Page 1

Mainostoimisto Smoyn asiakaslehti

6

Jakelutiemarkkinointi osana brändin rakennusta

8

MARTELA KIERRÄTYKSEN AALLONHARJALLA

14

Vaahtoeriste pitää kovan ilmaston ulkona

1/2016


2 Smoy on luova, vaikuttava ja tuloshakuinen mainostoimisto. Keskitymme oivaltavaan konseptiin, brändiä rakentavaan designiin Ja tarkkaan tuotantoon.

SISÄLLYS:


3 04 VERKOSTOITUMISEN

05 LUOVU

uusi aika

some-ahdistuksesta

06 – 07 JAKELUTIEMARKKINOINTI osana brändin rakennusta

08 – 09 MARTELA

10 – 11 SNELLMAN SOTHEBY’S

12 LAADUKASTA SUUN

kierrätyksen aallonharjalla

International Realty

terveydenhuoltoa kiinteällä kuukausimaksulla

13 MIKÄ ON

14 VAAHTOERISTE

15 KULTAJYVÄ

(toimiva) konsepti?

pitää kovan ilmaston ulkona

tuoksuttomuudelle


4 VERKOSTOITUMISEN

UUSI AIKA

Smoy on yksi Suomen vanhimmista toimivista mainostoimistoista. Tam­ mikuussa tuli 36 vuotta täyteen.

työtä kymmenen hengen porukassa, jossa suunnitteluun ja brainstormingeihin osallistuu erilaisilla taustoilla ja osaamisilla varustettuja ammattilaisia. Silti mekin haluamme lisää. Uusia ihmisiä, uusia toimintatapoja, uusia projekteja. Ja verkostoitumista!

Olemme ylpeitä historiastamme, mutta katseemme on tiukasti tässä päivässä ja tulevaisuudessa. Muutama kollega on suositellut Näitä uusia asioita lähdemme konkreettisesmeille viime vuosien aikana nimen muuttati hakemaan muuttamalla fyysisesti. Löydät mista seksikkäämmäksi. Jääräpäinen kun Smoyn 1.4. alkaen Pikku Robalta uudesta olen, en ole ottanut ehdotusta niin vakavasti. luovasta coworking hubista. M.O.W. Mother­ Kun perspektiiviä on tarpeeksi pitkältä ajalta ship of Work (mow.fi) on aloittanut toiminhuomaa, kuinka nopeasti toimistoja, trendetansa helmikuussa ja tulee muuttamaan jä (ja nimiä) tulee ja menee. Meillä on pitkämeidänkin toimintaympäristöä entistä avoijänteinen tapa tehdä markkinointiviestintää, memmaksi ja verkostoituneemmaksi. Oman aina kuitenkin ajankohtaisena ja uusiutuvaosaamisemme lisäksi lähellä on tarvittaessa na. Uskomme, että toimiva toiasiantuntijoita mm. tutkimukseen, Olemme ylpeitä mistokonsepti sisältää kokemusasiakaskokemuk­seen, palveluhistoriastamme, mutta ta, näkemystä, luovuutta ja uutta muotoiluun ja vies­tintään liittyen. tekniikkaa sopivassa suhteessa. katseemme on tiukasti Smoyn kokoisten yritysten lisäktässä päivässä ja si M.O.W.in tiloissa työskentelee tulevaisuudessa. Markkinointi-investointien leikvaihteleva porukka luovan alan kaukset ovat pysäyttäneet alan freelancereita ja yrittäjiä. Verkoskasvun ja uusien osaajien rekrytoiminen toituen olemme enemmän. toimistoihin on vähentynyt selvästi. Tästä johtuen yhä useampi suunnittelija työllisTervetuloa miettimään kanssamme uusia tää itsensä freelancerina ja pätkätöillä. keinoja markkinointiviestintäsi tulosten teKukaan ei kuitenkaan yksin ole “joka alan hostamiseen. asiantuntija” eikä siten pysty tuottamaan Maria Blomberg suunnittelutiimin monen tekijän yhdessä Toimitusjohtaja aikaansaamaa laaja-alaista näkemystä. Meillä Smoyssa on onni tehdä päivittäin


5 Luovu some-

ahdistuksesta Sosiaalista median kehitystä on syytä pitää silmällä siinä missä muidenkin viestintäkanavien ja käyttää somea harkitusti omalle yritykselle sopivin keinoin. Smoyssa hyödynnämme tällä hetkellä Facebookia, Pinterestiä, LinkedIniä ja blogia omassa markkinointiviestinnässä. Esimerkiksi Periscopea emme tarvitse, koska meillä on syytä olettaa, että te hyvät lukijamme, ette ole Periscopen aktiivisia käyttäjiä.


6 JAKELUTIEMAR osana brändin rakennusta Jos jakelutiemarkkinointi pitäisi kiteyttää lyhyesti, se voisi kuulua näin: ja­ kelutiemarkkinointi on se osa brändin markkinoinnista, jonka tehtävänä on sytyttää ostajan lamppu konkreettiseksi ostokäyttäytymiseksi ostopai­ kalla.

“Shopper marketing is brand marketing in retail environment” Kuten Chris Hoyt otsikossa asian kiteyttää, jakelutiemarkkinoinnin toimenpiteet, kuten kaikki muutkin markkinointitoimet rakentavat aina brändiä. Siksi myös jakelutiessä on tärkeää, että itse brändiä ei unohdeta. Tärkeintä on pohtia mikä brändissä on kaikkein relevanteinta ostajalle ja toisaalta kuluttajalle.

ERMARKKINO P P O INTI SH N Mediat Muut vaikuttimet

KAUPP

Retailerin/ kanavan valinta

A

Tuoteryhmän valinta

Tiedon keruu ennen ostoa

Tuotteen/ palvelun/ brändin valinta

Suosittelu/ uusintaostos

VAIK

UTUS

Brändikuva/ tuotekuva muodostuu

OSTOHETKI

HALU/TARVE

OSTO ITTELU SUUNN

Kokemus tuotteesta/ palvelusta

KÄYTTÖ INEN KULUTTAM

KU LUTT AJAMARKKINOINTI Parhaimmillaan jakelutiemarkkinointi on silloin, kun se nähdään jatkuvana prosessina ja ”kokonaisuutena”, jossa on muitakin vaikuttamisen mahdollisuuksia kuin itse myymälän rajapinta. Kun ostaja halutaan kivijalkaan, täytyy hahmottaa kaikki ne kohtaamispisteet, joilla hän tekee kartoitusta ostopäätöksensä tueksi.


7 KKINOINTI Myy ostajalle Jakelutiemarkkinoinnissa on hyvä muistaa, että ostaja on eri asia kuin kuluttaja. Kuluttaja kuluttaa, ostaja ostaa. Mikäli tuotteen tai palvelun ostaja itse ei ole sen kuluttaja, täytyy viestinnän näkökulmasta ymmärtää ostajan arvot, miten hän käyttäytyy ja mitkä ovat hänen motiivinsa. Esimerkiksi koiranruoan tai lasten vaatteiden ostaja ei ole hankkimansa tuotteen kuluttaja.

Muista nämä neljä (viisi) seikkaa jakelutiemarkkinoinnissa 1. YKSINKERTAISUUS

Sinulla on muutama sekunti aikaa tehdä vaikutus, silloin selkeys on vaikuttamisen avain. Viestien on oltava yksinkertaisia ja ytimekkäitä. Tarjoa ostajalle varmuutta: ”teit parhaan valinnan”.

2. RATKAISUKESKEISYYS

Ostopäätös tehdään sen viestin perusteella, joka tarjoaa ostajan tarpeisiin/ongelmaan ratkaisun tai kätevimmän vastauksen, joka tukee hänen motiiviaan.

Kun ostaja halutaan kivijalkaan, täytyy hahmottaa kaikki ne kohtaamispisteet, joilla hän tekee kartoitusta ostopäätöksensä tueksi. Kaikki sähköiset väylät ovat käytettävissä, mutta erittäin tärkeätä roolia näyttelevät myös mm. ystävien suosittelu ja kokemukset, hintaja muut vertailut.

4. MITATTAVUUS

Ainoa mikä tänä päivänä on varmaa, on muutos – myös ostajien käyttäytymisen jatkuva muutos. Siksi panostusten jatkuva arviointi ja mittaaminen on tärkeää.

(5. SOITA MEILLE)

Smoyn kokenut jakelutietiimi tekee mielellään kaiken yllämainitun puolestasi.

Tarja Hietanen Copywriter ja konseptisuunnittelija

3. KOKO OSTOPOLKU HALLINTAAN


8

MARTELA

KIERRÄTYKSEN AALLONHARJALLA

Huollossa tuolin kuluneet osat vaihdetaan valmistajan alkuperäisiin varaosiin ja istuinosat verhoillaan uudelleen. Puhdistuksen jälkeen tuoli on valmis seuraavalle kierrokselle.


99

Kierrätys on tullut jäädäkseen Kestävä kehitys ja vastuulliset valinnat ovat tätä päivää. Trendikkäiden kirpputorien ja kaupunkikulttuuria elävöittä­ vien sii­ vouspäivien ohessa kierrättämistä toteutetaan yhä enemmän myös isom­ massa mittakaavassa ja sys­ temaattisesti. Uusiin asiakkaisiimme lukeutuva Martela on toimistokalusteiden kierrättämisen edelläkävijä koko Euroopassa. Yritys ottaa vuosittain vastaan noin 3   000 tonnia käytettyjä kalusteita, joista se kierrättää kunnostuksen ja uudelleenverhoilun jälkeen yli 20 000 kalustetta uusille käyttäjille. Kierrätetyt kalusteet myydään Martelan Outlet -myymälöissä sekä viime vuoden lopulla avatussa verkkokaupassa. Martelan toimistokalusteet valmistetaan kestämään kovaa kulutusta, ja kunnostamalla niiden käyttöikää lisätään entisestään. Pitkään palvellut kaluste saa ammattilaisen käsissä uuden elämän, sillä huollettu tuote on lähes uuden veroinen. Samalla minimoidaan kalustejätteen määrää ja ennaltaehkäistään uuden tuotteen valmistamisesta syntyviä ympäristöhaittoja. Mari Erämaa Copywriter

Martelan Outlet -tuote on vastuullinen valinta. Uuden verkkokaupan myötä Martelan kierrätettyjä toimistokalusteita saa nyt ostettua suoraan netistä, missä päin Suomea tahansa.


10 Snellman Sotheby’s International Realty AVAA UUSIA OVIA HELSINGISSÄ Kiinnostaisiko vapaa-ajankoti Portugalissa? Tai suunnitteletko elä­ kepäiviksi muuttoa omaan bungalowiin Mauritiukselle? Snellman Sotheby’s International Realty avaa nyt uusia ovia yli 60 maahan Suomesta käsin. Kiinteistön tai asunnon hankinta eksoottisestakin kohteesta on helppoa ja turvallista, kun voit neuvotella kiinteistö­ kaupasta kasvokkain luotettavan suomalaisen välittäjän kanssa.

Helsinki ja pääkaupunkiseutu on Snellman Sotheby’sin päämarkkina-aluetta, koska suurin osa maan arvoasuntokaupoista tehdään Helsingin kantakaupungissa ja rantaalueilla. Jo ensimmäisten toimintakuukausien aikana on myyty upeita penthouse- ja loftasuntoja Helsingin keskustassa, ja lisää vastaavia arvokohteita on tulossa listoille.

Seuraa myyntikohteita osoitteessa www.sothebysrealty.fi

Maria Blomberg Toimitusjohtaja

Suomen markkinoilta puuttui eksklusiiviseen asumiseen erikoistunut kiinteistönvälitystoimisto vielä viime syksyyn asti. Syyskuussa 2015 yksi maailman suurimmista kiinteistöalan brändeistä, Sotheby’s International Realty, aloitti toimintansa Helsingin Kasamikadulla. Sotheby’s on tähän asti meillä tunnettu lähinnä 1744 perustetun arvohuutokauppakamarin nimenä, mutta sen rinnalle 1976 perustettu eksklusiivisten asuntojen markkinoihin keskittyvä brändi avaa nyt ovia Helsingin seudun arvoasuntojen myyntiin, saariston ja Lapin vapaa-ajan kohteisiin sekä kansainvälisille markkinoille. Helsingissä Sotheby’sin franchising-kumppani on Ab Snellman LKV Oy, jonka toiminnasta vastaa toimitusjohtaja Kenneth Katter. Meillä Smoyssa on ollut ilo olla mukana rakentamassa brändille ja sen lanseerausmarkkinoinnille pohjaa viime kesästä alkaen.


11


12 Laadukasta suun terveydenhuoltoa kiinteällä kuukausimaksulla Vuoden 2015 lopulla aloitimme yhteistyön Dextra Hammas­ klinikoiden kanssa. Suunnittelimme tämän vuoden alussa lan­ seeratulle Hammasturvalle eli suunterveyden uudelle palvelul­ le konseptin ja ilmeen. Lanseerauskampanja piti sisällään mm. display- ja printtimainontaa, esitteitä ja flyereita sekä nettisivu­ jen sisällön suunnittelun. MIKÄ IHMEEN HAMMASTURVA? Hammasturvassa on kyse siitä, että palvelun piiriin kuuluva asiakas saa erittäin korkeatasoista suun terveydenhoitoa kiinteällä kuukausimaksulla. Hoitosuhteen pohjana on ennaltaehkäisy ja siten hoitosuhteen edetessä korjaavan hoidon tarpeen väheneminen. Dextra Hammasklinikoiden Hammasturva sisältää laajasti erilaisia suunterveydenhoitoon liittyviä toimenpiteitä, tutustu palveluun osoitteessa hammasturva.fi Tarja Hietanen Copywriter ja konseptisuunnittelija


13 Mikä on (toimiva) konsepti? Lyhyesti ja ytimekkäästi: (toimiva) konsepti auttaa tavoiteltua kohderyhmää hahmottamaan ja ym­ märtämään mitä brändi edustaa ja mitä se tarjoaa. Ja siihen loppuikin sitten yksiselitteisyys, kun puhu­ taan asiasta nimeltä konsepti. Konsepti ei ole helppo juttu. Konseptille on nimittäin varmasti yhtä monta määritelmää kuin on akkoja ja ukkoja mainostoimistoissa. Niin ja asiakkaiden näkemykset vielä siihen päälle. Helpointa onkin ehkä määrittää, mitä konsepti ei ole. Se ei ole slogan. Se ei ole otsikon ja kuvan yhteisleikki eri medioissa. Se ei ole mikään yksittäinen, irrallinen toimenpide brändin nimissä tai brändin alla. Konsepti on kokonaisuus, jossa kuluttaja voi oivaltaa brändin punaisen langan, tuotteen tai palvelun idean. Konsepti on brändimaailma, jossa kuluttaja voi oivaltaa ja kokea erilaisia asioita, osallistua ja viihtyä brändin parissa. Vai mitä mieltä sinä olet?

Tarja Hietanen Copywriter ja konseptisuunnittelija


14 Vaahtoeriste pitää kovan ilmaston ulkona.

Mari Erämaa, Copywriter

Energiatehokkuus, ympäristöarvot ja ter­ veellinen sisäilma ovat rakentamisessa yhä tärkeämpiä arvoja. Suomen markki­ noille viime vuonna tullut vaahtoeriste tuo eristämiseen uuden, vihreän vaihtoehdon. Kanadassa kehitetty Icynene-vaahtoeriste auttaa pienentämään rakennuksen CO2päästöjä ja laskemaan energiakustannuksia. Ruiskuttamalla asennettava vaahtoeriste on eristysarvoltaan huomattavasti tehokkaampi kuin villa, mutta toisin kuin tähän asti käytössä olleet uretaanivaahdot, se on täysin hengittävä materiaali. Mahdollisuus parantaa ekologisella eristevalinnalla rakennuksen energialuokkaa tekee vaahtoeristeestä tänä päivänä todella kiinnostavan tuotteen niin uudisrakennuksissa kuin remonttikohteissa. Icynenevaahtoeristeen myynnistä ja asennuksesta vastaa tuore asiakkaamme Pro Hole Oy.


15

KULTAJYVÄ Tarja Hietanen Copywriter ja konseptisuunnittelija

tuoksuttomuudelle

”Kultajyvä on kiteytyskilpailu”, totesi Suomen Markkinointiliiton toimitus­ johtaja Lauri Sipilä. Ja siitä todellakin Kultajyvä-kilpailussa on kyse; visu­ aalisesta oivalluksesta, selkeästä ja napakasta ideasta. Allergia- ja astmaliiton tavoitteena on herättää ihmisiä miettimään käyttämiensä tuoksujen määrää. Väestöstämme nimittäin 10–40 % kärsii tuoksuyliherkkyydestä. Siksi huomaavaisuus tuoksuissa on tärkeää. Tuoksutko liikaa? -juliste, jonka Smoy suunnitteli Tuoksuton viikko 2015 kampanjan keulakuvaksi onnistui kiteyttämään tavoitellun ja halutun sanoman Kultajyvän arvoisesti. ”Julisteemme on saanut runsaasti kiitosta rohkeudestaan ja selkeästä sanomastaan”, iloitsee Allergia- ja astmaliiton viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko.


Mainostoimisto Smoy Oy | Pieni Roobertinkatu 9, FI-00130 Helsinki | puh./tel. +358 (0) 44 720 2100 | smoy.com

Smoytalk, maaliskuu 2016  

Mainostoimisto Smoyn asiakaslehti.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you