Page 1

KINDER MUZE FESTIVAL KORTRIJK & ROUBAIX

 van 28 FEBRUARI tot 9 MAART 2014


3

Spinrag KinderMuzeFestival 2014! Unieke voorstellingen, bijzondere vakantieateliers, tentoonstellingen, originele films, pittige acts, verrassende installaties, ... . Met de lente in zicht weeft Spinrag weer een week lang een heerlijk kunstenweb in Kortrijk voor alle kinderen. En uiteraard zijn ook (groot)ouders welkom! Spinrag is ondertussen uitgegroeid tot één van de toonaangevende kinderkunstenfestivals in Vlaanderen. In Schouwburg Kortrijk, Muziekcentrum Track*, Budascoop, de Bibliotheek of op onverwachte locaties leidt de draad je naar nieuwe avonturen. En ‘draad’ is in deze editie wel heel letterlijk te nemen. In het kader van onze grensoverschrijdende samenwerking met het kinderdansfestival Les Petit Pas (Roubaix), gaan we dit jaar nog een stapje verder. Niet alleen gaan we bij mekaar op bezoek voor een fijne selectie voorstellingen, maar zetten we ook jong, oud, bezetenen en nieuwsgierigen samen aan het breien van een danstapijt, dat het decor zal vormen voor een nieuwe voorstelling. Een mooie ontmoeting tussen dans en textiel onder de vlag ‘Textuur’ (28 februari - 9 maart). Noteer de krokusvakantie met uitroeptekens in je agenda en bereid je voor om te verdwalen in een spannend web boordevol kunst voor kinderen en hun (groot)ouders. Tot dan! An Vandersteene

Liesbet Maddens

Schepen voor Cultuur

Voorzitter Raad van Bestuur

Team Schouwburg Kortrijk

Spinrag is een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. le Gymnase / CDC, Jeugd en Muziek Kortrijk, Kunstencentrum Buda, Muziekcentrum Track*, Openbare Bibliotheek Kortrijk, Radio Quindo en Sinksen, met de steun van Vlaamse Gemeenschap en Interreg.


4

5

TRANSDANSE Schouwburg Kortrijk en le Gymnase / CDC (Roubaix) ontwikkelen met ‘Transdanse’ fijne projecten die kinderen, jongeren en volwassenen in deze grensregio kennis laten maken met dans en danseducatie.

grensoverschrijdend project voor scholen met Julie Nioche (FR) en een groots project waar dans en textiel elkaar ontmoeten onder de noemer ‘Textuur’. Ontdek het zelf tijdens de ‘Transdanse’activiteiten in Spinrag.

Niet alleen kijken naar, maar vooral de kans om zelf creatief te zijn, kenmerken de projecten binnen ‘Transdanse’. Spinrag en Les Petits Pas, een dansfestival voor het jonge publiek in Roubaix, zijn met hun opgebouwde renommé de ideale voedingsbodem voor deze projecten.

Transdanse wordt gesubsidieerd binnen het INTERREG IV-programma France – Wallonie – Vlaanderen, een Europees programma voor grensoverschrijdende samenwerking dat tot doel heeft de economische en sociale uitwisselingen te stimuleren tussen de regio’s Nord-Pas de Calais/Champagne – Ardenne/ Picardië in Frankrijk en Wallonië/ Vlaanderen in België.

Zo komt het dat je in het kader van Spinrag ook activiteiten kan meepikken in een bredere grensregio: een voorstelling gaan bekijken bij de buren, atelier Kadee, een focus op Nathalie Pernette (FR) en Cacao Bleu (BE), een

Meer info over het project : www.schouwburgkortrijk.be/ projecten/transdanse

EVER~GREEN

generaties op de planken Van februari tot eind mei focust Schouwburg Kortrijk op ‘generaties op de planken’. Artiesten van heel uiteenlopende leeftijden staan er in die periode op scène. Jong en minder jong gaan samen aan de slag en tonen hoe de generatiekloof hen inspireert. Met een jong hart, kwieke geest en loyauteit zetten ze bij het spanningsveld tussen de generaties geen uitroepteken, maar net een koppelteken als verbinding tussen onschuld en maturiteit, jong geweld en meesterschap. De kracht van generaties als vertrekbasis dus voor spraakmakende voorstellingen, begeesterende debatten, pakkende films, workshops, zotte zondagen…

Zondag 2 maart is zo’n zotte zondag. Je kan er genieten van een boeiend debat, atelier Kadee of oude gerechtjes in een nieuw kleedje tijdens de brunch. Uiteraard is deze hele dag er eentje om – over de grenzen van de generaties heen – samen te genieten. Wie op zondag 2 maart met 2 of 3 generaties naar de Schouwburg komt, kan op de foto. Wij zorgen voor een verrassend decor, jullie voor de perfecte glimlach. David Samyn legt het geheel vast en de foto kan je nadien op onze website downloaden.


6

VRIJDAG 28.02.14 18:00

FEEST

ALLE

LEEFTIJDEN

DANCING IN THE STREET Spinrag gaat van start en daar hoort uiteraard een feestje bij. We nodigen je uit om 18:00 aan Budascoop voor een artistieke wandeling tot aan Schouwburg Kortrijk. Onderweg zie je allerlei verrassende dansacts gebracht door echte Spinragfans op evidente én minder evidente plaatsen. Eens een dansact afgelopen is, blijven op die plaats een aantal restanten achter. Alsof ze een leidraad maken die je de komende dagen langsheen de belangrijkste festivalplaatsen leidt. Aangekomen op het Schouwburgplein, trakteren we je op een feestelijk sfeertje en verrassende interventies. Aansluitend is er de voorstelling van Radio

INFO

Oorwoud (zie p.36) die de avond compleet maakt. Concept: Schouwburg Kortrijk & Passerelle, realisatie: Passerelle vzw.

Ben je zelf een Spinragfan en wil je deel uitmaken van deze openingsact? Check dan of jouw school een Spinragschool is waar de choreografie wordt aangeleerd of schrijf je in voor de open dansateliers op: - zondag 09.02 (10:00-12:00) - zondag 16.02 (10:00-12:00) - zondag 23.02 (10:00-12:00) Tijdens deze ateliers leer je o.l.v. een docent van Passerelle de choreografie aan en kan je dus deel uitmaken van de openingsavond. Inschrijven kan via UiT in Kortrijk. Deelname is gratis. De ateliers zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

OPENINGSFEEST 60 minuten Start aan Budascoop, aankomst Schouwburgplein gratis

VRIJDAG 28.02.14 TOT EN MET

VRIJDAG 07.03.14

INSTALLATIE SYSTAIME D’ART / PETER LEIN

ALLE

LEEFTIJDEN

BOOM TEVREDEN Op het Schouwburgplein groeit een boom. Een boom waarin verdwaald speelgoed, spechtentrommels, oude voetstappen op parket en een prinselijk stokpaardje hun verhalen vertellen. Rond de boom staan kleine boomstammetjes met elk hun verhaal. Kom zitten, zie, luister en verzin…‘Boom tevreden’ is een luisterinstallatie vol verhalen en muzikale poëzie. Systaime d’art zoekt steeds naar speelse, ondeugende en originele invalshoeken en creëert zo verrassende animaties en straattheater. Concept: Ann vander Roost & Peter Lein.

www.kami-kamu.be

INFO LUISTERINSTALLATIE doorlopend Schouwburgplein gratis

7


8

ZATERDAG 01.03.14 ZONDAG 02.03.14 13:00 - 17:00

MOBIEL PREMIÈRE SYSTAIME D’ART / PETER LEIN

LEEFTIJDEN

DE WANDELAAR

ZATERDAG 01.03.14 13:30 - 17:30

ALLE

LEEFTIJDEN

SUPER HALLO (NL)

EET-O-THEEK Monty Python en de humor van Wim T. Schippers.

De wandelaar wandelt, dat is logisch. Hij draagt een boom op zijn rug. Een beetje minder logisch… Hij draagt de boom als jas, als verstopplek voor samen, als verzamelaar van schaduw van mooie momenten. En voor ‘s avonds als de duiven vallen. ‘De wandelaar’ is een bijzondere verschijning bij wie je een verhaal kan vinden. Tijdens Spinrag kom je de wandelaar zo nu en dan tegen. Schrik niet, maar laat je verrassen door deze bijzondere verhalenverteller.

EXTRAATJE

ALLE

Peter Lein ontwikkelt speciaal voor Spinrag deze nieuwe act. Een geestige verschijning met heel veel verhalen.

Welkom in de ‘Eet-otheek’, een uniek mobiel minitheater. Je luistert er naar een soundscape en krijgt er een culinaire verrassing geserveerd. Een mini-voorstelling waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Een vervreemde vorm van eettheater die een smakelijk midden houdt tussen de bizarre filmische collages van

Concept: Peter Lein.

www.kami-kamu.be

INFO STRAATTHEATER doorlopend Schouwburgplein, Grote Markt, Leiestraat, Bibliotheek, Budascoop gratis

INFO doorlopend Foyer gratis

Super Hallo verraste vorig jaar het publiek met hun bijzonder originele ‘Knol d’Amour’. Dit jaar zijn ze te gast met een mini-culinair hoor-spektakel voor jong en oud. Om je vingers af te likken. Concept en realisatie: Martijn Jansen & Selina Houwing.

www.superhallo.nl

9


EXTRAATJE

10

ZONDAG 02.03.14 12:00 - 13:30

LEEFTIJDEN

KINDERKOOKKAFFEE

BRUNCH

Schuif op zondag 2 maart aan bij onze feestelijke en gezonde festivalbrunch in de foyer van Schouwburg Kortrijk. Tussen 12:00 en 13:30 kun je je buik rond eten van ons heerlijk en mooi ogend buffet. Talrijke lekkernijen staan op het menu. Onder andere de verrukkelijke peperkoek en soep, die de deelnemers aan het atelier ‘keukenkriebels’ maakten, worden geserveerd.

EXTRAATJE

ALLE

ZONDAG 02.03.14 11:00 - 17:00

PREMIÈRE

ALLE

LEEFTIJDEN

CASA BLANCA

SOEURS SOUVENIR

Gezelligheid troef! En bovendien ideaal om te combineren met voorstellingen en ateliers in de voor- en/ of namiddag. Kinderen die graag meehelpen aan het bereiden van de brunch, kunnen zich inschrijven voor ‘keukenkriebels’ (zie p. 56).

De zussen Fleur en Fifi zijn verzot op souvenirtjes. Volgens hen hoort er bij elke herinnering een leuk klein hebbeding. Ze kunnen er HONDerduit over vertellen. Kom langs in hun atelier en neem je eigen Spinragsouvenirtje mee! Casa Blanca is meester in het ontwikkelen van creatieve formats. ‘Soeurs

INFO Foyer € 6 (- 12 jaar) / € 10 (+ 12 jaar) / reserveren verplicht

11

INFO doorlopend Foyer gratis

Souvenir’ wordt opnieuw een verrassende installatie waar kinderen onder begeleiding van Fleur en Fifi ook zelf creatief aan de slag kunnen. Concept en realisatie: Sarah Beel & Barbara Beel, vormgeving: Evelyne Meersschout. Met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

www.casablancavzw.be


ATELIER

12

WOENSDAG 05.03.14 14:00 - 17:00

BOLWERK

VRIJ BREI-ATELIER Samen breien en haken! En ‘samen’ mag je echt letterlijk nemen. Kinderen, ouders, grootouders, familie, vrienden, ... we nodigen iedereen uit om samen met ons te breien en haken aan een heel bijzonder stuk: een groot danstapijt dat later het decor zal vormen van een nieuwe voorstelling.

Ontmoeting, creativiteit en verwondering zijn drie aspecten waarrond vzw Bolwerk haar werking ontplooit. Zij vormen dan ook de ideale partner om ‘Textuur’ te helpen vormgeven.

‘Textuur’ wil dans en textiel aan elkaar koppelen. Zowel in Frankrijk als op heel veel plaatsen in WestVlaanderen zullen kinderen en volwassenen de komende maanden stukjes breien van een groter geheel: een danstapijt. Tijdens Sinksen 14 (6-9 juni) brengt Bérénice Legrand (La Ruse) dan een nieuwe dansvoorstelling met deze nieuwe textielcreatie. Een uniek project waar dans en textiel elkaar ontmoeten en waar jij deel kan van uitmaken.

Venez tous tricoter avec nous à l’Atelier Textuur et contribuez à la production d’une partie du tapis très particulier qui fera ensuite office de décor pour un spectacle de danse surprenant.

INFO OPEN ATELIER doorlopend Foyer gratis

I.k.v. Transdanse

www.bolwerk.be

ALLE

LEEFTIJDEN

13


14

VRIJDAG 07.03.14 17:00

FEEST

FUIFJESFUIF Ben jij ook zo’n fan van een goed feest? Ga je ook graag uit de bol op de dansvloer? Hou je van verrassingen? Noteer dan alvast de ‘Fuifjesfuif’ in je agenda. Niet één feestje, geen twee, maar een heleboel. Trek je beste dansschoenen aan en dans met je eigen schaduw, doe een duet met een bezemsteel of ontmoet de zotste DJ van Vlaanderen. Diverse dansstijlen doorkruisen de tweede editie van de ‘Fuifjesfuif’. Sommige feestjes zullen makkelijk te vinden zijn, voor andere zal de avonturier in jou op pad moeten tot in de verste hoekjes van het gebouw. Verken nieuwe dansstijlen

INFO DANS 180 minuten Schouwburg €1

en blijf nadien hangen op het feestje dat jou het meeste bekoort ... Een party om nooit meer te vergeten! Ni une, ni deux, mais une multitude de fêtes ! L’une plus originale que l’autre. Ambiance dansante garantie.

ALLE

LEEFTIJDEN

15


16

ZATERDAG 01.03.14 13:00 -17:00 ZONDAG 02.03.14 10:00 -12:00 13:00 -17:00

LAURENT LA TORPILLE (FR)

BUBBLE STORY ‘Bubble Story’ is een magische installatie, waar je zelf bepaalt hoe het beeld er op dat moment uitziet. Begeef je op het wondere tapijt. Ren, slenter, kruip, spring, dans of stap en zie hoe kleuren zich met elkaar vermengen, nieuwe vormen ontstaan en overgaan in alweer nieuwe ervaringen. Alleen of samen met anderen experimenteer je erop los, waarbij elke beweging een nieuw beeld uitlokt. Eenmaal de kinderen op het tapijt zijn, kunnen ze helemaal alleen aan de slag. Het zijn immers hun eigen bewegingen die de kleuren en vormen laten veranderen. Een universum waar ze in alle vrijheid creatief mogen zijn en dus zelf een klein beetje creëren.

INFO INTERACTIEVE INSTALLATIE doorlopend Budascoop 2 gratis

De Franse Laurent La Torpille is een videokunstenaar. Met ‘Bubble Story’ creëert hij een heerlijke ervaring, zowel voor wie op het tapijt actief is als voor wie vanaf de zijlijn toekijkt. Idee en realisatie: Laurent La Torpille, coproductie Stereolux / Antigel.

Une installation magique dans laquelle les enfants définissent eux-mêmes l’image à travers leurs mouvements. Une expérience unique, tant pour ceux qui sont actifs sur le tapis que pour ceux qui observent en restant de côté. www.laurentlatorpille.com

INSTALLATIE

BELGISCHE PREMIÈRE

2+

17


PODIUM

18

COMPAGNIE PERNETTE / (FR) NATHALIE PERNETTE

ANIMALE Hoe wordt de mens beïnvloed door de aanwezigheid van dieren en omgekeerd? Geïntrigeerd door de relatie tussen mens en dier, deelt choreografe Nathalie Pernette in deze voorstelling het podium met ... 50 levende muizen. Een afgebakende ruimte waarin de danseres de meester speelt en haar knagende vriendjes zich verplaatsen als reactie op haar bewegingen, de muziek, het licht. Wat volgt is een eigenaardig ballet van aantrekken en afstoten. Bijzonder om te zien... Nathalie Pernette genoot een klassieke dansopleiding, maar ontwikkelde al snel een eigen dansstijl die bulkt van energie en waar kleine gebaren zorgvuldig worden ingepast. Spontaniteit en emotionele ontlading doorkruisen haar

INFO DANS 30 minuten Arenatheater €7

werk. Sinds 2001 heeft ze haar eigen danscompagnie. ‘Animale’ is het eerste luik van een trilogie waarin Nathalie Pernette de relatie tussen mens en dier centraal zet. Choreografie en dans: Nathalie Pernette, muziek: Franck Gervais, muizensitter: Thibault Kolski, coproductie: association NA, Le Théâtre - scène nationale de Mâcon, L'Arche de Bethoncourt scène conventionnée pour l'enfance et la jeunesse - scène jeunes publics du Doubs.

TIP: combineer deze voorstelling met het bal van Cie Nathalie Pernette op zaterdag 15.02.14 (zie p.34) Un étrange ballet dans lequel une danseuse partage la scène avec 50 souris vivantes.

© CLAUDE JOURNU

MAANDAG 03.03.14 16:00

BELGISCHE PREMIÈRE

3+

19


PODIUM

20

DINSDAG 04.03.14 11:00, 16:00 & 18:00

TOUT PETIT

3+

KOM MEE, LEON Ciska en Lies trekken de wijde wereld in. Op weg naar het grote avontuur zijn ze van de baan gesukkeld. Hun eigenwijze wagentje Leon opent zijn deuren. Dan blijkt dat Leon veel meer is dan wat hij op het eerste zicht lijkt. Hij zorgt voor verrassing en verrukking. Luikjes klappen open en gunnen een blik op een huiselijk tafereel. Want Leon is niet enkel een grappig wagentje, maar bovenal de muzikale thuis van twee amuzante dames die elkaar niet kunnen missen.

Concept en dans: Lies Cuyvers & Ciska Vanhoyland, muziek: Koen Brouwers, installatie: Rogier Rensen & Robert Ramaekers (MAAK), dramaturgie: Gerhard Verfaillie, bewegingsadvies: Iñaki Azpillaga, coaching: Goele Van Dijck & Wannes Deneer, coproductie: P2 - cultuurcentrum Hasselt & Theater a/h Vrijthof Maastricht i.k.v. interlimburgse subsidies, met steun van STROOM – ontwikkelingsbeurs, TAKT Dommelhof, Euregionaal Dansplatform Via2018 en LAPLAN/ GC De Markten.

Tout Petit is een nieuwkomer in het jeugdtheaterlandschap. Met ‘Kom mee, Leon!’ maken ze een woordloze danstheatervoorstelling op en rond een Italiaanse driewieler. Aan het eind van de voorstelling mogen de kleuters ook zelf op verkenning, in en rond de Piaggio.

Un spectacle de danse, muet, sur et autour d’un tricycle italien. Une production modeste, mais tout à fait charmante.

INFO DANS 30 minuten + aansluitend spelmoment Schouwburg €7

EEN KLEIN GEZELSCHAPJE DAT AUTHENTIEK EN OPRECHT DANSTHEATER WIL MAKEN, OOK VOOR JONG PUBLIEK. DANSTHEATER ZONDER GROTE GEBAREN, ZONDER LICHTEFFECTEN, ZONDER ATTRIBUTEN. GEWOON KLEINSCHALIG EN CHARMANT. EN DAT LUKT HEN BIJ DEZE EERSTELING FORMIDABEL. Tuur Devens in de Bond

21


22

DONDERDAG 06.03.14 18:00

DE MENEEREN

DOOS

Een auto? Ah neen, een zetel. Is dat nu een kasteel? Kijk, een paard! Wat zit er in die doos? ‘Ping!’ Twee vrienden op een zolder met dozen. Wat volgt is een speelse fantasietocht waarin kartonnen dozen de hoofdrol spelen. Wedden dat je voor je verjaardag een doos wil? De Meneeren zijn twee enthousiaste, jonge makers uit eigen streek met één grote hobby: spelen. Zo groeide het

INFO WOORDLOOS THEATER 45 minuten Arenatheater €7

verlangen om hun speelsheid te laten zegevieren in een voorstelling. Schouwburg Kortrijk toont hun eersteling maar wat graag tijdens het Spinragfestival. Concept en spel: Tijs Verbrugge & Simon Wemel, coach: Gregory Caers, met de steun van Schouwburg Kortrijk.

Deux amis au grenier, avec des boîtes. S’ensuit un voyage imaginaire ludique dont les boîtes en carton sont les protagonistes.

PODIUM

PREMIÈRE

3+

23


24

VRIJDAG 07.03.14 14:00

OLIVIER LEROY & PIERRE-YVES PROTHAIS (FR)

PLUK DE MAAN ‘Pluk de maan’ is een kortfilm over een klein ventje dat op een ladder klimt om de maan te plukken. En dan valt de maan ... Daarna volgen nog 7 andere fijne animatiefilmpjes. Wat speelt zich af in de snoepafdeling van het warenhuis, of over een ambitieuze mama die een trui breit voor de maan, … Stuk voor stuk kleine momenten om te koesteren. Elk filmpje wordt door twee muzikanten voorzien van de nodige geluiden en verrassende muziekjes. En zo ontstaat een feeëriek geheel waarin de animatiefilmpjes voor één keer live muzikale ondersteuning krijgen.

INFO ANIMATIE / LIVE MUZIEK 50 minuten Budascoop € 5 (-12) / € 8 (+12)

Olivier Leroy en Pierre-Yves Prothais maakten al meerdere ‘ciné-concerten’. Met ‘Pluk de maan’ weten ze moeiteloos de verwondering op de kindergezichtjes te toveren. Huit petits films d’animation, accompagnés en direct par deux musiciens. Une expérience féerique. www.budakortrijk.be/film

CINÉ-CONCERT

BELGISCHE PREMIÈRE

3+

25


PODIUM

26

HETPALEIS

4+

NOG EEN DANSKE Een tuinfeest. Onder de tafels spelen kinderen. Drie meisjes met linten in het haar en hun mooiste schoenen aan. Twee jongens met net gekamde haren en hun beste broek. Ze springen en vallen, trekken en duwen en plagen elkaar om het weer goed te maken. ‘Nog een danske’ is een woordloze bewegingsvoorstelling die op zoek gaat naar fysieke situaties tussen spelende kinderen, aan en onder tafel. Absurd en herkenbaar tegelijkertijd voor zowel kleine als grote mensen. In 2009 maakten Birgit Kersbergen en Manou Kersting de woordloze bewegingsvoorstelling ‘Danske’, geïnspireerd op verhalen en situaties die plaatsvinden op plekken waar kinderen spelen.

INFO DANS 50 minuten Schouwburg €7

De succesvolle speelreeks van ‘Danske’ overtuigde HETPALEIS ervan een vervolg te maken, op dezelfde energieke en associatieve manier. Regie en soundscape: Manou Kersting, concept en choreografie: Birgit Kersbergen, dans: Marc de Pablo, Sylvie Huysman, Birgit Kersbergen, Riet Muylaert & Karel Tuytschaever, dramaturgie: Kerensa Verhoose.

Un spectacle en mouvements, sans paroles, qui part en quête de situations physiques entre enfants qui jouent, à table ou sous la table. Absurde et reconnaissable à la fois, tant pour les enfants que pour les adultes. www.hetpaleis.be

© KURT VAN DER ELST

ZATERDAG 01.03.14 15:00

‘NOG EEN DANSKE’ IS WEER EEN HEERLIJK DANSEN VOOR KLEUTERS MET HERKENBARE BEWEGINGEN, IN EEN MOOIE ASSOCIATIEVE GOLF VAN BRANIE-ACHTIG DANSEN EN RUSTPAUZES. STUITEREN MET EEN LICHAAM OF STENEN LATEN VALLEN OP IEMAND. HET KAN ALLEMAAL, EN DAT IS SPANNEND. Tuur Devens in de Bond

27


28

ZONDAG 02.03.14 11:00 & 15:00

DE MAAN & NAT GRAS

DE STELTENLOPER Een jongeman maakt van zijn kleine houten huisje metershoge stelten en trekt de wijde wereld in. Hij loopt hoog boven de toppen van een enorm dennenbomenbos, waadt door de eindeloze diepte van de Stille Oceaan. In de Grand Canyon is alles knaloranje, op de Noordpool is alles ijzig blauw. En overal is het druk, druk, druk. Snorkelaars, apen, heksen, pinguïns, olifanten, zeemeerminnen… Tijdens zijn fantastische reis door de wereld ontmoet de steltenloper de gekste figuren. Geïnspireerd door het gelijknamige boek van Mathias De Leeuw, houden droom en werkelijkheid, realiteit en fantasie moeiteloos gelijke tred in deze woordloze kleutervoorstelling boordevol hedendaagse dans en figurentheater.

INFO DANS / FIGURENTHEATER 50 minuten Arenatheater €7

Goele Van Dijck slaagt er in met haar dansvoorstellingen hele jonge kijkers te boeien. Na ‘Pommeliere’, waarin live muziek wordt geïntroduceerd, reikt Nat Gras met ‘De Steltenloper’ de hand naar het figurentheater. Een voorstelling om naar uit te kijken. Regie: Paul Contryn & Goele Van Dijck, choreografie: Goele Van Dijck, creatie en spel: Miguel Do Vale & Martina Griewank, scenografie en poppen: Paul Contryn, compositie: Frank Vaganée, productiecoördinatie: Kosmonaut Production, coproductie: P2 – cultuurcentrum Hasselt & Theater a/h Vrijthof Maastricht i.k.v. interlimburgse subsidie.

Un jeune perché sur de très hautes échasses s’en va parcourir le vaste monde. Pendant ce voyage extraordinaire, il rencontre les personnages les plus bizarres. Un spectacle qui réunit le théâtre d’effigie et la danse. www.natgras.be www.demaan.be

PODIUM

4+

29


30

ZONDAG 02.03.14 14:00 WOENSDAG 05.03.14 14:00

HAYO FREITAG

DE DRIE ROVERS Tiffany is per koets onderweg naar het weeshuis wanneer drie woest uitziende rovers de weg versperren. Ze zijn op zoek naar een grote buit maar vinden enkel... het kleine meisje. Tiffany kan hen overhalen om haar mee te nemen. Ze beweert dat haar vader een rijke maharadja is die veel losgeld voor haar zal betalen. Vanaf nu woont ze in het rovershol. Ver weg in het dal ligt het weeshuis. De directrice – een nijdige zoetebek – laat er weeskinderen zwoegen in haar suikerbietenfabriek. Maar op een dag ontdekken de rovers Tiffany’s geheim... Een vertederende, doldwaze en machtig mooi getekende animatiefilm, naar een prentenboek van Tomi Ungerer. I.k.v. cinéMAATjes

www.budakortrijk.be/film

INFO AVONTUUR / ANIMATIE / NEDERLANDS GESPROKEN 78 minuten Budascoop € 5 (-12) (vieruurtje € 1,50) / € 6 (+12) (vieruurtje € 3)

FILM

4+

31


32

DINSDAG 04.03.14 15:00 & 17:00

TUNING PEOPLE EN KINDERENVANDEVILLA

PODIUM

4+

LEEGHOOFD Een jongen zet een grote, witte bol op zijn hoofd. Vanaf dan is hij Leeghoofd die leeft in zijn eigen bizarre, zintuiglijke wereld. Met stickers, trechters, voetbalsokken en ander materiaal maakt hij ogen, oren, mond en neus. Hij vertrekt op ontdekkingstocht en tast zijn omgeving op speelse wijze af. Na de succesvolle kleutervoorstellingen 'Alleen op de wereld' (kinderenvandevilla) en 'Tape voor kleuters' (Tuning People), maken beide gezelschappen samen een nieuwe productie die met het minimum als uitgangspunt de fantasie maximaal wil prikkelen. Met simpele middelen, een decor bestaande uit vele kleine attributen en aan de hand van poëtische en vrolijke beelden

INFO WOORDLOOS THEATER 50 minuten Arenatheater €7

is 'Leeghoofd' een theatraal en muzikaal gedicht over een jongen met een groot hoofd. Regie: Jef Van gestel, spel: Roel Swanenberg, muziek: Wannes Deneer, coproductie: TAKT-Dommelhof, met dank aan Cultuurcentrum Berchem, C-Mine & FroeFroe, met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, STROOM Impulssubsidie (Provincie Limburg) en de Provincie Antwerpen.

Des moyens simples, un décor composé de multiples petits attributs et d’images poétiques et joyeuses pour un poème théâtral et musical sur un garçon doté d’une très grosse tête. www.tuningpeople.be www.kinderenvandevilla.be

HET RESULTAAT IS EEN DOL SPEKTAKEL VAN ONGEBREIDELDE FANTASIE, VERBEELDING EN SPEL. (…) EN DE JONGE KIJKER ONTDEKT MEE, GENIET, SCHATERT EN WIEBELT OP ZIJN STOEL VAN OPWINDING. HEERLIJK TOCH… Tuur Devens in de Bond

33


BAL 5+

34

COMPAGNIE PERNETTE / (FR) NATHALIE PERNETTE

BAL

We gaan naar het bal…. Niet zomaar een bal, maar eentje waar kids en ouders zich samen op de dansvloer begeven. De dansers van Cie Pernette leren drie choreografieën aan. Toegankelijk voor iedereen. Je kan ze alleen dansen, in duo of in groep. En ondertussen geniet je zowel van het kijken naar, als van het zelf dansen. Een heerlijke ervaring, waarin samen beleven centraal staat. Sinds Nathalie Pernette in 2001 haar eigen gezelschap oprichtte, maakte ze heel wat boeiende dansvoorstellingen.

Daarbij zijn jonge kinderen meer dan eens haar doelpubliek. Met dit bal deelt ze haar choreografieën met het publiek en wakkert ze het dansplezier aan. TIP: combineer het bal met de voorstelling ‘Animale’ van Cie Nathalie Pernette op maandag 03.03.14 (zie p.18) La chorégraphe Nathalie Pernette enseigne trois de ses chorégraphies aux parents et aux enfants. www.compagnie-pernette.com

INFO BAL 120 minuten La Condition Publique, Roubaix (vertrek met de bus aan het Casinoplein om 14:30) €5

© STEPHEN GIRARD

ZATERDAG 15.02.14 15:30

35


36

VRIJDAG 28.02.14 19:00

WWF & HANNELORE BEDERT

RADIO OORWOUD Hou je vast aan de takken van de bomen want hier is 1,2,3,4 ... Radio Oorwoud! Het bekende radioprogramma komt met echte muzikanten en een vrolijk zingende beestenboel naar Spinrag. Verwacht je aan een knotsgek concert met feestende bonobo's, rappende nijlpaarden, kwetterende kraanvogels en vooral veel knallende beats uit de jungle en het Bozebomenbos! ‘Radio Oorwoud’ startte als cd en staat ondertussen op 'repeat' in meer dan 3000 lagere schoolklassen. WWF, één van de meest omvangrijke en gerespecteerde internationale natuurbehoudsorganisaties

INFO MUZIEK 60 minuten Schouwburg €7

ter wereld, maakt met dit project thema’s als ontbossing, klimaatverandering of de ecologische voetafdruk bespreekbaar bij kinderen. De muziek voor het 'Radio Oorwoud'-plaatje werd geschreven door Hannelore Bedert, Thomas Vanelslander (Gorki) en Bart Van Lierde (Meuris) en ingezongen in Muziekcentrum Track* door o.a. Sarah Bettens, Koen Wauters, Raymond van het Groenewoud, Kommil Foo ... Speciaal voor Spinrag brengt Hannelore Sean Dhondt (JimTV) en Dimitri Leue mee. www.radio-oorwoud.be

PODIUM 5+

37


PODIUM 5+

38

INTI

MOVE Een rood vlak, een blauwe hoek, een spiegel of een grastapijt. Op de vloer ligt een groot bouwpakket waarmee je een eiland kan maken, een weg naar nergens heen, een toren of ... . Twee danseressen dagen elkaar uit in een spel van vertrouwen, bewegen, observeren en verbeelden. Ze verhuizen, schuiven en verplaatsen. Zo ontstaat een prikkelende voorstelling waarin de kracht van abstracte beelden de fantasie aanwakkert. Danseres en ontwerpster Giulia Sugranyes vertaalde haar fascinatie voor de bouwspelen voor kinderen van de Italiaanse designer Enzo Mari, in een mobiel decor. Samen met Annabel

INFO DANS 30 minuten + aansluitend spelmoment Arenatheater €7

Schellekens maakt ze van ‘Move’ een levende sculptuur, waarin muziek van Ligeti de leidraad is. Concept en realisatie: Annabel Schellekens & Giulia Sugranyes, coproductie: met P2-Cultuur Centrum Hasselt/Krokus Festival, PCT Dommelhof, STORMOPKOMST, Theater aan het Vrijthof & Vrijstaat O, met dank aan: Artforum, Laika, Karolina Wolkowiecka & Rosas.

Deux danseuses se lancent un défi dans un jeu : elles déménagent, glissent et déplacent un décor mobile unique. Un spectacle stimulant dans lequel la force des images abstraites aiguillonne la fantaisie. www.intivzw.be

© BART VAN DER MOEREN

ZATERDAG 01.03.14 14:00 & 16:30

39


40

ZATERDAG 01.03.14 TOT EN MET

ZONDAG 09.03.14 14:00 NIET OP ZONDAG 02.03.14 WOENSDAG 05.03.14 VRIJDAG 07.03.14

KENNETH KAINZ

OTTO IS EEN NEUSHOORN Toppers zomervakantie belooft een saaie boel te worden… tot hij op een dag een magisch potlood vindt. Daarnet tekende hij nog een prachtige neushoorn op de muur, maar nu is de tekening verdwenen en staat Topper oog in oog met een briesend beest dat aan de gordijnen knabbelt. Hoe hou je een hongerige neushoorn tevreden? En wat geef je hem als al het meubilair is opgegeten? Zou Otto de neushoorn geen geweldig verjaardagscadeau zijn voor Elsje, het leukste meisje van de klas?

INFO ANIMATIE / NEDERLANDS GESPROKEN 76 minuten Budascoop € 5 (-12) / € 6 (+12)

‘Otto is een neushoorn’ is het derde en laatste deel in een reeks verfilmingen van de Deense auteur Ole Lund Kirkegaard. Na ‘Orla de Kikkerslikker’ en ‘Pudding T’ is dit opnieuw een uitbundig en fris verhaal over een tenger jongetje dat zichzelf overstijgt, dit keer dankzij een set magische kleurpotloden en een koddige kolos. www.budakortrijk.be/film

FILM 5+

41


42

ZATERDAG 01.03.14 13:00 -17:00 ZONDAG 02.03.14 11:00 -18:00 MAANDAG 03.03.14 13:00 -17:00

NAOMI KERKHOVE

FORREST FRUIT Welkom in ‘Forrest Fruit’! ‘Forrest Fruit' is een wereld die het midden houdt tussen werkatelier en speelkamer. Een uniek universum waar gedaantes en gedachten in elkaar overlopen en je verbeelding op sleeptouw wordt genomen. Je zet zelf de vele constructietjes in gang en ontrafelt een lappendeken van impressies en verhalen.

Concept, spel en vormgeving: Naomi Kerkhove – productie wpZimmer.

Naomi Kerkhove neemt je mee op een poëtische trip doorheen een volledig met de naaimachine gestikte, zwart-wit miniatuurwereld. Een unieke ervaring waar je zelf deel van uitmaakt.

www.wpzimmer.be

INFO INTERACTIEVE INSTALLATIE doorlopend Benedengalerie gratis

Naomi Kerkhove vous emmène faire un voyage poétique à travers un monde en miniature et en noir et blanc, entièrement cousu à la machine. Vous mettez vous-mêmes les nombreuses constructions en route et découvrez une mosaïque d’impressions et de récits.

INSTALLATIE

5+

43


44

WOENSDAG 05.03.14 14:00 & 17:00

COMPAGNIE DAVID ROLLAND (FR)

LES LECTEURS COMPLICES CHORÉGRAPHIES FAMILIALES Op scène: 2 dansers en… jijzelf, samen met het andere publiek, groot en klein. Iedereen krijgt een boekje waarin instructies staan. Het ene moment ben je danser, even later toeschouwer. En zo groeit een voorstelling, stap voor stap, een hele bijzondere. Eentje waar je zelf deel van uitmaakt, met een unieke wisselwerking tussen alle deelnemers. En de kers op de taart...? Als je die wil ontdekken, dan moet je zelf deelnemen. ‘Les Lecteurs complices’ is een voorstelling die ontstaat mede dankzij jouw inbreng. Je beleeft het dansgebeuren van binnenuit.

INFO PARTICIPATIEVE DANSVOORSTELLING 45 minuten Schouwburg €7

Deze versie is speciaal ontwikkeld om kind en ouder samen te laten beleven. Danservaring is niet nodig. Kunnen lezen (of iemand die helpt bij het lezen) is noodzakelijk. Een uniek moment dat je deelt met het hele gezin. David Rolland maakt veelal voorstellingen waarin het participatieve spel de kijker op een andere manier in het dansgebeuren betrekt. ‘Les Lecteurs complices’ is hierin de tweede voorstelling voor jong publiek. Niet te missen! Concept: David Rolland, spel: Valeria Giuga & David Rolland, muziek: Roland Ravard, video: Claire Pollet.

www.david-rolland.com

PODIUM

BELGISCHE PREMIÈRE

5+

45


ATELIER

46

DONDERDAG 27.02.14 VRIJDAG 28.02.14 9:00 & 13:30

6 TOT JAAR 12

LA RUSE / BÉRÉNICE LEGRAND (FR)

HET BREILABYRINT Een atelier waar dans en textiel elkaar ontmoeten. Op het eerste zicht misschien een gekke combinatie. En toch… Beide maken gebruik van patronen. Draden op zich vormen geen stof, benenwerk is nog geen dans. Het is maar hoe je ze gebruikt… ‘Het breilabyrint’ daagt je uit om, geleid door draad, je eigen bewegingen te verkennen. Eén groot atelier, waar je via een doorschuifsysteem geniet van meerdere korte ateliers die allemaal rond hetzelfde thema werken.

Transdanse gaat ze mee in zee rond het project ‘Textuur’, waar dans en textiel elkaar raken. Dit atelier is het startschot van ‘Textuur’. Sarah Bostoen, verbonden aan Passerelle zorgt voor de Vlaamse vertaling van de Franse ideeën. Concept: Bérénice Legrand, uitvoering: Sandrine Becquet (dans), Sarah Bostoen (dans), Bolwerk vzw (textiel), Anna Maria Cornelia (designer) i.s.m. Vlasmuseum Kortrijk en Bolwerk vzw i.k.v. Textuur.

Choreografe Bérénice Legrand zoekt in haar werk steeds naar kruisbestuivingen met andere artistieke sectoren. Voor

INFO 1STE T.E.M. 6DE LEERJAAR COMBINATIE VAN LEERLINGEN EN (GROOT)OUDERS 120 minuten Schouwburg €2

ZONDAG 02.03.14 10:00

ATELIER SARAH BOSTOEN / TRANSDANSE

6 TOT JAAR 8

ATELIER KADEE Grote stappen naast kleine pasjes, een hoge sprong of laag bij de grond, de ene keer uitbundig uitleven een andere keer geconcentreerd bewegen… Zo dansen de groten, zo dansen de kleintjes. Maar kan dat ook samen? Natuurlijk! ‘Atelier Kadee’ neemt ouder en kind mee naar de fascinerende wereld van dans en beweging. Samen beleef je deze workshop en versterk je de vertrouwensband. En wat dit atelier ook zo bijzonder maakt? Voor één keer hebben ouder en kind evenveel in de pap te brokken. Danspedagoge Sandrine Becquet (FR) werkt in NoordFrankrijk al jaren met deze methode. Voor Transdanse ging Sarah Bostoen bij haar in

INFO DANS 120 minuten Balletzaal € 6/duo

de leer. Na het grote succes van vorig jaar, krijgt ‘Atelier Kadee’ ook nu weer een plekje op het festival. Samen nieuwsgierig? Schrijf je dan als de bliksem in! Naast ouders zijn ook meters, peters, grootouders,… welkom om dit atelier met hun oogappel te beleven.

HET IS UNIEK DAT JE ZOIETS MET JE KINDJE DOET.

47


48

ZONDAG 02.03.14 17:00

CIE BIBENDUM TREMENS (FR)

UN CAILLOU DANS LA CHAUSSURE Vier ontdekkingsreizigers zijn gestrand in onbekend gebied. Er valt niks te beleven. Dus moeten ze er zelf iets van maken. Al gauw verandert hun nieuwe verblijfplaats in één grote speeltuin. Ze tuimelen, vallen, klimmen langs een Chinese paal omhoog, verdwijnen via luikjes in het decor en duiken een paar meter verder onverwacht weer op. Cie Bibendum Tremens uit het Franse Nantes beleeft in Kortrijk zijn Vlaamse première. Het gezelschap mixt circus, theater, burlesque, dans en jongleren tot een bijzonder gesmaakte

INFO CIRCUSTHEATER 65 minuten Schouwburg €7

voorstelling. Verwacht je aan hedendaagse clownerie in een woordloos en humoristisch circustheaterspektakel waarin de stomme film van Buster Keaton nooit veraf is. Heerlijke slapstick voor jong en oud én van zeer hoog niveau. Quatre explorateurs doivent aménager le territoire inconnu où ils ont échoué. Très vite, leur nouveau lieu de résidence devient une grande aire de jeu. Un spectacle de cirque délicieux, débordant de bouffonneries et de clowneries contemporaines. www.bibendumtremens.com

PODIUM

VLAAMSE PREMIÈRE

6+

49


50

MAANDAG 03.03.14 14:00

THEATER FROEFROE

REPELSTEEL Niemand weet dat als ik lieg over mijzelf, ik wil dat jij mij geweldig vindt. Dat ik wil dat je van mij houdt. Niemand weet dat, alleen jij. Ik kan gouden draden spinnen, ik kan vliegen en ik kan mooie kinderen maken die meer ‘likes’ zullen hebben dan eender welke filmvedette. Ik ben zo cool en ik wil alleen jouw koningin zijn... tenminste als het mag van papa. ‘Repelsteel’ is een maffe voorstelling vol zot poppengeweld, schitterende acteurs en livemuziek rond het bekende sprookje. De basistekst is de bewerking

INFO FIGURENTHEATER 60 minuten Schouwburg €7

van Imme Dros die hiervan, in de tijd toen de dieren nog spraken, een jeugdopera maakte... Verwacht je aan figurentheater met gouden hersenspinsels in muzikale overdrive. Een voorstelling zoals we dat van Theater FroeFroe gewoon zijn… Tekst: Imme Dros & cast, regie: Marc Maillard, spel, poppenspel: Dries De Win, Maarten Bosmans, Marianne Loots & Tania Kloek, live muziek van en met: Elko Blijweert en Co.

www.froefroe.be

PODIUM

6+

51


52

WOENSDAG 05.03.14 15:00

COMPAGNIE FRIEDA

PODIUM

6+

LAMPE

Een willekeurige stad. Een muts als het sneeuwt. Sandalen als de zon schijnt. Peuken moeten vertrappeld, honden uitgelaten, voertuigen geparkeerd, diverse sauzen gemorst op witte hemden. Dan, luiken en laptops dichtgeklapt, nog een laatste, en de gesprekken vallen stil. Duisternis valt. (stilte) Dan, gaat er een licht aan in een raam. Een jongen die nooit slaapt, dwaalt en kijkt rond, staat stil. Stapt.

INFO WOORDLOOS FIGURENTHEATER 45 minuten Arenatheater €7

Compagnie Frieda maakte bij FroeFroe in 2010 de voorstelling ‘En lang en Gelukkig’. Een poëtische, non-verbale poppenparabel die enthousiast werd onthaald. Deze jonge bende artistiekelingen gaat met dezelfde eigenzinnige, maar vooral dynamische drive opnieuw aan de slag. Het resultaat is een poëtische voorstelling waarin poppenspel, video en decor naadloos op elkaar inspelen. Van en met: Wietse Vermeulen, Patrick Vervueren, Tina Heylen & Jan Palinckx i.s.m. Seppe Jespers & Marjan Verachtert.

www.compagniefrieda.be

‘LAMPE’ IS EEN KLEIN, ONVERWACHTS CADEAUTJE. (…) EEN SCHOON, ESSENTIEEL EN HOOPVOL VERHAAL OVER OPNIEUW BEGINNEN. De Morgen

53


54

DONDERDAG 06.03.14 14:00

fABULEUS & BUSY ROCKS

3 OP 3

In ‘3 op 3’ ravotten drie dansers met een ideaal. Ze ondernemen drie pogingen om de pure beweging te belichamen. Onvermoeibaar, speels en toegewijd. Ze galopperen en vliegen als dieren. Ze tikken en rollen tegen elkaar als dominosteentjes of balletjes. Ze duiken weg in een kartonnen doos… Maar hoe beweegt een doos? Het zijn experimenten die spannend en bij momenten hilarisch serieus zijn.

dominosteentjes. Voor ‘3 op 3’ gaan ze in zee met fABULEUS, omdat ze ook het jonge publiek willen beroeren met hun speelse werk.

Fabián Barba, Marisa Cabal en Tuur Marinus studeerden samen aan de dansopleiding P.A.R.T.S. in Brussel. Met zijn drieën creëerden ze de verrassende afstudeervoorstelling ‘keeping busy keeping still’, waarin ze voor het eerst speelden met het idee van menselijke

Trois danseurs galopent et volent comme des animaux. Ils se cognent et se renversent comme des dominos, ou se roulent comme des billes. Un spectacle de danse captivant et par moments d’un sérieux désopilant.

INFO DANS 70 minuten Arenatheater €7

Concept en dans: Fabián Barba, Marisa Cabal & Tuur Marinus, animatie: Flup Marinus, dramaturgie: Peter Anthonissen, artistieke coaching: Randi De Vlieghe, basisidee: Dancing Blocks Benjamin Vandewalle, coproductie: STUK, Krokusfestival, met de steun van Theater Zuidpool.

www.fabuleus.be

PODIUM

6+

55


56

ZONDAG 02.03.14 10:00

ATELIER KINDERKOOKKAFFEE

KEUKENKRIEBELS Ben jij een echte lekkerbek en voel je het kriebelen om de Spinragbrunch mee in elkaar te steken? Benieuwd hoe je zelf peperkoek kan maken of soep op grootmoeders wijze? En ben je bovendien bereid de handen uit de mouwen te steken in onze keuken? Dan ben je bij ‘keukenkriebels’ aan het juiste adres! Tijdens dit ever~green atelier worden allerhande oude recepten omgetoverd tot kindvriendelijke, lekkere, gezonde en mooi-uitziende hapjes. Eenvoudige bereidingen op kindermaat met een verbluffend lekker resultaat. Aansluitend op dit atelier is er de Spinragbrunch, waar ook jouw kookkunsten deel van uitmaken. www.kinderkookkaffee.be

7+ ZONDAG 02.03.14 13:30

DEBAT SIEN WYNANTS

7+

HET GROTE SPINRAGDEBAT

Kortrijk wil een stad zijn voor alle oma’s en opa’s en voor alle kinderen. Maar hoe ziet zo’n stad eruit? Wat wil je graag zelf in onze stad? En wat wil je allemaal beleven in deze stad? En welke plaats krijgt kunst hierin volgens jou? We gaan in debat met kinderen, oma’s en opa’s en het publiek.

INFO

INFO

WORKSHOP KOKEN 120 minuten Keuken Schouwburg € 7 (incl. aansluitende brunch)

DEBAT 60 minuten Balletzaal gratis

Ketnetwrapster Sien Wynants leidt het debat in goeie banen. Wil ook jij graag je mening uiten? Sluit dan aan bij ‘Het grote Spinragdebat’.

57


58

MAANDAG 03.03.14 TOT EN MET

ZONDAG 09.03.14 14:00 NIET OP WOENSDAG 05.03.14

CHRISTIAN LO (NO)

FILM 7+

DE SUPERHELD De elfjarige Modulf vindt zichzelf een held. Een superheld zelfs! Want terwijl hij weer eens met z’n hoofd in de schooltoiletten wordt geduwd, zorgt hij er tenminste voor dat de andere leerlingen niet gepest worden. Tot er op een dag een nieuw meisje op school komt, de ultieme superhelden-nachtmerrie! Ze praat gek, ziet er gek uit en gedraagt zich gek… kortom, een gedroomd slachtoffer voor de pestkoppen. Maar Lise zegt precies wat niemand anders hardop durft uitspreken. Zij neemt Modulf onder handen en leert hem dat het niet oké is om zich zomaar te laten pesten. www.budakortrijk.be/film

INFO AVONTUUR / NEDERLANDS GESPROKEN 74 minuten Budascoop € 5 (-12) / € 6 (+12)

EEN HILARISCHE ANTI-PESTFILM MET HEEL ORIGINELE HOOFDPERSONAGES EN EEN SUPERHELD ZOALS JE ER NOG NOOIT ÉÉN ZAG. EEN PERSIFLAGE OP DE KLASSIEKE SUPERHELDENFILMS IN KLANK EN BEELD, MET EEN HEEL VERRASSEND RESULTAAT.

59


60

ZATERDAG 01.03.14 16:15 & 19:00

DE TRAWANTEN

KIJK EENS DOOR HET VENSTERRAAM Boem…tegen een boom. Snel gereden. Te plots een bocht. Waldo is de enige met geluk. Met enkel schrammen op zijn armen. Een litteken voor het leven. In zijn hoofd één vraag: "Was er geen plaats voor de boom voorbij de bocht?" Geen huis in de omtrek. Het bos is niet ver. Over stronken, onder takken, dwars door beken gaat Waldo op de vlucht voor de klap, weg van de boom.

Filip Vandemeulebroecke maakte met De Zeepfabriek bejubelde voorstellingen voor kinderen. Sinds kort zoekt hij opnieuw zijn weg in het jeugdtheater. Samen met Dieter Van Obberghen kiest hij voor kleinschalig verteltheater met livemuziek. Ideaal voor in een klein, gezellig hoekje. Na ‘Alles op zijn tijd’ is ‘Kijk eens door het vensterraam’ hun tweede productie.

‘Kijk eens door het vensterraam’ vertelt het verhaal van een jongen die een klap te verwerken heeft. Over vluchten in fantasie als noodzaak. En over de noodzaak van fantasie.

Tekst en spel: Filip Vandemeulebroecke, muziek: Dieter Van Obberghen, regie: Ariadne De Muelenaere, kostuums: Evelyne Meersschaut , met de steun van Schouwburg Kortrijk.

INFO MUZIKAAL VERTELTHEATER 50 minuten Openbare Bibliotheek €7

PODIUM

PREMIÈRE

8+

61


62

ZATERDAG 01.03.14 14:00

CACAO BLEU

FILM 8+

BLAUWHUYS & LOODS 7 Blauwhuys Drie meisjes van 13 jaar, klaar om hun beschermd milieu te verlaten. Ze ontdekken een 19de eeuws kasteel, symbool voor het ontluikende besef van hun uiterlijk en de alsmaar grotere bewegingsvrijheid. De confrontatie met elkaar en de omgeving enerzijds, en de indirecte indicaties van een eigenzinnige kasteelvrouw anderzijds leiden tot een zoektocht naar een eigen identiteit. De dansfilm ‘Blauwhuys’ is het tweede deel van het drieluik ‘Zus zonder zus’ waarin om de zes jaar dezelfde drie kinderen de centrale figuren zijn. ‘Blauwhuys’ is een sprookjesachtige metafoor over hun eerste stappen naar de pubertijd. In een wisselwerking tussen dans, muziek, cameraen montagewerk groeit een verhaal, zonder gesproken woord.

INFO KORTFILM / DANS 60 minuten Budascoop € 5 (-12) / € 6 (+12)

Regie: Jonas Baeckeland, fotografie: Rik Zang, choreografie: Anne-Lore Baeckeland & Lenneke Rasschaert, dans: Sarah Huppermans, Nele Theuwissen, Anna-Ganesha Gering & Kate Olsen.

Loods 7 Een idyllische, zelfgemaakte speelplek van papier en karton ontpopt zich tot een decor vol eigenaardige verrassingen. Weliswaar niet zonder gevaar. ‘Loods 7’ is een ode aan het spelende kind en zijn beweging als universele taal. Een speelse dansfilm met 11 jonge dansers en 2 volwassen dansers, voor mensen die houden van woordeloze teksten. Artistieke leiding: Anne-Lore Baeckeland, dans: Mat Voorter & Laida Aldez Arrieta, kinderen: Ruben, Hannah, Charlotte, Nina, Alice, Leila, Charles, Tom, Bjorn, Dzjibril & Loris, compositie muziek: Tuur Florizoone.

www.cacaobleu.be www.budakortrijk.be/film

SPECIAAL VOOR SPINRAG WORDEN DE BEIDE DANSFILMS SAMEN GETOOND. ANNE-LORE BAECKELANDT GAAT VOOR EN NA DE FILMS OP EEN ORIGINELE MANIER IN GESPREK MET HET PUBLIEK. EEN UNIEKE GELEGENHEID OM EEN ANDER SOORT FILM TE VERKENNEN.

63


PODIUM 8+

64

KOPERGIETERY & MAMBOCITO MIO

GEBROKEN DROMEN

Nooit de zus gehad die je altijd wilde hebben? Geen probleem, komt in orde. Je wil piloot worden, maar je bent slechtziend? Geen zorgen, meteen opgelost! Je wil je gestorven grootmoeder nog eens zeggen dat je haar appelflappen zo lekker vond, omdat je dat nooit hebt gedaan toen ze nog leefde? Ook daar valt een mouw aan te passen. Wij zijn de administratoren van de gelijmde droom, de loodgieters van het geluk.

onvervulde verlangens van u, aanwezige publiek, ontrolt zich live een unieke - want telkens andere - muzikale theatervoorstelling.

De muzikale voorstelling ‘Gebroken Dromen’ opereert als een hersteldienst voor gebroken illusies, onvervulde verlangens en opgeborgen plannen. Op basis van alle gebroken dromen en

Spel & muziek: Wannes Gyselinck, Benne Dousselaere, Sebastien Van Huffel, Geert Vandyck, Anna Vercammen & Pieter Willems, creatie: Johan De Smet en acteurs.

INFO MUZIEKTHEATER 90 minuten (inclusief omkadering) Paardenstallen €7

Mambocito Mio bestaat al meer dan 10 jaar. Van zuivere muziekband groeiden ze uit tot ‘bouwer’ van verrassende muzikale installaties. Theatermaker en artistiek leider Johan De Smet en de Mambocito’s vroegen actrice Anna Vercammen om de ploeg te versterken.

www.kopergietery.be

© PHILE DEPREZ

ZATERDAG 01.03.14 16:00 & 19:00

DE VOORSTELLING BEROERDE DE JUISTE PLEKKEN IN HART, HOOFD EN BUIK. HET SCHOONSTE WAS MISSCHIEN WEL HOE HET JONG EN OUD VERBOND IN HUN DROMEN, OF HET NU VAN EEN GROOTSE VOLWASSEN TOEKOMST DAN WEL VAN DE NOSTALGIE NAAR EEN VERLOREN VERLEDEN WAS. Liv Laveyne in De Standaard

65


66

ZONDAG 02.03.14 14:00 WOENSDAG 05.03.14 14:00

MIKA MAGIDSON

INUK

Inuk, een 16-jarige Inuit jongen, woont in de stad. Thuis wachten hem een werkloze moeder, een brutale stiefvader en een koelkast vol bier. De situatie loopt uit de hand en Inuk wordt naar het noorden van Groenland gestuurd. Met Ikuma, een norse zeehondenjager, gaat hij op pad over de eindeloze ijsvlakte. Tijdens de tocht met de hondenslee leert hij af te rekenen met sneeuwstormen en de ijzige kou. Voor Inuk wordt het een reis naar zijn roots, een reis die hem dwingt in zijn eigen ziel te kijken.

(GL/FR)

perfect de problemen van de hedendaagse Inuit samenleving in een documentaire onderbouwd verhaal. Winnaar van de publieksprijs op het MOOOV festival. I.k.v. cinéMAATjes

www.budakortrijk.be/film

‘Inuk’ is een indrukwekkend spektakel van sneeuw en ijs maar ook een authentiek verslag van het leven op de Noordpool. De film toont

INFO FILM / NEDERLANDS ONDERTITELD 40 minuten Budascoop € 5 (-12) (vieruurtje € 1,50) / € 6 (+12) (vieruurtje € 3)

FILM

10+

67


68

PODIUM

LOD

DE EENZAAMHEID VAN DE EGEL

De eenzaamheid van de egel is heel bijzonder. In de eerste plaats al omdat de egel er zelf voor kiest. Hij is druk in de weer om vooral toch maar nog eenzamer te worden. Nachten ligt hij wakker van het bedenken van nieuwe strategieën. Hij raakt zo geobsedeerd dat hij dieren die hij in het bos tegenkomt - slechts toevallig in het voorbijgaan! - alleen nog maar over eenzaamheid hoort praten, of ruziën, of vechten. Het wordt steeds stiller om hem heen, ijzig stil op het laatst. Dan geeft hij een brief aan de wind mee: “Dieren, Zijn jullie mij vergeten? Ik besta nog.” De egel

INFO MUZIEKTHEATER 55 minuten Schouwburg €7

Els Van Steenberghe in Knack Focus

Met ‘De eenzaamheid van de egel’ creëert LOD opnieuw een voorstelling gebaseerd op het fascinerende werk van Toon Tellegen. Het is meteen ook een blij weerzien met componist Dick van der Harst (‘Het Huis der Verborgen muziekjes’) binnen het theater. Raven Ruëll (KVS, Bronks) tekent voor de regie. Tekst: Toon Tellegen, muziek: Dick van der Harst, regie: Raven Ruëll, scenografie: Leo de Nijs, video: Peter Monsaert, dramaturgie: Alex Mallems, spel: Sophie Warnant & Els Mondelaers, muzikale uitvoering Oxalys, coproductie: Oxalys, Theaterproductiehuis Zeelandia.

Un spectacle musical à la scénographie éblouissante à propos d’un hérisson qui souhaite demeurer solitaire et imagine toute sorte de stratégie pour y parvenir. Jusqu’à ce qu’il fasse si tranquille, si calme et silencieux autour de lui qu’il demande aux animaux de la forêt s’ils l’ont oublié... www.lod.be

10+

EEN SCHITTEREND VORMGEGEVEN MUZIEKWERELD DIE EERST ZINDERT VAN DONKERE EENZAAMHEID EN VERVOLGENS FEESTELIJK OPENBREEKT.

© KVDE

DONDERDAG 06.03.14 19:00

69


70

2de&3de kleuter MAANDAG 03.03.14 TOT EN MET

MEERDAAGSE ATELIERS Beleef het festival actief en schrijf je in voor één van de Spinragateliers. Een bonte mix van meerdaagse ateliers inspireert de kids. Ideaal voor wie graag creatief bezig is. Voor en na de ateliers voorzien we opvang. Ook op die momenten stimuleren we de fantasie en creativiteit. OPVANG 08:00 – 10:00 16:00 – 17:30

Opgelet: - De kleuterateliers gaan enkel in de voormiddag door. Kinderen kunnen afgehaald worden tot 12:15. - Opvang vindt plaats in Muziekcentrum Track*, met uitzondering voor de deelnemers van de SchRiKGodinnen. Die kinderen worden opgevangen in de Tacktoren. - In elk atelier pikken de kinderen ook één voorstelling uit het Spinragprogramma mee. De ticketprijs van deze voorstelling is inbegrepen in de deelnameprijs.

VRIJDAG 07.03.14 10:00-12:00

JEUGD & MUZIEK

TOETERS EN BELLEN Kan je met muziek ook dingen vertellen? Natuurlijk! En misschien zelfs veel meer dan wat je met woorden kan vertellen. Vijf dagen lang nemen we je mee in de wondere wereld van de muziek. Ervaren muziekdocenten laten je proeven van pittige ritmes, dromen bij prachtige melodieën en experimenteren met instrumenten. En zo maak je je eigen muzikaal verhaal! Jeugd en Muziek WestVlaanderen organiseert al enkele jaren ‘Toeters en Bellen’, een echt muziekbad voor jonge kinderen. Speciaal voor Spinrag krijgt het atelier een eigendraadse invulling. En misschien dat Bach ook wel eens in onze werkruimte komt binnen geglipt. Het resultaat is een klankrijke week met

INFO MUZIEK Muziekcentrum Track* € 30

een stevige portie ritme, een snuifje theater en heel veel ruimte voor eigen creativiteit. Na ‘Toeters en Bellen’ kan je de muziek niet meer missen! Slotmoment voor deelnemers en ouders op vrijdag 07.03 om 12:00 in het Muziekcentrum Track*. Inclusief voorstelling ‘Kom mee, Leon’ op dinsdag 04.03 (zie p.20). www.jeugdenmuziek-kortrijk.be www.toetersenbellen.be

71


2de&3de

72

1stetot 3de

kleuter MAANDAG 03.03.14 TOT EN MET

VRIJDAG 07.03.14 10:00-12:00

CASA BLANCA

KIEKEBOEK

Hey pssst! Wat zit er in dat boekje? Een spannende vertelling? Een grappig dierenverhaal? Een sprookje met enkel prenten? Elke dag duiken we in een nieuw boekenavontuur. Daarna kruipen we in de huid van de personages, dansen we het verhaal en maken we er de zotste schilderijen bij.

LEERJAAR MAANDAG 03.03.14 TOT EN MET

VRIJDAG 07.03.14 10:00-16:00

‘Kiekeboek’ is een heerlijk atelier waarbij een aantal mooie boekjes het uitgangspunt vormen om verder creatief aan de slag te gaan. Het resultaat is een week vol fantasie. Slotmoment voor deelnemers en ouders op vrijdag 07.03 om 12:15 in Muziekcentrum Track*. Inclusief voorstelling ‘Kom mee, Leon’ op dinsdag 04.03 (zie p.20). www.casablancavzw.be

CASA BLANCA

EXPEDITIE SPINRAG Trek je stoute schoenen aan en neem deel aan 'Expeditie Spinrag'. Ga mee op ontdekkingstocht door de gangen van de Schouwburg. Gewapend met micro's en fototoestellen zoeken we naar mooie beelden, bijzondere geluiden en zeldzame momenten. We gaan aan de slag met onze vondsten en knutselen een wonderlijke expo bij elkaar! ‘Expeditie Spinrag’ is een avontuurlijk atelier, waar je de meest uiteenlopende kunstvormen ontmoet. Slot expo: op vrijdag 07.03 wordt de expo om 15:00 geopend in Schouwburg Kortrijk voor familie en vrienden van de deelnemers.

INFO

INFO

MULTIDISCIPLINAIR Muziekcentrum Track* € 30

MULTIDISCIPLINAIR Muziekcentrum Track* € 80

Inclusief: voorstelling ‘Repelsteel’ op maandag 03.03 (zie p.50). www.casablancavzw.be

73


1stetot 3de

74

PASSERELLE

MAANDAG 03.03.14

DE SCHRIKGODINNEN

TOT EN MET

© HANNAH SANTENS

VRIJDAG 07.03.14 10:00-16:00

Klotho spint, Lachesis meet en Atropos knipt. Samen zijn zij de Griekse schrikgodinnen. Bij de Noren heten ze dan Urd, Verdandi en Skuld. Urd beschouwt het verleden, Verdandi handelt in het heden en Skuld onthult de toekomst. Eigen Skuld, dikke bult.

3detot 5de

LEERJAAR

LEERJAAR MAANDAG 03.03.14 TOT EN MET

VRIJDAG 07.03.14 10:00-16:00

FABRIEKARTISTIEK

DE THEATERFABRIEK

In dit dansatelier ga je op zoek naar de rode draad. We spinnen verzinsels, knippen en verknippen. Op het eind van de week presenteren de kinderen hun werk in een informeel toonmoment voor vrienden en familie.

'De Theaterfabriek' neemt je mee op zoek naar een andere ik. Je kruipt in de huid van personages die je goed kent, of juist niet kent. Improvisatie en theateroefeningen leiden je binnen in de wereld van theater maken.

De spanning stijgt, het doek gaat open, de spots zijn gericht en daar sta je dan…

Leen Dewilde (Reckless Sleepers, Passerelle, …) begeleidt deze workshop. Ze staat garant voor vindingrijke ideeën en een poëtische bewegingstaal.

Een week lang proef je van komedie, drama, muziek, film en beweging. Dat alles wordt gemixt en op het eind van de week toon je een minivoorstelling voor een maxi-publiek.

Inclusief: voorstelling ‘Repelsteel’ op maandag 03.03 (zie p.50).

Slotmoment voor deelnemers en ouders op vrijdag 07.03 om 16:00 in de Concertstudio in Muziekcentrum Track*. Inclusief: voorstelling ‘Repelsteel’ op maandag 03.03 (zie p.50). www.passerellevzw.be

INFO

INFO

DANS / PERFORMANCE Tacktoren € 80

THEATER / VIDEO Muziekcentrum Track* € 80

Slotmoment voor deelnemers en ouders op vrijdag 07.03 om 16:00 in de Concertstudio in Muziekcentrum Track*.

www.fabriekartisitek.be

75


5de & 6de

76

MAANDAG 03.03.14 TOT EN MET

VRIJDAG 07.03.14 10:00-16:00

REC RADIOCENTRUM

LEERJAAR

RADIO MAKEN

In de gebouwen van Track* bevindt zich een verlaten radiostation, compleet met microfoons, mengpanelen, kabels en koptelefoons. De Spinrag Radio komt deze Krokusvakantie weer tot leven, en jij kan daarbij helpen! De begeleiders van het REC Radiocentrum loodsen je de wereld van het radio maken binnen. Je ontdekt hoe een radiostudio eruitziet, maakt eigen reportages, ontwikkelt een griezelig luisterspel en leuke jingles. Uiteraard breng je ook verslag uit vanop het Spinragfestival. En dankzij de samenwerking met jongerenradio Quindo gaan je reportages ook effectief in de ether. De hele week lang werk je met professioneel materiaal en kan je terecht in een echte radiostudio, met elke dag nieuwe activiteiten.

INFO RADIO MAKEN Muziekcentrum Track* € 80

Het REC Radiocentrum is er voor iedereen die actief bezig is of wil zijn met radio in Vlaanderen. Ervaren radiomakers gidsen het jonge publiek langsheen de verschillende stappen om boeiende radioprogramma’s de huiskamer te laten binnenkomen. I.s.m. Radio Quindo

Inclusief: voorstelling ‘Lampe’ op woensdag 05.03 (zie p.52). www.radiocentrum.be www.quindo.be


DAG NA DAG

78

79

ZATERDAG 15 FEBRUARI 15:30 (vertrek 14:30) Compagnie Pernette

Bal

5+

La Condition Publique, Roubaix

p.34

Het Breilabyrint Het Breilabyrint

6 tot 12 6 tot 12

Schouwburg Schouwburg

p.46 p.46

Het Breilabyrint Gebroken dromen Gebroken dromen Het Breilabyrint Dancing in the street Radio Oorwoud

6 tot 12 8+ 8+ 6 tot 12 all 5+

Schouwburg Paardenstallen Paardenstallen Schouwburg Budascoop naar Schouwburgplein Schouwburg

p.46 p.64 p.64 p.46 p.6 p.36

Move Otto is een neushoorn Blauwhuys & Loods 7 Nog een danske Gebroken Dromen Kijk eens door het vensterraam Move Kijk eens door het vensterraam Gebroken Dromen Eet-o-theek Bubble Story Forrest Fruit Boom tevreden De Wandelaar

5+ 5+ 8+ 4+ 8+

Arenatheater Budascoop Budascoop Schouwburg Paardenstallen

p.38 p.40 p.62 p.26 p.64

8+

Bibliotheek

p.60

5+

Arenatheater

p.38

8+

Bibliotheek

p.60

8+ all 2+ 5+ all all

Paardenstallen Foyer Budascoop Benedengalerie Schouwburgplein Locatie

p.64 p.9 p.16 p.42 p.7 p.8

Keukenkriebels Atelier Kadée De steltenloper

7+ 6 tot 8 4+

Keuken Balletzaal Arenatheater

p.56 p.47 p.28

DONDERDAG 27 FEBRUARI 09:00* 13:30*

La Ruse | Bérénice Legrand (FR) La Ruse | Bérénice Legrand (FR)

VRIJDAG 28 FEBRUARI 09:00* 10:00* 13:30* 13:30* 18:00 19:00

La Ruse | Bérénice Legrand (FR) Kopergietery & Mambocito Mio Kopergietery & Mambocito Mio La Ruse | Bérénice Legrand (FR) WWF & Hannelore Bedert

ZATERDAG 1 MAART 14:00 14:00 14:00 15:00 16:00

Inti Film Film HetPaleis Kopergietery

16:15

De Trawanten

16:30

Inti

19:00

De Trawanten

19:00 DOORLOPEND

Kopergietery Super Hallo (NL) Laurent La Torpille (FR) Naomi Kerkhove Systaime d'art Systaime d'art

ZONDAG 2 MAART 10:00 10:00 11:00

Kinderkookkaffee Sarah Bostoen De Maan & Nat Gras

* = SCHOOLVOORSTELLING


DAG NA DAG

80

12:00 13:30 14:00 14:00 15:00 17:00 DOORLOPEND

81

Kinderkookkaffee Sien Wynants film film De Maan & Nat Gras

Brunch Het grote Spinragdebat De drie rovers Inuk De steltenloper Un caillou Compagnie Bibendum Tremens (FR) dans la chaussure Laurent La Torpille (FR) Bubble Story Naomi Kerkhove Forrest Fruit Systaime d'art Boom tevreden Systaime d'art De Wandelaar Casa Blanca Soeurs Souvenir David Samyn Fotostudio Evergreen

all 7+ 4+ 10+ 4+

Foyer Balletzaal Budascoop Budascoop Arenatheater

p.10 p.57 p.30 p.66 p.28

6+

Schouwburg

p.48

2+ 5+ all all all all

Budascoop Benedengalerie Schouwburgplein Locatie Foyer Foyer

p.16 p.42 p.7 p.8 p.11 p.5

Toeters & Bellen Kiekeboek Expeditie Spinrag De Schrikgodinnen De Theaterfabriek Radio Maken Otto is een neushoorn De superheld Repelsteel Animale Forrest Fruit Boom tevreden

4 tot 6 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 8 8 tot 11 10 tot 13 5+ 7+ 6+ 3+ 5+ all

Muziekcentrum Track* Muziekcentrum Track* Muziekcentrum Track* Tacktoren Muziekcentrum Track* Muziekcentrum Track* Budascoop Budascoop Schouwburg Arenatheater Benedengalerie Schouwburgplein

p.71 p.72 p.73 p.74 p.75 p.76 p.40 p.58 p.50 p.18 p.42 p.7

Toeters & Bellen Kiekeboek Expeditie Spinrag De Schrikgodinnen De Theaterfabriek Radio Maken Kom mee, Leon

4 tot 6 4 tot 6 6 tot 8 6 tot 8 8 tot 11 10 tot 13 3+

Muziekcentrum Track* Muziekcentrum Track* Muziekcentrum Track* Tacktoren Muziekcentrum Track* Muziekcentrum Track* Schouwburg

p.71 p.72 p.73 p.74 p.75 p.76 p.20

MAANDAG 3 MAART 10:00-12:00 10:00-12:00 10:00-16:00 10:00-16:00 10:00-16:00 10:00-16:00 14:00 14:00 14:00 16:00 DOORLOPEND

Jeugd & Muziek Bibliotheek & Casa Blanca Casa Blanca Passerelle Fabriekartistiek Rec Radiocentrum Film Film Theater FroeFroe Compagnie Pernette (FR) Naomi Kerkhove Systaime d'art

DINSDAG 4 MAART 10:00-12:00 10:00-12:00 10:00-16:00 10:00-16:00 10:00-16:00 10:00-16:00 11:00

Jeugd & Muziek Bibliotheek & Casa Blanca Casa Blanca Passerelle Fabriekartistiek Rec Radiocentrum Tout Petit


DAG NA DAG

82

83

14:00 14:00

Film Film

Otto is een neushoorn De superheld

5+ 7+

Budascoop Budascoop

p.40 p.58

15:00

Tuning People & Kinderenvandevilla

Leeghoofd

4+

Arenatheater

p.32

16:00

Tout Petit

Kom mee, Leon

3+

Schouwburg

p.20

17:00

Tuning People & Kinderenvandevilla

Leeghoofd

4+

Arenatheater

p.32

Tout Petit

Kom mee, Leon

3+

Schouwburg

p.20

Systaime d'art

Boom tevreden

all

Schouwburgplein

Jeugd & Muziek

Toeters & Bellen

4 tot 6

Muziekcentrum Track*

p.71

Bibliotheek & Casa Blanca

Kiekeboek

4 tot 6

Muziekcentrum Track*

p.72

Casa Blanca

Expeditie Spinrag

6 tot 8

Muziekcentrum Track*

p.73

Passerelle

De Schrikgodinnen

6 tot 8

Tacktoren

p.74

Fabriekartistiek

De Theaterfabriek

8 tot 11

Muziekcentrum Track*

p.75

Rec Radiocentrum

Radio Maken

10 tot 13 Muziekcentrum Track*

p.76

Bolwerk

Vrij Brei-atelier

all

Foyer

p.12

Film

De drie rovers

4+

Budascoop

p.30

Film

Inuk

10+

Budascoop

p.66

Compagnie David Rolland (FR)

Les lecteurs complices

5+

Schouwburg

p.44

Compagnie Frieda

Lampe

6+

Arenatheater

p.52

Compagnie David Rolland (FR)

Les lecteurs complices

5+

Schouwburg

p.44

Systaime d'art

Boom tevreden

all

Schouwburgplein

Jeugd & Muziek

Toeters & Bellen

4 tot 6

Muziekcentrum Track*

p.71

Bibliotheek & Casa Blanca

Kiekeboek

4 tot 6

Muziekcentrum Track*

p.72

Casa Blanca

Expeditie Spinrag

6 tot 8

Muziekcentrum Track*

p.73

Passerelle

De Schrikgodinnen

6 tot 8

Tacktoren

p.74

Fabriekartistiek

De Theaterfabriek

8 tot 11

Muziekcentrum Track*

p.75

Rec Radiocentrum

Radio Maken

10 tot 13 Muziekcentrum Track*

p.76

Film

Otto is een neushoorn

5+

p.40

18:00 DOORLOPEND

p.7

WOENSDAG 5 MAART 10:00-12:00 10:00-12:00 10:00-16:00 10:00-16:00 10:00-16:00 10:00-16:00 14:00 14:00 14:00 14:00 15:00 17:00 DOORLOPEND

p.7

DONDERDAG 6 MAART 10:00-12:00 10:00-12:00 10:00-16:00 10:00-16:00 10:00-16:00 10:00-16:00 14:00

Budascoop


DAG NA DAG

84

85

14:00 14:00 18:00

Film

De superheld

7+

Budascoop

p.58

fABULEUS & Busy Rocks

3 op 3

6+

Arenatheater

p.54

De Meneeren

Doos

3+

Arenatheater

p.22

19:00

LOD

De eenzaamheid van de Egel

10+

Schouwburg

p.68

DOORLOPEND

Systaime d'art

Boom tevreden

all

Schouwburgplein

Jeugd & Muziek

Toeters & Bellen

4 tot 6

Muziekcentrum Track*

p.71

Bibliotheek & Casa Blanca

Kiekeboek

4 tot 6

Muziekcentrum Track*

p.72

Casa Blanca

Expeditie Spinrag

6 tot 8

Muziekcentrum Track*

p.73

Passerelle

De Schrikgodinnen

6 tot 8

Tacktoren

p.74

Fabriekartistiek

De Theaterfabriek

8 tot 11

Muziekcentrum Track*

p.75

Rec Radiocentrum

Radio Maken

10 tot 13 Muziekcentrum Track*

p.76

cinĂŠ-concert

Pluk de maan

3+

Budascoop

p.24

Film

De superheld

7+

Budascoop

p.58

Fuifjesfuif

all

Schouwburg

p.14

Boom tevreden

all

Schouwburgplein

Film

Otto is een neushoorn

5+

Budascoop

p.40

Film

De superheld

7+

Budascoop

p.58

Film

Otto is een neushoorn

5+

Budascoop

p.40

Film

De superheld

7+

Budascoop

p.58

p.7

VRIJDAG 7 MAART 10:00 - 12:00 10:00 - 12:00 10:00 - 16:00 10:00 - 16:00 10:00 - 16:00 10:00 - 16:00 14:00 14:00 17:00 DOORLOPEND

Systaime d'art

p.7

ZATERDAG 8 MAART 14:00 14:00

ZONDAG 9 MAART 14:00 14:00


86

87

PRAKTISCH FESTIVALCENTRUM Schouwburg Kortrijk Het kloppend hart van Spinrag ligt in Schouwburg Kortrijk (Schouwburgplein 14, Kortrijk). Je kan er gratis genieten van extra acts, het gezinscafé en de sfeer. Op hetzelfde adres vind je: Arenatheater / Benedengalerie / Balletzaal / Foyer / Keuken. In het festivalcentrum is er elke dag iets leuks te beleven, aarzel dus niet om meerdere voorstellingen op één dag te reserveren en te genieten van de festivalsfeer. ANDERE FESTIVALLOCATIES - Budascoop, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk - Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk - Muziekcentrum Track*, Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk - Tacktoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk - Bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk GEZINSCAFÉ De foyer van Schouwburg Kortrijk wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig gezinscafé. Ook nu zorgen we weer voor een passende inkleding en leuke doe-elementen. Puur genieten voor het hele gezin dus! JE VERJAARDAG VIEREN OP HET FESTIVAL Wil je een verjaardagsfeestje organiseren op het festival? Dat kan! Per kind betaal je – naast de voorstelling – € 4. Voor die prijs kan je rekenen op een gereserveerde tafel in de foyer, een drankje en een ijsje. Reserveren kan via UiT in Kortrijk. TICKETS & KORTINGEN - Bij elke activiteit staat de ticketprijs vermeld. Reserveer je 10 tickets of meer (uitgezonderd ateliers), dan geniet je € 1 korting per ticket. - Administratiekosten aan de balie, telefonisch of online: € 0,50 per ticket. INFO & RESERVATIES UiT in Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (open van maandag tot vrijdag van 10:00 tot 12:30 & van 13:30 tot 18:00. Gesloten op dinsdag- en donderdag voormiddag) / tel. 056/23 98 55 / www.spinrag.be TOEGANKELIJKHEID Iedereen is welkom tijdens het Spinragfestival. We leveren dan ook graag een aantal extra inspanningen om de financiële en fysieke toegankelijkheid te optimaliseren. Bij specifieke vragen kan je contact opnemen met UiT in Kortrijk. Opgelet - De leeftijdsaanduidingen zijn een ondergrens, gelieve deze steeds te respecteren. - Voor de meeste voorstellingen en ateliers is het aantal plaatsen beperkt, snel reserveren is aangeraden.

INFO PRATIQUE Spinrag est un festival des arts pour enfants avec des spectacles, des installations, des films et des surprises… Toute une semaine de plaisir pour les jeunes et les moins jeunes. CENTRE DU FESTIVAL Schouwburg Kortrijk (Théâtre) Le centre nerveux de Spinrag se trouve au Théâtre de Courtrai (Schouwburgplein 14, Kortrijk). On y profite gratuitement de numéros surprises, du café familial et de l’ambiance. À la même adresse : Arenatheater / Benedengalerie / Balletzaal / Foyer Il se passe toujours quelque chose d’amusant au centre du festival de sorte qu’il ne faut pas hésiter à réserver plusieurs représentations le même jour et de respirer pleinement l’ambiance du festival. AUTRES EMPLACEMENTS D’ACTIVITÉS DU FESTIVAL - Budascoop, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk - Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk - Muziekcentrum Track*, Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk - Tacktoren, studio 2, Korte Kapucijnenstraat z/n, 8500 Kortrijk - Bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk BILLETS ET RÉDUCTIONS - Le prix des billets est mentionné pour chacune des activités. Pour toute réservation de 10 billets ou plus (hormis les ateliers), il sera accordé une réduction de 1 € par billet. - Les frais de réservation de billets individuels par téléphone, à la billeterie au en ligne: 0,50 par ticket. INFOS & RÉSERVATIONS UiT in Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk tel. 056/23 98 55 / www.spinrag.be Attention! - L’âge mentionné pour les spectacles est l’âge minimal que tout le monde est prié de respecter. - Pour la plupart des spectacles et des ateliers, le nombre des places est limité. Il est donc fortement conseillé de réserver rapidement.


WWW.SPINRAG.BE V.U. : Liesbet Maddens, Dolfijnkaai 5, Kortrijk

skinn.be

Sk spinrag brochure 2014  

Unieke voorstellingen, bijzondere vakantieateliers, net iets andere tentoonstellingen, originele fi lms, pittige acts, installaties … Met de...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you