Novetats JN estu 2020

Page 1

LITERATURA JUVENIL Propostes de Lectura Estiu 2020

Guia de novetats de lectura juvenil de la Bilioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. S’inclou també, una selecció feta a partir del concurs Protagonista Jove (Clijcat) i altres propostes de la bibliotecària Júlia Baena i dels especialistes en literatura infantil i juvenil Glòria Gorchs i Joan Portell.

1


Novel·les Autor Dellaira, Ava Títol

Cartas de amor a los muertos

«Hay ciertas cosas que no puedo contar a nadie, excepto a la gente que ya no está aquí». Todo comienza con un trabajo de Lengua: escribirle una carta a alguien que haya muerto.Laurel escoge a Kurt Cobain porque su hermana lo adoraba. Y porque él murió joven, como ella. En poco tiempo tiene un cuaderno lleno de cartas a Judy Garland, Amy Winehouse, Heath Ledger y muchos otros. Sin embargo, no se las entrega a su profesora. Les escribe sobre el comienzo del instituto, sus nuevas amistades, su primer amor y sobre cómo está aprendiendo a vivir ahora que su familia se ha roto. Y sobre lo que ocurrió cuando su hermana aún estaba viva.

Autor Parente, Iria G. Títol

Antihéroes

SER HÉROES ERA DEMASIADO ABURRIDO. Me llamo Yeray Ayala y tengo un secreto. Este libro que tienes entre las manos contiene mi historia, la de otros inadaptados y la clave que nos une a todos: tenemos poderes. Sí, lo sé, vas a pensarte que esto es ficción. Todo el mundo hace lo mismo, porque sois unos aburridos que habéis dejado de creer en la magia. En cuanto descubrí que podía desaparecer y reaparecer donde quisiera, yo también me dije que era imposible. Después, que era especial. Eso hizo que me aprovechase, claro, y usase mi poder para cosas que no son muy legales... Pero no hablemos de eso. Lo importante es que, cuando una organización que se dedica a atrapar a la gente como yo me capturó, descubrí que estaba muy lejos de ser un caso aislado. CIRCE es esa organización. ¿Su objetivo? Reacondicionar a todos los que usamos nuestros poderes de mala manera. Convertirnos en héroes. Pero ¿quién quiere ser un héroe pudiendo ser un antihéroe?


Autor Morán, Mónica Títol

Diario de una muser

¡Qué pasada compartir vídeos en Musical.ly y echarnos unas

risas

con

los

amigos!

Todo

empezó

así,

jugueteando como si nada. Pronto llegaron los likes y los comentarios que animaban a ir a más. Ir sumando seguidores día a día, superar el millón, ganar la corona de Musical.ly... ¡no me lo podía creer! Casi de la noche a la mañana, pasé a ser una chica de lo más normal a entrar en el mundo de los influencers.

¿Cómo es posible eso? En este libro te lo cuento todo, y además te doy mis consejos para triunfar en Musical.ly.

Pero ya te avanzo aquí mis secretos fundamentales: lo que hagas, hazlo bien. Y ante todo, sé auténtica.

Autor Garcia i Cornellà, Dolors Títol

El Ball de l'esclau

A l’altra banda dels turons, el jove esclau Heli Siri contempla

la

ciutat

de

Tàrraco,

una

de

les

més

importants de l’imperi. Hi arriba amb la companyia de teatre a la qual pertany. De camí a la ciutat, conversa amb la Fúlvia, una teixidora de lli, àvia de la Valèria, la noia que li canviarà la vida. A Tàrraco, l’Heli buscarà fer realitat el seu somni: ser un actor reconegut en la ciutat vibrant de final del segle I dC. Però la recerca no serà gens fàcil per a un esclau com ell, i haurà d’enfrontar-se a les enveges, les amenaces i els càstigs que trobarà pel camí.

3


Autor Blue Jeans Títol

La Promesa de Julia

Amor, amistat i misteri s’uneixen en l’esperat tancament de la Trilogia LA NOIA INVISIBLE. Més Blue Jeans que mai! Quan la Julia comença a estudiar Criminologia a la universitat, un dels seus professors percep de seguida que és més intel·ligent que la majoria i li planteja un exercici controvertit: analitzar el cas de Pedro Juncosa, un psicòleg que va morir penjat cinc anys abans. Tot apunta a un suïcidi, però l’opinió del professor i de les investigacions posteriors generen molts dubtes a la Julia. Aquest nou cas altera tot el que envolta la noia, fins la seva història d’amor. A més, l’Emilio, el seu amic inseparable, coneix a la universitat una noia estranya, que li recorda l’Aurora, la noia invisible. I la Vanesa rep una visita inesperada que li complicarà la vida. La mort torna a sacsejar la vida de la noia de la ment meravellosa. Set sospitosos. Amistats perilloses. Amors. Desenganys. Mentides. I girs impredictibles. La història més Blue Jeans de totes, on es barreja l’essència de les dotze novel·les anteriors. El joc ha començat. Autor Thomas, Angie Títol

Camí a la glòria

La Bri té setze anys i un somni: convertir-se en una de les grans raperes de tots els temps. O, si més no, poder sortir del seu barri algun dia. Com a filla d’una llegenda del rap que va morir massa aviat, la Bri té un gran repte al davant. Però ara que la seva mare ha perdut inesperadament la feina, els bancs d’aliments, els deutes i els avisos de desnonament han passat a formar part de la vida de la Bri, tant com els ritmes i les rimes.

4


Autor AVI Títol

La guerra dels botons

En Patryk té dotze anys i no ha vist gaire món més enllà del seu poble, a Polònia, ocupat pels russos. No hi passa mai res..., fins al dia que els alemanys llancen una bomba a l’escola i esclata la Gran Guerra. Mentre el control del poble passa de mans d’una nació a una altra i els soldats estrangers arriben i marxen, un dels set amics

de

la

colla,

l’insensible

i

competitiu

Jurek,

s’empesca un repte ben perillós: qui robi el botó més valuós d’un uniforme militar es convertirà en el rei.

Autor Cortés, Jesús Títol

Magus (El mag)

El mag Magus viatja amb la seva caravana per la US-66 travessant els Estats Units, deixant-se perdre per les carreteres locals, aturant-se a qualsevol poble on tractin bé els forasters. La seva arribada a Chependale, però, sembla providencial. Ningú no es pot imaginar com d’importants seran la seva presència i els seus trucs, per a la vida de tota la comunitat. Sobretot per al futur del Nick i el Henry, dos xavalets molt bons amics que estan passant un mal tràngol per culpa de la banda dels Cobres.

Autor Hardinge, Frances Títol

La veu de les ombres

Vet aquí la història d'una noia amb cor d'os... A vegades, quan algú es mor, el seu esperit se'n va a buscar un lloc on amagar-se. Hi ha persones que tenen espai a dins del cos per acollir aquests esperits errants. A l'edat de dotze anys, la jove Makepeace ha après a defensar-se dels fantasmes que intenten posseir-la a les nits, desesperats per trobar refugi. Fins que un dia un fet terrible li fa baixar la guàrdia... I ara té un esperit a dintre.

5


Autor Christian, Claire Títol

Bella confusió

Les últimes setmanes s’havien fos en una boira en què els altres feien monòlegs sobre com entenien el que sentia perquè quan la seva àvia havia mort o quan la seva tieta havia mort o quan el seu puto gos havia mort s’havien sentit bla bla bla i bla. Però no en sabien res. No s’havia mort la meva àvia, ni la meva tieta ni el meu gos. Era la Kelly. Era la meva millor amiga. Escric poemes. Però no hi ha manera de dir-ho sense semblar un penjat. Ho he intentat. Així és la meva vida: intentar no semblar un penjat i compensar en excés els moments que estic convençut que semblo un penjat, com ara. En Gideon és un poetaslam amb dues mares i una ansietat invalidant. L’Ava és una noia grega amb un pare solter i una relació complicada amb el germà de la seva millor amiga morta. Bella confusió ens introdueix en els pensaments de dos adolescents molt diferents que s’adonen que les úniques persones que els poden ajudar a tirar endavant amb la seva vida són ells mateixos. Autor Wyndham, John Títol

El dia dels trífids

En Bill Masen és en un hospital de Londres amb el cap embenat i es perd la pluja de meteorits més espectacular que s’hagi pogut veure mai. Però quan finalment es treu les benes dels ulls, l’endemà al matí, es troba que un estrany silenci plana sobre la ciutat i als carrers només hi ha persones cegues que volten, desorientades, i fugen dels trífids, unes plantes grotesques i perilloses de més de dos metres d’alçada. Aviat es toparà amb la Josella, una altra afortunada que també ha conservat la vista, i junts miraran de sobreviure, conscients que el món que coneixien no fa ni vint-i-quatre hores ha desaparegut per sempre.

6


Autor Alire Saez, Benjamin Títol

Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers

L’Aristòtil té quinze anys, és introvertit i està sempre enfadat amb el món. En Dante és un setciències que té una manera molt inusual de mirar-se la vida i les persones. Quan tots dos coincideixen a la piscina del barri, no sembla que tinguin massa en comú. En Dante sap nedar i l’Aristòtil, no. En Dante parla molt, i està molt segur d’ell mateix, i l’Ari dubta tota l’estona i li costa explicar les seves coses. En Dante només pensa en llibres, art i poesia, i l’Ari sempre està donant voltes al record del seu germà, a qui pràcticament no coneix perquè fa anys que és a la presó. Tots dos són mexicans, però en Dante és més aviat blanc i l’Ari té la pell fosca i els cabells negres. Però quan comencen a quedar i a passar estones junts, descobreixen que els uneix una amistat especial, la mena d’amistat que et canvia la vida i dura per sempre. I és a través d’aquesta amistat que l’Ari i en Dante aprendran les veritats més importants sobre qui són i les persones que volen ser; aprendran a creure en ells mateixos, a fer-se grans i descobriran, junts, els secrets de l’univers.

Autor Vigan, Delphine Títol

Les lleialtats

Amb Les lleialtats, la nova novel·la de Delphine de Vigan, el lector

segueix

la

trajectòria

de

Quatre

protagonistes

maltractats per la vida. D’entrada hi ha en Théo, un adolescent de 12-13 anys amb els pares separats de manera violenta. El seu amic Mathis no és pas més afortunat i acaba sent el seu millor company de borratxeres. I després hi ha l’Hélène, la professora de naturals d’un institut que no ha superat mai les pallisses que va rebre de petita i que convertirà en Théo en el seu protegit.

7


Autor Colette Títol

El blat tendre

En Philippe i la Vinca es coneixen des de la infantesa. Fins ara, han passat les vacances sempre junts, perquè les famílies de tots dos estiuegen al mateix poblet de la Bretanya. I aquest any no serà pas diferent: banys al mar, excursions, pícnics, llargues jornades de pesca... però ells ja no són dues criatures, els seus cossos i els seus sentiments estan canviant. Així descobriran l’atracció física i la plenitud del plaer, però també les responsabilitats del món adult que els està esperant tan bon punt s’acabin les vacances.

Autor Kostak, Uri Títol

L’estilita Un bell al·legat sobre la llibertat, la convivència i la fascinació per les vides dels altres.

Quan un llamp fa esclatar l’estàtua eqüestre del comte Italo Rodari, l’estupefacció i el temor s’apoderen del petit poble francès de Gyors de la Montagne. Sense la seva principal atracció, els turistes s’esvaeixen. I aleshores ocorre un fet insòlit: un rodamon desconegut s’enfila a la columna amb l’objectiu de quedar-s’hi tot el temps que l’hi permetin. L’alcalde Laville i el seu conseller Serge hauran de decidir què fer-ne, de l’estilita i de la seva sorprenent petició. El món els mira. L’estilita ens mostra el viatge interior d’un home que, compromès amb la seva cerca íntima de coneixement, prendrà els camins més inesperats. Un oasi de lectura en temps frenètics.

8


Autor Burgas, Àngel Títol

E. M. nova incorporació al club de la cistella

Passat Nadal, comença el segon trimestre del curs al club de la cistella. Un dels seus membres ha vist com, inesperadament, creixia la seva família, i dos més tenen seriosos problemes perquè han comès un delicte. L'Enric Mitjà, l'etern antagonista de la colla, no comença l'escola el dia que tocava. La Martina, com sempre, mediarà en aquests i altres conflictes que sorgeixen i que tenen a veure amb la infidelitat, la lleialtat, els menors superdotats i fins i tot el canvi climàtic. Una nova aventura del club que, des de l'humor, ens parla de la diversitat i de la por davant d'una malaltia, l'esclerosi múltiple, que enfronta els adolescents amb un futur que creien segur i inamovible.

Autor Nesbit, Edith Títol

El barrer dels dracs i altres contes

Aquest llibre està ple de dracs, alguns molt ferotges i famolencs, tan famolencs que són capaços de menjar-se un exèrcit d’hipopòtams. N’hi ha d’altres, però, que són molt tendres i estranys i que tenen necessitat de molt d’amor. En aquests contes les princeses i prínceps no són gens cursis, ja ho veureu! I també coneixereu un munt de personatges meravellosos i fantàstics: nenes i nens molt curiosos i aventurers, prínceps no gaire bons, un Sant Jordi una mica endormiscat i amb poques ganes de batallar o uns funcionaris una mica especials. Obriu aquest llibre i podreu viure un munt d’aventures i volar amb el darrer dels dracs.

9


Autor Villanueva, Muriel Títol

L’illa infinita

Lluna i la seua iaia només es tenen l’una a l’altra. En perdre el pis en què viuen, es traslladen a l’antiga casa de la família, ja que és tot el que els queda: un vell casalot davant del mar, situat en una illa molt menuda, potser la més menuda del món. Allà, Lluna coneixerà una xiqueta bastant molesta i un

xiquet

increïblement

misteriós.

Esbrinar

el

passat,

descobrir un ésser fantàstic i estrényer els llaços amb les persones que l’envolten li faran preguntar-se si l’illa no deu ser molt més gran del que es pensava.

Autor Boyne, John Títol

El meu germà es diu Jessica

”Què has de pensar si el teu germà et diu que és una noia i que sempre s’ha sentit així? Que, de fet, no és el teu germà, sinó… la teva germana’’. Així reflexiona en Sam el dia que Jason, el seu germà, mostra plenament els seus sentiments i comunica a la família que sempre s’ha sentit una noia. John Boyne ens ofereix a ‘El meu germà es diu Jessica (Empúries), una novel·la sobre la transsexualitat vista des de la mirada d’un nen de tretze anys no accepta que el seu germà gran es declari noia transgènere’. L’autor de ‘Motí al Bounty’ , ‘El pacifista’ o ‘La casa del propòsit especial’ assenyala que a les seves novel·les “he escrit sobre criatures que, en un sentit o altre, estan aïllades, sigui a causa de la guerra, de l’aflicció o de l’abandonament”.

10


Autor Leante, Luis Títol

Maneres de viure

Maneres de viure s'inicia com una melodia suau que es va convertint en un thriller trepidant i actual que et deixa sense respiració a mesura que avança. També és una novel·la dins d'una altra novel·la, en què ficció i realitat es confonen. Tot comença quan un escriptor es retroba amb el guitarrista i cantant d'un grup de rock que admirava de jove i decideix entrevistar-lo per explicar la seva història. Així entrem en una obra que parla de la superació, de la capacitat de redimir-se i reinventar-se, i del valor dels lligams familiars. Una lluita de moltes emocions, que abasten totes les edats i condicions. I un amor incondicional per la música, que funciona com a motor de tots els personatges, fins i tot en situacions límit o perilloses

Autor Mármol, Àngela Títol

Sonríe aunque te cueste : #stopbullying

Sí, sufrí bullying y muchas veces pensé que no lo superaría. El camino fue largo y difícil, pero al final volví a sonreír. Y aprendí muchas cosas importantes: a no rendirme, a creer en mí misma y a ser mejor persona. Y que los acosadores también suelen ser víctimas. Mucha gente me ayudó. Sin ellos, seguramente no hubiera llegado hasta aquí ni hubiera tenido el valor de contar lo que viví. Sin ellos, tal vez hoy no sería capaz de decir: ¡sonríe! Espero que lo que leas te sirva para que, un día no muy lejano, nadie sepa qué es el bullying. Mientras tanto, si conoces a alguien que lo sufre, por favor, apóyale y muéstrate comprensivo. Ángela Mármol es la primera influencer de TikTok que habla de su experiencia como víctima de bullying. En este libro descubrirás toda su historia y aprenderás a reconocer y a combatir el acoso escolar.

11


Autor Manso, Anna Títol

Allò de l'avi

Per al Salva, el seu avi, el Carles Canoseda, és un heroi, la persona més important del món. Però quan descobreix que darrere el gran home s'amaga una persona diferent, que ha enganyat tothom, el seu món es desmunta. La vida del Salva Canoseda s'ha convertit en un embolic de dimensions còsmiques. Ja no sap qui és. Només que viu a Barcelona, té setze anys i pertany a l'espècie humana. El seu món s'ha ensorrat i per aclarir-se les idees fa memòria i tira uns mesos enrere, quan encara era feliç. Abans que passés allò de l'avi i ser feliç resultés impossible. El seu avi era el famós Carles Canoseda, el poderós director de la prestigiosa Fundació Canoseda, un gran prohom de la cultura del país. L'avi és el seu referent. L'admira i l'estima, a diferència del que passa amb els seus pares, amb qui no s'entén gaire, i més des que s'han divorciat i no li fan gaire cas.Però un dia la policia irromp a la mansió de l'avi per registrar-la i també a la Fundació. Fins i tot s'enduen l'avi...

Autor Nel·lo, David Títol

Camí a Anantapur

L'obra és un narració en primera persona de la veu del Pau, un noi jove que, en principi, no té cap interés a anar a l'Índia ni vol conèixer el món de la cooperació internacional. Ell, com tanta gent, viu centrat en la seva existencia i en tot allò que l'envolta i que té ben a la vora. Quan el Pau ens explica tot el que li passa a l'Índia no vol alliçonar a ningú, més que res perquè tampoc no sabria com fer-ho. Així el lector viu al seu costat les experiències sorprenents que li passen, i en molts moments la narració també té elements humorístics o irònics.

12


Autor Bombara, Paula Títol

Només tres segons

Un grup d’amics és assaltat per la crueltat de la vida massa d’hora i molt profundament. El dia a dia de tots canvia sobtadament sense que hi puguin fer res. Mitjançant les paraules i els silencis de la Felicitas, acompanyarem els personatges per un temps de llums i ombres que ens retrunyiran als ulls, a la memòria, al cor.

Autor Garcia i Cornellà, Dolors Títol

Diumenge al matí, al peu del salze

Una colla de companys i companyes són convocats per Facebook a la mateixa casa rural on van dur a terme les colònies de fi de curs cinc any enrere. Durant un cap de setmana viuran plegats, aïllats de la resta del món, compartint vivències i sentiments, i amb l' objectiu de desenterrar la capsa que van enterrar després d' omplir-la amb una sèrie d' objectes que simbolitzaven el passat i el futur que es començaven a construir. La capsa amb els secrets, destapa sentiments contraposats. Hi ha qui la vol obrir per aclarir els malentesos i els complexos que l han perseguit al llarg d aquests cinc anys, i hi ha qui no ho vol de cap de les maneres, perquè això significaria posar al descobert la seva part més obscura.

Autor Guerrero, Andrés Títol

Blanco de tigre

Aquí

comienza

el

lugar

prohibido

donde

reina

el

tigre

blanco. Esta historia pasó hace muchos años. Tantos que hoy ya nadie habla de ella. Aquellos que aún la recuerdan aseguran que fue tan solo una leyenda de tantas que se fraguaron en lo más recóndito de la selva. Pero no lo es. Nunca lo fue. Un día, el azar quiso que el destino de mi hermana Duna se cruzara con el del tigre blanco. Y juntos encontraron su lugar.

13


Autor Heurtier, Annelise Títol

Sweet sixteen

«¿Pero cuándo habías pensado contárnoslo? ¿Acaso has pensado en las consecuencias de tu decisión? ¿Por casualidad se te ocurrió pensar que nos ibas a poner a todos en peligro? Molly se quedó inicialmente sin palabras, boquiabierta, aturdida.¡Han linchado a un montón de negros por mucho menos que esto, niñata! aulló su madre. Inicio del curso 1957. Por primera vez, el instituto más prestigioso de Arkansas abre sus puertas a estudiantes negros. Nueve se embarcarán en esta aventura. Frente a dos mil quinientos estudiantes blancos, dispuestos a todo para impedírselo». Una historia inspirada en hechos reales.

Autor Cortell Cerdá, Inés Títol

Buenos días, Laia

Novela merecedora del Premio Jordi Sierra i Fabra para jóvenes, que trata el tema de la integración de un niño con asperger. Tras la muerte de sus padres, Laia, de 21 años, tiene que hacerse cargo de su hermano pequeño, que padece el síndrome de Asperger. Poco a poco, Laia irá comprendiendo la forma de entender el mundo de su hermano, para poder encontrar juntos su lugar en un mundo que no tolera bien la diferencia.

Autor Miralles, Francesc, 1968Títol

Un Haiku per a l'Alícia

Als disset anys, el Genís Gràcia creu que la seva vida és un fracàs: els pares s'han separat, no se'n surt amb els estudis, s'avorreix... Quan creu que ha arribat a un carreró sense sortida coneix l'Alícia, que ha fundat una societat secreta on es discuteix sobre la felicitat, els diners o el sentit de la vida. La fascinació per la misteriosa Alícia, amant dels haikus, coincideix amb la singular feina que acaba de trobar en una editorial.

14


Autor Hernàndez, Pau Joan, 1967Títol

La Balada del funicular miner

Novel·la d'intriga que explica com es pot afrontar la vida després d'haver passat per un daltabaix molt gran. L'Alda arriba com a professora de matemàtiques a la vall de Tamasca, una zona d'alta muntanya on les comunicacions a l'hivern són molt difícils. Arrossega un passat enigmàtic que li ha deixat com a seqüela una greu coixesa. Allà, a l'ombra del vell funicular miner que domina la vall, haurà d'iniciar una nova vida. És casualitat que just ara es comenci a parlar d'una misteriosa bèstia sanguinària que ronda la vall a les nits? L'Alda arriba com a professora de matemàtiques a la vall de Tamasca, una zona d'alta muntanya on les comunicacions a l'hivern són molt difícils. Arrossega un passat fosc que li ha deixat com a seqüela una greu coixesa. Allà, a l'ombra del vell funicular miner que domina la vall, haurà d'iniciar una nova vida. De seguida coneix uns quants personatges peculiars del poble: l'Agneta, una trementinaire que prové d'una família de bruixes; l'Isaïes, el veterinari sempre actiu; el rus misteriós que viu en una mansió una mica allunyada del poble i sobre el qual corren mil rumors; o la Mei, una adolescent enigmàtica d'estètica gòtica, fascinada per la licantropia. Paral·lelament a l'arribada de l'Alda, una bèstia salvatge i sanguinària comença a rondar la vall a les nits i a sembrar ...

Autor Cassidy, Cathy Títol

Cor de cirera

La Cherry, l’Skye, la Coco, la Summer i la Honey. Cinc noies, cadascuna amb una història diferent per explicar. Quina serà la teva preferida? La Cherry acaba de mudar-se amb el seu pare a una casa nova on l’esperen una mare i quatre germanes noves. L’embolic està servit!

15


Autor Gagnon, Michelle Títol

Atrapats a la xarxa

Des que els seus pares van morir, la Noa ha estat víctima del sistema i no confia en ningú. Utilitza les seves habilitats de hacker per romandre en l’anonimat i estar sola. Però un dia, quan de sobte es desperta en una taula en un magatzem amb una via intravenosa al braç i no recorda com ha arribat allà, la Noa comença a desitjar per primera vegada tenir algú al seu costat.

Autor Ruescas, Javier Títol

Batecs : [i si la persona correcta... fos a la

distància equivocada?] Què pot passar entre dos desconeguts que estan separats per milers de quilòmetres? Què poden saber l'un de l'altre per les fotos que pengen i els textos que escriuen? I per què cada cop que reben un missatge els batecs del cor se'ls acceleren?

Autor Rodríguez, Mónica Títol

Biografía de un cuerpo

Premio Gran Angular 2018 Las piernas recorridas por hilos de cobre. El pie extendido, el muslo flexionado. La música cambia. Soy yo el que está ahora en el escenario haciendo cabriolas y de nuevo Álex llega, lo ocupa todo, baila. Los aplausos como el fragor del agua. El público arrebatado. La danza sucediéndose en esta caída de agua. Todo sucediéndose… Pero, ¿y si no quiero que suceda? ¿Y si no quiero seguir bailando?

16


Autor Campoy, Ana Títol

Todo eso que nos une

Cumplir los sueños no siempre es fácil. Sobre todo si te llamas Anne Rottenmeier, tu meta es ser violonchelista y tienes que mudarte a Fráncfort para conseguirlo. Como la vida se le complica, Anne acepta un empleo de "au pair" para cuidar a una niña enferma. Sin embargo, se topa con Clara Sesemann, una adolescente que no se atreve a rebelarse contra la vida que han diseñado para ella. Para Anne, todo son señales y la vida está sembrada de ellas. Así se lo explica a Chicocafé, el único amigo que hace en la ciudad y que pronto se convertirá en algo más. Anne no se achanta

a

la

hora

de

conseguir

sus

objetivos.

Está

convencida de poder lograr sus sueños sin tener que renunciar a nada. Y se propone que Clara también lo aprenda. Lo que jamás podrá sospechar es que sus destinos estarán unidos para siempre. "Una conmovedora y original novela de superación y esperanza que nos recuerda la importancia de luchar por nuestros sueños sin rendirnos ante las adversidades", Javier Ruescas. "Un revulsivo hecho letras, un ' ¡espabila! ' que se lee de un tirón y es un tirón de orejas, una invitación a la vida, a la rebeldía con causa. Un libro luminoso que da felicidad", Begoña Oro.

17


CÒMICS Autor SMY, Pam Títol

Thornhill

Inquietante novela gráfica que narra dos historias de manera paralela, dos sucesos separados en el tiempo que concluyen de forma inesperada. El lector se convierte en confidente de ambas a través de dos formatos distintos; el primero, en 1982, bajo la forma de entradas en el diario de Mary, dónde cuenta en primera persona el pavor que le produce la vuelta al orfanato de la niña que le atormenta. El segundo, en 2017, narra solo con la ilustración cómo Ella se traslada a vivir enfrente del siniestro edificio y decide investigar las cosas extrañas que ve desde su ventana. La novela avanza y el encuentro es inevitable…

Autor Rowell, Rainbow; Hicks, Faith Erin Títol

La última noche

Deja y Josiah son almas gemelas. Cada otoño trabajan juntos para tener el mejor huerto de calabazas de la ciudad. Se despiden cuando termina Halloween y se reúnen de nuevo en septiembre. Pero este año es diferente: Josie está a punto de terminar el instituto, así que esta será su última temporada de cosecha, su último turno juntos, su último adiós. Josie está listo para pasar toda la noche en plan melancólico (y le encanta ese papel), pero Deja tiene un plan: ¿qué tal si, en vez de pasarse la noche lamentándose, la cierran por todo lo alto? ¡Así podrían disfrutar de verdad juntos! ¡Y probar la comida de todos los puestos de la feria! Incluso, tal vez, Josie se atrevería a hablar con esa chica por la que ha estado suspirando durante tres largos años. ¿Qué pasaría si su último turno juntos se convirtiera en una aventura?

18


Autor Pacco Títol

Una semana de cada dos

He aquí una crónica autobiográfica sobre las relaciones sociales entre los padres divorciados y sus hijos, a través del humor, la ternura y la delicadeza. Pacco, uno de los ilustradores gráficos más conocidos en Francia, nos relata a través del humor la relación con su hija Mae, mostrando escenas diarias con las que identificarse.

Autor Tovar, Fidel de Títol

El Asesino del agua

Fidel de Tovar y Dani Bermúdez van a sorprendernos a todos con Liquid Memories, su nuevo manga de dos volúmenes. Con un apasionante cambio de registro con respecto a Arashiyama, ahora nos presentan un thriller apasionante ambientado en el Londres actual. Una serie de violentos asesinatos sacude la tranquilidad de los habitantes de Londres; al parecer, todos los crímenes tienen algo en común: el agua. ¿Será el inspector Kolt capaz de desentrañar el misterio que se esconde tras ellos? Pero…, ¿y si fueras un asesino y no lo supieras?

Autor Shirai, Kaiu Títol

The Promised Neverland

A l'orfenat de Grace Field, la vida no podria ser millor pels orfes! Tot i no tenir pares, viuen tots els nens junts sota la tutela de l'agradable "Mama", i formen un gran família feliç. Tots els nens són tractats per igual, i són adoptats a l'edat de 12 anys. La seva rutina diària inclous exàmens molt rigorosos, però després se'ls permet jugar a fora. Hi ha una única norma que han de complir: no poden sortir de l'orfenat. Però un dia, dos dels orfes amb notes més altes, l'Emma i en Norman, s'aventuren a travessar el portal i

19


descobreixen l'horrible realitat que s'amaga darrere de la seva existència: l'orfenat és una granja, i els nens són menjar per a una misteriosa raça de dimonis. Només tenen uns mesos per preparar un pla de fugida i canviar el seu destí predefinit.

Autor López, Manu, 1987- autor, artista Títol

Reboot

El Día del Reinicio, la gente despertó sin poder recordar nada y descubrió que una enorme torre había aparecido en el horizonte. Pero Cisco, que despertó en un orfanato, disfruta viviendo ahora el día a día como mensajero junto a su perro Parche, y no parece importarle el hecho de haber perdido la memoria.

Autor Wang, Jen Títol

El príncep i la modista

Jen Wang relata un cuento romántico sobre la identidad, el amor y la familia, un cuento de hadas para todas las edades que te robará el corazón. El príncipe Sebastian está buscando novia. O mejor dicho, sus padres la están buscando por él, porque Sebastian está demasiado ocupado tratando de esconder su pequeño secreto. Al príncipe lo que más le gusta es vestirse de mujer y salir a disfrutar de la noche parisina, siempre ocultando su identidad. El arma secreta de Sebastian -y también su mejor amiga- es la brillante costurera Frances, quien debe ocultar públicamente su propio oficio para evitar sospechas (y seguir trabajando en exclusiva para el príncipe). Nadie debe saber quién es ella ni qué hace cuando entra en palacio, lo que convierte su vida en un misterio para todos. Día a día, su colaboración con el príncipe aumenta casi tanto como sus mutuos sentimientos. ¿Serán capaces de encontrar la manera de disimular su relación ante la familia real o se atreverán a exponer el doble secreto?

20


Autor Rochette Títol

El llop

Tot el que té en Gaspard són les seves ovelles. I el seu gos. Allà dalt, a la muntanya, viu tot l’any acompanyat dels seus animals, sense buscar contacte humà. Però una obsessió enfosqueix la seva moral, ja molt precària: els llops. En matar la femella que acaba de delmar el seu ramat, no és del tot conscient que el llobató aviat prendrà el relleu. I aquest cadell creix molt ràpidament, ocupa el terreny i arriba per reclamar venjança. La lluita està a punt de començar. Al bell mig del massís dels Écrins, un gran llop blanc i un pastor s’enfrontaran fins al darrer dels seus límits abans de trobar la manera de conviure.

Autor Kirkman, Robert, autor Títol

Los Muertos vivientes. 30, Nuevo orden mundial

El mundo de Rick Grimes y compañía acaba de hacerse mucho más grande... y la vida de Michonne ha cambiado para siempre. Esta serie de cómic (luego de TV) sigue sorprendiendo tras más de 10 años de publicación. Robert Kirkman nos demuestra qué puede pasar en un mundo sin reglas, donde solo importa sobrevivir.

Autor Bosch, Meritxell Títol

Yo gorda

“Gorda, vacaburra, zampabollos. Si sigues comiendo así te vas a poner como un tonel y no te va a querer nadie.” Meritxell ha tenido que oír de todo. En casa lleva sufriendo vejaciones desde pequeña. En el cole se arrima a las marginadas y aguanta el chaparrón. Su falta de autoestima y la acumulación de problemas emocionales le llevará a desarrollar una bulimia. Las cosas irán cambiando, pero requerirán tiempo. Yo, gorda es un cómic basado en hechos reales en torno al maltrato psicológico y los trastornos alimentarios. Una confesión autobiográfica que, como dice su propia autora, empieza mal pero acaba bien.

21


Autor Phoebe Gloekner Títol

Diario de una adolescente

San Francisco, 2 de marzo de 1976: No recuerdo haber nacido. Era una niña muy fea. Mi aspecto no ha mejorado, así que supongo que fue un golpe de suerte que él se sintiera atraído por mi juventud? Así empieza el diario de Minnie Goetze, una chica de quince años, deseosa de amor y aceptación y resistente para con su propia sexualidad. Minnie odia la escuela y quiere ser artista... o quizá espeleóloga, o camarera... Se acuesta con el novio de su madre y todavía es demasiado tímida como para hablar con los chicos de la escuela. Va forjando su adolescencia sin guía, sin supervisión, indefensa y temeraria. Una novela atípica donde la artista y escritora Phoebe Gloeckner presenta un año clave en la vida de una chica, en forma de diario íntimo, con ilustraciones y escenas completas narradas con el lenguaje del cómic.

Autor Doctorow, Cory Títol En la vida real A Amanda le encanta jugar a Terráurea en línea, el juego de rol multijugador masivo al que dedica la mayor parte de su tiempo libre. En esa realidad puede ser una líder, una luchadora, una heroína; es un espacio donde conocer a gente de todo el mundo y hacer amigos.

22


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.