Page 1


El Vol de l'oreneta David Cirici Un bon dia en Seydou, fa una cosa gairebé impossible: es cola en un avió i se'n torna a l'Àfrica. Però no ho fa perquè no estigui bé a Barcelona, amb els seus pares adoptius. Ho fa perquè l'Amina, una amiga seva de la infantesa, li ha dit en un email que el vol veure.

El Noi del milió David Walliams En Joe Spud és el nen de dotze anys més ric del món. Té tants diners que ha comprat tot el que es pot voler: un cotxe de Fórmula 1, un gos robot importat del Japó, un aquari amb dos cocodril, i també tot un parc d'atraccions. Però el que necessita de debò no ho pot comprar amb diners. Sabeu què és?

Te llenarán de lunas Manel Ballart Doce capítulos enlazados con las cuatro estaciones del año, van desgranando las vides de un grupo de chicos y chicas de secundaria. Sus preocupacions, sus descubrimientos del amor,su sentido de la amistad...; il·lusiones y desengaños, victorias y fracassos.

Barcelona Lily Marcy Rudo La Lily és la filla única d’una família novaiorquesa que ve a viure a Barcelona. Els pares estan entusiasmats, perquè és la ciutat on es van conèixer. Ella, en canvi, està dolguda i rebotada, perquè representa deixar Nova York, les amigues, la professora de dibuix, el surf damunt les ones de l’Atlàntic i el Pacífic...

First Love James Patterson Amy vol sortir del poble, vol deixar-ho tot enrere i li proposa al seu amic Robinson posar-se a la carretera i viatjar, sense planejar res, sense rumb. El viatge és un salt cap al desconegut carregat d'emocions: l'emoció de sentir-se lliure, l'emoció de transgredir la llei, l'emoció de creuar l'última barrera que separa que l'amistat de l'amor ...

Cinco semanas en globo Jules Verne El Dr. Fergusson, su amigo Dick y su criado Joe sobrevolaran a bordo de su globo aerostàtico, el vasto continente africano. La lectura invita a compartir con ellos su particular visión, entre real y fantàstica, de las tierras africanes.


Un Camí dins la boira Care Santos La Jana té gairebé divuit anys i un gran futur com a nedadora. Fins que, de sobte, a la seva vida on mai no semblava passar res, comencen a passar coses: els seus pares es barallen sense parar, la seva àvia amaga algun secret i coneix al César, el fill de la dona que ajuda la seva mare amb les feines de la casa.

La Meva vida com a estrella de cine Janet Tashjian Al Derek li agrada molt el monopatí, però també fer parkour. Ho fa tan bé que el contracten com a especialista per rodar una pel·lícula amb la seva actriu preferida. Podrà controlar la seva emoció?

La Fallera calavera Enric Aguilar Durant la celebració de la súper-hípermega-mascletà, un terrible accident causa la mort d’una fallera de la Cort d’Honor. De seguida, la temuda Alcaldessa i el seu seguici d’assessors s’afanyen a ocultar l’assumpte. Res ha d’espatllar la festa, i la ciutat acabarà oblidant la fallera morta.

Makosa per a marimba i gralla Pau Joan Hernàndez La Fatou somnia que a la cercavila de la festa major del seu poble, Sant Genís, soni el makosa, un ritme africà del seu país d’origen. Però hi ha molta gent que no vol canviar les tradicions, i la polèmica amenaçarà la convivència a l’institut i al poble. Tanmateix, en aquest estiu de sequera, hi ha un perill més greu a les muntanyes...

Calla, Càndida, calla! Maite Carranza La Càndida ha acabat el curs de tercer d'ESO i ha passat una revetlla de Sant Joan extraordinària, però les coses es torcen quan els pares li anuncien que ella i els seus germans aniran a passar unes setmanes de vacances a casa de l'àvia, en un poble del Penedès.

Mentiders E. Lockhart Cada estiu la Cadence Sinclair passava les vacances amb els seus dos cosins i el seu amor. Això era el millor de la seva vida. Fins que alguna cosa terrible va passar l’estiu que ella complia quinze anys i des de llavors la seva vida es va omplir de secrets. La Cadence no pot recordar els fets i la seva família s’entesta a ocultarlos-hi. Fins que l’estiu en què en fa disset, descobreix quina és la veritat...


Dos hermanos Larry Tremblay Cuando Ahmed llora, su hermano Aziz llora también, y cuando Ahmed ríe, su hermano Aziz ríe también. Pero un día un obús rasga el cielo y separa personas, hermanos y sentimientos. A partir de entonces, la guerra será el trasfondo en el que dos hermanos tendrán que afrontar la desdicha de lo que significan palabras como «sangre», «venganza» y «mártir».

El Fruit del baobab Maite Carranza Dos mons, dues cultures, tres vides plenes de dilemes. La Lola, una pediatra separada de fa poc, sap que als seus trenta-nou anys li queden poques oportunitats per ser mare. L’Aminata, en canvi, una jove gambiana, ha decidit que no vol tenir més fills. Potser perquè l’aixopluc del baobab de la infantesa s’ha esvaït i ara viu en un territori hostil.

El Món sobre rodes Albert Casals i Serradó “Us vull explicar una història. És la història d’un nen que va néixer el 18 de juliol de 1990, a Barcelona. La història d’un nen que va néixer abans del que estava previst de les ganes que tenia de veure món, i també la història del que va passar amb aquestes ganes de conèixer gent i coses noves”.

Guia de Novetats elaborada per:

Biblioteca Contravent Plaça dels Països Catalans, 4 08410 Vilanova del Vallès Tel.: 938 456 910

biblioteca@vilanovadelvalles.cat Horari: Matins: dimecres i dissabtes 10-14 h. Tardes: de dilluns a divendres de 16-20:30 h.

Guia lectura juvenil recomanada, febrer 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you