Page 1

GUIA DE LECTURA NADAL 2013 Llibres per a tota la família

Font de la imatge: http://amandaonwriting.tumblr.com/post/27914232173

Biblioteca INS Hug Roger III de Sort

*Aquesta seleció de lectures ha estat possible gràcies a les recomanacions del CClIJ (revista Faristol ), “Quins llibres” (Rosa Sensat), blog Más que libros (BE Juan Leiva) i la revista de literatura juvenil El Templo de las Mil Puertas.


Lectures per a Batxillerat, Cicles formatius, mares i pares

Ha tornat, Timur Vermes Ha tornat, però, quins efectes podria tenir avui dia el retorn d’ Adolf Hitler? Aquesta sàtira maligna els comprova fent-lo reaparèixer al bell mig del Berlin actual. I resulta tan punyent ja des de la primera pàgina perquè el seu protagonista és el Hitler autèntic. No pas el Hitler còmic de la televisió ni el Hitler enèrgic i violent de les pel·lícules de Hollywood, sinó l’home que analitza el seu entorn amb una perspectiva singular, el que percep amb sagacitat i agudesa les febleses dels que l’envolten, el que segueix sense cap vacil·lació la seva lògica tossuda: obsessiu, però no pas sonat. Una lectura absorbent, tan malintencionada com pèrfida, perquè a mesura que avança la historia el lector s’adona cada cop més sovint que no se’n riu de Hitler, sinó que riu amb Hitler. Es possible riure amb Hitler? És moralment acceptable? Esbrini-ho vostè mateix. Al capdavall, aquest és un país lliure. Per ara. Grup62, 2013.

Blacksad 5. Amarillo (còmic), Juan Díaz Canales, Juanjo Garrido John Blacksad está cansado de tanta violencia y miseria a su alrededor, así que decide tomarse su tiempo antes de volver a casa. La suerte parece sonreírle cuando un desconocido le contrata para llevar su coche, un flamante Cadillac modelo Eldorado, desde Nueva Orleans hasta Tulsa. Pero las carreteras del sur son tan polvorientas como imprevisibles y sin quererlo, se verá obligado a atravesar los Estados Unidos de punta a punta para resolver un asesinato. Una apasionante aventura por la que desfilarán moteros, abogados, escritores malditos y hasta artistas de circo. Norma Editorial, 2013.

El somni d’Alícia, Eduardo Punset Eduard Punset ens convida a superar la borrosa frontera entre l'emoció i la raó. Alícia -"veritat", en grec - és el personatge inseparable de l'autor d'aquest llibre, una història apassionant i fins i tot intrigant sobre la vida i la ciència. Punset fa el salt a un estil narratiu que manté l'atenció del lector des de la primera líia i que ens recorda el Jostein Gaarder d'El món de Sofia. Grup 62, 2013.


La veritat sobre el cas Harry Quebert, Joël Dicker, Som al 2008. En Marcus Goldman, l’estrella més jove de les lletres americanes, no aconsegueix escriure la seva segona novel•la. Però en plena crisi d’inspiració li arriba la notícia: el seu amic i antic professor a la universitat, l’escriptor de culte Harry Quebert, és acusat d’haver assassinat, fa molt de temps, una noia de 15 anys amb qui va mantenir en se¬cret una relació amorosa quan ell en tenia 34. Malgrat els anònims amenaçadors que rep, en Marcus de¬cideix investigar el cas fins al final. ¿Què va passar aquell estiu del 1975 a Nou Hampshire? ¿Qui va matar la Nola Ke¬llergan? Descobrir-ho pot salvar la vida al seu amic Harry Quebert, i per a ell pot representar l’oportunitat d’escriure el llibre d’èxit que li reclamen. Edicions La Campana, 2013.

Antología universal del relato fantástico, AAVV Esta antología recoge cronológicamente cincuenta y cinco de los mejores relatos fantásticos de los siglos XIX y XX en tres continentes -Europa, América y Asia-, vertidos de sus idiomas originales por una variada nómina de traductores. Ediciones Atalanta S.L., 2013

La frontera invisible, Kilian Jornet Tres homes i una muntanya; tres homes i una aventura impossible. Una expedició al Nepal més indòmit, el dels horitzons més llunyans i els pics més remots, amb escalades inversemblants, descensos intrèpids, reptes, riscos, perills i decisions a vida o mort. Una expedició que és alhora una recerca, una evasió i un retrobament, on les emocions es multipliquen i els sentiments es viuen a fl or de pell; on les paraules, els silencis i els records adquireixen noves profunditats. Amb humilitat i senzillesa, Kilian Jornet ens convida a córrer, a anar més enllà i atrevir-nos a explorar la frontera invisible que separa la tristesa de la felicitat, la vida de la mort. Ara Llibres, 2013.


Lectures per a 1r i 2n curs de l’ESO

El gegant sota la neu, John Gordon Durant una excursió amb l'escola, la Jonquil Winters troba al bosc un estrany objecte daurat. Ben aviat, i gràcies a l'ajuda dels seus amics Bill i Arf, descobreix que és la sivella d'un cinturó màgic d'origen cèltic del qual es volen apoderar forces malignes. Els tres protagonistes estan a punt de viure una aventura inoblidable. Editorial Bambú, 2011.

Astèrix i els Pictes, Jean Yves Ferri; Rene Goscinny Arriba el nou àlbum de la col• lecció clàssica d ' Astèrix amb els personatges de sempre i molts de nous: ¡diversos clans sencers, de fet! En aquesta ocasió, Astèrix i Obèlix viatgen a Caledònia, l ' Escòcia romana. Bruño, 2013.

Mi familia y otras especies en extinción, Carla Gunn Phineas William Walsh siempre tiene razón. Tiene sólo nueve años y resulta algo repelente; pero siempre tiene razón. Además, tiene un saber enciclopédico sobre el mundo animal. ¿Sabías, por ejemplo, que los delfines pueden dormir con medio cerebro activo? Phineas sí. Pero lo que no sabe es por qué su abuelo tuvo que morir; o por qué Lyle, el abusón de su clase, siempre se mete con él; o por qué sus padres ya no viven juntos si, después de todo, en el mundo animal nunca se ha dado el caso de que, cuando una pareja se pelea, uno de ellos coja la maleta y se vaya a vivir a la otra punta del mundo. Quizá la culpa sea suya por no interponerse entre su padre y su madre el primer día que se pelearon, como hacen los bebés gorilas para calmar a dos gorilas adultos que se enfrentan. Noguer, 2013.

Experimentos para entender el mundo, Javier Fernández Panadero La Ciencia va más allá de lo que se hace en los laboratorios. Y en este libro te proponemos convertir tu mundo en un laboratorio en el que podrás hacer más de setenta experimentos sencillos, divertidos, que podrás disfrutar en compañía y te permitirán entender mejor la mágica Ciencia que aparece en cada rincón del Universo. Para que puedas experimentar en tu propio “laboratorio”, hemos grabado en vídeo los experimentos: podrás verlos en tu smartphone, a través de códigos QR o en Internet. Páginas de Espuma, 2012.


Lectures per a 3r i 4t curs de l’ESO

Zombillenium 3. Control Freaks, Arthur de Pins En Zombillenium, todo se va al traste. El parque de monstruos, después de haber sufrido la ira del pueblo en el segundo tomo, se encuentra con una crisis interna. Aurélien, uno de los empleados más recientes convertido en demonio, no acepta su nueva condición de inmortal y preferiría pedirse una baja por depresión (¡!). Pero si solo fuese eso… La llegada de Jaggar, un vampiro enviado directamente por el Big Boss Behemoth, acaba de desatar la cizaña en esta peculiar empresa del más allá. Está claro que el pequeño mundo de Zombillenium está pasando por una crisis. Un tomo tres rico en replanteamientos, tanto con sus personajes principales como con los segundarios. Avanzamos en la trama y queremos saber aún más. El universo Zombillenium da aún para mucho. Tanto de hecho que su autorArthur de Pins está en proceso de dirigir y animar el largo que se está realizando a partir del universo Zombillenium. Dibbuks, 2013.

Juegos, inocentes juegos, Ricaro Gómez Sebastian es un adolescente madrileño que vive solo con su madre. Su afición por los videojuegos le lleva a aceptar la oferta de una empresa que le propone probar simuladores. Como parece tener aptitudes y buena reputación (se le conoce en el ambiente como «el Asesino»), las propuestas que le llegan son cada vez más exigentes y comienza a probar simuladores de drones, aviones sin piloto que atacan zonas en guerra. El relato de vida de Sebastian se entrecruza con varias historias que narran lo que sucede al otro lado de su pantalla. Edelvives 2013.

Rafa, la meva historia, Àlex Gombau | John Carlin Cap tennista des d'Andre Agassi ha captivat tant el món com Rafael Nadal. Ara com ara, és una raresa en els terrenys de joc; un esportista de cap a peus que s'estima més que el seu talent genuí i la seva dedicació i humilitat parlin per si mateixos. Aquesta autobiografia abraça la infantesa de Nadal, el seu creixement com a tennista i la seva sensacional carrera. Inclou moments culminants, com ara la victòria a la final de Wimbledon de 2008, quan John McEnroe va comentar que havia estat «el partit de tennis més impressionant que s'ha jugat mai», i la consecució d'un Grand Slam en guanyar Roland Garros, Wimbledon i l'Open dels Estats Units el 2010. Nadal en persona. Grup62, 2011.


El petó més petit, Mathias Malzieu , Ets dels que es pensen que l’amor mou muntanyes? Que el nostre destí amorós està per sobre de la nostra voluntat? Creus que una història d’amor romàntica hauria de vèncer tots els obstacles? Si mai t’has fet aquestes preguntes, aquesta novel·la ha estat escrita per a tu, i comença així: Noi busca noia... Ep, un moment!, que els nostres personatges són força més originals: noi enamorat busca noia amb nom de flor, que quan la besen desapareix. El noi, enamorat i desesperat, recorre a un estrany detectiu privat, especialista a caçar dones difícils. I d’aquesta manera comença una aventura que, al capdavall, ens planteja una darrera pregunta: quan trobem lamor de la nostra vida, sabem retenir-lo? Mondadori, 2013.

Pulsacions, Javier Ruescas / Francesc Miralles L’Èlia acaba de despertar-se després de diverses setmanes immersa en un coma profund. Quan encara està a l’hospital, la seva mare li regala un Smartphone amb el programa de missatgeria Hearbeats. Un bon dia comença a rebre missatges misteriosos que li faran replantejar-s’ho tot. No recorda res dels tres dies anteriors a l’accident. Que ha passat durant aquest temps? Qui és aquest tal Phoenix que no para d’enviarli missatges? I per què cada vegada que l’Èlia pensa en el que ha pogut oblidar… sent que li falta l’aire? Cruïlla, 2013.

Jo sóc la Malala, Malala Yousafzai, Christina Lamb Quan els talibans van ocupar el poder a la vall de Swat, al Pakistan, una noia va alçar la veu. Malala Yousafzai es va negar a guardar silenci i va lluitar pel dret a l’educació. Dimarts, 9 d’octubre del 2012, quan tenia quinze anys, de poc no en va pagar el preu definitiu. Van disparar-li al cap a boca de canó quan tornava de l’escola amb l’autobús, i gairebé ningú no esperava que sobrevisqués. La recuperació miraculosa que va experimentar, però, l’ha portat a un viatge extraordinari des d’una vall remota al nord del Pakistan fins als auditoris de les Nacions Unides a Nova York. Als setze anys, s’ha convertit en un símbol global de la protesta pacífica i la persona més jove que ha estat mai nominada al Premi Nobel de la Pau. " Jo sóc la Malala " és el relat notable d’una família desplaçada pel terrorisme global, i de la lluita per l’educació de les noies, i d’un pare que, propietari d’una escola, va encaminar i encoratjar la seva filla a escriure i anar a l’escola, i d’uns pares valents que s’estimen apassionadament la seva filla en una societat que privilegia els fills. " Jo sóc la Malala " us farà creure en el poder de la veu d’una sola persona per inspirar canvis d’abast mundial. Alianza Editorial, 2013.

Guia de lectura nadal 2013  

Recomanacions lectores Nadal 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you