__MAIN_TEXT__

Page 1

B. Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot Pg. de la Vall d’Hebron, 65-69 Tel. 93 211 23 51 b.barcelona.pe@diba.cat www.bcn.cat/bibpenitents www.facebook.com/bibpenitents Metro: Penitents (L3) Bus: 17, 19, 27, 60, 73, 119, 123, 124

blues and roll Cicle musical ABRIL I MAIG 2013

Biblioteques de Barcelona B. Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot


BLUES AND ROLL Programa

MAIG El Blues: els orígens Dimarts 7 de maig Hora: 19 h

ABR I L Viatge per la Costa Oest dels Estats Units Dimarts 9 d’abril Hora: 19 h Prepara el teu viatge per San Francisco, Las Vegas, el Gran Canyó del Colorado, Monument Valley i els parcs naturals de Yosemite, Bryce, Zion i Death Valley. A càrrec de Pere Martí, guia de viatges. (Aniyami Turisme)

La dècada fabulosa: els anys seixanta, del blanc i negre al color Dilluns 15 i 22 d’abril Hora: de 19 a 20.30 h Un recorregut pel blues, el rock i altres manifestacions urbanes. Des del maccarthisme fins el boom dels moviments britànics, passant per la dècada del hippisme a Califòrnia i el pop dels 60 fet a casa nostra. A càrrec de Francesc Cortés Mir, professor del Departament d’Art i Musicologia de la UAB i Enric Puig Giralt, professor del Departament de Lingüística de la UAB. Sessió 1: Dels beats al Swinging London. (Enric Puig) Sessió 2: De la British Invasion a la Nova Cançó. (Francesc Cortés)

Xerrada-concert sobre un dels estils musicals més importants del segle passat. En aquesta audició comentada coneixerem els seus orígens, especialment el blues que es va produir al primer terç del segle xx a la zona sud dels Estats Units d’Amèrica. A càrrec d’Amadeu Casas, guitarra i dobro. La Discoteca del Rei: la vida d’Elvis Presley a través de la música que va estimar (1935-1977) Dimarts 14, 21 i 28 de maig Hora: de 19 a 20.30 h Un recorregut per la vida d’Elvis Presley a través de la música que interpretava i escoltava. Sessió 1: That’s all right, mama. Sessió 2: Un parèntesi a Hollywood.

Sessió 3: Viva Las Vegas. El Rei torna al seu tro. A càrrec de Teresa Torres Villaseca, historiadora de l’art i professora de música.

Tiroteig al Blue Note: blues i novel·la negra Dijous 23 de maig Hora: 19 h Biografies de famosos bluesman que van portar una vida turbulenta, escriptors del gènere policíac que van recórrer camins paral·lels a l’evolució de la música afroamericana, i novel·les que fan referència al blues. A càrrec de Manolo López Poy, periodista, i David Giorcelli, al piano.

Blues and Roll 2013, abril-maig 2013  

Cicle d'activitats entorn al Blues i el Rock and Roll

Blues and Roll 2013, abril-maig 2013  

Cicle d'activitats entorn al Blues i el Rock and Roll

Advertisement