Page 1

Legenda Europei din mitologia greacă

Europa era fiica regelui Agenor, care domnea în Fenicia. Vrăjit de frumusețea ei, Zeus plănuieşte să o fure, se preschimbă într-un taur frumos și se alătură turmelor regelui. În timp ce Europa, împreună cu însoţitoarele sale, culegea flori, remarcă frumuseţea taurului pe care-l încalecă. Zeus o răpeşte, ducând-o pe insula Creta. Pe insulă o seduce (tăinuindu-i că are soție), astfel, ea îi devine amantă.

Legenda Europei din mitologia greacă Filiala Ştefan cel Mare

9 mai – Zi a Europei declarată de Consiliul European de la Milano în 1985

Filiala Ştefan cel Mare

9 mai – Zi a Europei declarată de Consiliul European de la Milano în 1985

Aflând adevărul, Europa, înşelată, se aruncă de pe o stâncă în mare, însă Afrodita o salvează. Pământul pe care a fost adusă de Zeus va primi numele ei. Europa i-a dăruit lui Zeus doi fii: Minos, care va ajunge regele Cretei, și Eac, judecător al lumii umbrelor.

Aflând adevărul, Europa, înşelată, se aruncă de pe o stâncă în mare, însă Afrodita o salvează. Pământul pe care a fost adusă de Zeus va primi numele ei. Europa i-a dăruit lui Zeus doi fii: Minos, care va ajunge regele Cretei, şi Eac, judecător al lumii umbrelor.

bd. Decebal 91 Telefon : 55-14-83 e-mail: stefancelmare@hasdeu.md

Europa era fiica regelui Agenor, care domnea în Fenicia. Vrăjit de frumusețea ei, Zeus plănuieşte să o fure, se preschimbă într-un taur frumos şi se alătură turmelor regelui. În timp ce Europa, împreună cu însoţitoarele sale, culegea flori, remarcă frumusețea taurului pe care-l încalecă. Zeus o răpeşte, ducând-o pe insula Creta. Pe insulă o seduce (tăinuindu-i că are soție), astfel, ea îi devine amantă.

Chişinău 2012

bd. Decebal 91 Telefon : 55-14-83 e-mail: stefancelmare@hasdeu.md

Chişinău 2012

Ziua Europei - pliant  

Promovarea valorilor culturale europene.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you