BUSTER 2019 programme

Page 1


Velkommen

R E R E T BUS L A V I T S E F S JERE BUSTER er tilbage – og i år stikker vi af fra de voksne! De seneste par år har BUSTER været en del af filmfestivalen CPH PIX, men fra i år er vi vores egen. Og jeres. Vi kan nemlig godt selv!

‘Børn er verdens fremtid’. Det har I sikkert hørt mange gange. Men børn og unge er også verdens nutid. I er de vigtigste borgere i vores samfund, og derfor skal I selvfølgelig lyttes og tales ordentligt og ligeværdigt til. Vi ved, at mange af jer følger med i verdens udvikling. Vi ved, at I om nogen har fingeren på pulsen, når det gælder klima, nye medier og influencers. Og vi ved, at I ikke er bange for at blive udfordret. Derfor er BUSTER jeres festival. I 14 dage vil vi gennem masser af gode film og aktiviteter sætte fokus på jeres interesser og jeres bekymringer. Jeres verden, som I oplever den. Og med langt mindre voksensnak. Vi går nemlig ind for mere magt til børnene, og derfor giver vi efter udvalgte filmvisninger mikrofonen til jer, når vi sammen skal diskutere alt lige fra klima til integration og skolegang. Vi lægger ud med et brag af en åbningsweekend, hvor I kan tage hele familien med til vejfest sammen med Mugge og til klimagalla med de sejeste unge klimaaktivister. Vi fortsætter klimatemaet med en række af de bedste film, som med unge i front udforsker klimaforandringer, opfordrer til aktivisme og giver håb om en bæredygtig fremtid. I programmet finder I også to andre store temaer: Fællesskab, hvor vi dykker ned i demokrati - både det i skolegården, på bagsædet i bilen og i den globale storpolitik. Vi kigger også på identitet, og hvad der gør os til dem, vi er, med spændende og underholdende film om digital trivsel, køn, seksualitet, normer, mangfoldighed og andre unge, I måske kan spejle jer i. Men der er selvfølgelig også meget, meget mere på programmet og ikke kun i biograferne. For vi ved, at I er mestre i nye medier, og derfor handler BUSTER også om dem. Vi skal spille FIFA, møde skuespillerne fra nogle af jeres yndlingsserier, og snakke med unge Youtube-stjerner om, hvordan det hele startede for dem. I år har vi også rykket vores festivalcentrum ind i Cinemateket. Her kan I møde BUSTER, komme til fest og ballade i Asta Bar og afprøve helt nye danske interaktive spil – som de allerførste. Så husk at benytte jer af festivalen. Den er jeres! Bland jer i debatterne og lad jeres nysgerrighed guide jer gennem årets program. Vi glæder os til at se jer.

2


Velkommen

VELKOMMEN TIL VORES FESTIVALCENTRUM! I år er Cinemateket centrum under hele BUSTER. Her kan du møde festivalen, komme til fest og ballade i Asta Bar og være med til vores filmvisninger for skoler og børnehaver i hverdagenes dagtimer eller for børn, unge og barnlige sjæle hver eftermiddag, aften eller i weekenderne! Vores festivalcentrum er åbent hver dag under festivalen, i hverdagene fra kl. 9:30 til kl. 18:00 og i weekenderne fra kl. 10:30 til 17:00. Vi glæder os til at se jer i Gothersgade 55.

Billetter 17

600

25

40

Mere end film

Billetter til almindelige skolevisninger koster 17 kr. pr. person og købes online via festivalens eget billetsystem på buster.dk Billetter til et workshopforløb for skoler koster 600 kr. pr. klasse og købes online via festivalens eget billetsystem på buster.dk. Vær opmærksom på, at enkelte workshops har en anden billetpris. Dette vil fremgå under den pågældende workshop. Billetter til publikumsprogrammet koster 25 kr. pr. person og købes i biografen eller online via buster.dk Billetter til familieworkshops koster 40 kr. pr. person og købes online via buster.dk Billetter til børnebiffen er gratis for institutioner og koster 17 kr. for alle andre. Købes i Cinemateket eller online via buster.dk

Aldersanbefalinger Alle BUSTERs film har vejledende aldersanbefalinger. Medierådet for Børn og Unge har udarbejdet aldersanbefalingerne til de film, der er i dansk distribution, og vi har oversat deres vejledninger til vores mere udspecificerede alderskategorier. Anbefalingerne er lavet for at ramme den givne films primære målgruppe bedst muligt. Det anbefales at overholde den nedre grænse, mens den øvre grænse er op til den enkelte. Læg mærke til aldersikonet, der angiver filmens nedre, anbefalede alder.

Sprog og undertekster

Vores program indeholder film fra hele verden på mange forskellige sprog. Men fortvivl ikke. Vi har versioneret dem, så alle børn og unge kan være med: 0 år – 5 år Film til de allermindste vises enten med dansk tale eller uden dialog. 6 år – 9 år Ikke-dansksprogede film til de yngste vises enten med dansk dub, tale eller med en live-tolk til stede i biografen. 10 år – 12 år Film til de mellemste vises med danske undertekster, med mindre andet er angivet.

BUSTER er meget mere end film! Ofte har vi knyttet noget ekstra til filmvisningen, som nuancerer filmoplevelsen og sætter den i perspektiv. Det kan for eksempel være en ung-til-yngre talk, et fagligt oplæg, inspiration til dialog, eller et møde med holdet bag filmen. ‘Mere end film’ varer typisk 20 minutter ud over filmens ordinære spilletid. Kig efter ‘+’ placeret efter spilletiderne i programmet for at se, hvilke filmvisninger vi tilbyder ‘Mere end film’ til.

BUSTERs programoverblik På vores hjemmeside buster.dk kan du finde det fulde filmprogram, købe billetter til vores filmvisninger og workshops, læse de seneste nyheder fra festivalen og gå på opdagelse i BUSTERs univers. Buster.dk er optimeret til din smartphone, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over BUSTERs program og online kalender – direkte på mobilen. På den måde har du altid BUSTER lige ved hånden. Brug kalenderen bagerst i programavisen til at danne dig et hurtigt overblik over, hvor og hvornår dine foretrukne film og workshops finder sted. Kalenderen er også tilgængelig online.

! g i l l i v i r f v i l B Vi kan slet ikke undvære vores fantastiske frivillige - uden dem var der ikke nogen BUSTER! Hvis du kunne tænke dig at give en hånd med og hjælpe os med at gøre dette års BUSTER til en fed og uforglemmelig oplevelse for alle de deltagende børn og unge, så tilmeld dig som frivillig og få en masse kærlighed og fribilletter igen. Læs mere på buster.dk eller send en mail til frivillig@cphpix.dk vi glæder os til at høre fra dig!

ANSKE D E Y N V Ø R P T S TE R

S BØRNESPIL I A

TABA

Vi har samlet de bedste, danske digitale spil til børn og unge, hvor leg og læring er i fokus. Kom forbi AstaBar i Cinemateket i weekenddagene under BUSTER og bliv blandt de allerførste til at testprøve de spritnye interaktive børnespil, der med garanti vil både underholde og udfordre. Og det bedste af det hele: Det er ganske gratis! Læs mere på buster.dk

Følg med

Få seneste nyt om festivalen ved at følge BUSTER på sociale medier. På Facebook holder vi dig orienteret om vores mange filmtilbud, nye offentliggørelser og meget, meget mere. Følg os på facebook.dk/busterfilmfestival Find os på Instagram med @busterfilm og få et visuelt indblik i vores filmunivers. Husk at dele dine egne billeder fra festivalen med #busterfilmfestival Dyk ned i vores filmtrailers, interviews og workshopvideoer. Besøg vores spritnye YouTube-kanal: BUSTER Filmfestival. Hold dig opdateret året rundt og få nyheder før alle andre med vores nyhedsbrev til enten skoler eller familier!

13 år – 16 år Film til de ældste vises på originalsproget, men med engelske undertekster. Er filmen på engelsk, vises den uden undertekster.

LEDER DU EFTER SKOLEPROGRAMMET?

Bare rolig, det er her stadig! Og i år er det spækket med film til næsten alle fag og undervisningsmaterialer til alle film. Find hele skoleprogrammet bagerst i avisen fra s. 39.

3


D L O H D IN FILMPROGRAM s. 14 Praktisk info Gallaer Årets temaer

s. 03 s. 08 s. 10

FILMPROGRAM Børnemagt s. 15 Forpremierer s. 16 Ekstra ekstra ekstra s. 17 Classics s. 20 Buster for Real s. 22 Workshops s. 24 Børnebiffen s. 34

M SKOLEPROGRA

EKSTRA EKSTRA EKSTRA s. 17

‘Mere end film’ for skoler s. 36 Undervisningsmaterialer s. 37 Indskoling s. 38 Mellemtrin s. 41 Udskoling s. 44 Workshops s. 48 Kalender s. 51 Filmregister s. 54 Biografer og venues s. 54 Samarbejdspartnere s. 55 4

WORKSHOPS s. 24


BØRNEMAGT s. 15

FORPREMIERER s. 16

CLASSICS s. 20

BUSTER FOR REAL s. 22

BØRNEBIFFEN s. 34

SKOLEPROGRAM s. 36 5


Indhold

HVILKEN

E S S O T A M I KL ER DU ? Hollywood-stjerner, sportsudøvere, politikere og børn. Flere og flere melder sig ind i kampen for klimaet, planeten og dyrenes beskyttelse, og de har fået betegnelsen klimatosser! Måske er du en af dem? På BUSTER er vi også helt tossede med klimaet - derfor finder du et hav af film om klima og natur i vores program.

A’er: GRETA THUNBERG

Tag testen herunder og find ud af, hvilken klimatosse du er!

Flest

Du er Greta Thunberg. En 100% dedikeret klimaaktivist, der ikke er bange for at gå forrest, trodse de voksnes meninger og sætte klimaforandringerne på dagsordenen. Du går ind for less talk and more action og tager altid selv det klimavenlige alternativ, når du eksempelvis skal rejse eller spise.

1. Hvordan vil du beskrive din personlige stil? A: Ternet skjorte, en praktisk jakke og fletninger. B: Alt, der er EXTRA! Og den højeste hestehale i verden. C: Islandsk sweater og sixpence - to gode, gamle klassikere! D: Oversize t-shirt, denimjakke og neonfarvet hår.

2. Hvordan kommer du rundt?

A: Med det transportmiddel, der udleder mindst muligt CO2, om det så skal tage mig 14 dage at komme fra København til Kolding. B: Jeg tager mit private jetfly - sorry, not sorry! C: En vogn spændt for med to heste. D: På mit skateboard - hurtigt, nemt og street.

3. Hvad laver du til daglig?

A: Strejker, deltager i klimatopmøder og holder taler for verdens ledere. B: Spiller koncerter og hygger mig med mine 9 hunde og min kælegris. C: Bygger huse af hjemmelavet ler og dyrker grøntsager i drivhus. D: Tweeter kryptiske tweets, skater, spiller koncerter og har gang i flere forskellige velgørende projekter.

B’er: ARIANA GRANDE

Flest

Du er superstjernen Ariana Grande, og måske mere en dyretosse end en klimatosse! Du elsker luksus og har hang til dyre sager, og derfor er din livsstil nok ikke helt så klimavenlig, som den kunne være. Til gengæld går du all in på dyrevelfærd og på at spise bæredygtigt og vegansk. Dit hjerte banker nemlig for alvor for de små firbenede, og derfor er der heller ingen grænser for, hvor mange du kan adoptere!

C’er: BONDERØVEN Flest

4. Hvad er dit motto? A: B: C: D:

Du er aldrig for lille til at gøre en forskel. Thank U, Next! Selvgjort er velgjort. Et af mine legendariske tweets - f.eks. “If Newborn Babies Could Speak They Would Be The Most Intelligent Beings On Planet Earth.”

Du er bonderøven. Du elsker det simple og rolige liv og foretrækker at være selvforsynende, gå tilbage til rødderne og bygge ting helt fra bunden. Du trives bedst i balance med naturen og tror på, at vi sagtens kan leve af det, Moder Jord har bragt os, hvis bare vi behandler hende med respekt.

5. Hvad er din livret? A: B: C: D:

Kødløse kjöttbullar. Noget lækkert fra Starbucks - helst vegansk! En ko, jeg selv har slagtet, og grøntsager fra haven. Noget fra min foodtruck for hjemløse.

D’er: JADEN SMITH

6. Tre ting, du vil have med på en øde ø?

Flest

A: Noget teknisk udstyr, så jeg stadig kan kommunikere med omverden og være talerør for klimaet. B: Hårspray, en grøn smoothie og en dyr taske med plads til alle mine kæledyr. C: Et fyrtøj, en høvl og et reb. D: En telefon med Twitter-adgang, mit skateboard og en miljøvenlig karton vand fra mit eget mærke aldrig mere vand i plastikflasker!

Du er Jaden Smith. Du har mange bolde i luften, og når du ikke laver musik eller film, bruger du tiden på at gøre verden til et lidt bedre sted. Du har startet din egen foodtruck, hvor du deler gratis vegansk mad ud til hjemløse, lanceret dit eget vandfiltreringssystem og er nu i gang med at revolutionere modebranchen med din bæredygtige tankegang. Well done!


SPØRG DOG

BØRNENE! Læsetid i børnehøjde med børnenes helt egen avis.

LEVERET I N E S S A K T S PO G A D S R I T R E HV

Prøv 8 uger for kun 199 kr. Læs mere på børneavisen.dk eller ring på 70 15 95 15.

Et samarbejde mellem

og


Galla

N E F A G ET BRA

D N E K E E W S G N I N ÅB

Vi skyder BUSTER 2019 i gang med et ordentlig brag af en åbningsweekend og gallavisninger på hele to forrygende film for hele familien.

ÅBNINGSGALLA: MUGGE OG VEJFESTEN Lørdag den 21. september inviterer vi hele familien til årets vildeste vejfest i Imperial, når vi ruller den grønne løber ud og byder velkommen til gallapremieren på Wulffmorgenthalers dugfriske animationsfilm ‘Mugge og vejfesten’, der er sprængfyldt med krøllet humor og excentriske karakterer! Drengen Mugge lever det idylliske forstadsliv med sine forældre, indtil hans mor en dag falder for en opblæst crossfit-bro og forlader Mugges far. For at genskabe idyllen beslutter Mugge at stable verdens bedste vejfest på benene. Kom og skyd årets BUSTER i gang og fejr, at der er filmfest i byen. Læs mere om filmen på s. 16.

, R E A L L GA , R E R E I M E R P R O F ! R I L G O R E B Ø L D RØ GOOSEBOY Tag med på en vild rejse med en sur detektiv, en pylret mor, et par skydegale jægere og uimodståelige sange, når vi inviterer til forpremiere på Wikke og Rasmussens knuselskelige familiefilm ‘Gooseboy’ den 28. september i Palads. Viggo har glædet sig til at få sommerferie, men ferieplanerne forpurres hurtigt, da den talende gås, Nisse, lander på Viggos altan! Det vildfarne fjerkræ har brækket vingen, så Viggo må træde i karakter og hjælpe sin nye næbbede ven med at finde tilbage til flokken. Læs mere om filmen på s. 16.

8


Galla

0 4 0 2 : A L KLIMAGAL

Slut med voksensnak! Søndag den 22. september kalder vi alle klimatosser til samling i Palads og inviterer til klimagalla med filmvisning og debat. Vi tager på en jordomrejse i den gode sags tjeneste med gallavisning af den håbefulde dokumentarfilm ‘2040’, som sætter spot på de positive løsninger, der kan styre klimaet i den rigtige retning i fremtiden. Efterfølgende giver vi mikrofonen til et ungdomspanel bestående af unge fra Fridays for Future, Noah Ung og Astra og inviterer til en levende paneldebat med Anders Morgenthaler som vært og moderator. Læs mere om ‘2040’ på s. 15.

F FOR FÅR FILMEN: FÅRMAGEDDON Elskede du ‘Flugten fra hønsegården’, ‘Walter og Trofast’ og den første ‘F for Får’-film? Så garanterer vi, at du bliver lige så ellevild med fortsættelsen om Frode Får og alle vennerne, der igen er klar på nye eventyr. Alt ånder fred og idyl på bondegården, lige indtil det nuttede rumvæsen, Lu-La, der er kommet på afveje i galaksen, lander på marken. Trods sin store nysgerrighed længes Lu-La efter at komme hjem, og snart sætter Frode og resten af flokken kurs mod det ydre rum for at hjælpe hende hjem. Kom med til fårpremieren den 5. oktober i Palads. Mææh the fårs be with you! Læs mere om filmen på s. 16.

DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND Glæd jer til en episk rejse gennem Kinas smukke landskab med Yi, vennerne og den nuttede Yeti, når vi inviterer til forpremiere på ‘Den lille afskyelige snemand’ den 29. september. Yi drømmer om at se den store verden. En sen aften finder hun en vildfaren yeti på taget af sin boligblok i Shanghai, som er stukket af fra en ondsindet rigmand. Den lille snemand, der slet ikke er så afskyelig, leder nu efter sit hjem, og Yi og vennerne beslutter sig derfor for at hjælpe yetien med at blive genforenet med sin familie i Himalayas sneklædte bjerge. Læs mere om filmen på s. 16. 9


9 1 0 2 R E T S U B Årets festival

ÅRE

E Y N T E D T L A TS TEMAER & #KLIMA&NATUR De unge stemmer råber højest i kampen for en bæredygtig fremtid, og det synes vi er stærkt og vigtigt. Vi har samlet en række af de bedste film med unge i fokus, der udforsker klimaforandringer, aktivisme, håb for en bæredygtig fremtid, og hvordan mennesker kan leve i pagt med naturen. Glæd dig for eksempel til ‘Pigen i søen’ (s. 40), ‘Prinsesse Mononoke’ (s. 21) og ‘Genopdagelsen’ (s. 42). I solidaritet med de seje unge bag #Fridaysforfuture dedikerer vi også fredag den 4. oktober under festivalen til at sætte fokus på vores fælles planet. Hold øje med dette ikon, hvis du vil finde film om klimaet og naturen.

#FÆLLESSKAB Vi mennesker har brug for andre mennesker! Fællesskaber eksisterer på mange forskellige planer: på tværs af landegrænser, kulturer, interesser, online, i klassen, familien eller fritidsklubben. Filmene under dette tema tager fat på forskellige aspekter af fællesskab og kommer omkring alt fra gruppedynamikker, familie og politiske fællesskaber til kulturel identitet og integration. Kig efter dette ikon, når du vil finde film om fællesskab.

#IDENTITET Hvad gør os til dem, vi er? Dette tema stiller skarpt på emner som digital trivsel, køn, seksualitet, normer og mangfoldighed, og i programmet finder du film, som giver de unge muligheden for at kunne spejle sig i et bredt spektrum af rollemodeller og tage med på letgenkendelige rejser på internettet, gennem puberteten og ind i vores forskellige opfattelser af køn. Kig efter dette ikon, hvis du vil finde film om identitet.

10


Årets festival

BUSTER for Real Mød skuespillerne fra din yndlingsserie, hør en kendt youtuber fortælle, hvordan det hele startede eller deltag i årets fedeste FIFA-turnering! I vores nye programserie ‘BUSTER for Real’ kommer du lidt tættere på virkeligheden og møder helt eksklusivt folkene bag skærmen. Læs mere på s. 22-23.

BØRNEMAGT!

Velkommen til vores helt nye arrangementsrække. Her giver vi magten og mikrofonen til børn og unge og inviterer dem op på scenen til 3 arrangementer, hvor de i forlængelse af udvalgte film sammen skal diskutere alt lige fra klima til integration og skolegang. Mød bl.a. unge meningsdannere fra Fridays for Future og Noah Ung. Læs mere på s. 15.

BLAND DIG I DEBATTEN!

Ikke mere voksensnak! På BUSTER kan du opleve, lære og debattere, og ingen spørgsmål er dumme eller pinlige - ordet er dit!

CLASSICS

En ægte klassiker går aldrig af mode! I denne serie kan du (gen)se de mest geniale filmklassikere for børn og unge på nye måder. Elsker du at synge i badet? Syng med på blækspruttesangen, når vi viser ‘Bennys Badekar’ med sing-along! Du kan også se ‘Den Uendelige Historie’ med dansk live-dub eller komme på magisk rejse i mestertegneren Miyazakis univers. Læs mere på s. 20-21.

, EKSTRA, EKSTRA!

EKSTRA ‘Ekstra, Ekstra, Ekstra’ er vores programserie for de filmoplevelser, der bare er lidt ekstra. Her finder du vores bud på de bedste børne- og ungdomsfilm, der stiller skarpt på tidens aktuelle emner med efterfølgende aktiviteter, der udvider hele oplevelsen. Se eksempelvis Wes Andersons ‘Isle of Dogs’ og deltag i plastikworkshop eller bliv klogere på livet i underskoven med Pixars alletiders ‘Græsrødderne’ og efterfølgende insektsmagning.

BUSTERs NYE BRANCHEDAG

I år præsenterer vi et helt nyt branchearrangement for alle de voksne filmnørder: en dag dedikeret til nye medie-formater og socialt relevant indhold for den helt unge målgruppe. Vi samler filmskabere, producenter, distributører og andre professionelle fra filmbranchen, og sammen skal vi diskutere, hvordan vi sikrer, at børn og unge fremover møder kvalitetsindhold på deres foretrukne platforme. Det bliver en dag fyldt med keynote talks, casestudier og paneldebatter. Læs mere på s. 47.

11


Årets festival

S R E T S U B

GUIDE ILM F KE IS G OLO ASTR

Hvad står skrevet i stjernerne om BUSTER 2019? Uanset om du er vægt, vædder eller vandmand, har vi en film for dig! Dyk ned i vores horoskop og bliv guidet til film i årets program, der passer perfekt til netop dit stjernetegn.

VANDMANDEN FISKEN

VÆDDEREN

TYREN

Født mellem 21.01 og 18.02

Født mellem 21.03 og 20.04

Født mellem 21.04 og 21.05

Du holder af alle, og alle holder af dig! Du er en idealist, der bekymrer dig om verden, samfundet og fællesskabet, men selvom du er en holdspiller, er du også rebelsk. Du sætter pris på frihed og er kendt for at gå dine egne veje.

DU SKAL SE:

YOUR TURN

Du er typen, der tør udfordre og sætte spørgsmålstegn ved tingene. Derfor skal du se ‘Your Turn’ om studenteroprøret i Brasilien, hvor unge i fællesskab kæmper for deres rettigheder og for uddannelse til alle. Læs mere om filmen på s. 45.

Født mellem 19.02 og 20.03

Som fisk er du blød og følsom og har stor empati for andre. Du er kreativ, og dit kladdehæfte er garanteret fyldt med kruseduller eller små digte. Du er en god ven, der tydeligt mærker andres følelser og stemninger - derfor er det også vigtigt, at du husker at passe på dig selv!

DU SKAL SE:

ROMYS FRISØRSALON

Du er åbenhjertig, viljestærk og har ild i fødderne! Du elsker, når der er fart over feltet, men kan også have liiiidt for travlt vædderen er nemlig ekspert i at starte tusinde projekter, men ikke nødvendigvis ekspert i at afslutte dem.

Som tyr er du jordnær og stabil, med flair for æstetik og sanselighed. Du er den rolige klippe, som venner og familie kan læne sig op ad, men du er samtidig også en livsnyder, der elsker hygge og forkælelse.

DU SKAL SE: DU SKAL SE:

DEN UENDELIGE HISTORIE

DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND

På grund af dit empatiske væsen, skal du se den hjertevarme fortælling ‘Romy’s frisørsalon’. Vi møder pigen Romy, der påtager sig at passe på sin mormor, som er begyndt at få problemer med hukommelsen. Læs mere om filmen på s. 19.

Med din need for speed har du brug for en film med masser af action og spænding. I den episke fantasy-fortælling ‘Den Uendelige Historie’ bliver drengen Bastian opslugt af en eventyrbog og opdager pludselig, at helten i historien er ingen ringere end ham selv. Læs mere om filmen på s. 21.

TVILLINGEN

KREBSEN

LØVEN

JOMFRUEN

Født mellem 22.05 og 21.06

Født mellem 22.06 og 22.07

Født mellem 23.07 og 23.08

Født mellem 24.08 og 23.09

Tvillingen er energisk, rastløs og supersocial. Du elsker at snakke med vennerne, chatte og være festens midtpunkt. Du elsker sjov og har altid en smart bemærkning, men ville nyde godt af lidt mere jordforbindelse og fordybelse til tider.

DU SKAL SE:

SOCIAL_ANIMALS

Krebsen er modsætningernes tegn. Krebsen er kendt for sit skiftende humør - glad, positiv og venlig den ene dag og sur og indelukket den næste. Du er kærlig, omsorgsfuld og følsom, men det er ikke altid noget, du viser til omverden. Du har en hård overflade og et blødt indre.

DU SKAL SE:

Du er modig, stærk og selvsikker. Du er dyrenes konge - og konge i dit eget univers. Som løve ved du, hvad du vil. Du er entusiastisk og kreativ, og du elsker at være i rampelyset.

DU SKAL SE:

BINTI

Du skal se ‘Den lille afskyelige snemand’, der handler om venskab og at vende tilbage til naturen. Pigen Yi finder en vild men sød yeti på taget af en boligblok og beslutter sig for at hjælpe ham med at rejse tilbage til Himalaya, hvor han kommer fra. Læs mere om filmen på s. 16.

Jomfruen har tjek på tingene og styr på systemerne! Du arbejder altid hårdt for at opnå det bedste resultat, men aldrig for anerkendelsens skyld. Du er nemlig både beskeden og samvittighedsfuld. Du er en god ven og en god lytter.

DU SKAL SE:

Q’S BARBERSHOP

SOMMEREN MED RANA

Du skal helt klart se ‘Binti’. Filmen handler om en charmerende lille pige, der lever som illegal flygtning, men har over 1000 følgere på YouTube - her får hun lov at være selvsikker, kreativ og sole sig lidt i opmærksomhed fra andre, mens hun og hendes familie må holde sig skjult og gå under radaren i hendes almindelige liv. Læs mere om filmen på s. 19.

VÆGTEN

SKORPIONEN

SKYTTEN

STENBUKKEN

Født mellem 24.09 og 23.10

Født mellem 24.10 og 22.11

Født mellem 23.11 og 21.12

Født mellem 22.12 og 20.01

DU SKAL SE:

DU SKAL SE:

PRINSESSE MONONOKE

FIGHT GIRL

Din sociale trang og hang til altid at være på matcher perfekt med filmen ‘social_animals’! Filmen handler om unges liv på Instagram på både godt og ondt. Den skildrer berusende følelser af popularitet og succes, når man får mange følgere og likes, men viser også mediets mere overfladiske og mørke sider. Læs mere om filmen på s. 43.

Som vægt sætter du pris på skønheden i alting, og du elsker harmoni og balance. Du er charmerende, udadvendt og social, men er også god til at lytte og give andre mennesker plads og opmærksomhed. Derfor er du også en fantastisk ven og kæreste!

DU SKAL SE:

DRENGEN OG JERNKÆMPEN

Din omsorg og sans for at se det smukke i alting passer perfekt til ‘Drengen og Jernkæmpen’. Resten af byen er skrækslagne for den kæmpe bunke metal, der falder ned fra himlen, men en lille dreng, der ser det gode i alle, tager jernkæmpen til sig og bliver hans bedste ven. Læs mere om filmen s. 20.

12

Din komplekse personlighed passer perfekt til ‘Sommeren med Rana’, som handler om et helt særligt venskab. Du vil kunne relatere til den forældreløse flygtningepige Ranas skiftende humør - hun er sprælsk og glad, men savner sine forældre og bliver derfor lidt misundelig på veninden Suzans tætte forhold til sin mor og mormor. Læs mere om filmen på s. 18.

Skorpionen er fantasifuld, intens og lidenskabelig - og gør ingenting halvt! Du har stærke følelser, både på godt og ondt, men inderst inde er du en meget omsorgsfuld person. Din vildskab og passion kan være meget tiltrækkende og spændende, men kan også få dig til at eksplodere og gå helt bersærk!

DU SKAL SE:

PSYCHOBITCH

Med dit stormfulde temperament, kan du måske relatere til filmen ‘Psychobitch’. Filmen handler om den vilde, egenrådige Frida, der har det svært og ikke passer ind i det pæne hierarki i klassen. 12-talsfyren Marius bliver forelsket i hende, men er splittet mellem kærligheden og at være populær i klassen. Læs mere om filmen s. 44.

Du er en stærk person med et stærkt sind. Du er en ægte idealist, der tror på det gode, og vil altid kæmpe for, at sandheden og retfærdigheden skal sejre. Men du er også lidt af en eventyrer og sætter stor pris på frihed.

Fordi du er stærk, modig og retfærdig, minder du om ulveprinsessen Mononoke! Hun lever i pagt med naturen og kæmper en brav kamp for at redde skoven og dens ånder fra grådige mennesker, der fælder træer og udpiner jorden. Læs mere om ‘Prinsesse Mononoke’ på s. 21.

Ligesom Qasim er du skarp til det, du gør, og god til at lytte til dine venner, hjælpe dem,eller tale dem til fornuft. Qasim er byens barber. Han har styr på sit shit og altid klar med et godt råd og en kæk frisure til kvarterets unge rødder i ‘Q’s Barbershop’. Læs mere om filmen på s. 15.

Du er en bomstærk person, der kæmper til det sidste - ingen kan få dig ned med nakken! Du går op i skolen, og gør altid dit bedste. Du er en ledertype med behov for at tage styring og føre dine planer sikkert i mål, men du har også brug for kærlighed.

Du skal se ‘Fight Girl’, fordi du er en fighter ligesom Bodil fra filmen! Hun starter til kickboksning for at styre sin aggression, og selvom hun også oplever nedture i træningen, kæmper hun sig stadig op med en viljestyrke som en vaskeægte stenbuk. Læs mere om filmen s. 19.


FILM-MAGI FOR BØRN OG UNGE Cinemateket i efteråret 2019 / Besøg os i Gothersgade 55 eller på cinemateket.dk

Årets festival

først til månen

Spektakulært måneeventyr – i samarbejde med Space Days

Cykeltyven

Stor italiensk klassiker for både børn og voksne

Børnebiffen

Filmoplevelser for børn alle formiddage onsdag til søndag

13


Publikumsprogram

M A R G O R P M L I F Slå dig løs i BUSTERs publikumsprogram, der byder på et væld af store filmoplevelser for børn, unge og barnlige sjæle. Her finder du de nyeste film fra hele kloden, som ellers ikke kan ses i biograferne, krydret med seje gæster og sjove aktiviteter. Kom med til storstilede forpremierer eller få et gensyn med jernkæmper og lykkedrager i vores serie for klassikere. Vanen tro inviterer vi også på kreative familieworkshops og unikke særevents om alt fra FIFA-skills til YouTube-stjerner. Og så giver vi ordet til ungdommens stemmer i den spritnye serie ‘Børnemagt’, hvor vi sætter de voksne i stævne og overlader scenen til alle jer. God fornøjelse!

Byens bedste kulturskole Undervisning i Musik • Teater Dans • Billed- og Skrivekunst for børn og unge i København.

Tilmeld dig i dag på

rytmiskcenter.dk 14


! T G A M BØRNE ORDET!

Børnemagt

KLIMAGALLA: ‘2040’ & UNGE KLIMAKRIGERE

R ’ A T N E M M O D G N U

BØRNEMAGT præsenteres i samarbejde med Rytmisk Center

Dokumentarist Damon Gameau tager os i ’2040’ med på en jordomrejse af de helt store i jagten efter positive løsninger, der kan styre fremtidens klima i den rigtige retning. Vi kommer både rundt om vedvarende energi, tang som fremtidens fødevare og sågar uddannelse til verdens piger og kvinder som et led i at knække kurven. ’2040’ er en forfriskende og sjov klimafilm, som både taler med og til børnene. Efter filmen giver vi i ægte Mads og Monopolet-stil mikrofonen til unge meningsdannere og klimaaktivister fra Fridays for Future, Noah Ung og unge forskere fra Astra, der sammen skal vende både små og store klimadilemmaer. Tegner, filminstruktør og klimaforkæmper Anders Morgenthaler er dagens vært og vil styre slagets gang.

Søn. 22.09 10:30

GENOPDAG SKOLEN PÅ UNGDOMSØEN!

Intet menneske er en ø, og sammen er vi stærkere! Tag med BUSTER og DR Ultra-vært Anna Lin med ud på den splinternye ø, Ungdomsøen. Her skal vi se dokumentarfilmen ’Genopdagelsen’ om en gruppe børn, der skaber deres eget samfund på en overgroet byggegrund - helt uden voksensnak og rigide regler, men på baggrund af deres egne tanker, drømme og idéer. Efter filmen hjælper Anna Lin os med at fantasere os frem til, hvordan en almindelig skoledag kunne se ud - hvis det var børnene, der bestemte! Til sidst samler vi de bedste idéer og sender dem videre til de voksne beslutningstagere, så de kan blive klogere på jeres ønsker og idéer om, hvad et godt børneliv er.

Søn. 29.09 14:00

Ungdomsøen

Instruktør: Phie Ambo Danmark, 2019, 76 min. Info: Med dansk tale Alder: 10+

Transport til og fra Ungdomsøen er inkluderet i billetten. Der er afgang fra Nyhavn kl. 14:00, og vi er retur igen ca. kl. 18:00.

Palads

Instruktør: Damon Gameau Australien, 2019, 92 min. Info: Med danske undertekster Alder: 10+

Arrangementet er en del af festivalens åbningsweekend med rød løber og fuld skrue og varer sammenlagt ca. 2,5 time.

Q’S BARBERSHOP OG UNGDOMSPANEL OM INTEGRATIONSDEBATTEN

På torvet i Vollsmose ligger en barbersalon, hvor Odenses unge dansk-somaliere kommer for at hænge ud. Her sørger frisøren Qasim for, at alle i kvarteret ser skarpe ud - og får et godt råd med på vejen. ’Q’s Barbershop’ tegner et kærligt portræt af sammenholdet i Danmarks største sociale boligbyggeri, hvor man nyder livet på trods af samfundets fordomme og skepsis. Efter visningen byder vi på en særlig debat om fællesskab, forskelle og integration. I bedste Mads og Monopolet-stil vil et panel af unge dele deres syn på genkendelige integrations-dilemmaer i skolegården. Radiovært Andrew Moyo styrer panelet, der bl.a. består af Fuad Gomas, der er med i filmen, meningsdanner, Nadeen Aiche, samt repræsentanter fra Københavns Fælleselevråd.

Lør. 05.10 12:00

Cinemateket

Instruktør: Emil Langballe Danmark, 2019, 61 min. Info: Med dansk tale Alder: 11+

Arrangementet varer sammenlagt ca. 2 timer.

15


R E R E I M FORPRE

Master

G LIR O R E B Ø L D Ø R TE – MED S E Y N T E D F A E DET BEDST

ÅBNINGSGALLA: MUGGE & VEJFESTEN

GOOSEBOY

Tag din nabo i hånden og kom med til årets vildeste vejfest, når vi slår havelågen op til gallapremieren på Wulffmorgenthalers dugfriske animationsfilm. Mugge og hans forældre lever en idyllisk tilværelse på en helt almindelig villavej med forhave og hvidmalet stakit. Han har altid haft to ting kært: sin familie og kvarterets årlige vejfest. Så da hans mor vælger at vrage faren til fordel for en opblæst crossfit-instruktør, er der kun én ting at gøre. Mugge må stable den bedste vejfest nogensinde på benene for at genforene sine forældre og redde den lille familie. Mikael Wulff og Anders Morgenthaler har spækket deres første spillefilm som duo med en overflod af krøllet humor, excentriske karakterer og veloplagt satire, præcis som vi kender det fra deres elskede avisstriber og tv-programmer.

Da Viggo går på sommerferie, tænker han kun på én ting: Han skal hjem og spille det splinternye Virtual Reality-spil ’Gooseboy’. Ferieplanerne ryger dog hurtigt i vasken, da en rigtig gås brager ind i vinduet - og viser sig at kunne tale! Det vildfarne fjerkræ, Nisse, har brækket sin vinge, og så må Viggo begive sig ud i den virkelige verden for at hjælpe sin næbbede ven med at finde tilbage til flokken. Makkerparret Wikke og Rasmussen har begået endnu en fantasifuld og knuselskelig familiefilm propfyldt med uimodståelige sange og et hjerte på det helt rigtige sted. Med en vrissen detektiv, en pylremor og et par skydeglade jægere lige i hælene føres Viggo og Nisse ud på en vild og spændingsfyldt rejse, som både lærer dem og os, at vi faktisk kan meget mere, end vi lige går og tror.

Lør. 21.09 10:00

Imperial

Instruktører: Anders Morgenthaler, Mikael Wulff Danmark, 2019, 80 min. Info: Med dansk tale Alder: 7+

Arrangementet er en del af festivalens åbningsweekend og også filmens gallapremiere. Så kom i god tid, for vi fyrer op for et BRAG af en vejfest!

Lør. 28.09 09:45

Palads

Instruktører: Michael Wikke, Steen Rasmussen Danmark, 2019, 87 min. Info: Med dansk tale Alder: Alle

Inden visningen kan du møde den skønne instruktørduo Michael Wikke og Steen Rasmussen.

F FOR FÅR FILMEN: FÅRMAGEDDON

DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND

Den elskværdige uldklump, Frode Får, er atter parat til at klare skærene i en ny, kosmisk komedie for hele familien. Alt ånder fred på bondegården, da et mystisk objekt nødlander på marken. Den fremmede viser sig at være det nuttede rumvæsen, Lu-La, som er kommet på afveje i galaksen. På trods af sin store nysgerrighed for Jordens spændende væsner længes Lu-La efter at komme hjem, og snart sætter Frode og resten af fåreflokken kursen mod det ydre rum for at hjælpe deres intergalaktiske gæst sikkert på vej. En mission, der ikke bliver lettere af, at den skumle Agent Rød og hendes håndlangere har planer om at bortføre Lu-La for at kunne bevise, at der findes liv i rummet. Endnu en henrivende og hylesjov animationsfilm fra skaberne bag klassikere som ’Flugten fra hønsegården’ og ’Walter og Trofast’.

Gør dig klar til en episk rejse fra Shanghais pulserende storbyjungle til Himalayas sneklædte bjergtoppe! Den unge pige, Yi, bor med sin familie i en trang, lille lejlighed, men hun drømmer om at se den store verden. Så da hun en sen aften falder over en vildfaren yeti på taget af bygningen, gælder det bare om at komme afsted. Den lille snemand, som faktisk slet ikke er så afskyelig, er nemlig stukket af fra sit fangenskab hos en ondsindet rigmand, som agter at bortføre ham igen. Sammen med sine to bedste venner drager Yi derfor afsted mod verdens tag for at genforene den magiske yeti med sin familie. Der venter en storslået ekspedition gennem Kinas svimlende dale og brusende floder i selskab med den bedårende yeti, Everest, der lærer Yi og vennerne, at intet er umuligt, så længe man tror på sig selv.

Lør. 05.10 10:00

16

Palads

Instruktører: Richard Phelan, Will Becher USA, Storbritannien, Frankrig, 2019, 86 min. Info: Med dansk tale Alder: Alle

Ja – vi ruller den røde løber ud!

Søn. 29.09 10:00

Palads

Instruktører: Todd Wilderman, Jill Culton USA, Kina, 2019, 92 min. Info: Med dansk tale Alder: 7+

100% rød løber!


! A R T S K E A R T S K STRA E EK T A ID R L T D S ME K T E BEDSTE FILMOPLEVELSER, KRYDRE

Ekstra ekstra ekstra!

DE

BJERGKØBING REJSER TIL MÅNEN: EN TUR I VERDENSRUMMET

PIGEN I SØEN: FÆLLESSPISNING FOR KLIMAET!

Et rumkapløb er skudt i gang, efter det er blevet bestemt ved lov, at man rent faktisk kan eje månen. Tænk, hvis det var os! Det synes opfinderen Theodor Fælgen og hans medhjælper Sofus lyder vældig spændende, også selvom Ludvig er lidt skeptisk. I den norske regering er man ligeledes ivrige efter at nå til månen, så Theodor får fuld opbakning til at bygge sin raket. Hele landet holder derfor øje med lille Bjergkøbing, da dagen for raketopsendelsen endelig oprinder. Kun Ludvig er træt af rumkapløbet, men ved et uheld forvilder han sig op i raketten sammen med Sofus og statsmanden Vigfus. Vigfus er især interesseret i månens støv, som er det, der får den til at lyse så klart. Men støvet kan vist også bruges til andre ting...

13-årige Emika og hendes fætter Antti deler en interesse for naturen. I ’Pigen i søen’ tager de os med til Saimaasøen i hver af årets fire årstider. Her kan man bade og fiske og sove under åben himmel. De to nyder at være i naturen og opleve årstiderne skifte. I efteråret kan man finde bær og svampe, og om vinteren kan man ligge i telt på den frosne sø. Sammen med Emika og Antti lærer vi om dyrenes og planternes liv. Hvordan overlever dyrene den iskolde vinter, og hvorfor skifter efterårsblade farve? Man må øve sig i at kende fuglenes sang og lære, hvilke planter der er spiselige eller giftige. I naturen keder man sig aldrig, siger Emika. Heller ikke når man sidder helt stille. Og hvis man er rigtig heldig, kan man måske få øje på verdens mest sjældne sæl, nemlig Saimaa-sælen.

Lør. 28.09 12:00

Cinemateket

Instruktør: Rasmus A. Sivertsen Norge, 2018, 75 min. Info: Med dansk dub Alder: 6+

Inden filmen vil astrofysiker Tina Ibsen, kendt fra DR Ultra, tage os med på en kosmisk rejse ud i galaksen for at gøre os klogere på rumfart!

Ons. 25.09 16:15

KU.BE

Instruktør: Petteri Saario Finland, 2019, 71 min. Info: Med dansk dub Alder: 6+ Pris med spisning: 100 kr./voksen 60 kr./barn

Efter filmen er der fællesspisning med klimavenlig vegetarmad på menuen. Der kan købes billetter med og uden spisning.

GRÆSRØDDERNE MED INSEKTSMAGNING

ISLE OF DOGS: SKAB MED SKRALD!

Græshopperne kommer, græshopperne kommer! Der er mylder i myretuen, hvor man knokler for at samle et madforråd til den skumle Hopper og hans kumpaner, inden det sidste efterårsblad falder. Men nok skal være nok, så mens resten af myrekolonien trækker i arbejdstøjet, drager den heltemodige opfinder Flik ud i naturen for at finde en flok skrappe krigerinsekter, der kan hjælpe myrerne i kampen mod Hopper og co. I underskovens hektiske rend af kryb og kravl støder Flik på en broget skare af cirkusinsekter, og så tager eventyret fart i en serie af skønne misforståelser. Pixars kriblende klassiker er en hjertevarm fortælling om fødekæder, naturens gang og styrken i at stå sammen. Til denne særlige visning kan du blive klogere på insekternes spændende verden og endda smage på et udvalg af sprøde kryb.

Vi befinder os i det japanske øhav 20 år ude i fremtiden. Hundene i millionbyen Megasaki stemples som befængte udskud og deporteres til en ildelugtende skralde-ø. Imens fører fastlandets propagandistiske diktator en kampagne for at få aflivet alle de firbenede venner. Deres overlevelse ligger derfor i hænderne på en gruppe modige børn, der sammen med et kuld af vilde hunde forsøger at skabe fred mellem racerne. Wes Andersons legesyge stop-motion-film er ikke kun et æstetisk mesterstykke, men også en satirisk skildring af, hvordan vi behandler hinanden og vores allesammens klode. Vi sætter fokus på skrald, genanvendelse og smid-udkultur, når vi efter visningen inviterer til en sjov og kreativ workshop, hvor vi sammen skal lære at kreere nye og spændende ting af genbrugsmaterialer.

Lør. 28.09 14:00

Cinemateket

Instruktører: Andrew Stanton, John Lasseter USA, 1998, 95 min. Info: Med dansk tale Alder: 7+

Insekter er både fulde af proteiner og sunde! Efter visningen vil ENORM servere nogle af deres lækreste orme.

Søn. 29.09 10:30

KU.BE

Instruktør: Wes Anderson USA, Tyskland, 2018, 101 min. Info: Med danske undertekster Alder: 7+

Efter filmen vil LOKALET – Rum For Opfindsomhed lave en workshop, hvor vi skaber ting ud af genbrugsmaterialer.

17


Ekstra ekstra ekstra!

2040: KLIMADAG MED TANGBUFFET

BJØRNE ELSKER MIG: ELSKER DU BJØRNE?

Kom med på et eventyr i klimaets tegn. Den australske filminstruktør Damon Gameau rejser verden rundt på jagt efter klimakrisens løsningsmodeller for at vise sin lille datter og alle os andre, at der stadig er håb for en lys fremtid. Han kigger på ideer og teknologier, der kan omvælte den globale opvarmning og viser os, at bæredygtighed også kan lade sig gøre i stor skala. Filmen taler om vedvarende energi, nytænkning af transport- og landbrugssystemer og sågar om uddannelse til verdens piger og kvinder som et led i at knække kurven inden 2040 - og om hvordan tang måske kan blive en af fremtidens helt store fødevarer! Det er en lærerig, sjov og inspirerende dokumentarfilm, som taler både med børnene og til børnene, for med denne film vil Gameau snakke klima, så vi alle kan være med.

Ifølge 8-årige Jip minder hendes familie på mange måder om bjørne. Måske derfor skal hun sammen med sine forældre og to storesøstre på fire ugers roadtrip gennem USA for at opleve de pelsede skabninger helt tæt på. Jip kan næsten ikke vente, men da hendes far går ned med stress og er ude af stand til at køre bil, må mødet med bjørnene aflyses - til Jips store skuffelse. Hun nægter dog at give op, så i stedet sniger hun sig ombord på en fremmed autocamper og begiver sig på egen hånd mod nationalparken. Undervejs støder hun på en masse skøre og underfundige skikkelser. Situationen tvinger samtidig Jips forældre og søstre til at gentænke deres roller i flokken, hvis de skal nå frem til Jip og finde hinanden som familie.

Fre. 04.10 16:30

Cinemateket

Instruktør: Damon Gameau Australien, 2019, 92 min. Info: Med danske undertekster Alder: 10+

I anledningen af BUSTERs klimadag byder det grønne projekt, Kysthaven, på spændende tang-snacks efter filmen.

Lør. 05.10 10:00

Palads

Instruktør: Eva M.C. Zanen Holland, 2019, 85 min. Info: Med dansk dub Alder: 6+

Før filmen vil en bjørnekender fra World Animal Protection gøre os klogere på skovens store, pelsede væsner.

CHUSKIT: PIGEN, DER IKKE GIVER OP

SOMMEREN MED RANA: MØD INSTRUKTØREN

Chuskit bor i en lille landsby langt oppe i Himalayabjergene. Hun sidder i kørestol, og det er ikke nemt, da forholdene i landsbyen langt fra er handicapvenlige. Chuskit keder sig derfor hjemme i huset med sin flinke, men også strikse og stærkt traditionelle bedstefar, Dorje. Han ønsker, at hun accepterer sin skæbne, og det skaber store konflikter mellem de to. Heldigvis gør hendes kærlige forældre og opfindsomme storebror alt, hvad de kan for at hjælpe Chuskit til et bedre liv. For det gælder om at kæmpe, selv når oddsene er små. En både rørende og opløftende fortælling om at overkomme livets udfordringer og et sympatisk portræt af den viljestærke Chuskit, der nægter at give op.

Suzan bor hos sin mormor, mens hendes mor er udsendt som korrespondent i Syrien. Der er skønt hos mormor, for her kan man bade og fiske og stege pandekager i massevis, men det er også nervepirrende, når ens mor befinder sig i en krigszone. I løbet af sommeren får Suzan dog andet at tænke på, hun får nemlig en ny ven. Rana er oprindeligt fra Syrien, men nu bor hun i den nærliggende flygtningelejr. Sammen fordriver de to sommeren og knytter et tæt bånd til hinanden. Rana forstår Suzan, når hun bekymrer sig for sin mor, men kan Suzan helt forstå Rana, som helst ikke vil tale om, hvor hendes forældre er?

Lør. 05.10 10:00

18

Empire Bio

Instruktør: Priya Ramasubban Indien, 2019, 90 min. Info: Med dansk dub Alder: 7+

Inden filmen vil tegner og tidligere X-factor-deltager, Sarah Glerup, fortælle sin egen historie om livet som kørestolsbruger.

Søn. 29.09 12:00

Cinemateket

Instruktør: Sanne Vogel Holland, 2018, 68 min. Info: Med dansk dub Alder: 8+

Inden visningen vil filmens instruktør, Sanne Vogel, fortælle om sine tanker bag den smukke og livsbekræftende historie.


Ekstra ekstra ekstra!

HACKER: DIGI-DAG PÅ BIBLIOTEKET

BINTI: MÆRK AFRIKAS RYTMER

KAPTAJN MORTEN OG EN EVENTYRLIG FORTÆLLING

En hel lørdag i det digitale tegn på Biblioteket Frederiksberg? Fedt! Vi har pakket en dag med teknologiske oplevelser, og I kan bl.a. møde den humanoide robot Pepper, få en vild VR-oplevelse og deltage i spændende workshops. Kl. 12 viser vi filmen ’Hacker’, der tager med den usandsynligt gode og kun 13-årige hacker Benjamin på jagt efter sin forsvundne mor. Da nogle overvågningsbilleder kunne tyde på, at Benjamins mor stadig er i live, indleder han sin egen eftersøgning i samarbejde med veninden Savannah ved hjælp af moderne teknologi. Kl. 10-12 beviser vi, at kodning ikke kun er for drenge! Er du pige og nysgerrig på robotter, computere og alskens teknologi, så hiv din mor med til kodningsworkshop. Kl. 12-14 er der stop-motion-workshop, hvor vi skal lave film, der handler om alle de medier, som vi bruger i vores hverdag.

12-årige Binti bor i Belgien med sin far, Jovial, som oprindeligt er fra Congo. Binti er youtuber, og hun drømmer om at få lige så mange følgere som sit store idol, Tatyana. Der er bare et problem - politiet er efter Binti og Jovial, som lever i Belgien uden immigrationspapirer. Det virker håbløst, indtil Binti møder Elias, en genert dreng, som kæmper en ensom og sej kamp for at redde de uddøende okapier. De bliver gode venner, og Binti lover at hjælpe Elias med at sprede ordet om okapierne via YouTube. Hendes egen hemmelige plan er imidlertid at få sin far til at forelske sig i Elias’ mor. For hvis de to gifter sig, kan Binti og Jovial få lov til at blive i Belgien.

Morten drømmer om at blive skibskaptajn som sin far. Han bor imidlertid hos sin plejefamilie i en lille irsk havneby, hvor han fordriver tiden med at bygge miniatureskibe og holde udkig efter farmand. Da Morten ved et uheld trylles lille, havner han ombord på sit eget modelskib, hvor han møder de insekter, han selv har placeret der. Insekterne minder foruroligende meget om de folk, han kender fra sin hverdag. Den onde edderkoppedronning ligner hans strikse plejemor, mens plejefaren Felix og deres datter Eliza har taget form som en græshoppe og en sommerfuglelarve. Et fantasifuldt eventyr om Mortens kamp for at vinde sit skib tilbage og tage styringen i sit liv.

Instruktør: Poul Berg Danmark, 2019, 96 min.

Info: Med dansk tale Pris: Gratis

Lør. 05.10 12:00

Frb. Hovedbibliotek

Læs mere om workshoppen ’Kodning for piger og deres mødre’ på s. 25. Hele digi-dagen varer fra kl. 10 - 14.

Instruktør: Frederike Migom Belgien, 2019, 90 min.

Lør. 28.09 09:30

Info: Med danske undertekster Alder: 10+

Grand Teatret

Inden visningen vil musiker og danselærer, Said Bakari, give sin helt egen fortolkning af filmens afrikanske dansetrin. Så kom op af stolen og mærk rytmerne!

Instruktører: Kaspar Jancis, Henry Nicholson Irland, Belgien, Storbritannien, Estland 2018, 76 min. Søn. 06.10 10:00

Info: Med dansk dub Alder: 7+

Palads

Inden visningen får vi besøg af en kyndig historieformidler fra BestTellers, som både deler ud af sin viden om den gode fortælling og giver os en vaskeægte sørøverhistorie!

ROMYS FRISØRSALON: EN HJÆLPENDE VEN

SUNE VS. SUNE: KLASSENS NYE DRENG

FIGHT GIRL: MØD EN VERDENSMESTER

Pigen Romy må efter forældrenes skilsmisse tilbringe eftermiddagene hos sin strenge mormor, der begynder at have problemer med hukommelsen. I stedet for at fortælle det til sin mor, påtager Romy sig ansvaret for at passe på mormoren. I håb om at opmuntre hende, bortfører Romy sin mormor fra plejehjemmet for at lade hende se sin fødeby en sidste gang. ’Romys frisørsalon’ er et hjertevarmt og humoristisk portræt af to generationers møde med hinanden og samtidig et nuanceret og gribende indblik i, hvad der sker, når et nært familiemedlem pludselig rammes af sygdommen Alzheimers. En fortælling om venskab, om at modnes med opgaven og om at finde og miste dem, man elsker.

Da 10-årige Sune starter i 4. klasse efter sommerferien, er intet, som det plejer. Der er startet en ny Sune i klassen, som hele tiden forsøger at battle ham i coolness - og sejrer hver gang. Og nu er det åbenbart også blevet barnligt at lege med fantasy-kort. ’Sune vs. Sune’ er en fantastisk morsom fortælling om, hvordan den forvirrede Sune må genopfinde sig selv for at sikre sin status i klassen og generobre den søde Sophies hjerte. Men er det muligt at gøre uden, at det går ud over den nye Sune? Med veloplagt humor og satirisk bid spejles børnenes problemstillinger i de voksnes hverdag og understreger, at identitetskriser kan opstå i alle aldre.

Bodil, også kaldet Bo, står mellem sine egoistiske forældre, der bekriger hinanden for at få forældremyndigheden. Bo må påtage sig at håndtere både sine forældres kontroverser, såvel som sin introverte og diabetiske storebrors teenagekvaler. Hendes indestængte vrede hober sig op, men gennem sin nye veninde, Joy, introduceres hun til kickboksning. Det bliver et skelsættende vendepunkt for hende. Her kan hun nemlig få afløb for sine indestængte følelser. Hun sætter sig for at kvalificere sig til at blive Shooting Star. Men kan Bo lære at bevare overblikket og omsætte sin vrede for at bruge den taktisk i sporten?

Instruktør: Mischa Kamp Holland, 2019, 90 min.

Lør. 05.10 14:00

Info: Med dansk dub Alder: 8+

Cinemateket

21-årige Thea Bruun Jensen, kendt fra TV 2-dokumentaren ’Alt for ung’ og kåret som Årets Demensven 2019, vil inden filmen dele sin personlige beretning om at få Alzheimers helt ind på livet.

Instruktør: Jon Holmberg Sverige, 2018, 89 min.

Lør. 28.09 10:00

Info: Med dansk dub Alder: 8+

Empire Bio

Komiker og Ramasjang-vært, Victor Lander, kigger forbi inden filmen og fortæller om de strabadser, som livet i skolegården kan byde på.

Instruktør: Johan Timmers Holland, Belgien, 2018 90 min.

Søn. 29.09 14:15

Info: Med danske undertekster Alder: 10+

Cinemateket

Inden filmen vil boksestjernen Dina Thorslund, der er verdensmester i superbantamvægt, fortælle om sit liv med sport og om, hvad det kræver at holde hovedet koldt i ringen.

19


S C I S S A L C

Classics

SIKER S A KL E T G Æ EN DE! MO F A IG R D L A R GÅ

BENNYS BADEKAR: SING-ALONG

BJERGKØBING GRAND PRIX

Tag med på en eventyrlig rejse under havets overflade, når BUSTER igen inviterer til film og fællessang med 70’ernes elskede tegnefilmklassiker. Kl. 12:30 er det med Jytte Abildstrøm ved roret, at vi skal synge os igennem den farverige beretning om drengen Benny, der opdager en magisk underhavsverden i bunden af sit badekar. Han bor i en trist boligblok uden plads til leg og ballade. Hverdagen er kedsommelig, indtil Benny fanger en fortryllet haletudse og slipper den løs i badekarret. Sammen dykker de ned i dybet, hvor de støder på alt fra skvaldrende skeletpirater til en drillesyg blæksprutte og den sure kontrolkrabbe. Med sin simple streg og jazzede charme er filmen både en kærlig og satirisk opfordring til at omfavne barndommens fantasi, når tilværelsen bliver for grå. Arrangementet afholdes i samarbejde med Cinemateket.

På en billedskøn bjergtop i de nordnorske fjelde ligger den idylliske landsby Bjergkøbing. Her står et charmerende hurlumhejhus, hvor opfinderen, Theodor Fælgen, bor med sine to medhjælpere, fuglen Sofus og pindsvinet Ludvig. Den særegne trio arbejder på konstruktionen af århundredets racerbil, Il Tempo Gigante, som skal deltage i byens storslåede Grand Prix. Men de lokale rivaler pønser på at forpurre deres arbejde og snyde sig til sejren. Så da den store dag oprinder, vanker der et spektakulært og højoktant racerløb med speederen helt i bund. I anledning af premieren på den nye ’Bjergkøbing rejser til månen’ viser vi den originale film om Norges mest elskede dukker. En kulørt og humørfuld klassiker spækket med skøre skabninger og en detaljerigdom, som gør ethvert gensyn til en sand fornøjelse.

Lør. 05.10 11:15 Lør. 05.10 12:30

Cinemateket Cinemateket + gæst

Instruktør: Jannik Hastrup, Flemming Quist Møller Danmark, 1971, 41 min. Info: Med dansk tale Alder: Alle Pris: 50 kr./pers.

OMG! Jytte Abildstrøm kommer til visningen kl. 12:30!

Søn. 06.10 12:00

Cinemateket

Instruktør: Ivo Caprino Norge, 1975, 88 min. Info: Med dansk tale Alder: Alle

Vild med Bjergkøbing? Se også den allernyeste film i rækken ’Bjergkøbing rejser til månen’. Læs mere på s. 17.

FILMKONCERT: FILMMUSIK FOR BØRN - LIVE!

JUBILÆUM: DRENGEN OG JERNKÆMPEN

Slå hørebøfferne ud og spær øjnene op, når vi byder indenfor til ’Filmmusik for børn’ på spillestedet ALICE. Glæd jer til at se fire animerede filmklassikere, som børn og unge laver den musikalske lydside til - live i salen. Vi skal ud og svømme med Sydpolens pingviner, op og flyve blandt fugle og flagermus, på skovtur med en violinspillende græshoppe, og så skal vi hilse på en hidsig and i matrostøj. Arrangementet er kulminationen på den intense workshop-weekend ’Filmmusik for børn’, hvor børn og unge i alderen 10-14 år arbejder kreativt med at komponere helt unik musik og lyd til de klassiske film. Workshoppen afholdes i dagene op til arrangementet og er også en del af BUSTERs festivalprogram. ’Filmmusik for børn’ præsenteres i samarbejde med Rytmisk Center og BFM og er støttet af DPA og DMF.

Brad Birds animationsklassiker er en hjertevarm fortælling om et usandsynligt venskab mellem den unge dreng Hogarth og en gigantisk metalmand fra det ydre rum. Det umage makkerpar finder hinanden i en lille, nordamerikansk kystby i atomtidens USA, hvor hæren slår hårdt ned på alt, der virker som en trussel mod den nationale sikkerhed. Hogarth er derfor tvunget til at gøre sit ypperste for at hemmeligholde sin nye sjælevens eksistens. Det fører til et ferieophold på en afsides skrotplads, hvor dagene går med at lege astronaut og lave kolossale bombeudspring i det lokale svømmehul. Livet er slet ikke dårligt, men en insisterende agent truer med at ødelægge idyllen og skille de to venner ad for altid. Filmen fylder 20 år og er et oplagt samlingspunkt for nye og gamle generationer.

Søn. 29.09 13:00

20

ALICE

Info: Arrangementet er på dansk. Koncerten varer ca. 60 min. Alder: Alle

Skal dit barn med på scenen til Filmmusik for børn? Læs mere om workshoppen, der er forudsætningen for det hele og tilmeld dit barn på s. 25.

Tor. 26.09 16:30

Cinemateket

Instruktør: Brad Bird USA, 1999, 86 min. Info: Med dansk tale Alder: 7+

Hallo! Og den bliver endda vist på 35 mm film!


Classics

MIYAZAKI OG KLIMAET: PONYO PÅ KLIPPEN VED HAVET

JUBILÆUM: MUPPET GÅR TIL FILMEN

Alt kan lade sig gøre i en Miyazaki-film. Her kan man både støde på en flyvende gris og et levende slot. Man kan møde drager, hekse og en kolossal kat på kørebanen - og så kan man møde Ponyo. Den eventyrlystne guldfiskeprinsesse, som drømmer om at blive et menneske, må siges at være Miyazakis helt unikke bud på H.C. Andersens lille havfrue. Da den 5-årige dreng, Sosuke, redder Ponyo fra en glaskrukke i vandkanten, bliver de straks bedste venner, selvom de kommer fra hver deres verden. Ponyos far, den mystiske troldmand Fujimoto, er dog opsat på at forpurre det blomstrende venskab, da han foragter menneskeheden for at have forpestet havene. Endnu en gang sætter Miyazaki vores kollektive forhold til naturen på spidsen i denne elskværdige perle af en film, der både taler børnenes og klimaets sag.

Det er 40 år siden, at Jim Hensons ikoniske dukker tog springet fra tv til det store lærred, men Muppetkollektivets første spillefilm fremstår stadig lige så forfriskende gakket som ved premieren. Filmen er en løssluppen roadmovie spækket med uforglemmelige sange og kløgtig meta-komik. Der er fuld fart på historien om frøen Kermit, der forlader sin beskedne sump for at søge lykken i show business - tæt forfulgt af en pengegrisk restauratør med appetit for frølår. En rejse, der ikke kun fører til mødet med Fozzie, Miss Piggy og alle de andre Muppet-kendinge, men også fører publikum igennem en forrygende kavalkade af Hollywood-genrer. Det hele krydres med en stjerneparade af gæsteroller fra Mel Brooks over Steve Martin til selveste Orson Welles. Kom og vær med til at fejre en herligt flabet jubilar.

Søn. 06.10 09:30

Instruktør: Hayao Miyazaki Japan, 2008, 101 min. Info: Med dansk tale Alder: 7+

Grand Teatret

Fre. 27.09 16:30

Cinemateket

DEN UENDELIGE HISTORIE: LIVE-DUBBING

MIYAZAKI OG KLIMAET: PRINSESSE MONONOKE

10-årige Bastian er en dagdrømmer. Derhjemme tynges han af savnet efter sin afdøde mor, og i skolen bliver han trynet af klassekammeraterne, så i stedet søger han tilflugt i sin egen fantasi. Faktisk helt bogstaveligt, for da han en dag støder på en mystisk bog, bliver han totalt opslugt af historien om Fantasia, et eventyrligt land fyldt med fantastiske væsner. Med ét befinder han sig midt i fortællingen om den unge kriger Atreju, der må lære at stirre frygten i øjnene for at redde Kejserinden og det magiske rige. Wolfgang Petersens fortryllende nyklassiker er en rendyrket hyldest til fantasiens skaberkraft - med et soundtrack, der er lige så udødeligt som filmen selv, og med denne live-dubbede visning vil et hold kompetente skuespillere fra Skuespillerskolen Ophelia sikre, at børnene kan tage del i magien - på dansk!

Miyazakis storværk er ikke kun et enestående krigsepos om mytiske skabninger og kampen for det gode. Det er også en begavet fabel over vores ofte ambivalente forhold til klodens ressourcer, som kun er blevet mere aktuel i årene siden udgivelsen. Ulveprinsessen Mononoke kæmper for at beskytte den hellige skov fra menneskene i landsbyen, der er begyndt at fælde træer og udpine jorden for jern. Da krigeren Ashitaka modtager en dødelig forbandelse fra en vildfaren dæmon, opsøger han skovens guder for at finde en kur, men havner selv midt i striden. Det trækker op til kamp, og snart må han vælge side for at redde skoven og sit eget liv. ’Mononoke’ er en både smuk og voldsom fortælling om naturens skjulte kræfter, der samtidig emmer af Miyazakis kærlighed til skoven og alle dens magiske væsner.

Tor. 03.10 18:30 Søn. 06.10 14:00

Cinemateket Cinemateket

Instruktør: Wolfgang Petersen Tyskland, USA, 1984, 102 min. Info: Med dansk live-tolk Alder: 10+

Begge visninger dubbes til dansk af fire skuespillere, direkte i salen!

Søn. 29.09 09:30

Instruktør: James Frawley Storbritannien, USA, 1979, 95 min. Info: Med danske undertekster Alder: 7+

Filmen bliver vis på knitrende 35 mm film.

Instruktør: Hayao Miyazaki Japan, 1997, 134 min. Info: Med danske undertekster Alder: 11+

Grand Teatret

21


Buster for real

R E T S BU

FILMSKABER-DAG: AMA’R INDEFRA

L A E R FOR

A R F R E D N E K U D , DEM R E I D E M G O L I P FILM, S . N E D E H G I L E K R I V –I

Børnekulturhus Ama’r ruller den røde løber ud og byder velkommen til en festlig filmdag med workshops og filmvisninger. Siden august har et hold filmglade børn lavet personlige dokumentarfilm med den prisvindende instruktør Ida Grøn, og denne dag kan du møde de nyudklækkede børnedokumentarister til premiere på deres film om helt særlige steder på Amager. Det sker kl. 11 og er helt gratis! Derudover viser vi også en spændende dokumentarfilm – med gæster – i Børnekulturhusets biograf, og har du selv lyst til at prøve kræfter med filmmediet, er der animationsworkshops for hele familien i kulturhusets værksted. Dagen er skabt i samarbejde med CPH:DOX Everyday, Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg. Vær opmærksom på, at billetter til dele af arrangementet sælges særskilt.

Lør. 05.10 10:30

Børnekulturhus Ama’r

Info: Med dansk tale Alder: 6+

Læs mere om hvilken film du kan opleve og hvem du kan møde, på buster.dk, og find animationsworkshoppen på s. 24.

YOUTUBE FOR REAL: LAURA KEIL Laura Caroline Keil startede som youtuber i 2016, og siden begyndelsen har hun opbygget en følgerskare på over 68.000 subscribers. Rejser, spor t og ikke mindst klima er omdrejningspunktet for Lauras YouTubeunivers, hvor seerne kan følge med hende ud i verden for at surfe, samle plastik, teste bæredygtige alternativer og endda lære, hvordan man indretter en lejlighed på miljørigtig vis. Nu kan du møde Laura i egen person til dette særlige arrangement, hvor vi også viser et udvalg af hendes bedste videoer. Laura vil selv fortælle om sin tilværelse som youtuber, og du får mulighed for at stille hende alle de spørgsmål, du har ønsket at få svar på. Så hop ud af cyberspace og grib chancen for at møde en vaskeægte youtuber - for real!

Info: Arrangementet er på dansk Alder: 10+

Søn. 29.09 16:30

Cinemateket

Har du nogle bæredygtige tips, du gerne vil dele med Laura?

22


Buster for real

FRIKVARTER MED KLASSEN ’Klassen’ er DR Ultras helt egen serie om skoledagens små og store beretninger. Nu får du mulighed for at komme et smut bag skærmen og hilse på seriens hovedpersoner, når BUSTER inviterer til en unik særvisning med både velkendte og endnu usete ’Klassen’afsnit. Glæd dig til at møde skuespillerne fra tredje, femte og den helt nye sæson af ’Klassen’, som mellem afsnittene vil fortælle om deres personlige oplevelser med serien og de både sjove og svære emner, den italesætter. Det hele bliver styret af moderator og DR-vært, Jannik Schow, kendt fra ’Ultra smider tøjet’, og det vil naturligvis være muligt selv at stille spørgsmål til alle de seje drenge og piger, der medvirker i serien. Så tag en pause fra skærmen og hold et velfortjent frikvarter med ’Klassen’!

Info: Arrangementet er på dansk Alder: 6+ Søn. 06.10 10:00

Palads

BUSTER GAMER: FIFA FOR REAL I år blænder BUSTER op for den første FIFAturnering i festivalens historie. Tilmeld dig selv og din bedste FIFA-buddy til 2v2-turneringen og vær med i kampen om det det sprit nye FIFA20 – og en helt unik mulighed for at spille vinder-kamp mod selveste Frederik Fredberg, Brøndbys professionelle FIFA-spiller og Nordisk Mester 2019. Frederik vil være til stede under under hele turneringen, så måske I også er heldige at få et par svedige gaming-tips med hjem fra mesteren selv. Vi lægger ud med 16-delsfinaler og der er plads til op til 32 deltagende hold. Finalekampen spilles selvfølgelig på storskærm med formidable tilskuerpladser. ’Bring your best game’ - og bliv den første FIFA-vinder i BUSTERs historie! Turneringen er ikke associeret med, eller sponsoreret af EA Inc. eller deres partnere. Læs mere om turneringen på buster.dk

Info: Arrangementet varer fra 10:30-14:30 Pris: 50 kr./hold á to spillere Alder: 10+

Lør. 28.09 10:30

KU.BE

Frederik Fredberg kommer og hænger ud med os hele dagen – måske der falder lidt tips og tricks af?

23


workshops i weekenden

S P O H S WORK D

FLIP BOOK ANIMATION – LEVENDE TEGNINGER!

E M V I T A E R K R Æ V MEDIER

Vidste du, at du let kan lave dine egne animerede tegninger helt uden brug af en computer eller tablet? I Valby Kulturhus skal vi på denne workshop lave små animerede historier, som vi selv finder på. De såkaldte ”Flip Books” er små hæfter, som med et trylleslag gør tegninger levende. Vi skal tegne og kun bruge få simple materialer, som ofte allerede findes hjemme på børneværelset til at eksperimentere med denne enkle - men fascinerende - form for animation. Kreativiteten er i centrum, og vi vil sørge for, at du ikke går hjem uden at mestre teknikkerne og have en masse viden om, hvordan man laver en håndtegnet animation. Workshoppen er støttet af Valby Lokaludvalg. Lør. 28.09 10:00

Valby Kulturhus

Info: Forløbet varer 2 timer Workshoppen er på dansk. Alder: 7+

Børn under 7 år bør deltage med en voksen. Husk at købe billet til både dig selv og dit barn.

ANIMÉR DIT EGET SUPERHOLD!

Kom med, når vi skal lave film om et superhold, som i fællesskab skal bekæmpe onde skurke og verdensomspændende farer. Vi tager inspiration fra computerspillets verden, når vi sammen skaber det allerbedste hold af superhelte. På denne workshop for hele familien får du en introduktion til, hvordan du kan lave dine egne simple stop-motion-film på iPad. Du udtænker din helt egen super-fortælling, og på workshoppen hjælper vi dig med at sende superholdet ud på mission og måske endda bruge deres styrker og svagheder. Du lærer også en masse tips og tricks til, hvordan du nemt kan lave dine egne animationsfilm derhjemme - for med animation er mulighederne for magi nemlig uendelige! Workshoppen er støttet af Frederiksberg Fonden, Frederiksberg Kommune, Vanløse Lokaludvalg, Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg.

Info: Forløbet varer 1 t. 45. min. Workshoppen er på dansk. Alder: 7+ KU.BE Lør. 28.09 10:30 & 12:45 Søn. 29.09 10:30 & 12:45 Børnekulturhus Ama’r Lør. 05.10 10:30 & 12:45 Kulturstationen Vanløse Søn. 06.10 10:30 & 12:45 Børn under 7 år bør deltage med en voksen. Husk at købe billet til både dig selv og dit barn.

24


Workshops i weekenden

FILMMUSIK FOR BØRN En hel weekend står i filmmusikkens tegn, når vi sætter fokus på at skabe vores egen musik og lyd til en kort, klassisk animationsfilm. Over to dage skal du sammen med andre jævnaldrende og en professionel musiker være kreativ og komponere lydsiden til en kortfilm, der varer ca. 10 minutter. Den tredje dag fremfører I musikken for publikum til en stumfilmkoncert på spillestedet ALICE. Workshoppen er for børn og unge i alderen 10-14 år, som har lyst til at prøve kræfter med selv at komponere musik til film. Ugen inden det hele går løs, starter vi med et intromøde og danner op til fire grupper. Så tilmeld dig uanset om du spiller kontrabas, laver musik på iPad’en eller noget helt tredje. Projektet præsenteres i samarbejde med Rytmisk Center og BFM og er støttet af DPA og DMF.

Info: Workshoppen løber over flere dage: Fredag den 27.09 kl. 16-19 Lørdag den 28.09 kl. 10-16 Koncert søndag den 29.09 kl. 11-15 Pris: 275 kr./deltager Alder: 10+ Fre.-søn.

27.-29.09

Rytmisk Center

Filmkoncerten den 29.09 starter kl. 13 og er åben for alle! Læs mere på s. 20.

KODNING FOR PIGER OG DERES MØDRE

Der er rigtig mange, der går rundt og tror, at kodning kun er for drenge - men det er da løgn! Måske skyldes det, at der er en stor ulighed i pigers og drenges muligheder og tilgange til teknologi. Lige nu er der 3 gange så mange mænd, der arbejder med IT, som der er kvinder. Derfor bliver mange IT-produkter ofte udviklet ud fra et mandligt synspunkt - og det giver ikke nødvendigvis produkter, der er gode for alle. Det skal vi lave om på! Så er du en pige, som elsker robotter, computere og alskens teknologi - eller er du bare helt vildt nysgerrig - så hiv din mor/bedstemor/søster med til kodningsworkshop på biblioteket. Workshoppen er for piger i alderen 8-14 år - alle børn skal komme i selskab med en voksen (kvinde!). Workshoppen afholdes af Biblioteket Frederiksberg og er gratis, men kræver tilmelding. Lør. 05.10 10:00

Frb. Hovedbibliotek

DOKUMENTAR-LABORATORIET

Info: Forløbet varer 2 timer Workshoppen er på dansk. Alder: 8+

Workshoppen er en del af ’Digi-dag på biblioteket’. Læs mere om arrangementet på s. 19.

Vil du gerne lave film? Måske filmer du allerede med din telefon, men savner tips og tricks fra en rigtig pro? Så er dokumentar-laboratoriet lige noget for dig! Sammen med den prisvindende doku-instruktør Kathrine Ravn Kruse vil du lære at stille skarpt på virkeligheden og lave din egen lille dokumentarfilm på én dag. Vi finder frem til de spændende historier, eksperimenterer med billedsprog og arbejder med at lave interviews og flotte billeder i den farverige Kødby på Vesterbro, hvor BUSTER holder til. Alt filmes og klippes på iPads med programmet iMovie, og når dagen er omme, ser vi filmene sammen og giver hinanden feedback. Workshoppen præsenteres i samarb ejde med CPH:D OX’s læringsplatform Everyday og er støttet af Vesterbro Lokaludvalg.

Søn. 29.09 10:00 Søn. 06.10 10:00

BUSTER Lab BUSTER Lab

Info: Forløbet varer 4 timer Workshoppen er på dansk. Alder: 11+

Det er en heldagsworkshop, så husk madpakken og drikkedunken!

25


Buster i Bydelene

T S E F R E B A FILMSK PÅ AMA’R Vi ruller den røde løber ud lørdag den 05.10 og byder velkommen til en festlig filmdag med workshops og filmvisninger. I forbindelse med festivalen har Ama’rkanske børn lavet dokumentar- og animationsfilm i både skolen og fritiden som en del af projektet ‘Ama’r indefra’, og du kan bl.a. møde de nyudklækkede børnedokumentarister til premieren på deres personlige dokumentarfilm kl. 11 – helt gratis. Kl. 13:00 inviterer vi på dokumentarfilm med besøg af holdet bag (se s. 22) - og har du selv lyst til at prøve kræfter med filmmediet, holder vi animationsfilmworkshops i Børnekulturhusets værksted både kl. 10:30 og kl. 13:00 (se s. 24). BUSTER på Ama’r er støttet af: Amager Øst lokaludvalg, Amager Vest lokaludvalg, Åben skole og Børnekulturhus Ama’r

S U B

FES I DIN

SLÅ DINE Y B L A V I R E D FOL I Valby er det lyden, der er i centrum, når vi inviterer skoleklasser indenfor i Valby Kulturhus i uge 39 til workshops i både sound design og podcasting. Lørdag den 28.09 inviterer vi familierne indenfor i Kulturhuset, hvor vi tager på tidsrejse tilbage til dengang, man lavede animationer helt uden digitale hjælpemidler. Vi skal nemlig lære at skabe vores egne ‘flip book’ animationer – små, levende tegneserier, der let bliver til - kun ved hjælp af papir, blyant, elastikker og en livlig fantasi (se s. 24)! BUSTER i Valby er støttet af: Valby Lokaludvalg

26


Buster i Bydelene

EDE

V HVORFOR #EL MOBILEN? SLUKKER DU IKKE Mig og mit (digitale) barn – Foredrag for de voksne, med Jon Lange fra Red Barnet Finder du det til tider også udfordrende, hvordan du skal forholde dig til dit barns digitale liv og vaner? I anledning af festivalen kan du opleve et spændende interaktivt foredrag, når Red Barnets seniorrådgiver, Jon Lange, besøger Biblioteket Frederiksberg. Jon skal gøre os klogere på børns digitale liv og fællesskaber samt komme med perspektiver på, hvordan forældre bedre kan forstå og agere over for deres (digitale) børn. Arrangementet er gratis. Frb. Hovedbibliotek Man. 30.09 19:00 - 20:30

TER

G R E B S K I R E FRED B A K S S LLE I FÆ På Frederiksberg sætter vi spot på fællesskabet – vi skal bl.a. se og lave film i fællesskab, spise sammen og kloge os på digitale fællesskaber. Hele uge 39 fylder vi kultur- og bevægelseshuset KU.BE med film, workshops og oplevelser for både skoler, familier og gamere! Du kan bl.a. tage familien med til klimavenlig fællesspisning og naturfilm onsdag den 25.09 eller på skralde-eventyr og workshop med Wes Andersons ‘Isle of Dogs’ søndag den 29.09 (se s. 17). Du kan også tage familien under armen og opleve en hyggelig lørdag fuld af digitale oplevelser på Biblioteket Frederiksberg den 05.10. I kan bl.a. møde den humanoide robot, Pepper, se filmen ‘Hacker’ (se s. 19), få en vild VR-oplevelse og være med til kodningsworkshop kun for piger (se s. 25). Alt sammen på én og samme dag! BUSTER på Frederiksberg er støttet af: Frederiksberg Fonden, Frederiksberg Kommune, Biblioteket Frederiksberg, KU.BE og Frederiksberg Filmværksted,

TER L E D Y B

R E V I L B T E D E S Ø NL A V I VILDT I uge 40 slipper vi kreativiteten løs med skoleworkshops i alt fra animation og sound design til computerspil på Kulturstationen Vanløse. I weekenden den 28. og 29.09 kan du komme på animationsworkshop med hele familien (se s. 24) og tage de mindste med til en formiddag fyldt med små film om vind, vejr og årstider, hvor vi efterfølgende skal danse regnen bort sammen med Tigertræning (se s. 34). Det bliver festligt, farverigt – og for hele familien! BUSTER i Vanløse er støttet af: Vanløse Lokaludvalg og Kulturstationen Vanløse

27


Børneaktivister

6 BADASS

, R E T S I V I T K A E N R Ø B

N E D R E V T E R D N Æ R ER HA

D

GRETA THUNBERG

Man er aldrig for lille til at gøre en forskel! Verdenshistorien er fyldt med eksempler på unge stemmer, der er gået forrest i kampen for en bedre, fælles fremtid og lige muligheder for alle uanset køn, etnicitet, seksualitet og hårfarve. I år kigger vi nærmere på vigtigheden af at sige sin mening og kæmpe i den gode sags tjeneste! Læs her om seks seje og inspirerende unge, der har gjort en stor forskel i en meget tidlig alder.

16-årige Greta Thunberg fra Sverige er blevet et symbol på unges klimakamp verden over. Som andre unge under 18 år har Greta ikke stemmeret endnu, men i stedet fandt hun en anderledes metode til at bruge sin stemme og tiltrak hele verdens opmærksomhed, da hun i 2018 valgte at droppe skolen til fordel for at strejke og sætte fokus på klimaforandringer for at få politikerne til at lytte og handle. Tidligere i år blev hun nomineret til Nobels Fredspris 2019.

MALALA YOUSAFZAI Malala Yousafzai voksede op i en lille pakistansk by, hvor terrorbevægelsen Taliban sad på magten og forbød piger at gå i skole. Den dengang 14-årige Malala blandede sig i debatten om pigers ret til skolegang og en dag på vej hjem med skolebussen blev hun angrebet og skudt i hovedet. Hun overlevede på mirakuløs vis, og modtog som 17-årig i 2014 Nobels Fredspris som den yngste nogensinde. I dag fører hun an i kampen for børns rettigheder til uddannelse.

JAZZ JENNINGS

IQBAL MASIH

Jazz Jennings er en amerikansk transkønnet LGBTQ+ - aktivist. I 2000 blev hun født i en drengs krop, men vidste allerede fra barnsben, at hun var en pige. Jazz har været åben omkring sin transkønnethed i både dokumentarfilm, TV-programmer og på sin egen YouTube-kanal og har kæmpet aktivt for transkønnede børn og unges rettigheder. I 2007 grundlagde hun sammen med sine forældre TransKids Purple Rainbow Foundation - en organisation, der støtter andre transkønnede børn og unge.

Iqbal blev født i 1983 i en fattig pakistansk-kristen familie. Allerede som 4-årig blev han tvunget til at arbejde under slavelignende forhold på en tæppefabrik fra tidlig morgen til sen aften for at betale af på familiens gæld. Efter flere år lykkedes det Iqbal at slippe væk, hvorefter han besluttede sig for at hjælpe andre børn ud af slaveri og børnearbejde. Hans historie er blevet kendt verden over, og er blevet et symbol på kampen for et bedre børneliv uden udnyttelse af arbejdskraft.

LOUIS BRAILLE Louis Braille blev født i 1809 i en lille by udenfor Paris. Som barn kom han ud for en ulykke og mistede synet allerede som 4-årig. Derfor opfandt han et symbolsystem, der gjorde det muligt for ham selv og andre blinde at læse - opkaldt efter ham selv: Brailliealfabetet! I dag bliver Brailles alfabet stadig brugt over hele verden, og hans opfindelse har haft stor betydning for blindes muligheder for at læse og lære.

CLAUDETTE COLVIN I slutningen af 1800-tallet blev der indført en lov i de amerikanske sydstater, der forbød sorte mennesker at bruge samme restauranter, telefonbokse, kirker og gå i de samme skoler som hvide mennesker. I 1955 besluttede den kun 15-årige afroamerikanske pige, Claudette Colvin, at gøre modstand mod lovgivningen og nægtede at flytte sig i bussen for en hvid kvinde. Hun blev anholdt, men hendes oprør fik stor betydning i kampen for sorte menneskers rettigheder i USA.


Besøg

os

Vesterbro

www.zeppelin.dk

Ny forestilling fra 7 år | 28. sep. – 9. nov. 2019


Film i konkurrence

: S I R P M L I F S R E T S U B SKEL R O F N E R Ø G R E D , M L FI

BUSTER fejrer igen årets største, vigtigste og mest unikke filmoplevelser for børn og unge med vores helt egen hæderspris. Vi ønsker at hylde de film, som ikke alene begejstrer og bjergtager os, men som også udvider vores horisont og ændrer vores syn på verden. Vi har udvalgt de mest aktuelle og bevægende historier fra årets program, som råber de voksne op og prøver at forandre vores fælles virkelighed til det bedre. I alt er 10 film fra hele kloden udtaget til konkurrencen. Alle de nominerede titler bliver set og vurderet af vores helt særlige BUSTER-jury, der udelukkende består af filmglade børn og unge. Udover æren belønnes vinderen med en præmiesum på €2500, som tildeles filmens instruktør. Nedenfor kan du få et overblik over de film, som dyster om prisen for ‘Film, der gør en forskel’. Læs mere om konkurrencen og vores BUSTER-jury på buster.dk

DE 10 NOMINEREDE FILM ER: CHUSKIT

GENOPDAGELSEN

En rørende og opløftende fortælling fra Himalaya-bjergene om den unge pige, Chuskit, som både må trodse sit handicap og sin strikse bedstefar for at komme i skole.

I dette tankevækkende eksperiment får en skoleklasse lov til at indrette et samfund helt fra bunden på en tilvokset byggegrund - uden regler eller løftede pegefingre fra de voksne.

SOMMEREN MED RANA

TIL DRØMMELANDET

Under sommerferien hos sin mormor udvikler Suzan et ganske særligt venskab med flygtningepigen Rana, selvom de kommer fra to vidt forskellige verdener.

Selvom svenske Elin og roma-pigen Sabina ikke har det store tilfælles, knytter de et bånd, som gør dem stærke nok til at gøre oprør mod provinsbyens hån og fordomme.

ROMYS FRISØRSALON

YOUTH UNSTOPPABLE

Da Romys mormor bliver ramt af Alzheimers, må den unge pige selv holde frisørsalonen kørende i denne hjertelige beretning om at knytte bånd på tværs af generationer.

10 år før Greta Thunberg begyndte at skolestrejke, gik 15-årige Slater Jewell-Kenker på gaden for at dokumentere det spirende klimaoprør blandt unge over hele kloden.

2040

PSYCHOBITCH

Dokumentarist Damon Gameau rejser verden rundt i sin søgen efter klimakrisens løsninger, for at vise sin lille datter og alle os andre, at der stadig er håb for en lys fremtid.

Det slår gnister, da Marius og Frida havner i samme studiegruppe i denne rørende skildring af skrøbelighed, succesjagt og umulig kærlighed i Generation Præstation.

BINTI

YOUR TURN

Den aspirerende youtuber Binti, der lever som illegal immigrant i Belgien, slår pjalterne sammen med den søde og generte Elias for at redde sig selv og sin far fra at blive udvist.

Et personligt og vedkommende portræt af de unge ildsjæle bag Brasiliens studenteroprør og deres langvarige kamp for lige rettigheder i et samfund plaget af krise og korruption.

Instr. Priya Ramasubban, Indien 2019

Instr. Sanne Vogel, Holland 2018

Instr. Mischa Kamp, Holland 2019

Instr. Damon Gameau, Australien 2019

Instr. Frederike Migom, Belgien 2019

30

Instr. Phie Ambo, Danmark 2019

Instr. Victor Lindgren, Sverige 2019

Instr. Slater Jewell-Kemker, Canada 2018

Instr. Martin Lund, Norge 2019

Instr. Eliza Capai, Brasilien 2018


Lydbøger for hele familien Få ubegrænset adgang til over 100.000 lyd- og e-bøger. Lyt og læs offline, stream på farten eller afspil en lydbog på dit Sonos-anlæg. Vi har bøger inden for alle genrer og noget for enhver smag. Opsig når som helst.

PRØV

30 dage gratis Brug koden:

BUSTER

på mofibo.com

Sådan gør du brug af tilbuddet på Mofibo:

1

Opret dig på mofibo.com med koden BUSTER under: „Har du en kampagnekode?“. Tilbuddet gælder kun nyoprettelser og udløber 1. november 2019

2

Download Mofibo app’en i App Store eller Google Play Store og log ind med din nye konto. Efter de 30 dage vil abonnementet fortsætte til 129 kr./md. 31


T I D R E HVAD

? L A M I N A L A I C SO

Vi er sociale dyr med et hav af sociale medier på telefonen. Instagram, TikTok, Snapchat, Facebook, you name it. I år stiller vi skarpt på digital dannelse, identitet, trivsel og onlinekultur, blandt andet med Instagramdokumentaren ’social_animals’ (s. 43). Men hvad er egentlig dit social animal? Læs med her og find ud af, om du er løven, påfuglen eller måske hyænen, når du færdes på de sociale medier.

LØVEN Som løve er du øverst i fødekæden og midtpunkt for opmærksomheden. Du er den, der tager prisen for flest likes og følgere blandt alle dine venner. Du er trendsætter og altid på pletten, uanset om det hedder Instagram, TikTok eller Snapchat. Du er populær, og de andre skal passe på, for det er dig, der styrer savannen. Hvis nogen prøver at tage titlen fra dig, bliver det ikke uden kamp!

32

PÅFUGLEN You woke up like this! Du er æstetiker med stort Æ, og dit sociale medieliv spiller 100p. Det ser stilet, lækkert og glamourøst ud, og du kan bruge flere timer på at tage og redigere det perfekte billede. Når der er harmoni og matchende farver i dit feed, føler du dig særligt tilfredsstillet. Kort sagt: din Instagram er #GOALS!

PAPEGØJEN Som papegøje elsker du at chatte med vennerne og følge med i den seneste sladder! Selvom du ikke er den store trendsætter, følger du altid med i de nyeste SoMetendenser: bottle flip, challenges, Fortnite-dans, you name it! Du er lidt af en likehunter, og du Insta-stalker tit Løven og Påfuglen - derfor er din telefon også altid fyldt med screenshots til inspiration.

HYÆNEN Du er in it for the lulz. Hyænen er klassens klovn og altid klar med en kæk kommentar, hjemmelavede memes, rage comics, sjove captions eller skøre GIFs, og du er ikke bange for at gå ind i diskussioner i kommentarfeltet. Selvom du er den sjoveste på sociale medier, og kan få hvem som helst til at grine - selv grumpy cat (RIP) - kan du også være lidt af en troll, så husk at tænke på de andre dyrs følelser inden du stryger til tasterne!

BJØRNEN Nogle vil måske kalde dig n00b, men du er ikke nybegynder - du er faktisk slet ikke gået i gang! De andres interne snak om snaps, stories og lip-sync er ren volapyk for dig. Ligesom bjørnen er du nemlig gået i (SoMe)hi. Du har fravalgt alle platforme og er gået totalt off the grid. Du ejer derfor heller ikke en smartphone, men har i stedet erhvervet dig en gammel Nokia 3310, hvor du i ny og næ nyder et godt, gammeldags spil Snake!


R E T R O P E R S BLIV UNGDOM

! R E T S U PÅ B Kom med om bag kulissen på BUSTER 2019! Vi søger ungdomsreportere, der har lyst til at være på pletten under årets festival og fortælle de gode historier videre til andre børn og unge.

Elsker du film? Er du mellem 10 og 14 år? Er du bosat i Københavnsområdet? Og er du vild med at lave videoer og være på foran et kamera? Så vil vi rigtig gerne høre fra dig! Vi søger ungdomsreportere, der har lyst til at være der, hvor det sker under BUSTER 2019, og fortælle de gode historier videre! Du kommer helt om bag kulissen på festivalen, og her kommer du til at anmelde film, give dine tips, interviewe publikum og filmgæster og lave seje Instagramstories, TikTok- eller YouTube-videoer om dine oplevelser. Som ungdomsreporter skal du være klar på at bruge nogle af dine eftermiddage og weekender under festivalen fra 23. september til 6. oktober. Til gengæld får du fri adgang til

alle film og oplevelser under festivalen, og mulighed for at tage en ven eller familien med gratis til udvalgte filmvisninger og events. Lyder det som noget for dig? Så send os en kort videohilsen senest den 5. september 2019, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvorfor det er dig, der skal være BUSTER-reporter. Du bestemmer selv, hvad der derudover skal være med i videoen, og hvordan du optager den. Eneste krav er, at den max må være 2 minutter lang. Du kan sende videoen til info@buster.dk sammen med dine og dine forældres kontaktoplysninger. Vi kontakter dig, så snart vi har fundet frem til vores nye ungdomsreportere. Vi glæder os til at høre fra dig!

33


Buster i børnebiffen

N E F F I B E N R Ø B Børnebiffen er skøre, skæve og spritnye kortfilm med masser af spræl for de allermindste biografgængere. Vi har sammensat fire programmer, som under hver deres overskrift er perfekte glædesspredere og tager de små med på rejse gennem vind og vejr, dyredrillerier, venskab og på eventyr med en ægte Thomas Winding-klassiker.

BØRNEBIFFEN: I DYRENES RIGE

BØRNEBIFFEN: ÅRET RUNDT

Gør jer klar til en forrygende rundtur i dyreriget, hvor det vrimler med finurlige og spraglede væsner. I denne kulørte håndfuld kortfilm skal vi stifte bekendtskab med en bred skare af naturens små og store skabninger. To fugle kæmper for at blive flyvefærdige, inden efteråret kommer. En flok sultne frøer kvækker om kap for at fange en snedig flue. På biblioteket hjælper en genert flagermus med at jage møl ud af bøgerne. Vi skal også hilse på en uheldig hest, der har tabt sine sko og en flok solbrune løver, der leder efter skygge på savannen. Og så skal vi en tur under vandoverfladen, hvor en fortvivlet haletudse har svært ved at følge med sine søskendes udvikling. En sprælsk og farverig samling historier fra dyrenes verden, der handler om at følge naturens gang og finde sin plads i flokken.

Vinter, forår, sommer, efterår - de fire årstider har hver deres unikke stemning og særlige kendetegn. Fra vinterens sneflokke over forårets spirende blade til sommerens hedebølger og efterårets farvestrålende løvfald. I disse smukke og poetiske kortfilm kommer vi hele kalenderåret rundt og oplever de forandringer, som årstidernes skiften indebærer. Vinterkulden blæser gennem skoven, og dyrene må træde i pedalerne for at gennemføre deres cykelløb. På en glohed sommerdag kæmper de svedende strandgæster for at holde varmen på afstand. I en gylden efterårsskov prøver en spraglet sangfugl at passe ind blandt trækronernes øvrige beboere, og på en kølig forårsmorgen beslutter en opfindsom mus sig for at udleve sin drøm om at flyve. En pudsig samling historier om årstidernes særprægede vind og vejr.

Ons. 25.09 11:00 Fre. 27.09 10:00 Søn. 29.09 12:30 Tor. 03.10 11:00

34

Cinemateket Cinemateket Cinemateket Cinemateket

Info: Kortfilm uden dialog 27 min. Alder: Alle

Hvad er dit yndlingsdyr?

Ons. 25.09 10:00 Tor. 26.09 11:00 Søn. 29.09 11:15 Fre. 04.10 10:00 Lør. 05.10 10:00

Cinemateket Cinemateket Cinemateket Cinemateket Kulturstationen Vanløse

Info: Kortfilm uden dialog 29 min. Alder: Alle

Vær med til at danse regnen frem og få vind i håret, når vi afholder danseworkshop med seje Tigertræning efter visningen den 05.10 på Kulturstationen Vanløse!


Buster i børnebiffen

BØRNEBIFFEN: BEDSTE VENNER

BØRNEBIFFEN: MIN LILLE HUND MESTER

Gode venner kan man ikke få for mange af. Det er altid rart at have en makker ved sin side, hvad end tilværelsen kører på skinner, eller alt går en smule skævt. Vi skal i denne kammeratlige samling kortfilm hilse på en række sprudlende eksistenser, der på hver deres måde lærer værdien af at være fælles om livets glæder. En halv avocado drager på jordomrejse for at finde sin bedre halvdel. En ferietrængende kat bliver tvunget til at dele stranden med en flok rappe ænder, mens en venlig robot må overkomme sin vandskræk for at redde en strandet hval. Vi skal også træffe en højtflyvende lemur, der styrer sit ballonskib gennem skyerne for at blive genforenet med sin partner. Og så skal vi en tur ned i skovbunden, hvor en energisk myre gør arbejdsgangen sjovere for sine hårdt knoklende kammerater.

Thomas bor for sig selv i et lille hus på landet. Han sætter pris på fred og ro, så da hunden Mester en dag tropper op på dørtrinnet, bliver der vendt op og ned på Thomas’ liv. Mester er nemlig ikke nogen almindelig hund. Han er fuld af skøre idéer, højt humør og en enorm appetit på frikadeller - og så kan han i øvrigt tale. Med stilfærdig humor udfoldes Thomas Windings elskede hverdagsfortællinger om den rare mand, der stik imod egne forventninger får en ven for livet i sin firbenede bofælle. Historierne i denne nye serie af tegnefilm er fortalt af Winding selv, som med vanlig ro formidler de små og finurlige betragtninger om venskabet mellem mand og hund. Det er således både skægt, kløgtigt og rørende, når Thomas forsøger at blive klog på Mester, der helst ser, at tingene går efter hans snude.

Tor. 26.09 10:00 Fre. 27.09 11:00 Lør. 28.09 11:15 Ons. 02.10 10:00 Søn. 06.10 12:30

Cinemateket Cinemateket Cinemateket Cinemateket Cinemateket

Info: Kortfilm uden dialog 28 min. Alder: Alle

Rigtige venner er uvurderlige - og kan ikke købes for penge. Vi har alle brug for nogen, vi kan lege, grine eller bare dele tilværelsen med <3

Lør. 28.09 12:30 Ons. 02.10 11:00 Tor. 03.10 10:00 Fre. 04.10 11:00 Søn. 06.10 11:15

Cinemateket - premiere Cinemateket Cinemateket Cinemateket Cinemateket

Info: Med dansk tale 30 min. Alder: Alle

Efter premieren den 28.09 kan du hilse på folkene bag serien, farvelægge sjove ’Mester’skabeloner i ASTA-bar og købe den spritnye udgave af bogen bag serien.

35


Mere end film

M A R G O R SKOLEP MERE

D N E T E G E M Kære lærere,

På de næste sider finder I årets skoleprogram, der skal gøre det let for jer at finde film til undervisningen, der har noget på hjerte, rammer ind i tidsånden, åbner et vindue til verden omkring os og fungerer som et spejl for os selv. Hvert år gør vi os umage for at åbne filmprogrammet op til undervisningsbrug. Under banneret ‘Mere end film’ inviterer vi meningsdannere, fagfolk og andre personer med spændende historier til at introducere eller afrunde en film, så jeres elever kan stille spørgsmål og engagere sig i filmenes fag- og samfundsrelevans.

I år kan du til udvalgte ‘Mere end film’-visninger møde et hav af spændende mennesker og organisationer som for eksempel: Amalie Wessel fra DR-serien ‘De Perfekte Piger’ og Mille Holkenfeldt, skribent på ungdomsmagasinet SEIN til PewPewPew (7.-10. klasse). De kvindelige imamer fra Mariam-moskeen i Nordvest, Amina Elmi og Sherin Khankan, til Reformisten (8.-10. klasse) Tidligere operativ chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, til Rekonstruktion Utøya (7.-10. klasse) Sognepræst og initiativtager til Copenhagen Inclusive Churches, Mia Raahr, til The Miseducation of Cameron Post (7.-10. klasse) Den Grønne Studenterbevægelse til Youth Unstoppable (7.-10. klasse) Concitos Klimaambassade til 2040 (4.-10. klasse) Instruktør Emil Langballe til Q’s Barbershop (4.-10. klasse) Sammenslutningen af Unge med Handicap til Chuskit (1.-4. klasse)

- og mange, mange flere, der kan gøre undervisningen til noget helt særligt!

36

FILM


Undervisningsmaterialer

R E L A I R E T A M S G N I N S I V R E UND M I L I F E L L A L I T ! T E M M A R G O R P E SKOL Endelig skete det! I år har vi undervisningsmaterialer til samtlige film i skoleprogrammet, så du kan arbejde videre med alle filmene hjemme i klasseværelset. Foruden temarelevante undervisningsmaterialer udarbejdet af Clio, Filmcentralen og Koncentrat, har vi i år også selv lavet arbejdsspørgsmål, øvelser og inspirationsartikler til hver film. Undervisningsmaterialerne kan anvendes i f.eks. naturfag, sprogfag, dansk, samfundsfag og historie, og det fremgår af de enkelte materialer, hvilke fag, klassetrin og fælles mål de er skræddersyet til.

Fordyb dig i filmene med BUSTERs undervisningsmaterialer! Lav en filmanmeldelse af sci-fi filmen ‘Alene i Rummet’ i dansk, dyk ned i konkrete løsninger på klima- og miljø problemstillingen i natur/teknik og fysik med dokumentarfilmen ‘2040’ eller forhold dig til det danske skolesystem i dansk eller samfundsfag med materialet til ‘Your Turn’, en film om det brasilianske studenteroprør. Inspirerende undervisningsmaterialer fra Clio Igen i år samarbejder vi med Danmarks største undervisningsforlag, Clio. Clio har udvalgt en lang række inspirerende undervisningsmaterialer og forløb til årets tre samfundsrelevante temaer: klima og natur, fællesskab og identitet - på tværs af grundskolens tre trin.

Nytænkende artikler og forløb fra Koncentrat Vi samarbejder med ungdomsmediet Koncentrat igen i år. Koncentrat er et nyhedsmedie, der kombinerer journalistiske artikler med didaktik og skaber koncentrater - overkommelige og grundige undervisningsforløb til udskolingen. Bliv klog på årets kortfilm-temaer med Filmcentralen Igen i år viser vi stærke, temabaserede kortfilmpakker for alle grundskolens trin. Sammen med Filmcentralen giver vi jer mulighed for at arbejde videre med udvalgte temaer som normer, flygtninge, liv og død, krop og køn, demokrati, fællesskab og individ. Du kan læse mere om alle forløb og UV-materialer, gå på opdagelse og blive inspireret på www.buster.dk/uv

37


Skoleprogram

M A R G O R P E L O SK Essensen i årets skoleprogram er de tre stærke temaer, og programmet er proppet til randen med film, som fortjener et publikum og film, der kan åbne dialog i undervisningen. Lad dig inspirere af vores faglige oplæg og workshops, tjek tilbuddet af UV-materiale til filmene og glæd dig til mange sjove og meningsfulde oplevelser med klassen på årets festival. Og psst: Husk, at skolevisningerne er åbne for alle – ikke kun skoler!

G N I L O INDSK

E S S A L K . 3 .0 L I T T FALE E B N A E T S D E B T E LE ALT D A T K S N A D D E M S FILMENE VISE

BJERGKØBING REJSER TIL MÅNEN

BJØRNE ELSKER MIG!

Et rumkapløb er skudt i gang efter. det er blevet bestemt ved lov, at man kan eje månen. Det synes opfinderen, Theodor Fælgen, og hans medhjælper, Sofus. lyder vældig spændende, også selvom Ludvig er skeptisk. I den norske regering er man ligeledes ivrige efter at nå til månen, så Theodor får fuld opbakning til at bygge sin raket. Hele landet holder øje med lille Bjergkøbing, da dagen for raketopsendelsen endelig oprinder. Kun Ludvig er træt af rumkapløbet, men ved et uheld havner han i raketten sammen med Sofus og statsmanden Vigfus. Vigfus er især interesseret i månens støv, som er det, der får den til at lyse så klart. Men støvet kan vist også bruges til andre ting…

Ifølge 8-årige Jip minder hendes familie på mange måder om bjørne. Måske derfor skal de på fire ugers roadtrip gennem USA for at opleve de pelsede skabninger helt tæt på. Jip kan næsten ikke vente, men da hendes far går ned med stress og er ude af stand til at køre bil, må mødet med bjørnene aflyses - til Jips store skuffelse. Hun nægter dog at give op, så i stedet sniger hun sig ombord på en fremmed autocamper og begiver sig på egen hånd mod nationalparken. Undervejs støder hun på en masse skøre og underfundige skikkelser. Situationen tvinger samtidig Jips forældre og søstre til at gentænke deres roller i flokken, hvis de skal finde hinanden som familie.

Emner: FNs verdensmål, Klima og Natur, Norden, Rummet, Venskab Fag: Dansk, Natur/teknologi Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 0. - 5. klasse

Tir. 24.09 10:00 Fre. 27.09 10:15 Man. 30.09 10:00

38

Palads Palads Palads

Månelyst i Flåklypa Norge, 2018 Instr. Rasmus A. Sivertsen Med dansk dub / 75 min.

Emner: Dyr, Familie, Fællesskab, Identitet, Klima og Natur, Mod Fag: Dansk, Natur/teknologi Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 0. - 4. klasse

Tir. 01.10 09:45 Tor. 03.10 10:00

Palads + Palads +

Bears Love Me! Holland, 2019 Instr. Eva M.C. Zanen Med dansk dub / 85 min.

Ved visningerne vil naturvejleder, Giuliano Matessi, fra Københavns Naturskole snakke om dyrenes levemåder og instinkter, samt hvordan menneskerne passer ind i naturen.


Indskoling

JACOB, MIMMI OG DE TALENDE HUNDE

CHUSKIT

Det er en stor drøm for Jacob at blive arkitekt som sin far. De to bor sammen i storbyen Riga, og Jacob elsker at tegne højhuse og andre bygninger. Jacob skal passes af sin onkel, Eagle, som er tidligere pirat og nu jobsøgende landkrabbe i forstaden Maskachka. Her bliver Jacob venner med sin kusine, Mimmi, og den lokale hundebande, som kan tale. Sammen gør den nye venneflok alt for at stoppe nedrivningen af byens park, hvor Mimmis fineste minde om sin mor har hjemme. Men det er ikke så nemt, når Eagle pludselig er blevet hyret som vagt på byggepladsen. En medrivende og visuelt fængende film propfyldt med sjove detaljer og skæve karakterer.

Chuskit bor i en lille landsby i Himalaya-bjergene. Forholdene er ikke særligt handicapvenlige, og hun keder sig hjemme i huset med sin kærlige, men også strikse og traditionelle bedstefar Dorje. Han vil, at hun skal lære at acceptere sin skæbne, og det skaber store konflikter imellem dem. Heldigvis gør hendes søde forældre og opfindsomme storebror alt, hvad de kan for at hjælpe Chuskit til et bedre liv. For det gælder om at kæmpe, selvom oddsene er små. Filmen er rørende og opløftende på samme tid og vækker stor sympati for den viljestærke Chuskit, når hun går igennem glæde, frustration og vrede.

Emner: Animation, Dyr, Familie, FNs verdensmål, Klima og Natur, Venskab Fag: Dansk, Natur/teknologi, UU Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 0. - 3. klasse

Man. 23.09 10:15 Ons. 25.09 10:15 Fre. 04.10 10:00

Palads Palads Palads

Jekabs, Mimmi Un Runajosie Suni Letland, Polen, 2019 Instr. Edmunds Jansons Med dansk dub / 70 min.

Emner: Fællesskab, Handicap, Normer Fag: Dansk, Kristendomskundskab, Natur/ teknologi

Med dansk dub / 90 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 1. - 4. klasse

Tor. 26.09 10:30 Tir. 01.10 10:00

Chuskit Indien, 2019 Instr. Priya Ramasubban

CinemaxX + CinemaxX +

Efter udvalgte visninger laver Sammenslutningen af Unge Med Handicap inklusionsøvelser med eleverne og siger lidt om, hvad vi sammen kan gøre for at skabe bedre forhold for personer med handicap.

39


Indskoling

PIGEN I SØEN

KAPTAJN MORTEN OG EDDERKOPPERNES DRONNING

DANMARKS VILDE NATUR

13-årige Emika og hendes fætter Antti deler en interesse for naturen. I ’Pigen i søen’ tager de os med til Saimaa-søen i hver af årets fire årstider. Her kan man bade, fiske og sove under åben himmel. I efteråret kan man finde bær og svampe, og om vinteren kan man ligge i telt på den frosne sø. Sammen med Emika og Antti lærer vi om dyrenes og planternes liv. Hvordan overlever dyrene den iskolde vinter, og hvorfor skifter efterårsbladene farve? Man må øve sig i at kende fuglenes sang, og i hvilke planter, der er spiselige eller giftige. I naturen keder man sig aldrig, og hvis man er rigtig heldig, kan man måske få øje på verdens mest sjældne sæl, nemlig Saimaa-sælen.

Morten drømmer om at blive skibskaptajn som sin far. Han bor imidlertid hos sin plejefamilie i en lille irsk havneby, hvor han fordriver tiden med at bygge miniatureskibe og holde udkig efter farmand. Da Morten ved et uheld trylles lille, havner han ombord på sit eget modelskib, hvor han møder de insekter, han selv har placeret der. Insekterne minder foruroligende meget om de folk, han kender fra sin hverdag. Den onde edderkoppedronning ligner hans strikse plejemor, mens plejefaren Felix og deres datter Eliza har taget form som en græshoppe og en sommerfuglelarve. Et fantasifuldt eventyr om Mortens kamp for at vinde sit skib tilbage og tage styringen i sit liv.

Vi sætter spot på den danske natur og dens mange dyre- og plantearter med denne samling af underholdende og lærerige film. Oplev Sebastian Klein, der lader sig bide, brænde, og stikke af dyr og planter for at se, hvad der sker, når vi kommer i nærkontakt med den vilde natur. Vi skal også på en actionfyldt tur rundt i den danske natur på jagt efter sjældne dyr i et afsnit af ’1 døgn, 2 hold, 3 dyr’. Og så får vi en smagsprøve på det helt nye undervisnings- og filmkoncept ’99 arter at se før du bliver voksen’, som er fantastiske fortællinger om alt fra sommerfugle, der flyver til Afrika om efteråret, til stivfrosne edderkoppeunger fem kilometer oppe i luften.

Emner: Dyr, FNs verdensmål, Klima og Natur, Land og by, Norden

Vedenneito Finland, 2019 Instr. Petteri Saario

Fag: Dansk, Natur/ teknologi, UU

Med dansk dub / 71 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 0. - 6. klasse Tir. 01.10 10:00 Tor. 03.10 09:45 Fre. 04.10 10:15

Emner: Animation, Drømme, Dyr, Eventyr, Familie, Fællesskab, Identitet

Captain Morten and the Spider Queen Estland, 2018 K. Jancis, H. Nicholson

Fag: Dansk, UU

Med dansk dub / 76 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 1. - 5. klasse Palads + Palads + Palads

Man. 23.09 10:00 Tor. 26.09 10:15 Ons. 02.10 10:00

1 døgn, 2 hold, 3 dyr + 99 arter + Bidt, brændt, og stukket Danmark, 2019

Emner: Dyr, Fællesskab, Klima og Natur, Land og by, Norden Fag: Dansk, Natur/ teknologi, UU

Med dansk tale / 75 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 2. - 6. klasse Palads Palads Palads

Efter udvalgte visninger vil naturvejleder, Giuliano Matessi, fra Københavns Naturskole fortælle om fødekæder, om årstidernes skiften og om at leve i og med naturen.

Tir. 24.09 10:15 Ons. 02.10 09:45 Fre. 04.10 10:00

Palads Cinemateket + Palads

Ved visningen den 02.10 får vi besøg af Naturvejleder og biolog Morten D.D. Hansen, som vil fortælle historier om Danmarks dyrearter. Efter visningen skal vi med Morten i Kongens Have og selv finde arter!

ROMYS FRISØRSALON

SOMMEREN MED RANA

SUNE VS. SUNE

Pigen Romy må efter forældrenes skilsmisse tilbringe eftermiddagene hos sin strenge mormor, der begynder at have problemer med hukommelsen. I stedet for at fortælle det til sin mor, påtager Romy sig ansvaret for at passe på mormoren. I håb om at opmuntre hende, bortfører Romy sin mormor fra plejehjemmet for at lade hende se sin fødeby en sidste gang. Filmen er et hjertevarmt og humoristisk portræt af to generationers møde med hinanden og samtidig et nuanceret og gribende indblik i, hvad der sker, når et nært familiemedlem pludselig rammes af sygdommen Alzheimers. En fortælling om venskab, om at modnes med opgaven og om at finde og miste dem, man elsker.

Suzan bor hos sin mormor, mens hendes mor er udsendt som korrespondent i Syrien. Der er skønt hos mormor, for her kan man bade, fiske og stege pandekager i massevis, men det er også nervepirrende, når ens mor befinder sig i en krigszone. I løbet af sommeren får Suzan dog andet at tænke på, hun får nemlig en ny ven. Rana er oprindeligt fra Syrien, men nu bor hun i den nærliggende flygtningelejr. Sammen fordriver de to sommeren og knytter et tæt bånd til hinanden. Rana forstår Suzan, når hun bekymrer sig for sin mor, men kan Suzan helt forstå Rana, som helst ikke vil tale om, hvor hendes forældre er?

Da 10-årige Sune starter i 4. klasse efter sommerferien, er intet, som det plejer. Der er startet en ny Sune i klassen, som hele tiden forsøger at battle ham i coolness - og sejrer hver gang. Og nu er det åbenbart også blevet barnligt at lege med fantasy-kort. ’Sune vs. Sune’ er en fantastisk morsom fortælling om, hvordan den forvirrede Sune må genopfinde sig selv for at sikre sin status i klassen og generobre den søde Sophies hjerte. Men er det muligt at gøre uden, at det går udover den nye Sune? Med veloplagt humor og satirisk bid spejles børnenes problemstillinger i de voksnes hverdag og understreger, at identitetskriser kan opstå i alle aldre.

Emner: Familie, Identitet, Skilsmisse, Sundhed og trivsel, Sygdom, Venskab

Kapsalon Romy Holland, Tyskland, 2019 Intr. Mischa Kamp

Emner: Familie, Flygtninge, FNs verdensmål, Venskab, Fællesskab, Rettigheder

Zomer Zonder Mama Holland, 2018 instr. Sanne Vogel

Emner: Familie, Fra barn til voksen, Gruppedynamik, Identitet, Venskab

Sune vs Sune Sverige, 2018 Instr. Jon Holmberg

Fag: Dansk, UU

Med dansk dub / 90 min.

Fag: Dansk, UU

Med dansk dub / 68 min.

Fag: Dansk, UU

Med dansk dub / 89 min.

Man. 23.09 09:45 Ons. 02.10 09:45 Tor. 03.10 09:45

Palads Palads + Palads +

Efter udvalgte visninger vil skuespiller Pelle Nordhøj Kann fortælle om sine personlige erfaringer med at have en mor, der har Alzheimers.

40

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 2. - 5. klasse

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 2. - 5. klasse

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 2. - 4. klasse

Tir. 24.09 10:00 Ons. 25.09 10:00 Man. 30.09 10:15

Palads + Palads + Palads + mød instruktøren

Efter udvalgte visninger vil Røde Kors fortælle os om flygtningesituationen i Europa lige nu og børns vilkår i asylcentre i Danmark. Den 30.09 kan I møde filmens instruktør, Sanne Vogel, som vil fortælle om, hvorfor hun har lavet filmen.

Ons. 25.09 09:45 Tor. 26.09 09:45 Tir. 01.10 09:45

Palads Palads Palads


KORTFILMPAKKER

Mellemtrin

JEG ER MIG – KORTFILM OM NORMER

Normer spiller en vigtig rolle i vores liv. Vi spejler os i hinanden, men det kan medføre negative tanker, der betvivler, om vi er gode nok. Men hvem definerer, hvordan vi skal være? Kortfilmene giver et indblik i, hvordan det føles at være underlagt andres forventninger, og hvordan man finder styrken til at bryde ud og udvikle sin egen identitet. Vi møder to børn, der kommer fra forskellige kulturer og kæmper med deres fordomme. En pige, der kender alt til følelsen af ensomhed. En haletudse og en drage, der ikke er som de andre i flokken. En dreng til skoledisko og en pige på 10-metervippen, der begge finder modet til at stå ved dem selv. Og en introvert pige, der bare vil have lov til at tegne. Emner: Identitet, Mobning, Mod, Normer

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 1. - 4. klasse

Fag: Dansk, UU

Med dansk dub / 61 min.

Man. 23.09 10:00 Fre. 27.09 10:00 Man. 30.09 10:00

KU.BE + Palads + Palads

Efter filmene vil Anna Stautz, som er normkritisk underviser, snakke om de usynlige normer, der er overalt omkring os, og hvordan de kan få os til at føle os anderledes eller forkerte.

LIVET GÅR VIDERE – KORTFILM OM LIV OG DØD

Liv og død er hinandens forudsætninger. Vi tænker ikke nødvendigvis over det til daglig, men døden optræder på mange måder i livet. Både når vi mister et nær t familiemedlem, spiser kød til aftensmad eller svinger fluesmækkeren. Kortfilmpakken behandler emner som sygdom, tab og ritualer på en måde, der tager dets unge publikum alvorligt. Hvordan føles det for eksempel at miste en bedsteforælder? Det er måske naturens gang, men det gør ikke sorgen mindre. Og hvad gør vi med folk, der dør? Nogle bliver begravet, andre kremeret, men hvem tager sig af alle de små døde dyr i verden? Og hvad med vores kødforbrug? Er det etisk forsvarligt at slå dyr ihjel? Emner: Dyr, Familie, Klima og Natur, Liv og Død, Sundhed og trivsel Fag: Dansk, Natur/ teknologi

Ons. 25.09 10:00 Tor. 26.09 10:00 Fre. 27.09 10:15

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 3. - 4. klasse Med dansk dub / 71 min.

N I R T M MELLE

ENE M L I F . E S S A L K . 6 OR 4.F M L I F E D N E R E R I R E T S INSP K E T R E D N U R E ALE ELL T K S N A D D E M S E VIS 2040

ALENE I RUMMET

Kom med på et eventyr i klimaets tegn. Den australske filminstruktør Damon Gameau rejser verden rundt på jagt efter klimakrisens løsningsmodeller, for at vise sin lille datter og alle os andre, at der stadig er håb for en lys fremtid. Han kigger på idéer og teknologier, der kan omvælte den globale opvarmning og viser os at bæredygtighed også kan lade sig gøre i stor skala. Filmen taler om vedvarende energi, nytænkning af transport- og landbrugssystemer og sågar om uddannelse til verdens piger og kvinder som et led i at knække kurven inden 2040. Det er en lærerig, sjov og inspirerende dokumentarfilm, for Gameau vil snakke klima, så alle kan være med.

12-årige Gladys og hendes lillebror Keaton har deres hverdag ombord på rumskibet Svea, hvor de undersøger og leger. Gladys har som den store påtaget sig omsorgsrollen og passer på lillebror. Han venter trofast på, at deres mor igen skal komme tilbage fra den ekspedition, hun tog på uden for rumskibet for nogle år siden. De har kun hinanden og deres japanske robot Ottosan. Da et rumvæsen en dag går ombord på Svea, skaber det splid imellem de to søskende, og en kamp om tillid begynder. Gladys og Keaton må sande, at samarbejde måske alligevel kan være vejen frem for menneskehedens overlevelse - også med et rumvæsen.

Emner: Bæredygtighed, FNs verdensmål, Klima og Natur, Aktivisme

2040 Australien, 2019 Instr: Damon Gameau

Emner: Ensomhed, Eventyr, Familie, Fællesskab, Mod, Rummet

Ensamma i Rymden Sverige, 2018 Instr: Ted Kjellsson

Fag: Dansk, Engelsk, Natur/teknologi

Med danske undertekster / 92 min.

Fag: Dansk, Natur/ teknologi

Med danske undertekster / 83 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 4.-10. klasse KU.BE + Palads Palads +

Efter filmene vil Christine Mandrup fra Ung Kræft tale om at forholde sig til liv og død og til det at miste. Oplægget er særligt strikket sammen til at tage hånd om målgruppen.

Tir. 24.09 09:45 Tor. 26.09 10:00 Fre. 04.10 09:45

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 4. - 6. klasse Palads CinemaxX + Palads +

Efter udvalgte visninger vil Concitos Klimaambassade samle op på filmen og med udgangspunkt i filmens pointer facilitere en dialog om lokale grønne løsninger og inspiration til, hvad man kan arbejde videre med hjemme på skolen.

Tor. 26.09 10:00 Tir. 01.10 10:00 Fre. 04.10 10:00

Palads Palads + Palads +

Til udvalgte visninger vil forfatter Lise Bidstrup svare på spørgsmål om Sci-Fi genren og give sine tanker om, hvordan man kan bruge genren til at sige noget om vores nutid og tanker om fremtiden.

41


Mellemtrin

BINTI

FIGHT GIRL

GENOPDAGELSEN

12-årige Binti bor i Belgien med sin far, Jovial, som oprindeligt er fra Congo. Binti er youtuber, og hun drømmer om at få lige så mange følgere som sit store idol, Tatyana. Der er bare et problem - politiet er efter Binti og Jovial, som lever i Belgien uden immigrationspapirer. Det virker håbløst, indtil Binti møder Elias, en genert dreng, som kæmper en ensom og sej kamp for at redde de uddøende okapier. De bliver gode venner, og Binti lover at hjælpe Elias med at sprede ordet om okapierne via YouTube. Hendes egen hemmelige plan er imidlertid at få sin far til at forelske sig i Elias’ mor. For hvis de to gifter sig, kan Binti og Jovial få lov til at blive i Belgien.

Bodil, også kaldet Bo, står mellem sine egoistiske forældre, der bekriger hinanden for at få forældremyndigheden. Bo må påtage sig at håndtere både sine forældres kontroverser, såvel som sin introverte og diabetiske storebrors teenagekvaler. Hendes indestængte vrede hober sig op, men gennem sin nye veninde, Joy, introduceres hun til kickboksning. Det bliver et skelsættende vendepunkt for hende. Her kan hun nemlig få afløb for sine indestængte følelser. Hun sætter sig for at kvalificere sig til at blive Shooting Star. Men kan Bo lære at bevare overblikket og omsætte sin vrede for at bruge den taktisk i sporten?

47 børn bliver sluppet løs i 10 uger på en overgroet byggegrund midt i København. I et vildt demokratisk eksperiment skal de opbygge et nyt samfund ud af ingenting. Og det skal de ved at tale og lege sig frem til nye måder at gøre tingene på. Mens børnene bygger huler og bager pandekager, diskuterer de, hvem der har ret til at bo hvor i deres samfund, og hvordan man skal handle med hinanden - måske endda helt uden penge? I ’Genopdagelsen’ skiftes politikernes svære og ofte kedelige sprog ud med børnenes egne drømme og værdier. Hvad sker der, når det er dem, der genopdager naturen omkring os - og ikke mindst i os?

Emner: FNs verdensmål, Fællesskab, Integration, Sociale medier, Venskab

Binti Belgien, 2019 Instr: Frederike Migom

Fag: Dansk, UU

Med danske undertekster / 90 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 4. - 6. klasse

Man. 23.09 09:30 Tor. 26.09 10:00 Ons. 02.10 10:00

Emner: Familie, Fællesskab, Identitet, Skilsmisse, Sundhed og trivsel, Venskab Fag: Dansk, Idræt, UU

Vechtmeisje Holland, Belgien, 2018 Instr: Johan Timmers

Emner: Demokrati, Fællesskab, Gruppedynamik, Klima og Natur

Genopdagelsen Danmark, 2019 Instr: Phie Ambo

Med danske undertekster / 90 min.

Fag: Dansk, Natur/ teknologi

Med dansk tale / 76 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 4. - 6. klasse Cinemateket + KU.BE + CinemaxX

Efter udvalgte visninger vil Ida Vammen fra DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier) gennem en Kahootinteraktion teste vores fordomme om, hvordan livet ser ud for uregistrerede migranter i Europa.

Tor. 26.09 09:45 Fre. 27.09 09:45 Man. 30.09 09:45

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 4. - 8. klasse Palads + Palads Palads +

Efter udvalgte visninger vil Sarah Wessmann fra foreningen Nørrebro Fighters fortælle sin personlige historie om, hvordan kickboksning har givet hende mental styrke.

Man. 23.09 09:45 Fre. 04.10 09:45

Palads + Palads +

Efter visningerne vil filmens instruktør Phie Ambo fortælle om filmens tilblivelse, og om hvorfor det er vigtigt, at vi lærer naturen at kende og arbejder for en bedre fremtid for klimaet. Den 04.10 får hun selskab af Asta og Frida, som er med i filmen.

MIN SOMMER MED TESS

Q’S BARBERSHOP

TÅRNET

10-årige Sam filosoferer jævnligt over livets store og små spørgsmål. Det gør han også, da han med sin familie tager på en uges ferie på en hollandsk ø. Ferien starter dog skævt ud, da Sams bror brækker benet. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, og Sam møder den spontane Tess, der har lagt en udspekuleret plan for at møde sin biologiske far. Hun lokker Sam til at hjælpe sig, selvom han egentlig havde planlagt at bruge sin ferie på ”alene-træning” for at ruste sig selv til en fremtid uden sin familie. Han er trods alt den yngste - de andre dør jo først! Gennem sin eventyrlige uge med Tess opdager Sam, hvor vigtig familien i virkeligheden er.

Q’s Barbershop er navnet på en populær barbersalon i Vollsmose, hvor Odenses unge somaliere hænger ud. På torvet midt i Danmarks største sociale boligbyggeri driver filmens hovedperson Qasim Ahmed sin salon og sørger for, at alle i kvarteret ser godt ud. Du kan frit vælge, om du vil klippes som Will Smith eller Mike Tyson, og om du vil have brush cut, dreads eller blot få studset afroen. Du kan få en klipning og et godt råd for 100 kroner. Den snakkesalige og smilende frisør Qasim deler gerne ud af sine råd om kærlighed, uddannelse eller tricks til at bestå danskprøven, mens han klipper, trimmer og styler dit hår, så frisuren står knivskarpt.

I den libanesiske hovedstad, Beirut, bor Wardi i en flygtningelejr. Hendes oldefar, Sidi, håber stadig på at kunne vende hjem til Galilæa en dag. Men da han overdrager Wardi nøglen til sit barndomshjem, frygter hun, at han har mistet håbet, og hun må derfor ud og lede efter hans livsgnist, inden det er for sent. Det fører hende op gennem familiens tårnhus til de forskellige familiemedlemmer. De har alle tacklet deres skæbne på forskellig vis – nogle mere positivt end andre. Men Wardi nægter at opgive håbet. Filmens instruktør har selv opholdt sig i en flygtningelejr, hvor han gennem mødet med beboerne har hentet inspirationen til denne livskloge og smukke dukkefilm.

Emner: Ensomhed, Familie, Fra barn til voksen, Fællesskab, Identitet, Venskab Fag: Dansk, UU

Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess Holland, 2018 Instr: Steven Wouterlood Med danske undertekster / 88 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 4. - 6. klasse Man. 23.09 10:00 Ons. 25.09 10:00 Tor. 03.10 10:15

Emner: Demokrati, Diskrimination, Dokumentar, Fællesskab, Identitet, Integration Fag: Dansk, UU

Q’s Barbershop Danmark, 2019 Instr: Emil Langballe

Emner: Flygtninge, FNs verdensmål, Fællesskab, Krig, Politik, Religion og tro

Tårnet Norge, 2018 Instr: Mats Grorud

Med dansk tale / 61 min.

Fag: Dansk, Historie, Kristendomskundskab

Med danske undertekster / 74 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 5. - 9. klasse

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 5.-10. klasse Palads Palads Palads

Ons. 25.09 10:00 Fre. 27.09 10:00 Tor. 03.10 10:00

Palads + Palads + Empire Bio

Efter udvalgte visninger kan du møde instruktøren, Emil Langballe, og stille ham spørgsmål om alt det, du er nysgerrig på.

42

Man. 23.09 10:15 Tir. 01.10 10:15 Tor. 03.10 10:00

Palads Palads Palads +

Som introduktion til en udvalgt visning vil Leila Stockmarr, der er ekspert i historien om Israel og Palæstina, sætte os ind i den historiske konflikt, og hvordan den tager sig ud i dag.


Mellemtrin

DE USYNLIGE

SOCIAL_ANIMALS

TIL DRØMMELANDET

Gennem en blanding af dokumentariske interviews med nogle af de overlevende jøder samt detaljerige re-enactments af deres år under krigen, møder vi en håndfuld dengang unge mennesker. Igennem en utroligt gribende fortælling lærer vi, hvordan nogle jøder på listig vis levede lige for næsen af nazisterne uden at blive opdaget. Med snedighed, held og hjælp fra andre tyskere, lykkedes det dem på hver deres måde at undgå koncentrationslejrene. Filmen giver ikke kun et detaljeret indblik i jødernes barske kamp for overlevelse i Berlin, men også i nogle af de modige tyskere, som trodsede nazisterne og satte deres egne liv på spil for at redde uskyldige mennesker.

I denne dokumentar møder vi tre amerikanske teenagere. De har alle det tilfælles, at deres brug af Instagram har været med til at definere deres liv. Emma er en gennemsnitlig teenager, som har fået den negative side af de sociale medier at føle via mobning og lavt selvværd. Humza er en dygtig fotograf, der med sine Instagram-billeder har opnået berømmelse og professionelle fotojobs. Kaylyns største drøm er at blive undertøjsmodel, og hun bruger sin profil som et middel til at opnå det. Filmen viser de tre teenageres positive oplevelser, men også de negative og personlige konsekvenser, som brugen af Instagram har for dem.

Sabina er kommet til Sverige sammen med sine to ældre brødre. Her forsøger hun at få et arbejde for at kunne være med til at forsørge sin mor og søskende i Rumænien. Men det er ikke nemt i et lille lukket samfund som Holmsund, hvor fordomme og diskrimination lever i bedste velgående. Elin bor sammen med sin far, som er ved at blive vanvittig af sorg. Umiddelbart lever de to piger under helt forskellige kår, den ene kender til sult, den anden har penge til at købe sin egen pizza. Til trods for dette kan de i hinanden spejle de svære følelser, de hver især går med. Men Sabina har som roma ikke de samme muligheder som Elin i Sverige, og måske må deres veje skilles igen.

Emner: 2. Verdenskrig, Demokrati, Diskrimination, Fællesskab, Religion og tro

Die Unsichtbaren Tyskland, 2017 Instr: Claus Räfle

Fag: Historie, Samfundsfag, Tysk

Med danske undertekster / 110 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 6.-10. klasse Ons. 25.09 09:45 Man. 30.09 09:45 Tir. 01.10 09:30

Emner: Digital trivsel, Drømme, Identitet, Mobning, Sociale medier, Sundhed og trivsel Fag: Dansk, Engelsk, UU

social_animals USA, 2018 Instr: Jonathan I. Green

Emner: Diskrimination, Flygtninge, Fællesskab, Rettigheder, Venskab

Till drömmarnas land Sverige, 2019 Instr: Victor Lindgren

Med danske undertekster / 86 min.

Fag: Dansk, Historie, Samfundsfag

Med danske undertekster / 86 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 6.-10. klasse Palads + Palads Cinemateket +

Tove Udsholt fra Jødisk Informationscenter vil efter udvalgte visninger fortælle om, hvordan det var at være ’gemt barn’ under 2. Verdenskrig.

Man. 23.09 11:00 Tir. 24.09 10:15 Fre. 27.09 10:00

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 6.-10. klasse CinemaxX + CinemaxX KU.BE +

Til udvalgte visninger vil frivillige fra Børns Vilkår fortælle om unges digitale virkelighed i Danmark lige nu, og om hvordan vi kommer til at trives bedst digitalt.

Ons. 25.09 09:45 Fre. 27.09 09:45 Tir. 01.10 10:00

Cinemateket + Palads Palads +

Før udvalgte visninger vil Stine Thuge, undervisningskonsulent hos Mellemfolkelig Samvirke, holde et kort oplæg om fordomme og diskrimination mod romaer i dansk og europæisk kontekst.

MIG OG MIN KROP – KORTFILM

GRUPPENS MAGT – KORTFILM OM FÆLLESSKAB

NORDEN RUNDT – NYE NORDISKE KORTFILM

Kroppen kan være en besværlig størrelse. Især i de år, hvor man går fra barn til voksen, og de fysiske forandringer ofte medfører usikkerhed og tvivl. Men hvordan opnår man et sundt syn på sin krop? Kortfilmpakken skildrer blandt andet, hvordan det føles at befinde sig midt i puberteten, når hormonerne raser. Vi præsenteres også for tre børn, der lider af forskellige sygdomme, men har det tilfælles, at de ikke kun skal forholde sig til deres egen krop, men også til omverdenens syn på den. Derudover dykkes der ned i, hvordan det føles at have så meget vrede i kroppen, at man mister kontrollen. Og hvor hårdt det kan være, at blive underlagt et forskruet kropsideal.

Det er ikke altid nemt at være del af en gruppe. Uskrevne regler og magtkampe gør det til en udfordring at finde sin plads, hvis man overhovedet er inde i varmen. Rosalie er udsat for digital mobning, men bruger internettet til at skabe relationer med andre i samme båd. Danny passer ikke ind i drengegruppen, men da han modsætter sig deres chikane, får det uventede følger. En pigefødselsdag udvikler sig overraskende, og en diskussion om mobning fører til en gentagelse af usunde mønstre i klasseværelset. For har vi en fri vilje, eller følger vi bare flokken? Brug kortfilmene til en diskussion om magt, hierarkier, digital trivsel, og hvordan vores adfærd påvirker andre.

Børn i Norden har mange ting tilfælles, både når det kommer til kultur og sprog. Men alligevel kan der synes at være en verden til forskel mellem livet i Sverige, Norge, Finland og Danmark. I disse fire kortfilm får vi et indblik i, hvordan livet kan se ud for børn på den anden side af de nordiske landegrænser. Vi møder Linn, der skyder en elg og Liina, der bliver venner med underboens hund. Vi skal også med Darya ud at lede efter sin far og med Selma ind i skoven med sin lillebror. Pakken er en del af projektet ’Nordic Junior Sessions’, som præsenteres i samarbejde med filmfestivalerne BUFF, Barnefilmfestivalen og Oulu ICYFF.

Emner: Fra barn til voksen, Handicap, Identitet, Mobning, Sundhed og trivsel Fag: Biologi, Dansk

Tir. 24.09 10:00 Man. 30.09 10:00 Tor. 03.10 10:00

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 4. - 7. klasse Med danske undertekster / 86 min.

KU.BE Palads Palads

Emner: Digital trivsel, Fællesskab, Gruppedynamik, Mobning, Normer Fag: Dansk, UU

Tir. 24.09 10:15 Fre. 27.09 12:30 Ons. 02.10 10:15

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 5. - 8. klasse Med danske undertekster / 66 min.

Palads KU.BE + Palads +

Efter udvalgte visninger vil Pernille og Ditte fra Link holde et praktisk oplæg om gruppedynamikker og om individets trivsel og bevidsthed om egen adfærd. De to erfarne undervisere medbringer desuden nogle øvelser.

Emner: Ensomhed, Fra barn til voksen, Identitet, Mod, Normer Fag: Dansk, UU

Man. 23.09 12:00 Tor. 26.09 10:00 Ons. 02.10 10:00

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 5. - 8. klasse Med danske undertekster / 76 min.

KU.BE + Palads + Palads +

Som opvarmning til alle visninger af kortfilmpakken bliver der lavet Kahoot-quiz om de nordiske sprog og hvordan sprogene har udviklet sig til både at lyde ens og forskellige.

43


udskoling

G N I L O K S D U TIL M IL F E L A N E M O N FÆ NE E M IL F . E S S A L K . 0 7.-1 TALE K S L E G N E D E M S E VIS TER ELLER UNDERTEKS

A COLONY

EIGHTH GRADE

Sommerferien er ovre, og Mylia skal starte på high-school. Hun er en genert 13-årig, og desuden er hun anderledes, fordi hun kommer fra landet. Med tiden får hun alligevel to nye bekendtskaber, der trækker hende i forskellige retninger. Jacinthe fra årgangen over lukker Mylia ind i sit slæng og introducerer hende for et ungdomsliv, hun ikke har oplevet før. Mens Jimmy, som kommer fra den lokale indianerstamme, gør indtryk, fordi han tør skille sig ud. Fanget mellem modstridende interesser tvinges Mylia til at finde ud af, hvem hun selv vil være.

Kayla går i 8. klasse og har altid sin mobil i hånden. Hun håber på at knytte kontakter online som erstatning for dem, hun savner i sin hverdag og i sit skoleliv. Kayla er youtuber og opmuntrer i sine videoer sine jævnaldrende til at tackle teenageproblemer som angst, ensomhed og forelskelse. Men selvom det er let nok at have selvtillid og alle de rette svar, når hun taler til sit (næsten ikke-eksisterende) publikum, er det langt sværere selv at efterleve det i virkeligheden. ’Eighth Grade’ er et varmt og indsigtsfuldt portræt af usikkerheden og absurditeterne i en ung teenagers verden, hvor personligheder skabes online og deles offentligt, mens ensomheden runger offline.

Emner: Diskrimination, Fra barn til voksen, Fællesskab, Land og by

Une colonie Canada, 2018 Instr: G. Dulude-De Celles

Emner: Digital trivsel, Fra barn til voksen, Identitet, Sociale medier

Eighth Grade USA, 2018 Instr: Bo Burnham

Fag: Dansk, Fransk, Historie, Samfundsfag

Med engelske undertekster / 102 min.

Fag: Dansk, Engelsk, Samfundsfag

Med engelsk tale / 93 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse Fre. 27.09 10:00 Tir. 01.10 09:45 Tor. 03.10 10:00

Empire Bio + Cinemateket + CinemaxX +

Ved udvalgte visninger vil Stine Schnor-Olsen, som arbejder med humanitært udviklingsarbejde, med udgangspunkt i scener fra filmen, tale om, hvilken rolle kolonialismen spiller for individer og fællesskaber i dag.

Man. 23.09 10:00 Fre. 27.09 09:45 Ons. 02.10 09:30

CinemaxX Cinemateket + Grand Teatret

Efter visningen den 27.09 vil Jon Lange fra Red Barnet, der er ekspert i børns digitale liv, tale med os om digitale fællesskaber og den rolle, som sociale medier spiller for børn og unge.

PEWPEWPEW

PSYCHOBITCH

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST

”De kan kun lide kendisser” siger Johan vredt om sine klassekammerater, der kun har øje for Joel og hans venner, som er skolens SoMe-stars. Men Johan har også tænkt sig at blive kendt en dag på YouTube! Johan er en ud af fem unge, som vi møder i den svenske film ’PewPewPew’. Fem unge, der hver især kæmper med et brændende ønske om at blive kendte. Filmen sætter spørgsmålstegn ved moderne kendiskultur og ved vores brug af de sociale medier. For hvordan er det egentlig at være ung i en tid, hvor grænserne mellem det private og offentlige nærmest er udviskede, og hvor kendthed fremstår lige så tilgængeligt, som det er at dele noget på nettet?

Frida har selv valgt rollen som klassens outsider. Og de andre på skolen er helt enige i, at hun er noget for sig selv. Marius går i Fridas klasse, og han gør - modsat hende - alt for at klare sig godt. Da de to havner i samme studiegruppe, ser den forsigtige Marius det som en mulighed for at vise sig frem overfor de andre. Men Frida har ikke tænkt sig at lade sig tøjle af ham, og et turbulent forhold udvikles mellem dem. Fridas urolige sind bringer ikke kun spænding for Marius - for rygtet siger, at hun har forsøgt at tage sit eget liv. ‘Psychobitch’ er en umanerlig vigtig og rørende skildring af skrøbelighed, succesjagt og umulig kærlighed i Generation Præsentation.

Cameron lever sit liv som en helt almindelig teenager, indtil hun en dag opdages i et intimt øjeblik med en anden pige. Da homoseksualitet betragtes som en synd i Camerons dybt religiøse familie, sendes hun straks afsted til en kristen omvendelseslejr for unge. Her er det meningen, at hun skal blive kureret for sin syndige tiltrækning til sit eget køn. På lejren møder Cameron en gruppe ligesindede, som hun bliver venner med, og for første gang i sit liv føler hun sig ikke helt så alene. Spørgsmålet er imidlertid, om de unge kan holde til det psykiske pres, de udsættes for. Filmen formår at berette om denne barske realitet med både indlevelse og humor.

Emner: Digital trivsel, Drømme, Ensomhed, Fra barn til voksen, Identitet, Norden, Sociale medier Fag: Dansk, Samfundsfag

PewPewPew Sverige, 2019 Instr: Sergey Vasiliev Med engelske undertekster / 85 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse Tir. 24.09 09:30 Man. 30.09 10:00 Tor. 03.10 11:00

Fag: Dansk, Samfundsfag

Psychobitch Norge, 2019 Instr: Martin Lund Med danske undertekster / 111 min.

Cinemateket + Cinemateket CinemaxX +

Tir. 24.09 09:30 Tor. 03.10 09:45

Emner: Identitet, LGBTQ, Religion og tro, Venskab Fag: Dansk, Engelsk, Historie, Kristendomskundskab, Samfundsfag

The Miseducation of Cameron Post USA, 2017 Instr: Desiree Akhavan Med danske undertekster / 90 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse

Efter udvalgte visninger vil Amalie Wessel, kendt fra DR’s ’De Perfekte Piger’ og Mille Holkenfeldt fra ung-til-ung magasinet SEIN, tale med eleverne i publikum om præstationskultur på de sociale medier.

44

Emner: Ensomhed, Fra barn til voksen, Identitet, Sundhed og trivsel, Sygdom, Venskab

Grand Teatret + instruktør Cinemateket

Ved visningen den 24.09 kan I møde instruktør Martin Lund, der vil fortælle om sine tanker bag filmen og svare på spørgsmål fra publikum.

Man. 23.09 10:30 Tor. 26.09 09:45 Ons. 02.10 10:30

CinemaxX Cinemateket + CinemaxX +

Efter udvalgte visninger vil sognepræst, Mia Rahr Jacobsen, fortælle om feministiske læsninger af Bibelen, om forholdet mellem tro og køn gennem tiden og om sit arbejde med LGBTQ+ i kirken.


udskoling

YOUTH UNSTOPPABLE

FUNAN

REFORMISTEN – DEN KVINDELIGE IMAM

‘Youth Unstoppable’ er ikke (kun) en film om klimaforandringer men om de unge aktivister, der påtager sig opgaven at råbe politikerne op. 10 år før Greta Thunberg begyndte at strejke, gik 15-årige Slater ind i klimakampen og deltog i verdensledernes COP15-klimakonference. Under konferencen knyttede hun venskaber med unge fra hele verden, der havde fået klimaforandringer helt ind på livet. ’Youth Unstoppable’ er en film om gruppens gåpåmod gennem 10 år, mens verden ændrer sig, og ungdomsbevægelserne vokser. Det er en dokumentar uden tal, grafer og demografier, der skildrer de unges angst for klimaforandringerne, deres afmagt og mulighederne for handling.

En gribende fortælling om en families kamp for at holde sammen under De Røde Khmerers styre i Cambodja i 1970’erne. Gennem animation fortælles en hjerteskærende og skrækindjagende historie om det unge par, Chou og Khuon, som skilles fra deres 4-årige søn Sovanh under en tvangsudflytning fra Phnom Penh. Sammen med millioner af andre fordrives den lille familie til arbejdslejre og tvinges til at leve og arbejde under kummerlige kår. Det, der følger, er en flerårig kamp for overlevelse og genforening - en kamp, der koster personlige ofre og giver ar på sjælen. ’Funan’ er en rørende fortælling om folkemordet i Cambodja, fortalt gennem én familie ud af mange.

Inden for Islam har det hidtil kun været mænd, som har kunne stå på moskeens talerstol og bære titlen imam. Men det er Sherin Khankan ved at lave om på. Hun har nemlig startet Danmarks første moské ledet af kvinder. Sammen med ligesindede kvindelige og mandlige muslimer arbejder hun for tolerance og for muslimske kvinders rettigheder. Men det er langt fra let at ændre ældgamle religiøse traditioner. Sherin møder modstand fra både islamkritikere og konservative kræfter. For hvor langt kan hun faktisk gå i sin moderne tolkning af Koranen? Og hvor meget kan hun selv holde til, når også hendes tætteste medarbejdere begynder at stille spørgsmål ved projektet?

Emner: Aktivisme, FNs verdensmål, Demokrati, Klima og Natur, Politik

Youth Unstoppable Canada, 2018 Instr: Slater Jewell-Kemker

Emner: Demokrati, Familie, Fællesskab, Krig, Liv og Død

Funan Frankrig, 2017 Instr: Denis Do

Emner: Demokrati, Fællesskab, Identitet, Normer, Religion og tro

Fag: Dansk, Engelsk, Geografi, Samfundsfag

Med engelsk tale / 87 min.

Fag: Fransk, Historie, Samfundsfag

Med engelske undertekster / 84 min.

Fag: Dansk, Kristendomskundskab, Samfundsfag

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse Tir. 24.09 10:00 Man. 30.09 10:00 Fre. 04.10 10:30

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 8.-10. klasse Cinemateket CinemaxX CinemaxX +

Til visningen den 04.10 vil Den Grønne Studenterbevægelse, der kæmper for at sætte klima øverst på dagsordenen, fortælle om deres aktivisme, og hvad det giver at stå sammen i kampen for en bedre verden.

Man. 23.09 10:00 Fre. 27.09 10:30 Tir. 01.10 11:00

Reformisten - den kvindelige imam Danmark, 2019 Instr: Marie Skovgaard Med dansk tale / 75 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 8.-10. klasse Cinemateket + CinemaxX CinemaxX +

Efter udvalgte visninger vil Yon Yoeun og Sareth Hem fra Dansk-Cambodja foreningen fortælle om De Røde Khmerers revolution, der fandt sted i Cambodja fra 1975-79 og kostede 1,7 millioner mennesker livet.

Ons. 25.09 10:30 Fre. 04.10 12:30

CinemaxX + Cinemateket +

Efter begge visninger vil Amina Elmi, en af de yngste imamer i Mariam moskeen, være til stede og svare på spørgsmål fra eleverne. Sherin Khankan kommer også selv forbi efter visningen den 04.10.

REKONSTRUKTION UTØYA

SCHOOL’S OUT

YOUR TURN

Rakel, Mohammed, Jenny og Torje overlevede et af vor tids mest brutale terrorangreb, da en højreradikal terrorist dræbte 69 unge socialdemokrater. De fire unge mødes i Nordnorge, hvor de i selskab med 12 andre unge skal rejse tilbage til den 22. juli 2011. Den dag, hvor de var vidner til én mands korstog mod det åbne, flerkulturelle demokrati. De fire genskaber de traumatiske minder fra dagen for at komme videre, og for at ingen nogensinde skal glemme. Det er både ægte og rørende at se, hvordan de angstfyldte historier slutter i opløftelse for alle deltagerne. Dokumentaren er en hjerteskærende, men håbefuld beretning fra Utøya, som understreger fællesskabets styrke.

Pierre har fået besked om, at hans nye elever er anderledes. Udover at være exceptionelt begavede virker de også apatiske, hemmelighedsfulde og nærmest symbiotisk tæt sammentømrede. Da Pierre en dag følger efter dem ud i skoven, opdager han noget, der virker større og mere alvorligt, end han nogensinde havde forestillet sig. De unge forbereder sig på jordens undergang - det kollektive selvmord, som de frygter, at verdens ledere styrer os hen imod. I takt med at Pierre følger dem i deres bizarre ritualer og udholdenhedsøvelser i smerte, besættes han i stedet af en angst for dem. Måske fordi han ikke selv tør indse den skinbarlige sandhed?

Igennem studenteroprøret følger vi Nayaras kamp for at få en stemme i debatten, som præsident for en stor studenterorganisation. Marcela kæmper for retten til at være sig selv som afrikansk-brasiliansk feminist, og Lukas bruger sine ord som rapper til at spidde samfundet. Alle er de interesserede i unges rettigheder, i en tid hvor landet står over for store samfundsproblemer som sult, arbejdsløshed og økonomisk krise. Dokumentaren giver et godt indblik i brasiliansk kultur, politik og klasseforskelle. Den er oplagt at bruge til at diskutere studenteroprør i Brasilien såvel som i Danmark, samt forskellen på rettigheder og muligheder i verdens lande.

Emner: Demokrati, Fællesskab, Liv og Død, Mod, Sundhed og trivsel

Rekonstruktion Utøya Sverige, Norge, Danmark, 2018, Instr: Carl Javér

Emner: FNs verdensmål, Klima og Natur, Politik, Sundhed og trivsel

L’heure de la sortie Frankrig, 2018 Instr: Sébastien Marnier

Emner: Aktivisme, Demokrati, Fællesskab, Rettigheder

Espero tua (re)volta Brasilien, 2019 Instr: Eliza Capai

Fag: Dansk, Historie, Samfundsfag, UU

Med danske undertekster / 91 min.

Fag: Dansk, Fransk, Samfundsfag

Med engelske undertekster / 104 min.

Fag: Dansk, Historie, Samfundsfag

Med engelske undertekster / 93 min.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 8.-10. klasse Ons. 25.09 09:45 Man. 30.09 09:30

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 8.-10. klasse Empire Bio + Grand Teatret +

Som indledning til visningerne vil tidligere operative chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, fortælle om højreekstremistisk radikalisering i Vesten, der bl.a. ledte til terrorangrebet på Utøya.

Tor. 26.09 11:00 Fre. 04.10 10:00

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 8.-10. klasse CinemaxX CinemaxX

Mandag den 30.09 kl. 16:30 kan du også opleve Sébastien Marniers spændingsfyldte klima-thriller til Franske Filmmandage i Grand Teatret. Læs mere om forestillingen online. BUSTER-pris for unge under 18 år: 25 kr.

Tir. 24.09 10:30 Ons. 02.10 11:00

CinemaxX CinemaxX +

Efter en udvalgt visning inviterer ungdomsmediet Koncentrat unge aktivister på scenen til en debat om, hvordan man med aktivistiske metoder kan råbe offentligheden op, og hvornår det er ok at bruge civil ulydighed i den større sags tjeneste.

45


udskoling

HVOR HAR JEG HJEMME? KORTFILM OM FLYGTNINGE

SER DU KUN ET KØN? KORTFILM OM KØNSROLLER

Hvordan føles det, hvis man tvinges på flugt og ikke længere har et sted at kalde hjem? Kortfilmpakken bringer os i øjenhøjde med flygtningene og skildrer, hvordan det er at være et almindeligt barn under svære forhold. I ’Nothing to Declare’ møder vi tre unge flygtninge i en lastbil med kurs mod Europa. Syriske Whalid venter i ’Mobile’ utålmodigt på, at resten af hans familie skal nå frem til Norge. Asylansøgernes hverdagsliv portrætteres i ’A Kiss’, hvor Abdi er forelsket i Leyli, men han tvinges snart til at forlade deres asylcenter. ’Just You and Me’ flytter perspektivet til det omgivende samfund og spørger, hvad vi kan og skal gøre for at hjælpe flygtninge.

Hvad definerer drenge og piger? Hvorfor er det vigtigt at sætte etiketter på køn? De spørgsmål stilles, når pakken konfronterer os med de kønsstereotyper, mange bærer rundt på. Filmenes mangfoldige repræsentation viser, at unge forholder sig til køn på vidt forskellige måder. Alice er dødtræt af at blive forskelsbehandlet, fordi hun er en pige. Drengen Skip drømmer om at blive danser, men er den sportsgren ikke kun for hunkøn? Både Tiril og Lou udfordrer de klassiske kønsroller, for hvem siger, at man skal identificere sig som dreng eller pige? Og mens Danny har svært ved at leve op til drengegruppens normer, kæmper Puck med at finde sig tilrette i den feminine krop.

Emner: Drømme, Flygtninge, Integration, FNs verdensmål, Fællesskab, Krig, Liv og Død, Rettigheder Fag: Dansk, Samfundsfag

Ons. 25.09 12:15 Fre. 27.09 11:00 Tir. 01.10 10:30

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse

Emner: Feminisme, Fra barn til voksen, Identitet, LGBTQ, Normer

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse

Med engelske undertekster / 84 min.

Fag: Dansk, Samfundsfag

Med engelske undertekster / 80 min.

KU.BE + CinemaxX CinemaxX +

Efter udvalgte visninger vil unge fra C:NTACT dele deres personlige historier om at flygte og fortsætte livet i et nyt land og samfund.

KÆMP FOR DET! KORTFILM OM DEMOKRATI

Tir. 24.09 12:30 Ons. 25.09 10:00 Man. 30.09 09:30

KU.BE + CinemaxX Cinemateket +

Efter udvalgte visninger vil unge fra C:NTACT fremføre personlige monologer om at blive sat i bås på grund af kønsnormer.

LARM med Ungdomsbyen! Ungdomsbyen tilbyder kurser i elevråd, konflikthåndtering, aktivt medborgerskab, økonomi og FN’s 17 verdensmål. Og så laver vi noget larm for LGBT-rettigheder og andre minoriteter. Mød os i år på BUSTER til ‘Kæmp for det!’-filmpakken. I Ungdomsbyen oplever elever en anderledes skoledag med fokus på praksisfaglighed, spil og elevinddragelse. Læreren sparrer med vores pædagogiske konsulenter undervejs og ser sin klasse i et nyt perspektiv. Vi har kurser for 4.-10. klasse.

Hvad ville du gøre, hvis din frihed var begrænset? Kortfilmpakken stiller skarpt på unges adgang til demokrati og ytringsfrihed rundt omkring i verden. Vi besøger Iran, hvor unges tatoveringer kan medføre store problemer og Tyrkiet, hvor en pige får forbud mod at medbringe en tegning til sin fængslede far. På et norsk asylcenter møder vi en pige, der gerne vil lære at cykle, men hendes far forhindrer det. Vi sendes også til 1950’ernes Østberlin, hvor børn blev vidne til arbejderoprøret med livet som indsats. Endelig skal vi forbi en hollandsk skole, hvor elever, der overtræder reglerne, stilles for en ungdomsdomstol, der styres af eleverne selv. Emner: Aktivisme, Demokrati, Dokumentar, FNs verdensmål, Fællesskab, Politik, Rettigheder Fag: Dansk, Historie, Samfundsfag

Tor. 26.09 12:30 Man. 30.09 11:00 Ons. 02.10 10:30

46

KU.BE CinemaxX + CinemaxX +

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse Med engelske undertekster / 83 min.

I dette skoleår udbyder Ungdomsbyen en ny og gratis undervisningspakke, LARM for LGBT-rettigheder med bl.a. LGBT Danmark. Gå ind på medieplatformen larmlgbt.dk og lad eleverne prøve kræfter med rettighedsaktivisme mod diskrimination. På ungdomsbyen.dk kan I booke og læse om alle vores tilbud.

Vind en klassefest og gratis billetter til BUSTER Målet med LARM for LGBT-rettigheder er, at eleverne remedierer ud fra korte animationsfilm om LGBT-unge. De kan lave plakater og graphic novels, og deltager i konkurrencen om en stor klassefest i regnbuens farver og BUSTER-billetter til næste års festival. Deltag, det er gratis at lave noget LARM for andre!

Efter udvalgte visninger vil Liselotte Larsen fra Ungdomsbyen gå i dialog med jer om, hvad demokrati betyder for jer, og hvad man som aktiv medborger kan gøre for, at demokratiet udvikler sig.


E M O S E K A M LET’S

Master

BUSTER har teamet op med tre andre nordiske børnefilmfestivaler: BUFF i Sverige, Barnefilmfestivalen i Norge og Oulu ICYFF i Finland og sammen skabt det nordiske projekt Nordic Junior Sessions (NoJSe). Ambitionen med NoJSe er at skabe en platform for publikums- og brancherelaterede aktiviteter og initiativer, der sætter fokus på film- og medieindhold til børn og unge på tværs af de nordiske lande. Som forkortelsen antyder, så ønsker vi nemlig at lave larm for flere stærke og originale nordiske børne- og ungdomsfortællinger på tværs af film og medier. Projektet strækker sig over tre år – fra 2018 til 2020 – og inkluderer en lang række initiativer på alle fire festivaler, der stiller skarpt på især nordiske børnefilm. På årets BUSTER finder du derfor en håndfuld stærke nordiske børne- og ungdomsfilm, en særligt kurateret kortfilmpakke med film fra de fire lande og anden udgave af Nordic Junior Session, der finder sted under BUSTERs branchedag den 04.10. Du kan også finde gratis kortfilm til brug i undervisningen på nordeniskolen.org – og senere på efteråret kommer der endnu flere til! NoJSe er støttet af:

L I T N E M M O K L VE BUSTERS NYE

G A D E H C BRAN I år præsenterer vi noget nyt og spændende for alle de voksne filmnørder: En syv-timers tour de force i børn og unges medievaner med besøg af dem, det hele handler om – nemlig de unge selv. Under overskriften “Fang målgruppen” byder vi velkommen til en helt ny branchedag. Her giver vi det forkromede overblik over, hvor børn og unge ser deres film og serier – og hører fra børnene selv, hvilket indhold der har gjort størst indtryk på dem. Vi får besøg af skaberne af serien om Hunden Ib og megasuccesen Cirkus Summarum – og af to unge gæster, der gør os klogere på, hvordan man fortæller historier om klimakrisen og #Metoo på sociale medier. Vi hilser på den nybagte kulturminister, der sammen med bl.a. Filminstituttets direktør Claus Ladegaard og DRs Morten Skov Hansen skal diskutere, hvad branchen kan stille op overfor store konkurrenter som YouTube. Og så lægger Keld Reinicke og børnefilmkonsulent Ulla Hæstrup også vejen forbi. Dagen byder også på et lynkursus i Fortnite, godteposer med tatoveringer, økologisk slushice og regnbuefarvede drinks. Branchedagen finder sted fredag den 04.10 kl. 09:30 - 16:00 på Det Danske Filminstitut i Gothersgade 55. 47


SkoleWorkshops

S P O H S WORK

ANIMATION – VORES SUPERHOLD!

N E G E N I D , M L I F LAV V I L B R E L L E T PODCAS R O F R E N G I S E D SOUND EN DAG!

På denne workshop skal vi prøve kræfter med den enkle og pædagogiske stop-motion-teknik og lære, hvordan man kan udvikle en filmisk fortælling og levendegøre objekter! Inden workshoppen skal I sammen i grupper designe jeres eget superhold med inspiration fra computerspillets verden. Hvad er et godt hold, og hvordan kombinerer man bedst hinandens styrker og svagheder? I får tildelt en mission, som jeres stjerne-team skal løse i fællesskab. Sammen bygger vi karakterer og universer, som med animation bliver til en fortælling. Vi kommer omkring simple filmiske virkemidler, som ruster eleverne til at kunne arbejde videre med animationen på egen hånd. Workshoppen er støttet af Frb. Kommune, Frb. Fonden, Vanløse, Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg. Emner: Animation, Filmiske virkemidler, Fællesskab Fag: Billedkunst, Dansk, IT og Medier, UU Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 2. - 5. klasse Forløbet varer 4 timer.

Man. 23.09 09:30 Tir. 24.09 09:30 Ons. 25.09 09:30 Tor. 26.09 09:30 Fre. 27.09 09:30

KU.BE KU.BE KU.BE KU.BE KU.BE

Man. 30.09 09:00 Tir. 01.10 09:00 Ons. 02.10 09:00 Tor. 03.10 09:30 Fre. 04.10 09:30

Børnekulturhus Ama’r Børnekulturhus Ama’r Børnekulturhus Ama’r Kulturstationen Vanløse Kulturstationen Vanløse

SOUND DESIGNER FOR EN DAG

DOKUMENTAR-LABORATORIET

Lydsiden spiller en meget vigtig rolle i skabelsen af computerspillets fortælling og univers. Derfor sætter vi i denne workshop fokus på computerspillets - og filmens - lydkulisse, bestående af både musik, lyd og effekter for at skærpe jeres indsigt og analyseevner i forhold til denne ofte oversete del af computerspillets virkemidler. BUSTER åbner dørene for denne workshop, der er et lærerigt og sjovt forløb, hvor I selv skal fremstille hele lydsiden til en sekvens fra et computerspil. Niveauet på workshoppen tilpasses det enkelte klassetrin. Workshoppen er støttet af Vanløse og Valby Lokaludvalg.

Neonskilte, varevogne, skrald og hipsters, der bæller kaffe - velkommen til det kontrastfyldte Kødbyen på Vesterbro, som er location, når I skal lave jeres egne dokumentarfilm. Dokumentarfilminstruktøren, Kathrine Ravn Kruse, som i sin film ’Mig og min far - hvem fanden gider klappe?’ filmede sin egen far med Vesterbro som baggrund, vil under temaet ’bybilleder’ guide jer igennem et helt lille produktionsforløb med idéudvikling, optagelse og redigering. Fokus vil være på det personlige formsprog og på, hvordan man kan filme sin omverden på en ansvarsfuld måde. Niveau og forberedelse tilpasses det enkelte klassetrin. Vi optager på iPads og redigerer i iMovie. Workshoppen præsenteres i samarbejde med CPH:DOX’s læringsplatform Everyday og er støttet af Vesterbro Lokaludvalg.

Emner: Filmiske virkemidler, Fællesskab, Lyd Fag: Dansk, Filmkundskab, IT og Medier, Musik, UU Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 4. - 8. klasse Forløbet varer 5 timer.

48

Ons. 25.09 09:30 Man. 30.09 09:30 Tir. 01.10 09:30 Ons. 02.10 09:30

Valby Kulturhus Kulturstationen Vanløse Kulturstationen Vanløse Kulturstationen Vanløse

Emner: Digital dannelse, Dokumentar, Filmisk fortælling, Fællesskab Fag: Dansk, Filmkundskab, IT og Medier, Samfundsfag Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 5.-10. klasse Forløbet varer 6 timer.

Man. 30.09 09:00 Tir. 01.10 09:00 Ons. 02.10 09:00 Tor. 03.10 09:00 Fre. 04.10 09:00

BUSTER Lab BUSTER Lab BUSTER Lab BUSTER Lab BUSTER Lab


SkoleWorkshops

AMA’R INDEFRA

LAV FILM OM ULIGHED

FRA IDÉ TIL FÆRDIG FILM – GAVEN, DER IKKE MÅ SES!

Få en professionel dokumentarfilminstruktør ud til din klasse og bliv guidet igennem et helt lille produktionsforløb med idéudvikling, optagelse og redigering. Det skal handle om at skabe den gode historie og at finde sit personlige billedsprog. Arbejdet med dokumentar vil give anledning til diskussioner om fakta og fiktion og om, hvordan man kan filme hinanden og sig selv på en ansvarsfuld måde, der skelner mellem det personlige og det private. Eleverne arbejder i mindre grupper og filmer med deres smartphones. Underviserne er Ida Grøn og Lea Hjort. Workshoppen præsenteres i samarbejde med CPH:DOX Everyday og er støttet af Amager Vest og Amager Øst Lokaludvalg.

’Mindre ulighed’ er et af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. I dette forløb skal I forholde jer til og diskutere emnet ud fra en kortfilm, der bringer emnet tæt på jeres egen hverdag. I FILM-X skal I selv producere en film. I skal udvikle en fortælling ud fra en autentisk case, der rummer et dilemma om ulighed. I vil arbejde med karakterudvikling og problemløsning i jeres idéfase, og under optagelsen og klipningen vælger I scenografi, billedbeskæring, effektlyd og musik, der understreger filmens stemning og problematik. Forløbet afsluttes med fælles visning af jeres produktioner og en drøftelse af de problemstillinger, filmene rejser.

På denne heldagsworkshop på Frederiksberg Filmværksted skal eleverne lave en film, hvor omdrejningspunktet er en gave, der ikke må ses. Eleverne møder op i grupper med en færdig idé og et storyboard og bliver fulgt igennem filmproduktionens faser af Frederiksberg Filmværksteds dygtige undervisere. Vi benytter professionelt udstyr og gennemgår alle dele af filmproduktion: Fra kreativ kameraføring over troværdigt skuespil til flotte rulletekster. Når eleverne laver en film, hvor omdrejningspunktet - gavens indhold - ikke må vises, lærer de at benytte filmsproget på en legende og udfordrende måde. Vær opmærksom på, at denne workshop kræver forberedelse i klassen.

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 6. - 9. klasse Forløbet varer 6 timer.

Emner: Digital dannelse, Dokumentar, Filmisk fortælling, Fællesskab

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 6.-10. klasse Forløbet varer 3 timer.

Fag: Dansk, Filmkundskab, IT og Medier, Samfundsfag

Fag: Dansk, Filmkundskab, IT og Medier, Samfundsfag

Man. 30.09 09:00 Man. 30.09 09:00 Tir. 01.10 09:00 Tir. 01.10 09:00 Ons. 02.10 09:00 Ons. 02.10 09:00

Emner: Filmisk fortælling, Filmiske virkemidler, FNs verdensmål

Børnekulturhus Ama’r Børnekulturhus Ama’r Børnekulturhus Ama’r Børnekulturhus Ama’r Børnekulturhus Ama’r Børnekulturhus Ama’r

Man. Tir. Ons. Tor. Fre.

30.09 09:00 & 12:45 01.10 09:00 & 12:45 02.10 09:00 & 12:45 03.10 09:00 & 12:45 04.10 10:00

Emner: Filmisk fortælling, Filmiske virkemidler, Fællesskab, Workshop

Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 7. - 10. klasse Forløbet varer 5,5 timer.

Fag: Dansk, Filmkundskab, IT og Medier, UU

Film-X Film-X Film-X Film-X Film-X

Tor. 26.09 09:00 Tor. 03.10 09:00

Biblioteket Danasvej Biblioteket Danasvej

PODCAST – FILMISKE LYDFORTÆLLINGER

OUR STORY – FIKTION I SoMe-FORMAT

På workshoppen skal I skabe jeres egne podcasts. Som podcaster har man særligt fokus på, hvordan det skrevne ord kan formidles mundtligt med saft og kraft, så lytteren får lyst til at lytte med og forholde sig til podcastens fortælling. En vigtig del af det endelige produkt er bevidst brug af lydeffekter og musik, der kan understøtte podcastens dramatiske opbygning. På workshoppen får klassen et indblik i podcastmediets muligheder og I skaber jeres egne produktioner i mindre grupper. Bemærk, at dette er en teknisk workshop, hvor der stilles krav til elevernes IT-kompetencer og evne til at levere og strukturere et vellydende speak. Workshoppen er støttet af Valby Lokaludvalg.

Gør jer klar til at arbejde seriøst med stories! På denne workshop skal I ud fra berettermodellens forskellige faser skabe jeres helt egen fortælling, som I derefter skal lave storyboard til, filme, klippe og lægge musik på. I vil arbejde med at skabe fortællinger inden for mediets stramme tidsramme og undersøge, hvad der sker, når man laver fiktion i et format, der ofte bruges til selviscenesættelse. Bemærk, at der stilles krav til elevernes evne til at samskabe, samt evnen til at skabe komplekse fortællinger på iPads. Niveauet på workshoppen tilpasses det enkelte klassetrin. Workshoppen er støttet af Vesterbro Lokaludvalg, Frederiksberg Fonden og Frederiksberg Kommune.

Emner: Filmiske virkemidler, Fællesskab, Lyd, Podcast

Emner: Digital dannelse, Filmisk fortælling, Fællesskab

Fag: Dansk, Filmkundskab, IT og Medier, Samfundsfag Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 8.-10. klasse Forløbet varer 5 timer.

Man. 23.09 09:30 Tir. 24.09 09:30 Fre. 27.09 09:30

Valby Kulturhus Valby Kulturhus Valby Kulturhus

Fag: Dansk, Filmkundskab, IT og Medier, Samfundsfag Klassetrinsanbefaling: Anbefales fra 5.-10. klasse Forløbet varer 5 timer.

Man. 23.09 09:30 Tir. 24.09 09:30 Ons. 25.09 09:30 Tor. 26.09 09:30 Fre. 27.09 09:30

BUSTER Lab BUSTER Lab BUSTER Lab BUSTER Lab BUSTER Lab

Man. 30.09 09:30 Tir. 01.10 09:30 Ons. 02.10 09:30 Tor. 03.10 09:30 Fre. 04.10 09:30

Frb. Hovedbibliotek Frb. Hovedbibliotek Frb. Hovedbibliotek Frb. Hovedbibliotek Frb. Hovedbibliotek

49Kalender

R E D N KALE Lørdag 21.09

Tirsdag 24.09

Onsdag 25.09

Torsdag 26.09

Imperial

10:00 Gallapremiere: Mugge & vejfesten 80 min. (7+) s. 16

09:30 Our Story - fiktion i SoMe-format 300 min. (11+) s. 48

09:30 Our Story - fiktion i SoMe-format 300 min. (11+) s. 48

Søndag 22.09

Cinemateket

Cinemateket

BUSTER Lab (Kødbyen)

PewPewPew 105 min. (13+) s. 44 Youth Unstoppable 87 min. (13+) s. 45

Palads

09:30 10:00

10:30 Klimagalla: ‘2040’ 150 min. (10+) s. 15

CinemaxX

Mandag 23.09

10:15 10:30

social_animals 86 min. (12+) s. 43 Your Turn 93 min. (14+) s. 45

Grand Teatret

BUSTER Lab (Kødbyen)

09:30 Our Story - fiktion i SoMe-format 300 min. (11+) s. 48

09:30 Psychobitch 131 min. (13+) s. 44

Cinemateket

KU.BE

09:30 10:00

Binti 115 min. (10+) s. 42 Funan 104 min. (14+) s. 45

CinemaxX 10:00 10:30 11:00

Eighth Grade 93 min. (13+) s. 44 The Miseducation of Cameron Post 90 min. (13+) s. 44 social_animals 106 min. (12+) s. 43

KU.BE 09:30 10:00 12:00

Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48 Jeg er mig - Kortfilm om normer 80 min. (7+) s. 41 Norden rundt - Nye nordiske kortfilm 95 min. (11+) s. 43

Palads Romys frisørsalon 90 min. (8+) s. 40 Genopdagelsen 96 min. (10+) s. 42 Min sommer med Tess 88 min. (10+) s. 42 Kaptajn Morten og edderkoppernes dronning 76 min. (7+) s. 40 10:15 Jacob, Mimmi og de talende hunde 70 min. (6+) s. 39 10:15 Tårnet 74 min. (11+) s. 42

09:45 09:45 10:00 10:00

09:30 Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48 10:00 Mig og min krop - Kortfilm om kropslige udfordringer 85 min. (10+) s. 43 12:30 Ser du kun et køn? - Kortfilm om kønsroller 99 min. (13+) s. 46

Palads

2040 92 min. (10+) s. 41 Bjergkøbing rejser til månen 75 min. (6+) s. 38 Sommeren med Rana 93 min. (8+) s. 40 Danmarks vilde natur 80 min. (8+) s. 40 Gruppens magt - Kortfilm om fællesskab og individ 63 min. (11+) s. 43

Valby Kulturhus

09:45 10:00 10:00 10:15 10:15

09:30 Podcast - Filmiske lydfortællinger 300 min. (14+) s. 49

09:45 10:00 11:00

BUSTER Lab (Kødbyen)

Til drømmelandet 106 min. (12+) s. 43 Børnebiffen: Året rundt 29 min. (3+) s. 34 Børnebiffen: I dyrenes rige 27 min. (3+) s. 34

Biblioteket Danasvej

09:00 Fra idé til færdig film - gaven, der ikke må ses! 330 min. (13+) s. 49

BUSTER Lab (Kødbyen)

09:30 Our Story - fiktion i SoMe-format 300 min. (11+) s. 48

Cinemateket The Miseducation of Cameron Post 110 min. (13+) s. 44 Børnebiffen: Bedste venner 28 min. (3+) s. 35 Børnebiffen: Året rundt 29 min. (3+) s. 34 Drengen og jernkæmpen 86 min. (7+) s. 20

10:00 Ser du kun et køn? - Kortfilm om kønsroller 79 min. (13+) s. 46 10:30 Reformisten - den kvindelige imam 95 min. (14+) s. 45

09:45 10:00 11:00 16:30

CinemaxX

CinemaxX

Empire Bio

09:45 Rekonstruktion Utøya 111 min. (14+) s. 45

KU.BE 09:30 Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48 10:00 Livet går videre - Kortfilm om liv og død 90 min. (9+) s. 41 12:15 Hvor har jeg hjemme? - Kortfilm om flygtninge 104 min. (13+) s. 46 16:15 Pigen i søen: Fællesspisning for klimaet! 120 min. (6+) s. 17

Palads 09:45 09:45 10:00 10:00 10:00 10:15

Sune vs Sune 89 min. (8+) s. 40 De usynlige 130 min. (12+) s. 43 Min sommer med Tess 88 min. (10+) s. 42 Sommeren med Rana 93 min. (8+) s. 40 Q’s Barbershop 81 min. (11+) s. 42 Jacob, Mimmi og de talende hunde 70 min. (6+) s. 39

Valby Kulturhus

10:00 10:30 11:00

2040 112 min. (10+) s. 41 Chuskit 115 min. (7+) s. 39 School’s Out 104 min. (14+) s. 45

KU.BE 09:30 10:00 12:30

Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48 Binti 110 min. (10+) s. 42 Kæmp for det! - Kortfilm om demokrati og ytringsfrihed 82 min. (13+) s. 46

Palads Sune vs Sune 89 min. (8+) s. 40 Fight Girl 110 min. (10+) s. 42 Norden rundt - Nye nordiske kortfilm 95 min. (11+) s. 43 Livet går videre - Kortfilm om liv og død 70 min. (9+) s. 41 10:00 Alene i rummet 83 min. (10+) s. 41 10:15 Kaptajn Morten og edderkoppernes dronning 76 min. (7+) s. 40 09:45 09:45 10:00 10:00

09:30 Sound designer for en dag 300 min. (10+) s. 48

Valby Kulturhus

09:30 Podcast - Filmiske lydfortællinger 300 min. (14+) s. 49

51


Kalender

Fredag 27.09

Lørdag 28.09

Søndag 29.09

Mandag 30.09

Tirsdag 01.10

Cinemateket

ALICE

Børnekulturhus Ama’r

Børnekulturhus Ama’r

11:15 Børnebiffen: Bedste venner 28 min. (3+) s. 35 12:00 Bjergkøbing rejser til månen: En tur i verdensrummet 90 min. (6+) s. 17 12:30 Børnebiffen: Min lille hund Mester 50 min. (3+) s. 35 14:00 Græsrødderne med insektsmagning 110 min. (7+) s. 17

13:00 Filmkoncert: Filmmusik for børn - Live! 60 min. (A) s. 20

09:00 09:00 09:30

09:00 09:00 09:30

Ama’r indefra 360 min. (12+) s. 49 Ama’r indefra 360 min. (12+) s. 49 Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48

BUSTER Lab (Kødbyen)

BUSTER Lab (Kødbyen)

09:30 Our Story - fiktion i SoMeformat 300 min. (11+) s. 48

Cinemateket 09:45 10:00 11:00 16:30

Eighth Grade 113 min. (13+) s. 44 Børnebiffen: I dyrenes rige 27 min. (3+) s. 34 Børnebiffen: Bedste venner 28 min. (3+) s. 35 Jubilæum: Muppet går til filmen 95 min. (7+) s. 21

CinemaxX 10:30 Funan 84 min. (14+) s. 45 11:00 Hvor har jeg hjemme? Kortfilm om flygtninge 84 min. (13+) s. 46

Empire Bio

10:00 A Colony 122 min. (13+) s. 44

KU.BE 09:30 Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48 10:00 social_animals 106 min. (12+) s. 43 12:30 Gruppens magt - Kortfilm om fællesskab og individ 83 min. (11+) s. 43

Palads Til drømmelandet 86 min. (12+) s. 43 Fight Girl 90 min. (10+) s. 42 Q’s Barbershop 81 min. (11+) s. 42 Jeg er mig - Kortfilm om normer 80 min. (7+) s. 41 10:15 Bjergkøbing rejser til månen 75 min. (6+) s. 38 10:15 Livet går videre - Kortfilm om liv og død 90 min. (9+) s. 41

09:45 09:45 10:00 10:00

Rytmisk Center

16:00 Filmmusik for børn 180 min. (10+) s. 25

Valby Kulturhus

09:30 Podcast - Filmiske lydfortællinger 300 min. (14+) s. 49

52

10:00 Dokumentar-laboratoriet 240 min. (10+) s. 25

Ama’r indefra 360 min. (12+) s. 49 Ama’r indefra 360 min. (12+) s. 49 Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48

Cinemateket

BUSTER Lab (Kødbyen)

09:00 Dokumentar-laboratoriet 360 min. (11+) s. 48

09:00 Dokumentar-laboratoriet 360 min. (11+) s. 48

Cinemateket

Cinemateket

09:30 Ser du kun et køn? Kortfilm om kønsroller 99 min. (13+) s. 46 10:00 PewPewPew 85 min. (13+) s. 44

09:30 09:45

09:30 Binti: Mærk Afrikas rytmer 105 min. (10+) s. 19

11:15 Børnebiffen: Året rundt 29 min. (3+) s. 34 12:00 Sommeren med Rana: Mød instruktøren 88 min. (8+) s. 18 12:30 Børnebiffen: I dyrenes rige 27 min. (3+) s. 34 14:15 Fight Girl: Mød en verdensmester 105 min. (10+) s. 19 16:30 YouTube For Real: Laura Keil 90 min. (10+) s. 22

CinemaxX

KU.BE

10:30 BUSTER gamer: FIFA FOR REAL 240 min. (10+) s. 23 10:30 Animér dit eget superhold! 105 min. (7+) s. 24 12:45 Animér dit eget superhold! 105 min. (7+) s. 24

09:30 Miyazaki og klimaet: Prinsesse Mononoke 134 min. (11+) s. 21

10:00 Chuskit 115 min. (7+) s. 39 10:30 Hvor har jeg hjemme? Kortfilm om flygtninge 104 min. (13+) s. 46 11:00 Funan 104 min. (14+) s. 45

Empire Bio

10:00 Sune vs. Sune: Klassens nye dreng 104 min. (8+) s. 19

Grand Teatret

Palads 09:45 Gooseboy 90 min. (A) s. 16

Rytmisk Center 10:00 Filmmusik for børn 360 min. (10+) s. 25

Valby Kulturhus

10:00 Flip book animation levende tegninger! 120 min. (7+) s. 24

BUSTER Lab (Kødbyen)

Grand Teatret

KU.BE 10:30 Isle of Dogs: Skab med skrald! 161 min. (7+) s. 17 10:30 Animér dit eget superhold! 105 min. (7+) s. 24 12:45 Animér dit eget superhold! 105 min. (7+) s. 24

Palads 10:00 Den lille afskyelige snemand 92 min. (7+) s. 16

Ungdomsøen 14:00 BØRNEMAGT: Genopdag skolen på Ungdomsøen! 240 min. (10+) s. 15

10:00 Youth Unstoppable 87 min. (13+) s. 45 11:00 Kæmp for det! - Kortfilm om demokrati og ytringsfrihed 102 min. (13+) s. 46

Film-X 09:00 12:45

Lav film om Ulighed 180 min. (12+) s. 49 Lav film om Ulighed 180 min. (12+) s. 49

Frederiksberg Hovedbibliotek 09:30 Our Story - fiktion i SoMeformat 300 min. (11+) s. 48 19:00 For de voksne: Hvorfor #elvede slukker du ikke mobilen? 90 min., s. 27

Grand Teatret

09:30 16:30

Rekonstruktion Utøya 111 min. (14+) s. 45 School’s Out 104 min. (14+) s. 45

Kulturstationen Vanløse

09:30 Sound designer for en dag 300 min. (10+) s. 48

Palads De usynlige 110 min. (12+) s. 43 Fight Girl 110 min. (10+) s. 42 Bjergkøbing rejser til månen 75 min. (6+) s. 38 Jeg er mig - Kortfilm om normer 60 min. (7+) s. 41 10:00 Mig og min krop - Kortfilm om kropslige udfordringer 85 min. (10+) s. 43 10:15 Sommeren med Rana 83 min. (8+) s. 40 09:45 09:45 10:00 10:00

De usynlige 130 min. (12+) s. 43 A Colony 122 min. (13+) s. 44

CinemaxX

Film-X 09:00 12:45

Lav film om Ulighed 180 min. (12+) s. 49 Lav film om Ulighed 180 min. (12+) s. 49

Frederiksberg Hovedbibliotek 09:30 Our Story - fiktion i SoMeformat 300 min. (11+) s. 48

Kulturstationen Vanløse

09:30 Sound designer for en dag 300 min. (10+) s. 48

Palads 09:45 09:45 10:00 10:00 10:00 10:15

Bjørne elsker mig! 104 min. (6+) s. 38 Sune vs Sune 89 min. (8+) s. 40 Alene i rummet 103 min. (10+) s. 41 Pigen i søen 91 min. (6+) s. 40 Til drømmelandet 106 min. (12+) s. 43 Tårnet 74 min. (11+) s. 42


Kalender

Onsdag 02.10

Torsdag 03.10

Fredag 04.10

Lørdag 05.10

Søndag 06.10

Børnekulturhus Ama’r

09:00 09:00 09:30

09:00 Fra idé til færdig film gaven, der ikke må ses! 330 min. (13+) s. 49

09:00 Dokumentar-laboratoriet 360 min. (11+) s. 48

Ama’r indefra 360 min. (12+) s. 49 Ama’r indefra 360 min. (12+) s. 49 Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48

BUSTER Lab (Kødbyen)

Cinemateket

09:30 10:00 11:00

09:00 Dokumentar-laboratoriet 360 min. (11+) s. 48

Cinemateket 09:45 10:00 11:00

Danmarks vilde natur 110 min. (8+) s. 40 Børnebiffen: Bedste venner 28 min. (3+) s. 35 Børnebiffen: Min lille hund Mester 28 min. (3+) s. 35

CinemaxX 10:00 Binti 90 min. (10+) s. 42 10:30 Kæmp for det! - Kortfilm om demokrati og ytringsfrihed 102 min. (13+) s. 46 10:30 The Miseducation of Cameron Post 110 min. (13+) s. 44 11:00 Your Turn 113 min. (14+) s. 45

Film-X 09:00 12:45

Lav film om Ulighed 180 min. (12+) s. 49 Lav film om Ulighed 180 min. (12+) s. 49

Frederiksberg Hovedbibliotek 09:30 Our Story - fiktion i SoMeformat 300 min. (11+) s. 48

Grand Teatret

09:30 Eighth Grade 93 min. (13+) s. 44

Kulturstationen Vanløse

09:30 Sound designer for en dag 300 min. (10+) s. 48

Palads 09:45 Romys frisørsalon 110 min. (8+) s. 40 10:00 Kaptajn Morten og edderkoppernes dronning 76 min. (7+) s. 40 10:00 Norden rundt - Nye nordiske kortfilm 95 min. (11+) s. 43 10:15 Gruppens magt - Kortfilm om fællesskab og individ 83 min. (11+) s. 43

Biblioteket Danasvej

BUSTER Lab (Kødbyen)

09:00 Dokumentar-laboratoriet 360 min. (11+) s. 48

09:45 Psychobitch 111 min. (13+) s. 44 10:00 Børnebiffen: Min lille hund Mester 28 min. (A) s. 35 11:00 Børnebiffen: I dyrenes rige 27 min. (3+) s. 34 18:30 Den uendelige historie: Live-dubbing 114 min. (11+) s. 21

CinemaxX 10:00 11:00

A Colony 122 min. (13+) s. 44 PewPewPew 105 min. (13+) s. 44

Empire Bio

10:00 Q’s Barbershop 61 min. (11+) s. 42

Film-X 09:00 12:45

Lav film om Ulighed 180 min. (12+) s. 49 Lav film om Ulighed 180 min. (12+) s. 49

Frederiksberg Hovedbibliotek 09:30 Our Story - fiktion i SoMeformat 300 min. (11+) s. 48

Kulturstationen Vanløse

09:30 Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48

Palads Romys frisørsalon 110 min. (8+) s. 40 Pigen i søen 91 min. (6+) s. 40 Bjørne elsker mig! 104 min. (6+) s. 38 Mig og min krop - Kortfilm om kropslige udfordringer 85 min. (10+) s. 43 10:00 Tårnet 94 min. (11+) s. 42 10:15 Min sommer med Tess 88 min. (10+) s. 42 09:45 09:45 10:00 10:00

BUSTER Lab (Kødbyen)

Cinemateket BUSTERs branchedag 390 min., s. 47 Børnebiffen: Året rundt 29 min. (3+) s. 34 Børnebiffen: Min lille hund Mester 28 min. (3+) s. 35 12:30 Reformisten - den kvindelige imam 95 min. (14+) s. 45 16:30 2040: Klimadag med tangbuffet 102 min. (10+) s. 18

CinemaxX 10:00 10:30

School’s Out 104 min. (14+) s. 45 Youth Unstoppable 112 min. (13+) s. 45

Film-X

Børnekulturhus Ama’r

10:30 Filmskaber-dag: Ama’r indefra 240 min. (6+) s. 22 10:30 Animér dit eget superhold! 105 min. (7+) s. 24 12:45 Animér dit eget superhold! 105 min. (7+) s. 24 13:30 KEMZ: Stjerne i sin egen web-serie 60 min. (6+) s. 22

Cinemateket 11:15 Bennys badekar: Sing-along 41 min. (A) s. 20 12:00 BØRNEMAGT: Q’s Barbershop 120 min. (10+) s. 15 12:30 Bennys badekar: Sing-along 70 min. (A) s. 20 14:00 Romys Frisørsalon: En hjælpende ven 105 min. (8+) s. 19

Empire Bio

10:00 Lav film om Ulighed 180 min. (12+) s. 49

10:00 Chuskit: Pigen, der ikke giver op 105 min. (7+) s. 18

Frederiksberg Hovedbibliotek

Frederiksberg Hovedbibliotek

09:30 Our Story - fiktion i SoMeformat 300 min. (11+) s. 48

10:00 10:00 12:00

Kulturstationen Vanløse

09:30 Animation - vores superhold! 240 min. (7+) s. 48

Palads Genopdagelsen 96 min. (10+) s. 42 2040 112 min. (10+) s. 41 Jacob, Mimmi og de talende hunde 70 min. (6+) s. 39 10:00 Danmarks vilde natur 75 min. (8+) s. 40 10:00 Alene i rummet 103 min. (10+) s. 41 10:15 Pigen i søen 71 min. (6+) s. 40 09:45 09:45 10:00

Digi-dag på biblioteket 240 min. (A) s. 27 Kodning for mødre og døtre 120 min. (8+) s. 25 Hacker: Digi-dag på biblioteket 96 min. (7+) s. 19

Kulturstationen Vanløse

BUSTER Lab (Kødbyen)

10:00 Dokumentar-laboratoriet 240 min. (10+) s. 25

Cinemateket 11:15 Børnebiffen: Min lille hund Mester 28 min. (3+) s. 35 12:00 Bjergkøbing Grand Prix 84 min. (A) s. 20 12:30 Børnebiffen: Bedste venner 28 min. (3+) s. 35 14:00 Den uendelige historie: Live-dubbing 114 min. (11+) s. 21

Grand Teatret

09:30 Miyazaki og klimaet: Ponyo på klippen ved havet 101 min. (7+) s. 21

Kulturstationen Vanløse

10:30 12:45

Animér dit eget superhold! 105 min. (7+) s. 24 Animér dit eget superhold! 105 min. (7+) s. 24

Palads 10:00 FRIKVARTER MED KLASSEN 120 min. (6+) s. 23 10:00 Kaptajn Morten og edderkoppernes dronning: En eventyrlig fortælling 96 min. (7+) s. 19

10:00 Børnebiffen: Året rundt – med dans! 60 min. (3+) s. 34

Palads 10:00 Bjørne elsker mig! Elsker du bjørne? 100 min. (6+) s. 18 10:00 F for Får filmen: Fårmageddon 86 min. (A) s. 16

53


Filmregister, biografer og Venues

FILMREGISTER 2040 . . . . . . . . . . . . . . . . . 15, 18, 41 A Colony . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 Alene i rummet . . . . . . . . . . . . . . 41 Bennys badekar . . . . . . . . . . . . . 20 Binti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19, 42 Bjergkøbing Grand Prix . . . . . . . 20 Bjergkøbing rejser til månen . . . . . . . . . . . . . . . . 17, 38 Bjørne elsker mig! . . . . . . . . 18, 38 Børnebiffen: Bedste venner . . . 35 Børnebiffen: I dyrenes rige . . . . 34 Børnebiffen: Min lille hund Mester . . . . . . 35 Børnebiffen: Året Rundt . . . . . . 34 Chuskit . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18, 39 Danmarks vilde natur . . . . . . . . 40 De usynlige . . . . . . . . . . . . . . . . . 43 Den lille afskyelige snemand . . 16 Den uendelige historie . . . . . . . 21 Drengen og jernkæmpen . . . . . . 20 Eighth Grade . . . . . . . . . . . . . . . . 44 F for Får Filmen: Fårmageddon . . . . . . . . . . . . 16 Fight Girl . . . . . . . . . . . . . . . . 19, 42 Funan . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45 Genopdagelsen . . . . . . . . . . . 15, 42 Gooseboy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 Gruppens magt – Kortfilm om fællesskab og individ . . . . . . 43 Græsrødderne . . . . . . . . . . . . . . . 17 Hacker . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19 Hvor har jeg hjemme? - Kortfilm om flygtninge . . . . . . . . . . . . . 46 Isle of Dogs . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 Jacob, Mimmi og de talende hunde . . . . . . 39 Jeg er mig – Kortfilm om normer . . . . . . 41 Kaptajn Morten og edderkoppernes dronning . . . . . . . . . . . . . . 19, 40 KEMZ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22 Kæmp for det! - Kortfilm om demokrati og ytringsfrihed . 46 Livet går videre - Kortfilm om liv og død . . . 41

BIOGRAFER Mig og min krop - Kortfilm om kropslige udfordringer . . . . . 43 Min sommer med Tess . . . . . . . 42 The Miseducation of Cameron Post . . . . . . . . . . 44 Mugge & vejfesten . . . . . . . . . . . 16 Muppet går til filmen . . . . . . . . . 21 Norden rundt - Nye nordiske kortfilm . . . . 43 PewPewPew . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 Pigen i søen . . . . . . . . . . . . . . 17, 40 Ponyo på klippen ved havet . . . 21 Prinsesse Mononoke . . . . . . . . . 21 Psychobitch . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 Q’s Barbershop . . . . . . . . . . . 15, 42 Reformisten - den kvindelige imam . . . . . 45 Rekonstruktion Utøya . . . . . . . . 45 Romys frisørsalon . . . . . . . . .19, 40 School’s Out . . . . . . . . . . . . . . . . 45 Ser du kun et køn? - Kortfilm om kønsroller . . . 46 social_animals . . . . . . . . . . . . . . 43 Sommeren med Rana . . . . . 18, 40 Sune vs Sune . . . . . . . . . . . . 19, 40 Til drømmelandet . . . . . . . . . . . . 43 Tårnet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42 Your Turn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45 Youth Unstoppable . . . . . . . . . . 45

Cinemateket Gothersgade 55 1123 København K

Grand Teatret Mikkel Bryggers Gade 8 1460 København

CinemaxX Fisketorvet, Kalvebod Brygge 57 1560 København V

Nordisk Film Biografer Imperial Ved Vesterport 4 1612 København V

Empire Bio Guldbergsgade 29F 2200 København N

Nordisk Film Biografer Palads Axeltorv 9 1609 København V

VENUES ALICE Nørre Allé 7 2200 København

KU.BE Dirch Passers Alle 4 2000 Frederiksberg

Biblioteket Frederikberg Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg

Kulturstationen Vanløse Jernbane Allé 38 2720 Vanløse

BUSTER Lab i Kødbyen Flæsketorvet 60 1711 København V

Rytmisk Center Vesterbrogade 107 E 1620 København V

Børnekulturhus Ama’r Øresundsvej 8 B 2300 København S

Valby Kulturhus Valgårdsvej 4 2500 Valby

FILM-X Gothersgade 55 1123 København K

Ungdomsøen Middelgrundsfortet 1433 Nyhavn

Frederiksberg Filmværksted Biblioteket på Danasvej, Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C

KOLOFON Administrerende direktør: Tine Fischer Sekretariatschef: Sidsel Søgaard Spas Program- og biografkoordinator: Casper Andersen Programkoordinator: Felix Björnemalm Fleischer B&U koordinator: Amalie Brok Kommunikationschef: Sofie Bjerregaard

Kommunikationsassistenter: Josefine Gulbæk Olsen, Lise Wenger Rosenwanger

BUSTER er en del af COPENHAGEN FILM FESTIVALS

Frivillig- og marketingkoordinator: Anton Skov

Økonomichef: Olaf Winsløw

Programassistenter: Marie Lund Boltau, Mikkel Tengvad, Mia Bartholomæussen, Nanna Askholm, Nico Marple, Ann-louise Klit Broholm Herfelt

Regnskabsmedarbejder: Anne Sofie Ryge

Branchekonference: Katrine Kiilgaard, Mariella Harpelunde Jensen

Marketingchef: Mathias Büchner Jensen

Produktion: Susanne Thygaard, Sidsel Søgaard Spas, Mathias Büchner Jensen

Teknikkoordinator: Lasse Buch

Grafik og design: Peter Hjetting

Programredaktion: Nikolai Schulz, Sidsel Søgaard Spas, Niels Lind Larsen, Amalie Brok, Felix Björnemalm Fleischer, Casper Andersen, Lotte Krag, Marie Erbs Ørbæk

Visuel identitet: Hvass & Hannibal

Kommunikationskoordinator: Rosa Kærsgaard Lembcke

54

Annoncesalg: Mathias Büchner Jensen

Database: Andreas Steinmann Bestyrelse: Erik Stephensen (formand), Poul Nesgaard, Malene Flindt Pedersen, Elin Schmidt, Louise Vesth TAK TIL En stor tak skal lyde til lærernetværket, Dansk Skoleforening for Sydslesvig, CFU Sydslesvig, biograferne Cinemateket, CinemaxX, Empire Bio, Grand Teatret, Nordisk Film Biografer Palads, Solrød Bio, de danske distributører 41 Shadows, Angel Films, Camera Film, LevelK, Miracle Film, Nordisk Film, SF Film, Toolbox Film, Øst for Paradis, Filmarkivet, DR, dubbing-studiet Bossy Productions, samt filmoversættere og oplægsholdere. Sidst, men ikke mindst, vil vi gerne takke hele vores hold og vores fantastiske frivillige!


samarbejdsPartnere

SAMARBEJDSPARTNERE STØTTET AF

MEDIEPARTNER

ANDRE BIDRAGSYDERE

SÆRLIGE PARTNERE

SAMARBEJDSPARTNERE

ALICE

55


samarbejdsPartnere

EN WIKKE & RASMUSSEN FILM

SF STUDIOS PRODUCTION PRÆSENTERER ”GOOSEBOY” INSTRUERET AF WIKKE & RASMUSSEN FOTOGRAF JAN PALLESEN, DFF PRODUCTION DESIGNER CHARLOTTE SNEDE SØRENSEN ALEXANDER SCHEPELERN & CHRISTIAN SJÖSTEDT BELYSNINGSMESTER NIELS DOSE KLIPPER LARS WISSING LYDDESIGNER HANS MØLLER KOMPONIST POUL HALBERG LINE PRODUCER ANNE BLOHM RUDBÆK CASTER ANDERS NYGAARD & ANJA PHILIP KOSTUMEDESIGNER HELLE NIELSEN CHEFSMINKØR ANNE CATHRINE SAUERBERG 1ST AD ANDERS BARLEBO PRODUCERE JULIE RIX BOMHOLT & JAKOB LANGKJÆR MANUSKRIPT & INSTRUKTION MICHAEL WIKKE & STEEN RASMUSSEN PRODUCERET AF SF STUDIOS PRODUCTION I SAMARBEJDE MED GRÆSTED FILM & FJERNSYN MED STØTTE FRA DET DANSKE FILMINSTITUT V/ Markedsordningen DR V/ Filmklubben Hungarian National Film Fund ACT3 MAAN RENTAL VFX SUPERVISORS

© 2019 SF STUDIOS PRODUCTION APS

56

BIOGRAFPREMIERE 3. OKTOBER


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.