Page 1

Us presentem una petita tria de llibres que podeu trobar a la biblioteca Jaume Vila i Pascual i agafar en préstec. Aquesta és només una mostra de tot el que us podem oferir. HISTÒRIES PER A JOVES QUE FAN PRIMER CICLE D’ESO Un fill, d’Alejandro Palomas Tot va començar amb la pregunta de la senyoreta Sònia que va escriure a la pissarra “Què vull ser quan sigui gran”. Mentre tots els nens de la classe contestaven tots els oficis imaginables en Guillem va contestar “A mi... a mi m’agradaria ser la Mary Popins”

El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares, de Ransom Riggs L’avi d’en Jacob havia nascut a Polònia, però als dotze anys el van enviar en vaixell a un orfenat de nens a Gal·les. L’avi li explicava que havia deixat als seus pares perquè els monstres el perseguien. Uns monstres geperuts , fets de carn putrefacta i amb els ulls negres. Ara l’avi del Jacob ha mort d’una manera molt extranya

Els caçadors de llibres, de Jennifer Chambliss Bertman L’Emily és membre d’una comunitat online anomenada Caçadors de llibres, un joc bookcrossing en el qual els participants han de resoldre enigmes per trobar llibres amagats. Un joc aparentment tranquil, fins que el fundador dels Caçadors és misteriosament atacat.

La gàbia daurada, de Vic James Al món hi ha dos tipus de persones: Destres i Ordinaris. Els primers són aristòcrates amb poders obscurs; els segons, gent corrent. Uns governen i viuen en el luxe, els altres han de complir deu anys d’esclavitud.

Biblioteca Jaume Vila i Pascual

www.bibliogelida.cat

@Biblio.gelida

93 779 28 09


La Casa de Hades, Rick Riordan Gaia, la mare terra, vol destruir el món dels mortals. A través de les Portes de la Mort hi passaran un exèrcit de monstres i gegants. Cal tancar aquestes Portes des de fora! Un exèrcit de monstres. Set nois al llindar de les seves forces i només disposen d’unes hores per salvar la humanitat.

Històries de fantasmes, de Roal Dahl Una selecció de les millors històries de terror de Roal Dahl. Què podem dir el fantàstic Roal Dahl? El creador de històries com Charlie i la fàbrica de xocolata o Matilda, també va escriure multitud de contes de terror que més tard es van adaptar al llenguatge cinematogràfic.

Erik Vogler y los crímenes del Rey Blanco, de Beatriz Osés L’Erik Vogler volia passar unes vacances amb el seu pare a Nova York, però en comptes del viatge somiat ha d’anar a passar uns dies amb la seva àvia. Però això no serà el pitjor, l’Erik es veu involucrat en els assassinats en sèrie que estan commovent tot Alemanya.

Totes les fades del Regne, de Laura Gallego La Camèlia és una fada padrina que fa tres-cents anys que es dedica a ajudar, amb molta eficàcia, joves donzelles i aspirants a heroi perquè assoleixin un final feliç, fins que arriba en Simó un mosso de cavalleria que necessita desesperadament un cop de mà.

Biblioteca Jaume Vila i Pascual

www.bibliogelida.cat

@Biblio.gelida

93 779 28 09


HISTÒRIES PER A JOVES QUE FAN 2n CICLE D’ESO I BATXILLERAT Vango, de Timothée De Fombelle París, 1934. Enmig de la gentada que es congrega davant de Notre_Dame, Vango fuig; de la policia, que l’acusa d’assassinat, d’uns espies russos, que amaguen raons fosques, i de les forces misterioses que l’assetgen. No sap qui és realment, només sap que la seva vida està lligada a un passat que imagina ple de secrets esfereïdors.

La brújula dorada, Philip Pullman La Lyra i el seu daimonion porten una vida una mica salvatge i despreocupada entre els alumnes de Jordan Collage de Oxford. Tot canvia quan ha d’iniciar un llarg viatge a les terres gelades de l’Àrtic on regnen els clans de les bruixes i on els ossos polars lliuren èpiques batalles sagnants.

La ràbia, de Lolita Bosch Avui la Lolita és una escriptora reconeguda: és famosa, valenta i admirada per molts. Però no és fins arribar a l’edat adulta que la Lolita s’ha atrevit a explicar el bulling que va patir en la seva adolescència. La ràbia és un relat personal, honest, emocionant i imprescindible per poder entendre l’assetjament a les escoles

Biblioteca Jaume Vila i Pascual

www.bibliogelida.cat

@Biblio.gelida

93 779 28 09


M. , de Lolita Bosch A M només li queda un dia de vida. M té setze anys. No és capaç d’explicar a ningú el que passa a casa seva. El seu pare té atemorits tots els membres de la família. En no trencar cap d’ells el silenci, la tragèdia final és inevitable

Germanes, gossos, friquis i altres espècimens, de Maite Carranza Una gran comèdia d’embolics on et petaràs de riure on ningú és el que sembla ser.

Zona prohibida, de David Cirici La Daia i la seva germana bessona, l’Inge, viuen internes en una escola aïllada i automatitzada amb un centenar de oies més que han de ser la primera generació d’humans que sobreviuen als efectes d’una gran pandèmia. Inesperadament, una catàstrofe les obliga a marxar del centre i buscar refugi.

Biblioteca Jaume Vila i Pascual

www.bibliogelida.cat

@Biblio.gelida

93 779 28 09


ÀLBUMS IL·LUSTRATS – NOVEL·LA GRÀFICA Zombillennium, d’Arthur de Pins Busques feina i tens un costat sinistre? Aquí t’oferirem un contracte indefinit... per tota l’eternitat. Zombillennium és un parc d’atraccions temàtic dirigit per tota classe de monstres

Caputxeta vermella, de Roberto Innocenti Una versió molt actual i commovedora de La caputxeta vermella. Les seves il·lustracions ens descriuen la xiutat com un indret salvatge, un bosc ple de vida, de colors... i de perills

Watchmen, de Moore Gibbons Còmic de superherois estatunidenc de gran èxit ambientat en la Guerra Freda.

Meravelles, de Brian Selznick Les històries d’en Ben i de la Rose -una explicada amb paraules i l’altra amb imatges -, es troben, s’entrellacen i es converteixen en un relat fascinant sobre l’amistat, la vida, l’univers... i altres meravelles

Biblioteca Jaume Vila i Pascual

www.bibliogelida.cat

@Biblio.gelida

93 779 28 09


ALTRES COSES PER LLEGIR QUE NO SÓN NOVEL·LES Frida Kalho. Una biografia, de María Hesse Inspirat en les vivències de la idolatrada pintora mexicana aquesta biografia mostra al lector una visió diferent de la Frida que coneixem. Il·lustrat amb uns dibuixos preciosos entendrem la força, el patiment i les grans ganes de vida de Frida Kahlo.

Elles. 65 dones oblidades de la història, d’Agnès Rotger Aquest llibre recupera i dona visibilitat a 65 dones catalanes. Matemàtiques, escriptores, aviadores, compositores, metgesses, dibuixants,... totes dones oblidades de la història només per ser dones.

Cartes des de la presó de Nelson Mandela, de Nelson Mandela Aquest llibre està composat per 255 cartes que aporten una visió de la figura excepcional que va ser Nelson Mandela.

La maternitat d’Elna, d’Asumpta Montellà Després d'unes setmanes, al barracot d'infermeria del camp, vaig trobar l'Elisabeth Eidenbenz, o més ben dit, ella em va trobar a mi. Va proposarme de parir en una maternitat que ella regentava, situada a Elna, allà mateix al Rosselló. El dia que va néixer el meu fill a la sala de parts de la Maternitat, no vaig poder reprimir les llàgrimes. Tothom es pensava que plorava d'emoció, però només jo sabia que plorava pel nen enterrat a la sorra de la platja d'Argelers".

Tocats de l’ala. Història del rock català, de l’Oriol Rodríguez Després de més de dos anys de treball i més de 60 entrevistes, el gelidenc Oriol Rodríguez treu a la llum aquesta història del rock català. Un relat explicat en primera persona de la mà dels protagonistes del rock: músics, discogràfiques, gestors,... Biblioteca Jaume Vila i Pascual

www.bibliogelida.cat

@Biblio.gelida

93 779 28 09

Profile for Bibliogelida

Bibliografia per a joves i no tan joves  

Tria de llibres adreçats al públic juvenil

Bibliografia per a joves i no tan joves  

Tria de llibres adreçats al públic juvenil

Advertisement