Page 1

MIREU QUÈ ENS HAN PORTAT ELS REIS!

Si no llegiu, no serà perquè us ho posem difícil… Doneu-hi una ullada! Hi ha llibres per a tots els gustos i acabats de sortir del forn!


Arriba el nou àlbum de la col·lecció clàssica d'Astèrix amb els personatges de sempre i molts de nous. En aquesta ocasió, Astèrix i Obèlix viatgen a Caledònia, l'Escòcia romana.


En el llibre que tens a les mans no trobaràs grans aventures, ni tragèdies, ni tan sols hi surt cap vampir. Hi trobaràs professores malhumorades, taquilles que costen d'obrir, amics d'infància i d'altres de més recents, entrepans mal descongelats, ties bones que no sabrien situar Catalunya en una mapamundi, entrenadors de bàsquet sonats, setmanes d'exàmens interminables... En fi, el simple dia a dia d'un adolescent –jo-, que segur que és similar al teu. Perquè en el fons tots els instituts s'assemblen, a tot arreu hi ha noies estranyes i, sobretot, totes les mares són igual de pesades.


Novel·la de fantasia ambientada a la Xina dels emperadors. En una època de gran sequera i de guerres entre els grans senyors que dominen les diverses regions del país, el destí ha triat tres germans perquè emprenguin la gesta més difícil: salvar la natura d’una mort imminent que l’amenaça. Per fer-ho hauran de tornar una pedra simbòlica, el cor de jade, al lloc del qual va desaparèixer, fa temps. Tots tres, cadascú a la seva manera i segons les seves possibilitats i habilitats, s’hauran d’enfrontar a l’odi i la injustícia, hauran de sobreviure a batalles i a tirans, però també descobriran l’amistat i l’amor. A més, comptaran amb un aliat de poder indiscutible: la màgia.


La Nikki està esverada, s'ha assabentat que la seva arxienemiga MacKenzie vol escriure sobre en Brandon en la seva columna de xafarderies del diari de l'institut. La Nikki no ho pot admetre. I l'única possbilitat d'aturar-la és entrar a formar part de la redacció del diari!


La matança d’una família de masovers a Carreu l’any 1943 va commocionar les masies i els pobles veïns d’aquest racó del Pallars Jussà. La notícia de l’assassinat múltiple no va arribar gaire més lluny. En una època en què calia donar la imatge que la nueva España era un paradís de pau, la censura va fer callar la premsa. Setanta anys després, Pep Coll investiga els secrets d’aquest fet esfereïdor que va marcar la seva infantesa a Pessonada. D’entrada, és una història molt semblant a la famosa matança de Kansas, novel·lada per Truman Capote, però les conseqüències del crim del Pallars van ser diametralment oposades: la premsa va oblidar el cas, i la justícia franquista no va saber, o no va voler, resoldre’l. A partir del relat biogràfic dels personatges reals que van intervenir en els fets, Pep Coll ens ofereix una novel·la excepcional, rotunda i absorvent. Sens dubte, la seva obra més personal.


Al cor d’Itàlia, el catedràtic de simbologia de Harvard Robert Langdon es veu arrossegat a un món terrorífic al voltant d’una de les obres mestres de la literatura més imperibles i misterioses de la història: l’Infern de Dante. Amb aquest teló de fons, Langdon s’enfronta a un adversari esgarrifós i ha de bregar amb una enginyosa endevinalla en un escenari d’art clàssic, passadissos secrets i ciència futurista. Recolzant-se en l’obscur poema èpic de Dante, Langdon, en una cursa contra rellotge, cerca respostes i persones de confiança abans que el món canviï irrevocablement.


L’Alda arriba com a professora de matemàtiques a la vall de Tamasca, una zona d’alta muntanya on les comunicacions a l’hivern són tan difícils que obliguen l’institut i l’escola a disposar d’un internat per als alumnes dels veïnats d’accés més difícil. Arrossega un enigmàtic passat del qual no vol parlar amb ningú i que li ha deixat com a seqüel·la una greu coixesa. Allà, a l’ombra del vell funicular miner que domina la vall, haurà d’iniciar una nova vida. Però això no és tot: entre els seus alumnes hi ha la Mei, arribada amb la seva mare des de la ciutat fa poc temps, fascinada amb les històries de licantrops i de qui la vella trementinaire Agneta diu que és néta i besnéta de bruixa. És casualitat que just ara es comenci a parlar d’una misteriosa bèstia sanguinària que ronda la vall a les nits? Qui és el rus enigmàtic que viu al castell del turó? I, sobretot, què és el més horrible que li pot passar a una parella d’adolescents enamorats?


Li van posar Dana i va créixer al costat dels seus germans i germanes com una més de la família. No la van tractar mai de manera especial i, tanmateix, tots podien veure que era diferent. Silenciosa com un gat, amb prou feines parlava. La seva vida va canviar per sempre el dia que el Mestre se la va endur a la Torre, en plena Vall dels Llops. Allà tindrà accés als secrets de la màgia més ancestral. Aventura de mags, traïcions i amor més enllà de la mort.


Cròniques de la Torre és aventures d'una nena, l'enigmàtica escola de la són: La Vall dels llops, La

una trilogia de fantasia que narra les la Dana, que estudia fetilleria a Torre. Els altres títols de la sèrie crida dels morts i Fenris, l'elf.


L’Allan fa cent anys. A la residència on viu tots estan a punt de celebrar-ho, però ell ha decidit tocar els dos. Salta per la finestra i fuig cap a l’estació. Puja al primer autobús i s’emporta una maleta plena de diners que només havia de vigilar una estona. Immediatament té al darrere els ma¬fiosos, la poli i els responsables de la residència, que han perdut L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra. A partir d’aquí comença una rocambolesca persecució on l’Allan aconsegueix superar totes les dificultats gràcies a la seva calma estoica i a l’ajuda del grup de pintorescos amics que anirà fent pel camí.


Aquesta és la història dels meus avis i dels vostres, dels nostres pares i de les nostres vides. Dalguna manera, és la història de tots nosaltres.>>Ken FollettDesprés de lèxit mundial de La Caiguda dels gegants, Ken Follett presenta la segona entrega de la trilogia"The Century". En aquesta novel·la narra la histò ria dels fills de les cinc famílies protagonistes des de les vigílies de la Segona Guerra Mundial fins als inicis de la Guerra Freda. El nazisme, la invasió de la Unió Soviètica, latac a Pearl Harbor, la guerra civil espanyola i el desenvolupament de la bomba atòmica són alguns dels esdeveniments que marcaran les seves vides.


Els pintors de l'Acadèmia dels Portals són els únics que saben com s'han de dibuixar els extraordinaris portals de viatge que constitueixen la xarxa de comunicació i transport més important de Darúsia. Les seves normes rígides i la seva exhaustiva formació garanteixen una impecable professionalitat i perfecció tècnica en tots els seus treballs. Quan en Tabit, estudiant d'últim any a l'Acadèmia, rep l'encàrrec de pintar un portal per a un humil camperol, no imagina que està a punt de veure’s involucrat en una trama d'intrigues i secrets que podria remoure els mateixos pilars de la institució.


«Necessito desesperadament un somni, perquè sense un somni no es va enlloc» Aquell instant de felicitat són uns focs artificials que t’il·luminen i et recorden que el que tens és important, l’instant és allà, l’has d’aprofitar.


«Deia un amic meu que les casualitats no existeixen. Que tot està escrit entre els núvols i les estrelles amb tinta invisible. Que les persones es van barrejant a les pàgines de les històries d'altres persones per compartir i protagonitzar un guió que ja està establert. [...] És una manera bonica de parlar del destí. No us sembla?».Fins fa uns mesos formaven el Club dels Incompresos. Cadascun amb la seva personalitat i el seu caràcter, eren els millors amics del món. Però ara, superats els vells problemes, d'altres de nous han separat els seus camins. Amb l'ajuda de noves amistats, ¿aconseguiran recuperar la confiança perduda i tornar a la normalitat?o


Una dona d'uns cinquanta anys, estirada mig nua al seu llit, amb el cos ple de ferides provocades per una forca, i una única paraula -«puta»escrita a la paret del dormitori. L'escena fa pensar a la inspectora Mella i a la Rebecka Martinsson, la fiscal encarregada del cas, que l'assassinat de la Sol-Britt Uusitalo és un crim passional... Però quan comencen a investigar l'entorn de la víctima, la Rebecka descobreix que aquesta no és la primera mort a la família Uusitalo els darrers mesos, ni tampoc la segona, ni la tercera…


La Declaració Universal dels Drets Humans, un segle després de promulgar-se, és una broma macabra. Carrers i avingudes ostenten ara el nom de corporacions transnacionals de la Netkràcia. La jove hacker Ronda Vailor, codi RVT4.3.20f, és una peça clau de Draco, grup clandestí que lluita contra el Sistema. També és la néta d’un dels líders de la Netkràcia, joc que pot abocar-la a perills insospitats. Sirio Grimau, un vigilant solitari, es creua en el camí de la Ronda, ignorant del passat secret que els uneix. L'opressió d'un poder econòmic que cerca dominar-ho tot contra el reducte de llibertat que rau en tot ésser humà; contra les emocions; contra l'amor. Una història que ens transporta a un futur perillosament proper i que qüestiona la deriva d'una societat cada cop més controlada.


El dia que esclata la Primera Guerra Mundial, el pare de l’Alfie Summerfield promet que no anirà mai a lluitar. Just l’endemà trenca la promesa i quatre anys més tard, l’Alfie encara no sap on és el seu pare, només que es troba lluny i en una missió secreta. Un dia, mentre neteja sabates a l'estació de tren de King Cross, l’Alfie veu inesperadament el nom del seu pare escrit entre un munt de papers que pertanyen a un metge militar. Atordit i confós, el noi s'adona que el seu pare és en un hospital amb unes condicions especials. L’Alfie està decidit a rescatar-lo d'aquest estrany i inquietant lloc.


«Ho explicaré tot! Com van fotre al general Villarroel, com van derrotar les nostres victòries. Perquè, fins ara, d’aquella guerra només n’he escoltat les versions que vénen de dalt o de l’enemic.» VICTUS és una novel·la històrica que explica la guerra de Successió espanyola, conflicte que podria ser considerat el primer de les guerres anomenades mundials i que acaba l’11 de setembre de 1714 amb l’apocalíptic assalt de Barcelona. També és la tragèdia de Martí Zuviría, un jove barceloní, alumne del marqués de Vauban, que esdevé un geni de l’enginyeria militar.


Wonder explica el primer any d'escola d'un nen molt especial que fins ara havia estat educat només a casa per la seva mare. Hospitals, operacions i tractaments l'havien allunyat de l'entorn escolar. El primer dia d'escola omple de pànic algú que és molt conscient de ser un autèntic monstre. Ell mateix es presenta al primer capítol: "Em dic August, per cert. No penso descriure la meva cara. Segur que és molt pitjor que tot el que us esteu imaginant".


i recordeu que‌

Nous llibres a la biblioteca de l'institut  
Nous llibres a la biblioteca de l'institut  

Noves adquisicions de la biblioteca de l'INS Hug Roger III de sort

Advertisement