THY i BØRNEHØJDE

Page 1

THY

v o j s f a r e s Mas r med! Kom og væ

i børnehøjde UHYGGELIG HYGGELIG SHOPPING I EFTERÅRSFERIEN


Ves terg ade 7, 7 700 This ted . Tlf : 97 9 2 04 37 .

bril l e h us e t

b ril l e h us e t_ th is te d . w w w.bril l e h us e t-th is te d.d k

THY I BØRNEHØJDE

I TO ÅRTIER HAR VI VÆRET DEN LILLE UAFHÆNGIGE BRILLEBUTIK MED HÅNDPLUKKEDE IKONISKE, KL ASSISKE OG MODERNE KVALITETSBRILLER OG DET SKAL MARKERES. Følg med og se hvornår på Facebook eller på hjemmesiden. www.brillehuset-thisted.dk

2


THY I BØRNEHØJDE

rne e y b v e l p o g Kom o pyntet op overalt – vi har

VELKOMMEN TIL

THY I BØRNEHØJDE Denne eventavis fra os i Thy, rummer masser af aktiviteter i børnenes tegn. De har, om nogle, savnet fællesskaberne, oplevelserne og vennerne de sidste 18 måneder. Det er også baggrunden for, at vi har spredt et stor antal spændende oplevelser for børnene ud I Hurup kan man opleve den lidt uhyggelige trold Ask i skoven ved Ashøje plantage. Hanstholm er fuld af de Danmarks berømte halloween romkugler, og så er Hanstholm centret jo overdækket hvis vejret skulle drille. I Vorupør breder uhyggen sig i Nationalpark Thy, mens den vilde ”Heksejagt” går gennem de ”Uhyggelige” gader i Thisted. Vores liv begynder nu at være ”helt normalt igen” - og tak for det ! Det så vi hele sommeren, da vi holdte ”Store torvedag” hver mandag i Hurup, hvor Bredgade var fyldt med boder, musik og glade mennesker. Vi så det i Hanstholm, da vi afviklede ”Fisken på Disken” og i Vorupør hele sommeren, hvor der bare generelt har været mennesker overalt fra tidligt til sent Vi så det til Open by Night fredag den 3. september. Her stod Thisteds butikker skulder ved skulder og arrangerede Danmarks længste modeshow. 900 meter rød løber blev rullet ud i gågaden, hvor de lokale fodboldstjerner fra Thisted FC og TF Thy-Thisted Q, på fornemmeste vis viste nogle af de spændende og flotte varer, man kan finde i byens butikker lige nu. Det var en fantastisk aften med tusindvis af glade mennesker i en solbeskinnet by. For første gang i umindelige tider. For det er jo det, det hele handler om. At vi butikker giver jer kunder nogle gode oplevelser, når I handler i vores butikker - men også når I ”bare” besøger vores by. Det lægger vi os rigtigt meget i selen for sker. Det er også derfor, at vi er glade for at kunne byde hele familien indenfor til et festfyrværkeri af spændende oplevelser i og omkring efterårsferien i Thy.

Vi glæder os til at se jer. Med venlig hilsen

Michael Vendelbo Handelschef i Thy

3


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

THY´S KULTURELLE SMELTEDIGEL

FYLDER 40 ÅR

Mandag den 4. oktober fylder Plantagehuset i Thisted 40-års jubilæum. Huset er Thys kulturelle smeltedigel og har i fire årtier været med til at give thyboerne kulturelle oplevelser - heraf nogle i verdensklasse. Huset rummer alt fra Spillestedet Thy til en lang række foreningsaktiviteter, keramikværksted og sågar pensionistbanko.

Aktiviteterne i Plantagehuset består af værksteder til keramik, porcelænssamt akvarel og oliemaling. Derudover har de systue, musikøvelokaler, koncerter, kurser, café, foredrag, møder, private arrangementer, lokaleudlejning, loppemarkeder og andet.

De fleste i Thy kender Plantagehuset som Planten. Sådan har det været i over fire årtier, hvor thyboere i alle aldre, er væltet ind og ud ad dørene til medborgerhuset på Plantagevej i Thisted.

Plantens 40-års jubilæum skal selvfølgeligt fejres med maner.

Plantagehuset er også hjemsted for URT-huset, der er Thys landskendte mødested for de unge mennesker. De afholder fællesspisninger, hyggeaftener og koncerter med fremadstormende musiknavne på den lille scene på første salen. Thys musikalske stoltheder Spillestedet Thy, der byder på en lang række store musikalske oplevelser i hele Thy, men med Planten som fast base, er storforbruger af den store sal og gården til kulturoplevelser. Det samme gælder Alive Festival, der er opfundet af Thys unge og også drives af disse hvert år med kæmpesucces. Så man kan roligt sige, at Plantagehuset, ”har meget på samvittigheden”, når det gælder kulturen i Thy.

Huset der rummer alt

Plantagehuset er en god blanding af medborger-, aktivitets- og kulturhus for Thisted by og opland og har eksisteret siden 1981. Arrangementerne i huset varetages hovedsaligt af foreninger og enkeltpersoner, der arbejder frivilligt. Brugerne af huset er foreninger, der er registreret under fritidsloven, samt interesse- og aktivitetsgrupper, institutioner, forvaltninger, erhverv og private. Alle kan komme i Plantagehuset og benytte husets tilbud.

4

Fejres med maner

I uge 40 er der fokus på medskabende kunst i ler. Man kan kigge forbi Plantens Keramikværksted og blive en del af det medskabende kunstværk i ler. Man møder bare op, tager en pose hvorpå der står medskabende kunst fra køleskabet, og går så i gang. Når man så har lavet sine kreationer på skabelonen, lægges det til tørre på reolen, som er markeret med ”medskabende kunst”. Derefter vil det blive brændt, og hængt op og udstillet i uge 42. I uge 41 er der mulighed for at ”Plante liv i Planten”. Man har taget et dødt træ ind i huset, som Planten håber alle vil være med til at skab liv i. Ligesom der er mulighed for at få en lerkrukke med hjem, som man så dekorerer. Man planter så en lille stikling fra blomsterne derhjemme, eller planter frø fra Plantagehuset, og så returnerer man ellers krukken til Plantagehuset, hvor den hænges på jubilæumstræet. Dermed er alle med til at skabe ”nyt liv i Planten”. I uge 42 vil det medskabende kunst blive hængt op, ligesom der vil være liv i Planten. I anledning af jubilæet serveres en kop gratis kaffe eller saftevand i Madværkstedet. Alle værksteder vil være åbne, hvis man har lyst til at give sig i kast med en af de mange aktiviteter. Man kan også deltage i konkurrence om fem kilo ler til frit brug i værkstedet.

Alle ovennævnte aktiviteter er gratis at deltage i. Læs mere på www.kulturrummet.dk


THY I BØRNEHØJDE

B E OV I S I O N CO N TO U R

SKABT TIL AT BLIVE DIT Det enestående Beovision Contour TV med prisvindende lyd fås nu i både 48” og 55”. Oplev Beovision Contour hos Bang & Olufsen Thisted.

BANG & OLUFSEN THISTED STOREGADE 23. 7700 THISTED. TLF 96 99 11 66. WWW.B1THISTED.DK

B&O_Ad_Contour 48 55_Thisted_240x307.indd 1

17/09/2021 16.07

5


THY I BØRNEHØJDE

Brogade 2 · 7700 Thisted

6


THY I BØRNEHØJDE

Brogade 2 · 7700 Thisted

7


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

BØRNENE KEDER SIG

ALDRIG I THY

Ny junglekælder på Thisted Bibliotek

Biblioteket i Thy har indrettet en fantasifuld junglekælder for børn. Den indvies med et brag af en åbningsfest torsdag den 14. oktober. I Thys nye junglekælder, kan børnene gå på jagt i junglen af vilde bøger, plukke farverige læsefrugter fra reolerne og gemme sig i de hyggelige læsehuler. Børnefesten fortsætter hele efterårsferien, hvor ungerne kan møde et sprællevende bibliotek med riddere og prinsesser, videnskabsmænd og trolde – og alt den tryllesaft, ungerne kan drikke. Det er gratis at deltage.

Kog dine egne bolsjer

Hos Svanenet på Wilhelmsborgsvej 15B i Thisted afholder man bolsjekogeri for børn og barnlige sjæle den 18., 20. og 22. oktober med start enten kl. 09.30 eller 11.30.

Thy er fyldt med muligheder for at få en på opleveren for alle børn og barnlige sjæle. Thys flotte natur er som skabt til en action fyldt ferie, hvor man både kan tumle rundt på stranden og måske ved de mange bunkers, ride en tur på bølgen, køle fusserne af i Vesterhavet eller tage en tur ud på en af de mange naturstier, der er som skabt til vandreture, løbecykel, klapvogn, krumspring eller kolbøtter. Er du til orienteringsløb, at få pulsen op på en af de mange mountainbikeruter eller har du bare lyst til at fange dine egne fisk, tage på safari i naturen eller på havet, spille fodboldgolf, besøge en naturlegeplads, få fede oplevelse i indendørs legeland, overnatte i det fri i en shelter eller på hotel med mor og far. Ja så er mulighederne mange.

Man kan opleve produktionen af bolsjer fra start til slut, og selv være en del af noget af processen. Man kan prøve at lave forskellige slikkepinde, eller hvad man nu lige finder på på dagen. Derudover prøver man at hakke og forme egne bolsjer. Der vil også være fremvisning af, hvordan bolsjerne kører igennem maskinerne og hvordan man laver logo - igen hvad man finder på på dagen. Der er 12 pladser på hvert hold, billetterne koster 149 kroner stykket og bestilles på 5040 2250 eller i butikken på Wilhelmborgsvej.

Sjov på museerne i Thy

Museum Thys afdelinger i hele Thy herunder Heltborg Museum laver en lang række spændende aktiviteter for børnene i hele efterårsferien. Temaet på Heltborg Museum er jernalderen, og derfor er det også åbent i Jernaldergården, hvor der er lagt op til spændende oplevelse for børnene. Der er gratis adgang til aktiviteterne.

Trolden i Ashøj

Et must for børn på besøg i Thy er et besøg trolden Ask i Ashøj ved Hurup Thy. Her sidder han og troner i 93 meters højde på Thy´s højeste punkt. Der er borde og bænke, hvor man kan nyde den medbragte madpakke eller kaffe. Ashøj Plantage rummer masser af dejlig natur for hele familien og der er gratis adgang.

Fuld fart på Thy Race Aktivitetspark

Ungerne vil elske en tur i Thy Race Aktivitetspark, hvor der er noget for alle, der elsker at spille, hygge og konkurrere. Når billetten er betalt, kan man bruge hele dagen i aktivitetsparken. Man kan frit skifte mellem de forskellige aktiviteter. Ni hullers fodboldgolfbaner, ni hullers parkgolfbaner, 18 hullers minigolfbaner, Bowls-bane, klatrevæg, stigegolf, fodtennis, bordtennis og andre småspil er blot nogle af tilbuddene. Man må gerne medbringe mad og drikke og der er fri adgang til grill, bålfad og tekøkken.

8


THY I BØRNEHØJDE

Smag på Thy og byg både i Vorupør

Hvis man har lyst til at kombinere frisk luft med pandekager, skal man deltage i ”Pandekager og vildt syltetøj”. Navnet dækker over, at man samler klithedens bær ind sammen og så koger man syltetøj af bærrene - og slutter af med at nyde det på pandekager. Det er Vorupør Museum, der står for arrangementet, som finder sted den tirsdag den 19. oktober. Dagen efter kan børnene prøve at bygge en båd og samtidig høre om bådebyggeriet i gamle dage, samt opleve stemningen i det gamle værksted på Vorupør Museum. Arrangementet er kun for børn ifølge med voksne.

Musikskolen holder EfterårsferieJAM/leg

Hvis man har lyst til at spille musik i efterårsferien, er der rig mulighed for at spille sammen med andre. Musikskolen arrangerer nemlig EfterårsferieJAM/leg mandag den 18. og tirsdag den 19. oktober. Man skal bare tage sit instrument - og en madpakke - med.

THY I BØRNEHØJDE – FORDI VI ELSKER BØRN I THY Man kan møde sin indre gale videnskabsmand i Ordlaboratoriet. Skabe nye kemiske forbindelser og bogstavseksplosioner med skæve figurdigte og rundtossede skriftcollager. Der leges med ordene og man får nye ord og betydninger frem. Det bliver helt vildt og man skal tilmelde sig via musikskolens hjemmeside.

At Jamme sammen handler om at lege med musikken. Nogle kan meget, nogle kan noget. Det er ikke så vigtigt. Deltagerne bruger det de kan og laver noget fed musik sammen. Det er også ligegyldigt, hvilket instrument man spiller for alle instrumenter passer ind. Man skal tilmelde sig via musikskolens hjemmeside. Har man lyst til at eksperimentere med ord, sætte dem sammen på nye geniale måder med skæve figurdigte og rundtossede skriftcollager, er der mulighed for at prøve det hele af tirsdag den 19. oktober.

Onsdag den 20. oktober kan man i selskab med mulitkunstneren Søren Brynjolf, skabe fantasifulde maskiner i Thisted Biblioteks skøre Nedfindings Lab. Hvis man er nysgerrig, kreativ og har lyst til at opfinde spændende ting, er NedFindings Lab lige noget for dig. Søren Brynjolf er en mester til at sætte fantasiens tandhjul i sving og i fællesskab, kan I lave sjove maskiner, der drives af vedvarende energi som varme, luft eller vand. Dagen hvor man bliver opfinder for en dag. Man skal tilmelde sig via musikskolens hjemmeside.

Vandsport overalt

Thy er spækket med muligheder for at dyrke vandsport i efterårsferien. Giv ungerne en uforglemmelig oplevelse i Thy Cable Park, hvor selv de mindste roligt kan tage en tur på wakeboard. Eller måske en surftur på Vesterhavet, hvor surfskolerne i Vorupør og Klitmøller er klar til at tage imod hele efterårsferien. Undervisning i surf koster penge, men ellers er det gratis af tage sig en tur på Vandet Sø eller på Vesterhavet. For slet ikke at tale om alle de Halloween-aktiviteter der finder sted overalt i kommunen og som, du kan læse mere om i denne avis.

9


THY I BØRNEHØJDE

SMART BØRNETØJ

VI HAR DET!

BUKSER & OVERDELE

SMART TØJ TIL

TEENS 12 - 16 ÅR

SEJE DRENGE

SØDE PIGER

2 - 11 ÅR

2 - 11 ÅR

STORT UDVALG

P

GRATIS PARKERING

Bredgade 130 · 7760 Hurup · Tlf: 97 95 17 50

SE ÅBNINGSTIDER OG INFO

Tøj, legetøj & div. hobby Legetøjsbutikken med den ‘originale’ stemning

Følg os på facebook.com/HejSikkeLeg for at få de seneste nyheder og tilbud

10

Stor butik Stort udvalg Kig indenfor


THY I BØRNEHØJDE

BØRNENES EFTERÅRSFERIE I OG OMKRING HANDEL SBYEN HURUP

- en uge med masser af oplevelser MANDAG den 18.

TORSDAG D. 21

i Hurups bymidte, det er gratis og alle kan deltage,

i Hurups bymidte, det er gratis og alle kan deltage,

man starter og slutter i butikken Hej sikke leg.

man starter og slutter i butikken Hej sikke leg.

Nat på Doverodde*

Børneunderholdning

Troldeløb

Troldeløb

oplev overnatning i shelter, spændende mørketur og hyggelig bålmad

kl. 11.00 + kl. 13.00 + kl. 15.00 i byen

FREDAG den 22.

TIRSDAG den 19.

Troldeløb

Troldeløb

i Hurups bymidte, det er gratis og alle kan deltage,

i Hurups bymidte, det er gratis og alle kan deltage,

man starter og slutter i butikken Hej sikke leg.

man starter og slutter i butikken Hej sikke leg.

Hop og rul legeland

Kæmpe trolden ask

i Hurup hallen.

Rodeo Græskar

i Ashøje har fødselsdag og det fejres i Ashøje Plantage mellem kl. 11.00-14.00

med skattejagt

Kom og prøv det sjove rodeo Græskar i gågaden kl. 11.00-13.00

kl. 11.00-14.00

ONSDAG den 20.

Troldeløb

LØRDAG den 23.

man starter og slutter i butikken Hej sikke leg.

fra Siloen på Doverodde købmandsgård - fællesspisning på købmandsgården

Rappelling*

i Hurups bymidte, det er gratis og alle kan deltage,

Doverodde købmandsgaard*

inviterer til æblemost dag, vi plukker og presser til most. Græskar skæring - Rib bådsejlads på Limfjorden.

Masser af GRATIS PARKERING lige ved butikkerne

*

Læs mere på Doverodde Købmandsgaards facebook og hjemmeside

11


THY I BØRNEHØJDE

FRILUFTSTØJ FUNKTIONELT TØJ FRA PINEWOOD

TØJ TIL SEJE DRENGE STR. 8-16

PINEWOOD-BUKS MED STRÆK TIL KVINDER OG MÆND

KUN

800,-

DIN TØJMAND BAUN

VI HAR ALT DET SMARTE…

| Bredgade 147 | 7760 Hurup | Tlf. 97951777

Forretningen med det store udvalg i -

Vine Spiritus Kaffe – The Chokolade Lokale specialiteter

Man – Tirsdag: 9:30-17:00, Onsdag: Lukket, Tors – Fredag 9:30-17:00, Lørdag 9:30-12:30, altid åbent på: www.thyspecialhandel.dk

12


THY I BØRNEHØJDE

Oplev Doverodde Købmandsgård Åbningstider i café, butik og udstilling: 6. april - 25. juni: 26. juni - 8. august: 10. august - 15. oktober: 16. oktober - 24. oktober: 23. oktober:

kl. 11-16 kl. 10-17 kl. 11-16 kl. 10-17 kl. 10-19

tirsdag-søndag tirsdag-søndag tirsdag-søndag alle dage

Se efterårs feriens ak tiviteter på vores hje mmeside

www.doveroddekobmandsgaard.dk

Efterårsferie på SMK Thy 16.-24. oktober kl. 10.00-17.00

I efterårsferien tilbyder SMK Thy et hav af aktiviteter for store og små. Kom med på en familietur eller omvisning i Eva Kochs udstilling VILLAR en face, og eksperimenter med alverdens sjove materialer i værkstedet. Gå heller ikke glip af duoen KASPERSOPHIE, når de opfører en performance i børnehøjde og med legende alvor udfordrer forestillingen om den danske identitet. Lørdag 23. oktober kl. 17.00-19.00 afslutter vi sæsonen med en festlig fællesspisning.

Doverodde Købmandsgård Fjordstræde 1, 7760 Hurup Thy smk.dk/thy SMK Thy_efterår 2021_Annonce_240x150mm_v02.indd 1

07/09/2021 13.20

13


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

HURUP FEJRER TROLDEN ASK´S

1 ÅRS FØDSELSDAG I EFTERÅRSFERIEN I disse dage er det et år siden, Trolden Ask flyttede ind i Ashøje Plantage ved Hurup. Og det er ikke gået stille af sig siden. Titusinder har besøgt Trolden, der er blevet noget af en kendis i Thy.

Ask er lavet af lokalt genbrugstræ, og blev bygget af kunstneren Thomas Dambo sammen med godt 30 frivillige. Frivillige fik på rekordtid indsamlet de godt 200.000 det kostede at få Ask til at flytte ind i Ashøje Plantage. Og det har været en rigtig god ide. - Vi har haft titusinder af turister og danskere, der har slået vejen forbi Ask og det kan vi mærke i Hurup, hvor rigtigt mange slår vejen forbi og spiser, overnatter eller handler i byens butikker, fortæller Lars Søndergaard Haven, der er formand for Hurup Handel og indehaver af Kjeld Sko.

Troldeløb og Troldeposer

Alle sejl sættes til når Ask´s et års fødselsdag fejres i Hurup i efterårsferien. - Børnene kan deltage i et Troldeløb i Hurups hyggelige gågade, hvor de skal finde forskellige poster. Når børnene har gennemført løbet, står vi klar med en Troldepose med flere overraskelser i, fortæller Lars Søndergaard Haven.

Man kan se mere om løbet i annoncen her i avisen samt på Hurup Handel på Facebook. - Man skal holde øje med Hurup Handels side på Facebook, hvor vi poster hvilken dag og hvilket tidspunkt, Troldeløbet løber af stablen, fortæller Lars Søndergaard Haven.

Kæmpe oplevelser for hele familien

Lidt udenfor Hurup finder man Doverodde Købmandsgård, hvor der er masser af spændende aktiviteter for hele familien. Man kan blandt andet komme på primitiv overnatning i Doverodde. Deltagerne skal sove i Shelter, hængekøjer eller opvarmet Lavvu og lave rigtig lækker mad over bål. Måske kommer man også på en spændende mørketur efter aftensmaden. Alt sammen med Købmandsgårdens erfarne natur- og friluftsvejlederne. Herudover byder man på Svampetur med vejleder, Æblemost dag (man indsamler æbler og presser dem til most på Købmandsgårde), Græskar, Rib bådsejlads på Limfjorden hvor man kan være heldig at se sæler, Rappelling fra Siloen på Doverodde Købmandsgård, Den store byvandring i Doverodde med Knud Erik B. Nielsen - født og opvokset i Købmandsgården og Doverodde by.

Løbet henvender sig til børn i alderen 3-12 år og det er gratis at deltage ligesom der ikke er krav om tilmelding.

14

1 ÅR

Herudover kan man også besøge Statens Museum for Kunst, der har en afdeling på Doverodde Købmandsgård. Så der er masser af se i Hurup og omegn.


THY I BØRNEHØJDE

Aggers nye spisested - tæt på havet Prøv Peters gode ben Frokostretter Fra

59,-

Kr.

169,-

Friske fisk og møre bøffer

V E ST E R H

AV S H YT T

Vi bruge r lokale r åva alle bøffe r er økolo rer, gisk Galloway fra Agge r Tange.. .

AL A STEN A VESTERHAVSHY Åbningstider: Se Facebook

SIGN M

• Grillrett er • Kaffe & kage • Gamme ldags isvaffel • Soft ice • Glutenfr i brød • Vegans k burger

Telefon 97 94 17 17

cold

HAw

GGER

VESTERHAVSHYTTEN AGGER - Sidste stop før Vesterhavet

Vesterhavs HEAVY AggER buRgER m/po mm. frit.

FISH N’CRTHARIPE S M/SAUCE TA

979

Nyd soln edgange n i Agger med en SOLNED GANGSV AFFEL

Åben alle dage fra kl. 11.00 - til sidste kunde

ÅBEN HV

ER DAG

V E ST E R H LOKALE RÅVARER. Alle bøffer er økologiske og kommer fra Gyrupgård. Vegansk burger AV S H YT T og is, glutenfri brød, flødeis fra Premier Is Thisted, Tican Pølser, Thy fadøl, Thy safter, EN Vesterhavsv grillretter, special-kaffe og kage. Vi leverer også MAD UD AF HUSET. Hilsen Lone og Peter ej 2 . Agger

Vesterhavsvej 2 • Agger • 97 94 28 29

Følg os på9794 2829

15


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

KÆMPE SUCCES:

TRØFLER FRA HANSTHOLM TIL HELE DANMARK

Hun kan slet ikke sidde stille og sådan har det altid været. Alice Bisgaard får gode ideer hele tiden, og selvom et langt arbejdsliv, har sat sine spor på helbredet, er der stadig masser af iværksætterlyst hos Holmboen, der har skabt kæmpesuccesser som Chokoladekurven i Thisted og Thya. Nu har hun kastet sig ud i et ”trøffeleventyr” sammen med ”de unge”. Alice Bisgaard elsker chokolade. Og så elsker hun kvalitet. Det er egentlig opskriften bag hendes tilgang til at producere lækkerier til danskerne. Det gjorde hun, da hun byggede Chokoladekurven i Thisted op. - Vi ville lave flødeboller af en ordentlig kvalitet. Med tyk chokolade, der knaser, når man sætter tænderne i flødebollen, med smag indeni og med en tyk marcipanbund. Det skulle være kvalitet fremfor de flødeboller, man kunne købe i supermarkederne og det lykkedes, fortæller Alice Bisgaard.

Kan ikke sidde stille!

Hun afhændede Chokoladekurven den 1. januar 2017, som hun i dag har et tæt samarbejde med. Tre måneder senere var Chokolenten i Hanstholm Centret en realitet. Her solgte Alice blandt andet flødeboller fra Chokoladekurven samt andre produkter, der kommer fra Thy eller har afsæt i Thy. Projektet var tænkt som en lille butik, Alice Bisgaard kunne gå og ”nørkle” med. - Jeg egner mig ikke til at sidde hjemme, griner Alice Bisgaard. Men som så meget andet, hun begiver sig i kast med, griber det hurtigt om sig. Sammen med datteren Tinna udviklede de deres eget brand Thya, der havde den fælles historie, at produkterne kom fra eller havde tilknytning til Thy. Også dette greb om sig og Thya blev så omfattende, at de 1. juli sidste år solgte store dele af virksomheden til Martin og Ditte Brandt Nielsen fra Sjørring.

Nyt eventyr på Trøfler

Alice Bisgaard hylder det gode fødevarehåndværk fra Thy. Endnu en idé begyndte at rumstere hos Alice. En nyfortolkning af Trøflen.

16

- Jeg tænkte, at det må vi kunne lave bedre. Så vi gik i gang med at lave Trøfler på ren chokolade og med lækkert fyld indeni. Lidt som vi gjorde med flødebollerne i sin tid. Vi satte gang i en lille produktion i baglokalet til Chokolenten, og delte smagsprøver ud, når folk var i butikken, og det har givet pote, fortæller Alice Bisgaard.

Vild vækst på få måneder

Kunderne er blevet så vilde med Trøflerne fra Thy, at 21 butikker fordelt over hele landet blandt andet i Køge, København, Slagelse, Aalborg, Horsens, Vejle og sågar på Mallorca nu er på kundelisten og den vokser hele tiden. - Vi har ikke gjort andet end at reklamere lidt på Facebook og har så uddelt smagsprøver i butikken. Interessen er mildest talt eksploderet mellem hænderne på os. I dag har vi seks piger og en dreng, der med Sophie og Stinne i spidsen producerer ca. 5.000 trøfler om ugen. Det er, hvad vi kan producere, da vi skal holde kvaliteten. Alle trøfler er produceret og hånddyppet, med omhu og kærlighed fra pigerne, fortæller Alice Bisgaard. Hun betoner, at Trøfleriet godt nok er hendes ide men… - Det er de unges værk. Det er dem, der har bygget det op og jeg kunne ikke føre den her ide ud i livet ude dem. Når vi får en ide til en ny trøffel, tester vi det af sammen og beslutter om det er noget, vi skal sætte i produktion eller ej, fortæller Alice Bisgaard. Hun slår samtidigt fast, at hun ikke skal i gang med at bygge yderligere produktionskapacitet for at følge med efterspørgslen. - Vi skal ikke være større. Vi skal producere førsteklasses håndværk fra Thy og det gør vi nu, slutter Alice Bisgaard. Du kan læse meget mere om Trøfleriet i Thy på Facebook, Instagram eller endnu bedre, smutte forbi Chokolenten i Hanstholm Centret, hvor lækkerierne produceres fire dage om ugen.


THY I BØRNEHØJDE

Besøg Thys største bagerbutik

i Hanstholmcenteret Besuchen Sie Thys größte Bäckerei im Hanstholmcenter Åbningstider: Mandag-fredag Lørdag-søndag

• Vi har altid friskbagte rugbrød, specialbrød, rundstykker, wienerbrød, skærekager, sandwich og salatbar. • Vores café byder på morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe. • Wir haben stets frisch im Angebot: Roggen- und Schwarzbrot, Brötchen, Kopenhagener Gebäck, Kuchen, Sandwich und eine Salatbar. • In unserem Café können Sie: frühstücken, brunchen oder Ihren Nachmittagskaffee genießen.

kl. 6.00-17.00 kl. 6.00-16.00

Ôffnungszeiten: Montags bis Freitags kl. 6.00-17.00 Samstag und Sonntag kl. 6.00-16.00

CENTER BAGERIET DET DUFTER OG SMAGER Es duftet und schmeckt

Bytorvet 11 . Hanstholm . Tlf. 97 96 20 20

SE VORES LÆKRE

JULEBUFFETER PÅ VORES HJEMMESIDE SKJOLDBORG HANSTHOLM

SLAGTER

BYTORVET 19 - 7730 HANSTHOLM - WWW.SKJOLDBORGSLAGTER.DK 17


THY I BØRNEHØJDE

SPÆKKET MED GODE TILBUD

18


THY I BØRNEHØJDE

Åbningstider Mandag - fredag: 09.30-17.00 Lørdag: 09.30-14.00

Bytorvet 30 · 7730 Hanstholm · tlf 97 96 06 00 ·

Chokolenten

19


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

VORUPØR – VAND OG VIND I HÅRET OG DANSK JUL ÅRET RUNDT!

Livet er tilbagelænet i Vorupør. Her går det hele i et lidt mere roligt tempo, og byen har udviklet sig kraftigt de senere år til at være endnu et surfermekka i Thy. Tilflyttere og byens øvrige borgere har hånd i hånd formået at sætte en spændende udvikling i gang i byen.

Vi baderti rundt re å t e d a b v a h k? s i r f u d r e -

Vorupør har i den grad udviklet sig de senere år. Her findes en stor variation af restauranter, der passer til hele familien. Niels & Sinnes Fiskerestaurant serverer Thy´s største fiskebord. Hos Restaurant Amalie er det de store bøffer af dry-aged kød, der er i højsædet. På Cafe Break kan man nyde kaffe og få en sludder med de lokale surfere.

Vorupør er en lille fiskerleje beliggende cirka 20 km vest for Thisted. Fiskeriet har i mange generationer været omdrejningspunktet for byens indbyggere. Men det er i dag turismen, der er den største bidragsyder til den lokale udvikling. Mange surfere har søgt imod Vorupør, hvor man stadig kan finde en bolig til fornuftige penge og hvor udviklingen går mere og mere i retning af, at byens butikker har åbent hele året rundt. Byens handelsliv byder blandt andet på områdets mest velassorterede MENY, der med egen slagterafdeling og bageri, kan levere alt food og nonfood, man skal bruge som turist eller fastboende. Vorupør Slagter leverer slagtervarer fra eget slagteri af høj kvalitet, og har kunder fra hele Thy og omkringliggende områder. Her kan man blandt andet også købe kød fra Galloway-racen, der bl.a. græsser på Agger Tange. Frisk fisk finder man hos Vorupør Røgeri og Fiskercompagniets Detailsalg.

På Hotel Klitheden har man et lækkert a la cartekort og serverer den kendte kinesiske buffet. Klochs Spiserestaurant tilbyder burgere, steaks og spareribs - og Colombianske kaffe med kage til. VØ Pizzabar er den mest populære pizzabar i Thy, der bruger lokale råvarer på pizzaerne. VesterhavsCafeen byder på Danmarks bedste udsigt udover landingspladsen og havet. Her kan du nyde en pandestegt rødspætte, et par gode bøffer eller en portion pølsemix. På Hotel & Restaurant Havbadet kan man nyde en traditionel dansk frokost eller middag i nye lækre omgivelser og med udsigt ud over vandet og livet på stranden.

! l u j r e k s l e Vi Herudover har byen landets eneste rigtige butik for julepynt, der har åbent hele året. I Den Gamle Butik finder du nisser, engle, rensdyr, mus, julegrise, julestjerner, julekugler, juleduge og meget, meget mere flot julebrugskunst i NORDISK DESIGN. At træde ind i Den gamle Butik er som at træde ind i en anden verden. Her er ingen stress eller jag. Bare ro, hygge, nostalgi og følelsen af at være hensat til en svunden tid. Og så er der jul! I Byen findes en lang række andre spændende butikker bl.a. Vorupør Lys, Siggelines, My Deluxe, Brinch Sale, Westwind, Forever Living, VØ Surfshop m.fl.

20

Læs mere på www.vorupor.dk


THY I BØRNEHØJDE

ANDELSK ASSEN.DK

SKIFT TIL ANDELSKASSEN Vi er 11 stærke sparringspartnere, der er klar til at hjælpe dig.

Jesper Elkær Centerdirektør 87 99 54 82 JSP@andelskassen.dk

Anni Søndergaard Erhvervskundechef 87 99 54 93 ASN@andelskassen.dk

Charlotte Hove Lauritsen Kunderådgiver 87 99 54 86 CHL@andelskassen.dk

Lasse Skaarup Søgaard Finanstrainee 87 99 54 80 LSS@andelskassen.dk

Lene Hebsgaard Larsen Souschef 87 99 54 92 LHL@andelskassen.dk

Lotte Eriksen Hyldahl Kundemedarbejder 87 99 54 87 LEH@andelskassen.dk

Heine Holm Hamborg Erhvervskundechef 87 99 54 90 HMB@andelskassen.dk

Marian Bukhave Kundemedarbejder 87 99 54 94 MBU@andelskassen.dk

Jens Nystrup Hammer Erhvervskundechef 87 99 54 84 JNH@andelskassen.dk

Per Odde Kunderådgiver 87 99 54 83 PEO@andelskassen.dk

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive direkte til os. Signe G. Andreassen Kunderådgiver 87 99 54 89 SGA@andelskassen.dk

Du er naturligvis også velkommen til at besøge os.

Tilstedvej 73 · Parkeringsplads 4, indgang 13 · 7700 Thisted Svinget 1, Koldby · 7752 Snedsted · Telefon 87 99 54 80 Andelskassen – en del af Danske Andelskassers Bank A/S · CVR-nr.: 31843219

21


THY I BØRNEHØJDE

K SH O P AM r e is r p pe r a sk r pe O me d su

Når du køber senge hos

Spar

%

SKOVBY SM327 VITRINESKAB

er det inklusive: Gratis levering Gratis indbæring og montage Gratis bortskaffelse af emballage

SPAR 20-50%

Stærk pris Gavl 3.675,-

ZensiZone 1200 boxmadras 180 x 200 cm

ZensiZone kontinental 180 x 200 cm

SPAR 8.998

SPAR 10.998

8.999,-

Stærk pris Gavl 2.364,-

PÅ UDVALGTE MØBLER

10.998,-

Spar

50%

Spar

7-zonet high pocketfjedre. Topmadras med 50 eller 65 mm indlæg. Ekskl. ben og gavl.Normalpris 17.997,-

Spar

40%

50%

7-zonet high pocketfjedre. Topmadras med 50 mm visco. Ekskl. gavl og ben. Normalpris 21.996,-

ZensiZone elevation 180 x 200 cm

Stærk pris Gavl 3.413,-

15.996,-

SPAR 15.995

Dunlopillo Pure Deluxe elevation 180 x 200 cm

24.182,-

SPAR 16.122

Spar

7 unikke komfortzoner med indbygget topmadras i naturlatex. Ekskl. gavl og ben. Normalpris 40.304,-

50%

7-zonet high pocketfjedre. Topmadras med 50 eller 65 mm indlæg. Ekskl. gavl og ben. Normalpris 31.991,-

Spar

Designed for Sleep Comfort

35% Jensen Ambassadør Dream elevation 180 x 200 cm

26.997,-

SPAR 14.537

Aloy pocket fjedersystem og 5 zoner. Softline 1 topmadras med 50 mm naturlatex. Ekskl. ben og gavl. Normalpris 41.534,-

VI ER ALTID KLAR MED GODE RÅD OG VEJLEDNING

Tigervej 1 · 7700 Thisted · Tlf. 97 92 26 00 thisted@mobler.dk · www.møbler.dk

22

Mandag - fredag.......... 10.00-17.30 Lørdag ......................... 10.00-14.00

Områdets mest varierede udvalg i møbler, senge og boligtilbehør


THY I BØRNEHØJDE

K SH O P AM r e is r p pe r a sk r pe O me d su

Når du køber senge hos

Spar

%

SKOVBY SM327 VITRINESKAB

er det inklusive: Gratis levering Gratis indbæring og montage Gratis bortskaffelse af emballage

NYHED FÅS KUN HOS MØBLÉR

Spar

57%

Stockholm lænestol og fodskammel SÆT PRIS

5.999,-

SPAR 7.999

Sort starbase stel. Sort Paloma okselæder. Normalpris 21.700,Fås kun i en begrænset periode.

SPAR 20-50% PÅ UDVALGTE MØBLER

Stressless Royal lænestol og fodskammel

14.999,-

SPAR 6.701

Spar

30%

FÅS KUN HOS MØBLÉR

Okselæder overalt. Normalpris 13.998,-

Massiv olieret eg. Normalpris 12.297,-

Stærk pris

2.999,TANGO LÆNESTOL

Stærk pris

2.699,-

Imiteret fåreuld i desssin Glore. Fodskammel Stærk pris 999,-

NORD ARMSTOL

Palermo 3 + 2,5 pers. sofa

16.999,-

SPAR 16.701

NYHED FÅS KUN HOS MØBLÉR

Oksel æ d er ov eral t

NU

8.999,-

SPAR 3.000

Stressless® Fiona 3 + 2 pers. sofa

24.999,-

SPAR 3.298

Spar

Spar

Sort okselæder i dessin 668. Normalpris 33.700,-

NorD spisebord Ø120 cm

49%

25% Paloma læder. Normalpris 33.320,-

VI ER ALTID KLAR MED GODE RÅD OG VEJLEDNING

Tigervej 1 · 7700 Thisted · Tlf. 97 92 26 00 thisted@mobler.dk · www.møbler.dk

Mandag - fredag.......... 10.00-17.30 Lørdag ......................... 10.00-14.00

Områdets mest varierede udvalg i møbler, senge og boligtilbehør

23


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

FINN TOFT HAR VÆRET EN DEL AF HANDELSLIVET I THISTED I

Han kan fejre 15 år som selvstændig Bang & Olufsen forhandler i Thisted - heraf de seneste ti år i den flotte butik på Storegade 23. Men oveni det har Finn Toft været en del af handelslivet i Thisted de seneste 35 år, og faktisk har det aldrig gået bedre. Det kan virke angstprovokerende på mange at træde ind i Bang & Olufsen butikken på Storegade 23 i Thisted. Men det er der absolut ingen grund til. - Mange kan slet ikke forstå, at vi kan drive forretning, da det er sjældent, at man ser butikken fyldt med kunder. Vi har indrettet forretningen som et inspirerende "galleri", hvor du til enhver tid kan opleve alle Bang & Olufsens produkter samlet på ét sted. I alle farver og i enhver tænkelig kombination. Faktisk Bang & Olufsen produkter slet ikke så dyre, som mange tror. Rigtig mange ser tingene på nettet og kommer efterfølgende forbi og køber produkterne, påpeger Finn Toft. I disse dage for 15 år siden startede han som selvstændig Bang & Olufsen forhandler sammen med Per Høgh, der desværre gik bort i foråret 2018. Finn Toft startede i Arne Svendsen/FONA i 1986 og frem til 2004. Men han fik for meget af den københavnske ”bestemme mentalitet” og var herefter restauratør og medejer af Cafe Salto i et par år. Og fra 2006 har der stået Bang & Olufsen på visitkortet som selvstændig og ejer af forretningen i Thisted.

Vild teknologisk rejse

De seneste 15 års rejse som selvstændig Bang & Olufsen forhandler, har været en vild en af slagsen. Både på det personlige - men også på det faglige plan. - Hvor man tidligere købte et selvstændigt fjernsyn og måske en videoafspiller og senere en DVD-afspiller, køber man i dag et multimedie, der kan streame og herudover har et hav af muligheder. Vi havde da mange kunder, der i starten købte kassettebånd og optog musikken fra Radio Thy for at afspille den derhjemme. I dag streamer man musikken fra iPlay, Spotify eller andre streaming tjenester, fortæller Finn Toft. Det var også den gang, hvor man kun havde DR og TV2 at vælge imellem på TV. - Vi ser, at rigtigt mange forregner sig, når de ser et billigt TV i Power eller Elgiganten til måske 5.000 kroner. Så skal man hjem og sætte det hele til, og er man ikke bare en lille smule ferm på teknik, kan det hurtigt gå galt. Vores kunder får fuld service. Det vil sige den rigtige rådgivning i forhold til købet. Vores kunder får også installeret det, de køber hos os i deres hjem

24

35 ÅR

og dermed sikkerhed for, at man får maximalt udbytte af det, man har købt. Bang & Olufsen har lang holdbarhed og så skal fjernsynene ikke sejles fra Fjernøsten og til Danmark. Dermed er klimabelastningen på Bang & Olufsen også lavere end de billige TV rundt omkring, påpeger Finn Toft.

Kvalitetsløsninger til hele Norden

Bang & Olufsen i Thisted har et godt ry i hele Danmark, men også i blandt andet Norge, Tyskland, Sverige og Grønland, hvor der også er kunder. Derfor er kunderne ikke blot lokale thyboere - dem er der også rigtigt mange af - men også folk fra resten af landet. - Mange kunder har relationer til Thy og kommer forbi, når de er i området. Den tillid kombineret med vores høje service gør, at kunderne kommer igen. Vores brede kvalitetssortiment gør, at vi har Bang & Olufsen produkter i alle prisklasser, hvor alle kan være med og det får flere og flere øjnene op for, fortæller Finn Toft. Han lægger da heller ikke skjul på, at 2020 var hans bedste år nogensinde og at 2021 kandiderer til at blive endnu bedre. - Vi er midt i et opsving, danskerne rejser ikke til udlandet som før, vi har flere penge mellem hænderne og det betyder, at vi køber nye køkkener, hjemmeelektronik og så videre. Bang & Olufsen har kvalitetsprodukter f.eks. helt ned til omkring 20.000 kroner på TV-siden, Bluetooth højttalere og højkvalitets høretelefoner ned til et par tusinde og så videre, fortæller Finn Toft.

Thy er et godt sted at være

Han lægger ikke skjul på, at Thisted og Thy har udviklet sig enormt i de 35 år, han har været en del af Thisteds detailhandel. - Thisted Kommune fortjener ros for alle de tiltag, de har taget hen over de seneste år. Se på hele Cold Hawaii projektet, Nationalpark Thy, udviklingen af vores erhvervsområder og tiltrækning af store landsdækkende kæder og så videre, der er med til at trække folk til. Og så har vi en af landets bedste handelsforeninger, der med utraditionelle events og tiltag, formår at trække folk til. Men som også formår at komme med opbakning og kreative løsninger, som da vi alle blev lukket ned under Corona-krisen. Ved at stå sammen og arbejde utraditionelt, er vi kommet bedre ud på den anden side, end mange andre handelsbyer, påpeger Finn Toft. Han glæder sig til at byde på en forfriskning til de, der måtte kigge forbi Bang & Olufsen butikken på Storegade 23 i løbet af uge 42 og dermed være med til at fejre jubilæet.


THY I BØRNEHØJDE

KOM TIL JUBILÆUM I BANG & OLUFSEN THISTED Kig indenfor i vores smukke butik på Storegade 23, når indehaver, Finn Toft, fejrer 15 års jubilæum som selvstændig Bang & Olufsen forhandler i Thisted. Vi glæder os til at fejre jubilæet sammen med vores kunder og byder alle, der kigger forbi butikken i uge 42 på en lille forfriskning. Oplev vores produkter helt tæt på og lad dig inspirere af enestående lyd i smukt skandinavisk design.

BANG & OLUFSEN THISTED STOREGADE 23. 7700 THISTED. TLF 96 99 11 66. WWW.B1THISTED.DK

B&O_Ad_Jubilæum_Thisted 15 år_Beogram 4000_240x307.indd 1

16/09/2021 15.32

25


THY I BØRNEHØJDE

ANNONCE SE VORES GUIDE HER

HVAD KAN DU LAVE I HJERTET AF THISTED? Se alle de forskellige muligheder du har hos os i J.P. Jacobsen centeret i hjertet af Thisted. Vi sørger for en shoppingoplevelse med god plads, tørvejr og gode parkeringsmuligheder. Du kan også finde en række specialbutikker, café & restaurant, indkøbsmuligheder og mere.

Tag et afbræk på din shoppingtur Vi har selvfølgelig sørget for, at du kan få en god kop kaffe og lækkert mad, hvis du får brug for en pause på din shoppingtur, eller hvis du bare er lidt lækkersulten.

Restaurant Amalie

Kaffeslapperas

Få fyldt op i gaderoben Uanset om du er barn eller voksen, så er der masser muligheder for at blive inspireret eller måske få investeret i nyt tøj eller nogle nye sko til gaderoben. Mr. Oliver

Need Store

Oplev udvalget af skønne special varer Forkæl dig selv eller familien – Både i hverdagen og til fest. Hos ’Det smager af Thy’ finder du et stort udvalg af lokale specialiteter, vin, ost, spiritus samt tapas og vinbar med byens bedste udsigt. Det smager af Thy

26


THY I BØRNEHØJDE

ANNONCE

Modetøj, selvpleje og livsstilsprodukter Det er blevet tid til at forkæle dig selv. Hos Munk Store og Holms Univers finder du nemlig moderigtigt og smart tøj, selvpleje og interiør varer til hjemmet.

Munk Store

Holms Univers

Fodtøj til gåture i naturen eller selvforkælelse Om det er til en af de mange ture i naturen, som Thisted har at byde på, eller blot ren selvforkælelse. Så har Skoringen og Sneax meget godt at vælge imellem. Skoringen & Sneax

Klæd dig på til aktiviteter og til madlavning med familien Hos Sportsmaster bliver du godt klædt på til aktiviteter både inde og ude. Hos Føtex finder du altid et stort udvalg af dagligvarer, så du altid er klædt på til madlavning med familien. Føtex

Sportsmaster

Vi glæder os til at se dig i hjertet af thisted

Du finder os i hjertet af Thisted, Storetorv 2

WWW.JPJC.DK

27


THY I BØRNEHØJDE

KORSBÆK

ÅBNINGSTIDER:

FREDERIKSGADE 1 C, ST. 7700 THISTED

MANDAG - FREDAG: 10.00-17.00 LØRDAG: 10.00-13.00

VELKOMMEN HOS KORSBÆK Korsbæk er en lækker tøj og livsstilsbutik i en af Danmark ældste købstæder. Butikken har den smukkeste placering ved foden af Thisted kirke og på hjørnet af gågaden med front ud mod stor åben plads med nem mulighed for parkering. Indehaver Kirsten Rokkedal Wittrup byder alle hjertelig velkommen i den hyggelige og afslappede atmosfære, hvor hun altid er klar til at hygge om sine kunder, samt give gode råd og vejledning.

Ønsker man at handle fra sofaen, byder Korsbæk også på en Webshop korsbaek-shop.dk. Her kan man i ro og mag se alle de lækre produkter, bestille til levering hjemme eller smutte forbi butikken for afhentning. Kvalitets mærker som Rabens Saloner, Mos Mosh, Gustav, Munthe, Cabana Living, Eva Go Diva, Klitmøller Collective, Lee, Co´ Coutuer, Rosemunde, Esme` Studios, Neo Noir, Black Colour, Moss Copenhagen, Sibin Linnebjerg og mange flere finder man i Korsbæk.

Med super lækre tasker fra Compomaggi, skomærker som Via Vai, Pomme D`ro, Elia Maurizi, Moma, brugskunst fra House Doctor, Meraci, Nikolas Vahe´, Ellegårdsspam, Arhøj, Bergs potter samt smykker fra Hultquist Copenhagen, er der nok at forelske sig i. Korsbæk fyldes med nye og spændende varer hver uge - så kig forbi butikken eller udforsk websiden hvis garderoben trænger, du søger den perfekte gave eller måske bare ønsker at forkæle dig selv!

HÅBER VI SES I BUTIK KORSBÆK ELLER PÅ KORSBAEK-SHOP.DK

Helsam Thisted

Din Lokale Helsekost Butik

Vestergade 2 · Tlf. 9792 2325 · helsam-thisted.dk ·

28

helsamthisted ·

helsamthisted #tankefordig


THY I BØRNEHØJDE

Thisted El-forretning VIND

Kom in forretni d i ng og delta en konkur g i rencen

PHILIPS 43PFS6855/12 SMART TV VÆRDI 3.495,-

BOXER TV

Husk at vi kan hjælpe dig med levering og tilslutning af TV, antenner, streaming, Hi-Fi + du kan købe Boxer TV abonnement hos os!

Nord Vestjyllands største udvalg i Design lamper. Over 400 m2 udstilling

yn

ns e g å P

Tag avisen med ind i forretningen og få

-20%

på køb af LED pærer Winthersmøllevej 3 7700 Thisted 97 92 40 00 www.thisted-el.dk

Gælder til 31.12.2021

Tid til at forny dine gamle pærer til LED pærer?

Åbningstid: Man - Fre 9.30 - 17.00 Lørdag 10.00 - 13.00 Søndag Lukket

29


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

THISTED BY HOLDER

HALLOWEEN I BØRNENES TEGN Det skal være sjovt for ungerne at besøge Thisted By i efterårsferien. Sådan er det også i år, hvor byen er fyldt med masser af spændende aktiviteter og har iført sig masser af uhygge. Gråskæg og vennerne har allerede meldt deres ankomst. Alle hverdage i uge 42, hvor der er efterårsferie, kan børnene møde deres absolutte favorit Gråskæg i Gågaden. Gråskæg er børnenes favorit i Thy og nu har andre steder i landet også fået øjnene op for den populære Mascot fra Thy.

I efterårsferien er Gråskæg på hjemmebanen i Thy og han går en frisk gåtur rundt i byen sammen med vennerne fra Nationalpark Thy alle hverdage kl. 10.00-13.00. Og hvis man er heldig, har Gråskæg også en uhyggelig historie i ærmet. Gråskæg laver også en kæmpe tegnekonkurrence, hvor børnene kan aflevere deres tegninger i postkassen på Store Torv. Der er masser af flotte præmier, og der trækkes masser af vindere flere gange i løbet af ugen.

Handlende pynter byen

Thisted By ligner slet ikke sig selv hele ugen. Byen vil være pyntet med masser af flotte, men også lidt uhyggelige Halloween-ting. Alle byens butikker er flot pyntet med skeletter, hekse, troldebøger, spindelvæv, græskar, lygter og meget mere for at skabe den helt rigtige Halloween-stemning. Så der er rig mulighed for at de fedeste (u)hyggelige billeder med hjem fra et besøg i Thisted i efterårsferien.

Så kom til Thisted i efterårsferien og få en vildt (U)hyggelig oplevelse for hele familien…

30


THY I BØRNEHØJDE

Vi har Thisteds største udvalg i garn, stof, opskrifter og tilbehør...

Special og håndlavet smykker i bedste kvalitets materialer. Masser af smykketilbehør til gør det selv – kig ind og få inspiration til dit næste projekt.

Åbningstider: Hverdag fra 9.30 - 17.00 · Lørdag 9.30 - 13.00

Vestergade 28 B · 7700 Thisted · Tlf. 24 40 43 07 ·

Smykkegården ·

Smykkegaarden

31


THY I BØRNEHØJDE

Buffet ud af huset SAMMENSÆT SELV DINE FAVORITTER TIL DIN FEST Skal du holde fest og har ønskelokaliteten på plads, men mangler lige at få styr på maden? Så har Hotel Thisted en rigtig god mulighed for at du kan få lige præcis det, du ønsker. Eksempelvis kan du få en sammensæt-selv-buffet, men vi vil naturligvis også gerne opfylde andre ønsker. Gitte & Michael Eriksen

ES VUR

DE

2021 UE

ST REVIE

G

G

IN

RN

Salsamarineret kalkunbryst Skinkesteg m. chili og vanilje Lammekølle m. persille og hvidløg Indbagt laks m. spinat og koriander Svinemørbrad i fad m. rodfrugt og grønt Kalkuncuvette m. provence-marinade Honningglasseret skinke m. timian og rødløg Lavastens grillet kalveculotte m. timiansauce Braiseret kalveklump m. timian og rodfrugter Kyllingebryst i sauce af fløde, skinke, hvidvin og champignon

R

S

Frederiksgade 16 7700 Thisted T: 9792 5200 E: booking@hotelthisted.dk W: hotelthisted.dk

TE

VÆLG 3 KOLDE RETTER

Sæsonens fiskefad Langeterrine m. stegte skaldyr Lufttørret skinke m. pesto og melon Varmrøget laks m. marineret asparges Pasta m. skaldyr og blæksprutter Røget tun m. fennikelsalat og rød pesto Røget hellefisk m. pesto og marineret artiskok Valnøddepaté m. stegt tomat og ovnbagt rødløg Inderfilet af kylling, anrettet på fennikel, spinat og artiskok

VÆLG 2 VARME RETTER

Kontakt os for at høre nærmere!

Restaurantens åbningstider: Aften: Mandag-lørdag fra kl. 17.30. Søndag lukket. Køkkenet lukker for bestilling kl. 21.00.

HOTEL THISTED’S SAMMENSÆT SELV-BUFFET VÆLG 1 TILBEHØR

Grønsagslasagne Pastasalat m. groft grønsager Rustik salatmix m. sjove ting fra Italien Broccoli-salat m. feta, pinjekerner og nøddemix Traditionel salatbar m. 5 slags grøntsager og 2 dressinger Letkogte grøntsager marineret i balsamicoeddike og olivenolie

VÆLG 1 KARTOFFFEL

Pom rissoles Flødekartofler m. løg og oregano Kartoffelkage m. pesto og rodfrugter Ovnbagte kartofler m. skræl, olivenolie og rosmarin

VÆLG 1 DESSERT

3 slags oste m. druer, chokolade og brød Frugttærte m. marcipan, nougat og creme Nougat-roulade m. frisk frugt og creme fraiche baileys Frossen valnøddemoussé m. druer i vanilie-whisky Chokoladekage m. moccabønner og marineret frugt Hjemmelavet islagkage m. nødder, daim, chokolade og hindbærpuré

Pr. kuvert kr. 358,Min. 25 kuverter.

W

Hotel Thisted SMALL DANISH HOTELS

Vurdering via Dansk Gæsteloyalitets Index. As voted for by Danish Hotelindex reviewers.

KIG IND

ÅBNINGSTIDER Man. - tors. 9.30 - 17.00 Fre. 9.30 - 18.00 Lør. 9.30 - 13.00

Butikken bugner af nye efterårsvarer

NU MÅ VI ENDELIG REJSE IGEN! Så har vi igen fået de populære stormparaplyer hjem

E KT U R E R I 3 . KO RNyRregntæt serie fra Adax – findes i flere modeller

Vi har mange varianter Fjælræv

Stort udvalg af bumbags

Husk vi har landsdækkende bytteservice

Ny serie i flettet skind fra Pia Ries

Vestergade 26a . 7700 Thisted . Tlf. 97 92 28 41

32

Vi har altid et stort udvalg i kufferter og rejsetasker


THY I BØRNEHØJDE

Spar

10%*

ved køb over 1.000,-

Køb mere Spar mere

Spar

20%*

ved køb over 2.000,-

117445

01/21

når du handler dine malervarer i Flügger. *Du sparer mindst 10% ved køb over 1.000 kr., og mindst 20% ved køb over 2.000 kr. Tilbuddet kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter, og gælder kun Flügger varer.

33


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

GLÆD DIN FAMILIE OG DINE VENNER MED

GAVEKORTET TIL THY Der er endeligt kommet masser af gang i fester og komsammener i alle afskygninger efter pandemien. Det kan man mærke alle de steder, hvor der sælges gavekort til butikkerne i Thy. Her vælger flere og flere nemlig at glæde andre med et gavekort. - Gavekortet har den fantastiske egenskab, at det er modtageren, der bestemmer, hvad det skal bruges på. Vi er jo vidt forskellige mennesker, og det er derfor tit svært og bøvlet at finde en den helt rigtige gave til en modtager. Der er ikke noget værre, end når modtageren så pakker gaven ud og får et lidt stramt ansigtsudtryk og de klassiske ord ryger ud af munden på én: ”Hvis størrelsen ikke passer, kan den byttes”. Det slipper man for med et gavekort, fortæller Handelschef Michael Vendelbo.

Thyboerne er vilde med gavekort

Thyboerne har virkeligt taget gavekortet til sig. I en sådan grad, at man i Thy er ikke mindre end Danmarksmestre i gavekort i forhold til indbyggerantallet.

34

- Salget er i år steget med over en million kroner indtil nu og Thyboerne har nu givet hinanden gavekort for over to en halv million kroner i år. Dermed tegner salget til at sprænge alle rammer i år. Dermed kommer Thyboerne til endnu en gang at indtage førstepladsen over dem, der glæder andre med flest gavekort, påpeger Michael Vendelbo. Han fortæller, at gavekortene udstedes helt ned til 100 kroner. - Man får et plastikkort, der er det samme som et kreditkort, hvor pengene så står på og kan bruges i mere end 140 af vores lokale butikker. Dermed kan man vælge blandt det enorme udvalg, vi har kvalitetsvarer i vores lokale butikker i hele Thy, siger Michael Vendelbo. Gavekortene kan blandt andet købes hos togrejse.dk på Thisted Station, hos Føtex i J. P. Jacobsen Centret samt i Superbrugsen i Thisted – og selvfølgelig på vielskerthy.dk


THY I BØRNEHØJDE

Butik Unik er en spændende livsstilsbutik på 350 m2 med brugskunst, tøj, smykker, blomster m.m. Besøg os i Vestergade 34-36. Åbningstider: Mandag: 09.30-17.00 Tirsdag: Lukket Onsdag: 09.30-17.00 Torsdag: 09.30-17.00 Fredag: 09.30-18.00 Lørdag: 09.00-13.00 Søndag: Lukket

Vestergade 34-36 · 7700 Thisted · Tlf. 97 92 06 88 · www.butikunik.dk ·

butikunik.dk ·

butikunikthisted

N Y T !! n e i Bestil onl

Velkommen til Slagteren på Møllevej På Møllevej har der ligget en slagterforretning, så længe de fleste kan huske, altid med høj kvalitet, hjemmelavede varer og altid med en god stemning – Og sådan er det stadig væk!

butikken og få en snak med vores dygtige personale, og bliv vejledt. Velkommen – og velbekomme Mathias & Pernille

Lækre udskæringer til enhver årstid.

Pålægsfad

lækre hjemmelavet specialiteter.

Vi sætter en ære i godt klassisk håndværk, som man kan finde i butikken, men vi laver også specialiteter på bestilling. Vi har et stort udvalg af gode kvalitets produkter samt mad ud af huset, vi laver både til stort og småt. Find inspiration her på siden, eller kom ind i

Lækker grillbakke

Porchetta koteletter, Iberico grillpølser og Flabede hakkedrenge.

Egnsretter

lige til at varme igennem og sætte på bordet.

Møllevej 61 · 7700 Thisted · tlf. 97 92 07 32 · mail: slagterthisted@gmail.com · www.slagteren-paa-moellevej.dk

35


THY I BØRNEHØJDE

ELBIL LÅN

NYHED

Rente (variabel) Debitorrente ÅOP før skat Kreditbeløb Løbetid Omk. spk. Offentlige omk. Dokumentudfærdigelse Offentlige omk. Sml. kreditbeløb Sml. tilbagebet. Månedlig ydelse Renter i løbetiden

ELBIL LÅN

1,5%

*

www.sparthy.dk

*

1,5% 1,5% 2,8% 300.000 kr. 8 år 6.000 kr. 6.250 kr. 1.500 KR. 950 kr. 314.700 kr. 334.131 kr. 3.480 kr. 19.431 kr.

Lånet gives efter almindelig kreditvurdering, hvorfor omkostningerne kan variere. Kræver helkundeforhold. Produktet er tilgængeligt i 2021, eller til puljen, som er på 20 mill. kroner, er opbrugt. Gælder nye lån og bilen skal være 100% elektrisk.

T S A L Æ R T G O R E T N E C E BYGG PIRATION S N I G O D VE! FÅ RÅ OVERING A H G O S U N ARER TIL H BYGNING ELLER RE V F A G L A V JEKT - NY STORT UD O R P E T S TIL DIT NÆ

FIND OS PÅ

Industrivangen 2, HANSTHOLM // Industrivej 2, HURUP // Tigervej 15, THISTED // tmg.dk

36


THY I BØRNEHØJDE

MASSER AF

AKTIVITETER I DE 4 HANDELSBYER

SE DET FULDE PROGRAM PÅ BYERNES FACEBOOK SIDER 37


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

THY ER DE

STORE OPLEVELSER HELE ÅRET RUNDT Oplev den barske smuk ke kyst

Der er altid masser af gode oplevelser for hele familien, når man rammer Thy i efterårsferien - ja faktisk hele året rundt. I efterårsferien er der masser af muligheder for at give børnene nogle ekstra spændende oplevelser.

Og er man i Hanstholm skal man også opleve den storslåede udsigt ud over Vesterhavet, Nationalpark Thy - og ja resten af Thy fra toppen af Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm. Eller måske en tur ned på havnen og se de store fiskerbåde, der ligger ved kaj.

Hvad med at besøge verdens største vindmøller i Det Nationale Testcenter for store vindmøller i Østerild. Vi tør godt garantere er en oplevelse i verdensklasse, som du ikke finder andre steder. Her kan man se fremtidens megamøller og du kommer helt tæt på verdens største vindmøller, der sætter verdensrekorder på stribe. Green Team Thy arrangerer forskellige guidet ture i Thy inden for fremtidens energiforsyning og Natur

Statens Museum for Kunst i Thy

Olsen Banden i Thy

Statens Museum for Kunst (SMK) er hele Danmarks nationalgalleri og vores fælles kunstmuseum. Museet rummer landets største samling af dansk og international kunst med alt fra tegninger, tryk og fotografier til malerier, skulpturer og installationer fra 1300-tallet frem til i dag. I præsentationen SMK +Thy, der vises på Doverodde Købmandsgaard i Sydthy, kan du blive klogere på museets historie og rolle som nationalgalleri samt temaer som identitet, tilhørsforhold og national selvforståelse. SMK Thy viser også udstillingen VILLAR en face med nye og ældre videoværker af den danske kunstner Eva Koch. Installationen VILLAR består af seks video-spor, hvor Eva Kochs mor, Cristobalina, hendes søskende, tante og niece fortæller deres historie. Installationen er interaktiv og aktiveres ved hjælp af sensorer. Rækkefølgen, hvorpå historien udfolder sig, afhænger af publikums bevægelser, og på den måde bliver oplevelsen af kunstværket aldrig den samme.

I år er der 50 års-jubilæum for filmklassikeren »Olsen- Banden i Jylland«. De centrale dele af filmen blev optaget i Thy, og her var de store, tyske bunkere i Hanstholm helt afgørende kulisser. De rummede nemlig den glemte skat fra krigens tid, som banden var taget helt til Jylland for at finde. Da museumsområdets bunkere spiller så en central rolle i filmen, åbner Bunkermuseum Hanstholm i samarbejde med Olsenbandenfanclub Deutschland og Nordisk Film en særudstilling om filmen i museumsbunkeren. Udstillingen fortæller om filmoptagelserne i 1971 og om de lokaliteter, som optræder i filmen. Udstillingen kan ses i Bunkermuseet i Hanstholm.

38

Kunstværkerne afspejler livet, som det kan udfolde sig i de små samfund – i Villar del Cobo i Spanien såvel som i Doverodde i Thy.

Surferne i Thy

Thy er i den grad blevet et paradis for surferne fra hele landet. Cold Hawaii er kyststrækningen af Agger i syd og til Vigsø i nord. Vælger men at køre hele strækningen i løbet af en dag, er der rig mulighed for at møde nogle af verdens bedste surfere. Både danske og udenlandske. De surfer fortrinsvis ved vindmøllerne ved Hanstholm Havn, på revet ved


THY I BØRNEHØJDE

uter Masser af vandrreerliv med et rigt dy

Klitmøller, ved molen i Vorupør eller ved Krik Vig udenfor Agger. Her kan man komme helt tæt på og opleve et af de mest populære kendetegn for Thy: vandsport.

Nationalpark Thy - oplevelser i overflod

Nationalpark Thy er landets ældste nationalpark. Den rummer noget af den flotteste natur i landet, og der er masser af spændende steder, publikum er velkomne til at besøge. Og er man heldig, kan man komme helt tæt på bestanden af krondyr og meget andet. I Vorupør finder man det nye Nationalpark Thy Center, der fortæller historien om nationalparkens tilblivelse og helt frem til i dag. Centret er netop åbnet og absolut et besøg værd. Et andet sted man MÅ besøge, er Lodbjerg Fyr, hvor man får den mest fantastiske udsigt ud over hele Thy. Nationalpark Thy har en lang række ruteforslag, man med fordel kan hente inde på deres hjemmeside.

Masser af vandreruter

SU R F camps Klitmøller er hvert år i efterårsferien værtsby for flere surfcamps, hvor unge surf talenter fra hele landet samles. Derfor er der også traditionelt masser af liv i byen i uge 42. Det kan man nu også se langs Limfjorden, hvor en række surfspots, nu har set dagens lys blandt andet ved Vilsund, der er populært blandt standup-padlerne, mens det går lidt vildere for sig ved Vejlerne nord for Thisted, hvor kitesurferne får luft under vingerne. I Thisted finder man landets største kabelpark, hvor man kan opleve vandhunde i alle aldre udfolde sig på wakeboards mv.

De fleste der enten bor i Thy eller besøger Thy, er tiltrukket af den flotte natur. Derfor foregår langt de fleste aktiviteter i Thy også ude i fri luft. Derfor har Thisted Kommune også anlagt Den blå løber fra Eshøj til Silstrup Hoved, og på Den blå løber fra Dragsbæk til Synopal Havn kan du køre på hjul eller tage barnevogn og baby med, mens du på de yderste dele af ruten mod både Eshøj og Silstrup Hoved skal kridte vandreskoene og gå i mere ujævnt terræn. På ruten har du hele tiden fjorden ved din side. Og ud over det smukke blå, møder du den grønne skov og bakkerne i Eshøj, Thisteds byliv og skrænterne ved Silstrup. Herudover findes der et væld af vandreruter i Nationalpark Thy, som du kan finde på deres hjemmeside. Det er blot nogle af de få tilbud, du finder i Thy i efterårsferien - og faktisk på mange andre tidspunkter af året også. Rigtig god fornøjelse!

39


THY I BØRNEHØJDE

Vi vil gerne snakke med dig I Jyske Bank tror vi på at snakke sammen. Vi tror på, at det er vigtigt at få vendt det, du drømmer om eller bøvler med – for sammen kan vi måske finde en løsning, du ikke selv har fået øje på. Vi kunne jo starte med at mødes over en kop kaffe? Ring og aftal et møde.

Algade 2 ∙ Nykøbing Mors ∙ Tlf. 89 89 56 00 Posthustorvet 4 ∙ Skive ∙ Tlf. 89 89 37 70 Vestergade 40 ∙ Thisted ∙ Tlf. 89 89 38 20

40

Du kan altid få hjælp i Jyske Bank. Når afdelingen har lukket, tager gode kolleger telefonen på 89 89 89 89 (døgnet rundt).


THY I BØRNEHØJDE

Nyt til hjemmet Dukestown Berber

Spar

30,Et helt klassisk Berber væg-til-væg tæppe i flot farve. Et tæppe der egner sig godt til stue og værelser.

Sivana New Cobra

149,Normalpris 179,pr. m2

Ege Cantana Comet

F.eks. str. 140x200 cm

1.599,-

Spar

50,-

199,Normalpris 249,pr. m2

Bestil en

Et slidstærkt tæppe der findes i 2 farver. Fremstillet i Cantana fibre og certificeret med Indoor Air Comfort Gold. Den unikke vævning giver tæppet et eksklusivt udseende. 10 års boliggaranti.

GULV- ELLER GARDINEKSPERT helt GRATIS og uforpligtende!

Intelligente rullegardiner med batterimotor fra Nordic Shades® kombinerer det stilrene design med behagelig funktionalitet. Rullegardiner fås i et væld af skandinaviske farver, som passer ind i de fleste hjem. Batterimotoren giver dig mulighed for at få et motoriseret rullegardin hvor som helst.

vi forhandler kvalitetsmaling fra Beckers

Intelligente Nordic Shades® rullegardiner SPAR

25%

Gælder fra d. 30/8 – 3/10 2021 så længe lager haves.

Et elegant håndvævet tæppe fremstillet i 100% kelim uld. Woolmark garanti. Flot enkelt design med en bred bort og et enkelt mønster i midten af tæppet. Fås i flere størrelser og farver.

www.garant.nu Garant Thisted Industrivej 61, 7700 Thisted, 97 92 13 88 Åbningstider: Mandag - Fredag: 8.00 - 17.00, Lørdag: 9.00 - 12.30

41


THY I BØRNEHØJDE

SMAGEN AF EFTERÅR

VI HAR ALT I HAVE- OG PARKMASKINER TIL PROFESSIONELLE HAVEFOLK Trænger dine maskiner til et vintereftersyn inden foråret, så klarer vores serviceafdeling også det!

Thisted Hjulmagervej 7 7700 Thisted

42

Skive Hesselbjergvej 1 7800 Skive

KØB DIN NYE ATV HOS HUNDAHL

96 17 84 00 hundahl.dk


THY I BØRNEHØJDE

43


THY I BØRNEHØJDE Tekst: Christian Kjeldsen

THISTED STATION ER

KNUDEPUNKT FOR REJSER TIL HELE VERDEN

r 1 million menneskSetation ed går igennem Thisrt… på et å Går du med planer om at tage på rejse i Danmark eller udlandet, er der hjælp at hente på Thisted Station. Her ligger firmaet togrejse.dk, der sælger rejser til en lang række destinationer. Og nu kan man også købe gavekort til Thy´s butikker på den gamle station på Jernbanegade. Der er fuld fart på i den gamle stationsbygning i Thisted. Her ligger firmaet Togrejse.dk´s kontor i Thy, og her har den daglige leder Ulrich Albrechtsen travlt med at service de mange kunder, der henvender sig enten på mail eller personligt. - Der går ca. en million mennesker gennem Thisted Station om året. Mange er selvfølgeligt gengangere, men stationen er et vigtigt knudepunkt for de rejsende til og fra Thisted. Det er her man skifter mellem bus/tog/ taxa for at komme videre, fortæller Ulrich.

44

den rejse sammen, en erhvervskunde har behov for, for at få ordrer med hjem til Thy. Der er næsten ikke er det rejsemål vi ikke er i stand til at nå med tog, fastslår Ulrich Albrechtsen.

Thys populære gavekort på hylderne

Thy Detailforum har indgået et samarbejde med togrejse.dk om salg af gavekort. - Gavekort falder faktisk rigtigt godt ind i vores produkter i og med, at vi sælger oplevelser til kunderne enten man er erhvervsvirksomhed eller privat. Et gavekort er noget, man både kan give som arbejdsgiver eller som privatperson. Så derfor har vi sagt ja tak til at blive forhandler. Vores placering med gode parkeringspladser og let at komme til og fra, er noget af det, kunderne lægger vægt på. Selvom vi er lige startet med salget, er interessen for at købe gavekort til Thy´s butikker virkelig stor, fortæller Ulrich Albrechtsen.

Han har en stor forkærlighed for jernbanen og har haft sin fortid hos andre operatører. Det er da også ham, der fundet på at starte virksomheden op i sin tid.

Hos Thy Detailforum glæder Handelschef Michael Vendelbo sig over, at man har fået det nye centralt placerede salgssted med.

- Vi samarbejder med 56 rejsebureauer, ligesom vi har en række kontrakter med statslige og private operatører. Så det er nok at holde styr på, fortæller Ulrich der blandt andet servicerer erhvervslivet i Thy.

- Alle kender stationen i Thisted og med det enorme flow af mennesker, der går igennem stationen hvert år, er der ingen tvivl om, at vi kommer til at sælge endnu flere gavekort, end vi gør i forvejen, påpeger Michael Vendelbo.

Han har arbejdet i togbranchen i over 20 år, og faktisk bor han på stationen i Thisted.

Togrejse.dk ligger i stationsbygningen på Jernbanegade i Thisted og har åbent alle hverdage kl. 08.00-16.30.

- Det er et privilegium at kunne sende folk afsted på den ferie eller den weekend, de måske har sparet sammen til i flere år eller få strikket præcis

- Alle kan bidrage og samtidigt støtte op omkring hinanden og det lokale her i Thy, slutter Maria Louisa Bislev.


THY I BØRNEHØJDE

Åbningstider

Vi glæder os til at se og hjælpe dig i butikken.

mandag - torsdag: 09.30-17.30 fredag:

09.30-18.00

Camilla og Preben

lørdag: 09.30-14.00

Vi byder Jer velkommen på 1. sal i J.P. Jacobsen Center i Thisted

STORT

GAVEKURVE

UDVALG Danske og udenlandske oste, samt Charcuteri

Vi laver gavekurve i alle prisklasser, lige efter dine ønsker

E R I 1 . KO R R E

THISTED BY PORT Super lækker Tawny port som

passer perfekt til desserter og ost

GAVEKORT Vi tager imod Thisted by gavekort

KT U R

TAPAS ANRETNING Vi tilbyder en let tapas anretning incl. et glas vin

149,-

LOKALE SPECIALITETER Vi tilbyder et stort

og varieret udvalg af lokale specialiteter

45


THY I BØRNEHØJDE

42725/26/27

Selvlysende skelet Normalpris 149,95

n e e w o Hall

Kjole, bælte med skørt og hat. Normalpris 179,95

43714

Græskarbøtte med låg

Med selvlysende effekt

VÆLG MELLEM STR. 120, 140, 160 CM

99 SPAR 50;

95

God til indsamling af slik.

3995

32353

Selvlysende makeupsæt

Ansigtsmaling, læbestift, neglelak og svamp.

5995

VÆLG MELLEM STR. 140 OG 160 CM

129 SPAR 50;

Vestergade 4 • Thisted • Tlf. 97 92 19 33

46

42802/03

Græskarheks

95


THY I BØRNEHØJDE

Din lokale VVS-installatør i Thisted og omegn

VVS • Blikkenslagerarbejde • Gas- og fjernvarme Energiløsninger • Bad og bryggers i totalløsninger

HANDEST VVS Østerbakken 62, Thisted · Tlf. 9792 0724 kontakt@handestvvs.dk · www.handestvvs.dk

tildegrafisk.dk

aut. VVS-installatør & blikkenslager

47


THY I BØRNEHØJDE

Jul på Café Baghuset 2021

Julemenu

Juleanretning

Følgende dage fra kl. 18.00-01.00: (skal forudbestilles)

Hverdage fra 1. december (skal forudbestilles)

Fredag den 19. og lørdag den 20. november Fredag den 26. november Fredag den 3. og lørdag den 4. december Fredag den 10. og lørdag den 11. december

Mandag-fredag kl. 12.00-15.00 Onsdag og torsdag kl. 17.00-19.00 Min. 4 personer.

Hovedret: Krondyrfilet, andebryst, bagte rodfrugter, waldorfsalat i kartoffelfuglerede, ristede kartofler og portvinssauce.

Retter: Sild og karrysalat Fiskesalat Fiskefilet med remoulade Tartelet med høns og asparges Andebryst med rødkål Ris a la mande med kirsebærsauce Gammelknas og mandariner Brød og smør

Dessert: Ris a la mande med kirsebærsauce, ostebræt og juleknas

kr. 250,- pr. pers.

Øvrige dage for min. 15 personer. Forret: Bagt laks, fiskesalat, røget hellefisk, dressing, brød og smør.

Julemenu kr. 350,- pr. pers. incl. husets hvidvin og rødvin, fri fadøl, sodavand og Somersby

kr. 700,- pr. pers.

Der kan ikke ændres i antallet senere end 3 dage før arrangementet! Mulighed for separat lokale på 1. sal ved min. 15 personer. Hele caféen kan bookes til selskaber på min. 50 personer.

Åbningstider Mandag og tirsdag kl. 10.00-17.00 Onsdag til fredag kl. 10.00-21.00 Lørdag kl. 10.00-16.00 Søndag og helligdage Lukket Åbent for selskaber i og ud af huset efter aftale.

Vestergade 22, 7700 Thisted · Tlf. 96 19 00 56 info@cafe-baghuset.dk · www.cafe-baghuset.dk

48

Tilde Grafisk

Julemenu


THY I BØRNEHØJDE

BØRNEBRILLER HOS THIELE

TØTTER VI S

BEDSTE KVALITET TIL BEDSTE PRIS ALT INKLUSIV FRA 1298,-

D

RE

DB AR

R N E TS A

BE

J

A

IN

LE

K

TI

L

OR I G SIV IN U L

E

MED 100,- PR. SOLGT BØRNE OG JUNIOR BRILLE

RAY-BAN GLAS + 500 kr. ®

BLÅLYSDÆMPNING BRUDSIKRE

12227 · 12224

FÅ DIT BARN SYNSTJEKKET GRATIS OG UFORPLIGTENDE

GREEN COMFORT DAGE Torsdag 25. - lørdag 27. oktober

Børnebriller kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter. Tilbuddet gælder for personer under 18 år.

Mød Green Comforts ekspert og vores veluddannede personale torsdag 25. oktober Prøv Green Comforts suveræne EnergySole®, der forøger komforten i hverdagen STOREGADE 9 . THISTED . TLF. 9792 4589 www.newlook-thisted.dk

30%

på udvalgte Green Comfort modelle

Sko fra Green Comfort er noget særligt. Vi bygger vores sko med en unik støddæmpning i indersålen - det giver en direkte kontakt med foden.

J.P. JACOBSENS CENTER, STOREGADE 2 · TLF. 97 92 10 32

Når du går i vores sko, aktiveres alle de små muskler i dine fødder. Det giver bedre blodcirkulation og mere energi - derfor hedder vores indersål EnergySo

JUUL Sko Vestergade 20 Adelgade 9, 7800 Skive Tlf. 97 52 09 61 7700 Thisted Tlf. 9792 0599 JUUL SKO

JUUL SKO Kom og se det kæmpe udvalg i vores tre butikker Vestergade 20 . 7700 Thisted Tlf. 9792 0599 WWW.TOPSJULLSKO.DK Her kan du handle døgnet rundt

FØLG OS PÅ FACEBOOK

FIND VORES WEBSITE

FØLG OS PÅ INSTAGRAM

Sko og tøj

Havstokken 6D, Vorupør, 7700 Thisted

Juul Sko

Vestergade 20, 7700 Thisted, 97 92 05 99 Tops Juul Sko

Bettina Sko

Algade 22, 7900 Nykøbing M, 97 72 00 07 Tops-Bettina Sko

49


THY I BØRNEHØJDE

GAVEKORT GIVER FLERE

TILFREDSE MEDARBEJDERE HISTED I 2020 BLEV T RE MARKSMEST N A D M O S T K ÅRE LD ORT I FORHO K E V A G E B Ø I AT K RTALLET E G G Y B D IN TIL RESS XP KÅRET AF SPAR

- Det smarte er, at man kan købe gavekort, der kan bruges over hele Thy. Så er man en virksomhed, der har ansatte bosiddende flere steder i kommunen, kan gavekortene bruges i en bred vifte af de lokale butikker. Her kan medarbejderen så vælge præcis den gave, man gerne vil have. På den måde er det medarbejderen, der træffer et positivt valg, når gaven købes. Hos en medarbejder kan et par løbesko have lige så stor en værdi som en flot vase har det hos en anden medarbejder. Det giver mere tilfredse medarbejdere, slår Michael Vendelbo fast. Han påpeger, at gavekortene også gør det meget lettere for virksomhederne. - Man får leveret gavekortene i flot indpakning og leveret på én gang, ligesom man betaler beløbet på én enkelt faktura. Det bliver simpelthen ikke lettere for virksomhederne, påpeger Michael Vendelbo.

Alle virksomheder kender dilemmaet, når der skal findes gaver til medarbejderne enten i forbindelse med mærkedage eller jul. Rigtigt mange medarbejdere får gaver, der måske ikke helt falder i medarbejdernes smag. Løsningen ligger ligefor, ligesom man som virksomhed, er med til at understøtte de lokale butikker. - Jeg tror, at vi er rigtigt mange, der har fået en vase eller andet, hvor grinmassen blev en anelse stram ved udsigten til at finde et sted, hvor den kunne stå derhjemme. Ikke at der er noget galt med vaser. Men sidder modtageren af gaven tilbage med en sådan lidt ”øv-agtig” følelse, har gaven slet ikke den effekt hos medarbejderen, den skal give, nemlig glæde, fortæller Handelschef Michael Vendelbo.

Lokale gavekort med stor fleksibilitet

Derfor vælger flere og flere lokale virksomheder også at give et gavekort til Thy´s mangfoldige detailhandel.

50

Lokale gaver fordi ”Vi Elsker Thy”

Når en virksomhed køber et gavekort til en medarbejder, sætter man gang i en lokal positiv værdikæde. - Når en lokal virksomhed køber et gavekort til medarbejderne, kommer købene den lokale detailhandel til gode. Medarbejderne er dermed til at sikre de lokale butikker i den by, hvor de bor. Lokale butikker der samtidigt sikrer det lokale foreningsliv via sponsorater mv. Så alle vinder: virksomhederne sparer tid på at finde gaver til medarbejderne, medarbejderne får de ting, de gerne vil have og detailhandlen i hele Thy får kunder i butikken, fortæller Michael Vendelbo. Gavekortene sælges af ”Vi Elsker Thy” og grundet reglerne om hvidvask, skal samlede bestillinger på gavekort, der overstiger en samlet værdi på 3.750 kroner, ske direkte på info@thistedby.dk.


THY I BØRNEHØJDE

før 15.300,spar 2.400,-

før 16.990,spar 3.000,-

NU 12.900,-

Contura 310

Skuffe og brændereol er tilbehør

NU 13.990,-

Contura 510G Style

før 11.990,spar 2.000,-

NU 9.990,-

Thisted Pejsecenter

Åbningstider

Frederiksgade 4 7700 Thisted

Mandag-fredag 12.00-17.00 Lørdag 10.00-13.00

Tlf. 40 24 30 70

www.thistedpejsecenter.dk

Contura 810 Style

Besøg BARONESSEN – modebutikken med alle de fede DANSKE brands... Lige nu bugner butikken og webshoppen af lækre efterårsvarer fra blandt andet: Mads Nørgaard · Mos Mosh · Hunkøn Cras CPH · Second Female · Rue de Femme Basic Apparel · Moves · Love&Divine · Gestuz Stella Nova · ELSK · Six Amés · Continue MbyM · Global Funk · Bruuns Bazar · Woden

BARONESSEN

Nytorv 1 · Thisted · www.baronessen.dk

Outerwear jumpsuit fra Moves kr. 999,-

51


Kender du nogen der fortjener et skulderklap for en særlig indsats? Vi er så heldige at bo og arbejde her i Thy. Det ligger os derfor meget på sinde at passe godt på Thy, og alt det der gør vores område til noget helt særligt. Vi drømmer om at også kommende generationer vil elske at slå rødder her, og få egnen til at blomstre endnu mere.

til at udvikle alt det positive Thy har at byde på. Derfor vil vi hver måned give et lile skulderklap til personer, virksomheder eller foreninger der gør noget særligt for Thy. Vi kalder det THYPISK GODT GÅET og vi kommer forbi med kaffe og kage, og en lille ting.

Hos Nybolig Thisted vil vi derfor slå et slag for stort og småt, der er med

... og husk intet er for stort og intet er for småt.

Se mere på Thypisk.nu

Thisted 9792 2288

Håndværker Torv 7

nybolig.dk • 7700@nyboligdk • tlf. 9792 2288

Produktion: Reklame-Avisen.dk · Tekst: Christian Kjeldsen · Layout: BITSCH and pieces · Der tages forbehold for trykfejl. Reklame-Avisen er ikke ansvarlig for indhold i de enkelte annoncer.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.