Tigers clubblad 2013 11 16 nr 05

Page 37

UW REPORTER TER PLAATSE‌ (vervolg 2) Wedstrijdverslag - Zondag 10/11/2013: U18B Tigers Evergem 63 - BBC Falco Gent 63 We ontvangen vandaag BBC Falco Gent en het klassement leert ons dat dit een ploeg is die een beetje de evenknie van ons is. We staan netjes bij elkaar in de rangschikking, alleen ons gemiddelde ligt iets hoger. Het is ook een blij en hartelijk weerzien met de huidige Falco-coach Maryn Seys, een oud-speler coach van de Tigers. Wij zouden zo stilaan een patent moeten pakken op superspannende wedstrijden, waaruit je kan concluderen dat we met onze U18Bboys in de juiste reeks zitten, een reeks waar iedereen van iedereen kan winnen. Bijna elke wedstrijd is het verschil nooit groter geweest dan 7 punten, behalve tegen Waasmunster, die het zwakke broertje in de reeks is. Wat we vandaag meemaken kan geen enkele auteur van thrillerboeken verwoorden of neerschrijven. Ik ga, beste lezers, een poging wagen om jullie weer te geven wat er de laatste minuut van de wedstrijd gebeurd is. De wedstrijd wordt op gang geblazen en het is normalerwijs een beetje aftasten in het eerste kwart. Al vlug wordt duidelijk dat Falco afhangt van twee individuen en wij als ploeg veel beter voor de dag komen. Na 10 minuten hangen de bordjes nog altijd in evenwicht (16-16). Het nummer 5 van Falco neemt 12 van de 16 punten voor zijn rekening. De boodschap is dus duidelijk, deze speler moet aan banden gelegd worden. Hij zou uiteindelijk in het 2de kwart niet scoren en in het 3de en 4de kwart nog slechts 12 punten scoren, missie geslaagd dus. Het tweede kwart begint met een bom van Wannes en zijn broer Seppe moet gedacht hebben, wat mijn broer kan, kan ik ook, en zodoende potte hij luttele tijd nadien een zuivere driepunter in het mandje. We nemen mede door deze 2 driepunters een beetje afstand van Falco en sluiten het 2de kwart af met 20 - 11. We gaan rusten met een 36 - 27 voorsprong. Na de koffie blijft de wedstrijd eigenlijk gelijk op gaan en voelen we dat de overwinning verre van binnen is. Falco blijft aanklampen en verliest het 3de kwart nipt met 16 - 14. Ze weigeren zichzelf gewonnen te geven en met een tussenstand van 52 - 41 gaan we de laatste tien minuten in. Als we gedisciplineerd spelen en het kopke gebruiken mag dit eigenlijk niet meer mislopen. Het vierde kwart staat bol van de