Page 1

Internet!!

Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda  Camèlies 76‐80  08024 Barcelona  Tel. 93 435 31 70  Fax 93 455 20 29  b.barcelona.mr@diba.cat    http://www.bcn.cat/bibmercerodoreda   Troba’ns al  Facebook:    

Guia de Recursos electrònics a Internet per a joves

noves tecnologies Els joves a la xarxa Aprenentatge institucions Blocs Internet Viatges Feina Lloguers Cinema Emmagatzematge de dades Recursos electrònics còmic


INTRODUCCIÓ

http://blogdecomics.blogspot.com/ Tota la informació sobre el món del còmic.

Aquesta guia vol esdevenir un element pràctic de consulta bàsica per localitzar diferents tipus d’informació. Volem apropar als joves diferents webs que pel seu interès poden ajudar a millorar les diferents necessitats informatives, tecnològiques i d’oci en general.

http://www.blogdecine.com/ Blog de cinema, trailers, estrenes... http://www.filmin.es/ Portal Legal de cinema online. http://www.hoycinema.com/ Web de cinema i televisió

MÚSICA http://www.hispasonic.com/ Portal comunitari d’aficionats a la tecnologia musical, amb notícies, anuncis i foros. http://burn-studios.audiotool.com/ Aplicació per produir música electrònica online, de forma gratuïta i sense necessitat de crear un nou compte. http://soundcloud.com/ És una xarxa social per a músics, amb la que poden apropar-se als diferents canals per la distribució de la seva música. http://bandcamp.com/ Plataformes socials per ajudar als músics / DJ's / productors de ràdio a publicar i vendre els seus treballs.

CIèNCIA i TECNOLOGÍ a http://www.xataka.com/ Publicació de notícies sobre “gadgets”, tecnologia, novetats i electrònica de consum. http://www.xatakaciencia.com/ Weblog col·lectiu dedicat a la divulgació científica, la ecologia i el canvi climàtic. http://www.wikiciencia.org És un portal científic amb seccions de electrònica, informàtica, ciència i tecnologia, amb articles i propostes de cursos.

http://grooveshark.com/ Es tracta d’un servei per reproduir música on line.

http://e-ciencia.com/ Aquest portal conté informació, divulgació sobre Ciència i Tecnologia.

http://www.spotify.com/es/ Aplicacions gratuïtes (també de pagament) per escoltar i compartir música online.

http://www.geothesis.com Web de divulgació científica en espanyol.

http://www.hipersonica.com/ Música, crítica, concerts i festivals...

http://clusterdivulgacioncientifica.blogspot.com/ Divulgació científica mitjançant vídeos de youtube.

CòMIC i CINEma http://www.zonafandom.com/ Portal comunitari de joves aficionats als còmics, l’animació, el cinema de gènere... http://www.guiadelcomic.es/ Dedicat a la informació sobre la trajectòria i obra dels autors de còmic espanyols.

i

VIAtgES http://www.diariodelviajero.com/ Recomanacions de viatges i experièncias d’altres viatgers. http://turismoconaventura.blogspot.com/ Tot sobre el turisme i els viatges pels viatgers aventurers.

http://www.actualidadcomic.com/ Web pels amants del còmic americà, europeu, manga anime, dibuixants i novetats del sector.

http://www.ecoturismo.com/ Allotjaments, cases rurals i ecoturisme.

http://www.webcomics.es/ Web gratuïta per la promoció en castellà.

http://www.ecotur.es Notícies del Medi Ambient ecoturisme, allotjaments.

del còmic

reflexió

les

24

hores,


http://www.webviajes.com/agencias_de_v iaje.htm Cercador d’agències de viatges especials. http://locuraviajes.com/blog/destinos/ Portal del viatger independent per tot el món.

treball http://www.laboris.net Web per cercar feina. http://www.infojobs.com Web per oferir i trobar feina a particulars i empreses. http://es.trabajar.com/ Ofertes de treball per categories. http://www.oficinadetreball.cat/ Servei d'Ocupació de Catalunya – SOC. http://www.ciberconta.unizar.es/docencia /empleo/inicio.html Web amb portals i enllaços per trobar feina a tota Espanya. http://www.sabatica.org/ Voluntariat, pràctiques i formació. http://internacional.universia.net/verano/t rabajar/index.htm Web pels joves que volen trobar feina a l’estranger.

INSTITUCIONS http://www.gencat.cat/ La web de la Generalitat de Catalunya. http://www20.gencat.cat/portal/site/Jove Cat Webs pels joves a la web de la Generalitat. http://www.bcn.cat/ La web de l’Ajuntament de Barcelona. http://www.diba.cat La web de la Diputació de Barcelona. http://www.l-h.cat/ La web de l’Ajuntament de L’Hospitalet. http://badalona.cat/portalWeb/ La web de l’Ajuntament de Badalona.

http://www.infojovebcn.cat/pag/31/prese ntacio Xarxa Punts Informació Juvenil de l’Ajuntament de Barcelona.

APRENentatge http://www.barcelonactiva.cat Agencia de desenvolupament local de l’Ajuntament de Barcelona. Realitza formació, ajuda als emprenedors, funciona com a viver d’empreses, ajuda a la millora laboral de les persones. http://www.cibernarium.cat És el programa de capacitació i divulgació tecnològica de Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona. Ofereix formació per a professionals i empreses, així com activitats d'iniciació a Internet per a tota la ciutadania. http://w27.bcn.cat/porta22/cat/ El web de l’Ajuntament de Barcelona per trobar feina. http://www.adams.es/home/index.html Escola de formació i preparació d’oposicions per a persones i empreses. http://www.edu365.cat/estudiar/ Assessorament acadèmic i professional.

lloguER http://www.habitatgejove.com Lloguer de pisos, apartaments, pisos compartits, residències d’estudiants, albergs... http://www.bcn.cat/habitatge Web sobre l’habitatge, tràmits, lloguers, compravendes, ajudes etc de l’Ajuntament de Barcelona. http://www.easypiso.com/ Web d’anuncis de pisos compartits i habitacions de lloguer. http://www.enalquiler.com/ Web especialitzada en pisos de lloguer. http://www.pisos-alquiler.com/ Web de pisos de lloguer http://www.barcelonesjove.net/area/habit atge Web per llogar, compartir i ofertes d’habitatge de compra.


http://www.infojovebcn.cat/pag/5/serveidhabitatge-jove Servei de l’Ajuntament de Barcelona.

http://historico.portalmix.com/portales.sht ml Portals i cercadors en general en espanyol i anglès

emmagatzemar i COMPARTIR

http://doodle.com/ Web per planificar esdeveniments

http://www.wetransfer.com Servei web gratuït que ens permet pujar, baixar i compartir arxius fins a 2GB.

http://www.blogger.com http://www.wordpress.com http://www.tumblr.com

http://www.dropbox.com Dropbox és un servei Web per emmagatzemar la informació del nostre ordinador en Internet.

Diferents webs per poder tenir fàcilment un bloc propi.

Crea un bloc:

http://www.ipernity.com/?lg=es Web gratuïta per compartir i allotjar fotografies, audio i vídeos https://www.sugarsync.com/signup?starts ub=5 Emmagatzemar arxius i informació al núvol http://www.memopal.com/en/ Emmagatzemar arxius i informació al núvol

http://www.domestika.org/ Comunitat de disseny gràfic i il·lustració. http://www.meneame.net/ Comunitat de notícies i opinió.

xarxes socials

http://www.idrive.com/index.html Emmagatzemar al núvol

http://es-es.facebook.com/ La més coneguda xarxa social que facilita el contacte amb persones amb interessos semblants i amb els teus amics.

http://fetch.io/signup/ Emmagatzemar al núvol

i a méS... http://www.bloglovin.com Web per consultar i agrupar temàtiques...

blocs

per

http://www.google.es/reader Lector de RSS i Atom per tenir allotjades les diferents subscripcions d’un usuari. http://www.delicious.com Es tracta d’un web que guardar online els teus marcadores de navegació i/o favorits. http://www.google.com/google-ds/intl/ca/documents/ Web gratuïta de processament de textos, fulls de càlcul,presentacions, dibuixos, formularis en línia... http://www.issuu.com Publica i llegeix PDF's documents, revistes...

http://www.flickr.com Portal professional d’emmagatzament i publicació de fotografies.

de

presentacions,

http://twitter.com/#!/twitter_es Una de les xarxes socials més utilitzades del món. Molt utilitzada per contactar a persones amb interessos semblants. http://www.tuenti.com/?m=login Xarxa social en espanyol que només s’activa a través d’invitació. Utilitzada pels més joves. http://identica.cat/ És el servei de noticies en català i lliure, un servei de microblogging basat en l'eina lliure StatusNet. http://es.linkedin.com/ Xarxa social orientada als professionals i als negocis. http://www.last.fm/ Xarxa social dedicada a la música http://www.myspace.com/ Myspace es entreteniment social. Pots trobar amics, escriure blocs, pujar fotografies i vídeos i, descobrir la música i el cinema més actuals.

Guia recursos electrònics per a joves  

noves tecnologies Els joves a la xarxa Aprenentatge institucions Blocs Internet Viatges Feina Lloguers Cinema Emmagatzematge de dades Recurs...

Guia recursos electrònics per a joves  

noves tecnologies Els joves a la xarxa Aprenentatge institucions Blocs Internet Viatges Feina Lloguers Cinema Emmagatzematge de dades Recurs...

Advertisement