Page 1

LECTURA RECOMANADA

PER A NENS DE PRIMÀRIA


Llibre de les bèsties Ramon Llull Al país de les bèsties escollien un nou rei. La guineu va convèncer a tots els animals que el millor candidat era el lleó, perquè pensava que la faria consellera i obtindria riquesa i poder.

La Màquina dels contes Carles Cano Benipoquet és un poble petit on no hi passa mai res. Un dia apareix a la plaça un artefacte estrany: una màquina de contes.Quan algú se li acosta, la màquina escriu un conte. El problema és que només ho fa quan vol. A partir d’aquell moment, tot el poble estarà pendent de la màquina prodigiosa.

El Meu carrer Bernat Romaní La Mònica i en Luka són companys de classe. Uns companys que pràcticament no es parlen. El fet de viure al mateix carrer els obligarà ha fer un treball plegats. La relació entre ells canviarà i els portarà molt lluny, des de quedar tancats en un refugi fins a descobrir la identitat d’un esquelet.

Em dic Skywalker Agustín Fernández Paz Davant la casa de la Raquel acaben d’obrir un supermercat, del qual no para d’entrar i sortir una riuada de gent. Ningú no es fixa en un home que demana caritat a la porta, però la Raquel li ha descobert el secret: es diu Skywalker i ha vingut d’un altre planeta en missió espacial.

Quina vergonya, el pare! Meïr Shalev A l'Efraïm, les coses que fa el pare li fan passar molta vergonya. Començant per la feina: no fa res, passa el dia escrivint.... I l'Efraïm moltes vegades es voldria fondre quan va amb el pare a un restaurant, a un casament, quan l'acompanya a l'escola amb bicicleta i canta... però el pare té cops amagats..

La Meua família i altres monstres Francesc Gisbert La Rut i la seva família són més pobres que les rates i sobreviu robant, i dormen en una furgoneta. Una nit trobaran una casa abandonada i decidiran ocupar-la. Però la casa no és tan buida com es pensaven i l’hauran de compartir amb una colla de monstres.

Julia, la niña que tenía sombra de Chico Christian Bruel Julia es una niña que no hace las cosas como todo el mundo, según le dicen continuamente sus papás: «eres igual que un chico». Hasta que un día descubre que su sombra no es de niña, sino de muchacho, y por ello busca un lugar en donde no tener sombra.


Els Animals tornen Michael Krüger Què passaria si els animals decidissin recuperar els seus antics territoris? Com ens ho faríem si els animals tornessin a les ciutats i ocupessin els carrers i les places? La vida quotidiana s’hauria d’adaptar al ritme d’aquests nous habitants, oi?

Aladdin and other stories from the Arabian Nights Sheherezade tells the King stories for one thousand and one nights. This book contains three of them: Alsddin and the Lamp, Ali Baba and Forty Thieves and The Genie and the Fisherman. These magical tales are retold in an excityng way: They also have a special impact on the King...

Julita Montserrat Galícia Julita és una nena com qualsevol altra..., o potser una mica més trapella que la majoria. Ens explica amb un punt d’humor, tot el que li va passant, a casa, a l’escola, amb les amistats, durant tot el curs escolar, de manera que tots els capítols van seguint les estacions de l’any i a unes dates concretes del calendari.

El Blog de la Malika Gemma Lienas La Malika fa poc que ha arribat a Catalunya amb la seva mare i els seus germans per reunir-se amb el seu pare. Troba a faltar moltíssim l’àvia i és per això que escriu en un blog tot el que li passa i les impressions que té d’aquesta cultura que és tan diferent de la seva.

En Fèlix es fica en embolics Jabob M. Leonhardt En Fèlix és un geni del dibuix i del grafit. Les noies se'l miren amb admiració, però sempre li acaba sortint tot malament. Perquè en Fèlix és un desastre pel que fa al seu aspecte físic. I això implica problemes, perquè no sap com desempallegar-se dels perillosos membres del Club de la Lluita.

La Nena que es va convertir en mòbil Francesc Puigpelat La Mukele viu a l'Àfrica, als peus del Kilimanjaro, És filla de pastors i la seva vida està encaminada a conduir el ramat per la Sabana. I a obeir amb temor les paraules del bruixot. La Mukele patirà un malefici que només podrà desfer amb esforç i sort. Molta sort.

El Laberint de la plaça de la font Pau Joan Hernàndez El matí que la Carla no va a l’escola, la Tina, la seva millor amiga, no en fa gaire cas. Però quan a la tarda veu, al balcó del pis de la Carla, un cartell de color vermell cridaner, amb lletres negres, amb només tres paraules, «Pis en venda», el món s’ensorra al seu voltant.


Hi ha un nen al lavabo de les nenes Louis Sachar En Bradley és agressiu amb els companys, a classe no escolta i la mestra el té en un racó al fons de l'aula. Ell mateix es considera una mica "monstre". A mig curs, però, arriba un nen nou a classe, i una psicòloga a l'escola. La relació amb aquests nouvinguts ajudarà en Bradley a descobrir els seus valors i les seves possibilitats, a saber donar i saber rebre.

Querido hijo: estás despedido Jordi Sierra i Fabra Miguel no se le puede creer: su madre acaba de darle una carta de despido. Por desordenado, por travieso y mal estudiante, tiene que abandonar la casa en treinta días. Durante este mes, Miguel intentará portarse bien, pero no le sale. Miguel descubrirá entonces lo bien que se está en casa, añorará el orden, las comidas... y hasta el col·legio

Cita a Rússia Lauren St. John Qui ho havia de dir, que l’Skye es convertiria en una estrella de cine. La Laura i el seu amic Tariq acompanyen el husky de tres potes al rodatge d’una superproducció de Hollywood que transcorre entre les sales i els passadissos del gran museu de l’Ermitage, a Sant Petersburg. Però sembla que algú s’ha proposat de boicotejar el rodatge provocant una sèrie d’accidents que poden resultar mortals!

Guia de Novetats elaborada per:

Biblioteca Contravent Plaça dels Països Catalans, 4 08410 Vilanova del Vallès Tel.: 938 456 910

biblioteca@vilanovadelvalles.cat Horari: Matins: dimecres i dissabtes 10-14 h. Tardes: de dilluns a divendres de 16-20:30 h.

Guia lectura recomanada per primària, febrer 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you