Lufthavnsmagasinet GO #01

Page 1

GO LUFTHAVNSMAGASINET

Effektiv infrastruktur via

Midtjyllands Lufthavn

Nyt spændende erhvervsmagasin

- os der binder landsdelene sammen SIDE 6

Unge københavnere slog sig ned i Viborg

Vi lægger vejen forbi Fur Bryghus

SIDE 22

SIDE 32

Miljøvenligt VI TÆNKER PÅ MILJØET OG ANVENDER FSC-CERTIFICERET PAPIR OG SVANEMÆRKET TRYKKERI


Flyv fra

449 ,-

DKK

GRATIS

PARKERING I KRP

GRATIS


GO LUFTHAVNSMAGASINET

Velkommen til

Midtjyllands Lufthavn SIDE 6

Ungt par slog sig ned i Viborg

Kendte og kongelige via Karup

Tag med på tur til Fur Bryghus

SIDE 22

SIDE 26

SIDE 32


Vi mødes i

KulturCenter Skive

Møder, kurser, konferencer, generalforsamlinger, messer, udstillinger, private fester eller... Hold dit arrangement i smukke rammer

Vi tilbyder flotte og funktionelle lokaler – alle med topmoderne faciliteter, og uanset om du får 14 eller 1.200 gæster. Alle lokaler er indrettet med den bedste komfort og det nyeste multimedieudstyr, så lyd og billedkvalitet er i top. Vi kan derfor garantere den perfekte oplevelse for alle deltagere. Vi har også spændende muligheder for forplejning og fritidsoplevelser, som du kan kombinere med dit arrangement. Vi har blandt andet café, restaurant og bar, stort badeland og motionscenter, 4 moderne biografsale, en koncertsal med plads til 1200 mennesker, og har hvert år et omfattende kulturprogram med koncerter, teater og shows.

Ring i dag...

Så fortæller vi dig om mulighederne, og hjælper dig med at planlægge og afvikle et godt og vellykket arrangement. Ring på 70 70 14 64, eller send en mail til info@kcskive.dk, så skræddersyr vi et godt tilbud til dig!

KulturCenter Skive Skyttevej 12-14 · Skive · T. 7070 1464 · www.kcskive.dk


Ringkøbing-Skjern er

DANMARKS STØRSTE ARBEJDSPLADS Her får du plads til en dynamisk karriere, plads til drømmehuset og plads til at leve her hos os. Ringkøbing-Skjern er centrum for vækst. Vi er en af de kommuner, der eksporterer mest per indbygger. Og vi er ekstra stærke inden for energi, turisme, produktionsindustri og fødevarer. Du får høj jobsikkerhed og stor indflydelse. Og uanset om du er faglært eller videreuddannet, har vi brug for netop DIG. Læs mere om, hvad Danmarks Største Arbejdsplads kan gøre for dig på www.flytmodvest.dk.

Ringkøbing-Skjern

DANMARKS STØRSTE ARBEJDSPLADS rserhverv.dk / flytmodvest.dk

PLADS TIL DYNAMISK KARRIERE ● DRØMMEHUSET ● AT LEVE ● DIG


INDHOLD

God læselyst

Flyv med grønnere samvittighed

Kendte og kongelige via Karup

Unge kommer med grønne løsninger

Store oplevelser i vente

Flyvningerne fra Midtjyllands Lufthavn er hurtige, billige og klimabevidste Side 6

Vi besøger innovations- og iværksættermiljøet Elværket i Skive

Side 12

I ny og næ lander et privatfly med berømtheder i Karup Side 26

Kulturcenter Skive danner ramme om de store oplevelser Side 30

Først med det sidste nye

En lille pionér på Fur

Sikkerheden i Midtjyllands Lufthavn blandt Europas bedste Side 16

Vi besøger mikrobryggeriet Fur Bryghus, der producerer over 30 forskellige slags specialøl Side 32

De kom, de så, de bosatte sig!

Sig ja til alt – så knækker du nakken

Mød Emilie og Mikkel, der har valgt at flytte til Viborg Side 22

Vi besøger Simon Philbert – en midtjysk succes støbt i beton Side 38

Lufthavnsmagasinet GO! ANSV. REDAKTØR: Frans Bjørn-Thygesen SALG & PROJEKTLEDER: Søren Villadsen, Reklame Avisen · Tlf. 6155 7962 JOURNALIST: Henrik Kastoft, KASTOFT kommunikation FOTO: Anders Trærup Fotografi DESIGN & LAYOUT: Lars Nielsen, KOMMUNIKLAME UDGIVER: Midtjyllands Lufthavn · 1. udgave, november 2021 · OPLAG: 15.000 stk. TRYK: Arco Grafisk, Skive


LEDER

Velkommen ombord... Midtjyllands Lufthavn i Karup har været i drift uafbrudt siden 1965. En global pandemi og nedlukning skulle der til for at sætte os i stå. Nu er vi på vingerne igen. Og hvilke tider vi ser ind i... I passagerer er tilbage. Tak! Vi er allerede oppe på fire daglige returflyvninger fra Karup til København. Flere kan komme til, hvis udviklingen fortsætter lige så positivt. Som du kan læse i første nummer af vores lufthavnsmagasin GO, kan I sætte jer til rette i flysædet uden klimaskam. Indenrigsflyvning med turbopropfly er det rigtige valg for den, som kerer sig om klimaet og rejsetiden. Ni ud af 10 kunder i Midtjyllands Lufthavn er fortsat erhvervsfolk på vigtig rejse mellem hovedstaden og den mest eksporterende egn i Danmark målt per indbygger: Midt og Vestjylland. Tak til de ni driftige kommuner, der ejer lufthavnen. I har – som erhvervslivet – forstået, at personlige møder er altafgørende for at gøre nye forretninger. Også tak til politikerne og staten der sikrede, at indenrigslufthavnene kom helskindet gennem krisen. Nu er ekstra flyafgifter til debat. Heldigvis med stemmer på Christiansborg, som gør gældende, at flyafgifter skal være intelligente: At provenuet skal i en klimafond, der støtter forskning i nye, grønne flybrændstoftyper. Dansk luftfart bidrager med 100 mia. kroner om året til samfundsøkonomien. Den branche – og klimaet – skal vi tage godt hånd om. God rejse! Frans Bjørn-Thygesen Lufthavnschef, Midtjyllands Lufthavn

5


Flyv med grønnere samvittighed JOURNALIST: HENRIK KASTOFT / FOTOGRAF: ANDERS TRÆRUP

Hurtigt. Billigt. Klimabevidst. Der er mindst tre gode grunde til, at passagererne straks vendte tilbage til Midtjyllands Lufthavn, da flyvningerne til og fra København blev genoptaget efter Coronakrise og nedlukning.

Endnu et ATR-fly fra DAT glider gennem lufthavet over den jyske højderyg, mens piloterne i cockpittet gør klar til den sidste etape af indflyvningen. Flyselskabet har travlt: Der er flyvninger morgen, middag og aften. Mange afgange er udsolgte og belægningsprocenten er generelt høj. Danskerne er begyndt at flyve indenrigs igen. Uanset om det er kalender eller tegnebog, der vægter tungest, kommer det næppe bag på ret mange af de rejsende i Midtjyllands Lufthavn, at flyet er et konkurrencedygtigt alternativ til privatbil. Spar 2-3 timer med fly Et par klik i bookingsystemet viser, at hvis den rejsende lader sin bil stå i Midtjyllands Lufthavn og i stedet tager ruteflyet til hovedstaden, vil et møde sen formiddag ved Rådhuspladsen i København kunne gøres på 5 timer og 45 minutter, når rejsetid regnes med. I bil er det samlede tidsforbrug afhængig af bopælens afstand til lufthavnen i Midtjylland snarere 8 timer og 30 minutter. Forudsat at der ikke opstår kø på E20- og E45-motorvejen undervejs! Forskellen på fly og bil bliver endnu mere markant, hvis det er økonomien, som gør udslaget. I en beregning foretaget af flyselskabet DAT kan rejsen til København i bil være næsten dobbelt så dyr som rejsen med fly.

6


“De regionale ATR-turbopropfly fra DAT burde faktisk bære Svanemærket. De er et godt valg for alle, som kerer sig om miljøet og klimaet,” siger lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen, Midtjyllands Lufthavn.

7


Midtjyllands Lufthavn lægger navn til noget af det mest klimabevidste flyvning herhjemme. Flyvningerne til og fra København sker nemlig med de miljøvenlige ATR-fly.

Betaler sig at flyve I forudsætningerne for beregningen er timelønnen for den rejsende sat til 300 kroner. Køretøjet er en benzinbil til 275.000 kroner. Og bilbudgettet baseret på FDM-tal fra 2018, hvor en kørt kilometer i egen bil koster 4,30 kr. I beregningen vil de samlede udgifter ved at flyve til mødet i København være 3.174 kroner, mens kørsel i egen bil i dette regnestykke løber op i 6.060 kroner. Når alt regnes med, ender privat bilkørsel med at være næsten dobbelt så dyr som en rejse med fly.

For seniorer og studerende – som i øjeblikket kan flyve til København for helt ned til 199 kroner – er indenrigsflyvning selvsagt endnu mere konkurrencedygtigt. Bruger mindre brændstof end bil Mere overraskende for de fleste er måske, at flyrejsen til København også vil være et godt alternativ til bilkørsel for den, som kerer sig om klimaet. Midtjyllands Lufthavn lægger navn til noget af det mest klimabevidste flyvning herhjemme. Flyvningerne til og fra København sker nemlig med de miljøvenlige ATR-fly. Teknisk set er det såkaldte turbopropfly udstyret med motorer, der er en kombination af jetmotor og propelmotor. Turbopropfly flyver typisk langsommere og i lavere højde end konventionelle jetfly, hvilket bidrager væsentligt til deres lavere brændstofforbrug. En nærmere analyse viser, at det gennemsnitlige brændstofforbrug pr. passager for en flyrejse med et ATR-turbopropfly mellem lufthavnene i Midtjylland og København er 8,9 liter. Hvis den rejsende kører alene i bil fra Karup til København i en stor mellemklassebil, er brændstofforbruget godt og vel dobbelt så højt: Nemlig 22 liter. Også i sammenligning med tog og færge er ATR-flyene et mere klimavenligt valg med hensyn til CO2-udledning pr. passager på indenrigsruter, hvilket ATR-chefpilot Christian Merrild Knudsen fra Cimber Air udførligt har dokumenteret i kronikken ”Kan fly også få et Svanemærke?” fra 2017.

1991 blev “Glashuset på Heden” taget i brug. Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Torsten Riis Andersen.

8


Fakta: Fly fra Karup til København 40 minutter 232 kilometer 8,9 liter brændstof pr. passager* Bil fra Karup til København 3 timer og 26 minutter 329 kilometer 21,9 liter brændstof ved 1 passager** *Ved rejse med fly i DATs ATR72-600 med 72 passagerer. ** Ved kørsel i stor mellemklassebil, der kører 15 kilometer pr. liter.

Mangrove spiser CO2 I tilgift skal det nævnes, at DAT – som flyver på ruten mellem Midtjylland og København – har sat sig for at klimakompensere med 110 pct. for deres indenrigsflyvninger. Det sker i praksis ved plantning af mangroveskove i Myanmar i Sydøstasien. Mangrovetræer optager cirka fem gange så meget CO2 som andre træsorter. Op mod halvdelen af biomassen i et mangrovetræ består af indkapslet CO2. Tilmed gavner mangrovetræerne det lokale fiskeri og er et effektivt skridt i kystsikringen af lavtliggende områder i en del af verden, som i den grad har brug for at beskytte sig mod verdenshave, der stiger som følge af klimaforandringer. Sparer på energien For lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen passer flyselskabet DATs klimatiltag og grønnere flyvninger som fod i hose med de ambitioner om at belaste klimaet mindst muligt, som Midtjyllands Lufthavn hver dag arbejder med: ”Vi er en lille lufthavn med store armbevægelser, når det kommer til vores grønne profil. Vi bruger mange kræfter på at spare på energien. De seneste 10 år har vi halveret lufthavnens energiforbrug. Det arbejde fortsætter selvfølgelig. Indenfor en overskuelig årrække vil nye typer brændstof for alvor begynde at slå igennem indenfor luftfart. Her er grøn brint – i kombination med andre teknologier – nok den nye vej frem. Indtil da skal vi gøre vores bedste for at mindske forurening og klimabelastning. Og der kan passagererne i Midtjyllands Lufthavn med sindsro ranke ryggen og flyve med grønnere samvittighed, hvis alternativet er at køre solo i en personbil,” lyder det fra lufthavnschefen. 9


DEN GRØNNE VEJ TIL KØBENHAVN? Fly Karup / Kastrup 40 minutter 232 km 8,9 liter brændstof pr. passager*

Bil Karup / København 3 timer og 26 minutter 329 km 21,9 liter brændstof ved 1 passager**

* Ved rejse i DATs ATR 72-600 fly med 72 passagerer. ** Ved kørsel i stor mellemklassebil, der kører 15 km pr. liter.


BOOK BILLET på dat.dk

N. O. Hansens Vej 4

7470 Karup

krp.dk


SPONSORERET

Unge kommer med grønne løsninger JOURNALIST: HENRIK KASTOFT / FOTOGRAF: ANDERS TRÆRUP

Klokken er 9. Hovedindgangen ved innovations- og iværksættermiljøet Elværket i Skive myldrer af liv. Ind træder erhvervsfolk med grønne udfordringer under armen. De bliver mødt af endnu flere unge og bud på løsninger.

Elværket ligner mest af alt en markedsplads for grøn omstilling. 11 virksomheder har slået følge med 750 elever og studerende i det, der løber af stablen som Green Innovation Week, men ret beset er et samarbejde, der har stået på i måneder. Og gerne skal fortsætte. Ikke som tør teori på et tegnebræt, men virkelige udfordringer fra virksomhedernes hverdag. Besvaret med lige så håndgribelige løsninger. Det er et stærkt eksempel på RENT LIV på Skiveegnen. Det er den fælles egnsfortælling, der er forankret i kommunens brandstrategi, men noget, som alle gode kræfter på egnen skaber sammen. På kryds og tværs af uddannelser, erhverv, foreningsliv og kommune. Sloganet lyder: ’Grøn handling i fællesskaber for en egn i balance.’ Alt sammen med FN’s 17 Verdensmål som fundament. Skive har grøn førertrøje ”RENT LIV er vores fælles udgangspunkt på Skiveegnen. De

Fakta: Grønne udfordringer • Samarbejdet mellem uddannelser, erhvervsliv og Skive Kommune handler om grøn omstilling og virkelige udfordringer • Virksomhederne stiller udfordringerne til rådighed for elever og studerende via en online portal: giw.dk • De studerende vælger udfordring, besøger virksomhed, undersøger, opfinder og tester løsninger • De studerende præsenterer for virksomhed. Sammen aftaler de det videre forløb • Under overskriften RENT LIV har Skive Kommune sat grøn handling, fællesskaber og en egn i balance som sine pejlemærker • Læs mere på giw.dk eller sociale medier: @greeninnovationweek

12


fleste virksomheder har indstillet sig på, at fremtiden er såre simpel: Grøn forretning – eller ingen forretning. De unge har set, at vi på tværs af fag og uddannelse alle bærer et personligt ansvar for fremtiden. Det er to stærke bevægelser i tiden. Det er oplagt, at Skive tager førertrøjen, for kommunen har i fire årtier været på forkant med den grønne omstilling,” siger projektansvarlig Louise Vilsgaard og henviser til, at Skive ‘ Kommune i årevis har prioriteret den grønne dagsorden.

vil være Danmarks grønneste autogenbrug. De unges ideer er virkelig inspirerende. Nu regner vi på, hvordan ideerne bidrager til bundlinjen på økonomi og bæredygtighed,” siger Lise Korsgaard, partner i Salling Autogenbrug.

Virksomhedernes grønne udfordringer spænder vidt. Fra fremtidens brændstof til nutidens genbrug. Fra højteknologiske GreenLab, som har efterlyst nye bud på udvikling af Power-to-X – processen der omdanner grøn elektricitet til brint. Til mere lavpraktiske Salling Autogenbrug, der har efterspurgt nyt liv til restmaterialer fra skrottede biler.

”Vi undersøgte materialet grundigt og fandt ud af, at der bag det syntetiske stof i en airbag er et lag af plastik. På en gåtur en regnvejrsdag fik jeg idéen at sy kasserede airbags om til regnjakker. Det er virkelig spændende at sidde sammen med virksomheder og i praksis afprøve det, vi arbejder med på skolen. Salling Autogenbrug syntes rigtig godt om ideen og vil hjælpe med flere materialer, så vi kan videreudvikle regnjakken”.

Blæser nyt liv i skrot ”Allerede i dag bliver sikkerhedsseler genbrugt i tasker og knust bilglas i bordplader. Vi drømmer om at kunne sælge restmaterialer til store koncerner som LEGO og Bestseller. Vi

En af de unge, som greb udfordringen fra Salling Autogenbrug, er Clara Voetmann Pedersen. Hun går på Krabbesholm Højskole og har udtænkt en måde at blæse nyt liv i kasserede airbags:

13


SPONSORERET

Vision om vokseværk Green Innovation Week er en begyndelse. Visionen er, at Skives markedsplads for grønne udfordringer og løsninger bliver permanent, landsdækkende, sågar international. Behovet er til at få øje på: ”Vi kan levere den nyeste forskning i grønne forretningsmodeller, men vi har brug for reelle udfordringer, for at give de studerende ballast nok til at kunne løse virkelige opgaver på arbejdsmarkedet,” siger professor på Aarhus Universitet, Peter Lindgren. Universitetets studerende har budt ind med løsninger til Skive Festival, Nomi4s og Salling Autogenbrug.

14

Markedspladsen for grønne ideer har slået an. Måske fordi uddannelser, erhvervsliv og det politiske niveau alle er vindere, fortæller Louise Vilsgaard: ”I alle brancher er der en voksende efterspørgsel på folk, som kan bidrage til grøn omstilling. Den efterspørgsel handler vi på. Der er markant interesse fra brancheorganisationer og store virksomheder, som vil være med i fremtiden”.


logoetiketten.dk

Logoetiketten.dk Pedersborg Vin ApS · Hindborgvej 56 · Hindborg · 7800 Skive

Alle veje fører til vinhandel i Hindborg I den lille landsby Hindborg lidt nordvest for Skive ligger vinforretningen Pedersborg Vin. Pedersborg Vin er en familieejet virksomhed, grundlagt i 2000 og drives i dag af Else Christensen og Mette Goul Jensen. Det er et smukt og gammelt pakhus, der danner ramme om Pedersborg Vins brede sortiment af vin, øl, spiritus og delikatesser. Butikken er fyldt med vin fra hele verden og i den store vinkælder er der alt fra gamle årgange af klassiske vine til moderne amerikansk kultvin. Pedersborg Vin er med i den landsdækkende kæde; Vinspecialisten, men har også egen import fra Argentina, Australien, Sydafrika og Tyskland. Pedersborg Vin har altid haft stor fokus på at servicere små og store virksomheder, og en stor del af erhvervssalget er koncentreret om vin med firmalogo. Derfor har det sit helt eget website, som du kan besøge på www.logoetiketten.dk. Pedersborg Vin pakker og leverer firmagaver i form af gavekurve til medarbejdere og kunder, og i samarbejde med forretningspartner tilbydes også mulighed for julegaveshop, og som altid med fokus på kvalitetsprodukter. Tjek ind på www.pedersborgvin.dk for at læse mere om vinhandlen langt ude på landet. Søger du vin som ikke findes i vores webshop, så ring eller skriv, måske findes det i kælderen. Har du brug for hjælp til at købe vin - så ring til Else og Mette på 9753 1079. Else er Sommerlier-uddannet og hjælper dig gerne med at finde det helt rigtige vin til den perfekte anledning. Vi ses i butikken – eller måske høres vi ved på telefon, på mail eller i webshoppen…for alle veje fører til Pedersborg Vin.


SIKKERHED

FØRST MED DET SIDSTE NYE JOURNALIST: HENRIK KASTOFT / FOTOGRAF: ANDERS TRÆRUP

I den store sammenhæng, er Midtjyllands Lufthavn en lille regional aktør indenfor luftfarten. Når det kommer til sikkerhedskontrollen, bliver lufthavnen på den jyske hede med de seneste opdateringer indenfor sikkerhedskontrol blandt de fremmeste i Europa. Den placering kommer de midt- og vestjyske flypassagerer til gode på flere fronter.

16


tidligere testet en CT-scanner, der gør livet lidt enklere for de rejsende uden at gå på kompromis med sikkerheden. Efter tilfredsstillende test har lufthavnen investeret i en ny scanner, der er i stand til at gennemlyse objekter og skabe flerdimensionelle kvalitetsbilleder af indholdet i al håndbagage. De fleste flyrejsende kan sikkert nikke genkendende til, at sikkerhedskontrol er blevet en ganske omfattende og lidt omstændelig affære efter terrorangrebene i USA 11. september 2001. Bærbare computere skal pakkes ud af tasker. Væsker i små mængder skal opbevares i gennemsigtige plastikposer. Mens vi står i kø, skal vi fjerne livrem, overtøj, ur, smykker, mobiltelefon, powerbank, mønter og bilnøgler. Lægge vores ejendele i bakker, så de kan blive gennemlyst og tjekket. Derefter går vi de få skridt gennem metalscanneren og så skal vi pakke vores håndbagage og ejendele ned igen. Nogle gange skal vi tilmed kropsvisiteres eller partikeltestes, hvis scanneren bipper eller vi statistisk tilfældigt bliver udtrukket til det.

”Det betyder i praksis, at passagerer i Midtjyllands Lufthavn efter indkøringsperioden kan lade den bærbare computer blive i tasken, og vil få lettere ved at medbringe væsker. Samtidig er den nye scanner i stand til meget tydeligt at identificere objekter, som absolut ikke hører hjemme i håndbagage – for eksempel en kniv eller andet, der kan betragtes som våben,” fortæller lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen.

Skrappe krav til udstyr Som den første lufthavn i Europa har Midtjyllands Lufthavn

Fakta: Midtjyllands Lufthavn er... • én ud af syv danske lufthavne med EU-certificering (i fagsprog kaldet IMC-lufthavne) • omfattet af nøjagtig samme regler for sikkerhedskontrol som de allerstørste lufthavne i Europa • en lille regional aktør, hvor sikkerhedskontrol optager 40 pct. af lufthavnens ressourcer

17


SIKKERHED

Det er en særdeles skrap, omstændelig og årelang proces at teste og få godkendt nyt udstyr til brug i sikkerhedskontrollen.

passagererne vil opleve en endnu højere grad af effektivitet i Midtjyllands Lufthavn:

Kravene fra de internationale luftfartsmyndigheder og EU er yderst minutiøse. Nu er den endelige godkendelse fra Trafikstyrelsen faldet på plads og CT-scanneren tages i brug i Midtjyllands Lufthavn i 2022.

”Vi ønsker jo alle – personale såvel som passagerer – at sikkerheden på landjorden og i luften skal være i top. At vi kan flette sikkerhed sammen med mindre besvær for vores gæster og et bedre flow i køen ved sikkerhedskontrollen er tre gode løsninger i én og samme ombæring,” siger lufthavnschefen.

Små lufthavne foran store ”Netop de skrappe krav og den store investering nyt udstyr indebærer, betyder, at det typisk vil være mindre lufthavne, som er de første til at teste nyt udstyr og de seneste teknologiske fremskridt på forskellige områder. I tilfældet med test af CT-scanneren og det udstyr vi har valgt, er vi på forkant i Europa,” fortæller lufthavnschefen. På de indre linjer er han og sikkerhedspersonalet pavestolte over, at en lille regional lufthavn i det midt- og vestjyske er frontløbere i Europa, når det kommer til nye landvindinger indenfor både sikkerhedskontrol og andre procedurer i luftfart. På de ydre linjer glæder Frans Bjørn-Thygesen sig over, at

Midtjyllands Lufthavn er en frontløber i Europa, når det kommer til sikkerhedskontrol – og det kommer snart passagererne til gode.

18

Chefen ingen undtagelse Han har i øvrigt kontor bag sikkerhedskontrollens linje i Midtjyllands Lufthavn. Og der gælder ingen undtagelser, når det kommer til sikkerhedskontrol. Frans Bjørn-Thygesen skal igennem nøjagtigt samme undersøgelser i sikkerhedskontrollen, som de passagerer, der skal ud at flyve. Det samme gælder i øvrigt for alle medarbejdere i lufthavnen.


Tag med på BusinessCamp - og få inspiration til dit arbejdsliv BusinessCamp er for dig, der har lyst til personlig udvikling, tid til fokus samt ny viden og energi til dit arbejdsliv. Se meget mere på www.BusinessCamp.NU

Tag nogle dage ud af kalenderen og få batterierne ladet op. Du får undervisning, 1:1-sparring og et netværk med ligestillede BÅDE i Danmark OG i Spanien

K U LT U R E N N Å R D U L A N D E R . . .

LO K A L E R T I L E N H VE R L E J L I G H E D Bryllup, konfirmation, fødselsdag, jubilæum, møder, kursus eller noget helt andet? Se mere om leje af vores skønne lokaler. musikteatret.dk eller kontakt os på 9611 7878

Se alle vores arrangementer, køb af gavekort og billetter - musikteatret.dk


VISUALISERINGER

DAMGAARD / NORAD

Sikkerhedsløsninger til lufthavne NORAD A/S tilbyder et bredt udvalg af sikkerhedsløsninger fra førende producenter til lufthavne, fængsler, forsvar, politi og andre aktører med høje sikkerhedskrav. Til brug i lufthavne tilbyder vi et stort udvalg af ECAC-godkendte røntgenscannere og andet sikkerhedsudstyr. Servicering af sikkerhedsudstyret på et højt niveau er en selvfølge. Vi bistår gerne med specialiseret rådgivning og med at konfigurere jeres fremtidige sikkerhedsløsning. Kontakt NORAD A/S på tlf. 98909999 eller info@norad.dk for information om produkter og løsninger eller for et uforpligtende møde.

www.norad.dk


Besøg os i vores nye hovedkontor beliggende i Skødstrup


SPONSORERET

De kom, de så, de bosatte sig! JOURNALIST: HENRIK KASTOFT / FOTOGRAF: FLEMMING JEPPESEN

”Om vi har fortrudt, at vi flyttede fra København? Ikke et sekund!” Og hvorfor skulle de? Familien Dakhini Tarby svirrer rundt i køkkenalrummet i parcelhuset i Tapdrup, en mindre by med 600 indbyggere syv kilometer øst for Viborg.

Her er livet godt! I sofaen sunder Ebbe sig med en tilfreds mine ovenpå gårsdagens femårs-fødselsdag. Lillesøster Karla på to år danser rundt med en dinosaur-ballon på slæb. Mor og far – Emilie og Mikkel – multitasker, mens eftermiddagssolen titter venligt ind ad en åben havedør. Selv hunden Arnold tøffer rundt svært godt tilfreds med tilværelsen. Viborg ved et tilfælde ”Vi er ret vilde med Viborg og omegn. Den gamle bykerne er så smuk og velbevaret... helt unik. Og så er der al den skønne natur omkring os,” siger Emilie (36) og slår med et bredt smil armene ud. Tapdrup ligger nemlig i den smukke Nørreådal. Egentlig var Viborg-egnen ikke på parrets radar, da Mikkel (31) færdiggjorde sin uddannelse på Officersskolen i København og som ung premierløjtnant valgte Ingeniørregimentet på Skive Kaserne som sin førsteprioritet. Mens de sad i Nyboder og lagde fremtidsplaner, tænkte Emilie og Mikkel, at de skulle bo i Aarhus og Mikkel pendle mellem Østjylland og Skive. ”Jeg valgte Ingeniørregimentet i Skive, fordi det er stedet med flest muligheder. Det er her, jeg som officer kan lære soldater at bygge broer, rydde minefelter og sprænge ting i luften. Jeg har en drøm om at uddanne mig som kaptajn for på længere sigt at varetage en chefstilling”. Pigen for ende af trappen Sammen med ni andre unge par fik Emilie og Mikkel en frokostinvitation fra Viborg Kommune, der samarbejder med Ingeniørregimentet om at tage godt imod og vise byen frem. Frokosten blev holdt på Viborg Rådhus, hvor der også var en ejendomsmægler, et boligselskab og Viborgegnens Erhvervsråd. Alle til stede for at give gæsterne fra København et indblik i, hvad Viborg-egnen har at byde på.

22


Fakta: Mange overvejer at flytte En undersøgelse fra Realdania viser, at mange danskere overvejer at flytte ud af storbyen. I den mest mobile aldersgruppe – de 25-49-årige – er 50 procent af de adspurgte enige i, at coronakrisen har gjort det mere attraktivt at bo i små byer eller på landet. Kun 12,5 procent er uenige i udsagnet. I Hovedstadsområdet overvejer hver 10. dansker at flytte længere væk, fordi COVID-19 har givet nye og bedre muligheder for at arbejde mere fleksibelt.

23


SPONSORERET

”Da vi trådte ind på rådhuset og blev mødt af den ikoniske trappe med den smukke skulptur af en pige, der sidder øverst oppe og skuer frem for sig, vidste jeg det bare: Her skal jeg arbejde en dag,” griner Emilie. Drømmen blev til virkelighed: Emilie sagde sit job i Rigspolitiet i Glostrup op. Parret flyttede fra Nyboder i København til et rækkehus i Viborg. Mikkel startede sit nye job som premierløjtnant på Skive Kaserne og Emilie fik tilbudt et tre-ugers vikariat, der straks blev forlænget til tre måneder og senere en fastansættelse. Det har sidenhen ført til jobbet som webkonsulent ved Viborg Kommune med ansvar for hjemmesiden. Bakker i stedet for hav ”Da Karla meldte sin ankomst, besluttede vi, at det var tid at bygge hus. Det stod færdigt for to år siden – og er med sine 136 kvadratmeter det mindste hus på vejen, men på den største grund,” fortæller Mikkel. Han er opvokset i Ringkøbing. ”Det eneste jeg savner, er havet. At der er salt i luften og aldrig vindstille. Til gengæld har jeg fået bakker, hvilket jeg ikke var

24

vant til i Vestjylland. De har nogle gange taget pusten fra mig, når jeg cykler med én af Emilies kolleger, som jeg er blevet gode venner med”. En undersøgelse fra Realdania viste for nyligt, at mange i storbyen overvejer at flytte til en mindre by eller ud på landet. Forklaringen er en blanding af storbyens høje boligudgifter og længslen efter et liv med mindre støj og mere natur. Emilie og Mikkel nøjedes ikke med at overveje. De gik hele vejen: ”Vi har ikke fortrudt. Det har været fem fantastiske år. Beslutningen var egentlig nem at træffe dengang – og den har sidenhen vist sig at være den rigtige,” slutter Emilie.


Opkvalificering

- til dig og dine medarbejdere

På Erhvervsakademi MidtVest tilbyder vi efteruddannelser til de midt- og vestjyske virksomheder. Få karrierevejledning og hjælp til at sammensætte kurser, så de passer til den udvikling, du vil opleve.

Læs mere på eamv.dk


BERØMTE

KENDTE OG KONGELIGE VIA KARUP JOURNALIST: HENRIK KASTOFT / FOTO: SHUTTERSTOCK

Til hverdag er det forretningsfolk, pendlere og turister, som træder ud af det rutefly, der et øjeblik tidligere er landet i Midtjyllands Lufthavn. Et rutefly med logo, store bogstaver og en bemaling i flyselskabet DATs karakteristiske signalfarver.

26


Andre gange lægger lufthavnen standplads til ambulancefly, chartrerede forretningsfly eller militærfly med soldater, som gør tjeneste på en mission i udlandet. Men i ny og næ taxier et aldeles anonymt privatfly over i den civile del af Flyvestation Karup. Parkerer i et tilbagetrukket hjørne ikke så langt fra lufthavnsbygningen. Ud træder en verdensberømthed og sætter sine fødder på den flade jyske hede. Lady Gaga, Paul McCartney, Adele, Elton John og Robbie Wiliams er blandt de mange funklende stjerner på musikhimlen, som Midtjyllands Lufthavn har budt velkommen kort før deres optræden foran tusindvis af begejstrede fans i Jyske Bank Boxen i Herning. iskretion er en dyd Velkomsten er som oftest yderst diskret. Omringet af nysgerrige journalister og fotografers blitzende kameraer

en stor del af deres liv sætter mange VIP-gæster pris på, at kunne ankomme i fred og ro. Det ønske opfylder Midtjyllands Lufthavn. Til punkt og prikke. ”Vi fortæller ikke offentligheden om disse operationer. Diskretion er en dyd for en eventlufthavn som os. Skulle det alligevel ske, at der er et opbud af pressefolk, som en VIP-gæst gerne vil være fri for, har vi også procedurer for det. Vi sørger for, at VIP-gæster rejser inkognito og på landjorden kommer hurtigt videre i al ubemærkethed,” fortæller lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen. Rørende at se helte og fans Det hænder også, at der i Midtjyllands Lufthavn lander berømtheder, som gerne vil møde fans og skrive autografer til dedikerede tilhængere. Det skete, da Manchester Uniteds fodboldhold for år tilbage kom til Danmark for at spille Europa League-kamp mod FC Midtjylland, og i 2020 da modstanderen var Liverpool FC. Og har gentaget sig med andre mesterhold i Champions League.

At verdensberømtheder fra den allerøverste hylde jævnligt flyver til Midtjyllands Lufthavn, skyldes ikke mindst MCH, som jævnligt giver publikum storslåede oplevelser i Jyske Bank Boxen med store musikalske kunstnere på scenen.

27


BERØMTE

”I de situationer skaber vi rammerne for, at stjerner og fans får hilst på hinanden i god ro og orden, så alle er glade og får en rar oplevelse. For os, som driver lufthavnen, er det et dejligt afbræk i hverdagen. Det er meget rørende at mærke energien og det stærke bånd. For nogle piger og drenge er det jo et stærkt minde for resten af livet at komme helt tæt på deres største helte og veksle et par ord med deres forbilleder. Og glæden går begge veje: Selv de største sportsstjerner har jo deres idoler og får tydeligvis en masse energi fra deres fans,” lyder det fra lufthavnschefen. Rejse uden spildtid Også den kongelige familie er hyppige gæster i Midtjyllands Lufthavn, når Dronningen, Kronprinsparret eller Prins Joachim rejser til den vestlige del af Danmark – enten i et rutefly eller mere officielt i et af Flyvevåbnets fire Challenger-fly.

28

Midtjyllands Lufthavn er en lilleput i dansk og international sammenhæng. Og præcis dét er en styrke: ”Om vi er verdensstjerner eller hverdagshelte... kender vi nok alle glæden ved den lille lufthavn, hvor afstanden mellem parkeringsplads og fly er få meter og få minutter. Det er dejligt at rejse ud i den store verden. Det er dejligt at vende hjem til familien. Spilde tiden undervejs gider vi absolut ikke. Det gælder for os alle – uanset om vi er kendt i hele verden eller mindre kan gøre det”.SPONSORERET

Store oplevelser i vente i KulturCenter Skive Med sin unikke placering og enestående muligheder skaber KulturCenter Skive de perfekte rammer for en oplevelse ud over det sædvanlige.

Hvert år drager hele eller dele af virksomheder over hele landet ud for at afholde uforpligtende møder, bestyrelsesmøde, messer og konferencer udenfor de vante omgivelser. Ofte henlagt til nye, inspirerende omgivelser, hvor der kan fokuseres fuldt ud på forretningen, den gældende dagsorden og medarbejdere, partnere og samarbejdspartnere. Det giver en særlig ro og mulighed for fordybelse, og der findes i dag et væld af steder at afholde denne type af arrangementer. Alt efter ønsker og omfang. Mere end 525.000 tilfredse kunder Et af de steder hvor I som virksomhed kan vælge at lægge netop jeres arrangement er KulturCenter Skive. Med 23.000 kvadratmeter under tag og mere end 525.000 gæster om året, er her for alvor plads til de helt store armbevægelser, fortæller direktør Knud Bjerre: ”KulturCenter Skive er kendt for at danne rammen for de helt store oplevelser, og vi har en række enestående faciliteter, som man ikke finder magen til i denne del af landet. Det vil blandt andet sige hele tre topmoderne håndboldhaller, der kan benyttes til både messer, møder og udstillinger, en fantastisk koncertsal med plads til 1.200 gæster samt hele fem biografsale – herunder Jyllands største med plads til 900 gæster og et lærred på hele 150 kvadratmeter. Så er der noget, der skal præsenteres med bravour, så det både kan ses og høres, så er dette absolut stedet!”

30


Et af de eneste steder i Jylland Kulturcentret er ét af få steder, hvor man kan ”krydre” et møde med kulturelle oplevelser, en god biograffilm, motion, svømning og kulinariske oplevelser i særklasse. Ifølge Knud Bjerre er det netop dette, der gør KulturCenter Skive til noget ud over det sædvanlige: ”Vi er det eneste sted med disse muligheder i hele Jylland. Så uanset om man er på udkig efter det perfekte sted at afholde et uformelt møde med en håndfuld kolleger, en produktpræsentation for de nærmeste kunder eller en konference for op mod 1.500 deltagere, så kan vi klare det!”

Baseret på erfaring og ekspertise Med den store erfaring med afholdelse af både små og store arrangementer såsom standup, koncerter og messer har KulturCenter Skive de absolut bedste forudsætninger for at afholde netop jeres næste arrangement. Hvad enten der er tale om et kort møde eller en heldagskonference, gør man en dyd ud af, at alt går op i en højere enhed. Det betyder, at I altid er sikret de bedste rammer for netop jeres arrangement, med netop det udstyr og den indretning I ønsker. Og takket være KulturCenter Skives dygtige medarbejdere, er I garanteret, at teknikken spiller som den skal og at alt forløber efter planen, så I kan læne jer tilbage og nyde en oplevelse ud over det sædvanlige!

Og her i de yderst moderne rammer er dit arrangement altid i trygge hænder. Lige fra start til slut. Det vil sige, at der er styr på alt det praktiske – lige fra det nødvendige AV-udstyr til den gode forplejning, som stedets egne kokke naturligvis står for. For her på stedet ved man, at det er de små detaljer, der gør den store forskel. Derfor er det også altid den samme projektmedarbejder, der står for det enkelte arrangement. Fra start til slut.

31


SPONSORERET

En lille pionér på Fur JOURNALIST: HENRIK KASTOFT / FOTOGRAF: ANDERS TRÆRUP

På en oktoberdag som denne er efteråret gaven, der bliver ved at give: Solen stråler og slår tusindvis af gnister i Limfjordens vande. Knudeklinten skuer stolt mod nordvest med sine 55 millioner år gamle fossile aflejringer svøbt i vulkansk aske. I skovbrynet slikker røde fluesvampe morgendug.

32


Danmark dejligere end øen Fur? Svært at se for sig! I landskabet bag molerskrænterne ligger Fur Bryghus. I smukt restaurerede røde bygninger lå her engang et teglværk, der brændte ler om til specialtegl. Teglværket kom til verden i 1926 og havde i sin storhedstid egen smalsporstogbane og mole, hvor skonnerter lagde til. I 1980’erne opgav fabrikken ævred som lønsom forretning. Herefter levede teglværket en kummerlig tilværelse, indtil Mildred og Mogens Fog åbnede porten til ”den gamle røde fabrik,” som lokale kalder den. En fest for øl-entusiaster Et par års sonderinger senere besluttede det driftige ægtepar, at teglværket skulle genopstå. Ikke som Fugl Fønix, men mikrobryggeri. Fur Bryghus så dagens lys i 2004.

”Dengang var mikrobryggerier sjældne. Som eksperiment ville Fur Bryghus undersøge, om folk til hverdag og fest havde lyst til at se andet end et glas vin foran sig ved middagsbordet. I dag kender vi svaret: Der er 220 mikrobryggerier i Danmark. Hvert år kommer nye til,” fortæller Per Kristensen, forretningsfører hos Fur Bryghus. Revolutionen har givet øl-entusiaster en fest lige siden: ”Øl-revolutionen har skabt en mangfoldighed. I dag er der øl for enhver smag. Vi er her for øldrikkere, som sætter pris på høj kvalitet, gedigent håndværk og øl, der er tro mod sin type,” forklarer Per Kristensen. Julebryg i maj Han står ved den ene af Fur Bryghus’ to kobberkedler, der hver især kan rumme 20 hektoliter øl. ”Det er 2.000 liter,” forklarer Per med et smil, da han ser sin gæst lede efter gemt og næsten glemt paratviden udi det metriske system.

Fur Bryghus har omkring 30 special-øl i sit sortiment.

33


SPONSORERET

Denne tirsdag i oktober er det en Fur Bryghus-klassiker – hvedeøl – som er i gære. Per Kristensen stikker næverne i en sæk og dufter med en kenders mine til humlen i sine håndflader. Spoler vi tiden 15 år tilbage, stod det ikke trykt på nogen etikette, at han skulle stå her i dag. Med en fortid i detailhandlen hos bl.a. COOP havde Per Kristensen en erfaring og indsigt, som to ildsjæle, iværksættere og nybagte bryggeriejere på Fur kunne læne sig op ad i deres eventyr: ”For at begå sig i supermarkedernes verden, skal man jo dybest set forstå, at de store kæder indkøber julebryg i maj. Det har været en fantastisk rejse. I dag er Fur Bryghus en forretning, som går på tre ben i rask trav”. Umagen værd Fur Bryghus har for længst og med syvtommersøm slået sit navn fast som bryggeri. Senere er en restaurant med fine anmeldelser og frit udsyn over bryggehallen kommet til. Og de seneste fire år har Fur Bryghus lagt navn og matrikel til en lang række koncerter.

34

”Lørdag havde vi 300 gæster og bandet Peter og de andre kopier på besøg. Koncerten var en hyldest til Kim Larsen. På sin vis er det forunderligt, at vi hvert år kan lokke 45.000 mennesker til at tage færgen og besøge os her på Fur. Det er lidt besværligt, men folk gider og er glade for at komme her,” slutter Per Kristensen. Og det er vist helt i tråd med grundlæggernes ånd: Det var besværligt at skabe et bryghus på fundamentet af et nedslidt teglværk. Men Mildred og Mogens Fog gad besværet... og har glædet mange ganer lige siden.


Fakta: Øllets stamtræ Hvert år kommer der op mod et par tusinde nye øl på det danske marked. Alle vokser ud af et stamtræ med to typer øl: · Undergæret øl gærer langsomt, ved lave temperaturer (5-10 grader) og lagres nogen tid på bryggeriet. Blandt undergærede øltyper er: Lager, pilsner, münchener, wiener og bock. På Fur Bryghus er undergæret øl 6-8 uger undervejs. · Overgæret øl gærer hurtigt og ved høje temperaturer (omkring 20 grader). Øllet modnes ofte på flaske eller fad. Blandt overgærede øltyper er: Ale, bitter, stout, porter, weizenbier og altbier. På Fur Bryghus er overgæret øl 3-4 uger undervejs.

35


HAR DU GRØNNE AMBITIONER FOR DIN VIRKSOMHED? Men er i tvivl om, hvordan du kommer i gang eller videre med grøn omstilling, så lad os hjælpe dig. Det kan være, at du har brug for sparring i forhold til at investere i ny grøn teknologi, gerne vil have hjælp til omstilling af produktionen, udvikling af nye grønne produkter eller noget helt andet. Erhvervshus Midtjylland er et gratis tilbud til alle midtjyske virksomheder, der gerne vil udvikle sig. Vores virksomhedskonsulenter står klar til at hjælpe med sparring, netværk og i sidste ende endda også mulighed for medfinansiering af dine grønne projekter.

SCAN MIG!

HOLD DIT MOBILKA MERA OVER MIG – SÅ VI KA N HJÆLPE DIG MED AT BLIVE GRØNNERE

Giv os et kald på 70 22 00 76 eller book et møde på www.erhvervshusmidtjylland.dk

40


RESTAURANT · BRYGGERI · SELSKABER KONCERTER · EVENTS · RUNDVISNINGER

SE ÅBNINGSTIDER MED MERE PÅ FURBRYGHUS.DK Fur Bryghus ApS · Knudevej 3 · DK-7884 Fur · Tel 9759 3060 info@furbryghus.dk · www.furbryghus.dk


SPONSORERET

“Gutterne på byggepladserne er mine helte. De tager slæbet. Også når regnen står ned i stænger en mørk morgen i november”.

38


Sig ja til alt – så knækker du nakken JOURNALIST: HENRIK KASTOFT / FOTOGRAF: ANDERS TRÆRUP

Simon Philbert er en midtjysk succes støbt i beton! Med værdier lige så fast forankrede som de fundamenter, der har gjort ham til en holden mand.

Indkørslen til firmaet få kilometer øst for Karup kan forvirre: Ingen mudrede vandpytter, affaldsdynger og udrangerede entreprenørmaskiner. Kun sirlig orden og grå granitskærver lagt tilrette med rive.

til syv aften. Jeg har 20 ansatte. Vi kunne snildt være dobbelt så mange, men det vil jeg ikke. Folk ryster på hovedet ad mig, men vi er et firma. Ikke en fabrik. Vil du knække nakken i min branche, skal du bare sige ja til alle opgaver, du kan få,” fortæller Simon Philbert.

Men GPS’en insisterer: Vi er hos Philbert Entreprise ApS. Forvirringen tager magten fra en i den ”kantine”, andre ville kalde gildesal eller jagtstue. På gulvet står et udstoppet vildsvin. På væggene hænger opsatser med antilope, kronhjort og dusinvis af andre dyr nedlagt på jagt. Vi sidder ved et langbord i massiv mørkbejdset eg med tappede samlinger. Fuld fart med fod på bremsen Simon Philbert (46) brygger kaffe. Køkkenet er mere rent og rydeligt end i de fleste private hjem. Han kan lide orden. Og ordentlighed. Opskriften på succes. ”Vi er ikke de billigste i branchen, men de bedste. Og har sindssygt travlt! Telefonen ringer vel 110 gange om dagen og jeg får 70-80 e-mails. Det bimler og bamler fra seks morgen

Firmaet arbejder med kloakering, dræning og haveanlæg. Skulle en entreprenørmaskine stå ledig, lejes den ud. Den tunge del af forretningen er støbning af fundamenter – især parcelhusbyggerier i Viborg, Silkeborg, Herning, Holstebro og Ikast. I hele træskolængder 175 fundamenter om året. Kunderne er typehusfirmaer, arkitekter, murere, tømrere og private. Holdet er heltene ”Lave renter har lært folk, det er dumt at bo til leje. Der bliver bygget mange nye huse i det midtjyske. Det gør der også andre steder i landet, men jeg har besluttet, at vi holder os indenfor én times kørsel fra Karup. Keep it simple... så smiler du mere til verden”.

39


SPONSORERET

40


Kæresten Camilla – ”fruen på godset” som han kærligt kalder hende – banker på og giver et par beskeder. I Simon Philberts verden er hun en heltinde. Foruden sit fuldtidsjob som sælger hos Glaseksperten i Hjørring, får hun også hjem og dagligdag til at hænge sammen. ”Firma og CVR-nummer bærer mit navn, men uden fruen gik den ikke. Vores succes er en holdindsats. Camilla og gutterne ude i marken er holdet”. Kender alle mand For en mand – som trives bedst i arbejdstøj og gerne bukkede jern eller kørte rendegraver ude på byggepladserne – kan der nemt gå for meget papir i hverdagen. Så må han ud til mænnerne og høre, hvordan de har det. ”Jeg kender hver og én. Kan se, hvis noget på jobbet eller derhjemme trykker mundvigene nedad. Igen: Vi skal ikke være større”. Omsorgen forklarer måske, at Philbert Entreprise har uhørt lange ansættelser. I branchen er gennemsnittet 1,8 år. Simon Philbert kan smykke sig med et snit på 7. Nogle ansatte er sågar fra dengang for 10 år siden, da han stoppede som formand, startede virksomheden og lokkede et par af sine tidligere arbejdskammerater med. I skovens dybe, stille ro ”Det skader sikkert heller ikke, at der er rundstykker og frokostsandwich hver dag, når jeg holder halvanden uges ferie på Maldiverne. Slikker chefen sol på stranden, skal folkene derhjemme også mærke forskel”. Maldiverne er – i flere betydninger – langt væk nu: ”Jeg var til møde i går. Halvanden time. Da mødet var slut, lå der 32 ubesvarede opkald på min mobil. Det pres kræver en modvægt. Natur og dyreliv giver mig roen tilbage. Vi har 150 hektar skov. Jeg er der 4-5 dage om ugen for at fodre og se til vildtet. Kronhjort, dådyr, rådyr, gæs, ænder og fasaner. Det går så hurtigt i min branche... det er en lise for sjælen at være i naturen og dens langsomhed”.

41


MEDLEMMER PR. 1. OKT. 2021 Holstebro Handelsstands­ forening Holstebro Industri­ og Håndværkerforening Holstebro­Struer Landboforening FH ­ Fagbevægelsens Hovedorganisation FRIMANNVEJE SuperEgo Chrois Rail Vald. Birn A/S A. Flensborg, Herning Maskinfabrik A/S CR­Engineering ApS Vestjysk Erhvervsnetværk ApS Creativ Company A/S Holstebro Kommune MEINICHE A/S ­ BMW Holstebro / KIA Holstebro Autoteknik Ulfborg JKS a/s Krøyer Pedersen Statsautoriserede Revisorer I/S BM Silo ApS 10­4 Byggecenter og Tømmerhandel Ulfborg Leoni Advokater Nr. Felding maskinstation FMG Holstebro v/Johannes Koppetsch Holstebro RejseCenter K/S Vestforsyning Erhverv A/S Jesper Hedegård Barry Callebaut Denmark ApS Roslev Trælasthandel A/S N.C. Ransborg´s Eftf. A/S AktivPersonale A/S Skorstensfejermester Michael Klein Rasmussen Tang Biler, Volkswagen Holstebro Mogensen­VVS comfort A/S Pressefotograf Jens Bach Klar Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab Arne Hald A/S Sparekassen Thy GACELL A/S Actona Company A/S Nørgård Agro Nupark Innovation NordikLED ApS NTA Invest ApS Restaurant Sprød ApS Fumac A/S TTH HOLSTEBRO A/S Harmoni Vinduer & Døre ApS Outer as PwC Færchfonden Eurocon Stålindustri ApS Jens Jensen Murer & Entreprenør A/S Vestjysk Bank A/S Thiele Ulsted Jyske Bank A/S Kidbæk Juletræer og Pyntegrønt Beierholm Musikteatret Holstebro Teccon Form A/S Mita Kopisystem I/S Idom El­Forretning ApS SBO Elvest Holstebro Udvikling P/S Kirstine Hardam A/S Vestjysk Kloak & Anlæg ApS Søren Andersen Arkitekter A/S Spar Nord Fotograf Ole Mortensen OJM A/S Thorsminde Camping ApS EnergyAware ApS Handelsbanken Holstebro Afd. (7648)

Peter Maarup Skov og Landskab ApS Holstebro Grader Service ApS Atra Arkitekter A/S Hydract ApS Revision Limfjord Kinco Corporation ApS Videncenter for Fødevareudvikling Alfa Service ApS Hestbjerg Økologi ApS Mil­Tek Danmark A/S Danbox Living ApS Smith Knudsen Advokatfirma Lederne Midtvest Armose Intelligent Fitting ApS Bare Smil LVS Invest ApS Erhvervsakademi MidtVest Code of Care Jysk Pædagogisk sikkerhed Ringkjøbing Landbobank A/S BMS Krangården Holstebro Kartonnage UCH Uddannelsescenter Holstebro Kjeldsen it SORTBERG HANSEN ApS Dansk Miljø­ & Energistyring A/S Dansk Industri og Skadeservice Vest ApS

GH Connect A/S Sommerset Consulting ApS Modelhuset Biscayen L 353 Vemb Og Omegns Brugsforening Skovdahlholm Aps Small Batch Distillers Thorsminde Havn OfficeFit ApS TILSTED ApS Ravnsgaard Regnskab ApS Holstebro Håndbold A/S Vestergaard Solutions ApS Jysk Kaffe Estate Boligbørsen ­ Holstebro McBride Denmark A/S Frisør De Mitzie Just Easy Tools ApS A­Z TOTALKONCEPT ApS Akira JHA Sinus Førstehjælp NordVestBO CrossFit Holstebro Kær.dk Kaj Bech Jysk Fynske Medier Holstebro Skiold Jyden Thorsminde Seafood Madsen Byg Mediator Leila Boel

VI VIL SKABE DANMARKS BEDSTE STED AT DRIVE VIRKSOMHED VIL DU VÆRE MED?

JH Agro A/S Salmansen & Co ApS B2B Huset Østermark Entreprenør­ forretning A/S Odendo ApS FOF Nordvestjylland Mind 2 Mind by Agerbo Wiley X Slagteriet S/I Villumsens Bolighus Vinderup Malerfirma Poul Arne Toxvig Arla Foods Amba Holstebro mejeri TMK A/S Eiler Thomsen Alufacader A/S Skærestuen Østergaard Consult ApS Lønborg Totalbyg ApS Office4rent IVS Mo Qnsult Advokathuset A/S WeMarket Holstebro ApS Kastrup A/S Holstebro Vi Elsker 90erne Holstebro

Handymanden­ vestjylland.dk STS Biler Holstebro Gymnasium & HF Madsen Optik Holstebro Turistbusser Fnugfri Jysk Energi Joca FlexMOdul Kruse/Marslev Bech Krogsgaard Holding Søndergård El Holstebro Flytte og Budcentral Elcon Orvad Sydbank Westpack Zinkpower Ab Catering Mr Holstebro Tandlægerne Enghaven 13

erhvervsforumholstebro.dk

Svane Køkkenet Kvik Køkken Holstebro Nordisk Teaterlaboratorium ­ Odin Teatret 4EJAS Aps AL­VAC MacArtney Hydraulics 3P Technology Thorsminde Outdoor Gammel Havn Café Min Købmand v. Vandkanten Restaurant Vestkysten & Restaurant St. George Cafe Havglimt Fjand Badeby Nørgaard Fisk & Røgeri Melchior GASA Holstebro Gråkjær Eurocon CNC & Process Nr Vosborg Hotel & gastronomi Eiler Chr. Knudsen Johansen Grafisk Alfa Travel Brink’s A Matter Of Style Krabbe A/S Navi Media Anker Bjerre Ørum Advice Benns/kilroy Traqnology Jysk Beslag Hingebjerg.dk VIA BoligOne InnovationCity Ausfahrt.com Nordvestjysk Erhvervsrådgivning Topledelse Faerch Group Jespers Planteskole 3DCP Proenergi Degn TopShop Røns Køleteknik Restaurant Støberiet Nordea Creative Force LK Salg og Byg (Lotte Littau) Geocaching.dk Neurofys Spar Borbjerg NLP Holstebro LSN Adminstrationsservice Kasvi Krogsdal Hovedgård Property Partners MEKI Vin import Restaurant Ja Hedeholm Lindhardsen Holding Landinspektørcentret Potter Online Become Nybolig Nordicals Kamoon TopTeam Advokaterne Nupark Gallery LM Gulvdesign Danske Bank Anita Toft Fotografi Mikkelsen Marketing Retro Museum Norto VTI Vinderup Træindustri Galsgaard Bageri ID Identity madSkills Movino Specialfabrikken Vinderup Vestjysk Marketing EUROVICE Executive PoultryWeb


Husk mundbind

personligt og et møde personligt Der er kun møde et lille stykke MIDTJYLLAND himmel KØBENHAVN

mellem dig fra kr. 199 og et MIDTJYLLAND KØBENHAVN personligt møde fra kr. 199 danmarkslufthavne.dk

MIDTJYLLAND KØBENHAVN

til:

7d Luftbroen er klar til at flyve dig t/r Luftbroen er kl R GENOPSTART 16/8 dig t Daglige afgange Indenrigsrute til at flyve danmarkslufthavne.dk

danmarkslufthavne.dk

Kort afstand til: Herning Holstebro Gratis P ved døren Midtjylland - København Kun 50 minutter kjernIkast-Brande Rabat til unge, studerende og seniorer. Lemvig Randers MIDTJYLLAND Ringkøbing-Skjern Silkeborg Find flybilletter Skive www.dat.dk MIDTJYLLAND KØBENHAVN Struer midtjyllandslufthavn.dk N.O. Hansens Vej 4, DK-7470 Karup J Viborg Kort afstand til: Herning Holstebro Ikast-Brande Lemvig Randers Ringkøbing-Skjern Silkeborg Skive Struer Viborg Aarhus

MIDTJYLLAND

KØBENHAVN

BEMærK: Brug Security fast track i CPH - Så kommer du endnu hurtigere i luften fra København

KRP.DK


Hotels in Skive:

Your sleeping partner... Lots of benefits:

Close to Karup Airport

MARITIM HOTEL HOSPITALITY SERVICE

Hotel Strandtangen

Motel Skive

· · · · · · · · · · · · ·

· Sport, Business & Event Motel · Town center Hotel by the river · Next door Olympic Size Indoor · Nearby shopping Area & Restaurants 50 meter pool · Three Outdoor terasse · Next door Wellness & Spa & Fitness Area · Suberb breakfast & brunch · FIFA size Football Ground Area · For Business / Pleasure / Tourist · IHF Indoor Handball Area · Business Area / Lounge Area · Continental Breakfast Possible · Maxibar 24/7 Open . 4 bed Familyroom · Rooms / Suites / Familyrooms · 4 Bed Rooms for Athletes · Meeting Facilities for 80 persons · 2 Bed Superiour Room · Free Fitness nearby · Maxibar 24/7 Open · Free Parking · Meeting Facilities for 80 persons · Free Parking

This hotel is located by the beautiful Skive Fjord & Krabbeholms Forest.

Apartmenthotel / Rooms / Houses Harbour view / Sea view / Forest view Outdoor terasse / Balcony for all rooms 3 Restaurant in walking distance Small Swimmingpool, Spa, Sauna Business Area, Playroom, Lounge Area Maxibar 24/7 Open Continental Breakfast Free Fitness nearby Meeting Facilities for 300 persons Passenger Boat Rental Water activities - Kayak / SUP / Pedalboat Free Parking

Strandvejen 28, 7800 Skive T. +45 96 760 800 www.strandtangen.com

Modern Motel next to Cultural Center and Sports Facilities.

Skyttevej 13C, 7800 Skive T. +45 97 52 54 44 www.motelskive.dk

Hotel Skivehus

Modern hotel only few steps from the center of the town of Skive

Sdr. Boulevard 1, 7800 Skive T. +45 97 52 11 44 www.skivehus.dk


imal

litet

Vi glæder os! Næste nummer af Lufthavnsmagasinet GO udkommer maj 2022

GO T

LUFTHAVNSMAGASINE

Effektiv infrastruktur via

Midtjyllands Lufthavnlandsdelene sammen

Nyt spændende erhvervsmagasin

- os der binder SIDE 6

t t er

Unge københavnere slog sig ned i Viborg SIDE 22

Vi lægger vejen forbi Fur Bryghus SIDE 32

Miljøvenligt OG VI TÆNKER PÅ MILJØET ANVENDER FSC-CERTIFICERET TRYKKERI PAPIR OG SVANEMÆRKET

Ønsker du at annoncere i Lufthavnsmagasinet GO? Kontakt Reklame Avisens sælgere: Søren Villadsen, tlf. 6155 7962 eller Troels Gudiksen, tlf. 6062 4979.


Maksima l

Fleksibil

itet

r e t t b i ll e

ombooking navneændring 23kg indtjekket bagage kaffe/te


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.