Page 1

Pl. Catalunya, 39-41 08820 El Prat de Llobregat T 93.370.51.52 b.prat.am@diba.es Horari: dilluns de 15.30 a 21 Dimarts a divendres de 10 a 21 Dissabtes de 10 a 19

Dimecres, 8 de maig 2013 A les 19.00 h Sala d’actes de la Biblioteca

MURIEL VILLANUEVA Conferència i presentació del llibre

La gatera


MURIEL VILLANUEVA (València, 1976)

-------------------------------- BIOGRAFIA

Muriel Villanueva i Perarnau és una escriptora i professora valenciana. Llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona i diplomada en Educació Musical per la Universitat de València. Des de 2006, exerceix com a professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on imparteix cursos d’escriptura. Va ser també membre de l’equip de gestió entre 2007 i 2011, com a responsable de la Recerca sobre la situació europea en matèria d’escoles d’escriptura (encarregada el 2007 per la pròpia escola i per la Institució de les Lletres Catalanes), coordinadora de relacions internacionals, directora executiva de l’European Association of Creative Writing Programmes i Cocoordinadora del campus virtual de l’Escola d’Escriptura. És també funcionària del Departamentd’Educació, actualment en excedència. El piano, la guitarra, el baix i el cant són disciplines que l’han acompanyat amb intermitències.

http://muri.cat/


----------------REFERÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES

Novel·les •

• • •

Mares, i si sortim de l'armari? : la història d'una família quasi feliç. 2006. Jo toco i tu balles. 2009. Baracoa. 2010. La gatera. 2012.

Narracions •

Els Ulls de Rita o la tendresa del món - Diari del viatge per l’adopció d’una germana. 1998.

Relats • •

• • •

“Família”. A: Valors, 2009. “La paradoxa d’en Frank Kafka i l’àncora del Fred Tènder”. A: Hiperbòlic, 2009. “Venia picant de mans”, 2009. “Línia discontínua”. A: Hiperbòlic, 2010. “La Tània i totes les tortugues”, 2013.

Poemes •

“Poemes sense punts de goma”, 2011.


--------------------------------------------------------LA GATERA (2012)

La Raquel hereta dos pisos simètrics. L'un dóna al carrer i l'altre a un pati interior, des d'on s'escola un gat taronja. Obrir una gatera en el mur que separa els dos habitatges esdevindrà un camí intrigant cap a la seva indentitat. La gatera és una novel·la escrita des del llindar: un forta obert en una paret que connecta dos mons sense intersecció aparent. La realitat i la ficció, la vida i la mort, la masculinitat i la feminitat es troben en la línia en què l'autora, els personatges i qui sap si el lector, s'emmirallen. ***

La seva autora diu que va escriure La gatera “amb molta llibertat” i garabé sense adonar-se’n. Tothom qui l’ha llegit diu que és un d’aquests llibres que, un cop el comences, no el pots deixar fins que no arribes al final. El seu tema de fons és l’escriptura o, més concretament, “què vol dir escriure i de què serveix”.

Muriel  

Muriel a la biblioteca

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you