Ridelinjen på Billeshave 2018

Page 1

! k s n i r v s Fæll e

RIDELINJEN:

DET GODE HESTELIV! r!

velse e l p o e k s i t s a t n Fa VI FODRER MED

VI HANDLER I

Billeshavevej 51, 5500 Middelfart, tlf. 64 40 60 94

BILLESHAVE.DK INSTAGRAM @ridelinjen FACEBOOK.COM/ridelinjen

VI HANDLER I


RIDELINJEN: Vores ridelinje er for alle rideinteresserede, som vil have et skoleår med ridning og hest – med alt hvad det indebærer. Hos os kan du vælge at have din egen hest med, eller leje halv- eller helpart på en af skolens heste. Vi vægter højt, at eleverne bliver udfordret på det niveau, de har, og vi vil sammen skabe det bedste år for både elever og heste.

a r f e t s Det bed eve rdenen t s e h e l e h

HVILKET FOKUS HAR DU? Vi ønsker, at der skal der være plads til forskellighed på linjen. Vi tilbyder derfor tre forskellige fokusområder til vores ridelinjeelever; Islænder, Spring og Dressur. På den måde har du mulighed for at dygtiggøre dig på lige netop dit niveau og interesseområde!

STALDVAGT At være på ridelinjen indebærer, at du sammen med dit staldvagtsteam varetager den daglige pasning af alle hestene i skolens åbningstid. Alle elever må derfor påregne at få en række staldvagter – også i weekenden. Hvor mange vagter man har, afhænger af hvor mange elever, der er på ridelinjen.

Fælles for de tre områder er, at alle modtager teoriundervisning og undervisning i grundridning. Derudover deltager man i arrangementer som Luciaoptog, fastelavn, hestefodbold, orienteringsridt, linjedage, linjetur, undervisningsrelaterede foredrag og afsluttende linjearrangement.

DIN SIKKERHED Vi rider altid med godkendt ridehjelm og sikkerhedsvest. Al omgang med hestene foregår ligeledes med hjelm. På Billeshave har du naturligvis også mulighed for at ride din hest i fritiden, dog først efter udstedelse af ridetilladelse og din turtilladelse.

ISLÆNDER: Indeholder undervisning i grundlæggende dressurøvelser og gangartstræning på bane og i naturen. For at sikre en alsidig træning for både hest og rytter, er der mulighed for bomtræning og let spring samt mange ture ud i naturen. Der er desuden mulighed for undervisning ved Hólar-uddannet FT-berider og B-instruktør Mie Hedebo Knudsen fra Hedebo Tøltheste.

SKOLENS HESTE Hvis du ikke medbringer din egen hest og skal ride på én af skolens heste, kan du leje enten hel- eller halvpart. For helpart koster det 2000 kr. pr. mdr. inkl. undervisning, smed og dyrlæge. Det er kun dig, der rider og passer hesten. For halvpart er prisen 1200 kr. pr. mdr. – og du deler hesten med en anden.

SPRING: Indeholder undervisning, der er målrettet springrytteren. Det betyder undervisning i grundlæggende dressurøvelser og grundridning med fokus på rytterens færdigheder og balance. Derudover gennemgår vi tempospring, bomtræning og banetræning uanset niveau. Hvis der er brug for målrettet konkurrencetræning, tilgodeser vi også det. Spring-holdet kommer også på tur, hvor du har mulighed for at svømme med hesten. DRESSUR: Indeholder klassisk dressurundervisning, der fokuserer på rytterens opstilling og balance samt den gode og solide grundridning. I undervisningen tager vi udgangspunkt i den enkelte ekvipages niveau, hvor forskellige dressurøvelser introduceres og løbende forbedres. Hvis dressurrytteren ønsker at starte stævner, tilbydes der naturligvis også programtræning. Dressurunderviseren sørger også for, at hest og rytter opnår en alsidig træning vha. turridning og let spring.

Vi råder over forskellige hesteracer, der repræsenterer vores forskellige fokusområder. Du vil inden skolestart blive inviteret til en “ny elevdag”, hvor du aflægger en rideprøve for at finde det helt rigtige hestematch. PRIVATHESTE Hvis du tager din egen hest med på efterskolen, har vi to muligheder til dig – løsdriftsplads eller boks på skolen. Din hest fodertjekkes flere gange i løbet af skoleåret og fodres med et godt foder samt wrap ad libitum. Priserne for løsdrift/boks på skolen med selvpasserordning og skolens faciliteter er: · Stor hest: 1500 kr. pr. mdr. · Mellem hest/pony: 1200 kr. pr. mdr. · Islænder/ lille pony: 900 kr. pr. mdr. Priserne er ekskl. hestepasning i ferier, lejrskoleuge og på helligdage. Uanset hvad du vælger, skal din hest være vaccineret og ansvarsforsikret. Vi vil ligeledes være behjælpelige med, at din hest bliver beskåret/skoet efter behov for egen regning.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.