ATTITUDE STHLM MAGAZINE

Page 1

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

Goodiebags!

Bloggprofiler

Modeshow

Stort vinstregn

Alla höjdpunkter

program och karta

Kistamässan 26–27 november www.attitudestockholm.com


StockholmsJuveler ATTITUDE STOCKHOLM KISTAMÄSSAN 26-27 NOVEMBER

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

entré 03

välkommen

till mässan med det bästa inom skönhet, mode och livsstil Attitude Stockholm samlar det bästa och det mest spännande som Sverige har att erbjuda inom skönhet, mode och livsstil. Här är mässgeneralen Sixten Widlöfs fyra bästa tips.

Innehåll entré

profiler. Kändistätt .................. 04 MODESHOW. Höjdpunkter .........04 VINSTREGN. Så vinner du .......... 06

Skönhet

1

Sørsand

Atelier Ajour

Ateljé Guld Bros

Älvans Guldatelié

4

Nu är det dags mina vänner. Jag är stolt över att få presentera Nordens största mötesplats för mode, skönhet, livsstil och bloggvärlden. Vi välkomnar alla. Tjejer och killar, gammal som ung.

Passa på att träffa den svenska bloggeliten på mäs�san. Själv vill jag säga hej till toppbloggerskan Foki som flyger direkt från Bangkok för att lansera sin klädkollektion bara på Attitude.

PLOCK. Smått och gott ................ 08 DEBATT. Om kvinnor med skönhet som livsstil..........................

10

MAKEUP. Makeupartistens nya sminkkollektion.....................................

11

HÅR. Corinne and Friends bjuder på storslagen hårshow...... 13

Mode

PLOCK. Smått och gott ................. 14

HÄNG. I loungen blandas drinkar med mode.............................. 16 vintage. Hitta din egen stil på Beyond Retro...............................

18

FÖR KILLARNA. Stayhard jobbar hårt för alla män.................... 19

Livsstil PLOCK. Smått och gott ............

20

SMART. Armbandet som har en inbyggd livvakt............................... 21

2

Missa inte den internationella makeupartisten Jonas Wramell som delar med sig av sina bästa makeuptips från Stora Scenen en gång per dag.

Missa inte!

Pid maionse quates inctotae volorro to demque et, sint ulparchici derum vellupt aquam, intiscimi, si voles.

HÅLL KOLL

Attitude Stockholm, 26–27 november, Kistamässan, Arne Beurlings Torg 5

När: Lördag 26 november 10–20 och söndag 27 november 10–18. Pris: Vuxen 140 kr (förköp 120 kr, köps på attitudestockholm.com); barn (7–12 år) 20 kr; familj (2 vuxna + 2 barn) 280 kr (kan endast köpas i entrén).

HAJPADE. Möt kompisarna bakom Salong Betong..................... 22

3

Hos Metro Mode får du en exklusiv inblick i vårmodet 2012. Petra Tungården är på plats och Linnea Frank visar hur en livefotografering går till.

CITY CHIC. Urbanista gör prylar för storstadsbon.................... 23 GLASklart. Orrefors lanserar kollektion med Karl Lagerfeld.....

24

smycken. Raw Creations bjuder på världspremiär.................. 25

Praktiskt tävling. Var med och se en ny toppmodell födas........................ 26 tävling. Bodypaint, naglar och makeup ......................................... 27 karta. Alla utställare .....................28 program. Alla hållpunkter....... 30


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

entré 05

04 entré

profilerna med attityd

På Attitude Stockholm har du chans att möta och inspireras av flera välkända nöjes– och bloggprofiler. Vi har frågat några av dem vad de ser fram emot mest på mässan.

velvet

Jenny ”Velvet” Petersson, som uppträder under Attitude Fashion Show och kommer att framföra sin nya singel ”Love Struck”: – Jag tycker överhuvudtaget att det känns som en spännande mässa. Det känns bra hela grejen.

Columbine Smille Columbine Smille, som kommer att vara på mässan och berätta om hur de jobbar på Style By, ge tips på hur man söker jobb på modemagasin och om hur hon ser på bloggande: – Jag ser mest fram emot att träffa härliga läsare.

petra tungården Foki Zeb Beer Bandit, basist och kör (till vänster på bilden) i Saturday Night’s Strike, som ett par gånger om dagen kommer spela i hörlursmärket Whydah Gallys monter: – Det mesta. Ingen av oss har varit på en sådan här mässa så det ska bli kul att se vad som finns överhuvudtaget.

HÅLL KOLL Visningen av Attitude Fashion Show kommer att ske två gånger om dagen på Attitudemässan. På lördagen kl 13.00 och kl 17.00 och på söndagen kl 13.00 och 15.00. Flera av mässans utställare deltar med sina guldkorn.

kolla in senaste modet på attitudes catwalk Attitude bjuder på en modeshow i storslagen stil. Två gånger om dagen kommer flera av mässans utställare visa upp sina guldkorn i en modevisning inför publik. Och allt detta sker på en catwalk som kan mäta sig med internationella mått.

– Den här typen av catwalkvisningar har tidigare hållits bakom låsta dörrar exklusivt för branschen. Så för första gången öppnar vi upp en modevisning från en stor scen även för den vanliga konsumenten, säger Sixten Widlöf, arrangör av Attitude-mässan. Kända svenska designers kommer att dominera på

catwalken – bland annat Lars Wallin som visar sin senaste couture-design. Även hår, makeup och naglar kommer att vara i fokus under modevisningen. – Vi kommer att göra en stor show av alltihop där även artister och dansare kommer att finnas med på scen, säger Sixten Widlöf.

FOTO: rickard eriksson

Foki Wallström, som visar upp sin nya limited-kollektion och några egengjorda kläder som inte finns för försäljning: – Att för första gången se mina Fokiwa-kläder på catwalken. Jag hoppas också på att träffa många av mina fans på mäs�san för jag har saknat dem otroligt mycket.

saturday night’s strike

Petra Tungården, redaktör på Metro Mode som tillsammans med kollegan Caroline Sandström har loungehäng i sin monter med möjlighet till fotografering av modefotografen Linnea Frank: – Att mingla runt bland alla bås. Jag är skönhetsjunkie och det är massa bra skönhetsföretag som jag använder där. Så jag ska försöka hustla till mig gratisgrejer.


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

06 entré

Goodiebags med äkta diamanter

NUTRALUXE

LÄNGRE ÖGONFRANSAR PÅ BARA 30 DAGAR! Erbjudande! Nutraluxe Lash MD 4,5 ml

En goodiebag kan vara halvtom med några skrynkliga pressmeddelanden i. Attitudes goodiebag är något helt annat – lyckosamma gäster kommer att hitta en äkta diamant i sin. De 500 första besökarna varje dag får en goodiebag med en sten i – fyra av dessa är en äkta diamant. Enda sättet att kolla det är att besöka Stockholms Juvelers monter på mässan. Stockholms Juveler är ett nystartat samarbete mellan fyra guldsmeder: Atelier Ajour, Ateljé Guld-Bros, Älvans Guldatelié och Sörsand. De representerar fyra olika stilar som använder traditionellt hantverk för att göra moderna och unika smycken med attityd som framhäver bärarens personlighet.

MÄSSPRIS 799:inkl. moms ordinarie pris 1295:inkl. moms

Priser från 3 000 kronor Här är några av de företag som du kan vinna priser från på Attitude Stockholm: Rock By Sweden – exklusiva smycken. Henrykole.se – lyxiga skor för riktiga fashionistas. BMW Mini – vinn en bil för en hel weekend. Stockholm Medical Skincare Center – lottar ut en fillerbehandling. Bit of Sweden – lyxiga väskor för moderna karriärkvinnor. Urbanista – hörlurar och trendiga Iphone powercases. Modegallerian – kläder från de största nätbutikerna. Och många, många fler …

Stort vinstregn från Stora Scenen När Attittude Stockholm lottar ut sina priser handlar det om valörer på hög nivå. På både lördagen och söndagen lottas produkter för 10 000-tals kronor ut från Stora Scenen. Vill du ta chansen att vinna fina priser? Allt du behöver göra är att vara där!

Karl Lagerfeld by Orrefors, Rock by Sweden, BMW Mini, Urbanista, Mist Stockholm och Stureplanskliniken är bara några de företag som lottar ut fantastiska priser under Attitudes julklappsregn. Vare sig du vill ha chans på lyxiga väskor, exklusiva smycken eller en läppförstoring är Attittude rätt ställe att vara helgen den 26-27 november. Så starta julklappsutdelningen tidigt i år – allt du behöver göra är att bege dig till Stora scenen kl 14.00 på lördagen. Och vinner du inget då, så får du en chans till samma tid på söndagen.

Ni hittar oss i monter F20


drinkmagic.com

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

08 skönhet

Skönhet Det bästa inom hudvård, doft, och make up fullt av nyheter Hudvård, hårvård, dofter, kosmetika, nagelvård, fotvård, plastikkirurgi och mycket mer hittar du under avdelningen för skönhet. Här har ett stort utbud av olika svenska och internationella företag samlats för att visa upp nya produkter och tjänster. Under mässan kommer också flera nyheter att presenteras. happenings Det sker en hel del aktiviteter under mässdagarna och det gäller inte minst på avdelningen för skönhet. På Stora scenen sker happenings i form av hår- och makeupvisningar, smink- och hårutbildningar samt intervjuer med kända profiler inom skönhet. Se programbladet för mer detaljerad information. träffa bloggarna På Stora scenen kommer såväl välkända bloggare som stylister att visualisera säsongens hetaste look vilket garanterat ger besökarna ett smakprov på de stora internationella trenderna under 2012. Ett måste för den mest inbitna fashionistan, med andra ord. massor av tävlingar Skönhetsavdelningen bjuder på tävlingar både inom makeup, nageldesign och bodypaint, och allt detta arrangeras i showform på Stora scenen. Dessutom kommer eliten inom nageldesign att tävla i Nail System Open. Missa inte detta!

Black Opal till Sverige Nu kommer Black Opal Makeup & Hudvård till Sverige. Märket, som innehåller alla typer av basprodukter, är speciellt framtaget för mörkhyade kvinnor och män och lanseras först nu officiellt i Skandinavien. Produkterna har utvecklats av Dr. Cheryl Burgess som innan hon utvecklade kosmetika tillbringade många år inom arbete med hudvård. Monter E:24.

Naglarna i fokus Naglar på Fridas är en av de ledande nagelsalongerna i Sverige. Med uppmärksammade arbeten för Minimarket, Stylein och Dagmar har de satt naglarna i strålkastarljuset. Till Attitude tar de med nya spännande nyheter på den svenska marknaden. Du kommer kunna prova gelénagellacket Gelish eller hoppa på kändistrenden från USA med Minx, en slags folie som värms upp och sätts på naglarna.

Monter E:25.

”Jag älskar känslan av salt i mitt hår.” Stjärnsstylisten Kevin Murphy presenterar sina nya produkter för Modernsalon.com. Produkterna gör att ditt hår ser ut som att du kommer direkt från stranden. På Attitude kommer du kunna testa nyheterna. Monter D:23.

make magic Få ut mer av din dag med naturlig energi från guarana, ginseng och koffein.


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

skönhet 11

10 skönhet Missa inte!

Debatt om skönhet, lördag och söndag kl 15.30 på Stora Scenen.

Felfri finish med Studio Artist Studio Artist är en helt ny makeupkollektion från Oriflame som kommer att visas upp på Attitude. Enligt skönhetsföretaget framhäver Studio Artist din naturliga skönhet och ger en felfri finish även i det mest avslöjande ljuset. Jonas Wramell, internationellt framgångsrik makupartist, har i samarbete med Oriflame tagit fram kollektionen Studio Artist och Malin Åkerman är kollektionens ansikte utåt. – Det känns jätteroligt att få arbeta med Oriflame och jag känner mig hedrad som fått den här möjligheten, säger Hollywoodstjärnan i ett uttalande. På mässan kommer du att kunna delta i Oriflames populära workshops på Stora Scenen. Lördag och söndag kl 15.30 på Stora Scenen, samt monter E:21.

Malin Åkerman är ansiktet utåt för Oriflames nya kollektion Studio Artist, framtagen av makeupartisten Jonas Wramell.

Hälsoprofilen Malin Eriksson samlar sex kända kvinnor som har skönhet som yrke i en paneldebatt.

Skönhet som livsstil Många kvinnor gör allt för att leva upp till idealen – men det blir svårare ju äldre man blir. Hälsoprofilen Malin Eriksson leder en paneldebatt om skönhet som livsstil.

Kvinnor är i allt större utsträckning på jakt efter skönhet – framför allt efter den ungdomliga skönheten. Med hjälp av plastikkirurgi, laserbehandlingar, krämer och smink har ungdomligheten ”stretchats” upp i allt högre åldrar. En jakt som är påhejad av media, men också genom fördomar från framför allt kvinnor själva. Men det ligger en inbyggd konflikt

i kvinnors strävan efter att uppnå skönhetsidealen och det stavas åldrandet, menar Malin Eriksson. – Många kvinnor försöker förneka sitt åldrande i stället för att hitta sitt välbefinnande oavsett ålder. För att hitta sitt välbefinnande måste det yttre och det inre harmonisera med varandra, säger Malin Eriksson, hälsoprofil och chefredaktör på Sportguiden. Malin leder en paneldebatt på Attitude med sex kända kvinnliga profiler som har skönhet som yrke. Debatten kommer att handla om skönhet som livsstil – från yta till insida. – Syftet är att skapa en dynamisk debatt om vad som är ett skönhetsideal

HÅLL KOLL Deltagare i paneldebatten: • Beatrice Renner – fd modell, bloggare och marknadskoordinator på Victus Medical Group. • Catharina Rytter – plastikkirurg. • Therese Andreasson – fd fotomodell som värnar om själen. • Susanne Delastacia – TV 4-hallåan med vass tunga. • Yvonne Fuchs – från hyllad fotomodell till Bara Vara. • Frida Danielsson – medial hälsocoach och modell.

som även publiken får delta i, säger Malin Eriksson.

Monter: D25

Nails as fashion Minx, Gelish och Butter London naglar till mässpriser!


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

skönhet 13

hårshow!

Missa inte!

Corinne and Friends hårshow, lördag kl 15 på Catwalken och monter A.22.

Catwalken handlar inte bara om kläder och smycken. På Corinne and Friends visning är håret i fokus. – Vi vill att publiken ska få se looks som de kan prova hemma, säger Corinne Henriksson. de ut inspirationssidor från modetidningar. På showen används proffsmodeller, den här gången från Stockholmsgruppen. – Vi vill ha starka karaktärer istället för små söta Whitney Portfigurer, säger Corinne Henriksson. Under visningen kommer dessutom frisyrerna att förändras. – Vi vill visa hur man enkelt kan förändra en look, till exempel genom att sätta upp håret i en page eller dra i lite fett i håret.

En av många looks som kommer visas upp under Corinne and Friends visning.

UTBILDNING INOM ÖGONFRANSFÖRLÄNGNING

FRANSSTYLIST - DITT NYA YRKE

ENERGY ARMOR - FEEL THE POWER Varje dag får vi en överdos av positiva joner genom strålning från mobiltelefoner, datorer och TV-skärmar. Vad kroppen saknar är negativa joner. I dag finns en enkel lösning för att återfå balansen i kroppen. Energy Armor Armbanden är fulladdade med negativa joner och tusentals användare vittnar om ett större välbefinnande, bättre sömn, mer energi, bättre rörlighet och större inre lugn. En av användarna är Frida Wallberg, världsmästare i boxning. – Jag är jättenöjd med Energy Armor Armbanden. Jag har blivit en lugnare person och är mer fokuserad. Tidigare hade jag mycket huvudvärk men den har blivit bättre nu. – Från första gången jag testade armbandet har jag inte tagit av det. Min dotter som är fyra år har också ett armband som hon jämt använder.

http://easweden.se

Kom till ATTITUDE, monter G02 och upplev kraften i EA-armbanden!

Snart blir det lika vanligt att gå till sin fransstylist som till sin frisör! Utbilda dig inom ögonfransförlängning via Sveriges första SEYF-certifierade fransstylistskola, Luxurious Lashes Education. Nu finns även möjlighet att delbetala kursavgiften i upp till 12 månader räntefritt!

KURSAVGIFT 10.800 kr inkl moms Inkl startkit, värde 8200 kr KURSUPPLÄGG 1 intensiv dag, 10 tim 8 v egen träning Teoretiskt slutprov Certifiering

Aktuella kursdatum och mer information hittar du på våra hemsida Vid frågor: 031-320 19 00 eller info@luxuriouslashes.com Priserna gäller tillsvidare. Vid delbetalning görs en sedvanlig kreditupplysning.

www.luxuriouslashes.com

FOTO: Christian Gustavsson

Skönhetsstudion Corinne and Friends kommer på Attitude-mässan att satsa på en ambitiös hårvisning och förmedla mer än bara hår. – Vi vill ge en helhetskänsla där vi tänkt på hår, smink, modeller, kläder och musik. Vi jobbar mycket med helheten i salongen och tittar inte på trender utan på vad kunden skulle passa i, säger Corinne Henriksson, grundare till Corinne and Friends. På salongen är alla frisörböcker förbjudna och i stället river


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

14 mode

Mode Shopping, designers, vintage och couture senaste trenderna På avdelningen för mode hittar man de senaste trenderna och plaggen från svenska nätbutiker, designers, vintage, couture och high-end brands. Besökaren får också möjligheten att träffa sin nätbutik direkt på mässan som dessutom lockar med erbjudanden till den som vill shoppa julklappar till riktigt bra priser. modetidningar på plats Få råd av de modetidningar som finns på plats när det gäller hur man väljer rätt kombinationer av kläder och accessoarer. Bland annat finns Metro Mode, Elle, Chic och Style By på plats med egna montrar redo med sina bästa stylister. Här kan man också träffa modebloggare som delar med sig av hur man bäst förnyar sin garderob och hittar den egna stilen. attitude fashion show Modeavdelningen står också för en av huvudattraktionerna på mässan – den stora Modeshowen. Missa inte att få uppleva en storstilad modevisning från en catwalk som håller internationell klass. modefotografering De mest framgångsrika nätbutikerna och designers kommer också att berätta hur de lyckats med att nå framgång i branschen. Fotografen Linnea Frank kommer att i Metro Modes monter att visa hur en riktig modefotografering går till.

Klackarna i påsen Gå ut i högklackat – och hem i ballerinaskor. Damn Heels är ett par hopvikbara ballerinaskor i ett litet fodral som vecklas ut till en trendig väska. Sätt dina ömma, trötta fötter i de mjuka ballerinorna och lägg de övergivna högklackade skorna i den söta väskan. ”Klackar bör aldrig hindra en kvinna från att dansa till gryningen”, är grundaren Haily Colemans motto. Kolla in skorna i monter B:10

Jeans med detaljer och personlighet Adrian Hammonds blandar den svenska stilen med råare trendinslag från den italienska catwalken. Passform, omsorgsfulla slitningar och genomtänkta detaljer ger jeansen en egen personlighet. För dig som vill våga lite mer stilmässigt är ett besök hos Stayhards monter ett måste. Monter: C:11

Smutsa ner dig med stil En riktig fashionista kan ha svårt att motstå ett glamoröst förkläde. För det är väl klart att man vill se strålande ut när man förbereder en bjudning? Amirite har inriktat sig på specialförkläden både för modelejonet i hemmet men också för den som vill känna sig snygg på jobbet där förkläden krävs. Amirite finns i monter A:15.

Henry Kole visar skor för fashionistas Henry Kole grundades i Los Angeles 2009 med idén att göra internationellt åtråvärda skor främst från USA mer tillgängliga för Sveriges fashionistas. Henry Kole finns representerade i mässans modevisning som arrangeras två gånger per dag med modeller från Stockholmsgruppen.

WEBSHOP UTBILDNINGAR

ALLT FÖR DINA NAGLAR www.nailsystems.se Vi syns i monter G:22 Nail Systems ab

of Sweden


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

mode 17

16 mode Svenskt mode och svenska likörer står för det bästa hänget på Attitude Stockholm. I Couture & Cocktails Lounge kan du njuta av sköna drinkar från Xanté och Heering, och samtidigt inspireras av svenskt couture-mode från en av våra främsta modeskapare – Lars Wallin.

en mix av mode och mingel – Couture & Cocktails Lounge kommer att vara mässans absoluta vattenhål. Här kan man mötas upp när benen börjar ge med sig efter alla upplevelser, säger Erik Möller, brand ambassador för Xanté och Heering. Couture & Cocktails Lounge kommer också att bjuda på en hel del egna upplevelser – inte minst i form av kreationer från couturedesignern Lars Wallin. – Fashion Stories är en utställning som samlar mina 20 år som designer. Den hade premiär på Prins Eugens Waldemarsudde i somras och nu tar vi delar av den till Attitude Stockholm, berättar Lars Wallin. I Couture & Cocktail Lounge kommer Lars Wallin att visa upp flera kreationer från sina år som en av Sveriges främsta modeskapare. – Jag vill att utställningen ska återspegla den passion jag har för mitt arbete och förhoppningsvis skänka lite flärd till besökarnas vardag.

Måsten i vinter – Lars Wallin tipsar: • En stor grovt stickat tubsjal eller halsduk. • Cocktailklänningar, väskor och skor i metallic. • Lars färgtips: Oxblodsrött!

Flärd blir det också från Xanté och Heering, som står för drinkarna i loungen. De kommer att servera en mängd olika drinkar till mässpriser, och dessutom ge en dos inspiration. – Folk är generellt rädda för att göra drinkar hemma. I loungen vill vi därför förmedla hur enkelt det egentligen är att göra goda drinkar. Vi har tagit fram flera olika varianter som alla känns komplexa – men som man utan bartenderbakgrund enkelt blandar till hemma, säger Erik Möller.

Sköna drinkar från Xanté Frozen Xanté Berry

Fashion Stories samlar Lars Wallins 20 år som designer. Flera kreationer kommer att finnas för beskådan i monter G:30.

FOTO: lasse edelholm, brendan austin

”Jag vill att utställningen ska återspegla den passion jag har för mitt arbete.”

Hotell Reisens bartendrar blandar drinkarna i cocktail-loungen.

• Xanté • Färskpressad citronjuice • Jordgubbspuré eller jordgubbar med lite socker Häll alla ingredienser i en blender med mycket is. Servera i vinglas eller cocktailglas, garnera med en jordgubbe.

Passion P

• Xanté • Passionsfruktjuice • Red Bull Blanda allt i ett highball-glas och fyll upp med is. Pressa i en limeklyfta och njut!


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

mode 19

18 mode

Helt rätt i retro Vintagekläder har aldrig varit populärare. Och på Beyond Retro vet man hur man matchar gamla kläder med de senaste trenderna. På Attitude deltar de i den stora modeshowen med tolv modeller från Stockholmsgruppen.

Stayhard är ett av få företag på mäs�san som riktar in sig mot killar, men de jobbar desto hårdare. Under lördagen anordnar de en tävling om Mässans snyggaste outfit. För den som vill delta gäller det att visa upp sig för fotografen vid Stayhards fotovägg. Bilderna publiceras senare i ett album på Stayhards Facebooksida och det är fansen som utser vinnarna. Två lyckliga vinnare, en kille och en tjej, får dela på vinstpotten på 10 000 kr att handla för hos Stayhard.se. Dessutom kommer deras monter nog att vara ett populärt tillhåll. – Vi kommer skapa en liten hörna för killar att hänga i. Eftersom många av de andra utställarna riktar sig till kvinnor så tror vi det kan behövas, säger Olof Belfrage på Stayhard. Monter C:11.

Missa inte!

Beyond Retro finns i monter B:12 och på den stora modeshowen på lördag och söndag.

För den som vill skapa sig en helt egen personlig stil är Beyond Retro alternativet till det stilrena och grafiska som ofta dominerar modescenerna. Butiken har specialiserat sig på vintageplagg som utgår från den senaste modetrenden. – Människor har aldrig varit mer medvetna om sin stil än idag och mitt i allt detta tycker vi att det är väldigt viktigt att visa att stil är personlig om man låter den vara det, att våga leka och inspireras fritt är lite av Beyond Retros motto, säger Josefin Hagström, pransvarig på Beyond Retro. Med hjälp av tolv modeller från Stockholmsgruppen kommer Beyond Retro att delta och fokusera på de stora trenderna under vintern 2011 och våren 2012 på Attitudes stora modeshow. – Vi ser verkligen fram emot den storslagna modevisningen, det är en fantastisk möjlighet att visa att vintagekläder kan vara både trendiga och annorlunda, säger Louise Sundell, som är Head of sales and merchandise på Beyond Retro.

”Människor har aldrig varit mer medvetna om sin stil än idag.”

Stayhard jobbar hårt för alla killar

Stayhard.se riktar in sig på trendiga märken för män mellan 18-35 år. Här hittar man varumärken som Calvin Klein, Converse, Gestuz med mera.

Till förmån för

ORIGINALET

21 år i BRANSCHEN 12 år i SVERIGE

Besök oss i vår monter F:22 Attitude Mässan

NYA UTBILDNINGAR Vår Nya kollektion!

startar den Vintage 3/5 & 20/6 Africa i Göteborg

20 % RABATT Beyond Retro är alternativet till det stilrena och grafiska.

Mer Info: 0121-108 95

www.biosculpture.nu

på allt i webshopen för privatpersoner

www.biosculpture.nu


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

livsstil 21

20 livsstil

Armbandet med inbyggd livvakt

Här är armbandet som med ett enkelt tryck skickar ett sms som berättar var du befinner dig.

Livsstil För den moderna och medvetena människan massor av företag På livsstilsavdelningen möter man en stor mängd företag som riktar sig till den moderna och medvetna människan. Här hittar man allt från researrangörer och flygbolag till livsstilsmagasin och bloggnätverk. Eftersom sociala nätverk och bloggare står starkt i fokus är steget naturligt till att besökaren möter telefontillverkare och andra plattformar som vänder sig till bloggvärlden. chans att koppla av Förutom att du som besökare kan relaxa i Lars Wallin Xante lounge på mässan bjuds det också på annan inspiration till avkoppling. Kolla in den avlappnande spa-och hälsoavdelningen där man hittar allt för hälsa och välmående. Vad sägs om Hamam Oriental eller varför inte prova på ett showcase för yoga? exklusiv touch Inom lifestylavdelningen gömmer sig en ytterligare avdelning med en mer exklusiv touch: ”Lifestyle Watches & Jewelry”. Njut av otroligt vackert formgivna smycken designade av hängivna hantverkare. Dessutom kommer en stor modeshow med smycken att hållas en gång om dagen under mässdagarna. avdelning för männen Attitude dedikerar en avdelning till den moderne mannen. Här finner man bland annat Stockholms trendigaste tatueringsstudios, sportbilar och mycket mer.

Intim lyx från Lelo

Det är ett snyggt armband och din personliga livvakt i ett. PFO:s armband har nämligen en inbyggd GPS-sändare som kan visa var du är. Med ett enkelt ryck i armbandet skickas ett sms till dina tre

PFO – protective fashion object – har en inbyggd GPS-sändare.

När Lelo lanserades 2006 förändrade de synen på personliga massageapparater. Med inspiration från mode- och skönhetsvärlden har de revolutionerat utseendet men målet med Lelo-produkterna är att ha en inneboende kvalitet både när det gäller designen och den upplevelse människor har av dem. Internt kallar de kärnan i varumärket för ”intim lyx”. Monter F:17

Mästaren på hamam Hamammästare Ziya Gürsoy har haft sitt hamam i snart två år. Hamam Oriental är ett genuint turkiskt bad i Infra City, Upplands Väsby. Det är i dag det enda friskvårdklassade hamamet i Sverige. På Attitude kommer han i sin monter att servera te och berätta om alla de behandlingar som finns. Intresserade erbjuds behandlingar till mässpris. Monter G:05.

5

Make Up DeSign åSA jungneliuS

... till 90 sekunder per öga tar en laserbehandling för att korrigera synfel. På Attitude finns Memira på plats och visar upp nöjda kunder. Carolina Klüft och Christer Lindarw finns bland kunderna. Monter C:22

”Allt jag har släppt hittills har haft rockkänsla” Laila Bagge till Sofis mode om sin design av kläder och smycken. På Attitude är hon med sin smyckekollektion Rock By Sweden Åsitas. Monter B:14.

W W W. KO S TA B O D A . C O M

närmsta vänner eller direkt till säkerhetsföretaget G4S – som då kan spåra var du befinner dig. Den svenska innovationen har flera kända investerare, däribland sir Alex Ferguson. Monter E:07.


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

22 livsstil

livsstil 23

Förenkla din vardag med Urbanista Med hopfällbara cyklar, smarta shoppingvagnar och hörlurskollektionen ”Wear You Music” vill Stockholmsföretaget Urbanista förenkla livet för stadsmänniskor världen över. Det senaste produkttillskottet kan du se på Attitudemässan – ett slimmat Iphone-skal som ger dig dubbelt så lång batteritid. Kolla in Urbanistas monter på Attitude. Där kan du ta del av speciella mässerbjudanden och vinna snygga, urbana priser. Du hittar dem i monter D:02.

En hopfällbar cykel, shoppingvagnar, och snygga hörlurar från Urbanista.

Danne och Bleckan är i dag framgångsrika och skulle kunna dra ner på timmarna i studion. Något som ingen är sugen på att göra. – Jag har kommit fram till att jag älskar att jobba. Jag kanske kommer jobba ännu mer om tio år, säger Bleckan (tv).

Salong Betong Du kan ha sett dem på SVT Play eller skaffat en tatuering hos dem. Kanske känner några igen dem från när de hängde i Högdalen centrum utan jobb och pengar. Nu kommer Sveriges hetaste tatueringsstudio till Attitude.

För Danne och Bleckan har de senaste åren varit ett långt segertåg. Från och med att Salong Betong grundades för drygt tre år sedan har de förutom att leverera uppmärksammade tatueringar

också designat bland annat kläder och skivomslag. Nu är de dessutom aktuella med en tv-serie på SVT-play. En stor skillnad från när de båda träffades. – Vi hade ingenting, noll, mörker. Vi satsade allt och skapade någonting, säger Daniel ”Danne” Eriksson. Danne och Bleckan hade talangen och drivet men fick hjälp från vänner med att sprida ryktet och samla in pengarna. Även namnet, Salong Betong, kom från en vän. – En kompis myntade det eftersom den konstnärliga

HÅLL KOLL Utställare: Tatueringsstudion Salong Betong. Består bland annat av Daniel ”Danne” Eriksson”, Anders ”Bleckan” Bleckhorns. Monter: A:17. Gör på mäs�san: Drop in- och show off-tatueringar.

ambitionen var ”salong”. Men omgivningen och förutsättningarna var väldigt ”betong”, säger Anders ”Bleckan” Bleckhorns. Vad ska ni göra på Attitude? – Vi kommer att tatuera i en kreativ och konstnärlig miljö. Vi kommer köra både drop-in- och show off-tatueringar, säger Danne. Går det att få tid hos er nu när ni blir allt mer kända? – Vi bokar oss aldrig så fullbokade så vi inte kan ta emot nya kunder. Första tiden hade vi fullt i ett och ett halvt år men då vänder kunden i dörren, säger Danne.

Naturlig anti-agebehandling utan kirurgi Erbjudande! 10 behandlingar 1 900 kr Ord pris 2 300 kr Gäller t o m 1 februari 2012 Träffa oss på ATTITUDE STHLM 26-27 nov, monter E:16

Mörby Centrum, Torget • Golfvägen 2, 182 31 Danderyd. Tel 070 0- 92 08 77


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

24 livsstil

Missa inte! Du hittar Orrefors kollektion i monter D:17 och runt om på mässan.

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

livsstil 25

Premiär för råa smycken Attitude kan stolt bjuda på en världspremiär på mässan. Raw Creations visar för första gången upp sina smycken för allmänheten.

glasklart samarbete

Orrefors och Karl Lagerfeld gör gemensam sak när det svenska glashuset nu l anserar sin nya kollektion. Och den världsberömde designern nöjde sig inte med att sätta sin egen vision på utseendet – han gav sig på själva funktionen. – Jag har aldrig förstått varför koppar får ha fat, men inte glas. På sommaren blir det alltid kondens på glasen, och fläckar på duken.

Därför har mina glas också fått ett fat, berättar Lagerfeld i Orrefors kollektionsfilm. Designsamarbeten är inget nytt för Karl Lagerfeld, som genom åren arbetat med bland andra Chanel och Fendi vid sidan av sitt eget modehus. Men glas är ett material han aldrig tidigare skapat i. – Jag blev jätteglad när Orrefors hörde av sig till mig. Jag har Orreforsglas hemma och det är riktig, handblåst kvalitet som jag

uppskattar. Jag tycker själv inte om att dricka ut tjocka, tunga glas – en stor del av upplevelsen sitter ju i glaset. Kollektionen är som Lagerfeld själv säger ”dramatisk” och kommer i svart, vitt och genomskinligt glas. Lagerfeld hade en klar bild av de glas han ville skapa. – Det här var det enda jag såg framför mig, inget annat. Jag tycker att de är perfekta, säger han.

Monter B:13.

Fit & smart

C: 0 M: 85 Y: 0 K: 0

Raw creations består av Adam Eriksson, Alicia Hallberg och Emma Ekenberg.

Mo

nte

rC

Besök vår monter och få en rabattkod till exklusiva erbjudanden på Charlotte Perrellis kosttillskottsserie Fit & Smart!

Foto: Per Norberg

Karl Lagerfelds glas har fått egna fat och går i svart, genomskinligt och vitt.

intresse för design och företagande. Resultatet blev Raw Creations. – Vi går till stor del emot det svenska funktionstänket samtidigt som vi ifrågasätter manligt och kvinnligt, säger Adam. Istället skapar de accessoarer där alla artiklar är unika, alla med en handgjord känsla.

Bodystore.com • Ladugårdsvägen 29 • 461 70 Trollhättan • Med reservation för tryckfel och slutförsäljning. Prisvariationer kan förekomma.

:21

FOTO: Martin Hejdesten

– Vi kommer att stå för och visa upp någonting som idag speglar det individualiserade samhället, säger Adam Eriksson. Idén till Raw Creations föddes under en entreprenörsvecka för unga, Emax i Örebro. Tre personer från samma skola upptäckte att de alla ville prova något nytt och delade samma


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

26 tävlingar

Nu ska Sveriges nästa Caroline Winberg koras På mässan kan nästa svenska supermodell födas. Fyra vinnare i en modelltävling ska koras. – Det är Sveriges största modelltävling eftersom vi letar alla åldrar och storlekar och både killar och tjejer, säger Josephine Charpentier, pr- och marknadschef på Stockholmsgruppen. Tävling är uppdelad i två kategorier: Models, för de som vill synas på modeomslagen, och Comercial, för de som vill satsa på reklam i stället. – Drömmen är att få fram en ny supermodell men det är inte alltid folk vågar söka, säger Josephine Charpentier. Även om alla vinnarna inte kan räkna med stjärnstatus direkt kommer de inte gå arbetslösa. – De som vinner får kontrakt med Stockholmsgruppen och vi garanterar jobb. Vi tar inte in någon som inte kan jobba. Förra vinnaren i en sådan här tävling är nu modell för Boomerang över hela världen, säger Josephine Charpentier.

FÄRG, DANS OCH NAKNA KROPPAR Missa inte!

Sveriges största modelltävling, Catwalken, söndag klockan 14.30.

HÅLL KOLL Vinnarna koras söndag klockan 14.30 på Catwalken. De får ett kontrakt hos Stockholmsgruppen, en årsförbrukning av Stockholmsgruppen Cosmetics, en makeover av Corinne & Friends samt produkter från strumbyxor.se.

tävlingar 27

Stockholmsgruppen, som bland annat har svenska supermodellen Caroline Winberg i sitt stall, anordnar Sveriges största modelltävling. Tävlande har mejlat in bilder eller dykt upp på castingdagarna 12 och 19 november på Corinne & Friends i Sturegallerian. På söndag är det stor final på mässan. Stockholmsgruppen finns också i monter A:18.

När Stockholm Body Painting Competition går av stapeln på Attitude-mässan lär det höjas ett och annat ögonbryn. 16 konstnärer och modeller från hela världen ska under fem timmar skapa kroppskonst på temat ”Africa – Paradise vs Hell.”

Eliten tävlar i nageldesign Sveriges största tävling i nageldesign, Nail System Open, hålls under mässdagarna på Attitude. Se när eliten tävlar i kategorierna akryl på tipp eller mall eller gel på tipp eller mall. Samtidigt hålls för första gången Nail System School Open för gymnasielever som tävlar i manikyr och konstnaglar. Eliten tävlar i kategorin akryl på lördagen med start 10.00 och i kategorin gel på söndagen 10.00. Nail System Highschool open startar 15.00 på lördag.

– Det kommer att bli en oerhört färgstark tävling. Det är inte varje dag man får se vackra och målade män och kvinnor som uppträder och dansar till spännande musik, berättar Beverly McColgan, lärare på Make Up Institute Stockholm, som anordnar tävlingen. Uppträdandet och dansen är själva höjdpunkten på tävlingen. När kropparna är målade ska konstverken nämligen presenteras för domarna, och detta görs genom en två minuter lång koreograferad föreställning. – Besökarna kan se fram emot en väldigt intensiv avslutning på tävlingen. De deltagande konstnärerna kommer från hela Europa, och bland dem märks Patrick Leis, den regerande världsmästaren. Kroppsmåleriet kommer också att ske i två olika kategorier – airbruschade kroppar och de som hellre använder pensel och svamp.

Stockholm Body Painting Competition by Mist Stockholm hålls på lördagen den 26 november på Attitude Stockholm. Klockan 10 sätter konstnärerna igång och klockan 18 beräknas vinnaren ha korats.

Elever och proffs tävlar i makeup

FOTO: Derek Garubo

Under söndagen är det tävling i smink x2. Make Up Institute Stockholm, internationell skola som utbildar hårstylister och makeupartister, anordnar tävling för både proffs och elever. Först ut är eleverna som fortfarande studerar styling. Senare på söndagen är det dags för proffsen i Stockholm Make Up Artist Championship 2011. Här tävlar de i allt, makeup, styling och hår. Publiken kan även se dessa bidrag göra upp på Catwalken söndag klockan 16.00.


G:25

G:21

G:10

G:07

G:02

G:03

G:04

G:05

G:06

FASHION SHOW STOCKHOLMS JUVELER

G:09

LARS WALLIN & XANTÉ COCKTAIL LOUNGE

G:23

G:26

F:21

F:23

G:01

G:14

G:15

F:05

F:11

F:14

F:15

F:17

AVENY

G:22

NAIL SYSTEM OPEN 2011

NÖDUT

B=2,5, H=2,9

GARDEROB

F:01

E:08

E:07

E:10

E:16

E:17

F:04

E:24

E:21

F:22

MINI

F:25

MINI

E:23

Amazing Smile ......................................................... B:21 Beautyminerals.se................................................. A:23 Beautynet.se .............................................................. D:22 Bio Sculpture ............................................................. F:22 Black Opal .................................................................... E:24 Bodystore.se ............................................................. C:21 Cardell ............................................................................... D:23 Christian Hallberg of Scandinavia ..... A:19 Corinne and friends ........................................... A:22 e.l.f. Cosmetics ....................................................... B:22 Elingsbo Kosmetik ............................................... E:27 Emite Makeup .......................................................... E:24 Facezone.se ............................................................... A:24 Glanz ................................................................................... E:23 Hair Fashion Academy .................................. D:22 Improveme.se ........................................................... C:20 Katys Hud & Kroppsvård ............................. B:25 Kevin Murphy ............................................................ D:23 Kiss USA ......................................................................... A:19 KN Nail Products .................................................. G:24 LCN ....................................................................................... G:26 Linda Vista & Stureplan/Sthlm nagel & skönhetsskola ..................................................... F:23 Luxurious Lashes By Sweden ............... D:26 Mariart School of Makeup & Hair ...... E:24 MD Cosmeticprof.................................................. E:24 MedShape .................................................................... D:27 Memira .............................................................................. C:22 MIST Stockholm .................................................... D:30 MK May-britt Krewald .................................... E:30 Myshowroom.se ..................................................... B:21

skönhet

HISS

D:07

IC SERV

Amirite.se ....................................................................... A:15 Beyond Retro ............................................................. B:12 Bit of Sweden ..................................................... ....... A:12

mode

C:20

MINI

C:23

C:21

B:26 A:23

D:06

D:05

B:13

B:12

C:12

C:13

C:14

MINI

B:21

C:22 B:23

Aller Media .................................................................... D:08 Asus ...................................................................................... E:10 Atelier Aujour ............................................................ G:10 Atelje Guldbros ....................................................... G:07 Blogg.se .......................................................................... A:16 BMW Group ......................................................... Avenyn Café ....................................................................................... D:08 Case Power .................................................................. F:04 Chic ....................................................................................... D:08 Cultural Care Au Pair ........................................ F:11 ELLE ..................................................................................... D:08 Energy Armor ............................................................ G:02

livsstil

A:16

A:18

NÖDUT

NÖDUT

NÖDUT

NÖDUT

ATTITUDE FASHION SHOW HAIR TREND SHOW BODYPAINT FINAL MAKE UP FINAL

CATWALK SCENEN

STORA SCENEN

Femina ............................................................................... D:08 Hamam Oriental ...................................................... G:05 Kosta Boda .................................................................. D:17 Lars Wallin ..................................................................... G:30 LELO ..................................................................................... F:17 Magic .................................................................................. D:03 Mini Cooper ......................................................... Avenyn Nyheter 24 ..................................................................... A:16 Optimum Nutrition ................................................ D:01 Orrefors by Karl Lagerfeld ........................... D:17 PFO - Protective Fashion Object ........ E:07 Posh24.se .................................................................... F:15 Rock by Sweden & Laila Bagge ......... E:17 Salong Betong ........................................................ A:17 Samsung ....................................................................... E:08 Segway ............................................................................ F:05 Siljans Måsar Förlag .......................................... G:04 Solana ............................................................................. D:07 Stockholms Juveler ......................................................... ...................................................... G:06, G:07, G:09, G:10 Supergaia.se .............................................................. G:03 Sörsand ............................................................................ G:06 Telenor ............................................................................... E:08 The Xanté Company ...................................... G:30 TreJ Design .................................................................. F:14 Ultra Tan ......................................................................... E:16 Urbanista ........................................................................ D:02 UVASOL ........................................................................... D:07 Vårt nya Bad och Spa ...................................... G:14 Whydahgally.com.................................................... F:01 World Travel Team ................................................ G:15 Älvans Guldatelié..................................................... G:09

RESTAURANG

Café & Bar

B:10 A:11

B:11 A:12

B:14 A:15

A:17

AVENY

A:19

B:22 A:20

A:22

BODY PAINTING COMPETITION STOCKHOLM MAKE UP ARTIST

B:24

A:24

PRESS & BLOGG LOUNGE

NÖDUT

Celsius ................................................................................ C:14 Damnheels.nu ........................................................... B:10 fff freddie ......................................................................... B:11 Fokiwa.se ...................................................................... C:12 Freddy ............................................................................... C:14 Henrykole.se .............. Attitude Fashion Show Jofama ............................................................................... B:14 Lensway .......................................................................... A:11 Lockig.nu ....................................................................... B:10 METRO MODE ......................................................... C:17 Modegallerian ........................................................... D:08 Modette.se .................................................................... A:16 Pagoni ................................................................................ D:06 Raw Creations ......................................................... B:13 Stayhard.se .................................................................. C:11 Stockholmsgruppen Models .................. A:18 Style By Kling ............................................................ D:05 Ziperall .............................................................................. C:13

C:11

METRO MODE MODEPLÅTNING

MINI

D:23

D:26

B:25

D:30

ENTRÉ

E S P L A N A D

I

IN

M

TER ECEN

D:02

D:01

D:08

D:03

MINI

D:22

E:22 D:21

D:25

D:27

E:27

E:25

E:26

D:17

E:30

Nagel Akuten .............................................................. G:25 Naglar i Norden ....................................................... G:18 Naglar på FRIDAS ............................................... E:25 O ISTR BNail and Beauty........................................................ G:23 Nail Systems .............................................................. G:22 Nailshop.se ................................................................... F:25 Oriflame ............................................................................ E:21 Rapsodine ..................................................................... F:21 Rinse .................................................................................... B:21 Self.se ................................................................................. E:26 Session Map ............................................................... D:23 Simsalabim Extensions ................................. B:26 Skinneruds Nagelvård .................................... G:21 Smashit Cosmetics ............................................ B:23 Stockholm Beauty .............................................. A:20 Stockholm Medical Skincare Center, SSCC ................................................................................... D:25 Stockholmbeauty.com .................................... A:20 Stureplan Stockholm Skönhet & Naglar ....................................................................................................... F:23 Stureplanskliniken ............................................... D:21 Unik Hårvård ............................................................... C:23 Up to date Fashion Academy Milano ........... ....................................................................................................... E:24 Weleda ............................................................................... D:23 Victus Medical Group ...................................... B:24 Xtreme Lasches ...................................................... E:22

Här hittar du oss

G:08

G:24

NAGEL LOUNGE

G:18

B ERO GARD

NÖDUT

Café & Bar


ATTITUDE NORDENS STÖRSTA MÄSSA FÖR SKÖNHET, MODE OCH LIVSSTIL

30 program

MAKEUP

Tycker du att ditt jobb är roligt, spännande, kreativt och utvecklande? Känns det som att du vill gå till jobbet eller känns det som att du måste ? Prova något nytt!

Lördag

Söndag

11.00: Ultra Tan

11.00: Ultra Tan

Roland Laurent, sakkunnig om sol, solarier och D-vitamin i ett seminarum om solning och hudcancer. Stora scenen 11.30: Stureplanskliniken Pyra Haglund föreläser om naturlig skönhet och skönhetsideal. Stora scenen 12.00: Oriflame Cosmetics Oriflame presentera sin nya makeupkollektion Studio Artist. Stora scenen

Roland Laurent, sakkunnig om sol, solarier och D-vitamin i ett seminarum om solning och hudcancer. Stora scenen 11.30: Stureplanskliniken Pyra Haglund föreläser om naturlig skönhet och skönhetsideal. Stora scenen 12.00: Oriflame Cosmetics Oriflame presentera sin nya makeupkollektion Studio Artist. Stora scenen 12.30: Ms. Magic Blog Award Magic synar bloggscenen. Det ärofyllda priset går till den kvinnliga bloggare som utmärkt sig under året med energi och påverkar sina läsare på ett naturligt sätt. Prisutdelning och smakprov av nästa års stora dryckesnyhet. Stora scenen 13.00: Attitude Fashion Show Mässans stora modevisning. Catwalken 14.00: Attitude Julklappsregn Fantastiska priser från 3000 kronor lottas ut från scenen. OBS! Begränsat antal platser. Stora scenen 14.30: Sveriges största modelltävling Final av Sveriges största modelltävling från Stockholmsgruppen Models. Catwalken 15.00: Attitude Fashion Show Mässans stora modevisning. Catwalken

13.00: Attitude Fashion Show

Mässans stora modevisning. Catwalken 14.00: Attitude Julklappsregn Fantastiska priser från 3000 kronor lottas ut från scenen. OBS! Begränsat antal platser. Stora scenen 15.00: Spektakulär hårvisning Stor hårshow med senaste trender från Corinne and Friends. Catwalken

15.30: Elefanten i rummet – skönhet som livsstil Skönhet som livsstil – från yta till insida. Sex kända kvinnliga profiler som har skönhet som yrke i en paneldebatt. Stora scenen

16.30: En modebloggares vardag

Intervju och frågestund med välkända modebloggare. Stora scenen 17.00: Attitude Fashion Show Mässans stora modevisning. Catwalken

17.30: Nätsajter med attitude

Sveriges största och mest välbesökta nätsajter och bloggportaler berättar hur de arbetar. Stora scenen 18.00: Stockholm Bodypainting Competition Stor final där vinnare koras i en stor show. Catwalken

15.30: Elefanten i rummet – skönhet som livsstil

Skönhet som livsstil – från yta till insida. Sex kända kvinnliga profiler som har skönhet som yrke i en paneldebatt. Stora scenen

16.00: Stockholm Make Up Artist Championhip Stor final där vinnare koras i en stor show. Catwalken

Den här tidningen har producerats av Metro Custom Publishing. Projektledare: Oskar Tornvall: oskar.tornvall@metro.se Redaktör: Mary Örnborg: mary.ornborg@metro.se. Text: Rickard Lindholm: rickard.linholm@metro.se; Mary Örnborg; Gustaf Brickman. Grafisk form: Fanny Lundstedt: fanny.lundstedt@metro.se. För mer info om Metros tematidningar, kontakta Katharina Kuylenstierna: katharina.kuylenstierna@metro.se, 08-402 99 51. Repro: Heartland Graphic Studio AB.

custom publishing

Master makeupartist och hårstylist utbildningen vid Make Up Institute är en yrkesutbildning på 20 veckor. Det är den ultimata utbildningen för dig som vill jobba som makeup artist. Utbildningen leder till ett omväxlande, spännande och självständigt yrke, k ett yrke som ger dig möjlighet att använda din kreativitet, och fantasi samtidigt som du gör människor glada. Du blir en makeup artist som kan arbeta inom Mode, Film, Tv, Foto, Teater och Body Painting.

Make Up Institute fyller 15 år! Vi firar detta med att bjuda våra elever som går Master utbildningarna på flygbiljett till Wien och entré biljett till World Bodypainting Festival 2012. För mer information kontakta oss på 08-300 640.

FOTOS: DEREK GARUBO

VILL DU ARBETA SOM MAKEUP ARTIST?

INSTITUTE Kom gärna och besök oss på Attitude mässan och få mer information samt svar på alla dina frågor. Monter

D:30

Frejgatan 73, Stockholm, tel: 08-300 640, info@mist.se

makeupinstitute.com i samarbete med


Skönhet med Attitude Vi är den den lilla och personliga kliniken med det stora utbudet. Kom och besök oss i monter D25 på mässan Attitude Stockholm. Här kan du göra olika behandlingar på plats och ställa frågor till vår kunniga och professionella personal. Vi erbjuder även kostnadsfria konsultationer. Du som inte hinner göra en behandling under mässan går inte lottlös – kom förbi vår monter och hämta ett annat erbjudande som gäller på kliniken. Alla mässpriser är nedsatta med 30%. Minst!

b er ! de

an

d ju

• Fillerbehandling med Juvéderm, 1500 kr • Botoxbehandling, 1 zon, 2000 kr • Enerpeel, CE-märkta, 900 kr • Kostnadsfri konsultation för bröstförstoring

– du får prova både implantat och bh på plats.

• Kostnadsfri konsultation för bröstlyft • Kostnadsfri konsultation för fettsugning med laser

Vi hälsar dig varmt välkommen till monter D25. Carina Udd med personal.

följ oss! www.facebook.com/sscc.se www.twitter@Sthlm_MSC Tel: 08-100 455 | E-mail: info@sscc.se | www.sscc.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.