Page 1

Biografia Susanna Tamaro va néixer a Trieste el 1957, descendent d’Italo Svevo. Va estudiar en el Centro Sperimentale di Cinematografia de Roma i va realitzar diversos documentals per a la RAI. Amb el seu primer llibre, El cap als núvols, va guanyar el premi Elsa Morante i amb Per a una veu sola, el del Pen Club Internacional, alhora que obtenia l' elogi de Federico Fellini: «M' ha donat l' alegria de commoure' m sense avergonyirme, com em va ocórrer en llegir Oliver Twist o certes pàgines d' Amèrica de Kafka.» La seva novel·la Vés on et porti el cor (Seix Barral, 1994), que a Espanya ha superat el milió d' exemplars venuts, li va obrir tot un camí d' èxits internacionals, que varen ratificar la publicació,

entre d’altres, d' Anima mundi (Seix Barral, 1997), Estimada Mathilda (Seix Barral, 1998), El misterio y lo desconocido (Seix Barral, 1999), Respon-me (2001; Seix Barral, 2002, adaptada cinematogràficament sota la seva direcció), Més foc, més vent (2002; Seix Barral 2003) o Fora (2002; Seix Barral, 2004).

Vés on et porti el cor És una obra intimista i epistolar, en la qual Susanna Tamaro indaga en els plecs privats del nostre silenci, i, amb gran sensibilitat, descobreix el seu significat i revela la riquesa dels sentiments que romanen ocults, mitjançant un diàleg que ensenya a conèixer millor la naturalesa de les nostres relacions. Veient imminent el final de la seva vida,

Olga decideix escriure a la seva néta una llarga carta per deixar constància del que cap de les dues ha sabut ni dir ni escoltar. Quan la néta torni, només trobarà la relació de pensaments, sentiments, delicadesa i esperança, solitud i amargor que la vida ha anat teixint. Per la carta, se sabrà quina va ser la història de la família, les baralles amb la filla morta, els desencontres i les ferides que mai varen cicatritzar.

Vés on et porti el cor  

Guia de lectura de la novel·la de Susanna Tamaro: "Vés on et porti el cor", que hem llegit al Club de Lectura de la BCA.