Page 1

Club de Lectura de la Biblioteca de Viladecans 9 d’abril a les 18:30 Tertúlia: Patrick Modiano. En el café de la juventut perduda

EL LLIBRE: En el cafè de la juventut perduda En el cafè de la juventut perduda ens situa als primers anys seixanta al café Condé, prop del Carrefour de l’Odéon. Aquest local representa una destil·lació de molts cafès reals, punt de trobada de la bohèmia literària i universitària. Entre els personatges habituals del Condé hi ha la Louki, una dona misteriosa que desapareix d’un dia per l’altre sense dir res. Modiano se serveix de diferents testimonis per anar refent les traces d’aquesta dona inquietant, que ha viscut una infantesa desassistida a Pigalle, un fracàs matrimonial i una amor secret. Amb El café de la juventut perduda, passegem per una ciutat on passat, present i futur es donen perillosament la mà.

L’AUTOR: Patrick Modiano Patrick Modiano neix en Boulogne-Billancourt el 30 de juliol de 1945. Fill d’una actriu belga i d’un home de negocis italià, va creixer entre Jouy-en-Josas i l’Alta Saboia. Després d’aprobar la selectivitat, decideix dedicar-se plenament a l’escriptura. Les seves primeres obres giren en torn del tema de l’ocupació nazi i el col·laboracionisme (El lloc de l’estrella, guardonada amb el Premi Roger Nimier i el Premi Fénéon, La ronda de nit i Els bulevards perifèrics). El 1978 obté el Premi Goncourt per El carrer de les botigues fosques i el 1985 reb el Premi de la Fundació Pierre de Mónaco pel conjunt de la seva obra. També ha publicat, entre d’altres, Una juventut (1981), Barri perdut (1984), Diumenges d’agost (1986) La petita joia (2001) o Un pedigrí (2004), destacat relat autobiogràfic on ens desvetlla els seus orígens familiars. Després d’un temps de silenci va arribar En el cafè de la juventut perduda (2007) i el 2012 Las flores de la ruina. Modiano és considerat el gran novel·lista de París de la segona meitat del segle XX. Ha escrit guions de cinema, per exemple, pel director Louis Malle. Alguna de les seves novel·les també s’ha portat a la gran pantalla del cinema francès.

Fitxa club de lectura patrick modiano  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you