Page 1

Belangrijke veiligheidsrichtlijnen

OPGELET: VERWIJDER HET DEKSEL (OF DE ACHTERKANT) NIET OM HET RISICO OP ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE VERMINDEREN. GEBRUIK GEEN GEREEDSCHAP BINNENIN HET TOESTEL. LAAT REPARATIES UITVOEREN DOOR BEVOEGD PERSONEEL. Het flitslicht met pijlpuntteken in een gelijkzijdige driehoek wijst de gebruiker erop dat er een niet-geïsoleerde gevaarlijke spanning op de verpakking van het toestel is die voldoende groot is dat een kans op eleKtrische schokken voor personen bestaat. Het uitroepingsteken in een gelijkzijdige driehoek wijst de gebruiker op de aanwezigheid van belangrijke gebruiks- en onderhoudsinstructies in bijgevoegd handboek.

OPGELET: STEL DIT TOESTEL NIET BLOOT AAN REGEN OF VOCHT EN VERKLEIN ZO DE KANS OP BRAND OF ELEKTRISCHE SCHOKKEN

OPGELET: Laserstraling indien geopend. Kijk niet in de straal. OPGELET: HET UITVOEREN VAN CONTROLES, AANPASSINGEN OF ANDERE PROCEDURES DAN DIEGENE HIERONDER BESCHREVEN KUNNEN LEIDEN TOT EEN GEVAARLIJKE RADIATIEBLOOTSTELLING. STROOMTOEVOER: Sluit de bijgeleverde adapter aan in de gleuf aangeduid met “Power In “ op de zijkant van de DVD-speler. Sluit de stekker aan in een AC100-240V stopcontact. Indien u moeilijkheden ondervindt om de stekker in het stopcontact te steken draai hem dan om en steek hem er opnieuw in. Haal de stekker uit het stopcontact indien u het toestel gedurende een lange tijd niet zal gebruiken. OPMERKING: Ga na of alles aangesloten is alvorens u de stekker in het stopcontact steekt.

1


Belangrijke veiligheidsrichtlijnen OPGELET: Deze reparatie-instructies gelden enkel voor bekwaam personeel. Om het risico op elektrische schokken te verminderen mag u geen ander gebruik maken van het toestel dan hetgene in de gebruiksaanwijzing beschreven staat, tenzij u bevoegd bent dit te doen. Raadpleeg de instructies in de gebruiksaanwijzing. 1) Lees deze richtlijnen. 2) Bewaar deze richtlijnen. 3) Lees alle waarschuwingen. 4) Volg alle richtlijnen. 5) Gebruik het toestel niet nabij water. 6) Maak het toestel enkel schoon met droge doeken. 7) Blokkeer geen ventilatieluiken. Zorg voor goede ventilatie rondom het toestel. Zet het toestel niet op een bed, zetel of een andere plaats dat de ventilatie zou kunnen blokkeren. Voer de installatie uit overeenkomstig de richtlijnen van de fabrikant. 8) Zet het toestel niet in de nabijheid van hittebronnen zoals radiators, kachels of andere toestellen (versterkers inbegrepen) die hitte produceren. 9) Verniel de beveiliging van de gepolariseerde- of aardingsstekker niet. Een gepolariseerde stekker heeft twee schijfjes waarvan ĂŠĂŠn breder is dan het andere. Een stekker met aarding heeft twee schijfjes en een aardingssteeltje. De brede schijf of het aardingssteeltje zorgt voor uw veiligheid. Als de geleverde stekker niet in het stopcontact past, raadpleeg dan een elektricien om de verouderde contactdoos te vervangen. 10) Bescherm de stroomdraad, vooral op de plaats waar hij aan het toestel vastzit en de stekkers, zodat er niet op gestapt wordt, en hij niet klem komt te zitten. 11) Gebruik uitsluitend aansluitingen/accessoires die door de fabrikant voorgeschreven werden. 12) Gebruik uitsluitend het wagentje, de staander, driepoot, steun of tafel dat voorgeschreven werd door de fabrikant of met het toestel verkocht werd. Wees voorzichtig bij het verplaatsen van het wagentje, indien het toestel er afvalt kan dit verwondingen veroorzaken. 13) Trek de stekker van het toestel uit tijdens onweer of wanneer het toestel gedurende lange tijd niet zal gebruikt worden. 14) Laat alle reparaties door bekwaam personeel uitvoeren. Reparaties zijn nodig wanneer het toestel op om het even welke wijze beschadigd werd, bv. beschadigd stroomsnoer of stekker, vloeistof werd erover gemorst of objecten vielen erin, blootstelling aan regen of vocht, werkt niet normaal of viel op de grond. 15) Stel het toestel niet bloot aan druppels of spatten, en plaats geen gevulde voorwerpen, zoals vazen, op het toestel. OPMERKING: Raak het kleuren TFT LCD scherm niet rechtstreeks met de hand aan.

2


Belangrijke veiligheidsrichtlijnen Bescherming van de auteursrechten De auteursrechten van dit product zijn beschermd door octrooien van de VS en andere intellectuele eigendomsrechten. In het gebruik van deze auteursrechten moet toegestemd zijn door Macrovision, en deze toestemming geldt enkel voor eigen of ander beperkt afspelen, tenzij anders toegestaan door Macrovision. Andere technieken of demontage zijn verboden.

BELANGRIJK VOOR LASER PRODUCTEN 1. KLASSE 1 LASER PRODUCT 2. GEVAAR: Zichtbare laserradiatie wanneer opening en sluiting slecht werkt of mislukt. Vermijd rechtstreekse blootstelling aan de straal. 3. OPGELET: Open het deksel niet. Binnenin het toestel is er niets wat de gebruiker tot nut kan zijn. Laat alle herstellingen uitvoeren door bekwaam personeel.

Informatie i.v.m. de regiocode DVD’s en DVD spelers zijn gecodeerd per regio. Als het regionummer op de DVD niet overeenstemt met regionummer van deze DVD speler kan dit toestel de DVD disk niet afspelen. De regiocode van deze DVD speler is 2.

3


Kenmerken Dit toestel werd ontworpen om draagbaar en makkelijk hanteerbaar te zijn, en dit gepaard gaande met een stijlvol voorkomen. Het bevat een DVD speler en DVB-T functie in één toestel. Het is zowel geschikt voor thuisgebruik als onderweg.

Hoogstaande audio en video kwaliteit AV In: Externe Audio- en Video input, kan op de meeste externe AV bronnen aangesloten worden. AV Out: Analoge Audio- en Video output.

Uitstekend geluid: Dolby Digital levert fantastisch geluid.

Vooruitstrevende Speelfuncties Combineerbaarheid: Combineerbaar met DVD, CD, MP3, FOTO CD en MPEG4 disks.

On-screen Display: Voor de taal die op het scherm komt men kan kiezen tussen Engels, Spaans, Frans, enz.

Bijzondere Prestaties: Multi-snelheid, snel doorspoelen, snel terugspoelen en langzaam afspelen.

Zoeken op Tijd: Zoekt naar een bepaald track of disk bij een op voorhand geselecteerd tijdstip.

Last Memory Playback: Herneemt het afspelen van het track daar waar het gestopt werd indien het toestel op power on blijft staan en zonder de lader geopend werd.

Bijzondere Functies: Beeldfuncties zoals beeldweergave, in- en uitzoomen van beelden, betiteling in meerdere talen, verschillende invalshoeken.

Andere Bijzondere Functies Hoge Beeldresolutie: MPEG-2 decodering formaat geeft meer dan 500 lijnen horizontale resolutie.

Rating (kwalificatie): Bepaalde scènes of de volledige disk kan geblokkeerd worden afhankelijk van de inhoud ervan.

Stroom Adapter Schakelaar: Past zich automatisch aan de spanningsvereisten van de VS en andere landen aan.

4


Accessoires Lijst met accessoires ITEM

NAAM

AANTAL

Afstandsbediening

1

Batterij afstandsbediening

1

Gebruikershandleiding

1

Stroomsnoer met AC adapter

1

Audio/Video Snoer

1

DC Adapter (Auto Adapter)

1

Herlaadbare batterij

1

DVB Antenne

1

OPMERKING Accessoires en hun aantal kunnen wijzigen omwille van verbeteringen zonder dat dit vooraleer gemeld werd.

5


Inhoud Belangrijke

veiligheidsrichtlijnen

…………………………………………..1 …………………………………………...4

Kenmerken

…………………………………………...5

Accessoires Afbeelding toestel Afbeelding bodem toestel Gebruik van USB en SD Card Afstandsbediening Gebruik Afstandsbediening Systeemaansluitingen Gebruik Stroomtoevoer Herlaadbare batterij

…………………………………………...7 ………………………………….………..9 …………………………………………...10 …………………………………………..11 …………………………………………..13 …………………………………………..14 …………………………………………..17 …………………………………………..18 …………………………………………..20

Schets staander

…………………………………………..21

DVB Instellingen Disks

…………………………………………..28

Afspelen

…………………………………………..29 DVD Afspelen

…………………………………………..30

CD Afspelen

…………………………………………..34

MP3 Afspelen

…………………………………………..36

Foto CD Afspelen

…..………………………………………38

MPEG4 Afspelen Systeeminstellingen Definities Problemen Specificaties

…………………………………………..41 ……………………………………….….44 …………………………………………..50 …………………………………………..51 …………………………………………..53

6


Afbeelding toestel Afbeelding van voor-, linker- en rechterkant

1. 2. 3. 4.

5.

6.

POWER Toets Indrukken om het toestel in of uit te schakelen. MENU Toets Indrukken om het titelmenu van de disk te laten verschijnen indien er titels op de disk gecodeerd zijn. PLAY/PAUSE Toets Indrukken om het spelen te starten of om het spelen op pauze te zetten. / Toets :Indrukken om verschillende items te selecteren of om het niveau van helderheid, contrast en kleur te verhogen. : Ingedrukt houden gedurende een aantal seconden om snel voorwaarts te zoeken in DVD stand. / Toets : Indrukken om verschillende items te selecteren om het niveau van helderheid, contrast en kleur te verminderen. : Ingedrukt houden gedurende een aantal seconden om snel achterwaarts te zoeken in DVD stand. //CH+ Toets : Indrukken om verschillende items te selecteren. : Indrukken om naar de volgende lijst/track/hoofdstuk in DVD stand te gaan. CH+: Indrukken om het kanaal voorwaarts te zoeken in DVB stand.

7


Afbeelding toestel 7.

8. 9. 10.

11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

21.

22.

23. 24.

//CH- Toets : Indrukken om verschillende items te selecteren. : Indrukken om terug te gaan naar de vorige lijst/track/hoofdstuk in DVD stand. CH-: Indrukken om het vorige kanaal te zoeken in DVB stand. OK Toets Indrukken om de selectie te bevestigen. Sensor Afstandsbediening Ontvangt het uitvoeringssignaal van de afstandsbediening. MODE Toets Indrukken om van beeldscherm te veranderen of om de helderheid, het contrast en de kleur aan te passen. Blijf indrukken om tussen de volgende beeldschermen te kiezen 16:9,4:3,16:9 overturn and 4:3 overturn. Setup Toets Indrukken om in de systeeminstellingen te kiezen voor DVD of DVB stand. DVB / DVD / USB/SD Schakeltoets Indrukken om te kunnen overschakelen op DVB, DVD,USB,SD. Luidsprekers Twee luidsprekers met geluid van uitstekende kwaliteit. DC 9.5V IN Jack (toestel) Om aan te sluiten op stroom, inclusief Auto Adapter. HOLD Toets De HOLD toets zet de functie van alle toetsen van het voorpaneel vast. USB Gleuf Het toestel kan op USB aangesloten worden. DVB-T ANT jacks (antenne-ingang) Het toestel kan op DVB-T antenne aangesloten worden. SD/MS/MMC Kaart Gleuf AV IN/OUT Schakelaar AV IN voor input van de externe AV bron, AV OUT om de disk af te spelen. VIDEO input/output AV IN/OUT toets op de voorzijde van het paneel, kies VIDEO input om naar de input stand over te schakelen, kies VIDEO output om over te schakelen naar de output stand. AUDIO input/output en digitale optische output AV IN/OUT toets op de voorzijde van het paneel, kies voor AUDIO input om over te schakelen naar de input stand, kies voor AUDIO output om over te schakelen naar de output stand. Koptelefoon Indien koptelefoons op het toestel worden aangesloten worden de luidsprekers automatisch uitgeschakeld. VOLUME Controle Voor het regelen van het volumeniveau van de luidsprekers of koptelefoon. PUSH TO OPEN Toets Indrukken om de disklader te openen. 8


Afbeelding bodem toestel Afbeelding van de bodem

1. Staander 2. Herlaadbare batterij

9


Gebruik van USB en SD Card 1. 2. 3. 4.

Sluit het toestel aan op de geleverde stroomvoorziening. Druk de “POWER” toets in om het toestel aan te zetten. Druk de DVB / DVD / USB/SD toets in om voor USB of SD afspelen te kiezen. Steek de USB in de USB gleuf van het toestel, of steek de SD kaart in het gleufje voor de SD kaart aan de linkerzijde van het toestel. Zie onderstaande afbeelding:

Ga na of de bestanden in MP3, JPEG of MPEG4 formaat zich op de USB en de SD kaart bevinden voor de aansluiting. ¾ Druk de DVB/DVD/USB/SD toets in om te schakelen tussen het afspelen van de disk, USB of SD. ¾ Druk de /richtingtoetsen in om te schakelen tussen het spelen van MP3, JPEG of MPEG4 , druk de ENTER/OK toets in om te bevestigen. ¾ Druk de ,toets in om het menu te selecteren, en druk op de ENTER/OK om te bevestigen. ¾ Druk de entoetsen in om het gewenste track te selecteren. Druk vervolgens op om het afspelen aan te vangen. ¾ Druk op de STOP toets om het afspelen te stoppen: indien de STOP toets is ingedrukt, zal het spelen aanvatten met het begin van het lopende track. Druk de toets in om terug te keren naar het menu. Verwijder de USB of SD kaart onmiddellijk nadat de bestanden in MP3, JPEG of MPEG4 formaat afgespeeld zijn. Hierdoor staat het toestel weer in de stand om een disk af te spelen. ¾

OPMERKING: de USB gleuf kan niet gebruikt worden voor camera’s met USB functie of aangesloten worden op andere toestellen.

10


Afstandsbediening

1.

PWR toets Indrukken om het toestel in of uit te schakelen. 2. INFO toets Indrukken om gedetailleerde informatie in DVD of DVB stand te krijgen. 3. TITLE toets Indrukken om het menu met de ondertiteling te laten verschijnen, indien ondertiteling is gecodeerd op de disk. 4. Richting/CH+/-toetsen Indrukken om items van het menu te selecteren of hogere of lagere kanalen te selecteren in de DVB stand. 5. ENTER toets Indrukken om de selectie te bevestigen. 6 SETUP toets Indrukken om toegang te krijgen tot het DVD of DVB instellingsmenu in de DVD of DVB stand. 7 0-9 nummer toetsen Selecteer nummers door op deze toetsen te drukken. 8. toets Indrukken om naar het volgende track of hoofdstuk in de DVD stand te gaan.

11


Afstandsbediening 9.

 toets/FAV-PR toets Indrukken om naar het het begin van het lopende track of hoofdstuk te gaan. Tweemaal indrukken voor het vorige track of hoofdstuk in DVD stand. Indrukken om het lievelingsprogramma in DVB stand in te stellen. 10. SUBT toets Indrukken om naar een andere ondertiteling over te schakelen. 11. ANGLE toets/TELETEXT toets Indrukken in DVD stand voor verscheidene camerahoeken, als de DVD disk meerdere camera invalshoeken heeft. Of indrukken voor teletekst in DVB stand. 12. DVD/USB/SD/DVB schakeltoets Indrukken om te kunnen schakelen tussen DVD,USB,SD en DVB. 13. ZOOM toets Indrukken om verschillende zoomfuncties te krijgen. 14. A-B toets/LANGUAGE toets Indrukken om van punt A tot punt B van de disk te spelen. Eenmaal indrukken om het beginpunt (A) in te stellen, opnieuw indrukken om het eindpunt (B) in te stellen. Tijdens A-B repeat (herhaling) deze toets indrukken om het herhalen te beĂŤindigen. Een derde maal de toets indrukken om de A-B repeat te beĂŤindigen. Of om de taal te wijzigen in DVB stand. 15. MENU toets Het menu van de DVD disk verschijnt op het scherm tijdens het afspelen. 16 REP /PR-LIST toets Indrukken om een hoofdstuk, track, titel of de volledige disk in DVD stand te herhalen of om de programmalijst in de DVB stand in te voegen. 17. STOP toets/RETURN toets Eenmaal indrukken om het spelen te beĂŤindigen. Druk op de PLAY toets om het spelen te hervatten. Druk tweemaal op de toets om het spelen volledig in DVD stand te beĂŤindigen. Druk op de toets om terug te keren naar het kanaal dat het laatst bekeken was in DVB stand. 18. PLAY/PAUSE toets Indrukken om af te spelen of om het afspelen te pauzeren. 19. +10 toets Selecteer nummers die groter zijn dan 9 door eerst op de (+10) toets te drukken en druk dan op een bijkomende nummertoets indien nodig. 20. GOTO toets/SEARCH toets Indrukken om de gewenste tijd te kiezen waarop de disk/track of titel in de DVD stand zal beginnen af te spelen of indrukken voor automatisch scannen in de DVB stand. 21. toets/GUIDE toets Indrukken in DVD stand om snel achterwaarts te zoeken of om het preview kanaal in DVB stand in te stellen. 22. toets/EPG toets Indrukken om snel voorwaarts te zoeken tijdens het spelen in DVD stand of om het EPG menu in DVB stand in te voegen. 23. SLOW toets/TV/RADIO toets Indrukken in DVD stand om langzaam af te spelen, of indrukken in DVB-T stand om te schakelen tussen TV en radio stand. 24. AUDIO toets Indrukken voor keuze tussen de verschillende gesproken talen indien de DVD disk andere talen bevat. Of indrukken voor MONO L,MONO R en STEREO in DVB.

12


Gebruik afstandsbediening Installatie van de batterijen Leg de afstandsbediening op een glad oppervlak en volg de hieronder beschreven stappen om de batterij te installeren. Stap1: Trek de batterijhouder uit de afstandsbediening in de richting van het pijltje.

Stap 2: Stop er een nieuwe batterij in met de (+) zijde bovenaan.

Stap 3: Schuif de batterijhouder opnieuw in de afstandsbediening

Kenmerken van de Batterij Type Batterij: CR2025 3V Levensduur van de batterij: Ongeveer 1 jaar wanneer normaal gebruikt (op kamertemperatuur).

Gebruik van de Afstandsbediening 1.

2.

3. 4. 5. 6.

Voor de beste resultaten moet de afstandsbediening rechtstreeks naar de ontvangstsensor van de speler gericht worden, en dit binnen een afstand van 5m en hoeken van 60 graden, zonder hindernissen tussen de afstandsbediening en de ontvangstsensor. Slecht gebruik van de batterij kan deze doen oververhitten, ontploffen of ontsteken, wat kan leiden tot verwonding of brand. Een lekkende batterij kan het toestel beschadigen. Stel de afstandsbediening niet bloot aan rechtstreeks zonlicht. Laad de batterij niet op, demonteer, vervorm of verwarm ze niet. Steek de batterij niet in vuur of water. Vervang onmiddellijk een lege batterij.

13


Systeemaansluitingen z

z

Vergewis u er altijd van dat de DVD speler, TV of enig andere elektrische uitrusting dat op de DVD speler is aangesloten, uitgeschakeld is en niet meer onder stroom staat. Vergewis u ervan dat u de juiste kleuren volgt bij het aansluiten van audio en video kabels.

Aansluiten op de TV Audio/Video aansluitingen Volg onderstaande tekeningen om de DVD speler aan te sluiten op TV Audio/Video inputs met de Audio/Video kabels.

Aansluiten op de Versterker Raadpleeg eerst uw Audio handleiding vooraleer aan te sluiten. Volg onderstaande tekeningen om uw DVD speler aan te sluiten op de AV versterker.

14


Systeemaansluitingen Aansluiten op een externe AV Bron Het toestel kan op AV signaal aangesloten worden. Gebruik de audio/video kabel om het toestel op een externe bron met AV signaal zoals DVD, VCR, enz. aan te sluiten. Zet de AV IN/OUT knop op AV IN. OPMERKING: Er kan ruis in de luidsprekers zijn indien er een input is met een extern audio signaal tijdens het spelen van een DVD disk. Verwijder de audio kabel om het ruis te doen ophouden.

Aansluiten op de Koptelefoon Sluit de koptelefoon aan in het gaatje op de rechterkant van het toestel.

Snelle Tips: Overdreven luid lawaai kan uw gehoor beschadigen. Zet het volume af vooraleer u de koptelefoons aansluit en verhoog daarna het volume tot een comfortabel niveau. Zodra de koptelefoons aangesloten worden zullen de luidsprekers van de DVD speler ophouden te werken.

15


Systeemaansluitingen Aansluiten op DVB-T Antenne Het toestel is ontworpen met een antenne input ingang. Steek de DVB-T antenne in de ingang in de linkerkant van het toestel om het TV signaal te ontvangen. Zoals hieronder getoond:

16


Gebruik Stroomtoevoer Het Gebruik van een AC Adapter Het toestel is geleverd met een adapter. Volg de volgende stappen om de adapter te gebruiken. 1.

Sluit de AC adapter aan op de rechterkant van de DVD speler in de gleuf aangeduid met DC 9.5V IN (zoals tekening rechts).

2.

Stop de stekker in een stopcontact met aarding waarna het rode powerlichtje zal branden.

OPMERKING: Schakel de speler uit vooraleer u de stekker uittrekt. OPMERKING: Indien u de adapter gebruikt, zal het LCD scherm helderder zijn dan met de oplaadbare batterij.

Het gebruik van een Auto Adapter U kan een Auto Adapter gebruiken terwijl u zich in een voertuig bevindt indien u de volgende stappen volgt. Verbind de Auto Adapter Stroomkabel met het stroomgaatje in het toestel en met het gaatje van de sigarettenaansteker van de auto zoals op de tekening.

Opgelet Bedien het toestel niet of kijk niet naar video software terwijl u de auto bestuurt. Plaats het toestel in een goede positie om ernaar te kijken. Gebruik de batterij niet terwijl u de auto adapter gebruikt als stroombron. We raden u aan om de speler los te maken van de sigarettenaansteker bij het opstarten van de auto. De draagbare DVD speler werd met een herlaadbare lithium ion batterij geleverd die optioneel kan gebruikt worden. Raadpleeg het hoofdstuk ivm het gebruik van de batterij in de gebruikershandleiding. 他 他 他 他

17


Herlaadbare Batterij

Herlaadbare Batterij De draagbare DVD speler wordt geleverd met een herlaadbare lithium ion batterij die vastgehecht is aan de achterkant van de DVD speler. Laad de batterij volledig op voor het eerste gebruik. Normaal bedraagt de laadtijd ongeveer 5 uur. Een volledig opgelade batterij werkt ongeveer 3 uur, maar de speeltijd kan variëren van disk tot disk. Indien de batterij gedurende een lange tijd niet zal gebruikt worden laad ze dan op vooraleer ze weggezet wordt. Gebruiksvoorwaarden en voorzorgsmaatregelen van de batterij ¾

Nieuwe batterijen zouden volledig moeten opgeladen worden voor hun eerste gebruik.

¾

De batterijen zouden alleen maar mogen gebruikt en geladen worden bij een temperatuur tussen 32 - 100F (6 en 40°C)

¾ ¾

Stop nooit de batterij in vuur of water. Stel de batterij niet bloot aan hoge temperaturen en bewaar ze niet op warme, zonnige plaatsen.

¾

Zorg voor goede ventilatie rondom het toestel zodat oververhitting voorkomen wordt. Zet het toestel niet op een bed, zetel of een andere plaats waardoor de ventilering van het toestel verhinderd kan worden.

¾

Kom niet aan polen niet van de batterij.

¾

Doe de batterij niet open.

¾

Verwijder de batterij wanneer zij is opgeladen. Wanneer de batterij aan het opladen is, zal het lichtje rood zijn, wanneer zij volledig opgeladen is wordt het lichtje groen.

¾ ¾

Verwijder de batterij wanneer ze niet wordt gebruikt. Wanneer de batterij bijna leeg is zal dit teken op het LCD scherm verschijnen en enkele minuten later zal de speler automatisch stilvallen (power OFF).

Waarschuwing: Laat de aansluitingen van de batterij niet in aanraking komen met metalen voorwerpen want dit zal de batterij in standby mode zetten. Om de standby mode te verlaten, moeten de batterij en DVD speler op AC of DC stroom aangesloten worden.

18


Herlaadbare Batterij Verwijderen van de Batterij Verwijder de batterij zoals op onderstaande tekening:

Laden van de Batterij 1.

Verbind de batterij met de DVD speler

2.

Steek de bijgeleverde AC Stroom Adapter in het toestel waar �DC 9.5V IN� staat, op de rechterkant van de DVD speler.

3.

Steek de stekker van de AC Stroom Adapter in een AC stopcontact zoals hieronder getoond.

19


Schets staander Schets van de staander De invalshoek voor het bekijken kan bijgesteld worden door de staander te openen. 1. Zet de knop op ‘unlock’ positie. Doe zoals in pijl 1. 2. Open de staander, zoals pijl 2.

20


DVB Instellingen Voorbereiding van DVB Instellingen: 1. Sluit het toestel aan op de stroom. 2. Druk op de DVD/USB/SD/DVB schakelaar op het paneel of de afstandsbediening om in DVB stand te gaan. 3. Druk op de Setup knop op het paneel of de afstandsbediening om tot de instellingen van de DVB toegang te hebben. 4. U kan onderstaande stappen volgen om verder te gaan met de instellingen. In DVB stand zal het volgende scherm verschijnen: Druk

in

dit

menu

op

de

/richtingknoppen om NO/YES te kiezen, kies NO om het instellingsmenu te verlaten, kies YES om verder te gaan met de instellingen.

Druk op de /richtingknoppen om BACK/NEXT te selecteren, kies BACK om naar de vorige instelling te gaan, kies NEXT om naar de volgende instelling te gaan.

Select Area Druk op de knoppen om het Select Area item te selecteren, druk op de knop om in het item te gaan, druk op de /richtingknoppen om England, Italy, France, Spain, enz. te selecteren. OSD Language Druk op de knop om het OSD Language item te selecteren, druk op de knop om in het item te gaan, druk op de /richtingknoppen om te kiezen tussen English, French, enz.

21


DVB Instellingen Druk

in

dit

menu

/richtingknoppen

op om

de het

BACK/YES/NO item te selecteren, kies

BACK

instelling,

kies

voor Yes

de

vorige

voor

de

volgende instelling. Kies NO om het instellingsmenu te verlaten.

Channel Guide Druk op de richtingknoppen om de Channel Guide te selecteren. Druk op de OK knop om in het item te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien: Druk in het menu op de knoppen om het item te selecteren dat u wenst in te stellen, druk op de OK knop om in het item te gaan. Druk op de Setup knop om naar het vorige menu te gaan.

System Config Druk op de richtingknoppen om het System Config. te selecteren. Druk op de OK knop om in het item te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien: Druk op de knoppen om het item te selecteren dat u wenst in te stellen, druk op de OK knop om in het item te gaan. Druk op de Setup knop om naar het vorige menu te gaan.

22


DVB Instellingen TV Instellingen Druk op de knop om TV Setting te selecteren, druk op de OK knop om te bevestigen, het scherm zal er als volgt uitzien: Er kunnen twee items ingesteld worden: TV system en TV Type. Druk op de knoppen om het item te selecteren, druk op de OK knop om in het item te gaan, druk op de Setup knop om naar het vorige scherm te gaan. TV System: Druk op de knoppen om TV System te selecteren, druk op de OK knop om in het instellingsmenu van het TV System te gaan, druk op de knoppen om te kiezen tussen NTSC, PAL . Druk daarna op de OK knop om de keuze te bevestigen en terug te keren. Druk op de Setup knop tijdens de instelling om naar het vorige scherm te gaan. TV Type: Druk op de knoppen om TV Type te selecteren, druk op de OK knop om in het instellingsmenu van het TV Type te gaan, druk op de knoppen om te kiezen tussen 4:3PS, 4:3LB en 16:9. Druk daarna op de OK knop om de selectie te bevestigen en om terug te keren. Druk tijdens de instelling op de Setup knop om terug te keren. Audio Setting Druk op de knoppen om Audio Setting te selecteren, druk op de OK knop om in het menu te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien:

Audio Out: Druk op de OK knop om in het instellingsmenu van de Audio Out te gaan, druk op de knoppen om te kiezen tussen SPDIF/OFF, SPDIF/RAW en SPDIF/PCM. Language Druk op de knoppen om Language te selecteren. Druk op de OK toets om binnen te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien:

23


DVB Instellingen OSD Language: Druk op de OK knop om in het instellingsmenu van de OSD Language te gaan, druk op de knoppen om te kiezen tussen English, German, Spanish, French, Portuguese, Italian en Dutch. Parent Control Druk op de knoppen om Parent Control te selecteren, druk op de OK knop om in het menu te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien:

Change pin: Druk op de knoppen om Change pin te selecteren. Druk op de OK knop om in het instellingsmenu van Change pin te gaan. U kan de Old Pin en New Pin invullen, bevestig daarna opnieuw. Change Lock: Druk op de knoppen om Change Lock te selecteren. Druk op de OK knop om in het instellingsmenu van Change Lock te gaan. U kan het wachtwoord invullen. Time Setting Druk op de knoppen om Time Setting te selecteren, druk op de OK knop om in het menu te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien:

Time Zone: Druk op de knoppen om de Time Zone te selecteren, druk op de OK knop om in het instellingsmenu van de Time Zone te gaan, druk op de knop om te kiezen tussen GMT-12 tot GMT +13.

24


DVB Instellingen System Info Druk op de knoppen om System Info te selecteren, druk op de OK knop om in het menu te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien:

Installation Druk op de richtingknoppen om Installation te selecteren. Druk op de OK knop om in het item te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien: Er kunnen drie items ingesteld worden: Auto Scan, Manual Scan en Default Setup. Druk op de knoppen om een item te selecteren. Druk op de OK knop om in het item te gaan, druk op de Setup knop om terug te keren. Auto Scan Druk op de knoppen om Auto Scan te selecteren, druk op de OK knop om in het menu te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien: Druk in het menu op de knoppen om het item te selecteren dat u wenst in te stellen, druk op de OK knop om in het item te gaan. Druk op de Setup knop om naar het vorige menu te gaan.

25


DVB Instellingen Select Country: Druk op de knoppen om Select Country te selecteren, druk op de knop om naar het instellingsmenu van Select Country te gaan, druk op de / knoppen om te kiezen tussen Germany, England, Italy, France, enz. Start Scan: Druk op de knop om Start Scan te selecteren en druk daarna op de OK knop. Manual Scan Druk op de knop om Auto Scan te selecteren, druk op de OK knop om in het menu te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien: Er kunnen vier items ingesteld worden: Area, Scan Type, Start Channel en Start Scan. Druk op de knop om een item te selecteren en druk op de OK, druk daarna op de Setup knop om naar het vorige scherm te gaan.

Area: Druk op de knoppen om het land te selecteren, druk op deknop om naar het instellingsmenu van de Area te gaan, druk op de /knoppen om te kiezen tussen: China, TWN ,Germany, England, enz. Scan Type: Druk op de knoppen om Scan Type te selecteren, druk op de knop om naar het instellingsmenu van Scan Type te gaan, druk op de /knoppen om te kiezen tussen: Single Channel en Channel Range. Start Channel: Druk op de knoppen om Start Channel te selecteren, druk op de knop om naar het instellingsmenu van Start Channel te gaan, druk op de / knoppen om een nummer te selecteren. Start Scan: Druk op de knoppen om Start Scan te selecteren en druk daarna op de OK knop.

26


DVB Instellingen Default Setup: Druk op de knoppen om Default Setup te selecteren, druk daarna op de OK knop, het scherm zal er als volgt uitzien:

Druk

in

dit

menu

op

de

knoppen om OK/Cancel te kiezen,

selecteer OK om de

standaardinstellingen

te

zetten,

selecteer Cancel om naar het vorige menu te gaan.

Game Druk op de richtingknoppen om Game te selecteren. Druk op de OK knop om naar het item te gaan, het scherm zal er als volgt uitzien: Druk op de knoppen in het menu om tussen de volgende items te kiezen: BoxMan, Burning Tetris en Hit Rat. Druk daarna op de OK knop om te bevestigen. Druk op de Setup knop om naar het vorige menu te gaan.

27


Disks Compatibele Disk Formaten DISK LOGO

DIAMETER

12cm DVD 8cm

DUUR SPEELTIJD/ SPEELBARE ZIJDE 133 min (SS-SL) 242 min (SS-DL) 266 min (DS-SL) 484 min (DS-DL) 41 min (SS-SL) 75 min (SS-DL) 82 min (DS-SL) 150 min (DS-DL)

12cm

74 min

8cm

20 min

MP3

12 cm

600 min

JPEG

12cm

MPEG4

12cm

CD

Gebruiksaanwijzigingen van bepaalde DVD disks worden gespecifieerd door de maker van de software. Volg de instructies van de disk.

Zorg dragen voor de Disks Disks vastpakken

Probeer de speelzijde van de disks niet aan te raken bij het loaden of uitnemen van de disks.

Schoonmaken Vingerafdrukken of vlekken kunnen de kwaliteit van het geluid en beeld be誰nvloeden. Gebruik een zachte schone doek om de disks schoon te maken. Indien nodig bevochtig een zachte doek met een verdund neutraal schoonmaakmiddel om vuil of vingerafdrukken te verwijderen.

Niet in een cirkelvormige richting wrijven zoals de figuur rechts in het midden (concentrische kratsen op de groeven van de disk kunnen ruis verooraken). Zachtjes schoonwrijven van het midden naar de buitenkant, zoals op de rechterfiguur.

28


Afspelen LEES DE VOLGENDE INSTRUCTIES AANDACHTIG VOORALEER DAT U UW DVD SPELER VOOR DE EERSTE MAAL GEBRUIKT. WAARSCHUWING: Speel geen disks van lage kwaliteit om de lens niet te beschadigen.

Voor de ingebruikname 1. 2. 3.

Sluit het toestel aan op het stroomnet via de geleverde AC adapter. Druk op de “POWER ” toets vooraan om de DVD speler aan te zetten. Druk op de “Press” toets van het toestel, steek een disk in de disklader met de bedrukte zijde naar boven, sluit daarna de lader. (zie onderstaande afbeelding)

4. 5.

Regel het volume met de ‘VOLUME control’ op de rechterwand. Om de speler uit te schakelen druk de “POWER ” toets op de voorzijde opnieuw in.

Gebruik van Aantal Algemene Toetsen MODE toets

Druk de MODE toets in om het helderheids-, contrast- en kleurniveau te regelen. Pas deze items aan met de +/- toetsen. Houd de toets 1~2 seconden ingedrukt om over te schakelen tussen 16:9 en 4:3 beeld of om het beeld om te slaan. Zie onderstaande tekeningen voor verdere details:

29


Afspelen Gebruik van Aantal Algemene Toetsen (vervolg) ZOOM toets

A-B toets

Bij DVD’s kan de ZOOM toets ingedrukt worden om de opname onder ZOOM 2-3-4-1/2-1/3-1/4-van de normale grootte af te beelden. Deze functie is niet beschikbaar voor CD’s.

Tijdens het gewone spelen de A-B toets indrukken om het segment te selecteren dat u wenst te herhalen. Eenmaal indrukken om het beginpunt “A” te selecteren en opnieuw indrukken om het eindpunt “B” te selecteren om zo dit segment te herhalen. Druk opnieuw op de A-B toets om de herhaling te annuleren. Deze functie is niet beschikbaar bij JPEG.

DVD Afspelen Functietoetsen Start Playing

toets

STOP toets

Bij het loaden van een disk zal de speler de disk zoeken en hem automatisch spelen, druk op de toetsen om het verkozen item op te lichten en druk dan op de ENTER toets (of de OK toets op het voorpaneel) om het afspelen te starten.

Druk op de knop om het afspelen te pauzeren en druk er nogmaals op om opnieuw af te spelen.

Tijdens het spelen eenmaal op de STOP toets drukken toets om het spelen te stoppen, daarna op de drukken om het spelen te hervatten waar het gestopt was. Tweemaal indrukken om het spelen volledig te stoppen.

30


Afspelen DVD Afspelen (vervolg)

MENU toets

& toetsen

& toetsen

INFO toets

AUDIO toets

Druk op de MENU toets tijdens het afspelen. Het hoofdmenu verschijnt op het scherm. Druk op de richtingtoetsen () om het item te kiezen dat u wilt afspelen, druk daarna op de ENTER/OK toets om te bevestigen. Of druk op de 0-9 en +10 toetsen om rechtstreeks het verkozen item te selecteren.

Druk eenmaal op de toets om naar het begin van het spelende hoofdstuk te gaan. Druk tweemaal om naar het begin van het vorige hoofdstuk te gaan. Druk op de toets om naar het volgende hoofdstuk te gaan.

Druk op de toets om snel voorwaarts te spelen. Druk er verschillende keren op snel voorwaarts te gaan in snelheid 2X〠4X〠8X〠20X. Druk op de toets om snel achterwaarts te spelen. Druk er verscheidene keren op om snel achterwaarts te spelen in snelheid 2X〠4X〠8X〠20X. Druk op de knop om opnieuw gewoon af te spelen.

Indrukken om de gedetailleerde informatie van de disk te laten verschijnen of verdwijnen gedurende het afspelen.

DVD’s kunnen 8 audio stromen bevatten. Bijvoorbeeld: Engels, Frans, enz. Druk op de AUDIO toets tijdens het afspelen om de gewenste audio stroom te kiezen. De DVD speler zal de volgende audio stroom spelen steeds wanneer de AUDIO toets wordt ingedrukt.

31


Afspelen DVD Afspelen (vervolg)

SUBT button

Druk tijdens het afspelen van de DVD de SUBT knop in om de ondertiteltaal te selecteren of de ondertitels af te zetten. Op een DVD kunnen tot 32 verschillende ondertitels staan. Druk meermaals op de SUBT knop, de weergave van de ondertitels zal als volgt verschijnen: SUBTITLE 1/N: Ondertitel 1 verschijnt op het scherm. SUBTITLE 2/N: Ondertitel 2 verschijnt op het scherm. SUBTITLE */N: Ondertitel * verschijnt op het scherm. SUBTITLE OFF: Geen ondertitels. N verwijst naar het aantal ondertitels dat de DVD heeft.

Deze functie is van toepassing voor DVD’s met multi-ondertiteling.

REP knop

GOTO knop

Druk op de REP knop om een hoofdstuk of titel te herhalen.

Druk tijdens het afspelen meermaals op de GOTO knop om het menu binnen te gaan en daarin de gewenste TITEL, HOOFDSTUK of TIJD te selecteren. Gebruik de richtingknoppen om het item te selecteren dat u wilt instellen. Gebruik de 0-9 en +10 knoppen om rechtstreeks te selecteren en druk op de ENTER/OK knop om te bevestigen. Druk nogmaals op de GOTO knop om het menu te verlaten.

32


Afspelen DVD Afspelen (vervolg)

SLOW knop

Druk de SLOW knop in om vertraagd af te spelen: 1/2、1/3、1/4、1/5、1/6、1/7 van de normale snelheid. Druk op de knop op de voorzijde om het normaal afspelen te hervatten.

Druk op de ANGLE knop om toegang te krijgen tot de verschillende hoeken op de disk. Multi-hoeken betekent dat een scène is opgenomen vanuit verschillende hoeken zodat het publiek vanuit elke hoek kan kijken zoals op onderstaande tekeningen:

ANGLE knop

Als er verschillende hoeken in een scène zijn, kan u de ANGLE knop gebruiken om de gewenste hoek te kiezen. Druk meermaals op de ANGLE knop om verschillende hoeken te zien. Deze functie is alleen beschikbaar voor DVD’s die met multi-hoeken gecodeerd zijn.

TITLE knop

In het algemeen kan de inhoud van een DVD onderverdeeld worden in verschillende titels en er zijn ook verschillende menu’s in een titel. Druk op de TITLE knop tijdens het afspelen. Het titelmenu zal op het scherm verschijnen. Druk op de richtingknoppen of druk op de 0-9 nummerknoppen om de gewenste titel of het menu item te selecteren, druk daarna op de ENTER knop om te bevestigen. Druk op de TITLE knop tijdens het afspelen. Het titelmenu zal op het scherm verschijnen. Druk op de richtingknoppen om de gewenste titel of menu item te selecteren druk daarna op de OK knop om te bevestigen.

33


Afspelen CD Afspelen Knopfuncties

STOP knop

& knop

REP knop

&knop

GOTO knop

Druk tijdens het afspelen eenmaal op de STOP knop om het afspelen te stoppen, druk daarna op de knop om opnieuw af te spelen op de plaats waar gestopt werd. Druk tweemaal om het afspelen volledig te stoppen.

Druk op de knop om het snel afspelen te starten. Druk er meermaals op om in de volgende snelheden snel af te spelen 2X〠4X〠8X〠20X. Druk op de knop om snel achterwaarts af te spelen. Druk er meermaals op om in de volgende snelheden snel achterwaarts af te spelen 2X〠4X〠8X〠20X. Druk op de knop op de voorzijde om het normaal afspelen te hervatten.

Druk op de REP knop om ĂŠĂŠn Track of allemaal te herhalen of om de functie af te zetten.

Druk op de knop om naar het vorige hoofdstuk te gaan. Druk op de knop om naar het volgende hoofdstuk te gaan.

Druk op de GOTO knop om de gewenste track of de starttijd van de CD of van de track te selecteren. Druk meermaals tijdens het afspelen om het volgende te verkrijgen: Track Go To--:--:-- Select Track:--/N. N verwijst naar het aantal tracks op de disk. Gebruik de 0-9 knoppen op de afstandsbediening om rechtstreeks te selecteren.

34


Afspelen CD Afspelen (vervolg)

INFO knop

AUDIO knop

Indrukken tijdens het afspelen om de gedetailleerde info van de disk te vertonen of weg te laten.

Druk op de AUDIO knop om het gewenste geluidseffect te selecteren. Meermaals indrukken in de volgende volgorde: CHANNEL: [MONO LMONO R STEREO]

35


Afspelen MP3 Afspelen Knopfuncties

STOP knop

& knop

&knop

GOTO knop

Druk tijdens het afspelen eenmaal op de STOP knop om het afspelen te stoppen, druk daarna op de knop om opnieuw af te spelen op de plaats waar gestopt werd. Druk tweemaal om het afspelen volledig te stoppen.

Druk op de knop om het snel afspelen te starten. Druk er meermaals op om in de volgende snelheden snel af te spelen 2X〠4X〠8X〠20X. Druk op de knop om snel achterwaarts af te spelen. Druk er meermaals op om in de volgende snelheden snel achterwaarts af te spelen 2X〠4X〠8X〠20X. Druk op de knop op het voorpaneel om opnieuw

Druk op de knop om naar het vorige hoofdstuk te gaan. Druk op de knop om naar het volgende hoofdstuk te gaan.

Druk op de GOTO knop om de gewenste starttijd van de MP3, van de track of track te selecteren. Druk meermaals tijdens het afspelen om het volgende te verkrijgen: Track Go To--:--:-- Select Track:--/N N verwijst naar het aantal tracks op de disk. Gebruik de 0-9 knoppen op de afstandsbediening om rechtstreeks te selecteren.

36


Afspelen MP3 Afspelen (vervolg)

INFO knop

Indrukken tijdens het afspelen om de gedetailleerde info van de disk te vertonen of weg te laten.

Druk op de REP knop om een bestand of een dossier te herhalen.

REP knop

Druk achtereenvolgens in onderstaande volgorde: REP: [ REP 1 REP DIR REP All OFF ]

37


Afspelen

Afspelen van een Foto-CD Voorbereiding 1. 2.

3.

4.

Laad een Foto-CD in de disklader, de speler zal de disk automatisch afspelen. Op het scherm ziet u het Hoofdmenu (Root Folder) met verschillende subdirectories/subfolders. Gebruik de, knoppen op de afstandsbediening om de gewenste folder te selecteren. Daarna kan u een van de onderstaande knoppen indrukken om uw selectie te bevestigen: ENTER of knop op de afstandsbediening, OK knop op de voorzijde van het toestel. Op het scherm verschijnt de geselecteerde subfolder met verschillende bestanden. Gebruik de , knoppen van de afstandsbediening om het gewenste bestand te selecteren. Druk daarna op de ENTER knop van de afstandsbediening of de knop op zowel de afstandsbediening als op de voorzijde om de selectie te bevestigen. Druk op de knop om naar de laatse folder of bestand terug te keren. Of verplaats de gele verlichte regel naar , druk daarna op de ENTER knop op de afstandsbediening of de knop op de voorzijde om te bevestigen.

OPMERKING: De disks hebben vaak nog andere items dan foto’s. Knopfuncties

STOP knop

knop

& knop

Druk op de STOP knop tijdens het afspelen om terug te keren naar de hoofdfolder. Druk op de knop (voorpaneel of afstandsbediening) om opnieuw gewoon af te spelen.

Druk op de knop om het afspelen te pauzeren en druk er opnieuw op om opnieuw af te spelen.

Druk op de knop om naar het vorige bestand te gaan. Druk op de knop om naar het volgende hoofdstuk te gaan.

38


Afspelen Afspelen van een Foto-CD (vervolg)

Druk op de REP knop om een bestand of een dossier te herhalen.

REP button

Druk achtereenvolgens in onderstaande volgorde: REP: [ REP 1

INFO button

REP DIR

REP All

OFF ]

Druk op de INFO knop voor gedetailleerde info van de disk die aan het afspelen is. Opnieuw indrukken om de informatie van het scherm te verwijderen Deze functie is alleen mogelijk in folder stand.

39


Afspelen Afspelen van een Foto-CD (vervolg) Rotatie Foto

Tijdens het bekijken van een foto, kan u een rotatie van de foto uitvoeren door op richtingknoppen ,,, te drukken. Druk op deknop om het beeld in de richting van de wijzers van een klok te draaien zoals op onderstaande afbeeldingen:

Druk op deknop om de foto in de tegengestelde richting van de wijzers van een klok te draaien zoals op onderstaande afbeeldingen:

Druk op de knop om de foto horizontaal om te draaien, zie onderstaande afbeeldingen:

Druk op de knop om de foto verticaal om te draaien, zie onderstaande afbeeldingen:

OPMERKING: Sommige foto-CD’s zijn op een beperkte wijze ontworpen en men kan ze niet roteren, zoomen, enz.

40


Afspelen MPEG4 Afspelen Voorbereiding 1. 2. 3.

Laad de MPEG4 disk in de disklader. De hoofdfolder verschijnt op het scherm. Gebruik de , knoppen van de afstandsbediening om de gewenste folder te selecteren. Daarna kan u op een van onderstaande knoppen drukken om uw selectie te bevestigen: ENTER of knop op de afstandsbediening of de OK knop op de voorzijde van het toestel.

Knopfunctie Start Playing

knop

& knop

& knop

Bij het laden van een disk zal de speler de disk zoeken en hem automatisch spelen, druk op de toetsen om het verkozen item op te lichten en druk dan op de ENTER toets (of de OK toets op het voorpaneel) om het spelen te starten. Druk op de knop om het afspelen te pauzeren en druk er nogmaals op om opnieuw af te spelen.

Druk op de knop om het snel afspelen te starten. Druk er meermaals op om in de volgende snelheden snel af te spelen 2X〠4X〠8X〠20X. Druk op de knop om snel achterwaarts af te spelen. Druk er meermaals op om in de volgende snelheden snel achterwaarts af te spelen 2X〠4X〠8X〠20X. Druk op de knop op het voorpaneel om opnieuw normaal af te spelen. Druk op de knop om naar het vorige bestand te gaan. Druk op de knop om naar het volgende bestand te gaan.

41


Afspelen MPEG4 Afspelen (Vervolg)

STOP knop

Druk op de STOP knop tijdens het afspelen om terug te keren naar de hoofdfolder. Druk op de knop (voorpaneel of afstandsbediening) om opnieuw gewoon af te spelen.

Druk op de REP knop om een bestand of een dossier te herhalen.

REP knop

SLOW knop

AUDIO knop

Druk achtereenvolgens in onderstaande volgorde: REP: [ REP 1 REP DIR REP All OFF ]

Druk de SLOW knop in om het volgend vertraagd afspelen te starten: 1/2、1/3、1/4、1/5、1/6、1/7. Druk op de knop op de voorzijde om het normaal afspelen te hervatten.

Druk op de AUDIO knop om het gewenste geluidseffect te selecteren.

42


Afspelen MPEG4 Afspelen (Vervolg)

GOTO knop

INFO knop

SUBT button

Druk op de GOTO knop om de gewenste starttrack van de disk of starttijd van de track te selecteren. Druk achtereenvolgens, zoals hieronder beschreven, tijdens het afspelen van de MPEG4: Select:--/-- Go To --:--:--

Indrukken om de gedetailleerde info van de disk tijdens het afspelen op het scherm te laten verschijnen of te verwijderen.

Druk tijdens het afspelen op de SUBT knop om de taal van de ondertitels te kiezen of om de ondertitels te verwijderen. Deze functie bestaat voor disks opgenomen met multi-ondertitels.

OPMERKING: sommige MPEG4 disks hebben geen SUBT, ANGLE of AUDIO functie.

43


Systeeminstellingen

U kan de standaardinstellingen van dit toestel veranderen om de prestaties aan te passen aan uw wensen. Lees dit hoofdstuk zodat u het toestel kan instellen. Opmerking: het toestel zou het best ingesteld worden zonder DVD disk in de disklader of wanneer het toestel in stop stand staat. Volg onderstaande stappen om uw systeem in te stellen: 1. Druk op de SETUP knop op de afstandsbediening of op het voorpaneel. 2. Het instellingsmenu zal op het scherm verschijnen. Dit bevat een Algemene instellingspagina, een Audio instellingspagina, Digitale instellingspagina en een Systeeminstellingspagina. U kan het instellingsmenu verlaten door opnieuw op de SETUP knop te drukken op eender welk tijdstip tijdens de instelling. 3. Druk op de of richtingknoppen op de afstandsbediening of op het voorpaneel om het sub-menu te selecteren dat u wenst in te stellen. 4. Druk op de of richtingknoppen op de afstandsbediening of op het voorpaneel om het item te selecteren dat u wenst in te stellen in het sub-menu.

Algemene Instellingspagina

De items bevinden zich in dit sub-menu zoals links afgebeeld.

1.TV TYPE Dit item dient voor de TV instellingen. Druk op de of knop om dit item te highlighten. Druk op ENTER ofknop om in het item te gaan. Het bevat 4:3 PS, 4:3 LB en 16:9. Druk op de of knop om het juiste type te kiezen. Druk op de ENTER knop om de selectie te bevestigen. Druk op de richtingknop om dit item te verlaten.

44


Systeeminstellingen Algemene Instellingspagina 2.OSD Taal Via dit item wordt de OSD (on-screen display) taal ingesteld. Druk op de of knop om de item te markeren. Druk op de ENTER knop of om in de instellingen van dit item te gaan. Het bevat Engels, Frans, enz. Druk op de of knop om de gewenste taal te selecteren. Druk op de ENTER knop om te bevestigen. Druk op de richtingknop om dit item te verlaten. 3.Angle Mark Dit item dient om de Angle Mark aan of uit te zetten. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op ENTER of om in het item binnen te gaan. Druk op de of knop om de Angle Mark ON of OFF te zetten. Druk op de ENTER knop om uw selectie te bevestigen. Druk op de richtingknop om dit item te verlaten.

4. Close Caption Dit item dient om de betiteling tijdens het spelen aan of uit te zetten. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op ENTER of om in de instellingen van dit item te gaan. De standaardinstelling van dit item is ON. Druk op de of knop om ON of OFF te kiezen. Druk op de ENTER knop om uw selectie te bevestigen. Druk op de richtingknop om dit item te verlaten.

5.Screen Saver Dit item dient om de screen saver aan of uit te zetten. Druk op de of knop om dit item te highlighten. Druk op ENTER of om in de instellingen van dit item te gaan. De standaardinstelling van dit item is ON. Druk op de of knop om ON of OFF te kiezen. Druk op de ENTER knop om uw selectie te bevestigen. Druk op de richtingknop om dit item te verlaten.

45


Systeeminstellingen Algemene Instellingspagina 6. Memory Dit item stelt de laatste memory stand in. Nota: De laatste memory dient om het afspelen te hernemen op de plaats waar u dat het laatst gestopt hebt.Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op ENTER of om in het item binnen te gaan. De standaardinstelling staat op OFF. Druk op de of knop om ON of OFF te kiezen.Druk op ENTER om de selectie te bevestigen. Druk om dit item te verlaten.

Audio Instellingspagina Het item in dit sub-menu verschijnt op het scherm zoals links afgebeeld.

1.Downmix Via dit item kan de downmix ingesteld worden. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op ENTER of om in het item binnen te gaan. Het bevat Lt/Rt en stereo, standaarinstelling is stereo. Opmerking: Lt/Rt geeft mixed audio in Dolbyformaat. Stereo geeft een stereo signaal. Druk op de of knop om het gewenste item te kiezen. Druk op de ENTER knop om uw selectie te bevestigen. Druk op de richtingknop om dit item te verlaten.

2. Audio Out Dit item dient om de audio in te stellen. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op ENTER of om in het item te gaan. Het bevat SPDIF/OFF,SPDIF/RAW,SPDIF/PCM.

46


Systeeminstellingen Digitale Instellingspagina 1. Dual Mono Dit item dient voor de kanaal output. Druk op de of knop om dit item markeren. Druk op ENTER of om in het item te gaan. Het bevat Stereo, L-Mono, R-Mono en Mix-Mono, Standaardinstelling is Stereo. Druk op de of knop om een keuze te maken. Druk op de ENTER knop om uw selectie te bevestigen. Druk op de richtingknop om dit item te verlaten. 2.Dynamic Range Via dit item kan de linear dynamic compression rate (snelheid) geregeld voor verschillende signal compression effecten. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op ENTER of om in de instellingen van dit menu te gaan. Daarna zal het item zoals links weergegeven worden. Druk op of om het goede niveau te kiezen. Druk op de ENTER knop om de selectie te bevestigen. Druk op de richtingknop om dit item te verlaten.

Systeem Instellingspagina De items in dit sub-menu worden zoals links weergegeven. Nota: Dit sub-menu kan enkel verschijnen indien er geen disk in de DVD lader zit.

1. TV SYSTEM Dit item dient voor de TV. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op de ENTER of knop om in het item te gaan. De beschikbare talen zijn NTSC, PAL. Druk op de of knop om het gewenste item te kiezen. Druk op de ENTER knop om de selectie te bevestigen. Druk op de knop om dit item te verlaten.

47


Systeeminstellingen Systeem Instellingspagina

2. Audio Lang Via dit item wordt de audio output taal geselecteerd. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op de ENTER of knop om in het item te gaan. De beschikbare talen zijn English, French, Spanish, enz. Druk op de of knop om de gewenste taal te selecteren. Druk op de ENTER knop om uw selectie te bevestigen. Druk op de knop om dit item te verlaten.

3. Subtitle Lang Via dit item kan de ondertiteltaal geselecteerd worden. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op de ENTER of knop om in het item te gaan. De beschikbare talen zijn English, French, Spanish, enz. Druk op de of knop om de gewenste taal te kiezen. Druk op de ENTER knop om de selectie te bevestigen.

4. Menu Lang Dit item dient om de taal van het menu van de disk te selecteren. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op de ENTER of knop om in het item te gaan. De beschikbare talen zijn English, French, Spanish, enz. Druk op de of knop om de gewenste taal te kiezen. Druk op de ENTER knop om de selectie te bevestigen. Druk op de richtingknop om dit item te verlaten.

48


Systeeminstellingen Systeem Instellingspagina 5. DIVX (R) VOD Dit item wordt gebruikt om MPEG4 video formaat te downloaden via de registratiecode. Bezoek onze voor website: WWW.DIVX.COM/VOD overeenstemmende informatie.

6. Password Rating (kwalificatie) wordt beschermd door een wachtwoord. Via dit item kan het wachtwoord van de ouderlijke controle gewijzigd worden. Het standaardwachtwoord is 0000. Druk op de of knop om dit item te highlighten. Druk op ENTER of knop om in het item te gaan. Kies een geschikt wachtwoord. Druk op de ENTER knop om het wachtwoord te bevestigen. Druk op de knop om dit item te verlaten.

7. Rating De DVD’s krijgen een rating naargelang hun inhoud en de instellingen variëren van disk van tot disk. Dit item dient om de Rating in te stellen. Afhankelijk van de inhoud kan u de toegang tot bepaalde scènes van de disk of de volledige disk blokkeren nadat u dit item heeft ingesteld, standaardinstelling is Adult. Druk op de of knop om dit item te markeren. Druk op ENTER of om dit item in te stellen. Druk op om het item te verlaten.

8. Default Via dit item kan u de het toestel opnieuw op de initiële instellingen zetten. Druk op de of knop om dit item te highlighten. Druk op de ENTER of knop om in het item te gaan. Druk op de ENTER knop voor de initiële instellingen. Hierdoor verkrijgen al de instellingen van het toestel hun Oorspronkelijke Status.

49


Definities .

Letterbox screen

Dit verwijst naar een scherm waarop het beeld in wide-screen wordt afgespeeld met zwarte banden boven- en onderaan het scherm.

Pan & Scan screen

Dit is een scherm waarop het beeld in wide-screen wordt afgespeeld maar waarvan een deel van de linker- en rechterzijde niet getoond worden.

Titel, Hoofdstuk (DVD)

DVD’s zijn onderverdeeld in grote stukken (titels) of kleine stukken (hoofdstukken). Elk stuk is genummerd: deze nummers worden "Title nummer" of "Chapter (hoofdstuk) nummer" genoemd. Title 1 Title 2 Chapter1 Chapter 1 Chapter2……

Track (CD)

CD’s worden onderverdeeld in tracks. Elk track is genummerd; deze nummers worden "Track nummers" genoemd. Track 1 Track 2 Track 3

JPEG

JPEG is een algemeen beeldformaat dat weinig plaats inneemt met een miniem verlies aan beeldkwaliteit. Honderden beelden kunnen in dit formaat op een disk opgeslagen worden. Gebruik film voor het maken van een echt digitaal album op "FOTO-CD" in JPEG formaat. De afbeelding rechts toont de root (hoofd) folder, folders en bestanden.

MPEG4

MPEG4 is de naam voor een nieuwe revolutionaire beeldcode gebaseerd op de nieuwe MPEG-4 compressiestandaard voor video’s. Op deze DVD-speler kunnen MPEG4 filmen afgespeeld worden.

50


Problemen Volg de stappen beschreven in de onderstaande tabellen om eenvoudige problemen op te lossen vooraleer u contact opneemt met de dienst naverkoop. Zet het toestel onmiddellijk af indien u denkt dat er iets mis is. Trek de stekker uit het stopcontact, en ga na of er rook of warmte uit het toestel komt vooraleer u het toestel laat repareren. Probeer nooit het toestel zelf te repareren want dit is gevaarlijk. PROBLEEM

Het toestel wil niet afspelen.

MOGELIJKE OORZAAK De disklader is misschien niet gesloten.

Sluit de disklader.

Er zit misschien geen disk in de DVD-lader.

Stop een disk in de lader.

De disk zit misschien omgekeerd in de lader.

Plaats de disk met afbeelding naar boven.

De disk kan beschadigd zijn.

of

Maak de disk schoon of vervang hem.

De regio code van het toestel stemt misschien niet overeen met die de DVD.

Wees er zeker van dat de regio code van het toestel dezelfde is als die van de DVD. Verwijder de disk en schakel het toestel tijdens tenminste 2 uur uit.

vuil

Er is misschien water op de lens.

Er is geen geluid.

MOGELIJKE OPLOSSING

de

Het kan zijn dat de aansluiting van het toestel slecht uitgevoerd is. De luidsprekers staan misschien niet aan.

Sluit het toestel correct aan.

De geluidsinstelling van de DVD is misschien verkeerd.

Stel het geluid van de DVD juist in.

De disk is misschien vuil of beschadigd.

Maak de disk schoon of vervang hem.

51

Zet de luidsprekers aan.


Problemen

PROBLEEM

Er is geen beeld.

Slechte AV prestatie.

De afstandsbediening werkt niet.

MOGELIJKE OPLOSSING

MOGELIJKE OORZAAK Het LCD staat misschien niet aan of staat niet in de juiste beeldstand. Het toestel is misschien slecht aangesloten.

Zet het LCD aan en kies de juiste beeldstand.

Het toestel staat misschien niet in AV output.

Schakel de AV toets onderaan het toestel op out.

De disk kan beschadigd zijn.

Maak de disk schoon of vervang hem.

vuil

of

Sluit het toestel juist aan.

Er zijn misschien hindernissen tussen de afstandsbediening en het toestel.

Verwijder de hindernissen tussen de afstandsbediening en het toestel.

De afstandsbediening is misschien niet naar het toestel gericht. De batterijen van de afstandsbediening zitten er misschien slecht in.

Richt de afstandsbediening rechtstreeks naar het toestel. Ga na of de polariteit van elke batterij correct is.

De batterijen van de afstandsbediening zijn misschien leeg of zwak.

Vervang de batterijen.

Andere mogelijkheden: Statische of andere externe interferenties kunnen ertoe leiden dat de speler niet normaal werkt. Trek de stekker uit het stopcontact, en steek hem weer in het stopcontact om de speler op nul te zetten. Als de problemen blijven aanhouden zet dan de stroom af en raadpleeg uw onderhoudsdienst of een bekwaam technicus.

52


Specificaties

TFT schermafmetingen

8.5 inches

Golflengte Laser

780/650 nm

Video Systeem

PAL

Frequentie

20Hz~20kHz

Geluids- en modulatiesterkte

≥ 85dB

Geluidsvervorming+ruis

≤ -70dB (1kHz)

Kanaalbegrenzing

≥ 70dB (1kHz)

Dynamisch bereik Analoge Audio Out

Audio Out

Digitale Audio Out

≥ 80dB (1kHz) Output Level: 1.5V±0.2 1.0, Vermogen: 10KΩ Output Level: 0.5VP-P, Vermogen: 75Ω Out Level: 1VP-P±0.1, Vermogen: 75Ω Ongebalanseerd Negatief

Video Out

Video Out

Stroom

AC 100-240V ~ 50/60Hz

Stroomverbruik

< 25W

Afmetingen

195mmX149mmX38.5mm (L*B*D)

Gewicht

Ongeveer 0,82 kg

ONTWERP EN AANKONDIGING

TECHNISCHE

FICHE

±2.5dB

KUNNEN

WIJZIGEN

ZONDER

Ontworpen met vergunning van Dolby Laboratories. “Dolby” en het dubbele-D symbool zijn handelsmerken van Dolby Laboratories. Vertrouwelijk niet gepubliceerd werk. © 1992 -1997 Dolby Laboratories, Inc. Alle rechten toebehouden.

53

/ODYS%20PDV%2068502%20-%20Gebruikshandleiding%20nederlands  

http://www.odys.de/downloads/manuals/ODYS%20PDV%2068502%20-%20Gebruikshandleiding%20nederlands.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you