Page 1

VISITA AL MUVIM

Miguel Lara Alejandro Martinez Casandra Blanch Cristina G贸mez Alex Tordera 4t ESO C


1r.PRESENTACIÓ. ·Que significa MUVIM? MUVIM significa: Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat.

2n.ESPAIS. “Els monestirs medievals”. a) Quina importància tenien els monjos copistes en la cultura de l’epoca medieval? Els monjos copistes tenien una gran importància en l’epoca medieval ja que eren els unics qeu sabien llegir i escriure i la seva feina era copiar els llibres a mà.

b)Estaba permès als monjos dubtar de les veritats que copiaven? Perquè ès important aquesta nova actitud a les acaballes de l’epoca medieval? Els monjos estaven dispostos a no dubtar per a continuar en la creencia de la cultira cristiana. 3r. ESPAI: “La impremta” Quina importància va tindre la impremta en la història de la Humanitat? Va permetre la difusió de llibres i textos escrits en aquella època i per tant gracies a eixos llibres la difusió de informació i pensaments a la gent.


4t. ESPAI: “La revolució cosmològica”

a) Per què el model teocèntric cristià xocava amb els descobriments sobre astronomia? Perquè Deu era el centre del univers i no podien permetre que la gent pensaria que hi havia mes coses a part de la religió

b) Van tenir alguna classe de problemes els científics i filòsofs per defensar les seues idees? Descriu quins i amb qui. Feu especial menció a Galileo Galilei. Si, els problemes els tingueren en l’església, la qual els acusava d’heretgia i o els executava o els castigava. Galileo, dit de boca de Stephen Hawkins va ser el pare de la ciència moderna, per això va ser, i serà sempre un important científic. Ell junt a Copèrnic i Kepler varen ser condemnats per l’Inquisició.


5É. ESPAI: “ L’HOME MÀQUINA” a) Al segle XVIII es desenvolupa una Nova Ciencia de la mà de Descartes. La seua affirmació “ Pense aleshores sóc” és considerava tota una revolució per què ? El nou desenvolupament va ser que primer tenia que pensar les coses amb el cap i despres buscar respostes sensates.

b) Què representa la Plataforma móbil ? A qui fa refència aquesta màquina perfecta ? El que representa la plataforma móbil era l’avanç de la societat i els avanços científics. La màquina més perfecta era l’home ja que era el que més podia pensar.

c) Quina implicació va tenir Newton i els seus descobriments en el pensament de l’epoca ? Els cientifics es conduïen per la raó no per el pensament. Newton va ser un dels mijors cièntifics de la historia que va demostrar cièntificament que el cosmos es mou per la gravitació que atrau els planetes entre sí La societat quüestionava sobre les idéologies d’aquella teoria, ja que tot el que s’afirmava estava demostrat.


6É. ESPAI:- “ENCICLOPÈDIA” Què preten Diderot i d’Alembert confeccionat l’enciclopedia ? Diderot i d’Alembert, el que volien era que tot el món conegera tot el que els ciéntifics havien descobert ciéntificament i plasmar-ho en un llibre per a que no es pergueren els descobriments.

7é. – ESPAI: “La il·lustració espanyola i valenciana” a)Hi havia il·lustrats espanyols i fins i tot valencians? Posa 3 exemples. Lluis Vives. Cardenal Cimeros. Jorge Juan.


b)Anomena alguns científics del segle XVIII I XIX que apareixen en l’escena deñ balcó. Quina va ser la seua rellevància.

Newton Lazzaro Spallanzani.

c)Descriu el saló burges. Un saló burges tenia un ambient molt carregat amb una mescla de barroc i vococo.

8é. –ESPAI: “Les millors i les pitjors creacions de la humanitat” -Explica alguns aspectes positius de la ciència al llarg del s.XIX i s.XX La millora en la medicina, comerç... Va fer que millorara la qualitat de vida.

-Ara comenta alguns aspectes negatius de la utilització de la ciència al s.XX L’invenció de noves armes i noves tecnologies de guerra.


Qüestionari muvim  

El questionari del MUVIM per al projecte atreveix-te a pensar

Qüestionari muvim  

El questionari del MUVIM per al projecte atreveix-te a pensar

Advertisement