Page 1

VÅRT HJEM

Nr.2 2011

-det lokale interiørmagasinet

HOVEDTEMA: Hage, terrasser og uterom

Inspirasjon, ideer og råd til hjemmet ditt! www.VAARTHJEM.no


ENDELIG – ENDELIG! DET ER SOMMER Det er deilig nå som solen endelig varmer, med lyse kvelder og bassenget som jeg fylte til påske, endelig kan brukes. Frøene som ble sådd tidlig i april, ser til og med jeg kommer til å bli en fryd å se på når de midtsommers blir store og frodige. Sommeren er herlig, alt er grønt og fargerikt rundt meg, gresset, trærne, buskene og de friske fargene fra blomstene. Jeg merker at jeg får nye krefter. Krefter til å gjøre det jeg ønsker. Kanskje en innsats i hagen? Det kan gjøre underverker med noen timers arbeid i hagen eller på terrassen.

Audun Munthe Redaktør

Selv satt jeg en søndag å ”kjedet” meg – har alltid ønsket meg en fiskedam, men har aldri tatt meg tid til det - eller rettere sagt – ikke orket! Plutselig var jeg i gang. Det første spadetaket er alltid vanskelig å komme i gang med, men i dag angrer jeg ikke. Nå har jeg noe fint og harmonisk å se på. Hver eneste dag! I magasinet finner du mye inspirasjon og flotte bilder som kan inspirere arbeidslysten.

Denne utgaven er en hyllest til sommeren, til alt som spirer og gror. Til alle mulighetene vi har til å innrede og designe med flotte møbler. Til alt interiør med sine detaljer og flotte, friske farger. Bruk det du har, og invester i det som mangler for å gjøre det perfekt! Sommer er også nostalgi. Å vekke opp igjen den barnlige gleden fra den gang da. Jeg husker spesielt rips.. en stor ripsbærhage, der jeg plukket bær i koppen min. Det var himmelsk! Ikke minst rabarbraen duppet i sukker. Det var sommer, det var herlig, det var BARE moro! I sommerutgaven av Vårt Hjem finner du både forslag, ideer og produkter som kan være nyttige for å skape et harmonisk, brukervennlig og praktisk utemiljø. Det er alltid noe å gjøre når en har hus eller hytte. Det finnes heller ingen bedre mosjon enn når en gjør det finere rundt sin eiendom. Om det er å klippe plenen, drive med planter og hagearbeid, skifte ut singel med skiferheller, plante nye trær og busker, installere markise på terrassen, mure utepeis eller planlegge neste dårlige sommer i en lekker og lun, vindfri sommerstue. Alt gjør vi for å nyte varme, deilige sommerdager og de sene, lyse sommerkveldene.

Innhold

4 Vakre hjem og hager 6 Sole seg uten nordavind 8 Fagkunnskap bygget stein på stein 10 Eiendomsmegleren 12 Plan for lettere hagearbeid 16 Mine hagetips 18 Forleng sommeren under glasstak 22 Alt du trenger til hagen 26 Glassmesteren 28 Klar for sommeren 30 En ansiktsløftning for hagen 32 Spa og velvære 36 Tilbring mer tid på terrassen 38 Glasstips 40 Eksklusiv romantikk 48 Kronen på verket 50 En vakrere fasade 59 Unik utsikt 64 Garasjeporter 66 Mine elektriske tips 68 Feriehjem 71 Malermesterens tips 72 Skap din egen hage 76 Flotte hager og uterom 81 Låsesmedens tips 86 Terrassetips 92 Hjem kjære hjem 96 Rammen rundt 99 Konkurranser

Nå er Vårt Hjem magasinet også på ipad!

DET ER SOMMER – VI VIL HA REKREASJON OG NYTELSE Håper du koser deg med magasinet, og lykke til med egne hage- eller oppussingsprosjekter.

ANSV. UTGIVER: Vår Dag, Skiftestadveien 307, 5550 Sveio, Telefon 48 22 00 28, DISTRIBUSJON: Husstander på Haugalandet, Sunnhordland og utvalgte butikker REDAKTØR: Audun Munthe, audun@vaarthjem.no PROSJEKTLEDER: Kari Byrkjeland, kari@vaarthjem.no JOURNALISTER: Kari Byrkjeland, Marius Kaizer Haugen, Laila Stokknes LAYOUT: Fotomagi, www.fotomagi.no FORSIDEFOTO: LAMBERT

2

VÅRT HJEM


EN TRIVELIG UTEPLASS Lun og vakker belegningsstein med klassisk eleganse!

ANTIKK BELEGNINGSSTEIN

Tilbud

158,-

pr. m2

HÅSTØ KNEKK

Stilrent og flott!

Grå 40x40 12 kr

29

Grå 30x30 38 kr

pr. stk

16

pr. stk

Kiwi

Åkrakrossen

ÅK R

Bank

AVEG EN

Legevakt

R47

Kirke

Stilig mur med dobbeltsidig brudd fasade.

kr

24,-

pr. stk

TOPPSTEIN

For et helhetlig sluttresultat!

Grå 50x25x7 kr

28,-

pr. stk

Gråmix 50x25x7 kr

29,-

pr. stk

Åkraveien 125B, Åkrehamn Tlf. 52 81 10 60 post@aakrasement.no

de Sku

www.aakrasement.no

s sne

Åkra Sementstøperi Her finner du oss

RGB design

HELLER


Vakre hjem og hager

BLI MED PÅ EN SPENNENDE REISE I INTERIØRKUNSTENS MANGFOLDIGE VERDEN. VELKOMMEN TIL INSIDE INTERIØR NORD I HARALDSGATEN OG INNEHAVER REIDUN FJÆRE SOM STARTET BUTIKKEN FOR CA 15 ÅR SIDEN. HUN ER UTDANNET INTERIØRARKITEKT, OG HAR OGSÅ ERFARING FRA OSLO OG HJEMBYEN SOM FRILANS ARKITEKT PÅ PROSJEKTER OG PRIVAT. Inside Interiør er en allsidig og spennende interiørforretning i to etasjer i et koselig hvitt murhus. Reidun og Ann Kristin arbeider for å finne optimale interiør løsninger, det gjelder fargepaletter, planløsninger og stilvalg. De er spesialisert og trent til å se kundene fra utsiden og huset fra innsiden. De tilbyr også hjemmebesøk, spesialavtaler på kveldstid og har egen sydame og møbeltapetserer. VAREUTVALG OG TJENESTER I butikken finner du spennende designmøbler, tekstiler, belysning, tepper etc. fra inn- og utland, alt av høy kvalitet. Vær kresen på hva du velger, bruk god tid, impulskjøp og midlertidige løsninger er forbudt, ifølge Reidun. Et hjem blir ikke bygget på en dag. Hemmeligheten er å starte riktig og se fremover. Sofaen er det viktigste møbelet i stuen, så her bør en være ekstra kresen. Blir denne feil, er det vanskeligere å gå videre i prosessen. Spisebordet er like viktig, husk det bør ha sjel og være av høy kvalitet. Dette er et møbel som

kan vare livet ut. I spisestuen skapes mange hyggelige minner, som blir ”lagret i spisebordsplaten”. Inside hjelper også med å korrigere eksisterende interiører. De benytter det som er brukbart, trekker om en stol eller sofa, og kanskje tilfører nye tekstiler, ny belysning eller møbler. På denne måten får du et nytt og spennende uttrykk til en rimeligere penge. Vi tenker alltid langsiktig økonomi når vi innreder, da de aller fleste er opptatt av nettopp dette. På Inside er de meget stolte av sin syerske som spesialsyr gardiner, puter, sengetepper og alt hva hjertet begjærer til hjemmet. Hun er fantastisk flink, og et stort pluss for butikken. Må også nevne deres dyktige møbeltapetserer som tryller frem de lekreste møbler utav gamle arvestykker og kjedelige stoler og sofaer. Reidun og Ann Kristin elsker vakre tekstiler og understreker at riktig bruk av disse er alfa og omega når en skal skape et raffinert og personlig hjem. Vi har et fantastisk rikt utvalg hos oss og det er bare å velge og vrake, avslutter Reidun.

ANN KRISTIN OG REIDUN ØNSKER DERE VELKOMMEN TIL INSIDE INTERIØR. 4

VÅRT HJEM

• eilersen.eu • designersguild.com • farrow-ball.com • tonning.no • fogia.se • englesson.com • iremobel.se • flos.no • foscarini.com • kartell.it • horm.it


STORT OPPUSSING SOMMERSALG PÅ INSIDE INTERIØR I HARALDSGATEN VELKOMMEN TILOGINSIDE INTERIØR NORD I HARALDSGATEN. VI ØNSKER Å VISE DERE DE FRA SELGER VI INSIDE INTERIØR SKAL BLI ENDA LEKRERE OGFANTASTISKE PUSSES OPP FRA TOPPSOFAENE TIL TÅ. I DEN ANLEDNING UTSTILLINGENE TIL MEGET GUNSTIGE PRISER FRA FØLGENDE LEVERANDØRER: EILERSEN OG INNREDNINGS MULIGHETENE HAR. LAMBERTEILERSEN-ENGELSSON-DESIGNERS GUILD-TONNING MØBELFABRIKK-CARLDISSE HANSEN-GUNTHER KARTELL-FLOS, BESTLITE OG FOSCARINI BELYSNING-GULVTEPPER-PUTER-TEKSTILER-LEXINGTON OG GANT KAMPANJE PÅ FLERE MODELLER NÅ. PLEDD, PUTER OG SENGETØY OSV.

VI FØRER ALT INNEN INNREDNING: MØBLER, TEKSTILER, TEPPER, BELYSNING, PUTER, PLEDD, SENGETØY OSV. SE VÅR NYINNREDEDE 2.ETASJE DER DU BL.A. FINNER EILERSENS POPULÆRE MODULSOFAER I LEKKER DESIGN. VI INNREDER HUS, LEILIGHETER, HYTTER ETC. BÅDE PRIVAT OG OFFENTLIG, OGSÅ BOLIGSTYLING. KONTAKT OSS FOR EN KONSULTASJON ELLER HJEMMEBESØK.

INSIDE INTERIØR AS INTERIØRARKITEKT REIDUN FJÆRE

Haraldsgaten 185, nord for Bytunet - Tlf. 52 72 78 30 - Åpningstider: Man-tors 10-18. Fre 10-17. Lør 10-15.


SOLE SEG UTEN NORDAVIND ”FRA ALLE KANTER”

Med hus i byen og hytte på Skree hadde ekteparet Margareth og Olaf Magne Bøe muligheten til å nyte både bylivet og det gode liv på landet. Etter hvert fant de ut at de tilbrakte mer og mer tid på hytten. Her var det rolig, idylliske landlige omgivelser og en fantastisk utsikt mot fjorden. Dermed ble det avgjort at hytten på Skree skulle bli deres helårsbolig. Hytten ble bygget på og de fikk en stor bolig. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: FOTOMAGI

6

VÅRT HJEM

Her er det bare å nyte utsikten i den lune sommerstuen


Familien Bøe valgte sommerstue med lakkerte profiler i aluminium

Skyvedører er fleksible og gir store åpninger

- Selv med et stort og flott hus på en fantastisk tomt, slapp vi ikke unna ”værgudene”. Det var ikke til å komme fra at store deler av den lyse årstiden kom med kald, ufyselig vind og regn. Vi ønsket derfor en løsning som kunne gi oss muligheten til å sole oss uten at vinden ”ulte” rundt ørene. I samtale med Glass & Låsservice ble problemstillingen og designet diskutert. Det er alltid viktig å tenke på huset fasade når et slikt tilbygg skal bygges på. For husets arkitektur var det derfor viktig for oss at utseende passet til huset og at vi fikk en vedlikeholdsfri løsning. Fargen ble valgt for å passe til taket av zink på huset. Mulighet for mest mulig åpning på fine dager var også en viktig faktor. - I samarbeid med Glass & Låsservice ble sommerstuen utformet. Mot fjorden ble det en helglassløsning med foldeglass uten omrammingsprofiler. Løsninger gir flott utsikt uten sjenerende sprosser og kan åpnes helt eller delvis, alt etter vær og vind. I de øvrige veggene valgte vi fleksible skyvedører med 4 spor og 4 dørblader som med full åpning gir 2/3 av veggen fri for dører på solrike og varme dager.

- Vi er utrolig godt fornøyd med resultatet. Glass & Låsservice forstod raskt hva vi ønsket og våre ønsker til både brukervennlighet, utseende og kvalitet er levert. I dag kan vi endelig nyte solen på vindfulle dager, og ikke minst; Helglassløsning var perfekt for å få en ”ren” utsikt mot fjorden..

Bak barnebarnet Einar vises helglassløsningen mot fjorden. VÅRT HJEM

7


Fagkunnskap bygget stein på stein

Skattkjær Skiferindustri,- det sier seg egentlig selv. Det er en kjær skatt å få, uansett om det er inne eller ute. Stein er vakkert og varig. Naturstein kan brukes i alle miljøer til så å si alle formål. Kantstein i granitt, brostein, skifer, skifer sammen med brostein granitt, bruddheller, støttemurer, trapper, tråkkheller, jevnt og rundt hagebord, hogget ut av en plate skifer eller et villmarksbord som naturen har skapt det... Ja, her er mulighetene mange…og varige. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: FOTOMAGI

Kunstverk Naturskifer er her lagt som brudd, hvilket gir en noe grovere struktur

Naturstein er vakkert, unikt og enormt slitesterkt. Rett og slett et evigvarende kunstverk som er verdt å vurdere når noe nytt skal legges. Her tilbyr de det flotteste av norsk skifer fra Oppdal, Otta og Alta. Skifer som leveres som ruter, rektangulær eller brudd som er noe grovere. Den kan alltid tilpasses og gir dermed flere mønstermuligheter.

Vakker og unik overflate

Om du legger skifer inne eller ute, er varmekabler å anbefale. Stein er kaldt, men når steinen først er blitt varm holder den godt på varmen, selv lenge etter varmen er slått av. Å legge skifergulv koster gjerne litt ekstra, men er absolutt vært det. Det gir deg en vakker og unik overflate du kan være stolt av for alltid. Ikke alle ønsker å bruke like mye på gulv- og utearealet. Hos Skattkjær Skiferindustri tilbys derfor også rimeligere alternativ. Spennende og flott granitt fra både India, Kina og Brasil er et populært supplement til norsk skifer. Brostein på nett er raskt og enkelt å legge

8

VÅRT HJEM


Kantstein er et flott alternativ sammen med bruddskifer på gulv

Her er brostein kombinert med skifer og gir et slitesterkt og eksklusivt uteområde

Når du bruker stein i og rundt hjemmet får du et flott, slitesterkt og eksklusivt resultat. Du bringer også videre en tradisjon som i århundrer har satt preg på norsk byggeskikk. Mulighetene er mange, det er bare fantasien som setter begrensninger.

Stein kan brukes til alt, uansett miljø, design eller stil! Skattkjær Skiferindustri vet mulighetene, ta turen innom og de viser deg hva de mener…

Skattkjær Skiferindustri as

Ørpetveitsveien 59 5534 Haugesund Telefon 52 70 42 90


Bankene har hele 16 kontorer på Haugalandet. Noe som gir kunden en mye større eksponering av boligen enn tidligere.

Gjennom sin Boligavis A som distribueres gjennom avisen Karmsund, når de flest husstander på Haugalandet.

DE FOLKELIGE – EIENDOMSMEGLER A Drømmehjemmet eller å få en god salgspris når du skal selge er noe vi alle ønsker å oppnå. For folk flest henger dette sammen med valg vi gjør noen få ganger i livet – ved Eiendomsmegler A er det derimot meglernes hverdag. Tekst Kari Byrkjeland Foto FOTOMAGI

I februar fikk Haugalandet et helt nytt eiendomsmeglerfirma som fikk navnet Eiendomsmegler A. Det nye firmaet vil ha sitt hovedkontor i Haugesund Sparebank, og med en avdeling hos Skudenes & Aakra Sparebank i Kopervik. Det var Haugesund Sparebank, Etne Sparebank og Skudenes & Aakra Sparebank som kjøpte ut Tinn Sparebanks aksjer og ble da hovedaksjonær med 60%, sammen med eierne Hugo Wee og Hege Stange som har 40%. Sammen er de bedre styrket med dyktige eiendomsmeglere. Ved å utvide og å tilføre kundene dyktige meglere vil også totalopplevelsen av bankenes service-tilbud bli enda bedre. Bankene har hele 16 kontorer på Haugalandet. Noe som gir kunden en mye større eksponering av boligen enn tidligere. Lokale eiere – Lokale beslutningstakere – Lokal forankring Patriotismen på Haugalandet har alltid vært veldig stor, folk er opptatt av sine barn, barnebarn og nærmiljøet, skoler og organisasjoner, idrett og kultur. Disse 3 lokale bankene gir veldig mye sponsormidler til stort sett alt som rører seg i akkurat ditt lokalmiljø. ”Det er viktig å bruke disse bankene når du skal søke lån, investere, ha forsikringer og når du skal velge eiendomsmegler til å selge din bolig. Dette vil da føre til større overskudd i bankene, og mer penger deles ut til miljøet rundt oss. Da vil du indirekte være med å skape vekst i ditt nærmiljø i stedet for at pengene går ut av distriktet, og i verste fall ut av landet”, sier Wee som er svært opptatt av at det nå er lokale leverandører av de fleste tjenester til Eiendomsmegler A.

10

VÅRT HJEM

Enorm markedsføring

Eiendomsmegler A ønsker at kundene deres skal være sikker på at boliger og eiendommer blir markedsført på best mulig måte. Gjennom sin Boligavis A som distribueres gjennom avisen Karmsund, når de flest husstander på Haugalandet. Forsiktig anslått ca 10-15.000 flere husstander enn konkurrenten. I tillegg har de en unik avtale med finn.no. Som eneste lokale megler kan Eiendomsmegler A tilby deg å få boligen din øverst på finn.no og presentert som ”ukens bolig”, i tillegg til ordinær finn.no-annonse. Alle boligselgere får også helikopterfoto av boligen/ eiendommen. Dette tilbys også for at alle salgsfremmende elementer legges til rette for å oppnå høyest mulig salgssum.

Trygghet

For deg som skal selge huset, så er det viktig at alt blir lagt til rette for en høyest mulig salgssum og en trygg handel. Hos Eiendomsmegler A er de opptatt av å skille seg ut og være i stand til å levere et mer komplett produkt i forhold til sine konkurrenter. De ønsker å levere det ”lille ekstra” i alle ledd til konkurransedyktige betingelser, og stiller meget høye krav til sine meglere. Da er de sikre på at de kan levere et produkt som alltid er optimalt i forhold til seriøsitet og kvalitet.

Salgsgaranti

Boligselgere tilbys salgsgaranti. Dette for å eliminere risiko for å sitte igjen med store regninger om boligsalget ikke ender med god salgspris. Ingen salg, ingen regning - og ingen bindingstid. Dette gir selgere en trygghet som de ser på som svært viktig i dagens boligmarked.


Skal du selge bolig, så tilbyr de deg uforpliktende verdivurdering i forbindelse med boligsalget. De kan gi deg svar på når det lurt å selge, hva du burde gjøre med boligen før et salg, eller hjelpe deg med finansielle tjenester.

Eiendomsmegler A - din lokale eiendomsmegler ved kjøp og salg av bolig

• • • • • • •

Ubegrenset annonsering i boligavis A ( 40 000 eks. ) Flotte annonser. Best annonsering på finn.no med “ukens bolig” presentasjon Helikopterfoto og foto av bolig / eiendom. Vi skaper en opplevelse Profilerer boligen i alle bankenes avdelinger i hele distriktet. Positive og engasjerte meglere som bryr seg om kundene. Effektivt salgsapparat med stor vekt på oppfølging. Markedets beste salgsgaranti: Intet salg, ingen regning, ingen bindingstid.

Haraldsgaten 115 • 5527 Haugesund • Telefon 52 80 43 00 post@eiendomsmeglera.no • www.eiendomsmeglera.no


EN GOD PLAN GIR MINDRE ARBEID: Har du en god plan for hagen din, behøver den ikke å kreve så mye arbeid. Og belønningen du får er enorm.

Med en grunnleggende plan for hagen sparer du masse arbeid Tekst: Eigil Forbord Foto: Tord Kvien

Den gjennomarbeidede hagen til arkitekt Tord Kvien ligger ved hans bestemors hus i Nordkjosbotn i Troms. I flere år forfalt den flotte prydhagen til Tord Kviens bestemor. Denne utviklingen ville arkitekten ikke ha noe av, og han gikk til full aksjon med nye hagearkitektoniske planer, hakke, spade, bark, grus, robuste vekster, trillebår og knotteplast. Og belønningen var enorm. Her deler han sine beste tips til en lettstelt hage med deg. Tenk stort - Du kan spare mye arbeid ved å planlegge utformingen av hagen og hagestellet i et lengre perspektiv, sier Kvien. Selv hentet han mye inspirasjon, både til lettvint organisering

12

og “drift” av hagen sin i Lyngen ved en visitt i den berømte, britiske Sissinghurts-hagen i Kent. Hvitt over alt Her fikk han blant annet ideen om å lage store, sammmenhengende bed beplantet kun med hvite blomster. - Å velge én og samme art, gjerne en flott og robust art over et større område i hagen, letter både innkjøp og vedlikehold, mener eieren. Sort knasteplass på topp For å holde grusganger fri for ugress kan man legge grunnmurplast, altså sort knasteplast, under grusen. Denne er dyrene enn fiberduker som mange også bruker, men den er mer solid og varer i mange år. Knasteplast som stående kantvegg Klipper du opp knasteplasten til bånd, ca. 20 cm høye, kan de benyttes som blant annet skjulte vegger mellom bed og hekker.

- Etter skippertaket jeg gjorde for noen år siden, blant annet med å legge markdekkere og etablere store, ensartede bed med blant annet lokale vekster, krever nå hagen langt mindre oppsyn og vedlikehold enn før for å holde seg fin, sier arkitekt Tord Kvien. Skulpturen i kleberstein har han hogget selv.

VÅRT HJEM


Denne løsningen er både pen, sparer klipp av gresskanter og forhindrer at større røtter går inn i bed stjeler næring. Overkanten av plasten legges i terrengnivå. Dekorer med skogbunn Hele flak av skogbunn kan også formskjæres og løftes ut av terrenget som store “teppefliser” og legges på bakken i hagen der man ikke vil ha plen. Slike flak er utrolig flotte å se på, og de er vedlikeholdsfrie. Men de tåler ikke tråkk. Bevar originalen Vær klar over at det ikke må være andre typer vekster under slike kreative skogbunnflak. De ville i så fall bare vokse opp gjennom lyngen og forstyrre den originale vegetasjonen. Varige, lokale vekster - Jeg har valgt å bruke en rekke lokale, hardføre planter, stauder og hekker. Disse er svært robuste og holder år etter år, også gjennom de mest ekstreme vintrene her i Lyngen. Da slipper du stadig å grave opp vekster og plante nye stadig vekk og det er svært arbeidsbesparende. Tåler tørkeperioder - uten vanning - Disse velprøvde vekstene, blant annet rosenrot, er så godt tilpasset det lokale klimaet at de tåler tørkeperiodene vi har en gang i mellom på sommerstid - uten vanning. Dette sparer meg også for en god del tid, sier eieren. Vær selektiv når du designer plenen Unngå for mange frittstående planter i plenen er et annet av hans råd. Det er nemlig svært tidskrevende å klippe rundt slike småøyer midt i gressteppet. Gå heller for store felt i hagen hvor diverse enkeltplanter stikker opp gjennom grusdekket. Gjødsle med måte Du bør ikke gjødsle plenen din for mye. Da vokser den enda mer, og så kraftig at den krever enda mer klipp. Dette påfører deg helt unødvendig ekstra-arbeid.

KREATIVE FLAK: På områder som dette, uten planter under kan det funke å legge hele flak av skogbunn. De er dekorative og vedlikeholdsfrie.

En omgang er nok - Jeg gjødsler kun i én omgang med kugjødselkompost og kalk i begynnelsen av juni. Den graves litt ned i bakken rundt plantene.

TIDSBESPARENDE: Deler av hagen er øremerket blomster og urter. Oraniseres dette i trekassetter som dette, med et rom for hver vekst for du både oversikt og et system det er lett å vedlikeholde.

VÅRT HJEM

13


Hekker kantes av plener - Jeg avgrenser de mest ugressaktige hekkplantene som blant annet rognspirea med gressfelt. Det betyr at jeg kutter skudd fra rotutløpere i plenklippen. Stopp alle utvekster Store steiner og grusganger kan selvfølgelig også gjøre nytte som avgrenser av litt uregjerlige vekster som brer seg lett. Markdekker 1: Bark - Ellers benytter jeg bark i rause porsjoner som markdekker over større arealer. Den hindrer av at frøugress etablerer seg. Dette gjør hele områder av hagen min totalt vedlikeholdsfri. Markdekker 2: Grus Grus og småstein er også benyttet som markdekker spesielle steder, noen ganger med fiberduk under. Denne løsningen krever at man rydder bort løv og kvist for hånd hver vår.

PASSER SEG SELV: Gi rom for idylliske oaser som passer seg selv. Tord blåste nytt liv i den gamle hagedammen, og både den og den kraftige vegetasjonen rundt krever minimalt med arbeid.

SMART PLASSERING: Setter du enkeltplanter som innslag i en stor grusflate, slipper du å klippe gresset rundt dem. Det sparer du også tid på.

14

VÅRT HJEM

PÅ KRYSS OG TVERS: Et sinnrikt gangveisystem er i ferd med å ta form rundt hele huset. Det gir stadig skiftende synsakser og opplevelser. De er belagt med en grus av lokal gabro - stein. Med knotteplast under holdes grusveiene vedlikeholdsfrie.


EGENDESIGNEDE VILLMARKSMØBLER

Svein Hundseid

I over 15 år har Svein Hundseid sin familiebedrift laget unike villmarksmøbler i sitt store produksjonslokale i Vikedal. Alle møbler er spesielle, egendesignet og håndlaget. Her er ingen benk eller bord like. De fleste møbler Hundseid lager er i furu, men også lerketre og eik er et alternativ. De kraftige møblene blir beiset og oljet i både lyst og mørkt og blir et vakkert innslag i hage, terrasse eller til hyttekjøkkenet.

Standardmål bord fra: 1,5m, 1,6m ,1,8m, 2m,3m,4m

Tekst: Kari Byrkjeland

For Hundseid er det svært viktig å være med på prosessen fra begynnelsen til ferdig produkt. Derfor plukker han selv ut store og kraftige trær som er egnet til møbler. Trær med mye kvist som skaper liv i treverket blir et flott mønster. Materialet skjærer han selv, og velger deretter hvilke emner som gir bord, stoler og benker et særegent og unikt utseende. Året rundt produserer familiebedriften villmarksmøbler til hyttefolk på fjellet eller til folk som ønsker spesielle møbler til hagen sin. Noe som ikke alle andre har. Det er alltid litt på lager, men det kan være lurt å bestille et halvt år i forveien. Da får en det akkurat slik en ønsker, både i størrelser, farger og det antallet en trenger. Vedlikehold er enkelt. Her er det bare å etterolje produktene. Hvor ofte kommer helt an på hvordan en behandler de og oppbevarer de om vinteren. Uansett er det et fantastisk kraftig møbel som holder seg utrolig godt i år etter år. Dessuten blir de ikke tatt av vinden!

Svein Hundseid sine møbler finner du også hvert år på Etnemarknaden og Dyrskumarknaden i Seljord.

I det store produksjonslokalet i Vikedal lages ekte håndlagde villmarksmøbler og flott villmarkspanel til hus og hytter

SVEIN HUNDSEID 5583 Vikedal Telefon 52 76 03 16 Verksted 52 76 04 67 Mobil 99 42 61 41


Mi n e H a g e t i p s

SOMMEREN ER HER!

Det formelig eksploderer i hagen, plantene gror. Hver dag er noe nytt kommet opp. Dagene er varme og kveldene lyse. Fuglene synger, frukttrær og busker blomstrer, og det er tid for å fylle krukker og bed med nye planter. Alle hagemuligheter ligger åpne. Foto: FOTOMAGI

Det viktigste å begynne med er å bytte ut jord i alle krukker og balkongkasser. Gammel jord er ”utvannet”, bruk den heller til bed og rundt busker. Næring er viktig for å få god vekst og friske planter. Planter som har god tilgang til næringsrik jord blir frodigere og er mer motstandsdyktig mot sopp og skadedyr. Når du planter ut frøene som er sådd inne, er det viktig å akklimatisere plantene. Dette gjør du ved å la de stå ute om dagen, og tar dem inn eller dekker dem til om kvelden. Dette gjøres i 1-2 uker. På denne måten venner plantene seg til temperaturendringene. Sommersesongen er forholdsvis kort i Norge. For å få full utnyttelse, med frodige planter, er det lurt å kjøpe større planter. Da slipper du å ”vente” hele sesongen. Mange ”sydlandske” vekster er verd å prøve. De plantes lunt, solrikt og kan overvintre. Dette er billigere i forhold til den gleden du får igjen. Tenk på alt vi kjøper som vi ikke har bruk for!

16

VÅRT HJEM


HUSK: - God drenering i krukker og kasser er veldig viktig i et vått klima som vårt. - Plantene trenger primært to ting for å bli fine: Nok vann (men ikke for mye) og gjødsel. - Både kunstig gjødsel og kukompost gjør nytten. - Du må gjødsle jevnlig gjennom hele sommeren, for gjødselen du putter i når du planter, blir raskt brukt opp. - De som får skikkelig store og flotte blomster, gjødsler hver uke.

Inger Høyvik fra Drivhuset Raglamyr

De berømte brunsneglene er og blir et problem for hageelskere. I dag finnes det forskjellige kjemiske stoffer som brukes, men det er uansett viktig å drive kontinuerlig plukking av snegler. SNEGLEFRIE: Her er noen blomster som ikke frister brunsneglene: - Nelliker. - Begonia. - Spanske margeritter. - Fuksia. - Flittiglise - Løvemunn - Lavendel - Roser, urter Sommeren er en aktiv periode med luking, vanning, plenslåing og plantevern. Men det er også en tid da stauder, sommerblomster og busker står i full blomst, så dette er hagens vakreste periode. Sommerblomstene må gjødsles jevnlig for å holde seg frodige. Også resten av hagen kan godt få en runde med sommergjødsel i slutten av juni, dette er godt for både blomster, busker og plen. Det som hele tiden må gjøres er å luke ugress! Husk også å fjerne alle ferdigblomstrede blomster fra sommerblomster, busker og stauder. De vil ellers gå i frø og stjele næringen fra planten.

VÅRT HJEM

17


FORLENG SOMMEREN UNDER GLASSTAK

Sommerstuen er bygget i treverk med skyvedører og utvendige takprofiler i vedlikeholdsfri aluminium. Sprosser og utførelse er tilpasset byggets fasade.

Sydlandske planter trives godt i sommerstuen

Etter flere kalde og vindfulle somrer med regn som ”pisket” på terrassedøren, var tålmodigheten til Grete og Jan Selsås slutt. Nå skulle det gjøres noe med tilværelsen ute på terrassen. Etter en rask ”surfing” på nettet, fant Grete nettsiden til Glass & Låsservice. Fornøyd med det hun så, besluttet hun raskt å bruke firmaet til oppdraget. Noe hun ikke har angret på. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: FOTOMAGI

18

VÅRT HJEM


Med lukkede dører blir det lunt og koselig.

Med åpne dører blir det behagelig på varme dager. Selv om det regner kan vi kose oss under tak.

- Maken til service, kvalitet og hyggelige arbeidere skal du lete lenge etter. Kort tid etter at avtale var opprettet, hadde jeg tegninger med forslag på sommerstuen. Måten de hadde kombinert treverk og aluminium for å ”matche” husets fasade var særdeles vellykket. Vi syntes at sommerstuen passet fint til husets arkitektur og utvidelsen passet godt inn på fasaden. Grete var ikke i tvil. Dette skulle de ha! Glass & Låsservice utarbeidet byggesøknad og etter godkjennelse var arbeidet i gang. Snart skulle det bli slutt på ”sure” somrer tilbrakt inne i husets hovedstue! - Ved byggestart ble det fortalt at sommerstuen skulle stå klar etter en uke. Forventningsfull var jeg da arbeiderne begynte mandag morgen. Skjønte fort at her hadde vi med dyktige og nøyaktige folk, som gjorde et godt håndverk. Ikke minst, så jeg også tidlig at tidsplanen kom til å gå som planlagt. Fredagen kom fort. Sommerstuen var klar til å innredes. Ikke minst BRUKES! Grete og Jan trives utrolig godt ute. Nå kunne de endelig få nyte tilværelsen ute på terrassen, vindfritt, med mye lys og varme.

- Vi kan i dag se tilbake på en positiv byggeprosess og god oppfølging fra Glass & Låsservice. Dette er et byggverk av høy kvalitet som ble nøyaktig som forventet. Det har helt klart øket livskvaliteten vår på hjemmebane. Nå er det bare kos ute fra tidlig vår til sene høsten.

Familien Selsås har fått økt livskvalitet med sin sommerstue fra Glass & Låsservice. VÅRT HJEM 19


REALISER DIN HAGEDRØM


Planlegging sammen med fagfolk er din garanti for et vellykket sluttresultat, uansett om du gjør jobben selv, eller vi bidrar med håndtverkere som utfører jobben for deg. Husk at en investering i ditt utemiljø også innebærer økt verdi på din bolig når det er fagmessig utført.

HOS OSS FÅR DU RÅD OG VEILEDNING PÅ HVORDAN DU KAN REALISERE DIN HAGEDRØM! Steinsenteret Haugesund Industrigaten 14 - 5537 Haugesund Tlf. 52 73 95 95

Steinsenteret Stord Heiane Industriområde v/Plantasjen Tlf. 483 20 400


ALT DU TRENGER TIL HAGEN…

Søte figurpotter og statuer pynter hage og terrasse

Flotte store urner i stein, rotting eller keramikk finner du her

Høyvik Gruppen sin historie begynte for over 50 år siden med Salve Høyvik Gartneri. I løpet av disse årene har bedriften, utover å være en stor blomsterprodusent, utvidet med hagesenterdrift og blomsterbutikker. For to år siden bestemte de seg for å bruke familienavnet Høyvik, som er psynonymt med blomster og planteleveranser i Haugesunds regionen og omland, for å være en frittstående lokal, liten kjede, med vekt på salg av egenproduserte blomster og planter samt storsattsing på hage/terrassemøbler av høy kvalitet. Høyvik gruppen består i dag av Drivhuset Raglamyr, Kvala Blomster Kvala Senter, Palmehagen Aksdal Senter og Salve Høyvik Gartneri på Norheim som har både utsalg og produksjonsdelen av planter. Tekst: Kari Byrkjeland

Foto: FOTOMAGI

Turid, Leif Erik, Caroline, Brit Elise , Robert, Inger og Roald er noen av de ansatte som gir råd og veiledning på Drivhuset. Velkommen til oss.

22

VÅRT HJEM


Det enorme utvalget av planter og sommerblomster er imponerende og en fryd for øyet

Spennende utvalg for kundene

Etter mange år i bransjen vet de også hva kundene vil ha. Derfor har de et stort variert utvalg av eksklusive pyntegjenstander av store krukker, hageutstyr, planter og blomster til ute og innebruk. De har ny binderiavdeling, med nyansatt, internasjonal blomsterdekoratør. Drivhuset har utvalget, kunnskapen og god personlig sørvis, som gjør det kjekt å handle.

Møbler i kunstrotting

Bedrift og kontorbeplantning

Grunnet sitt store areal har det vært mulig for Drivhuset å hele tiden å satse på store urner og planter som er klare for levering til bedrifter. På kort varsel produserer de flere titalls buketter/ grupper for bedrifter, i alle slags anledninger.

For at plantene dine skal trives best og blomstre lengst, er en prat med Høyvik-Drivhuset på Raglamyr en god begynnelse.

Drivhuset har et enormt inne- og uteareal. Butikken er delt opp i avdelinger som gjør det enkelt, praktisk og koselig for kundene å handle. Den fantastiske avdelingen for rotting hagemøbler til terrasser og vinterhager er en drøm å kikke på nå som utesesongen er i gang for fullt. De vedlikeholdsfrie kvalitetsmøblene er en svært ettertraktet vare med klassisk og fint utseende eller i funky stil. Grunnet stor lagerplass har de kunnet tatt inn et stort varelager av dette og kan derfor levere kunden på dagen.

Internasjonal blomsterdekoratør

Deres store binderiavdeling, prøver hele tiden å ha dekorative og ferdige buketter i butikken. Ønsker du en egendesignet bukett eller krans, lager deres populære blomsterdekoratør Robert Gray, med engelsk opphav og internasjonal erfaring, den raskt og effektivt mens du venter. Alle med en stil og design som er unik for hver kunde. Uansett om det er buketter, blomster i stuen eller planter til hagen, så har betjeningen stor kunnskap og kan gi deg gode råd & veiledning om hva som passer best eller hvor plantene bør plasseres i hagen.

Drivhuset Raglamyr Raglamyrveien 1 Telefon 52 71 73 55

Kvala Blomster Kvala Senter Telefon 52 71 73 53

Palmehagen Aksdal Senter Telefon 52 77 57 44

Salve Høyvik Gartneri Vahaugveien 18 Telefon 52 83 02 51

Blomsterdekoratør Robert Gray lager de flotteste buketter og kreasjoner mens du venter!

DRIVHUSET


Se v책rt store utvalg i kunstrotting


TRÆR

TER

TIKLER BLOMSTER

Drivhuset Raglamyr HAGE / TERRASEMØBLER Raglamyrveien 1 BUSKER / TRÆR Telefon 52 71 73 55 PLANTER

HAGEARTIKLER


En glassmester med det

ekstra lille

Glassmester Kalland finner du nå i lyse og trivelige lokaler i meieriet. Glassmester Kalland AS er Haugesunds eldste glassmester, og bedriftens 9 ansatte har nettopp de erfaringene som skal til når du trenger dem. Det være seg midt på dagen, eller nattestid. De har nemlig døgnåpen telefonservice for å kunne bidra kunden når det måtte være. Tekst: Marius Kaizer Haugen

Bedriften startet opp i Strandgata i 1976, og befinner seg i dag i Meieribygget. Innen glassrelaterte tjenester tilbyr de blant annet: isolerglass, energiglass, varmedempende glass, sikkerhetsglass og herdet glass. Oppgavene går i alt fra montering til service og vedlikehold. Det er imidlertid ikke bare glass som er fagområdet til Glassmester Kalland. Utover dette er de byens eneste på kjøkkenfornyning. Her tilbyr de kjøkkenfornying, nye skuffer og skap og tar gjerne på seg jobben med å bygge om kjøkkenet ditt om du skulle ønske en oppgradering.

På denne tiden av året oppdager stadig flere at vinduene i huset er punkterte. Dette har med en kombinasjon av høyere temperatur og luftfuktighet å gjøre. Da er det godt å vite at Glassmester Kalland har lang erfaring med bytte av vindusruter, og at effektiviteten er på topp.

26

VÅRT HJEM


Glass til nybygg og reperasjoner Glassarbeid Kjøkkenfornying Glass isolerglass Energiglass varmedempendeglass Sikkerhetsglass herdet glassspeil Glassliperi Bly og messinginfatning Garderobedører Gitter låsservice lås Låser Glassrekkverk Byens eldste glassmester

Døgnvakt

Kvalitet til fornuftig pris.

Karmsundgaten 51 - 5531 Haugesund - Telefon 52 72 34 70 Vestre Karmøyveg 362 - 4270 Åkrehamn - Telefon - 52 81 73 73

www.kallandglass.no

Åpent: Mandag - fredag 07.30 - 16.00 Lørdag 10.00 - 13.00


Klar for sommeren? Tekst: Marius Kaizer Haugen

Foto: Byggmakker

Begynner lysten til å gjøre hagen sommerklar å snike seg frem? Trenger du nye hagemøbler? Eller planlegger du rett og slett å bygge ny terrasse? Hos Byggmakker får du tak i det aller meste for å kunne nyte vestlandssommeren utendørs.

Hva angår terrassebord er smaken faktisk litt som baken. Folk ønsker alt fra vanlige trebord til sibirsk lerk, samt royalimpregnerte terrassebord. Her kan Byggmakker bidra med det aller meste! Er du kvalitetsbevisst og ønsker litt mer solide bord enn vanlig, er også dette mulig. For veldig mange har terrassen nå fått funksjon som den nye stua. Stadig flere velger å bygge overbygg, eller sette opp paviljonger på terrassen som hos Ola Nordmann blir stadig større. Og med større terrasse følger naturligvis også et ønske om flotte og kvalitetssikre hagemøbler. Her kan Byggmakker friste med alle prisklasser. De siste årene har det vært klart mest populært med kunstrotting. Dette er møbler som er dekorative og har lang levetid. Kanskje er non-wood treetterligning i plast alternativet for deg? De tåler mye, og ser ut som ekte tre.

28

VÅRT HJEM


Og når man likevel bruker terrassen så mye, hvorfor ikke lage maten der også? Byggmakker tilbyr et bredt utvalg av griller i alle prisklasser. Enten du foretrekker gass- eller kullgrill. Har du et uteområde som ville kledd et innspill i mur eller stein? Også her kan Byggmakker hjelpe deg. Ønsker du å legge hele gårdsplassen i stein, er dette en løsning som prismessig ikke trenger å koste særlig mer enn asfalt. Som kjent kan høsten på Vestlandet være et mareritt for alt ubeskyttet treverk. Dette har ført til at stadig flere velger en maling som vet å ta vare på huset – uansett vær. Blant disse kan Drygolin Extreme anbefales.

Industrigata 25 5537 Haugesund Telefon 04020 www.byggmakker.no


En ansiktsløftning for

hagen Har du planer om å gi hagen din en ansiktsløftning før sommeren siger innover kysten? Da er det godt å vite at det finnes folk som vet hvordan! Anleggsgartnermester Håkon Bjørndal tar oppdrag for private, firmaer og det offentlige. Repertoaret innebærer alt i fra dekorative blomsterbed til et bredt utvalg av granittkreasjoner. Flott blomsterbed med plattning, stier og trapper i stein gir et eksklusiv og rent utseende

Grunnmur, plattning og trapper i naturstein passer både til urbane hus, eldre bygninger og hytter

30

VÅRT HJEM

Tekst: Marius Kaizer Haugen Foto: Håkon Bjørndal


Håkon Bjørndal startet opp med tre ansatte i 1997. Siden den gang har det foregått en anselig forøkelse, og per i dag er de 15 ansatte i den lokale bedriften. I tillegg til å drive med nyanlegg, tar de på seg det meste av vedlikehold innen sitt eget spekter. Når folk flest hører ordet gartner, ser de for seg blomster og trær. Et stadig mer etterspurt fenomen er imidlertid bruken av granittstein. Her tilbyr de alt. Belegningsstein, statuer, fontener, bord og benker. - Det fine er at vi kan få laget det aller meste, sier Bjørndal selv. Bedriften kan også skilte med å tilby granitt til særdeles fornuftige priser. Grunnen til dette er praktiseringen av direkte import fra Kina, uten noen mellomledd.

Når noe så viktig som hage og øvrige uteområder skal modifiseres, gir det en ekstra trygghet å vite at man kan benytte en mester.

Flotmyrgaten 116 5527 Haugesund Telefon 977 92 177 www.haakonbjorndal.com


Spa og velvære Som første i markedet verdenslanserer Home&Comfort en spa møbel som gir en helt ny sosial dimensjon. Nå kan gjestene veksle mellom å bade eller sitte ved siden av å hygge seg, spise og drikke. Bord med glassplate rundt hele spaet , 11 stoler som trekkes ut fra bordet, en 2 seters deilig sofa med to store puffer til - og ikke nok med det... her er det bord og hyller til å dekke med vått og tørt, og korger til badekåper, håndklær m.m. Det som er ekstra spennende er dersom du skal ha større selskaper så kan du trekke møbelet ut på terrassen og bruke den som bord for buffet, bygge din egen restaurant eller bar osv. Med rotting og aluminium som tåler regn, frost og snø kan den brukes året rundt. Vi leverer med vintertrekk. Mange velger den som en afterski møbel for vinterhytta.

32

VÅRT HJEM


Hva skal vi gi til markedet ?

Home&Comfort ble startet opp av 4 ildsjeler som alle har lang fartstid innen marked og salg. Alle har lenge etterlyst et alternativ til de tradisjonelle kjedebutikkene og ønsker å levere et konsept der det er mulig å både være blandt de beste på pris og kvalitet samtidig. Med over 20 års erfaring på å bygge egne produkter i fabrikker og tilpasse for det norske markedet skal de nye Home&Comfort butikkene nå alltid levere kvalitet, men kutte alle mellomledd til fordel for kunden. Så her er det store penger å spare på hagemøbler, dusjer, sauna og utendørs spa/ hot tubs.

Er det så mye å spare...?

Et eksempel er våre SPA som er basert på amerikansk og Canadisk teknologi med de beste komponentene i markedet. Selvfølgelig også med Nemko godkjenning og alle garantier. Prisen i markedet på tilsvarende spa ligger fra 100 000 til 150 000. Ved å hente rett fra fabrikk til butikk har vi i dag kampanjepriser til kr 59 000.

Blir et spa brukt...?

Når vi skal gi spa til markedet handler det om tre viktige ting for kunden. Det skal være raskt og enkelt å bruke. Vannet skal holde ca 38 grader hele året og sist og ikke minst - vannet skal alltid være rent. Da er det en fornøyelse å bruke og blir brukt hele året... for å gjøre det enda enklere leverer vi også med en lokkavløfter slik at en person kan løfte av lokket på kun minutter. Barnesikring og lås er også viktige detaljer. I Home&Comfort prioriterer vi topp modellen Diamond i vår Spa serie. Siden vi allikevel kan levere til en fantastisk pris på den har vi fokus på å levere det beste du kan få i komfort med 87 dyser, 100% rensing og med 6 store seter.

Svært mange liker seg best i karet når vinteren er kommet, gradestokken er på minus 10 og en klar stjernehimmel ligger over deg. Da er det viktig at spaet alltid er varmt og klart til bruk. Med et spa med svært gode isolasjonsevner kan kunden være trygg på å ikke bli ruinert på strømregningen. Med bading ca 4 ganger i uken hele året vil et gjennomsnittlig strømforbruk ligge på mellom 3500 og 4000 i året.

Fjellveien 1, v/ Spar og Bohus Telefon 41 37 73 67 www.home-comfort.no


HOS BOHUS FINNER DU HAGEMØBLER FOR ENHVER

SMAK

MADRID spisebord i mørk brun pe rundflett. B 220, D 100, H 74 cm 5.999,- MADRID spisestol i mørk brun pe rundflett. B 61, D 71, H 95 cm 2.299,WORKERS pyntepute i lekker pyntepute i lin/bomull kvalitet.. L 50, B 50 cm 279,DEMI pute i bomull. L 50, B 50 cm 299,SKAGEN blomstervaser i tre/glass hvit/klar. L 25, B 8,8, H 13,5 cm 149,SKAGEN lanterne stor i blått tre/brunt metall. L 23, B 23, H 53 cm 249,LYNGØR kurv i grå flett/grå metall. L 21, B 21, H 9 cm 79,90 WORKERS skål i lekker skål i porselen.. 44,90 i glass. 69,90 WORKERS krus i lekker krus i porselen.. 34,90 HAMPTON krus i lekkert krus i porselen.. 29,90


FINN DIN STIL TIL DIN PRIS. KVALITETEN KAN DU VÆRE TRYGG PÅ UANSETT

RIMINI sofagruppe i 3+1+1+bord. 15.999,- STJERNE KELIM teppe i håndvevet ull. L 230, B 160 cm 1.499,WORKERS pyntepute i lekker pyntepute i lin/bomull kvalitet.. L 70, B 35 cm 199,HOUSTON pute i demin blå bomull. L 50, B 50 cm 199,HOUSTON pute i rød bomull. L 50, B 50 cm 199,HAMPTON krus i lekkert krus i porselen.. 29,90 SKAGEN lanterne liten i blått tre/brunt metall. L 16, B 16, H 42 cm 159,-

GENOVA sofagruppe i 2+1+1+bord m/puter. L 89, B 109/61,5/4, D 66/66, H 83,5/83,5/ cm 3.999,HOUSTON pute i hvit bomull. L 50, B 50 cm 199,PIA putetrekk i lekkert trekk til pynteputer.. L 48, B 48 cm 79,90 PIA kjølebag i lekker kjølebag med thermo innside.. 89,90 LYON blomsterpotte i blomsterpotte. L Ø17, H 18, Ø 17 cm 79,90 ZABINA lykt. L 26, B 15, H 47 cm 279,RØST kurv i hvit. L 30, B 21, H 20 cm 99,90 GARDEN krus i lekkert krus i porselen.. 34,90

Vikse Møbler - Eivindsvegen 3 - Telefon 52 70 23 60 - www.bohus.no

LINNEA stol i canvas pute. B 61, D 69, H 90 cm 1.699,LINNEA spise bord. B 110, D 110, H 75 cm 2.599,GARDEN putetrekk i nydelig putetrekk med stor rose.. L 48, B 48 cm 79,90


Tilbring mer tid på terrassen!

Ta kontakt for gratis befaring og et uforpliktende tilbud.

Nøyaktig bredde blir målt

Scandic Markiser AS er en av landets ledende og største bedrifter innen solskjerming med hovedkontor og produksjon på Gjøvik. Avdelingen for Haugalandet drives av Rune Vadsø. Avdelingen finner du i Kopervik, der vi har både utstilling og verksted som tar seg av service og vedlikehold av markiser/persienner. Med over 30 års erfaring, er kundene trygge på vårt produkt. Her er det kvalitet som i alle år er blitt prioritert. Vi produserer og monterer terrassemarkiser, vindusmarkiser, innvendige persienner, utvendige persienner, plissegardiner, lamellgardiner, levegg og insektsnetting. I tillegg tilbyr vi også balkongskjerm, varmepumper, sentralstøvsuger og garasjeporter. Ta kontakt for gratis befaring og et uforpliktende tilbud. Terrassemarkiser-vindusmarkiser-solskjerming Vindusmarkiser, fasademarkiser, terrassemarkiser, kurvmarkiser - Mulighetene er mange! Med terrassemarkise skaper du et behagelig miljø ute på din egen terrasse. Alle markiser har 5 års garanti på falming og tetthet.

FØR

Målestaven viser kunden enkelt hvilken lengde og helling markisen vil få.

Kunden har et stort fargeutvalg

36

VÅRT HJEM


Scandic’s markiser gir et forbedret utseende av fasaden på din bolig, samt at denne type solskjerming gir et komfortabelt inne og utemiljø. Markiser/persienner er et godt valg når det gjelder solskjerming, i tillegg til at det gir et behagelig innemiljø. På varme dager er vel ingenting som å nyte late sommerdager under en markise fra Scandic? Markisen er støpt aluminium som er forbehandlet og lakkert. Vaiere er plastbelagt for å unngå rust. Alle skruer og fester er i rustfritt stål. I løpet av Scandic Markiser sine 30 år, har kundene skiftet duk på sin markise bare en gang. Alle markiser kan installeres med vindmåler. Markisen vil da automatisk trekke seg tilbake ved for mye vind.

ETTER

Besøk Scandic-tilhengeren for demonstrasjon og gode tilbud! 10. 06. - 12. 06 Aksdal Bensinstasjon 18. 06. Karmøymarknaden i Veakrossen 30. 06. – 03. 07. Skudefestivalen 15. 07. - 17. 07. Aksdal Bensinstasjon

For befaring og uforpliktende tilbud ring: Rune: Telefon 90 10 74 96 Håkon: Telefon 90 75 68 84

Hovedgata 6 - 4250 Kopervik - Telefon 52 85 06 70 - www.scandic.no


Sommerstuer, innglassing og levegger Tips og råd fra Glassmester Karl Eirik Hagen fra Glass & Låsservice

De siste årene har folk flest virkelig oppdaget fordelene med sommerstue eller å glasse inn hele eller deler av terrassen. Du kan lage en lun og tørr uteplass som kan benyttes fra tidlig vår til langt ut på høsten. Med en terrassevarmer trenger du heller ikke avslutte grillkvelden når stemningen er på topp om temperaturen faller noen grader. Glasser du inn balkongen til leiligheten får du et ekstra rom som kan benyttes store deler av året. En levegg i glass eller avskjerming på terrassen kan omgjøre en forblåst uteplass til en lun og god solkrok uten at lys, sol og utsikt forsvinner.

Etter mange års erfaring med salg, produksjon og bygging av sommerstuer og levegger har jeg en del tips jeg kan dele. Treverk eller limtre er den rimeligste løsningen i materialvalg og gir størst mulighet for egeninnsats. Du kan kombinere treverk med utvendige beslag slik at du kan få en tilnærmet vedlikeholdsfri løsning. Med aluminiumsprofiler blir dimensjonene på reisverket mindre og du får en helt vedlikeholdsfri løsning. Er det problemer med liten takhøyde er dette et godt alternativ. Ikke spar penger på taket. Spander en god vedlikeholdsfri løsning til taket med sikkerhetsglass og vedlikeholdsfrie aluminiumsprofiler. Vurder om du har bruk for tak med åpningsbare felt, et fast tak er rimeligere og det er mindre renhold og vedlikehold. Bygg med flest mulig åpningsfelt. Når sommeren en sjelden gang virkelig slår til er det greit å kunne åpne alle veggene. Til sommerstuer er som regel skyvedører et godt valg, på rekkverk og til innglassing er ofte helglassløsninger montert i et foldesystem et godt alternativ. Levegger skal slippe gjennom en del luft da det har lett for å bli turbulens på baksiden om de er for tette. Våren og sommeren er høysesong for oss og våre leverandører. Leveringstidene er lenger og kapasiteten hos håndverkerne er som regel i knappeste laget. Velg gjerne en roligere del av året slik at alle har tid til en grundig prosess med planlegging, byggemelding, prosjektering og prising. De fleste glassmestre har lang erfaring med produktene og kan hjelpe deg med gode tips til egeninnsats, materialer, utforming og bygemelding.

38

VÅRT HJEM


Spennende utvalg og flotte

blomster

N책 med et fantastisk utvalg av blomster og planter til inne og ute, gaver og flotte pyntegjenstander fra Black Design. Vi leverer ogs책 alt innen binderi, brud og selskap.


Eksklusiv romantikk Et hjem for oss, et hjem for deg sier de i såpeoperaen Hotel Cæsar. Nå finner du faktisk et hotell i virkeligheten som lever opp til dette. En kan vel trygt si at ordtaket ”borte bra, men hjemme best” ikke helt stemmer lenger etter et besøk på fasjonable Havnekontoret Hotel. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Fotomagi.no

Statraad Lemkuhl utenfor vinduet på Havnekontoret

40

VÅRT HJEM

Havnekontoret innbyr til romantiske netter i Bergen


Ærverdig byggverk

Midt på Bryggen i Bergen finner du ett av byens mest ærverdige byggverk. Slottsgaten 1 var ferdig oppført i 1920 av skipsreder Thorvald Halvorsen og ble en moderne forretningsgård med tilholdssted for flere bedrifter. I 1975 overtok Bergen Havnevesen som igjen solgte det videre til Arne Veidung i 2005. bygningen ble på ett år totalrehabilitert, og arkitekten gjorde en framragende jobb med å beholde verdigheten til det unike bygget, og fremstår i dag som i sine glansdager. 1. mai 2006 kunne det praktfulle monumentet åpne dørene til Havnekontoret Hotel,- det flotteste, dyreste og mest hjemmekoselige hotellet i Bergen.

Stilfullt

Når du kommer inn fra hotellets herskapelige inngangsparti blir du møtt av en god og varm atmosfære i et stilfullt miljø. Her har de virkelig hatt øye for detaljer, noe som følger hotellet fra foaje, til restaurant og rommene. Her har de tenkt eksklusivitet i all sin utførelse som har resultert i ett av de mest eksepsjonelle og dyreste hotell i Bergen. Noe de kan være stolt av. Med hotellets plassering får man også den mest suverene utsikt fra tårnet over vakre Bergen. Det anbefales på det sterkeste til alle gjester å ta turen opp i tårnet og nyte fantastiske Bergen i 360 graders vinkel. Tilbringer dere bryllupsnatten på hotellet, serverer de gjerne frokost i tårnet for å gjøre starten på hvetebrødsdagene ekstra romantisk. Her er de virkelig opptatt av å ta vare på kjærligheten, uansett om det er bryllupsnatt eller en helg dere bare vil slappe av i hverandres selskap i andre omgivelser og bli litt ”dullet” med.

VÅRT HJEM

41


Unik service

Hotel Havnekontoret har 116 flotte rom, alle spesielle på sin måte. Noen er mindre og intime, andre romsligere. Noen har en sjarmerende karnapp med en koselig sofa, andre med romantisk ballkong der en kan kose seg i friluft. Uansett om det er brudepar eller gjester, så er de garantert et fantastisk opphold med en eksepsjonell service fra ankomst til avreise. Alle rom har også dvd-spiller, og en god film leies fra hotellets sortiment.

Konferanse

Ett av de flotteste konferanserom finner du på her. Veidung suiten er et perfekt valg for mindre konferanser og ledermøter. Her får du luksus med flott ballkong, stort og kraftig møtebord, koselig peis og en fantastisk utsikt over havnen. For større møtedeltakelse har Hotel Havnekontoret mulighet til å holde konferanse for opptil 40 personer i et stilfullt lokale med alle fasiliteter som trengs.

Ikke bare frokost

Her liker de virkelig å ta vare på sine gjester. Frokosten er det viktigste måltidet, sies det, men her er det også viktig at gjestene har muligheten til flere måltider. Hver ettermiddag serveres det deilige pannekaker og til kvelds får du servert et lett måltid av varme og kalde retter. Rekker du ikke frem til hotellet før kveldsmaten stenger, får du servert et enkelt måltid ved ankomst. Her skal ingen gå sulten til sengs, det er helt sikkert. 42

VÅRT HJEM


Gjestekvelder

Mulig Hotel Havnekonteret er Bergens dyreste hotell, men her gir de deg og valuta og underholdning for pengene. Hver måned arrangeres det en koselig aften for alle gjester som ønsker en sosial sammenkomst. Arrangementene varierer etter årstidene, og kan være alt fra vinsmaking på hotellet til konserter og turer i fjellveien. Alle arrangement er selvfølgelig inkludert i prisen. Dette er helt klart et sjenerøst hotell og et hotell du føler deg hjemme i. Et perfekt valg for deg som reiser mye og ønsker å føle deg hjemme, eller brudepar og forelskede par som ønsker romantikk, unik oppvartning og god kvalitet. Her bor du midt i smørøyet av Bergen, med kort vei til barer, restauranter og kulturopplevelser. I tillegg har de flybussen rett utenfor hotellet som gjør det svært enkelt for gjestene. Hotel Havnekontoret er å anbefale på det sterkeste, med sin serviceinnstilte stab, sitt romantiske tårn og sin eksklusive relax-avdeling med treningsapparater, steam og badstu.

VÅRT HJEM

43


44

VÅRT HJEM


VÅRT HJEM

45


Romantisk overnatting Ta en velfortjent pause i hverdagen med den du er glad i p책 Bergens mest romantiske hotell. Hotellet ligger p책 Bryggen i Bergen med fantastisk utsikt over innseilingen til byen. Vi har deilig frokostbuffet, kveldsm책ltid, te og kaffe hele dagen, stek dine egne vafler om ettermiddagen og bruk hotellets relaxavdeling med steambad, badstu, trim og avslapping. Ta dere og tid til en romantisk tur i T책rnet og nyt hverandre og Bergen by i 360 grader.


clarion collection hotel havnekontoret Slottsgaten 1 Telefon: +47 55 60 11 00 Fax: +47 55 60 11 01 E-mail: cc.havnekontoret@choice.no www.choicehotels.no


Kronen på verket Vi bygger nytt hus, vi renoverer eldre hus med ny kledning og nye vinduer, men som oftest blir pipen oversett. Den står igjen som en ”kjedelig” grå murklosse. Den rager høyest, viser godt, og fortjener så absolutt en oppgradering for å gi fasaden det perfekte sluttresultat. Med hjelp fra Blikkenslager Paal Karlsen AS får du enkelt en moderne pipehatt som står i stil med både tak og husets fasade. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: FOTOMAGI

Skorsteinen blir nøyaktig målt for å få et perfekt pipebeslag. Deretter tegnes et design som passer taket, og beslaget blir laget etter kundens valg av material og farge.

Paal Karlsen er 4. generasjons blikkenslager, og begynte sin karriere for over 20 år siden i familiebedriften Karlsen & Sønn. For 4 år siden bestemte han seg for å starte egen bedrift og har i dag 3 ansatte. Alle er de svært hyggelige og imøtekommende og tar faget sitt på alvor. Nøyaktighet, effektivitet, kvalitet og eksepsjonell service er en selvfølge i alle oppdrag innen deres fagområde som ventilasjon, fasade, beslag og rennemontasje.

PIPEHATTEN

Skorsteinen er gjerne det mest utsatte stedet for lekkasje på et tak. Blikkenslager Paal Karlsen har gjort det stort på sine pipebeslag. Den har et svært moderne og unikt utseende, og kan leveres i 3 ulike utførelser/design. Pipebeslaget kan produseres i det metallet og den fargen du ønsker. I de fleste tilfeller blir produktet produsert i ”plastisol plater”, som er en plastbelagt stålplate, og kan leveres i flere ulike farger. Skulle du være i tvil, kommer de med gode forslag til hva som vil passe ditt tak best.

48

VÅRT HJEM

Ved å montere det spesielle pipebeslaget, får du en vedlikeholdsfri skorstein, som holder fukt og mose borte, og leder vann bort fra skorsteinen. Når skorsteinsbeslaget blir produsert etter Karlsens oppskift, får du ikke bare en flott skorstein som du blir stolt av, men et pipebeslag som bevarer en fast og stiv form. ”De lager ikke skranglekasser”! Beslaget blir også avstandsisolert fra skorsteinen slik at god lufting sørger for å bevare skorstein og beslag. Når skorsteinen holdes tørr, fungerer den også bedre.


Før beslaget settes på plass, tettes det med Wakaflex. Dette er dagen erstatning for bly, og er et svært formbart, sterkt og værbestandig materiale. Når beslaget er nøyaktig produsert, er det raskt å montere.

VENTILASJON

Blikkenslager Paal Karlsen er tungt inne på boligventilasjon. I henhold til dagens standard er det Balansert Ventilasjon med varmegjenvinning som blir installert. Noe de er svært dyktige på! Dagens byggekrav tilsier at et balansert ventilasjonsanlegg er helt nødvendig, og skal inn i alle boliger. Dette er boligens hjerte og lunger, satt i system. Ventilasjonsanlegget tilfører ny frisk filtrert luft inn i boligen, og gammel brukt luft blir hentet ut. Samtidig utnyttes temperaturen i den luften som skal ut av boligen. Ventilasjonsanlegget gir et godt inneklima, med mulighet for god luftrensing. De mest effektive løsningene for balansert

ventilasjon med varmegjenvinning utnytter hele 85 % av den varmen som hentes ut av boligen. Varmetap er derfor minimalt. Dette er helt klart et energiøkonomisk og miljøvennlig anlegg, som gir et bedre inneklima og reduserer de årlige fyringsutgiftene mye.

Har du en pipe som ”skriker” etter oppgradering, et nybygg som treng boligventilasjon eller sentralstøvsuger? Hos Blikkenslager Paal Karlsen leverer og monterer de kvalitet til konkurransedyktige priser.

“Når vi valgte et skorsteinsbeslag fra Blikkenslager Paal Karlsen, visste vi at kvalitet, funksjonalitet og design ville bli ivaretatt”.

Grannesgata 34 Hasseløya Telefon 99 22 01 02 www.paalkarlsen.no


En vakrere fasade Om man stort sett befinner seg på innsiden av huset her på Vestlandet, er det ingen tvil om at det rent estetiske er viktig også for hjemmets fasade. En stadig mer populær trend i så måte er bruken av sprosser. Her har Vimax AS det som kan tenkes av utvalg, og har du en egen idé om hvordan det skal se ut, er heller ikke dette noe problem. Samtlige av Vimax’ profiler produseres i Sverige, og produksjonen av selve sprossen gjøres her lokalt. Tekst: Marius Kaizer Haugen Foto: Fasadefornyeren

Fasadefornyeren setter også opp flotte vedlikeholdsfrie rekkverk i kompositt.

Leiv Fremmersvik gir deg store muligheter til å endre utseende på hus og hytter 50

VÅRT HJEM


For snart fire år siden fikk Vimax franchisetaker her på Haugalandet. Leiv Fremmersvik søkte om å få starte opp, og det tok ikke lange tiden før han var i gang. I starten var det deltid som gjaldt, men han fant fort ut at dette var fulltidsarbeid. Per i dag er det navnet Fasadefornyeren som gjelder, og her har han fått med seg to ansatte. - Vimax tilbyr vedlikeholdsfrie sprosser i alle former og fasonger, sier Fremmersvik. Problemet med de tradisjonelle tresprossene er at de krever langt mer vedlikehold, samt at de omsider vil forringes. Med den kulturen vi har i dag, er ikke dette prioritert, og de vedlikeholdsfrie sprossene blir mottatt med åpne armer. Oppdragsgiverne er stort sett privatkunder, og Fremmersvik understreker at folk blir imponerte over både kvalitet og estetikk. Vimax fremstår idag som den største og mest komplette leverandøren av sprosser i PVC, aluminium, tre og såkalte klipssprosser. I løpet av de fire årene i drift, har Fremmersvik sett seg nødt til å utvide vareutvalget, og dette innebærer både skodder, rekkverk og terrassebord med livstidsgaranti. Alt er selvfølgelig vedlikeholdsfritt. - Dette er fremtiden, forsikrer Fremmersvik.

Slik så den opprinnelige fasaden ut

Vimax har i dag enerett på import av terrassebord i vinyl til Norge. Dette er helt nytt, og takket være kvaliteten har pågangen vært stor. Det hele ser veldig naturtro ut, og leveres i en rekke forskjellige farger.

Sprosser på vinduer og dører gir en helt ny fasade

Telefon: 466 93 644

www.vimax.no www.fasadefornyeren.no


Eget grusutsalg pĂĽ ekrene med stort utvalg. Leverer til private, bedrifter og kommuner!

Vi selger alle typer anleggsmaskiner til konkurransedyktige priser, fra minigravere til store Moxy dumpere 52

VĂ…RT HJEM


Grusutsalg

- veigrus   - singel   - pukk   - engangsknust   - bark   - hagesingel hvit/grå   - støypesand   - pussesand   - skjellsand   - stein   - mold   - alt av rør   - kummer   - drens   - duk   - sortert mold   - armering jern/matter

Eget grusutsalg på Ekrene.

Vi laster opp alt fra små hengere til store lastebiler

VRG DRIVER KNUSING OG GRUSUTSALG VRG overtar nå grusutsalget til Vierdal AS på Ekrene i Sveio. Stort utvalg og gode priser. Vi ønsker gamle og nye kunder velkommen.

VRG GRUSUTSALG ÅPNINGSTIDER: 07-17 (09-14)

Ekrene - 5550 sveio - Tlf: 90 66 62 33 / 95 20 15 48


Windbreaker — levegg med lagring og kosekrok

Dette er et produkt som burde være spesielt interessant for dem som har svært begrenset plass eller mulighet til å sette opp noen form for fast bygg, men som likevel har behov for eller lyst på utekos i le for gufsen vind. I tillegg til å være et skjul mot vær og vind for minst to personer, har leveggen plass for lagring av drikke og snacks, bøker og annet man vil nyte når man er ute i/bak veggen. Det kan lagres ting i flere hyller og skap, samt under setene. På motsatt side av sitteområdet er det også satt av plass til lagring redskap for hagen, som f.eks. hakke, rake, spade, rosesaks, hansker o.l. Det anbefales selfvølgelig at veggen på en eller annen måte forankres i andre bygg eller i bakken, så den ikke blir blåst over ende om den står på en plass der det er en reell fare.


HAUGESUND: LONGHAMMARV. 22 - TELEFON 52 71 31 40

ÅPN.TIDER: MAN-FRE 10-19, LØRDAG 10-16

KARMØY: BYGNESVEGEN 50 - TELEFON 52 85 18 00

ÅPN.TIDER: MAN-FRE 08-16.30, TORS 08-18, LØRDAG 09-14

WWW.BYGNESBYGG.NO


Royal Fabrikker er en tradisjonsrik bedrift som siden 1949 har levert innvendig og utvendig solskjerming, mørklegging, gardinoppheng og filmskjermer til våre kunder. Vi har alltid hatt som målsetting å produsere og levere varer til riktig tid, og som møter kundens forventninger.

56

VÅRT HJEM

Se alle våre forhandlere på: www.royalfabrikker.no Telefon +47 52 72 70 55 Faks +47 52 72 70 64

www.royalfabrikker.no


SOMMERTILBUD I FK-BUTIKKEN HAUGESUND!

adsign.no

OMO ULTRA/COLOR BLENDA SENSITIV

4,5 KILO PR. STK

119,Før 169,-

TORGET ! FR ITT

Gjelder juni og juli

Maskinoppvask 46 tabletter

OMO ULTRA/COLOR Flytende 2 liter

79,-

13 KW

R 79,LG K VA

SUN ALT I 1

TERRASSEVARMER

1190,-

FRITT VALG!

COMFORT

MILO

Tøymyker 2 liter

2 liter

HØYTRYKKSVASKER

Nilfisk P 130. 2-10 B X-TRA

1190,-

2390,RM 400

VIKING MB 448 T

AUTOMATISK GRESSKLIPPER SOM KLIPPER PLENEN FOR DEG!

NY, ENDA

OPPTIL 3,2 m LENGDE

GRESSKLIPPER

Før 3390,-

ROBOMOW®

GENIAL TELESKOPSTIGE

GASSGRILL TRIO DE LUXE

3990,FANTASTISK KLIPPERESULTAT!

LAVERE PRIS! BÅLPANNE

9990,Pris i 2010: 11 990,-

2990,HAUGESUND Tlf. 52 70 54 70 Mandag - fredag 08 - 18 (09 - 16) Tilbudene gjelder så langt beholdningen rekker. Sjekk vår facebook-side: tiny.cc/fkbutikken

MED GRILLRIST

1990,Før 2790,-


Vannfall og fontener, broer og stein. Det er mange muligheter for å gi akkurat din dam et særpreg som gjør den til din egen lille vannverden. Etter å ha bygget din første dam vil du snart finne ut at en hobby som innbefatter vann i hagen både er avslappende og pent.

www.gronn-industri.no 58

VÅRT HJEM


unik utsikt fra sommerstuen

Tekst: Kari Byrkjeland Foto: FOTOMAGI

Gerd og Knut Skarstein bor på vestsiden av Førdefjorden med en fantastisk utsikt. Knut er allsidig og har selv utført betongarbeid og lagt ned all skifer på uteplassen. Med en uteplass som dette var det bare vær og vind som begrenset bruken. Vestland er vestland, naturen er fantastisk, men værgudene spiller ikke alltid på vårt lag. Sommerstue måtte det bli. Gerd og Knut sjekket ut alternativer og valget falt på Glass & Låsservice, som også tidligere var benyttet som leverandør av vindavskjerming til et prosjekt i fjordkanten. Planleggingen startet med Skarsteins ideer og skisser, og utviklet seg videre i samarbeid med Glass og Låsservice. Et utrolig samarbeid og engasjement helt frem til den fantastiske sommerstuen var på plass. I utgangspunktet var terrassen mye kortere, men siden Knut hadde mulighet for utvidelse ble han anbefalt å forlenge terrassen før sommerstuen ble tegnet og bygget. - Det ble ekstra arbeid på meg, men i dag ser jeg helt klart hva de mente. Hadde blitt en liten sommerhage om ikke den gode ideen hadde kommet. Knut har ikke bare vært med som inspirator, men også som selvbygger. Glass og Låsservice har bistått med byggemelding, arbeidstegninger, råd og litt montasjehjelp underveis. Etter at Knut selv hadde montert sperr i limtre og profiler til taket, overlot han arbeidet med å montere det selvrensende glasset til proffene. At Gerd og Knut er fornøyd med det ferdige resultatet skulle være unødvendig å fortelle. Uteplassen er i bruk stort sett hver eneste dag. Skyvedører ut mot terrassen. Skyvevinduer montert på glassrekkverket på terrassekanten mot fjorden. Alle sider av sommerstuen kan åpnes når været er fint, og lukkes etter behov og temperatur. Kort sagt, de har fått en uteplass som ikke bare kan brukes på de virkelig fine dagene, men som er tilpasset det lunefulle været på Vestlandet.

VÅRT HJEM

59


Skulle pusse opp badet.

- startet baderomsbutikk ! Sommeren 2010 skulle Trond Erik Nygaard (25) pusse opp badet hjemme i leiligheten sin. 1. April 2011 startet han baderomsbutkk i Haugesund sentrum. Det beskjedne utvalget av baderomsinnredninger til en fornuftig pris satte fart på ideen til Nygaard. - Jeg fant ingenting jeg likte til en fornuftig pris og kvaliteten varierte veldig. Om jeg kunne finne stilfulle produkter i god kvalitet til en god pris ville jeg ha noe i dette markedet å gjøre. Som sagt så gjort, Nygaard kom i kontakt med en leverandør av merket “Tona” som kunne innfri alle krav Nygaard hadde stillt, og prøveprodukter ble sendt. - Jeg ble utrolig fornøyd med produktene og satte raskt i gang med større kvantum. Nygaard startet jakten på et butikklokale , og endte midt i Haugesund sentrum. - store deler av min familie har lykkes i sentrum , med riktige produkter til riktige priser skal jeg også gjøre det ,smiler Nygaard. Nygaard Bad satte sine bein på jord og hadde sin første dag 1. April 2011 , her selges baderomsmøbler, fliser, blandebatterier, dusj og kar , ja i grunnen alt som trengs på et bad. - Vi har fått avtaler med “Apply” som leverer blandebatterier , dusj og kar . Fliser handler vi gjennom Løkken AS , som importerer fra Spania og Italia. Baderomsmøbler i Italiensk design importerer vi selv. Nygaard Bad har nå hatt åpent i vel fire uker og Trond Erik er storfornøyd med de første ukene. - Over all forventning ! Vi har jevn flyt med kunder som skryter av både butikklokalet, produktene og prisene , da kan jeg ikke si annet enn at jeg har fått til det jeg hadde som målsetning , sier en meget fornøyd Nygaard.

Sørhaugt 129 5527 Haugesund Tlf 45671005


dET ER TId foR

HAGE & UTEmIljø

superpris!

Alta skifer medi brudd Store bruddheller, 2-3 cm tykkelse. 20m2 pr palle. NB. Selges kun i hele paller.

359,pr. kvm

RådHUs GRåmIx

BECKERs pERfEKT AKRYlATmAlInG

Halvmatt. Vannfortynnbar maling. Blandes i flere farger. Holder fasaden fin i opptil 15 år! 10 liter (før 1502,-) :

Belegningsstein 19,5 x 13 x 5 cm

995,-

TIg R VIk ITET E

VAL NÅR k

Diverse farger og størrelser 20 kg sekk

119,-

For beising av terrasser, gjerder og hagemøbler. Fungerer utmerket på trykkimpregnert treverk, ubehandlet furu og gran. Blandes i flere farger. 3 liters klar (før 496,65,-) 3 liters kastanje (før 533,40,-)

pr. sekk

fAsAdEVAsK

Bom fAsT

For rengjøring av alle typer utvendige flater. Sot, smuss og lettere angrep av alger og sopp.

25kg

69,250,-

229,-

1 liter (før 111,-)

5 liter (før 391,-)

til sentrum

pr. sekk

Haukelivegen E134

RAGlAmYRVEGEn 35, HAUGEsUnd Telefon 52 70 76 70 www.neumann.no

398,VElKommEn

til vår butikk på Raglamyr for en inspirerende handel

Amandasenteret

Tools

Raglamyr

Combisenteret

Bo-senteret

Møller Bil

NEUMANN fra sentrum

BUTIKK 10 – 17 Tors 10 – 19 Lør 10 –15 BYGGVARE 07 – 16 Lørdag 09 – 14

pr. kvm

BECKERs TERRAssEBEIs

sUpERpRIs! pYnTEsTEIn

25 kg sekk Steinlim

398,169,-

Drivhuset

KUnnsKAp, TRYGGHET oG KVAlITET


MANO SERA

56 772*,-

Kom in og f å vå nom r kata nye l o g!

MER KJÆRLIGHET PÅ KJØKKENET Kvik er stolt av dørserien Mano – og kundene elsker den. Den populære håndtaksløse og enkle designen finnes i fargene matt hvit, høyglans hvit, svart eik og naturlig eik. Mano er naturligvis også utviklet i samsvar med våre innovative skapsystemer, X-Large og XX-Large, der skapene er både høyere og dypere enn på tradisjonelle kjøkkener. På den måten lager Kvik mer plass for pengene – og hvem kan si nei til en XXL-løsning som er 40% større? www.kvik.no

Kvik Haugesund: Longhammerveien 7, Haugesund, tlf. 52 71 52 30 *Veil. utsalgspris er for skap, sokkel og benkeplate. Ekskl. vask, blandebatteri, hvitevarer og belysning.

alle har rett til et kult kjøkken


Skal du rehabilitere eller bygge nytt? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Vi belyser din drømmehage w w w. f i r s t - e l e k t ro . n o / t l f : 4 0 0 0 5 8 2 4


Garasjeporter

Når garasjen skal få et ansikt – nemlig garasjeporten – er det viktig at både funksjon og design står i stil til brukerens forventninger. Det er av interesse for brukeren og naboene at porten ikke er til sjenanse, men tvert i mot tilfører det lille ekstra til eiendommen. Salhus Garasjeporter har siden 1987 levert garasjeportløsninger til fornøyde kunder over hele landet. Tekst: Marius Kaizer Haugen Foto: Salhus Garasjeporter

64

VÅRT HJEM


Med en klassisk stålport har du mange vindusmodeller å velge mellom. Velg den løsningen som du liker og som står i stil med huset og miljøet.

Det første folk ofte tenker på, er hvilken stil man bør velge. Hos oss er utvalget stort, og det aller meste er opp til kunden. Med så mange års erfaring som vi har, hjelper vi gladelig kunden med råd om hva som vil passe best. Utover dette står valget mellom tre eller stål, hvorav begge har positive egenskaper. Med en port i stål, er vedlikeholdet minimalt. Dersom man ønsker spesielle utskjæringer, er treporten et godt valg. Her hjelper vi deg med å velge ut i fra momenter som størrelse, kostnader, klima og leveringstid. Det er ikke bare garasjeporter som tilbys. Også motorer til disse, dører er varer vi har et bredt utvalg av. For at du skal kunne velge det som passer deg best.

Garasjen kan få et moderne og tidsriktig uttrykk med en stålport. En slett stålport kan få ekstra personlighet og stil med å montere vinduer.

Det aller viktigste er at en garasjeport skal vare lenge, og at kunden skal trives med sitt valg. Derfor kan Salhus Garasjeporter tilby god service og et stort utvalg av kvalitetsporter til din garasje.

Med en klassisk treport har du mange valgmuligheter. Velger du en løsning som passer godt sammen med husets arkitektur og miljø så blir helheten god. Dette gir et pent helhetsinntrykk.

Bøvågen 27, 4272 Avaldsnes Telefon: 52 83 17 23 E-post: post@salhusporten.no www.salhusporten.no


Geir Jacobsen hos Jacobsen Elektro Installasjon

66

VĂ…RT HJEM


VÅRT HJEM

67


FERIEHJEM

Wee Caravan System AS holder til på Frakkagjerd, og er Wee Gruppens yngste selskap. Deres mål er å rendyrke utvikling, import og salg av produkter relatert til camping. Hovedsaklig isolerte fortelt og vinterhager som kan tilpasses de fleste behov og ønsker. Tekst: Laila Stokknes Foto: Wee Caravan

Det er få land i verden som har den historien og tradisjonen når det gjelder bruk av hytter som vi har i Norge. I den senere tid er hytten blitt erstattet med camping- og husvogner på fast plass. Dette er blitt mange familiers ferie-og fritidsplasser, der de kobler av og koser seg sammen med familie og venner på en annen måte enn hjemme. Her får de muligheten til å lade ”batteriene”, dyrke hobbyer, slappe av og nyte fritiden.

68

VÅRT HJEM

Wee Caravan sitt hovedprodukt, som på folkemunne blir kalt WeeCamp, har blitt en suksess i markedet. De er nå blitt ett av Norges mest solgte fortelt. Produktets suksess skyldes enkelt og greit at deres satsning ligger på å ha et godt forhold mellom pris og produktkvalitet. Her får man mye feriehjem for pengene!

Isolerte tak og vegger

WeeCamp er solide fortelt produsert etter beste kvalitet. Forteltene er enkle byggesett som de fleste nevenyttige vil klare å montere. Plassering av vinduer, dører eller spesialmål av forteltene spesiallages etter kundens behov og ønsker. Forteltene er laget av galvaniserte og pulver lakkerte stålplater i en ”sandwich”- konstruksjon med 7 cm isolasjon. Dette gjør at forteltet er vedlikeholdsfritt og bedre isolert enn de fleste fortelt er. Det er stålforsterkede takbjelker, og forteltet kan leveres med 3 eller 4 vegger, alt etter hva man ønsker. Fordelen med 4 vegger er at man kan ta campingvognen med seg på tur uten å måtte bekymre seg for at inventar skal bli skadet i vind og vær.

For å gi forteltet enda mer harmonisk og innbydende utseende kan Wee Campen også leveres med karnapphjørner som alternativ til 90 graders hjørner. Om det er ønskelig så kan du få takutstikk med eller uten bod som for eksempel kan brukes som entre.

Hjemmekoselig

Med litt ekstra egen innsats lagt i golv og møblering når monteringen er ferdig, blir det hjemmekoselig og praktisk. Klar til å nyte lange feriedager med avslapping og hygge. Dette er fortelt som innbyr til en koselig ferieopplevelse for hele familien gjennom hele året, som står trygt og stødig når vinterens ruskevær ankommer med regn, storm, snø og kulde. Det er ikke bare campingvogneierne som har tatt godt i mot forteltene. Også campingplass eiere og kommunene rundt omkring ser med blide øyne på denne utviklingen. Forteltene er nå godkjent i Tysvær kommune!


I en hektisk hverdag er det viktig å få samlet opp overskudd, og å få satt av tid til ferie og fritid. Fritid og ferie blir gjerne fylt med lystbetonte aktiviteter. Hvorfor ikke bruke denne tiden og disse aktivitetene til å koble av fra hverdagens mas og jag i ditt nye og romslige fortelt til camping- eller husvognen din?


Honda er verdens ledende produsent til bl.a. power equipment, biler motorsykler og 4-takts utenbordsmotorer. Mer enn 50 års erfaring og målrettet utviklingsarbeid ligger til grunn for den helt unike 4-takts motorteknologien som er den sikre drivkraften i de avanserte produktene fra Honda.

Izy 465 m/biosett Kun: 4995,-

HRX 537 m/biosett Fra: 8.690,-

Terhi 6020c m/25 Hk Honda

Pakkepris: 89.000,-

Inkl tau, dregg og padleåre/båtshake

Modell EU10i EU20i EU30i Veil pris 10.980,- 15.880,- 26.000,NÅ! 8.980,- 12.890,- 21.900,NB! Begrenset antall


Malermesterens tips Huset ytre vegger trenger årlig vedlikehold i form av vask. Et godt og nøyaktig forarbeid før maling er selve grunnlaget for alt senere vedlikehold og holdbarhet. Dette gjelder spesielt nytt, men også tidligere behandlet treverk.

Husvask vs. kraftvask • Jotun Husvask - til den årlige vask. Den fjerner skitt, blomsterstøv, salt, fett, grønske og svertesopp. • Jotun Kraftvask – kraftig vaskemiddel som skal be nyttes før en maler. Matter ned malingen og gir bedre heft. Fjerner effektivt sot, fett, grønske og svertesopp. Fuktig gråvær er godt vaskevær, unngå å vaske i direkte sollys. Hvis såperestene tørker inn i ytterkledningen, kan veggen bli skjoldete. Spyl huset med rent vann før du påfører vaskemidlet. Start alltid nederst og arbeid deg oppover. Etter 10-15 minutter skrubbes og spyles det rent. Spyl nedenfra og opp og avslutt med ovenfra og ned. Husk at det er vannet og rengjøringsmidlet som skal gjøre jobben ikke trykket!

Grunning på gammel vs. ny kledning Nytt ubehandlet treverk utendørs vil raskt brytes ned av lys og fuktighet. Treverket bør behandles omgående og helst innen 3 uker. • Påfør 1 strøk Jotun Visir Oljegrunning på bart treverk • 3-4 ganger ”vått i vått” på endekapp På allerede malte overflater: • Fjern all løs maling og gammelt treverk med skrape eller stålkadask • Avflassingsstedet pusses/slipes • Fjern slipestøv • Påfør 1 strøk Jotun Visir Oljegrunning på bart treverk • Dersom ikke treverket synes, skal Visir Oljegrunning ikke påføres Les mer utfyllende om vedlikehold på www.jotun.no

God sommer og lykke til!!

Malermester Sjur Risanger hos Risanger & Sønn A/S

VÅRT HJEM

71


SKAP DIN EGEN HAGE Hos Hageland Flyplassveien gir de deg muligheten til å oppgradere utearealet så det blir et særegent og fantastisk skue. Siden 2002 er det mange som har nytt godt av deres store utvalg på inne- og uteplanter, møbler, statuer, urner og dekorting. I tillegg til deres enorme kunnskap om planter og hvordan lage den perfekte hage. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: FOTOMAGI

Hagedam

Liker du vannfall og fontener, broer og stein? Da har Hageland det du trenger. Alt for å gi deg en dam med et særpreg som gjør den til din egen lille vannverden. Den kan være liten eller stor. Et sjarmerende inngrep i hagen er det uansett. Utstyr som fontener, pumper, lys og planter gjør hagedammen til et eksotisk eldorado. Ønsker en ikke åpen vannflate grunnet små barn, er fontener et godt alternativ. De er trygge, vakre og gir et harmonisk innslag i hagen. Hos Hageland får du hagedesign som tilfredsstiller dine behov, lommebok og ikke minst hagen.

72

VÅRT HJEM


Frodig hage

Er du glad i en frodig hage, med blomster, busker og trær som blomstrer til forskjellige tider eller er grønne hele året? Da er det ikke vanskelig å finne noe blant det store sortimentet hos Hageland. Uansett om det er nydelige sommerblomster i alle slags farger, grønn vinterhekk eller frukttrær. Er du i tvil om hva som passer, hvor plantene bør stå eller hva de tåler? Spør den profesjonelle betjeningen. Her liker de å dele kunnskapen med sine kunder. Tilbehør som hagejord, gjødsel og plenrens tilbys også. Noe som er svært viktig for at resultatet varer lengst mulig.

Hagemøbler

Hos Hageland finner du et stort sortiment av kvalitetsmøbler i kunstrotting fra kjente leverandører til konkurransedyktige priser. Ingenting er som å nyte grillmaten i vakre omgivelser og sitte i behagelige møbler. Utvalget av spisegrupper og sofagrupper i forskjellige former og farger er enormt. Her er det definitivt ikke vanskelig å finne noe som passer akkurat din terrasse eller din smak.

Hos Hageland Flyplassveien finner du kunnskapen, møblene, plantene, tilbehøret og utstyret du trenger for å skape din egen lille oase.

Hageland Karmøy

Flyplassveien Tlf. 52 82 30 00 Åpent: Hverdager 9–19 Lørdag 9–17

Søndagsåpent 12–18

www.hageland.no


Ta sommerferie i år! - din lokale malermester

Regionens befolkning har vist oss tillit i snart 100 år. Hele Haugalandet - både industri, bedrift og privatpersoner har fått stil og farge gjennom våre spesialiteter.

Risanger & Sønn leverer alt av tjenester innen: • Malerarbeid • Gulvarbeid (inkl. våtrom, membraner, gulvbelegg, epoxy og tepper m.m.) • Parkettsliping og oljing

Bruk sommeren på å ta ferie og la oss pusse opp huset for deg. Dette kan vi!

God sommer fra alle oss i Risanger & Sønn as Svehaugstemmen 6, 5535 Haugesund T: 52 71 15 15 / 98 25 62 25 www.risanger-sonn.no www.vikinghandverksenter.no


steinariversen.no Foto: Huseby

e r d e b s e v i r t Du ! n e k k o j k t t med ny

Se våre nye nettsider for inspirasjon og kampanjetilbud

www.kgb.no

KJØP KJØKKEN IDAG!

Om det stemmer vet vi ikke, men hos KGB får du løsninger som er tilpasset deg og ditt behov i forhold til stil, kvalitet, funksjonalitet og finansiering.

betal om 9

mÅNeDeR

VI SPANDERER OPPSTARTGEBYR

RIKTIG VERKTØY ER HALVE JOBBEN, BON APPÈTIT!

Vi tegner ditt nye kjøkken gratis! Velkommen innom for gode råd.

Bøvågen 51, 4262 Avaldsnes Tlf. 52 81 41 80

www.kgb.no


Innehaver av Inside Interiør, interiørarkitekt Reidun Fjære

Flotte hager og uterom Oppdag hvor mange muligheter du har med uteplassen din. Ta en runde rundt huset, gå ut på terrassen eller balkongen og si med hånden på hjertet: Har jeg virkelig gjort det beste ut av utearealet? Er jeg fornøyd med slik jeg har det nå? Er svaret nei, så skriv opp hva du er fornøyd med og hva du kunne gjort bedre. Husk, hagen er en forlengelse av interiøret og en stor ressurs. Tegn opp hagen eller terrassen, og noter hvor det er lunt for nordavinden, østavinden, sønnavinden og vestavinden. En stor tomt har sikkert plasser der du kan lage flere lune rom, slik at du har ly for vinden på fine sommerdager, uansett vindretning. Små tomter kan utnyttes effektivt slik at de blir hyggelige og lune. Forskjellige nivåer og kroker kan være svært sjarmerende, og barna elsker det. Lag en plantegning i målestokk der du plasserer de aktuelle møblene for da ser du hvor stor uteplassen eller terrassen bør være. Det er også flott å møblere med frodige planter i store kasser eller urner, det skaper miljø og bevegelse. Ved større byggeprosjekter lønner det seg å kontakte en arkitekt. Arkitekten vil se hvordan det hele skal utformes i forhold til tomten og husets arkitektur, og hvilke dimensjoner de nye uterommene skal ha. Det er alltid praktisk å ha utgangsdøren nærmest kjøkkenet, allrom, spisestue eller stue. En fransk dør eller dobbel skyvedør

76

VÅRT HJEM

er en god investering. Gulvplanet inne bør gå mest mulig i flukt med utearealet. Hvis ikke det er mulig eller estetisk riktig, kan en lage flere platåer ned til hagen med ute-sitteputer i stedet for en brattere trapp. Husk det skal være en myk overgang mellom inne og ute. Er stuen eller kjøkkenet lite, kan det ha en utrolig effekt med en forlengelse ut i hagen.

HAGENS DESIGN

Tenk design også når du skal planlegge hagen. Har du et klassisk-romantisk hus, er det vakkert med rosebusker, blomsterbedd, gamle, flotte løvtrær og grønne plener med singelganger. Klassiske herskapshus kler også slike hager, men i en mer høytidelig og velstelt form. Er huset ditt klassisk moderne med flatt tak, bygget på et fjell eller høyde, prøv å bevare mest mulig av det opprinnelige terrenget og få frem det vakre fjellet. Natursteinsmurer og plattinger er nydelig, gamle furu trær kan være som skulpturer i hagen. Et seterhus krever en mer naturlig, rufsete stil med kratt, høye strå, blomsterenger med naturens planter, busker og trær. På moderne boligfelt med plane tomter, må en kanskje skjerme seg for innsyn, og da passer vintergrønne hekker bra. Oppdeling av hagen i forskjellige avdelinger er også spennende. Kontakten mellom hus og hage bruker å være veldig bra, så benytt muligheten til å utvide kjøkken eller stuen med hagen. Hagestuer kan være flott, men husk å bruke en flink arkitekt.


UTFORMING AV UTEAREALET

Det finnes utallige måter å utforme hagen på. Du kan for eksempel snekre et overbygg som ly for regnet, lage utekjøkken med grill og arbeidsplass. Legg det fortrinnsvis i nærheten av kjøkkenet inne. Et ildsted er også populært og det skaper en egen atmosfære med ildsted og åpen ild om sommerkveldene. Hyggelig er det med et langbord pyntet med fine duker, brikker og stormlykter samt sittebenker og stoler med deilige, myke puter. Det finnes nå mange tekstiler i lekre design som kan benyttes ute. De tåler både regn og sol, og er samtidig stemningsskapende. Skjermbrett i tekstil er også anvendelige. Husk en viktig ting når du styler uterommet: Hagen og uteplassen er og skal være en forlengelse av interiøret og harmonere med dette. Dette er viktig også ved fargesetting. Hagen skal ikke se ut som et tivoli med farger som skriker i alle retninger. Bruk nøytrale farger eller treverk på møblene. Suppler med et par farger på tekstiler og lignende, og velg blomsterfarger som harmonerer med naturen. Vi har mye å lære av den. Hvite, blå, blek rosa og lysegule/nesten hvite blomster er vakkert til det grønne gresset. Velger du disse nyansene blir det alltid flott. Skal du ha sterkere og flere farger, bør du velge små og sartere blomster for å oppnå samme harmoni. Det finnes fantastisk mye lekkert i hagemøbler og de som vil ha noe helt unikt, må nok lete litt dypere i materiet. Men det finnes, og det er bryet verd å anstrenge seg litt ekstra, for det er veldig kjekt å skape sin helt personlige lille oase. Uteplassen skal være et sted for hygge, meditasjon og rekreasjon. Dersom du misliker selve arbeidet med vedlikehold etc., kontakt en hagedesigner som kan utarbeide et forslag på en hage som er lett å vedlikeholde. Det er verd investeringen. For de som elsker å stelle i hagen og bruker den som terapi, lag en urtehage og plant bærbusker og frukttrær og du har en fantastisk givende hobby med super trim i frisk luft. Du skaper samtidig et paradis for barn, de elsker å plukke bær og frukt og leke i slike hager. TIL ALLE SOM STARTER OPP HAGESESONGEN MED ETT ELLER ANNET PROSJEKT. LYKKE TIL OG GOD SOMMER!

Flotte hagemøbler fra Varaschin VÅRT HJEM

77


Montér HAUGESUND • Trelast • Maling • Interiør Inneavdelingen er hele tiden godt betjent for å hjelpe og inspirere deg

• Gulv • Interiør & Kjøkken • Bad & Garderobe • Hageutstyr • Dør/vindu

Trelastavdelingen har høy kompetanse på det du trenger av byggevarer

• Varme • Verktøy

Stikk innom for en god handel ! Vår proff ekspedisjon står til din disposisjon med faglig veiledning


R E G A H Å M S G O TIL STORE

1.799,Gressklipper

2.399,Gressklipper

Partner PP51-450SM, bensin

Partner PP53-500CMW, bensin

3.799,-

Gressklipper

7.499,-

Gressklipper

2.699,Gressklipper Partner PP51-500CMDW, bensin

899,-

Høytrykksvasker

Partner P66-875SMD Sitteklipper, bensin

Nilfisk-ALTO, C 110.3-5 Xtra.110 bar, 440 ltr/t, 5 m slange, tornadodyse, powerspeeddyse og skumsprayer.

Høytrykksvasker

2.999,-

Høytrykksvasker

4.999,Høytrykksvasker

Nilfisk-ALTO, C 120.3-6PC

Nilfisk-ALTO E 140.2-9 S X-TRA

Nilfisk-ALTO P 150.2-10 B X-TRA

Partner PP53-675DWA 3in1 autowalk, bensin

1.399,-

Montér Haugesund 8.30-18 (9-16), Tlf: 48 07 11 00

monter.no


Tenk smart, det finnes mange måter å spare strøm på selv med økt varmeproduksjon

Installerer du stor vanntank og har vannbåren varme i gulvet, finnes det store muligheter for å spare. Selv har vi utviklet et system som både tar varmepumpe, vindkraft og solcelleenergi i bruk for oppvarming av en og samme vanntank. Sol- og vindkraften leveres fra en nyutviklet vindmølle og et solcellepanel(glykol) som gir DCstrøm, noe som betyr at du enkelt kan montere dette selv.

rune@wee.no www.wee.no

Frakkagjerd - 5563 førresfjorden - Telefon 52 77 01 11


Trygge tips fra Låsesmed Kjetil Saltveit Fra Glass & Låsservice

Bytt lås når du bytter bolig. Flere enn du tror kan ha nøkkel til døra di. Mange overtar en bolig og tror at de har mottatt alle nøklene, men det finnes ofte flere kopier hos gamle venner eller slektninger av den forrige eieren. Ikke nøl med å skifte lås hvis du opplever at den gamle låsen ikke virker skikkelig. Plutselig en dag er den virkelig gått i vranglås og du står på utsiden. Lås garasje og boder slik at uvedkommende ikke kan bruke ditt verktøy til å gjøre innbrudd. Husk at en gammel lås ikke tilfredsstiller dagens krav til sikkerhet. Ta kontakt med en låsesmed for veiledning vedrørende krav fra forsikringsselskap o.l. Husk også å låse boligen på en slik måte at det er like vanskelig å komme seg ut som inn. Har tyven kommet seg inn gjennom et vindu, skal han ikke kunne bære tyvegodset ut gjennom hoveddøren. Vinduer er utsatt fordi de er lette å ta seg inn gjennom. Hvis tyven knuser ruten, kan han stikke hånde inn og åpne vinduet. Sikrer du deg med en vinduslås, må tyven få vekk alt glass før han kan ta seg inn. Verandadører er ofte de letteste dørene å åpne for en tyv. Ligger boligen i et usjenert strøk, er det lett å knuse glasset uten at noen hører det. Verandadører bør absolutt sikres for at man skal føle seg tryggere mot innbrudd. Som TrioVing sikkerhetssenter kan vi sørge for at alle dine låser kan åpnes med en og samme nøkkel. Likelåsende sylindere gir ekstra bekvemmelighet og gjør det enklere å ha kontroll på nøklene.

TrioVing Codehandle er en rask og prisgunstig kodelås som gjør vinduet eller døren sikrere. Dette hindre også uønsket bruk fra barn eller andre. Vi monterer gjerne.

VÅRT HJEM

81


Koselig livsstils butikk i Skudeneshavn

Vi fører interiør fra GreenGate, Palma, Miljøgården, THG, Wik & Walsøe, Rosendahl, Stelton, Menu, Erik Bagger, Holmegaard, Pip-Studio m.f.


Vi skriver ønskelister til brudeparet, og leverer gavene gratis tilkjørt. Hos oss kan du også bestille gardiner på mål. Mange fine stoffer å velge mellom fra MOLTEX. Trengs hjelp til måling og tilpassning, hjelper vi gjerne til med det!

Fører sko fra “Bibba.no” som er norsk design!

Selvåg 1 4280 Skudeneshavn Telefon: 90 65 33 72

Fører klær fra: • “Kristine Vikse Woman” • “Disney Woman” • Til høsten får vi også “Odd Molly”

INTERIØR & GAVEARTIKLER


Du trenger ikke stå i kø, tegne kjøkkenet selv eller velge i et lite produktutvalg, for å få deg et flott og rimelig kjøkken

Hos DESIGNA KJØKKEN har du valget ... Vi har alt fra billig flatpakket til eksklusive ferdig sammensatte kjøkken

Kjempeutvalg i

ALLE prisklasser

Flatpakket ”Gjør det selv”

Utrolig billig

Flatpakket Topp kvalitet Stort utvalg Lekker design Evighetsgaranti på bevegelige deler Gratis tegnetime Profesjonell kjøpshjelp Levert på døra Enkel montering Markedets mest komplette lavpris-konsept! Utrolig billig

Longhammarvegen 36 - i Berg senteret på Raglamyr Haugesund . Tlf. 48 32 33 40

Ferdig sammensatt

Rask levering

Sammesatte skap Kjempe-utvalg Fantastisk kvalitet (les test på designa-norge.no) Design: Alt fra klassisk til nytenkende Gratis hjemmebesøk Evighetsgaranti på bevegelige deler Gratis tegnetime Profesjonell kjøpshjelp Levert på døra

designa-norge.no


gra tak tis s Kom j plett e k tak ti k l avta ! lt tid og p ris.

Tegl er det klassiske materialet for tak. Det har vĂŚrt produsert i mer enn 5000 ĂĽr. Ă˜nsker du et tak som eldes med verdighet og gir huset ditt et inntrykk av klassisk luksus? Monier har tegltakstein i et rikt utvalg farger og overflater. SkĂĽregaten 185, 5525 Haugesund. E-post: post@hallquist.no

Ta kontakt for en uforpliktende takprat!


Terrassetips fra byggmester Arne Hallquist Sommer, sol og en god bok på terrassen. Utsikt til himmelen og skylaget, milde tanker om morgendagens vær. Hvem vil vel ikke nyte sommeren i lange drag, med terrassekos og lange kvelder. Planlegging 1. Verandaens plassering i tilknytning til boligen vil ofte være gitt: Et slikt uterom bestemmes gjerne av flere faktorer, der solforholdene oftest er svært viktige. Man ønsker morgensol, sol midt på dagen eller kveldssol. 2. Alternativet er å bygge to slike uterom, f eks en veranda for morgensol og en for kveldssol. 3. En veranda er et uterom som fungerer som en utvidelse av boligens boflate. Derfor er det viktig å tenke på hvordan uterommet skal fungere i forhold til det innvendige boarealet. 4. Lokale vindforhold og muligheter for innsyn er også viktige faktorer å tenke på. For en ung familie er det gjerne viktig å tenke på at uterommet må være barnevennlig. 5. Det er også fornuftig å ta hensyn til hvordan eventuelle framtidige utvidelser av boligen kan skje. Dette kan ofte dreie seg om utvidelse i form av et tilbygg i vinkel, eller at taket blir forlenget. 6. Hvis grunnmuren er høy, eller dersom tomten er skrånende, må uterommet bygges på stolper. Kontakt kommunen din og undersøk om de krever byggetillatelse for verandaen.

Materialvalg 7. Utvendige trekonstruksjoner som en veranda utsettes for store påkjenninger som temperatursvingninger, fuktighet og belastninger. Derfor er det viktig å velge trematerialer av god kvalitet, tilpasset et krevende uteklima. Velg trykkimpregnert tre. 8. Det er viktig med tilstrekkelig dimensjonering, og med solid skjøting alle steder. Alle festemidler og beslag av metall må være rustfrie eller varmforsinkede: Spiker, skruer, bolter, vinkeljern, beslag. 9. Maling, beis og treolje beskytter trevirkets overflate og motvirker sprekkdannelser. På gulv brukes treolje. Vær spesielt nøye med overflate behandlingen av endeved, pass på at trevirket mettes godt med maling eller olje som trenger godt inn i trevirket.

Naturlig holdbare treslag 10. Mange typer tre og trekvaliteter har god holdbarhet fra naturens side. Riktig montert, med en byggkonstruksjon som gir god beskyttelse, kan dette være gode alternativer for den som ønsker ubehandlet kledning. Brukt som terrassedekker under åpen himmel, kan holdbarheten imidlertid ikke sammenlignes med Cu-impregnering. Disse treslagene vil alle få et grått, værslitt utseende når de brukes utendørs. Eksempler på slike treslag: •Malmfuru •Sibirsk lerk •Eik •Ceder Ha en fin sommer :-)

86

VÅRT HJEM


Komplett – Standard Dette er alternativet for dem som ikke har lyst eller mulighet til å sette opp et WeeCamp byggesett — for dem som vil ha mer innerom som umiddelbart kan tas i bruk som f.eks. hytte, vinterhage, aneks, tilbygg, fortelt ... Når vi sier komplett, mener vi det Her får man ikke bare med bakvegg og godt isolert gulv i tillegg til valgfri plassering av dører og vinduer. Man får også alt sammen ferdig montert, klar til bruk minutter etter plassering — et komplett produkt. Komplett — Standard leveres ikke med karnapper som valg, men vi har inkludert fabrikkmonterte sprosser i prisen.

Størrelser

Komplett-produktene fås i ~12-15,5 m² (4,9 x 2,45 eller 6 x 2,45 meter). Kan enkelt flyttes med truck og kranbil.

FERDI

GBYGG

ET


88


Utendørs Flisetips Husk å kjøpe fliser som er frostsikre! Ikke alle fliser tåler utendørs bruk. Det neste du må passe på, er å kjøpe de riktige produktene som hører til. Frostsikkert fliselim, en god fugemasse, osv. Er du usikker, spør på butikken for veiledning. Ute må det dobbellimes; det vil si at man smører både lim på underlaget og på selve flisen. Dette er viktig for å unngå å få luftlommer, som kan føre til at det samles vann under flisen, som igjen kan fryse og få flisen til å løsne. Se opp! Sjekk værmeldingen for de nærmeste dagene. Det er ikke lurt å begynne med fliselegging ute om det er fare for regn. Viss limet ikke får tørket ferdig før det kommer vann på det, kan egenskapene i limet bli ødelagt og gjøre at flisene slipper taket. Sjekk med de på utsalgsstedet hvordan deres produkter skal brukes, ettersom det kan være forskjeller fra produkt til produkt. Det er et stort utvalg av fliser til utendørs bruk, både med tanke på farger, størrelser og format. Et generelt tips er at store fliser gjør seg best på store flater. Man kan også kombinere størrelser, for eksempel for å fremheve forskjellige soner på uteplassen.

HAR DU TRE-TERRASSE OG VIL HA FLISER? - da monteres først Tett-i plater, så smøres skjøtene med egnet utemembran, og så kan det fliselegges.

Thomas Jakobsen fra Munoz Fliseimport

VÅRT HJEM

89


Slik ble det flotte tenåringsrommet til den heldige vinneren Marthe Gjerde fra Sveio. Vårt utgangspunkt var en rå kjeller.

Bohus Vikse møbler kommer med møblene, Daglig Leder Svein Inge Vikse dirigerer sjåføren

Programleder og interiørkonsulenten blir filmet mens de venter på møblene.

92

VÅRT HJEM

Programleder Hege Braut og Bohus sin interiørkonsulent Hege Helgesen er her i opptak til tv serien Hjem Kjære Hjem. Fotograf Heine Hasselkvist.

Her er det mer montering som fotograf Heine Hasselkvist får på tape.

Interiørkonsulenten sjekker nå de siste detaljene før siste finish skal på plass.

Fotograf: Heine Hasselkvist filmer når Bohus starter monteringsjobben, interiørkonsulenten Hege Helgesen følger godt med.

Her ser dere så flott rommet til Marthe ble, her er sengen og pulten. Mange flotte detaljer!

Her er den flotte garderoben/ sminke rommet til Marthe. En drøm for tenåringsjenter


Leverandører og aktører for programmet er: - - - - - - - - - -

Byggmakker (leverer alle materialer, samt plantegninger/design og en møbelsnekker) Bohus leverer samtlige møbler til alle rom Systembygg utfører snekkerarbeid Proffmur tar seg av muring og flislegging Aibel leverer og installerer rør og elektrisitet Malermester Emberland sparkler og tapetserer Parkettmannen legger naturlig nok parkett Royal leverer solskjerming Elkjøp leverer flatskjerm Høyvik Fagblomster leverer blomster

FØR

ETTER Fotograf / Produsent Dag Olav Husås. Programleder/Prosjektleder Hege Braut, Byggmester Kjell Erling Fostenes

Gikk du glipp av Tv serien Hjem Kjære Hjem? Gå inn på tvh.no, der finner du alle episodene fra serien. Garderobe sett fra sengen, speilet i enden forlenger rommet betraktelig

Sminkeavdelingen ble spesialbygd av Byggmakker sin egen møblesnekker  Kristin Sælevik, sånn at den matchet resten av garderoben.


Murerfirma Breitve AS

Breitve har levert kvalitet siden 1964 og er en ren murerbedrift som påtar seg alt innenfor mur, puss og flis, både for private kunder og innenfor industri.

• Mur og puss • Flis og våtrom • Pipe og ildsteder • Piperehabilitering

• Natursteinpaneler

Vi leverer over hele distriktet:

KARMØY-HAUGESUND-SVEIO-TYSVÆR-VINDAFJORD-BOKN Ta kontakt for en uforpliktende prat om det arbeidet du ønsker utført.

Hos oss kan dere sitte i uforstyrrede omgivelser og velge blant mange forskjellige gravsteiner

Industrigaten 14 5537 Haugesund Telefon 52 73 95 95 www.steingo.no

94

VÅRT HJEM

reklameby rå

www.breitve.no tlf: 52 77 55 00 thomas@breitve.no


Naturlige hagedammer passer inn i enhver hage og kan bli et fristed for dyreliv i form av frosk, fisk og fugler

www.gronn-industri.no VĂ…RT HJEM

95


Rammen Rundt Et bilde sier mer enn tusen ord, sies det. Men hvor mye er egentlig et bilde uten en ramme? Hos Dahl Rammeservice i Strandgata 135 tilbys det meste av rammer til fotografier, malerier, trykk osv. Her ligger de ikke pü latsiden, men gjør det de kan for at bildet skal komme til sin rett. Tekst: Marius Kaizer Haugen Foto: FOTOMAGI

96

VĂ…RT HJEM


Butikken startet opp i 1992 med Kjell Olav Dahl i spissen. Siden den gang har stadig flere fått opp øynene for de vakre rammene og passepartoutene de har å tilby. Da han dessverre gikk bort i desember i fjor, valgte hans sønn, Kjetil Dahl å overta. Han hadde til da jobbet innenfor transport i 25 år, men ønsket nå å drive butikken videre. Han legger til at de til våren planlegger å pusse opp, med blant annet fliselagt gulv. Det finnes så og si ikke begrensninger for hvilke rammer man finner hos Dahl. De har minimalistiske, smale rammer, men også et vidt spekter av mer detaljrike rammer til de bildene det måtte passe bedre til. De ansatte

har også et meget godt øye for hvilken type ramme hvert enkelt bilde fortjener. De kommer med profesjonelle synspunkt, og tar gladelig kundens ønsker i betraktning. Ønsker man å ramme inn gjenstander, som gamle minner, er også dette mulig. Begrensningene er marginale. Hos Dahl Rammeservice finner man imidlertid ikke bare rammer, men også et stort utvalg av forskjellige malerier. Her finnes kunstverk for en hver smak, og selvsagt kan man velge hvilken ramme man ønsker til. Det er med andre ord ikke vanskelig å skjønne at de ansatte hos Dahl har en lidenskap for det de driver med, og de arbeider stadig med å tilegne seg erfaringer innen rammeservice.

Som Kjell Olav Dahl selv sa det: ”Et hjem uten kunstverk er et fattig hjem”.


Vinn flotte premier! Verdi 15.000,-

Lakkering av kjøkkenfronter. For å delta i trekningen må det svares riktig på 4 spørsmål. Fortell oss hvorfor akkurat du bør vinne. Svar og eventuelt bilder sendes til post@vaarthjem.no. Frist for å være med i konkurransen er 15. august. Vårt Hjem stiller opp hjemme hos deg og tar før og etter bilder, som kommer på trykk i Vårt Hjem mars 2012.

clarion collection hotel havnekontoret

Hotellweekend for to Verdi 6.200,-

Gassgrill Verdi 4.900,-

Massasjestol fra NYT.no Verdi 4.000,-

For å være med i trekningen må det svares riktig på spørsmålene. Svar sendes til post@ vaarthjem.no Frist for å være med i trekningen er 15. august. Vinnerne ser du i neste utgave av Vårt Hjem.

KONKURRANSESPØRSMÅL: 1. Hva er telefonnummeret til Knapphus Lakkering? 2. Når åpnet Havnekontoret Hotel i Bergen? 3. Hva tilbyr Byggmakker et bredt utvalg av? 4. Hvem driver Nygaard Bad?

Vinnere fra Vårt Hjem nr. 1 2011: Munoz Fliseimport: Kristin Svellingen Designa Kjøkken: Ester Postvoll Parkettmannen: Leif Inge Siglen Jacobsen Elektro Installasjon: Evelyn Tandeland Byggmester Arne Hallquist: Randi Helene Vatne VÅRT HJEM

99


Utstyret er halve jobben

Ramirent er Norges største utleier av maskiner og utstyr. Vi har et bredt spekter av kvalitetsutstyr som du kan leie til dine små eller store prosjekter. Hos oss kan du leie: SMÅMASKINER/VERKTØY STORE ANLEGGSMASKINER PROVISORISK STRØM LIFTER STILLAS MIDLERTIDIGE BYGG MED MER....

www.ramirent.no

Ta kontakt med oss:  52 80 60 30 Kritleveien 2, Haugesund  53 40 31 00 Hatlandsmyro 12, Stord

Vaart Hjem 2  

Vaart Hjem nr. 2 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you