Manigesta't nº0

Page 1


Comencem! Manigesta’t L’editorial Som els nens i nenes de 6è B de La Ginesta i hem fet Manigesta’T, la nostra revista, pels segûents motius: millorar la nostra redacció i l’ortografia a més de veure la seva importància, treballar en grups grans i petits, per expressar expressarressar-nos, descobrirdescobrir-nos i descobrirdescobrir-vos. Però a més per aprendre a tenir més confiança en nosaltres mateixos i en els nostres companys, descobrint el que som capaços de fer. Hem treballat els temes que ens han agradat amb democràcia, col·laborant entre tots. tots. Un treball que a més aprofitem per treure una mica de diners per a les colònies. Gràcies pel teu ajut!

Sumari: Comencem! Vols anar a la moda? L’entrevista! L’horòscop! Esports! Els acudits! Reportatge! …Bona cuina

Sou lliure de: copiar, distribuir i comunicar públicament l’obra i Consell de redacció fer-ne obres derivades amb les següents condicions. 2 Pol Borrel, Sheila Cerezo, Laura Calaf, 3 Míriam Chica, Toñi Cortés, Andrés García, 4-5 6-7 Paula Garrone, Douglas Genoux, Ruxanda 8 Marín, Alex Martín, Esther Rodriguez, Isabel 9 Tubio, Alex Vázquez, Maria Zapata, Enric 1010-11 12

Salvador, Fran Chanzá, Toni Àlvarez.

La revista Manigesta’t! està registrada al Dipòsit legal amb el número T-2033-2009. Sou lliures de: copiar, distribuir i comunicar públicament l’obra i fer-ne obres derivades amb les següents condicions. Reconeixement : Heu de reconèixer els crèdits de l’obra de la manera especificada pel consell de redacció, citant la procedència Manigesta’t!. No comercial. No podeu utilitzar aquesta obra per a finalitats comercials. Compartir amb la mateixa llicència. Si altereu o transformeu aquesta revista, o en genereu revistes derivades, només podeu distribuir l’obra generada amb una llicència idèntica a aquesta.

Email redacció: Manigestat@gmail.com

Pàg 2

CEIP La Ginesta Segur de Calafell


la moda! Manigesta’t

Míriam i Douglas

Nenes

Sabies que queda molt bé una túnica amb un pantaló texà curt i amb unes manoletines?

AQUEST LOOK ÉS GENIAL ! Nens Sabies que queda molt bé uns texans mig baixos, una samarreta llarga que sigui àmplia i una gorra de costat amb unes vambes amples?

AQUET LOOK TAMBÉ ÉS GENIAL ! Ara ja ho saps! Fes-te tu la teva moda...

CEIP La Ginesta Segur de Calafell

Pàg 3


l’entrevista! Manigesta’t

Paula i Àlex Elisabeth Ramos Lozano va nèixer a l’any 1986. Ha estudiat per a tècnica d’esport i enguany ha acabat la llicenciatura d’INEF. Amb 23 anys va guanyar el campionat del món d’acrossport però no s’hi dedica professionalment, sinó que ho fa a la tasca docent. T’agraden tots els esports de risc? Sí. Generalment sí. Quants anys portes fent acrossport? Amb 11 anys (quan tenia 13 anys vaig començar les competicions) Exactament, com es diu la teva professió? Fit kid que es divideix en 4 modalitats Fit kid(ball amb acrobàcies)

Sí , estudio la llicenciatura de ciències de l’Activitat física i l’esport , a més treballo algunes hores per les tardes de monitora d’activitats extra escolars ja que de l’acrossport no et pots guanyar la vida. Tens alguna afició interessant? A part del ball actualment jugo a tennis. A més amb la carrera que estudio ja practico una mica tots els esports. T’agradaria venir a la ginesta a conèixernos i ensenyar-nos com fas les tombarelles i ensenyar-nos a fer alguna? Clar que si, estaria encantada de podervos ensenyar-vos a fer acrossport i de portar-vos algun vídeo. Es difícil ensenyar a les persones? No es difícil ensenyar però s’ha de tenir algunes qualitats esportives i sobretot no tenir por (ser valent i atrevit)

Dance show (dansa/jazz)

Ensenyes acrossport ? No, acrossport no gimnàstica rítmica.

Hip hop/funky

Fas moltes competicions? Tres a l’any: Espanya, Europa i mundial

Fantasia (ball amb decoració)

però

ensenyo

Des de petita t’agrada fer cabrioles ? Des de ben petita he fet esport i ja amb 9 anys em vaig apuntar al gimnàs, aquell any em van ensenyar a fer acrobàcies Ets molt flexible veritat? Abans més(quan em dedicava més en serio)Feia entrenaments bastant durs

A part de fer acrossport, treballes?

Pàg 4

Per fer acrossport has de tenir molta força? Depèn de quina posició et toqui. Pots ser porter” que es qui puja, aguanta i llença a les persones i, per, tant has d’estar fort. I

CEIP La Ginesta Segur de Calafell


l’entrevista! l’entrevista! Manigesta’t

! “l’àgil” que com el seu nom indica ha de ser àgil elàstic i més aviat prim Has viatjat molt per fer campionats? Si, a Itàlia, Hongria i Croàcia. Com es diu el teu grup d’acrossport? Tinc diferents grups de ball, però el principal es diu ENIGMA. El grup d’acrossport Enigma

Els mestres i les mestres del CEIP La Ginesta desitgem que el camí que feu amb la vostra revista sigui profitós, emocionant i ple de descobertes. Us animem a continuar endavant! Mestres de la Ginesta

CEIP La Ginesta Segur de Calafell Calafell

Pàg 5


l’horòscop! Manigesta’t

Maria R. Zapata Aries L’amor arribarà a la teva vida a finals de gener. Et sentiràs molt a gust amb tu mateixa i aconseguiràs atraure al noi que t’agrada. Una amiga t’explicarà un secret espectacular. No li diguis a ningú

Bessons La persona que portes tant de temps esperant està a punt d’arribar a la teva vida i ho fara per quedar-se. Arribaran nous aires al teu grup d’amigues i amics. Nois i noies nous que aportaran moltíssimes coses a la colla.

Lleó A partir de gener la teva ment estarà ocupada per un noi que coneixeràs en una festa. Tindràs un problema amb una amiga, perquè dubtaras de la seva confiança. Parla amb ella. Ja veuràs com es soluciona.

Cranc Començaràs a sentir algo per una persona que està molt a prop teu. Al principi et donarà por, per això et costarà reconèixer-ho. Tornaràs a recuperar el contacte amb un amic que ja no recordaves.

Balança Hauran dos nois que rivalitzaran per arribar al teu cor, però al final et quedaràs amb el que mes et faci riure. Com et trobaràs tant bé amb tu mateixa decidiràs cuidar-te a “tope”.

Escorpí Al febrer toparàs amb un noi que et fa tilín!!! Si vols conquistar-lo tindràs que donar el primer pas. Els teus companys no pararan de riure amb als teus acudits!

Pàg 6

Verge Abans o després tindràs que dir qui és el teu amic secret. Els teus col·legues del teu institut et trucaran per quedar amb tu i enviar-te missatges ¡YUPI! Aquest any seràs la reina de la festa. Taure Amb l’amor començaràs el curs triomfant. Molts nois/es et demanaran sortir, no et precipitis tria bé. Aquest any la teva colla estarà molt reunida, fareu moltes coses junts seran 12 mesos inoblidables.

CEIP La Ginesta Segur de Calafell


l’horòscop! l’horòscop! Manigesta’t

Sagitari En el amor: aquell bombó que t’has fixat fes-li patir i et sortiràs amb la teva . Estableix un pacte amb les teves amigues i no tindràs problemes.

Aquari El teu propòsit aquet any és: adéu baralles!

Capricorn En el amor obre els ulls i et fixaràs en un noi, fes-li gracietes quan estiguis trista

Peixos Poc a poc arribaràs a la meta. Seràs la primera en arribar al seu cor. Continua així i obtindràs bons resultats Amistat: Posa més atenció als teus amics de veritat. Alguns dels bons només busquen aprofitar-se de tu.

Des de l’AMPA animem als alumnes de sisè que continuïn fabricant els seus somnis, com aquesta revista. Desitgem un bon any a tota la comunitat educativa!

CEIP La Ginesta Segur de Calafell Calafell

Pàg 7


els esports Manigesta’t

ESPORTS D’EQUIP

El corfbol o korfbal és un esport d’equip jugat entre que cerquen introduir una

Pol i Laura

pilota dins d’una cistella. Els equip són mixts, formats per quatre homes i quatre dones, i l’àrea de joc es divideix

ESPORTS D’AVENTURA

entre les zones d’atac i de defensa. El corfbol manté certes similituds amb el bàsquet, tot i que de fet es considera

L’ala delta és un esport similar al parapent, però en què s’utilitza un aparell que consisteix bàsicament en un ala en forma de delta de la qual es penja una persona, en posició horitzontal, mitjançant uns arnesos.

El ràfting és un esport consistent en descendir per aigües braves en una llança pneumàtica, amb l’ajuda de pales, sortejant les roques del camí i evitant la caiguda dels tripulants a l’aigua.

una evolució del ringboll.

La pista de corfbol és la superficie on es desenvolupa el joc. Les pistes interiors acostumen

a

ser

de

parquet,

les

exteriors de ciment, asfalt, terra o gespa. És una pista simétrica, i les mides varien segons sigui la pista interior o exterior. Cada

dues

cistelles,

els

jugadors

canviaran de quadre, canviant així la seva funció

també(els

jugadors

passen a defensors i a l’inreves.

Pàg 8

CEIP La Ginesta Segur de Calafell

atacants


els acudits! acudits! Manigesta’t La mestra pregunta al Pol: - Si dic vaig ser rica és temps passat, i si dic sóc bella, que és? - Excés d’imaginació, diu el Pol.

Andrés i Ruxanda Era una senyora tan fredolica, tan fredolica que fins a les potes de la taula els hi posava mitges.

Ei ! Quina màscara més horrible que portes, treu-te-la ! - Si no en porto cap -

Doncs posa’t una !

Àlex V.P

CEIP La Ginesta Segur de Calafell

Pàg 9


el reportatge! Manigesta’t

Enric, Toñi i Sheila

ELS SIMPSONS Són una sèrie de dibuixos animats, molt “educatius”. Des de que es van començar a fer, han canviat molt els seus dibuixos, trobem que ara estan més ben fets. El pare de Bart, Lisa i Maggie treballa en una central nuclear de Springfield. Tenen un veí que es diu NED FLANDERS i el Homer s’aprofita molt d’ell. El director de la sèrie es diu Matt Groening que es vol retirar de la sèrie dins d’uns anys, però mentre es seguiran emetent la sèrie. Però no es faran més capítols nous. El 19 d’octubre del 2009 va ser el seu 20èaniversari. El protagonistes són: Homer Simpson Inspector de seguretat en la central nuclear d'Springfield. Casat amb Marge i amb tres fills, Bart, Lisa i Maggie. Té 36 anys.

Marjorie Bouvier Simpson casa. Casada: Homer. 3 fills: Bart, Lisa i Maggie. 34 anys.

Bartholomew J. Simpson (Bart) Fill de Homer i Marge. 10 anys.

Pàg 10

CEIP La Ginesta Segur de Calafell


el reportatge! reportatge! Manigesta’t Elisabeth Simpson (Lisa) Filla de Homer i Marge. 8 anys.

Abraham Simpson Avi de la família Simpson. Separat. 2 fills: Homer i Herb. 3 nets: Bart, Lisa i Maggie. Uns 70 anys. Viu a la llar d'avis.

Margaret Simpson (Maggie) Filla de Homer i Marge. 1 any.

CEIP La Ginesta Segur de Calafell Calafell

Pàg 11


bona cuina! Manigesta’t

Hola! som unes petites cuineres que us volem ajudar a fer aquest postre de Nadal, que està boníiiiisimmm, que esperem que el feu, us el recomanem!

Isabel i Esther POSTRE DE "ADAL

Primer de tot els ingredients: *100gr de farina *70gr de fècula *Blat de moro o llevat (depenent del vostre gust) *1 cullerada de llevat *3 ous *125gr de sucre en pols *Ratlladura de mitja llimona *mantega *300gr de formatge crema *200gr de sucre glace *Una copeta de brandy *2 rovells d’ou *100gr de cacao dolç *100ml de nata liquida PREPARACIÓ: S’encén el forn a 180ºC. Es barregen la farina amb la fècula i la llevat; es baten el ous amb el sucre, la ratlladura i 20gr de mantega i s’incorpora a cullerades a la barreja de farina,remenant-lo bé. Es cobreix el motllo amb el paper, s’hi posa mantega, es tira la crema preparada,s’allisa i es cou en el forn durant 40 min. Desprès es treu,es desmotlla sobre una plata i es deixa refredar. Treballem el formatge amb licor, els rovells, el sucre i el cacao. Es monta la nata i s’incorpora amb els moviments envolvents. Es tapa i es posa dins la nevera. S’ arrodoneixen les cantonades llargues del pa de pessic donant-li forma cilíndrica, es divideix en tres capes i les posem al mig una part de la crema. Recobrim el pa de pessic amb la crema restant. Es formen estries sobre la superfície amb una forquilla i decorem al nostre gust.

Bon profit!

CEIP La Ginesta Segur de Calafell


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.