Bizz Up 2013

Page 1

Scan QR-koden med din smartphone og læs mere om Bizz Up, se programmet, udstillere, mv.

JOHAN PETER PALUDAN

HVAD SKAL VI LEVE AF I FREMTIDEN? Side 6-7

ÅRETS IVÆRKSÆTTER KOMMUNE

Hvad gjorde Favrskov rigtigt? Side 18

READY FOR TAKE OFF?

4 X BIZZ UP I Foråret 2013 Mød mange spændende udstillerene, iværksættere, rådgivere og inspiratorer

En netværksdag med festivalstemning • Guerilla Marketing • DJ • Foredrag • Inspiratorer • Debatforums • Workshops • Teambuilding • oplevelser • Iværksætteri • Konkurrencer • Udfordringer • Netværk • Overraskelser og meget mere 1


Forord

“Goddaw, jeg hedder Jesper Elbæk. Jeg har et godt tilbud til dig!”

VELKOMMEN

- til Bizz Up Universet!

Bizz Up er et nyt initiativ som – lidt provokerende – sparker til erhvervslivet i de danske byer i form af et lidt utraditionelt netværksarrangement med fokus på iværksætteri. Og det er ikke kedelige sager der er på menuen: Vi blander udstillere, foredrag, workshops. Tilsætter lidt guerilla marketing og smager til med ud-af-boksen-tankegang. Og wupti! Så har du en perfekt netværksdag til iværksætteren. Så ”(s)Bizz Up”! Ellers bliver du aldrig en stor og stærk iværksætter!

Ready for take off? Ingredienserne til at få succes (og det gælder både iværksættere og etablerede virksomheder) er NETVÆRK, NETVÆRK, NEVÆRK! Uanset hvor trætte vi er af det slidte ord, så er det bare det der virker! Både til markedsføring, salg, idéudvikling og sparring! Og det er lige nøjagtig det Bizz Up handler om! Vi forsøger med andre ord at ”hype” ordet netværk og bringe begrebet til et nyt niveau, hvor der er plads til at tænke anderledes og ud af boksen – også selvom man er noget så kedeligt som revisor eller advokat. (undskyld…) Det hele munder ud i en dag med et set-up som beskrevet ovenfor, og vi ligger dette forår ud på Fyn samt i Randers, Favrskov og Skive. Temaet for Bizz Up 2013 er ”fremtidens erhvervsliv”. Derfor har vi blandt andet i magasinet en artikel af fremtidsforsker Johan Peter Paludan, som du også vil kunne møde på de fire Bizz Up’s. For hvad bringer fremtiden egentlig? Her i Bizz Up Teamet tror vi på at krise er noget vi kan snakke os til og at fremtiden ikke har sælgere, men ”netværkere”, som ikke sælger på argumenter og lave priser, men på tillid, højt serviceniveau og gode oplevelser. Derfor vil du som deltager på Bizz Up opleve en netværksdag på et højt niveau, hvor man mødes i en anderledes kontekst og lærer nye forretningsforbindelser at kende gennem gode oplevelser. Vi opfordrer til at man tænker alternativt i stedet for begrænsninger. Det er jo i virkeligheden det der gøder iværksætteriet: Naivitet. Således opfindes og genopfindes succeser. Only the sky is the limit og hermed skåner vi jer for resten og ønsker jer god læsning og håber I er ”Ready for take off”, når Bizz Up slår dørene op!

Skive Trav besøges årligt af 35.000 tilskuere, og alle vores løb transmitteres direkte på tv-kanalen Dantoto Racing Live, og live-streames på www.danskespil.dk. Vores travtrænere vinder løb på samlebånd, og profilerer Skive Trav stærkt og vedvarende. Vores varesortiment til sponsorer er både bredt og dybt, og der er noget for enhver pengepung.

VI GLÆDER OS RIGTIG MEGET TIL AT SE JER ALLE PÅ BIZZ UP 2013! Lise Korsgaard/idé og koncept På vegne af Bizz Up Teamet

tre ”Arbejdsgruppen for de

” jyske Bizz Up festivaler.

En særlig tak til Grobowski, Pikuseru, medarbejderne på Randers Erhvervs- og Udviklingsråd, Gregers Petersen fra Østjysk Iværksættercenter, Hans Christian Johansen fra I-DNA og ikke mindst en undværlig hjælpende hånd fra praktikant Louise Cecilie Larsen

Idé og koncept Subziter v/ Lise Korsgaard Redaktion Lise Korsgaard, kontakt@bizzup.dk Design og layout Grobowski.dk Oplag 8000 stk Tryk PE Offset A/S (Miljøcerfiticeret tryk) Grafisk konsulent: Camilla Helt Annoncer og redaktionelle bidrag udtrykker ikke nødvendigvis samme holdninger som teamet bag Bizz Up.

Læs mere om Bizz Up på www.Bizzup.dk

SKILTESPONSOR · LØBSSPONSOR · KUSKESPONSOR · NAVNESPONSOR · ANNONCØR TRAVPROGRAM · ANNONCØR PROFILAVIS · FIRMAEVENTS 2

Flyvej 2 · 7800 Skive · Tlf.: 97 52 08 99 · www.skive-trav.dk

Kontakt mig direkte på mobil 28 74 20 79 eller e-mail skive@trav.dk.

3


Her finder du os

Program

BIZZ UP FORÅRET 2013 følg med os rundt i danmark Bizz Up er en række spændende og innovative ’netværks festivaler’, der bliver afholdt forskellige steder i Danmark.

Desuden har Bizz Up til formål at skabe netværk, inspiration, sparring og forhåbentlig være med til, at skabe forretning for en lang række virksomheder.

Du kan som gæst besøge eller som firma medvirke i festivalerne i henholdsvis Randers, Favrskov, Skive og på Fyn.

Ønsker du at udstille med din virksomhed på en eller flere af forårets Bizz Up festivaler, så send en email til kontakt@bizzup.dk

Bizz Up er en sammensmeltning af messestande, foredrag, debatfora, netværksevents og meget mere.

Program for Bizz Up Randers - 24. april / Nellemann* 09:00

Velkomst v/ direktør Flemming Dybbøl, Skanderborg Festivalen Peptalk v/ Jacob Høj Jørgensen, Delendorff ”Hvordan skaber man netværk på en messe?”

09:00 - 14:00

Messen åben

11:00 - 11:20

Foredrag v/ Birgitta og Charlotte Kaas, Nuevotime ”Hvordan er det at være iværksætter?”

11:30 - 12:30

Frokostpause

13:15 - 13:30

Kåring af årets iværksætter

13:30 - 14:00

Foredrag v/ Johan Peter Paludan ”Brug Fremtiden”

14:00 - 15:00

Debatforum ”Fremtiden for Randersegnens erhvervsliv” med erhvervspanel og ordstyrer Ole Søndergaard, dir. Radio ABC

15:00

Afslutning

Program for Bizz Up Favrskov - 2. maj / Kulturhuset sløjfen* 10:00

Velkomst Peptalk v/ Jacob Høj Jørgensen, Delendorff ”Hvordan skaber man netværk på en messe?”

10:00 - 16:00

Messen åben

11:00

Placering af pladen ”Årets Iværksætterkommune 2012

12:00 - 12:45

Frokostpause

13:30 - 14:00

Foredrag v/ Johan Peter Paludan ”Brug Fremtiden”

14:30 - 15:30

Debatforum ”Fremtiden for Favrskov Erhvervsliv” med erhvervspanel og ordstyrer

16:00

Afslutning

Program for Bizz Up Skive - 15. maj / SKIVE TRAV* 09:00

Velkomst

09:00 - 12:00

Messen åben

12:00

Frokost. Lukket arrangement for deltagende virksomheder

13:00 - 13:30

Foredrag v/ Johan Peter Paludan ”Brug Fremtiden”

13:45 - 14:45

Debatforum ”Fremtiden for Skiveegnens Erhvervsliv” med erhvervspanel og ordstyrer Dan Sørensen /TV Midtvest

14:45

Afslutning

15:15

Travløb (se mere på www.skive-trav.dk) * Ret til ændringer forbeholdes

Hold dig opdateret, se program og oversigt over udstillere på www.Bizzup.dk

4

5


Johan Peter Paludan

Johan Peter Paludan

Dette fører naturligt til det næste svar: skal udfordringerne mødes kræves der betydelig kreativitet. Det er her iværksætterne kommer ind og måske skal vi være glade for den danske virksomhedsstruktur med – set i forhold til andre lande – mange små virksomheder. Store virksomheder hader kreativitet. Det vil de selvfølgelig ikke indrømme, men store virksomheder kan godt lide rutiner. I små virksomheder er der et større spillerum.

medarbejdere. Mange går/er gået på pension og tilgangen kan ikke opveje denne afgang. Det er især drengene der halter bagefter i uddannelsesudviklingen. Hvis man som nærværende forfatter (og mand) er af den opfattelse, at drenge ikke nødvendigvis er dummere end piger, må det jo være uddannelsessystemet, der er noget galt med. Her savnes lidt kreativitet, men det kan jo komme. De rigtige kunder er lige så vigtige som de rigtige medarbejder. Det er kunderne, der stiller de interessante spørgsmål og det er deres behov, der skal dækkes. Jo bedre man er til at lytte til kunderne jo bedre. Det er jo, når det kommer til stykket, også dem, der har pengene. Igen er den dansk virksomhedsstruktur med de mange små virksomheder måske en styrke: de er nok bedre til at høre efter end de store. Væksten ligger som nævnt de kommende år uden for kredsen af industrialiserede lande. Nu er det de andres tur og der bor jo mange mennesker der. Alene Indien har 200 mill. i middelklassen – der hvor man begynder at have råd til danske produkter. Vi skal derfor de kommende år være gode til at producere de fineste men også de billigste produkter. Den voksende middelklasse vil have danske mærkevareprodukter men alle dem, der ikke er kommet op i middelklassen har også behov. Man taler af og til om TOP og BOP med udgangspunkt i Maslows behovspyramide – først de fysiske behov, så sikkerhed, så sociale behov. Derefter behov for anerkendelse og ultimativt selvrealisering. Vi skal kunne ramme både toppen og bunden af den pyramide: designmøbler og simple metoder til vandrensning.

viteter – offentlige og private – der vokser kraftigst. Der er behov for en produktivitetsstigningsideologi indenfor serviceområdet. Nye koncepter med anvendelse af moderne teknologi, der vil fortsætter udviklingen ind i et (self)service samfund.

Her savnes lidt kreativitet, men det kan jo komme

Johan Peter Paludan, fremtidsforsker

HVAD SKAL VI LEVE AF I FREMTIDEN? Siden den finansielle krise brød ud i 2008 har der været megen jammer og bekymring i Danmark og sandt er det jo, at den økonomiske vækst siden da ikke har været noget at skrive hjem om. Hvordan skal det gå når pensionisternes antal stiger og stiger og kineserne overtager det hele, for nu blot at nævne en del af trusselsbilledet? Nu skal man jo huske på, at det altid blot er et spørgsmål om tid, før den truende fremtid bliver til de gode gamle dage. Så er der selvfølgelig altid nye trusler. Her er det vigtigt at huske, at fremtiden er noget vi laver selv. Fremtiden er ikke en given ting selv om jeg godt ved at ’kolleger’ som astrologer og clairvoyante er af en anden opfattelse. Dem om det. Selv om fremtiden er en flydende størrelse, kan man jo godt have ideer om hvor den nok bevæger sig hen. Fordelen er blandt andet, at så kan man se, hvornår man har taget fejl. Det er denne generelle

6

Næste svar kunne være: større udsyn. Globalt set ligger de interessante vækstperspektiver langt fra Danmark. Det er det vi tidligere kaldte tredje verdens land – BRIC (Brasilien, Rusland, Indien og China) mfl. – der er kommet ind i en selvbærende økonomisk udvikling. Hvor de tidligere var afhængige af udviklingen i industrilandene er vi på vej ind i den omvendte situation og så må vi jo holde os til, hvis vi ikke ønsker at blive en del af verdens udkantområde. Her kunne man godt ønske sig at danske virksomheder blev bedre til at udøve hvad jeg vil kalde indsyn: udnytte den kapital af viden om udviklingen andre steder i verden vi har gående i form af indvandrere fra disse andre dele af verden. De er jo ikke som os derude og det må man jo indrette sig efter.

De rigtige medarbejdere er en forudsætning for at udfordringerne kan mødes. De bedste medarbejdere er altid en mangelvare og der er ikke tvivl om, at der de kommende år vil vise sig mangel på kvalificerede

opfattelse, der er baggrunden for følgende bud, på hvad vi skal leve af i fremtiden. Det første og lidt flabede svar kunne være: mere motion og sund kost. Sundhedsbølgen er jo over os. Vi har gjort hvad vi kunne for at udrydde rygerne og når det er gjort færdigt, går vi efter de fede. Nu er der håb for de overvægtige. Sagkundskaben er begyndt at melde ud at grænsen for overvægt skal flyttes opad. BMI (BodyMassIndex – vægt divideret med hjde gange højde) med på max 25 ender nok med at være max 30 og det giver da en respit. Det næste og lidt mindre flabede svar kunne hedde: mere produktivitet. Al økonomisk vækst skyldes jo i sidste ende øget produktivitet. I Danmark har vi den udfordring at behovet for øget produktivitet er erkendt og langt hen ad vejen implementeret inden for industriaktiviteter. Det er imidlertid serviceakti-

Johan Peter Palundan holder foredag om fremtiden

Endelig skal vi være gode til den automatiserede produktion – vi skal ikke konkurrere på lave timelønninger – og den energieffektive produktion. Energi bliver ikke billigere i fremtiden. Der er sikkert endnu flere svar på spørgsmålet om hvad vi skal leve af i fremtiden. Nærværende forfatter er af natur optimist og af den opfattelse, at det skal nok gå alt sammen på en betingelse: at der er nok der gider eller ikke kan lade være med at tage udfordringerne op. At der er tilstrækkelig mange iværksættere. Det er ikke altid nemt og man kunne måske også ønske sig bedre vilkår for iværksættere men set i forhold til for 25 år siden må det dog erkendes, at der er langt større forståelse for behovet for iværksættere.

Skrevet af Johan Peter Palundan

7


SAVNER DU ATTITUDE OG KANT...

Spire Mød os på iværksætterfestivalen Bizz Up i Skive 15. maj

... og drømmer du om at skille dig ud fra mængden?

En virksomheds begyndelse, er som at så et frø og se det spire ... Som iværksætter er der mange udfordringer. Til tider lidt for mange. Usikkerhed om ejerforhold, tvivl omkring patenter, regnskabspraksis, lejekontrakter og meget mere. Hjemmelavede aftaler kan ofte vise sig at være mindre værd end det papir, de er skrevet på. Ring til din advokat. Vi kan være en værdifuld sparringspartner gennem processen, så undgår du udfordringer, som kan vanskeliggøre din virksomheds fremtid.

GROBOWSKI er et visuelt bureau. vores passion er at skabe unikke og opmærksomhedsvækkende koncepter. Vi fokuserer på farver, former og detaljer. På tværs af medier skaber vi holdbare og langsigtede løsninger for vores kunder. Kontakt os på 8897 7070 eller læs mere på www.grobowski.dk


REU – Vi skaber resultater

REU – Vi skaber resultater

Randers Erhvervs& UdviklingsråD

PD-AUTOMATION

VI SKABER RESULTATER

Opstart over al forventning ”Vores virksomhedsopstart er gået over al forventning, og vi har efter 5 måneder allerede ansat de første tre medarbejdere” siger Per Danielsen partner og direktør i PD-AUTOMATION.

REU er en medlemsbaseret selvejende organisation, der er det lokale erhvervslivs sparringspartner og talerør.

Nu eller aldrig

Vi laver individuel vejledning for iværksættere og virksomheder, skaber netværk mellem virksomheder og klæder den enkelte virksomhedsejer på med viden om alt fra tilskudsmuligheder og udviklingsområder til nye markeder og vidensamarbejde.

Per Danielsen var ansat som direktør i en anden virksomhed inden for automationsbranchen, inden han valgte at springe ud som selvstændig. Springet blev taget, da der efter en fusion var uenighed om-kring fokus, og Per kunne mærke, at det var nu eller aldrig, hvis han skulle prøve sig selv af.

Vores nyeste tiltag er en mentorpanelordning og et indkøbsnetværk, som begge har rod i det lokale erhvervsliv.

REU HJÆLPER med

Flytter i 2014 REU har i øjeblikket til huse på Tørvebryggen 12, men flytter ind i Auto C Parks nye erhvervslokaler, når de er færdigbyggede i 2014. Her skal vi blandt andet bo sammen med det nye vækst og iværksætterhus ”Udviklingspark Randers”.

• • • • • • • • • •

Vejledning til virksomheder og iværksættere Indsigt i udviklingsprogrammer, der giver tilskud Netværk Spændende arrangementer Iværksættervejledning Iværksætterkurser Iværksætteruddannelse Genveje til udvikling og vækst ved hjælp af ny viden Udvikling af din virksomhed via mentorpanel Indflydelse på den lokale erhvervsudvikling

Blohm Rejser EN DRØM BLEV REALISERET En Drøm om at blive selvstændig ”Jeg tror altid, at jeg har haft en drøm om at blive selvstændig” siger Michael Blohm stifter og ejer af rejseselskabet Blohm Rejser. Jagt på iværksættersuccesen

10

en SUCCESHISTORIE I RANDERS

I hans jagt på iværksættersuccesen, har han først og fremmest fundet ud af, at det kræver en masse energi og tid at være selvstændig samt en del gå-på-mod og lidt held. Og det var først, da han indgik en fratrædelsesaftale med

Hjulpet af erhvervsrådet Per kontaktede sin gamle kollega Peter Østberg, som er en erfaret tekniker og programmør inden for automation, og de to blev enige om at indgå et partnerskab. Herefter snakkede han med Randers Erhvervs- & Udviklingsråd om en forretningsplan, der endte med at imponere banken i en sådan grad, at en kassekredit aldrig blev

sin tidligere arbejdsplads i november 2011, at hans rejseselskab for alvor begyndte at tage form.

Han harselv besøgt de fleste af hotellerne for at vide, hvad han har på hylderne.

Stor udbyder

Nyder tilværelsen

Michael har selv udviklet www. blohmrejser.dk, hvor han tilbyder kør-selv-ferie i Tyskland. Han er nu oppe på ca. 130 hoteller, som han samarbejder med og er dermed en at de største udbydere af kør-selvferier i Tyskland.

Selvom det ofte er lange dage med arbejde til op over begge ører, så nyder Michael tilværelse som selvstændig og glæder sig hver morgen til at stå op til en ny dag med nye muligheder og udfordringer.

”Vores opstart er gået over al forventning, og vi har efter 5 måneder allerede ansat de første tre medarbejdere” siger Per Danielsen partner og direktør i PD-AUTOMATION.

et problem. Derudover fik Per også svar på nogle spørgsmål om blandt andet konkurrenceklausuler og regnskaber gennem Erhvervsrådets rådgiverpakke.

Tvivl forsvandt med forretningsplan ”Jeg har jo en del erfaring fra min tid som direktør og leder, men det hjalp i hvert fald på den sidste tvivl, da jeg fik sat ord på min for-

retningsplan og snakket med en advokat og en revisor”, siger Per Danielsen.

Højt serviceniveau PD-AUTOMATIONs arbejdsområde er programmering, styring og servicering af automatiske maskinerog maskinanlæg. Man har samtidig valgt at fokusere på en høj kundeservice, som Per Danielsen ser som altafgørende for succesen.

Alternative løsninger ”Når man er i opbygningsfasen og ikke har nogen stor opstartskapital, så finder man på mange alternative løsninger, og jeg har gået mange kilometer for at lægge visitkort i diverse postkasser, siger Michael Blohm.

Netværk er vigtigt Til sidst understreger han vigtigheden af, at man som iværksætter har et godt netværk og blive ved med at tro på sin idé.

11


TÆNK UD AF BOKSEN! Arbejdsglæde er godt for medarbejderne - og dermed godt for bundlinien. Brug guerilla markedsføring, som flashmobs og kreativ blikfang som redskab til teambuilding, PR og events på arbejdspladsen.

d e m r e d j e b r Vi a

Overraskende sjove events, som giver meget mere positiv respons fra kunderne, end vi havde forventet!

Thomas, Varehuschef Føtex, Aalborg

Skovsgaard

web

mobile

Tjek vores website, den er lavet til mobil, så du kan roligt scanne!

Kathrine Skovsgaard, Blikfangsfabrikant

Events by

Social media

+45 50 50 73 36

kontakt@eventsbyskovsgaard.com facebook.com/eventsbyskovsgaard www.eventsbyskovsgaard.dk

facebook.com/pikuseru


Dansk Revision Randers

Too rough to continue Vi har afdelinger indenfor:

Dansk Revision består af følgende kontorer:

Revision og Regnskab

Dansk Revision Randers Tronholmen 5 8960 Randers SØ tlf. 89 12 50 00

Skat Moms Erhvervsservice Lønservice Landbrug

Nej da - ikke med en bank, der forstår dig og bakker dig op.

Dansk Revision Hadsten Vesselbjergvej 3 8370 Hadsten tlf. 89 12 50 70 Dansk Revision Mariagerfjord Aalborgvej 51 9560 Hadsund tlf. 98 57 39 44

Vi ses i klubben, i byen eller i banken her i Skive. Spar Nord Skive Adelgade 8 Telefon 96 16 16 16 www.sparnord.dk

tættere på 176x250_forenings_golf_annonce.indd 1

08/03/13 15.05


Nu er det nemmere at være virksomhed i Randers Alex Weinreich

Per Eriksen

Er en løsningsorienteret pragmatiker og uformel diplomat. alex er uddannet jurist og har arbejdet både som advokat, statsautoriseret ejendomsmægler og valuar, inden han kom til Randers Kom­ mune i 2008.

Er sagsbehandler med fokus på at gøre det nemt for kunderne. per er uddannet først håndværker og derefter maskin­ ingeniør og har erfaring med at arbejde med industrimiljø, vandforsyning, jord­ varme, nedsivning, råstoffer, forurenet jord – og alt muligt andet.

VoRes team

1000 spøRgsMål – Et stEd at få svaR Randers Kommune har oprettet en erhvervsservice, der er virk­ somhedernes indgang til hele kommunen. al vejledning og hjælp vedrørende alt fra byggesager og affald til arbejdsmarkedsforhold og sagsbehandling, er samlet ét sted. det sikrer hurtigere og mere effektiv sagsbehandling – og et kortere kommunalt forhindringsløb end før.

Erhvervsservice Randers Mød os på www.erhverv.randers.dk

John Kjerri Rasmussen

Jørgen Bondesen

Er byggesagsbehandler og af væsen løsningsorienteret med fokus på service. for John er én indgang og fokus på er­ hvervsservice vigtigt, fordi virksomheder skal opleve både råd og hjælp.

Er affaldskonsulent og af væsen en pro­ blemknuser med stor viden om udvikling af digitale løsninger. Jørgen er uddannet miljøtekniker og har kurser i miljølære ved aarhus Universitet.


4

FavrskovPosten Torsdag 27. december 2012

Cykelhandler fik ubudne gæster

Varevognen blev tømt - helt tømt

NYHEDER

ind genHAMMEL Natten til forrige tirsdag brød en ukendt person e i Hamnem et bagvindue til cykelforretningen Veller i Østergad for et tømt mel. Tyven gik direkte til kasseapparatet, som blev mangukendt beløb, fortæller landpolitiet i Hammel. I Hadsten stjålet i ler fire biler deres indbyggede GPS og radioer, som blev iet. kvarteret ved Jupitervej og Venusvej. Det oplyser Nærpolit

grundigt, AIDT En varevogn på Overgårdsvej i Aidt blev ryddet jagtda en tyv kom forbi: To airbags, GPS i handskerum, jagtvest, kniv var knæ, jagtstol, CD’ere, handsker, paraply og en beskærer mangnogle af de ting, som ny mangler. På Skyttevej i Hammel nogle ler 3000 kroner, som lå i en kuvert på køkkenbordet, samt tiet. landpoli smykker efter indbrud forrige mandag aften, siger

Det handler om vilje

Favrskov Årets Iværksætterkommune Gregers Petersen får sin helt egen plade af redaktør Morten Asmussen.

Der var ros hele vejen rundt, da Favrskov Kommune tirsdag eftermiddag blev kåret som Årets Iværksætterkommune Af Erling Baastrup

FAVRSKOV Det er Dansk Erhvervsfremme, som står for udnævnelsen af Favrskov som iværksætterkommune. En interesseforening, som gennem 35 år har støttet erhvervsfremmetiltag og bidraget til god erhvervsservice og udvikling hos medlemmerne. Ved en sammenkomst i InSide i Hammel sidste tirsdag eftermiddag fandt overrækkelsen sted, og mange holdt taler. Blandt dem Torben Busk, formand for Dansk Erhvervsfremme: ”I har vundet over et utroligt stærkt felt. I er et eksempel til efterfølgelse. En af jeres styrker er, at I har et innova-

ness, med et smil til Gregers Petersen, at det først var nu, Favrskov fik prisen. Han motiverede udnævnelsen med bl.a. følgende parametre: ■ Samspillet i kommunen giver gode rammevilkår for iværksættere. Undskyld først nu på Fra dommerkomitéen und- ■ I har en overlevelsesrate 8 ud af 10 for iværksættere. skyldte redaktør Morten tercenter Iværksæt Asmussen, Berlingske Busi- ■ Østjysk

tivt vækstlag. Iværksætteri har I prioriteret som område,” sagde formanden og løftede pegefingeren: ”I må ikke hvile på laurbærrene. Man bliver aldrig færdig inden for dette område.”

holder aldrig lukket. Det sidste var henvendt til ildsjælen Gregers Petersen, der netop står bag dette center.

De store i klassen ”Vi har godt nok været oppe mod de store i klassen,” konstaterede borgmester Nils Borring. Det handler om, at de andre alle er købstæder. I øvrigt alle på nær København

er fra Jylland. Favrskov vandt prisen som Årets Iværksætterkommune i konkurrence med Esbjerg, København, Sønderborg, Horsens og Vejle Kommune. Borgmesteren kom også ind på de tiltag, man fra kommunens side laver for at fremme iværksætteriet. Og så så han koblingen mellem Favrskov Iværksætter Center og Favrskov Erhvervsråd som en vigtig faktor, når iværksætterne skal overleve. Når det første har sat dem godt i gang, overtager det andet efter tre år for at sikre overlevelsen. ”Favrskov Kommune får blandt andet prisen for det velfungerende samarbejde mellem Østjysk Iværksætter-

center, Favrskov Erhvervsråd og Favrskov Kommune.” Kommunens opgave på iværksætterområdet formulerede Nils Borring således: ”Vi skal gøre gnisten til en flamme.”

Ros til jobcentret Den enkelt-person, der fik størst ros ved årets udnævnelse, var naturligvis Gregers Petersen fra iværksættercentret i Hadsten. Han fik også som kommunen overrakt et skilt til at fastholde dagen. Fra kommunen var der også en gave til ham. Da han skulle holde tale og takke, måtte han tilstå, at han var så stolt, at ordene ikke ville frem. Derfor overtog bestyrelsesformand Jørgen Skjødt fra Østjysk Iværksættercenter: ”Dette er det højeste, vi kan opnå,” konkluderede han og roste folkene bag iværksættercentret og ikke mindst Favrskov Jobcenter, der har været med til at fremelske iværksættere.

NYHED TVIS CULTURE

– til hele din bolig – i din favoritfarve Årets Iværksætterkommune Favrskov Kommune blev i 2012 kåret til Årets Iværksætterkommune, hvilket er et konkret skulderklap, som giver glæde og tilfredshed – og naturligvis også en god portion stolthed.

bedst mulige vilkår for virksomhederne. For det er virksomhederne, der skaber den vækst, vi har brug for.

at omgivelserne giver den rette opbakning og hjælp. Det prøver vi efter bedste evne i Favrskov.

Vi har blandt andet brugt ekstra penge på en særlig opfølgning Vi var oppe mod nogle af de store til de iværksættere, der har brug kommuner, hvilket ikke gør glæden for et ekstra skub efter de første mindre. At vinde titlen Årets Iværkto-tre år. Jeg synes ikke, at iværksætterkommune er en bekræftelse sættere altid bliver respekteret af, at vi har gang i noget helt rigtigt nok her i landet. Vi bør være mere på erhvervsområdet i Favrskov stolte af vores iværksættere og Kommune. Tidligere på året målte støtte dem endnu mere i deres er afnyt mass ogskabe – at Dansk Industri os for friske tredje år i noget det nye årfor er tilengagement kræft klar med Vi er træk til at ideer være Østjyllands mest fra bunden. Være med til at gøre til dine køkkendrømme. gode erhvervsvenlige kommune. Vi er gnisten til en flamme i stedet for at garderober og skydelåger. til køkken, bad, ngerkommet er løsniikke i al Her beskedenhed dæmpe eller slukke den helt. et-selv køkkener. Tvis gør-d med vi nu indrettet Det har I kæld sovende tileren det. Vi prioriterer kræver hårdt slid og rigtig erhvervslivet højt og har sat mange ncent mange iværkel Borring HammNiels · 8450 6 være · Bane Alléat er arbejdstimer ner v/ Favrskov Køkke Tvis Køkke initiativer i gang for at give def-kc.dk - sætter Borgmester i Favrskov tvis.as– men det kræver også,

Hvad er vilje? At træde til selv når det går op ad bakke? Eller at holde blikket mod målet, når forhindringer spærrer vejen? Viljestyrke har gjort vestjyskBANK til en af landets 10 største banker, og hver morgen møder vi ind for at gøre en forskel for din økonomi. Vi fokuserer på dig og din virksomhed – uanset størrelse og branche. Vi yder specialiseret rådgivning på indlåns-, udlåns- og forsikringsområderne, og den gensidige tillid mellem dig og banken er med til at sikre optimale løsninger. Velkommen i vestjyskBANK.

Tlf: 86 969 444 - www.

vestjyskbank.dk

18

Camilla H. Lund erhvervsrådgiver Hadsten afdeling Tlf 87 61 46 41 chl@vestjyskbank.dk

Jørgen Baun erhvervsrådgiver Randers afdeling Tlf 96 63 30 01 jb@vestjyskbank.dk


Favrskov

Her bliver ideer Her bliver ideer! til virkelighed Favrskov

til virkelighed !

Østjysk Iværksættercenter tilbyder følgende ydelser til iværksættere: Udarbejdelse af forretningsplan. Sparringspartner før, under og efter opstart af egen virksomhed. Registrering, godkendelse m.v. - Hvor man skal henvende sig… Deltagelse i salgs-, bogførings-, ledelse- samt temakurser. Iværksætterkursus. Cafémøder. Mentorordning - Sparring. Tilbud om deltagelse i ERFA- og NETVÆRKS grupper. Generationsskifterådgivning - Emnebank : køb - salg

Årets Iværksætterkommune 2012 Årets Iværksætterkommune 2012

• Gratis vejledning - før, under og efter opstart af egen virksomhed • Iværksætter hot-line ”24-7-365” • Gratis vejledning - før, under og efter opstart af egen virksomhed • Alle vejledere er selv iværksættere med egen virksomhed • Iværksætter hot-line ”24-7-365” • Godt •samarbejde - kommune - erhvervsråd - Iværksættercenter Alle vejledere er selv iværksættere med egen virksomhed • Godt- kommune iværksættermiljø i Favrskov • Godt samarbejde - erhvervsråd - Iværksættercenter • Iværksætterkurser, rådgivermøder, netværk m.v. • Godt iværksættermiljø i Favrskov • Iværksætterkurser, rådgivermøder, netværk m.v.

Iværksættervenlige rådgivere

Altid ledige kontorer og skrivebordspladser ! Altid ledige kontorer og skrivebordspladser ! Ledige kontorer og Ledige kontorer og skrivebordspladser skrivebordspladser

Ulstrup Erhverv Ulstrup Erhverv

Ledige kontorer og Ledige kontorer og skrivebordspladser skrivebordspladser

ØstergadeØstergade Ulstrup Ulstrup

• Ågade Ågården • Ågården Ågade Hadsten Hadsten

kontorer Ledige Ledige kontorer og og skrivebordspladser skrivebordspladser

Ledige kontorer og Ledige kontorer og skrivebordspladser skrivebordspladser Erhvervshuset

Østergade

ØstergadeHammel Hammel

Ledige kontorer og Ledige skrivebordspladser kontorer og

skrivebordspladser Company House O. Hadstenvej Company Hadsten House

Forside.indd 1

Pengeinsitutter:

Revisorer:

Marketing/reklame:

Øvrige rådgivere:

VestjyskBANK A/S Hadsten

Dansk Revision Hadsten

Rune Breinholt Andersen breinholtandersen.dk

Jan Erik Elgaard Elgaard Mancom

Advokat Torben Jensen Favrskov Advokaterne

Sparekassen Kronjylland Hinnerup

Kvist & Jensen Hadsten

Marcus Dall Overgaard Reklamebureauet Tegn & Hund

Villy Andersen Bureau Shadow

Advokatfirmaet Ole Steen Christensen

Sparekassen Kronjylland Hadsten

Kvist & Jensen Hammel

Peer Thøgersen ptgrafisk tegnestue

Købmand Jørgen Christiansen

Advokat Torben Herrig Ret & Råd Hammel

Sparekassen Kronjylland Hammel

Lanther Administration Hadsten

John Nielsen Onlinesynlighed.dk

A-kassen Dana Aarhus

Robert Schou Petersen GolfMarketing,dk

Erhvervshuset Egevej Hadsten Egevej Hadsten

Ledige kontorer og skrivebordspladser Ledige kontorer og Den Gl.skrivebordspladser Station Østergade Hadsten Den

O. Hadstenvej Ågården • Ågade 97 • 8370 Hadsten / Kontakt : Centerchef Gregers Petersen • gp@startgodt • Tlf. 8761 0123 • www.startgodt.dk Hadsten

20

Advokater: Advokat Kaj Just Hadsten

Gl. Station

Østergade Hadsten

Ågården • Ågade 97 • 8370 Hadsten / Kontakt : Centerchef Gregers Petersen • gp@startgodt • Tlf. 8761 0123 • www.startgodt.dk

Ågården • Ågade 97 • 8370 Hadsten / Kontakt : Centerchef Gregers Petersen • gp@startgodt • Tlf. 8761 0123 • www.startgodt.dk Østergade 9 • 8450 Hammel / Kontakt : Vejleder Villy Andersen • Tlf. 4018 4082

21 11/02/13 09.50


I Favrskov Kommune samarbejder vi for et bedre erhvervsmiljø Vejledere i Østjysk 8 ud af 10 iværksætter-virksomheder i Favrskov Kommune, overlever de første 3 år. Østjysk Iværksættercenter Vejleder Villy Andersen Østergade 15, 8860 Ulstrup Tlf. 4018 4082

Iværksættercenter

Alle vejledere i Østjysk Iværksættercenter, har lange erhvervserfaringer, og er selv iværksættere med egen virksomhed ! Østjysk Iværksættercenter Centerchef Gregers Petersen Ågade 97 • 8370 Hadsten Tlf. 8761 0123

Favrskov Kommune Erhvervskoordinator Inger Nehm Boysen Skovvej 20 • 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10

Favrskov er gennem de seneste 3 år, kåret til den mest erhvervsvenlige kommune i Østjylland.

Østjysk Iværksættercenter Vejleder Villy Andersen Østergade 9 • 8450 Hammel Tlf. 4018 4082

Gregers Petersen

Villy Andersen

Jan Erik Elgaard

Robert S. Petersen

Centerchef

Vejleder

Vejleder

Vejleder

Class Company

Bureau Shadow

Elgaard Mancom

GolfMarketing

Favrskov Erhvervsråd Erhvervschef Dan Skovgaard Bogøvej 15 • 8382 Hinnerup Tlf. 86 96 77 11

Ågården • Ågade 97 • 8370 Hadsten • Tlf. 8761 0123 Centerchef Gregers Petersen gp@startgodt. • www.startgodt.dk

Årets Iværksættere i Favrskov Kommune 2001 -2012 Årets iværksætter

2011

Årets iværksætter

2012 Joan Pank,

DanBolig Hadsten

Favrskov årets iværksætterkommune i Danmark 2012

LAC Engineering vandt iværksætterpris 2011 Vækst fra 3 til 15 medarbejdere på 5 år, gav vindmøllefirmaet LAC Engineering i Hinnerup udnævelsen som Året iværksætter 2011 i Favrskov Kommune. Det blev Niels Fiil Brønnum, Bo Juul Pedersen og Anders Steen Nielsen fra LAC Engineering, som beskæftiger sig med beregningsmodeller og IT systemer til vindmøllebranchen, der fik årets iværksætterpris fra Østjysk Iværksættercenter. Firmaet der blev etableret i 2008, holder til i Favrskov Erhvervscenter og har været nomineret 3 år i træk til prisen.

22

Starter virksomhed i 2011, og kommer, på trods af en trængt branche, flot fra start. Ansatter 2 nye medarbejdere i 2012, og er fortsat i god vækst med flotte resultater.

23


Aut. detektivbureau under F.D.D.E.

DETEKTIVBUREAU Erhverv & privat

Kvist & Jensen som sparringspartner

Regionalt detektivbureau med landsdækkende netværk og grænseoverskridende samarbejdsrelationer. Vi udfører 24 timers tjenesteydelser professionelt og diskret inden for rammerne af gældende lovgivning. Bureauet garanterer konfidentiel sagsbehandling. Ring på 4018 4082 eller læs mere på detektivshadow.dk

Vore opgaver omfatter blandt andet: • • • • • •

Efterforskning ved svind Medarbejderloyalitet Bedrageri Tyveri og indbrud Mistanke om utroskab Personlokalisering

• • • • •

Konkurrenceklausuler Leverandør og partnersvig Forretningsservice Organisationsudvikling Baggrundsoplysninger, etc

BUREAU SHADOW detect 4018 4082 · ciko@privat.dk · www.detektivshadow.dk

RandeRs Tronholmen 3 8960 Randers SØ Telefon 8641 2100 randers@kvistjensen.dk

Hadsten Søndergade 34 8370 Hadsten Telefon 8698 3433

Kvist & Jensen Statsautoriserede revisorer A/S er en anerkendt revisions- og rådgivningsvirksomhed med syv kontorer i Jylland. Vi har 100 medarbejdere på kontorerne i Randers, Hadsten, Hammel, Hadsund, Grenaa, Mariagerfjord og Aalborg. Hos Kvist & Jensen står den enkelte kunde i centrum. Vi arbejder efter værdierne nærhed, personlig service og engagement til glæde for kunden.

Telefon 8696 9100 hammel@kvistjensen.dk

Forretningsudvikling handler ikke alene om at man har de rigtige brikker, men også om at de lægges så de passer sammen. Elgaard Mancom har en jordnær og uakademisk tilgang til styrkelse af strategiprocessen.

Læs mere om os på kvistjensen.dk, eller ring allerede nu til en af vores statsautoriserede revisorer og aftal et møde med din nye sparringspartner...

hadsten@kvistjensen.dk

Hammel Østergade 13 8450 Hammel

”Passion og resultater”

Kvist & Jensen As

• Forretningsudvikling • Bestyrelsesetablering • Strategi i øjenhøjde • Lederudvikling & HR

Jan Erik Elgaard’s erhvervserfaring stammer fra stillinger som leder og konsulent i bl.a Hæren, telebranchen, finanssektoren og som director i Vestas og han har herudover erfaring som professionelt bestyrelsesmedlem. Elgaard Mancom er autoriseret i anvendelsen af flere erhvervsrettede personlighedstest og typeværktøjer.

mail@elgaardmancom.dk Tlf. 2088 8618

stAtsAutoriserede revisorer

Elgaard Mancom • Ågården, Ågade 97 • Hadsten • www.elgaardmancom.dk


Bliv selvstændig Få din egen mobile forretning

cArpOrt

OpBeVAringsrum

OVerdækning

Afskærmning

Nyt salgsvognskoncept første Få dengrilltrailer de BBQ i dit områ

NYHED

Lille investering - god indtjening Chick Town er et nyt trailer koncept med spydstegte BBQ grill kyllinger og fedtfattige produkter. Skab din egen forretning med lille investering. Vi finder de helt rigtige placeringer, som vil være det mest synlige sted på P-pladsen ved dagligvarebutikker og tankstationer samt byfester, festivaler, stævner, turistområder m.m.

Nem og hurtig start

• Lille investering • Kontant eller leasing • Konkurrencedygtigt sortiment • God support og uddannelse • Få arbejdstimer - god indtjening

Er det noget for dig, og er interesseret i mere infomation, så ring idag på 40 222 333

den perfekte nøgLe er ALfA Og OmegA

Vi fra Lyngsøe på Omega 10 i Hinnerup har udviklet den helt rigtige nøgle til, hvordan du lettest får realiseret drømmen om den perfekte carport til din elskede Alfa - eller hvilken bil der nu skal holde der :0) nøglen hedder teamwork og arbejdsdeling. du formulerer drømmene og de mere konkrete ønsker til design, størrelse, materialer, beklædning, faciliteter, finesser og placering på grunden.

Gregers Petersen & Søn Ågade 97 • Ågården • 8370 Hadsten rsp@chicktown.dk

Nyt salgstrailler koncept på basis af specialkrydret BBQ kyllinger Kyllingerne er den prisbelønnede og kødfulde GuldKyllingen, som grillsteges på spyd, over flammerne fra en gasgrill. I sortimentet vil derforuden være fedtfattige kartoffelprodukter og salater m.m.

Vi HjæLper dig Let Og smertefrit igennem HeLe prOcessen: - fra den kreative idéskabelse i samarbejde med vore professionelle rådgivere og til de færdige byggetegninger. - fra papirarbejdet med kommunen og til det praktiske fysiske arbejde på din grund.

kOrt sAgt:

- fra drøm og til den perfekte løsning for både din bil og dit hus. du kan også få ekstra inspiration ved at se mange af vores spændende færdige carportløsninger på Byggecentrum i middelfart og på vores domicil på Omega 10 i Hinnerup.

du kAn ALtid få Os i tALe på 7020 6141 eLLer på mAiL@LyngsOe.dk

Dansk design kvalitet & produktion Lyngsøe A/s, OmegA 10, søften, 8382 Hinnerup, tLf. 70 206 141, www.LyngsOe.dk


Årets iværksætterkommune 2012

Iværksætternes forår Her hvor foråret for alvor banker på døren med al sin energi og gåpåmod klar til at komme i gang med en ny vækstsæson, kommer jeg uvilkårligt til at tænke på en iværksætter. En iværksætter er typisk en person, der er energisk og positivt indstillet over for tilværelsen. I Danmark har vi brug for iværksættere, for det er dem, der udgør potentialet for nye forretningsmuligheder og dermed nye virksomheder med nye arbejdspladser. Derfor er det vigtigt, når en person har fået en idé, at de kan få den vendt, få den udfordret og ikke mindst få rådgivning om den. For nu at blive i billedet med foråret, så er iværksætterrådgivningen en form for mistbænk. Her kan iværksætteren få den rådgivning og sparring, der skal til for at finde ud af, om forretningsidéen er levedygtig, inden den koster iværksætteren en formue. Det at drive den form for rådgivning, hvor mange iværksæt-

tere bliver levedygtige, er Østjysk Iværksættercenter den bedste eksponent for. Centret har i den grad oparbejdet en ekspertise på iværksætterrådgivningsområdet. Det var og er derfor i den grad Østjysk Iværksættercentrets fortjeneste, at Favrskov kommune blev årets iværksætterkommune 2012.

Her er Østjysk Iværksætterrådgivning et godt sted at starte og med Bizz Up arrangementet den 2. maj i Favrskov kan der skabes god grobund for iværksættere, der vil knytte netværk, hente inspiration og ikke mindst skabe starten for nye forretningsmuligheder.

I Danmark har vi brug for nye arbejdspladser, det være sig både håndværksarbejdspladser og højteknologiske arbejdspladser. Undersøgelser viser, at i år to efter en iværksætter er startet, så beskæftiger iværksætteren i gennemsnit 0,8 medarbejder. Herfra kan iværksættervirksomheden udvikle sig med endnu flere medarbejdere. Det at kunne se gennem en forretningsidé og vurdere, om den er levedygtig, har vi i Danmark opbygget en stærk rådgivning på privat, kommunalt og regionalt niveau til. Derfor bør alle iværksættere søge rådgivning for at få ”trykprøvet” deres idé.

Med ønsket om en god Bizz Up festival. Anders G. Christensen Formand for KKR Midtjylland


www.citroen.dk

– den røde tråd i el-kompetencer... t

– den røde tråd i el-kompetencer...

Skariptroën C1 C

d u b til

n nSEt A bEGr Æ

Få et gratis rådgivermøde

tAl

ErINg tIg LEV tIL HUr

n C1 CitrlimoSëeduction

LYS & LYD

EL-INSTALLATION

1.0i C

,84.990

v. ekskl. le etallak, inkl. m

IT & NETVÆRK

IErINg FINaNS

- og få lagt din fremtidige IT strategi Én leverandør – én personlig kontakt, din IT-partner!

d. k ,-/M 895 etalla g og m rin ve le inkl.

TERMOGRAFI

KLIMAOG ENERGISTYRING

Kompetent personlig rådgivning Fleksibel og hurtig respons

www.john-drejer.dk Randers John Drejer A/S Alsikevej 10 8920 Randers NV Tlf. 86 42 38 77

Aarhus John Drejer A/S Trindsøvej 15 8000 Aarhus C Tlf. 86 42 38 77

VELkOMMEN HOS CItrOËN

Skræddersyede løsninger Specialiseret indenfor IT

CréatIVE tECHNOLOgIE

Brændstofforbrug v./bl. kørsel 23,3 km/l. CO2 99 g/km. De angivne priser er ekskl. lev. kr. 3.680,- og gælder ved køb inden 30.04.2013. Finansiering: Citroën C1 1.0i Clim Seduction: Udb. 24.000,-. Saml. omk. efter 96 mdr. 109.920,- inkl. levering og metallak. ÅOp før skat 9,65%. Variabel rente 3,25%. tilbuddene gælder alene hos de Citroën-forhandlere, der deltager i kampagnen. tilbuddene kan ikke kombineres med andre særaftaler med rabatydelse. Den viste model kan være inkl. ekstraudstyr mod en tillægspris. Forbehold for pris-, rente-, afgiftsændringer og trykfejl.

CITROËN RANDERS • AUTOMOBILHUSET RANDERS A/S CLAUSHOLMVEJ 3 • 8960 RANDERS SØ • TELEFON 86 42 28 00

Drift og vedligehold Dag til dag levering Fast kontaktperson Fokus på grøn IT

CompuSolutions Vi bestræber os på at det skal være sikkert, nemt og enkelt at være kunde hos os. Vores mission er at levere IT-løsninger af højeste kvalitet i tæt samarbejde med vores kunder.

Gør det du er god til...

– det gør vi!

Ved at tegne en servicekontrakt forestår vi den forebyggende vedligeholdelse af din IT – du opnår langt større sikkerhed for at undgå nedbrud, mistede data og irriterende ekstra arbejde.

Konkurrence

– vind en servicekontrakt Besøg os på BIZZ UP messen og få en snak omkring din IT-udfordring – deltag samtidig i konkurrencen om at vinde en servicekontrakt.

Scan QR-koden og læs mere om CompuSolutions

Har du styr på din IT når det gælder alt ligefra rådgivning, netværksløsninger, internet, hardware, software, print- og backupløsninger? Få en snak med os og få lagt en strategi for din virksomheds IT – på gensyn til BIZZ UP.

Kavalerivej 16 | 8930 Randers NØ | Tlf. 8643 4140 | www.compusolutions.dk

Compusolutions er en 100% dansk ejet it-leverandør af hardware, software-licenser, printløsninger og it-rådgivning. Alt salg og rådgivning foretages af vores kvalificerede medarbejdere, så vi kan garantere din virksomhed den rigtige rådgivning, pris og leveringstid.

smed-graphic.dk

SIKRING & LÅSE


32

33


Hvis synet driller - brug Peters briller

Se mulighederne Bliv erhvervskunde i en ansvarlig bank

Turismebranchen kan nu få gratis, målrettet vejledning Turisterhverv med vækstpotentiale får nu mulighed for at deltage i et gratis udviklingsforløb specielt rettet mod turismeindustrien. Randers Erhvervs- & Udviklingsråd og Visit Randers har sammen med Midtjysk Turisme skabt et vejledningsforløb, der skal hjælpe store som små turismevirksomheder i Randers med at vækste. Der er et stort potentiale i turismen i

Randers, som allerede har store turistattraktioner i Randers Regnskov, og Graceland Randers samt et nationalt videncenter for turisme på erhvervsakadamiet Dania. Der er også flere projekter i støbeskeen som en skidome (se ovenfor), en digital dinosauruspark og julemandens slot.

Med det i mente kan alle, der arbejder med turisme i Randers og omegn, se frem til en tid med endnu flere turister i området, og det skal udnyttes til vækst og jobskabelse.

Alle turismeerhverv kan henvende sig uanset størrelse. Også dem der driver forretning som fritidserhverv men drømmer om at kunne leve af det. Interesserede turismeerhverv kan kontakte Randers Erhvervs- & Udviklingsråd eller Visit Randers for at komme med i forløbet. De medvirkende erhvervskonsulenter er blevet efteruddannet i et specialiseret turismeforløb, så de har den seneste viden inden for området. Den turismefaglige erhvervsindsats er finansieret gennem Midtjysk Turismes udviklingsprojekt ”Det professionelle turisterhverv”.

Mød os på iværksætterfestivalen i Skive... Brandt revision

– vi har stor erfaring med professionel og kompetent rådgivning af iværksættere... og vi glæder os til at være dig behjælpelig. Med venlig hilsen Per Bonnevie & Johnny Østergaard Statsaut. revisor & partner

Reg. revisor & partner

Skive afd.

Personlig og ansvarlig rådgivning I Arbejdernes Landsbank tilbyder vi din virksomhed langsigtet rådgivning med udgangspunkt i strategi og forventninger til fremtiden. Vores erhvervsrådgivere er ansvarlige for dit samlede engagement i banken og håndterer derfor både dit privat- og erhvervsengagement - én personlig rådgiver til alt.

Østervold 18 | 8900 Randes 38 48 30 95 | randers@al-bank.dk

Nyt Syn Nørgaard Posthustorvet 4a 7800 Skive Tlf. 97 40 18 18 · nytsyn.dk

Tag en videregående uddannelse på erhvervsakademi dania i skive FuldtidsuddAnnelser (2 - 2½ år) med studiestart i september • Produktionsteknolog • multimediedesigner • serviceøkonom • datamatiker AkAdemiuddAnnelse (deltidsuddannelse) • Oplevelsesøkonomi • ledelse • salg • Økonomi • Online markedsføring • kommunikation se mere på eadania.dk/skive, facebook.dk/eadania.skive eller ring på 41770404

Frugtparken 3 | 7800 Skive | Tlf. 96 83 33 33 Revisionsfirmaet BRANDT har kontorer i Thisted, Hanstholm, Hurup Thy, Nykøbing Mors, Fjerritslev, Skive, Kolding, Fredericia og Aarhus, hvor der beskæftiges 25 statsautoriserede revisorer og i alt 160 medarbejdere. Gennem vort medlemskab af RevisorGruppen Danmark er vi medejere af Revitax, der er landets førende skatterådgivningsfirma, samt medejer af Revi-IT med specialydelser indenfor it-revision og it-rådgivning. Internationalt er vi et uafhængigt medlem af Moore Stephens International.

www.BrandtRevision.dk 34

THISTED | HURUP THY | HANSTHOLM | NYKØBING MORS | FJERRITSLEV | SKIVE | KOLDING | FREDERICIA | AARHUS

35


Vores sponsorer i Skive

Er du iværksætter? Ny uddannelse med fokus på udvikling af din egen forretningsidé

STØT VORES SPONSORER - De støtter os !

Hvem kan være med?

Hvad får jeg ud af det?

- nye iværksættere - kommende iværksættere - overvejer at blive iværksætter

- færdigheder i kreative teknikker, budgettering og forretningsplan, marketing, salg og præsentation

Hvordan foregår det?

Sted og pris (ex. moms)

- workshops med teori, litteratur og arbejde med egen idé efterfulgt af diskussion og feedback

Sted: Erhvervsakademi Dania Minervavej 63, 8960 Randers S

Tilmelding og info

Mødetider

Randers Erhvervs- & Udviklingsråd Tørvebryggen 12 8900 Randers C Tlf. 8640 1066 Mail: hbn@reu.dk Erhvervskonsulent: Henrik Bach Nielsen

Hver tirsdag og torsdag kl. 17.00 til 20.30

FM 104,0 – 104,3 – 104,9 – 107,0, 107,4 – 107,6 eller netradio via radioskive.dk

Forløbet: 2.500 kr. Personlighedstest: 1.200 kr.

60 lektioner i alt Start september 2013 Slut december 2013

37


Landsby Idyl LÆKKER GOODI BAG FRA LANA GROSSA TIL DE FØRSTE 25 KUNDER Mød os på Bizz Up festivallen i Randers d. 24. april og deltag i konkurrencen om at vinde lækkert garn. På vores stand kan du også: • Købe billige strikkehæfter • Se og købe lækre strikprodukter • Høre mere om vores spændende workshops Kom og lad dig inspirere!

Landsby Idyl er et nystartet kreativt værksted nær Randers. Vi arrangerer spændende workshops og sælger desuden kvalitetsgarn til gode priser. Du kan også overnatte i vores ‘Bed & Breakfast’.

Makers koMMunikation

»Less is more«

Mød os på iværksætterfestivalen i Skive... – vi har stor erfaring med professionel og kompetent rådgivning af iværksættere...

på nær når man snakker iværksætteri, så er det nødvendigt med de rigtige værktøjer...

og vi glæder os til at være dig behjælpelig. Med venlig hilsen

Vores budskab er heldigvis helt simpelt: Makers kan hjælpe dig med at få styr på kommunikationen og markedsføringen. Bare sig til..!

Per Bonnevie & Johnny Østergaard Statsaut. revisor & partner

Vi står 16 m/k klar til at løfte opgaven, uanset om det er et website, en webshop, logo, facebook, apps, kataloger, Pr eller strategisk/taktisk markedsføring.

Nyt website

Ny webshop

CMs bygget på Joomla

bygget på Magento

Fra kr. 7.500,-

Fra kr. 12.500,-

Reg. revisor & partner

Skive afd.

inkl. første års webhotel, installation og konfiguration, udvalgt template, 2 timers undervisning, Google analytics og adgang til support

Frugtparken 3 | 7800 Skive | Tlf. 96 83 33 33

Se mere på www.landsbyidyl.nu

Peter nissen

eva Fredborg

kontaktchef/indehaver peter@makers.dk t. 8799 0009 M. 2630 7848

kontaktchef/indehaver eva@makers.dk t. 8799 0009 M. 4260 0776

Revisionsfirmaet BRANDT har kontorer i Thisted, Hanstholm, Hurup Thy, Nykøbing Mors, Fjerritslev, Skive, Kolding, Fredericia og Aarhus, hvor der beskæftiges 25 statsautoriserede revisorer og i alt 160 medarbejdere. Gennem vort medlemskab af RevisorGruppen Danmark er vi medejere af Revitax, der er landets førende skatterådgivningsfirma, samt medejer af Revi-IT med specialydelser indenfor it-revision og it-rådgivning. Internationalt er vi et uafhængigt medlem af Moore Stephens International.

www.BrandtRevision.dk THISTED | HURUP THY | HANSTHOLM | NYKØBING MORS | FJERRITSLEV | SKIVE | KOLDING | FREDERICIA | AARHUS

www.citroen.dk

You get what You expect - Not less, but perhaps more!

SALG, MARKETING & FORRETNINGSUDVIKLING

Konsulentforretning med fokus på:

t p r 1 a C k S n ë Citro

d u b til bEGr Æ

n nSEt A

IT-SUPPORT WEBDESIGN

tAl

ErINg tIg LEV tIL HUr

Salg og salgsledelse, herunder it løsninger til salgsstyring

Marketing, herunder it løsninger til digital formidling

Churn management, fastholdelse af kunder via digitale platforme

n C1 Citroëeduction

Forretningsudvikling af salg og marketingfunktioner via sparring og undervisning

v. ekskl. le etallak, inkl. m

m 1.0i Cli

S

,84.990

IErINg FINaNS

Automatisering af processer i salg og marketing

WEBSHOPS

d. k alla 895,rin-/gM og met

HJEMMESIDER SOCIALE MEDIER VISUEL IDENTITET

GOOGLE ANNONCERING SØGEMASKINEOPTIMERING

ve inkl. le

www.dynamicit.dk

Henrik Holm Iværksætter & Entrepreneur

97 51 30 10

Mail henrikholm@expectconsult.dk mob +45 22 61 83 99

Jeg hjælper dig med

salg & marketing

VELkOMMEN HOS CItrOËN CréatIVE tECHNOLOgIE

info@dynamicit.dk Østerbro 7, 1.tv 7800 Skive

Brændstofforbrug v./bl. kørsel 23,3 km/l. CO2 99 g/km. De angivne priser er ekskl. lev. kr. 3.680,- og gælder ved køb inden 30.04.2013. Finansiering: Citroën C1 1.0i Clim Seduction: Udb. 24.000,-. Saml. omk. efter 96 mdr. 109.920,- inkl. levering og metallak. ÅOp før skat 9,65%. Variabel rente 3,25%. tilbuddene gælder alene hos de Citroën-forhandlere, der deltager i kampagnen. tilbuddene kan ikke kombineres med andre særaftaler med rabatydelse. Den viste model kan være inkl. ekstraudstyr mod en tillægspris. Forbehold for pris-, rente-, afgiftsændringer og trykfejl.

38

CITROËN RANDERS • AUTOMOBILHUSET RANDERS A/S CLAUSHOLMVEJ 3 • 8960 RANDERS SØ • TELEFON 86 42 28 00

39


Bliv Handelsøkonom! Tag en uddannelse inden for salg og iværksætteri

Rekruttering og vikarassistance… Skal jeres virksomhed rekruttere til fast stilling, eller har brug for aflastning i kortere eller længere perioder?

Kontakt os helt uforpligtende for at høre mere om vores kompetencer eller besøg vores hjemmeside: www.kronevikar.dk

Kronjyllands Vikarservice ApS Haraldsvej 66A 8960 Randers SØ (+45) 25 72 63 42 lv@kronevikar.dk www.kronevikar.dk

Få job som fx: Salgskonsulent • Salgschef • Key Account Manager • Selvstændig Handelsøkonom er en 2-årig videregående uddannelse inklusiv 8 mdr. praktik i en relevant virksomhed. Handelsøkonomer arbejder med alle aspekter af forretningsverdenen: Salg, indkøb, økonomi, logistik, jura, organisation, ledelse og teknologi.

Åbent Hus i Randers 7. maj kl. 15 - 17 For yderligere information kontakt sekretær Tove Nielsen tlf. 87 11 44 00 / tn@eadania.dk

Husk, at du kan få SU under teoriforløbet og løn under praktikforløbet.

Virksomhedsudvikling Er din virksomhed klar til fremtiden? Har din virksomhed fokus på f.eks: Forretningsudvikling Salg og mersalg Lederudvikling Eller har I interesse i at høre mere om vores gratis ledernetværk. Så tag kontakt til Kasper Nissen, Tradium Erhverv, på tlf. 2562 5504 for en uforpligtende snak. GRATIS RÅDGIVNING: Book et møde og få 1½ times gratis uddannelses- og udviklingsrådgivning.

Tekster

- til iværksættervenlige priser Ordentligt indhold gør forskellen WEBTEKST BLOGTEKST SEO-TEKST PRESSEMEDDELELSER PRODUKTBESKRIVELSER OVERSÆTTELSE Sk a’ KORREKTUR ha’ detdu

skrift?

TekstSpot 40

eadania.dk

Minervavej 63 • 8960 Randers SØ • Telefon 87 11 44 00

“ VIRKSOMHEDS HJÆLPEREN

Etablering Bestyrelse Investoraftaler Salgs- og leveringsbetingelser

Kontrakter Selskabsform

Samarbejdsaftaler Patenter

Enerettigheder

Finansieringsaftaler

DAHL Advokatfirma er god at have ved hånden Vi yder professionel rådgiv­ ning, når din virksomhed skal i gang, når den kører og når den skal videre. Hos os finder du erfarne jurister, der kender en ny virksomheds problemstillinger, kender din branche og kender dine behov. Vi er gode at sparre med, og vi ved noget om, hvordan vi får lukket op for nye og spændende muligheder.

Tronholmen 5, 1. | 8960 Randers SØ | Telefon 88 91 94 00 | www.dahllaw.dk


Drømmer du om at blive selvstændig? - så tag springet sammen med os

DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond

Oprotér din virksomhed

Send en medarbejder på uddannelse, få en vikar i jobrotation

I tråd med regeringens ønske om at styrke jobrotationsordningen frem til 2017, har Salling Bank ansat to ledige som rotationsvikarer i en periode på ca. et år. Samtidig hermed opkvalificeres vores eksisterende medarbejderes viden og kompetencer gennem videreuddannelse i samme periode.

Ordningen er til stor gavn for begge parter på kort og lang sigt, da vi som virksomhed får opgaverne løst, og samtidigt får løftet vores medarbejderes kompetencer. Hanne Williams HR-konsulent i Salling Bank

facebook.com/skiveet

www.SkiveET.dk

• • • • • •

Gratis vejledning og sparring Tilskud, når du vil vækste Netværk med fokus på udvikling Events, kurser og information Iværksættercaféer Ny viden og værktøjer Adgang til to innovative iværksættermiljøer: STEP1, Skive og Business Innovation Glyngøre

42

Østerbro 7 • 7800 Skive • telefon 9614 7677 • info@SkiveET.dk

Få op

til

. r k 0 0 31.0 d. pr. m d* i tilsku

*Jobrotation giver dig mulighed for at opkvalificere din virksomhed. Når du sender en medarbejder på uddannelse, kan du få op til 31.000 kr. om måneden i tilskud til en ledig vikar, som passer jobbet imens.

www.oproterskive.dk

Jobr tation


TILFLYTTERE BYDES VELKOMMEN TIL RENT LIV Hvert år flytter omkring 1.600 nye borgere til Skiveegnen. De bliver taget godt imod af borgmesteren med et velkomstmøde og en tilflytterpakke. Skive er en egn med masser at byde på, og det er jo rigtig rart for nye borgere at kende til de mange muligheder, de har for et godt og aktivt liv ved fjorden, med de gode fødevarer og den bæredygtige energi, derfor får de en kort introduktion til egnens herligheder, når de deltager i kommunens nye tiltag: velkomstmøder for tilflyttere.

Positiv oplevelse

De cirka 1.600 nye borgere, der hvert år flytter til Skive Kommune, får alle en invitation til et velkomstmøde, hvor borgmester Flemming Eskildsen (V) tager imod og byder dem hjertelig velkommen til Skiveegnen. Vi arbejder målrettet i Skive Kommune med at tiltrække nye borgere, derfor er det også naturligt, at vi giver dem en god velkomst. Vi vil på den måde gerne bidrage til, at det bliver en positiv oplevelse for dem, at de har valgt at flytte til Skiveegnen, siger borgmesteren.

50.000 borgere

Velkomstmøderne er en del af Skive Kommunes satsning på at tiltrække og fastholde nye borgere til egnen. Flere undersøgelser viser, at en god modtagelse og en aktiv indsats for at integrere nye borgere har betydning for, om borgerne bliver boende i området, blandt andet er det konklusionen i Statens Byggeforskningsinstituts rapport med titlen ”Tilflyttere til yderområder: forandring, integration og strategier”. I Skive Kommune har vi en overordnet målsætning om, at vi i 2020 skal være 50.000 borgere, og vi arbejder derfor målrettet med 1) at tiltrække nye borgere hertil, 2) at give dem en god modtagelse og 3) at fastholde dem på egnen. De to første nytter jo ikke, hvis vi ikke lykkes med den tredje, siger Flemming Eskildsen.

Skive - det er RENT LIV 44 www.facebook.com/skiverentliv

45


Velkomstpakken som tilflyttere modtager

Velkomstgaver fra egnen

Hele egnen støtter op omkring den gode modtagelse, hvilket viser sig konkret i den velkomstpakke, som tilflytterne modtager. Ved velkomstmødet får de en kølertaske, der kan monteres på cyklen og bruges til det aktive liv. Kølertasken indeholder en RENT LIV bog, kogebogen ’Majestætiske Retter’, Skive Folkeblads seneste tillæg af ’Skive Update’, Skiveegnens turistbrochure og et gavehæfte med ikke mindre end 17 gratis ’oplevelser’ fra egnens virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner til en værdi af godt 1300 kroner. De gratis gaver er: en fadøl på Fur Bryghus, adgang til en hjemmekamp med SIK’s førstehold, en måneds abonnement på Skive Folkeblad, en guidet tur på Skiveegnen af Skiveegnens Erhvervs – og Turistcenter, popcorn og cola i KCL, et museumsbesøg på ét af Museum Sallings fem museer, færgeoverfart til Fur, Thise

mejeriprodukter, en billet til Skive Badeland, en øl eller sodavand i Skive Theater, et glas vin på Højslev Kro, en øl eller sodavand på Kas Kafé i Glyngøre, en kop kaffe og et stykke kage på Hotel Strandtangen, adgang for fire til Skive Trav, adgang til hjemmekamp med HRH74s førstehold og en overnatning på Roslev Vandrerhjem. - Det er utrolig flot, at så mange lokale virksomheder og foreninger støtter op omkring vores modtagelse af nye borgere ved at give dem en gratis oplevelse. Og det er en rigtig god chance for tilflytterne til at komme lidt rundt i kommunen og se nærmere på noget af alt det, som vi kalder RENT LIV, siger borgmester Flemming Eskildsen. Scan og se videoindslaget med Skives RENT LIV-ambassadører.

Scan og se videoindslaget fra ét af kommunes velkomstmøder

skiverentliv.dk


FRIHED TIL AT VÆRE MIG SELV // To diskusprolapser // Ekstrajob som vicevært // Telefonen aldrig slukket James Nystrand

Indehaver, Supermaling.dk

DANA ER FOR DEM, DER GØR DET For os er de selvstændige samfundets største helte, og vi vil være deres bedste ven. Når man har drømt sammen med titusinder af selvstændige medlemmer i 35 år, lærer man hele tiden nyt. Heldigvis. Meld dig ind i dag. Besøg www.dana.dk


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.