't Vraagteken maart 2022 - Chiro Avelgem

Page 1

Driemaandelijkse uitgave, P708234, 3e kwartaal 2021

MAGAZINE CHIRO AVELGEM

?

‘T VRAAGTEKEN

VU en afzendadres : K. Byls, Oudenaardststeenweg 111, 8580 Avelgem ‘t Vraagteken is een infozine van chiro Kantekleer en chiro Scheldedal uit Avelgem. Het wordt samengesteld door leiding, groepsleiding, volwassen begeleiding en sympathisanten.


?

2

CHIRO


?

AVELGEM

INHOUD

GEDICHT DOOR EEN SLOEBER MEISJE

4

WEEKEND SLOEBERJONGENS

6

WEEKEND KWIKS

8

WEEKEND TOPPERS

10

CARWASH TIP-10S

11

GROEPSFEEST CHIRO AVELGEM

12

CHIRO AVELGEM GAAT OP BIVAK IN BOUILLON.

15

CHIRO AVELGEM GAAT OP BIVAK IN BOUILLON (vervolg)

16

VALENTIJNSDATE MET ARNE & STEEN

17

DE CHIROKALENDER

18

3


?

CHIRO GEDICHT DOOR EEN SLOEBER MEISJE

Al zolang ik in de chiro zit, ben ik altijd fit. Het is altijd in de chiro fijn, dat betekent dat het altijd zo zal zijn. Ik voel me goed bij mijn vriendinnen en bij al die lieve leidsters, zolang ik in de chiro zal staan, dan weet ik dat ik altijd zal blijven gaan.

Rozan - sloebermeisje

4


AVELGEM

?

5


?

CHIRO WEEKEND SLOEBERJONGENS

VRIJDAGAVOND: Na een veilige aankomst in het paradijselijke Deerlijk werden we vriendelijk rondgeleid rond het terrein van Chiro Joekie. Het was al laat, maar de kookploeg schoot toch direct in de weer om ons avondmaal te bereiden en zodoende, werden niet lang daarna onze hongerige magen gespijsd. Na de koude van buiten, gingen de hotdogs snel naar binnen waarna de grote discussie opgeworpen werd: wie slaapt er waar? ZATERDAG: Na een (voor de meesten) goede nachtrust was het alweer tijd om erin te vliegen: we speelden het grote kwartetspel waar de spanning te snijden was, alle drie de teams hadden een reden om zichzelf als winnaar uit te roepen, was het nu het meest punten, het eerst een bepaald aantal punten halen of het sterkste kamp maken. Leider Jo hakte de knoop door: één laatste kwartet maken. De tijd bleef maar lopen, tot we naar binnen werden geroepen door de kookleiding, hun spaghetti bolognaise was koud aan het worden! Na de middag speelden we allemaal verschillende spelletjes, binnen, buiten, boven en onder. Het was een lange namiddag en toch bleven alle sloebers goed meedoen. Om als eerst te mogen aanschuiven voor de hamburgers moesten ze een breinKRAKENDE quiz doen, de winnaars mochten natuurlijk als eerst gaan. De vier teams staken de koppen samen, verklapten per ongeluk antwoorden en waren overtuigd dat ze juist waren. ZONDAG “Sloebers!! Opruimen!”, dat was leider Tuur zijn stem die schelde door de koude ochtend en na een dik uur schoten ze effectief in actie. Ze kuisten naar hun beste kunnen, en proper dat het was segh. De ouders kwamen toe en er werden knuffels alom uitgedeeld, een toch wel blij weerzien na een zwaar, maar fantastisch weekend.

6


AVELGEM

?

7


?

CHIRO WEEKEND KWIKS

Van 18 tot 20 februari gingen de kwiks op weekend naar Kortrijk. Het leek even alsof Eunice ons zou tegenhouden, maar we bleven strijden door weer en wind. Nadat iedereen geïnstalleerd was, aten we lekkere hotdogs en speelden we nog een keer weerwolven. Daarna gingen we slapen want zaterdag beloofde een drukke dag te worden. Na een stevig ontbijt speelden we een actief spel in een fancy natuurdomein, onze lege maagjes werden door de lieve kookploeg gevuld met WAP. In de namiddag moesten we oefenen voor het groepsfeest, en dat was super leuk. ‘s Avonds aten we spaghetti, aan tafel bediend door leidster Nina! Toen speelden we nog een super leuk discospel maar onze oogjes vielen toe dus we gingen vroeg naar ons bedje. Met kleine oogjes poetsten we zondag de lokalen en dan kwamen onze ouders ons halen om uit te rusten van het fantastische weekend.

8


AVELGEM

?

Een terugblik toen de enige echte Sint naar de chiro kwam. Er waren GÉÉN stoute kinderen!

9


?

CHIRO WEEKEND TOPPERS

De toppers werden met een opgewekte ‘slaap wel’ wakker gemaakt. Dit was het startschot van de omgekeerde dag. Toen ze beneden kwamen roken ze de aroma’s van het overheerlijke ontbijt: spaghetti bolognese. Na een evenwichtig ontbijt trokken we naar de Gavers, waar de toppers leerden investeren, stelen, en om de juiste bank te kiezen, want voor je het weet ben je bankroet. De overheerlijke W.A.P als middageten voedde hun creatieve brein om te gaan gokken wat er zou gebeuren tijdens hun olympische spelen. Zou Vic echt 5 keer een home-run lopen? Zou Lindert vallen? En is 6 tegen 3 wel een eerlijke strijd? De dag werd afgesloten met een heerlijk ontbijt en een quiz om de algemene kennis wat bij te schaven en de lege gaatjes in de maag te vullen.

Kan jij zien welke dag omgekeerd is? omcirkel het juiste antwoord!

10


AVELGEM

?

CARWASH TIP-10S

Op 10 oktober was het zover, toen organiseerden de Tip-10’s een carwash in de Chirolokalen om onze kas te sponsoren. De opkomst was erg groot en het werd een enorm succes! Auto’s, fietsen en zelf een tractor kregen we op bezoek! Naast een carwash was er ook een bar waar iedereen kon genieten van een drankje of een koffie met zelfgebakken taart door de leden. Met de opbrengst hebben we ondertussen al mega toffe truien gekocht als kerstcadeautje!

11


?

CHIRO GROEPSFEEST CHIRO AVELGEM : ZATERDAG 12 MAART 2022 IN SPIKKERELLE. Naar goede gewoonte organiseert Chiro Avelgem om de 2 jaar een Groepsfeest. Dit vindt plaats op zaterdag 12 maart in de theaterzaal van Spikkerelle. De leden en leiding brengen een podiumvoorstelling met dans, toneel, muziek, sketches, humor... voor ouders, familie en Chirosympathisanten. Er worden 2 voorstellingen opgevoerd: één om 16u.00 en één om 19u.00. Aansluitend, vanaf 22u.00, is er een afterparty in de fuifzaal van Spikkerelle. De op 12 maart geldende corona-maatregelen zullen van toepassing zijn. Om de voorstelling in Spikkerelle te kunnen bijwonen, zijn volgende zaken noodzakelijk: • Uw corona safe ticket zal aan de inkom gescand worden. • Een mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. • Breng uw toegangsticket mee, met het stoelnummer dat je reserveerde. EEN PLAATS RESERVEREN IS NOODZAKELIJK! Je kan kaarten kopen bij de leiding voor de prijs van €5. Met deze kaart kun je komen kijken naar het groepsfeest, enkel en alleen als je een plaats gereserveerd hebt. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben geen kaart nodig, maar er moet voor hen ook een stoelnummer gereserveerd worden. Om alles vlot te laten verlopen koop je best kaarten op voorhand. Met je inkomkaart en je stoelnummer moet je dan niet meer aanschuiven aan de kassa. Een stoel reserveren kan op twee manieren:

12


AVELGEM

?

1. Bij voorkeur via email naar info@chiroavelgem.be U vermeldt in uw mail volgende gegevens: * naar welke voorstelling u komt (16u of 19u). * op welke naam (en adres) de reservatie mag genoteerd worden. * het aantal personen waarvoor u plaatsen reserveert. U krijgt dan een email terug met de toegewezen stoelnummer(s), die u kan noteren op uw kaarten. 2. Telefonisch op 0474 52 47 65 (tussen 18u.00 en 20u.00) U belt volgende gegevens door: * naar welke voorstelling u komt (16u of 19u). * op welke naam (en adres) de reservatie mag genoteerd worden. * het aantal personen waarvoor u plaatsen reserveert. U krijgt dan uw stoelnummer(s), die u kan noteren op uw kaarten. Hopelijk tot dan!

REPETITIES GROEPSFEEST VOOR DEELNEMENDE LEDEN.

Om er een denderend groepsfeest van te maken, zullen we ook met zijn allen moeten repeteren. De week voor het groepsfeest huren wij al de theaterzaal. Zo kan elke afdeling al één keer oefenen op het echte podium… Op vrijdag 11 maart houden we dan generale repetitie. Dan spelen we het hele groepsfeest in één keer, compleet met kostuums enz. Zaterdag 12 maart is dan de grote dag, en spelen we tweemaal, hopelijk voor een volle zaal. Op de volgende pagina vind je het repetitieschema.

13


?

CHIRO Concreet betekent dit: Tussen maandag 7 maart en donderdag 10 maart repeteert elke afdeling één keer in Spikkerelle. Elke repetitie start en stopt aan Spikkerelle, Scheldelaan 6 te Avelgem. Dit is het repetitieschema:

Vrijdag 11 maart is er generale repetitie om 18u00 in Spikkerelle. De kapoentjes, sloebers en rakkers en kwiks kunnen afgehaald worden om 20u30. Voor de oudste afdelingen (vanaf 1e middelbaar) is het einde omstreeks 21u30 voorzien. Op de dag van het groepsfeest 12 maart verwachten we de leden om 15u00 in de sporthal van het college (Kasteelstraat 12, 8580 Avelgem) met rode Chiro T-shirt. De eerste voorstelling begint om 16u00 en de tweede om 19u00. Tussen de twee voorstellingen is er opvang, eten en drinken voorzien voor alle kinderen. Alle kinderen zullen na de laatste voorstelling, om 21u30, in de fuifzaal van Spikkerelle aanwezig zijn en kunnen dan door de ouders opgehaald worden.

14


AVELGEM

?

CHIRO AVELGEM GAAT OP BIVAK IN BOUILLON. De meisjes gaan op bivak van dinsdag 5 juli tot en met woensdag 13 juli 2022, de jongens van woensdag 13 juli tot en met donderdag 21 juli 2022. Tiptiens, kerels en aspi’s vertrekken een aantal dagen vroeger met de fiets.

Alle leden mogen mee op bivak, op voorwaarde dat ze ook tijdens het werkjaar naar de Chiro gekomen zijn (minstens aan 10 activiteiten deelgenomen hebben). Alle leden die mee gaan op kamp, maken het bivak volledig mee. Niemand wordt later gebracht en niemand wordt vroeger afgehaald. Om het bivak vlot te kunnen organiseren, vragen we om te laten weten of uw kinderen al dan niet meegaan op bivak. Je kan dit doen zoals hieronder uitgelegd.  U kan, vanaf begin april, laten weten of uw kind meewil op bivak via een formulier op onze website www.chiroavelgem.be . Graag hadden we dat dit tegen zondag 10 april werd ingevuld. Als uw kind niet meegaat op bivak, gelieve dat ook te laten weten.  Wie nog twijfelt of zijn kind zal meegaan op bivak en daar graag nog eens over praat met de afdelingsleiding, kan dit ook aangeven op het inschrijvingsformulier.  Wie niet via de website kan melden dat zoon/dochter wil meegaan op bivak, mag dit laten weten aan de afdelingsleiding zelf. vervolg staat op de volgende pagina 

15


?

CHIRO CHIRO AVELGEM GAAT OP BIVAK IN BOUILLON (vervolg)

 De leiding komt langs op huisbezoek bij de leden die willen meegaan op bivak en bij de leden die nog twijfelen. Leden die niet wensen mee te gaan krijgen geen bezoek van de leiding. Tijdens het huisbezoek wordt de definitieve inschrijving geregeld: u krijgt een inschrijvingsbewijs dat kan gebruikt worden voor terugbetaling van de mutualiteit en de medische fiche wordt ingevuld. 

U schrijft het inschrijvingsgeld over ten laatste tegen 15 mei

Rek.nr.: BE31 7785 1747 5655 (chirojeugd Avelgem)

Mededeling: naam kind, afdeling, bivak 2022

 Bedrag: €140 (of €90 vanaf het tweede gezinslid dat meegaat op bivak) Wij hopen dat de bivakinschrijvingen op deze manier vlot kunnen verlopen.

16


AVELGEM

?

VALENTIJNSDATE MET ARNE & STEEN

Op 14 februari (jawel, valentijn) trokken leiders Arne en Steen naar het verre Bonheiden. Wat ze daar gingen doen? Stoelen gaan halen voor in de chiro, helemaal van de Rode planeet! Nooit geweten dat Mars in Bonheiden lag, maar soit, doet er niet toe. Het verkeer was beter dan eerst voorspeld, het vrijheidsconvooi had waarschijnlijk de verkeerde afslag genomen. Na het inladen van de stoelen verwenden de 2 leiders zich op hetgeen men standaard eet op valentijn: Mcdonalds, en wat zag dat er lekker uit! (ik hoorde zelf vallen dat er een deeldoos besteld werd mmmmm)

17


?

CHIRO

Wat zou het thema zijn van het groepsfeest?

18


AVELGEM

?

Wat het thema ook is, het zal bà-à-à-à-àngelijk zijn.

19


?

CHIRO DE CHIROKALENDER

Zondag 6 maart: Chiro voor alle afdelingen, behalve voor de groepen die van 4-6 maart op weekend geweest zijn. Vanaf maandag 7 – donderdag 10 maart: repetitieweek in Spikkerelle. Zie repetitieschema. Vrijdag 11 maart: generale repetitie om 18u.00 in Spikkerelle. Zaterdag 12 maart: => Voor de deelnemende leden aan het groepsfeest: om 15u.00 aanwezig in de sporthal van het college, Kasteelstraat 12. => Voor het publiek: GROEPSFEEST voorstelling om 16u.00 en om 19u.00: in de theaterzaal van SPIKKERELLE. Inkom €5, een plaats reserveren op voorhand is noodzakelijk, meer info hierover in deze “’t vraagteken” en op www. chiroavelgem.be . Na de laatste voorstelling, vanaf 21u30, is er afterparty in de fuifzaal van Spikkerelle. Zondag 13 maart: geen Chiro. De leiding moet heel wat opkuisen na het groepsfeest. Vanaf zondag 20 maart: Chiro voor alle afdelingen. Zondag 17 april: geen Chiro wegens Pasen. De datum van het bivak: De Chiromeisjes van dinsdag 5 juli tot en met woensdag 13 juli 2022. De Chirojongens van woensdag 13 juli tot donderdag 21 juli 2022. De recentste info vind je op: www.chiroavelgem.be

20


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.