Tigers clubblad 2014 11 22 nr 6

Clubblad Jaargang 12 nr. 6 Seizoen 2014 - 2015 Zaterdag 22 november 2014

Met dank aan onze sponsors: 53 handelaars, dienstverleners, kleine & middelgrote bedrijven hebben ons dit seizoen opnieuw hun publiciteit toevertrouwd. Veelal uit sympathie, als steun, maar dan toch ook met een nieuwsgierige verwachting naar respons. Door hun advertentie in dit clubblaadje zijn ook wij in staat dit clubblaadje uit te geven en ons publiek te informeren over onze activiteiten. Beste lezers, handel met voorkeur met onze adverteerders. En als u hen een bezoek brengt, verwijs dan naar hun advertentie in het clubblad. U doet er hen (en ons) een plezier mee !

-2-

Drie Tigers Evergemploegen in achtste finales van de Beker van OostVlaanderen Vorig weekend stond in het teken van de bekermatchen en voor Evergem is het bilan zeker positief: 3 van de 5 ploegen bekeren in januari 2015 verder! Een kort overzicht U12 Gemengd Condors St-Niklaas was te sterk en won gemakkelijk met 59-25 U14 Jongens Haantjes Oudenaarde - Tigers 51-87 In de achtste finale spelen de U14 thuis tegen Helios Zottegem U14 Meisjes De Tigers-meisjes moesten in Laarne hun meerdere erkennen (58-25 verlies) U16 Jongens De U16-jongens wonnen na een spannende wedstrijd op Meetjesland met 48-52 en krijgen in de achtste finales in eigen zaal klepper Falco als tegenstrever U16 Meisjes Tigers nam niet deel aan de BOV U18 Jongens Hier waren de Tigers meer dan 1 maat te sterk en na de 78-31 winst (zie verslag) mogen ze nu in januari op bezoek bij buur Bavi Gent Dames B en Heren B Zij speelden in de voorbereiding een mini-competitie in de voorronde en plaatsten zich niet voor de 1/16e finales Dames A en Heren A Tigers nam met deze ploegen niet deel aan de Beker van Oost-Vlaanderen.

-9-

REPORTER TER PLAATSE… 15 nov 2014 Alumes Moorsele A vs Tigers Evergem Dames A 55 - 65 De thuisploeg nam via Mestdagh met 2 driepunters de beste start. Evergem creëerde wel kansen, maar was nog te slordig. Bij 11-6 begonnen de Alumesmeisjes te missen en de Tigers de reboundduels te winnen. Lies en Jolien zorgden voor de aansluiting (11-10) waarna Aurelie met een bom haar ploeg voor het eerst aan de leiding shotte. De roodjes waren gelanceerd en sloegen een kloof: 13-18 na 10 minuten. In het 2e kwart domineerde Evergem op alle vlak. De thuisploeg geraakte maar aan 1 velddoel naast 5 punten vanop de vrijworplijn. Silke en Lise kwamen goed van de bank en scoorden vlot. Bij 16-29 probeerde de plaatselijke coach het tempo te breken met een timeout, maar dit baatte niet. Bij de Tigers bleef iedereen scoren en halfweg, bij 21-42 leek de match beslist. Niets was minder waar: Moorsele kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en benutte nu wel de kansen. Het samenspel bij Tigers verwaterde en niemand kreeg nog de bal door de ring. De thuisploeg geloofde opnieuw in winst, temeer zowel Lies als Virginie met foutenlast op de bank zaten. Bij 41-47 lukte Tsoike een steal en een verlossende layup en Aurelie nette de 41-51. Toch eindigde Moorsele dit quarter nog sterk, want met 47-53 was nog alles mogelijk. Basketbal blijft toch onvoorstelbaar: na een fantastisch 2e Q (8-24) volgde voor de bezoekers - één der zwakste van het seizoen: 26-11... De meegereisde supporters bleven hun ploeg aanmoedigden en waren na 30 minuten benieuwd of de speelsters van coach Roel hun 6 pt-voorsprong konden vasthouden. Langs beide kanten domineerde de angst. De bezoekers verdedigden nu wel goed man-to-man en verzorgden beter de boxing-out. Toch was het lang wachten op een gelukt afstandshot en Moorsele bleef tot 53-55 aanklampen. Toen Jolien de 53-59 scoorde in de 37e minuut begon het tactisch steekspel van de coaches. Bij 55-59 kwam Moorsele in tijdsnood en kregen de thuisspeelsters de opdracht de tegenstander foutief af te stoppen om in belbezit

- 10 -

te komen. Virginie met 2 en Jolien met 6 gelukte vrijworpen bleven "cool" waardoor uiteindelijk nog met 10 punten verschil gewonnen werd. De 4e uitzege (op 5 verplaatsingen) brengt Tigers op een gedeelte 4e plaats. Zondag is BT Kortrijk - dat dit seizoen ook 5x won - te gast in de Sporthal te Evergem. Iedereen scoorde: Virginie 4 - Nathalie 6 - Lise 5 - Catharina 2 - Lies 4 - Aurelie 11 - Jolien 19 - Silke 6 - Tsoike 8. Luc G

- 11 -

- 12 -

- 13 -

VERS VAN DE PERS ! Zaterdag 8/11/2014: U 18 Wezenvrienden G’bergen – Tigers Evergem B 80 - 53 Na onze 4 gewonnen wedstrijden en 3 achtereenvolgende nederlagen, zijn we een beetje gezakt in de rangschikking. We staan momenteel op een zevende plaats. Een ietwat vertekend beeld want niet alle ploegen speelden evenveel wedstrijden. De tegenstander vandaag speelde reeds 8 wedstrijden, waarvan ze er 6 wonnen. Een te duchten tegenstander dus. Een overwinning vandaag zou ons weer een paar plaatsen doen stijgen en na 3 verliesbeurten denk ik dat onze Tigers erop gebrand liggen om nog eens de volle buit te pakken. Helaas, zal later blijken, zal het weer niet voor vandaag zijn. Na een snelle start en een 7-0 van Wezenvrienden, scoren wij ons eerste punten na 3 min 37 sec, we lopen dan al achter de feiten aan. We maken weinig klaar in het eerste kwart en scoren amper 6 punten. Wezenvrienden daarentegen draait op volle toeren en er zijn 2 spelers (nr 12 en 13), die tekenen voor 22 van de 25 punten in het eerste kwart, 25-6 en de wedstrijd lijkt dan al gespeeld , ook omdat wij niet bij machte zijn om het geweld van Wezenvrienden te stoppen. We openen het tweede kwart met een 0 – 5 en eventjes hopen we op beterschap. Helaas is de opflakkering van te korte duur en geven we de tegenstander alle vrijheid om er lustig op los te shotten. We gaan rusten met een twintiger achterstand. Tweede kwart: 20 – 19. Ruststand: 45-25 We tonen teveel respect voor de tegenstander en er is bij ons niemand om hun nrs. 12 en 13 af te stoppen. Je mag en moet respect tonen voor je tegenstander - over je heen laten lopen is een andere zaak. Wezenvrienden controleert rustig de wedstrijd en ondanks het gelijkopgaand 3de en 4de kwart lijden we onze vierde opeenvolgende nederlaag. 3de kwart: 19 – 14 en 4de kwart: 16 -15 Feilloze arbitrage van de 2 scheidsrechters.

- 14 -

Wat hebben we geleerd vandaag? Niet veel, het wordt week na week duidelijker dat sommigen onder jullie het spelletje niet au serieux nemen. Inzet en vooral discipline zijn van groot belang. Een beetje ernst en focus tijdens trainingen, opwarming voor de wedstrijd en de match zelf, zou niet misstaan, alleen op die manier gaan we er komen. Wist je dat: - Hun nrs. 12 en 13 goed waren voor 59 van de 80 punten. - Wij slechts 9 fouten maken en zo bewijzen dat we het de tegenstander wel heel gemakkelijk gemaakt hebben - We slechts 6 op 16 vrijworpen potten Volgende wedstrijd is op 23 november om 14.30u in en tegen Houtem,in het verleden ook altijd een moeilijk te bekampen tegenstander gebleken U komt toch ook? Tot dan, Danny

Quote van de maand

- 15 -

- 16 -

- 17 -

SPELERSVOORSTELLING HEREN 1ste Om 17:00 uur – TIGERS Evergem THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speler

84 1,96 P 87 1,90 P

ZONDAG 23 NOVEMBER 2014 PROVINCIALE KBBC Bavi Gent A BEZOEKENDE PLOEG KBBC Bavi Gent A Naam speler (persverslag)

Pos

SPELERSVOORSTELLING DAMES 2de Om 15:00 uur – TIGERS Evergem THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speelster 4 VAN HOUTTE Virginie 5 COTTRY Nathalie 6 VAN DE VEIRE Lise 7 8 DE SCHUYTER Amber 9 DEPOORTER Catharina 10 REMMERIE Lies 11 DE BAEREMAEKER Aurelie 12 DE WYN Jolien 13 HEESAKKERS Silke 14 DE GROOTE Tsoike

P P G F P P

ZONDAG 23 NOVEMBER 2014 LANDELIJKE B Basketteam Kortrijk A BEZOEKENDE PLOEG Basketteam Kortrijk A Naam speelster (website) 4 VERVENNE Nele 5 VANOVERBEKE Froni 8 NAESSENS Julie 10. DE BAERE Sylvie 13 MORTIER Catherine 14 REMMERIE Maaike 10 11 SCHOOREEL Elien 12 VAN DE BRUAENE Phyline 13 DENEVE Margot 14 VERKRUYSSE Jolien 15 LANNOO Olivia BOUCHERIE Ann-Sofie KNOCKAERT Marieke Coach: DREESEN Ingrid Afgev: - 21 -

geb Gr pos 93 92 89 83 84 97 85 97 95 95 81 88

PLOEGEN IN DE KIJKER

U 14 meisjes

U14 ploeg

- 22 -

Beste lezer, ga ook eens kijken op onze FB-pagina ! Je vind er prachtige videoverslagen !

- 23 -

REPORTER TER PLAATSE… (vervolg)

EVERGEM Tigers Evergem nam het in het voorbije weekend op tegen Brugge A. Geen gemakkelijke opdracht tegen de tweede uit de stand, maar door de recente nederlagen bij de Bruggelingen hoopten ze bij de thuisploeg toch op een stunt tegen de WestVlamingen. ‘Die stunt kwam er jammer genoeg niet’, zucht coach Roel De Jonckheere. ‘Meer nog, we maakten op geen moment aanspraak op de zege en leden een te grote nederelaag’, vindt De Jonckheere.

- 24 -

Wat maakte dat Brugge A te sterk was voor jullie? ‘We wisten uiteraard dat ze een sterke ploeg hebben. Ze spelen al een aantal jaren samen, wat maakt dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn. De bezoekers liepen tijdens het eerste kwart al een tiental punten uit. Dat was al een teken aan de wand. Het tweede kwart verliep gelijkopgaand. We gingen rusten met een 26-37 achterstand. Alles is dan nog mogelijk, maar niet op de manier dat wij aan de tweede helft begonnen. We waren defensief niet klaar. We waren niet opgewassen tegen de één-tegenéén-situaties die de meisjes uit Brugge uit hun mouw schudden.’ Heb je, ondank die nederlaag, ook positieve zaken gezien die in de komende weken belangrijk kunnen zijn? ‘Toch wel. Op een bepaald moment stond er een dertiger op het bord. Dan vrees je voor een afslachting. Mijn speelsters voelden dat ook zo aan en hebben nog net op tijd een vuist gemaakt. Eindelijk zag ik het spel dat we moeten spelen en zo konden we de schade nog beperken tot twintig punten.’ Jullie waren goed aan het seizoen begonnen, maar kennen nu een terugval. Kan je dat verklaren? ‘We hebben inderdaad een aantal mindere weken achter de rug. Mijn speelsters hebben naast het basket ook nog andere dingen te doen. Daardoor waren we dikwijls met te veel afwezigen op training. Daarnaast zagen we onze goede periode afgebroken door een paar vrije weekends, weg was ons ritme. We zijn op zoek naar ons beste vormpeil, ik hoop dat we dat snel vinden.’ Jij bent al een aantal jaar coach bij de vrouwen van Tigers Evergem. Wat spreekt je zo aan in het vrouwenbasketbal? ‘Ik ben al twintig jaar actief als vrouwencoach. Dit is mijn vijfde seizoen bij Evergem. Ik heb ook al een paar mannenploegen geleid en vind het groepsgevoel bij de vrouwen meer aanwezig. Bij de mannen wordt er meer powerbasket gespeeld, terwijl de vrouwen het meer moeten hebben van teamspel. Ik vind het juist leuk dat je als team het verschil kan maken.’

- 25 -

- 26 -

- 27 -

- 28 -

- 29 -

- 30 -

REPORTER TER PLAATSE… (vervolg) Tigers Evergem Dames B - BBC Gembas Knesselare (09/11/2014) Om 13u staan er 9 dames klaar om er in te vliegen. De wedstrijd begint met een driepunter tegen. Maar we laten de moed niet zakken, drie lay-ups op een rij zorgen voor een mooie come back. Dan de eerste driepunter, gemaakt door Lise, en de eerste vrijworp was voor Kimberly. De eerste time-out werd gevraagd, snel nog eens de systemen overlopen. Vijf minuten konden we de stand van de tegenstanders op drie punten houden. Na een wissel, waarbij Kimberly en Sofie op het veld kwamen te staan en een kleine discussie tussen de coach van de tegenstanders en de scheidsrechter zit het eerste kwart er bijna op. De score na het eerste kwart is 19-11. De klok staat op tien minuten en het tweede kwart kan dus beginnen. Beide teams hebben in dit kwart veel vrijworpen gekregen. Het begon met Ilja en Sofie, die elk één van de twee binnen shotten. Na de time out is het Lise haar beurt om vrij worpen te nemen, ze gooit er geen enkele binnen. Maar niet veel later maakt ze het goed door deze keer beide vrijworpen binnen te shot-

- 31 -

ten. En ook Amber werpt ze allebei binnen. Het einde van de eerste helft, de score is nu 40-17. Amber, Joke, Kimberly, Eline en Lise starten in de tweede helft. Zowel Lise als Sofie slagen er dit kwart in om de bal te onderscheppen tijdens een pas, de bal raakt beide keren niet in de ring. Maar ze krijgen toch elk twee vrijworpen. Na nog een driepunter van Amber, een paar vrijworpen voor de tegenstanders en een stuk of vijf wissels zit de match erop. We behaalden de overwinning met een verdienstelijke score van 74-37. Sandra

Zondag 16/11/2014: Beker van Oost-Vlaanderen Tigers Evergem U18 – BBC Hamme We spelen vandaag een wedstrijd in het kader van de beker van OostVlaanderen tegen BBC Hamme. Een voor ons totaal onbekende ploeg. Hamme komt in de competitie uit in de U18 C-reeks en staat als 6de gerangschikt met 3 gewonnen en 4 verloren wedstrijden. Wij spelen vandaag met een onuitgegeven ploeg, namelijk een mix van U18A en U18B spelers. De wedstrijd wordt gecoacht door Junior, die de 3 kadetten van de U18B ploeg een aantal keer liet meetrainen met de U18A om een klein beetje op elkaar afgestemd te raken en de nodige plays in te oefenen. De 9 spelers die zullen aantreden zijn: Lukas, Bjorn, Wannes, Cedric, Daan en Corneel (U18A) en Simon, Jasper en Jan Wens (U18B). Al vrij snel wordt duidelijk dat we een maatje (of 2 ) te sterk zijn voor het nochtans rijzige Hamme, die lijdzaam toeziet hoe onze Tigers in het eerste kwart als dartele veulens over het plein lopen. De basis voor de overwinning wordt daar al gelegd. Bjorn opent sterk met 5 punten op rij. Hamme kan slechts 6 puntjes maken, dus onze defense zit ook goed. Het eerste kwart wordt zo makkelijk gewonnen met 21 – 6. Ook onze U18B-Tigers spelen een aardig potje mee en krijgen van Junior de nodige speelminuten. Hamme is en zal nooit bij machte zijn om ons iets in de weg te leggen. Onze Tigers gaan gewoon door op hun elan en sluiten kwart 2 af met een 29 – 12.

- 32 -

Een comfortabele ruststand is daarvan het gevolg: 50 – 18 prijkt mooi op het elektronisch scorebord. Na de rust is het de moment om eens iets te proberen en ik dacht dat de coach de jongens de opdracht meegaf om wat 3-puntspogingen te ondernemen. Daar waar ze in de eerste 2 kwarts slechts 3 pogingen deden, shotten ze in het 3de kwart zeven maal op doel. Helaas zonder enig succes. Er wordt dan ook niet veel gescoord in kwart 3: 11 – 9. Met een riante voorsprong ( 61 -27 ) gaan we de laatste 10 minuten in. Bij Hamme is het vet dan al lang van de soep (als er al vet was) en onze Tigers beleven een rustige basketochtend. Gecontroleerd loopt de match op zijn einde. Vierde kwart: 17 -4 en zo staat een mooie eindstand op het scorebord: 78 – 31 Conclusie: - Dit was een wedstrijd with no stress (te merken aan de zeer rustige coaching van Junior) - Hamme was geen partij voor onze Tigers (dit was eigenlijk te verwachten) - We scoren 14 op 20 vrijworpen (wat een vrij hoog gemiddelde is) en 0 op 11 driepunters (wat dan weer een heel laag gemiddelde is) Proficiat aan alle spelers, iedereen heeft zijn steentje bijgedragen tot deze overwinning. Het was een gezellige oefenpot. Tot de volgende (in januari op Bavi Gent), Danny