Page 1

nummer 2 2012

Een gezamenlijke uitgave van Pot Interieur en Berden Wonen!

www.pot.nl www.berden.nl

Keulen

Berden bezoekt Beurs Keulen Beton ‘look’, stonewashed en comfortabel natafelen

Altijd meer bieden dan de klant verwacht Ieder meubel heeft een verhaal De meest exclusieve interieurzaak van Nederland

Interview

Karel Boonzaaijer “ruimte voor fantasie”

www.pot.nl

w w w. b e r d e n . n l


Een topper als Rolf Benz wĂŠĂŠt wat het aan zijn eigen naam verplicht is! De architectuur van het zitten. Doordachte functies, superieure zit-anatomie en tijdloos design: u verdient een meubel dat niets te wensen over laat. In de collectie van Rolf Benz kunt u het vinden! Volmaakt comfort dat krijgt u bij Rolf Benz.

kom naar onze showrooms in Sittard, Venlo en Axel!

De collectie is verrassend speels, toont meerdere stijlopvattingen en inspireert tot grote dingen: u kunt er uw persoonlijkheid volledig in kwijt. Bij al die vernieuwing en creativitieit blijft de spreekwoordelijke kwaliteit onverminderd gehandhaafd.

www.berden.nl/rolf+benz/

www.pot.nl/wonen/rolf-benz/


Rolf Benz fauteuil 684 in zwart stof, draaibaar nu voor 595,- uit voorraad leverbaar. Rolf Benz VIDA een bank die net zo veelzijdig is als u en volledig bij uw persoonlijke levensstijl past.


30

altijd meer bieden dan de klant verwacht

Scherp zijn, noemt Berden het. Iedere medewerker moet tegenwoordig ook een beetje ondernemer zijn, vindt hij. Initiatiefrijk en betrokken. “Dat proberen we op allerlei manieren te stimuleren.” Op die manier richt het bedrijf zich op de toekomst.

inhoud 18

Keulen

Ruim 1200 fabrikanten uit 54 verschillende landen presenteerden in januari tijdens de internationale Meubelbeurs Keulen hun nieuwste collecties. De directie en het inkoopteam van Berden waren er aanwezig om zich op de hoogte te stellen van de komende trends. Maar ook om andere zaken te bespreken.

25

wonen is emotie

Dave Vlegels kan op ieder niveau meepraten over de vormgeving van een interieur, zowel met de particuliere klant als met architecten bij projectmatige opdrachten. De afgelopen jaren heeft hij zich dan ook steeds verder in zijn vakgebied bekwaamd.

36

ruimte voor fantasie: interview Karel Boonzaaijer

Karel Boonzaaijer startte zijn carrière als meubelmaker. Hij vond echter al vlug dat wat hij moest maken zo niet mooier dan toch wel beter kon. Waarop hij het besluit nam de avondopleiding Architectonische Vormgeving aan de huidige Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te gaan volgen. 4

Berden Pot


kenmerken

Dat Jan Berden jr. net als zijn broer Paul ooit zijn opwachting zou maken in het familiebedrijf stond volgens hem al vast toen hij nog heel jong was.

46

42

Je kunt de consument niet meer in een hokje stoppen

kunst

Het schilderij dat verleidt of doet wegdromen, het beeldhouwwerk dat stilzwijgend spreekt of aanzet tot filosoferen – kunst kan veel vormen aannemen. Marion Backus is gallery-houdster bij Berden wonen. Bij haar kunt u terecht voor een deskundig interieuradvies op maat. Als styliste benadert zij het ‘wonen’ op een andere manier. Vanuit een kleuren- en vormgevingstest kan zij bij de klant gevoelens benaderen over hoe die het wonen als prettig ervaart.

12

1. Een hoogstaand aanbod design merken in hun eigen wereld 2. , Gratis thuisadvies – ook s avonds 3. Vakkundige bezorging en klantgerichte service 4. Meer dan 100 producten uit voorraad leverbaar 5. 110 jarig familie bedrijf met 9 familieleden 6. Gratis thuisbezorgd in de Benelux (ook op zaterdag) 7. Laagste prijsgarantie

vestigingen slapen Laurentiusplein 3 Blerick wonen & slapen Promenade 12 Heerlen wonen Industriestraat 23 Sittard slapen Industriestraat 4a Sittard wonen Woonboulevard Trefcenter Venlo Pot interieur Nieuwendijk 89 Axel

T. 077-3248888 T. 045-4000700 T. 046-4510500 T. 046-4521839 T. 077-3580600 T. 011-5532526

STIJL jaargang 1, nummer 2 mei 2012. Druk: Roto Smeets, oplage: 200.000 exemplaren. Uitgever, redactie, fotografie en vormgeving: Berden Wonen. Prijzen onder voorbehoud van druk- of zetfouten en minimaal geldig tot 3 weken na verspreiding.

De meest exclusieve interieurzaak van Nederland

Een eerste bezoek aan Pot Interieur is voor veel mensen een overweldigende ervaring. Want hoe mooi het ook op papier staat omschreven, pas als men er rondwandelt, wordt duidelijk wat de omschrijving ‘meest exclusieve meubelzaak van Nederland’ precies inhoudt. Beelden zeggen nu eenmaal meer dan woorden.

52

projecten

Veel mensen zien Berden Wonen als een op de particuliere markt gericht bedrijf. Dat was inderdaad lange tijd het geval en nog altijd geldt het merendeel van de activiteiten de particuliere klanten. In de loop van de afgelopen jaren is Berden zich echter ook met projectmatige opdrachten gaan bezighouden. Daarbij kan het om de inrichting van een kantoor gaan, maar eveneens om het realiseren van een interieur voor een horecagelegenheid.

Coverfoto: De Sede 480 www.berden.nl/de+sede/ www.pot.nl/wonen/de-sede/

5


Paul Berden Commercieel directeur

Berden is in veel opzichten een eigentijds en vooruitstrevend bedrijf. Ook wat service en klantgericht handelen betreft. Al is Berden op dat vlak tegelijkertijd nog een beetje ouderwets. Met dienstverlening tot in het detail… Zoals het hoort. Dat past ook bij een familiebedrijf. Dat vindt de directie, daar handelen de medewerkers naar en het beantwoordt eveneens aan de verwachting van de klanten. Want al is het bedrijf in de loop der jaren fors gegroeid, elke klant is belangrijk. Vanaf het moment dat hij of zij binnenloopt totdat de meubels zijn bezorgd. Bezorgd ja, omdat Berden ook in dat stadium alle zorg aan de afhandeling besteedt en de klant als het ware ‘ontzorgt’. Het aan huis brengen van de meubels is daarom meer dan ‘leveren’.

Wonen is beleving Wonen is beleving en die beleving begint met het opdoen van ideeën. Bij vrienden en familie, via televisieprogramma’s, in showrooms en in bladen. Wat die twee laatste betreft: in de diverse vestigingen van Berden Wonen in Limburg en bij Pot Interieur in het Zeeuw-

Om ervoor te zorgen dat het bezorgtraject vlekkeloos verloopt, houdt Berden dat nagenoeg geheel in eigen hand. Bij elke stap zijn eigen medewerkers betrokken, goed opgeleide mensen die bovendien jaarlijks worden bijgeschoold. Ze

se Axel vindt u volop inspiratie dankzij een brede collectie waarin vrijwel alle topmerken op het gebied van design en moderne meubelen te vinden zijn. Overzichtelijk opgesteld in sfeervolle studio’s waar vaak de complete lijn van een merk te vinden is. Berden Wonen en Pot Interieur maken deel uit van het familiebedrijf Berden, 110 jaar geleden opgericht en tegenwoordig met de derde en vierde generatie volop actief in het bedrijf. De beleving in onze winkels vertalen we nu nog meer dan voorheen in het nieuwe magazine dat u nu in handen heeft: Stijl. Met dit magazine willen we u op brede wijze informeren over de laatste ontwikkelingen op interieurgebied en tevens beter inspelen op uw woonbeleving. Uiteraard besteden we veel aandacht aan onze zeer uitgebreide collectie design en moderne meubelen, maar we laten u ook kennis maken met de nieuwste trends, met de mensen achter de meubels en tal van andere zaken. We hopen dat Stijl u veel genoeglijke en inspirerende momenten zal bieden. Voor inspiratie kunt u daarnaast terecht op de websites van Berden Wonen en Pot Interieur. Zo is de site van Pot onlangs volledig vernieuwd en

aangevuld met een webshop zodat u ook online bestellingen kunt plaatsen. Al is een bezoek aan de showroom van Pot nog altijd een niet te evenaren ervaring. Verdeeld over diverse verdiepingen vindt u op maar liefst 15.000 m² winkelvloeroppervlakte alles wat de liefhebber van design en kwaliteitsmeubelen aanspreekt. Zoals de grootste Cassina-studio van Europa en verder studio’s van woonmerken als De Sede, Leolux, Jori, Minotti, Molteni, Interlübke, Rolf Benz en B&B Italia. Sinds kort hebben ook de merken Jensen en Treca de Paris er een studio. En hebben we aan de collecties van zowel Pot als Berden twee merken met een heel eigen uitstraling toegevoegd: het modische Hay en het eigenzinnige Kartell. Zoals gezegd, een bezoek aan een van onze winkels biedt nog altijd de ultieme beleving, maar met het doorkijken en lezen van Stijl borrelen wellicht al de eerste ideeën op. Blader dus vlug verder en laat u meevoeren naar de wereld van het bijzonder wonen.

Onze wonen merken Auping. Leolux. Rolf Benz. Vitra. Jori. Bert Plantagie. De Sede. Tempur. Cassina. Label. Artifort. MDF Italia. Minotti. Pastoe. Flos. Norma. Arco. Interlübke. Machalke. Giorgetti. Driade. FSM. Walter Knoll. B&B Italia. Fritz Hansen. Montis. Gelderland. Jensen. Flexform. Bontempi. Hülsta. Brand van Egmond. Zanotta. Presotto. Ligne Roset. Molteni & C. Swissflex. COR. Artemide. Van Gaasbeek en Van Tiel. Hay. Riva. Tables4you. Gispen. Cappellini. Kreamat. Pullman. Kartell. Zondag. Classicon. Moroso. Poltrona Frau. Karat. Touché. Art Gallery.

6

Berden Pot


Tot in het detail…

Berden, centraal magazijn en logistiek, Venlo-Blerick.

controleren de artikelen bij binnenkomst en zijn eveneens actief bij het transport dat bovendien vrijwel altijd met eigen auto’s gebeurt. Onze mensen zetten de meubels precies op de juiste plek neer, monteren waar nodig en laten alles netjes opgeruimd achter. En is er eventueel na verloop van tijd een probleem, dan zorgt een deskundige servicemonteur voor een snelle en adequate oplossing. De begrippen snel en adequaat zijn verder ook van toepassing op onze levertijden. Onder meer omdat we veel meubels op voorraad hebben. En dat is redelijk uniek voor een in design en moderne meubelen gespecialiseerd bedrijf.

Service met een ouderwets accent dus. Maar zoals gezegd is Berden vooral vooruitstrevend en eigentijds. Kijk maar eens op onze website (www.berden.nl), met daarop naast onder meer highlights en aanbiedingen ook de meest uitgebreide catalogus in design en moderne meubelen. Bijzonder geschikt om eerste ideeën op te doen. En uiteraard zijn we tegenwoordig actief op social media als twitter en facebook, met leuke nieuwtjes en aanbiedingen. Al ondergaat u de ware beleving van stijlvol wonen natuurlijk nog altijd het beste in één van onze filialen.

Pot interieur, Axel, Zeeuws-Vlaanderen, de grootste Cassina presentatie van Europa. 7


DAW

Eetkamerstoel in diverse kleuren.

DSR

Eetkamerstoel in diverse kleuren met hoogglanzend chromen onderstel uit voorraad leverbaar in zwart en wit.

DAR

Eetkamerstoel in diverse kleuren uit voorraad leverbaar in zwart en wit.

Lounge Chair

De stoel ontstond in 1956 en is sindsdien een klassieker van de moderne meubelgeschiedenis. Deze zitmeubelen zijn van de hand van het beroemde ontwerp echtpaar Charles en Ray Eames. Informeer naar onze aanbiedingsprijzen, alle stoelen zijn uit voorraad leverbaar!

8

Berden Pot

www.berden.nl/vitra/

www.pot.nl/wonen/vitra/


Portfolio. design: Ferruccio Laviani.

www.berden.nl/molteni+en+c/

www.pot.nl/wonen/molteni-c/

kom naar onze showrooms in Sittard en Axel!


Tafel Bridge, uitgevoerd in massief hoogwaardig hout in de kwaliteiten eiken, noten, kersen, beuken, essen en HPL is een ontwerp van Hans Daalder. Uitvoering in lak of olie in diverse afmetingen. Bijvoorbeeld in noestig eiken voor 1.660,- afmeting 200x100 cm. Stoel James, verkrijgbaar in stof en leder. Ook leverbaar in Flex uitvoering, James vanaf 299,- in leder.

10

Berden Pot

www.berden.nl/bert+plantagie/

www.pot.nl/wonen/bert-plantagie/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo & Axel!


Prime Time. design: EOOS.

www.berden.nl/walter+knoll/

www.pot.nl/wonen/walter-knoll/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard & Axel!


Pot interieur Elk merk heeft zijn eigen signatuur

De meest exclusieve interieurzaak van Nederland! Een eerste bezoek aan Pot Interieur is voor veel mensen een

meubelen voor, veelal complete lijnen, op diverse verdiepingen

overweldigende ervaring. Want hoe mooi het ook op papier

in optima forma gepresenteerd – vaak in een eigen studio – en

staat omschreven, pas als men er rondwandelt, wordt duidelijk

dat van nagenoeg alle topmerken. Namen als De Sede, Leolux,

wat de omschrijving ‘meest exclusieve interieurzaak van

Jori, Minotti, Molteni, Interlübke, Rolf Benz en B&B Italia, voor

Nederland’ precies inhoudt. Beelden zeggen nu eenmaal meer

de liefhebber hebben ze geen nadere introductie nodig. Van

dan woorden. Maar om u toch op weg te helpen: stelt u zich het

Cassina vindt u bij Pot zelfs de grootste studio van Europa.

meest uitgebreide aanbod op het gebied van design en moderne

Elk merk heeft zijn eigen signatuur, maar het streven naar hoogwaardige kwaliteit, bijzondere vormgeving en een hoge mate van comfort zijn aspecten die ze gemeen hebben. Creativiteit is eveneens een onderscheidend kenmerk en het komt regelmatig voor dat gerenommeerde ontwerpers worden ingeschakeld om een buitengewoon meubel te creëren. Uiteraard sluit de dienstverlening en advisering bij Pot Interieur aan bij het exceptionele karakter van de collectie. De klant kan rekenen op een deskundige begeleiding bij het maken van de juiste keuze en het

12

Berden Pot


“Zorgvuldig met onze omgeving omgaan”

­­­­Berden heeft oog voor duurzaam ondernemen

Steeds meer bedrijven zijn doordrongen van het belang van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo ook Berden, een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat en is gespecialiseerd in mode en meubelen. Met Berden Mode en Berden Wonen en Slapen is het bedrijf actief in diverse plaatsen in Limburg en onder de naam Pot Interieur in Axel in Zeeuws-Vlaanderen. “We moeten zorgvuldig met onze omgeving omgaan, dat is iets waar iedereen op zijn of haar manier aan kan bijdragen”, stelt algemeen directeur Jan Berden. Hij geeft aan dat het milieu een belangrijk aandachtspunt is, maar dat maatschappelijk verantwoord ondernemen meer betekent dan alleen naar het milieu kijken. “Ook sociale aspecten moeten daarin een rol spelen.” Het familiebedrijf Berden vult het maatschappelijk verantwoord ondernemen dan ook zo breed mogelijk in. Jan Berden wijst onder meer op de kwaliteit van de geleverde meubelen. “Vanwege de hoge kwaliteit gaan ze lang mee. Dat is een pluspunt voor het milieu.” Verder kiest Berden voor leveranciers die duurzaamheid eveneens hoog in het vaandel hebben staan. Een voorbeeld daarvan is de mogelijkheid om via die leveranciers oude matrassen te recyclen.”

samenstellen van een nieuw interieur. Een perspectiefschets, 3D-ontwerp, lichtplan, kleuradvies, materiaalkeuze en noem maar op, aan elk detail wordt aandacht besteed.

Maar zoals Jan Berden al aangaf, maatschappelijk ondernemen beperkt zich niet tot het milieu. Het bedrijf steunt dan ook allerlei goede doelen die zich inzetten voor de mensheid en de leefomgeving. We vergeten uiteraard het eigen personeel niet. Voor de medewerkers willen we een betrokken werkgever zijn die ze een aantrekkelijke werkomgeving biedt.” Het feit dat er dit jaar 30 medewerkers een jubileum vieren, laat zien dat het personeel tevreden is en zich met het bedrijf verbonden voelt.

Dat maakt Pot Interieur niet alleen de meest exclusieve, maar ook de meest bijzondere en veelzijdige meubelzaak van Nederland.

Het zijn enkele voorbeelden van de wijze waarop Berden invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jan Berden tot slot: “Sommige zaken kun je op korte termijn verwezenlijken, andere hebben tijd nodig. Voor die lange termijn hebben we ons ook een aantal doelen gesteld. We streven ernaar die uiterlijk voor 2020 goed te hebben ingevuld.”

www.pot.nl

13


Random family; drie verschillende modellen met een sterk grafisch patroon. Door de verschillende afmetingen van de vakken kunt u er al uw boeken in kwijt. Het ontwerp van Neuland is al meerdere malen bekroond. Uit voorraad leverbaar in zwart en wit!

Flow

Chair, een ontwerp van Jean Marie Massaud, de Flow- familie bestaat uit stoelen met- of zonder armleuningen, met vier poten, een sledepoot, wieltjes of een ronde poot. Uit voorraad leverbaar zolang de voorraad strekt!

14

Berden Pot

www.berden.nl/mdf+italia/

www.pot.nl/wonen/mdf-italia/


Berden POT

NIEUWVANPASTOE

Shift combineert een minimale vorm met een expressief kleurgebruik. Door te werken met gekleurde semi-transparante schuifdeuren, ontstaat bij het openen en sluiten van de kast een intrigerend kleurenspel. De Shift, ontworpen door het internationaal succesvolle ontwerpduo Scholten & Baijings, is leverbaar in twee breedtematen en kan zowel op frame als hangend aan de wand worden geplaatst. Shift is leverbaar in de zes vaste ‘designer choice’ kleurcombinaties en alle basic lakkleuren van de Pastoe collectie.

Tense

is een prachtige tafel in diverse maten van 90x160 cm tot 150x400 cm. Door de gedetailleerde afwerking, de strakke vormgeving en het slanke frame, krijgt de tafel, een ontwerp van P. en M. Cazzaniga, een zeer elegante uitstraling.

Berden POT

Fibre

uitgevoerd in snow white, verkrijgbaar in twee afmetingen. 205x38x37 cm van 1.306 voor 799,- 207x55x37 cm van 1.511,- voor 999,- Uit voorraad leverbaar!

Uit voorraad leverbaar zolang de voorraad strekt!

www.berden.nl/pastoe/

ATTENTIE

www.pot.nl/wonen/pastoe/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo en Axel!

15


LC2 door Le Corbusier, Jeanneret, Perriand en Cassina. Alles begint met design.

Nieuwendijk 89 4571 Axel Zeeuws Vlaanderen T: 0 115-562010 www.pot.nl 16

Berden Pot

www.pot.nl/wonen/cassina/

kom naar onze showroom in Axel!


Mare

Bank. Ontwerp, RenĂŠ Holten. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen in stof en leder. Bijvoorbeeld 2-zits in stof vanaf 2.143,-

Artifort een internationaal begrip voor designmeubelen van topkwaliteit, innovatief gebruik van materialen en een tijdloos design. Veel van de zitmeubelen hebben een internationaal design award gewonnen en zijn als design klassiekers in de collecties van het Centre Pompidou in Parijs en het Museum of Modern Art in New York te vinden.

www.berden.nl/artifort/

www.pot.nl/wonen/artifort/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo en Axel!

17


Ruim 1200 fabrikanten uit 54 verschillende landen presenteerden in januari tijdens de internationale Meubelbeurs Keulen hun nieuwste collecties. De familie Berden en het inkoopteam van Berden waren aanwezig om zich op de hoogte te stellen van de

dus het zou zo maar eens één van de nieuwe trends kunnen worden.” Een andere uitschieter noemt hij de Horatio van Leolux, een fraai vormgegeven bank met uitstekend zitcomfort die niet alleen recht, maar ook als hoekbank gebruikt kan worden dankzij de verstelbare eindstukken. Eenvoudig, maar comfortabel en met een duidelijk eigen signatuur is Mayon, eveneens een

komende trends. Maar ook om andere zaken te bespreken.

Berden bezoekt Beurs Keulen. Beton ‘look’, stonewashed en comfortabel natafelen. Samen met Milaan is Keulen de belangrijkste meubelbeurs van het jaar, geeft Frank Berden aan. Het verschil is dat er in Keulen een groot aantal Nederlandse en Duitse merken te vinden zijn, zegt hij. “De topmerken uit Nederland en Duitsland bevinden zich allemaal in onze collectie. We hebben in Keulen de gelegenheid met alle partijen bij te praten, kennis te maken met eventuele nieuwe producenten en natuurlijk van al die merken de noviteiten te leren kennen.” Dat zijn er ieder jaar heel wat. Zoals de beton ‘look’, zegt Berden. “Die was onder meer te zien bij MDF Italia, een merk dat bekend staat om zijn stijlvolle tafels. Ze hebben nu een lijn waarbij het blad is bedekt met een dun laagje beton. Dat zorgt voor een heel bijzondere uitstraling. Bij het merk Kristalia zie je het eveneens,

“De topmerken uit Nederland en Duitsland bevinden zich allemaal in onze collectie.”

18

Berden Pot


bank van Leolux. Verder toonde De Sede een bank met beweegbare elementen. Het ene moment binnen gezellig kletsen met het bezoek, het andere moment – na het element te hebben gedraaid – met de blik naar buiten genieten van mooie muziek of een goed boek.

Jori toonde diverse zitmeubelen met een hoge mate van functionaliteit. “Zoals een bank met een hoogte verstelbare rugleuning, voor een optimaal comfort. Zo had elk merk wel enkele bijzonderheden en nieuwigheden te melden, te veel om op te noemen.”

De al eerder geïntroduceerde verwassen of stonewashed vloerkleden blijken een blijver te zijn, merkt Frank Berden op. “Ze hebben een vintage look die goed met modern meubilair te combineren is.” Pastoe liet de bezoekers onder meer kennis maken met een door Scholten en Baijings ontworpen kast, met de voor beide ontwerpers zo karakteristieke kleurstelling.

Naast het kennis maken met al die noviteiten had het bezoek van Berden aan de Keulse beurs nog een ander doel, geeft Frank Berden tot slot aan. “We hebben daar tevens de gelegenheid om met directeuren en exportleiders goede afspraken te maken. Zo bedingen we goede prijzen en maken we heldere afspraken over de service en leveringen. Met een in elk opzicht tevreden klant als uiteindelijke doel.”

19


1. Kartell Fly lamp 176,- ontwerp: Ferruccio Laviani 2. Kartell Masters stoel 154,ontwerp: Philippe Starck, uit voorraad leverbaar in wit en zwart 3. Hay Loop Stand Hall kapstok 154,- ontwerp: Leif Jorgensen 4. Kartell Bourgie lamp 222,ontwerp: Ferruccio Laviani 5. Hay About A Chair AAC22 225,- ontwerp: Hee Welling. 6. Kartell Bubble Club bank 640,- fauteuil 422,- ontwerp: Philippe Starck 7. Hay DLM Don’t Leave Me tafel 154,- ontwerp: Thomas Bentzen 8. Kartell Louis Ghost chair 242,- ontwerp: Philippe Starck, uit voorraad leverbaar in transparant kristal 9. Kartell Bubble Club tafel 117,ontwerp: Philippe Starck

1

Berden Pot

nieuw

BETAALBARE LUXE Zo’n vijf jaar geleden kon de interieurwereld kennis maken met het Deense merk Hay, betaalbare luxe met een hoog designgehalte. Het idee van de oprichter, Rolf Hay, is dat er met kwaliteit voor een vriendelijke prijs hogere verkoopcijfers worden bereikt. En fraai meubilair en aparte accessoires zo voor een breder publiek bereikbaar kan zijn. Dankzij een connectie met de wereld van de kledingmode kan Hay als modisch en trendy worden omschreven. Bij Berden Wonen in Heerlen vindt u een shop-in-shopwinkel van Hay. Het is een inspirerende omgeving met aansprekend design in allerlei vormen.

5

4

7

8

20

Berden Pot

www.berden.nl/hay/

www.pot.nl/wonen/hay/

kom voor Hay naar onze showrooms in Heerlen en Axel!


2

3

De verschillende collecties van Kartell zijn niet meer uit ons “huis-beeld� weg te denken! Sinds eind jaren 40 timmert Kartell met veel succes aan de weg, het afgelegd parcours ligt geplaveid met topstukken. Mobil, Bourgie, Louis Ghost, Bubble Club, Dr. NO, Dr. YES maar ook vele andere collecties kunnen met recht als designklassiekers worden bestempeld. Kartell dankt haar succes aan een combinatie van creativiteit, technologie en functionaliteit waarbij kwaliteit en vernieuwing bij Kartell altijd centraal staan. Maar ook de vruchtbare samenwerking met een hele range aan ontwerpers, welke zich stuk voor stuk hebben uitgeleefd, heeft Kartell op de kaart gezet. Kartell kan zich mede hierdoor marktleider in de betaalbare designwereld noemen.

6

9

www.berden.nl/kartell/

www.pot.nl/wonen/kartell/

kom voor Kartell naar onze showrooms in Heerlen & Axel!

21


Egg Chair,

informeer naar onze aanbiedingsprijs!

Uit voorraad leverbaar in rood en zwart stof! www.pot.nl/wonen/fritz-hansen/

www.berden.nl/fritz+hansen/

Berden Pot

LordYo De Lord Yo stoel van de designer Philippe Starck. Dit zijn stapelbare stoelen van het merk Driade (max. 4 stuks stapelbaar). De Lord Yo stoel in de kleuren zwart en wit van 244,- voor 159,Uit voorraad leverbaar in wit!

22

Berden Pot

www.berden.nl/driade/

www.pot.nl/wonen/driade/


Hidde

HIDDE, fauteuil ontworpen door Gerard van den Berg. In indian buffel naturel en brazil black. Uitgevoerd in yak leder. Tevens bijpassende hockers verkrijgbaar. Uit voorraad leverbaar! In indian buffel naturel, brazil black en yak leder scherp geprijsd!

Don DON, fauteuil in zwart leder met chroom geborsteld onderstel. Informeer naar onze aanbiedingsprijs! Bijpassende hocker. Fauteuil en hocker zijn uit voorraad leverbaar!

www.berden.nl/label/

www.pot.nl/wonen/label/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo & Axel!

23


“Wonen is emotie” Met een winkeloppervlak van 15.000 m2 is Pot Interieur in Axel dé specialist op het gebied van design en kwaliteitsmeubelen. Nagenoeg alle topmerken zijn er breed vertegenwoordigd, vaak in eigen studio’s. Daarnaast onderscheidt Pot zich met deskundig en ervaren personeel. Ze begeleiden de klant bij het maken van de juiste keuze en creëren in samenspraak stap voor stap een nieuw interieur, vertelt interieurvormgever Dave Vlegels.

Hij kan op ieder niveau meepraten over de vormgeving van een interieur, zowel met de particuliere klant als met architecten bij projectmatige opdrachten. De afgelopen jaren heeft Dave Vlegels zich dan ook steeds verder in zijn vakgebied bekwaamd, onder meer door het volgen van een studie op academisch niveau bij Perk Interieuropleidingen. “Daarvoor heb ik tevens een opleiding aan het Hout & Meubelcollege gevolgd. Daar heb ik veel geleerd over materiaal, vormgeving, indeling en het maken van tekeningen en lichtplannen.” Met zijn zeer uitgebreide kennis kan Dave de klanten uitstekend begeleiden bij het creëren van een interieur dat helemaal aansluit bij hun wensen. Dat is een traject waar hij alle tijd voor neemt, zo vertelt hij, en dat begint met een algemene kennismaking. “Ik noem het de aftastfase, een algemeen gesprek dat overigens verder gaat dan meubels. Wonen is emotie, is onderdeel van een lifestyle. Daarom gaat het bijvoorbeeld ook over kleding, auto’s, eventueel sieraden en dat soort zaken.” Soms hebben mensen al bepaalde ideeën over het nieuwe meubel of interieur, soms zijn ze nog helemaal blanco. Een wandeling door de showroom zorgt dan voor de nodige inspiratie, weet Dave. “Vaak weet ik aan de hand van het eerste gesprek al een beetje welke kant we uit moeten. Tijdens het rondlopen is het dan een kwestie van de klant ‘lezen’. Bij welk merk reageren ze enthousiast, bij welk merk minder. Zo wordt het beeld steeds duidelijker.”

24

Berden Pot


Met een winkeloppervlak van 15.000 m2 is Pot Interieur in Axel dé specialist op het gebied van design en kwaliteitsmeubelen.

Gaat het om een geheel of grotendeels nieuw interieur, dan wordt er eveneens een ontwerp gemaakt. Bij Pot gebeurt dat onder andere met het programma Navigram. Daarmee kan in 3D een kamer worden nagebootst en voorzien van de nieuwe meubels. “Op die manier ontstaat er een bepaalde beleving, de klant zit als het ware al in het nieuwe interieur.” Zelf vindt Dave een getekend ontwerp ook nog altijd heel fraai. “Het is een stukje vakwerk. Bij Pot beheersen we beide. We zijn niet bang een schets in perspectief te maken. Veel klanten waarderen dat.” Aan de hand van foto’s van het bestaande interieur of een bezoek aan huis wordt eveneens met andere details rekening gehouden. Er wordt gekeken naar de te kiezen materialen, kleuren, de lichtinval, de lichtpunten, de looproutes, situering van de kamers en ligging van het huis. Vaak vraagt het meerdere afspraken voor er een definitief plan ligt, geeft Dave Vlegels tot slot aan. “Het gaat om een nieuw interieur, daar willen de mensen dan heel lange tijd geen omkijken meer naar hebben. Bovendien, onze collectie bestaat uit zo’n 250 merken. Zelfs mensen die met een redelijk uitgewerkt idee binnenkomen, neigen uiteindelijk nog wel eens naar iets anders. Dankzij dat uitgebreide aanbod kunnen we dan ook aan echt elke wens voldoen.”

25


BRAINBUILDER JEAN-PIERRE AUDEBERT FOOTSTOOL SHIVA JEAN-PIERRE AUDEBERT

Uit voorraad leverbaar in zwart leder

26

Berden Pot

www.berden.nl/jori/

www.pot.nl/wonen/jori/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo & Axel!


KARAT biedt een ruime design-collectie kasten, tafels en stoelen voor stijlvolle interieurs. Met een groot scala van kleuren en materialen kunnen de meubelen geheel worden afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Karat

5770 fauteuil, bank 4800, uit voorraad leverbaaar in zwart leder!

www.berden.nl/karat/

www.pot.nl/wonen/karat/

www.berden.nl/gelderland/

www.pot.nl/wonen/gelderland/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo & Axel!

27


k n a b

n o s t a W

TommyM by Thomas Machalke TommyM staat voor kwaliteit, liefde voor leder en design met internationale allure! Als marktleider in leder vervaardigt TommyM al jarenlang hoogwaardige, tijdloze zitmeubelen met een ultiem comfort, bekleed met zeer exclusieve lederkwaliteiten. TommyM: met passie en vakmanschap handgemaakt door mensen...voor mensen!

28

Berden Pot

www.berden.nl/Tommy+M/

www.pot.nl/wonen/Tommy-M/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Venlo & Axel!


Berden

Stijl van Leven

Smeggs

Bank Smeggs Aanbiedingen voor diverse uitvoeringen. Bijvoorbeeld 2-zits bank (200cm) in zwart leder van 2.535,- voor 1.859,- Uit voorraad leverbaar.

Berden

Stijl van Leven

www.berden.nl/gepade/

Pablo

Machalke Pablo, 3 en 2-zits bankstel.

www.berden.nl/machalke/

www.pot.nl/wonen/machalke/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo & Axel!

29


Jan Berden sr.

Als een soort vertegenwoordiger ging hij langs bij de boerenbedrijven, met schorten en overhemden.”

Van boerenbont naar design, zo zou de geschiedenis van het in 1902 opgerichte familiebedrijf Berden in enkele woorden omschreven kunnen worden. De omschrijving ‘tussen traditie en toekomst’ is overigens net zo toepasselijk. Want naast het vasthouden aan bepaalde traditionele waarden, is de blik van Berden vooral vooruit gericht.

“Altijd meer bieden dan de klant verwacht”

“Met onder meer boerenbont is het in 1902 inderdaad begonnen”, glimlacht Jan Berden sr., algemeen directeur en telg van de derde generatie. “Grootmoeder begon een eigen winkel in stoffen en fournituren; vanwege het succes ging grootvader, die ook een eigen bedrijf had, daar deel van uitmaken. Als een soort vertegenwoordiger ging hij langs bij de boerenbedrijven, met schorten en overhemden.” Zoon en schoondochter Wiel en Greetje Berden zetten het bedrijf – dat bij de overname twee personeelsleden telde – voort en in de jaren zestig kwam met de broers Jan Berden sr, Gerard, Frans en de zussen Agnes, Fieke en Mariet de derde generatie in het bedrijf. De vierde generatie is er tegenwoordig ook al volop actief.

30

Berden Pot

In totaal telt Berden 10 vestigingen waar zo’n 475 medewerkers actief zijn. Een belangrijke verandering vond plaats in het midden van de jaren zestig, toen Berden tevens meubels ging verkopen en het bedrijf twee takken kreeg, Berden Mode en Berden Wonen. Waren er destijds nog nauwelijks modezaken, tegenwoordig zijn ze nagenoeg niet meer te tellen. Wat meubels betreft is er een omgekeerde tendens te zien, merkt Jan Berden sr op. “Van veel kleine zaken naar enkele grote.” Hij geeft aan dat het bedrijf altijd snel op nieuwe ontwikkelingen wil inspelen, zoals internet en social media, maar daarbij wel vasthoud aan bepaalde waarden. “Zo staan de drie K’s, zoals we het noemen, al heel lang centraal. Die K’s staan voor klantvriendelijk en –gericht, voor kennis en kunde en voor kwaliteit. Op die manier willen we altijd meer bieden dan de klant verwacht.” Dat kan terugkomen in de service – “het op de juiste plaats zetten van meubels,


De familie Berden. De vierde generatie is tegenwoordig ook al volop actief. Zoals u ziet, de 5e generatie komt eraan!

geen rommel achterlaten, eventuele klachten adequaat afhandelen” – maar eveneens in het adviseren en begeleiden van de klant. Met regelmatige bijscholing houden de medewerkers van Berden hun kennis up-to-date. “Dat kan variëren van scholing bij een leverancier en cursussen over nieuwe software tot het volgen van een mboopleiding aan de Berden Academie”, legt Jan Berden sr uit. “Daarvoor is een specifiek lesprogramma opgesteld. De klant is mondiger geworden, beter geïnformeerd ook. Dat is één van de aspecten waar onze medewerkers mee om moeten kunnen gaan.” Scherp zijn, noemt Berden het. Iedere medewerker moet tegenwoordig ook een beetje ondernemer zijn, vindt hij. Initiatiefrijk en betrokken. “Dat proberen we op allerlei manieren te stimuleren.” Op die manier

richt het bedrijf zich op de toekomst. Een toekomst waarin Berden gestaag en gecontroleerd verder wil groeien. Wat de mode betreft binnen Limburg, wat de meubels betreft ook erbuiten. “Met de overname van Pot Interieur enkele jaren geleden is een eerste stap gezet. We zijn op het gebied van design en moderne meubelen nu marktleider. We hebben bewust gekozen voor die specificering, je kunt tegenwoordig niet meer van alles een beetje brengen. Klanten komen vaak van ver en verwachten dan een breed aanbod. Dat bieden we nu. Bovendien kunnen we door onze omvang aantrekkelijke inkoopprijzen bedingen en dat is weer terug te zien in onze prijsstelling. We willen in alles bovengemiddeld zijn, behalve in onze prijzen.”

31


Berden Pot

uigtelicht! Pipistrello Martinelliluce Pipistrello in donkerbruin of wit nu voor 895,Uit voorraad leverbaar.

Skygarden Hier gaat het om een lamp, waar niemand om heen kan! Skygarden verrast met het buitengewone ontwerp van de lampenkap. De lamp is vervaardigd van gips en gelakt staal. De binnenkant van deze hanglamp vertoont een prachtig bloemen reliĂŤf. Skygarden plooit zich als een koepelgewelf over de hoofden. Een meesterwerk, dat ontwerper Marcel Wanders speciaal voor Flos maakte. U kunt kiezen uit de volgende kleurvarianten: wit, zwart, bruin(brons) of goud.

32

Berden Pot

www.berden.nl/wonen/verlichting/

www.pot.nl/verlichting/


Berden Pot

199

n e l e o t s

!

Net

in zwart textileen met armleuning nu van 410,- voor 299,Zonder armleuning nu van 265,- voor 199,- Uit voorraad leverbaar.

B

O

N

T

E

M

P

I

109

!

129

!

Futura

Toy in diverse kleuren, nu van 152,-

in wit, nu van 178,voor 129,- Uit voorraad leverbaar!

B

O

N

T

E

M

P

voor 109,- Uit voorraad leverbaar.

I

D

299

!

Linda

in zwart leder met wit of zwart stiksel. Nu van 499,- voor 299,- Uit voorraad leverbaar!

B

O

N

T

E

M

P

R

I

A

D

www.berden.nl/driade/ www.pot.nl/wonen/driade/

E

Donna Rock uitgevoerd in zwart of donkerbruin Ranchero leder (stiksel in dezelfde kleur als leder). Nu van 1.039,- voor 745,- Uit voorraad leverbaar. L

A

B

E

L

I

www.berden.nl/bontempi/ www.berden.nl/label/

www.pot.nl/wonen/bontempi/ www.pot.nl/wonen/label/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo & Axel!

33


a f o s sspink Mo

Duidelijkheid vormen concept en design. Duidelijkheid in het ontwerp betekent eenvoudige vormgeving, direct gelinieerd met bochten en hellende vlakken. Een zorgvuldig evenwicht tussen verhoudingen en volumes in een harmonisch samenspel van alle elementen. Duidelijkheid betekent niet het minst vermindering, de kunst van het weglaten, nadruk op de essentie. Het totale effect van sofa’s en fauteuils, is dat van een rustige moderniteit. Elk stuk kan worden gecombineerd met andere meubelen en kan zich aan de kleuren van de omgeving aanpassen.

34

Berden Pot

www.pot.nl/wonen/bruhl/

kom naar onze showroom in Axel!


pumpkin Pumpkin, Design: Pierre Paulin

contours

De Pumpkin is karakteristiek voor de revolutionaire stijl die Pierre Paulin in de jaren 50 had ingeleid. De Pumpkin doet denken aan een enorme pompoen die een beschermende en behaaglijke schelp biedt.

Contours, Design: Didier Gomez Contours is een elegant kastenprogramma van losse elementen, die door hun zeer aansprekende esthetiek helemaal tot hun recht komen.

www.pot.nl/wonen/ligne-roset/

kom naar onze showroom in Axel!

35


karel boonzaaijer Karel Boonzaaijer startte zijn carrière als meubelmaker. Hij vond echter al vlug dat wat hij moest maken zo niet mooier dan toch wel beter kon. Waarop hij het besluit nam de avondopleiding Architectonische Vormgeving aan de huidige Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te gaan volgen. Hij vervolgde daarna zijn carrière bij Pastoe, waarvoor hij in de jaren zeventig onder andere samen met het Pastoe-team het kastprogramma L-160 ontwierp. Vanaf 1980 heeft hij een eigen ontwerpbureau, een van de eerste ontwerpen die hij samen met Pierre Mazairac maakte was Vision (ook voor Pastoe) de eerste greeploze kast. Tot op heden een internationaal succes.

ruimte voor fantasie

Nee, veel van wat Karel Boonzaaijer (1948) in de periode dat hij meubelmaker was onder ogen kreeg kon zijn goedkeuring niet wegdragen. “Ergonomisch niet goed of zonder eigen signatuur – een variant op iets anders.” Dat gebrek aan creativiteit kon en kan Boonzaaijer niet bekoren. Inspiratie is er namelijk altijd, in mooie en lelijke dingen. Zeker ook in andere disciplines zoals muziek, zang, dans of film. “Je kunt op de vreemdste momenten of plekken de mooiste ideeën krijgen.” Zelf is hij een liefhebber van ontwerpers en architecten uit de twintigste eeuw. Hij noemt Le Corbusier, Rietveld en Koolhaas. “Ze zochten of zoeken niet de gemakkelijkste weg, hebben de wil en de durf om dingen te veranderen en zich los te maken van de verwachtingen.” Verder spreekt de Romaanse architectuur uit de klassieke oudheid Boonzaaijer aan, architectuur die oorspronkelijk was, puur en met een ontwapenende eenvoud. “Daarna hebben we een heel lange periode van kopieergedrag gehad.” Zijn eigen constructies worden gekenmerkt door een fascinatie voor architectonische constructies en een minimalistische eenvoud. “Er moet ruimte voor fantasie zijn. Ik houd niet van overgedecoreerde kant-en-klare producten. Dat betekent overigens niet dat ik alleen maar voor het sobere kies; er is ruimte voor het speelse, voor humor. Maar

Twolight voor Hollands Licht

36


Pallone voor Leolux

Stand by voor Arco

het moet niet overdone zijn, geen sprake van effectbejag.” Boonzaaijer haalt zijn inspiratie onder meer uit muziek. Zoals de oorspronkelijke muziek uit Andalusië. Maar ook het werk van mensen als Sting en Leonard Cohen kan hem op goede ideeën brengen. “Het gaat dan vaak behalve om de woorden, om het gevoel dat die muziek oproept. Dat gevoel kun je naar een kunstwerk of naar een ontwerp vertalen. Dat is wat ik mijn studenten aan de University of Applied Sciences in Aken probeer duidelijk te maken. Durf je inspiratie uit de natuur, mode een boek of een film te halen en laat bij het ontwerpen je hart spreken. Ontwerpen is iets instinctiefs. Al moet er natuurlijk ruimte zijn voor de ratio. Want uiteindelijk is het de bedoeling dat het meubel ook functioneel, comfortabel en betaalbaar is.”

Een ontwerp, vindt Boonzaaijer, moet verder de tand des tijds kunnen doorstaan, ook over vijf, tien of meer dan vijfentwintig jaar moeten mensen het nog mooi, bruikbaar en inhoudelijk zinvol vinden. Duurzaamheid telt eveneens, zegt hij, omdat we rekening moeten houden met het milieu. “Een ontwerper moet nadenken over zaken als levensduur en hergebruik.” Net als een ontwerp je moet blijven verassen en prikkelen, moet je interieur dat ook doen. Het creëren van een inspirerende woonomgeving is ook een belangrijke taak van een ontwerper, je moet leren te kijken door de ogen van de consument. “Bij het ontwerpen van een goed interieur moet je bewust ruimte scheppen om aan de gebruiker over te laten, ruimte voor de bewoner om er op een eigen manier mee om te gaan, dat hoeft niet te botsen met de functionaliteit en schoonheid” Samen met Berden hebben Karel Boonzaaijer en Dick Spierenburg op basis van die uitgangspunten onder andere het succesvolle interieur-warenhuis Pot in Axel ontworpen. Intussen is hij voor Berden volop bezig met conceptontwikkeling. Ook hier zijn inspiratie, kwaliteit èn verassing de ingredienten. De samenwerking met de familie Berden is fantastisch geeft Karel Boonzaaijer aan “de lijnen zijn kort, we begrijpen elkaar vaak met weinig woorden en onze belangrijkste gezamenlijke drijfveer is dat we de consument met het delen van onze kennis en producten optimaal willen inspireren”

Vision voor Pastoe

Hij gaf het al aan: Boonzaaijer draagt sinds 2001 zijn kennis en visie over aan studenten in Aken. Het is iets, zegt hij, dat op zijn weg kwam. “Ik heb vroeger gastlessen gegeven, maar nooit echt het idee gehad dat structureel te gaan doen. Tot ik werd gevraagd om een dag in de week in Aken les te gaan geven. Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig hoe dat uit zou pakken en heb ja gezegd.” Zorg dat je je eigen weg vindt, is het devies dat Boonzaaijer zijn studenten meegeeft. Durf over grenzen te kijken en laat je niet als zoveel anderen verleiden tot het voortborduren op dat wat al bestaat. “En zoek naar samenwerking. Dat was tijdens mijn carrière al belangrijk en wordt in de toekomst wellicht nog wel belangrijker. Ga niet in je eentje zitten piekeren, maar deel kennis en daag elkaar uit.”

37


Fabio

Plaza

Moderne design meubelen van Nederlands fabricaat. Linteloo staat voor wonen met gevoel en met een eigentijdse stijl. De meubelcollectie draagt de signatuur van ontwerpers als Henk Vos, Roderick Vos en Jan des Bouvrie die trend en tijdgeest trefzeker vertalen naar de warme beleving van het Linteloo-gevoel. De warme collectie van Linteloo komt volledig tot zijn recht in een harmonieus interieur.

38

Berden Pot

www.pot.nl/wonen/linteloo/

kom naar onze showroom in Axel!


Jalis sofa. design: Jehs & Laub.

www.pot.nl/wonen/cor/

kom naar onze showroom in Axel!


Pari & Dispari is een modern woonprogramma met talloze combinatiemogelijkheden en frontindelingen. Individuele indelingen van de wandpanelen worden gecombineerd met fronten van echt natuursteen!

www.berden.nl/presotto/

www.pot.nl/wonen/presotto/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo & Axel!


studimo Kastsysteem studimo van Interl端bke. Het boekenkast systeem met mogelijkheden als tv-elementen; met deuren, laden en schuifdeuren. In verschillende afmetingen mogelijk. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

www.pot.nl/wonen/interlubke/

kom naar onze showroom in Axel!

41


Marion Backus en Brenda Baart zijn gallery-houdsters bij Berden Wonen en Pot interieur. Bij hen kunt u terecht voor een deskundig interieuradvies op maat. Als wonen stylistes benaderen zij het ‘wonen’ op een andere manier. Vanuit een kleuren- en vormgevingstest kunnen zij bij de klant gevoelens benaderen over hoe die het wonen als prettig ervaart.

Marion Backus van Berden Wonen

Brenda Baart van Pot interieur

Berden Pot

Maurice Hendriks

art g a l l e r y Het schilderij dat verleidt of doet wegdromen, het beeldhouwwerk dat stilzwijgend spreekt of aanzet tot filosoferen – kunst kan veel vormen aannemen. Behalve in musea en aanverwante locaties genieten Nederlanders ook van kunst in de eigen woonomgeving, al eeuwen lang. Net als het meubilair is een kunstwerk bepalend voor de sfeer in een kamer. Daarom is het belangrijk dat kunst met net zo veel zorg wordt gekozen als de rest van het interieur. Vandaar dat er bij de vestigingen van Berden Wonen en Pot interieur, in de Art Gallery, een uitgebreide en diverse collectie kunst te vinden is. Tentoonstellingen maken regelmatig deel uit van die collectie en er zijn dan ook vaak nieuwe werken te vinden. Marion Backus, naast etaleur zelf kunstenaar en Brenda Baart dragen zorg voor het inrichten van de Art Gallery en de tentoonstellingen die er plaatsvinden bij Berden Wonen en Pot interieur. Zij begeleiden de klant met een kundig advies en zorgen er zo voor dat het verworven werk aansluit bij de interieurkeuze en de persoonlijke smaak op kunstgebied. Marion Backus: “Ik zoek altijd naar een manier om de voorkeuren van de klant af te stemmen op de emoties die de kunstenaars in hun werk leggen. Zo kan de perfecte combinatie tussen kunst en interieur tot stand komen. Met deze aanpak voorzie ik de klanten van Berden Wonen en bezoekers aan de Art Gallery graag van een deskundig advies bij de keuze van het juiste kunstwerk bij een (nieuw) interieur.”

42

Berden Pot

Het juiste kunstwerk Maurice Hendriks, in het dagelijkse leven: docent beeldende vorming en kunstenaar: ”Het gaat natuurlijk altijd om de zeggingskracht van een schilderij”, in mijn schilderijen wordt deze meestal door de vormgeving bepaald. Mijn doel is om mooie; esthetische schilderijen te maken. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Door de jaren heen kun je perioden onderscheiden waar je op een bepaalde manier hebt gewerkt. Zo vinden sommige mensen mijn werk eind jaren negentig mooi evenwichtig niet te druk. Het waren lichamen van een expressionistische schilderstijl gevangen in een subtiel lijnenspel. Zo bestaan de schilderijen rond 2005 o.a. uit half –abstracte vormen, teksten in gemengde technieken met bijzondere omlijstingen. In de werken van 2009 / 2010 is er sprake van een combinatie van geometrische - en expressionistische organische vormen. In een van mijn laatste creaties is een stilleven Abstract 1, 120x120 cm en een paar oude lijsten het uitgangspunt. Ze worden met de geschilderde vormen tot een nieuw geheel gebracht. Kleur speelt een dominante rol in mijn schilderijen. Kleur staat voor emotie. Kleuren komen goed tot hun recht als ze met elkaar een contrast vormen. In de schilderijen is dan ook meestal sprake van koud-warm kleurcontrast. Felle kleuren; de emotie van mijn gedrevenheid in combinatie met blauw de rust van hemel en water. In het project Hollandse Meesters van Berden heb ik bijzondere schilderijen van beroemde Nederlandse schilders samengebracht in verschillende composities op de Pallone stoelen van Leolux.

Kiss, 120x120 cm

beschilderde Pallone fauteuil


def ontwerp roger rutten-studio berden 29 feb 2012.pdf 1 29-2-2012 12:55:11

1.

2.

Roger Rutten, een Limburgse telg van het abstract expressionisme Soepel en onvoorspelbaar brengt Roger Rutten de verf op het doek aan. Bij het zien van een schildersessie in zijn Sittardse atelier, denkt men aan de overeenkomsten met de bewegingen uit het modern ballet, zelfs aan Tai Chi. Roger Rutten is een Limburgse telg van het abstract expressionisme. Tijdens het schilderen bruist zijn inspiratie van binnenuit en lijkt het alsof hij een barrière doorbreekt en zich in een andere demensie begeeft. Hij spreekt de taal van de kleur, het doek is zijn verhaal. De kleuren, lijnen en verfstroken op de doeken zijn weerspiegelingen van losgebarsten energie en getuigen van een ongeremde passie. Gevangen in zijn schilderij kan je de spanning van de kleuren voelen, alsof ze elk moment in de ruimte kunnen ontsnappen. C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

3.

4.

5.

Roger Rutten is momenteel actief met zijn Live Painting Performances, gesynchroniseerd met de Sound Experiences van DJ - Sampler Remo Perrotti. Een synergie tussen kunst en muziek. Deze unieke experimenten vinden plaats in zijn atelier of op verzoek van een opdrachtgever, op locatie. Zo was hij onlangs te zien in het trendy Carbon Hotel in Genk.

6. 1. Berden Gala avond. 2. Roger Rutten & Remo Perrotti 3. 4 . 5. Different Art Event, Carbon te Genk in aanwezigheid van Jo Cortenraedt van L1 TV programma Chapeau 6. Met radio programmamaker Emil Szarkowicz tijdens het L1 Radio programma Emil en de Kunst.

43


r Silve

Eetkamerstoel Rho vanaf 410,- in stof.

B

ze Bron

n s o a i P s d

n met geolie

sio l Pas tkamertafe ,-

Ee 899 42,- voor Nu van 1.4

Bronze

eetkamerstoel in zwart leder, zonder armleuning nu van 289,- voor 199,www.berden.nl/bert+plantagie/ www.pot.nl/wonen/bert-plantagie/

Silver

eetkamerstoel in zwart leder, met armleuning nu van 379,- voor 279,-

Eetkamerstoel

Cherris Eetkamerstoel met verstelbare rugleuning in leder Runner. Nu in diverse kleuren van 695,-voor 495,Uit voorraad leverbaar in zwart.

www.berden.nl/aanbiedingen/ ittard, Heerlen, S rooms in onze show ar na m ko

44

Berden Pot

xel! Venlo & A

Joker

relaxfauteuil, in zwart leder met chromen voet nu van 2.250,voor 1.395,-

.

00x76 cm

gen 220x1

. Afmetin essen blad


Rolf Benz, bankstel 322. Nu als set, een 2,5 + 3-zits bank in zwart leder van 7.672,- voor 3.995,www.berden.nl/rolf+benz/ www.pot.nl/wonen/rolf-benz/ kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo & Axel!

k n n e a l B stel eze pagin

bels op d

Alle meu

on kom naar

oms in ze showro

lve

aar, beha

ad leverb

it voorra a’s zijn u

toel van de Rho s

tagie.

Bert Plan

o & Axel!

ittard, Venl

Heerlen, S

Rockey bank. Setprijs,

2,5 + 3-zits bank in zwart leder nu van 4.605,- voor 2.495,-

Leolux, Paian bank nu scherp geprijsd in leder senso. Bijvoorbeeld 2-zits bank van 3.629,- voor 2.799,www.berden.nl/leolux/ www.pot.nl/wonen/leolux/

45


Jan Berden Hoofd Informatievoorziening en Automatisering

“Je kunt de consument niet meer in een hokje stoppen”

Dat Jan Berden jr. net als zijn broer Paul ooit zijn opwachting zou maken in het familiebedrijf stond volgens hem al vast toen hij nog heel jong was. De vraag was alleen: in welke rol? Dat werd een heel veelzijdige met zowel aandacht voor financiële zaken als voor automatisering en service. “Het moet achter de schermen kloppen, dat is de basis.”

46

Berden Pot

Ze waren een jaar of vijftien, herinnert Jan Berden jr. (39) zich, toen hij en zijn broer werden getest om uit te vinden waar hun specifieke kwaliteiten lagen. Dat ze allebei als vierde generatie in het familiebedrijf terecht zouden komen, stond toen al vast. “Het bedrijf was nooit ver weg. Thuis werd erover gepraat, tijdens familiebijeenkomsten. En ik heb op vrijwel alle afdelingen vakantiewerk gedaan. Dan raak je er vanzelf bij betrokken.” Uit de test bleek dat de kwaliteiten van Paul meer op het vlak van de commercie lagen en die van Jan op het financiële vlak. “Dat was goed verdeeld”, glimlacht hij, “want in een bedrijf heb je beide nodig.”


In 1995, Jan was bezig met zijn laatste studiejaar, nam de familie Berden Schunck in Heerlen over – een flinke uitbreiding van het bedrijf. Een belangrijke stap in het groeiproces ook. “We moesten twee bedrijven integreren; dat vraagt tijd. Je krijgt te maken met twee verschillende culturen en die moeten op elkaar worden afgestemd.” Organisatorisch was er sprake van een omslag, een uitdaging waar Jan zich een jaar later, na zijn afstuderen, vol overtuiging mee ging bezighouden. Lag de focus toen nog vooral op de details, de invulling, tegenwoordig houdt hij zich als directielid vooral met de structuur bezig. Op een heel brede wijze. “Mijn werk is heel divers. Naast financiën horen automatisering, service en klachtenafhandeling tot mijn taken. Ook die aspecten moeten op een efficiënte manier worden ingevuld. Ik zorg dat mijn deur altijd open staat, dat iedereen met zijn opmerkingen of problemen kan binnenlopen.” Vooral man achter de schermen dus, al is Jan Berden jr. van tijd tot tijd ook nog op de winkelvloer te vinden – in de verkoop, om feeling met de klant te houden. In de ruim vijftien jaar dat hij in het bedrijf actief is heeft hij al het nodige zien veranderen. “Het bedrijf zelf uiteraard, dat is gegroeid. Dat gebeurde en gebeurt nog steeds zonder dat we de continuïteit uit het oog verliezen. De wereld om ons heen is eveneens veranderd, vooral door de digitalisering: internet, social media. En de consument zelf uiteraard, die is niet meer in een hokje te stoppen. Het is steeds lastiger om van doelgroepen te spreken. De consument is daarnaast kritischer geworden en beter geïnformeerd. Daar moeten we als bedrijf op inspelen. Onder meer door toegevoegde waarde te bieden in de vorm van kwaliteit, service, sfeer en noem maar op. Een bedrijf dat geen toegevoegde waarde kan bieden heeft geen bestaansrecht.” Die toegevoegde waarde is onder meer gebaseerd op de reviews die regelmatig onder de klanten worden gehouden en op de feedback die het bedrijf van diezelfde klant ontvangt. “Op die manier weten we wat de consument verwacht, kunnen we heel gericht op wensen inspelen. Bijvoorbeeld het op afspraak hanteren van speciale openingstijden. Of het toepassen van het ‘store in store’ concept om zo een bepaalde beleving te bieden”, zegt Jan die tot slot opmerkt dat de veelzijdigheid van zijn werk hem bijzonder aanspreekt. “Het is eigenlijk niet te plannen, geen dag is hetzelfde.”

“Dat was goed verdeeld”, glimlacht hij, “want in een bedrijf heb je beide nodig”.

In 1995, nam de familie Berden Schunck in Heerlen over.

47


A

P

R

I

C

O

T

Er is bijna niets zo persoonlijk als een relaxfauteuil. Bij ons kunt u vele modellen “custom-made” laten maken in diverse gewenste maatvoeringen van zit én rug. De maatvoeringen van zit én rug zijn daarnaast onderling uitwisselbaar, zodat uw persoonlijke relaxfauteuil ook écht door u zelf is samengesteld. Mogelijkheden van de Tulipa Dutch Comfort Chairs Collectie, voor vorstelijk zitcomfort.

Berden

Stijl van Leven

fauteuil x la e r n e w eig

samen!

stel u

E

48

Berden Pot

M

P

E

R

O

R

C

A

R

D

I

N

A

L


Berden

Stijl van Leven

ATTENTIE Relaxfauteuil Quinty in zwart leder met verstelbare rug- en beenleuning. Nu van €2.760,- voor €2.195,- Uit voorraad leverbaar.

Relaxfauteuil Liberty in in Runner leder zwart of runner 9200 antraciet. In Leder Runner uitvoering Medium van 2.270,- voor 1.495,-

www.berden.nl/de+toekomst/

www.pot.nl/wonen/toekomst-de/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Venlo & Axel!

49


Progetti. Centro Ricerche Giorgetti.

Het gebruik van 1e klas materialen, de perfecte wisselwerking tussen kleur en vorm in de designs gecreĂŤerd door internationaal vernieuwende designers en de toepassing van pure vakmanschap garanderen dat elke Wittmann onweerstaanbaar is, zowel visueel als in comfort.

50

Berden Pot

www.pot.nl/wonen/giorgetti/

www.pot.nl/wonen/wittmann/

kom naar onze showroom in Axel!


Axel. Gijs Papavoine.

www.berden.nl/montis/

www.pot.nl/wonen/montis/

kom naar onze showrooms in Sittard & Axel!


Wat horecagelegenheden betreft is Restaurant Da Vinci in Maasbracht een aansprekend project.

Projectmatige inrichting

Veel mensen zien Berden Wonen als een op de particuliere markt gericht bedrijf. Dat was inderdaad lange tijd het geval en nog altijd geldt het merendeel van de activiteiten de particuliere klanten. In de loop van de afgelopen jaren is Berden zich echter ook met projectmatige opdrachten gaan bezighouden. Daarbij kan het om de inrichting van een kantoor gaan, maar eveneens om het realiseren van een interieur voor een horecagelegenheid. In samenspraak met de opdrachtgever en eventueel de (interieur)architect worden alle wensen op een rijtje gezet en wordt er rekening gehouden met de uitstraling van het pand om daar vervolgens het beoogde resultaat op af te stemmen.

52

Berden Pot

Restaurant Da Vinci, Maasbracht


Boels Zanders Advocaten, Maastricht

Wat kantooromgevingen betreft werd zo onder meer de inrichting van de Rabobank Venlo verzorgd en staat ook het inrichten van het nieuwe kantoor van Boels Zanders Advocaten in Venlo op de planning. Wat horecagelegenheden betreft is Restaurant Da Vinci in Maasbracht een aansprekend project. Het tweesterrenrestaurant is ĂŠĂŠn van de

topzaken van Nederland. Een plek in de top 10 van het blad Lekker en Margo Reuten als beste vrouwelijke chef-kok zijn daar een bevestiging van. Voor Berden was het een bijzondere uitdaging om het hoge niveau dat op culinair gebied bij Da Vinci wordt behaald terug te laten komen in een sfeervol interieur.

Rabobank Blerick 53


Design tafels van glas en HPL op maat Sumisura, Italiaans voor ‘op maat’ biedt u de unieke mogelijkheid tot het creëren van uw eigen glazen eetkamerof salontafel. U kunt kiezen uit verschillende glassoorten, verschillende bladvormen, verschillende typen tafelpoten, in verschillende afwerkingen.

54

Berden Pot

www.berden.nl/sumisura/

www.pot.nl/wonen/sumisura/


K

-

5

0

0

Berden

Stijl van Leven

Salontafel K500 met draaibare glasplaten en twee chromen poten. In ovaal of rechthoekig. Bijvoorbeeld 100/140x70x36+39, nu voor 2.045,- Salontafel K831 met verchroomd of mat verchroomd onderstel. Verkrijgbaar in diverse afmetingen. Bijvoorbeeld 120x70x41 cm voor 1.773,- Salontafel K423 met diverse mogelijkheden, in het vierkant, ovaal of rechthoekig. Bijvoorbeeld rechthoekig 96x74 cm + 141x74 cm in glas en naar gekozen RAL kleur gelak, nu voor 1.478,-.

K

-

8

3

1

K

-

4

2

3

www.berden.nl/ronald+schmitt/

www.pot.nl/wonen/ronald-schmitt/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo & Axel!

55


Decoforma collectie. Baldwin II sofa.

56

Berden Pot

www.pot.nl/wonen/schuitema/


Polo bank. design: Piero Lissoni

www.pot.nl/wonen/poltrona-frau/

kom naar onze showroom in Axel!


Just

Deze waardevolle rust en leesstoel Just van FSM is klein, sierlijk en draaibaar. De stoel helt naar achteren voor extra comfort.

Stijl van Leven

n vr

ubele e m t i z M FS

Pavo

Het in hoogte verstelbare, uitklapbare hoofdkussen en de buitengewoon lange voetsteun van de FSM Pavo zorgen voor optimaal comfort. De zittinghoekinstelling van de FSM Pavo verhoogt dit comfort nog verder en zorgt samen met het draaibare onderstel voor maximale flexibiliteit.

58

Berden Pot

www.berden.nl/fsm/

www.pot.nl/wonen/fsm

ven!

et le h r o o v n iende

Berden


Uit r 795,60,- voo .2 so 1 n n e a S v mited li t leder, r a in w , z e il in uteuil, allon s fauteu r. 2. Leolux P Slice fa d en ju e e r g F n . a r 1 o O baa oranje, ro ad d lever 49,- 3. voorraa ra oor 1.3 cherp geprijsd in r v o o ,v 9 9 it 1.6 prijs! U . Nu s s n t. g li in u nu van d a g r P ie No ue e aanb Pierre Patrick e p z naar onz r n e r ontwerp o e r e tw a n a rm eer n uil, o f. Info te rm to u s fo fa rt in a f, o w z sto poll ar. 4. A in rood en zwart ar. leverba a d b r js e ri v p e le rp g rraad o o v Nu sche it U gsprijs! aanbiedin

1

2

3

4

www.berden.nl/leolux/ www.berden.nl/artifort/

www.pot.nl/wonen/leolux/ www.pot.nl/wonen/artifort/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Venlo en Axel!

59


KREAMAT creëerde de ‘Slapen à la Carte’ boxspring die staat voor de meest individuele, natuurlijke slaaphouding. De ‘Slapen à la Carte by Kreamat’ boxspring is een uniek bedsysteem waarin veringsmodules los en onafhankelijk van elkaar geplaatst worden voor schouder-, lende- en heupzone.

60

Berden Pot

www.berden.nl/kreamat/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard Slapen, Blerick & Axel!


L bed. design: For Use.

www.pot.nl/slapen/interlubke/

kom naar onze showroom in Axel!


Elke dag ontwaken in Monaco

Een Auping AVS boxspring die subliem slaapcomfort koppelt aan een stijlvolle uitstraling: Monaco is de naam.

De combinatie van een AVS boxspringbodem met spiraalbodem en een AVS boxspringmatras zorgt voor goede ventilatie. Zo slaapt u beter en wordt u dus ook fitter wakker. Auping Monaco setaanbieding vlakke uitvoeri in ng

Monaco vlak 180x200, 160/180 x 200/210 cm inclusief: • hoofdbord • AVS boxspringmatrassen • AVS boxspringbodems

62

Berden Pot

www.berden.nl/auping/

NU

www.pot.nl/slapen/auping/

€ 3.495,-

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard Slapen, Blerick & Axel!


Lema slaapkamerkasten, nieuwe slaapkamerkasten Diverse draaideurkasten en schuifdeurkasten van Italiaans design! kom naar onze showrooms in Heerlen & Sittard Slapen!

LA VELA II is een tijdloos modern en attractief ogend slaapkamerprogramma dat met expressieve meubels een individuele inrichting mogelijk maakt. De vele innovatieve functies van LA LEVA II vervullen de woon- en comforteisen van alle leeftijdscategorieën. Combineert u bij LA VELA II de oppervlakken wit laqué, noten of structuurbeuken met de accentkleuren wit of zand als lak, hoogglans of aan de achterzijde gelakt glas.

www.berden.nl/lema/

www.pot.nl/slapen/lema/

www.berden.nl/hülsta/

www.pot.nl/slapen/hülsta/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard Slapen, Blerick & Axel!

63


Berden

Stijl van Leven

an le sp Norma’s boxspringset Timeless Select. Onze super-Timeless. In dit model komen de beste stijlideeën, stoffen en technieken samen. Voorzien van latex toppers en pockets met latex afdekking. Prijs elektrische 3.495,(180x200cm). Nu met tijdelijk 2 gratis hockers Basic (ter waarde van 198,-). Er is al een vlakke variant verkrijgbaar voor 2.495,- (180x200cm).

Huismerk van Berden Slapen Wij zijn trots u mede te delen dat Dreamborn het huismerk is van Berden Slapen. De prijskwaliteitverhouding staat bij ons hoog in het vaandel en dat is precies wat u krijgt bij een bed van Dreamborn! Bezoek één van onze vestigingen om dit schitterende merk te bekijken.

64

Berden Pot

www.berden.nl/norma/

www.berden.nl/dreamborn/


Het is een gevoel dat mijn leven positief beïnvloedt. Maar ik ervaar dit gevoel alleen met authentieke Zwitserse producten zoals mijn bed van Swissflex. Anneke Dunkhase, amazone

Paardrijden is mijn leven. Een gezonde nachtrust mijn stokpaardje. Swissflex en ik. Eén tijdens het slapen. Een gezonde nachtrust door de nieuwe Synchroon-Precisie tussen matras en lattenbodem. Het resultaat: • Perfecte aanpassing aan uw bewegingen tijdens de slaap. • In elke houding perfect in balans en een goede ondersteuning van top tot teen. • Anatomisch correct en tegelijk ontspannen, drukvrij liggen.

Swissflex. Omdat een gezonde nachtrust het waard is. Kom voor Swissflex naar onze showrooms in Heerlen & Sittard Slapen!

PU LL MA N

75 JAAR PULLMAN! 100% kwaliteit is nu 25% voordeliger

7 AR JA

Tweede matras voor de halve prijs. Bij aankoop van een Pullman Inside Pocket matras ontvangt u nu tijdelijk 25% korting.

www.berden.nl/swissflex/

www.pot.nl/slapen/swissflex/

www.berden.nl/pullman/

www.pot.nl/slapen/pullman/

* Deze aanbieding is geldig van 1 maart t/m 31 mei 2012.

5

Pullman viert feest!

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard Slapen & Blerick!

65


In combinatie met zorgvuldig gekozen stoffen bouwt de Diplomat voort op het Jensen速 Original Zone Pocket System met zachte schouderzone en ingebouwde lendesteun. De Diplomat is verkrijgbaar in een fantastische stof. Desgewenst kan het hoofdbord worden gestoffeerd in dezelfde stof als het bed of in een bijpassend stofdesign. De Jensen Diplomat is leverbaar in alle standaardafmetingen en als losse matras, Nordic, Continental en Aqtive II. Uitvoeringen op maat zijn eveneens mogelijk.

Diplomat Continental 180x200cm nu voor 3.250,- Inclusief topper!

66

Berden Pot

www.berden.nl/jensen/

www.pot.nl/slapen/jensen/


Lage Lenteprijzen

90

LE SALE SAL A S E L A S E L A S SALE SALE SALE E L A S LE SALE SAL A E L S A E S L A E L S D A E S L A E L S A A E G SALE SALE S SALE SALE SAL E L SALE SAL A S LEN E L SAE A E S L C A E SALE SALE SALE L S O A E S L A E M L S A E S L FORTSALE SAL A SALE SALE LE SALE SALE S G A S ALE E A L S A E S L R A E SALE SALE SALE L S A E A S L A E L S N A E S L A E TIES* ALE SAL L S A E S L A E L S A E S L A E L S A E S L A E L S LE A A E S L S A E E L S L SA LE SALE SALE SA A E S L A E L S A E S L A E L S A E S L SALE SA LE SALE SA A E L S A E S L A E SALE SALE SALE L S A E S L A E L S SALE SALE SA SALE SALE SALE E L A S E L SALE SALE SA A E S L A E SALE SALE SALE L S A E S L A E L S A E S L A SALE SALE LE SALE SALE S A S E L SALE SALE SA A E S L A E SALE SALE SALE L S A E S L A E L S A E S L A E A SALE SAL LE SALE SALE S A S E L A S LE SALE SALE S A E SALE SALE SALE L S A E S L A E L S A E S L A E L S SALE SA SALE SALE SALE LE SALE SA A E L S A E S L A E SALE SALE SALE L S A E S L A E L S SALE SALE SA SALE SALE SALE E L A S LE SALE SA A E L S A E S L A E SALE SALE SALE L S A E S L A E L S A E LE SALE SALE S SALE SALE SAL A E S L A E L S A E S L SALE SALE SA A E E L S L A A E S L S A E E S L A E L S A E S L A LE SALE SALE LE SALE SALE S A S E L E SALE SALE S A L S A S E L E A E SALE SALE SA L S A S E L E A L S A S E LE SALE SAL SALE SALE SALE E L A S LE SALE SALE S E A L S A S E SALE SALE SA E L E A L S A e S E L E A L S A ALE SALE S SALE SALE SALE LE SALE S A E L S A E HOOGTE S L A E L S A LE SALE SALE S E S L A E L S A LE VOORDEEL LE SA*LE SALE S SALE SALE SABEDBODEM LE S A E S L A e E L S A E S L A E *ALE SALE SA L S A E S L S A E E S L A E L S A E S L SALE SALE SAGRATIS ALE SALE SALE E S L A E L S A E S L SALE SALE S KUSSEN A E E L S L A A E S L S A E E L S L A E L S A E S L * A HALVE PRIJS ALE SALE SALE LE SALE SALE S A S E L A S LE SALE SALE S A E L S A E LE SALE SALE S S L A E L S A E S L A E L S ALE SALE SA ALE SALE SALE S E L A S LE SALE SALE S A E L S A E LE SALE SALE S S L A E L S A E S L A E L S A E L kunnen niet E S zijn geldig tot en met 31 mei 2012. E SA Voor acties acties SALgeldt: ALE SAL*Acties ALalleEnaar S E L A S E L SALE SALE SALE A metSelkaar gecombineerd worden. Vraag de voorwaarden. E LE SALE SALE S S L A E L S A E L A E L S A E S L A ALE SALE LE SALE SALE S SALE SALE A E S L A E L S A E LE SALE SALE S S L A E L S A E S L SA 速SALE SALE SALE ALE SALE SALE S E L Uw Tempur adviseur A E S L SALE SALE A E E L S L A A E S L S A E E L S L A E L S A E S L A E SALE SALE SAL LE SALE SALE S A E L S A E S L A E L S LE SALE SALE A A E S L S A E E L S L A A E L S A E S L A E L S SALE SALE SA SALE SALE SALE E L A S LE SALE SALE A E L S A E S L ALE SALE SALE A E L S A E S L A E L S A E SALE SALE S SALE SALE SAL E L A S E L SALE SALE SALE A E S L ALE SALE SALE A E L S A E S L A E L S A E S L A SALE SALE LE SALE SALE S SALE SALE A E S L A E L S A E S L ALE SALE SALE A E L S A E S L A SALE SALE SALE LE SALE SALE S A E L S A E S L A E L S A E S L A E L S A SALE SALE SALE E L A S E L A S E L ALE SA

2

www.berden.nl/tempur/

www.pot.nl/slapen/tempur/

2

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard Slapen, Blerick en Axel!

67


OMARM DE LENTE

Arabella

Mayon

Cimber

Fiji Vorm en comfort zijn bij Leolux in vertrouwde handen. En dat is bij de nieuwe collectie niet anders. Wij nodigen u uit, om dat bij ons te beleven. De modellen die Leolux onlangs op de internationale meubelbeurzen presenteerde, haalden wij voor u in huis. Dus kom snel langs voor een kennismaking met de nieuwste designs en ontdek hoe veelzijdig en kleurrijk dit Nederlandse topmerk kan zijn. De lente mag beginnen, met de nieuwe talenten van Leolux. En de prijzen in leder? Mayon (2-zits) vanaf € 2.899,- Fiji vanaf € 1.849,Arabella (2,5-zits) vanaf € 3.399,- Cimber vanaf (Lak) € 499,-

www.berden.nl/leolux/

www.pot.nl/wonen/leolux/

kom naar onze showrooms in Heerlen, Sittard, Blerick en Axel!

STIJL Berden - Pot interieur  

Het nieuwste design en prachtige interieurs. Bekijk de vele designmerken en mogelijkheden die Berden Wonen en Pot Interieur u bieden!