Page 1

INFORMACIÓ PRÀCTICA Biblioteques de Barcelona, en col·laboració amb Cibernàrium, us ofereixen activitats gratuïtes de curta durada per descobrir, conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals. Les preinscripcions es poden fer a la biblioteca o bé a través d’Internet partir del dia 15 del mes anterior, o 16 si el 15 cau en diumenge. 

Totes les activitats són gratuïtes.

Les places són limitades (11).

Cal tenir el carnet de biblioteques per accedir a l’oferta formativa.

No es deixarà entrar a les activitats 15 minuts després que hagin començat.

L’activitat es realitzarà només si hi ha un mínim de 3 persones inscrites.

S’avisarà només als admesos per telèfon o per correu electrònic.

Cal portar la fotocòpia del DNI/NIE el dia de la realització del primer curs.

Les activitats duren un dia. Hi ha activitats que es fan diverses vegades en un mes.

 La inscripció en línia es fa des de: http://s2.puntxarxa.org/cbb/cursos

Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet Camp del Ferro, 1-3 08027 Barcelona Tel. 93 340 86 75 b.barcelona.mc@diba.cat www.bcn.cat/biblasagrera Horari Matí : dimarts, dijous, divendres i dissabte : de 10 a 14 h. Tarda : de dilluns a divendres: de 16 a 20:30 h.

Horari Suport Informàtic Dilluns i dimecres : 17 h a 20 h .

AULA DIGITAL Espais multimèdia i Cibernàrium Programa 4t trimestre de 2013


Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet Programa 4t trimestre 2013 PRACTICA AMB EL TECLAT I RATOLÍ Aprèn a utilitzar els dos elements bàsics de l’ordinador. Dimarts 1 d’octubre (10-12 h) Dimarts 5 de novembre (16-18 h) Dimarts 3 de desembre (10-12 h) APRÈN A UTILITZAR L’ORDINADOR Familiaritza’t amb el PC. Descobreix les seves parts i adquireix habilitats i coneixements bàsics. Dimarts 8 d’octubre (10-14 h) Dimarts 12 de novembre (16-20 h) Dimarts 10 de desembre (10-14 h) NAVEGACIÓ I ÚS D’INTERNET I Introdueix-te al món d’Internet. Coneix què són els navegadors i les webs i què cal saber per navegar per la xarxa. Dimarts 15 d’octubre (10-14 h) Dimarts 19 de novembre (16-20 h) Dimarts 10 de desembre (16-20 h)

RECERCA DE FEINA PER INTERNET Aprèn com tenir un bon currículum en format digital i a enviar-lo a empreses mitjançant els principals webs de cerca de feina. Important: Has de portar fet el teu currículum, en paper o en format digital i correu electrònic. Dimarts 8 d’octubre (16-20 h)

Coneix els mecanismes del comerç electrònic, com fer un pagament on line, els drets del consumidor a Internet i els criteris bàsics de seguretat per una compra a la Xarxa. Dimarts 19 de novembre (12-14 h) MISSATGERIA INSTANTÀNIA, VIDEOCONFERÈNCIA I TELF IP

COM CREAR EL TEU WEBLOG Aprèn com obrir un blog utilitzant eines gratuïtes. Coneix què és un blog, com publicar textos, rebre comentaris, etc. Dimarts 1 d’octubre (16-18 h) AVANÇA EN LA GESTIÓ DEL TEU BLOG Ara que ja tens blog, aprèn a canviar-li l’aparença, a gestionar etiquetes i, en definitiva, a treure-li el màxim profit. Important: Cal haver creat un blog prèviament. Dimarts 1 d’octubre (18-20 h) QUÈ ÉS EL FACEBOOK? COM UTILITZAR-LO? Coneix què és Facebook, com funciona i com pots obrir-hi un compte, i comença a fer amics i a seguir la seva activitat. Important: Has de tenir correu electrònic Dimarts 15 d’octubre (16-20 h)

OBRIR UN COMPTE DE CORREU ELECTRÒNIC Encara no tens e-mail? T’ensenyem com obrir una adreça, com funciona i les passes bàsiques per enviar missatges de correu electrònic. Dimarts 29 d’octubre (10-12 h) Dimarts 26 de novembre (10-12 h)

QUÈ ÉS EL TWITTER? COM UTILITZAR-LO? Aprèn a obrir un compte a Twitter, a crear etiquetes (hashtags), a publicar els teus missatges i a seguir els trending topics que t’interessen. Important: Has de tenir correu electrònic Dimarts 22 d’octubre (16-18 h)

AVANÇA EN L’ÚS DEL CORREU ELECTRÒNIC Aprèn a utilitzar àgilment el correu electrònic. Com endreçar els teus mails, gestionar els contactes, adjuntar arxius i reenviar-los. Dimarts 29 d’octubre (12-14 h) Dimarts 26 de novembre (12-14 h)

INTRODUCCIÓ A LA FOTOGRAFIA DIGITAL Coneix com són les càmeres Digitals i aprèn a fer-ne un bon ús a nivell bàsic: formats d’imatge, resolucions i retocs... Important: Porta la teva càmera si vols! Dimarts 29 d’octubre (16-18 h)

NAVEGACIÓ I ÚS D’INTERNET II Aprèn a identificar programes que faciliten la navegació i a identificar també arxius, a descarregar-los i a comprimir-los. Dimarts 22 d’octubre (10-14 h) Dimarts 26 de novembre (16-20 h) Dimarts 17 de desembre (16-20 h)

EINES PER ADMINISTRAR I EDITAR LES TEVES FOTOS DIGITALS Aprèn a crear galeries fotogràfiques a la xarxa, a compartir els teus àlbums, a crear fotollibres... Dimarts 29 d’octubre (18-20 h)

AVANÇA EN LA NAVEGACIÓ: INTERNET 2.0 Coneix com són les webs actuals, el web 2.0 i com treure-li el màxim profit: blogs, fòrums, comentari de notícies, valoració de continguts, etc. Important: Has de tenir correu electrònic Dimarts 5 de novembre (10-14 h)

E-CONSUM: COM COMPRAR PER INTERNET DE FORMA SEGURA

ESTALVIA AMB INTERNET: RECURSOS A LA XARXA Coneix els avantatges de la compra en línia, les webs amb comparatives i les xarxes d’intercanvi, o aprèn a vendre petits béns o serveis... Dimarts 19 de novembre (10-12 h) ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA Aprèn a resoldre via Internet tràmits habituals amb les administracions.

Dimarts 22 d’octubre (18-20 h)

Aprèn a comunicar-te amb eines de missatgeria instantània, fer videoconferències i trucades telefòniques des del teu pc. Dimarts 1 d’octubre (12-14 h) CONTROL PARENTAL Descobreix les eines per supervisar l’accés a la xarxa dels nens i bloquejar l’accés a continguts inapropiats. Dimarts 17 de desembre (12-14 h) FONTS D’INFORMACIÓ INTERACTIVES Aprèn a utilitzar eines com les RSS, els marcadors i les subscripcions per accedir fàcil i ràpidament a la informació. Dimarts 3 de desembre (12-14 h) YOUTUBE: COM BUSCAR, VEURE I COMPARTIR VÍDEOS

Practica amb les eines que et permeten accedir a tot tipus de continguts audiovisuals a través de la Xarxa. Dimarts 3 de desembre (18-20 h) INTRODUCCIÓ A LES EINES CLOUD COMPUTING

Els serveis gratuïts per compartir i emmagatzemar documents a Internet permeten intercanviar fàcilment continguts entre les persones i treballar en col·laboració. Dimarts 3 de desembre (16-18 h) ESCOLTA MÚSICA A L’ORDINADOR

Coneix els programes de reproducció d’àudio i aprèn a passar música la format mp3. Dimarts 5 de novembre (18-20 h) APRÈN A UTILITZAR EL TEU SMARTPHONE

Els telèfons intel·ligents són una plataforma per accedir a Internet i els seus recursos. Familiaritza’t amb les seves funcionalitats bàsiques i descobreix com utilitzar-los. Dimarts 12 de novembre (10-12 h) UTILITZA SERVEIS INTERACTIUS EN EL TEU SMARTPHONE

Bluetooth, xarxes socials, intercanvi d’arxius, serveis com WhatsApp, descàrrega d’aplicacions... Dimarts 12 de novembre (12-14 h) EINES DE LOCALITZACIÓ GEOGRÀFICA A INTERNET Aprèn a usar aplicacions per consultar mapes interactius, planificar desplaçaments, buscar adreces, etc. Dimarts 17 de desembre (10-12 h)

Aula digital 4art trimestre 2013. Bib La Sagrera-Marina Clotet  

Aula digital 4art trimestre 2013. Bib La Sagrera-Marina Clotet

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you