Page 1

LLIBRES I CIÈNCIA

COSMOCAIXA

Una cita anual amb el llibre de divulgació científica organitzada per CosmoCaixa amb la llibreria Laie, la Biblioteca Sagrada Família i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc de la 21a Setmana de la Ciència. A més de la tradicional mostra i l’exposició de llibres amb les principals novetats en literatura de divulgació científica, aquesta nova edició ofereix tallers, documentals, presentacions de llibres i exposicions de per a totes les edats.

ISAAC NEWTON, 26 08022 BARCELONA

Totes les activitats són gratuïtes

De dimarts a diumenge, de 10 a 20h Tancat els dilluns (excepte festius) i els dies 25 de desembre, 1 i 6 de gener www.lacaixa.es/ObraSocial Tel. 932126050 icosmobcn@fundaciolacaixa.es

BIBLIOTECA SAGRADA FAMÍLIA JOSEP M. AINAUD DE LASARTE

LLIBRES I CIÈNCIA Setmana de la ciència activitats i tallers a Cosmocaixa

PROVENÇA, 480 08025 BARCELONA Dilluns, dimecres i dijous, de 10 a 14 i de 16 a 21h Dimarts i divendres, de 10 a 21h Dissabtes, de 10 a 14 i de 16 a 20h Diumenges, d’11 a 14h www.bcn.cat/bibsagradafamilia Tel. 934 508 733 Fax. 934 508 612 b.barcelona.sf@diba.cat facebook.com/bibliotecasagradafamilia

Documentals i llibres a la Biblioteca Sagrada Família Josep M. Ainaud de Lasarte

XII Mostra del llibre de ciència a Cosmocaixa del 13 al 22 de novembre


LES ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA SAGRADA FAMÍLIA JOSEP M. AINAUD DE LASARTE SKETCHING CRAG Exposició Del 25 d'octubre al 17 de novembre Sala d'exposicions Àlex Garcia El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) presenta el seu projecte de divulgació científica amb l'objectiu d'explicar la recerca que porta a terme a través del dibuix al natural, sketching o dibuix ràpid sobre llibreta, que és una modalitat de dibuix que s’ha convertit en poc temps en un fenomen social i artístic. Mitjançant diversos dibuixos i anotacions s’explica de manera didàctica què és i què fa el CRAG. Presentació del llibre 10 de novembre, 19 h En el marc de l'exposició es presenta el llibre on es plasmarà tota la recerca que du a terme el CRAG. Organitza: Centre de Recerca en Agrigenòmica GAIA, LA GRAN MARE Documental Dilluns 14 de novembre, 19 h Sala d'actes. Aforament limitat Documental científic i divulgatiu que tracta, de manera generalista, de l'origen de la Terra, de la seva evolució fins a l'actualitat i del futur que espera al planeta Organitza: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte EXPOSICIÓ DE LLIBRES D’IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA De l’11 al 20 de novembre A la tercera planta de la biblioteca s'exposaran llibres del centre d'interès d’Il·lustració científica, inaugurat l'any passat en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica.

LES ACTIVITATS A COSMOCAIXA Per celebrar la 21a edició de la Setmana de la Ciència, els caps de setmana del 12 i 13, i del 19 i 20 de novembre de 2016, CosmoCaixa ofereix tallers, tastets d’experiments i activitats variades en diversos espais del museu. La celebració d’aquest any coincideix amb la mostra Què m'expliquen els objects mèdics? i la XII Mostra de llibres de ciència a la botiga Laie de CosmoCaixa amb dues presentacions de novetats en llibres de ciència i una visita guiada gratuïta. RACONS DE CIÈNCIA Els Racons de ciència, una novetat d’aquest any, tenen com a objectiu afegir el factor sorpresa al visitant. Més enllà de les activitats programades, on es pot apuntar el públic segons els seus interessos. Es realitzen en llocs diferents durant tot el dia sense previ avís. La característica d’aquestes píndoles científiques, dinamitzades per un educador, són la seva brevetat, el component d’espectacle, la seva visibilitat i el plantejament de reptes científics als visitants que els impel·leixi a participar. Tallers A partir de les temàtiques definides per la UNESCO sobre els anys internacionals dels Llegums, del Mapa i de l’Entesa mundial, i en el marc definit per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, s’han proposat els tres eixos temàtics a través dels quals desenvolupar sis tallers molt engrescadors per a tots els públics: · Llegums! Llenties, cigrons i…cacauets? · Mapes! Mil maneres de veure el món · Som el que mengem? Laboratori de llegums · El futur a les teves mans · Fem una brúixola · H2OOOHH!

XII MOSTRA DEL LLIBRE DE CIÈNCIA Del 13 al 22 de novembre, de 10h a 20h Llibreria Laie Visita guiada per la Sala de la Matèria 17 i 18 de novembre, 18h Presentació de dos novetats de llibres de ciència, a les 19h: · El ojo desnudo, d'Antonio Martínez Ron (Ed. Crítica- Planeta) 17 de novembre · Desafíos del futuro, de Pere Puigdomenech (Ed. Crítica- Planeta) 18 de novembre Al final de les presentacions es farà signatura de llibres i s’entregarà un val d’un 5% de descompte amb la compra de llibres entre els assistents. EXPLORA: QUÈ M’EXPLIQUEN ELS OBJECTES MÈDICS? De 10 a 20h Exposició on es mostra com els instruments mèdics són utilitzats com a eines que han ajudat a conèixer, comprendre, estudiar i analitzar el cos humà mitjançant la projecció d'imatges, sons o gràfiques. També se subratlla el fet que els objectes formen part del que anomenem patrimoni mèdic, és a dir, que formen part d'una investigació científica extensa d'una cultura que ens parla del passat d'una societat mèdica. Organitza: Museu d'Història de la Medicina de Catalunya (MHMC)

Setmana de la ciència 2016  

Tríptic "Llibres i ciència" editat per l'ICUB.

Setmana de la ciència 2016  

Tríptic "Llibres i ciència" editat per l'ICUB.

Advertisement