't Vraagteken maart 2020 - chiro Avelgem

Page 1

Driemaandelijkse uitgave, P708234, 1e kwartaal 2020

MAGAZINE CHIRO AVELGEM

‘T VRAAGTEKEN

VU en afzendadres : K. Byls, Oudenaardststeenweg 111, 8580 Avelgem ‘t Vraagteken is een infozine van chiro Kantekleer en chiro Scheldedal uit Avelgem. Het wordt samengesteld door leiding, groepsleiding, volwassen begeleiding en sympathisanten.


CHIRO

2


AVELGEM INHOUD Sinterklaas Hutsekluts show Weekend sloebermeisjes Weekend kwiks Weekend tippers Weekend tiptiens Ketigewest weekend Chiroics Met dank aan onze sponsors Laat weten of je mee wil op bivak Kleurplaat Biggie Cheese De chirokalender

4 5 6 8 9 10 11 12 13 17 18 19 20

3


CHIRO Sinterklaas Zoals ieder jaar kwam ook deze keer de Goed Heilig man langs in onze chiro. Waren de leden dit jaar opnieuw zo braaf geweest als de vorige jaren? Dat was de vraag! Dit alles staat te lezen in het grote boek van Sinterklaas natuurlijk, maar dit jaar was het boek verdwenen! Een ware ramp! Eerst gingen we naar de kerk want daar was Sinterklaas gestrand, gelukkig wisten de leden de weg te wijzen naar de chirolokalen zodat hij veilig met zijn cabrio tot bij ons geraakte. Enkele slimme leden hadden opgemerkt dat 1 van de pieten misschien met de verdwijning van het boek te maken had. De 3 zwarte pieten werden aan de leugendetector onderworpen en uiteindelijk bleek 1 van de pieten de dader, hij had namelijk in het boek zijn eigen naam teruggevonden bij de stoute kindjes. Gelukkig waren de leden van chiro Avelgem braver dan de piet! We aten ons buikje rond met al het snoepgoed dat de sint voor ons had meegebracht. Wat een geslaagde namiddag!!

4


AVELGEM Hutsekluts show 19 januari was het zover. Klutske de clown kwam naar avelgem met zijn Hutseklutsshow. De chiro wilde dit natuurlijk niet missen. De kapoentjes en sloebers zaten te popelen op hun stoel om zijn show te mogen bijwonen samen met andere kindjes tussen de 3 en 12 jaar. Met zijn onnozele acts en grappige stunts liet hij iedereen lachen (zelfs de leidsters en leiders). Klutske zorgde ervoor dat de kinderen niet met verveling op hun stoel zaten. Hij riep kinderen op het podium om bijvoorbeeld zelf een concertje te geven met gitaren, trompetten, piano en nog meer. Ze werden op een spontane wijze omgetoverd tot echte sterren. Met discolichten, rook, flikkerende lichteffecten, maakten de kinderen een liveshow mee die ze zich nog lang zullen herinneren. Door al dat lachen en bewegen kregen de kinderen natuurlijk dorst. Tussen de show werd een lekker drankje voorzien. Dit zorgde ervoor dat de kids weer met volle energie konden deelnemen aan de show. Met dans, muziek en héééél veel interactie kon Klutske de kinderen opnieuw en opnieuw amuseren. De kids gingen naar huis met een grote glimlach om de toffe namiddag na te vertellen aan hun ouders.

5


CHIRO Weekend sloeber meisjes Op 21 februari was het zover, we hadden er al weken naar uitgekeken en eindelijk mochten we vertrekken op SLOEBERWEEKEND!! De leiding was er alvast klaar voor en onze sloebers duidelijk ook. Vol enthousiasme kwamen ze vrijdagavond aan in Heestert. Toen iedereen geïnstalleerd was en afscheid genomen had van de mama en papa kon het weekend eindelijk beginnen! Zaterdagvoormiddag speelden we met de sloebers een kwartetspel. De leden werden verdeeld in vier groepen en probeerden vier dezelfde voorwerpen te bemachtigen, dit konden ze doen door het andere team aan te vallen. Na de spannende en vermoeiende strijd was het tijd voor het middageten en op de menu stond onze klassieker, WAP! De sloebers stonden weer sterk en samen vertrokken we voor een namiddag terug in de tijd, als OERMENSEN! Ze leerden praten als echte oermensen, maakten grottekeningen en leerden een oermensdans aan. Het was een leuke namiddag, maar het was nog niet gedaan… Om de namiddag af te ronden hadden we nog een kleine knutselactiviteit voorzien met KLEI. De sloebers kleiden er op los, het was een geslaagde namiddag! Als avondeten waren er heerlijke hotdogs voorzien en om de dag af te sluiten was er nog een supertoffe quiz waar de sloebers hun mooiste TIK TOK dansjes mochten laten zien! Aan alle liedjes komt een einde, ook aan ons sloeberweekend… ook al was het soms vermoeiend, we kunnen zeggen dat het een zeer geslaagd weekend was!!

6


AVELGEM

7


CHIRO Weekend kwiks Ola! Ook wij gingen met de kwiks op kwiksweekend dit jaar en het was super leuk! Op vrijdagavond 14 februari vertrokken we met z’n allen naar Brakel, een halfuurtje rijden van Avelgem ongeveer. We hebben ons weekend ingezet met super lekkere croques en daarna speelden we het spelletje ‘Are you the one?’ in thema van Valentijn natuurlijk! Daar moesten de leden door allerlei opdrachten hun ‘ultieme vriendje’ tegenkomen. Het was super leuk want iedereen kon spelen met iedereen! Daarna gingen we slapen om onze volgende dag fris in te zetten! De zaterdag speelden we in de voormiddag een spelletje buiten. Het was een soort van paardenrace. In twee groepen moesten de kwiks allerlei opdrachten doen om vooruit te geraken en de hindernissen te overwinnen! Het was een spannende strijd. Daarna konden we ons buikje vullen met lekkere WAP klaargemaakt door onze kookploeg. (DANKU!) In de namiddag begonnen we met ingrediënten te verdienen door spelletjes te spelen om dan daarna super lekkere pannenkoeken te maken door de leiding. Omdat ons buikje eventjes rust nodig had deden we het dan iets rustiger aan. We knutselden wat in het thema van Valentijn. Daarna aten we spaghetti en sloten we het weekend af met een quiz! Zondagochtend stonden we op en vonden we het heel jammer dat het weekend al voorbij was! We hebben gekuist & dan zijn weer vertrokken richting Avelgem. Het was een super weekend en het is echt voorbijgevlogen! Hieronder nog enkele sfeerbeeldjes.

8


AVELGEM Weekend tippers Tipperweekend Het begon allemaal vrijdagvond om 17h45 aan het station van Kortrijk. Onze eerste opdracht was om samen veilig toe te komen op de weekendplaats, met de trein. We kregen enveloppen van de leiding met info. Eenmaal goed aangekomen in Wetteren werden we door de leiding opgewacht. We aten lekkere hotdogs en speelden dan nog een quiz. Daarna was het tijd om in onze bedjes te kruipen. De volgende ochtend had iedereen nog kleine oogjes, maar toch raakten we uit ons bed en aten we ontbijt. Het spel dat we in de voormiddag speelden was een drugsspel. De junkies, dealers en politiemensen onder ons lieten hun beste skills zien. ’s Middags aten we heerlijke croque monsieurs. In de namiddag was het chill-tijd. We gingen even naar buiten om een nek-aan-nekrace barre te spelen. Daarna ging een deel van de groep naar de winkel om ingrediënten te kopen voor pudding. Ondertussen waren de leiding en enkele leden bezig met het klaarmaken van superlekkere spaghetti. Na het avondeten hadden we nog een avondactiviteit die ook superleuk was. De volgende dag aten we opnieuw een heerlijk ontbijt en begonnen dan met opkuisen. Dan kwamen onze ouders ons halen op de weekendplaats en was het tijd om weer huiswaarts te keren. Een dikke dankuwel aan onze allerzotsteliefsteleukste leiding! We vonden het wel allemaal super jammer dat Noa niet mee was…We wensen je allemaal superveel beterschap toe! XOXO

9


CHIRO Weekend Tip10’s Hey hallo Ook de tiptiens zijn op weekend geweest, hoeze, hoeze! Hier toch een kort overzicht van wat we gedaan hebben, want blijkbaar was er niet veel plaats meer in het vraagteken… •Wippen in Wippelgem •Springen in Gent hashtag JumpSky •Crazy Cat song, miauwmiauwmiauw hahaha hashtag sorryleden hashtag of toch niet •Puree is beter met soyamelk •Leuke cadeautjes voor de leiding •Toeftoef ketchup •Eitjes haha •Fix de chauffage chiro Weweko!!!! •Margaux is een echte strijder •Koud •Pils was bijna weggewaaid •Cocktailsaus is superoké voor de tenen •En nog zooooooooooo veel meer Lovies Pils en Zoezoe

10


AVELGEM Ketigewest Op 7 februari was het eindelijk Ketigewestweekend! Toen we toekwamen stonden er lekkere hotdogs op het programma! De hotdogs waren redelijk oké…gelukkig waren er genoeg worsten voor ons. ‘s Avonds stond speeddaten nog op ons programma. Jammer genoeg zat er niet echt potentieel tussen. Zaterdagvoormiddag hebben we eerst harde pleinspelen gespeeld in de modder en daarna aten we dikke wap. In de namiddag hebben we een vreemde, maar leuke escape room gespeeld. Om af te sluiten speelden we nog een quiz. Ze hebben wel niet gezegd wie er won, maar volgens ons hebben wij zeker gewonnen, haha. Voila dat was het weekend. Voor de rest is er niets speciaal gebeurd, enkel Massie die wat vervelend deed. Tiptiens out x

11


CHIRO CHIROICS Geen chiro op zondagmiddag, geen evenementen in het weekend. Het alledaagse leven ligt even stil en de maatregelen hebben ook op het gewoonlijke chiroleven een grote impact. De leiding heeft echter alle begrip voor de maatregelen. Tegelijk verlangen we net als u naar een zo spoedig mogelijk herstel van de situatie zodat we de chirowerking kunnen verder zetten. De voorbereidingen voor Chiroics waren volop aan de gang, alle werkgroepen zetten de laatste sprint in om er opnieuw een onvergetelijke editie van te maken. Maar niet al het werk is verloren, we nemen de goede ideeĂŤn mee naar onze volgende editie. Uitstel is geen afstel! We geven nu al mee dat de zevende editie van CHIROICS zal plaatsvinden op zaterdag 3 april 2021. Hopelijk mogen we jullie daar verwelkomen in een goede gezondheid! Ook nog eens een speciale vermelding voor alle sponsors en vrijwilligers die onmisbaar zouden zijn geweest om er een topeditie van te maken. Een dikke merci!

12


AVELGEM MET DANK AAN ONZE SPONSORS

LIEVEN HERMAN

accountant I.A.B. Belastingconsulent

Albert Decockstraat 23 | 8580 Avelgem T 0498 52 52 60 | lherman@jarefin.be BE 0861.049.994

inte 13


CHIRO Scheldelaan 2, 8580 Avelgem

056 64 48 53 Stationsstraat 13, 9690 Kluisbergen

055 38 82 09 Verbonden agent van KBC-Verzekeringen | FSMA 31150

www.vanwambekeverzekeringen.be

14


AVELGEM

Zorgeloos onderweg met Noël Tours! tel. 056 45 57 04 • info@noeltours.be • www.noeltours.be D o o r n i k s e s t e e n w e g 5 6 5 • 8 5 8 3 B o s s u i t - Av e l g e m

Café ‘t Soupapke Stationsstraat 1 8580 Avelgem

TEXACO ‘T KINDT

Oudenaardsesteenweg 84, 8580 Avelgem

15


CHIRO

Kleding en nagelstudio Amazing Hands Interieur schrijnwerk Atelier Deprez Bakkerij Corne Bank en verzekeringen Belfius Groenten & fruit Bij ’t Boerke Bandencentrale Claerhout Bank en verzekeringen Crelan Slagerij De Bouverie Cleaning D’Haeye Optiek en hoorcentrum Christiaens Kapsalon Carré Noir Kapperszaak New Hairproject Grondwerken Bert Muys Optiek Optibel Kousen en mode Pico Bello Snack pasta Pita Melita Herenkleding Vantomme Sanitair en verwarming Windels Uurwerken juwelen Vandendriessche Bloemenzaak De Molen-Wannyn Verzekeringen immobiliën De Groote

16


AVELGEM Laat weten of je mee wil op bivak. De komende zomer trekken we met chiro Avelgem op bivak naar Libramont, in de Ardennen. Alle leden mogen mee op bivak, op voorwaarde dat ze ook tijdens het werkjaar naar de chiro gekomen zijn (minstens aan 10 activiteiten deelgenomen hebben). De meisjes gaan op bivak van zondag 5 juli tot en met maandag 13 juli 2020, de jongens van maandag 13 juli tot dinsdag 21 juli 2020. Tiptiens, kerels en aspi’s vertrekken enkele dagen vroeger met de fiets. Alle leden maken het bivak volledig mee. Niemand wordt later gebracht en niemand wordt vroeger afgehaald. Om het bivak vlot te kunnen organiseren, vragen we om nu al te laten weten of uw kinderen al dan niet meegaan op bivak. Je kan dit doen zoals hieronder uitgelegd. - U kan, vanaf eind maart, laten weten of uw kind al dan niet meewil op bivak via een formulier op onze website www.chiroavelgem.be . Graag hadden we dat dit tegen zondag 3 mei werd ingevuld. Als uw kind niet meegaat op bivak, gelieve dat ook te vermelden in het formulier. - Wie nog twijfelt of zijn kind zal meegaan op bivak en daar graag nog eens over praat met de afdelingsleiding, kan dit ook aangeven op het inschrijvingsformulier. - Wie niet via de website kan melden dat zoon/dochter wil meegaan op bivak, mag dit laten weten aan de afdelingsleiding zelf. - De leiding komt langs op huisbezoek bij de leden die lieten weten dat ze willen meegaan op bivak en bij de leden die nog twijfelen. Leden die niet wensen mee te gaan krijgen geen bezoek van de leiding. Tijdens het huisbezoek wordt de definitieve inschrijving geregeld: u krijgt een inschrijvingsbewijs dat kan gebruikt worden voor terugbetaling van de mutualiteit en de medische fiche wordt ingevuld. - U schrijft het inschrijvingsgeld over tegen ten laatste 25 mei - Rek.nr.: BE31 7785 1747 5655 (chirojeugd Avelgem) - Mededeling: naam kind, afdeling, bivak 2020 - Bedrag: ₏140 (of ₏90 vanaf het tweede gezinslid dat meegaat op bivak) Wij hopen dat de bivakinschrijvingen op deze manier vlot kunnen verlopen en rekenen op uw medewerking. Met vriendelijke groeten, chiro Avelgem.

17


CHIRO Kleurplaat

18


AVELGEM Biggie Cheese

TT O !! !! !! !! !! O K K W W U U N TT IIN F J F I J L I L B B , TT, O O Z Z E E T T R OR EEYY KKO !! !! !! !! !!

19


CHIRO De chirokalender Wegens de maatregelen tegen de verspreiding van covid19, zijn de activiteiten tot en met 19 april afgeschaft. Tot zondag 19 april: geen chiro-activiteit. Hoe de situatie verder zal evolueren weten we nog niet. Volg ons op de website en facebook. Hieronder een voorlopig overzicht. Onder voorbehoud, afhankelijk van de corona-maatregelen. Zondag 26 april: chiro voor alle leeftijdsgroepen. De kapoentjesjongens gaan op weekend van 24 – 26 april, meer info volgt nog. Zondag 3 mei: chiro voor alle leeftijdsgroepen. De toppers gaan op weekend van 1 – 3 mei, meer info volgt nog. Zondag 10 mei: chiro voor alle leeftijdsgroepen. Zondag 17 mei: chiro voor alle leeftijdsgroepen. De sloeberjongens gaan op weekend van 15 – 17 mei, meer info volgt nog. Zondag 24 mei: chiro voor alle leeftijdsgroepen. Zondag 31 mei: geen chiro wegens pinksteren. De datum van het bivak : De chiromeisjes: van zondag 5 tot maandag 13 juli 2020. De chirojongens: van maandag 13 tot dinsdag 21 juli 2020. De oudere afdeling gaan met de fiets en vertrekken enkele dagen eerder op bivak. De recentste info vind je op: www.chiroavelgem.be 20

www.fb.com/chiroavelgem