Page 44

m aritie M l e i T erdag t s k n e pi e 1e e n 2 ei in d m 6 1 . 15 & n Tiel a v n : have t i j de n s g n i Op e n 0u u r 0 . 7 1 0 0 10.

TIEL MARITIEM

3x maal is scheepsrecht

3e nautische pinkster-evenement in haven Tiel Tiel Maritiem is een nautisch evenement, waarbij kennismaking met de watersport en de rivier de Waal centraal staat. Vanuit de haven van Tiel kan jong en oud zelf deelnemen aan allerlei activiteiten. Het programma is ontstaan vanuit de traditionele Waal-Merwede race die de watersport vereniging De Waal tot in de jaren 90 van de vorige eeuw organiseerde. Zeilen over de Waal en in de haven is met Pinksteren dan ook weer helemaal hot ! Vooral voor de jeugd veel GRATIS instappen en meedoen in de haven: zeilen, kanovaren, peddelen en SUPpen. Maar ook de Waal op met diverse schepen waaronder de Waalschokker Neeltje Jantje, RIBvaren met snelle powerboten en als je het wat langzamer aan wilt doen stap je aan boord van de authentieke stoomsleper Jan de Sterke. Naast Bootjes varen ook Bootjes kijken zoals de hypermoderne brandweerboot Tiel, een oud Rijkswaterstaatschip en een traditionele 2mast-zeilklipper. En bij Bootjes kopen! zijn er ook dit jaar weer 2e hands zeil- en motorboten te koop. Op de Waalkade is de nautische markt met allerlei aanbieders van nautische artikelen en diensten voor de watersport w.o. botenstoffeerderij, poets service en motoronderhoud. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd want met de HYDROGRAAF, de enige echte pakjesboot 12 heeft Tiel Maritiem een echte publiekstrekker. Koffie, fris en een lekkere borrel koop je natuurlijk op het water aan boord. In combinatie met de Pinksterkermis is het goed toeven op de Waalkade en in de haven van Tiel! Tiel is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met de auto, trein en natuurlijk per boot. Wilt u met uw schip blijven overnachten in Tiel ?

Meld u aan per email: info@tielmaritiem.nl Voor meer info kijk op www.tielmaritiem.nl

GRATIS voor de jeugd Vooral het onderdeel GRATIS opstappen en instappen is voor stichting Tiel Maritiem belangrijk. Voorzitter Daalderop:”We willen een bijzonder evenement zijn met een laagdrempelig karakter. Zodat we de jeugd de kans geven enthousiast te worden voor de watersport. Zeilen in een optimist, kano varen, SUP-peddelen en meevaren met de reddingsbrigade, het kan allemaal tijdens Tiel Maritiem. Maar ook zeilen in de sportieve laser stratos of splash is natuurlijk op en top beleven !” Alle activiteiten zijn onder begeleiding van professionals zoals zeilinstructeurs van zeilschool De Helling uit Heeg. Diverse Tielse ondernemers maken dit allemaal mogelijk.

horeca aan boord Tiel Maritiem kiest voor horeca op het water met een echte publiekstrekker, de enige echte Sinterklaasboot, Pakjesboot 12. Een stoomschip wat vroeger over zee gevaren heeft als cartograafschip. Hoe leuk is het om deze beroemde boot van dichtbij te bewonderen ? Een beetje flauw geworden van het kanoën of wat beduusd van de snelheid van de RIBpowerboot ?! Aan boord van de pakjesboot 12 komt u heerlijk tot rust

met een heerlijk kopje koffie, glaasje fris of schippersborrel, belegde broodjes en soep en diverse snacks. Vanaf het hoge buitendek kunt u alle activiteiten goed overzien in de haven en op de kade. Op het ponton voor de Pakjesboot 12 is een gezellig PLEIN 12-terras ingericht waar u heerlijk kunt genieten van live muziek. Op zondag 15 mei serveren ze Blauwe Hap (nasi met saté) als diner.

Tiel Maritiem en WV DE WAAL Stichting Tiel Maritiem en de Tielse watersportvereniging DE WAAL hebben dit jaar op bijzondere wijze de handen ineen geslagen. Een lid van de watersportvereniging heeft zijn zeilboot geschonken aan stichting Tiel Maritiem. Dankzij deze gulle geste kunnen nu vele bezoekers van Tiel Maritiem gratis opstappen om een rondje te zeilen in de haven. Deze Tiel Maritiem-zeilboot is tijdens het evenement duidelijk herkenbaar en wordt versierd met vlaggetje van de watersportvereniging. De zeilsport en WV DE WAAL gaan van oorsprong altijd samen en dat was voor het bestuur van DE WAAL ook reden om juist deze activiteit, zeilen met de eigen boot, te adopteren en zo stichting Tiel Maritiem te ondersteunen. Bovendien

blijft de kajuitzeilboot het hele jaar in de Tielse haven liggen, wat volop mogelijkheden biedt voor de toekomst. Want ook na Pinksteren wil Tiel Maritiem stap voor stap meer activiteiten ontplooien in de haven en op de Waal.

nautische markt Op de Waalkade naast de pinksterkermis kunt u volop kijken naar de diverse marktkraamhouders die allerhande nautische artikelen en diensten aanbieden. Accu kapot ? een extra lijntje of stootwil nodig ? Juist een koopje vinden in zeilkleding ? U vindt het allemaal op de gezellige nautische markt met zo’n 50 standhouders. Naast de diverse standhouders zijn er ook sloepen te bewonderen en zal VOLVO HENK SCHOLTEN ook ruimschoots vertegenwoordigd zijn. Bovendien wordt u getrakteerd op gezellige live-muziek & diverse shanty-koren. Vergeet u voordat u naar huis gaat niet de vers gerookte paling of lekker broodje verse vis ? Kortom het is weer een feestje met Pinksteren

RIB varen De power RIBboten zullen ook dit jaar weer hoge ogen gooien. Eigenlijk is het een soort van kermisattractie maar dan

op de Waal. Vorig jaar een doorslaand succes, want als je van snelheid houdt zit je hier goed. Met 80 km per uur scheer je over de rivier en spring je met de powerboot uit de golven. De ervaren piloten van RIB-EVENTS.COM zullen er alles aan doen om u een onvergetelijke tocht te bezorgen. Voor 15,-- pp een sensatie met water, wind & snelheid. Op maandag 16 mei zullen deze powerboats ingezet worden voor bedrijven. In een soort Challenge-Cup zullen diverse bedrijfsteams een behendigheidstest uitvoeren waarbij het gaat om samenwerken, navigeren en manoeuvreren met uiteindelijk één winnaar. Dit alles uiteraard goed te volgen vanaf het evenemententerrein van Tiel Maritiem.

Profile for Business Media....4All

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Tiel XL Rivierenland 4All  

Het grootste onafhankelijke full colour tabloid magazine in de regio Tiel, Geldermalsen en Neder Betuwe.

Profile for bm4a