TEMA & Baltoppen LIVE teater og scenekunst sæson 2021/2022

Page 1

Scenekunst 2021 / 2022 TEMA – teater i Baltoppen BalTOPPEN LIVE BALLERUP


Ballerups teaterforening TEMA - teater i Baltoppen og musikteater Baltoppen LIVE præsenterer med stor glæde det udvalg af scenekunst, vi har fundet interessant, relevant og væsentligt at præsentere i sæson 2021/2022. Brug dit lokale teater Der er åbenlyse fordele ved at blive medlem af din lokale teaterforening. Ud over rabatten på dine teaterbilletter sparer du transporten ind til Københavns teatre og besværet med at finde parkeringsplads til bilen eller vente på S-toget. Før og efter forestillingerne i Baltoppen LIVE kan du møde mange af teaterforeningens aktive medlemmer, som byder nye medlemmer varmt velkommen. Du kan bestille dine abonnementsbilletter på to måder:

• Du kan fra mandag d. 19. april kl. 10:00 gå på www.tema-baltoppen.dk og oprette dig som kunde, tegne et abonnement til 125,- og derefter vælge de forestillinger (min. 3), du ønsker i din abonnementsbuket og selv printe dine billetter ud. Har du brug for hjælp, kan du ringe til Billetten A/S callcenter på tlf. 70 20 20 96. • Du kan udfylde bestillingssedlen, som findes bagest i dette katalog, og aflevere/sende den

til Baltoppen LIVE, så vi har den i hænde senest søndag d. 18. april. Når din bestilling er registreret, vil du modtage et indbetalingskort for de bestilte billetter. Når betalingen er modtaget, vil billetterne blive tilsendt enten via mail eller post – alt efter dit ønske. Husk at bestille spisning, når du bestiller dine teaterbilletter!

Birgitte Sørensen TEMA – teater i Baltoppen Tlf. 4036 7535

Ib Jensen Baltoppen LIVE Baltorpvej 20 - 2750 Ballerup

Alle informationer og priser er med forbehold for ændringer og trykfejl. Redaktion: Ib Jensen og Karen Stange Jensen. Layout: Jan Rasmussen. Grafisk design: Imperiet.dk

Velkommen

BALTOPPEN LIVE Baltorpvej 20 2750 Ballerup Tlf. 4477 3060, TORSdag kl. 10-12 baltoppen@baltoppen.dk www.baltoppenLIVE.dk

Om Baltoppen LIVE Den kommunale decentrale kulturinstitution Baltoppen LIVE blev etableret i 1991 af Ballerup Kommune. Baltoppen LIVE præsenterer turnerende professionelle kunstnere, kompagnier og bands, der optræder med traditionelt og nyt teater, nycirkus, moderne dans, stand-up og musik. Baltoppen LIVE præsenterer såvel lokale, nationale som internationale forestillinger, shows og koncerter. Den lokale teaterforening TEMA – teater i Baltoppen viser ca. 50 voksen- og børneforestillinger om året på Baltoppen LIVEs scene, hvor også de lokales frivillige kulturliv udfolder sine sceniske udadvendte aktiviteter. Baltoppen LIVE samt TEMA – teater i Baltoppen modtager støtte fra bl.a. Statens Kunstfond via Slots- & Kulturstyrelsen, Turnéteater.dk samt Ballerup Kommune.


- teater i Baltoppen

præsenterer:

Teaterbilletdagen er aflyst! Som konsekvens af COVID-19 restriktioner er TEMAs teaterbilletdag for den kommende sæson 2021/2022 aflyst. Det betyder, at den kø-fordel, du tidligere har haft med nummerering efter ”først til mølle”-princippet af din bestillingsseddel, udgår. I stedet har du allerede fra 19. april mulighed for at bestille dine billetter online på vores hjemmeside www.tema-baltoppen.dk. Du kan også vælge at aflevere/sende din billetbestilling fra den dag, du modtager kataloget med posten og frem til søndag den 18. april. Send bestillingssedlen til: Baltoppen LIVE, Baltorpvej 20, 2750 Ballerup.

fredag 1/10 2021 19:30

2 på tur

En komedie om at gribe livet Forestilling fra Folketeatret Efter COVID-19-aflysningen tilbage i foråret 2020 giver Folketeatret os nu mulighed for at opleve Peter Schrøder og Kurt Ravn som to ældre herrer, der nægter at give op, selvom det egentlig er for sent. De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom, men det varer ikke længe, før de beslutter sig for, at de ikke vil ligge og vente på døden. De griber dagen og flygter. Klar til nye – sidste – eventyr. En morsom og rørende komedie fuld af livsglæde. Nomineret til Molière-prisen. InstruktØR:

Geir Sveaass

Medvirkende:

Kristine Yde VARIGHED:

Kurt Ravn, Peter Schrøder, Paw Henriksen,

1 time og 30 min. uden pause

Spisning (fra kl. 17:30): Kyllingebryst med urtemos og salviesauce samt salat af spinat og granatæbler.


FREdag 29/10 2021 19:30

Gengangere

Henrik Ibsens store, klassiske drama Forestilling fra Nørregade Teatret og Teater 2 Gengangere er en af Henrik Ibsens mest spillede dramaer, fyldt med knaldgode roller og spændende som en krimi. Kaptajn Alvings hustru har sendt sønnen Osvald til Frankrig for at skåne ham for faderens uheldige påvirkning i det problemfyldte ægteskab. Nu er kaptajnen død, Osvald er kommet tilbage, og fremtiden tegner lys. Men fru Alving indhentes af fortidens fortielser og fortrængninger, og hun står over for nye valg i sit opgør med det højborgerlige og mandsdominerede samfund. Gengangere er et stærkt og komplekst drama, skrevet i 1882, men stadig rystende aktuelt. Klassisk teater, når det er bedst. INSTRUKTØR:

Moqi Simon Trolin

Pia Jondal, Waage Sandø, Thomas Magnussen, Marie Sandø Jondal, Kristian Boland

Medvirkende:

VARIGHED:

2 timer og 15 min. med pause

Spisning (fra kl. 17:30): Sprængt oksebryst på spidskål med peberrodssauce og persillekartofler.

søndag 28/11 2021 15:00

Rotter på loftet

Caféforestilling inkl. KAFFE & KAGE

Café Livas julecabaret på tour Forestilling fra Café Liva Den årlige julecabaret fra Café Liva har ry og tradition for at være et af landets skarpeste, satiriske termometre for rigets tilstand. Dette års løjer er ingen undtagelse! Midt i pandemi- og krænketider, politisk indblanding i medierne og en klimadebat, som alle har et ord at skulle have sagt om, står noget så politisk ukorrekt som fire granvoksne mænd, der osse vil have et ord indført. Eller bare et bogstav. Eller en lyd. Ét eller andet vil de i hvert fald have indført! Velkommen til den veloplagte og opdaterede turnéversion af Café Livas julecabaretsucces fra 2020, hvor pressen gav 5-stjernede anmeldelser med blandt andet ordene „uartigt, ømt og morsomt!“ (Frederiksborg Amts Avis). Til denne forestilling sidder publikum ved caféborde. Kaffe og kage er inkluderet i billetprisen. TEKSTER:

Jacob Morild, Karsten Jansfort

Jacob Morild, Karsten Jansfort, Thomas Pakula, Morten Wedendahl

Medvirkende:

VARIGHED:

1 time og 45 min. med pause

(efter forestillingen): Teateranretning med laks, kyllingebryst, roastbeef og brie.

Spisning

★★★★★

”Morsom og musikalsk hele vejen igennem!” Morten Buckhøj


ing still fore børn i for aldre alle

fredag 10/12 2021 18:00

Pippi Langstrømpe Familieforestilling med musik og høj t humør Forestilling fra Folketeatret ”Her kommer Pippi Langstrømpe!” Oplev Astrid Lindgrens populære historie om verdens stærkeste pige i Folketeatrets muntre opsætning med tv-seriens kendte sange. Historierne om Pippi Langstrømpe, skrevet af Astrid Lindgren i 1945 og lavet som svensk tv-serie i 1968 er kendt og elsket i hele verden, og Pippi er stadig mange børns heltinde. Hun tør vende de voksnes mærkelige regler på hovedet, og hun er verdens stærkeste pige, både fordi hun kan løfte en hest, og fordi hun kan finde ud af at bo helt alene. I Folketeatrets version af Pippi Langstrømpe får den livlige historie et strejf af alvor, der ikke skjuler, at Pippi savner sine forældre. Men sammen med sine bedste venner, Tommy og Annika, er der masser af nyt, der skal opleves og afprøves, for som Pippi siger: ”Hvordan kan man vide, hvad man kan, hvis man aldrig har prøvet det?” Glæd dig til et skønt gensyn med det sprudlende persongalleri fra den elskelige børnebogsklassiker. En forestilling for børn i alle aldre. INSTRUKTØR:

Birgitte Næss-Schmidt

Anne Laybourn, Siw Ulrikke Maibom, Jacob Weble Ulrik Windfeldt-Schmidt m.fl.

Medvirkende:

Børnevenlige sandwich samt æbleskiver med lun chokoladedrik kan købes i caféen.

Spisning:

fredag 7/1 2022 19:30

Vi går aldrig hjem En musikalsk vitaminindsprøj tning Forestilling fra Louise Schouw Teater To modne damer, Bente Eskesen og Susanne Breuning, mødes og indleder en snak om livets små og store emner: computere, børnebørn, dårlig samvittighed, ensomhed, at holde sig i form, klimakteriet og aldrig at blive for gammel til en flirt. Deres motto er: Livet er måske ikke den fest, du håbede på. Men mens du er her, kan du lige så godt danse. Pop og rock fra forskellige årtier smyger sig om damernes samtaler om at leve i nuet. Velkommen til en musikalsk forestilling om at holde humøret højt og livet i gang. INSTRUKTØR & KOREOGRAF:

Susanne Breuning og Bente Eskesen Susanne Breuning, Bente Eskesen, Lars Fjeldmose

Medvirkende:

VARIGHED:

1 time og 50 min. med pause

Spisning (fra kl. 17:30): Kalveculotte med ristede kartofler og mild pebersauce samt salat med vindruer, blommetomater og cashewnødder.


onsdag 19/1 2022 19:30

De urolige

Ef ter Linn Ullmanns roman Forestilling fra Det Kongelige Teater Der er på flere måder store personligheder til stede i Det Kongelige Teaters nydramatiserede teaterudgave af Linn Ullmanns prisbelønnede erindringsroman ”De urolige”. Linn Ullmann er datter af de to store kunstnerskikkelser Ingmar Bergman og Liv Ullmann, og i bogen skildrer hun oplevelsen af at vokse op med to forældre, der er koryfæer. I hænderne på Det Kongelige Teater bliver Linn Ullmanns historie til en legende og gribende fortælling om et barn, der ikke kan vente med at blive voksen, og om voksne, som kæmper med livet. Den excentriske familie portrætteres af tre af dansk teater stærke skuespillerinder: Kirsten Olesen, Tammi Øst og Stine Schrøder Jensen. Instruktør Thomas Bendixen står for iscenesættelsen flankeret af nogle af landets bedste indenfor scenografi og dramatisering. INSTRUKTØR:

Thomas Bendixen

Medvirkende:

Jensen VARIGHED:

Kirsten Olesen, Tammi Øst, Stine Schrøder

1 time og 40 min. uden pause

Spisning (fra kl. 17:30): Gammeldags oksesteg med persillekartofler og let Waldorfsalat.

torsdag 10/2 2022 19:30

Oh Happy Day En kor-komedie om kærlighed Forestilling fra Folketeatret Kærlighed, komedie og sang væves sammen på skønneste vis i teaterversionen af filmen af samme navn. Oh Happy Day er en varm og humoristisk fortælling om sang, som forløser og om en grå hverdag, der får kulør, da gospelsang holder sit indtog i en stillestående landsby. Især ruskes der godt og grundigt op i Hannah, som står midt i livet og længes efter noget mere end samværet med revisormanden Carsten. Hun og veninden Grethe synger i det lille, lokale kirkekor, og betages ved et tilfælde af en karismatisk leder af et gospelkor, Jackson, som de beder hjælpe med at sætte fut i kirkekoret. Det er dog ikke kun korets lyst til sang, der sættes i gang ved Jacksons hjælp. Glæd dig til at opleve et stort hold af både velsyngende og morsomme skuespillere, som til slut flankeres af et vaskeægte, lokalt gospelkor. INSTRUKTØR:

Rolf Heim

Marie Mondrup, Ulla Vejby, Christopher Læssø, Troels Malling Tom Jensen, Jesper Riefensthal, Jakob Højlev Jørgensen, Kristian Boland, Kristine Yde, Signe Kærup Dahl m.fl.

Medvirkende:

Spisning (fra kl. 17:30): Filet Royale stegt med sennep og persille, persillekartofler og coleslaw.


fredag 25/2 2022 19:30

Hjælp, vi er gift Parforholdet på komedie Forestilling fra Det Skumle Pladeselskab De to parterapeuter Anne-Lene og Torben (gift på 32. år) turnerer landet rundt med deres foredrag ”Hjælp, vi er gift!”. De tilbyder gode råd og kontant vejledning til at komme videre i samlivet, hvis det er gået lidt i stå. Desværre knager deres eget forhold og som aftenen skrider frem, stiger stressniveauet på scenen, mens ”samlivseksperterne” har mere end svært ved at leve op til deres fine ord. Alle forsøg på at skjule uenighederne for publikum falder til jorden i takt med, at skeletterne vælter ud af (ægte)skabet. Revyforfatterne Vase og Fuglsang står bag manuskript og instruktion i samarbejde med de medvirkende. En urkomisk og satirisk forestilling om det moderne parforhold, med morsomme sange og illustrative scener. MANUSKRIPT/INSTRUKTION:

og Svarrer Medvirkende: VARIGHED:

Vase og Fuglsang, Gadeberg

Trine Gadeberg, Jan Svarrer

1 time og 30 min. med pause

Spisning (fra kl. 17:30): Kyllingebryst med pesto og skinke på bønner, ristede kartofler og urtesauce samt bagte tomater med mynte.

tirsdag 22/3 2022 19:30

Bedrag

Harold Pinters berømte trekantsdrama Forestilling fra Folketeatret Den engelske dramatiker Harold Pinter havde et særligt talent for at skabe intense, psykologiske dramaer præget af raffinerede magtkampe, tilbageholdte informationer og taktiske forbehold. Bedrag er ingen undtagelse. Emma er lykkeligt gift med Robert. Robert og Jerry er bedste venner. Jerry og Emma har haft en affære, som Robert har været uvidende om. Eller har han? Forestillingen spoler baglæns gennem de ni år, som handlingen udspiller sig i og afslører et nervepirrende spind af løgne. Den tid, der er gået, har sløret erindringen om, hvordan det hele begyndte. Den nye oversættelse er skrevet af Line Knutzon, som har øje for både det absurde og det komiske i Pinters trekantsdrama. INSTRUKTØR:

Maria Vinterberg

Anette Støvelbæk, Niels Ellegaard, Henrik Lykkegaard, m.fl.

Medvirkende:

(fra kl. 17:30): Lammeculotte på rodfrugtjulienne med råstegte kartofler og skysauce samt salat med bagte rødbeder.

Spisning


søndag 10/4 2022 15:00

★★★★★ ”En meningsfuld og livgivende cabaret!” Gregers Dirckinck-Holmfeld

I al slags vejr

Caféforestilling inkl. KAFFE & KAGE

En Benny Andersen-mosaik Forestilling fra Café Liva Musikalsk hyldestforestilling til Benny Andersen. I foråret 2019 spurgte Benny Andersens familie Café Livas kunstneriske leder, Jacob Morild, om han ville lave en cabaret over Benny Andersens tekster, hvis han fik frie hænder. Det sagde Jacob Morild et stort JA – og TAK – til og lavede en forestilling, som i Benny Andersens ånd beskriver den danske folkesjæl i medgang, modgang, kærlighed og krig. Forestillingen trak fulde huse og adskillelige 5-stjernede anmeldelser fra en bred anmelderskare. Oplev Jacob Morild og skuespiller Joy-Maria Frederiksen i den “helt igennem vellykkede opsætning“ (citat Morten Buckhøj), akkompagneret af pianisten Nicolai Majland og bassisten Eva Skipper. Til denne forestilling sidder publikum ved caféborde. Kaffe og kage er inkluderet i billetprisen. INSTRUKTØR:

Jacob Morild

Joy-Maria Frederiksen, Jacob Morild, Nicolai Majland, Eva Skipper

Medvirkende:

VARIGHED: Spisning

1 time og 35 min. med pause

(efter forestillingen): Teateranretning med 5 gode

tapas med brød og smør.

fredag 22/4 2022 19:30

Dracula

En kisteglad grinebider Forestilling fra Figaros og Den Ny Opera Tag på en rejse til det mørke og dystre Transsylvanien i denne usædvanligt frie gendigtning af Bram Stokers gotiske klassiker, Dracula. Figaros hold af vampyrjægere banker gravrusten af gravrøsten og drager med den unge sagfører Jonathan Harker til Grev Draculas slot i de øde bjerge. I vanlig Figaros stil er der garanti for en overflod af komik, musik og gys - tilsat masser af hvidløg! Bid på krogen og oplev en forestilling, hvor alle roller synges, flyves og danses i fuld scenografi, lys og kostumer, og hvor den udødelige historie får frisk blod på tanden til lyden af kendte hits fra opera, operette og musical. Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen, Allan Dahl Hansen

INSTRUKTION OG MEDVIRKENDE:

VARIGHED:

2 timer og 10 min. med pause

Spisning (fra kl. 17:30): Helstegt oksefilet med Pommes Anna, svampesauce og Cæsarsalat.


TEMA - teater i Baltoppen FØLG OS PÅ VORES HJEMMESIDE WWW.TEMA-BALTOPPEN.DK Her kan du: l Tilmelde dig TEMAs nyhedsbrev l Tilmelde dig TEMAs facebookgruppe l Købe billetter til de enkelte forestillinger l Købe spisebilletter til forestillingerne På vores hjemmeside bestræber vi os på at give dig svar på TEMA-relaterede spørgsmål. Derudover kan du følge med i det, der sker for store og små i TEMA. Vi bringer oplysninger og omtaler af sæsonens forestillinger og så vidt muligt de seneste anmeldelser og fotos. På hjemmesiden er det også muligt for abonnenter at komme med kommentarer, så vi sammen kan gøre det endnu bedre.

TEMA CAFÉFORESTILLING. FOTO: HENRIK STENBERG

Vi fortsætter succesen med ”BONUS-BILLETTER” TEMA har som mål at få flere i teatret samt give vores abonnenter teateroplevelser, de måske slet ikke vidste, de drømte om! Derfor gentager vi i sæson 2021/2022 vores helt særlige BONUS-ORDNING, hvor der ved køb af 4 forskellige forestillinger pr. abonnement udløses 2 fribilletter til en af sæsonens forestillinger. Hvilke forestillinger, der kan vælges imellem, offentliggøres i begyndelsen af september på TEMAs hjemmeside og i sæsonens første nyhedsbrev. Herefter kan den enkelte abonnent, der har købt og betalt for minimum fire forestillinger, kontakte Gunnar Ebbesen / Kirsten Leth på tlf. 42 33 80 00 og blive skrevet på gæstelisten til den valgte forestilling. Billetterne ligger klar ved indgangen den pågældende aften. Kom og nyd, at de store scener kommer til dig - i dit eget lokale teater. Vi ses i den nye teatersæson!

Ture til Malmø Operaen

TEMA har de sidste par år kunnet tilbyde opera- og musicaludflugter til Malmø Operaen. I øjeblikket er operaen lukket på grund af COVID-19 restriktioner, og vi har ikke bestilt nogle forestillinger endnu. Vi glæder os til, det atter bliver muligt at komme på bustur over sundet et par gange om året. Vi giver besked i vores nyhedsbrev, når det igen er muligt for TEMA-medlemmer at købe billetter til Malmø Operaen. Foto: Werner Nystrand

TEMA - teater i Baltoppen afholder generalforsamling: Torsdag 23/9 2021 kl. 19:30 Baghuset, Sct. Jacobsvej 1, 2750 Ballerup Kom og mød bestyrelsen og hør om arbejdet i TEMA. Abonnenter i 2021/2022 har stemmeret. Alle er velkomne!


præsenterer:

Logo - bruges til store annoncer, flyers mm

Du kan som TEMA-abonnent opnå rabat til Baltoppen LIVEs scenekunstneriske program, der fokuserer på moderne danse- og nycirkusforestillinger. Flere og flere nyder at opleve disse ordløse forestillinger, fordi de er visuelt stærke og skarpe på den musikalske ledsagelse. Man imponeres af artisternes og dansernes tekniske dygtighed. Og man bliver ofte emotionelt berørt, da udtrykket i høj grad appellerer til følelseslivet. Vi tilbyder lette økologiske retter inden forestillingerne, og afslutter med Artist Talks i caféen. Vil du opleve Baltoppen LIVEs forestillinger skal du købe rabatbilletterne online, fra d. 28. april 2021, på www.baltoppenlive.dk. Vælg billettypen “TEMA voksen“ og/eller “Børn og unge under 25 år“.

”I’m Liquid’s floor work is tremendously precise and diverse.” Helsingin Sanomat

Tirsdag 21/9 2021 20:00 Onsdag 22/9 2021 20:00

I’m Liquid

Kinetic Orchestra (FIN) Den flydende organiske krop Det innovative finske kompagni under ledelse af prisvinderen Jarkko Mandelin mixer moderne dans, akrobatik og martial arts til et vidunderligt udtryksfyldt og organisk bevægelsessprog. I I’m Liquid, fra 2018, transformeres de fire danseres kroppe til flydende vand gennem silkebløde bevægelser. I subtile pas de deux skabes illusionen af bølgende, lejlighedsvis truende og uforudsigeligt vand. Dansernes lethed ophæver tyngdekraften og den indlevende koreografi flyder ind i publikums egne kroppe og følelser. Forestillingen er en del af Baltoppen LIVEs ”Finnish Focus”, som i 2021 og 2022 præsenterer det bedste af nutidigt finsk scenekunst. VARIGHED: Ca. 45 min. | Artist Talk i caféen. Spisning (fra kl. 18:00): Økologisk - bresaola anretning på salatbund med parmesanost, cherrytomater og brød.

TiRSDAG 28/9 2021 20:00

TWO LIONS AND A CASTLE Dansk Danseteater Vidunderlig og vanvittig på samme tid

Hvordan skaber man stor kunst? Et ultimativt og fantastisk show? Og hvad med alt det, der bliver sorteret fra i processen? Disse spørgsmål bliver taget under kærlig behandling af den virtuose og charmerende israelske koreograf Roy Assaf, som er en absolut mester i at forene det vanvittige med det alvorlige. I Two Lions and a Castle, der placerer sig i et genrefelt mellem dans og performance, møder vi en række vidt forskellige skæbner i et potpourri af satiriske nedslag. Roy Assaf har tidligere skabt værker for nogle af verdens mest indflydelsesrige spillesteder og er en af Israels mest efterspurgte koreografer. Glæd dig til hans nyeste danseværk med et galleri af skæve eksistenser, en desperat havfrue og kvinder i slow motion galop. Gratis introduktion ved Dansk Danseteater kl. 19:00 VARIGHED: Spisning

Ca. 60 min. | Artist Talk i caféen.

(fra kl. 18:00): Økologisk - karrymarineret kyllinge-

bryst på grøntsagsbund med bønnesalat og brød.


MANdag 4/10 2021 20:00

THIS IS NOT SWAN LAKE…

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ”Tag en tur i teatret og bliv beruset og berørt over denne perle af pingvindans tilsat forjættende flot klaverspil.” Kirsten Dahl, Aarhus Stiftstidende

Granhøj Dans Tjajkovskijs Svanesøen - nu med pingviner

Der er langt fra kærlighedshistorien om prins Siegfried og svaneprinsessen Odette i Tjajkovskijs Svanesøen til virkelighedens proformaægteskab mellem Tjajkovskij og hustruen Antonina. Hun var hans elev på musikkonservatoriet i Moskva, og hun var stormende forelsket i ham. Tjajkovskij var til gengæld ikke forelsket i hende. Det centrale i balletten Svanesøen er ballerinaens graciøse fremstilling af svanen med de smukke, lange lemmer og den elegante hals. Pingviner har hverken lange lemmer eller en hals. Det er præcis afsættet for danseforestillingen. Antonina var følelsesmæssigt ligeså handicappet som en pingvin, når hun forgæves rakte ud efter Tjajkovskij. Her sætter fire dansere hendes længsel i scene i en smuk, rørende og komisk dans, akkompagneret af en pianist. VARIGHED: Ca. 60 min. | Artist Talk i caféen. Spisning (fra kl. 18:00): Økologisk - kold anretning med dampet laks på syltet fennikel samt rodfrugtssalat.

”2+2+2 is wrestling, racing, bending, twisting, throwing oneself and finally stops to a powerful stillness.” Outoja Painotuksia

Onsdag 3/11 2021 20:00 Torsdag 4/11 2021 20:00

2+2+2

Agit-Cirk (FIN) Nycirkus om kønnenes rollemønstre Det normbrydende finske Dance Cirque-kollektiv Agit-Cirk har godt tag i såvel det finske som det internationale publikum. Nu kommer de for første gang til Danmark! I det danseakrobatiske værk 2+2+2, skabt i 2019, udfordres publikums opfattelser af de maskuline og feminine rollemønstre. I en enkel og smuk scenografi leger to akrobater og to dansere i en vekselvirkning mellem dystre og humoristiske udtryk og deres indbyrdes relationer. Performerne Jenni Lehtinen, Riia Kivimäki, Sasu Peistola og Saku Mäkelä benytter sig af såvel moderne danseteknikker og kropsakrobatik som luftakrobatiske discipliner. Forestillingen er en del af Baltoppen LIVEs ”Finnish Focus”, der i 2021 og 2022 præsenterer det bedste af nutidigt finsk scenekunst. VARIGHED: Ca. 60 min. | Artist Talk i caféen. Spisning (fra kl. 18:00): Økologisk - lammespyd på ærtepuré med bulgursalat.

Torsdag 11/11 2021 20:00 Fredag 12/11 2021 20:00 Lørdag 13/11 2021 20:00

Nobody Motionhouse (UK)

Motionhouse er tilbage med magisk Dance Cirque

Det massivt efterspurgte britiske kompagni Motionhouse har allerede betaget og imponeret Baltoppen LIVEs mange gæster med tre spektakulære værker: Broken i 2015, Scattered i 2016 og Charge i 2018. Glæd dig til deres nyeste værk Nobody, der naturligvis bærer Motionshouses signatur: Kraftfuldt fysisk og akrobatisk danseteater, der smelter sammen med tryllebindende grafiske projektioner, et stemningsskabende soundtrack og en unik scenografi. Den kreative chef Kevin Finnan og danserne udfordrer, overrasker, bevæger og fryder hver en gæst. Yngre som ældre. Lad dig forføre af Nobodys fantastiske univers - et ekstraordinært eventyr i mellemrummet mellem vores inderste drømme og livets barske hverdagsrealiteter. VARIGHED: Ca. 60 min. | Artist Talk i caféen. Spisning (fra kl. 18:00): Økologisk - hvidløgsmarinerede rejer på salat med porreterrine og brød.


★★★★★

”Wow! Just wow! Incredible acrobatic skills. Many jaws dropping“ Theclothesline

Fredag 3/12 2021 20:00 Lørdag 4/12 2021 20:00 Søndag 5/12 2021 15:00

Out of Chaos…

Gravity and Other Myths (AUS) Akrobatisk nycirkus med succesfuldt australsk verdensturnerende kompagni Tyngdekraften er sat ud af spil, når rå og eksplosiv akrobatik kolliderer med intime, sjove og sjælfulde overraskelser. Forestillingen kredser om temaerne orden og kaos. Om de fysiske og dramatiske spændinger, der er drivkraften i menneskelige relationer. Otte top-akrobater og én musiker skaber bjergtagende scenebilleder, mens de frygtløst udfordrer grænserne for fysisk formåen i en sådan grad, at publikum sidder som naglet til sæderne i åndeløs spænding og betagelse. Glæd dig til en forførende og forrygende forestilling fyldt med kropstekniske umuligheder, vanvittige acts og masser af lune og humor. VARIGHED: Ca. 80 min. | Artist Talk i caféen 3/12 og 4/12. Spisning (fra kl. 18:00 | 5/12 efter showet): Økologisk - hvidløgsmarinerede rejer på salat med porreterrine og brød.

Torsdag 24/2 2022 20:00

TURIST DON GNU

En ferie, du gerne vil hjem fra!

Tag med verdensmanden, backpackeren og charterturisten på deres livs rejse ind i en verden af ferieønsker, drømme og mareridtsscenarier. For noget går galt, og de tre elskelige individer må indse, at det i sandhed ikke handler om destinationen, men vejen dertil. Skæbnen vil, at deres unikke drømmerejser ender i en kaotisk kampzone om retten til smukke øde landskaber, swimmingpools og helstegt pattegris. Actionfyldt fysisk komedie om livet som turist og om hvordan mødet med andre, kan få både det bedste og det værste frem i os. Velkommen til Don Gnus fantastiske danseø! Turist er den anden forestilling i Don Gnu-trilogien om det almindelige livs ualmindelige oplevelser. VARIGHED:

★★★★★★

“Seks stjerner for aktualitet, elegance, dans, musik, god underholdning og koreografi” KULTURNYT

Ca. 70 min. | Artist Talk i caféen.

Spisning (fra kl. 18:00): Økologisk - kalkunbryst i gorgonzolasauce med urtefarseret peberfrugt.

Onsdag 23/3 2022 20:00

Bohr GLiMT

Dansk nycirkusforestilling om Niels Bohr

I 2022 er det 100 år siden, Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Det nyudnævnte Lille Storbyteater, performancekompagniet GLiMT, hylder atomfysikeren og idéen om at verden rummer mere end det vi kan se og mærke. Den spritnye og ambitiøse multidisciplinære forestilling udfordrer fysikkens love. Igennem den stærkt kropslige, visuelle og sanselige forestilling forvrænges tid og rum. Publikum vil komme tæt på Bohrs tanker – og opdage hvordan vores normale opfattelse af verden gemmer på mange utrolige hemmeligheder. GLiMT appellerer til det medskabende publikum, og dyrker utraditionelle fortælleteknikker og ordløse narrativer. VARIGHED:

Ca. 60 min. | Artist Talk i caféen.

Spisning (fra kl. 18:00): Økologisk - let anretning med laksesteak på asparges med kartoffeltimbale og basilikumsauce.


Fredag 25/3 2022 20:00 Lørdag 26/3 2022 20:00

“Utterly brilliant and undoubtedly one of the finest contributions to the debate on women’s right to self-determination.” Demokraatti

Nasty

Susanna Leinonen Company (FIN) Dansekommentar til #MeToo I den moderne danseforestilling Nasty fremstiller fem kvindelige dansere kvindens forskellige roller og de uretfærdigheder de møder. I en skarp kommentar til #MeToo udfordrer danserne, hvem der sætter grænser - og hvor grænserne går - i forhold til ejerskabet af den kvindelige krop. Det rå, men også følsomme værk, ledsages af Arvo Pärt og Max Richters delikate og ekspressive musik. Nasty er den højt anerkendte finske koreograf Susanna Leinonens 18. værk. Foreløbig har den yderst roste forestilling, fra 2018, turneret i ti lande på tre kontinenter. Forestillingen er en del af Baltoppen LIVEs ”Finnish Focus”, der i 2021 og 2022 præsenterer det bedste af nutidigt finsk scenekunst. VARIGHED: Ca. 60 min. | Artist Talk i caféen. Spisning (fra kl. 18:00): Økologisk - røget laks med syltet fennikel, blomkål, salat, og brød.

★★★★★ “TATOVERING gør kvindelig ungdom relevant for alle. Det er en scenekunstnerisk magtdemonstration.” Jyllands-Posten

OnSDAG 30/3 2022 20:00

TATOVERING

Mungo Park Absurd og morsom feminin selvjustits fra blokken, af Anna Malzer En forestilling, der er lige så personlig, som den er global. Lige så usentimental som den er in-your-face, og lige så hård som den er sårbar. Alt imens en kvinde i 20’erne forsøger at tage afsked med den far, hun aldrig har kendt, trevler hun sin rå fortid op. Det er absurd og morsom feminin selvjustits fra blokken, hvor der tales 20 forskellige sprog i opgangene, men kun få taler ét flydende. Men det er også livsændrende alvor, da en af drengene drager i krig i Afghanistan og kommer tilbage i en kiste. En spontan, øm, rablende run-down af en faderløs ungdom. Fra en datter til sin døende far, der først ringer, da det er for sent. VARIGHED: Spisning

Ca. 60 min. | Artist Talk i caféen.

(fra kl. 18:00): Økologisk - spicy lammeragout

med couscous.

FrEDAG 29/4 2022 20:00

TRIBE NEXT ZONE

Medrivende breakdance-version af kendt ballet

TRIBE er en ekstremt dynamisk, rituel og poetisk danseforestilling med syv formidable, internationale urbane dansere og nycirkusartister. Værket er en fri fortolkning af Nijinskys koreografi og Stravinskys musik til balletten Sacre Du Printemps. I TRIBE mødes en gruppe mennesker med vidt forskellige kulturelle baggrunde og danner en ny stamme; et folk med nye fælles værdier og ritualer. Oplev en hvirvlende skildring af alle de forskellige livsbegivenheder, mennesket har ritualer for. TRIBE blev Reumertnomineret i 2011 og har siden turneret internationalt, især i Frankrig. Forestillingen kan opleves af publikum i alle aldre, og skubber grænserne for hvad kroppens sprog kan udtrykke i en markant nyskabende koreografi. “Noget så forfriskende som en hiphop battle. Lene Boel formår at løfte battlens basale konkurrenceelement op til kunst.” Information Ca. 60 min. | Artist Talk i caféen. Spisning (fra kl. 18:00): Økologisk - focacciabolle med røget laks, kylling, roastbeef eller vegetar. VARIGHED:


“For mig er dans en oversættelse af følelser. Det er en anden måde at kommunikere på, som begynder der, hvor ordene holder op.” Tim Rushton

Lørdag 30/4 2022 20:00

THE DANISH GIRL

Black Box Dance Company Blockbusteren som danseforestilling af Tim Rushton Sammen med den femdobbelte Reumertvinder og hædrede koreograf Tim Rushton, tidligere kunstnerisk chef for Dansk Danseteater, skaber Marie Brolins Black Box Dance Company en vedkommende, smuk og rørende danseforestilling, på en bund af dyb alvor. Historien om danskeren, der som den første transkønnede kvinde i verden fik fortaget en kønsskifteoperation, er foreviget i romanen The Danish Girl af den amerikanske forfatter David Ebershoff, og derefter den Oscarvindende hollywoodfilm af samme navn. Black Box Dance Company har som de første nogensinde fået rettighederne til at omdanne denne rørende fortælling til en danseforestilling. Se frem til at opleve Tim Rushtons og dansernes følsomme skildring af den sårbare, stærke og foranderlige krop. VARIGHED: Ca. 90 min. | Artist Talk i caféen. Spisning (fra kl. 18:00): Økologisk - farserede portobellosvampe med bønnesalat.

Søndag 22/5 2022 11:00

Atlas

Ilmatila (FIN) Et fortryllende univers for børn fra 4 år og deres familier Atlas, fra 2019, er kunstnerduoen Ilmatilas fortryllende forestilling for de mindste fra 4 år og deres familier. Ilmatila, der på dansk betyder ”luftrum”, består af luftakrobaten/koreografen Ilona Jäntti og arkitekten/animatoren Tuula Jeker. I forestillingen inviteres børnene med ind i fantasiens verden, hvor projektioner, lys, musik og linedans skaber et univers, der favner fra havets bund til galakserne. Verden udforskes - skaleres op og ned, ud og ind. Fra mikro til makro betages vi af en smuk, poetisk og visuel fortælling. Forestillingen er en del af Baltoppen LIVEs ”Finnish Focus”, der i 2021 og 2022 præsenterer det bedste af nutidigt finsk scenekunst. VARIGHED:

Ca. 30 min.

Børnevenlige sandwich kan købes i caféen for 10,“Enchanting. That is, in one word, Atlas by Ilmatila. It brings the massive universe directly to our laps on a micro level.” Helsingin Sanomat

På grund af COVID-19 er der risiko for at flere af følgende forestillinger, oprindeligt programsat i marts/april 2021, måske udsættes til sæson 2021/2022. Hold øje på www.baltoppenlive.dk

W/hole

Rapid Eye (DK/SE) Opføres: 14/3 2022

Ocean Of Our Motion DeLeónCompany (DK)

Walk-Man

Don Gnu (DK)

Bolero – Extended Granhøj Dans (DK)

Déjà

The Krumple (NO)


- teater i Baltoppen

Indmeldelse og bestilling til sæson 2021/2022

Medlemskab koster 125,- og skal tegnes for at opnå abonnementspris. Der skal vælges mindst 3 af TEMA - teater i Baltoppens forestillinger.

*FoRNavn

*EFTERNAVN

*ADRESSE

*POSTNR.

*BY

*TELEFONNR.

BEMÆRKNINGER * E-mail * SKAL UDFYLDES ØNSKER DU AT BENYTTE DENNE TILMELDNINGSBLANKET TILLÆGGES ET GEBYR PÅ 100,BLOKBOGSTAVER

SÆT KRYDS HVIS BILLETTERNE ØNSKES TILSENDT PÅ E-MAIL TIL PRINT-SELV.

SÆT KRYDS HVIS BILLETTERNE ØNSKES UDSKREVET OG TILSENDT MED POSTEN.

Du kan købe billetter online til sæson 2021/2022 allerede fra 19. april på www.tema-baltoppen.dk VÆLGER DU AT KØBE ONLINE SPARER DU EKSPEDITIONS- OG EVT. FORSENDELSESGEBYR Får du brug for hjælp - kontakt Billetten A/S callcenter TLF. 70 20 20 96

forestilling

LØSSALG ABONNEMENT ABONNEMENT UNG u. 25 år dato/tid PRIS

2 på tur

GULV

ANTAL balkon

ANTAL

PRIS

ANTAL

SPISNING PRIS

FR 1/10 2021 19:30

275,- 220,-

220,- 125,- 150,-

Gengangere

FR 29/10 2021 19:30

275,- 220,-

220,-

125,-

150,-

Rotter på loftet (1)

SØ 28/11 2021 15:00

275,- 220,-

125,-

130,-

Pippi Langstrømpe

Fr 10/12 2021 18:00

275,- 220,-

220,-

125,-

FR 7/1 2022 19:30

275,- 220,-

220,-

125,-

150,-

De urolige ON 19/1 2022 19:30

275,- 220,-

220,-

125,-

150,-

Oh happy day TO 10/2 2022 19:30

275,- 220,-

220,-

125,-

150,-

Hjælp vi er gift

FR 25/2 2022 19:30

275,- 220,-

220,-

125,-

150,-

Bedrag TI 22/3 2022 19:30

275,- 220,-

220,-

125,-

150,-

I al slags vejr (1)

SØ 10/4 2022 15:00

275,- 220,-

125,-

130,-

Dracula

FR 22/4 2022 19:30

275,- 220,-

125,-

150,-

Vi går aldrig hjem

220,-

ANTAL

(1) inkl. kaffe og kage

Ved “Bemærkninger“ kan der noteres kørestolsplads samt evt. en ledsager. Ledsageren placeres på rækken bag kørestolen.

Aflevér bestillingssiden til Baltoppen LIVE, Baltorpvej 20, 2750 Ballerup senest d. 18. april 2021. Når din bestilling er registreret, vil du modtage et indbetalingskort for de bestilte billetter. Når betalingen er modtaget, vil billetterne blive tilsendt enten via mail eller post – alt efter dit ønske.

Fra d. 19. april 2021 kan abonnementstegning samt løssalg købes online på www.tema-baltoppen.dk. Du vil få tilsendt nyhedsmails fra TEMA. Du kan altid framelde dig disse e-mails. Din e-mailadresse gives ikke videre til tredjepart.


Priser i sæson 2021/2022 forestilling

TEMALØSSALG ABONNENT dato/tid PRIS

PRIS

UNG u. 25 år

SPISNING

PRIS

PRIS

I’m Liquid

TI 21/9 2021 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

I’m Liquid

ON 22/9 2021 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

TWO LIONS AND A CASTLE

TI 28/9 2021 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

THIS IS NOT SWAN LAKE…

MA 4/10 2021 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

2+2+2

ON 3/11 2021 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

2+2+2

TO 4/11 2021 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

NoBody TO 11/11 2021 20:00

245,-

205,-

175,-

130,-

NoBody

FR 12/11 2021 20:00

245,-

205,-

175,-

130,-

NoBody LØ 13/11 2021 20:00

245,-

205,-

175,-

130,-

OUT OF CHAOS…

FR 3/12 2021 20:00

245,-

205,-

175,-

130,-

OUT OF CHAOS… LØ 4/12 2021 20:00

245,-

205,-

175,-

130,-

OUT OF CHAOS…

SØ 5/12 2021 15:00

245,-

205,-

175,-

130,-

TURIST TO 24/2 2022 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

Bohr ON 23/3 2022 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

Nasty

FR 25/3 2022 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

Nasty LØ 26/3 2022 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

TATOVERING ON 30/3 2022 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

TRIBE

FR 29/4 2022 20:00

195,-

155,-

125,-

45,-

The Danish Girl

lø 30/4 2022 20:00

195,-

155,-

125,-

130,-

Atlas sø 22/5 2022 11:00

195,-

155,-

125,-

Logo - bruges til store annoncer, flyers mm

BALTOPPEN LIVE KÆLER FOR GÆSTERNE: l Deltag i forestillingsrelaterede workshops. Se mere på www.baltoppenlive.dk under fanen “Arrangementer“. l Nyd en let økologisk ret, tilberedt af friske råvarer, inden udvalgte forestillinger. l Mød kunstnerne efter showet til de efterspurgte Artist Talks i vores hyggelige café.

Tjek www.baltoppenlive.dk

Nyhedsmails Baltoppen LIVE tilbyder nyhedsmails. På www.baltoppenlive.dk kan du tilmelde dig op til flere nyhedsmailskategorier: l Lidt om alt l Folk music l Dans & nycirkus l Comedy

Opnå rabat Er du TEMA-abonnent kan du opleve Baltoppen LIVEs forestillinger med rabat. Køb rabatbilletter online, fra d. 28. april 2021, på www.baltoppenlive.dk. Vælg billettypen “TEMA voksen“. Og/eller “Børn og unge under 25 år“, hvis du inviterer de unge med.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.