Page 1

BIBLIOTECA JOSEP MARIA LÓPEZ-PICÓ VALLIRANA Parc d’atraccions literàries núm. 13 especial coneixements infants Setembre 2018

1


Parc d’atraccions literàries núm. 13 Amb eines, tècniques, filosofies i estratègies d’autoconeixement ideals per a que els infants es relaxin i dormin tranquil·lament. Proposa un ritual diari i un breu relat serveix d’introducció a cada una de les setze postures, que s'expliquen i s’il·lustren pas a pas.

Un imaginari per descobrir els animals d'arreu del món en el seu hàbitat natural. El llibre presenta una lectura gradual segons l'edat de l'infant: una paraula i una imatge per als més petits, i pestanyes de roba per als més grans per ajudar-los a identificar els diversos entorns on viuen els animals.

Un itinerario a través de las emociones que tenemos cualquier ser humano. Con esta herramienta los niños crecerán aprendiendo a identificar cualquier sentimiento y aprenderán a controlarlos.

El Patufet s’ha amagat ara en diferents episodis de la història de Catalunya. Però, alerta!, perquè el Patufet no va mai sol: també hauràs de cercar la Patufeta, el Patufot, el Patuf i una llarga rècula d’elements a cada làmina.

Descobreix el cos humà a través d’animacions excepcionals. Un llibre únic dins del seu gènere que, gràcies a la superposició de solapes i encunys minuciosos fets amb làser, entra a tots els racons de l’organisme humà. Els textos, breus i accessibles, redactats per un metge, introdueixen, perfectament, en els misteris de l’anatomia. Muntanyes és una barreja perfecta entre llibre d’activitats i guia d’aventures. Les seves pàgines proporcionaran als petits exploradors un gran coneixement de totes les muntanyes del món, del seu entorn, dels glaciars, les coves, la fauna i la flora mitjançant propostes per dibuixar i idees per dur a terme activitats a la natura.

Atenció, grumet! Agafa la lupa i navega pels set mars amb aquest llibre de pirates que amaga més de 200 secrets. Podràs descobrir deu pirates que van existir de veritat, aprendràs coses sobre la vida en alta mar i exploraràs alguns dels moments claus de la història de la pirateria.

Un llibre que reuneix joc i informació: 

Endevina a quin animal pertany cada detall ampliat del seu cos. Descobreix 50 dels animals més exòtics del planeta

novetats setembre 2018 2


Parc d’atraccions literàries núm. 13 Apropa’t a la història d’Egipte. Descobreix quina finalitat tenien les piràmides, qui van ser els faraons més poderosos i com és possible que algunes mòmies hagin arribat fins als nostres dies en perfecte estat. En aquest llibre trobaràs les dades clau i moltes curiositats, juntament amb imatges que mostren com eren i vivien els antics egipcis. Són els animals de companyia preferits dels humans. Ocupen un lloc propi en la societat. Veterinaris i científics intentaran entendre el seu comportament i ben bé, aconseguiran posar-se en la ment dels gossos i dels gats. Indispensable per aprendre a conviure millor amb els nostres companys peluts!

200 paraules que es fan servir quan parlem de la salut i les malalties. Els autors són 1.200 nens i nenes d’entre 8 i 10 anys. També hi hem posat alguns dels dibuixos que van fer. Segur que trobaràs que s’expliquen molt bé!

La inspiradora vida de 50 niños que se convertido en superhéroes sin necesidad de capa ni espada. Con Alan Turing, Albert Einstein, Andre Agassi, Antoine de Saint-Exupéry, Charles Darwin, Dalái Lama, Félix Rodríguez de la Fuente, Haile Gebrselassie, Harvey Milk, Iqbal Masih, Jacques-Yves Cousteau, entre otros.

La Mia té nou anys i mig i amb ella i les seves amigues descobrirem quins canvis experimenta el cos d’una nena durant el procés de la pubertat. La pediatra de Mia et respondrà a totes les preguntes. Inclou els 10 trucs de la Mía per créixer sana!

Què hi ha dins d’un smartphone? Quan es van inventar els ordinadors? Com funciona la impressió en 3D? Ens substituiran els robots? Organitzat en 7 temes clau: El món de l’alta tecnologia, els ordinadors, la robòtica, la medicina, mitjans de transport, les comunicacions i el món de demà.

Com es condueix un cotxe? Qui encén els fanals al vespre? On va la caca del vàter? Respostes senzilles i entenedores a totes les preguntes que es fan els petits curiosos sobre 50 objectes quotidians.

Vine a conèixer-nos, a nosaltres, els nens del món: les nostres famílies, les nostres escoles, els nostres jocs, les nostres festes, les nostres postres favorites i, especialment, els nostres somnis.

Novetats setembre 2018 3


Parc d’atraccions literàries núm. 13

Descobreix els animals de la mar, les seves particularitats i els seus costums a través de belles fotografíes i de fitxes amb textos curts i divertits.

Tots comencem a tremolar quan un Supertafaner ens mira directament als ulls i obra la boca per dir PER QUÈ? Per què calenta el microones? D’on ve l’electricitat? Poden pensar els ordinadors? Hi ha bombetes que no s’escalfen? Per què esclaten les crispetes? Per què ens veiem als miralls? Què és la gravetat?

Aquí hi trobaràs problemes matemàtics de tota mena que no s’assemblen gens ni mica a res del que hagis fet a les classes de mates de l’escola. Podràs desxifrar codis secrets, dibuixar patrons molt guais, llegir la ment amb unes cartes metemàgiques...

Coneix el perquè dels costums i tradicions propis de cada estació de l’any. Amb la Mar, en Pol i el seu amic inseparable, l’esquirol Tap, descobriràs els mesos de l’any a través de poemes, endevinalles, jocs i un munt de refranys que de ben segur et sorprendran!

Si t’agradaria que el teu camí cap a l’escola a peu o en autobús no fos tan llarg, mira com van a escola cada dia molts nens de tot el món. N’hi ha milers que ni tan sols tindran mai l’oportunitat d’anar a escola.

Aquest nou recull dels Singulars de la Festa aplega cinquanta elements festius amb un caràcter especialment únic per les seves funcions, antiguitat, estètica o originalitat. Des dels més antics als més nous, tots ells s’han convertit en característics i símbols per excel·lència de la població que els conserva i els manté vius en les seves festes locals.

Once creadores se prestan a ilustrar los diez primeros Derechos del Niño, de 1959, base de los derechos que recogerá la Convención de los derechos del Niño de 1989. Un proyecto que busca hacer un potente recordatorio visual a unos principios que todos deberíamos tener tatuados en la memoria y en nuestra educación cívica. Contínuament anem rebent missatges sobre l’amor que ajuden a crear falsos mites: que l’amor ha de ser a primera vista, que ha de ser per sempre, que la gelosia és una mostra d’amor... Dins del llibre trobaràs un seguit de reptes que t’ajudaran a reflexionar. Enfronta-t’hi sense por, perquè per tal que la societat avanci necessitem joves que s’atreveixin a abraçar la realitat amb tota la seva complexitat.

Novetats setembre 2018 4


Parc d’atraccions literàries núm. 13 Marcel, el elefante africano que ha viajado a lo largo y ancho de este mundo, ha decidido recoger todo lo que ha aprendido en un gran libro ilustrado. Memoria no le falta, se acuerda de todos los acontecimientos de su vida. Sin embargo, el viejo elefante parece haber olvidado que ese día es su cumpleaños.

Bienvenidos a Botanicum. Un museo que está siempre abierto y que alberga en su interior una extraordinaria colección de plantas, desde finísimas algas hasta fascinantes plantas carnívoras, incluyendo hongos y líquenes de increíbles colores.

Me llamo libro. Durante siglos he contado la historia de otros, pero ahora me toca contar la mía: la historia de mis aventuras hasta llegar a este estante. Me han puesto marcas. Se han reído conmigo. Han llorado conmigo. Me han censurado y me han quemado. Me han enterrado en el desierto. He visto el apogeo y la decadencia de civilizaciones. Y he sobrevivido a todo esto.

Hay muchas plantas a nuestro alrededor ¡y todas tienen cosas asombrosas que contarnos! Utilizamos cada día productos derivados de algunas de ellas, sin pensar en los lugares de donde provienen o en lo importantes que han sido en el desarrollo de las distintas culturas y civilizaciones.

Una visión amplia y práctica del apasionante mundo del periodismo para los más jóvenes ¿Quieres ser periodista?, explica las habilidades y conocimientos necesarios para dedicarse a esta profesión, también describe cómo es el trabajo del día a día en la prensa, la radio, la televisión... Aprender a escribir correctamente puede ser muy divertido Repasa los conceptos esenciales de la asignatura Lengua española, soluciona las dudas más frecuentes al hablar y escribir, y corrige los errores que sueles cometer en tus exámenes, trabajos y presentaciones orales. ¡Tú pregunta, que Vox te responde! Si escribes bien te entenderán mejor.

La Verònica tenia tot allò que desitjava. Volia un llibre? La mare l’hi comprava. Un camió de bombers? El pare l’hi regalava. Fins i tot tenia un llop i una serp com a mascotes! Tanmateix, li faltava una cosa molt important: no tenia cap amic amb qui jugar, xiuxiuejar secrets i compartir pors.

El presente volumen recoge ejemplos de respeto hacia aquellos cuyas ideas y comportamientos son distintos a los de la mayoría. La tolerancia es la capacidad para aceptar la diferencia y es importante no solo por ser el único medio para garantizar la convivencia en paz, sino porque la diversidad y el pluralismo suponen una gran riqueza para la sociedad.

Novetats setembre 2018 5


Parc d’atraccions literàries núm. 13 Acaban de dar el aviso de un importante robo. Este será el primer caso de una joven detective y no parece fácil: lo único que consigue de la escena del delito es una muestra de ADN que extrae de un guante. La detective descifra en este libro el misterio de nuestro mapa genético e irá descartando sospechosos hasta descubrir al culpable del robo.

Hacer un trabajo de clase no consiste en copiar información de un libro o de Internet, sino en seleccionar, estructurar y redactar información sobre un tema para luego transmitirla oralmente o por escrito. Este libro está pensado como un manual práctico para ayudar a los jóvenes estudiantes a realizar trabajos de clase espectaculares.

Seguro que en tu ciudad has visto grupos de personas que se visten y se peinan de forma peculiar y parecida: unos llevan pantalones caídos y gorras, otros crestas de colores, … Si alguna vez te has preguntado quiénes son, es hora de que descubras Tribus. El primer libro para niños que te introduce en el mundo de las tribus urbanas –rockers, mods, punks, hippies, nerds, emos,…

Al món hi ha unes 230.000 espècies de plantes i de flors. On n'hi ha més és a les selves tropicals. A Europa hi ha unes 12.000 espècies, de les quals a la Península Ibèrica se n'observen unes 5.000...Les pàgines de l’Inventari il·lustrat de les flors són un festival de colors -i d'aromes suggeridores- que, a través de 62 tipus de flors, ens porten de viatge per tot el món.

Amb aquesta premissa i aprofitant part d’una subvenció de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), del Departament de Cultura de la Generalitat, hem volgut actualitzar i optimitzar el fons de coneixements infantil que teníem a la biblioteca. Al llarg d’aquest mes ens arribaran molts llibres nous i hem volgut fer una petita guia amb les primeres caixes de novetats que ens han arribat, per a infants. Així els vostres fills i filles podran començar el nou curs amb més ganes, encara, d’aprendre!

Passatge l'Arboçar, 1 08759 Vallirana Tel.: 936 831 365 b.vallirana.jmlp@diba.cat

6

Parc d'atraccions literàries núm.13  

Especial coneixements infants

Parc d'atraccions literàries núm.13  

Especial coneixements infants

Advertisement