Page 1

EL TRIBUNAL DE LA INQUISICIÓ O DEL SANT OFICI

ALEX TORDERA MIGUEL LARA CASANDRA BLANCH ALEX MARTINEZ CRISTINA GÓMEZ

4t ESO C


1.–Aquest tribunal, en quin moment es va crear i amb quina finalitat?

Aquest tribunal es va crear a l’any 1184, i al 1487 a Espanya amb la finalitat de difondre el catolicisme gobernada per els reis catòlics.

2.– En aquest tribunal, quina clase de delictes es jutjaven? En aquets tribunal es jutjava als heretges que comeetien crims com la homosexualitat, l’adulteri, la no creença… I es tractava d’eradicar l’heretgia.

3.– Quina manera de procedirtenia el tribunal de la inquisició? Com actuava? La inquisició aconseguia información sobre les heretgies dels ciutadans de la mà dels catòlics mes fidels, ja que aquestos no volien que dubtaren d’ells. Quan tenien un cas anaven a casa de l’acusat i se l’emportaven a la presó. Després d’uns vint diez en les condicions pèssimes de la presó de la Inquisició, el inquisador l’interrogava sense que l’acusat es donara conte de que se l’acusava, pel que era quasi imposible defensar-se. Si l’acusat confessava, la pena era menor si no ho feia el podrien torturar fins que ho fera.


4.–Quina relació hi havia entre el Tribunal de la Inquisició i la Monarquia Absoluta ? Era important el poder de l’església en la monarquia Absoluta ? La relació que hi havia entre les dos eren molt poderoses, la qual les dos estaven relacionades en la religió católica i tenien una gran influencia sobre les persones. Si, tenia una gran influencia sobre la monarquia. 5.–Com actuara el Tribunal de la Inquicisió front a les idees de la il·lustració que arriben a Espanya desde França? En aquest textos tens alguna información al respecte? El tribunal de la Inquisició actuara molt estrictament a les fronteres i en vigilancia a les llibreries i a les biblioteques.

6.- Quina reacció tindran els filòsofs i pensadors espanyols que escolten notícies del que està pasant a França en época de la Revolució. Así tens altre text que et pot ajudar. La relació que teniaen els filòsofs i pensadors espanyols que escoltaven notícies del que estaba pasant a França en época de la revolució, va ser que els dos volien lluitar contra el depotisme religiós i civil, ja que no estaven d’acord amb el tribunal tenebres.


8. –BUSQUEU MÉS INFORMACIÓ I COMENTEU LES 4 CARACTERÍSTIQUES IMPORTANTS QUE APAREIXEN A CONTINUACIÓ: Busqueu més información sobre elles i expliqueu-les en el treball. Aquestes idees també eren defensades per la Inquisició. Les cuatre principals característiques de la varen ser:

Inquisició

A l'Europa central, es va veure especialment agreujada per diversos motius: . La difusió de la impremta amb l'enorme difusió d'obres com La Divina Comèdia, en els anys posteriors a la pesta negra on es parlava dels suplicis de l'infern, el teatre on es va posar de moda incloure al diable i els seus acòlits en les seves representacions. .Les tensions religioses, sobretot en zones afectades per la Reforma, la Guerra dels Trenta Anys, la revolta dels Països Baixos, el anglicanisme i l'aparició de moviments religiosos radicals com els anabaptistes. Llavors es pot parlar de dues regions diferenciades segons la força de la bruixeria: . Alemanya, Suïssa, la Regió del Jura, els Països Baixos espanyols, França i Anglaterra. .Els països nòrdics, orientals i mediterranis especialment, la caça de bruixes va ser alguna cosa tardà, sense força i poc important demogràficament.


1ª.-VISIÓ TEOCÈNTRICA DEL PENSAMENT DE L’ANTIC RÈGIM: Algunes frases d’aquella época deien:


La inquisició  

Treball sobre la inquisicio per a historia.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you