__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Nytt från Atria Foodservice • Nr 2 2018

MAT SOM GÖR GOTT – inte bara i kropp och själ utan också för miljön!


LEDARE

MAT SOM GÖR GOTT – tillsammans gör vi skillnad!

I

det här numret av Inspiration har vi stort fokus på hållbarhet och mat som gör gott – inte bara i kropp och själ utan också för miljön. De gröna alternativen tar allt större plats på våra tallrikar och som en ledande leverantör av måltidslösningar vill vi på Atria Foodservice bidra till att driva utvecklingen i en mer hållbar riktning. Men hållbarhet i vår bransch handlar om mycket mer än bara klimatsmart mat. Minst lika viktigt är att maten som vi producerar verkligen blir uppäten. Fakta visar att upp till en tredjedel av all mat som tillverkas slängs i slutändan. Det visar att maten inte bara måste vara grön och hållbar – den måste också smaka bra för att kunna göra verklig skillnad! Just det har varit en viktig del i vårt arbete med att ta fram våra nya smarta korvar i serien Klimat under varumärket Lithells. Det är ett unikt sortiment som ligger under 2 kg CO2e/kg, vilket är väsentligt lägre än vanlig korv med enbart animaliskt protein. Det fina med sortimentet Klimat är att korven har samma goda smak som vanlig korv och en konsistens som både barn och vuxna kan känna igen, men med ett högre grönsaksinnehåll.

Dessutom hoppas och tror vi att den goda smaken kan bidra till mindre svinn i Sveriges matsalar. Läs gärna artikeln om hur skolorna i Helsingborgs Stad arbetar med vår kycklingkorv med morot för att både servera mer klimatsmart mat och samtidigt få eleverna att slänga mindre mat. Det är ett bra exempel på hur våra klimatberäkningar verkligen gör skillnad. Ett annat exempel på mat som gör gott, är reportaget från Sesam i Lund. Sesam är en daglig verksamhet, där maten i hög grad bidragit till att skapa lust, kreativitet, samhörighet och självförtroende för deltagarna. Vi på Atria Foodservice har stöttat deras matprojekt, som nu mynnat ut i en kokbok med lättlagade och inspirerande recept. För deltagarna i Sesam har arbetet med kokboken varit en betydelsefull del för deras personliga utveckling, och tanken är att deltagarna nu ska inspirera andra att upptäcka matens betydelse och ursprung. För oss på Atria är det ytterligare ett kvitto på att vi tillsammans kan göra stor skillnad, även med ganska små medel!

Stina Leire Marknadschef, Atria Foodservice

Registrera dig för nyhetsbrev Få information om nyheter, kampanjer, recept och inspiration från Atria Foodservice. Maila kundkontakt@atria.com. Ange om ni vill ha nyhetsbrev för den privata sektorn och/eller den offentlig sektorn.


I DETTA NUMMER

4 Kyckling - Kvalité när den är som godast Välj Lagerbergs när du vill laga från grunden och Lithells Sous Vide för ett perfekt resultat varje gång.

6 Skolbarnens nya favorit i Lomma ”Man måste gosa och ge den kärlek”.

9

4

Åsaskolan i Kungsbacka kommun ”Vi har förstått fördelarna med Grönsaksbasen”.

10 Klimatsmart på menyn På Helsingborgs skolor arbetar man aktivt för att minska klimatpåverkan.

12 6

12

Nu blir vi ännu smartare Först på marknaden! Kycklingkorv Klimat, under 2 kg CO2e/kg.

14 Vi tar Ansvar: Atrias hållbarhetsarbete För en hållbar framtid räcker det inte att enbart leverera klimatsmarta produkter.

20

20 Habogänget - Mat med flera mål På Sesam, daglig verksamhet inom LSS i Lunds kommun, vill man främja matlagning och öka kunskapen om livsmedel. Läs om deras matresa till en inspirerande kokbok.

28 Atria inspirerar 28

Recept inför Måltidens dag, Vegetariska Världsdagen och Internationella Vegandagen, som är både bra för dig och klimatet – väl värt att fira. 3


Lagerbergs Kyckling – När du vill laga kvalité från grunden Välj Lagerbergs då du vill servera en god måltid ur flera perspektiv. Vi erbjuder högkvalitativa svenska produkter med god djuromsorg och medlemskap i Svensk Fågel.

Vi garanterar ursprunget genom gårdsmärkning på vår kyckling från Lagerbergs. Se hela vårt frysta, råa kycklingsortiment längst bak i denna tidning.

4

Art 821411 Kycklingbröstfilé, mörad

Gårdsmärkt


Lithells - Kyckling

Kycklingbröstfilé sous vide När du vill ha kvalité med perfekt resultat varje gång Ätfärdig kycklingfilé av svensk kyckling tillverkad i Sverige. Tillagad enligt sous vide-metoden, vilket gör den extra saftig med aromer bevarade.

Milt kryddad med salt och peppar, så att du kan sätta din slutgiltiga touch på rätten. Servera den kall alternativt stek, grilla eller värm den i ugn innan servering.

Klimatvärde

3,3 kg CO2e/kg

Art 7134 Kycklingfilé, sous vide Bilden visar serveringsförslag. Se recept på sidorna 28 och 29.

5


Reportage - Skola

På menyn: Pork Brisket med brunsås, ungsrostad potatis, äppelmos och kokt broccoli.

PORK BRISKET – BARNENS NYA FAVORIT I LOMMA

Man måste gosa med den och ge den kärlek Vad är hemligheten bakom att vinna barnens kärlek i skolmatsalen? På Karstorpsskolan Norra i Lomma har receptet varit så enkelt som Lithells Pork Brisket sous vide. Inspiration reste till Lomma för att vara med och provsmaka när Cecilia Lind i skolköket serverade barnens nya favoriträtt.

C

ecilia Lind har arbetat på skolan i åtta år och är en sprudlande glad eldsjäl i skolköket. Hon tycker att det är viktigt att servera barnen mat som de tycker om, oavsett om det är kött eller vegetariskt. – För mig är det viktigt att barnen

6

äter upp och blir mätta, annars är det ju inte lönt att servera dem maten, säger Cecilia.

Tricket för att lyckas Därför försöker hon alltid att laga så mycket mat som möjligt från grunden,

för att få de rätta smakerna och en mer hemlagad känsla. Att just Pork Brisket blivit barnens favoriträtt handlar inte bara om köttets goda smak och höga kvalitet. Cecilia har även en del egna trick för att förhöja smaken och få barnen att älska rätten.


Reportage - Skola

”När jag fick prova Pork Brisket första gången tänkte jag direkt att jag skulle marinera den på det här sättet”

Häll över marinad* ett par timmar innan tillagning.

Gosa försiktigt med köttet och ge den kärlek.

– Man måste gosa med köttet och ge det lite extra kärlek, säger Cecilia med ett skratt. Att gosa är att jobba in marinaden i skivorna med varsam hand och sedan låta köttet stå i ett par timmar. Därefter kör man köttet i ”älsklingen” (som är Cecilias smeknamn på sin Rationalugn) på hög värme. Det behövs inte många minuter innan det är klart eftersom köttet är färdiglagat från början. – När jag fick prova Pork Brisket första gången tänkte jag direkt att jag skulle marinera den på det här sättet och servera den med brunsås och rostad potatis. Rätten har nu blivit så populär att den inte bara kommer att serveras på skola och dagis, utan även på äldreomsorgen i Lomma. Fördelen med Pork Brisket är att det är ett mört kött som smälter bra i munnen. Med exempelvis en skinkstek får man jobba mycket mer med tänderna. – Vi får många bevis för att den här rätten gått hem hos både skol- och dagisbarn. Ibland får vi små lappar från de minsta barnen, där de skrivit hur mycket de älskar just den här rätten, säger Cecilia.

Mat som ger aptit Och det märks att Cecilia brinner för det hon gör och att hon har lyckats. Barnen kommer in till restaurangen med glada, nyfikna ögon och med aptit

Placera köttet i ”älsklingen” 185°C, 10-15 minuter (tills temp 72°C).

Servera. 3 skivor/barn, ca 70g.

CECILIAS TIPS FÖR ATT LYCKAS! Skär inte för tunna skivor, då går köttet lätt sönder. Skär gärna upp köttet dagen innan, men lägg inte upp det på plåten förrän precis innan gosandet. Annars finns det risk att köttet torkar. Sätt ”älsklingen” på hög temperatur, så att fettet smälter. Gå runt i skolan och sälj in vad det ska bjudas på i restaurangen. Prata inte bara med barnen utan även med rektor och övrig personal på skolan.

*Marinad (500 port) Räcker till ca 38 kg Pork Brisket, sous vide art 7130). Olja 2,6 I Soja 1,2 I Mango Chutney 1,5 I Limejuice 100 g Vitlök 50 g Sambal Oelek 40 g Sweet Chilisås 1 I Pepparmix

Pork Brisket art 7130 är ett benfritt revbensspjäll med 97% kötthalt, som är långsamt tillagat. Ingen tillsatt vätska för tydligare köttsmak och köttextur. Brynt för fin stekyta och smaksatt med salt, svartpeppar och lök. Svensk köttråvara.

på maten. Detsamma gäller för personalen, som hellre äter av maten Cecilia och hennes kollegor lagat än att ta med sig lunch hemifrån eller äta ute. – Maten är så pass god här att jag gärna betalar för lunchen. Du ser listan

som ligger här. Den är redan full med de som mer än gärna äter denna maten än exempelvis tar med mat hemifrån, säger en lärare som Inspiration pratar med under Lomma-besöket.

7


Grö nsa ksla sag ne,

se r ece pt sid 36.

Vegetariskt

Vegetariskt eller minska köttet – oändliga möjligheter Dagens Rätt Grönt ekologiska Grönsaksbas är en färs som hjälper dig att skapa vegetariska alternativ eller minska köttmängden på menyn. Använd som ingrediens i all matlagning, kall eller varm. Byt ut köttet delvis eller helt i rätter som lasagne, köttfärssås, pastasås, köttbullar, biffar, tacos, wrap, spread på mackor, pizza, risrätter.

Art 1952 Grönsaksbas, ekologisk, fryst Innehåll: Morot*, palsternacka*, champinjon*, zucchini*, äppelcidervinäger*, rapsolja*, salt. * = Ekologiska ingredienser. 8


Vegetariskt

Analyn, Kristina, Katarina, Susanne, Louise, Linda, Hanna, Marie, Alexander och Erika lagar mat till 1500 ätande gäster.

PERSONALEN PÅ ÅSASKOLAN:

Vi har förstått fördelarna med Grönsaksbasen Åsaskolan i Kungsbacka kommun ser Grönsaksbasen som ett mycket bra sätt att addera vegetariskt i deras rätter och samtidigt minska klimatbelastningen. Två favoriter på menyn är tacoröra och köttfärssås. Tacoröra (1500 portioner) Blandfärs 150 kg Grönsaksbas, ekologisk, art 1952 50 kg Tomat, krossad 40 kg Maizena (+vatten) 2,5 kg Egen tacokryddmix gjord på: Oregano, spiskummin, vitlökspulver, salt, grovmalen svartpeppar, paprikapulver, lökpulver och chilipulver.

Köttfärssås (1500 portioner) Blandfärs 100 kg Grönsaksbas, ekologisk, art 1952 30 kg Lök, gul 10 kg Tomat, krossad 40 kg Chilisås 10 kg Maizena (+vatten) 8,5 kg Kött- och grönsaksbuljong Krydda med oregano, vitlök, svartpeppar, salt och andra kryddor utifrån egen smak. 9


Svensk korvkultur för alla

Mer klimatsmart på menyn i Helsingborg På Helsingborgs skolor och förskolor arbetar man aktivt för att minska sin klimatpåverkan, där maten har något av en nyckelroll. Det handlar både om att minska matsvinnet och att bjuda på mer klimatvänlig mat. I det senare fallet har man bland annat haft stor hjälp av Lithells kycklingmiddagskorv med morot.

L

inda Bjarle, livsmedelscontroller i Helsingborgs Stad, berättar att staden på ett övergripande plan arbetar utifrån de globala miljö- och klimatmål som FN kommit överens om i Agenda 2030. Som en del i detta har man nyligen lanserat projektet SmartMat Hbg, som med stöd av Naturvårdsverket ska pågå under två års tid. – Projektets fokus är att minska matsvinnet i stadens skolor och förskolor med 50 procent samt minska klimatpåverkan från inköpta livsmedel genom att aktivt välja mer klimatvänliga produktgrupper, förklarar Linda. I höstas började alla Helsingborgs skolor att mäta matsvinnet varje dag och nu har även förskolorna hakat på. Eleverna påminns om vikten av

KlimatSMART mat

Klimatet förändras och det blir varmare på vår jord. Alla behöver vi äta mat och det sätter sina spår på planeten. Maten vi äter står för 1/4 av människans klimatpåverkan. Men det finns väl inte så mycket att göra åt det? Jo, det finns mycket vi kan göra! Vi behöver ändra våra kostvanor och vi kan påverka genom att välja klimatsmarta livsmedel som är bra för både vår kropp och vår planet.

tsvinn Mindre ma net = Bättre pla Att äta S.M.A.R.T. handlar om att välja rätt kött och grönsaker , att äta mer vegetariskt och att välja transportsnåla livsmedel som inte färdats så långt.

S Större andel vegetabilier M Mindre andel ”tomma kalorier” A Andelen ekologiskt ökar R Rätt kött och grönsaker T Transportsnålt

I diagrammet nedan ser du hur mycket olika livsmedel påverkar vårt klimat och vår planet.

gt Kg CO ng2eer vi väldi Varje dag slä ödan. 30 at, helt i on mycket skolm 25 ten slösar vi 20 er ma ng slä vi r Nä ngar, utan 15 våra pe inte bara på ergi och 10 netens en pla på en äv 5 resurser. 0 r sämre. Nöt Planeten må Lamm Ost Fläsk Quorn Kyckling Ägg Baljväxter Gör mig en sto

r tjänst:

• Ät i lugn och ro tills tallriken är tom. • Ta mindre mat och gå fler gånger istället.

även lyckats minska sin totala klimatpåverkan. Genom att ersätta traditionell falukorv med Lithells kycklingsmiddagskorv med morot, har man uppnått en besparing på hela 12 600 kg CO2e per år. Linda Bjarle ser därför mycket positivt på Atrias initiativ att klimatberäkna sina köttprodukter för att hjälpa kunderna att göra mer klimatsmarta val. – Vi skulle därför önska att ännu fler leverantörer klimatberäknade sina produkter. – Mitt tips till andra städer är att komma igång och mäta, både sitt matsvinn men även koldioxidekvivalenter. Det blir väldigt tydligt vilken positiv effekt det har att lyfta upp frågan till ytan.

att inte slänga mat i onödan via både kampanjmaterial och muntlig kommunikation från personalen. – Redan nu kan vi se att matsvinnet har gått ner från 70 till 60 gram per person/dag.

Klimatvänligare Linda Bjarle, livsmedelscontroller i Helsingborgs Stad

10

Genom att använda mer klimatvänliga ingredienser i sina skolmenyer, har man

Jonas Paulsson, områdeschef för tolv skolrestauranger i Helsingborgs Stad


Svensk korvkultur för alla

favoriten varmkorv

nu med kyckling!

Klimatvärde

Art 2481 Kycklingvarmkorv 45g, med skinn, kyld Svensk kyckling med hög kötthalt, 66% Alspånsrökt för god smak Klimatsmart Svensk fågel-märkning Fri från gluten, laktos, ägg, mjölk,

2,7 kg CO2e/kg

soja- och ärtprotein

”Barnen gillar korv och med den här produkten kan vi i praktiken servera det lite oftare jämfört med vanlig falukorv.” Populär rätt Ute i skolköken har övergången till mer klimatsmart mat gått förvånansvärt smidigt. Enligt Jonas Paulsson, områdeschef för tolv skolrestauranger i Helsingborgs Stad, ger kycklingmiddagskorven möjlighet att oftare bjuda eleverna på en av deras köttfavoriter utan att belasta klimatet hårdare.

– Barnen gillar korv och med den här produkten kan vi i praktiken servera det lite oftare jämfört med vanlig falukorv. Framför allt fungerar kycklingkorven när vi använder den i olika typer av grytor. Jonas berättar att man inte gjort så ”stor affär” av bytet till en korv med morot, utan mer smugit in det mer kli-

matvänliga alternativet på menyn. – Vårt yttersta mål är ju att få våra gäster att äta maten vi serverar och ibland är det bättre att inte berätta precis allt. Den här korven har varit väldigt enkel att sälja in eftersom den både ser ut och smakar som vanlig korv, säger Jonas.

Klimatvärde

2,3 kg CO2e/kg

Art 7222 Kycklingmiddagskorv med morot, strimlad 9%

Art 7223 Kycklingmiddagskorv med morot, skivad, 9%

Lösfryst, nyckelhålsmärkt middagskorv gjord på svensk kyckling (60%) och svensk morot (15%). Fri från gluten, laktos, ägg, mjölk, soja- och ärtprotein. Bra varmhållningsegenskaper.

Alla Lithells korvar är tillverkade i Sverige. Våra korvar med svensk köttråvara är märkta med Kött från Sverige alternativt Svensk Fågel. 11


KLIMAT - Den smarta korven

Nu blir vi ännu smartare med Kycklingkorv Klimat Vi vill vara med och göra skillnad. Vegetarisk trend och livsmedelsrekommendationer borde tala emot oss. Vi antar utmaningen! Klimatvärde för olika livsmedel Korv på 10-i-topp vardagsrätter år 2018* 8 av 10 äter för lite grönsaker En av de viktigaste faktorerna vid val av mat är ”att det är gott”* Man vill äta vegetariskt för hälsa och miljö* Kostråd: ”Ät mindre rött kött och chark”**

HÖG: 8-20 kg CO2e/kg - Nötkött 26 - Lammkött 21 - Ost, Smör 8

MELLAN: 2-8 kg CO2e/kg - Fläskkött 6 - Fågelkött, Köttsubstitut 3 - Ris, Ägg, Mejeri 2-3

Sverige har mål att minska matsvinn**

*Källa: Food&Friends matrapport 2018. **Källa: livsmedelsverket.se

LÅG: 0-2 kg CO2e/kg - Potatis 0,1 - Pasta, Bröd 0,8 - Baljväxter 0,7

Addera morot i korven är bra för klimatet! Större delen av Atrias korv är tillverkad av fläsk. Fläsk har ca 80% mindre CO₂e-belastning än nöt. Med kyckling får man ytterligare lägre klimatbelastning, ca 90% mindre CO₂e-belastning än nöt. Mat skall göra gott och smaka bra. Genom att addera morot blir korven saftig, god och mer klimatsmart. Den bästa maten är den som äts upp! 12


KLIMAT - Den smarta korven

Klimatsmarta korvar! I de nya kycklingkorvarna Klimat har vi adderat mer morot. Unika korvar under 2 kg CO₂e/kg. Klimatsmarta utan att ge avkall på smakupplevelsen!

Klimatvärde

< 2 kg CO2e/kg

Art 7225 Kycklingkorv Klimat, slantad

Art 7426 Kycklinggrillkorv Klimat 40g

Art 7227 Kyckling Middagskorv Klimat, strimlad

Art 7226 Kyckling Middagskorv Klimat, skivad

Unik kycklingkorv med lågt klimatvärde

Svensk Fågel och 30% svensk morot Fri från gluten, laktos, ägg, mjölk, soja- och ärtprotein Låg fetthalt och naturlig sötma från morot Lång hållbarhet, fryst


VI TAR ANSVAR

Tillsammans mot en hållbar framtid För att kunna skapa en hållbar framtid räcker det inte att vi som matproducent och leverantör levererar mer klimatsmarta produkter. Vi måste tänka hela vägen från tillverkning till matbord, och arbeta tillsammans inom alla led för att kunna lyckas fullt ut i vårt hållbarhetsarbete. 14


F

K

YC

YMC

Y

YM

M

03:21

52-60-8102

1

fdp.kirllaT

ör Atria är det viktigt att ta ansvar för klimatet och långsiktig hållbarhet är numera ett förhållningssätt som genomsyrar alla delar av verksamheten. För Britt-Mari Norlin, miljöchef på Atria Sverige, har det inneburit ett allt större fokus på att göra företagets produktionsanläggningar gröna och hållbara. Det arbetet har resulterat i att klimatutsläppen från produktionen minskat med 50% sedan 2014 och att Atrias sju produktionsanläggningar i Sverige numera är energicertifierade. Det är ett kvitto på ett målmedvetet arbete med att minska företagets totala energiförbrukning. Dessutom produceras numera all mat med hjälp av grön el. – Så Atrias klimatberäkningar handlar inte enbart om vilka råvaror som används, utan vi ser till helheten för att vara så hållbara som möjligt. Vi arbetar mycket med att få ner vår energiförbrukning och även med att minska matsvinnet i produktionen, berättar Britt-Mari Norlin. – På lite längre sikt är målet att våra produktionsanläggningar ska bli helt

MC

C

VI TAR ANSVAR

”Vi arbetar mycket med att få ner vår energiförbrukning och även med att minska matsvinnet i produktionen”

Britt-Mari Norlin, Miljöchef på Atria Sverige

”Det spelar ju ingen roll hur hållbar och grön produktion vi har och hur klimatsmarta produkterna är, om de inte är goda och därför inte blir uppätna.” fossilfria, och vi har kommit en bit på väg i den målsättningen. Bland annat har vi bytt ut en av våra oljepannor mot en biopanna, som eldas med pellets och som gör att koldioxidutsläppen minskar med hela 80 procent på vår anläggning i Sköllersta.

Gott och klimatsmart Utöver produktionen är vad vi äter och hur mycket mat som aldrig blir uppäten viktiga faktorer som påverkar klimatet. För Atria Foodservice del innebär det att kunna erbjuda kunderna mat som både är klimatsmart och som smakar gott. Lanseringen av de nya klimatkorvarna är ett exempel på den här typen av mer hållbara och klimatsmarta produkter som är både goda och klimatsmarta. – Det spelar ju ingen roll hur hållbar och grön produktion vi har och hur klimatsmarta produkterna är, om de inte är goda och därför inte blir uppätna. De nya klimatkorvarna är framtagna för att bli en favorit på menyn och de ligger väldigt nära en vanlig korv i både smak, utseende och konsistens, berättar Stina Leire, marknadschef på Atria Foodservice. Klimatkorvarna finns i fyra olika varianter; grillkorv, slantad korv samt

skivad och strimlad middagskorv. De innehåller bra och klimatsmart protein i form av svensk kyckling samt 30% svenskodlade morötter. Det är en unik kycklingkorv med mycket låg klimatbelastning (<2 kg CO2e/kg). – Vi ser att korven stadigt ökar i popularitet och för oss är det viktigt att kunna erbjuda goda, innovativa och inspirerande produkter som samtidigt är snälla mot klimatet. De nya kycklingkorvarna är ett bra exempel på denna ambition, säger Stina.

Stina Leire, Marknadschef på Atria Foodservice

15


Prisbelönt* förpackning med unik öppningsbar funktion. Vårt färssortiment i ny praktisk förpackning. Enkel och lätt att använda. Inga saxar eller knivar behövs för att öppna förpackningen, vilket minimerar risken för plastbitar i maten.

2. Ta tag i flikarna och dra isär.

1. Riv bort etikett.

Art 8852 Nötfärs 10% 100% malet nötkött med en fetthalt lägre än 10%. Art 8849 Blandfärs 60/40 Malet nötkött (60%) och griskött (40%), med en fetthalt lägre än 19%.

Ursprung köttråvara: Fött, uppfött och slaktat i Finland. Malet och förpackat i Finland.

Ersätter tidigare art 363402 och art 363404. *Vinnare av WORLDSTAR 2018, WPO (World Packaging Organisation) och vinnare av skandinavisk förpackning, Scanstar 2017.

3. Dra av plasten. Klart!


Supergoda, proteinrika och glutenfria

TZAY bjuder på inspiration

Nudelsallad Krispig grön mix med nudlar, sojaspett och sötsur sås.

Taco i pitabröd Fredagsmys med fräscht grönt och tacokryddade naturella sojastrimlor.

Pak Choi Wok Asiatisk wok med sötstarka smaker, nudlar och sojabitar.

Provensalsk Pytt Grönsaker och örter samsas med saftiga sojabitar i en panna.

Pad Thai Älskad klassiker – här med naturella sojabitar och jordnötter.

Kokospesto & risnudlar Glöm vanlig pesto – prova sojabitar med kokospesto och risnudlar.

Banh mi-macka Baguette med asiatiska smaker, majo och naturella sojastrimlor.

Soy Strip Stroganoff En klassiker – här med naturella sojastrimlor, gurka och rödbetor.

Recept hittar ni på www.tzay.se. Art 85350 alt. 85346 TZAY Sojastrimlor, naturella Art 85348 TZAY Sojabitar Art 85349 TZAY Sojaspett

Vi stödjer en hållbar sojaproduktion genom att köpa RTRS credits för TZAY. Läs mer på responsiblesoy.org. Vi använder bara GMO-fri soja.

RTRS-TMLA-M-IND-00082

Nacholasagne I den här rätten lyckas två favoriet smälta ihop i samma ugnsform. Supergott!

17


Lithells - Husman

Vårt populära strimlade kycklingkött nu som kylt! Kan användas i både varm och kall matlagning. Perfekt till salladsbuffén, bakad potatis, pizza, pastasåser, gratänger, grytor, soppor och pajer.

Klimatvärde

3,3 kg CO2e/kg

Art 304196 Kycklingkött, rökt, strimlat SE, kylt. Här som serveringsförslag. För recept se s. 32-33.

Rökt över äkta alspån. Hög kycklingkötthalt 88%. Strimlat, kylt kycklingkött, 60x5x5mm.

Ätfärdig, kan serveras kall och varm. Bra varmhållningsegenskaper. Svensk kyckling tillverkad i Sverige.

Kycklingköttet finns även som fryst strimlat och tärnat: Art 304195 Kycklingkött, rökt, strimlat SE - Art 304395 Kycklingkött, rökt, tärnat SE 18


Svenska charkdelikatesser Helvaror som gör det möjligt att skiva/tärna utifrån behov. Passar som klassiskt pålägg, plockmat eller som härligt tillbehör i en sallad.

Art 180546 Mariannelund

basturökt kyckling ca 2800 g Basturökt kyckling tillverkad i Sverige, handlagd med hela kycklingbröstfiléer av svensk kyckling.

Art 180535 Mariannelunds skinka, rökt ca 3500g Vår populära kokta Mariannelundsskinka finns nu även som rökt. Klassisk, osötad skinka av helmuskel gjord på svenskt kött av innan- och ytterlår, tillverkad i Sverige.

Art 180539 Mariannelund Oxbottensalami ca 1500g Svensktillverkad, genuin oxbottensalami med mild vitlökssmak, gjord på svensk köttråvara 99% av gris och nöt. Stoppad i naturtarm.

19


Reportage

Mat med flera mål För Sesam – en del av den dagliga verksamheten i Lunds kommun – har matlagning blivit en central del för deltagarnas personliga utveckling, självkänsla och glädje. Och inte bara det. Deltagarnas kreativitet vid spisen och grillen har nu även blivit till en kokbok, där Atria Foodservice bidragit med råvaror, inspiration och finansiering.

L

edorden för den kokbok som Sesams deltagare skapat med gemensamma krafter är lättlagat, inspirerande och få ingredienser efter årstid. Att just mat och matlagning betyder något speciellt för verksamheten i Sesam upptäcktes för tre år sedan, när en del av gänget började laga vissa av sina måltider utomhus på Habo Gård utanför Lund. – Vi är ett gäng som ansvarar för utemiljön på Habo Gård och under vinterhalvåret behövde vi mer att göra för att 20

aktivera deltagarna. Då började vi att laga en måltid i veckan utomhus, och vi märkte ganska snabbt vilka positiva effekter det hade för samtalen, sammanhållningen och självkänslan, berättar Magnus Möller och Emelie Hansson, som är handledare inom Sesam.

En röd tråd Matlagningen utomhus växte successivt i både omfattning och popularitet, och så småningom väcktes tanken på att samla deltagarnas recept i en

kokbok. Under ett år fungerade kokboken som en röd tråd i den dagliga verksamheten, där Sesams deltagare i grupper arbetade med att ta fram recept, testlaga och skriva enkla tillagningsinstruktioner. Parallellt med det arbetet försökte man även hitta samarbetspartners som skulle kunna hjälpa till att förverkliga kokboken, ett arbete som länge gick ganska trögt. – Runt årsskiftet hade faktiskt luften gått ur oss lite. Då fick någon syn på en matlagningstävling som Lidl


Reportage

”Tanken är att genom workshops skapa möten mellan olika människor och verksamheter, där gänget från Sesam kan inspirera andra med hjälp av boken och sin kunskap.” arrangerade, där temat var just matlagning med få ingredienser, berättar Magnus. – Och där vann vi en av deras veckofinaler med en poke bowl och gick vidare till en semifinal med totalt 13 andra bidrag, men nådde tyvärr inte hela vägen till finalen, fyller Emelie i.

Vill inspirera andra Det gav gänget nytt syre och ny energi, och via egna nätverk kom man i kontakt med Atria Foodservice och fotografen Kristoffer Granath. Atria ställde upp med ingredienser så långt det var möjligt och Kristoffer tog hand om kokboksfotograferingen. Under en intensiv vecka i våras lagades och fotograferades de totalt 24 olika recepten, och boken kunde därmed till slut bli verklighet. – Förutom ingredienser har Atria hjälpt oss med kostnaderna för layout och tryckning, men framför allt

har de gett oss massor av energi och vägledning i arbetet med boken. Med sin kunskap har de även kunna förfina vissa av recepten, men i grunden är det helt och hållet deltagarnas egna recept som finns med i boken, förklarar Magnus. Nu vill gänget gärna lämna stafettpinnen vidare till andra verksamheter, där boken ska kunna fungera som både inspiration och verktyg för att skapa samtal, sammanhållning och glädje mellan människor. Tanken är att genom workshops skapa möten mellan olika människor och verksamheter, där gänget från Sesam kan inspirera andra med hjälp av boken och sin kunskap. – Det kan vara i liknande verksamheter som vår men också på träffpunkter och boenden. Vi har också en tanke att komma ut i skolor och vara en del av hemkunskapsundervisningen, säger Emelie.

Pestobiffar (10 portioner) Ingredienser: Potatisar 20 st Blandfärs 60/40, art 8849 1 kg Ägg 5 st Pesto Genovese, art 40792 2,5 dl Salt 2 tsk Peppar 2 tsk Matolja att steka i Sås Grädde Soja Peppar

1,3 l 0,5 dl 2 tsk

Gör så här: Koka potatis. Blanda färs, ägg, pesto, salt och peppar. Forma till 20 biffar och stek dem i olja. Lägg biffarna åt sidan. Häll grädde, soja och peppar i stekpannan, rör om och koka upp såsen.

FÖLJ HABOGÄNGET PÅ INSTAGRAM @dagligverksamhetlund_haboden1a. Se även recept sidan 30. 21


Dagens Rätt Fisk

Bjud på fiskbricka Sprödbakad fisk gjord på fina färska bitar av torskfilé MSC från Nordostatlanten. Med hög fiskhalt, utan E-nr och sprödbakad i rätt fett – solrosolja. Servera era gäster små munsbitar av sprödbakade filéer, likt en tapasbricka. Välj mellan ekologisk panad eller panad fri från allergenerna gluten, ägg, soja och mjölk. Art 1598 Torskfilé med ekologisk panad 50g, MSC Art 1830 Torskfilé 45g, Fri från, MSC

FISH IN BREAD

Halv special med currydressing art 80825. 22

FISH IN TACO

1934 , rt a o g n a m d a rn tä på lsa Sa rödlök, Bönmix Mukimamo.e art 1988 och srirachamajj


Dagens Rätt Fisk

Nu med förbättrat recept

FISKPINNE

FISH’N CHIPS

Bönpesto på gröna sojabönor art 1970 alt. 1971 och picklad rödlök. 23


GOTT & BLANDAT

Snack Bites – Storsäljande ölkorvsfavoriter nu i miniformat! Ridderheims populära ölkorvar finns nu som små, kallrökta och lufttorkade minisalamis. Tillverkade i Sverige i tre olika ölkorvssmaker: Art 50267 Snack Bites Cabanossi ca 500g - paprika och vitlök

Art 50268 Snack Bites Caramba ca 500g - vitlök, paprika och peppar

Art 50269 Snack Bites Hot Amigo ca 500g - lök, paprika och chili

Ett snacks, flera tillfällen… För oss är ölkorv lika mycket en delikatess som ett snacks i farten, ett tilltugg på myskvällen eller picknicken, ett mellanmål i bilen eller en ingrediens i en mustig gryta. Och vi kan erbjuda flera smaker, utspridda över hela styrkeskalan, så alla har chansen att hitta sin favorit. Oavsett vilken det blir kan du alltid vara säker på att den är fullmatad med kött och kryddor av prima kvalitet.

Välj vår VEGANvänliga Majonnäs Tillverkad i Sverige Art 33505/33510 Majonnäs, lätt

Ridderheims Art 40013 Soltorkade tomater i örtmarinad 360g

Ridderheims soltorkade tomater från Apulien, inlagda i en marinad med rosmarin, timjan och vitlök. Utmärkt i en gryta eller sallad. En finmald paté, gjord på utvalda råvaror. Tillverkad enligt klassiskt recept där ankans fylliga smak får en fräsch antydan av apelsin. Art 35006 Anka & Apelsinpaté 1500g

24


GOTT & BLANDAT

Kocken Paul Svensson och programledaren Anne Lundberg från Maträddarna här tillsammans med Hans Mathiason och Johanna Nathhorst från Atria Sverige.

Inspelning med SVT och den nya satsningen Maträddarna Till hösten kommer SVT att sända en programserie om matsvinnet, Maträddarna, som leds av programledaren Anne Lundberg och kocken Paul Svensson. Vi på Atria fick frågan om att delta i ett av avsnitten. Vilket är jättekul eftersom vi själv arbetar aktivt med att minska matsvinnet.

En dag på jobbet. Följ oss på @lifeatatria

Art 90004 Caesardressing 850g flaska Klassisk Caesardressing som sparar mycket tid i köket! Gott till det mesta; Caesarsallad, blanda med isbergssallad till salladsbuffén, med potatis till en innovativ potatissallad och till sprödbakad fisk. Tydlig smak av de rätta ingredienserna; ansjovis, vitlök och äkta italiensk hårdost. (Ersätter art 90022 Caesardressing) Nytt artikelnummer pga ny vikt. Finns även på hink, 2,5 kg art 81725.

25


GOTT & BLANDAT

”Vi är stolta över vår svenska produktion.”

90% av Atria Foodservice sålda produkter är tillverkade i Sverige. 87 procent av svenskarna har stort förtroende för den svenska livsmedelsindustrin. Det visar Livsmedelsföretagens senaste Demoskop-undersökning. Livsmedelsföretagen har sedan februari 2013 regelbundet undersökt svenskarnas förtroende för livsmedelsindustrin. Då uppgav 63 procent att de hade stort förtroende för industrin. Trenden sedan dess har varit tydligt uppåtgående och i mars 2018 angav 87 procent att de har mycket eller ganska stort förtroende. 81 procent håller dessutom med om påståendet att mat och dryck från svenska livsmedelsproducenter håller hög kvalitet. 50 procent tycker att Sverige är bättre än de flesta andra länder på mat och dryck och 16 procent säger att vi är bland de bästa i världen. Bara 2 procent tycker att Sverige är sämre än de flesta andra länder.

Sköllersta

Borås Skene

Tranås Moheda

Malmö

Norjeby

Atria har sju egna fabriker i Sverige

Atria stödjer FN:s internationella arbete FN:s 17 hållbarhetsmål till 2030 är en del av Atrias hållbarhetsarbete. – Idag produceras all vår mat med grön el. – Atrias sju fabriker energicertifierades under 2017. – Sedan 2014 har vi minskat klimatutsläppen från vår produktion med 50%.

26


”Vi kommer från branschen, så vi förstår våra kunder bättre.”

LÄR KÄNNA EMELIE REINGSDAHL Ålder: 28 år. Civilstånd: Sambo med Martin. Fritid: Ute så mycket som möjligt samt träning. Älskar: Min familj. Stolt över: Mig själv och mitt jobb. Roligt minne: Att fått vara med om World Scout Jamboree 2011 i Kristianstad. 50 000 scouter från över 160 nationer.

EMELIE REINGSDAHL AFFÄRSKOORDINATOR VAD ÄR DET BÄSTA MED ATT ARBETA PÅ ATRIA? Det jag uppskattar här är öppenheten mellan kollegorna och samarbetsmöjligheterna. Man brukar ju säga att den ena handen inte vet vad den andra gör - men här är det tvärtom. Man vet vad alla gör eftersom vi har en så stark gemenskap och det värderar jag högt. HUR BESKRIVER DU STÄMNINGEN HOS ER? Vi kommer från branschen vilket gör att vi känner våra kunder och har en liknande miljö i organisationen. Vi känner varandra väl och många av oss har samma bakgrund och gemenskapen är fantastisk på Atria Foodservice. Det är anledningen till att många har jobbat här så länge! 27


RECEPT

Låt oss inspirera dig! Med Atrias breda sortiment har vi möjlighet att erbjuda inspirerande rätter för alla – till frukost, lunch, middag och som snacks. Här hittar ni recept för dagar som är värda att fira. Klimatkorv med linspasta till Måltidens dag, Grönsakslasagne till Vegetariska Världsdagen och TZAY sojastrimlor med hummus på sojabönor till Internationella Vegandagen. Recept som både är bra för dig och klimatet – väl värt att fira. Ni hittar dessa recept och många fler på Mashie, Aivo och på vår hemsida, www.atriafoodservice.se. Vill ni ha hjälp med inspiration, recept och tips? Tveka inte att höra av er. Med vänlig hälsning Håkan Emilsson Inspiration & Training Manager, Atria Foodservice

Kycklingfilé med sötpotatis och ädelostsås Ingredienser: 10 port. 100 port. Gör så här: *Kycklingfilé, sous vide, art 7134 10 st 100 st Gör en 1-2-3 lag på ättika, socker och vatten. Skiva gurka tunt, *Köttfond, mörk, art 7964 4 dl 4l strö på lite salt och ställ i press 5-10 min. Krama ur lite vätska ur gurkan och lägg den i 1-2-3 lagen. Koka upp grädde och köttGrädde 6 dl 6l fond. Smaka av med salt, peppar, svartvinbärsgéle och ädelost. Sötpotatis, skivor 20 st 200 st Gurka, färsk 2 st 20 st Olivolja 0,5 dl 5 dl Lägg sötpotatisskivor på bleck och pensla dem med olivolja. Ättika 0,5 dl 5 dl Krydda med salt och peppar. Baka dem i varmluftsugn 175°C i ca 15-20 min. Bryn kycklingfilé och värm klart i ugn. Socker 1 dl 1l Vatten 2 dl 2l Svartvinbärsgéle 1 msk 1,5 dl Näringsvärde per portion Ädelost 25 g 250 g Energi 1700kj, 400kcal Salt och peppar Fett 15g Kolhydrater 50g Protein 13g 28


RECEPT

Poké Bowl med kyckling Ingredienser: 10 port. 100 port. *Kycklingfilé, sous vide, art 7134 1 kg 10 kg *Sojabönor, gröna, art 1970 alt. 1971 500 g 5 kg *Mango, tärnad, art 1934 500 g 5 kg *Avokado, tärnad, art 1933 500 g 5 kg *Majonnäs, lätt, art 33505 5 dl 5l Srirachasås 2,5 msk 4 dl Äggnudlar 300 g 3 kg Rödlök, picklad 250 g 2,5 kg Gurka, picklad 250 g 2,5 kg Rädisor, tunnskivade 100 g 1 kg Purjolök, tunnskivad 100 g 1 kg Chilipeppar, röd 100 g 1 kg Koriander, färsk 50 g 500 g Äggula 10 st 100 st

Gör så här: Tillaga nudlar enligt anvisning och kyl dem. Rör ihop majonnäs och srirachasås och smaka av. Lägg nudlarna i botten på en skål och arrangera övriga ingredienser enligt eget önskemål. Näringsvärde per portion Energi 2530kj, 600kcal Fett 30g Kolhydrater 47g Protein 31g

29


RECEPT

Sesam bjuder på inspiration Från sid. 20

Kyckling á la puttanesca med polenta Ingredienser: 10 port. 100 port. Gör så här: Hacka soltorkade tomater. Dela kycklingfilé i bitar. Stek vitlök Vitlöksklyftor, hackade 5 st 50 st och sardeller i en gryta med olja i, på medeltemperatur. Stek tills *Soltorkade tomater, art 40881 190 g 1,9 kg sardellerna har smällt. Lägg kycklingbitarna i grytan och blanda *Kycklingbröstfilé, mörad, 130-170g, runt. Smaka av med salt och peppar. Lägg i soltorkade tomater, art 821411 1,5 kg 15 kg Matolja oliver, vin och kapris i grytan. Sänk värmen och låt det småkoka i ca 20 min. (använd gärna oljan från soltorkade tomater) 1 dl 1l Sardeller 75 g 750 g Koka upp saltat vatten till polentan. Häll i polentagryn under Oliver, urkärnade 270 g 2,7 kg omrörning och låt koka på svag värme i ca 15 min. Rör om då Vin, vitt 5 dl 5l Kapris 2,25 dl 2,25 l och då så att den inte bränns. Låt kycklinggrytan svalna lite innan du rör ner basilikablad. Basilika, färsk 50 g 500 g Salt och peppar Servera kycklinggrytan med polentan. Näringsvärde per portion Polenta Energi 3590kj, 860kcal Polentagryn 5 dl 5l Fett 56g Vatten 1,5 l 15 l Salt 5 tsk 2,5 dl Kolhydrater 41g Protein 39g


RECEPT

Korvgryta med linspasta

Fira Måltidens dag torsdagen 18 oktober

Ingredienser: 10 port. 100 port. *Kycklingkorv Klimat, slantad, art 7225 700 g 7 kg Matlagningsgrädde, havre 1,5 l 15 l Palsternacka, strimlad 300 g 3 kg Morot, strimlad 300 g 3 kg Purjolök, strimlad 300 g 3 kg Olja 0,5 dl 5 dl Linspasta 800 g 8 kg Salt och peppar Gör så här: Fräs grönsakerna i olja ca 5 min. Tillsätt korv och fräs ytterligare 3-4 min. Slå på matlagningsgrädde och låt koka i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Koka linspasta enligt anvisning. Näringsvärde per portion Energi 2860kj, 690kcal Fett 33g Kolhydrater 73g Protein 22g

31


RECEPT

Bolognese på rökt kycklingkött med pasta

Gör så här: Ingredienser: 10 port. 100 port. *Kycklingkött, rökt, strimlat, Fräs purjolök, chilipeppar och paprika i olja. Tillsätt tomater, art 304195 fryst alt. 304196 kylt 500 g 5 kg grönsaksbas, salt och peppar. Låt koka 10-15 min. *Linser, gröna, art 1974 250 g 2,5 kg Vänd ner kycklingkött och linser. Låt koka ytterligare 3-5 min. Smaka av med basilika, salt och peppar. Koka pasta enligt *Grönsaksbas, ekologisk, art 1952 500 g 5 kg Tomater, krossade 500 g 5 kg anvisning. Paprika, röd, strimlad 500 g 5 kg Purjolök, skivad 300 g 3 kg Tips! Önskas en starkare smak så är srirachasås ett ”hett” tips. Chilipeppar, röd, skuren 100 g 1 kg Tillsätt med andakt. Basilika, färsk 100 g 1 kg Näringsvärde per portion Pasta 1 kg 10 kg Matolja 1 dl 1l Energi 2930kj, 700kcal Salt och peppar Fett 22g Kolhydrater 94g Protein 27g 32


RECEPT

Tomatsoppa med rökt kycklingkött

Ingredienser: 10 port. 100 port. Gör så här: *Kycklingkött, rökt, strimlat, Fräs lök och chilipeppar i olivolja, utan att det tar färg. Tillsätt art 304195 fryst alt. 304196 kylt 500 g 5 kg krossade tomater, tomatpuré, grönsaksbas och grönsaksbuljong. Låt soppan koka minst 20 min. Lägg i kycklingkött och koka *Grönsaksbas, ekologisk, art 1952 500 g 5 kg Tomater, krossade 1 kg 10 kg ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Tomatpuré 0,5 dl 5 dl Lök, gul, tärnad 200 g 2 kg Servera gärna med en klick créme fraiche. Chilipeppar, röd, tärnad 50 g 500 g Näringsvärde per portion Grönsaksbuljong 2 l 20 l Energi 880kj, 210kcal Olivolja 0,5 dl 5 dl Salt och peppar Fett 14g Kolhydrater 11g Protein 11g

33


RECEPT

Veganvänligt

Rotfruktscurry med bönmix Gör så här: Ingredienser: 10 port. 100 port. Koka ris enligt anvisning. Fräs chili, rotsaker och lök i olja ca 5 *Bönmix, art 1978 250 g 2,5 kg *Bönmix Mukimame, art 1988 250 g 2,5 kg min. T illsätt spiskummin, koriander och curry. Fräs ytterligare *Grönsaksbas, ekologisk, art 1952 500 g 5 kg 1 min. Tillsätt grönsaksbas, grönsaksbuljong och kokosmjölk Basmatiris 6 dl 6l och låt det koka 15 min. (rotsakerna ska vara spänstiga). Vänd ner bönmixerna och koka 5 min. Smaka av med salt, peppar och Kålrot, tärnad 500 g 5 kg eventuellt mer av kryddorna. Morot, tärnad 500 g 5 kg Palsternacka, tärnad 500 g 5 kg Tips! Vill ni förenkla och spara tid i köket? Ersätt lök, rotselleri, Rotselleri, tärnad 500 g 5 kg Lök, gul, tärnad 250 g 2,5 kg palsternacka, morot och kålrot med en färdig vegetarisk pytt. Chili, röd, finskuren 2 st 20 st Näringsvärde per portion Kokosmjölk 1 l 10 l Curry 3 msk 4,5 dl Energi 2680kj, 640kcal Fett 33g Spiskummin 1 msk 1,5 dl Koriander, malen 1 msk 1,5 dl Kolhydrater 67g Protein 15g Grönsaksbuljong 5 dl 5l Olja 0,5 dl 5 dl Salt och peppar 34


RECEPT

Linsgryta med grönsaksbas och srirachadipp

Veganvänligt

Ingredienser: 10 port. 100 port. *Linser, gröna, art 1974 500 g 5 kg *Grönsaksbas, ekologisk, art 1952 800 g 8 kg *Majonnäs, lätt, art 33505 alt. 33510 3 dl 3l Sötpotatis, tärnad 500 g 5 kg Potatis, mjölig, tärnad 5 dl 5l Lök, gul, tärnad 5 dl 5l Morot, tärnad 3 dl 3l Tomater, krossade 500 g 5 kg Grönsaksbuljong 2 l 20 l Olivolja 0,5 dl 5 dl Srirachasås 2 msk 3 dl Salt och peppar Gör så här: Fräs lök, potatis, sötpotatis och morot i olivolja. Tillsätt grönsaksbas, tomater och grönsaksbuljong och låt det koka 15 min. Tillsätt linser och låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Blanda lättmajonnäs och srirachasås och använd som topping till grytan. Näringsvärde per portion Energi 1690kj, 400kcal Fett 21g Kolhydrater 41g Protein 11g

35


RECEPT

Grönsakslasagne Ingredienser: 10 port. 100 port. Gör så här: *Grönsaksbas, ekologisk, art 1952 2 kg 20 kg Blanda grönsaksbas, krossade tomater, grönsaksbuljongpulver *Bönmix Mukimame, art 1988 500 g 5 kg med soltorkade tomater och kryddor. Vänd ner bönmix och linser. Smaka av med salt, peppar och ev. kryddor. *Linser, gröna, art 1974 500 g 5 kg *Soltorkade Apulientomater Varva ostsås, lasagneplattor och grönsaksbas i bleck. Avsluta med hackade, art 65013 100 g 1 kg ostsås och riven ost. Tomater, krossade 1 kg 10 kg Grönsaksbuljong, pulver 100 g 1 kg Tips! F örbered gärna hela lasagnen dagen innan (kalla ingredienser). Vill man höja smakupplevelsen, koka upp basen tillsammans med Ostkräm 1,5 l 15 l kryddorna innan ni lägger i bleck. Lasagneplattor 600 g 6 kg Ost, riven 200 g 2 kg Chilipulver 15 g 150 g Näringsvärde per portion Paprikapulver 20 g 200 g Energi 3900kj, 940kcal Oregano, torkad 20 g 200 g Fett 42g Kolhydrater 92g Salt och peppar Protein 43g

Fira Vegetariska Världsdagen måndagen 1 oktober

36


RECEPT

Fira Internationella Vegandagen torsdagen 1 november

TZAYstrimlor med hummus på sojabönor

Grön och gul hummus: Ingredienser: 10 port. 100 port. Gör hummus på gröna respektive gula sojabönor genom att mixa *TZAY Sojastrimlor, naturella, dem med lite vatten och olivolja. Smaka av med salt och peppar. art 85350 alt. 85346 1 kg 10 kg *Sojabönor, gröna art 1970 alt. 1971 500 g 5 kg Srirachamajjo: *Bönmix Mukimame, art 1988 500 g 5 kg Blanda majonnäs med srirachasås och smaka av med salt och *Sojabönor, gula, art 1976 500 g 5 kg peppar. *Mango, tärnad, art 1934 500 g 5 kg *Majonnäs, lätt, art 33505 alt. 33510 3 dl 3l Pensla sötpotatisskivor med olivolja och baka av dem i varmluftsSötpotatis, skivor 20 st 200 st ugn på 150°C i ca 15 min. Stek TZAY sojastrimlor i olivolja och Srirachasås 2 msk 3 dl smaka av med salt och peppar. Lök, röd, tärnad 150 g 1,5 kg Limesaft 0,5 dl 5 dl Näringsvärde per portion Chilipeppar, röd 2 st 20 st Energi 3980kj, 950kcal Tomat, tärnad 250 g 2,5 kg Fett 55g Olivolja 3 dl 3l Kolhydrater 71g Salt och peppar Protein 37g Gör så här: Salsa: Gör en salsa på tärnad mango, bönmix mukimame, tomat, limesaft och chilipeppar. Smaka av med salt och peppar. 37


PRODUKTNYHETER

Art 7426 Kycklinggrillkorv Klimat 40g

Art 7225 Kycklingkorv Klimat, slantad

Ingrediensförteckning: Maskinurbenat kycklingkött* (49%), morötter* (33%), vatten, potatismjöl*, fett från kyckling*, salt, lökpulver, kryddor (vitpeppar, ingefära, muskot), vitlökspulver, antioxidationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250). Ursprung köttråvara: Fött, uppfött och slaktat i Sverige. *Svensk råvara. Fri från gluten, laktos, ägg, mjölk, soja- och ärtprotein.

Ingrediensförteckning: Maskinurbenat kycklingkött* (49%), morötter* (33%), vatten, potatismjöl*, fett från kyckling*, salt, lökpulver, kryddor (vitpeppar, ingefära, muskot), vitlökspulver, antioxidationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250). Ursprung köttråvara: Fött, uppfött och slaktat i Sverige. *Svensk råvara. Fri från gluten, laktos, ägg, mjölk, soja- och ärtprotein.

Förpackningsinfo: Vikt: 40 g/st, 1,6 kg/innerförp., 6,4 kg/krt. Antal/förp.: 4 x 1,6 kg/krt. Antal pall/lav: 60/12. Hållbarhet: 180 dgr, frysvara.

Förpackningsinfo: Vikt: 2,5 kg/innerförp., 5 kg/krt. Antal/förp.: 2 x 2,5 kg/krt. Antal pall/lav: 60/12. Hållbarhet: 200 dgr, frysvara.

Tillagning: Tinas i kyla. Tinad vara: Kombiugn 150°C i ca 15 min. Häll 180°C i ca 5-8 min. Varmhållning 65°C i bleck eller kantin. Vi rekommenderar varmhållning i 30 min.

Tillagning: Tinas i kyla. Stekhäll 180°C 3 - 4 min. I grytor, gratänger, wok m.m.

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 650kJ/160kcal, Fett 9,9g, varav mättat fett 3,2g, Kolhydrat 9,0g, varav sockerarter 2,6g, Protein 8,2g, Salt 1,9g.

Art 7226 Kycklingmiddagskorv Klimat, skivad

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 650kJ/160kcal, Fett 9,9g, varav mättat fett 3,2g, Kolhydrat 9,0g, varav sockerarter 2,6g, Protein 8,2g, Salt 1,9g.

Art 7227 Kycklingmiddagskorv Klimat, strimlad

Ingrediensförteckning: Maskinurbenat kycklingkött* (46%), morötter* (30%), vatten, potatismjöl*, fett från kyckling*, salt, lökpulver, kryddor (vitpeppar, ingefära, muskot), vitlökspulver, antioxidationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250). Ursprung köttråvara: Fött, uppfött och slaktat i Sverige. *Svensk råvara. Fri från gluten, laktos, ägg, mjölk, soja- och ärtprotein.

Ingrediensförteckning: Maskinurbenat kycklingkött* (46%), morötter* (30%), vatten, potatismjöl*, fett från kyckling*, salt, lökpulver, kryddor (vitpeppar, ingefära, muskot), vitlökspulver, antioxidationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250). Ursprung köttråvara: Fött, uppfött och slaktat i Sverige. *Svensk råvara. Fri från gluten, laktos, ägg, mjölk, soja- och ärtprotein.

Förpackningsinfo: Vikt: 2,5 kg/innerförp., 5 kg/krt. Antal/förp.: 2 x 2,5 kg/krt. Antal pall/lav: 60/12. Hållbarhet: 200 dgr, frysvara.

Förpackningsinfo: Vikt: 2,5 kg/innerförp., 5 kg/krt. Antal/förp.: 2 x 2,5 kg/krt. Antal pall/lav: 60/12. Hållbarhet: 200 dgr, frysvara.

Tillagning: Tinas i kyla. Stekhäll 180°C 3 - 4 min. I grytor, gratänger, wok m.m.

Tillagning: Tinas i kyla. I grytor, gratänger, wok, m.m. Stekhäll 180°C 3 - 4 min.

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 600kJ/150kcal, Fett 9,2g, varav mättat fett 3,0g, Kolhydrat 8,0g, varav sockerarter 2,4g, Protein 7,7g, Salt 1,8g.

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 600kJ/150kcal, Fett 9,2g, varav mättat fett 3,0g, Kolhydrat 8,0g, varav sockerarter 2,4g, Protein 7,7g, Salt 1,8g.

38 38

Tänk alltid på att innehållsförteckning kan förändras. Läs därför alltid på förpackningen.


PRODUKTNYHETER

Art 2481 Kycklingvarmkorv 45g, med skinn

Ingrediensförteckning: Maskinurbenat kycklingkött* (66%), vatten, fett från kyckling*, potatismjöl, bindväv från kyckling*, druvsocker, salt, lökpulver, kryddor (ingefära, vitpeppar), kryddextrakt (svartpeppar, koriander), antioxidationsmedel (E300), konserveringsmedel (E250). *Fött, uppfött och slaktat i Sverige. Korv med skinn av kollagen. Fri från gluten, laktos, ägg, mjölk, soja- och ärtprotein. Förpackningsinfo: Vikt: 45 g/st, 1,8 kg/innerförp., 3,6 kg/krt. Antal/förp.: 40 x 45 g/påse, 2 x 1,8 kg/krt. Antal pall/lav: 84/12 Hållbarhet: 28 dgr, kylvara. Öppnad förpackning: max +8°C, 3-5 dgr. Tillagning: Sjud eller stek på medelhög värme i ca 5 min. Varmkorv skall ej koka. Vid stekning undvik fett. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1000kJ/240kcal, Fett 19g, varav mättat fett 6,2g, Kolhydrat 5,5g, varav sockerarter 1,6g, Protein 11g, Salt 2,0g.

Art 304196 Kycklingkött, rökt, strimlat SE

Ingrediensförteckning: Maskinurbenat kycklingkött* (77%), kycklinglårfilé* (11%), stärkelse (potatis, majs), salt, konserveringsmedel (E261, E250), stabiliseringsmedel (E450, E451), surhetsreglerande medel (E326), druvsocker, antioxidationsmedel (E301), arom. *Fött, uppfött och slaktat i Sverige. Förpackningsinfo: Vikt: ca 1,7 kg/innerförp., ca 5,1 kg/krt. Antal/förp.: 3 x ca 1,7 kg. Antal pall/lav: 64/8. Hållbarhet: 36 dgr, kylvara. Öppnad förpackning: max +8°C, 3-5 dgr. Tillagning: Ätfärdig. Kan användas i kall eller varm matlagning. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 750kJ/180kcal, Fett 12g, varav mättat fett 4g, Kolhydrat 2,5g, varav sockerarter 0,5g, Protein 16g, Salt 2,7g.

39

Art 7134 Kycklingfilé, sous vide

Ingrediensförteckning: Kycklingbröstfilé* (85%), vatten, salt, rapsolja, druvsocker, lök, farinsocker, tomat, svartpeppar, timjan, socker, svartpepparextrakt, antioxidationsmedel (E330). Mängd sky: ca 17 % *Fött, uppfött och slaktat i Sverige. Förpackningsinfo: Vikt: ca 140 g/st, 1 kg/innerförp., ca 6 kg/krt. Antal/förp.: 6 x ca 1 kg/krt. Antal pall/lav: 60/12. Hållbarhet: 60 dgr, kylvara. Öppnad förpackning förvaras i högst +8°C 3-5 dgr. Tillagning: Färdiglagad. Serveras kall alternativt stek, grilla eller värm i ugn på 80°C, gärna med ånga. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 480kJ/110kcal, Fett 2,9g, varav mättat fett 0,8g, Kolhydrat 1g, varav sockerarter 0,8g, Protein 21g, Salt 1,0g.

Art 90004 Caesardressing 850g (ersätter art 90022)

Ingrediensförteckning: Rapsolja, vatten, OST (MJÖLK, salt, löpe, konserveringsmedel E1105 (ÄGG)), citronjuicekoncentrat, ÄGGULA, DIJONSENAP (vatten, SENAPSFRÖ, vinäger, salt), salt, socker, vitlökspulver, ättika, kryddor och kryddextrakt (nejlika, kanel, kryddpeppar, paprika, muskotblomma, peppar), FISKPULVER, Worcestersås (rödvinsvinäger, vatten, socker, maltodextrin, lök, salt, vitlök, chilipeppar, cayennepeppar, kryddextrakt (svartpeppar, muskotnöt, muskotblomma, libbsticka, kryddnejlika)), SENAPSFRÖ, ANSJOVIS, syra (E330), konserveringsmedel (E202, E211), maltodextrin, stabiliseringsmedel (E412), arom. Förpackningsinfo: Vikt: 850 g/flaska, 5,1 kg/krt. Antal/förp.: 6 x 850 g. Antal pall/lav: 63/21. Hållbarhet: 90 dgr, kylvara. Öppnad förpackning bör konsumeras inom 5 dgr. Tillagning: Färdig att servera. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 2200kJ/530kcal, Fett 58g, varav mättat fett 5,0g, Kolhydrat 2,0g, varav sockerarter 1,2g, Protein 2,6g, Salt 1,9g.

Tänk alltid på att innehållsförteckning kan förändras. Läs därför alltid på förpackningen.

39 39


PRODUKTNYHETER

Art 8852 Nötfärs 10%

Art 8849 Blandfärs 60/40

Ingrediensförteckning: Malet nötkött (100%). Fetthalt lägre än 10%, förhållandet mellan kollagen och köttprotein lägre än 15%. Ursprung köttråvara: Fött, uppfött och slaktat i Finland. Malet och förpackat i Finland.

Ingrediensförteckning: Malet nötkött (60%), malet griskött (40%). Fetthalt lägre än 19%, förhållandet mellan kollagen och köttprotein lägre än 18%. Ursprung köttråvara: Fött, uppfött och slaktat i Finland. Malet och förpackat i Finland.

Förpackningsinfo: Vikt: 500 g/innerförp., 6 kg/kart. Antal/förp.: 12 x 500 g/krt. Antal pall/lav: 72/8. Hållbarhet: 270 dgr, frysvara.

Förpackningsinfo: Vikt: 500 g/innerförp., 6 kg/kart. Antal/förp.: 12 x 500 g/krt. Antal pall/lav: 72/8. Hållbarhet: 270 dgr, frysvara.

Tillagning: Tinas i kyla. Ska användas direkt efter upptining. Produkten måste värmas upp grundligt innan konsumtion.

Tillagning: Tinas i kyla. Ska användas direkt efter upptining. Produkten måste värmas upp grundligt innan konsumtion.

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 700kJ/170kcal, Fett 10g, varav mättat fett 5,2g, Kolhydrat 0g, varav sockerarter 0g, Protein 20g, Salt 0,1g.

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi1000kJ/240kcal, Fett 19g, varav mättat fett 9,0g, Kolhydrat 0g, varav sockerarter 0g, Protein 17g, Salt 0,1g.

Art 180546 Mariannelund basturökt kyckling ca 2800g

Art 180535 Mariannelundsskinka, rökt ca 3500g

Ingrediensförteckning: Kycklingbröstfilé* (90%), salt, majsstärkelse, druvsocker, stabiliseringsmedel (E450, E451), konserveringsmedel (E261, E250), surhetsreglerande medel (E326), antioxidationsmedel (E301), arom. *Fött, uppfött och slaktat i Sverige.

Ingrediensförteckning: Skinka helmuskel (92%), vatten, potatisstärkelse, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451, E407a), jästextrakt, antioxidationsmedel (E301), konserveringsmedel (E250), rökarom av lönn och ek. Ursprung köttråvara: Sverige.

Förpackningsinfo: Vikt: ca 2,8 kg/helvara (viktvara). Hållbarhet: 40 dgr, kylvara. Öppnad förpackning förvaras vid högst +8°C, 5-7 dgr.

Förpackningsinfo: Vikt: ca 3,5 kg/helvara (viktvara). Hållbarhet: 35 dgr, kylvara.

Tillagning: Ätfärdig. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 460kJ/110kcal, Fett 1,8g, varav mättat fett 0,6g, Kolhydrat 1,5g, varav sockerarter 0,5g, Protein 22g, Salt 2,7g.

40 40

Tillagning: Ätfärdig. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 490kJ/120kcal, Fett 4,5g, varav mättat fett 0g, Kolhydrat 0,8g, varav sockerarter 0g, Protein 18g, Salt 3,0g.

Tänk alltid på att innehållsförteckning kan förändras. Läs därför alltid på förpackningen.


PRODUKTNYHETER

Art 180539 Mariannelund Oxbottensalami ca 1500g

Ingrediensförteckning: Gris- och nötkött (99%), fett från gris, nöthjärta, salt, socker, druvsocker, vitlök, kryddor (bl.a. paprika, cayennepeppar, muskot), animaliskt protein från gris, rökextrakt, antioxidationsmedel (E300, E301), kryddextrakt, konserveringsmedel (E250), rökarom av lönn & ek. Ursprung köttråvara: Sverige. Förpackningsinfo: Vikt: ca 1,5 kg/helvara (viktvara). Hållbarhet: 90 dgr, kylvara. Tillagning: Ätfärdig. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1500kJ/360kcal, Fett 31g, varav mättat fett 13g, Kolhydrat 2,5g, varav sockerarter 2,4g, Protein 17g, Salt 3,5g.

Art 35006 Anka & Apelsinpaté 1500g

Ingrediensförteckning: Grislever (27%), kycklingfett, kycklingkött (18%), anklever (9%), vatten, apelsinsirap (2%) (glukossirap, invertsockersirap, apelsinjuicekoncentrat), salt, rismjöl, antioxidationsmedel (E301, E326), emulgeringsmedel (E472c), lök, MJÖLKPROTEIN, kryddor, arom, förtjockningsmedel (E407, E410), druvsocker, tomat, stabiliseringsmedel (E450, E452), jästextrakt, konserveringsmedel (E250, E261), gelatin av gris. Kan innehålla spår av nötter. Förpackningsinfo: Vikt: 1,5 kg/innerförp., 3 kg/krt. Antal/förp.: 2 x 1,5 kg/krt. Antal pall/lav: 92/8. Hållbarhet: 90 dgr, kylvara. Öppnad förpackning är hållbar i 5 dgr i kylskåp max +7°C. Tillagning: Ätfärdig. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1187kJ/286kcal, Fett 23g, varav mättat fett 9,7g, Kolhydrat 7,1g, varav sockerarter 2,4g, Protein 12g, Salt 1,9g.

Art 40013 Soltorkade tomater i örtmarinad 360g

Ingrediensförteckning: Rapsolja, tomater (39%), salt, olivolja, vitlök, äppelcidervinäger, vitt vin, kryddor och örtkryddor, lök, kryddextrakt, antioxidationsmedel (E300), konserveringsmedel (E200, E211). Förpackningsinfo: Vikt: 360 g/innerförp., 2,16 kg/krt. Antal/förp.: 6 x 360 g/krt. Antal pall/lav: 108/18. Hållbarhet: 120 dgr, kylvara. Öppnad förpackning är hållbar 7 dgr i kylskåp. Tillagning: Ätfärdig. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 2000kJ/480kcal, Fett 48g, varav mättat fett 3,6g, Kolhydrat 11g, varav sockerarter 11g, Protein 1,2g, Salt 2,4g.

41

Art 50267 Snack bites Cabanossi ca 500g

Ingrediensförteckning: Griskött, salt, kryddor och örtkryddor, druvsocker, socker, vitlök, antioxidationsmedel (E301, E392), kryddextrakt, konserveringsmedel (E250). Till 100g färdig produkt har använts 159g köttråvara. Ursprung köttråvara: EU. Förpackningsinfo: Vikt: ca 500 g/innerförp. (viktvara). Hållbarhet: 180 dgr, rumstemperatur. Tillagning: Ätfärdig. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1900kJ/450kcal, Fett 36g, varav mättat fett 18g, Kolhydrat 2,0g, varav sockerarter 1,5g, Protein 27g, Salt 4,3g.

Tänk alltid på att innehållsförteckning kan förändras. Läs därför alltid på förpackningen.

41 41


PRODUKTNYHETER

Art 50268 Snack bites Caramba ca 500g

Art 50269 Snack bites Hot Amigo ca 500g

Ingrediensförteckning: Griskött, salt, kryddor och kryddextrakt, druvsocker, socker, vitlök, rökarom, antioxidationsmedel (E301, E392), konserveringsmedel (E250). Till 100g färdig produkt har använts 157g köttråvara. Ursprung köttråvara: EU.

Ingrediensförteckning: Griskött, salt, kryddor, örtkryddor, lök, druvsocker, socker, vitlök, kryddextrakt, antioxidationsmedel (E301, E392), konserveringsmedel (E250). Till 100g färdig produkt har använts 157g köttråvara. Ursprung köttråvara: EU.

Förpackningsinfo: Vikt: ca 500 g/innerförp. (viktvara). Hållbarhet: 180 dgr, rumstemperatur.

Förpackningsinfo: Vikt: ca 500 g/innerförp. (viktvara). Hållbarhet: 180 dgr, rumstemperatur.

Tillagning: Ätfärdig.

Tillagning: Ätfärdig.

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1850kJ/440kcal, Fett 36g, varav mättat fett 18g, Kolhydrat 3,0g, varav sockerarter 1,6g, Protein 27g, Salt 4,3g.

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1850kJ/440kcal, Fett 36g, varav mättat fett 18g, Kolhydrat 3,5g, varav sockerarter 2,0g, Protein 27g, Salt 4,3g.

Art 1598 Torskfilé med ekologisk panad 50g, MSC

Ingrediensförteckning: TORSKfilé (67%) (Gadus morhua, FAO 27 Nordöstra Atlanten), ströbröd (VETEmjöl*, salt, jäst*), VETEmjöl*, vatten, solrosolja*, salt. *Ekologiska ingredienser (100% ekologiska ingredienser av jordbruksursprung). DK-ØKO-100 MSC-C-52475 Förpackningsinfo: Vikt: ca 50 g/st, 5 kg/krt. Antal/förp.: ca 100 x ca 50 g/krt. Antal pall/lav: 64/8. Hållbarhet: 730 dgr, frysvara. Tillagning: Ugn: 180°C, ca 15 min. Eller en kärntemperatur på 75°C. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 790kJ/190kcal, Fett 8,5g, varav mättat fett 0,9g, Kolhydrat 14g, varav sockerarter 0,6g, Protein 14g, Salt 1,2g.

42 42

Art 1830 Torskfilé 45g, Fri från, MSC

Ingrediensförteckning: TORSKfilé (70 %) (Gadus morhua, FAO 27 Nordöstra Atlanten), panering (rismjöl, majsmjöl, vatten, solrosolja, salt, druvsocker, kryddor (gurkmeja, paprika)). Fri från ägg, gluten, soja och mjölk. MSC-C-52475 Förpackningsinfo: Vikt: ca 45 g/st, 4,5 kg/krt. Antal/förp.: ca 120 x ca 45 g/krt. Antal pall/lav: 64/8. Hållbarhet: 730 dgr, frysvara. Tillagning: Ugn: 180°C, ca 15 min. Eller en kärntemperatur på 75°C. Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 770kJ/180kcal, Fett 8,1g, varav mättat fett 0,7g, Kolhydrat 13g, varav sockerarter 0,4g, Protein 14g, Salt 0,5g.

Tänk alltid på att innehållsförteckning kan förändras. Läs därför alltid på förpackningen.


SORTIMENTSÖVERSIKT Artnr Produktnamn

Vikt/st Nettovikt/innerförp. Nettovikt/ytterförp.

LITHELLS SOUS VIDE 7134 Kycklingfilé, sous vide - NYHET! ca 138 g ca 1 kg ca 6 kg 7130 Pork Brisket - benfritt revbensspjäll med sky, sous vide, Signature ca 1 kg ca 1 kg ca 6 kg 7964 Köttfond mörk, 1 liter 1 kg ca 6 kg LITHELLS KORV 7226 Kyckling Middagskorv Klimat, skivad - NYHET! - 2,5 kg 5 kg 7223 Kycklingmiddagskorv med morot, skivad, 9%, särnär - 2,5 kg 5 kg 7212 Middagskorv med morot, skivad 9%, särnär - 2,5 kg 5 kg 7224 Nötmiddagskorv med morot, skivad, eko, 9% särnär - 2,5 kg 5 kg 7227 Kyckling Middagskorv Klimat, strimlad - NYHET! - 2,5 kg 5 kg 7222 Kycklingmiddagskorv med morot, strimlad 9%, särnär - 2,5 kg 5 kg 7210 Middagskorv med morot, strimlad 9%, särnär - 2,5 kg 5 kg 7220 Nötmiddagskorv med morot, strimlad, eko 9% särnär - 2,5 kg 5 kg 7225 Kycklingkorv Klimat, slantad - NYHET! - 2,5 kg 5 kg 7426 Kycklinggrillkorv Klimat 40g - NYHET! 40 g 1,6 kg 6,4 kg 7424 Kycklinggrillkorv 40g, skinnfri, särnär 40 g 1,6 kg 6,4 kg 2481 Kycklingvarmkorv 45g, med skinn - NYHET! 45 g 1,8 kg 3,6 kg 7441 Kycklingvarmkorv 50g, skinn, konserv, särnär 50 g 2 kg 6 kg 7049 Kycklingprinskorv 13g, skinnfri, särnär 13 g 2,5 kg 5 kg LITHELLS HUSMAN 304196 Kycklingkött, rökt, strimlat SE - NYHET! - ca 1,7 kg ca 5,1 kg 304195 Kycklingkött, rökt, strimlat SE - ca 1,7 kg ca 5,1 kg 304395 Kycklingkött, rökt, tärnat SE - ca 1,7 kg ca 5,1 kg 8852 Nötfärs 10 % - NYHET! (ersätter art 363402) - - 6 kg 8849 Blandfärs 60/40 - NYHET! (ersätter art 363404) - - 6 kg SMÖRGÅSMAT 180532 Mariannelundsskinka, kokt ca 3500g ca 3,5 kg ca 3,5 kg ca 3,5 kg 180546 Mariannelund basturökt kyckling - NYHET! ca 2,8 kg ca 2,8 kg ca 2,8 kg 180535 Mariannelundsskinka, rökt ca 3500g - NYHET! ca 3,5 kg ca 3,5 kg ca 3,5 kg 180539 Mariannelund Oxbottensalami ca 1500g - NYHET! ca 1,5 kg ca 1,5 kg ca 1,5 kg SÅSER & RÖROR 33505 Majonnäs, lätt - 5 kg 5 kg 33510 Majonnäs, lätt - 10 kg 10 kg 11225 Coleslaw - 2,5 kg 2,5 kg 90004 Caesardressing 850g flaska - NYHET! (ersätter art 90022) - 850 g 5,1 kg 81725 Caesardressing - 2,5 kg 2,5 kg 80825 Currydressing - 2,5 kg 2,5 kg 40792 Pesto genovese 1kg - 1 kg 1kg DAGENS RÄTT FISK 1598 Torskfilé med ekologisk panad 50g, MSC - NYTT MSC-nr (MSC-C-52475) ca 50 g 5 kg 5 kg 1830 Torskfilé 45g, Fri från, MSC - NYTT MSC-nr (MSC-C-52475) ca 45 g 5,4 kg 5,4 kg LAGERBERGS 820028 Kycklinglårfilé, strimlad, ca 12mm - 1 kg 6 kg 820022 Kycklingbröstfilé, strimlad/skivad, ca 35 mm - 1 kg 6 kg 820025 Kycklinginnerfilé, 30-50g ca 30-50 g 3 kg 6 kg 821411 Kycklingbröstfilé, mörad, 130-170g ca 130-170 g 3 kg 6 kg 820026 Kycklingbröstfilé med skinn, 140-200g ca 140-200 g 1 kg 6 kg 821480 Kycklinglårfilé, 70-100g ca 70-100 g 3 kg 6 kg 821452 Kycklingöverlår med ben, 150-200g ca 150-200 g 1 kg 10 kg 825076 Kycklingvinge utan spets, 60-90g ca 60-90 g 3 kg 6 kg 825077 Kycklingben/Drumsticks, 90-130g ca 90-130 g 3 kg 6 kg 825078 Kycklingklubba utan ryggben, 230-280g ca 230-280 g 3 kg 6 kg 821432     Kycklingklubba med del av ryggben, 260-320g ca 260-320 g 1 kg 10 kg 820213 Kyckling, hel, ca 1,2kg ca 1,2 kg   12 kg 12 kg TZAY 85346 TZAY Sojastrimlor, naturella - 250 g 3 kg 85350 TZAY Sojastrimlor, naturella - 1 kg 4 kg 85348 TZAY Sojabitar - 1 kg 4 kg 85349 TZAY Sojaspett 33-35 g 1 kg 4 kg

43

43 43


SORTIMENTSÖVERSIKT Artnr Produktnamn

Vikt/st Nettovikt/innerförp. Nettovikt/ytterförp.

DAGENS RÄTT GRÖNT 1952 Grönsaksbas, ekologisk - 1 kg 8 kg 1978 Bönmix - 1 kg 5 kg 1988 Bönmix Mukimame - 1 kg 5 kg 1974 Linser, gröna - 1 kg 5 kg 1970 Sojabönor, gröna - 1 kg 5 kg 1971 Sojabönor, gröna, ekologiska - 1 kg 5 kg 1976 Sojabönor, gula - 1 kg 5 kg 1933 Avokado, tärnad - 1 kg 5 kg 1934 Mango, tärnad - 1,5 kg 4,5 kg DELIKATESSER 35006 Anka & Apelsinpaté 1500g - NYHET! - 1,5 kg 3 kg 65013 Soltorkade Apulientomater hackade 1kg - 1 kg 5 kg 40881 Soltorkade tomater 700g - 700 g 2,8 kg 40013 Soltorkade tomater i örtmarinad 360g - NYHET! - 360 g 2,16 kg 50267 Snack Bites Cabanossi ca 500g - NYHET! - ca 500 g ca 500 g 50268 Snack Bites Caramba ca 500g - NYHET! - ca 500 g ca 500 g 50269 Snack Bites Hot Amigo ca 500g - NYHET! - ca 500 g ca 500 g 50248 Jambalaya 50g 50 g 50 g 2 kg 50202 Caramba 50g 50 g 50 g 2 kg 50203 Bierbanger 50g 50 g 50 g 2 kg 50204 Cabanossi 50g 50 g 50 g 2 kg 50206 Hot amigo 50g 50 g 50 g 2 kg 50207 Porter - Carry On 50g 50 g 50 g 2 kg 50208 Joddlarkorv 50g 50 g 50 g 2 kg 50210 Whiskeypinne 50g 50 g 50 g 2 kg 50224 IPA - Full Steam 50g 50 g 50 g 2 kg 50218 Snacks salami Sour cream onion 70g 70 g 70 g 910 g 50219 Snacks salami Hot chili 70g 70 g 70 g 910 g 50220 Snacks salami Salt & peppar 70g 70 g 70 g 910 g

Vi är Atria Säljkår

Stefan Anderson Skåne, Halland Tel 070-675 98 84

Magnus Bruce Västra Götaland, Göteborg Tel 070-514 62 42

Conny Boström Småland och södra Östergötland Tel 070-671 32 63

Jahn Bergqvist Västra Svealand Tel 070-593 27 47

Robert Fors Östra Svealand, södra Stockholm, Gotland Tel 070-643 43 40

Lars Myckelberg Norra Svealand, norra Stockholm Tel 070-283 86 06

Jörgen Blomdahl Norrland Tel 070-673 77 00

Anbud

Wiveca Andreasson Tel 070-221 77 57

Lars Ekdahl Tel 070-666 76 40

Pernilla Örnå Tel 010-482 39 48

Daniel Nyman Tel 072-584 42 88

Önskar ni prover, recept eller vill tipsa oss om något så når ni oss lättast på: anbud@atria.com alt. fornamn.efternamn@atria.com

Tel 010-482 30 00 - www.atriafoodservice.se

Profile for Atria Foodservice

Inspiration nr 2 2018  

Inspiration nr 2 2018  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded