Page 1

Nummer 1 Februar 2006

www.handihuset.dk

20 år

- Bifrost: Sidste nyt ... - Gaia: Kunst & Handicap

Så kom den endelig ...

- Klub 85: 20 års jubilæum - Café Handi: Farvel til Jytte - Stjernetegn: VANDMANDEN - Medieværkstedet: Brians svendeprøve - Koordinatoren: Nyt fra ... - Godt & Blandet: Praktikanter

kan købes i klubben for 50 kr.


Sidste nyt .. Ja, så er vi her igen. Bifrost begyndte det nye år 4/1. Betina Sørensen er holdt op og Annemarie Haahr har fået hendes plads. Annemarie bor på Høvejen i Vorup. 30/12 2005 fødte Lisbeth Thingholm en søn på næsten 4 kg. Både mor og barn har det godt. Den lille dreng skal hedde Louis. Verner Horn fra udeholdet på Nyholm har været i praktik på Bifrost i 14 dage i januar. Han skulle finde ud af, om kunst var noget for ham.

*

Freddy Tornberg er færdig med filmoptagelserne og er nu i gang med at klippe og redigere. Vi venter spændt på at se, hvad der kommer ud af det. Elever fra Bifrost har bidraget med billeder, som indgår i coveret til Klub 85’s nye cd, som er blevet virkelig flot. Alle Bifrost’s elever udstiller her i vinter på Gl. Estrup. Det er personalets kunstforening, som har inviteret skolen efter at have set vores jubilæumsudstilling i sommer. Vi vil lave en tur til Gl. Estrup i februar eller marts, så vi kan se, hvordan vores udstilling hænger. Astrid har malet slottet specielt til udstillingen. Til slut vil vi alle gerne ønske rigtig hjertelig tillykke med Klub 85’ 20 års jubilæum. Vi har også været ude for at fotografere is og sne som inspiration til vintermalerier.

Betina arbejder stadig på sin serie af madbilleder. Her ses hun ved siden af sit flotte frokostbillede.

***

Martin fra Medieværkstedet har været i praktik i kunstskolen Bifrost i en uge. Han lavede julekort og var selv med til at trykke dem, hvilket var svært. Han nåede også at male det fine maleri, som her er vist på billedet. Kunstskolen Bifrost, Niels Brocks Gade 10, 8900 Randers, tlf. 86 42 43 13


Kunst & Handicap ”Det er ganske vist” - ny udstilling, læs mere på næstsidste side ... Ja, så er vi alle i gang igen og har fået taget hul på det nye år. Godt nytår til jer alle! På GAIA Museum er vi kommet rigtig godt i gang med mange institutionsbesøg næsten dagligt – både på museet og på Remida.

Årets Østjyde.

Lige før jul havde vi en rigtig spændende oplevelse på GAIA. Vi havde indstillet Dorte til titlen ”Årets Østjyde”. Ud af næsten 300 indstillede blev hun udvalgt til den store finale, hvor 5 personer skulle dyste om titlen ”Årets Østjyde”. Dette betød, at vi fik besøg af fotograf og journalist fra TV2 - Østjylland en hel formiddag. Det var en meget spændende oplevelse, selvom vi var godt nervøse over at skulle optræde på TV. Det blev til et rigtig flot portræt af både Dorte og GAIA, som desværre blev udsendt ret sent en aften. Spændingen steg til uanede højder den aften, vinderen skulle kåres. Vi sad alle klar med såvel fastnet – som mobil telefoner for at stemme på Dorte. Til vores store overraskelse blev det ikke Dorte, der vandt titlen, men det at være blandt de 5 finalister er jo i sig selv en stor sejr. Tillykke Dorte!

Ny på GAIA Museum.

GAIA Museum byder velkommen til Helene Dorff, der skal tage sig af fremtidige udstillinger på GAIA Museum. Helene er 29 år, bosiddende i Århus og studerer kunsthistorie samme sted.

Kunst og Handicap.

GAIA Museum har netop afsluttet projektet ”Kunst og Handicap” sammen med UFC Handicap. I projektet indgik udstillingen ”Visuelt Liv – fem kunstneriske virker”. Artikelsamlingen Visuelt liv, som netop er udkommet, er UFC-Handicaps erfaringsopsamling. Opsamlingen giver et billede af kunstundervisningen for udviklingshæmmede i Danmark, rammebetingelserne herfor og eksempler på, hvordan kunsten af udviklingshæmmede kan fremmes. Artikelsamlingen ”Visuelt Liv” kan købes i GAIAs butik for 30 kr. Bogen ”Kunst og Handicap” – en erfaringsopsamling” kan købes for 50 kr. GAIA, Niels Brocks Gade 16B, 1. sal, 8900 Randers, Tlf. 86 40 33 23, mail: de.gaia@randers.dk


Torsdag d.2/2 Oksekød i rød thairry Tirsdag d.7/2 Høns i asparges m/kartofler

Me nu

Torsdag d. 9/2 Sejcrebinetter m/persillesovs, kartofler og gulerodssalat Tirsdag d.14/2 Esthers pastagratin m/brød

Torsdag d.16/2 Frikadeller m/brun sovs, kartofler og rødbeder Tirsdag d.21/2 Fiskelasagne m/brød

Torsdag d.23/2 Paella m/kylling og rejer Tirsdag d.28/2 Millionbøf m/kartofler

Ret til ændringer forbeholdes

Kaffe-køkken-karbonader-kartofler og kor! Video fra jubilæet?

Torsdag d. 2. februar.

Kopibands. Filte billeder. Lad os afprøve den nye hjemmebiograf.

Tirsdag d. 7. februar.

Vi samles i sofaen til fællessang. Bandet skal øve sig. Og så jo ellers snak,hygge, kreativt rum, fodboldspil, billedlotteri, playstation, fjernsyn eller bare lave ingenting.

Onsdag d. 8. februar.

Det er kordag! Og det’ en stor dag!

Torsdag d. 9. februar.

Lad os gå i Klub-biffen. Kopibands øver. Rygere må ikke forstyrre.

Tirsdag d. 14. februar.

Musik og sang.

Onsdag d. 15. februar.

Korøveaften.

Torsdag d.16. februar.

Vi bager fastelavnsboller til discoaftenen.

TI

VI

TE

TE

R

Onsdag d. 1. februar.

AK

Fredag d. 17. februar.

Fastelavnsdisco fra kl. 19.00 - 23.00.

Tirsdag d. 21. februar.

Musik.

Onsdag d. 22. februar.

Vi kalder alle korister! Er der nogen, der vil med i Storcentret?

Torsdag d. 23. februar. Vi laver fastelavnsmasker og ser ungdomsfilm i Klub-biffen. Tirsdag d. 28. februar.

Muuuuuuuuusik.

Der bliver organiseret en fodboldturnering – se opslag i klubben.


Klub 85 - 20 års jubilæum Fredag den 2o. januar skulle Helle Maibritt og mig til fest. En stor fest om aftenen. Klub 85 havde 20 års jubilæum. Da vi kom hen til Remisen, var der allerede kommet en masse mennesker - der var omkring ca. 100 med til festen. Først fik vi en velkomstdrink, derefter skulle vi hen og spise en 3 retters menu og imellem retterne var der taler ved bestyrelsesformanden og klublederen og nogle klubmedlemmer, og der var forskellig underholdning blandt andet 6 af klub 85 medarbejderne, der var klædt ud som can can piger og så kørte der slideshow hele aftenen. Efter desserten kom Ole Villers Trio og spillede op til dans til kl. 24.00, hvor festen sluttede. P.S det var en rigtig god fest og vi hyggede os. Fortalt af Carsten S. og Helle Maibritt.

Klub 85, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 41 30 60 - mail: klub85@randers.dk


Vandmanden 21/1 - 18/2

Vandmanden er et lufttegn styret af planeten Uranus. Mennesker født i vandmandens tegn er fantasifulde og provokerende og så elsker de at lege. Kreativitet, skøre påfund og nye opfindelser hører under vandmandens tegn. Vandmænd kan ikke leve uden frihed, de er tit visionære, det betyder, at de får ideer, der har betydning for fremtiden. Protektor for Gaia Museum, Kronprinsesse Mary, er vandmand. Hun har fødselsdag d. 5. februar og er en typisk vandmand, de er nemlig ikke bange for eventyr og udfordringer, men opsøger dem frivilligt. Vandmænd er ikke kopier, Oliekridt på karton: Heidi Brinch Hansen men rigtige originaler.

Mozart 27/1

Carsten 29/1

Charlotte 29/1

Beth 5/2


Klub 85 20 års jubilæum Formandens tale:

Finn Sauntved

”Jeg vil ønske medlemmer og medarbejdere til lykke med jubilæum. Uden jer ville der ikke have været noget at fejre. Tak til nuværende og tidligere medarbejdere for den indsats der er ydet, det samarbejde der er vist, og for medleven i klubmedlemmernes ønsker og behov. Jeres indsats har betydet at klub 85 i dag en klub med indhold og traditioner, som peger på, at vi også kan se frem imod et 30 års jubilæum. Også til medlemmerne skal der lyde en tak for medleven og fremmøde, hvor I har støttet klubben og hjulpet til med mange opgaver og arrangementer i klubben.. Som eksempel kan jeg nævne det sidste klubtræf i Randers, hvor jeg oplevede et engagement og en medhjælp, som vi ikke kunne have været foruden og som sikrede et godt forløb for alle vore gæster. Klubben fremstår i dag som en klub der har traditioner, men også som en klub der har været i stadig udvikling og fortsat vil være det. For mange er klubben blevet et samlingssted eller et omdrejningspunkt, der er en naturlig del af hverdagen, et sted hvor man kan få støtte, træffe venner, et sted hvor der er aktiviteter og ikke mindst tryghed. Op og stå 3 korte og et langt -

Hurraaaa ...


Farvel til Jytte. Nyt fra Cafe Handi. Jytte er stoppet pr. 1 februar. Vi er derfor i gang inde på cafeen med at søge en ny, der kan starte pr.1/4. Vi vil komme til at savne Jytte rigtig meget, og håber den nye vil være ligeså god. Vi vil ønske Jytte alt held og lykke fremover. Med venlig hilsen Medarbejdere og personale i cafe Handi.

Månedens opskrift Rødkålssalat med appelsiner og hasselnødder til 5 personer. 180 g Rødkål 70 g Courgetter 65 g Appelsiner 35 g Bladselleri 10 g Hasselnødder Dressing:

1 dl appelsinsaft ½ dl ahornsirup

Skær rødkålen i 5 cm stykker og snit dem i 2 mm strimler. Skær courgetterne i 3 mm. Skær appelsinerne i små stykker. Snit bladselleri i 4 mm skiver. Bland alt sammen. Hæld dressing over.

Det er Knud, der har lavet salaten

Café Handi, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 40 28 77


Brians svendeprøve ... - samt to fede interviews. Brian Rasmussen fra Medieværkstedet har lavet cover og plakat i forbindelse med at Klub 85 Band er udkommet med deres anden cd. Som I kan se er resultatet blevet rigtigt godt. Cd’en kan købes i Klub 85. Den koster 50 kr.

Interview med journalist Niels Fisker. Onsdag den 7. december havde vi et interview med Niels Fisker. Blandt andet om hans arbejde på Radio Alfa, hvor de har et godt kammeratskab. Han har ingen uddannelse som radiojournalist og startede i 1998 på Radio Alfa, hvor han kom i lære og senere blev ansat. Hans gå på mod gør, at man lytter, når han kommenterer sport - mest håndbold og fodbold (Randers FC) som han er fan af og som han mener markedsfører Randers på en god måde og ”derfor skal vi gøre noget ud af stadion for at sikre gode betingelser for at blive i SASligaen”, sagde Niels Fisker. Niels Fiskers yndlingsmusik er også den, som Radio Alfa spiller. Han har arbejdet som D.J i mange år. Vi snakkede næsten 1 time med ham og interviewet bliver sendt i radioen på et senere tidspunkt. Vi var Carsten H., Keld, Claus til at interviewe. Vi har haft besøg af musikduoen INFERNAL - de var på turne rundt i landet til de fleste radiostationer i forbindelse med udgivelsen af deres nye cd. Det er en meget populær gruppe, både i Danmark og det store udland. Stilen er ”Modern Disco”, som Carsten H. døbte den. Det blev et rigtig godt interview, som senere vil blive sendt i radioen. Medieværkstedet Viktoria, Niels Brocks Gade 16B, 2. sal , 8900 Randers, tlf. 86 40 75 77, mail: medie@fof-randers.dk


Nyt fra koordinatoren Så er vi godt i gang med det nye år. Det er jo meget godt med helligdage, men hverdagen er nu heller ikke så ring’ endda. Klubben har haft jubilæum – se reportage andetsteds i bladet. Det er en glædelig begivenhed – knap så glædeligt er det, at Jytte i caféen har valgt at tage et års orlov. Det er måske på gensyn. Vi har fået en automatisk døråbner i nr. 14 A, og der vil blive søgt om rampe og døråbner til 16 B mod Gaias p-plads.

*

Fra Brugerrådet: I må gerne allerede reservere weekenden 7.-8. oktober. Vi har lejet en fin hytte i Sødring. Det er en firelænget gård med stor grund til. Der er bedre plads og flere værelser end sidst, da vi var ved Hald Sø .....

*

Fra 1. januar er der ikke længere rygning tilladt i caféen og i gangen ved caféen. I klubben har rygerne fået bedre plads, men til gengæld lidt længere væk fra os andre. Det er dejligt for det flertal, der ikke bryder sig om at lugte til og af andres røg Koordinator Poul Frederiksen, Niels Brocks Gade 12, 8900 Randers, tlf. 86 41 01 61, mail: pef@handihuset.dk

HandiHusets Brugerråd

Hella Germandsen Formand/Gaia Museum

Jes Brinch Bifrost

Peter Rasmussen Klub 85

Lene Nielsen Gaia Museum

Helle Christensen café Handi

Astrid Nielsen Bifrost

Jens Carl Kronholm Klub 85

Martin Jensen Medieværkstedet

Heidi Wöhliche Café Handi

Holger B. Jensen Medieværkstedet


GAIA nyt:

”DET ER GANSKE VIST”. Ny udstilling på GAIA Museum Outsider art. Fernisering den 19. januar 2006. Kunstnergruppen fra Aktivitetshuset Toftlund i Haderslev og Trekanten i Vojens har gennem hele år 2005 arbejdet med H.C. Andersen på forskellige måder. Det er blevet til udstillingen DET ER GANSKE VIST som tydeligt viser, at inspirationen er hentet fra H.C.Andersens univers. Udstillingen viser farverige billeder i blandteknikker og helt unikke „Eventyrikoner“, såvel som skulpturer i flere forskellige slags materialer såsom ostevoks, strik og papmache. Nogle af værkerne er figurative medens andre er abstrakte, det er dog let at genkende eventyrene i hvert enkelt værk. I forbindelse med udstillingen vises også akvarelbilleder, der har dannet grundlag for en eventyrlig kogebog. Kogebogen kan købes i udstillingsperioden for 100 kr. Aktivitetshuset i Toftlund er kendt i det meste af Syd- og Sønderjylland fra utallige udstillinger gennem de sidste 6 år.

Udstillingen vises frem til den 25. marts 2006.

... fra Fortælleværkstedet åbnede udstillingen.

Bliv abonnent på HandiHus-bladet!!! Lisbeth Nielsen ...

HER ER PLADS TIL EN SPONSOR DET KOSTER KUN 1000 KR. OM ÅRET

Sponsor:

10 numre årligt koster 245 kr. inkl. porto. Henvendelse til Medieværkstedet Viktoria på tlf. 8640 7577 eller mail: medie@fof-randers.dk


Godt & blandet Ny praktikant på Medieværkstedet Jeg hedder Charles Holde og jeg er 35 år og jeg bor i Hinnerup i et bofællesskab, som der hedder bofællesskabet Hindhøjen. Jeg elsker at gå ture, men jeg kan ikke lide at gå alene og jeg er glad og selskabelig. Jeg har arbejdet med montage førhen og jeg har også arbejdet med medie. Bofællesskabet som jeg bor i, det er for blinde og svagtseende. Jeg skal være i praktik på Medieværkstedet i 4 uger. Skrevet af Charles Holde.

Hej jeg hedder Kit og jeg har været i praktik på Gaia sidste år, det var spændende at prøve da jeg ellers kommer fra et sted med ”grønne” fingre. Jeg har lavet lysestager, sat kiler i rammer, en af dagene havde vi besøg af en børnehave på 28 børn i julemandens værksted vi skulle hjælpe dem med bl.a. lysestager og malerier det var sjovt at prøve. Samme dag var oppe på B10 som er et reklamebureau til ”fernisering” hvor de udstillede billeder fra Gaia. Vi har også været i Hald Ege ved Viborg for at se Trepas som er et sted for handicappet vi så også et lokal museum. Derefter kørte Åge os ind til Viborg hvor vi ville have set domkirken men det kunne vi ikke fordi der var en kirkelig handling. Så vi tog ind for at shoppe i stedet for.

Radio Viktoria

sender hver mandag kl. 19.00 - 19.30 på 104,9 mhz el. 94,4 hybrid.

HUSK!!

Udsendelserne genudsendes torsdage kl. 11.00 - og kl. 11.30 oplæser Carsten Hørning eller David Stelsberg fra Medieværkstedet de seneste servicemeddelelser fra Handihuset.

Her kan navnelabels sættes N

A

V

N

Medieværkstedet skal have indslagene til bladet senest d. 15. i hver måned. I kan aflevere indslag på diskette eller e-mail : medie@fof-randers.dk. Kom i god tid, hvis I ønsker at vi skal tage billeder for Jer til bladet. Dette blad er udgivet af Medieværkstedet Viktoria og produceret af værkstedets trykkeri “Hånd-Tryk”

Februar 2006 CS  

- Stjernetegn: VANDMANDEN - Medieværkstedet: Brians svendeprøve - Klub 85: 20 års jubilæum - Koordinatoren: Nyt fra ... - Café Handi: Farvel...