Page 1

dagmara nowak parsons the new school for design | portfolio 2014


CLOUD LAB allied design studio | LES LAB | f13 | with ayesha ghosh

?


cloud

cut

design intent The Cloud Lab is designed as a multi-functional urban platform that integrates the old and the new. It is first separated into three different program typologies; public, semi - private, and private. The program typologies are then vertically stacked with the most private functions occurring at the top of the structure. Each typology creates its own identity and character therefore requiring separate strategies in terms of daylighting and electric lighting. The overall intent is to blur boundaries through translucent materials and controlling the light through architecture creating buoyancy, airiness, and lightness.


east elevation

north elevation


123456

123456

123456

123456

123456

123456

south section

east section


exterior view | render


exploded axonometric


F8

F8

F8

F8

F8

F8

F8

F8

F8

F8

F8

F8

LAB Spaces

UP

F5

F5

F6

F5

F6

focus area | private

F1 F7

UP

DN

F4 F4

F4 F4

F4 F4

F6

F4 F4

F1 F7

F3

UP

F4 F4

F4 F4

F1

F4 F4

F4 F4

F4 F4

F4 F4

F3

Research Library + Circulation

DN

F3 open to below

F3 F3

F7

open to below

F5

F4 F4 F7

F3 F7

F4 F4

F3 DN

F4 F4

F5

F4 F4

F4 F4

F3

F3 F3

F7

F4 F4

open to below

F4 F4

F5

F4 F4

F4 F4

F4 F4

F3 F3

F2a F2b

F2b F1

F1

F1 F2a

F2b

F1

F2b

F1

Classrooms Meeting Rooms Offices

F1 F2a

reflected ceiling plans

Zone_1 Zone_2

UP

Zone_3 Zone_4 Zone_5 UP

DN

UP

DN

DN

open to below

Zone_6

open to below

open to below

control zones

private

The private top program typology is intended for permanent users and hosts the lighting laboratory as well as work + learning spaces. Within the whole top area, daylight is mitigated through aperture and internal shading systems. The glass is highly reflective creating a dialogue between the building and the surrounding context. The electrical lighting enforces the concept of floating and lightness by creating volumes within volumes through diffuse and indirect light.


circulation ramp + library | daylight scene

top 2 strips to be on occupancy sensor to provide illumination for browsing activity

bookshelves on bookshelves off bottom strip to remain on for pathway finding

illumuminated handrail illuminance 0

5

10

15

20

25

30

35

40


F3 - TRAXON 1PXL LED STRIP (CW) Top 2 strips to be on occupancy sensor to provide illumination for browsing activity

Bottom strip to remain on for circulation/ pathway finding illumination DIFFUSE PANEL WITH PERFORATION

F4 - SEEM 4 SUSPENDED FLUORESCENT

bookshelf + railing detail

30 FC

5 FC 20 FC

circulation ramp + library | evening scene


semi - private The semi-private middle portion of the Cloud Lab houses the exhibition + gallery space, which welcomes temporal and permanent users. The space welcomes low angles of daylight and excludes high angles that provide an excess of direct heat gain. The ceiling is faceted, perforated, brushed aluminum, which will allow the light to refract and illuminate further into the space. The perforation allows for indirect illumination that provides uniformity throughout the space

F8 F8

F10

F8 F8

F10

F10 F10

F10

F6

F10 F7

UP

DN

F10 F9 F10

F7 F5

F10

F9

F10

F10

F10

F9

F10 F10

floor plan

reflected clg. floor plan

5.53”

4.88”

F9

open to below

4.00”

lighting fixture detail

exhibition space | model


UNION LIBRARY natural and technological light design studio | LIBRARY | s13 | with jiyoung bae

exterior view | render


1. property line

2. void

3. set back

4. cut

5. view push

6. twist

7. final


: 76˚ STICE ER SOL SUMM

UIN EQ : OX 54˚

WIN

TER S

OLS

TICE

NE

NO

LI SKY

: 30 ˚

east elevation with sun angles

76º

76º

54º 30º

30º

S N

june 21, noon, angle : 75º

54º

30º

S

SUMMER SOLSTICE

76º

54º

S N

WINTER SOLSTICE

dec. 21, noon, angle : 30º

N

EQUINOX march / sept. 21, noon, angle : 54º


south elevation with ventilation

design intent The 24 hour Union Library, located in Union Square New York is designed to use as many natural elements as possible, from daylight, wind ventilations, and vegetation in order to create a sustainable building with the smallest environmental impact. To achieve the design, the structure contains on open courtyard which incorporates a stacked helical program. Therefore, at any given time of the year the facada does not recieve 100% of the sunlight, reducing direct sunlight in summer along with thermal heat gain. As in the winter, the structure allows for relfected and diffuse light to enter. Additionaly, the set-back facade and the cut corner maximize daylight. The courtyard acts as main outlet for stack ventilation and provides a space for reflected and refracted sunlight to enter the libary.


1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

1234567

information

reception

east section integrated book stack seating detail

3’-10”

MINI ZILVA 3000K F2 : linear LED strip 1’-10”


” o.c.

7 W

M

W

M

W

M

W

M

6

5

4

3

M

M

2

welcome to the

SCHOLARʼS LIBRARY

1

M

south section luminous ceiling detail

bench detail

WINDOW (transculent)

3’-10” o.c.

F2 : MINI ZILVA 3000K

CEILING F1 : TRAXON 1PXL BOARD

(linear LED strip) 1’-4”

F2 : MINI ZILVA 3000K

BARRISOL CEILING 04010 NEREIDE (90% transmissivity)

1’-6”

(linear LED strip)


interior view | render


F6

1

dn

N

F1

F6

TRAXON : backlight

F2 F2 F1

F2

F2 F2

MODA : linear LED

F8

F4

F4

F1

F4 F8

F4

F2

F2

F4

FEELUX : downlight

F8

F8

F2

F1

F9

F8

F9

F9

F9

F9

F9

F9

F9

F9

F5

F11 F9

F10

F2

F11

F2

F2

F10

F2

F6

F1

F2

F10

EDGE : linear LED

F5

F5

F1 F1

F2

F1

F2

F1

F1

F5

F1 F1

EDGE : linear LED

6

F6

N

F1

F7

EDGE : pendant

F6 F2

F6

F1

F2 F1

F2 F2

F8

OSRAM : linear LED

F1

F1

F2 F4

F2

F4

F1

DELTA : downlight

F9

F6 F6 F6 F2

F4 F4 F4

F7

F2 F1

F6

F1

F5

F5

F6

F10

ETC : theatrical wash

F1 F2

F1

F2

F5 F6

F6 F6

F11

ETC : theatrical spot


Target Daylight Electric

200 fc 100 fc 50 fc 20 fc 10 fc 200 fc 100 fc 50 fc 20 fc 10 fc

max 17,000 cd/m²

window 3,230 cd/m²

task 1,740 cd/m²

max : min

9:1 window : task

2:1

interior view | render


200 fc

100 fc 50 fc

1234567

1234567

1234567

1234567

20fc 10 fc

200 fc

100 fc 50 fc 20fc 10 fc

daylight + electric light integration

ELECTRIC LIGHT

TARGET

1000 cd/m2

DAY LIGHT

10000 cd/m2

hdr + glare analysis


MODERN VINTAGE

light, vision, and representation design studio | OFFICE LIGHTING | f12 | with Katina Zachrisson

interior view | render


50 fc

up meeting rm 635 sf. reception / lounge 1660 sf.

flex space 1600 sf.

1st floor

resources 246 sf.

mock up 276 sf.

copy center 165 sf.

pantry 401sf.

dn

office 150 sf.

30 fc

office 150 sf.

office 150 sf.

office 150 sf.

office

office 294 sf.

1701 sf.

2nd floor

10 fc

design intent Modern Vintage is the combination of the tradiational and the contemporary style infused with Design House Stockhom’s clean and simple design aesthetic. Our mission is to create a warm and welcoming environment by blending vintage materials and style with modern ideals and technology. Where the vintage is revealed. When first entering one will be greated by a warm white glow transitioning from exterior to interior. Upon arriving in the flex and retail space there will be highlights of warm and cool lights accenting merchandise and architectural features. The stairwell wil be highlighed with a chanderlier that will amplify the design aesthetic of DHS creating the warm glow we associate with comfort. The second floor will serve as a more private area that will consist of offices and lounges for empolyees. The lighting will be clean and cooler and in some intances hidden further enhancing the concept of Modern Vintage.


W1

D1

D1

D1

W1 W1

P5

W1

P5

D1

P5

W1

W1

D1

D1

D1

W1

+12’-0”

L1

P2

D2 D1

+13’-6”

D2

meeting rm

D2

L1

P4 P3

D1

L1

P4

635 sf.

P4

L1

L1

reception / lounge +12’-0”

+15’-6”

D2

P2

P3

D1

D2

+12’-0”

L1

+14’-6”

D2

1660 sf.

L1

L1

L1

L1

flex space 1600 sf.

+15’-6”

P2

L1

+13’-6”

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

+12’-0”

S1

P1

L1 S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

first floor reflected ceiling plan

D1

D1

D1

mock up 276 sf.

D1 F1

resources 246 sf. F1

F1

copy center

+10’-0”

165 sf.

F1

D1

D1

P4

F1

P4

D1

D1

D1

D2

D2

D2

D2

D2

+14’-6”

D1

pantry

D2

D1

F1 P4

D2

P6

office

P6

150 sf.

D1

401sf.

F1

D1

D1

P6 P6

F1

office

P3

150 sf.

P6

D1

P6

office

D1

office

D1

D1

P5

D2

+10’-0”

D2

office

P6

P5 P5

D2 D2

P5

P6

150 sf. D1

D1 D2

P5

P6

D1

D1

D1

P4

P5

D2 D2

D2

office

294 sf.

P4

1701 sf. P5

P6

150 sf.

P

P5

P6

D1

P3

P4

P4

+12’-6”

P6

D2

D2 P5

P6

D2


P1

L1 S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

S1

ERCO : downlight

D1

D1

D1

D2

mock up 276 sf.

D1 F1

F1

resources 246 sf. F1

copy center

+10’-0”

165 sf.

F1

D1

D1

P4

F1

P4

D1

D1

D1

D2

D2

D2

D2

ERCO : downlight

D2

+14’-6”

D1

pantry

D2

D1

F1 P4

D2

D1

P6

office

P6

150 sf.

D1

401sf.

F1

D1

D1

P6 P6

F1

office

P3

150 sf.

P6

D1

P6

P3

D1

D1

P5 P5

D2

P5

D2

+10’-0”

D2

office

P6

P5

D2

P5

P6

150 sf. D1

D2

P4

P5

D2

D2

D2

office

ERCO : track

294 sf.

P4

1701 sf. P5

P6

office

D1

D1 D1

FEELUX : downlight

D1

D1

P5

P6

150 sf.

P

+12’-6”

P6

office

P4

P4

L1

P6

D1

D2

D2 P5

S1

P6

D2 L1

L1

L1

L1

L1

L1

L1

L1

L1

L1

L1

L1

P6

L1

L1

second floor reflected ceiling plan pendant

pendant

pendant

rendered section

task lamp

P1

P2

P3

T1


interior views | render


reception cove detail

flex space detail


exterior view | render


FLOATING WALLS

light, vision, and representation design studio | INSTALLATION | f12 | with Grg Barett + Brittany Ritz

interior view | photo


foam board

screw

1x2’s

canvas

design intent The Pin Up Space (1) on the 3rd floor of 25 E 13th St. is under utilized and does not fulfill any particular task. It is poorly lit and does not emit a feeling of welcome, as well as a place where one may linger. It was our goal to turn this space into an actual Pin Up location for students to display their work as well as a space that would draw the eye and the person rather then acting as a transitional space. In order to achieve this we have undertaken the concept of “Floating Walls.” Where on large canvas and two smaller ones would be lit from the back using a LED source to emit a glow onto the wall. This would seemingly project the canvas further from the wall as to appear they are floating. In order to define the space we have chosen to highlight an architectural feature, the columns. Using AR70 spotlights, we have grazed the columns, to maintain the coolness of the LEDs the spotlight required a gel to balance the color temperature. In addition we have also included floodlights in the form of PAR30 lamps. This was to highlight the floating walls and e visible when used for presentations. Using this combination of lights and lamps we have achieved our desired effect in attracting the passerby and creating an individual space in what may be considered a transitional space.


interior views | render


F3

F1

F1

F3

F1

F1

F1

height : 11’-6” F2

F2

F2

F2

F2

F2

drop ceiling : 9’-3” ‘

reflected ceiling plan

section concept

PHILIPS : par30s

F1

F2 ar70 8º spot 20W

GE: tetra LEDs

F3


12

10

3

4 4

4 4

5 4 4

6 5

6 5

6 6

7 6

7 7

8 7

8 7

8 7

9 7

9 8

9 8

9 8 8

9 8

8 7

7 7

7

5

5

AGi32 point by point analysis

5 5

5 5 4

6

8 7 7 7

4 5

7

8

6

5 6

9 9

7

7 8

11

7

6

8 10

9

7

6

6 5

8 13

8

6

52 40

20

10

8

78

27

13

9

9

65

17

10

7

6

6

11

37

12

9

2

91

24

11

7

7

6 6

15

15

10

7

7

7 6

9

21

13

8

3

10

27

14

10

8

8

7

17

45

18

12

9

8

8

8 7

0

24

14

10

9

8

8 7

5

12

50

16

11

18

29

19

13

10

9

9

8

5

21

22

12

3

12

53

25

15

18

27

17

13

2

29

20

11

10

10

8

12

12

10

8 7

6

12

30

28

17

17

53

31

26

15

15

14

10

9

31

27

24 19

24

7

11

31

36

52 41

17

52

32

46

1

78

16

11

10

42

18

11

91

0

32

57

5

7

6

53

17

10 9

13 10

43

14

10

12

7

12

52

37

79

9

0

96

26

12

10

13

54

17

11

9

11

17

30

44

80

82

25

14

11

9

82

37

17

13

10

9

8

33

46

59

7

11

52

33

39

16

30

32

32 38

0

30

31

43

21

15

13

10

9

25

18

15

12

10

8

8

11

51

30

29

27

14

48

29

28

22 20

16

14

12

9

8

45

28

24

20 18

16

14

11

9

8

17

15

13

11

10

8

6

97

39

26

22

19

11 74

32 26

24

20

18 17

15

14

13

16

16

74 49

24 22

19

18

45 36

27

22 21

19

18 18

24 18

25 12

8

25

59 47

38 32

25

22 20

19

22

36 30

25

21 20

20

32 48

9

84

14

8

10

44

14

7 5

96

20

22

53

1

5

4

50

11

6

12

5

32 29

24

20

19

27

72

3

13 10

32

8

5

11 82

15

6

4

34

9

5

4 4

10

27 26

23

20

20

33

66

60

14

6

4

63

22

9

6

23 23

22

20

21

32

43

21

20

20

24

23

21

21

17

18

27

11

20

19

16

13 14

14

9 7

18

13

11 11


interior views | photo


LUMINAIRE

luminaire design | SURFACE MOUNTED LUMINAIRE | f12

180ยบ up - down movement


360ยบ circular movement

design intent The Conifer Luminare is a directional spot light that emits 200 - 250 lumens of illumination. It can be used as a spotlight in high end retail stores as well as in residential applications.It has the ability to swing 360ยบ around on a mounted surface and has 180ยบ of up and down movement. This allows the luminaire to be flexible in terms of directionality as well as decoratvie. The luminaire is made of opaque plastic near the base, it then gradual becomes further translucent. With the gradual move to translucency the luminaire also emits a softglow.The base and swivel are made of metal and can be manufactured in silver or black.


interior view | render


Opaque to Translucent Gradlent

Acrylic - Translucent

Acrylic - Semi Frosted 12”

Acrylic - Frosted

Base Swivel - Metal Screw Screw connection from Swivel toTurn Table Turn Table Base to Mount to Surface

4” Diameter - Turn Table

Petal Connection to Metal Ring

Petal - Acrylic

Screw

5”

4 1/2”


FORM + MOTION

architectue and the city design studio | ASCA STEEL COMPETITION | s08 with dorin baul + martin grim


west institute pl. north franklin st.

0 feet

100 feet

200 feet

north orleans st. west chicago ave.

design intent In our investigation of the site, we found that pedestrian movement is the m ain method of short-distance transportation in the ralative area. Building from this idea we discussed the various planes within the city on which pedestrian movement takes place. Since the majority of pedestrian movement normally takes place on the street level, our project takes advantage of the novel perspective and understanding of the cityscape that would result from changin the plane from which pedestrians and occupants of the site would relate to their surroundings. We identified several main planes, namely the EL level, the roof levels of the adjacent buildings, a subterranean level, and a plane that would rise above all the adjacent planes. In order to generate a form, we explored the act of moving from one plane to another in a smooth gesture. This led to the hexagon, a basic flexible unit of form whose variations create the space necessary to fulfill the programatic requirements while encouraging the movement on and between planes. The path through the site is defined by the major entry point from pedestrian corridors and the primary destinations within the program of the structure. These include the commercial spaces, residences, various multi-use, and green space. Furthermore, the complex program is organized by the various planes of elevation. The total effect is a unique steel construct which expands the horizons of the users while fulfilling their needs.


vegetation 2” growing medium 1/32“ root barrier and filter 1/2” drainage pad 1/32“ roofing membrane 1/2” steel panel. 1 1/2” rigid insulation - 1 1/2” x 1 1/2” x 3/16 square steel hss. 1/2” steel panel. 4” dia x .237” round steel hss.

interior commercial | render


floor plans floor plans living living dining dining bedroom bedroom

bathroom bathroom


interior residential | render

structural core diagram


1/2” steel panel.

1 1/2”panel. rigid insulation - 1 1/2” x 1 1/2” x 3/16 square steel hss. 1/2” steel steel panel. - 1 1/2” x 1 1/2” x 3/16 1 1/2”1/2” rigid insulation 4” dia x .237” round steel hss. square steel hss. 1/2” steel panel. 4” dia x .237” round steel hss.

panel detail

exploded structure


program

grass panel

stair panel

window panel

steel panel

floor panel

no panel

structure

loading detailed structural unit

portfolio 2014  

lighting and architecture design portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you