't Vraagteken september 2018 - chiro Avelgem

Page 1

Driemaandelijkse uitgave, P708234, 3° kwartaal 2018

MAGAZINE CHIRO AVELGEM

‘T VRAAGTEKEN

VU en afzendadres : K. Byls, Oudenaardststeenweg 111, 8580 Avelgem ‘t Vraagteken is een infozine van chiro Kantekleer en chiro Scheldedal uit Avelgem. Het wordt samengesteld door leiding, groepsleiding, volwassen begeleiding en sympathisanten.


CHIRO

2


AVELGEM INHOUD Iets meer over chiro... In Avelgem

4

Bivak jongens Vellereux 2018

12

Bivak meisjes Vellereux 2018

14

Oudleiding meisjes

17

Oudleiding jongens

21

Verschillende afdelingen

23

Kapoentjes jongens

24

Kapoentjes meisjes

25

Sloeber jongens Sloeber meisjes

27

Rakkers

31

Kwiks

33

Toppers

35

Tippers

37

Kerels

38

Tip10s

40

Aspi jongens

42

Aspi meisjes

44

De leidingsploeg op een rijtje

47

Dag van de jeugdbeweging

49

Chirokalender

52

29

3


CHIRO VOORWOORD HOOFDLEIDING ’t Is weer zover! Een nieuw chirojaar vol met verrassende chiroavonturen. De leiding is na een welverdiende vakantie terug helemaal opgeladen en klaar om er opnieuw een spetterend werkjaar van te maken. Nieuwe en oude gezichten zullen op zondag weer paraat staan om samen met jullie te spelen. Hangt jullie kalender ook al op waar je aftelt naar de eerste keer chiro? Goed nieuws: het is bijna zover. Op zondag 16 september verwelkomen we jullie graag op onze eerste chiro zondag van het jaar. De week erna is er zoals altijd onze startdag: een extra lange chirodag met gratis frietjes. Hierover vindt u meer informatie in ditzelfde vraagteken! Wij hebben er alvast enorm veel zin in! Thomas en Yanne, Henri en Lise

4


AVELGEM IETS MEER OVER CHIRO... IN AVELGEM. Wat is dat dan, chiro? De plaatselijke afdeling van de chiro van Avelgem is opgestart in september 1953: in september starten we het 65ste werkjaar. Elke zondag, om 14u.00, begint de activiteit aan het lokaal, ons chiroheem of onze chiro-thuis: Driesstraat 69, Avelgem. Welke leiding bij welke afdeling (= leeftijdsgroep) staat, lees je verder in dit boekje. Naast de zondagsactiviteiten zijn er ook nog speciale activiteiten. Er wordt een weekend gepland, met de afdeling. Een paar dagen spelen met de chiro, één of twee nachtjes weg van huis. Op 16 maart 2019 verzorgen alle leden een podiumvoorstelling in Spikkerelle: het Groepsfeest van Chiro Avelgem. Hou die dag alvast vrij. En voor de trouwe chiroleden is er zoals elk jaar ook nog het bivak: voor de meisjes van 5 – 13 juli en voor de jongens van 13 – 21 juli 2018. Om mee te mogen op bivak moeten de leden wel regelmatig naar de zondagsactiviteit komen, op die manier kent iedereen mekaar in de leeftijdsgroep.

Hoe kan men zich inschrijven bij chiro Avelgem? De kostprijs van lidmaatschap, weekend en bivak houden we zo laag mogelijk. Het lidgeld bedraagt €15 voor de eerst ingeschrevene van het gezin en €12 voor andere chiroleden in het gezin.

5


CHIRO We voorzien net als vorig jaar inschrijfmomenten, op bepaalde zondagen, na de activiteiten. Dit betekent dat de ouders hun kinderen kunnen inschrijven op: - zondag 16 september, na 17u bij de afdelingsleiding. - na de startdag (na 17u.00), zondag 23 september. - later kan ook nog, na de chiroactiviteit (na 17u) bij de afdelingsleiding. We willen de inschrijvingen afgerond hebben tegen eind oktober.

Financiële tegemoetkoming voor leden van de chiro. Je kan genieten van volgende financiële ondersteuning : • de meeste ziekenfondsen betalen een stuk terug van de inschrijvingskost en/of de bivakkost. Wij zorgen dat alle nodige informatie op het inschrijvingsbewijs van het werkjaar en het bivak vermeld staat, zodat je dit formuliertje als bijlage kan binnengeven bij uw ziektefonds. • iedere deelnemer aan een weekend of bivak die nog geen 12 jaar oud is, krijgt in de maand mei automatisch een fiscaal attest van chiro Avelgem.

6


AVELGEM Het lokaal van chiro Avelgem? Al meer dan 50 jaar wordt de Driesstraat 69 – het chiroheem – op zondag bewoond door chiromeisjes. Het lokaal achter het speelterrein huisvest de jongens. Het jongensheem kan ook (te voet of met de fiets) bereikt worden via de Knokstraat en het paadje naar het kerkhof en het Reigershof.

Veilige, aangepaste lokalen. De lokalen worden beheerd door vzw chiroheem, en zij weten dat veilige en ruime lokalen het jeugdwerk ten goede komen. De terreinen worden ook door de vzw onderhouden. Ouders en sympathisanten die graag willen helpen in vzw chiroheem, op onderhoudsdagen en bij de grote kuis van het lokaal in juni, kunnen dit laten weten via het algemene mailadres info@chiroavelgem.be. Voor de duidelijkheid: vzw chiroheem is geen “oudercomité”. Vzw chiroheem houdt zich enkel bezig met de “bakstenen en het terrein” van de chirolokalen en niet met de dagelijkse werking van de chiro.

7


CHIRO

Driesstraat 69. Geen gewoon huisje in de straat.

De overdekte koer en het chirolokaal van de chirojongens.

8


AVELGEM Naar chiro Avelgem in chirokledij Als leiding van de chiro groep dragen we het nationaal chiro uniform. Ook van de leden verwachten we dat ze op zondag hun uniform dragen. Vanaf rakkers en kwiks (5de leerjaar) verwachten we: − Een T-shirt van chiro Avelgem − Een korte chirorok of -broek. − Een blauw chirohemd of -sweater Onze eigen chiro-T-shirt (€8) is het ganse jaar door te verkrijgen bij de leidingsploeg. Voor de andere chirokledij voorzien we dit jaar twee pas- en bestelmomenten: Op zondag 23 september (startdag) en op zondag 14 oktober kan u om 17u in het chiroheem kleren passen en bestellen. Er worden enkele pasmodellen voorzien: zo kan u te weten komen welke maat u nodig heeft. U betaalt het uniform cash en krijgt daarna een betalingsbewijs. Wij halen het uniform voor u op in de chirowinkel en een van volgende zondagen wordt dit meegegeven aan uw zoon of dochter. U kan ook eens kijken of er nog kledij in voorraad is in onze tweedehandsstock. De tweedehandsuniforms worden verkocht aan de helft van de prijs. Als u na deze twee pasmomenten nog een nieuw uniform wenst, dan verwijzen we u graag door naar de chirowinkel zelf: de Banier in Gent of in Roeselare.

9


CHIRO Lees de meest recente informatie op de chiro website. Op de chirowebsite www.chiroavelgem.be vind je de meest recente informatie over activiteiten. In de rubriek info vind je ook allerhande praktische informatie: contactgegevens, rekeningnummers, info over de verzekering... Heb je nog vragen waarop je het antwoord niet vindt in dit chiroboekje of op de website, stel dan uw vraag via email: info@ chiroavelgem.be Volg de chiro ook op facebook.com/chiroavelgem

10


AVELGEM Mee op bivak. Het bivak wordt vaak omschreven als ‘de kers op de taart van het werkjaar’, ‘hét hoogtepunt van het werkjaar’, ‘dé afsluiter van het werkjaar’, … Telkens komt het woordje ‘werkjaar’ terug. We willen hiermee duidelijk maken dat het chiro-werkjaar zeer belangrijk is voor een geslaagd bivak. Tijdens het werkjaar leren de leden en de leiding elkaar kennen. De leiding weet graag welke spelletjes de leden graag doen, hoe de groep in elkaar zit, wat de onderlinge verhoudingen zijn tussen de leden die de sfeer binnen de groep bepalen. De leden moeten ook elkaar leren kennen en leren samen spelen, want dat gaat niet vanzelf. Een groep vormen, iedere zondag opnieuw en zeker ook tijdens het afdelingsweekend. Daarom vinden we het belangrijk en nodig dat de leden op zondag een voldoende aantal keren naar de chiro komen. We hebben ondervonden dat het kan problemen geven in de groep als er kinderen meegaan op bivak die maar 4 of 5 keer tijdens het werkjaar naar de chiro zijn gekomen. Wij zien natuurlijk het liefst dat alle kinderen iedere zondag naar de chiro komen, maar we weten dat dat niet voor iedereen altijd haalbaar is. We verwachten van alle leden dat ze toch regelmatig naar de chiro komen tijdens het werkjaar om mee te kunnen gaan op kamp. De datum van het bivak is reeds gekend, hou er nu al rekening mee in de vakantieplanning : De chiromeisjes: van vrijdag 5 tot zaterdag 13 juli 2019. De chirojongens: van zaterdag 13 tot zondag 21 juli 2019. De oudere afdeling gaan met de fiets en vertrekken enkele dagen eerder op bivak. 11


CHIRO BIVAK JONGENS VELLEREUX 2018 Elk jaar opnieuw begint het kamp met traantjes: traantjes bij de leden, traantjes bij de mama’s en traantjes bij de meisjes omdat de opkuis lastig was. Maar het duurde niet lang of het zonovergoten Vellereux toverde een glimlach op elk overactief lid. De snoepjes werden nog vlug naar binnen gewerkt voordat de leiders ze konden afnemen. Volgeperst van de suikers, was iedereen vol energie en ongeduld klaar voor een onvergetelijk kamp.

Er gebeurde van alles op dit kamp, we zongen liedjes, speelden op de velden, verkenden nieuwe gebieden, ploeterden door rivieren. We werden vuil, we werden moe en we genoten van het overheerlijke eten dat de kookploeg telkens weer voor ons samenstelde. “Zoals elk kamp dus,” hoor ik u al denken.

12


AVELGEM Maar niets is minder waar: We ontmaskerden een saboteur, kwamen in contact met aliens. Een gewoon kampvuur was te makkelijk dus maakten we er een kubus van. De sloebers personaliseerden hun eigen glazen en de aspies leerden brouwen. De toppers werden vrouwen, de kapoentjes maakten boten, de kerels bovenstaand kampvuur en de rakkers werden gekatapulteerd met behulp van bruine zeep. We versloegen zuigtrollen en we vierden de overwinning van de Rode Duivels, maar het belangrijkst: We werden 1 hechte groep. Een kamp om nooit te vergeten dus. Maar aan alle mooie liedjes komt er een einde, we moesten terug naar huis en opnieuw vloeiden er traantjes. Moe, maar tevreden keerden we terug Avelgemwaarts om daar als ware helden ontvangen te worden door onze mama’s. Tijd om comateus te slapen van het vermoeiende kamp.

Wil u ook zo een onvergetelijke ervaring meemaken? Dat kan! Voor meer info kan u terecht bij uw favoriete chiroleider in uw buurt. 13


CHIRO BIVAK MEISJES VELLEREUX 2018 CHIROKAMP, het wordt vaak omschreven als “de climax van het chirojaar”, “de kers op de taart”, etc. En ook dit jaar werd dit weer bevestigd. De aspies en tiptiens kwamen zwetend, pompaf, maar voldaan aan op de kampplaats in Houffalize. Gelukkig was de kookploeg er om hun lege maagjes te vullen met een overheerlijke BBQ. Nog even vertellen over elkanders avonturen, maar al snel lagen de leden te slapen zodat ze voldoende opgeladen waren, want het kamp moest nog beginnen. In Avelgem verzamelden de kindjes aan de bus, én hups, voor ze het wisten, waren ze vertrokken naar de kampplaats. Het kamp kon weldra beginnen! Eénmaal aangekomen met de bus, stonden de aspies en tiptiens klaar om hen te ontvangen met ballonnen en met wat gejuich. Iedereen was er klaar voor en enkele uren later begonnen we dan ook met de instuif. Tijdens de instuif werd iedereen ingewijd in het nieuwe kampthema: “The Lion King”.

Shoutout naar Marieze met haar blij bakkes! 14


AVELGEM De leiding had weer tal van activiteiten voorzien, zowel sportactiviteiten, knustelactiviteiten, als dopen. Elke dag stond de leiding enthousiast klaar om hun leden een toffe dag te laten beleven. Gelukkig hebben alle leden zo flink meegespeeld, dat maakt het voor de leiding altijd een stuk leuker. Soms zijn er dagen dat een dagelijkse kampdag anders verloopt. Op dagtocht bijvoorbeeld, dan gaan we met de jongste afdelingen te voet op zoek naar een leuke locatie om onze namiddag door te brengen. De ouderen gaan met de fiets op stap. Hoewel er dichtbij Houffalize geen pretparken of subtropische zwembaden waren, heeft iedere afdeling toch een mooie dagtocht gehad. Ook op familiedag gaat het er een beetje anders aan toe. Aangezien leiding geven vermoeid kan worden, mogen de oudste twee afdelingen onze taak voor een namiddag overnemen. En of dat ze dat goed gedaan hebben! Bedankt aspies en tiptiens. Laat ons ook de overwinning van de Belgen niet vergeten, want de Rode Duivels zorgden voor heel wat sfeer onder leiding, kookploeg en leden. Iedere match werd dan ook zo goed mogelijk gevolgd en daar zijn we als leiding enorm dankbaar voor.

15


CHIRO We hebben ons met z’n allen opnieuw rot geamusseerd en danken onze leden daar uiteraard voor. Ook de laatste dag is altijd wat anders. De aspies en tiptiens sprokkelen hout voor het kampvuur en de jongste afdelingen oefenen voor de avondshow. Hoewel het er eventjes slecht uitzag en we bijna geen kampvuur mochten doen, hebben we toch geprobeerd een zo mooi en groot mogelijk kampvuur te maken. De uitstuif en het kampvuur vormden een schitterend einde van een mooie 9 dagen. Een kamp zou echter niets zijn zonder het lekkere eten waarvan de kookploeg ons elke dag voorzag. Bedankt kookploeg, ook dit jaar hebben jullie onze magen goed gevuld met overheerlijk eten! Een dikke merci aan de VB en de hoofdleiding, het kamp zou een stuk chaotischer geweest zijn zonder jullie! En als laatste uiteraard ook bedankt aan de ouders om jullie kind iedere zondag naar de chiro te brengen en ze te laten meegenieten van een fantastisch kamp. Dikke dikke merci aan iedereen! Kusjes, de Leiding

16


AVELGEM OUDLEIDINGSBEDANKING MEISJES Pimbo Lieve Pimbo, Je was en zal altijd de mama van de groep blijven. Hoe jij er iedere zondag voor zorgde dat alles in orde was, zoals zorgen dat de leden mooi in formatie stonden, is onbegrijpelijk. Je was niet alleen een droom van een hoofdleidster, je was iemand waarop we 4 jaar lang konden vertrouwen/steunen/ bouwen. Eerlijkheid en doorzettingsvermogen straalde je uit en het gaf ons kracht om verder te gaan. Dat we zo’n sterke leidster zullen moeten missen wordt moeilijk, maar uit het oog is zeker niet uit het hart. We hopen je nog eens te mogen verwelkomen in de chiro. Alvast nen dikke merci voor al uw inzet! XXX

Gootje Liefste Gootje, Hoewel je wellicht de kleinste van de hoop was, was je zeker niet de minste. Je enthousiasme en vrolijkheid was iets waar we ons met z’n allen aan optrokken, zowel in de chiro als ernaast. Voor alle kleine dingen konden wij bij jouw terecht, dit gaat van liefdesproblemen tot schaafwonden… Een luisterend oor en een goede warme knuffel, het stond beide altijd klaar. Als medeleidster stond je altijd klaar om de leden te verzorgen en je gooide je dan ook volledig in elk spel. Uw dancemoves, uw gelach etc. het zal allemaal gemist worden. Hopelijk zien we al deze mooie eigenschappen nog vaak terug. Vanuit de grond van ons hart, merci! XXX

17


CHIRO CHIRO Bolle Ons Bolle, Eerlijk waar, elke leidster was ongerust toen jij ons verliet. Hoe doen we dit met het vraagteken, de aandenkentjes… De beste creatieveling van de bende heeft ons helaas verlaten en daarom bedanken we jou voor al die momenten. Dankzij u waren de aandenketjes zoals het moest zijn en bladerden we door het Vraagteken alsof we “The Vogue” aan het lezen waren. Naast uw kunstzinnige kant, was je energie opmerkelijk. Zowel tijdens als buiten de chiro stond je paraat om iedereen in actie te brengen. Vermoeidheid staat alleszins niet in jouw woordenboek. 2 jaar Salamanderqueen op uw naam, wie kan dit in godsnaam zeggen. Mogen we jouw unieke zelf nog veel tegenkomen in de chiro. Merci topleidster! XXX

Ratje Liefste Ratje, Als jij aan het lachen bent, zal iedereen het wel gehoord hebben. En daarom zullen we je ook zo hard missen. Je zorgde altijd dat iedereen een glimlach op zijn gezicht kreeg want leute was wel iets waar jij voor zorgde. Je absurditeiten zoals uw muziekstijl, uw fobieën, we namen het er allemaal bij want het maakt je tot wie je bent, en dat is een TOPMEDELEIDSTER en een vriendin voor het leven. Zonder u zou het al eens saai geweest zijn tijdens de chiro, dus hopen we dat we uw glimlach nog vaak mogen horen. Ook de leden hebben jouw altijd graag gehad als leidster, je zorgde voor een topsfeer bij de afdeling. Ook u willen we vanuit de grond van ons hart bedanken om ons 3 jaar bij te staan. XXX 18 18


AVELGEM AVELGEM Clemke Clemke, De “echte� rosse van de bende die iedere keer helemaal vanuit Kortrijk naar de chiro kwam. Zaterdag LK of niet, je was er stipt op tijd bij. Die energie en liefde voor de chiro zagen we dan ook steeds terugkomen tijdens de activiteiten want je was door iedereen geliefd. Zowel bij de leden, van klein tot groot, als bij de leiding. We konden je vaak overtuigen om te blijven, maar dit jaar mocht het niet zijn, je besluit stond vast. Eerlijk waar, wie gaat er de jongens het dansje leren op het groepsfeest? Uw dansmoves waren on point, net zoals je leding kon geven. We zijn u super dankbaar voor de afgelopen jaren en zullen je enorm missen. XXX

AM AM, Het gouden hart van de leidingsploeg. Uw gedrevenheid voor alles is ons niet ontgaan. Er werd je gevraagd om leiding te worden en vanaf dag 1 vloog je erin. Je werd al snel bevriend met iedereen en zorgde voor een glimlach op het gezicht van alle leiding. Uw zin voor verantwoordelijkheid en liefde voor de kids zijn onmisbaar. Je straalde het iedere zondag uit, zelf op een katerdag. We zijn enorm blij dat jij ons hebt willen versterken toendertijd, want op die manier hebben we er allemaal een vriendin bij. Iedere zondag zal je dan ook welkom blijven en we hopen dat je ons bij nood zou willen depanneren. Dikke dikke dikke merci AM, je hebt een plaats in ons hart gekregen! Sorry! XXX 19 19


CHIRO

20


AVELGEM OUDLEIDINGSBEDANKING JONGENS Berten Beste Bert(Berten) Sarrazin, Vroegtijdig hebt u ons verlaten tot ieders grote spijt. U was geliefd in chiro Avelgem. Niet enkel vanwege uw rijbewijs, zoals je misschien zou beginnen denken als we kijken naar het aantal kilometer die u voor ons afgelegd hebt. Uw zottigheid, uw ingenieuze ideeĂŤn, uw doorzettingsvermogen, uw immense eetlust.. Om het korter te omschrijven, uw Bert zijn. Deze unieke combinatie van geniale gekheid maakte van jou een fantastische sloeberleider. Maar zelfs al ben je volgend jaar niet meer onder ons, dit is niet het einde. Ook al sla jij nu een ander pad in, wij laten u nooit gerust met onze eeuwige dank. Wij weten u wonen. Want zoals Charles Dickens het zelf zegt: The pain of parting is nothing to the joy of meeting again. Zo nen bekende schrijver mag je al eens beginnen geloven als hij weer iets op papier neer kletst. Waar da gekapt is zullen we nu misschien nooit weten, maar dat blijft misschien beter een mysterie. Berten bedankt voor al uw jaren en het ga je goed vriend. Luv xxx

21


CHIRO Jayroen Zeg niet zomaar “iemand” tegen Jayroen.

Jeroen Depraetere, ik hoor het u nog altijd zeggen. Niemand kan het zo goed zeggen als jij dat kan; die mooie eindklank - de ‘ê’ van ‘être.’ J-roen bezat alle eigenschappen van een Ge-weldig-e leider. Hij was creatief, actief, muzisch aangelegd, heeft bakken vol humor en is bovenal razend enthousiast. Hij was de leider met de gekste activiteiten op de vergaderingen. Hij poogde menig kind een onvergetelijke chironamiddag te bezorgen. Niet enkel leverde hij topactiviteiten, maar Jayroen was ook een prima muziekleider! U hoort het, hij kan en zal nooit vervangen kunnen worden! Het is met pijn in het hart dat wij Jeroen laten gaan, maar we zijn vooral dankbaar dat je, zonder ooit lid geweest te zijn, de chiro toch zovele jaren gediend hebt! Bedankt voor het geven van die ‘special touch’ aan de chiro! Als leiding ploeg willen we het u nog een laatste keer zeggen: JEROEN DOE NOU NIET & PAS OP VAN DA VUUR (voor zij die niet weten waarover het gaat: https://www.youtube.com/ watch?v=RWvsXANOqhE&frags=pl%2Cwn - succes met overtypen)!!! DIKKE MERCI MAAT!

22


AVELGEM DE VERSCHILLENDE AFDELINGEN BIJ DE CHIRO. De chiro werkt in 6 leeftijdsgroepen van telkens 2 jaar. Per afdeling zijn er twee tot vier leidingsmensen voorzien. Vanaf het eerste leerjaar (niet vroeger) kan je lid worden van de chiro. Een overzichtje : 1° en 2° leerjaar : KAPOENTJESJONGENS / KAPOENTJESMEISJES

3° en 4° leerjaar : SLOEBERJONGENS / SLOEBERMEISJES 5° en 6° leerjaar : RAKKERS / KWIKS 1° en 2° middelbaar : TOPPERS / TIPPERS 3° en 4° middelbaar : KERELS / TIPTIENS 5°

middelbaar : ASPI-MEISJES

5° en 6° middelbaar : ASPI-JONGENS

23


CHIRO KAPOENTJES JONGENS Heel heel héél lang geleden waren 3 apostelen (Thomas, Wannes en Mathijs) op weg naar Jeruzalem om een bezoekje te brengen aan Jezus. Het was een zware tocht van 300 km en net wanneer ze dachten om op te geven kwamen ze een groep jonge kinderen tegen, ze noemden zichzelf “kapoentjes.” Ze liepen een beetje in het wilde weg rond en verveelden zich. De 3 apostelen besloten daarom om het goede te doen en hun tocht naar Jeruzalem niet verder te zetten, maar wel om bij de kinderen te blijven en ze spelletjes te laten spelen. Men beweert dat deze apostelen nog steeds in leven zijn, omwille van het feit dat ze voor de kinderen kozen, en niet voor zichzelf. Oud-leider Jens Tack, die fysica en sterrenkunde studeerde, heeft ons verteld dat hij uit de sterren kon afleiden dat de 3 apostelen vanaf 16 september in Avelgem zouden vertoeven! Willen jullie hen ook ontmoeten en samen met hen spelletjes spelen? Kom dan zeker op zondag 16 september naar de Chiro van Avelgem. Tot dan! Wannes, Mathijs en Massie

24


AVELGEM KAPOENTJES MEISJES Hé jij daar! Ja jij! Ben jij één van ons kapoentjes? Ben je een stoer meisje en kan je tegen een stootje? Ben je niet bang van modder? Kan je uren aan een stuk spelen? Verlang je iedere week tot het zondagnamiddag is? Vind je het leuk om met je vriendinnen samen te werken en te winnen bij een spelletje?

Dan mag je heel zeker zijn dat dit jaar supermegacooldemaxleuk gaat worden! Elke zondagmiddag zullen jullie nieuwe leidsters paraat staan! Maar wie zijn die nieuwe leidsters? Misschien is het even tijd om onszelf voor te stellen? Trommelgeroffel…… TROM TROM TROM TROM TROM SIETSE VERREPT leeftijd: 18 jaar ervaring: 2de jaar leidster lievelingsspelletje in de chiro: rietsesosietse en billybilly bob hobby’s: CHIRO duuuuh hier word ik blij van: enthousiaste kapoentjes! ;) dit wil ik graag nog eens met jou doen: op weekend gaan! MAYA PIEPERS leeftijd: binnenkort 18 jaar ervaring: 2de jaar leidster lievelingsspel in de chiro: sardientje & frietje trek hobby’s: CHIRO natuurlijk en gitaar spelen hier word ik blij van: kijken naar de zonsondergang op kamp en smullen van het eten van de kookploeg dit wil ik graag nog eens met jou doen: jouw leidster zijn en samen op kamp gaan 25


CHIRO LIES HOSTENS leeftijd: 17 in oktober ervaring: het is mijn eerste jaar leiding lievelingsspel: hardepleinspelen hobby’s: CHIRO, tekenschool en volleybal hier word ik blij van: het animeren van kinderen en iedereen een lach geven op het gezicht dit wil ik graag nog eens met jou doen: iedere zondag samen spelen! TOT ZONDAG!

26


AVELGEM SLOEBER JONGENS Is Pluto een planeet of niet?! Waar is de diamant van chiro Avelgem? #groepsfeest Waar is de steengroeve op de evenementenweide aan spikkerelle gebleven? Heeft sinterklaas nu echt een helikopter? Heeft leider Jo echt blond haar? Wie maait het gras eigenlijk af in de chiro of huren de leiders daar koeien voor in? Zal Boenie burgemeester worden? Waarom start het chirojaar niet met de startdag? #dasechteengoedje Wat zegt Jotte als leider Joppe de living binnen wandelt? Zullen de leiders dit jaar wel op tijd een weekendplaats vinden ? Wanneer wordt het dak van de jongens nu eigenlijk echt vernieuwd in de chiro? Wat is “een blijver?” Is dit leider Henri zijn laatste chirojaar? Waarom zijn stokken eigenlijk verboden in de chiro? Waarom was het kampvuur vorig jaar een kubusvorm ? Wat is “cricket?” #tip:darts Zullen we dit jaar eindelijk nog eens kunnen schaatsen op de Scheldemeersen ? Zal leider Jarne het uithouden met zijn ))broer in de leidingsploeg? Wat is milofret precies? Wie is deze pokemon? #wWOWw Kom zondag 16 september naar de chiro in Avelgem en krijg eindelijk antwoord op al deze vragen.

27


WOW WOW WOW WOW WOW

28

WOW

CHIRO

WOW

WOW WOW WOW WOW


AVELGEM SLOEBER MEISJES HOE START IK HET CHIROJAAR ALS EEN ECHTE SLOEBER? STAP 1: Neem de computer/laptop/tablet/smartphone bij de hand. STAP 2: Zorg ervoor dat je internetverbinding hebt en open Google. STAP 3: Typ in op Google: YouTube STAP 4: Open de eerst verschijnende link :’YouTube’ STAP 5: Typ bovenaan in: ‘Oya Lele K3’, duw op enter en klik de bovenste clip aan. STAP 6: Zet de box op het luidste niveau en zing luidkeels mee!!! STAP 7: Het is doodnormaal dat je nu pompaf in de zetel zit, moe van al dat dansen en zingen, MAAAR nu ben je wel 100% klaar voor het nieuwe sloeberjaar!!! STAP 8: Lees onderstaande korte boodschap van jullie leidstertjes. Lieve sloebertjes, Wij zien het alvast helemaal zitten, hopelijk jullie ook!!! Vele groetjes, Noa, Yanne & Manou TOT SNEL XOXO (p.s. Stap 9 is uiteraard jullie chirokleren aantrekken en wachten tot de eerste keer chiro :))) )

29


CHIRO

30


AVELGEM RAKKERS Yooow, lieve rakkertjes Hier spreken geen 3 mooie meisjes zoals je zou kunnen denken door de foto die volgt, maar jullie even mooie leiders. Ook al zijn onze buiken niet zo strak als op de onderstaande foto. Toch zijn wij klaar om jullie te begeleiden doorheen dit chirojaar. Dit jaar gaat helemaal over dieren en toch ook over dansen. Misschien nog wel over iets anders. Wie zal het zeggen? Wij waarschijnlijk. Dat kan je enkel weten als jij ook komt naar dit geweldig chirofeestje. Wij zouden niet twijfelen! “Boenie, zou jij twijfelen?” “Neen, ik zou zeker niet twijfelen, Oké.” Voila, meer bevestiging hebben jullie niet nodig. Misschien gewoon nog een korte samenvatting van wie jullie dit jaar als heer en meester mogen verwachten? “Ja, dat is goed, oké” Wederom bedankt Boenie voor de bevestiging. We beginnen links, daar vinden we een jonge knaap die dit jaar begint aan zijn jaren als leider. Als broer van mag je ook hem Libbie noemen, maar om dingen een beetje vlot te laten verlopen mag je hem ook een beetje Thiebe noemen. Thiebe gaat graag naar de chiro. Voor de rest beweegt Thiebe niet zoveel, behalve in de weekends, dan vindt Thiebe zijn kracht terug en gaat hij op jacht. Thiebe kijkt uit naar wat jullie hem kunnen bijleren over de jacht. Onze middelste, zwoele danseres is een vaste waarde geworden in chiro Avelgem. Alhoewel hij vorig jaar even twijfelde tussen een huisje-tuintje-kindje en een beestig chirojaar is hij dit jaar zonder twijfel opnieuw ingeschreven. Joehoe! Oh ja, zijn naam is Bram natuurlijk en hij verwacht dat ook jullie zonder twijfel komen. Bram leeft tegenwoordig ook van de jacht, maar ja wie kan hem ongelijk geven.

31


CHIRO En last but zeker niet least, Schryver. Je zou over hem heel veel dingen kunnen zeggen waarvan hij wil dat je ze liever niet zegt. Maar aangezien hij dit nu schijft, heeft hij geluk. Jullie laatste leider zal ervoor zorgen dat jullie dit jaar meer plezier hebben dan de Japanners tijdens de walvisjacht! Zo zie, zie zo. Maakt niet zo veel uit wat er eerst komt. Het belangrijkste is dat jij, ja jij, dit jaar naar de chiro komt. Heel veel liefs Jullie kersverse rakkerleidertjes! THIEBE, BRAM, SCHRYVER

32


AVELGEM KWIKS OLA allerliefste KWIKOS! De vakantie is jammer genoeg gedaan maaar niet getreurd want de Chiro komt er terug aan! Met 3 TOPPERS van formaat geven wij jou een spetterend chirojaar om nooit te vergeten! Kom van alles te weten over jullie FaNtAsTiScHe leidsters in deze woordzoeker! Hebben jullie er ook zo’n ZIN in? Wij kijken er alvast naar uit om onze TOP-leden beter te leren kennen! CIAO AMIGOS! xoxoxoxox

33


CHIRO

Avelgem ## Bossuit ## twintig ## zeventien ## zestien ## chiro Krullen ## zondag ## Kantekleer ## Bril ## Groen ## Loes Kwikleiding ## Uniform ## Sjoepap ## Kwiks ## Marie ## Leonie

34


AVELGEM TOPPERS

Hallo liefste toppertjes, Jezus Christus hier aan het woord. Dit jaar heb ik vernomen dat de toppers nood hebben aan fantastische leiders. Daarom heb ik drie paters opgeroepen en naar het kleine Avelgem gezonden om deze queeste te volbrengen. Deze drie geboren strijders hebben een eed afgelegd bij God. Zij hebben gezworen dat zij alles uit de kast zullen halen zodat dit jaar het beste jaar wordt dat de toppers ooit zullen gehad hebben. Deze eed staat op papier en is gelezen en goedgekeurd door de drie paters die ik, Jezus Christus, heb gekozen. ZIJ ZIJN DE UITVERKORENEN!!! Dit zijn de geboorten des hemels en der aarde, als zij geschapen werden; ten dage als de Heere God en de aarde en den hemel maakte. Hier zijn ze dan, de strijders van Jezus: Pater 1 De alom bekende Tuur Bossuyt. Tuur aka summerbody is ondertussen al vier jaar leidster in chiro Avelgem. Tuur is dan ook de meest ervaren leidster van de drie. Je zou je dan kunnen afvragen wat zijn andere bezigheden zijn buiten de chiro, wel ik heb het antwoord op die vraag. In de vakantie gaat Tuur veel, heeeeeeel veel gaan werken in MODULEO. Deze vakantie kreeg hij zelf de trofee voor werknemer van de maand en won hij de superdeluxe clarkrace! Tijdens het jaar zal je Tuur vaker in Kortrijk zien rondlopen, want Tuur studeert in Kortrijk. Tuur is een voorbeeldige student. Voor de rest heeft Tuur niet veel andere bezigheden behalve frietn eetn enzo... Tuur is zeer gemotiveerd en heeft super veel zin in het nieuwe Chiro jaar!! Pater 2 Lucas Anrijs, de enige echte Lucas Anrijs. Anrijsie voor de moaten. Lucas is een man met plannen, hij houdt van avontuur en zoekt graag zijn grenzen op. Voor Lucas is dit ondertussen al zijn tweede jaar als leider in de chiro en hij heeft nog geen enkele seconde spijt gehad dat hij leider is geworden, want chiro is namelijk super LIT. Lucas speelt basketbal hier in Avelgem. Lucas studeert aan de universiteit in Gent. Dit jaar gaat hij beginnen aan zijn tweede jaar handelsingenieur. GOED BEZIG LUCAS!!!!!!

35


CHIRO Pater 3 Last but not least, Ernest Derycke. Voor Ernest aka Ernest is het zijn eerste jaar als leider, gelukkig wordt hij bijgestaan door twee toffe en ervaren leiders. Ernest speelt voetbal bij Sparta Heestert. Ernest wordt ook wel de Ronaldo van Sparta genoemd. Voor de rest speelt Ernest ook nog piano. Zeg nog maar eens dat hij hiermee de harten van de vrouwtjes niet doet smelten. Ernest heeft verder ook een rare muzieksmaak, zo is zijn lievelingsliedje de Mariline-Louise van Bart Kael. Rare karel toch die Ernest.

Ik, Jezus Christus, de eerstgeborene uit de doden, en de overste der koningen der aarde. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, zegt de Heere, Die is, en Die was, en Die komen zal, de Almachtige. Hierbij verklaar ik het Chiro jaar tot geopend. En God zag dat het goed was.

36

AMEN


AVELGEM TIPPERS Het zonnetje lacht, de lucht is blauw Teletippers kom maar gauw 1, 2, 3, 4, Teletippers! Tijd voor Teletippers! Tijd voor Teletippers! Tijd voor Teletippers! Tijd voor Teletippers! Tinky Winky, Dipsy, Laa Laa, Po Teletippers, Teletippers Hé hallo, uh-oh Tinky Winky, Dipsy, Laa laa, Po Teletippers, Teletippers Kusje… uh-oh Hey tiptop tippers!! Dit jaar worden wij, vier teletubbies, jullie nieuwe leidsters!! Wij zien het alvast zitten om er een beestig jaar van te maken!! Hopelijk zien jullie het ook zitten want we zijn nog op zoek naar het zonnetje in huis!! Hopelijk staan jullie ook elke zondag klaar om eens goed te ravotten!! Greetzzzz Elise, Anna, Lena en Zoë -XOXO-

37


CHIRO KERELS YOOOOOOO WADDUP FAM. IT’S YO BOIS TAIL, RAPESEED UND STEIN. KLAK KLAK KLAK. Zijn jullie klaar voor een chiro squanch vol met avontuur, pret, rapen, hjil KO goan ip kraantjeswater, kampf-boit en nog meer leuke festiviteiten? Dan zit je bij de juiste ‘kliek’. NIEUW NIEUW NIEUW: EMANCIPATIE. Dit jaar gaan we 100% voor respect!! “ey ma leider ik é link alsan respect voo iederjin”. Wel kereltje, goed bezig!! Wij zijn Tail, Raapie en Steen. Vandaag gaan we ons een beetje voorstellen enzo. Naam Jaar leiding Info

Tijl – Tail - Demeyere 4 Eén jonge knaap die graag naar de chiro komt.

Hobby’s

Studeren, computer spelletjes spelen en chiro uiteraard, trainingsbroeken kapot knippen Favoriete kleur Rood Favoriet mythisch Feniks wezen Naam Jaar leiding Info Hobby’s

Laurens – Roapie - Raepsaet 2 Eén jonge knaap die graag naar de chiro komt.

Duiven verzorgen, clark driften, elke letter in 1 blokje van een cursusblok schrijven Favoriete kleur New Holland Blauw Favoriet mythisch Zeemeermin wezen 38


AVELGEM Naam Jaar leiding Info

Michiel – Steen - Steenhaut 2 Eén jonge knaap die graag naar de chiro komt.

Hobby’s Tekenen, Vrouwen respecteren, gamen Favoriete kleur Rood Favoriet mythisch Magische wasbeer wezen Word jij ook onze vriend? Vul dan zeker ons vriendenboekje in: Naam Naam Jaar leiding HAHA JULLIE ZIJN GEEN LEIDERS Info Eén jonge knaap die graag naar de chiro komt. Hobby’s Favoriete kleur Favoriet mythisch wezen

39


CHIRO TIP10S We moeten jullie waarschijnlijk al niet meer overtuigen over hoe beestig het nieuwe chirojaar wel wordt. Bij deze hebben we in een liedje al onze diepste gevoelens en gedachten verwerkt. Klik op de link en zing mee met de songtekst. Dan kunnen jullie alvast in een geweldige chirosfeer komen. Dit wordt sowieso de skijve van de eeuw. Xoxo Pils en Popo https://www.youtube.com/watch?v=HeI8BLudDzk Een nieuw jaar gaat van start ti di didi tie We zijn nog wat bang ti di didi tie Maar samen met 10 leden ti di didi tie Wordt dat heel wat feesten ti di didi tie We gaan ons amuseren ti di didi tie Met Popo en Pils ti di didi tie Margaux ging niet mee ti di didi tie Ze zat nog op t’WC eeeeee 1234 tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s Een nieuw chirojaar ti di didi tie Dat zien we wel zitten ti di didi tie We zijn heel enthousiast ti di didi tie Want we zijn de leukste bende ti di didi tie We gaan heel veel eten mmmmmmmmm Tot Nina niet meer kan, yeah We lachen en we dansen ti di didi tie Kom doe met ons mee, komaan!

40


AVELGEM 1234 tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s De Tip-10’s springen We ravotten en swingen Zing dan toch zo Ka wi ba bo 1234 tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s 1234 tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s tip tip tip tip tiiiiiip-10’s Een beestig chirojaaaaaaar duh dum LIT

41


CHIRO ASPI JONGENS Liefste kapoeniepopzz Het was een zwoele zomeravond in September. Alles was vredig en de avond verliep naar behoren. Tot plots‌ Hoofdleider Massie ons ten einde raad, volledig over zijn toeren om hulp kwam vragen! Hij had die avond een nogal bijzondere figuur over de vloer gehad die hem kwam vertellen dat het einde van het universum in zicht was!! De chiro werd bedreigd door kwaadaardige walvissen!! Nadat hij verschillende superhelden als Superman, The Black Panther, Doctor Strange en zelfs Monseigneur Ecrivain ingehuurd had, maar ook zij geen raad wisten, werd het lot van onze geliefde chiro in onze eigen handen gelegd. Uiteindelijk werd ons gevraagd om DE STRIJDERS DER STRIJDERS aka Aspienoeziets in te zetten in de strijd tegen deze afschuwelijke monsters! Dit jaar zullen jullie, aspies, onder leiding van volgende helden deze wezens trachten te bestrijden: Deze eerste ßberstrijder is nogal vaak te vinden in de meest geliefde ondergrondse tempel in Atown. Alom bekend bij jullie, zoniet: zoek een leven. Als je hem nodig hebt zit hij daar, de afschuwelijke monsters weg te jagen. Verder amuseert hij zich rot in de chiro en hij zal jullie helpen met jullie queeste. Wel degelijk dames en heren, we presenteren met trots;:Daan (ookwel Lukas) Naessens. OLE OLE PDG!

42


AVELGEM Bijnamen voor Lukas: Daan, Dudri, Daandre, PDG… Voor de duidelijkheid: “LUKAS” is uit den boze. Daan wordt in deze loodzware opdracht bijgestaan door de ouderdomsdeken van de leidingsploeg. Deze getalenteerde basketbalspeler (definieer getalenteerd gerust zelf) is naast de vele uren studeren in Gent vaak te vinden in het geliefde Avelgem. Met veel plezier presenteren we u: Achiel Colman.

43


CHIRO ASPI MEISJES Waddup aspies Voor we dit jaar starten moeten we jullie nog wat kennis bijbrengen zodat jullie het jaar doorkomen. Zo zijn er een paar woorden die misschien niet aanwezig zijn in jullie woordenboek maar dus wel in die van ons. LITTTTT bijvoeglijk naamwoord Uitroep bij iets dat extreem fun is. Vb. Chirozondagen met de Aspies zijn lit! OKURRR Tussenwerpsel Kan op gelijk welk moment gebruikt worden zonder context what so ever. Vb. Lisa boekt random city trip naar Londen OKURRR (Credits to Cardi B en Lisa die OKURR maar al te graag gebruikt) FISHY Bijvoeglijk naamwoord Iets dat niet helemaal snor zit. Niet zoals het hoort. Verdacht. Vb. Katrien sms’t constant maar niemand mag meelezen, fishy.. (Credits to Marieze die teveel catfish kijkt dan goed voor haar is) •de• VOORTOCHT Zelfstandig naamwoord Het aantal dagen voor het echte chirokamp begint. Vb. De leidsters gaan niet meekunnen op voortocht.. (Credits to Lisa die nog nooit op voorkamp is geweest.) •de• KAKA’S Zelfstandig naamwoord, aanspreking Benoeming van een groepje personen. Vb. Ey kaka’s, kben net uit de grond gevallen?!? (=spreekwoord) 44


AVELGEM (Credits aan Kaka die eigenlijk een persoonlijk woordenboek verdient voor haar versprekingen) •de• DUDE Zelfstandig naamwoord Iemand. Vb. Dude, nagellak is zo kizzig. BURP Tussenwerpsel Uitroep bij iets dat niet zo aangenaam is. Vb. Burp, Marieze heeft zich weeral eens niet gewassen. WIPHAAR Zelfstandig naamwoord Haren die naar buiten wippen aan de onderkant. (Credits to Marieze haar hoofd) Natuurlijk zal onze Aspievandaele nog DIK uitbreiden dit jaar. Btw. Chaleroi is niet Zaventem OKURRRRRRRRRRR Breezer, Brissa en Kaka

45


CHIRO

46


AVELGEM

DE LEIDINGSPLOEG OP EEN RIJTJE. Chirojongens Scheldedal Kapoentjes (1° en 2° leerjaar) -Thomas Missiaen, Bevrijdingslaan 43 -Mathijs Demeyere, Yzerwegstraat 13 -Wannes Pappyn, Ruggestraat 13

0471 47 26 17 0473 80 64 98 0497 15 55 14

Sloebers (3° en 4° leerjaar) -Henri Cracco, Assegem 34 -Jarne Libbrecht, De Ronde 11 -Jo Deceuckelier, Meersstraat 10A -Joppe Vander Steene, Lindestraat 43

0471 65 71 52 0492 77 29 29 0478 38 80 20 0493 49 68 42

Rakkers (5° en 6° leerjaar) -Bram Declercq, Okkerdriesstraat 92, Outrijve -Viktor Deschrijver, Ganzenhofstraat 58 -Thiebe Libbrecht, De Ronde 11

0474 52 37 18 0472 71 47 81 0496 22 67 03

Toppers (1° en 2° secundair) -Tuur Bossuyt, Ganzenhofstraat 77 -Lucas Anrijs, Oudenaardsesteenweg 78 -Ernest Derycke, Smissestraat 18, Outrijve

0479.72.26.98 0476 62 51 73 0496 22 67 03

Kerels (3° en 4° secundair) -Tijl Demeyere, Bosstraat 22 -Laurens Raepsaet, Raaptorf 38 -Michiel Steenhaut, Konijnstraat 2, Heestert

0497 83 40 84 0473 48 02 96 0472 22 37 61

Aspies (5° en 6° secundair) -Achiel Colman, De Ronde 6 0472.07.85.65 -Lukas Naessens, Oudenaardsesteenweg 364, Waarmaarde 0496 02 88 20 Groepsleiding -Groepsleider: Thomas Missiaen, Bevrijdingslaan 43, 0471 47 26 17 -Volwassen begeleider: Koen Byls 056.64.70.09 47


Chiromeisjes Kantekleer

48

CHIRO

Kapoentjes (1° en 2° leerjaar) -Sietse Verrept, Reigershof 7 -Maya Piepers, Knobbelstraat 49 -Lies Hostens, Reigershof 21

0471 53 35 00 0476 03 29 73 0468 18 81 02

Sloebers (3° en 4° leerjaar) -Manou Vervacke, Raaptorfstraat 73 -Yanne Herman, Albert Decockstraat 23 -Noa Vanwynsberghe, Rozenstraat 10

0471 55 71 64 0471 25 41 32 0492 88 86 98

Kwiks (5° en 6° leerjaar) -Leonie Bultereys, De Ronde 16 bus B -Marie Davidts, Leynseelstraat 157 -Loes Delrue, Bouvriestraat 2A, Bossuit

0471 13 25 87 0470 91 85 80 0478 18 44 58

Tippers (1° en 2° secundair) -Lena Marist, Molenstraat 47, Outrijve -Zoë Voet, Trappelstraat 7, Waarmaarde -Anna Decroix, Rue de Bossuit 2, Pottes -Elise Davidts, Leynseelstraat 157

0476 79 28 08 0487 20 50 93 0498 05 91 61 0471 45 49 37

Tiptiens (3° en 4° secundair) -Lise Toye, Langestraat 32 -Pauline Vercruysse, Vredestraat 7

0472 83 33 24 0491 36 37 40

Aspies (5° en 6° secundair) -Katrien Devooght, Stijn Streuvelslaan 3 -Lisa Brisson, Doorniksesteenweg 8 bus 1 -Marieze Derycke, Driesstraat 159

0477 64 67 09 0477 82 98 46 0470463549

Groepsleiding -Groepsleidsters: Yanne Herman, Albert Decockstraat 23 0471 25 41 32 Lise Toye, Langestraat 32 0472 83 33 24 -Volwassen begeleider: Nele Decoster, Doornstraat 9 0479 17 01 96


AVELGEM DAG VAN DE JEUGDBEWEGING VRIJDAG 19 OKTOBER 2018 Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. En dat willen we met onze feestdag vieren! Trek op deze dag je chiro-uniform aan en laat aan iedereen zien dat jij in de chiro zit. Uiteraard neemt ook onze Chiro deel aan deze feestdag. Zo wordt er ’s ochtends door de Jeugdraad een lekker ontbijt georganiseerd voor iedereen die lid is van een jeugdbeweging. Op school zullen er tijdens de middagpauze spelletjes voorzien worden door leiding & aspi’s. Voor zij die al ietwat ouder zijn is er dan ook nog de Nacht van de Jeugdbeweging in Jeugdhuis Krak. Hier kan je tot in de late uurtjes samen met andere jeugdbewegingen een feestje vieren.

49


CHIRO

50


AVELGEM

Inschrijfmomenten na de chiro (vanaf 17u.00) op zondag 16 september en op de startdag zondag 23 september. Kostprijs: â‚Ź15 voor het oudste chirolid van het gezin, â‚Ź12 voor de volgende ingeschrevenen. 51


CHIRO DE CHIROKALENDER Zondag 16 september: eerste keer chiro: gewone chiro-activiteit, van 14u.00 tot 17u.00, in de leeftijdsgroep. 23 september: STARTDAG. Ook deze dag mogen alle kinderen en jongeren met ons komen meespelen. Gratis deelname. 10u.00 : leden aanwezig aan de kerk. 10u.30 : startmis, iedereen welkom in de kerk van Avelgem. 11u.30 : tocht naar het lokaal voor de leden. 12u.00 : de chiro voorziet een feestmaaltijd voor de leden. 13u.30 : namiddagactiviteit. 16u.00 : voorstelling van de leidingsploeg. Ouders en sympathisanten zijn welkom in het chiroheem om mee te kijken. 17u.00 : Einde van de namiddag. Er is dan nog mogelijkheid om de leden in te schrijven, chirokledij te passen en bestellen, om eens in de verloren voorwerpen van het bivak te kijken en om iets te drinken. Vanaf zondag 30 september: elke zondagnamiddag gewone chiroactiviteit om 14u.00. Op zondag 14 oktober kan je, vanaf 17u.00, ook nog chirokledij passen en bestellen. Zondag 18 november : Koetjeboef : etentje ten voordele van chiro en vzw chiroheem. De datum van het bivak is reeds gekend, hou er nu al rekening mee in de vakantieplanning : De chiromeisjes: van vrijdag 5 tot zaterdag 13 juli 2019. De chirojongens: van zaterdag 13 tot zondag 21 juli 2019. De oudere afdeling gaan met de fiets en vertrekken enkele dagen eerder op bivak. De recentste info vind je op:

www.chiroavelgem.be

52


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.