INSTETUNET fra Fanevik Bygg

Page 1

SENTRALT OG VED SJØEN

Spenstige

BUSTADER med moderne og SPANANDE arkitektur

Sentralt i Florø

EINEBUSTAD 5.100.000 kr. 180863535

www.fanevik.noEINEBUSTAD Nr. 19  og  20 Pris: 5.100.000 kr.

NYTT BUSTADFELT PÅ SOLHEIM

Instetunet

MODERNE HUS – MOGLEGHEIT FOR NAUST OG BÅTPLASS Instetunet er eit nytt og spanande bustadprosjekt med hus, naust og båtplass, på Solheim i Florø. Vi leverer skreddarsydde løysingar. • • • • • •

Moderne hus i funkisstil Kort veg til populært turområde Høg standard Seriøse leverandørar Flott utsikt mot Solheimsfjorden Kort veg til badeplass

• Moglegheit for eige naust og båt • Kort veg til skule og fritidstilbod • Gode finansieringsløysingar gjennom Sparebanken Vest i Florø • Store glasflater og lyse leilegheiter • Det gode liv i eige hus

FLORØ

INSTETUNET


FAGHANDEL INNEN TRELAST OG BYGGEVARER Vi hjelper deg på veien med å planlegge, tegne og bestille ditt nye kjøkken etter dine ønsker og behov.

Seljetun 5, 6900 Florø Tlf: 57 75 79 90 E-post: butikk.floro@xl-bygg.no Man–fre 07–17 Lør 09–14

xl-bygg.no

Følg oss på:


Nytt hus og ny utsikt

Etter å ha flytta heim frå Bergen for 6 år sidan, og etter å ha restaurert eit eldre hus i Havreneset – er det unge Florøparet no klare for nye utfordringar. Jim Tore Kristiansen (33) og Lill Therese Strømmen Kristiansen (30), har heile tida hatt ein plan om nytt hus – med sjøutsikt. Denne våren går draumen i oppfylling – på ei lun tomt i sjøkanten ved Brandsøyvegen. Lill Therese, som er oppvaksen i Havreneset ville først bu der, så no er det min tur å «flytte heim», smiler Jim Tore lurt. Han er oppvaksen på Hammaren – eit stykke lenger inne på Solheim – og gler seg til å vakne opp til sjøutsikt mot sør. Utsikta, den urørte sjølinja og at det er ope rundt oss er viktig, slår Lill Therese fast. Dette er draumetomta.

har skissert kva vi såg føre oss, og så har han oppdatert teikningane. Vi veit kva vi vil ha, seier Lill Therese – eller kanskje mest kva vi ikkje vil ha. Det er godt å ha eit firma i ryggen som tar seg av alt, frå regulering til ferdig hus – og det som kjem til undervegs når vi ønskjer endringar.

Krevjande kundar Begge to har bakgrunnen sin frå byggebransjen, Jim Tore som prosjektleiar i Consto Sogn og Fjordane og Lill Therese som marketingsjef og controller hos XLBygg Florø. Vi er kanskje ekstra krevjande som huskjøparar, men Kjell Sigdestad og Fanevik Bygg har verkeleg levert, skryt dei to. I starten hadde eg mange turar inn for å sjå korleis arbeidet gjekk, fortel Jim Tore. Etterkvart fann eg ut at det var vekkasta. Handverkarane gjer ein kjempejobb, og det er betre at eg lar dei jobbe i fred.

Minst mogleg vedlikehald På spørsmålet om dei skal ha hage, er dei klare på at dei mest av alt har hatt fokus på minst mogleg vedlikehald. Det gjeld både på uteområdet og huset, seier Lill Therese. Kledningen på det som må kunne kallast eit moderne funkishus, har fått royal impregnering. Det betyr at det kan stå i 8–10 år, før det vert olja – og då held det i nye 10 år. Vindauga er kledde med aluminium og platene på gavl og gesims er fibersementbaserte. Det vil seie at vi kan bruke tida vår på andre kjekke ting – seier småbarnsforeldra og ser utover sjøen.

Veit kva vi ikkje vil ha Utgangspunktet er eit kataloghus, men det er blitt tilpassa våre ønskjer og krav – litt undervegs. Kjell Sigdestad og Fanevik Bygg har vore veldig ryddige og opne. Vi

Naust neste Draumen er at vi med tid og stunder skal ha oss eit naust. Moloen og naustrekka som Fanevik skal bygge rett ned forbi Instetunet er heilt genial, meiner dei to.

Yngstemann i huset – Johan på snart 7 år har allereie båten klar - og vi er alle klare for å nyte sjølivet. Johan starta i første klasse på Brandsøy skule sist haust, medan storesøstera Amalie (11) går på byskulen. Slik blir det også etter at vi flyttar inn hit, fortel foreldra. Det er viktig at ungane ikkje opplever flyttinga som negativ. Avstanden til skule, vener og aktivtetar blir omtrent som i dag. Avstandane i Florø er heldigvis korte. Snart flytting Etter planen skal vi flytte i nytt hus ein gong mellom påske og 17. mai, og midt opp i innspurten jobbar Jim Tore med å flytte sitt kontor til Brandsøy skule - der han skal vere prosjektleiar for ei stor utbygging. Vi har ein rimeleg hektisk kvardag, så sjølv om vi er nevenyttige er det avgrensa kor mykje eigeninnsats vi kan legge i huset. Planen er å montere kjøkenet, plate badet og legge litt golv, fortel dei. Elles satsar vi på Fanevik sine flinke handverkarar. No gler vi oss berre til siste innspurt – slik at vi kan nyte vårsola og Solheimsfjorden frå denne flotte terrassen, smiler fornøgde huseigarar.


Romsleg og moderne einebustad store vindusflater og eit Dette er draumeheimen for deg som ønskjer eit moderne hus med open og praktisk planløysing, og godt utnytta plass. Mesterhus Melinda har ein spanande fasade med blanding av ståande og liggande panel, og eit flott glassrekkverk rundt balkongen. Dei store vindusflatene slepp inn mykje lys og gir flott utsikt. Terrassen med utgang frå TV-stova, og den stilige balkongen i andre etasje, sørger for lett tilgang til hyggelig uteliv. Totalt bruksareal er på 145 m2 inkl. garasje. Huset har ei klassisk og fin romdeling med kjøkken, stove, bad og gang i første etasje. I underetasjen er det tre soverom, bad, vask/bod og TV-stove med eigen utgang til hagen. Hovudinngangen har eit praktisk overbygg, og herifrå er det lett tilkomst til utvendig bod med god plass til å oppbevare diverse utstyr. Rett ved sida av boda finn du garasjen på ca. 20 m2. Når du går inn i huset, kjem du først inn ein gang


Supplert med garasje!

med open og praktisk planløysing, moderne designuttrykk. med stor plass til garderobe. Den opne kjøkken- og stoveløysinga er avskjerma frå gangen med ei skyvedør. Frå den luftige stove/ kjøkkenløysinga, kan du gå ut på ein stor altan på 11 m2. Underetasjen har tre romslige soverom, i tillegg til eiga TV-stove med utgang til hagen. I underetasjen er bad og vaskerom delt i kvar sine rom, mens det i første er eit eige lekkert, stort bad. Det er med på å gjere dette huset heilt perfekt for alle livsfasar.

Alle bilde og illustrasjonar er til inspirasjon og kan avvike frå endelege teikningar.


Informasjon om prosjektet Eierform: Eiendom: Bebyggelse (arealar): Innhold 1. etg.: Innhold U. etg.: Standard: Prosjektbeskrivelse: Utbygger/kontakt: Overtagelse: Vei, vann og avløp: Reg.smessige forhold: Diverse: Priser: Omkostninger: Visning: Annet:

SELVEIENDE Boligene ligger vendt mot sør på Solheim, gode solforhold og flott utsikt utover Soheimsfjorden. Bruksareal: 125 m2 + Carport 20 m2 Stue med utgang til stor altan, kjøkken, gang m/god plass til garderobe, bad/wc. Stor sportsbod og egen garasje. 3 soverom, TV-stue/gang, vaskerom/bod og stort bad. Det henvises til leveransebeskrivelse . Sentral beliggenhet. Innenfor gangavstand finner du skole, barnehage og idrettsanlegg. Kort avstand til offentlig transportmiddel. Er du glad i naturen er det flotte turløyper like ved. Det er også gode bade- og fiskemuligheter. Fanevik Tomteutbygging AS. Første boligene kan være klar til overtagelse våren 2021, avhengig av oppstart. Offentlig vei, vann og avløp. Eiendommene er regulert til boligformål. Salgsprospektet inngår ikke som en del av kontraktsgrunnlaget. Alle illustrasjonene og perspektivene er kun ment å kunne gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse. De kan således inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innvendig i boligen. Ved avvikende opplysninger, vil materialbeskrivelsen gjelde som utbyggers forpliktende leveranse. Selger forbeholder seg retten til å endre salgspriser på utsolgte boliger uten forutgående varsel. Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard NS 3940 og retningslinjer for arealmåling, uten hensyn til byggeforskriftenes krav om rom. Rommenes bruk kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er måleverdige etter NS 3940. Pris pr. boenhet kr. 5.100.000 inkl. mva. 2,5% dokumentavgift til staten er inkl i kjøpesummen. Videre tilkommer det kr 525,-­i tinglysingsgebyr for skjøte. Etter avtale. Kjøpere av boliger på Instetunet byggefelt, har første rett til kjøp av naust og båtplass i Instetunet småbåthavn.


Hva er standard leveranse TØMMERMANNSARBEIDER Isolasjon: All isolasjon leveres som mineralull i henhold til varmetapsberegning. Yttervegg: Utvendig impregnert plate og vindtett duk, deretter utlektet 23 mm Royal impregnert kledning / hvitmalt. Tak: Asfalttak-belegg Gesimser, fremspring Forkantbord og vindski av justert kledningsbord, og vindski: beslag på topp vindski. Utvendig belistning: Utføres av justert Royal impregnert kledning, hvitmalt. Balkong: Utføres med bjelkelag og terrassebord og kassetter. Rekkverk utføres som glassrekkverk. Alle materialer leveres i Royal impregnert kledning. Takrenner og beslag: Leveres i sort aluminium. Gulv: Ved plattformgulv benyttes det fuktbestandige sponplater. 1-stavs laminatgulv. Himlinger: I boligrom kles med gips sparklet og malt i standard farge. Vegger: Kles med gipsplater, sparklet og malt i standard farge. Listverk: Leveres fabrikkbehandlet i hvit utførelse. Gulv-, dør- og vinduslist i dimensjon 10x58 mm kun i våtrom. TREVARELEVERANSER Vinduer: Til boligrom leveres vinduer med glasstyper i henhold til varmetapsberegning. Vindu leveres fabrikkbehandlet hvit innvendig og alu-belagte vinduer utvendig. Ytterdører: Hoveddør leveres med dørblad og karm i hvitmalt utførelse. Bod- og balkongdører leveres med glasstyper i henhold til varmetapsberegning. Innerdører: Dørblad leveres formpresset hvit med karm i fabrikkbehandlet hvit utførelse. Trapper: Leveres i beiset og lakkert utførelse. Standardfarger kan velges. Åpne trinn, runde spiler og håndlist på vegg. Kjøkkeninnredning: Leveres i type hvit profil eller tilsvarende. Det leveres lyslist og hvite, slette skapsider. Omfanget av leveransen er nærmere beskrevet i kontrakten. Garderobeskap: Leveres som vist på salgs- / arkitekttegning – hvit, slett, høyde 210 cm, med rygg. Baderomsinnredning: Komplett i forhold til leveransebeskrivelse. MILJØ OG SIKKERHET Ventilasjon: Til boligen leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Kjøkkenvifte leveres med eget avtrekk. Sentralstøvsuger: Det installeres røropplegg med punkt for sentralstøvsuger i boligen. Sikkerhet mot brann: Det leveres 1 stk. røykvarsler per bebodd etasje, og 1 stk. pulverapparat per boenhet. Sikkerhet for barn: Stikkontakter er utstyrt med barnesikring. Trapper leveres med barnesikringslister. Blandeventil på varmtvannsbereder for sikkerhet mot skolding. RØRLEGGERARBEID Røropplegg leveres som «rør i rør»-system og omfatter de utstyrsenheter som er vist med heltrukne streker på tegning. ELEKTRIKERARBEID Det leveres skjult 3-faset anlegg fra og med sikringsskap. Det leveres 101 elektriske punkter. Det leveres varmekabel på bad, vaskerom, gang, u.etg. soverom, wc og entre.


Bjerck og Brendø Maskin AS

Bjerck og Brendø Maskin AS er lokalisert i Kinn kommune, og er eit entreprenørselskap med over 25 års erfaring i det lokale markedet. Med dyktige fagfolk, moderne maskinpark og lang erfaring utfører vi alt fra mindre oppdrag til større prosjekt.

TENESTER • • • • •

Gravearbeid • Salg av masser Transport • Anleggsgartnerarbeid Kranbiloppdrag • Betong- og murerarbeid Landmåling med GPS Natursteinsmuring

www.bbmaskin.no

Vi utfører alle typer elektroinstallasjoner

Din VB Rørlegger i Florø BOLIG - NÆRINGSBYGG - INDUSTRI SKIP - HAVBRUK - INTERNKONTROLL

- en rørleggerbedrift med kunden i fokus! Alt innen rørarbeid, både stort og smått

Florø Rør AS SØNNICO ELEKTRO AS Evja Senter Florø - Tlf. 57 75 14 50 sonnico.flora@sonnico.no - www.sonnico.no

Leirvåggata 1, 6900 Florø - Telefon 57 75 20 40 Vakttelefon: 415 52 370 - www.floro-ror.no


VI ER STOLTE AV Å VERE

lokal handverksbedrift i Florø MED FAGLEG KOMPETANSE OG LANG ERFARING • Meisterbrev og sentral godkjenning • Bygger nye Mesterhus og andre spesialtilpassa bustader • Etterisolerer, rehabiliterer og bygger om • Eigen elementfabrikk, der vi produserer veggelement til prosjekta våre • Utviklar eigne prosjekt gjennom selskapet Fanevik Tomteutbygging • Nybygg og renovering av skular og barnehagar

www.fanevik.no

Fanevik Bygg AS · Fjordgata 5 · 6900 Florø · Tlf: 57 75 79 80 · Mobil: 91 10 86 40 · E-post: kjell@fanevik.no


Gode grunnar for å velje

Moderne hus i funkisstil – Kort veg til populært turområde Høg standard – Seriøse leverandørar Flott utsikt mot Solheimsfjorden – Kort veg til badeplass Moglegheit for eige naust og båt – Kort veg til skule og fritidstilbod Gode finansieringsløysingar gjennom Sparebanken Vest i Florø Store glasflater og lyse leilegheiter – Det gode liv i eige hus

Mobil: 911 08 640 - kjell@fanevik.no

www.fanevik.no

Mobil 917 22 625 teroymaskin.no

Tlf. 57 75 14 50 www.sonnico.no

A til Å - www.atilaa.no