Page 1

Gener


Xavier Benguerel, gener de 2017

NOVEL·LA Fernando Aramburu Patria

Luisgé Martín El amor del revés

El dia que ETA anuncia l’abandonament de les armes, Bittori va cap al cementiri per a dir-li al seu home, víctima assassinada, que ha decidit tornar a la casa on van viure.

Autobiogràfica sentimental d’un jove que a l’adolescència descobreix la seva homosexualitat, tractant-la, juntament amb la incomprensió inicial, sense clixés ni moralismes.

Gabriele d’Annunzio L’innocent

Laia Soler Els dies que ens separen

El protagonista vol posar remei al seu matrimoni però s’assabenta que la seva dona espera un fill d’un altre home. Aquest fet comportarà una lluita entre l’amor i la traïció, i la manera d’alleugerir-la.

L’Abril està obsessionada amb els seus somnis. I un d’ells està protagonitzat per un desconegut amb el que es va creuar a la biblioteca. Ell és ell però ella no és ella...

Leo Perutz De noche, bajo el puente de piedra

Gemma Ruiz Argelagues

Conjunt de relats ambientats a la Praga del segle XVI. Aquest llibre és considerat unànimement l’obra mestre del seu autor, Leo Perutz.

Aquesta novel·la és un homenatge a les dones que, en una època molt dura, van treure endavant a les seves famílies, treballant de dia a nit, i que no van ser reconegudes.


Carson McCullers La balada del cafè trist Aquest llibre està compost per una novel·la breu i sis relats que descriuen el món punxant del sud dels EEUU, tenint per bandera una malenconia plena de sensibilitat.

Torborg Nedreaas Nada crece a la luz de la luna Un home i una dona es coneixen una nit, i ella l’ofereix el seu cos o la seva història, i ell escull la seva història. D’aquesta manera ella s’anirà descobrint i entregant.

Niccolò Ammaniti Anna

Chuck Palahniuk Eres hermosa

Amb un virus i uns adolescents com a punt central, l’autor torna a abordar el món de l’adolescència en aquesta combinació de ciència ficció distòpica, novel·la d’aventures i d’iniciació.

Sàtira social al voltant del consum massificat de productes que produeixen plaer a les dones, protagonitzada per una dona que se sent estancada professionalment i un multimilionari.

Hans Fallada El malson

Haruki Murakami El elefante desaparece

Tot i acabada la segona guerra mundial, el Dr. Doll, alcalde d’un petit poble, pateix malsons i se sent vençut pel dimoni de la culpa col·lectiva. Així, decideix traslladar-se a Berlín on intenta refer la seva vida.

Recull de relats de l’afamat autor japonès en els que tots els protagonistes esperen que els hi passi alguna cosa, ja sigui un accident, un fet fortuït..., allò que transforma la realitat en fantasia.

Charles Williams El arrecife del escorpión

Laura Norton No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas

Acceptar una feina perillosa fa que el protagonista tingui una vida difícil però amb l’anhel d’enriquir-se ràpidament. Novel·la d’intriga amb un ritme trepidant.

Novel·la d’humor en la que coneixereu les vicissituds d’una jove a la que de l’omple el pis de persones amb les que no té li ve de gust conviure.


Peter Stamm Noche es el día

Raúl Zurita El día más blanco

Una dona jove i d’èxit pateix un accident una nit després de discutir amb el seu home. A partir d’aquest fet, que li canviarà la seva vida totalment, ella inicia una recerca de la seva nova identitat i vida.

En aquest llibre tot passa a la ment d’un home mort: el passat es torna present i reviuen les èpoques i els rostres, els desitjos i els malsons, la biografia i la història, el cos i el paisatge, en definitiva, la vida i la mort.

Catherine Lacey Nunca falta nadie

Bill Clegg ¿Has tenido família alguna vez?

La protagonista fuig de la seva família posant rumb cap a Nova Zelanda. I durant aquest viatge es va posant a proba a ella mateixa, ordenant els seus records, els seus turments i el seu interior, del que dubta.

A la protagonista se l’ha mort tota la seva família en una explosió, i no li queda una altra opció que fugir del seu poble i de si mateixa per tornar-se a retrobar i anar teixint nous lligams emocionals.

Mónica Carrillo Olvidé decirte quiero

Clara Sánchez Cuando llega la luz

Després de patir un accident de cotxe, a Malena se li apareixen totes les paraules i sentiments que mai no havia dit ni experimentat, com l’amor, el perdó, l’amistat. I la seva gosseta l’acompanyarà.

Una història d’amor i coratge, de memòria i de culpa, d’esperança i fortalesa, però que queda enterbolida per l’esperit de venjança i els límits del mal exposats en la persecució d’un home que corre perill.


La biblioteca és un servei municipal, obert a tothom. Estimula la relació entre usuaris i la participació en les activitats. El carnet de la biblioteca és la targeta que identifica els usuaris de les Biblioteques de Barcelona. Permet utilitzar els serveis de la biblioteca pública i gaudir de molts avantatges en l’àmbit cultural (descomptes en entrades, botigues especialitzades, etc.). El carnet és gratuït, personal i intransferible, vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya, i tothom el pot sol·licitar. En cas de pèrdua cal abonar la taxa vigent. Els infants menors de 9 anys han d’anar acompanyats d’una persona adulta. No es poden entrar ni bicicletes, ni patins, ni animals (excepte els gossos d’assistència).

Servei de préstec Aquest servei ofereix la possibilitat de treure fins a 30 documents de la biblioteca: 15 llibres i revistes durant 30 dies  6 dvd durant 30 dies  9 altres documents (CD, CD-rom, ...) durant 30 dies 


Biblioteca Xavier Benguerel Av. del Bogatell, 17 08005 Barcelona Tel.: 932 251 864 b.barcelona.xb@diba.cat www.bcn.cat/bibxavierbenguerel Horari Horari d’hivern: Dilluns 10 a 14 h i Dimarts 10 a 14 h i Dimecres 10 a 21 h Dijous 10 a 14 h i Divendres 10 a 21 h Dissabte 10 a 14 h I

16 a 21 h 16 a 21 h 16 a 21 h 16 a 21 h

Horari d’estiu (24 de juny al 24 de setembre): dissabtes tarda tancat / agost tancat

Novetats de ficció - Gener 2017  

Cliqueu el títol que us interessi i accedireu al nostre Catàleg Col·lectiu

Advertisement