Page 1

Det var en gang et sølvblankt krus i en lubben barnehünd...

et lite eventyr...


D

et var en gang et lite eventyr

om en blank sølvskje i en lubben barnehånd, om tindrende barneøyne i et sølvblankt krus, om sølvet som speiler barnet i lærdom, lek og latter gjennom et helt liv...

Bilde øverst: Tre generasjoner Marthinsen har satt sitt preg på EIK: Grunnleggeren Axel Thv. (på veggen), hans sønn Axel og sønnesønnen Knut, som i dag er leder av bedriften. Bilde nederst: Tradisjon, håndverk og design går "hånd i hånd" på EIK. Her er designerne Anita K. Plyhn og Oddny H. Møyland i ferd med å siselere et sølvmotiv.


EIK – en eventyrlig historie Norsk tradisjon, håndverk og unikt design er hovedingrediensene når historien om EIK skal fortelles. Det hele begynte i mai 1954. Da bestemte Axel Thv. Marthinsen seg for å tre ut av familiens sølvvarefabrikk og starte sin egen sølvog tinnvareproduksjon på Eik utenfor Tønsberg. Hans nedarvede sans for kvalitet og godt håndverk, gjorde at bedriften etter kort tid ble en suksess. Dette har vi på EIK forsøkt å ivareta, og det har vi lykkes med. I dag er EIK ledende leverandør av barnesølv til norske gullsmeder og EIK barnesølv pryder de fleste gavebord for barn. Det skyldes ikke minst at tradisjonsrike sanger, eventyr og vers er inspirasjonskilde når våre designere formgir sine unike motiv. EIK er dessuten en av få sølvprodusenter i Norge som fremdeles arbeider etter gamle håndverkstradisjoner. Her siseleres motivet fortsatt for hånd i messing, før det preges i 925 Sterling sølv, som er det fineste sølvet som er å få. Det er også verd å merke seg at all produksjon av barnesølv foregår på Eik. Få ting er vakrere enn sølv! Det vet vi på EIK og formgir derfor sølvet med stor kjærlighet. I denne lille folderen presenterer vi noen av våre mange eventyrlige motiv og spennende produkter, til glede for ditt barn. Vi setter vår stolthet i at EIK barnesølv skal være din lille prins eller prinsesse verdig! Med vennlig hilsen

Knut Marthinsen Daglig leder


Ro, ro til fiskeskjÌr. Mange fisker für vi der. En til far og en til mor, en til søster, en til bror og to til den som fisken fikk, og det var lille Frederik.


Ro, ro til fiskeskjĂŚr...

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


Bæ, bæ lille lam, har du noe ull? Ja, ja kjære barn, jeg har kroppen full. Søndagsfrakk til far og søndagsskjørt til mor og to par strømper til bitte lille bror.


Bæ, bæ lille lam...

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


Ride, ride ranke. Si meg hvor skal veien gü? Bestefar besøk skal fü. Ride, ride ranke.


Ride, ride ranke...

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


D

et var en gang langt borte i utkanten av en stor skog. Der bodde det for lenge siden en vedhugger med kone og to smĂĽ barn, Hans og Grete.


Hans og Grete...

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


O, du som metter liten fugl – Velsign vür mat, o Gud.


Du som metter liten fugl...

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


Se p책 meg


Lilleputt og Lille Ballerina...

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


For prinser og prinsesser...

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


For prinser og prinsesser...

Alle delene er i tinn og akryl


Sølv og tinn Utvalgte produkter, fües i de fleste motiv.


Porselen

Utvalgte produkter, f책es i de fleste motiv.


Foto: Andreas Knoop Trykk: Cicero Grafisk AS

Boks 2061, 3103 Tønsberg, tlf. 33 36 80 44

www.aie.no

EIK post@eik925.no • www.eik925.no

E07 Produktbrosjyre 2 nye oppsla24 oppsla24 24 24

30-05-07 09:06:25 30-05-07 09:06:25

Barnesølv  

Eik Barne brosjyre. Dåp og navndags artikler i sølv og plett.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you