE DØGNET Manuell tlf.bestilling: tlf 75 50 34 10 man-fre kl 12.00 -14.00 og kl 18.15 -19.00 Søn. kl 18.15 -19.00. Billettluka åpner en halv time før første forestilling. En ukes forhåndssalg på alle filmene. Forhåndsbestilling tre dager før. Unngå kø, kjøp billetter på forhånd. Bestilte billetter må hentes senest et kvarter før forestillingen. Det selges ikke barne/ungdomsbilletter etter kl 18.00! Kjøp billetter eller hent reserverte billetter på vår billettautomat for bankkort. Internettadresse for billettkjøp: www.framkino.com Her kan du kjøpe billetter på internett og skrive dem ut hjemme.

31


Vi takker alle våre kunder for tilliten i 2008 I vanskelige tider med et kraftig fall i bilsalget verden over, er det med glede og stolthet vi ser på året som er gått. Ingen andre bilforhandlere i Bodø/Salten solge flere biler enn Bodø Bil i 2008. Med kvalitesmerkene Volkswagen, Audi og Skoda (og selvfølelig bruktbiler) topper vi salgslistene. En ting er å selge mange biler, men det er våre ansattes innstilling til kundene som er viktigst. En vis selger sa en gang; et salg er ikke avsluttet før kunden kommer og kjøper av deg en gang til. Vi opplever dette oftere og oftere. Vi ønsker å takke alle våre kunder og ansatte for et utrolig godt år i et for mange andre - kriseår.

www.bodo-bil.no ÅPNINGSTIDER: Man - fre 08-16 Torsdag 08-19 Lørdag 11-14

Av lidenskap for biler

DESIGN OG FOTO: BODØ NU

Størst i Bodø og Salten!

Bodo Nu 22. januar 2009  

Newspaper magazine

Advertisement